FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Koen Everink dood gevonden in woning Bilthoven #12
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 09:57
quote:
Zakenman Koen Everink dood aangetroffen in zijn woning in Bilthoven

Zakenman Koen Everink is vrijdagochtend dood aangetroffen in zijn huis in Bilthoven. De advocaat van Everink heeft dat bevestigd. De politie vermoedt een misdrijf en is een onderzoek gestart. De dode is gevonden aan de Hoflaan, zo schrijft RTV Utrecht.

Koen Everink kwam in 2012 in het nieuws nadat hij op Sensation White werd mishandeld door kickbokser Badr Hari, die daar een gevangenisstraf voor kreeg.

Verdachte omstandigheden
"We kregen melding dat er iets was bij het huis in Bilthoven", aldus een woordvoerster van de politie. "Toen agenten het huis binnengingen, werd een overleden persoon aangetroffen. Er was sprake van verdachte omstandigheden, dus er is direct een onderzoek ingesteld."

De politie heeft een Porsche die in de straat stond meegenomen voor onderzoek. Volgens de politie gaat het onderzoek nog geruime tijd duren.
bilthoven

Profiel Koen Everink: Groot geworden in de reiswereld

Everink stond bij zakenblad Quote al bekend als een succesvolle zakenman. Zo werd zijn vermogen in de Quote 500 Junior 2013 geschat op 15 miljoen euro. Hij was al sinds 1997 actief in de reisbranche.

De oprichter van reisbureau Eliza was Here verkocht zijn bedrijf kort voor de mishandeling voor miljoenen aan de reisgigant Sundio Group. De reisondernemer was ook aandeelhouder bij deze groep.
Tennissers

Hij hield van snelle sportauto's, voetbal, fitness en tennis. Naar eigen zeggen was Everink goed bevriend met bekende tennissers als Robin Haase en Igor Sijsling.

In een interview met De Telegraaf vertelde hij vorige maand nog dat hij de tennissers hielp met het boeken van oefenbanen, het laten bespannen van de rackets, het klaarmaken van de drankflesjes, het regelen van ballen of het ophalen van tickets.

"Inderdaad, ik ben een manusje van alles, een duizendpoot. Ik betaal alles zelf om onafhankelijk te blijven. De afgelopen jaren ging ik zo'n tien tot twaalf toernooien per seizoen met ze mee. Ik ken mijn plek. Ik ben een soort loopjongen, zo kun je het wel zien", vertelde hij toen. Dat zag de ondernemer als een soort therapie om de mishandeling te verwerken.

http://www.nu.nl/dvn/4224(...)n-in-reiswereld.html

profiel-koen-everink-groot-geworden-in-reiswereld.jpg

quote:
Ontreddering in Bilthoven
door Jessica Bode en Chris Ververs

Bilthoven - Uren na de vondst van het levenloze lichaam van zakenman Koen Everink is het nog steeds onmogelijk om ook maar een beetje in de buurt te komen van zijn kapitale woning in Bilthoven.

De straat is met rood-witte politielinten volledig afgezet. Een omwonende staat vertwijfeld voor de afzetting. ,,Koen is dood..", stamelt hij ontredderd.

Natte sneeuw dwarrelt uit de loodgrijze lucht terwijl buurtbewoners bij elkaar schuilen onder paraplu's. ,,Zijn dochtertje werd met betraand gezicht uit de woning gedragen”, rilt een buurvrouw. ,,Het zou vreselijk zijn als dat kleine meisje hem heeft aangetroffen."

De dood van de succesvol zakenman die landelijk bekend werd als slachtoffer van kickbokser Badr Hari leidt direct tot veel speculaties in de chique Bilthovense wijk. ,,Ik stond in december nog met hem op het hockeyveld, toen gaf hij wel aan bedreigd te worden”, stelt een omstander.

Beveiligers werden door de buren nooit in de straat gespot. Wel kreeg Everink in het openbare leven vaak uit Marokkaanse hoek vervelende opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd. ,,Koen zei dan altijd tegen die jongens: dit willen jullie ook niet, als ik de politie bel zijn ze er binnen twee minuten.”

Naast politieauto's en busjes van de forensische opsporing trekt de woning ook bekijks van bekenden van Koen en ramptoeristen die willen weten wat er hand is. Sommige buurtbewoners spreken van een ordinaire roofmoord. De politie laat nog niets los zolang het onderzoek loopt.
quote:
Peter rd Vries in RTL Boulevard dd 07-03-2016 : er was wel degelijk camerabewaking
Vanaf 07.53.

http://www.rtlxl.nl/#!/rt(...)de-a552-4efb82e8da88
quote:
Politie.nl Update zaak Bilthoven
Laatste update: 08-03-2016 | 13:25
Bilthoven - Het onderzoek naar de dood van Koen Everink, wordt onverminderd voortgezet. Vrijdagochtend 4 maart werd hij levenloos aangetroffen in zijn woning. Hij werd door messteken om het leven gebracht.

Onderzoek
Direct startte de recherche een groot onderzoek. De Forensische Opsporing verrichtte uitgebreid sporenonderzoek in de woning. Dit onderzoek werd maandag 7 maart afgerond, het rechercheonderzoek gaat door. Zo werd en wordt met diverse getuigen gesproken en worden de sporen verder geanalyseerd.

Scenario’s
Vrijdag 4 maart werd het lichaam meegenomen voor verder onderzoek. Hieruit kwam vast te staan dat Koen Everink door messteken om het leven werd gebracht. Het onderzoek richt zich op wat er zich in de woning heeft afgespeeld en wie de dader(s) is/zijn. Alle mogelijke scenario’s worden opengehouden.

Tips
Tot nu toe kwamen ruim 30 tips binnen die de recherche verder onderzoekt. Tips blijven welkom. Heeft u iets verdachts gezien en/of gehoord in de omgeving van de Hoflaan tussen donderdagavond 3 maart 18.00 uur en vrijdagochtend 4 maart 09.00 uur? Of is u iets in de periode voor donderdagavond 3 maart of na vrijdagochtend 4 maart iets opgevallen dat u ‘ apart’ vond? Meld dit dan bij de recherche. Ook alle andere informatie die het onderzoek kan helpen, kan gedeeld worden. Dinsdagavond 8 maart besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek en het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld doet dit op woensdag 9 maart.

Informatie delen
Tips kunnen met het onderzoeksteam gedeeld worden via 0900-8844 of via www.politie.nl. Anoniem kan via 0800-7000 of via M-online. Ook de opsporingstiplijn, 0800-6070, kan gebeld worden. Daarnaast kan gesproken worden met het Team Criminele Inlichtingen via 079- 3458999.
quote:
Update Telegraaf dd 08-03-2016

Everink werd doodgestoken
Zakenman Koen Everink is vrijdag met messteken om het leven gebracht in zijn woning in Bilthoven. Dat heeft de politie dinsdag laten weten.
Update :

BILTHOVEN - Vrienden en familie van Koen Everink zijn geschokt door de arrestatie van tennistrainer Mark de J. (29). De coach van toptennisser Robin Haase (28) was in de week voor de moord op Everink driemaal in diens woning, ook op de avond voordat Everink dood werd aangetroffen. De recherche meent een sterke zaak tegen De J. te hebben.
Tennistrainer Mark de J., die gisteren op Schiphol werd gearresteerd vanwege de moord op Koen Everink, was de laatste persoon die Everink in leven zag.

