abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175665040
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Zakenman Koen Everink dood aangetroffen in zijn woning in Bilthoven

Zakenman Koen Everink is vrijdagochtend dood aangetroffen in zijn huis in Bilthoven. De advocaat van Everink heeft dat bevestigd. De politie vermoedt een misdrijf en is een onderzoek gestart. De dode is gevonden aan de Hoflaan, zo schrijft RTV Utrecht.

Koen Everink kwam in 2012 in het nieuws nadat hij op Sensation White werd mishandeld door kickbokser Badr Hari, die daar een gevangenisstraf voor kreeg.

Verdachte omstandigheden
"We kregen melding dat er iets was bij het huis in Bilthoven", aldus een woordvoerster van de politie. "Toen agenten het huis binnengingen, werd een overleden persoon aangetroffen. Er was sprake van verdachte omstandigheden, dus er is direct een onderzoek ingesteld."

De politie heeft een Porsche die in de straat stond meegenomen voor onderzoek. Volgens de politie gaat het onderzoek nog geruime tijd duren.
bilthoven

Profiel Koen Everink: Groot geworden in de reiswereld

Everink stond bij zakenblad Quote al bekend als een succesvolle zakenman. Zo werd zijn vermogen in de Quote 500 Junior 2013 geschat op 15 miljoen euro. Hij was al sinds 1997 actief in de reisbranche.

De oprichter van reisbureau Eliza was Here verkocht zijn bedrijf kort voor de mishandeling voor miljoenen aan de reisgigant Sundio Group. De reisondernemer was ook aandeelhouder bij deze groep.
Tennissers

Hij hield van snelle sportauto's, voetbal, fitness en tennis. Naar eigen zeggen was Everink goed bevriend met bekende tennissers als Robin Haase en Igor Sijsling.

In een interview met De Telegraaf vertelde hij vorige maand nog dat hij de tennissers hielp met het boeken van oefenbanen, het laten bespannen van de rackets, het klaarmaken van de drankflesjes, het regelen van ballen of het ophalen van tickets.

"Inderdaad, ik ben een manusje van alles, een duizendpoot. Ik betaal alles zelf om onafhankelijk te blijven. De afgelopen jaren ging ik zo'n tien tot twaalf toernooien per seizoen met ze mee. Ik ken mijn plek. Ik ben een soort loopjongen, zo kun je het wel zien", vertelde hij toen. Dat zag de ondernemer als een soort therapie om de mishandeling te verwerken.

http://www.nu.nl/dvn/4224(...)n-in-reiswereld.html

profiel-koen-everink-groot-geworden-in-reiswereld.jpg

quote:
Ontreddering in Bilthoven
door Jessica Bode en Chris Ververs

Bilthoven - Uren na de vondst van het levenloze lichaam van zakenman Koen Everink is het nog steeds onmogelijk om ook maar een beetje in de buurt te komen van zijn kapitale woning in Bilthoven.

De straat is met rood-witte politielinten volledig afgezet. Een omwonende staat vertwijfeld voor de afzetting. ,,Koen is dood..", stamelt hij ontredderd.

Natte sneeuw dwarrelt uit de loodgrijze lucht terwijl buurtbewoners bij elkaar schuilen onder paraplu's. ,,Zijn dochtertje werd met betraand gezicht uit de woning gedragen”, rilt een buurvrouw. ,,Het zou vreselijk zijn als dat kleine meisje hem heeft aangetroffen."

De dood van de succesvol zakenman die landelijk bekend werd als slachtoffer van kickbokser Badr Hari leidt direct tot veel speculaties in de chique Bilthovense wijk. ,,Ik stond in december nog met hem op het hockeyveld, toen gaf hij wel aan bedreigd te worden”, stelt een omstander.

Beveiligers werden door de buren nooit in de straat gespot. Wel kreeg Everink in het openbare leven vaak uit Marokkaanse hoek vervelende opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd. ,,Koen zei dan altijd tegen die jongens: dit willen jullie ook niet, als ik de politie bel zijn ze er binnen twee minuten.”

Naast politieauto's en busjes van de forensische opsporing trekt de woning ook bekijks van bekenden van Koen en ramptoeristen die willen weten wat er hand is. Sommige buurtbewoners spreken van een ordinaire roofmoord. De politie laat nog niets los zolang het onderzoek loopt.
quote:
Peter rd Vries in RTL Boulevard dd 07-03-2016 : er was wel degelijk camerabewaking
Vanaf 07.53.

http://www.rtlxl.nl/#!/rt(...)de-a552-4efb82e8da88
quote:
Politie.nl Update zaak Bilthoven
Laatste update: 08-03-2016 | 13:25
Bilthoven - Het onderzoek naar de dood van Koen Everink, wordt onverminderd voortgezet. Vrijdagochtend 4 maart werd hij levenloos aangetroffen in zijn woning. Hij werd door messteken om het leven gebracht.

