FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [Crowdfunding] #137 Met weer een Collin Default na 6 maanden
NaRegenDeZonvrijdag 24 februari 2017 @ 12:11
ztv2ifcv9bvj7.jpg
Crowdfunding is hot! In 2016 is in Nederland 170 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 128 miljoen euro. Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 4800 projecten en ondernemingsplannen mogelijk. En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen.

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiële instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent .

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), het grootste platform in NL (bruto rente-0,6%= netto rente)
Collin Crowdfund (CCF), leningen met crowdfundcoach (bruto rente-1,04%*= netto rente)
KapitaalOpMaat (KOM), leningen voor MKB (netto rendement* fluctueert met looptijd**)
Funding Circle (FNC), kredieten voor het MKB tot 100K en maximale looptijd 3 jaar (bruto rente -1,0% = netto rente)
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten (bruto rente = netto rente)
Horecacrowdfunding (HCN) leningen voor horeca (netto rendement fluctueert met looptijd)
Lendahand (LDH), opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 4.25% (bruto rente = netto rente)
SamenInGeld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (bruto rente -0.25%= netto rente).
Crowdestate, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
CrowdAboutNow (CAN), leningen voor food, horeca, retail (bruto rente = netto rente)
Lendico, kredieten MKB en particulier (bruto rente -1,0% = netto rente)
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB (netto rendement fluctueert met looptijd**)
Capital circle, leningen voor MKB
Moneybrothers, leningen voor MKB
Zonnepanelendelen, investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten
OnePlanetCrowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc
GreenCrowd, marktplaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten
Duurzaam investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
Doorgaan, vanuit De Amersfoortse, projecten tot 250k, vorm: awards of geldleningen

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuďtaire lening. :
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC,......) op. In de effectieve rente wordt niet 1 x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.
Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html

Val niet buiten de boot!
Er zijn meer mensen die willen investeren dan geld nodig hebben. Het is daarom van belang op tijd er bij te zijn als er een goed project voorbij komt. Vanuit FOK!-users is er een server die geldvoorelkaar (gve), kapitaalopmaat (kom), collincrowdfund (ccf), fundingcircle (fnc) en aygodutch (agd) bijhoudt op nieuwe projecten. Inschrijven werkt zo:
Aanmelden: Stuur een mail met onderwerp "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" naar subscribe@crowdfundmailer.nl. Zet 'fok' in de tekst, anders wordt je mail genegeerd. Je krijgt een bevestiging terug per inschrijving.
Afmelden: Om je uit te schrijven mail je "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" naar unsubscribe@crowdfundmailer.nl .
Krijg je liever een melding via telegram, ga dan naar https://telegram.me/crowdfund

Crowdfundingplatformen aandelen
SPOILER
Symbid, voor startups en MKB, vorm: aandelen
Kickstarter, daar is een ander topic voor
Buitenlandse platforms
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.
Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
Een overzicht van crowdfunding platforms staat op wikipedia.
Risico
SPOILER
Bij sommige crowdfundplatforms moet rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Daarnaast kunnen de projecten 'omvallen', dan ben je je geld kwijt.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld en investeer nooit meer dan je kunt verliezen. De mensen in dit topic helpen je graag je vragen te beantwoorden :).
Zekerheden
SPOILER
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt.
Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken. Crowdlending is risicovol!

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reëel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reële bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. ( Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten laat vaak te wensen over.
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de ouwe sok stoppen.
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag?
Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE,KOM, Collin,HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening ( ook wel de sigarendoos berekening genoemd ?) bij random gespreide investering in projecten :
• 100000 euro geďnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over, ongeveer 10000 euro of te wel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen :
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiële projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen:
SPOILER
Aangezien vooralsnog te weinig openheid wordt gegeven over projecten in problemen en defaults door de platformen, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, FNC, AGD, IVM per 11-01-2017

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt. Er is een nieuwe categorie problemen aangemeld maar betaald nog conform contract.Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijst dan ook graag je opmerkingen.

347cs92.jpg

projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015 en per 11-01-2017. Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.

2itq9ns.jpg


Statistieken
SPOILER
knthaq5hsdpoo.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet.Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
NaRegenDeZonvrijdag 24 februari 2017 @ 12:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 11:26 schreef paardendokter het volgende:
Voor de statistiek, een nieuwe default bij Collin. Volgens mij is deze pitch vorig jaar hier uitgebreid besproken:

SPOILER
SPOILER
na ruim 6 maanden failliet (edit 10 maanden om precies te zijn)............................Je moet toch aardig je best doen om in ruim 6 maanden 350K in Houtrook te doen opgaan!

En weer een starter die door Collin met LR score van D&B op de Holding i.p.v. van de werkmaatschappij score VR in de kop van de pitch op het web is gezet.
Je zal toch maar als koppensneller een hoog bedrag in dit bedrijf gestoken hebben. Je ziet vermoedelijk ook niets meer terug van je investering met een borgstelling van alleen morele waarde.

[ Bericht 6% gewijzigd door NaRegenDeZon op 24-02-2017 12:50:32 ]
djh77vrijdag 24 februari 2017 @ 12:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 12:12 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

na 6 maanden failliet............................Je moet toch aardig je best doen om in 6 maanden 350K in Houtrook te doen opgaan!
Dat komt vast door die hete coolen...
bleyenburgvrijdag 24 februari 2017 @ 12:18
Wat een drama bij Colin zeg :(
Horsemenvrijdag 24 februari 2017 @ 12:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 12:12 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

na 6 maanden failliet............................Je moet toch aardig je best doen om in 6 maanden 350K in Houtrook te doen opgaan!

En weer een starter die door Collin met LR score van D&B op de Holding i.p.v. van de werkmaatschappij score VR in de kop van de pitch op het web is gezet.
Je zal toch maar als koppensneller een hoog bedrag in dit bedrijf gestoken hebben. Je ziet vermoedelijk ook niets meer terug van je investering met een borgstelling van alleen morele waarde.
Pfff, net nog even terug gelezen hier op Fok. Ik heb nog zitten twijfelen, gelukkig was NRDZ gelijk al negatief over dit project en heb ik hem ook aan mij voorbij laten gaan.
bleyenburgvrijdag 24 februari 2017 @ 12:25
even nog een keer voor de geinteresseerden:

toelichting op de activa van balans 2016 van de meubelbouwer (FNC)

SPOILER
De activa voor dit bedrijf, voor 2016, bestaat uit:
Vaste activa:
- Inventaris ¤ 3.928,00
- Vervoersmiddelen ¤ 17.576,00
- Lening aan de eigenaar ¤ 70.000,00



Vlottende activa:
- Debiteuren ¤ 28.952,00
- Rekening-courant aandeelhouder ¤ 54.831,00
- Liquide middelen ¤ 66,00
Nou, roept u maar......
:)
Horsemenvrijdag 24 februari 2017 @ 12:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 12:12 schreef NaRegenDeZon het volgende:

En weer een starter die door Collin met LR score van D&B op de Holding i.p.v. van de werkmaatschappij score VR in de kop van de pitch op het web is gezet.
Je zal toch maar als koppensneller een hoog bedrag in dit bedrijf gestoken hebben.
Ja, en dit is al meerdere keren bij Collin onder de aandacht gebracht en ze weigeren dit aan te passen :N :(
rockenfellervrijdag 24 februari 2017 @ 12:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 12:25 schreef bleyenburg het volgende:
even nog een keer voor de geinteresseerden:

toelichting op de activa van balans 2016 van de meubelbouwer (FNC)

SPOILER
De activa voor dit bedrijf, voor 2016, bestaat uit:
Vaste activa:
- Inventaris ¤ 3.928,00
- Vervoersmiddelen ¤ 17.576,00
- Lening aan de eigenaar ¤ 70.000,00



Vlottende activa:
- Debiteuren ¤ 28.952,00
- Rekening-courant aandeelhouder ¤ 54.831,00
- Liquide middelen ¤ 66,00
Nou, roept u maar......
:)

Vordering op de eigenaar van 124K
NaRegenDeZonvrijdag 24 februari 2017 @ 12:38
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 12:26 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, en dit is al meerdere keren bij Collin onder de aandacht gebracht en ze weigeren dit aan te passen :N :(
Misschien is er nog een sprankeltje hoop voor de investeerders de holding als medegeldnemer had volgens de pitch: eigen vermogen van L. Schuitema Beheer B.V. per eind 2016 ¤ 290.000,-.
Misschien is hier nog wat te halen................maar ik denk dat Collin dan wel heel snel moet zijn voordat anderen Collin voor zijn.
Afijn de crowdfund coach zal door de investeerders in dit project niet als de Held worden gezien. :)
petercvrijdag 24 februari 2017 @ 12:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 12:35 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

Vordering op de eigenaar van 124K
TOEDELEDOKIE w/ w/
djh77vrijdag 24 februari 2017 @ 12:46
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 22:03 schreef Piet__Piraat het volgende:
Helaas te laat voor LAH. Ben heel benieuwd hoe dat gaat lopen. Zo'n 7%'er in het buitenland is nogal wat.
Hij staat weer open
Mynheer007vrijdag 24 februari 2017 @ 13:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 12:09 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ik had deze gesplitst in 2 projecten. Ik dat er dan meer zal worden opgehaald.
Ik denk dat dat helemaal klopt. Ik vraag me echt af of hij nu wel vol gaat komen.

Ik doe in ieder geval weer mee. Een object met een getaxeerde waarde van 250k gaat bij executieverkoop altijd wel de 82,5k van schijf 1 opleveren lijkt me.
Horsemenvrijdag 24 februari 2017 @ 13:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 12:07 schreef bleyenburg het volgende:
Wat vinden we van webcamconsult converteerbare lening op GVE?

Ik had me voorgenomen niet mee te doen aan converteerbare leningen, maar deze zie ik eigenlijk toch wel zitten.
In ieder geval ga ik me er serieus in verdiepen,
Tijd zat :)
Ik deel je mening. Ook ik sta in principe niet open voor een achtergestelde converteerbare lening.

Ik heb deze ook eens doorgelezen en het idee op zich zie ik wel zitten en ik denk dat hier zeker een grote markt aangeboord kan worden.

• Het betreft echter wel een ZEER hoog risico project met een reële kans dat je geen enkele cent van je inleg terug ziet.

• Risico dat er ook nog andere partijen op de markt komen met een vergelijkbaar product.

• Ook als je niet converteert een ZEER hoog risico met ook dan een reële kans dat er geen enkele cent van je inleg en rente terug komt.

• Als je wel converteert moet je maar afwachten of ze ooit dividend gaan uitkeren en of je ooit van je certificaataandelen afkomt als je dit wenst. (Hier heb ik persoonlijk de meeste moeite mee.)

Alleen als het project goed accelereert en/of een overname kandidaat zich aandient kan je een flinke klapper maken. Als dit al binnen 3 jaar is en de overname is minimaal 16000k heb je tenminste >100% rendement.
Speekselkliervrijdag 24 februari 2017 @ 13:43
quote:
12s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 12:42 schreef peterc het volgende:

[..]

TOEDELEDOKIE w/ w/
Ik heb ook nog even een mailtje gestuurd met opheldering over de aktiva.
ik had nog geen andwoord, maat ik heb ze nu een nieuwe mail gestuurd.
Daar staat met iets andere woorden ook toedeledokie in.
OpDieFietsvrijdag 24 februari 2017 @ 13:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 12:25 schreef bleyenburg het volgende:
Nou, roept u maar......
:)
Toch mooi 66 euro in kas.

Zo zie je maar dat zo'n "D" toch niet helemaal uit de lucht komt vallen, en ook dat de balanscijfers zonder specificatie eigenlijk heel weinig zeggen...
Het geeft wel serieus te denken dat FNC er op geen enkele manier op wijst (anders dan door de "D" classificatie) dat de activa voor 70% uit vorderingen op de eigenaar bestaan. Ik schrik hier eigenlijk behoorlijk van.

Bedankt voor het opvragen van de toelichting!

[ Bericht 12% gewijzigd door OpDieFiets op 24-02-2017 13:56:44 ]
NaRegenDeZonvrijdag 24 februari 2017 @ 13:49
er zou volgens de mail van Mu van rond 12.00 vandaag een nieuwe FNC moeten zijn.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/18562
Maar ik denk dat men hem er weer af heeft gehaald want ik krijg foutmeldingen.
Of zou die al vol zijn?
NaRegenDeZonvrijdag 24 februari 2017 @ 13:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 13:49 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Toch mooi 66 euro in kas.

Zo zie je maar dat zo'n "D" toch niet helemaal uit de lucht komt vallen, en ook dat de balanscijfers zonder specificatie eigenlijk heel weinig zeggen...

Bedankt voor het opvragen van de toelichting!
Ach als deze leningen van de B.V. aan privé zich vertalen naar bezittingen in privé hoeft het niet een probleem te zijn met hoofdelijke aansprakelijkheid die standaard aanwezig is bij FNC.
Maar ja die kans is klein.........Ook ik denk dat dit uitdelen aan privé veel te maken zal hebben met belastingvrije overconsumptie in privé. :)
Weg blijven dus.
djh77vrijdag 24 februari 2017 @ 14:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 13:49 schreef NaRegenDeZon het volgende:
er zou volgens de mail van Mu van rond 12.00 vandaag een nieuwe FNC moeten zijn.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/18562
Maar ik denk dat men hem er weer af heeft gehaald want ik krijg foutmeldingen.
Of zou die al vol zijn?
Hij zit al vol. Lening voor extra voorraad Lampionverlichting
Aalsmeer15vrijdag 24 februari 2017 @ 14:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 13:07 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik denk dat dat helemaal klopt. Ik vraag me echt af of hij nu wel vol gaat komen.