http://www.telegraaf.nl/b(...)isite_Everink__.html


~~~~~~~~~~~~~~

Update :
Familie en vrienden van Mark de J., verdacht van de moord op miljonair Koen Everink, loven 40.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de daders.

Tips naar : https://tipons.nu/
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 10:08
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie lijdt aan tunnelvisie in het onderzoek naar de dood van zakenman Koen Everink. Verdachte Mark de J., tegen wie maandag achttien jaar cel is geëist voor de moord op Everink, moet daarom worden vrijgesproken. Dat bepleit de advocaat van De J., Bob Kaarls, dinsdag in de rechtbank in Utrecht.

Zakenman Everink werd begin maart vorig jaar dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door meerdere messteken om het leven gekomen. Volgens Kaarls is het onderzoek naar de gewelddadige dood zeer eenzijdig verlopen en enkel gericht op zijn cliënt. ,,Het OM was selectief blind."

De voormalig tenniscoach van Robin Haase heeft altijd met kracht ontkend zijn vriend en gokmaatje te hebben gedood. Hij was die avond bij Everink thuis. Toen hij was vertrokken, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen zou de zakenman vervolgens hebben vermoord.

Telegraaf.nl
Copycatdinsdag 12 december 2017 @ 10:12
De wanhoop van een moordenaar.
RipCitydinsdag 12 december 2017 @ 10:19
Poll: Mark de J. schuldig?
JA
Nee
Tussenstand:
results.cgi?pid=399737&layout=1&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

[ Bericht 93% gewijzigd door RipCity op 12-12-2017 11:44:35 ]
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 11:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 02:06 schreef Za het volgende:

[..]

:D
Ze zijn er toch echt. :P
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 11:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 09:57 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Er is vrijwel geen bewijs
Daar ben ik het niet mee eens. Bovendien, Louwes is met minder veroordeeld. :P
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 12:06
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 11:46:19 Ook het geven van de cautie bleef tijdens dat horen door de politie achterwege. Met de cautie wordt een verdachte gewezen op zijn rechten, zoals het zwijgrecht. https://t.co/pnmnrP32eK reageer retweet
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 11:41:37 Adv: door te verzuimen hem de 'cautie' te geven dat hij verdachte was, heeft De J als getuige toestemming gegeven om zijn iphone, tablet en laptop uit te laten lezen.https://t.co/Ev3vPppEqV reageer retweet
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 12:06:25 Adv: politie heeft bewust de wet overtreden door het volledig uitlezen van alle informatie op de smartphone, tablet en laptop. Mark de J wist niet dat zijn hele 'hebben en houden' hierdoor bekend zou worden bij de politie.https://t.co/DQxsfsh71H reageer retweet
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 11:47:20 Adv: Mark gaf ook als 'getuige' toestemming voor het afnemen van dna. #Everink reageer retweet


[ Bericht 21% gewijzigd door StaceySinger op 12-12-2017 12:11:16 ]
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 12:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 10:08 schreef StaceySinger het volgende:
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie lijdt aan tunnelvisie in het onderzoek naar de dood van zakenman Koen Everink. Verdachte Mark de J., tegen wie maandag achttien jaar cel is geëist voor de moord op Everink, moet daarom worden vrijgesproken. Dat bepleit de advocaat van De J., Bob Kaarls, dinsdag in de rechtbank in Utrecht.

Zakenman Everink werd begin maart vorig jaar dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door meerdere messteken om het leven gekomen. Volgens Kaarls is het onderzoek naar de gewelddadige dood zeer eenzijdig verlopen en enkel gericht op zijn cliënt. ,,Het OM was selectief blind."

De voormalig tenniscoach van Robin Haase heeft altijd met kracht ontkend zijn vriend en gokmaatje te hebben gedood. Hij was die avond bij Everink thuis. Toen hij was vertrokken, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen zou de zakenman vervolgens hebben vermoord.

Telegraaf.nl
Heb je een linkje?
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 12:14
In Nederland kunnen verklaringen van de verdachte die hij heeft afgelegd voordat hem de cautie werd gegeven niet meewerken voor het bewijs. Als de cautie ten onrechte niet is uitgesproken, zal de rechter nagaan of de verdachte door deze fout in zijn verdediging geschaad is. Zo ja, dan wordt het daarmee verkregen bewijs genegeerd.

bron
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 12:18
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:12 schreef Leandra het volgende:

[..]

Heb je een linkje?
telegraaf en hier
http://nieuws.tpo.nl/2017(...)jdt-aan-tunnelvisie/
en anp
en hier https://www.telegraaf.nl/(...)oord-in-zaak-everink
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 12:18
quote:
Gewoon een linkje van het artikel van de telegraaf.

Edit: ah, al aangevuld, thnx.
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 12:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:18 schreef Leandra het volgende:

[..]

Gewoon een linkje van het artikel van de telegraaf.
en hier https://www.ad.nl/utrecht(...)ak-everink~a2706798/
ootjekatootjedinsdag 12 december 2017 @ 12:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 11:43 schreef Physsic het volgende:

[..]

Daar ben ik het niet mee eens. Bovendien, Louwes is met minder veroordeeld. :P
Ja blijft ook twijfelachtig...

Wat ik in deze zaak zo maf blijf vinden is het motief van het OM. Koen wist dondersgoed aan wie hij geld uitleende. Ook dat Marc het geld ws niet bij elkaar zou hebben een dag later.

Ze zaten die week nog gezellig wat avonden bij elkaar, en dan ineens pats boem dood...

Ik vind die redenatie net zo krom als de versie van Marc, gisteren nieuwsuur gekeken waarin Eikelenboom tekst en uitleg gaf over de messen, het bloedspoor en de rare houding van de linkerarm van Koen.

Eikelenboom en zijn vrouw hebben vanuit Colorado internationaal gezien een flinke staat van dienst opgebouwd met het oplossen van moordzaken wereldwijd. In Nederland doen ze net alsof het zo`n idioot is als Petertje of Maurice.
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 12:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ja blijft ook twijfelachtig...

Wat ik in deze zaak zo maf blijf vinden is het motief van het OM. Koen wist dondersgoed aan wie hij geld uitleende. Ook dat Marc het geld ws niet bij elkaar zou hebben een dag later.

Ze zaten die week nog gezellig wat avonden bij elkaar, en dan ineens pats boem dood...

Ik vind die redenatie net zo krom als de versie van Marc, gisteren nieuwsuur gekeken waarin Eikelenboom tekst en uitleg gaf over de messen, het bloedspoor en de rare houding van de linkerarm van Koen.

Eikelenboom en zijn vrouw hebben vanuit Colorado internationaal gezien een flinke staat van dienst opgebouwd met het oplossen van moordzaken wereldwijd. In Nederland doen ze net alsof het zo`n idioot is als Petertje of Maurice.
Ze hebben Mark de J geen cautie gegeven en dan krijg je dit >
De rechter zal dan nagaan of de verdachte door deze fout in zijn verdediging geschaad is.
Zo ja, dan wordt het daarmee verkregen bewijs genegeerd.

Cautieverplichting komt uit art. 29 lid 2 Wetboek van Strafvordering: "Voor het verhoor wordt de verdachte medegedeeld dat hij niet verplicht is tot antwoorden."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cautie_(strafrecht)

Deze cautie is gebaseerd op het recht van verdachten om te zwijgen en om zichzelf niet te incrimineren. Het doel ervan is te voorkomen dat een verdachte ongewild meewerkt aan zijn eigen veroordeling.
ootjekatootjedinsdag 12 december 2017 @ 12:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:23 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Ze hebben Mark de J geen cautie gegeven en dan krijg je dit >
De rechter zal dan nagaan of de verdachte door deze fout in zijn verdediging geschaad is.
Zo ja, dan wordt het daarmee verkregen bewijs genegeerd.

Cautieverplichting komt uit art. 29 lid 2 Wetboek van Strafvordering: "Voor het verhoor wordt de verdachte medegedeeld dat hij niet verplicht is tot antwoorden."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cautie_(strafrecht)
Ja, deze zaak gaat langslepend worden.

Ik blijf het bizar vinden, wat als hij inderdaad de waarheid spreekt?
quirinadinsdag 12 december 2017 @ 13:34
Hij spreekt de waarheid niet want er is genoeg bewijs.
Dat klokkie lag bij zijn zus.
Er zijn bloedsporen gevonden van everink in zijn auto
Hij heeft voor de moord opgezocht hoe hij iemand neer moest steken
Is allemaal bekende en belastende informatie.
En er waren geen andere sporen van daders

https://nos.nl/artikel/21(...)ch-of-toch-niet.html
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 13:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 13:34 schreef quirina het volgende:
Hij spreekt de waarheid niet want er is genoeg bewijs.
Dat klokkie lag bij zijn zus.
Er zijn bloedsporen gevonden van everink in zijn auto
Hij heeft voor de moord opgezocht hoe hij iemand neer moest steken
Is allemaal bekende en belastende informatie.
En er waren geen andere sporen van daders

https://nos.nl/artikel/21(...)ch-of-toch-niet.html
Maar het feit dat dat horloge bij zijn zus lag (en het bloedspoor in zijn auto) past ook prima in zijn eigen verhaal, dus dat zegt op zich niet zo veel. Dat er verder niets is gevonden dat zijn verhaal kan ondersteunen maakt het wel minder geloofwaardig.
Al met al genoeg bewijs voor een veroordeling, denk ik. Zelfs voor moord of hooguit doodslag?
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 13:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:30 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ja, deze zaak gaat langslepend worden.

Ik blijf het bizar vinden, wat als hij inderdaad de waarheid spreekt?
Dan nog heeft hij de situatie zo gefrustreerd dat het te ziek voor woorden is.

Stel dat hij de waarheid spreekt (wat ik niet geloof) dan heeft hij dus willens en wetens het risico genomen dat Koen de aanslag niet zou overleven, want dan zou hij niet weten in welke staat ze hem hebben achtergelaten, plus dat hij dan bewust het 6-jarige dochtertje van zijn "vriend" het lichaam van haar vader zou laten vinden.

Hij maakt met zijn verhaal mooi gebruik van het feit dat er ook iets met Badr Hari speelde, maar als zijn scenario de waarheid zou zijn dan is hij nog een hufter tot en met dat hij geen hulp heeft ingeschakeld en dat kind haar vader liet vinden.

Het is een harteloze hufter, en zo gedraagt hij zich ook, ook nu nog met zijn lulverhalen.
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 13:58
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 13:46:14 Eerst het vermeende bloedspoor van #Everink in auto van verdachte. Hiervan staat niet 100% vast dat het gaat om bloed van Everink of ander dna-materiaal, stelt Kaarls https://t.co/Oq9HEzrKDY reageer retweet
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 13:48:12 Volgens verdediging is sprake van een aanname en is geen concreet onderzoek gedaan naar dit spoor. #Everink reageer retweet
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 14:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:23 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Ze hebben Mark de J geen cautie gegeven en dan krijg je dit >
De rechter zal dan nagaan of de verdachte door deze fout in zijn verdediging geschaad is.
Zo ja, dan wordt het daarmee verkregen bewijs genegeerd.

Cautieverplichting komt uit art. 29 lid 2 Wetboek van Strafvordering: "Voor het verhoor wordt de verdachte medegedeeld dat hij niet verplicht is tot antwoorden."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cautie_(strafrecht)

Deze cautie is gebaseerd op het recht van verdachten om te zwijgen en om zichzelf niet te incrimineren. Het doel ervan is te voorkomen dat een verdachte ongewild meewerkt aan zijn eigen veroordeling.
Wat is dan het "daarmee verkregen bewijs"? Volgens mij is dat zeer beperkt (zo niet nihil), aangezien het meeste bewijs buiten Mark om is verkregen. In verhoren heeft hij immers ontkend.
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 14:14
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:01 schreef Physsic het volgende:

[..]

Wat is dan het "daarmee verkregen bewijs"? Volgens mij is dat zeer beperkt (zo niet nihil), aangezien het meeste bewijs buiten Mark om is verkregen. In verhoren heeft hij immers ontkend.
wat is dan het > het meeste bewijs ?
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 14:19
Zaak Everink: advocaat Mark de J. opent frontale aanval

UTRECHT - De verdediging van ex-tenniscoach Mark de J. opende vanmorgen de frontale aanval op politie en justitie, dat onvolledig en eenzijdig onderzoek naar de moord op Koen Everink zou hebben gepleegd.

Het onderzoek was vanaf het begin gericht op Mark de J. als dader, waardoor alternatieve scenario’s buiten beschouwing bleven, aldus de advocaten Bob Kaarls en Diantha van Eijsden gisteren tijdens de tweede dag van het strafproces. “De politie zei vanaf het begin het scenario van Mark de J. een broodje aap-verhaal te vinden.” Gisteren hoorde Mark de J. 18 jaar gevangenisstraf wegens moord tegen zich eisen.

De verdediging suggereerde dat in Everinks seksleven ook een motief voor moord kan worden gezocht. Het slachtoffer zou niet alleen relaties hebben gehad met meerdere vrouwen, maar ook met jonge jongens. Een tip daarover kwam binnen bij de Criminele Inlichtingen Eenheid. De politie deed er volgens advocaat Kaarls niets mee, en zou zelfs informatie hebben achtergehouden.

Daarnaast is volgens Kaarls en Van Eijsden geen onderzoek gedaan naar conflicten in het zakelijk en in het privéleven van Everink, en naar de bedreigingen die hij ontving na de mishandeling door kickbokser Badr Hari. Daar was volgens Kaarls wel alle aanleiding voor. De advocaat citeerde een vriend die uit eten was met Koen Everink, toen die plotseling aangaf dat hij weg wilde. ,,Het voelde niet goed, zei hij.”

Volgens de verdediging citeert het OM selectief uit de communicatie tussen Everink en Mark de J. over de gokschulden van de laatste. Daar was geen conflict over, aldus Kaarls.

Volgens het OM moet in een ruzie over de terugbetaling het motief voor de moord worden gezocht.

Door de focus op Mark de J. lieten politie en justitie cruciale handelingen achterwege, aldus de advocaten. Zo werden getuigen te laat gehoord, camerabeelden te laat opgevraagd, en sporen niet veiliggesteld.

Wel voortvarend was de politie met het horen van Mark de J., die allang als verdachte werd gezien, maar de indruk werd gegeven dat hij gold als getuige. Mark de J. gaf tijdens dat eerste gesprek toestemming om zijn IPhone te laten onderzoeken, maar dat gebeurde zonder dat hij was gewezen op zijn rechten als verdachte. Alle informatie die uit dat onderzoek van de IPhone is gekomen, moet volgens Van Eijsden daarom worden beschouwd als ‘fruit from the poisonous tree’, en mag niet worden gebruikt als bewijs in de zaak.

De verdediging gaat vanmiddag verder met het pleidooi. Het laatste woord is morgen voor Mark de J.

Bron
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 14:24
Ah, hij heeft zijn telefoon laten onderzoeken toen hij nog getuige was en niet als verdachte gehoord werd.

Ben benieuwd wat dat voor effect op het cautie-verhaal heeft, want waarom zou hij dat eerste gesprek al verdachte zijn.
Markeerstiftdinsdag 12 december 2017 @ 14:26
hoe snel kwam hij eigenlijk met dat ontvoeringsverhaal? Pas toen hij was opgepakt?
Dan is dat toch ook extra verdacht

zou zonde zijn als ze die telefoondata niet mogen gebruiken als bewijs
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:14 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

wat is dan het > het meeste bewijs ?
Wat het OM het meest belangrijke bewijs vond was in ieder geval:
- het bloedspoor in de auto van Mark
- het DNA op het mes
- het DNA op Everink nabij een steekwond
- het horloge dat Mark in zijn bezit had

Dat valt daar volgens mij allemaal niet onder. Misschien als hij zijn auto vrijwillig beschikbaar heeft gesteld voor het onderzoek?
Dan zijn er nog de zoektermen, maar daarvan weet ik niet of er überhaupt waarde aan wordt gehecht.

Mark is nog vóór zijn reis naar Amerika al bij de politie op bezoek geweest. Had hij daar niet zijn telefoon afgegeven aan de politie ofzoiets? Dat zou dan zonder cautie zijn gebeurd, maar op dat moment was hij ook nog geen verdachte.

Edit: ah, ik zie nu pas het nieuwsbericht. Welke informatie uit de iPhone wordt dan als bewijs gebruikt?
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 14:30
Zou mooi zijn trouwens: ben je nog geen verdachte maar getuige, kun je ongestraft je telefoon en tablet laten doorzoeken omdat ze je niet de waarschuwing geven die ze een verdachte moeten geven.
Al het bewijs gelijk onbruikbaar.
ootjekatootjedinsdag 12 december 2017 @ 14:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 13:55 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dan nog heeft hij de situatie zo gefrustreerd dat het te ziek voor woorden is.

Stel dat hij de waarheid spreekt (wat ik niet geloof) dan heeft hij dus willens en wetens het risico genomen dat Koen de aanslag niet zou overleven, want dan zou hij niet weten in welke staat ze hem hebben achtergelaten, plus dat hij dan bewust het 6-jarige dochtertje van zijn "vriend" het lichaam van haar vader zou laten vinden.

Hij maakt met zijn verhaal mooi gebruik van het feit dat er ook iets met Badr Hari speelde, maar als zijn scenario de waarheid zou zijn dan is hij nog een hufter tot en met dat hij geen hulp heeft ingeschakeld en dat kind haar vader liet vinden.

Het is een harteloze hufter, en zo gedraagt hij zich ook, ook nu nog met zijn lulverhalen.
Dat iemand een hufter of een zak hooi is, maakt hem nog geen moordenaar.

Weet jij veel waarom iemand de keuze maakt, niet terug te gaan in dat huis. Zou zijn verhaal de waarheid zijn dan kan ik twee goede redenen bedenken waarom hij dat niet gedaan heeft.

1 net zelf bedreigd en bang, dus uit angst weggereden wanneer dat kon.
2 ervan uitgegaan dat er ook wat gebeurt was met de dochter
3 angst om zekf als dader gezien te worden.
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 14:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:30 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat iemand een hufter of een zak hooi is, maakt hem nog geen moordenaar.

Weet jij veel waarom iemand de keuze maakt, niet terug te gaan in dat huis. Zou zijn verhaal de waarheid zijn dan kan ik twee goede redenen bedenken waarom hij dat niet gedaan heeft.

1 net zelf bedreigd en bang, dus uit angst weggereden wanneer dat kon.
2 ervan uitgegaan dat er ook wat gebeurt was met de dochter
3 angst om zekf als dader gezien te worden.
Potentieel je "vriend" en diens dochter in levensgevaar achterlaten omdat je bedreigd bent?
En ze met je zwijgen mogelijk niet het leven gered, omdat je "bang" bent.
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 14:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:29 schreef Physsic het volgende:

[..]

Wat het OM het meest belangrijke bewijs vond was in ieder geval:
- het bloedspoor in de auto van Mark
- het DNA op het mes
- het DNA op Everink nabij een steekwond
- het horloge dat Mark in zijn bezit had

Dat valt daar volgens mij allemaal niet onder. Misschien als hij zijn auto vrijwillig beschikbaar heeft gesteld voor het onderzoek?
Dan zijn er nog de zoektermen, maar daarvan weet ik niet of er überhaupt waarde aan wordt gehecht.

Mark is nog vóór zijn reis naar Amerika al bij de politie op bezoek geweest. Had hij daar niet zijn telefoon afgegeven aan de politie ofzoiets? Dat zou dan zonder cautie zijn gebeurd, maar op dat moment was hij ook nog geen verdachte.

Edit: ah, ik zie nu pas het nieuwsbericht. Welke informatie uit de iPhone wordt dan als bewijs gebruikt?
Bron dat dat al bewijs is ? Om dat de pers dame van het OM dat zegt ?
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 14:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:30 schreef Leandra het volgende:
Zou mooi zijn trouwens: ben je nog geen verdachte maar getuige, kun je ongestraft je telefoon en tablet laten doorzoeken omdat ze je niet de waarschuwing geven die ze een verdachte moeten geven.
Al het bewijs gelijk onbruikbaar.
Dat is echt een groot probleem in (moord)zaken waarbij een latere verdachte al langere tijd in beeld was als getuige. Gaat ook nog steeds wel eens mis, omdat er niet altijd een duidelijk moment is waarop een getuige verdachte werd.
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 14:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:34 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Bron dat dat al bewijs is ?
Die vier "pittige bewijsstukken" van het OM? Dat zei de HOvJ gisteren bij Jinek.
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 14:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:38 schreef Physsic het volgende:

[..]

Die vier "pittige bewijsstukken" van het OM? Dat zei de HOvJ gisteren bij Jinek.
En geloof jij alles wat het OM zegt ?
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 14:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:39 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

En geloof jij alles wat het OM zegt ?
Wat heeft dat er mee te maken? :? Het gaat toch om de vraag wel bewijs uitgesloten zou kunnen worden doordat Mark geen cautie is gegeven? Dat is enkel van belang als het OM dat bewijs ook echt in de zaak gebruikt.

De bewijsstukken waarvan de HOvJ zelf zegt dat ze die het meest belangrijk vindt, vallen in ieder geval niet onder die telefoongegevens. Wat dat betreft lijkt het er dus op dat het de zaak van het OM weinig zal schaden, althans dat het de beschuldiging niet onderuit kan halen. Tenzij ook de telefoongegevens een grote rol spelen in de beschuldiging van het OM. Daarom vraag ik al een aantal keer om welk bewijs dat dan zou gaan. Dat ik daar geen antwoord op krijg, zegt misschien al wel genoeg.
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 14:48
Dat Mark opzoek was naar een vuurwapen, dat is volgens mij wel iets dat uit de telefoongegevens bleek.
ootjekatootjedinsdag 12 december 2017 @ 15:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:32 schreef Leandra het volgende:

[..]

Potentieel je "vriend" en diens dochter in levensgevaar achterlaten omdat je bedreigd bent?
En ze met je zwijgen mogelijk niet het leven gered, omdat je "bang" bent.
Het verdient geen schoonheidsprijs, maar hij zal de eerste en de laatste niet zijn, die zo reageert.
ootjekatootjedinsdag 12 december 2017 @ 15:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:48 schreef Physsic het volgende:
Dat Mark opzoek was naar een vuurwapen, dat is volgens mij wel iets dat uit de telefoongegevens bleek.
Maar hij is niet eens vermoord met een vuurwapen...

Drie verschillende keukenmessen en een mes met aan beide zijden een snijvlak. Welke ik niet eens in mijn 24 delige prof-set heb zitten.

Het maakt hem nog geen moordenaar.
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 15:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:37 schreef Physsic het volgende:

[..]

Dat is echt een groot probleem in (moord)zaken waarbij een latere verdachte al langere tijd in beeld was als getuige. Gaat ook nog steeds wel eens mis, omdat er niet altijd een duidelijk moment is waarop een getuige verdachte werd.
Maar men stelt hier dat het in het eerste gesprek was, gezien hij de laatste was die hem gezien had denk ik niet dat hij toen gelijk al verdachte was, maar hadden ze gewoon het verhaal nodig van de laatste die hem in leven gezien had om überhaupt een beetje serieus onderzoek te kunnen doen.
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 15:27
Overigens verwacht ik, zeker als hij sportkleding droeg, dat hij meerdere sets van dezelfde kleding heeft.
"Hetzelfde dragen" als de avond ervoor zegt dan niet heel veel.
ootjekatootjedinsdag 12 december 2017 @ 15:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:27 schreef Leandra het volgende:
Overigens verwacht ik, zeker als hij sportkleding droeg, dat hij meerdere sets van dezelfde kleding heeft.
"Hetzelfde dragen" als de avond ervoor zegt dan niet heel veel.
Dat is een aanname, en sportkleding dragen op een vrije avond? Normale kleding begreep ik eerder.
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 15:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:26 schreef Leandra het volgende:

[..]

Maar men stelt hier dat het in het eerste gesprek was, gezien hij de laatste was die hem gezien had denk ik niet dat hij toen gelijk al verdachte was, maar hadden ze gewoon het verhaal nodig van de laatste die hem in leven gezien had om überhaupt een beetje serieus onderzoek te kunnen doen.
Nee, in dit geval niet inderdaad. Was algemeen bedoeld, als reactie op dat jouw opmerking in sommige zaken inderdaad en reëel probleem is. Komt gelukkig niet zo vaak voor.
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 15:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Maar hij is niet eens vermoord met een vuurwapen...
Nee, daarom zie ik ook niet welk relevante bewijs uitgesloten zou kunnen worden doordat Mark geen cautie is gegeven.
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 15:47
Rik Ozinga op twitter

Zo zat er vreemd dna van een onbekende op een handdoek die zou zijn gebruikt om #Everink te smoren. Die handdoek was eerder die dag schoon opgehangen in de keuken. Naast Mark en Koen heeft dus nog iemand de doek in handen gehad.
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 16:05
Everink had seks met jonge jongens’

Koen Everink zou er een nogal dubieus seksleven op na hebben gehouden. Volgens de advocaten van Mark de J. zou dat een motief geweest kunnen zijn van de moord op Everink, vertelt Saskia Belleman.

Video op Telegraaf.nl
Abschirmdienstdinsdag 12 december 2017 @ 16:25
Schuldige knaap die Mark. Volgende keer een beter lulverhaal bedenken.
Wereldgozerdinsdag 12 december 2017 @ 16:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:34 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat is een aanname, en sportkleding dragen op een vrije avond? Normale kleding begreep ik eerder.
Die tenniskakkers lopen de hele dag in hun polootjes en trainingsbroek #generaliseren
Wereldgozerdinsdag 12 december 2017 @ 16:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:05 schreef StaceySinger het volgende:
Everink had seks met jonge jongens’

Koen Everink zou er een nogal dubieus seksleven op na hebben gehouden. Volgens de advocaten van Mark de J. zou dat een motief geweest kunnen zijn van de moord op Everink, vertelt Saskia Belleman.

Video op Telegraaf.nl
Vaag :')
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 16:30
Laten we nou niet doen alsof iedere bewering van de advocaten van Mark de J. ook feiten zijn.
Ze doen wel heel erg hun best het slachtoffers zwart te maken, zogenaamd om aan te duiden dat de dader ook in een andere hoek kan zitten, maar ik zie Mark de J. nog wel in staat zelf zo'n anonieme tip bij de politie te hebben gedaan, of een van die goedgelovige familieleden die het kennelijk geen probleem vinden een horloge waar de politie naar op zoek is te verstoppen.
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 16:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:29 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]

Vaag :')
Gewoon een bewering van de advocaat, heeft niet echt waarde.
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 16:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:30 schreef Leandra het volgende:
Laten we nou niet doen alsof iedere bewering van de advocaten van Mark de J. ook feiten zijn.
Ze doen wel heel erg hun best het slachtoffers zwart te maken, zogenaamd om aan te duiden dat de dader ook in een andere hoek kan zitten, maar ik zie Mark de J. nog wel in staat zelf zo'n anonieme tip bij de politie te hebben gedaan, of een van die goedgelovige familieleden die het kennelijk geen probleem vinden een horloge waar de politie naar op zoek is te verstoppen.
Waar staat dat er een anonieme tip was ? Even een linkje graag
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 16:47
Saskia Belleman op twitter

Volgens Van Eijsden had Mark de J. op 3 maart slechts 2 maanden achterstand in de terugbetalingen. Ze noemt het “zeer onaannemelijk” dat dat een reden was om #Everink te vermoorden.
Copycatdinsdag 12 december 2017 @ 16:50
Rare sprongen maakt die kat in het nauw. Zijn advocaten volgen uiteraard direct, daar zijn ze voor.
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 16:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:43 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Waar staat dat er een anonieme tip was ? Even een linkje graag
Als de tip die bij de CIE binnengekomen was niet anoniem was dan had de verdediging de tipgever als getuige kunnen oproepen hè.
ootjekatootjedinsdag 12 december 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:47 schreef StaceySinger het volgende:
Saskia Belleman op twitter

Volgens Van Eijsden had Mark de J. op 3 maart slechts 2 maanden achterstand in de terugbetalingen. Ze noemt het “zeer onaannemelijk” dat dat een reden was om #Everink te vermoorden.
Dit dus, en wie leent er met zijn gezonde verstand nu bakken geld uit aan iemand die Aantoonbaar moeite heeft met terugbetalen gezien de hoogte van het salaris van Mark?
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 17:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:58 schreef Leandra het volgende:

[..]

Als de tip die bij de CIE binnengekomen was niet anoniem was dan had de verdediging de tipgever als getuige kunnen oproepen hè.
En waar kunnen we lezen dat er ergens “de tip” binnen gekomen is?
Physsicdinsdag 12 december 2017 @ 17:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:47 schreef StaceySinger het volgende:
Saskia Belleman op twitter

Volgens Van Eijsden had Mark de J. op 3 maart slechts 2 maanden achterstand in de terugbetalingen. Ze noemt het “zeer onaannemelijk” dat dat een reden was om #Everink te vermoorden.
In de leningsovereenkomst staat dat Mark slechts één keer (van de dertien maanden) respijt krijgt en dat er daarna door Everink rechtsmaatregelen zullen worden genomen.
quote:
6. Indien Geldlener niet in de eerste 5 dagen van iedere aflossingsmaand betaald, krijgt Geldlener 1 keer respijt om het aflossingsbedrag binnen 2 weken alsnog te voldoen. Verzaakt Geldlener gaat vanaf de in gebreke gebleven aflossingsmaand de rente tellen op het nog uitstaande bedrag totdat het volledige bedrag is terug betaald inclusief de rente (5%)
(…)
10. Indien Geldlener zich niet aan de afspraken in deze overeenkomst houdt, zal Geldgever rechtsmaatregelen nemen tegen Geldlener. (…) Enig geschil in verband met deze overeenkomst of de daaruit voortvloeiende of daarmee verband houdende overeenkomsten zal onderworpen worden aan de exclusieve jurisdictie van het bevoegde gerecht in Utrecht (NL).”
Bron: uitspraak civiele zaak tegen Mark door nabestaanden Everink.

Dan neemt de druk steeds verder toe als je alleen de eerste periode (begin december) hebt kunnen betalen en 5 maart nadert. Zeker als Everink tegen anderen (Haase?) zegt dat met jou is afgesproken dat je het probleem eind van deze week zal oplossen en je ook nog de handtekening van je vader hebt vervalst voor een garantstelling om die tweede lening te krijgen.
Bron: oude tweets van Saskia Belleman.

Of het een reden is om je geldlener te vermoorden, dat zal per persoon verschillend zijn, maar "zeer onaannemelijk"? Meh.
quirinadinsdag 12 december 2017 @ 17:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:05 schreef StaceySinger het volgende:
Everink had seks met jonge jongens’

Koen Everink zou er een nogal dubieus seksleven op na hebben gehouden. Volgens de advocaten van Mark de J. zou dat een motief geweest kunnen zijn van de moord op Everink, vertelt Saskia Belleman.

Video op Telegraaf.nl
Las hier ook een comment
http://www.misdaadjournal(...)en-van-koen-everink/


Lekker dan..
Je zegt even dat iemand er “dubieus seksleven” op nahield.

:{w

Hou je liever bij de harde bewijzen.
nostradinsdag 12 december 2017 @ 18:47
Niet zo heel vreemd dat dat in een strafzaak gebeurt natuurlijk.
marsandinsdag 12 december 2017 @ 18:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 17:06 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dit dus, en wie leent er met zijn gezonde verstand nu bakken geld uit aan iemand die Aantoonbaar moeite heeft met terugbetalen gezien de hoogte van het salaris van Mark?
Hoogte van het salaris? Linkje graag naar die bedragen.
Zadinsdag 12 december 2017 @ 20:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:06 schreef StaceySinger het volgende:
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 11:46:19 Ook het geven van de cautie bleef tijdens dat horen door de politie achterwege. Met de cautie wordt een verdachte gewezen op zijn rechten, zoals het zwijgrecht. https://t.co/pnmnrP32eK reageer retweet
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 11:41:37 Adv: door te verzuimen hem de 'cautie' te geven dat hij verdachte was, heeft De J als getuige toestemming gegeven om zijn iphone, tablet en laptop uit te laten lezen.https://t.co/Ev3vPppEqV reageer retweet
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 12:06:25 Adv: politie heeft bewust de wet overtreden door het volledig uitlezen van alle informatie op de smartphone, tablet en laptop. Mark de J wist niet dat zijn hele 'hebben en houden' hierdoor bekend zou worden bij de politie.https://t.co/DQxsfsh71H reageer retweet
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 11:47:20 Adv: Mark gaf ook als 'getuige' toestemming voor het afnemen van dna. #Everink reageer retweet
In eerste instantie was hij toch gewoon getuige, hij is niet gearresteerd.
Om hem als verdachte uit te kunnen sluiten willen ze dan zijn vingerafdrukken, DNA en telefoon inzien, en wanneer hij dan later verdachte wordt, zelfs als dat een paar uur later is, betekend dat niet dat hij dat al die ochtend was.

Maar ach, niks wat de J en zijn advocaat zeggen wordt überhaupt serieus genomen, het enige wat ze nog kunnen is de publieke opinie proberen te beïnvloeden, de bak gaat hij toch wel in voor 20 jaar of langer.
Leandradinsdag 12 december 2017 @ 21:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 17:11 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

En waar kunnen we lezen dat er ergens “de tip” binnen gekomen is?
In deze post: NWS / Koen Everink dood gevonden in woning Bilthoven #12
StaceySingerdinsdag 12 december 2017 @ 21:44
quote:
oh ja ik zie het, bedankt
dit dus

Het slachtoffer zou niet alleen relaties hebben gehad met meerdere vrouwen, maar ook met jonge jongens.

Een tip daarover kwam binnen bij de Criminele Inlichtingen Eenheid. De politie deed er volgens advocaat Kaarls niets mee, en zou zelfs informatie hebben achtergehouden.
quirinadinsdag 12 december 2017 @ 22:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 21:44 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

oh ja ik zie het, bedankt
dit dus

Het slachtoffer zou niet alleen relaties hebben gehad met meerdere vrouwen, maar ook met jonge jongens.

Een tip daarover kwam binnen bij de Criminele Inlichtingen Eenheid. De politie deed er volgens advocaat Kaarls niets mee, en zou zelfs informatie hebben achtergehouden.
Dat soort dingen trekken ze echt wel na hoor. Helemaal als het vermoeden bestaat dat het om minderjarige jongens zou gaan.
Ik denk niet dat er iets uitgekomen is dan.
I call bullshit.
FlipjeHollanddinsdag 12 december 2017 @ 22:38
Waarom moet alles op Fok! een complot zijn?
ootjekatootjedinsdag 12 december 2017 @ 23:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 22:38 schreef FlipjeHolland het volgende:
Waarom moet alles op Fok! een complot zijn?
Nee hoor, die gozer in Leeuwarden is gewoon verdronken, die weggelopen meiden van 16 slapen liever bij hun vriend dan in het gezinsvervangend tehuis dus niet alles is een complot.
ootjekatootjedinsdag 12 december 2017 @ 23:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 22:31 schreef quirina het volgende:

[..]

Dat soort dingen trekken ze echt wel na hoor. Helemaal als het vermoeden bestaat dat het om minderjarige jongens zou gaan.
Ik denk niet dat er iets uitgekomen is dan.
I call bullshit.
Wie trekt dat na? En waarom?
mootiedinsdag 12 december 2017 @ 23:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 23:50 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Wie trekt dat na? En waarom?
De politie, om alles uit te sluiten.
marsanwoensdag 13 december 2017 @ 00:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 23:50 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Wie trekt dat na? En waarom?
Een stel huisvrouwen met teveel vrije tijd en zin in cluedo?
vroniewoensdag 13 december 2017 @ 01:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:58 schreef Leandra het volgende:

[..]

Als de tip die bij de CIE binnengekomen was niet anoniem was dan had de verdediging de tipgever als getuige kunnen oproepen hè.
Hier de uitleg https://www.politie.nl/th(...)t-opneem-met-het-tci
Leandrawoensdag 13 december 2017 @ 07:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 22:31 schreef quirina het volgende:

[..]

Dat soort dingen trekken ze echt wel na hoor. Helemaal als het vermoeden bestaat dat het om minderjarige jongens zou gaan.
Ik denk niet dat er iets uitgekomen is dan.
I call bullshit.
Dit idd, allemaal BS om maar te doen alsof de dader in een andere hoek zou kunnen zitten, en tegelijkertijd het slachtoffer ook nog even zwartmaken.

Wat ik al zei: het zou me niets verbazen als die zogenaamde tip uit de kring van Mark de J. zelf kwam.
Leandrawoensdag 13 december 2017 @ 07:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 22:38 schreef FlipjeHolland het volgende:
Waarom moet alles op Fok! een complot zijn?
Ik weet niet of je de zaak überhaupt een beetje volgt, maar de verdediging van de verdachte probeert te doen alsof het allemaal een complot is, tegen hun cliënt.

Verder gelooft nagenoeg niemand dat.
Abschirmdienstwoensdag 13 december 2017 @ 08:30
De advocaten en Mark hebben dan ook niets te verliezen. Hem hangt een voor Nederlandse begrippen flinke straf boven het hoofd, ze halen nu alles uit de kast om dat te ontwijken.
ootjekatootjewoensdag 13 december 2017 @ 08:41