Onderzoek
Direct startte de recherche een groot onderzoek. De Forensische Opsporing verrichtte uitgebreid sporenonderzoek in de woning. Dit onderzoek werd maandag 7 maart afgerond, het rechercheonderzoek gaat door. Zo werd en wordt met diverse getuigen gesproken en worden de sporen verder geanalyseerd.

Scenario’s
Vrijdag 4 maart werd het lichaam meegenomen voor verder onderzoek. Hieruit kwam vast te staan dat Koen Everink door messteken om het leven werd gebracht. Het onderzoek richt zich op wat er zich in de woning heeft afgespeeld en wie de dader(s) is/zijn. Alle mogelijke scenario’s worden opengehouden.

Tips
Tot nu toe kwamen ruim 30 tips binnen die de recherche verder onderzoekt. Tips blijven welkom. Heeft u iets verdachts gezien en/of gehoord in de omgeving van de Hoflaan tussen donderdagavond 3 maart 18.00 uur en vrijdagochtend 4 maart 09.00 uur? Of is u iets in de periode voor donderdagavond 3 maart of na vrijdagochtend 4 maart iets opgevallen dat u ‘ apart’ vond? Meld dit dan bij de recherche. Ook alle andere informatie die het onderzoek kan helpen, kan gedeeld worden. Dinsdagavond 8 maart besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek en het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld doet dit op woensdag 9 maart.

Informatie delen
Tips kunnen met het onderzoeksteam gedeeld worden via 0900-8844 of via www.politie.nl. Anoniem kan via 0800-7000 of via M-online. Ook de opsporingstiplijn, 0800-6070, kan gebeld worden. Daarnaast kan gesproken worden met het Team Criminele Inlichtingen via 079- 3458999.
quote:
Update Telegraaf dd 08-03-2016

Everink werd doodgestoken
Zakenman Koen Everink is vrijdag met messteken om het leven gebracht in zijn woning in Bilthoven. Dat heeft de politie dinsdag laten weten.
Update :

BILTHOVEN - Vrienden en familie van Koen Everink zijn geschokt door de arrestatie van tennistrainer Mark de J. (29). De coach van toptennisser Robin Haase (28) was in de week voor de moord op Everink driemaal in diens woning, ook op de avond voordat Everink dood werd aangetroffen. De recherche meent een sterke zaak tegen De J. te hebben.
Tennistrainer Mark de J., die gisteren op Schiphol werd gearresteerd vanwege de moord op Koen Everink, was de laatste persoon die Everink in leven zag.