Ik doe in ieder geval weer mee. Een object met een getaxeerde waarde van 250k gaat bij executieverkoop altijd wel de 82,5k van schijf 1 opleveren lijkt me.
Kloppen bij jou de betaling van SIG?
Ik heb ook wel zin om weer mee te doen, kan echter geen wijs uit die stortingen op de wallet.
valt op geen enkele manier uit op te maken welke storting waar bij hoort.
Na de aanpassing kun je wel zien wat er per project is overgemaakt echter die bedragen kloppen weer niet met de wallet.
Allemaal onduidelijk dus, zolang dat niet aangepast is stop ik even met investeren.
NaRegenDeZonvrijdag 24 februari 2017 @ 14:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 14:21 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

Kloppen bij jou de betaling van SIG?
Ik heb ook wel zin om weer mee te doen, kan echter geen wijs uit die stortingen op de wallet.
valt op geen enkele manier uit op te maken welke storting waar bij hoort.
Na de aanpassing kun je wel zien wat er per project is overgemaakt echter die bedragen kloppen weer niet met de wallet.
Allemaal onduidelijk dus, zolang dat niet aangepast is stop ik even met investeren.
Helemaal mee eens. :Y Eerst admin. en website op orde, dan weer naar nieuwe projecten kijken.
bleyenburgvrijdag 24 februari 2017 @ 14:39
@ speekselklier: Krijg zojuist bericht van FNC waarin ze mijn annulering van investering in meubelbouwert bevestigen.
Ik heb geannuleerd nadat ik de toelichting op de activa 2016 heb ontvangen

Nu vragen ze mij waarom......
Moet ik dat nou serieus nemen en daarop gaan antwoorden?
dbrmnnvrijdag 24 februari 2017 @ 14:39
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 13:28 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik deel je mening. Ook ik sta in principe niet open voor een achtergestelde converteerbare lening.

Ik heb deze ook eens doorgelezen en het idee op zich zie ik wel zitten en ik denk dat hier zeker een grote markt aangeboord kan worden.

• Het betreft echter wel een ZEER hoog risico project met een reële kans dat je geen enkele cent van je inleg terug ziet.

• Risico dat er ook nog andere partijen op de markt komen met een vergelijkbaar product.

• Ook als je niet converteert een ZEER hoog risico met ook dan een reële kans dat er geen enkele cent van je inleg en rente terug komt.

• Als je wel converteert moet je maar afwachten of ze ooit dividend gaan uitkeren en of je ooit van je certificaataandelen afkomt als je dit wenst. (Hier heb ik persoonlijk de meeste moeite mee.)

Alleen als het project goed accelereert en/of een overname kandidaat zich aandient kan je een flinke klapper maken. Als dit al binnen 3 jaar is en de overname is minimaal 16000k heb je tenminste >100% rendement.
Ik vind het op het eerste oog wel een aantrekkelijk project, maar ik doe niet mee omdat de drie heren niet hoofdelijk meetekenen voor de lening. Het is een groot leenbedrag, maar met een ervaren en ondernemer en twee specialisten lijkt me dat er voldoende verdiencapaciteit moet zijn om het bedrag terug te betalen als de toko op de fles zou gaan. Maar helaas, geen hoofdelijke aansprakelijkheid dus ook geen investering (van mij tenminste)
bleyenburgvrijdag 24 februari 2017 @ 14:44
@ horsemen:

.

Ik heb deze ook eens doorgelezen en het idee op zich zie ik wel zitten en ik denk dat hier zeker een grote markt aangeboord kan worden. EENS

• Het betreft echter wel een ZEER hoog risico project met een reële kans dat je geen enkele cent van je inleg terug ziet. DEELS EENS. IK HEB RISICOVOLLER PROJECTEN GEZIEN

• Risico dat er ook nog andere partijen op de markt komen met een vergelijkbaar product.
ONEENS. DIT ZIE IK ECHT NIET 1-2-3 GEBEUREN. EN INDIEN TOCH IS ER EEN M.I. ONOVERBRUGBARE VOORSPRONG

• Ook als je niet converteert een ZEER hoog risico met ook dan een reële kans dat er geen enkele cent van je inleg en rente terug komt. NIET HOGER DAN BIJ VELE ANDERE PROJECTEN

• Als je wel converteert moet je maar afwachten of ze ooit dividend gaan uitkeren en of je ooit van je certificaataandelen afkomt als je dit wenst. (Hier heb ik persoonlijk de meeste moeite mee.)
DIT IS INDERDAAD WEL EEN DINGETJE. DE INCOURANTHEID VAN DIE DINGEN HOUDT MIJ DUS OOK VOORALSNOG TEGEN

Alleen als het project goed accelereert en/of een overname kandidaat zich aandient kan je een flinke klapper maken. Als dit al binnen 3 jaar is en de overname is minimaal 16000k heb je tenminste >100% rendement. EENS. MAAR IK ACHT DIT NIET EENS HEEL ERG ONWAARSCHIJNLIJK
Dagobert123vrijdag 24 februari 2017 @ 14:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 15:31 schreef bleyenburg het volgende:

Samengevat. Lijsterbesplein 8 en Lijsterbesstraat 20 worden uit privé gekocht. De privé lening (5783) van Lijsterbesplein 8 wordt afgelost. Op Lijsterbesplein 8 staat reeds een dakopbouw en op Lijsterbesstraat 20 wordt, gefinancierd met een deel van deze nieuwe lening, een dakopbouw geplaatst.
Hoe is het hier mee afgelopen? Ik heb verder niks gehoord van GVE over een vervroegde aflossing van project 5783. Iemand iets gehoord?
komradvrijdag 24 februari 2017 @ 14:46
Een update van mijn portefeuille

Geld voor elkaar:
21 projecten
Gemiddelde looptijd: 57 maanden
Gemiddeld resterende termijnen: 42,3 maanden
% investering terug ontvangen (aflossing en rente): 30,0%
Min-max betaalde termijnen: 0 - 22
Min-max looptijd: 30 - 60
Gemiddeld bruto rentepercentage: 7,5% / 7,25%
Defaults: 1
SPOILER
Pacogi. De Eik Slagharen kan probleemgeval worden omdat de activiteiten op locatie gestopt zijn
Kapitaal op Maat:
9 projecten
Gemiddelde looptijd: 52 maanden
Gemiddeld resterende termijnen: 40,8 maanden
% investering terug ontvangen (aflossing en rente): 27,2%
Min-max betaalde termijnen: 1 - 18
Min-max looptijd: 36 - 72
Gemiddeld bruto rentepercentage: 7,08%
Defaults: 0

Investormatch:
10 projecten
Gemiddelde looptijd: 42 maanden
Gemiddeld resterende termijnen: 33,1 maanden
% investering terug ontvangen (aflossing en rente): 26,7%
Min-max betaalde termijnen: 5 - 14
Min-max looptijd: 12 - 60
Gemiddeld rentepercentage: 8,22%
Defaults: 0
SPOILER
De steigerbouwer is een regeling mee getroffen en heeft vorige maand weer een termijn voldaan
Collin Crowdfund:
8 projecten
Gemiddelde looptijd: 60,8 maanden
Gemiddeld resterende termijnen: 58,8 maanden
% investering terug ontvangen (aflossing en rente): 4,1%
Min-max betaalde termijnen: 0 - 6
Min-max looptijd: 48 - 84
Gemiddeld bruto rentepercentage: 6,81%
Defaults: 0

Lendahand:
27 projecten
Gemiddelde looptijd: 25,3 maanden
Gemiddeld resterende termijnen: 24,2 maanden
% investering terug ontvangen (aflossing en rente): 6,5%
Min-max betaalde termijnen: 0 – 1 (halfjaar termijnen)
Min-max looptijd: 6 - 36
Gemiddeld rentepercentage: 3,91%
Defaults: 0

Na afschrijving default ten laste van de ontvangen rente:
Verhouding ontvangen rente / grootste openstaande hoofdsom : 141 %
Verhouding ontvangen rente / gemiddelde openstaande hoofdsom : 377 %
Verwacht rendement over alle bovenstaande platforms: 5,04%
ik heb 1 project dat niet meer betaalt volledig afgeschreven

Buitenlandse platforms:
Rendement Mintos : 11,8% per jaar
Rendement Twino : 11,9% per jaar
Rendement Bondora* : ? per jaar
* ben langzaam inleg weg aan het halen bij Bondora. Volgens de site heb ik 30+% rendement maar als ik corrigeer voor alle defaults mag ik blij zijn als ik geen verlies maak.

Heb ook nog een paar investeringen bij vastgoedplatforms en bij Fundingcircle. Die zijn nog te recent om cijfers over te geven.
bleyenburgvrijdag 24 februari 2017 @ 14:53
FNC toch maar geantwoord inzake meubelbouwert.
Voor de geďnteresseerden, hieronder mijn antwoord:
SPOILER
Dank je wel voor de annulering van mijn toezegging.

Ik ben nogal geschrokken van het feit dat driekwart van de activa bestaat uit een vordering op meneer zelf.

m.i. had er in de pitch gerust melding van gemaakt mogen worden.

Nu was het een beetje verborgen zeg maar...

"Misleiding" is wellicht erg sterk uitgedrukt, maar het verdient zeker geen schoonheidsprijs.

Ik vraag me af of jullie je realiseren dat dit soort grappen op den duur echt tegen jullie gaat werken.

groet,

Bleyenburg
bleyenburgvrijdag 24 februari 2017 @ 14:55
Hulde aan Komrad met zijn enorm lage default percentage
gerbennnvrijdag 24 februari 2017 @ 14:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 10:42 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Ja, voel ik wel mee. Gisteravond stond o.a. Mesamate nog niet eens op "in behandeling", vanmorgen staat er "uitbetaald" met als datum de geplande datum, 18-2.
Hier heeft GVE een pluspuntje: gepland op zaterdag? Dan vrijdag uitbetaald. Gepland op zondag? Dan maandag uitbetaald. Inclusief de correcte uitbetalingsdatum in het overzicht.
Mis ik dan iets? Ik zie bij GVE alleen maar plandatums als begin/medio/eind. Dat is iets waar ik mij altijd al aan ergerde want dat administreert zo moeilijk
Horsemenvrijdag 24 februari 2017 @ 15:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 14:21 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

Kloppen bij jou de betaling van SIG?
Ik heb ook wel zin om weer mee te doen, kan echter geen wijs uit die stortingen op de wallet.
valt op geen enkele manier uit op te maken welke storting waar bij hoort.
Na de aanpassing kun je wel zien wat er per project is overgemaakt echter die bedragen kloppen weer niet met de wallet.
Allemaal onduidelijk dus, zolang dat niet aangepast is stop ik even met investeren.
Ik heb hier al vaker een melding van gemaakt dus uiteraard volledig mee eens. Eerst duidelijkheid mbt de aflossingen!

Ik zag trouwens dat SiG gaat verhuizen naar deze locatie:
http://www.fundainbusines(...)9920-pc-staalweg-70/

Dit ziet er stukken beter uit dan de locatie waar ze tot op heden zaten.

Misschien dat de heren op de nieuwe locatie tot betere inzichten komen mbt de achterliggende administratie en helderheid hieromtrent naar de investeerders. Tot die tijd staat bij mij de rem er ook op bij SiG.

[ Bericht 1% gewijzigd door Horsemen op 24-02-2017 15:11:27 ]
komradvrijdag 24 februari 2017 @ 15:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 14:55 schreef bleyenburg het volgende:
Hulde aan Komrad met zijn enorm lage default percentage
ik juich niet te snel, de meeste van mijn leningen komen nu in de kritieke fase. Vooral afwachten dus
crowdiefundervrijdag 24 februari 2017 @ 15:14
Ik ben alle overzichten aan het maken voor de belastingaangifte. Ik mis Lendico nog, klopt dat of kijk ik eroverheen? Ik heb ze al gemaild, maar een antwoord duurt daar normaal gesproken lang :)

Heb me deze maand kunnen beperken tot 1 LAH, maar we hebben nog een paar dagen :)
crowd-fundivrijdag 24 februari 2017 @ 15:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 14:57 schreef gerbennn het volgende:

[..]

Mis ik dan iets? Ik zie bij GVE alleen maar plandatums als begin/medio/eind. Dat is iets waar ik mij altijd al aan ergerde want dat administreert zo moeilijk
Klopt, er staat inderdaad alleen maar begin/medio/eind. De eerste betaling kun je echter heel goed als richtdag nemen voor alle verdere geplande betalingen. Dat klopt nagenoeg altijd.
NaRegenDeZonvrijdag 24 februari 2017 @ 16:17
Nieuw GVE
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=15076
Met eerste hypotheek. Ziet er niet slecht uit. 90K hypotheek op een waarde van 600K
bleyenburgvrijdag 24 februari 2017 @ 16:20
nieuwe op FNC: frituurtent
16,59% rente
Het moet niet gekker worden
obligatairevrijdag 24 februari 2017 @ 16:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:17 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Nieuw GVE
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=15076
Met eerste hypotheek. Ziet er niet slecht uit. 90K hypotheek op een waarde van 600K
Ik heb meegedaan. Zeeuws-Vlaanderen is wel een krimpregio maar blijkbaar hebben deze mensen daar weinig last van en de zekerheid is méér dan uitstekend lijkt me.........
bleyenburgvrijdag 24 februari 2017 @ 16:25
De cijfers van de frituurtent roepen vragen op.
Zeker in combi met de E classificatie.