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 07:56 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik weet niet of je de zaak überhaupt een beetje volgt, maar de verdediging van de verdachte probeert te doen alsof het allemaal een complot is, tegen hun cliënt.

Verder gelooft nagenoeg niemand dat.
ik hoop maar dat iedereen gelijk heeft dan, omdat het OM het zegt.

Het idee dat men onschuldig 18 jaar de cel in moet, lijkt me verschrikkelijk. Persoonlijk blijf ik de versie van het OM slap vinden en de bewijsvoering mager.
FlipjeHollandwoensdag 13 december 2017 @ 08:51
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:41 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

ik hoop maar dat iedereen gelijk heeft dan, omdat het OM het zegt.

Het idee dat men onschuldig 18 jaar de cel in moet, lijkt me verschrikkelijk. Persoonlijk blijf ik de versie van het OM slap vinden en de bewijsvoering mager.
Zijn dna is gevonden op het mes en op het lichaam, bloed van Everink in de auto van verdachte en een duur horloge bij zijn familieleden is magere bewijsvoering?
StaceySingerwoensdag 13 december 2017 @ 09:09
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:51 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

Zijn dna is gevonden op het mes en op het lichaam, bloed van Everink in de auto van verdachte en een duur horloge bij zijn familieleden is magere bewijsvoering?
Ja heel mager .
Copycatwoensdag 13 december 2017 @ 09:11
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:51 schreef FlipjeHolland het volgende:

Zijn dna is gevonden op het mes en op het lichaam, bloed van Everink in de auto van verdachte en een duur horloge bij zijn familieleden is magere bewijsvoering?
Ja, die spookMarokkanen zijn een stuk geloofwaardiger.
ootjekatootjewoensdag 13 december 2017 @ 09:12
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:51 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

Zijn dna is gevonden op het mes en op het lichaam, bloed van Everink in de auto van verdachte en een duur horloge bij zijn familieleden is magere bewijsvoering?
1 mes is gebruikt bij avondeten volgens mark, er zijn 4 messen gebruikt bij de moord.
2 hij was er al de gehele avond, dna op lichaam kan er dus al eerder opgekomen zijn
3 bloed van Everink kan in de auto terecht gekomen zijn door de daders, die zijn na de moord weer in de auto gaan zitten
4 zie 3, natuurlijk logisch om Mark de moord in de schoenen te schuiven

Dus ja, ik vind het mager. En wat is het dna van Mark precies geweest, een huidschilfer, haar of speeksel?
FlipjeHollandwoensdag 13 december 2017 @ 09:12
quote:
10s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:11 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ja, die spookMarokkanen zijn een stuk geloofwaardiger.
Het zijn vast dezelfde gasten die Seth Rich hebben vermoord.
ootjekatootjewoensdag 13 december 2017 @ 09:13
quote:
10s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:11 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ja, die spookMarokkanen zijn een stuk geloofwaardiger.
o ja vergeten, Marokkanen moorden niet...
Copycatwoensdag 13 december 2017 @ 09:14
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:13 schreef ootjekatootje het volgende:

o ja vergeten, Marokkanen moorden niet...
Ja, dat zeg ik ook. Echt.
StaceySingerwoensdag 13 december 2017 @ 09:21
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:51 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

Zijn dna is gevonden op het mes en op het lichaam, bloed van Everink in de auto van verdachte en een duur horloge bij zijn familieleden is magere bewijsvoering?
Bloed van Everink in de auto - klinkt als veel bloed.
Heb je het dan over een hele plas bloed ? of een paar druppels ? of 1 of 2 druppels ?
FlipjeHollandwoensdag 13 december 2017 @ 09:22
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:21 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Bloed van Everink in de auto - klinkt als veel bloed.
Heb je het dan over een hele plas bloed ? of een paar druppels ? of 1 of 2 druppels ?
Geen idee, ik ben het OM niet.
Abschirmdienstwoensdag 13 december 2017 @ 09:26
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:12 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

1 mes is gebruikt bij avondeten volgens mark, er zijn 4 messen gebruikt bij de moord.
2 hij was er al de gehele avond, dna op lichaam kan er dus al eerder opgekomen zijn
3 bloed van Everink kan in de auto terecht gekomen zijn door de daders, die zijn na de moord weer in de auto gaan zitten
4 zie 3, natuurlijk logisch om Mark de moord in de schoenen te schuiven

Dus ja, ik vind het mager. En wat is het dna van Mark precies geweest, een huidschilfer, haar of speeksel?
Je hebt de details niet. Kap eens met die lulverhalen.

Als je zo'n fantastisch juridisch wonder bent ga je lekker aan de slag als advocaat.
StaceySingerwoensdag 13 december 2017 @ 09:32
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:26 schreef Abschirmdienst het volgende:

[..]

Je hebt de details niet. Kap eens met die lulverhalen.

Als je zo'n fantastisch juridisch wonder bent ga je lekker aan de slag als advocaat.
Mag ze haar mening over deze zaak hier niet posten ofzo ?
ootjekatootjewoensdag 13 december 2017 @ 10:26
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:32 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Mag ze haar mening over deze zaak hier niet posten ofzo ?
Laat lekker gaan joh, spuit 11 wil ook ff stoer doen. Inhoudelijk niets te zeggen...
Wereldgozerwoensdag 13 december 2017 @ 15:15
https://nos.nl/artikel/22(...)cht-niet-gedaan.html

_O_
Zipportalwoensdag 13 december 2017 @ 15:15
quote:
crying-waterfalls.gif
quirinawoensdag 13 december 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:15 schreef Zipportal het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
NOS is ook lekker droog met die opmerking over het horloge _O-
Wereldgozerwoensdag 13 december 2017 @ 15:26
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:20 schreef quirina het volgende:

[..]

NOS is ook lekker droog met die opmerking over het horloge _O-
Genot
polderturkwoensdag 13 december 2017 @ 16:12
Mark de J trekt de huilkaart.

Gaat het werken?

https://nos.nl/artikel/22(...)cht-niet-gedaan.html

quote:
Huilende Mark de J.: 'Ik heb het écht niet gedaan'

Mark de J. heeft in zijn slotwoord in de zaak-Everink opnieuw gezegd dat hij onschuldig is. Het Openbaar Ministerie heeft maandag 18 jaar cel tegen De J. geëist. Huilend ontkende hij dat hij de moord heeft gepleegd: "Ik heb het echt niet gedaan."

De J. zei hij dat er een verkeerd beeld van hem bestaat en dat hij zijn vriend Koen Everink niet heeft vermoord. "Het is vreselijk wat er is gebeurd, maar ik heb het echt niet gedaan", zo begon De J. zijn betoog.

"Er wordt een onterecht beeld van mij de wereld in geslingerd." Tijdens het voorlezen van de zinnen hield hij het niet droog, schrijft RTV Utrecht.

"Domme keuzes"

De J. had verder spijt dat hij niet direct een complete versie heeft verteld van wat er de avond van de moord volgens hem is gebeurd. Hij heeft delen van zijn getuigenis aangepast in de loop van de tijd. De verdachte noemde dat in de rechtszaal een domme keus.

Dat geldt ook voor de keus om een horloge van Everink mee te nemen na diens dood. Dat heeft hij aanvankelijk ook niet aan de politie verteld.

De J. betuigde tot slot zijn medeleven met de nabestaanden van Everink. "Koen was mijn vriend, van wie ik op 3 maart 2016 met een knuffel afscheid heb genomen."

Hij vroeg de rechtbank om vrijspraak.
timmmmmwoensdag 13 december 2017 @ 17:41
Kunnen de onlinedetectives aub gewoon even weggaan? Bedankt
Leandrawoensdag 13 december 2017 @ 17:42
Wacht, hij heeft het horloge na de dood van Everink meegenomen? Hij is dus nog wel terug geweest in het huis nadat Everink vermoord was?
polderturkwoensdag 13 december 2017 @ 17:45
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 17:42 schreef Leandra het volgende:
Wacht, hij heeft het horloge na de dood van Everink meegenomen? Hij is dus nog wel terug geweest in het huis nadat Everink vermoord was?
Wat werd er naast het horloge nog meer vermist uit het huis?
Leandrawoensdag 13 december 2017 @ 17:52
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 17:45 schreef polderturk het volgende:

[..]

Wat werd er naast het horloge nog meer vermist uit het huis?
Geen idee, alleen de telefoon van Everink volgens mij.
Wat wel apart is, want die gap je of om weer te verkopen, maar de kans lijkt me klein dat dat gebeurd is, dan hadden ze hem allang getraceerd, of je gapt hem omdat er dingen op te vinden zijn die niet bekend mogen worden, en het lijkt me sterk dat spookMarokkanen zich daar druk over maken, die zullen vast niet zo stom zijn geweest met een geregistreerde telefoon contact te zoeken.
BEwoensdag 13 december 2017 @ 17:56
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 17:42 schreef Leandra het volgende:
Wacht, hij heeft het horloge na de dood van Everink meegenomen? Hij is dus nog wel terug geweest in het huis nadat Everink vermoord was?
Nee, ja, hij werd ontvoerd, maar net voor hij meegenomen werd vroeg hij de ontvoerders of hij het horloge nog even mocht pakken.

Ofzo.
Leandrawoensdag 13 december 2017 @ 17:59
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 17:56 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Nee, ja, hij werd ontvoerd, maar net voor hij meegenomen werd vroeg hij de ontvoerders of hij het horloge nog even mocht pakken.

Ofzo.
En die ontvoerders dachten: "Misschien loopt hij nog wel even door een plas bloed; win-win".
Best logisch ook.
Copycatwoensdag 13 december 2017 @ 18:01
Mark is weerloos slachtoffer van een groots Marokkaans complot. Snap dat dan.
Leandrawoensdag 13 december 2017 @ 18:03
quote:
9s.gif Op woensdag 13 december 2017 18:01 schreef Copycat het volgende:
Mark is weerloos slachtoffer van een groots Marokkaans complot. Snap dat dan.
Blijkt die Badr Hari toch veel slimmer dan we ooit hadden kunnen denken, dat hij dit allemaal zo bedacht heeft.
polderturkwoensdag 13 december 2017 @ 18:11
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 18:03 schreef Leandra het volgende:

[..]

Blijkt die Badr Hari toch veel slimmer dan we ooit hadden kunnen denken, dat hij dit allemaal zo bedacht heeft.
Badr Hari zat op het VWO.
Ferwoensdag 13 december 2017 @ 18:16
We kunnen dus stellen dat de moordenaar in de auto van Marc heeft gezeten. Is er ook bekend waar in de auto het bloedspoor zich bevond?

Wat heeft Marc te zeggen over zijn DNA in de wond?
Physsicwoensdag 13 december 2017 @ 18:34
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 18:16 schreef Fer het volgende:
We kunnen dus stellen dat de moordenaar in de auto van Marc heeft gezeten. Is er ook bekend waar in de auto het bloedspoor zich bevond?

Wat heeft Marc te zeggen over zijn DNA in de wond?
Maakt denk ik niet zoveel uit, want in Marks verhaal werd hij zelf op de achterbank gezet (en kan de Marokkaanse moordenaar dus achter het stuur hebben gezeten om het bloed achter te laten).
Knipoogjewoensdag 13 december 2017 @ 18:51
Als eijkelenboom gelijk heeft zie ik eerder mark de moord samen met iemand gepleegd hebben dan dat lulverhaal over die ontvoering.
Desmosediciwoensdag 13 december 2017 @ 20:11
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:13 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

o ja vergeten, Marokkanen moorden niet...
Marokkanen vermoorden elkaar zoals je ziet met de mocromaffia. Echt geen fans van Badr Hari gaan die Everink vermoorden om wat er gebeurt is tussen hun. Ben je serieus zo dom? ;(
ootjekatootjewoensdag 13 december 2017 @ 20:26
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 20:11 schreef Desmosedici het volgende:

[..]

Marokkanen vermoorden elkaar zoals je ziet met de mocromaffia. Echt geen fans van Badr Hari gaan die Everink vermoorden om wat er gebeurt is tussen hun. Ben je serieus zo dom? ;(
Zeg sukkeltje, waar heb ik het over Badr?
Leandrawoensdag 13 december 2017 @ 20:37
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 20:26 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Zeg sukkeltje, waar heb ik het over Badr?
Dat suggereert de verdediging van Mark de J.
Dat het met Badr Hari te maken zou hebben.
quirinawoensdag 13 december 2017 @ 21:48
Ja ja en badder haring heeft dan ook zeker het klokkie bij de zus van mark gebracht om hem er moedwillig in te luizen.
:')
HaverMoutKoekjewoensdag 13 december 2017 @ 21:50
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 21:48 schreef quirina het volgende:
Ja ja en badder haring heeft dan ook zeker het klokkie bij de zus van mark gebracht om hem er moedwillig in te luizen.
:')
heeft zus wel een alibi?
quirinawoensdag 13 december 2017 @ 21:54
Jij denkt dat een Marokkaan een duur klokje weg gaat geven? :{w
Rewoensdag 13 december 2017 @ 21:59
die zus is natuurlijk loverboy-slachtoffer
HaverMoutKoekjewoensdag 13 december 2017 @ 22:02
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 21:54 schreef quirina het volgende:
Jij denkt dat een Marokkaan een duur klokje weg gaat geven? :{w
neeee, dat zij eigenlijk in die auto zat en die marokkanen verzonnen zijn om zijn zus met horloge moorddrang te beschermen.
Ferwoensdag 13 december 2017 @ 23:01
Ja man, die gewetenloze Marokkanen konden niet nog een paar minuten wachten, tot de J vertrokken was, voordat ze toesloegen.

Die gingen, helemaal high na de moord, nog even gezellig bij de J in de auto zitten, terwijl misschien een buurman of voorbijganger de politie gebeld kon hebben. Die maakten zich niet gelijk uit de voeten?

Die pakten de J ook niet gewoon als collateral.

Dat ze die klok verloren in zijn auto is al absurd. Maar dat de J hem verstopte, terwijl hij wist hoe dit zou lijken. Hij had hem ook ergens in de rivier kunnen smijten.

Dat die Marokkanen toevallig het mesje gebruiken, waarmee de J het Chinees heeft zitten eten. Babi Pangang snijden? Ik eet dat altijd met vork en lepel, het is immers al voorgesneden, hoe eten jullie Chinees?

En zijn DNA rond de wond is stom toeval zeker.
Physsicwoensdag 13 december 2017 @ 23:53
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 23:01 schreef Fer het volgende:
Ja man, die gewetenloze Marokkanen konden niet nog een paar minuten wachten, tot de J vertrokken was, voordat ze toesloegen.

Die gingen, helemaal high na de moord, nog even gezellig bij de J in de auto zitten, terwijl misschien een buurman of voorbijganger de politie gebeld kon hebben. Die maakten zich niet gelijk uit de voeten?

Die pakten de J ook niet gewoon als collateral.

Dat ze die klok verloren in zijn auto is al absurd. Maar dat de J hem verstopte, terwijl hij wist hoe dit zou lijken. Hij had hem ook ergens in de rivier kunnen smijten.

Dat die Marokkanen toevallig het mesje gebruiken, waarmee de J het Chinees heeft zitten eten. Babi Pangang snijden? Ik eet dat altijd met vork en lepel, het is immers al voorgesneden, hoe eten jullie Chinees?

En zijn DNA rond de wond is stom toeval zeker.
Voor die Marokkanen lijkt het me vooral een risico om Mark tegen te houden, zeker als ze ook nog eens in zijn auto gaan zitten. Als ze gewoon de woning in waren gegaan zonder Mark tegen te houden, was er geen spoor of verhaal dat naar hen zou leiden.
Zadonderdag 14 december 2017 @ 00:22
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 23:01 schreef Fer het volgende:
Ja man, die gewetenloze Marokkanen konden niet nog een paar minuten wachten, tot de J vertrokken was, voordat ze toesloegen.

Die gingen, helemaal high na de moord, nog even gezellig bij de J in de auto zitten, terwijl misschien een buurman of voorbijganger de politie gebeld kon hebben. Die maakten zich niet gelijk uit de voeten?

Die pakten de J ook niet gewoon als collateral.

Dat ze die klok verloren in zijn auto is al absurd. Maar dat de J hem verstopte, terwijl hij wist hoe dit zou lijken. Hij had hem ook ergens in de rivier kunnen smijten.

Dat die Marokkanen toevallig het mesje gebruiken, waarmee de J het Chinees heeft zitten eten. Babi Pangang snijden? Ik eet dat altijd met vork en lepel, het is immers al voorgesneden, hoe eten jullie Chinees?

En zijn DNA rond de wond is stom toeval zeker.
Exact, zo'n slap verhaal.

Loser en papkindje mark de J gaat gewoon lekker zo'n 23 jaar de bak in, weg met die huilende sukkel, het is bijna een extra vernedering voor een slachtoffer om vermoord te worden door zo'n loser als de J.
ootjekatootjedonderdag 14 december 2017 @ 08:46
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 00:22 schreef Za het volgende:

[..]

Exact, zo'n slap verhaal.

Loser en papkindje mark de J gaat gewoon lekker zo'n 23 jaar de bak in, weg met die huilende sukkel, het is bijna een extra vernedering voor een slachtoffer om vermoord te worden door zo'n loser als de J.
23 jaar?? Eis is 18 jaar, min voorarrest van 1,5 jaar, die staat over 10 jaar weer buiten.
Leandradonderdag 14 december 2017 @ 09:16
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 08:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

23 jaar?? Eis is 18 jaar, min voorarrest van 1,5 jaar, die staat over 10 jaar weer buiten.
Dat ligt eraan hoe snel de regering het plan voor aanpassing van de vervroegde vrijlating erdoor krijgt.
StaceySingerdonderdag 14 december 2017 @ 09:40
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 08:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

23 jaar?? Eis is 18 jaar, min voorarrest van 1,5 jaar, die staat over 10 jaar weer buiten.
Ach nee joh het komt niet eens tot een veroordeling.
Het Om heeft gisteren al toegegeven dat er vormfouten zijn gemaakt.
Er is ook aangetoond dat er ook een mes gebruikt is met 2 snijkanten en dat is niet teruggevonden.
Dan blijft er nog wat Dna over op het mes, maar Mark de j bleef daar ook vaak eten.
Er is ook aangetoond dat er meerdere daders moeten zijn.
Het echte harde bewijs is flinterdun
Copycatdonderdag 14 december 2017 @ 09:42
Ja, Marks verweer is ijzersterk. Zo sterk als een duur klokje. En verhalen over Marokkaanse complotten.
StaceySingerdonderdag 14 december 2017 @ 09:55
quote:
10s.gif Op donderdag 14 december 2017 09:42 schreef Copycat het volgende:
Ja, Marks verweer is ijzersterk. Zo sterk als een duur klokje. En verhalen over Marokkaanse complotten.
Als ze dat horloge van na de moord in zijn auto hebben gemikt dan is dat bloedspoortje zo in die auto terecht gekomen.
Hoe verklaar je dat er Dna van derde persoon(en) op de keukenhandoek aangetroffen is?
Die handdoek was die ochtend schoon opgehangen..
Leandradonderdag 14 december 2017 @ 09:58
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 09:55 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Als ze dat horloge van na de moord in zijn auto hebben gemikt dan is dat bloedspoortje zo in die auto terecht gekomen.
Hoe verklaar je dat er Dna van derde persoon(en) op de keukenhandoek aangetroffen is?
Die handdoek was die ochtend schoon opgehangen..
Door wie is die handdoek opgehangen?

Ah, Mark heeft spijt dat hij het horloge na de dood van Everink heeft meegenomen, maar eigenlijk hadden de onbekende Marokkanen het in zijn auto gemikt.
Copycatdonderdag 14 december 2017 @ 09:59
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 09:55 schreef StaceySinger het volgende:

Als ze dat horloge van na de moord in zijn auto hebben gemikt dan is dat bloedspoortje zo in die auto terecht gekomen.
Hoe verklaar je dat er Dna van derde persoon(en) op de keukenhandoek aangetroffen is?
Die handdoek was die ochtend schoon opgehangen..