http://www.telegraaf.nl/b(...)isite_Everink__.html


~~~~~~~~~~~~~~

Update :
Familie en vrienden van Mark de J., verdacht van de moord op miljonair Koen Everink, loven 40.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de daders.

Tips naar : https://tipons.nu/
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175665226
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie lijdt aan tunnelvisie in het onderzoek naar de dood van zakenman Koen Everink. Verdachte Mark de J., tegen wie maandag achttien jaar cel is geŽist voor de moord op Everink, moet daarom worden vrijgesproken. Dat bepleit de advocaat van De J., Bob Kaarls, dinsdag in de rechtbank in Utrecht.

Zakenman Everink werd begin maart vorig jaar dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door meerdere messteken om het leven gekomen. Volgens Kaarls is het onderzoek naar de gewelddadige dood zeer eenzijdig verlopen en enkel gericht op zijn cliŽnt. ,,Het OM was selectief blind."

De voormalig tenniscoach van Robin Haase heeft altijd met kracht ontkend zijn vriend en gokmaatje te hebben gedood. Hij was die avond bij Everink thuis. Toen hij was vertrokken, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen zou de zakenman vervolgens hebben vermoord.

Telegraaf.nl
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  dinsdag 12 december 2017 @ 10:12:03 #3
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_175665279
De wanhoop van een moordenaar.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_175665379
registreer om deze reclame te verbergen
Poll: Mark de J. schuldig?
JA
Nee
Tussenstand:
results.cgi?pid=399737&layout=1&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

[ Bericht 93% gewijzigd door RipCity op 12-12-2017 11:44:35 ]
Rip City
pi_175666602
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 02:06 schreef Za het volgende:

[..]

:D
Ze zijn er toch echt. :P
pi_175666745
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 09:57 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Er is vrijwel geen bewijs
Daar ben ik het niet mee eens. Bovendien, Louwes is met minder veroordeeld. :P
pi_175667151
registreer om deze reclame te verbergen
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 11:46:19 Ook het geven van de cautie bleef tijdens dat horen door de politie achterwege. Met de cautie wordt een verdachte gewezen op zijn rechten, zoals het zwijgrecht. https://t.co/pnmnrP32eK reageer retweet
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 11:41:37 Adv: door te verzuimen hem de 'cautie' te geven dat hij verdachte was, heeft De J als getuige toestemming gegeven om zijn iphone, tablet en laptop uit te laten lezen.https://t.co/Ev3vPppEqV reageer retweet
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 12:06:25 Adv: politie heeft bewust de wet overtreden door het volledig uitlezen van alle informatie op de smartphone, tablet en laptop. Mark de J wist niet dat zijn hele 'hebben en houden' hierdoor bekend zou worden bij de politie.https://t.co/DQxsfsh71H reageer retweet
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 11:47:20 Adv: Mark gaf ook als 'getuige' toestemming voor het afnemen van dna. #Everink reageer retweet


[ Bericht 21% gewijzigd door StaceySinger op 12-12-2017 12:11:16 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  dinsdag 12 december 2017 @ 12:12:58 #8
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175667259
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 10:08 schreef StaceySinger het volgende:
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie lijdt aan tunnelvisie in het onderzoek naar de dood van zakenman Koen Everink. Verdachte Mark de J., tegen wie maandag achttien jaar cel is geŽist voor de moord op Everink, moet daarom worden vrijgesproken. Dat bepleit de advocaat van De J., Bob Kaarls, dinsdag in de rechtbank in Utrecht.

Zakenman Everink werd begin maart vorig jaar dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door meerdere messteken om het leven gekomen. Volgens Kaarls is het onderzoek naar de gewelddadige dood zeer eenzijdig verlopen en enkel gericht op zijn cliŽnt. ,,Het OM was selectief blind."

De voormalig tenniscoach van Robin Haase heeft altijd met kracht ontkend zijn vriend en gokmaatje te hebben gedood. Hij was die avond bij Everink thuis. Toen hij was vertrokken, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen zou de zakenman vervolgens hebben vermoord.

Telegraaf.nl
Heb je een linkje?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_175667282
In Nederland kunnen verklaringen van de verdachte die hij heeft afgelegd voordat hem de cautie werd gegeven niet meewerken voor het bewijs. Als de cautie ten onrechte niet is uitgesproken, zal de rechter nagaan of de verdachte door deze fout in zijn verdediging geschaad is. Zo ja, dan wordt het daarmee verkregen bewijs genegeerd.

bron
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175667324