Dat EV vertrouw ik ook voor geen meter
NaRegenDeZonvrijdag 24 februari 2017 @ 16:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:25 schreef bleyenburg het volgende:
De cijfers van de frituurtent roepen vragen op.
Zeker in combi met de E classificatie.

Dat EV vertrouw ik ook voor geen meter
Het financiele plaatje zoals het er staat ziet er niet zo heel slecht uit en kan ik ook niet met een E in verband brengen.
Horsemenvrijdag 24 februari 2017 @ 16:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:17 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Nieuw GVE
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=15076
Met eerste hypotheek. Ziet er niet slecht uit. 90K hypotheek op een waarde van 600K
Jammer ik ben al te laat.
Hij is vol.
ITradevrijdag 24 februari 2017 @ 16:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:28 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Het financiele plaatje zoals het er staat ziet er niet zo heel slecht uit en kan ik ook niet met een E in verband brengen.
Het is een bv, misschien heeft ook dit bedrijf een schuld uitstaan naar prive?
bleyenburgvrijdag 24 februari 2017 @ 16:29
@ NRDZ
ik dus ook niet. vandaar maar weer eens naar FNC gemaild.
vervelend dat balans 2016 er weer niet bij geleverd wordt.
daar zullen de addertjes ( of Anaconda's) wel zitten
NaRegenDeZonvrijdag 24 februari 2017 @ 16:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:29 schreef bleyenburg het volgende:
@ NRDZ
ik dus ook niet. vandaar maar weer eens naar FNC gemaild.
vervelend dat balans 2016 er weer niet bij geleverd wordt.
daar zullen de addertjes ( of Anaconda's) wel zitten
beoordeling is goed.
https://www.tripadvisor.n(...)imburg_Province.html
bleyenburgvrijdag 24 februari 2017 @ 16:32
Jammer dat FNC niet gewoon even uitlegt hoe 't zit.
Nu moet je weer gaan gissen en mailen enzo....
bleyenburgvrijdag 24 februari 2017 @ 16:32
Hadden ze er maar een frietje zoervleis als incentive bijgedaan :)
komradvrijdag 24 februari 2017 @ 16:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:22 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik heb meegedaan. Zeeuws-Vlaanderen is wel een krimpregio maar blijkbaar hebben deze mensen daar weinig last van en de zekerheid is méér dan uitstekend lijkt me.........
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:17 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Nieuw GVE
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=15076
Met eerste hypotheek. Ziet er niet slecht uit. 90K hypotheek op een waarde van 600K
ik heb ook meegedaan, zonder de pitch helemaal te lezen want daar was geen tijd voor :')

7% bruto met een 1e hypotheek op meerdere panden met een LTV van 15% was voldoende info. Het is wel een lastige regio maar dit zou goed moeten komen
marathon2000vrijdag 24 februari 2017 @ 16:47
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:29 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Jammer ik ben al te laat.
Hij is vol.
Zaten een paar forse investeerders bij: 40k en 20k. Heb wat bescheidener meegedaan.
obligatairevrijdag 24 februari 2017 @ 16:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:47 schreef marathon2000 het volgende:

[..]

Zaten een paar forse investeerders bij: 40k en 20k. Heb wat bescheidener meegedaan.
Ha ja, ik had nog weinig gedaan deze week :7 :7
NaRegenDeZonvrijdag 24 februari 2017 @ 18:11
Wat een drukte: Weer een nieuwe FNC https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/18262
App voor de motorrijder.
Website van de ontwikkelaars ziet er aardig uit.
Verhaaltje over de mannen op de site. https://www.myrouteapp.com/nl/contact
Cijfers zijn niet echt verkeerd. Er wordt getekend voor HA dus als ze niet betalen verkopen we de motoren............
Aalsmeer15vrijdag 24 februari 2017 @ 18:14
Was te laat voor mooie lening gve
SPOILER
Iemand een idee waarom er bij die lening bij gve op 3 huizen hypotheek wordt gegeven + 7% rente
ik had logischer gevonden op 1 huis hypotheek + 7% of bijvoorbeeld 3 huizen en 6%
ITradevrijdag 24 februari 2017 @ 19:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:42 schreef komrad het volgende:

[..]

[..]

ik heb ook meegedaan, zonder de pitch helemaal te lezen want daar was geen tijd voor :')

7% bruto met een 1e hypotheek op meerdere panden met een LTV van 15% was voldoende info. Het is wel een lastige regio maar dit zou goed moeten komen
Heb ook ingeschreven en was net optijd. Tussen het klikken van de link en een refresh naar een paar seconde zat 40k verschil, toen maar snel ingeschreven.

Uiteindelijk wel gelezen, een beetje verwarrend is het wel. Maar goed we hebben eerste hypotheek op 3 huizen, met een ltv van 15%, ik vertrouw GvE.
djh77vrijdag 24 februari 2017 @ 19:32
De top 10 van week 8:
m3poyi7ukua2e.png
crowd-fundivrijdag 24 februari 2017 @ 19:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 19:32 schreef djh77 het volgende:
De top 10 van week 8:
[ afbeelding ]
Volgens mij de eerste keer dat LAH met twee projecten vertegenwoordigd is in de top tien. Ze hadden gisteren dan ook een recorddag met 183K.
BruderKlausvrijdag 24 februari 2017 @ 20:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:20 schreef bleyenburg het volgende:
nieuwe op FNC: frituurtent
16,59% rente
Het moet niet gekker worden
Ahum.
https://www.rijksoverheid(...)ergoedingspercentage
Horsemenvrijdag 24 februari 2017 @ 20:11
quote:
Dit is de maximale rente voor consumenten. De vraag is of dit consumenten zijn of bedrijven.
FINONAFvrijdag 24 februari 2017 @ 20:12
quote:
Je link naar rijksoverheid behelst consumenten. Horsemen was me net een tel voor...
BruderKlausvrijdag 24 februari 2017 @ 20:26
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 22:59 schreef wouterde het volgende:
Iemand ervaring met viainvest.com ? Lijkt op twino en Mintos.
Heb me daar ook maar eens geregistreerd.
Eén puntje van aandacht daar: zolang je geen belastingverklaring hebt gedeponeerd zal bronbelasting ingehouden worden.
Belastingverklaring (als ik het goed begrijp) aan te vragen via: woonplaatsverklaring@belastingdienst.nl
(zie tevens: https://www.belastingdien(...)landse_bronbelasting)
FAQ geeft aan dat totdat belastingformulier is geupload bronbelasting ingehouden zal worden. Ben benieuwd.
Begin nu met een klein bedrag en zie wel verder tegen de tijd dat mijn belastingverklaring geaccepteerd is.
BruderKlausvrijdag 24 februari 2017 @ 20:31
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 20:11 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dit is de maximale rente voor consumenten. De vraag is of dit consumenten zijn of bedrijven.
Fair point. Toch zegt het wel iets dat de rente in "woekerrente-gebied" wordt gesteld.
Piet__Piraatvrijdag 24 februari 2017 @ 20:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 12:46 schreef djh77 het volgende:

[..]

Hij staat weer open
Thanks, maar ik gok dat ik alsnog een uurtje of 7,5 te laat ben met dit zien :P
Groepfundervrijdag 24 februari 2017 @ 20:49
Ik heb gisteren FNC een e-mail gestuurd, omdat ik wilde begrijpen waar de risicoklasse van de delicatessezaak (A+) op was gebaseerd. Vandaag heb ik antwoord gekregen. Dat antwoord wekt de indruk dat FNC ook cijfers heeft gezien over de jaren vóór 2014 en dat daarnaast bij het bepalen van de risicoklasse ook gekeken wordt naar het privévermogen van de leningnemer. Hij zit inmiddels vol. Als FNC bij het bepalen van de risicoklasse inderdaad informatie gebruikt die investeerders niet zien dan is het oppassen geblazen bij proposities met een schijnbaar goede cijfers in verhouding tot de risicoklasse waar de pitch in wordt ingedeeld. Anderzijds: de hier vermelde projecten met betalingsproblemen op dit platform wijzen daar niet op.
wouterdevrijdag 24 februari 2017 @ 21:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 20:26 schreef BruderKlaus het volgende:

[..]

Heb me daar ook maar eens geregistreerd.
Eén puntje van aandacht daar: zolang je geen belastingverklaring hebt gedeponeerd zal bronbelasting ingehouden worden.
Belastingverklaring (als ik het goed begrijp) aan te vragen via: woonplaatsverklaring@belastingdienst.nl
(zie tevens: https://www.belastingdien(...)landse_bronbelasting)
FAQ geeft aan dat totdat belastingformulier is geupload bronbelasting ingehouden zal worden. Ben benieuwd.
Begin nu met een klein bedrag en zie wel verder tegen de tijd dat mijn belastingverklaring geaccepteerd is.
Bedankt voor de tip.
impact9vrijdag 24 februari 2017 @ 21:41
Geachte heer impact9,

Recent heeft u geďnvesteerd in lening 15880 Unlimited Snow. Deze lening is gekoppeld aan leningnummer 16095 van dezelfde geldnemer. Graag brengen we u op de hoogte van het volgende:

Vanuit investeerders bestaat er grote interesse om deel te nemen aan de aflossingsvrije lening (16095). Geldnemer heeft daarom voorgesteld om het kredietbedrag verbonden aan de annuďtaire lening (15880) te verlagen van ¤ 500.000 naar ¤ 400.000 en het kredietbedrag verbonden aan de aflossingsvrije lening (16095) te verhogen van ¤ 300.000 naar ¤ 400.000.

Hiermee blijft het totale kredietbedrag van ¤ 800.000 ongewijzigd maar verandert de verdeling tussen de annuďtaire lening en de aflossingsvrije lening. De wijziging is beoordeeld en goedgekeurd door onze Riskafdeling op basis van betaalcapaciteit en realistische aflossingsverwachting. De risicoclassificatie verbonden aan beide leningen blijft dan ook onveranderd. Uiteraard blijft tevens de hypothecaire zekerheid verbonden aan beide projecten van kracht.

--
Prima wat mij betreft
Mynheer007zaterdag 25 februari 2017 @ 00:41
Even een puntje van ergernis over crowdestate; ze zijn overdreven 'attent'. Met kerst kreeg ik een kaart van ze en nu er een nieuw leningsvoorstel open staat krijg ik daar ook een soort minibrochure over. Als je het mij vraagt is het een beetje too much en zeker voor een online platform. Gebruik het geld dat je aan die marketing uitgeeft om de fee te verlagen en je trekt meer klanten.
FINONAFzaterdag 25 februari 2017 @ 08:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 00:41 schreef Mynheer007 het volgende:
Even een puntje van ergernis over crowdestate; ze zijn overdreven 'attent'. Met kerst kreeg ik een kaart van ze en nu er een nieuw leningsvoorstel open staat krijg ik daar ook een soort minibrochure over. Als je het mij vraagt is het een beetje too much en zeker voor een online platform. Gebruik het geld dat je aan die marketing uitgeeft om de fee te verlagen en je trekt meer klanten.
Dat was mijn gevoel ook direct toen die minibrochure gisterenochtend op de mat viel...
komradzaterdag 25 februari 2017 @ 10:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 00:41 schreef Mynheer007 het volgende:
Even een puntje van ergernis over crowdestate; ze zijn overdreven 'attent'. Met kerst kreeg ik een kaart van ze en nu er een nieuw leningsvoorstel open staat krijg ik daar ook een soort minibrochure over. Als je het mij vraagt is het een beetje too much en zeker voor een online platform. Gebruik het geld dat je aan die marketing uitgeeft om de fee te verlagen en je trekt meer klanten.
Ik zou liever hebben dat ze actief per mail communiceren over het project dat blijft hangen omdat er voor bijna 200k aan toezeggingen niet geďncasseerd is. Brochure voegt in deze digitale tijd niets toe en kost alleen maar geld.
YoshiBignosezaterdag 25 februari 2017 @ 10:35
Blijkbaar verdienen ze genoeg ;)
fok321zaterdag 25 februari 2017 @ 11:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 00:41 schreef Mynheer007 het volgende:
Even een puntje van ergernis over crowdestate; ze zijn overdreven 'attent'. Met kerst kreeg ik een kaart van ze en nu er een nieuw leningsvoorstel open staat krijg ik daar ook een soort minibrochure over. Als je het mij vraagt is het een beetje too much en zeker voor een online platform. Gebruik het geld dat je aan die marketing uitgeeft om de fee te verlagen en je trekt meer klanten.
Klopt het dat je direct moet betalen als je wilt investeren of is er ook een mogelijkheid om te betalen zodra het project volgeschreven is ?
djh77zaterdag 25 februari 2017 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 11:51 schreef fok321 het volgende:

[..]

