abonnement Unibet Coolblue
pi_177584558
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 20:20 schreef Mekamotut het volgende:

[..]

Wij zijn amateurs zonder spuitzak, geen zin om naar de Jumbo te rijden nu ;(
Even zoeken of we er zelf een kunnen maken, we hebben namelijk wel van die bekjes.
bekje hoeft niet. Stevige plastic zak bijv van die hersluitbare kun je ook gebruiken of diepvrieszak. 1 punt af knippen en daar doorheen spuiten
De vorm is niet ideaal voor het vasthouden enzo maar werkt wel bij nood.
En het zit toch binnenin gaat om effen verdeling
pi_177584587
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 20:20 schreef Mekamotut het volgende:

[..]

Wij zijn amateurs zonder spuitzak, geen zin om naar de Jumbo te rijden nu ;(
Even zoeken of we er zelf een kunnen maken, we hebben namelijk wel van die bekjes.
ohja ik gebruik altijd wegwerp zakken mocht je ooit bedenken dat je spuitzakken wil kopen. Ik haat spuitzak schoon maken
pi_177586708
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 20:29 schreef Goitske het volgende:

[..]

bekje hoeft niet. Stevige plastic zak bijv van die hersluitbare kun je ook gebruiken of diepvrieszak. 1 punt af knippen en daar doorheen spuiten
De vorm is niet ideaal voor het vasthouden enzo maar werkt wel bij nood.
En het zit toch binnenin gaat om effen verdeling
Ah dankjewel voor de tips. We hebben een spuitzak gemaakt van een ziplockdiepvrieszak. De taart smaakt naar goedkope taart van de Jumbo. Hij zag er wel vrij aardig uit. Duidelijk dat we nog moeten oefenen :o
pi_177586890
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 21:30 schreef Mekamotut het volgende:

[..]

Ah dankjewel voor de tips. We hebben een spuitzak gemaakt van een ziplockdiepvrieszak. De taart smaakt naar goedkope taart van de Jumbo. Hij zag er wel vrij aardig uit. Duidelijk dat we nog moeten oefenen :o
probeer eens de recepten op het blog van Laura's bakery en Rutger bakt eens. Zijn vaak goede recepten die duidelijk zijn uitgelegd

Geen pakjes en zakjes want daar zit vaak die goedkope smaak in

En met oefenen kom je heel ver. Bij mij is er ook wel het eea de container in gegaan :X en soms nog -O-

[ Bericht 9% gewijzigd door Goitske op 03-03-2018 21:42:09 ]
pi_177587020
Mocht je een bakboek overwegen de bakbijbel van Rutger vd broek is heel erg goed en duidelijk. Ook de boeken van Laura's bakery zijn duidelijk
De bakbijbel is ook echt van beginner tot gevorderde en blijft boeiend door de variatie in recepten
pi_177587474
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 21:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

probeer eens de recepten op het blog van Laura's bakery en Rutger bakt eens. Zijn vaak goede recepten die duidelijk zijn uitgelegd

Geen pakjes en zakjes want daar zit vaak die goedkope smaak in

En met oefenen kom je heel ver. Bij mij is er ook wel het eea de container in gegaan :X en soms nog -O-
Dankjewel.
Ik heb zelf nog niet geproefd.
pi_177740619
Ik ben op zoek naar een (cup)cake recept voor een treintjesbakvorm dat niet zo veel omhoog komt. Dit moet het worden:



maar de vorige keer dat ik hem maakte was het beslag vooral omhoog gekomen en had het niet goed de randjes gevuld en moest ik dus ook een kopje afsnijden om ze goed te laten staan. Ik ben dus op zoek naar een recept waarmee ik de vormpjes eigenlijk zo goed als vol kan doen, zodat het vormpje goed is en liefst iets waarbij ik weinig tot niets hoef af te snijden om ze recht te houden, omdat ik niet wil dat ze uitdrogen.

Ik had toen het cupcake recept van Laura's Bakery gebruikt. In het recept van het plaatje zitten 2 tl bakpoeder, dus dat lijkt me ook nogal omhoog te komen en in het filmpje slaan ze nogal wat stappen over, dus ik zie niet of ze de kopjes afsnijden.
  zondag 11 maart 2018 @ 08:21:21 #109
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_177740709
Dot, ik zou denk ik een biscuitdeeg gebruiken, dat komt niet heel veel omhoog en is niet zo machtig.
Wat een super leuke bakvorm trouwens :D.
KuikenGuppy
pi_177740867
Om kopjes te voorkomen moet je de oven lager zetten dan bakken ze platter. Dus ongeveer 150 graden en dan wat langer in de oven tot ze terug veren

De kopjes komen doordat de buitenkant al gaar begint te worden en de binnenkant nog niet. Door een hogere temperatuur dann150 graden drukt de binnenkant het midden omhoog. Hierdoor ontstaat bijv ook een kam op een cake. Door op 150 max 160 graden te bakken en dus langer in de oven te doen gebeurt dit niet en zal hij plat bakken
pi_177740894
Ohja bij cupcake recepten altijd 2/3de vullen dan komt het goed
  zondag 11 maart 2018 @ 08:57:24 #112
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_177740970
Als je ze uit de oven haalt een zware snijplank er op leggen. Zeer effectief om ze plat te krijgen :Y
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_177741305
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 08:47 schreef Goitske het volgende:
Ohja bij cupcake recepten altijd 2/3de vullen dan komt het goed
Ik ga je oventip eens proberen! Tot 2/3e vullen werkte hier dus niet, want hij is aan de bovenkant wat breder en ik wil juist het hele treintje gevuld hebben en daar kwam het beslag dus niet.