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  dinsdag 12 december 2017 @ 12:18:48 #11
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175667333
quote:
Gewoon een linkje van het artikel van de telegraaf.

Edit: ah, al aangevuld, thnx.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_175667341
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:18 schreef Leandra het volgende:

[..]

Gewoon een linkje van het artikel van de telegraaf.
en hier https://www.ad.nl/utrecht(...)ak-everink~a2706798/
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  dinsdag 12 december 2017 @ 12:19:16 #13
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_175667342
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 11:43 schreef Physsic het volgende:

[..]

Daar ben ik het niet mee eens. Bovendien, Louwes is met minder veroordeeld. :P
Ja blijft ook twijfelachtig...

Wat ik in deze zaak zo maf blijf vinden is het motief van het OM. Koen wist dondersgoed aan wie hij geld uitleende. Ook dat Marc het geld ws niet bij elkaar zou hebben een dag later.

Ze zaten die week nog gezellig wat avonden bij elkaar, en dan ineens pats boem dood...

Ik vind die redenatie net zo krom als de versie van Marc, gisteren nieuwsuur gekeken waarin Eikelenboom tekst en uitleg gaf over de messen, het bloedspoor en de rare houding van de linkerarm van Koen.

Eikelenboom en zijn vrouw hebben vanuit Colorado internationaal gezien een flinke staat van dienst opgebouwd met het oplossen van moordzaken wereldwijd. In Nederland doen ze net alsof het zo`n idioot is als Petertje of Maurice.
pi_175667419
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ja blijft ook twijfelachtig...

Wat ik in deze zaak zo maf blijf vinden is het motief van het OM. Koen wist dondersgoed aan wie hij geld uitleende. Ook dat Marc het geld ws niet bij elkaar zou hebben een dag later.

Ze zaten die week nog gezellig wat avonden bij elkaar, en dan ineens pats boem dood...

Ik vind die redenatie net zo krom als de versie van Marc, gisteren nieuwsuur gekeken waarin Eikelenboom tekst en uitleg gaf over de messen, het bloedspoor en de rare houding van de linkerarm van Koen.

Eikelenboom en zijn vrouw hebben vanuit Colorado internationaal gezien een flinke staat van dienst opgebouwd met het oplossen van moordzaken wereldwijd. In Nederland doen ze net alsof het zo`n idioot is als Petertje of Maurice.
Ze hebben Mark de J geen cautie gegeven en dan krijg je dit >
De rechter zal dan nagaan of de verdachte door deze fout in zijn verdediging geschaad is.
Zo ja, dan wordt het daarmee verkregen bewijs genegeerd.

Cautieverplichting komt uit art. 29 lid 2 Wetboek van Strafvordering: "Voor het verhoor wordt de verdachte medegedeeld dat hij niet verplicht is tot antwoorden."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cautie_(strafrecht)

Deze cautie is gebaseerd op het recht van verdachten om te zwijgen en om zichzelf niet te incrimineren. Het doel ervan is te voorkomen dat een verdachte ongewild meewerkt aan zijn eigen veroordeling.
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  dinsdag 12 december 2017 @ 12:30:11 #15
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_175667529
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:23 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Ze hebben Mark de J geen cautie gegeven en dan krijg je dit >
De rechter zal dan nagaan of de verdachte door deze fout in zijn verdediging geschaad is.
Zo ja, dan wordt het daarmee verkregen bewijs genegeerd.

Cautieverplichting komt uit art. 29 lid 2 Wetboek van Strafvordering: "Voor het verhoor wordt de verdachte medegedeeld dat hij niet verplicht is tot antwoorden."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cautie_(strafrecht)
Ja, deze zaak gaat langslepend worden.

Ik blijf het bizar vinden, wat als hij inderdaad de waarheid spreekt?
pi_175668848
Hij spreekt de waarheid niet want er is genoeg bewijs.
Dat klokkie lag bij zijn zus.
Er zijn bloedsporen gevonden van everink in zijn auto
Hij heeft voor de moord opgezocht hoe hij iemand neer moest steken
Is allemaal bekende en belastende informatie.
En er waren geen andere sporen van daders

https://nos.nl/artikel/21(...)ch-of-toch-niet.html
pi_175669240
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 13:34 schreef quirina het volgende:
Hij spreekt de waarheid niet want er is genoeg bewijs.
Dat klokkie lag bij zijn zus.
Er zijn bloedsporen gevonden van everink in zijn auto
Hij heeft voor de moord opgezocht hoe hij iemand neer moest steken
Is allemaal bekende en belastende informatie.
En er waren geen andere sporen van daders

https://nos.nl/artikel/21(...)ch-of-toch-niet.html
Maar het feit dat dat horloge bij zijn zus lag (en het bloedspoor in zijn auto) past ook prima in zijn eigen verhaal, dus dat zegt op zich niet zo veel. Dat er verder niets is gevonden dat zijn verhaal kan ondersteunen maakt het wel minder geloofwaardig.