Klopt het dat je direct moet betalen als je wilt investeren of is er ook een mogelijkheid om te betalen zodra het project volgeschreven is ?
Je hoeft nog niet te betalen
mrbombasticzaterdag 25 februari 2017 @ 12:41
Bij het openen van een account bij Crowdestate kon je aangeven of je de communicatie per mail of per post wilde ontvangen. Blijkbaar hebben jullie per post geselecteerd ;).
TisIkzaterdag 25 februari 2017 @ 14:45
Ik heb niet eens een account bij Crowdestate en toch kreeg ik die reclame van hun per post.
Geen idee waar ik dat aan te danken heb.
obligatairezaterdag 25 februari 2017 @ 22:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 14:45 schreef TisIk het volgende:
Ik heb niet eens een account bij Crowdestate en toch kreeg ik die reclame van hun per post.
Geen idee waar ik dat aan te danken heb.
Vandaag ook een foldertje van FNC gehad. Ze hebben mijn BV getraceerd in de KvK en deze krijgt ongevraagd een krediet van 150K aangeboden, beslissing binnen 48 uur, gratis beoordeling en offerte, rente vanaf 3,79% en boetevrij vervroeg inlossen. Zonder op mijn balanscijfers te willen ingaan; dit is absoluut belachelijk. Als dit de manier is waarop ze aan hun klantjes komen...... :6

[ Bericht 8% gewijzigd door obligataire op 25-02-2017 22:38:01 ]
crowdiefunderzaterdag 25 februari 2017 @ 22:53
Verklaart de vele projecten de laatste tijd. Is natuurlijk geheel niet hoe wij investeerders het willen zien...
Horsemenzaterdag 25 februari 2017 @ 23:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 22:32 schreef obligataire het volgende:

[..]

Vandaag ook een foldertje van FNC gehad. Ze hebben mijn BV getraceerd in de KvK en deze krijgt ongevraagd een krediet van 150K aangeboden, beslissing binnen 48 uur, gratis beoordeling en offerte, rente vanaf 3,79% en boetevrij vervroeg inlossen. Zonder op mijn balanscijfers te willen ingaan; dit is absoluut belachelijk. Als dit de manier is waarop ze aan hun klantjes komen...... :6
Dit doen ze al minimaal een jaar op deze manier. Ongeveer een jaar geleden heb ik ook een dergelijk aanbieding gehad. Belachelijk en de kat op het spek binden.
djh77zondag 26 februari 2017 @ 05:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 22:32 schreef obligataire het volgende:

[..]

Vandaag ook een foldertje van FNC gehad. Ze hebben mijn BV getraceerd in de KvK en deze krijgt ongevraagd een krediet van 150K aangeboden, beslissing binnen 48 uur, gratis beoordeling en offerte, rente vanaf 3,79% en boetevrij vervroeg inlossen.
150k is wel bijzonder omdat het maximum volgens de voorwaarden 100k is. Of heeft FNC zelf ook nog aanvullende financiering?
Ernie58zondag 26 februari 2017 @ 09:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 22:32 schreef obligataire het volgende:

[..]

Vandaag ook een foldertje van FNC gehad. Ze hebben mijn BV getraceerd in de KvK en deze krijgt ongevraagd een krediet van 150K aangeboden, beslissing binnen 48 uur, gratis beoordeling en offerte, rente vanaf 3,79% en boetevrij vervroeg inlossen. Zonder op mijn balanscijfers te willen ingaan; dit is absoluut belachelijk. Als dit de manier is waarop ze aan hun klantjes komen...... :6
Goed te weten!
Ik twijfelde al een tijd of ik ook bij FNC zou gaan investeren, maar als ze dit soort praktijken hanteren dan zie ik er definitief van af.
Piet__Piraatzondag 26 februari 2017 @ 09:57
Bijzondere werkwijze van FNC inderdaad. Ik begrijp goed dat personen om die reden hen al investeringsplatform laten zitten.
obligatairezondag 26 februari 2017 @ 11:11
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 09:46 schreef Ernie58 het volgende:

[..]

Goed te weten!
Ik twijfelde al een tijd of ik ook bij FNC zou gaan investeren, maar als ze dit soort praktijken hanteren dan zie ik er definitief van af.
Ze hebben het natuurlijk wel zó geformuleerd dat ze er altijd onderuit kunnen (Op basis van bedrijfsgegevens....Kvk....wij verwachten u.....aan te kunnen bieden van 150K)

Maar het wekt wel bepaalde verwachtingen. Als ik een bedrijf had dat zwaar in de bruine smurrie zat , dan wist ik het wel :7 _O-
fok321zondag 26 februari 2017 @ 11:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 12:31 schreef djh77 het volgende:

[..]

Je hoeft nog niet te betalen
Als ik op de investeren knop druk, dan krijg ik eerst een Investeerderstoets en daarna kan ik alleen kiezen hoe ik ga betalen en als ik daar iets kies dan kom ik direct bij de kassa uit.
Zie ik iets over het hoofd ?
mrbombasticzondag 26 februari 2017 @ 12:20
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 11:18 schreef fok321 het volgende:

[..]

Als ik op de investeren knop druk, dan krijg ik eerst een Investeerderstoets en daarna kan ik alleen kiezen hoe ik ga betalen en als ik daar iets kies dan kom ik direct bij de kassa uit.
Zie ik iets over het hoofd ?
Voorheen kon je altijd eerst voorinschrijven en als het project >= 100% vol zat dan hoefde je pas te betalen.
Zouden ze hun proces hebben veranderd nu 37% van het project in Amsterdam niet betaald heeft?
NaRegenDeZonzondag 26 februari 2017 @ 12:20
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 11:11 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ze hebben het natuurlijk wel zó geformuleerd dat ze er altijd onderuit kunnen (Op basis van bedrijfsgegevens....Kvk....wij verwachten u.....aan te kunnen bieden van 150K)

Maar het wekt wel bepaalde verwachtingen. Als ik een bedrijf had dat zwaar in de bruine smurrie zat , dan wist ik het wel :7 _O-
Ik ben het deels met je eens.
Ook ik vind deze benadering vrij agressief.
Aan de andere kant benader je wel direct je doelgroep. Dus naast de bedrijven die je liever niet in je klantenbestand hebt ook de bedrijven die je wel graag als lening nemer ziet. Na aanmelding kan je alsnog schiften op wie je wel of niet wil begeleiden naar een lening bij de crowd.

Je kan natuurlijk wel je twijfels :? hebben of en hoe die schifting plaats vindt bij FNC.

Maar ja die twijfels hebben we ook wel eens bij andere platformen waar de zogenaamde intermediairs :7 voor hun (dik) belegde boterham :Y) leningnemers aanbrengen.

[ Bericht 1% gewijzigd door NaRegenDeZon op 26-02-2017 12:25:39 ]
NaRegenDeZonzondag 26 februari 2017 @ 14:49
Nog even over dit gevalletje:
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 11:26 schreef paardendokter het volgende:
Voor de statistiek, een nieuwe default bij Collin. Volgens mij is deze pitch vorig jaar hier uitgebreid besproken:

SPOILER
SPOILER
Weet een van onze Rotterdamse forum bezoekers of deze Toko eigenlijk ooit in volle glorie open is geweest?
wouterdezondag 26 februari 2017 @ 16:28
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 14:49 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Nog even over dit gevalletje:

[..]

Weet een van onze Rotterdamse forum bezoekers of deze Toko eigenlijk ooit in volle glorie open is geweest?
Dacht het wel, pas nog langs gelopen.
Mynheer007zondag 26 februari 2017 @ 21:01
Weer een nieuwe Johnnys burger bij collin:
SPOILER
Horsemenzondag 26 februari 2017 @ 22:25
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 21:01 schreef Mynheer007 het volgende:
Weer een nieuwe Johnnys burger bij collin:
SPOILER
Dank voor het delen.

Kort door de bocht en zonder hem helemaal gelezen te hebben, horeca met minimale zekerheden, voor mij een nee.
obligatairezondag 26 februari 2017 @ 22:47
Er gaat weer veel geld in verbouwing van een huurpand zitten, en marketingkosten. Daar komt helemaal niets van terug als het mis gaat.
Mynheer007zondag 26 februari 2017 @ 22:57
Zo denk ik er ook over. Ik krijg van het lezen van al die hamburgerpitches wel zin om een keer zo'n burger te proeven.
obligatairezondag 26 februari 2017 @ 23:00
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 22:57 schreef Mynheer007 het volgende:
Zo denk ik er ook over. Ik krijg van het lezen van al die hamburgerpitches wel zin om een keer zo'n burger te proeven.
Ik ook :) Er zit er eentje in Obliville........

https://www.johnnys.nl/bestel-online
Aalsmeer15maandag 27 februari 2017 @ 09:37
Bericht/tip voor crowdestate
Als ik naar jullie site ga zie ik;
- als eerste (er aan te komen) lening met eerste hypotheek en rente 7 %
- vervolgens lening met 2e hypotheek en rente 5%
omdat ik weet dat er nog meer moet zijn klik ik verder en zie dan lening 4,5%
waarom zou iemand investeren, ze kunnen beter wachten tot die 7% lening open gaat
marathon2000maandag 27 februari 2017 @ 10:10
2 colombianen @LAH (4.25% 36mnd)
Dennismmaandag 27 februari 2017 @ 10:13
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 14:49 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Nog even over dit gevalletje:

[..]

Weet een van onze Rotterdamse forum bezoekers of deze Toko eigenlijk ooit in volle glorie open is geweest?
Van wat ik begrepen heb van een maat van me uit Rotterdam zijn ze begin oktober 2016 open gegaan met een feestelijke opening ergens in november om eind januari roemloos de tent alweer te sluiten.
crowd-fundimaandag 27 februari 2017 @ 11:19
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 10:10 schreef marathon2000 het volgende:
2 colombianen @LAH (4.25% 36mnd)
En ook weer een Keniaan
¤ 20000
7%
6 maanden
partner: Umati
petercmaandag 27 februari 2017 @ 12:33
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 10:13 schreef Dennism het volgende:

[..]

Van wat ik begrepen heb van een maat van me uit Rotterdam zijn ze begin oktober 2016 open gegaan met een feestelijke opening ergens in november om eind januari roemloos de tent alweer te sluiten.
Blijft een gevalletje van nader onderzoek door de curator, als je al niet eens 3 mnd opstart kunt overleven, te dure verbouwing? onvoldoende promotie? kwaliteit eten onvoldoende?
NaRegenDeZonmaandag 27 februari 2017 @ 12:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 21:41 schreef impact9 het volgende:
Geachte heer impact9,

Recent heeft u geďnvesteerd in lening 15880 Unlimited Snow. Deze lening is gekoppeld aan leningnummer 16095 van dezelfde geldnemer. Graag brengen we u op de hoogte van het volgende:

Vanuit investeerders bestaat er grote interesse om deel te nemen aan de aflossingsvrije lening (16095). Geldnemer heeft daarom voorgesteld om het kredietbedrag verbonden aan de annuďtaire lening (15880) te verlagen van ¤ 500.000 naar ¤ 400.000 en het kredietbedrag verbonden aan de aflossingsvrije lening (16095) te verhogen van ¤ 300.000 naar ¤ 400.000.

Hiermee blijft het totale kredietbedrag van ¤ 800.000 ongewijzigd maar verandert de verdeling tussen de annuďtaire lening en de aflossingsvrije lening. De wijziging is beoordeeld en goedgekeurd door onze Riskafdeling op basis van betaalcapaciteit en realistische aflossingsverwachting. De risicoclassificatie verbonden aan beide leningen blijft dan ook onveranderd. Uiteraard blijft tevens de hypothecaire zekerheid verbonden aan beide projecten van kracht.

--
Prima wat mij betreft
Ik was er vanochtend om 11uur niet maar zie nu dat die extra 100k in de 3 jaars aflossingsvrij lening weer snel vol zat. Weet iemand hoelang het geduurd heeft om die 100k bij elkaar te krijgen?
zonnigetoekomsttegemoedmaandag 27 februari 2017 @ 12:57
75 minuten
zonnigetoekomsttegemoedmaandag 27 februari 2017 @ 13:06
Ik ben overigens benieuwd wat de golf leraar gaat doen, moet morgen zijn hypotheek aflossen en heeft bij lange na niet genoeg geld bijelkaar gesprokkeld.
obligatairemaandag 27 februari 2017 @ 13:20
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:06 schreef zonnigetoekomsttegemoed het volgende:
Ik ben overigens benieuwd wat de golf leraar gaat doen, moet morgen zijn hypotheek aflossen en heeft bij lange na niet genoeg geld bijelkaar gesprokkeld.
Als hij geen alternatieven meer heeft dan is hij financieel geruďneerd, kan hij weer helemaal van voren beginnen. Of erger nog, met restschuld? Ik sta niet graag in zijn schoenen.
bleyenburgmaandag 27 februari 2017 @ 13:23
over welke golfleraar gaat dit?
ik kan me nog vaag een project herinneren van een golfmeneer
Thomas88maandag 27 februari 2017 @ 13:25
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:23 schreef bleyenburg het volgende:
over welke golfleraar gaat dit?
ik kan me nog vaag een project herinneren van een golfmeneer
Herfinanciering onroerend goed Tilburg @ Geldvoorelkaar
obligatairemaandag 27 februari 2017 @ 13:39
Ik denk dat we steeds aan de golfmeneer zouden moeten denken, als er wéér zo'n avonturier voorbij komt die het ene na het andere pand met geld van anderen wil financieren. Allemaal heel leuk en interessant, totdat het o/g in waarde daalt. Harde zekerheden dus, die willen de banken ook en niet voor niets......
Horsemenmaandag 27 februari 2017 @ 13:45
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:39 schreef obligataire het volgende:
Ik denk dat we steeds aan de golfmeneer zouden moeten denken, als er wéér zo'n avonturier voorbij komt die het ene na het andere pand met geld van anderen wil financieren. Allemaal heel leuk en interessant, totdat het o/g in waarde daalt. Harde zekerheden dus, die willen de banken ook en niet voor niets......
Die zekerheden waren er uiteindelijk wel maar toen was het te laat.
Piet__Piraatmaandag 27 februari 2017 @ 14:14
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 11:19 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

En ook weer een Keniaan
¤ 20000
7%
6 maanden
partner: Umati
Ik wilde 'm ook net posten. Misschien ga ik wel een keer meedoen, puur om het te proberen.
obligatairemaandag 27 februari 2017 @ 14:44
Het is wel een heel klein bedrijfje dat Umati. 8% EV op een balans van 710K. Je kunt je afvragen hoeveel zo'n lokale partner kan opbrengen bij serieuze wanbetaling door hun leningnemers.
marathon2000maandag 27 februari 2017 @ 15:05
Geldvoorelkaar‏@geldvoorelkaar
Triplence Technologies zoekt funding om verder op te schalen
¤ 280.000,-|9%|Class 5|44 mnd|8mnd aflossingsvrij|Groei
http://ow.ly/M4Z0309ozTr
bleyenburgmaandag 27 februari 2017 @ 15:30
Triplence op GVE mooi project.
rendement niet in verhouding tot risico.
nog even over nadenken
obligatairemaandag 27 februari 2017 @ 15:34
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 15:30 schreef bleyenburg het volgende:
Triplence op GVE mooi project.
rendement niet in verhouding tot risico.
nog even over nadenken
Borgstellingen, hoogstwaarschijnlijk niet materieel. Nee dus......wat mij betreft.
petercmaandag 27 februari 2017 @ 15:36
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 15:34 schreef obligataire het volgende:

[..]