En dan nog voor de zekerheid een snijplank erop :)
pi_177742911
Wel een leuke bakvorm :) heb ze wel eens in de winkel zien liggen en denk dan : wat moet je ermee? (weer één in huis :') ) maar zo in opstelling en gedecoreerd heeft het toch wel wat :)
Somebody that I used to know
pi_177744368
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 11:37 schreef Postbus100 het volgende:
Wel een leuke bakvorm :) heb ze wel eens in de winkel zien liggen en denk dan : wat moet je ermee? (weer één in huis :') ) maar zo in opstelling en gedecoreerd heeft het toch wel wat :)
Ik heb een peuter die idolaat is van treinen, dus ik denk dat de komende 593 traktaties treinencakejes zullen zijn ;)
pi_177744584
Ik heb die bakvorm gehad maar ik heb ruzie met silliconen bakvormen
pi_177747799
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:11 schreef Goitske het volgende:
Ik heb die bakvorm gehad maar ik heb ruzie met silliconen bakvormen
Ik ook. Nou ja, niet met mijn cakevorm, maar wel met cupcakevormpjes. Toch weer voor gezwicht bij de Lidl. Dus als iemand nog tips heeft hoe je cupcakejes daar in één stuk uit krijgt...
  zondag 11 maart 2018 @ 15:33:33 #118
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_177747980
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 15:27 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik ook. Nou ja, niet met mijn cakevorm, maar wel met cupcakevormpjes. Toch weer voor gezwicht bij de Lidl. Dus als iemand nog tips heeft hoe je cupcakejes daar in één stuk uit krijgt...


Bij mij valt het spul dan zo eruit.
And so is the past
pi_177885082
https://photos.app.goo.gl/psI6lPnBoAgDteBg2

Ik ben er best blij mee na 3 mislukte pogingen ^O^

Die bakspray werkte niet goed genoeg en ze werden er echt ontzettend vet van. Biscuit was echt niet lekker en toen had ik ze helemaal niet extra ingevet dus dat kwam er echt niet uit. Deze keer met boter en bloem gecoat, cupcakesrecept gedaan en toen met een vel bakpapier erop in de oven gedaan. Ik had de andere bakplaat er vlak boven gezet met het idee dat die wel alles vlak zou houden maar zo hoog kwamen ze niet eens. En toen uit de oven nog even een snijplank erop.
pi_177885534
quote:
14s.gif Op zondag 11 maart 2018 15:33 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Bij mij valt het spul dan zo eruit.
panko *O* geweldig spul ik wil niet anders meer.
  vrijdag 23 maart 2018 @ 11:09:21 #121
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_178031242
Wat is nou het verschil tussen slagroom en vanilleroom?
In die vanilleroomvlaai van de hema zit namelijk beide staat er
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_178032145
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 11:09 schreef madeliefff het volgende:
Wat is nou het verschil tussen slagroom en vanilleroom?
In die vanilleroomvlaai van de hema zit namelijk beide staat er
-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.
-In vanilleroom zit vanillepuddingpoeder, melk, suiker, vanillesuiker, eierdooiers en room
Bij de vanilleroomvlaai van de Hema zit de vanilleroom als vulling en als topping de slagroom :9. MEGA ZOET!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-03-2018 11:53:50 ]
  vrijdag 23 maart 2018 @ 12:28:52 #123
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_178032796
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 11:53 schreef Charlotte3 het volgende:

[..]

-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.
-In vanilleroom zit vanillepuddingpoeder, melk, suiker, vanillesuiker, eierdooiers en room
Bij de vanilleroomvlaai van de Hema zit de vanilleroom als vulling en als topping de slagroom :9. MEGA ZOET!
is dat dan niet een soort van banketbakkersroom gewoon? O die zit er trouwens ook nog eronder stond er. Je ziet ook eerst iets geels en dan iets wits. Als er drie vullingen zijn en je 2 lagen ziet zijn er dan 2 met elkaar gemengd ofzo?

[ Bericht 3% gewijzigd door madeliefff op 23-03-2018 12:56:56 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 23 maart 2018 @ 13:58:04 #124
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_178034596
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 11:53 schreef Charlotte3 het volgende:

[..]

-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.

Uhhhhhhh, dit is nieuw voor mij?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_178034748
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 13:58 schreef Molo het volgende:

[..]

Uhhhhhhh, dit is nieuw voor mij?
Als je het zelf maakt wel hoor!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')