Al met al genoeg bewijs voor een veroordeling, denk ik. Zelfs voor moord of hooguit doodslag?
  dinsdag 12 december 2017 @ 13:55:43 #18
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175669309
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:30 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ja, deze zaak gaat langslepend worden.

Ik blijf het bizar vinden, wat als hij inderdaad de waarheid spreekt?
Dan nog heeft hij de situatie zo gefrustreerd dat het te ziek voor woorden is.

Stel dat hij de waarheid spreekt (wat ik niet geloof) dan heeft hij dus willens en wetens het risico genomen dat Koen de aanslag niet zou overleven, want dan zou hij niet weten in welke staat ze hem hebben achtergelaten, plus dat hij dan bewust het 6-jarige dochtertje van zijn "vriend" het lichaam van haar vader zou laten vinden.

Hij maakt met zijn verhaal mooi gebruik van het feit dat er ook iets met Badr Hari speelde, maar als zijn scenario de waarheid zou zijn dan is hij nog een hufter tot en met dat hij geen hulp heeft ingeschakeld en dat kind haar vader liet vinden.

Het is een harteloze hufter, en zo gedraagt hij zich ook, ook nu nog met zijn lulverhalen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_175669351
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 13:46:14 Eerst het vermeende bloedspoor van #Everink in auto van verdachte. Hiervan staat niet 100% vast dat het gaat om bloed van Everink of ander dna-materiaal, stelt Kaarls https://t.co/Oq9HEzrKDY reageer retweet
RiksOzinga1 twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 13:48:12 Volgens verdediging is sprake van een aanname en is geen concreet onderzoek gedaan naar dit spoor. #Everink reageer retweet
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175669425
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:23 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Ze hebben Mark de J geen cautie gegeven en dan krijg je dit >
De rechter zal dan nagaan of de verdachte door deze fout in zijn verdediging geschaad is.
Zo ja, dan wordt het daarmee verkregen bewijs genegeerd.

Cautieverplichting komt uit art. 29 lid 2 Wetboek van Strafvordering: "Voor het verhoor wordt de verdachte medegedeeld dat hij niet verplicht is tot antwoorden."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cautie_(strafrecht)

Deze cautie is gebaseerd op het recht van verdachten om te zwijgen en om zichzelf niet te incrimineren. Het doel ervan is te voorkomen dat een verdachte ongewild meewerkt aan zijn eigen veroordeling.
Wat is dan het "daarmee verkregen bewijs"? Volgens mij is dat zeer beperkt (zo niet nihil), aangezien het meeste bewijs buiten Mark om is verkregen. In verhoren heeft hij immers ontkend.
pi_175669733
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:01 schreef Physsic het volgende:

[..]

Wat is dan het "daarmee verkregen bewijs"? Volgens mij is dat zeer beperkt (zo niet nihil), aangezien het meeste bewijs buiten Mark om is verkregen. In verhoren heeft hij immers ontkend.
wat is dan het > het meeste bewijs ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175669849
Zaak Everink: advocaat Mark de J. opent frontale aanval

UTRECHT - De verdediging van ex-tenniscoach Mark de J. opende vanmorgen de frontale aanval op politie en justitie, dat onvolledig en eenzijdig onderzoek naar de moord op Koen Everink zou hebben gepleegd.

Het onderzoek was vanaf het begin gericht op Mark de J. als dader, waardoor alternatieve scenario’s buiten beschouwing bleven, aldus de advocaten Bob Kaarls en Diantha van Eijsden gisteren tijdens de tweede dag van het strafproces. “De politie zei vanaf het begin het scenario van Mark de J. een broodje aap-verhaal te vinden.” Gisteren hoorde Mark de J. 18 jaar gevangenisstraf wegens moord tegen zich eisen.

De verdediging suggereerde dat in Everinks seksleven ook een motief voor moord kan worden gezocht. Het slachtoffer zou niet alleen relaties hebben gehad met meerdere vrouwen, maar ook met jonge jongens. Een tip daarover kwam binnen bij de Criminele Inlichtingen Eenheid. De politie deed er volgens advocaat Kaarls niets mee, en zou zelfs informatie hebben achtergehouden.

Daarnaast is volgens Kaarls en Van Eijsden geen onderzoek gedaan naar conflicten in het zakelijk en in het privťleven van Everink, en naar de bedreigingen die hij ontving na de mishandeling door kickbokser Badr Hari. Daar was volgens Kaarls wel alle aanleiding voor. De advocaat citeerde een vriend die uit eten was met Koen Everink, toen die plotseling aangaf dat hij weg wilde. ,,Het voelde niet goed, zei hij.”

Volgens de verdediging citeert het OM selectief uit de communicatie tussen Everink en Mark de J. over de gokschulden van de laatste. Daar was geen conflict over, aldus Kaarls.

Volgens het OM moet in een ruzie over de terugbetaling het motief voor de moord worden gezocht.