Iemand heeft daar die dag zijn/haar handen gewassen? En gedroogd?
Een heel wilde gok.

Ja, als ze, die vermaledijde Marokkaanse complotters, dat zo hadden gedaan, dan. Het is allemaal nogal far-fetched. Way too far-fetched. Alleen als je in sprookjes gelooft, trap je daarin.
Copycatdonderdag 14 december 2017 @ 10:00
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 09:58 schreef Leandra het volgende:

Ah, Mark heeft spijt dat hij het horloge na de dood van Everink heeft meegenomen, maar eigenlijk hadden de onbekende Marokkanen het in zijn auto gemikt.
Hij is waarschijnlijk toen gehypnotiseerd.
BEdonderdag 14 december 2017 @ 10:01
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 09:55 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Als ze dat horloge van na de moord in zijn auto hebben gemikt dan is dat bloedspoortje zo in die auto terecht gekomen.
Hoe verklaar je dat er Dna van derde persoon(en) op de keukenhandoek aangetroffen is?
Die handdoek was die ochtend schoon opgehangen..
Hier ben ik zo nieuwsgierig naar. Hoe weten ze dat? Camerabeelden ofzo? Of heeft Mark dat zegt? Of had Everink zo'n voorraad-systeem in zijn linnenkast zoals in hotelbars, dat als je er iets uit haalt, dat het systeem dan meteen het verschil registreert? :? Ik ben echt geintrigeerd hierdoor.
StaceySingerdonderdag 14 december 2017 @ 10:19
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 10:01 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Hier ben ik zo nieuwsgierig naar. Hoe weten ze dat? Camerabeelden ofzo? Of heeft Mark dat zegt? Of had Everink zo'n voorraad-systeem in zijn linnenkast zoals in hotelbars, dat als je er iets uit haalt, dat het systeem dan meteen het verschil registreert? :? Ik ben echt geintrigeerd hierdoor.
Zie post 42 in dit topic
BEdonderdag 14 december 2017 @ 10:22
Ja, die had ik gelezen, maar was Rik Ozinga daar bij dan?

quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:47 schreef StaceySinger het volgende:
Rik Ozinga op twitter

Zo zat er vreemd dna van een onbekende op een handdoek die zou zijn gebruikt om #Everink te smoren. Die handdoek was eerder die dag schoon opgehangen in de keuken. Naast Mark en Koen heeft dus nog iemand de doek in handen gehad.
Er wordt nog steeds niet vertelt hoe men aan de informatie komt dat die handdoek eerder schoon opgehangen was.
Physsicdonderdag 14 december 2017 @ 10:27
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 10:22 schreef Brighteyes het volgende:
Ja, die had ik gelezen, maar was Rik Ozinga daar bij dan?

[..]

Er wordt nog steeds niet vertelt hoe men aan de informatie komt dat die handdoek eerder schoon opgehangen was.
Dat komt van de advocaat van Mark, neem ik aan. Er staat ook niet bij wanneer die handdoek dan precies schoon is opgehangen. 'Eerder' kan ook die ochtend zijn.
Physsicdonderdag 14 december 2017 @ 10:55
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 10:01 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Hier ben ik zo nieuwsgierig naar. Hoe weten ze dat? Camerabeelden ofzo? Of heeft Mark dat zegt? Of had Everink zo'n voorraad-systeem in zijn linnenkast zoals in hotelbars, dat als je er iets uit haalt, dat het systeem dan meteen het verschil registreert? :? Ik ben echt geintrigeerd hierdoor.
Misschien de huidhoudster? Geen idee of Everink die had, maar dat is het enige wat ik zo snel kan bedenken. Van Everink zelf kan het niet meer komen. Wel van Mark, maar als dat het geval is, is dat niet erg betrouwbaar.
Leandradonderdag 14 december 2017 @ 11:04
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 10:55 schreef Physsic het volgende:

[..]

Misschien de huidhoudster? Geen idee of Everink die had, maar dat is het enige wat ik zo snel kan bedenken. Van Everink zelf kan het niet meer komen. Wel van Mark, maar als dat het geval is, is dat niet erg betrouwbaar.
Misschien heeft hij zelfs wel DNA van een onbekende geplant. Alles is mogelijk.
StaceySingerdonderdag 14 december 2017 @ 13:11
Zo is DNA gevonden waarvan nog steeds onbekend is wie het achterliet.
Ook trekt de advocaat het werk van de geraadpleegde deskundige in twijfel.
"Waarom zijn niet alle genomen DNA-monsters onderzocht?
Waar is de gemaakte selectie op gebaseerd?"

bron

[ Bericht 10% gewijzigd door sp3c op 14-12-2017 14:37:26 ]
Abschirmdienstdonderdag 14 december 2017 @ 13:17
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 13:11 schreef StaceySinger het volgende:
Zo is DNA gevonden waarvan nog steeds onbekend is wie het achterliet.
Ook trekt de advocaat het werk van de geraadpleegde deskundige in twijfel.
"Waarom zijn niet alle genomen DNA-monsters onderzocht?
Waar is de gemaakte selectie op gebaseerd?"
bron
:')

Omdat er niet oneindig veel middelen zijn om een of andere moordzaak te onderzoeken.
Je moet keuzes maken in de echte wereld. Dit soort debiliteiten bestaan echt enkel op het internet.
StaceySingerdonderdag 14 december 2017 @ 13:21
quote:
10s.gif Op donderdag 14 december 2017 13:17 schreef Abschirmdienst het volgende:

[..]

:')

Omdat er niet oneindig veel middelen zijn om een of andere moordzaak te onderzoeken.
Je moet keuzes maken in de echte wereld. Dit soort debiliteiten bestaan echt enkel op het internet.
Ze trekken wel dna uit huidepitheel van Mark (gevonden op de handdoek)
En dan zit er op de handdoek ook dna van onbekend(en) en dat onderzoeken ze dan niet ?
Dan zit er dus wel dna van Mark op de handdoek(maar die kwam daar vaak over de vloer) maar niet op de messen ?
Physsicdonderdag 14 december 2017 @ 13:42
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 13:21 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Ze trekken wel dna uit huidepitheel van Mark (gevonden op de handdoek)
En dan zit er op de handdoek ook dna van onbekend(en) en dat onderzoeken ze dan niet ?
Dan zit er dus wel dna van Mark op de handdoek(maar die kwam daar vaak over de vloer) maar niet op de messen ?
Wat hadden ze kunnen onderzoeken dat ze niet hebben onderzocht?
StaceySingerdonderdag 14 december 2017 @ 13:46
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 13:42 schreef Physsic het volgende:

[..]

Wat hadden ze kunnen onderzoeken dat ze niet hebben onderzocht?
dat staat toch in die post ?
StaceySingerdonderdag 14 december 2017 @ 13:51
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 13:26 schreef Leandra het volgende:

[..]

[..]

Er wordt in deze post naar de bron verwezen, tweede link:
NWS / Koen Everink dood gevonden in woning Bilthoven #12
Zal het even corrigeren voor je > dit is de juiste link
https://www.telegraaf.nl/(...)oord-in-zaak-everink
Physsicdonderdag 14 december 2017 @ 13:54
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 13:46 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

dat staat toch in die post ?
Dat kan ik dan niet vinden. Als kan worden uitgesloten dat het om DNA van Mark gaat, is het kennelijk wel onderzocht. In het geval van een DNA-mengprofiel wordt het lastiger, zeker als het onvolledig is. Dan is er soms weinig mogelijkheid tot onderzoek. Als de klacht is dat nog steeds onduidelijk is van wie het gevonden DNA is, dan wil dat niet zeggen dat er geen onderzoek is gedaan om te proberen dat te achterhalen.
Ik begrijp de klacht dus niet helemaal. 🤔
Leandradonderdag 14 december 2017 @ 13:56
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 13:51 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Zal het even corrigeren voor je > dit is de juiste link
https://www.telegraaf.nl/(...)oord-in-zaak-everink
Ja, die je al gepost had dus, nadat ik er eergisteren om moest vragen.
Ik mag toch aannemen dat je de bronnen die je hier post zelf ook leest?
StaceySingerdonderdag 14 december 2017 @ 13:59
Volgens Marks familie zijn er veel aanwijzingen die duiden op een ander scenario: Getuigen die die avond een zwarte auto hard zagen wegrijden, de buurman die stemmen achter de heg heeft gehoord, de nooit beantwoorde vraag waarom er minstens twee messen zijn gebruikt, de aanwijzingen dat geprobeerd is Everink te smoren met een handdoek (waarvoor minstens twee daders nodig zijn) en vooral die dna-kenmerken van onbekenden die in april 2017 op Everinks kleding, keukenhanddoeken en in Marks auto zijn gevonden.

,,Justitie weigert dat verder te onderzoeken,’’

link
Physsicdonderdag 14 december 2017 @ 14:04
zegt Dirk.
Desmosedicidonderdag 14 december 2017 @ 14:44
Voor de huisvrouw detectives hier..

https://www.volkskrant.nl(...)ak-everink~a4544618/

[ Bericht 90% gewijzigd door sp3c op 14-12-2017 14:58:51 ]
sp3cdonderdag 14 december 2017 @ 14:59
niet quoten van trouw of volkskrant pls en als je quote moet er altijd een bron bij
Leandradonderdag 14 december 2017 @ 15:53
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 14:44 schreef Desmosedici het volgende:
Voor de huisvrouw detectives hier..

https://www.volkskrant.nl(...)ak-everink~a4544618/
Thnx, hierin zelfs letterlijk dat de verdediging doet alsof het Marokkanen waren wiens mogelijke motief was dat ze hun held Badr Hari dankzij Everink de bak in zagen gaan.

Ik kan het niet quoten, want Volkskrant, maar de alinea boven "belastende feiten".
Copycatdonderdag 14 december 2017 @ 15:57
Die rol van zijn ouders is ook wel erg dubieus. Die geloof je direct in niks meer.
Leandradonderdag 14 december 2017 @ 15:59
quote:
11s.gif Op donderdag 14 december 2017 15:57 schreef Copycat het volgende:
Die rol van zijn ouders is ook weg dubieus. Die geloof je direct in niks meer.
Nee idd, onvoorstelbaar toch dat je kind in de bak je vertelt dat het horloge van het slachtoffer in je huis ligt en dat je dat even helpt zoekmaken? En dat terwijl er op dat moment gewoon oproepen van de politie over dat horloge zijn.

En dan niet eens echt zoekmaken, maar zo dat het alsnog verkocht/verhandeld kan worden te zijner tijd.
Gooi het dan in de Maas, als je iets echt kwijt wilt zijn.
Physsicdonderdag 14 december 2017 @ 16:00
Dat was inderdaad nog erger dan die schoenendozen die plotseling weg moesten.
B.R.Oekhoestdonderdag 14 december 2017 @ 16:06
Wat denken jullie, heeft ie het nou wel of niet gedaan?
Als ik op mij gevoel afga zijn de odds WEL: 80% en NIET: 20%.

En in het geval van NIET: in opdracht van wie hebben die Marokkanen dan gehandeld?
ootjekatootjedonderdag 14 december 2017 @ 16:15
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 16:06 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Wat denken jullie, heeft ie het nou wel of niet gedaan?
Als ik op mij gevoel afga zijn de odds WEL: 80% en NIET: 20%.

En in het geval van NIET: in opdracht van wie hebben die Marokkanen dan gehandeld?
Hoezo zouden ze in opdracht gehandeld moeten hebben? Ik verwacht dan eerder een stel jonge hersenloze daders die dit op eigen houtje bedacht en uitgevoerd hebben.
Leandradonderdag 14 december 2017 @ 16:51
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 16:15 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Hoezo zouden ze in opdracht gehandeld moeten hebben? Ik verwacht dan eerder een stel jonge hersenloze daders die dit op eigen houtje bedacht en uitgevoerd hebben.
Zo hersenloos zijn ze niet als ze dan al maanden contact met Mark de J zouden hebben gehad.

Maar ik geloof er geen bal van, hij verandert steeds zijn verhaal als er weer iets nieuws bekend is.
Imho maakt hij handig gebruik van het feit dat Badr Hari al in beeld was als het om Everink ging, en heeft hij oprecht gedacht dat hij zelf nooit als verdachte in beeld zou komen, want als er iets met Everink gebeurde dan zou het immers altijd (indirect) door Badr Hari zijn.
Ferdonderdag 14 december 2017 @ 16:56
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 16:15 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Hoezo zouden ze in opdracht gehandeld moeten hebben? Ik verwacht dan eerder een stel jonge hersenloze daders die dit op eigen houtje bedacht en uitgevoerd hebben.
Wat een bullshit.
Ferdonderdag 14 december 2017 @ 17:01
Een mes uit een messenblok, wat de J heeft gebruikt om zijn babi pangang te snijden?

Genoeg reden om het horloge weg te gooien, maar tot 2x toe bewaard om te verpatsen.

Achterin een 3 deurs klimmen, terwijl je net een moord gepleegd hebt?

Hersenloze Marokkanen, die de J niet gelijk afmaken?
Copycatdonderdag 14 december 2017 @ 17:10
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 16:51 schreef Leandra het volgende:

Zo hersenloos zijn ze niet als ze dan al maanden contact met Mark de J zouden hebben gehad.

Maar ik geloof er geen bal van, hij verandert steeds zijn verhaal als er weer iets nieuws bekend is.
Imho maakt hij handig gebruik van het feit dat Badr Hari al in beeld was als het om Everink ging, en heeft hij oprecht gedacht dat hij zelf nooit als verdachte in beeld zou komen, want als er iets met Everink gebeurde dan zou het immers altijd (indirect) door Badr Hari zijn.
Ja, ik geloof ook dat hij in de Hari-zaak een handig nepmotief zag.
B.R.Oekhoestdonderdag 14 december 2017 @ 17:56
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 16:15 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Hoezo zouden ze in opdracht gehandeld moeten hebben? Ik verwacht dan eerder een stel jonge hersenloze daders die dit op eigen houtje bedacht en uitgevoerd hebben.
Wat voor motief zouden die dan moeten hebben?
Alleen het feit dat hun grote held Badr Hari is veroordeeld door toedoen van Everink?
Lijkt me nogal een zwakke veronderstelling.
Sourydonderdag 14 december 2017 @ 18:16
quote:
14s.gif Op donderdag 14 december 2017 17:10 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ja, ik geloof ook dat hij in de Hari-zaak een handig nepmotief zag.
Ja maar dat gaat um niet worden. Sukkel als het is.
vronievrijdag 15 december 2017 @ 00:41
Ik blijf het zo vreemd vinden Koen Everink is gevonden met zijn arm onder zijn rug en een handdoek in zijn mond.
En met 24 messteken om het leven gebracht,hoe kan zo iel persoon als Mark dit in zijn eendje voorelkaar krijgen.
Zavrijdag 15 december 2017 @ 01:20
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 08:46 schreef ootjekatootje het volgende:

23 jaar?? Eis is 18 jaar, min voorarrest van 1,5 jaar, die staat over 10 jaar weer buiten.
Er zijn verzwarende omstandigheden die nog niet in de eis zijn meegenomen, zover ik weet betreft deze eis de moord, maar de J heeft Everink ook nog bestolen, en dat weegt heel zwaar, daar kan hij zomaar 5 jaar extra voor krijgen.
Zavrijdag 15 december 2017 @ 03:09
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 13:59 schreef StaceySinger het volgende:
Volgens Marks familie zijn er veel aanwijzingen die duiden op een ander scenario
Nee echt totaal niet.
Zoals Peter R de Vries terecht opmerkte, stel dat de J gekidnapt zou zijn voor het huis van Everink, de daders gaan het huis in, gooien het bebloede horloge van Everink in zijn auto, dan denk je toch als mark de J zijnde, zou er wat met Koen aan de hand zijn, en je goede vriend even bellen?

Dat heeft hij niet gedaan, uiteraard niet, omdat hij wist dat Everink niet meer in leven was, en omdat hij dit alibi achteraf bedacht heeft, en je niet met terugwerkende kracht kunt bellen.

De bak in met die sukkel. :r
Leandravrijdag 15 december 2017 @ 07:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 00:41 schreef vronie het volgende:
Ik blijf het zo vreemd vinden Koen Everink is gevonden met zijn arm onder zijn rug en een handdoek in zijn mond.
En met 24 messteken om het leven gebracht,hoe kan zo iel persoon als Mark dit in zijn eendje voorelkaar krijgen.
Hij is een tennisser, verkijk je niet op de kracht die hij heeft, hij mag "iel" overkomen, maar het zal nagenoeg allemaal spier zijn, en weinig vet.
Vet heb je ook geen bal aan als het om kracht gaat, dat zit alleen maar in de weg.
Fervrijdag 15 december 2017 @ 08:30
Ik zou hem 5 jaar extra geven voor deze schandalig verdediging. Everink postuum voor kasthomo uitmaken, Marokkanen zwartmaken, liegen voor de nabestaanden.
BadderHaringvrijdag 15 december 2017 @ 11:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 00:41 schreef vronie het volgende:
Ik blijf het zo vreemd vinden Koen Everink is gevonden met zijn arm onder zijn rug en een handdoek in zijn mond.
En met 24 messteken om het leven gebracht,hoe kan zo iel persoon als Mark dit in zijn eendje voorelkaar krijgen.
Heeft hij hem in zijn auto vermoord ja???
ootjekatootjevrijdag 15 december 2017 @ 13:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 00:41 schreef vronie het volgende:
Ik blijf het zo vreemd vinden Koen Everink is gevonden met zijn arm onder zijn rug en een handdoek in zijn mond.
En met 24 messteken om het leven gebracht,hoe kan zo iel persoon als Mark dit in zijn eendje voorelkaar krijgen.
Ik ook, blij toe dat ik de rechter niet ben.
99% hier van de users is overtuigd van zijn schuld, maar ik vind dat er rare onderdelen in de zaak zitten. 24 steekwonden met drie/vier messen vind ik ook bizar.
Idisromvrijdag 15 december 2017 @ 13:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 00:41 schreef vronie het volgende:
Ik blijf het zo vreemd vinden Koen Everink is gevonden met zijn arm onder zijn rug en een handdoek in zijn mond.
En met 24 messteken om het leven gebracht,hoe kan zo iel persoon als Mark dit in zijn eendje voorelkaar krijgen.
Dat komt omdat de eerste messteek totaal onverwacht voor Koen Everink aan kwam. En daarna is de dader als een op drift geslagen tennisbalschietkanon op hem blijven insteken.
StaceySingervrijdag 15 december 2017 @ 13:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:13 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Dat komt omdat de eerste messteek totaal onverwacht voor Koen Everink aan kwam. En daarna is de dader als een op drift geslagen tennisbalschietkanon op hem blijven insteken.
En dan pakt de dader(s) steeds een ander mes?
Idisromvrijdag 15 december 2017 @ 13:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:17 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

En dan pakt de dader(s) steeds een ander mes?
Als het slachtoffer toch al op de grond ligt te kreperen, dan kun je inderdaad ook andere messen pakken.
HaverMoutKoekjevrijdag 15 december 2017 @ 13:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:17 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

En dan pakt de dader(s) steeds een ander mes?
lijkt me logisch als je een kudde Marokkanen de schuld hoopt te geven.
Leandravrijdag 15 december 2017 @ 13:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:13 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Dat komt omdat de eerste messteek totaal onverwacht voor Koen Everink aan kwam. En daarna is de dader als een op drift geslagen tennisbalschietkanon op hem blijven insteken.
Dit idd.... onschadelijk gemaakt met de eerste messteek en het daarna als een dolle afgemaakt.
StaceySingervrijdag 15 december 2017 @ 13:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:18 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Als het slachtoffer toch al op de grond ligt te kreperen, dan kun je inderdaad ook andere messen pakken.
En die gaat dan steeds een nieuw mes pakken, door de keuken en bloedspetters lopen.
Klinkt erg logisch.
Zat er ook Dna op de gevonden messen ?
Idisromvrijdag 15 december 2017 @ 13:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:29 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

En die gaat dan steeds een nieuw mes pakken, door de keuken en bloedspetters lopen.
Klinkt erg logisch.
Zat er ook Dna op de gevonden messen ?