Borgstellingen, hoogstwaarschijnlijk niet materieel. Nee dus......wat mij betreft.
http://www.fundainbusines(...)837-industrieweg-30/
bleyenburgmaandag 27 februari 2017 @ 15:44
dat die borgstelling niet materieel zou zijn maak ik niet op uit de tekst.
als dat zo blijkt te zijn, zou ik dat nogal merkwaardig vinden.
ik zal voor de zekerheid eens navragen.

apart verhaal dat dat pand schijnbaar te huur staat.
BillieCFmaandag 27 februari 2017 @ 15:45
quote:
- enorme hockeystick
- 'hobbyist' die het opneemt tegen de grote jongens
- geen referenties van klanten, alleen 'serieuze LOI's'

Ik doe niet mee.
obligatairemaandag 27 februari 2017 @ 15:49
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 15:44 schreef bleyenburg het volgende:
dat die borgstelling niet materieel zou zijn maak ik niet op uit de tekst.
Als het er niet expliciet staat, ga ik er altijd van uit dat het niet materieel is........
dbrmnnmaandag 27 februari 2017 @ 16:09
Die hockeystick vind ik echt te gortig hoor. van ¤ 112.000 in 2016 naar ¤ 1.807.000 in 2018 (ruim 16-voudige...)? Ik gun het ze echt van harte, maar niet voor mijn risico.

Verder: heel eerlijk vind ik de pitch (en de wat knullige website) nou niet echt uitblinken in duidelijkheid: wat is dat product nou helemaal precies?
petercmaandag 27 februari 2017 @ 16:14
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 15:44 schreef bleyenburg het volgende:
dat die borgstelling niet materieel zou zijn maak ik niet op uit de tekst.
als dat zo blijkt te zijn, zou ik dat nogal merkwaardig vinden.
ik zal voor de zekerheid eens navragen.

apart verhaal dat dat pand schijnbaar te huur staat.
bedrijfsverzamelgebouw / denk dat ze wat ruimte huren // voor de beeldvorming // ¤ 60 m2 per jaar is zeker niet duur.
petercmaandag 27 februari 2017 @ 16:17
https://www.horecacrowdfu(...)596-Banner-HCN-1.JPG

HCN binnenkort project op Curacao
bleyenburgmaandag 27 februari 2017 @ 16:27
wat een gepruts op HCN
ik heb een account en nog vragen ze om een registratie om dat Curacao ding te kunnen zien
NaRegenDeZonmaandag 27 februari 2017 @ 16:43
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:27 schreef bleyenburg het volgende:
wat een gepruts op HCN
ik heb een account en nog vragen ze om een registratie om dat Curacao ding te kunnen zien
Dat is inderdaad vreemd. Ook als je ingelogd bent op mijn horeacrowdfunding en je drukt op de banner krijg je nog steeds dat je moet registreren. 8)7
Bestaande klanten zijn zeker niet belangrijk. :N
bleyenburgmaandag 27 februari 2017 @ 16:47
Nieuwe op FNC
Voegbedrijf met EV van 'n halve ton negatief.
NaRegenDeZonmaandag 27 februari 2017 @ 17:14
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:47 schreef bleyenburg het volgende:
Nieuwe op FNC
Voegbedrijf met EV van 'n halve ton negatief.
Hij maakt wel ieder jaar zo'n 50k winst en zijn korte en lange schulden lopen terug.
Zou hij wel de hypotheek schuld van de werkplaats achter zijn huis opgenomen hebben bij langlopende schulden en niet de waarde van dit bezit op de balans gezet hebben?

Volgens google heeft hij een werkplaats achter zijn (koop) huis.

[ Bericht 9% gewijzigd door NaRegenDeZon op 27-02-2017 17:21:22 ]
obligatairemaandag 27 februari 2017 @ 19:30
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:14 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Hij maakt wel ieder jaar zo'n 50k winst en zijn korte en lange schulden lopen terug.
Zou hij wel de hypotheek schuld van de werkplaats achter zijn huis opgenomen hebben bij langlopende schulden en niet de waarde van dit bezit op de balans gezet hebben?
Misschien is dat al langere tijd geleden en is die werkplaats al bijna afgeschreven, 10% per jaar is niet ongebruikelijk.

Zijn balans is vrij stabiel en hij heeft weinig kortlopende schulden. Zonder die langlopende schuld zou ik het misschien wel aandurven, maar ik denk dat deze zwaar drukt op zijn aflossingscapaciteit. Ik vind dat verhaaltje over financiering van grotere klussen nogal verzonnen overkomen. Waarschijnlijk zit hij gewoon dringend verlegen om werkkapitaal. Kwetsbaar éénpittertje. Misschien zit hij wel ziek thuis, de waarheid hoor je toch nooit.
Is een matig project waarvan er 13 in een dozijn gaan.
iw84tmaandag 27 februari 2017 @ 20:21
Vandaag de maandelijkse betaling binnen van FNC. Uit het totaal bedrag leid ik af dat het project Bedrijfsvoering fruitteelt - Fruitteeeeltbedrijf van der Grift - Nieuwegein ook heeft betaald. Dit project is hiermee mijn eerste succesvol afgeronde project bij FNC. *O* *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door iw84t op 27-02-2017 20:33:05 ]
bleyenburgmaandag 27 februari 2017 @ 20:24
Da's een beetje het punt bij FNC.
Er blijft zo'n hoop te gissen over.
Ik ben momenteel in een discussie met FNC verwikkeld over het al dan niet plaatsen van voorlopige balans lopend jaar indien def. cijfers niet voorhanden.
Ze zijn niet per sé onwelwillend, maar het schijnt dat dit intern besproken moet worden.
Ik vind het een must.

Wellicht willen enkelen van jullie ook eens een mailtje naar FNC sturen aangaande dit onderwerp?
bleyenburgmaandag 27 februari 2017 @ 20:24
feli iw84t
crowd-fundimaandag 27 februari 2017 @ 21:12
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:21 schreef iw84t het volgende:
Vandaag de maandelijkse betaling binnen van FNC. Uit het totaal bedrag leid ik af dat het project Bedrijfsvoering fruitteelt - Fruitteeeeltbedrijf van der Grift - Nieuwegein ook heeft betaald. Dit project is hiermee mijn eerste succesvol afgeronde project bij FNC. *O* *O*
Jaaaa!
Helaas ontbreekt er naast mij reeds bekende achterlopers nóg een. In 't verleden kwam dat met een week weer goed. En zo niet, tsja, dan wordt dat wellicht de volgende default. :'(
bleyenburgmaandag 27 februari 2017 @ 21:16
bij mij ook wat tekort.
en indeed, ook hier waarschijnlijk weer een usual suspect
:(
crowdiefundermaandag 27 februari 2017 @ 21:16
Ik kan er weer geen touw aan vastknopen, de betaling van fnc. Morgen maar even naar het overzicht kijken.
Appeltje58maandag 27 februari 2017 @ 23:30
Nieuwe Collin
SPOILER
Wel wat zekerheden (3e hypotheek) , moet hem verder nog lezen.
obligatairedinsdag 28 februari 2017 @ 00:10
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 23:30 schreef Appeltje58 het volgende:
Nieuwe Collin
SPOILER
Wel wat zekerheden (3e hypotheek) , moet hem verder nog lezen.
Ik zou wel eens willen weten wat die agiostorting van 82K precies inhoudt. Iets doet me vermoeden dat het geen cash is maar iets vaags zoals ontwikkelingskosten of zo.
Of die derde hypotheek daadwerkelijk waarde heeft, daar heb ik ook twijfels over. Het is mooi dat het pand zo hoog getaxeerd is maar of ze dat er voor krijgen als het mis gaat?
Dwarsindewegdinsdag 28 februari 2017 @ 07:57
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 23:30 schreef Appeltje58 het volgende:
Nieuwe Collin
SPOILER
Wel wat zekerheden (3e hypotheek) , moet hem verder nog lezen.
Een starter in een nog niet bestaande markt die om 20K failliet is gegaan in dezelfde markt. De zekerheden lijken me voldoende maar het risico dat die nodig zijn is mij voor 8% veel te groot.
OpDieFietsdinsdag 28 februari 2017 @ 09:18
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 23:30 schreef Appeltje58 het volgende:
Nieuwe Collin
SPOILER
Wel wat zekerheden (3e hypotheek) , moet hem verder nog lezen.
Wel een mooi mission statement:

"Elke Benelux inwoner moet binnen 20 minuten over Frozen Yogurt Kunnen beschikken"

Het is natuurlijk ook een eerste levensbehoefte _O-
NaRegenDeZondinsdag 28 februari 2017 @ 10:32
De historische boot uit Den Helder op GvE is gezonken!
NaRegenDeZondinsdag 28 februari 2017 @ 11:00
Januari 23 is de steigerbouwer van IVM weer gaan betalen. Dus had ik hem rond die datum deze maand weer verwacht. Niets gezien. Zouden er opnieuw problemen zijn? Iemand wat gehoord van IVM?
Speekselklierdinsdag 28 februari 2017 @ 11:15
quote:
Er zal een eerste pandrecht gevestigd worden op de voorraad van Frozen Yogurt Benelux B.V.
Dan maar hopen dat de energierekening netjes betaald wordt door de ondernemer/curator. Anders heb je een vooraad beschimmelde yoghurt.
BillieCFdinsdag 28 februari 2017 @ 11:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:32 schreef NaRegenDeZon het volgende:
De historische boot uit Den Helder op GvE is gezonken!
Bedoel je dit in overdrachtelijke zin, of is 'ie echt gezonken?
crowd-fundidinsdag 28 februari 2017 @ 11:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 11:00 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Januari 23 is de steigerbouwer van IVM weer gaan betalen. Dus had ik hem rond die datum deze maand weer verwacht. Niets gezien. Zouden er opnieuw problemen zijn? Iemand wat gehoord van IVM?
Ze krijgen niet elke maand voldoende geld binnen om een volledige betaling te doen.
Als er weer voldoende binnengekomen is, wordt-ie op de normale dag, de 31e dus, betaald.
Horsemendinsdag 28 februari 2017 @ 11:20
quote:
Ik ken toevallig een paar van de smaken van Frozen Yogurt ijs. De smaken die ik geproefd heb vond ik niet lekker. Ik vond het waterig en een matige, beetje chemische smaak hebben.
crowdiefunderdinsdag 28 februari 2017 @ 11:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 11:15 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Bedoel je dit in overdrachtelijke zin, of is 'ie echt gezonken?
Hij staat nog online om in te investeren :) https://geldvoorelkaar.nl(...)roject.aspx?id=15871
NaRegenDeZondinsdag 28 februari 2017 @ 11:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 11:21 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Hij staat nog online om in te investeren :) https://geldvoorelkaar.nl(...)roject.aspx?id=15871
Dat is vreemd. Op de startpagina waar normaal alle open pitches staan is de pitch van de boot niet meer aanwezig.
https://geldvoorelkaar.nl/geldvoorelkaar/startpagina.aspx
OpDieFietsdinsdag 28 februari 2017 @ 12:37
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 21:16 schreef crowdiefunder het volgende:
Ik kan er weer geen touw aan vastknopen, de betaling van fnc. Morgen maar even naar het overzicht kijken.
Er klopt niets van mijn investeringsoverzicht. Drie projecten die gewoon betaald hebben staan op "vertraagd" en de twee projecten die te laat zijn staan op "uitbetaald"...
crowdiefunderdinsdag 28 februari 2017 @ 12:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 12:37 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Er klopt niets van mijn investeringsoverzicht. Drie projecten die gewoon betaald hebben staan op "vertraagd" en de twee projecten die te laat zijn staan op "uitbetaald"...
Ik had een paar projecten die 2x betaald hebben, nu liepen ze idd achter, dus dat is prima. Maar dit is wel de reden dat ik het maar bij de projecten hou die ik nu heb. Andere partijen hebben dat toch iets beter voor elkaar.
xzazdinsdag 28 februari 2017 @ 13:06
Bij FNC; waarom zit er zo'n groot verschil tussen geplande datum en verwachte datum?
OpDieFietsdinsdag 28 februari 2017 @ 13:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 12:44 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Ik had een paar projecten die 2x betaald hebben, nu liepen ze idd achter, dus dat is prima. Maar dit is wel de reden dat ik het maar bij de projecten hou die ik nu heb. Andere partijen hebben dat toch iets beter voor elkaar.
Normaal klopt het bij mij vrij aardig; hooguit dat de statusindicatie en feitelijke betalingstatus niet helemaal synchroon lopen. Maar nu lijkt er echt iets mis te zijn.
escortmk2dinsdag 28 februari 2017 @ 13:24
Het project op Curacao van HCN staat live:

https://www.horecacrowdfu(...)a-del-patron-curacao

Ik vind het lastig om een zaak op Curacao te beoordelen dus wacht even af.
De incentive is natuurlijk wel een mooie reden om eens naar Curacao te gaan ;)
(hoewel, ik bedenk met net dat ik die vorige incentive van SNCKBR helemaal nooit gehad heb...)
ETphonehomedinsdag 28 februari 2017 @ 13:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 13:11 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Normaal klopt het bij mij vrij aardig; hooguit dat de statusindicatie en feitelijke betalingstatus niet helemaal synchroon lopen. Maar nu lijkt er echt iets mis te zijn.
Ik heb gisteren betaling voor 25 projected ontvangen, 20x rente + afl., 5x rente, mijn betaling is compleet, mijn dashboard is ook in orde.
bleyenburgdinsdag 28 februari 2017 @ 13:28
@opdiefiets
Bij mijn FNC ook een puinbak