Door de focus op Mark de J. lieten politie en justitie cruciale handelingen achterwege, aldus de advocaten. Zo werden getuigen te laat gehoord, camerabeelden te laat opgevraagd, en sporen niet veiliggesteld.

Wel voortvarend was de politie met het horen van Mark de J., die allang als verdachte werd gezien, maar de indruk werd gegeven dat hij gold als getuige. Mark de J. gaf tijdens dat eerste gesprek toestemming om zijn IPhone te laten onderzoeken, maar dat gebeurde zonder dat hij was gewezen op zijn rechten als verdachte. Alle informatie die uit dat onderzoek van de IPhone is gekomen, moet volgens Van Eijsden daarom worden beschouwd als ‘fruit from the poisonous tree’, en mag niet worden gebruikt als bewijs in de zaak.

De verdediging gaat vanmiddag verder met het pleidooi. Het laatste woord is morgen voor Mark de J.

Bron
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  dinsdag 12 december 2017 @ 14:24:02 #23
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175669947
Ah, hij heeft zijn telefoon laten onderzoeken toen hij nog getuige was en niet als verdachte gehoord werd.

Ben benieuwd wat dat voor effect op het cautie-verhaal heeft, want waarom zou hij dat eerste gesprek al verdachte zijn.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_175669996
hoe snel kwam hij eigenlijk met dat ontvoeringsverhaal? Pas toen hij was opgepakt?
Dan is dat toch ook extra verdacht

zou zonde zijn als ze die telefoondata niet mogen gebruiken als bewijs
pi_175670043
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:14 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

wat is dan het > het meeste bewijs ?
Wat het OM het meest belangrijke bewijs vond was in ieder geval:
- het bloedspoor in de auto van Mark
- het DNA op het mes
- het DNA op Everink nabij een steekwond
- het horloge dat Mark in zijn bezit had

Dat valt daar volgens mij allemaal niet onder. Misschien als hij zijn auto vrijwillig beschikbaar heeft gesteld voor het onderzoek?
Dan zijn er nog de zoektermen, maar daarvan weet ik niet of er Łberhaupt waarde aan wordt gehecht.

Mark is nog vůůr zijn reis naar Amerika al bij de politie op bezoek geweest. Had hij daar niet zijn telefoon afgegeven aan de politie ofzoiets? Dat zou dan zonder cautie zijn gebeurd, maar op dat moment was hij ook nog geen verdachte.

Edit: ah, ik zie nu pas het nieuwsbericht. Welke informatie uit de iPhone wordt dan als bewijs gebruikt?
  dinsdag 12 december 2017 @ 14:30:02 #26
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175670059
Zou mooi zijn trouwens: ben je nog geen verdachte maar getuige, kun je ongestraft je telefoon en tablet laten doorzoeken omdat ze je niet de waarschuwing geven die ze een verdachte moeten geven.
Al het bewijs gelijk onbruikbaar.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 12 december 2017 @ 14:30:25 #27
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_175670075
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 13:55 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dan nog heeft hij de situatie zo gefrustreerd dat het te ziek voor woorden is.

Stel dat hij de waarheid spreekt (wat ik niet geloof) dan heeft hij dus willens en wetens het risico genomen dat Koen de aanslag niet zou overleven, want dan zou hij niet weten in welke staat ze hem hebben achtergelaten, plus dat hij dan bewust het 6-jarige dochtertje van zijn "vriend" het lichaam van haar vader zou laten vinden.

Hij maakt met zijn verhaal mooi gebruik van het feit dat er ook iets met Badr Hari speelde, maar als zijn scenario de waarheid zou zijn dan is hij nog een hufter tot en met dat hij geen hulp heeft ingeschakeld en dat kind haar vader liet vinden.

Het is een harteloze hufter, en zo gedraagt hij zich ook, ook nu nog met zijn lulverhalen.
Dat iemand een hufter of een zak hooi is, maakt hem nog geen moordenaar.

Weet jij veel waarom iemand de keuze maakt, niet terug te gaan in dat huis. Zou zijn verhaal de waarheid zijn dan kan ik twee goede redenen bedenken waarom hij dat niet gedaan heeft.

1 net zelf bedreigd en bang, dus uit angst weggereden wanneer dat kon.
2 ervan uitgegaan dat er ook wat gebeurt was met de dochter
3 angst om zekf als dader gezien te worden.
  dinsdag 12 december 2017 @ 14:32:58 #28
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175670126
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:30 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat iemand een hufter of een zak hooi is, maakt hem nog geen moordenaar.

Weet jij veel waarom iemand de keuze maakt, niet terug te gaan in dat huis. Zou zijn verhaal de waarheid zijn dan kan ik twee goede redenen bedenken waarom hij dat niet gedaan heeft.

1 net zelf bedreigd en bang, dus uit angst weggereden wanneer dat kon.
2 ervan uitgegaan dat er ook wat gebeurt was met de dochter
3 angst om zekf als dader gezien te worden.
Potentieel je "vriend" en diens dochter in levensgevaar achterlaten omdat je bedreigd bent?
En ze met je zwijgen mogelijk niet het leven gered, omdat je "bang" bent.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_175670156