De 24-ste messteek was niet de doodsoorzaak. Daarvoor was Koen Everink al lang dood. Misschien al bij de eerste vijf messteken De dader heeft daarna andere messen gebruikt om hem van dood naar morsdood te maken.
ootjekatootjevrijdag 15 december 2017 @ 13:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:24 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dit idd.... onschadelijk gemaakt met de eerste messteek en het daarna als een dolle afgemaakt.
en als hij dan als een dolle loopt te steken, waarom en op welk moment heeft het in de mond stoppen van de handdoek dan plaatsgevonden?

Het dochtertje hoorde haar vader een behoorlijke tijd gillen/roepen.
ootjekatootjevrijdag 15 december 2017 @ 13:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:31 schreef Idisrom het volgende:

[..]

De 24-ste messteek was niet de doodsoorzaak. Daarvoor was Koen Everink al lang dood. Misschien al bij de eerste vijf messteken De dader heeft daarna andere messen gebruikt om hem van dood naar morsdood te maken.
huh?

Was jij de pathaloog?
HaverMoutKoekjevrijdag 15 december 2017 @ 13:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:31 schreef Idisrom het volgende:

[..]

De 24-ste messteek was niet de doodsoorzaak. Daarvoor was Koen Everink al lang dood. Misschien al bij de eerste vijf messteken De dader heeft daarna andere messen gebruikt om hem van dood naar morsdood te maken.
de dader heeft daarna andere messen gebruikt om verdenking bij kudde Marokkanen neer te kunnen leggen
Copycatvrijdag 15 december 2017 @ 13:54
Ja jongens!
Dit klinkt natuurlijk wel erg onwaarschijnlijk allemaal. Dat ingenieuze Marokkaanse moordcomplot klinkt veel geloofwaardiger.
BadderHaringvrijdag 15 december 2017 @ 14:03
quote:
18s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:54 schreef Copycat het volgende:
Ja jongens!
Dit klinkt natuurlijk wel erg onwaarschijnlijk allemaal. Dat ingenieuze Marokkaanse moordcomplot klinkt veel geloofwaardiger.
Je bent er in getrapt.
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:53 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

de dader heeft daarna andere messen gebruikt om verdenking bij kudde Marokkanen neer te kunnen leggen
Copycatvrijdag 15 december 2017 @ 14:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 14:03 schreef BadderHaring het volgende:

Je bent er in getrapt.

Denk je?
BadderHaringvrijdag 15 december 2017 @ 14:07
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 december 2017 14:05 schreef Copycat het volgende:

[..]

Denk je?
Het zou wel een heel koelbloedig idee zijn. Het staat me wel aan.
polderturkvrijdag 15 december 2017 @ 14:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 00:41 schreef vronie het volgende:
Ik blijf het zo vreemd vinden Koen Everink is gevonden met zijn arm onder zijn rug en een handdoek in zijn mond.
En met 24 messteken om het leven gebracht,hoe kan zo iel persoon als Mark dit in zijn eendje voorelkaar krijgen.
Misschien heeft hij na de moord de prop in zijn mond gedaan en zijn arm onder zijn rug gelegd, om te doen alsof hij door een groep vermoord was.

[ Bericht 0% gewijzigd door polderturk op 16-12-2017 13:48:38 ]
polderturkvrijdag 15 december 2017 @ 14:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:02 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik ook, blij toe dat ik de rechter niet ben.
99% hier van de users is overtuigd van zijn schuld, maar ik vind dat er rare onderdelen in de zaak zitten. 24 steekwonden met drie/vier messen vind ik ook bizar.
Dit.

quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:21 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

lijkt me logisch als je een kudde Marokkanen de schuld hoopt te geven.
Zazaterdag 16 december 2017 @ 04:19
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:49 schreef ootjekatootje het volgende:

Het dochtertje hoorde haar vader een behoorlijke tijd gillen/roepen.
In geval van meerdere daders konden ze dat makkelijk voorkomen dunkt me.
DeParozaterdag 16 december 2017 @ 08:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 03:09 schreef Za het volgende:

[..]

Nee echt totaal niet.
Zoals Peter R de Vries terecht opmerkte, stel dat de J gekidnapt zou zijn voor het huis van Everink, de daders gaan het huis in, gooien het bebloede horloge van Everink in zijn auto, dan denk je toch als mark de J zijnde, zou er wat met Koen aan de hand zijn, en je goede vriend even bellen?

Dat heeft hij niet gedaan, uiteraard niet, omdat hij wist dat Everink niet meer in leven was, en omdat hij dit alibi achteraf bedacht heeft, en je niet met terugwerkende kracht kunt bellen.

De bak in met die sukkel. :r
Tenzij Mark iets te maken had met die daders, of hij het gewoon zelf heeft gedaan, uiteraard.
Abschirmdienstzaterdag 16 december 2017 @ 09:28
18 jaar betekent toch slechts 12 jaar voor Markje. Kan dat rotjoch lekker even nadenken over z'n daden. Helaas geen TBS om hem te laten wegrotten, maar goed.
FYazzzaterdag 16 december 2017 @ 09:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:02 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

24 steekwonden met drie/vier messen vind ik ook bizar.
Het is bizar, maar niet ongewoon. Gebeurd vaker dat een dader meerdere messen gebruikt.
ootjekatootjezaterdag 16 december 2017 @ 12:29
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 09:47 schreef FYazz het volgende:

[..]

Het is bizar, maar niet ongewoon. Gebeurd vaker dat een dader meerdere messen gebruikt.
o echt? Welke zaak dan? Ik dacht juist dat daders die in razernij iemand doodstaken die doen met wat ze zo snel mogelijk kunnen vinden.
Physsiczaterdag 16 december 2017 @ 12:41
Waren alle messen nog heel?
Abschirmdienstzaterdag 16 december 2017 @ 12:45
Mark de J. is een zieke verslaafde met gigantische schulden en vast nog talloze andere problemen. Waarom proberen jullie dit op rationele wijze uit te leggen? De motieven zijn glashelder, maar mensen zijn nogal eens emotioneel en kunnen dat later niet rationeel uitleggen.
quirinazaterdag 16 december 2017 @ 15:08
Mark de J handelde met voorbedachte rade.
Hij zocht op manieren om te moorden. Hij zocht naar manieren om geld te maken door dat klokje te stelen. Hij bedacht een leugen over dat vest wat hij aanhad op de dag van de moord.
Hij bedacht van tevoren dat hij het klokje bij zijn zus ging verstoppen.
Zijn schoenen moesten weggegooid worden ( om sporen te wissen)
Het is een berekenend kereltje en wat hij nou doet is een circus aan stuiptrekkingen om twijfel te zaaien zodat hij vrij blijft.
Verhalen over seksuele contacten met jonge jongens,Marokkanen, Badr van alles.
Straks heeft de huishoudster het gedaan 8)7
Leandrazaterdag 16 december 2017 @ 15:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 15:08 schreef quirina het volgende:
Mark de J handelde met voorbedachte rade.
Hij zocht op manieren om te moorden. Hij zocht naar manieren om geld te maken door dat klokje te stelen. Hij bedacht een leugen over dat vest wat hij aanhad op de dag van de moord.
Hij bedacht van tevoren dat hij het klokje bij zijn zus ging verstoppen.
Zijn schoenen moesten weggegooid worden ( om sporen te wissen)
Het is een berekenend kereltje en wat hij nou doet is een circus aan stuiptrekkingen om twijfel te zaaien zodat hij vrij blijft.
Verhalen over seksuele contacten met jonge jongens,Marokkanen, Badr van alles.
Straks heeft de huishoudster het gedaan 8)7
Die laatste zou zomaar de bron van het andere DNA-spoor op de handdoek kunnen zijn idd.
quirinazaterdag 16 december 2017 @ 15:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 15:15 schreef Leandra het volgende:

[..]

Die laatste zou zomaar de bron van het andere DNA-spoor op de handdoek kunnen zijn idd.
Hop bel de advocaat en de televaag!

Breaking !

Nee maar echt die gast grijpt van alles aan om verwarring te zaaien zodat hij op vrije voeten blijft. Mijn mening dan he.
polderturkzaterdag 16 december 2017 @ 16:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 15:08 schreef quirina het volgende:
Mark de J handelde met voorbedachte rade.
Hij zocht op manieren om te moorden. Hij zocht naar manieren om geld te maken door dat klokje te stelen. Hij bedacht een leugen over dat vest wat hij aanhad op de dag van de moord.
Hij bedacht van tevoren dat hij het klokje bij zijn zus ging verstoppen.
Zijn schoenen moesten weggegooid worden ( om sporen te wissen)
Het is een berekenend kereltje en wat hij nou doet is een circus aan stuiptrekkingen om twijfel te zaaien zodat hij vrij blijft.
Verhalen over seksuele contacten met jonge jongens,Marokkanen, Badr van alles.
Straks heeft de huishoudster het gedaan 8)7
Had hij gegoogled naar manieren om te moorden?
ootjekatootjezaterdag 16 december 2017 @ 16:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 15:15 schreef Leandra het volgende:

[..]

Die laatste zou zomaar de bron van het andere DNA-spoor op de handdoek kunnen zijn idd.
Het zou inderdaad te voor de hand liggend zijn om het DNA van de huishoudster te controleren...

Ik neem toch aan dat ze haar een DNA-test gehebben laten doen, al voor Mark de J in beeld kwam.
StaceySingerwoensdag 20 december 2017 @ 22:42
advocaat mark de J bij Rtl late
ootjekatootjewoensdag 20 december 2017 @ 23:28
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 22:42 schreef StaceySinger het volgende:
advocaat mark de J bij Rtl late
is het nuttig om terug te kijken?
Physsicwoensdag 20 december 2017 @ 23:56
Morgen de uitspraak?
AMCAdonderdag 21 december 2017 @ 08:24
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 23:56 schreef Physsic het volgende:
Morgen de uitspraak?
23 januari toch?
Loekie1donderdag 21 december 2017 @ 08:28
Je snapt niet dat zo iemand uitgebreid gaat googelen naar hoe het beste een moord gepleegd kan worden terwijl ie helemaal uitdenkt hoe hij er onderuit wil komen.
BadderHaringdonderdag 21 december 2017 @ 08:33
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 08:28 schreef Loekie1 het volgende:
Je snapt niet dat zo iemand uitgebreid gaat googelen naar hoe het beste een moord gepleegd kan worden terwijl ie helemaal uitdenkt hoe hij er onderuit wil komen.
Of iemand die hem wil naaien heeft dat via zijn ip-adres gedaan.
Loekie1donderdag 21 december 2017 @ 08:38
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 08:33 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Of iemand die hem wil naaien heeft dat via zijn ip-adres gedaan.
Al ruim van tevoren van de moord?
Ik denk dat er eerder sprake is van ongeduld, hij kon zichzelf niet beheersen en dan maak je fouten.
Boontje komt om zijn loontje.
Leandradonderdag 21 december 2017 @ 09:51
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 08:33 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Of iemand die hem wil naaien heeft dat via zijn ip-adres gedaan.
Als dat die spookMarokkanen zijn geweest dan hebben ze het wel heel slim gespeeld allemaal.... dan is het echt gewoon zonde dat ze zich in de misdaad begeven (en dan ook nog dit soort misdaad die slecht betaalt), en niet gewoon een reguliere baan hebben, want als je dat zo kunt klaarspelen dan ben je echt in staat op een legale manier een vermogen te verdienen.

Overigens had Mark beter kunnen liegen dat het Tsjetsjeense mannen waren, dat was nog wel aan Badr Hari te linken geweest, die Tsjetsjeense president die een vriendje van hem is draait vast z'n hand niet om voor een lijk meer of minder.
Physsicdonderdag 21 december 2017 @ 11:15
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 08:24 schreef AMCA het volgende:

[..]

23 januari toch?
Jammer. -O-
Was er dan iets anders op 21 december of heb ik die datum gewoon zelf verzonnen?
Leandradonderdag 21 december 2017 @ 11:24
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Jammer. -O-
Was er dan iets anders op 21 december of heb ik die datum gewoon zelf verzonnen?
Nee, er was wel ergens een uitspraak van, ik zag het vandaag nog langskomen en dacht "dat bedoelde ze dus" maar ik weet niet meer waarvan.
AMCAdonderdag 21 december 2017 @ 11:24
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Jammer. -O-
Was er dan iets anders op 21 december of heb ik die datum gewoon zelf verzonnen?
21 december is de 355ste dag van het jaar (356ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Tevens de kortste dag van het jaar. Hierna volgen nog 10 dagen tot het einde van het jaar.
Physsicdonderdag 21 december 2017 @ 11:26
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:24 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nee, er was wel ergens een uitspraak van, ik zag het vandaag nog langskomen en dacht "dat bedoelde ze dus" maar ik weet niet meer waarvan.
Haha, bedankt. Dan kom ik het vanzelf nog wel tegen waarschijnlijk. ^O^
RetepVdonderdag 21 december 2017 @ 11:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Eikelenboom en zijn vrouw hebben vanuit Colorado internationaal gezien een flinke staat van dienst opgebouwd met het oplossen van moordzaken wereldwijd. In Nederland doen ze net alsof het zo`n idioot is als Petertje of Maurice.
Even een kleine correctie. Peter R. de Vries is geen idioot en heeft wel degelijk moordzaken opgelost. Ik kan je dat uit eerste hand vertellen. De man praat misschien lijzig en heeft een zweem van Asperger over zich, maar een idioot is hij zeker niet.

Of laat ik het anders zeggen: als hij wel een idioot zou zijn, dan zitten er bij de Recherche nog veel grotere idioten. Ik geloof niet dat er idioten bij de Recherche werken, dus kan Peter R. de Vries geen idioot zijn.

Je laat je oordeel leiden door wat je van De Vries' uiterlijk ziet, en niet door De Vries' daden. En dat is wel een beetje idioot.

Dat is alles wat ik er over te zeggen heb.
Leandradonderdag 21 december 2017 @ 11:31
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:26 schreef Physsic het volgende:

[..]

Haha, bedankt. Dan kom ik het vanzelf nog wel tegen waarschijnlijk. ^O^
Mitch Henriquez, uitspraak om 13.00 uur.
Physsicdonderdag 21 december 2017 @ 11:34
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:31 schreef Leandra het volgende:

[..]

Mitch Henriquez, uitspraak om 13.00 uur.
Ohja, dus toch een spannende zaak vandaag. Bedankt!
ootjekatootjedonderdag 21 december 2017 @ 13:53
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:30 schreef RetepV het volgende:

[..]

Even een kleine correctie. Peter R. de Vries is geen idioot en heeft wel degelijk moordzaken opgelost. Ik kan je dat uit eerste hand vertellen. De man praat misschien lijzig en heeft een zweem van Asperger over zich, maar een idioot is hij zeker niet.

Of laat ik het anders zeggen: als hij wel een idioot zou zijn, dan zitten er bij de Recherche nog veel grotere idioten. Ik geloof niet dat er idioten bij de Recherche werken, dus kan Peter R. de Vries geen idioot zijn.

Je laat je oordeel leiden door wat je van De Vries' uiterlijk ziet, en niet door De Vries' daden. En dat is wel een beetje idioot.

Dat is alles wat ik er over te zeggen heb.
Laat ik me leiden door zijn uiterlijk? Wat een onzin, dat is een aanname en laat zien dat jij voor mij dingen invult.

De manier waarop Petertje omgaat met nabestaanden verdient regelmatig geen schoonheidsprijs. Met als grote voorbeeld zijn gedrag in de zaak van Dascha.

En ik geloof zeker dat er idioten bij de recherche werken, goed voorbeeld is wederom de zaak van Dascha en die van Sharleyne.

Maar laten we er geen Petertje topic van maken, zoveel eer gun ik hem niet...

Ik ben er persoonlijk gewoon niet kapot van, van Petertje.
quirinadonderdag 21 december 2017 @ 14:08
Peter R is held!
Wereldgozerdinsdag 23 januari 2018 @ 12:51
We krijgen zo de uitspraak
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:05
Waarschijnlijk geen Mark de J in de zaal.
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 12:50:15 Gang voor de zittingszaal waar straks de uitspraak is in de zaak #Everink stroomt vol. Verdachte Mark de J. is er volgens zijn advocaat Kaarls “hoogstwaarschijnlijk niet”. reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 12:52:54 Volgens zijn advocaat is de spanning over de uitspraak hem mogelijk teveel. #Everink reageer retweet
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:19
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:15:12 De zoektermen die Mark de J. intikte zijn wel degelijk door hem ingevoerd, zegt rechtbank. Automatische zoeksuggesties die niet zijn aangeklikt worden niet opgeslagen, zegt de rechtbank. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:16:43 Verdediging zei dat niet alles door Mark de J. was ingevoerd, maar dat veegt rechtbank van tafel. Veel van de zoektermen hadden te maken met het uitschakelen van een persoon, en toebrengen dodelijk letsel. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:17:44 Zo zocht Mark de J. op klap tegen slaap, wurging met touw, halsslagader doorsnijden, hart plaats in lichaam, mes in hoofd, dodelijke messteken, messteken in rug, messteken onderbuik, waar zit je hart, verwurging: hoe lang? #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:18:33 Rechtbank leest ze bijna allemaal voor. Tientallen zoektermen die op z’n minst verdacht zijn te noemen. Mark de J. zei dat hij daarnaar zocht na zien films, of docu’s over hartoperaties. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:19:18 Maar dat vindt de rechtbank onwaarschijnlijk. Dan zou Mark de J. in korte tijd een onwaarschijnlijk aantal films moeten hebben bekeken. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:19:58 En ook zocht Mark de J., al voordat hij naar #Everink ging, naar informatie over het serienummer van het IWC-horloge van het slachtoffer. Hij had daar geen goede verklaring voor. reageer retweet
Wereldgozerdinsdag 23 januari 2018 @ 13:21
Die mag een paar jaartjes gaan brommen dus :W
Stabieldinsdag 23 januari 2018 @ 13:21
Rechtbank verklaart dat er genoeg bewijs is dat Mark de Jong achter de moord zit.
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:21
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:20:50 Die feiten, het horloge in zijn bezit, het bloed in de auto, de zoektermen etc, vindt de rechtbank op zichzelf genoeg bewijs dat Mark de J. het misdrijf pleegde. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:21:39 Dat kan alleen anders zijn als Mark de J. een plausibele verklaring zou hebben voor al deze belastende feiten, zegt de rechtbank, die nu het ontvoeringsscenario bespreekt dat Mark de J. schetste. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:22:28 Volgens Mark de J. zouden zijn ontvoerders het horloge en het bloed in zijn auto hebben gebracht. Ook vond Mark de J. de volgende dag een vuilniszak met zijn vest op zijn oprit. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:23:09 Dat vest lag eerder in zijn auto. In de zak zat een briefje met een tekst: “Voor het horloge komen we terug.” Mark de J. gooide het briefje weg, en het vest in de wasmachine. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:24:07 Een getuige zag wel een donkere auto in de buurt van de woning van #Everink op de avond van zijn dood. Maar die verklaring vindt de rechtbank onvoldoende specifiek. reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:24:57 Een tweede getuige hoorde in de tuin bij #Everink mannen rustig Nederlands met elkaar spreken. Dat onderbouwt de versie van Mark de J. evenmin, zegt de rechtbank. reageer retweet
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:26