Heb al mail gestuurd.

inderdaad ook status betaald niet ontvangen en status vetraagd wél betaling binnen.
plus nog 2 spoorloos
:(
NaRegenDeZondinsdag 28 februari 2017 @ 13:35
quote:
12s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 13:24 schreef escortmk2 het volgende:
Het project op Curacao van HCN staat live:

https://www.horecacrowdfu(...)a-del-patron-curacao

Ik vind het lastig om een zaak op Curacao te beoordelen dus wacht even af.
De incentive is natuurlijk wel een mooie reden om eens naar Curacao te gaan ;)
(hoewel, ik bedenk met net dat ik die vorige incentive van SNCKBR helemaal nooit gehad heb...)
Ik ben duidelijk zeer negatief over dit soort projecten. Een van mijn weinigen default projecten haalde ook 80% van zijn omzet uit het buitenland.
Ik begin er niet aan. Zie maar eens aan je geld te komen als het mis gaat. Ook als de lening door een NL B.V. aangegaan wordt.
De incentive kan je natuurlijk makkelijk geven. Van meer dan 95% van je investeerders weet je dat ze toch nooit bij je langs zullen komen.
OpDieFietsdinsdag 28 februari 2017 @ 13:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 13:28 schreef bleyenburg het volgende:
@opdiefiets
Bij mijn FNC ook een puinbak

Heb al mail gestuurd.

inderdaad ook status betaald niet ontvangen en status vetraagd wél betaling binnen.
plus nog 2 spoorloos
:(
Wat ook vreemd is: ik heb gisteren dus minder ontvangen dan verwacht omdat 2 projecten te laat zijn. En nu staat er bij "volgende te ontvangen betaling" voor 27 maart ook dit te lage bedrag. Ik zal er vooralsnog maar verder niets anders achter zoeken dan een administratief probleem...
voetbalmanager2dinsdag 28 februari 2017 @ 14:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 11:20 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Ze krijgen niet elke maand voldoende geld binnen om een volledige betaling te doen.
Als er weer voldoende binnengekomen is, wordt-ie op de normale dag, de 31e dus, betaald.
Bedankt voor de info!

Van mijn 18 projecten op FNC heeft er eentje niet betaald. Op zich een mooie score, maar het is wel een project dan net van start was gegaan.
Hopen dat het een administratief foutje was en het geld alsnog deze week binnenkomt.
bleyenburgdinsdag 28 februari 2017 @ 15:17
Net contact gehad met FNC
Ze snappen mijn frustratie over gebrekkig dashboard e.d.
Probleem wordt onderkend.
Geven aan dat er aan gewerkt wordt.
Heb suggestie gedaan eens met wat investeerders te praten om hun wensen inzake een duidelijk en overzichtelijk dashboard te inventariseren.

voor wat het waard is: wordt vervolgd.
escortmk2dinsdag 28 februari 2017 @ 15:24
Ik heb slechts 6 projecten bij FNC lopen, maar in principe is het dashboard vrij duidelijk toch?
Via Betalingen ga je naar een bepaalde betaling, als je daar op klikt zie je hoe het bedrag is opgebouwd en van daaruit kan je ook naar de projecten gaan.

Wat ik niet weet, is of er een alert wordt gegeven als je een betaling misloopt. Ik heb hier nog geen ervaring mee, maar kan me voorstellen dat dit wordt weergegeven door een oranje of rood stoplichtje bij betaalstatus achter een project.

Mijn grootste frustratie over FNC (en ook de reden dat ik nog niet meer geinvesteerd heb) is dat de informatie bij de pitches zo beperkt is.
bleyenburgdinsdag 28 februari 2017 @ 15:26
wacht maar tot je 50 projecten hebt bij FNC
:(
escortmk2dinsdag 28 februari 2017 @ 15:35
Haha, dat gaat voorlopig niet gebeuren. Ik lees natuurlijk wel mee hier ;)
En nogmaals, die beperkte informatie bij een pitch weerhouden me er voorlopig sowieso van.

Maarre, ik waardeer je inzet om ze te helpen.
marathon2000dinsdag 28 februari 2017 @ 15:47
Geldvoorelkaar‏ @geldvoorelkaar
Boedelruimers, groeiende aanbieder van ontruimingen zoekt funding om uit te breiden.
¤ 150.000,-|60 mnd|8%|Class 5|
http://ow.ly/dRcT309r8ki

Stapelfinanciering (onlangs rek.courant krediet van 50K verstrekt): dikke nee
marathon2000dinsdag 28 februari 2017 @ 15:51
En de nieuwe van FNC zie ook niet zo zitten:
Bedrijfswagen Schoenmaker
¤ 15.000 3 jaar10.88 % C Risicoklasse
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/13327
marathon2000dinsdag 28 februari 2017 @ 15:55
Deze ziet er wat beter uit:
Groei Boekhoudkantoor
¤ 20.000 3 jaar 10.88 % C Risicoklasse
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

Vrij lege balans, maar 20K lening vragen is nog wat voor het leendoel.
Een nieuw aan te trekken personeelslid moet zich gelijk kunnen terugverdienen bij een administratie kantoor.
bleyenburgdinsdag 28 februari 2017 @ 16:01
Ik doe juist graag mee met de schoenmaker
bleyenburgdinsdag 28 februari 2017 @ 16:02
wat heeft marathon2000 tegen op de schoenmaker?
bleyenburgdinsdag 28 februari 2017 @ 16:04
wel weer jammer geen balans cijfers 2016
marathon2000dinsdag 28 februari 2017 @ 16:05
Ik zie financiele kosten staan, dus zal er een ook een andere financier zijn.
Dan kan ik niet overzien of de zekerheden voor de crowd investeerders zijn.
Vanwege de ontbrekende info geen investering van mijn kant.
OpDieFietsdinsdag 28 februari 2017 @ 16:07
quote:
12s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:24 schreef escortmk2 het volgende:
Mijn grootste frustratie over FNC (en ook de reden dat ik nog niet meer geinvesteerd heb) is dat de informatie bij de pitches zo beperkt is.
Mijn grootste frustratie met FNC is die tekstschrijver die steeds opnieuw zinnen schrijft als: "vandaar dat de ondernemer deze wilt vervangen"
Speekselklierdinsdag 28 februari 2017 @ 16:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:07 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Mijn grootste frustratie met FNC is die tekstschrijver die steeds opnieuw zinnen schrijft als: "vandaar dat de ondernemer deze wilt vervangen"
Dat is een rotterdammert. Een echte rotterdammert kent niet zonder T.
bleyenburgdinsdag 28 februari 2017 @ 16:19
Horsemendinsdag 28 februari 2017 @ 16:25
Ook weer lekker:
DEN HAAG - De FIOD heeft in een onderzoek naar mogelijke oplichting met beleggingen in windenergie opnieuw beslag gelegd op bankrekeningen en onroerend goed. De opsporingsdienst van de fiscus vermoedt dat gefraudeerd is met het ingelegde geld van beleggers die dachten te investeren in windmolenparken.

In plaats van het geld te investeren, zou sprake zijn van een piramidespel waarbij de inleg van nieuwe klanten van Hollandsche Wind en Noordenwind zou worden gebruikt om de beloofde rente te betalen aan bestaande klanten.
http://www.telegraaf.nl/b(...)ek_windhandel__.html
NaRegenDeZondinsdag 28 februari 2017 @ 17:02
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:25 schreef Horsemen het volgende:
Ook weer lekker:
DEN HAAG - De FIOD heeft in een onderzoek naar mogelijke oplichting met beleggingen in windenergie opnieuw beslag gelegd op bankrekeningen en onroerend goed. De opsporingsdienst van de fiscus vermoedt dat gefraudeerd is met het ingelegde geld van beleggers die dachten te investeren in windmolenparken.

In plaats van het geld te investeren, zou sprake zijn van een piramidespel waarbij de inleg van nieuwe klanten van Hollandsche Wind en Noordenwind zou worden gebruikt om de beloofde rente te betalen aan bestaande klanten.
http://www.telegraaf.nl/b(...)ek_windhandel__.html
Van de website van het bedrijf:
Hollandsche Wind

Geachte Belegger.

Net als wij zult u wellicht onverwachts geconfronteerd zijn met het nieuws dat de FIOD een onderzoek naar de werkwijze van Nieuwe Hollandse Wind is gestart. Dit is naar aanleiding van een melding van de ING bank die wettelijke verplicht is om grotere en niet alle daagse boekingen te melden. U zult begrijpen dat bij een beleggingsbedrijf veelal grote bedragen over de bank gaan. Enerzijds van nieuwe obligatie kopers en anderzijds voor investeringen etc.

Omdat het onderzoek nog maar net begonnen is en de FIOD dus nog niet alle details kent heeft men ter voorkoming van het weghalen van financien, beslag op al onze rekeningen gelegd. Dat is voor iedereen uitermate vervelend maar ook veilig. Wij kunnen gedurende het beslag niet over uw en onze financien beschikken zodat er geen enkele betaling plaats kan vinden. Vanzelfsprekend staat er op dit moment een groot bedrag van de obligatiekopers op de bankrekening veilig gesteld.

Wij betreuren deze gang van zaken en willen net als u een optimaal rendement halen met investeringen in duurzame projecten. Vanzelfsprekend houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte. Voor meer informatie kunt u ons e-mailen via info@hollandschewind.nl

met een vriendelijke groet,
Klantenservice.


Ik hoop voor de beleggers dat het geen windhandel is!

[ Bericht 1% gewijzigd door NaRegenDeZon op 28-02-2017 17:28:51 ]
NaRegenDeZondinsdag 28 februari 2017 @ 17:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:01 schreef bleyenburg het volgende:
Ik doe juist graag mee met de schoenmaker
Ik hou ook wel van dat soort bedrijfjes. Heeft wel wat schuld doch de schuld loopt ook terug. Bovendien door VOF 2 maal HA voor als het mis gaat.
gongoozledinsdag 28 februari 2017 @ 19:46
quote:
12s.gif [b]Op Het project op Curacao van HCN staat live:

https://www.horecacrowdfu(...)a-del-patron-curacao

Ik vind het lastig om een zaak op Curacao te beoordelen dus wacht even af.
Ik vind het niet zo moeilijk: ik zou het niet doen.

Allereerst zit Curaçao op de dollar (de Antilliaanse Gulden is gekoppeld aan de dollar), de lening is in euro's. Dat is al een ingebakken valutarisico, dat natuurlijk primair door de leningnemer gedragen wordt, maar toch.

De snackbar en de appartementen alla, maar het restaurant zie ik niet echt voor me. De omloopsnelheid van restaurants is op het eiland behoorlijk hoog, en ik vermoed dat je het echt moet hebben van de (Europese) toerist.

Die lijkt me uitermate prijsgevoelig, en dan zul je het moeilijk hebben om het gewenste niveau te kunnen verkopen, dat vond ik bij mijn laatste bezoek (oktober 2015) al zo op Pietermaai. Veel aanbod, maar niet genoeg passend clientčle.

Nu kan het goed zijn dat de stromen wat beginnen te veranderen vanwege AirBnB, maar vanaf Jan Thiel lijkt het mij te ver voor de meeste Hollanders, voor de locals lijkt het mij te duur en dan blijft er niet idioot veel over naar mijn idee.

Maar goed, ik heb natuurlijk wel wat verouderde lokale kennis, en bij mijn vorige verblijf (3 weken) ben ik volgens mij ook maar 1-2x op Pietermaai geweest en misschien 3x in Punda, het kan dus zijn dat ik niet helemaal actueel ben.
Dwarsindewegdinsdag 28 februari 2017 @ 20:55
http://daskapital.nl/2017/02/belegging_in_windenergie_gebak.html
BruderKlausdinsdag 28 februari 2017 @ 21:39
Goede pers heeft die man ook al eerder gehaald zeg:
http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=133840
http://www.faillissements(...)d-voor-kinderen.aspx
https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=43&t=34863
...
Ik vrees dat het merendeel van het geld met de wind mee gewaaid is.