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:29 schreef Physsic het volgende:

[..]

Wat het OM het meest belangrijke bewijs vond was in ieder geval:
- het bloedspoor in de auto van Mark
- het DNA op het mes
- het DNA op Everink nabij een steekwond
- het horloge dat Mark in zijn bezit had

Dat valt daar volgens mij allemaal niet onder. Misschien als hij zijn auto vrijwillig beschikbaar heeft gesteld voor het onderzoek?
Dan zijn er nog de zoektermen, maar daarvan weet ik niet of er Łberhaupt waarde aan wordt gehecht.

Mark is nog vůůr zijn reis naar Amerika al bij de politie op bezoek geweest. Had hij daar niet zijn telefoon afgegeven aan de politie ofzoiets? Dat zou dan zonder cautie zijn gebeurd, maar op dat moment was hij ook nog geen verdachte.

Edit: ah, ik zie nu pas het nieuwsbericht. Welke informatie uit de iPhone wordt dan als bewijs gebruikt?
Bron dat dat al bewijs is ? Om dat de pers dame van het OM dat zegt ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175670206
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:30 schreef Leandra het volgende:
Zou mooi zijn trouwens: ben je nog geen verdachte maar getuige, kun je ongestraft je telefoon en tablet laten doorzoeken omdat ze je niet de waarschuwing geven die ze een verdachte moeten geven.
Al het bewijs gelijk onbruikbaar.
Dat is echt een groot probleem in (moord)zaken waarbij een latere verdachte al langere tijd in beeld was als getuige. Gaat ook nog steeds wel eens mis, omdat er niet altijd een duidelijk moment is waarop een getuige verdachte werd.
pi_175670221
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:34 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Bron dat dat al bewijs is ?
Die vier "pittige bewijsstukken" van het OM? Dat zei de HOvJ gisteren bij Jinek.
pi_175670240
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:38 schreef Physsic het volgende:

[..]

Die vier "pittige bewijsstukken" van het OM? Dat zei de HOvJ gisteren bij Jinek.
En geloof jij alles wat het OM zegt ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175670394
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:39 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

En geloof jij alles wat het OM zegt ?
Wat heeft dat er mee te maken? :? Het gaat toch om de vraag wel bewijs uitgesloten zou kunnen worden doordat Mark geen cautie is gegeven? Dat is enkel van belang als het OM dat bewijs ook echt in de zaak gebruikt.

De bewijsstukken waarvan de HOvJ zelf zegt dat ze die het meest belangrijk vindt, vallen in ieder geval niet onder die telefoongegevens. Wat dat betreft lijkt het er dus op dat het de zaak van het OM weinig zal schaden, althans dat het de beschuldiging niet onderuit kan halen. Tenzij ook de telefoongegevens een grote rol spelen in de beschuldiging van het OM. Daarom vraag ik al een aantal keer om welk bewijs dat dan zou gaan. Dat ik daar geen antwoord op krijg, zegt misschien al wel genoeg.
pi_175670422
Dat Mark opzoek was naar een vuurwapen, dat is volgens mij wel iets dat uit de telefoongegevens bleek.
  dinsdag 12 december 2017 @ 15:15:17 #35
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_175671153
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:32 schreef Leandra het volgende:

[..]

Potentieel je "vriend" en diens dochter in levensgevaar achterlaten omdat je bedreigd bent?
En ze met je zwijgen mogelijk niet het leven gered, omdat je "bang" bent.
Het verdient geen schoonheidsprijs, maar hij zal de eerste en de laatste niet zijn, die zo reageert.
  dinsdag 12 december 2017 @ 15:19:51 #36
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_175671311
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:48 schreef Physsic het volgende:
Dat Mark opzoek was naar een vuurwapen, dat is volgens mij wel iets dat uit de telefoongegevens bleek.
Maar hij is niet eens vermoord met een vuurwapen...

Drie verschillende keukenmessen en een mes met aan beide zijden een snijvlak. Welke ik niet eens in mijn 24 delige prof-set heb zitten.

Het maakt hem nog geen moordenaar.
  dinsdag 12 december 2017 @ 15:26:07 #37
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175671500
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:37 schreef Physsic het volgende:

[..]

Dat is echt een groot probleem in (moord)zaken waarbij een latere verdachte al langere tijd in beeld was als getuige. Gaat ook nog steeds wel eens mis, omdat er niet altijd een duidelijk moment is waarop een getuige verdachte werd.
Maar men stelt hier dat het in het eerste gesprek was, gezien hij de laatste was die hem gezien had denk ik niet dat hij toen gelijk al verdachte was, maar hadden ze gewoon het verhaal nodig van de laatste die hem in leven gezien had om Łberhaupt een beetje serieus onderzoek te kunnen doen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 12 december 2017 @ 15:27:18 #38
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175671526