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:26:06 Rechtbank komt nu aan bespreking dna toe. Er zijn sporen in Mark de J.’s auto en in de woning van #Everink veiliggesteld. Die werden vergeleken met dna van 10 personen die de dagen ervoor bij #Everink waren geweest. reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:26:53 Er zijn onbekende dna-kenmerken gevonden. Dat betekent slechts dat die kenmerken niet voorkomen in de profielen van de onderzochte personen. Niet dat het kenmerken zijn van verdachten, zegt de rechtbank. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:27:48 Er is geen enkel volledig dna-profiel gevonden van een onbekende. Rechrbank benadrukt dat het voor de hand ligt dat er in een auto of huis onbekende dna-kenmerken worden gevonden. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:28:13 Rechtbank vindt die onbekende kenmerken niet relevant voor deze zaak. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:28:53 Ook zijn er vingerafdrukken onderzocht. Het is niet bekend wanneer die in de woning zijn gekomen, maar de daders droegen volgens Mark de J. handschoenen. #Everink reageer retweet
Stabieldinsdag 23 januari 2018 @ 13:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:21 schreef Wereldgozer het volgende:
Die mag een paar jaartjes gaan brommen dus :W
16 jaar schat ik zo.
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:30
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:29:45 Verder over het rapport van IFS, waarvoor de verdediging opdracht gaf. IFS concludeerde dat er naast 2 gevonden messen, nog een derde mes moet zijn gebruikt bij de steekpartij. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:30:20 De NFI-patholoog zegt dat de wonden bij #Everink wel degelijk door die 2 messen kunnen zijn veroorzaakt. De Rechtbank hecht daar meer geloof aan. reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:31:03 IFS concludeerde ook dat het veel waarschijnlijker is dat meer dan 1 persoon betrokken was bij de dood van #Everink. Maar de rechtbank vindt dat IFS dat onvoldoende hard heeft gemaakt. reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:32:10 IFS stelde ook dat er 3 mogelijke oorzaken voor de dood van #Everink zijn. Maar de patholoog van het NFI concludeerde dat er 1 oorzaak is: steekletsel. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:33:03 IFS concludeerde ook dat het erop leek dat #Everink onder controle is gehouden door meerdere mannen. Maar de bewijzen die IFS daarvoor ziet, passen ook in andere scenario’s, zegt de rechtbank. reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:33:33 Rechtbank vindt conclusies IFS niet bruikbaar, en geen solide ondersteuning bieden voor het scenario van Mark de J. #Everink reageer retweet
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:35
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:34:33 Rechrbank zocht niet alleen naar steun voor de verklaringen van Mark de J., maar beoordeelde ook de geloofwaardigheid van de verklaringen van de verdachte. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:35:12 Wat de totstandkoming van die verklaringen betreft, constateert de rechtbank dat Mark de J. zijn verklaringen meermalen wijzigde. Zo vertelde hij pas op 24 maart over de vermeende ontvoering. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:35:51 Pas op 25 maart kwam hij met het verhaal over het vest op de oprit. Dat deed hij niet tijdens 2 eerdere verhoren. Dat hij het vergeten zou zijn vindt de rechtbank niet waarschijnlijk. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:36:34 Dat Mark de J. al sinds najaar 2015 werd bedreigd en gechanteerd, vertelde hij pas op 4 april. Geen woord tijdens de eerdere verhoren, zegt de rechtbank. “Terwijl jij die ontmoetingen van groot belang vond.” #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:37:30 Rechtbank vindt het onwaarschijnlijk dat een onschuldige verdachte zijn mond houdt over mogelijke daders. Pas op 5 september vertelde hij verder dat 2 mannen in Almere een mesje van hem afpakten. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:37:51 Dat verklaarde Mark de J. pas nadat de politie een gesprek met zijn ouders had afgeluisterd. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:38:43 Daar komt bij dat Mark de J. zich op 24 maart nog geen zorgen maakten over vooringenomenheid van de politie. De politie vroeg hem in maart of hij alles had verteld. Ja, zei Mark de J. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:39:33 Rechtbank vindt niet geloofwaardig dat Mark de J. uit angst niet wilde praten over die ontmoetingen met mannen. De eerste paar ontmoetingen waren niet eens dreigend van karakter, zegt de rechtbank. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:40:12 Waarom zou Mark de J. er niets over aan #Everink hebben verteld, terwijl die mannen juist aandrongen op het overbrengen van de boodschap, zegt de rechtbank? reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:40:41 Dat meermalen aanpassen van zijn verklaringen maakte het verhaal van Mark de J. niet geloofwaardiger, zegt de rechtbank. #Everink reageer retweet


[ Bericht 24% gewijzigd door Leandra op 23-01-2018 13:41:37 ]
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:42
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:41:19 De rechtbank ziet bovendien niet welk voordeel de vermeende ontvoerders hadden bij het betrekken van Mark de J. bij hun beweerde moordplan. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:41:59 En ook vindt de rechtbank het vreemd dat Mark de J. geen seconde bezig lijkt te zijn geweest met nagaan of alles met #Everink en zijn dochtertje in orde was. reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:42:44 Hij kan in paniek zijn geweest, zegt de rechtbank. Maar hij was genoeg bij zinnen om de vuilnisbak buiten te zetten en de volgende dag naar de podoloog te gaan. Dan had hij ook contact met #Everink kunnen opnemen, zegt rechtbank. reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:43:21 Rechtbank snapt ook niet waarom hij het briefje van de daders weggooide, en het vest in de wasmachine stopte, terwijl daar wellicht dna van de daders op kon zitten. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:44:11 Rechtbank noemt het ook opvallend dat de onbekende dreigers ook steeds op verschillende plekken opdoken. Hoe wisten ze waar Mark de J. zou zijn, vraagt de rechtbank? En waarom benaderden ze #Everink niet rechtstreeks. reageer retweet
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:45
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:45:09 Wat betekent dit alles voor het bewijs? Rechtbank loopt alle belastende feiten nog eens langs. En dat zijn er nogal wat. Het ziet er niet goed uit voor Mark de J. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:46:16 Verklaringen van Mark de J. wordt niet ondersteund, zijn scenario is niet aannemelijk geworden, zegt de rechtbank en bevat meerdere eigenaardige en ongeloofwaardige aspecten. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:46:31 Rechtbank stelt vast dat Mark de J. #Everink heeft gedood. reageer retweet
Jester65dinsdag 23 januari 2018 @ 13:47
Waar zouden we zijn zonder Saskia Belleman? ^O^
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:47
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:47:19 Volgende vraag is of Mark de J. schuldig is aan moord of doodslag, met andere woorden: handelde hij met voorbedachte rade, of in een opwelling. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:48:16 Rechtbank wijst weer op de eigenaardige zoektermen die Mark de J. intikte. Daaruit blijkt dat hij uiteindelijk zocht naar manieren om iemand met een mes te doden. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:49:06 Ook is gebleken dat 1 van de messen die bij het doden van #Everink is gebruikt door Mark de J. moet zijn meegenomen. Dat duidt op voorbedachte rade, dus moord. reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:49:40 Rechtbank vindt dat Mark de J. schuldig is aan moord op #Everink, en diefstal van zijn IWC-horloge. reageer retweet
Zipportaldinsdag 23 januari 2018 @ 13:47
SaskiaBelleGod.
marsandinsdag 23 januari 2018 @ 13:49
Dat wordt dus moord als ik het zo lees.
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:50
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:49:58 Dan nu de strafmaatoverwegingen. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:50:39 Gebruikelijke straffen voor enkelvoudige moord variëren van 14 tot 20 jaar. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:51:31 #Everink is in zijn eigen woning vermoord. Hij stond vol in het leven en was vader van 6-jarig meisje. “Het moet vreselijk zijn geweest om te worden aangevallen door iemand die je als vriend beschouwt.” reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:51:59 Rechtbank zegt dat motief voor de moord moet worden gezocht in de schuld die Mark de J. had bij #Everink. reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:52:56 De familie is onnoemlijk leed toegebracht, zegt de rechtbank. Bovendien wist Mark de J. dat het 6-jarig dochtertje boven in bed lag. Ze werd wakker van zijn gegil, en kon getuige worden van de moord. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:53:32 Mark de J. wist dat het dochtertje haar vader zou vinden. Mark de J. heeft niets gedaan om de confrontatie met haar toegetakelde en overleden vader te voorkomen. #Everink reageer retweet
Zipportaldinsdag 23 januari 2018 @ 13:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:49 schreef marsan het volgende:
Dat wordt dus moord als ik het zo lees.
Alles van te voren plannen ja.
Stabieldinsdag 23 januari 2018 @ 13:51
Roofmoord zelfs? :o
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:54
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:54:23 Ook Strafverzwarend weegt mee dat Mark de J. geen openheid van zaken gaf , geen verantwoordelijkheid nam, en anderen de schuld gaf. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:55:02 Mark de J. heeft geen strafblad, maar dat speelt geen rol van betekenis. Mark de J. wordt veroordeeld tot 18 jaar cel. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:55:24 Het vonnis van 18 jaar is conform de eis van het Openbaar Ministerie. #Everink reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:56:24 Rechtbank wijst ook de schadeclaim van het dochtertje van 46.105 euro toe. #Everink reageer retweet
Stabieldinsdag 23 januari 2018 @ 13:55
Mark de Jongh heeft een celstraf van 18 gekregen. Gerechtigheid.
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:55
Zo dan, 18 jaar.
Zipportaldinsdag 23 januari 2018 @ 13:56
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:55:24 Het vonnis van 18 jaar is conform de eis van het Openbaar Ministerie. #Everink reageer retweet
Drekkoningdinsdag 23 januari 2018 @ 13:56
^O^
RipCitydinsdag 23 januari 2018 @ 13:57
Hoeraaaaaaaa!!!!
Jester65dinsdag 23 januari 2018 @ 13:57
Ik vraag me af hoe Mark de J. heeft kunnen denken dat dit goed af zou kunnen lopen voor hem. Of is dit een staaltje van bijzonder goed politiewerk?
#ANONIEMdinsdag 23 januari 2018 @ 13:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:55 schreef Leandra het volgende:
Zo dan, 18 jaar.
Dank voor de tweets.
En die straf is terecht naar mijn idee.
Stabieldinsdag 23 januari 2018 @ 13:57
Al had ik hem liever veroordeeld wegens roofmoord zien worden. Zocht voor de moord bewust naar het serienummer van Everink's horloge, en steelde het horloge vervolgens ook nadat hij de moord had gepleegd.
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:57 schreef Persefoneia het volgende:

[..]

Dank voor de tweets.
En die straf is terecht naar mijn idee.
Graag gedaan, ik zit hier toch maar een beetje achter m'n laptop te zitten, dus het kon nu even ;)
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 13:58
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:57:54 Ik kan u nu al vertellen dat Mark de J. ongetwijfeld in hoger beroep zal gaan. #Everink reageer retweet
Ik denk dat Saskia gelijk heeft.
marsandinsdag 23 januari 2018 @ 13:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:58 schreef Leandra het volgende:
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 13:57:54 Ik kan u nu al vertellen dat Mark de J. ongetwijfeld in hoger beroep zal gaan. #Everink reageer retweet
Ik denk dat Saskia gelijk heeft.
Ja, heeft niet veel te verliezen.
Zipportaldinsdag 23 januari 2018 @ 13:59
Pushmeldinggenot.
Wereldgozerdinsdag 23 januari 2018 @ 13:59
GENOT
Stabieldinsdag 23 januari 2018 @ 14:00
Hij moet ook een schadevergoeding betalen van ¤46.000 aan Everink's dochter.

Zo dacht je van je schuld af te komen door een moord te plegen op je beste vriend, moet je daar vervolgens maximaal 18 jaar de bak in + nog een x geldbedrag betalen aan Everink's nabestaande. Karma. Gerechtigheid.
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 14:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:57 schreef Jester65 het volgende:
Ik vraag me af hoe Mark de J. heeft kunnen denken dat dit goed af zou kunnen lopen voor hem. Of is dit een staaltje van bijzonder goed politiewerk?
Mensen doen domme dingen als ze denken dat al hun problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen met het "oplossen" van een bepaald punt.
Ik denk dat zijn schuld bij Everink voor hem zo'n groot issue was dat hij zich amper kon voorstellen dat zaken nog veel erger konden worden, als Everink maar uit de weg was.
Daarbij: Everink had een beruchte vijand in Badr Hari, ik denk dat hij echt dacht dat dit wel op het bordje van Badr Hari of "de Marokkanen" geschoven zou worden.
Zipportaldinsdag 23 januari 2018 @ 14:01
Hoger beroep? Hogere straf nu meteen!!!
AMCAdinsdag 23 januari 2018 @ 14:10
Lekker voor hem!
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 14:13
Met een linkje naar een linkje met de uitspraak ;)
marsandinsdag 23 januari 2018 @ 14:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 14:00 schreef Leandra het volgende:

[..]

Mensen doen domme dingen als ze denken dat al hun problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen met het "oplossen" van een bepaald punt.
Ik denk dat zijn schuld bij Everink voor hem zo'n groot issue was dat hij zich amper kon voorstellen dat zaken nog veel erger konden worden, als Everink maar uit de weg was.
Daarbij: Everink had een beruchte vijand in Badr Hari, ik denk dat hij echt dacht dat dit wel op het bordje van Badr Hari of "de Marokkanen" geschoven zou worden.
Dat laatste werkt bij een aantal mensen wel.
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 14:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 14:00 schreef Stabiel het volgende:
Hij moet ook een schadevergoeding betalen van ¤46.000 aan Everink's dochter.

Zo dacht je van je schuld af te komen door een moord te plegen op je beste vriend, moet je daar vervolgens maximaal 18 jaar de bak in + nog een x geldbedrag betalen aan Everink's nabestaande. Karma. Gerechtigheid.
Ik ben benieuwd hoe het zit met de schuld an sich, want die schadevergoeding zal niet ter compensatie van de openstaande schuld zijn, ik verwacht dat hij die ook nog mag terugbetalen.
Knuddedinsdag 23 januari 2018 @ 14:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 14:00 schreef Leandra het volgende:

[..]

Mensen doen domme dingen als ze denken dat al hun problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen met het "oplossen" van een bepaald punt.
Ik denk dat zijn schuld bij Everink voor hem zo'n groot issue was dat hij zich amper kon voorstellen dat zaken nog veel erger konden worden, als Everink maar uit de weg was.
Daarbij: Everink had een beruchte vijand in Badr Hari, ik denk dat hij echt dacht dat dit wel op het bordje van Badr Hari of "de Marokkanen" geschoven zou worden.
Op dat laatste hadden natuurlijk veel Fokkers gehoopt
Stabieldinsdag 23 januari 2018 @ 14:19
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 14:14:22 Er komt een hoger beroep, bevestigde zojuist advocaat Bob Kaarls. Hij vindt dat de rechtbank “veel te kort door de bocht is gegaan.” #Everink reageer retweet
Stabieldinsdag 23 januari 2018 @ 14:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 14:16 schreef Leandra het volgende:
Ik ben benieuwd hoe het zit met de schuld an sich, want die schadevergoeding zal niet ter compensatie van de openstaande schuld zijn, ik verwacht dat hij die ook nog mag terugbetalen.
Daar ben ik wel van overtuigd inderdaad.
Drekkoningdinsdag 23 januari 2018 @ 14:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 14:19 schreef Stabiel het volgende:
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 14:14:22 Er komt een hoger beroep, bevestigde zojuist advocaat Bob Kaarls. Hij vindt dat de rechtbank “veel te kort door de bocht is gegaan.” #Everink reageer retweet
Niet verrassend idd
KingRadlerdinsdag 23 januari 2018 @ 15:07
Dochter van Everink zie ik nog eens wraak nemen.
Wup2dinsdag 23 januari 2018 @ 15:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:47 schreef Jester65 het volgende:
Waar zouden we zijn zonder Saskia Belleman? ^O^
Ja.
En Leandra bedankt voor het plaatsen ervan.
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 15:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 15:17 schreef Wup2 het volgende:

[..]

Ja.
En Leandra bedankt voor het plaatsen ervan.
YW
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 15:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 14:24 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Daar ben ik wel van overtuigd inderdaad.
Volgens het rechtbankverslag is die schadevergoeding voor de kosten van de begrafenis.
luxerobotsdinsdag 23 januari 2018 @ 15:50

Goede tekst van vader Koen.
polderturkdinsdag 23 januari 2018 @ 15:55
Mark de J heeft voor de moord het serienummer van de horloge opgezocht :')
Pleun2011dinsdag 23 januari 2018 @ 16:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:57 schreef Stabiel het volgende:
Al had ik hem liever veroordeeld wegens roofmoord zien worden. Zocht voor de moord bewust naar het serienummer van Everink's horloge, en steelde het horloge vervolgens ook nadat hij de moord had gepleegd.
Steelde? Het taalonderwijs is niet meer wat het geweest is :N
Wereldgozerdinsdag 23 januari 2018 @ 16:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 16:04 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Steelde? Het taalonderwijs is niet meer wat het geweest is :N
Stool? :?
madam-aprildinsdag 23 januari 2018 @ 16:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 16:14 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]

Stool? :?
Stal 8)7
Physsicdinsdag 23 januari 2018 @ 17:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 14:16 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd hoe het zit met de schuld an sich, want die schadevergoeding zal niet ter compensatie van de openstaande schuld zijn, ik verwacht dat hij die ook nog mag terugbetalen.
Die openstaande schuld is al civiel behandeld. Dat hoeft hij mogelijk niet allemaal terug te betalen, omdat Everink bij het aangaan vande tweede lening 'wist' dat Mark dat als gokverslaafde niet kon terugbetalen en zo mogelijk misbruik daarvan maakte. Maar hoe dat uiteindelijk is afgelopen weet ik niet.
Ferdinsdag 23 januari 2018 @ 17:32
LEKKER voor hem, had hij maar niet zo moeten huilen en ontkennen als een mietje.