[ Bericht 0% gewijzigd door BruderKlaus op 28-02-2017 21:49:42 (typo) ]
obligatairedinsdag 28 februari 2017 @ 21:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:04 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik hou ook wel van dat soort bedrijfjes.{de schoenmaker']
Heeft wel wat schuld doch de schuld loopt ook terug. Bovendien door VOF 2 maal HA voor als het mis gaat.
Ik denk dat de andere firmant zijn eega is; en dat ze samen niet veel privé vermogen hebben. Kijkend naar de winst zie ik een dalend resultaat maar dat kan inderdaad door die kostenslurpende auto komen. Apart is dat er staat Groesbeek maar het bedrijf zit toch echt in Nijmegen-Oost in de Indische buurt. Blijkbaar kunnen ze met heel weinig privé opname rondkomen, misschien hebben ze nog ander inkomen. Jammer dat zoiets dan niet even vermeld wordt. Dat zou me net over de streep kunnen trekken.

Edit: hij heeft >40 jaar ervaring dus zal inmiddels wel VUT, pensioen/aow hebben. Meer hobby dan noodzaak? Van de 24K winst in 2015 heeft hij er 9 kunnen 'sparen' dus denk dat de kapitaalspositie in 2016 niet achteruit gegaan is.

https://deschoenmakersfab(...)aat-5-ons-winkeltje/

[ Bericht 6% gewijzigd door obligataire op 28-02-2017 22:15:23 ]
Incitatus3dinsdag 28 februari 2017 @ 22:22
GVE Sportief Opgewekt (15087), 6 maanden aflossingsvrij tegen 5,5% heeft vandaag netjes volledig afgelost, inclusief rente *O* Kijk, daar doen we het voor O-) w/

Van mij mogen ze er nog zo eentje online zetten...
obligatairedinsdag 28 februari 2017 @ 22:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:55 schreef marathon2000 het volgende:
Deze ziet er wat beter uit:
Groei Boekhoudkantoor
¤ 20.000 3 jaar 10.88 % C Risicoklasse
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

Vrij lege balans, maar 20K lening vragen is nog wat voor het leendoel.
Een nieuw aan te trekken personeelslid moet zich gelijk kunnen terugverdienen bij een administratie kantoor.

Dat heb ik ook nooit begrepen dat je geld moet lenen voor extra personeel. Zelfs een schoolverlater met boekhoudachtergrond kun je vanaf dag 1 laten inboeken weliswaar onder begeleiding. Ik denk dat ze andere plannen hebben met het geld.....bedenk dan wat beters, FNC heeft vast wel goede tips hoe ze de aanvraag kunnen opleuken. Er is daar toch geen mens die de besteding controleert.
najra1990dinsdag 28 februari 2017 @ 22:24
Vandaag mijn laatste betaling ontvangen van Busjehuren.nl. Dat is mijn allereerste 4 jarige project dat nu volledig is afgerond.
crowdiefunderdinsdag 28 februari 2017 @ 22:48
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:22 schreef Incitatus3 het volgende:
GVE Sportief Opgewekt (15087), 6 maanden aflossingsvrij tegen 5,5% heeft vandaag netjes volledig afgelost, inclusief rente *O* Kijk, daar doen we het voor O-) w/

Van mij mogen ze er nog zo eentje online zetten...
Top! Bedankt voor het melden, geeft de burger weer moed tussen de defaults door :)

En zelfde geldt voor busjehuren natuurlijk.
obligatairewoensdag 1 maart 2017 @ 08:15
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:06 schreef zonnigetoekomsttegemoed het volgende:
Ik ben overigens benieuwd wat de golf leraar gaat doen, moet morgen zijn hypotheek aflossen en heeft bij lange na niet genoeg geld bijelkaar gesprokkeld.
27 dagen verlenging......
ľwoensdag 1 maart 2017 @ 08:39
quote:
mooie url :P
djh77woensdag 1 maart 2017 @ 10:19
Verlenging looptijd speeltuin KoM:
SPOILER
Zoals eerder medegedeeld, heeft het IMK negatief advies gegeven op de Bbz-aanvraag van de ondernemer. Daaromtrent zijn ondernemers in gesprek gegaan met het IMK. Het IMK heeft een aantal voorwaarden/uitgangspunten geformuleerd die het noodzakelijk acht om het bedrijf wederom levensvatbaar te maken. Een van die voorwaarden behelst of Stichting Zekerheden al dan niet instemt met een langere aflossingstermijn. Naar aanleiding van dat gesprek en conform de bevindingen van het IMK hebben ondernemers een voorstel gedaan, hetgeen de levensvatbaarheid van het bedrijf positief zal beďnvloeden.

Dat voorstel behelst dat de huidige lening per 1 maart 2017 omgezet wordt naar een tien jarige-lening tegen 7,5% rente, met als maandelijks aflossingsbedrag van ¤ 1.051,-- (aflossing ¤ 515,-; rente ¤ 536,-). (De rentebetaling over de maand februari dient nog door de ondernemer te worden betaald.)
Wij willen u hierbij mededelen dat Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat haar fiat heeft gegeven aan dat voorstel met de voorwaarde dat de situatie eens per halfjaar wordt beoordeeld of deze wijziging doorgezet wordt.

Ondernemers doen er alles aan om het speelparadijs levensvatbaar te maken. Zij hebben diverse acties en een marketingplan opgezet waardoor zij de omzet zien stijgen. Dit verdient onzes inziens opvolging. We hopen daarbij op uw begrip.

Ondernemers zullen ons steeds op de hoogte houden van de ontwikkelingen
OpDieFietswoensdag 1 maart 2017 @ 10:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:24 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat heb ik ook nooit begrepen dat je geld moet lenen voor extra personeel. Zelfs een schoolverlater met boekhoudachtergrond kun je vanaf dag 1 laten inboeken weliswaar onder begeleiding. Ik denk dat ze andere plannen hebben met het geld.....bedenk dan wat beters, FNC heeft vast wel goede tips hoe ze de aanvraag kunnen opleuken. Er is daar toch geen mens die de besteding controleert.
Het verhaaltje rammelt ook behoorlijk, wat mij betreft. Een extra personeelslid aannemen voor een "groeiende vraag" die op dit moment nog volkomen hypothetisch is.
NaRegenDeZonwoensdag 1 maart 2017 @ 10:55
Dit lees ik net bij sprout.nl

3. Knab Crowdfunding en Symbid bundelen krachten

Twee Nederlandse crowdfundingplatforms gaan samenwerken: Knab Crowdfunding en Symbid. Ze beloven dat ze klanten voortaan naar elkaar doorsturen. Want waar Symbid ondernemers helpt die hun eigen vermogen willen financieren, richt Knab zich vooral op financiering via leningen. De twee crowdfunders denken dankzij hun samenwerking meer en betere financieringsoplossingen voor ondernemers te vinden. Volgens Robin Slakhorst van Symbid komen veel ondernemers bij hen terug, nadat ze via Symbid de eerste financiering van hun eigen vermogen voor elkaar hebben gekregen. Slakhorst: “We zien dat een lening soms beter past bij een vervolgfinanciering. Door de samenwerking met Knab kunnen we onze klanten altijd de beste oplossing bieden in een financieringsmarkt die in beweging is.”


Begrijp dit niet helemaal Knab crowdfunding is een lege huls die door Collin onderhouden wordt.

Wat is de rol van Collin in deze samenwerking?
obligatairewoensdag 1 maart 2017 @ 11:06
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:23 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Het verhaaltje rammelt ook behoorlijk, wat mij betreft. Een extra personeelslid aannemen voor een "groeiende vraag" die op dit moment nog volkomen hypothetisch is.
Tsja of meneer/mevrouw wil wat meer 'tijd voor zichzelf' :)
obligatairewoensdag 1 maart 2017 @ 11:11
De auto-importeur staat inmiddels bij Collin op de site:
https://www.collincrowdfund.nl/tuned-imports/

Zoals al besproken hier, de Rabobank zit er metersdiep in.....
BruderKlauswoensdag 1 maart 2017 @ 11:27
Altijd leuk als je op Mintos een lening op de tweedehands markt koopt met een premie boven op de prijs (omdat het interest percentage ook wat hoger was en lening nog een paar jaar zou lopen) en de volgende week wordt de hele lening vervroegd afgelost......
BruderKlauswoensdag 1 maart 2017 @ 11:44
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2017 11:48 schreef BruderKlaus het volgende:
Besloten om de rendementen van Bondora, Twino & Mintos eens iets beter bij te houden.
Saldo (cash+investments-defaults) eind december vergeleken met saldo eind januari waar nodig gecorrigeerd voor stortingen/onttrekkingen. Navolgende rendementen zijn op maandbasis:
Bondora -0.80% (toch weer een zes defaults erbij)
Twino +1.10% (bijna alles met buyback garantie, geen enkele default)
Mintos +0.81% (in begin investeringen gedaan in hypotheken en business loans, één default erbij gekregen)

Overall rendement: +0.73%
Februari:
Bondora -1.23%
Twino +1.06%
Mintos +0.91%

Overall rendement +0.72%

Bondora: Heb wat scherp afgeprijsde leningen op tweedehands markt gekocht in hoop/gok dat er nog voldoende uit komt. Wel meteen afgeschreven. Helaas is dat maar het halve verhaal: ook weer zeven defaults in de bestaande portefeuille.
Mintos: Een misser gekocht op de tweedehands markt en daardoor premie kwijt.

[ Bericht 1% gewijzigd door BruderKlaus op 01-03-2017 11:50:24 ]
crowdiefunderwoensdag 1 maart 2017 @ 11:46
Morgen weer een nieuwe https://www.duurzaaminves(...)-zonnestroomsystemen

Effectief 4.6%, 2 jaar, veelvouden van 1000 euro en aflossing aan het einde van de lening. Roept u maar :)
bleyenburgwoensdag 1 maart 2017 @ 13:16
Nieuwe hamburgergigant op KOM.
Ik ga 'm niet eens lezen

8%
UU7woensdag 1 maart 2017 @ 13:26
Aflossingsvrije lening van GVE die niet doorgaat
SPOILER
Geachte heer ***,

U ontvangt deze mail omdat u heeft geďnvesteerd in project 16002 | Herfinanciering onroerend goed (aflossingsvrij)

Zoals in de pitch van dit project aangegeven had de heer *** tot 28 februari jl de tijd om de herfinanciering rond te krijgen. Dit is helaas niet gelukt. De heer *** heeft ondertussen een andere financier gevonden. Om die reden zal het project bij Geldvoorelkaar.nl worden teruggetrokken.

Dit project was nog niet volgeschreven en het betaalverzoek was nog niet verstuurd. Eventuele vooruitbetalingen worden deze week terug betaald.
ITradewoensdag 1 maart 2017 @ 13:55
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:27 schreef BruderKlaus het volgende:
Altijd leuk als je op Mintos een lening op de tweedehands markt koopt met een premie boven op de prijs (omdat het interest percentage ook wat hoger was en lening nog een paar jaar zou lopen) en de volgende week wordt de hele lening vervroegd afgelost......
Dit vermoeden ik al, maar kon het slecht terug zien in de statistieken. Ik koop geen leningen op de second market boven de .6% premium. Eigenlijk loopt de autoinvest weer goed en is het ook niet nodig.

quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:26 schreef UU7 het volgende:
Aflossingsvrije lening van GVE die niet doorgaat
SPOILER
Geachte heer ***,

U ontvangt deze mail omdat u heeft geďnvesteerd in project 16002 | Herfinanciering onroerend goed (aflossingsvrij)

Zoals in de pitch van dit project aangegeven had de heer *** tot 28 februari jl de tijd om de herfinanciering rond te krijgen. Dit is helaas niet gelukt. De heer *** heeft ondertussen een andere financier gevonden. Om die reden zal het project bij Geldvoorelkaar.nl worden teruggetrokken.

Dit project was nog niet volgeschreven en het betaalverzoek was nog niet verstuurd. Eventuele vooruitbetalingen worden deze week terug betaald.
Heb de mail ook ontvangen helaas. Jammer dat er niet deels gefinancierd is via GvE.
Horsemenwoensdag 1 maart 2017 @ 14:37
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:26 schreef UU7 het volgende:
Aflossingsvrije lening van GVE die niet doorgaat
SPOILER
Geachte heer ***,

U ontvangt deze mail omdat u heeft geďnvesteerd in project 16002 | Herfinanciering onroerend goed (aflossingsvrij)

Zoals in de pitch van dit project aangegeven had de heer *** tot 28 februari jl de tijd om de herfinanciering rond te krijgen. Dit is helaas niet gelukt. De heer *** heeft ondertussen een andere financier gevonden. Om die reden zal het project bij Geldvoorelkaar.nl worden teruggetrokken.

Dit project was nog niet volgeschreven en het betaalverzoek was nog niet verstuurd. Eventuele vooruitbetalingen worden deze week terug betaald.
En uiteraard ook voor het andere deel, project 15613.
SPOILER
U ontvangt deze mail omdat u heeft geďnvesteerd in project 15613 | Herfinanciering onroerend goed (annuďteit).

Zoals in de pitch van dit project aangegeven had de heer Seepma tot 28 februari jl de tijd om de herfinanciering rond te krijgen. Dit is helaas niet gelukt. De heer Seepma heeft ondertussen een andere financier gevonden. Om die reden zal het project bij Geldvoorelkaar.nl worden teruggetrokken.