Overigens verwacht ik, zeker als hij sportkleding droeg, dat hij meerdere sets van dezelfde kleding heeft.
"Hetzelfde dragen" als de avond ervoor zegt dan niet heel veel.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 12 december 2017 @ 15:34:40 #39
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_175671671
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:27 schreef Leandra het volgende:
Overigens verwacht ik, zeker als hij sportkleding droeg, dat hij meerdere sets van dezelfde kleding heeft.
"Hetzelfde dragen" als de avond ervoor zegt dan niet heel veel.
Dat is een aanname, en sportkleding dragen op een vrije avond? Normale kleding begreep ik eerder.
pi_175671864
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:26 schreef Leandra het volgende:

[..]

Maar men stelt hier dat het in het eerste gesprek was, gezien hij de laatste was die hem gezien had denk ik niet dat hij toen gelijk al verdachte was, maar hadden ze gewoon het verhaal nodig van de laatste die hem in leven gezien had om Łberhaupt een beetje serieus onderzoek te kunnen doen.
Nee, in dit geval niet inderdaad. Was algemeen bedoeld, als reactie op dat jouw opmerking in sommige zaken inderdaad en reŽel probleem is. Komt gelukkig niet zo vaak voor.
pi_175671879
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Maar hij is niet eens vermoord met een vuurwapen...
Nee, daarom zie ik ook niet welk relevante bewijs uitgesloten zou kunnen worden doordat Mark geen cautie is gegeven.
pi_175671929
Rik Ozinga op twitter

Zo zat er vreemd dna van een onbekende op een handdoek die zou zijn gebruikt om #Everink te smoren. Die handdoek was eerder die dag schoon opgehangen in de keuken. Naast Mark en Koen heeft dus nog iemand de doek in handen gehad.
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175672291
Everink had seks met jonge jongens’

Koen Everink zou er een nogal dubieus seksleven op na hebben gehouden. Volgens de advocaten van Mark de J. zou dat een motief geweest kunnen zijn van de moord op Everink, vertelt Saskia Belleman.

Video op Telegraaf.nl
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175672674
Schuldige knaap die Mark. Volgende keer een beter lulverhaal bedenken.
Die WŁrde des Menschen ist unantastbar. Sie zu achten und zu schŁtzen ist Verpflichtung aller staatlichen Gewalt.
pi_175672750
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:34 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat is een aanname, en sportkleding dragen op een vrije avond? Normale kleding begreep ik eerder.
Die tenniskakkers lopen de hele dag in hun polootjes en trainingsbroek #generaliseren
pi_175672762
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:05 schreef StaceySinger het volgende:
Everink had seks met jonge jongens’

Koen Everink zou er een nogal dubieus seksleven op na hebben gehouden. Volgens de advocaten van Mark de J. zou dat een motief geweest kunnen zijn van de moord op Everink, vertelt Saskia Belleman.

Video op Telegraaf.nl
Vaag :')
  dinsdag 12 december 2017 @ 16:30:23 #47
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175672785
Laten we nou niet doen alsof iedere bewering van de advocaten van Mark de J. ook feiten zijn.
Ze doen wel heel erg hun best het slachtoffers zwart te maken, zogenaamd om aan te duiden dat de dader ook in een andere hoek kan zitten, maar ik zie Mark de J. nog wel in staat zelf zo'n anonieme tip bij de politie te hebben gedaan, of een van die goedgelovige familieleden die het kennelijk geen probleem vinden een horloge waar de politie naar op zoek is te verstoppen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 12 december 2017 @ 16:31:19 #48
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175672808
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:29 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]

Vaag :')
Gewoon een bewering van de advocaat, heeft niet echt waarde.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_175673051
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 16:30 schreef Leandra het volgende:
Laten we nou niet doen alsof iedere bewering van de advocaten van Mark de J. ook feiten zijn.
Ze doen wel heel erg hun best het slachtoffers zwart te maken, zogenaamd om aan te duiden dat de dader ook in een andere hoek kan zitten, maar ik zie Mark de J. nog wel in staat zelf zo'n anonieme tip bij de politie te hebben gedaan, of een van die goedgelovige familieleden die het kennelijk geen probleem vinden een horloge waar de politie naar op zoek is te verstoppen.
Waar staat dat er een anonieme tip was ? Even een linkje graag
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175673134
Saskia Belleman op twitter

Volgens Van Eijsden had Mark de J. op 3 maart slechts 2 maanden achterstand in de terugbetalingen. Ze noemt het “zeer onaannemelijk” dat dat een reden was om #Everink te vermoorden.
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')