#ANONIEMdinsdag 23 januari 2018 @ 17:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 17:32 schreef Fer het volgende:
LEKKER voor hem, had hij maar niet zo moeten huilen en ontkennen als een mietje.
Dus als hij niet huilde en ontkende was het anders?
#ANONIEMdinsdag 23 januari 2018 @ 17:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 17:00 schreef Physsic het volgende:

[..]

Die openstaande schuld is al civiel behandeld. Dat hoeft hij mogelijk niet allemaal terug te betalen, omdat Everink bij het aangaan vande tweede lening 'wist' dat Mark dat als gokverslaafde niet kon terugbetalen en zo mogelijk misbruik daarvan maakte. Maar hoe dat uiteindelijk is afgelopen weet ik niet.
Hoe weet jij zulke details?
Physsicdinsdag 23 januari 2018 @ 17:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 17:34 schreef MCH het volgende:

[..]

Hoe weet jij zulke details?
Dat is allemaal al in het nieuws geweest. :)

https://www.ad.nl/binnenl(...)-mark-de-j~a3d92e96/
Ferdinsdag 23 januari 2018 @ 17:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 17:33 schreef MCH het volgende:

[..]

Dus als hij niet huilde en ontkende was het anders?
Denk dat als hij bekende, meewerkte en spijt had getoond dat het iets minder jaartjes waren geweest.
KennyPowersdinsdag 23 januari 2018 @ 18:00
Die zoektermen en “verklaringen” :’)
mascara-klodderdinsdag 23 januari 2018 @ 18:43
Leandra, top dat je al die tweets hebt gepost. Tnx ^O^
Physsicdinsdag 23 januari 2018 @ 18:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 17:39 schreef Fer het volgende:

[..]

Denk dat als hij bekende, meewerkte en spijt had getoond dat het iets minder jaartjes waren geweest.
Dat weet ik wel zeker.

Het is een soort gok die veel daders nemen. Ga je alles ontkennen en hopen dat er te weinig bewijs is voor een veroordeling, met het risico dat je een hogere straf krijgt als de rechter van mening is dat er wél volgoende bewijs is; of ga je eerlijk zijn over (bijna) alles en spijt betuigen om zo een lagere straf te krijgen?

Misschien kan hij dat laatste nog in Hoger Beroep proberen.
Leandradinsdag 23 januari 2018 @ 18:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 17:00 schreef Physsic het volgende:

[..]

Die openstaande schuld is al civiel behandeld. Dat hoeft hij mogelijk niet allemaal terug te betalen, omdat Everink bij het aangaan vande tweede lening 'wist' dat Mark dat als gokverslaafde niet kon terugbetalen en zo mogelijk misbruik daarvan maakte. Maar hoe dat uiteindelijk is afgelopen weet ik niet.
Ah, thnx.
Er stond me wel iets bij dat de schuld an sich al op een andere manier behandeld was, maar het hoe en wat kwam niet boven.
riazopdinsdag 23 januari 2018 @ 18:51
18 jaar, dus effectief 12 jaar zittenvoor MOORD is vrij weinig

hopen op MEER in het hoger beroep
HaverMoutKoekjedinsdag 23 januari 2018 @ 18:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 18:48 schreef Physsic het volgende:

[..]

Dat weet ik wel zeker.

Het is een soort gok die veel daders nemen. Ga je alles ontkennen en hopen dat er te weinig bewijs is voor een veroordeling, met het risico dat je een hogere straf krijgt als de rechter van mening is dat er wél volgoende bewijs is; of ga je eerlijk zijn over (bijna) alles en spijt betuigen om zo een lagere straf te krijgen?

Misschien kan hij dat laatste nog in Hoger Beroep proberen.
pas na veroordeling met spijt aankomen, daar trapt hopelijk geen rechter in
Physsicdinsdag 23 januari 2018 @ 18:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 18:49 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ah, thnx.
Er stond me wel iets bij dat de schuld an sich al op een andere manier behandeld was, maar het hoe en wat kwam niet boven.
Het nieuwsbericht wat ik dat ik daarna postte komt ook niet helemaal overeen met wat ik uit de uitspraak begreep. Volgens mij is het niet zo dat Mark helemaal niets hoeft terug te betalen.
Klepper272dinsdag 23 januari 2018 @ 18:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 18:51 schreef riazop het volgende:
18 jaar, dus effectief 12 jaar zittenvoor MOORD is vrij weinig

hopen op MEER in het hoger beroep
Volgens mij is tegenwoordig 18 jaar ook echt 18 jaar.
Tegenwoordig geldt die 2/3 regel niet meer voor nieuwe vonnissen toch ?
riazopdinsdag 23 januari 2018 @ 18:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 18:55 schreef Klepper272 het volgende:

[..]

Tegenwoordig geldt die 2/3 regel niet meer voor nieuwe vonnissen toch ?
jawel hoor, maar het is geen automatisme meer
Physsicdinsdag 23 januari 2018 @ 18:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 18:55 schreef Klepper272 het volgende:

[..]

Volgens mij is tegenwoordig 18 jaar ook echt 18 jaar.
Tegenwoordig geldt die 2/3 regel niet meer voor nieuwe vonnissen toch ?
Waar blijkt dat uit?
Klepper272dinsdag 23 januari 2018 @ 19:07
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 18:59 schreef Physsic het volgende:

[..]

Waar blijkt dat uit?
Fout van mij , ff gecheckt.

https://www.vanveen.com/artikelen/gevangenisstraf-een-derde-eraf/
riazopdinsdag 23 januari 2018 @ 19:16
gezien zijn krankzinnige verklaring voor de dood van Everink zou hij so wie so TBS erbij moeten krijgen.
Geestesziek, kan niet anders.
Physsicdinsdag 23 januari 2018 @ 19:19
quote:
Ik denk dat ik weet waar die vergissing vandaan komt. Het schiet me zojuist te binnen dat de nieuwe regering (of was het de oppositie?) heeft gezegd dat ze daar vanaf willen. Maar zover is het nog niet en als het eenmaal wel zo ver is, dan leggen rechters gewoon een lagere straf op..
Gregor1994dinsdag 23 januari 2018 @ 19:29
Maar ik snap het nog steeds niet, wellicht verdacht die zoektermen. Maar goed, wat nou als het gewoon zoektermen waren en niets anders dan dat? Ik zoek ook wel eens vreemde dingen op, wat waren precies de zoektermen? 'Messteken', 'kogel hersenstam'..hmm
Klepper272dinsdag 23 januari 2018 @ 19:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 19:29 schreef Gregor1994 het volgende:
Maar ik snap het nog steeds niet, wellicht verdacht die zoektermen. Maar goed, wat nou als het gewoon zoektermen waren en niets anders dan dat? Ik zoek ook wel eens vreemde dingen op, wat waren precies de zoektermen? 'Messteken', 'kogel hersenstam'..hmm
Maar als je zijn dure horloge thuis hebt liggen, zijn bloed in de auto en er nog meer bewijs is ......
quirinadinsdag 23 januari 2018 @ 19:40
Eindelijkgerechtigheid
Physsicdinsdag 23 januari 2018 @ 20:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 19:29 schreef Gregor1994 het volgende:
Maar ik snap het nog steeds niet, wellicht verdacht die zoektermen. Maar goed, wat nou als het gewoon zoektermen waren en niets anders dan dat? Ik zoek ook wel eens vreemde dingen op, wat waren precies de zoektermen? 'Messteken', 'kogel hersenstam'..hmm
Bij de zoektermen ging het enkel om de 100 meest recente zoektermen. Minstens 50 van de meest recente zoektermen hadden een verband met het doden of verwonden van iemand of plaatsen van het hart of slagaders in het lichaam. Daarnaast nog een aantal zoektermen over giftige stoffen en uiteraard over het horloge.
riazopdinsdag 23 januari 2018 @ 20:57
Ik vermoed dat er i,n het Hoger Beroep marsmannetjes aan te pas gaan komen.

Vast wel een gek te vinden in dat dorp die er 1 heeft gezien die avond
Ferdinsdag 23 januari 2018 @ 21:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 19:29 schreef Gregor1994 het volgende:
Maar ik snap het nog steeds niet, wellicht verdacht die zoektermen. Maar goed, wat nou als het gewoon zoektermen waren en niets anders dan dat? Ik zoek ook wel eens vreemde dingen op, wat waren precies de zoektermen? 'Messteken', 'kogel hersenstam'..hmm
Zijn Dna op het lichaam, bij de wond. Dna op het mes. Bloed van slachtoffer in zijn auto. Horloge van slachtoffer in bezit en nog een paar.
Physsicdinsdag 23 januari 2018 @ 22:25
quote:
Op grond van de dossierstukken blijkt het volgende. Op 4 maart 2016 om 11.44 uur en 14.26 uur heeft verdachte telefonisch contact opgenomen met de meldkamer van de politie en meegedeeld dat hij de avond ervoor bij [slachtoffer] was geweest. Dezelfde dag is verdachte door de politie uitgenodigd en is hij in de hoedanigheid van getuige op het politiebureau in Rotterdam gehoord. Vanaf die datum is de telefoon van verdachte afgeluisterd. Voorafgaand en na afloop van het verhoor is verdachte kortstondig gevolgd.

[...]

Dit volgt evenmin uit het feit dat verdachte op weg naar het verhoor en op de terugweg na het verhoor door de politie is gevolgd.
:D
#ANONIEMdinsdag 23 januari 2018 @ 23:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 19:16 schreef riazop het volgende:
gezien zijn krankzinnige verklaring voor de dood van Everink zou hij so wie so TBS erbij moeten krijgen.
Geestesziek, kan niet anders.
Ok, meneer de psychisch specialist :')
Frank_van_Puttenzondag 21 oktober 2018 @ 18:24
Béétje lang geleden dat er in dit topic gereageerd is, maar inmiddels is (afgelopen Juni reeds) een tussenuitspraak gedaan in het door Mark de J ingestelde hoger beroep;

http://deeplink.rechtspra(...)I:NL:GHARL:2018:6296

Hierin worden 19 van de 20 door de verdediging ingediende onderzoekswensen afgewezen. Enkel nader onderzoek naar een "vetachtige" substantie op het mes is toegewezen. De enige onderzoekswens van het openbaar ministerie (betrouwbaarheid stappenteller) werd toegewezen.

Verder loopt er (voor zover ik weet nu nog steeds) vanuit de nabestaanden van Everink nog een bodemprocedure tegen Mark de J over de geldschuld. http://deeplink.rechtspra(...)I:NL:RBMNE:2017:4634

RTV Utrecht heeft begin dit jaar nog een interessante tweedelige documentaire over de achtergronden van deze zaak; Zie ook (deel 1) en (deel 2).

Wat ik mij afvraag is of de J in hoger beroep misschien wel een nog hogere straf krijgt dan hij nu heeft. (18 jaar) Ik bedoel; zijn "alternatieve scenario" is mijns inziens zó slecht dat het bijna cult-status heeft. Ik verwacht echt niet dat hij veel opschiet met dit hogere beroep. Aan de andere kant blijkt uit de uitspraak van 23 Januari dit jaar dat de J vóóraf niet alleen op moorddadige termen, maar ook op het horloge van Everink heeft gezocht wat hij daarna heeft meegenomen.

Is dat dan geen roofmoord? Daar zou je zomaar 25 jaar voor kunnen krijgen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Frank_van_Putten op 21-10-2018 22:34:53 ]
Zazondag 21 oktober 2018 @ 23:41
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 18:24 schreef Frank_van_Putten het volgende:

Is dat dan geen roofmoord?
Ja.
Kamelenteenmaandag 22 oktober 2018 @ 00:31
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 18:24 schreef Frank_van_Putten het volgende:
Béétje lang geleden dat er in dit topic gereageerd is, maar inmiddels is (afgelopen Juni reeds) een tussenuitspraak gedaan in het door Mark de J ingestelde hoger beroep;

http://deeplink.rechtspra(...)I:NL:GHARL:2018:6296

Hierin worden 19 van de 20 door de verdediging ingediende onderzoekswensen afgewezen. Enkel nader onderzoek naar een "vetachtige" substantie op het mes is toegewezen. De enige onderzoekswens van het openbaar ministerie (betrouwbaarheid stappenteller) werd toegewezen.

Verder loopt er (voor zover ik weet nu nog steeds) vanuit de nabestaanden van Everink nog een bodemprocedure tegen Mark de J over de geldschuld. http://deeplink.rechtspra(...)I:NL:RBMNE:2017:4634

RTV Utrecht heeft begin dit jaar nog een interessante tweedelige documentaire over de achtergronden van deze zaak; Zie ook (deel 1) en (deel 2).

Wat ik mij afvraag is of de J in hoger beroep misschien wel een nog hogere straf krijgt dan hij nu heeft. (18 jaar) Ik bedoel; zijn "alternatieve scenario" is mijns inziens zó slecht dat het bijna cult-status heeft. Ik verwacht echt niet dat hij veel opschiet met dit hogere beroep. Aan de andere kant blijkt uit de uitspraak van 23 Januari dit jaar dat de J vóóraf niet alleen op moorddadige termen, maar ook op het horloge van Everink heeft gezocht wat hij daarna heeft meegenomen.

Is dat dan geen roofmoord? Daar zou je zomaar 25 jaar voor kunnen krijgen.
Reden dat ie in hoger beroep gegaan is, zal gelegen zijn in het feit dat eigenlijk niets meer te verliezen had. Veel hoger zal de straf niet worden, maar als ie twijfel weet te zaaien of misschien moord verlaagd kan worden naar doodslag zou zn straf misschien lichter uit kunnen vallen. 18 jaar is best fors voor Nederlandse begrippen voor moord.
trein2000maandag 22 oktober 2018 @ 00:56
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 00:31 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Reden dat ie in hoger beroep gegaan is, zal gelegen zijn in het feit dat eigenlijk niets meer te verliezen had. Veel hoger zal de straf niet worden, maar als ie twijfel weet te zaaien of misschien moord verlaagd kan worden naar doodslag zou zn straf misschien lichter uit kunnen vallen. 18 jaar is best fors voor Nederlandse begrippen voor moord.
Voor roofmoord? Echt niet.
Leandramaandag 22 oktober 2018 @ 09:13
quote:
1s.gif Op maandag 22 oktober 2018 00:56 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Voor roofmoord? Echt niet.
Voor moord sowieso niet, punt is alleen dat moord niet vaak bewezen wordt geacht, en dan wordt het een veroordeling voor doodslag, terwijl het volk het gewoon moord noemt, maar het niet aan de juridische eis van moord voldoet.
trein2000maandag 22 oktober 2018 @ 09:19
quote:
1s.gif Op maandag 22 oktober 2018 09:13 schreef Leandra het volgende:

[..]

Voor moord sowieso niet, punt is alleen dat moord niet vaak bewezen wordt geacht, en dan wordt het een veroordeling voor doodslag, terwijl het volk het gewoon moord noemt, maar het niet aan de juridische eis van moord voldoet.
Klopt, lijkt me in dit geval ook lastig. We weten immers maar heel beperkt wat er nu precies gebeurd is. De veroordeling lijkt me vooral gepasseerd op "hij was er als enige zonder redelijke verklaring".

De RB heeft wel veroordeeld voor moord, het zou kunnen dat de verdediging voor doodslag gaat idd.
riazopmaandag 22 oktober 2018 @ 17:34
van die 18 jaar hoeft ie maar twaalf te zitten

denk dat ie daarna wel een horloge krijgt van Badr Hari
Physsicmaandag 22 oktober 2018 @ 18:17
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 09:19 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Klopt, lijkt me in dit geval ook lastig. We weten immers maar heel beperkt wat er nu precies gebeurd is. De veroordeling lijkt me vooral gepasseerd op "hij was er als enige zonder redelijke verklaring".

De RB heeft wel veroordeeld voor moord, het zou kunnen dat de verdediging voor doodslag gaat idd.
Aan de gebruikte zoektermen werd anders ook veel waarde gehecht. Als ik het me goed herinner.
trein2000maandag 22 oktober 2018 @ 18:21
quote:
1s.gif Op maandag 22 oktober 2018 18:17 schreef Physsic het volgende:

[..]

Aan de gebruikte zoektermen werd anders ook veel waarde gehecht. Als ik het me goed herinner.
Nu je het zegt ja, maar ook dat weer in combinatie met geen redelijke verklaring...
Frank_van_Puttenmaandag 22 oktober 2018 @ 19:45
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 18:21 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Nu je het zegt ja, maar ook dat weer in combinatie met geen redelijke verklaring...
Het oordeel "moord" was door de RB ook gebaseerd op het gegeven dat één van de messen waarmee Everink was neergestoken niet werd herkend door twee huishoudsters. De rechter concludeerde daaruit dat het mes dus door de J moet zijn meegenomen, ergo "voorbedachte raad". Dit zou voor de verdediging misschien een puntje kunnen zijn om te chargeren, i.e. "zou het kunnen dat de twee huishoudsters simpelweg niet bekend zijn met álle aanwezige messen in het huis?".

Men vind de 18 jaar in deze zaak over het algemeen fors, maar ik (als volslagen juridische leek, dat wel) heb zelf het gevoel dat hij nog redelijk goed is weggekomen. Geen "roofmoord", maar bijvoorbeeld ook geen aanklacht aan z'n broek wegens valsheid in geschrifte. (het vervalsen van de handtekeningen van zijn ouders voor de borgstelling van de lening)
B.R.Oekhoestdinsdag 23 oktober 2018 @ 14:55
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 17:34 schreef riazop het volgende:
van die 18 jaar hoeft ie maar twaalf te zitten

denk dat ie daarna wel een horloge krijgt van Badr Hari
Het Volkert scenario. Of die een horloge van een overheidsdienst heeft gekregen is me overigens niet bekend.
riazopdinsdag 23 oktober 2018 @ 16:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 14:55 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

Het Volkert scenario. Of die een horloge van een overheidsdienst heeft gekregen is me overigens niet bekend.
Er zullen genoeg vermogende linkse sympathisanten zijn die Volkert van der Graaf rijkelijk gaan belonen.

Hij heeft immers 8 jaar van zijn leven geofferd voor de" goede zaak"
B.R.Oekhoestdinsdag 23 oktober 2018 @ 17:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 16:58 schreef riazop het volgende:

[..]

Er zullen genoeg vermogende linkse sympathisanten zijn die Volkert van der Graaf rijkelijk gaan belonen.

Hij heeft immers 8 jaar van zijn leven geofferd voor de" goede zaak"
NWS / Linkse Volkert was vuige kapitalist
HaverMoutKoekjevrijdag 22 februari 2019 @ 12:15
Hoger beroep: eis nu 20 jaar
https://www.telegraaf.nl/(...)e-j-hoort-hogere-eis
riazopvrijdag 22 februari 2019 @ 14:11
nog een koopje voor moord
Lord_Hydrozondag 24 februari 2019 @ 14:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2019 14:11 schreef riazop het volgende:
nog een koopje voor moord
Yup, voor een roofmoord (diefstal horloge én telefoon, + aanwijzingen dat hij vooraf informatie heeft ingewonnen over het horloge) krijg je meer.

Veroordeeld tot; 18 jaar, betaling van 46K aan schadevergoeding, terugbetaling van 66K aan leningen en alle extra kosten die daarmee verband houden.

In hoger beroep; 20 jaar ge-eist, eis tot betaling van nóg meer aan schadevergoeding.

Ik zou niet graag in zijn schoenen staan, en wat zouden al die kosten namens de verdediging wel niet gekost hebben?
riazopzondag 24 februari 2019 @ 17:14
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2019 14:55 schreef Lord_Hydro het volgende:

[..]



Ik zou niet graag in zijn schoenen staan, en wat zouden al die kosten namens de verdediging wel niet gekost hebben?
ach wie weet wat ie nog meer heeft gestolen in zijn leven

en zijn ouders, die de komende 20 jaar wel zullen sterven, zijn bepaald niet onbemiddeld.
tuppermaandag 25 februari 2019 @ 11:39
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2019 17:14 schreef riazop het volgende:

[..]

ach wie weet wat ie nog meer heeft gestolen in zijn leven

en zijn ouders, die de komende 20 jaar wel zullen sterven, zijn bepaald niet onbemiddeld.
als dat zo is waarom vermoord je dan iemand voor dat "luttele" bedrag?
Had die beter geld van zijn ouders kunnen stelen.
DavidTwentemaandag 25 februari 2019 @ 17:23
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2019 11:39 schreef tupper het volgende:

[..]

als dat zo is waarom vermoord je dan iemand voor dat "luttele" bedrag?
Had die beter geld van zijn ouders kunnen stelen.
Grappig... dit zei ik een poos geleden (schaamteloze zelfquote):

quote:
18s.gif Op donderdag 21 september 2017 22:33 schreef DavidTwente het volgende:
"De kosten voor extra onderzoek kunnen volgens Hoogendam oplopen tot 186.000 euro. De familie van De J. zou dit ophoesten."

Maar geen geld om zijn gokschuld af te lossen... 8)7