Dit project was nog niet volgeschreven en het betaalverzoek was nog niet verstuurd. Eventuele vooruitbetalingen worden deze week terug betaald.
Ja, jammer.
Wat mij betreft was dit met een eerste hypotheek nu een prima project. Dit is een verkeerde inschatting geweest van GvE om hem al aan te bieden terwijl ze de eerste hypotheek nog niet konden effectueren. Toen dit wel kon was het al een besmet project geworden.
dbrmnnwoensdag 1 maart 2017 @ 14:59
Nieuw hockeystick- en stapelfinancieringsproject op GvE:

The Garment Club
Project:15955 Zakelijk
Leendoel:Groei
Classificatie:5s
G-PD percentage:0,42
Creditsafe score:48
Inschrijfperiode nog 60 dagen
Kredietbedrag:¤ 125.000
Geinvesteerd:¤ 0
Product:Groeilening
Rente per jaar:9,0%
Looptijd:48 maanden
Aflosvrij periode 12 maanden

Prognose:
2016: ¤ 138.000 omzet
2018: ¤ 1.603.000 omzet.

Geen zekerheden, alle pandrechten liggen al bij Qredits en hoofdelijke aansprakelijkheid van morele waarde.
NaRegenDeZonwoensdag 1 maart 2017 @ 15:00
Funding Circle heeft een nieuw maandelijks @-mail bericht over de gedane betalingen. Op het eerste gezicht klopt er niet zo veel van. Dus dit bericht hadden ze beter achterwegen kunnen laten tot het moment dat ze wel een sluitende admin hebben. Nu zal het ze alleen maar een hoop extra werk opleveren aan telefoontjes van mensen die navraag gaan doen naar de onduidelijkheden. Gewoon stom.
Een goede admin in CF is een must.
Gelukkig hebben GvE, Collin en IVM de Admin wel voor elkaar.
Het zal tijd worden dat zo'n groot platform met zo'n grote moeder als Funding Circle ook zijn zaakjes op orde krijgt.
NaRegenDeZonwoensdag 1 maart 2017 @ 15:06
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:59 schreef dbrmnn het volgende:
Nieuw hockeystick- en stapelfinancieringsproject op GvE:

The Garment Club
Project:15955 Zakelijk
Leendoel:Groei
Classificatie:5s
G-PD percentage:0,42
Creditsafe score:48
Inschrijfperiode nog 60 dagen
Kredietbedrag:¤ 125.000
Geinvesteerd:¤ 0
Product:Groeilening
Rente per jaar:9,0%
Looptijd:48 maanden
Aflosvrij periode 12 maanden

Prognose:
2016: ¤ 138.000 omzet
2018: ¤ 1.603.000 omzet.

Geen zekerheden, alle pandrechten liggen al bij Qredits en hoofdelijke aansprakelijkheid van morele waarde.
Ik zou zo zeggen laat Qredits ook deze lening van 125K maar volstorten. Voor mij een typisch geval van wegblijven.
escortmk2woensdag 1 maart 2017 @ 15:08
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 15:00 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Funding Circle heeft een nieuw maandelijks @-mail bericht over de gedane betalingen. Op het eerste gezicht klopt er niet zo veel van. Dus dit bericht hadden ze beter achterwegen kunnen laten tot het moment dat ze wel een sluitende admin hebben. Nu zal het ze alleen maar een hoop extra werk opleveren aan telefoontjes van mensen die navraag gaan doen naar de onduidelijkheden. Gewoon stom.
Een goede admin in CF is een must.
Gelukkig hebben GvE, Collin en IVM de Admin wel voor elkaar.
Het zal tijd worden dat zo'n groot platform met zo'n grote moeder als Funding Circle ook zijn zaakjes op orde krijgt.
Mijn overzicht mails van FNC klopten wel, maar dat is waarschijnlijk omdat ik weinig projecten heb lopen (in feite hetzelfde issue als gisteren hier besproken)

En mbt IVM: ze zijn weer laat met betalen en nu ook weer creatief met het zonder aankondiging verschuiven van een betaaldatum. 1-3-2017 is opeens 4-3-2017 geworden en dat gaat dus maandag 6-3-2017 worden...
obligatairewoensdag 1 maart 2017 @ 15:14
quote:
12s.gif Op woensdag 1 maart 2017 15:08 schreef escortmk2 het volgende:

[..]En mbt IVM: ze zijn weer laat met betalen en nu ook weer creatief met het zonder aankondiging verschuiven van een betaaldatum. 1-3-2017 is opeens 4-3-2017 geworden en dat gaat dus maandag 6-3-2017 worden...
GvE is voorspelbaarder maar dat komt - denk ik - omdat deze een royale termijn de tijd neemt om betalingen te incasseren en door te storten. Dan is het ook wat makkelijker om schommelingen op te vangen die ontstaan doordat de leningnemers af en toe wat later betalen of dat er niet meteen geďncasseerd kan worden op hun rekening. Ik denk niet echt dat de schuld bij IVM ligt. Misschien willen ze het wel té goed doen.
paardendokterwoensdag 1 maart 2017 @ 16:45
quote:
12s.gif Op woensdag 1 maart 2017 15:08 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

Mijn overzicht mails van FNC klopten wel, maar dat is waarschijnlijk omdat ik weinig projecten heb lopen (in feite hetzelfde issue als gisteren hier besproken)

Ik heb 31 projectjes lopen bij FNC. In een spreadsheet houd ik gecumuleerd bij wat ik per maand moet krijgen en de stortingen kloppen tot nu toe- op een paar centen of hooguit een dubbeltje na- altijd precies....
mrbombasticwoensdag 1 maart 2017 @ 16:50
Een mogelijke default bij GVE, ik kan het project en de looptijd daarvan niet meer terugvinden op GVE.

SPOILER
http://www.missethoreca.n(...)in-vleuten-101261212

Dit project is in december 2013 bij GVE gefinancierd.
komradwoensdag 1 maart 2017 @ 16:54
De korte februarimaand lijkt bij een aantal platforms tot administratieve problemen te leiden. Bij GvE (4), CCF (2) en IvM (2) zijn de betalingen van gisteren en vandaag te laat
NaRegenDeZonwoensdag 1 maart 2017 @ 17:36
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:50 schreef mrbombastic het volgende:
Een mogelijke default bij GVE, ik kan het project en de looptijd daarvan niet meer terugvinden op GVE.

SPOILER
http://www.missethoreca.n(...)in-vleuten-101261212

Dit project is in december 2013 bij GVE gefinancierd.
December 2013 schat ik in. Hier een verhaal van de eigenaar over haar ervaring met crowdfunding en een terugblik hoe het gegaan is. Het verhaal is oktober 2014 opgetekend. Op sterven na dood en crowdfunding houdt de boel overeind, ze heeft het dus 3 jaar langer vol gehouden.
https://issuu.com/magazinenu/docs/n.u._oktober_2014

Weet iemand voor de statistieken wat het leenbedrag, rente, ranking etc was?
ZeKrautwoensdag 1 maart 2017 @ 18:07
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 15:00 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Funding Circle heeft een nieuw maandelijks @-mail bericht over de gedane betalingen. Op het eerste gezicht klopt er niet zo veel van. Dus dit bericht hadden ze beter achterwegen kunnen laten tot het moment dat ze wel een sluitende admin hebben.
Hier ook onjuistheden bij FC-overzicht. Ook bij Lendico is de administratie van de projecten, met terugwerkende kracht!, een rommeltje geworden... er lijken met terugwerkende kracht extra? servicekosten in rekening te worden gebracht...
Rottie99woensdag 1 maart 2017 @ 21:08
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 17:36 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

December 2013 schat ik in. Hier een verhaal van de eigenaar over haar ervaring met crowdfunding en een terugblik hoe het gegaan is. Het verhaal is oktober 2014 opgetekend. Op sterven na dood en crowdfunding houdt de boel overeind, ze heeft het dus 3 jaar langer vol gehouden.
https://issuu.com/magazinenu/docs/n.u._oktober_2014

Weet iemand voor de statistieken wat het leenbedrag, rente, ranking etc was?
Het andere project waar in dit magazine ook over gesproken wordt, Key West Beachhouse in Leidse Rijn, loopt overigen zeer goed. Ik ben hier al eens geweest en ook toen zat het bomvol. Ook een leuk gesprek gehad met het personeel over crowdfunding. Dit is m.i. zeker een blijvertje!
Groepfunderwoensdag 1 maart 2017 @ 21:38
Bij mij klopt het overzicht van FNC wel. Van de 10 lopende projecten zijn er 9 betaald, 1 project is 2 dagen vertraagd. Het bedrag dat in de e-mail van FNC wordt genoemd gaat over de hele maand februari en niet alleen over de laatste uitbetaling. Daarom is dat bedrag hoger dan het geldbedrag dat op 24 februari is overgemaakt.
Horsemenwoensdag 1 maart 2017 @ 21:59
quote:
Het ziet er echt slecht uit voor de investeerders in deze windhandel. Hopelijk krijgen ze nog een deel van hun inleg terug vanuit de beslagen.

http://www.gelderlander.n(...)dsche-wind~a1167cd5/
crowdiefunderwoensdag 1 maart 2017 @ 22:01
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 21:59 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Het ziet er echt slecht uit voor de investeerders in deze windhandel. Hopelijk krijgen ze nog een deel van hun inleg terug vanuit de beslagen.

http://www.gelderlander.n(...)dsche-wind~a1167cd5/
Nou inderdaad, maar waar hamert nu elke partij zo op? Spreiden spreiden spreiden... En dan kun je nog pech hebben, maar dan kun je wel de schade wat beperken.
voetbalmanager2woensdag 1 maart 2017 @ 23:55
Een nieuwe SiG
https://investeren.sameni(...)g-en-mijnsheerenlaan
Horsemendonderdag 2 maart 2017 @ 06:06
quote:
Deze is niet nieuw maar staat er al een week op en is hier al besproken. Vele investeerders (waaronder ikzelf) investeren niet meer bij SiG zolang ze de administratie mbt de terugbetalingen niet op orde hebben. Ik denk dat mede daardoor dit project totaal niet loopt.
marathon2000donderdag 2 maart 2017 @ 11:03
Vernieuwing Café
¤ 50.000 1 jaar 8.94 % C Risicoklasse
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

Exploitatie ziet er goed uit, qua zekerheden zal er een bank voor in de rij staan.
Aparte vermogenssprong in 2015. Wellicht iemand uit getreden en/of OG verkocht.

Recensies van iens zien er ook prima uit.
https://www.iens.nl/restaurant/de-foyer/239433

Door de aanwezigheid van een financier denk ik 'm niet te doen.
Horsemendonderdag 2 maart 2017 @ 11:09
Voor het archief, hier reeds besproken:

Nieuw project op collincrowdfund:
Link: https://www.collincrowdfund.nl/johnnys-burger-zwijndrecht/
Leningaanvrager: Johnny's Burger Zwijndrecht
Doel van de lening: Uitbreidingsfinanciering
Rente: 8,00 %
Looptijd: 48 maanden
ITradedonderdag 2 maart 2017 @ 11:09
quote:
Uit de pitch

Marktwaarde vrije verkoop: ¤ 60.000,00 & ¤ 165.000,00
Executiewaarde: ¤ 50.000,00 & ¤ 140.000,00

Dit lijkt me ook vrij sterk.
ITradedonderdag 2 maart 2017 @ 11:10
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:03 schreef marathon2000 het volgende:
Door de aanwezigheid van een financier denk ik 'm niet te doen.
Flinke schulden inderdaad, ik laat hem gaan.
marathon2000donderdag 2 maart 2017 @ 11:43
GVE fitness, met morele zekerheden.

Personal Fitness Best
Project:16145 Zakelijk
Leendoel:Opstart onderneming
Classificatie:5s
G-PD percentage:0,02
Creditsafe score:23
Inschrijfperiode nog 60 dagen
Kredietbedrag:¤ 38.000
Geinvesteerd:¤ 16.200
Product:Annuďteit
Rente per jaar:8,0%
Looptijd:48 maanden
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16145
obligatairedonderdag 2 maart 2017 @ 11:45
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:10 schreef ITrade het volgende:

[..]

Flinke schulden inderdaad, ik laat hem gaan.
Idem, hij (Foyer) heeft amper 11% solvabiliteit (zit in de vaste activa besloten), en een current ratio van 0,14 , en over de quick ratio zullen we het dan maar helemaal niet hebben. Denk dat deze tent op het randje faillissement zit. Risicoklasse had beter HC kunnen zijn (holland casino).
iw84tdonderdag 2 maart 2017 @ 12:12
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:19 schreef djh77 het volgende:
Verlenging looptijd speeltuin KoM:
SPOILER
Zoals eerder medegedeeld, heeft het IMK negatief advies gegeven op de Bbz-aanvraag van de ondernemer. Daaromtrent zijn ondernemers in gesprek gegaan met het IMK. Het IMK heeft een aantal voorwaarden/uitgangspunten geformuleerd die het noodzakelijk acht om het bedrijf wederom levensvatbaar te maken. Een van die voorwaarden behelst of Stichting Zekerheden al dan niet instemt met een langere aflossingstermijn. Naar aanleiding van dat gesprek en conform de bevindingen van het IMK hebben ondernemers een voorstel gedaan, hetgeen de levensvatbaarheid van het bedrijf positief zal beďnvloeden.

Dat voorstel behelst dat de huidige lening per 1 maart 2017 omgezet wordt naar een tien jarige-lening tegen 7,5% rente, met als maandelijks aflossingsbedrag van ¤ 1.051,-- (aflossing ¤ 515,-; rente ¤ 536,-). (De rentebetaling over de maand februari dient nog door de ondernemer te worden betaald.)
Wij willen u hierbij mededelen dat Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat haar fiat heeft gegeven aan dat voorstel met de voorwaarde dat de situatie eens per halfjaar wordt beoordeeld of deze wijziging doorgezet wordt.

Ondernemers doen er alles aan om het speelparadijs levensvatbaar te maken. Zij hebben diverse acties en een marketingplan opgezet waardoor zij de omzet zien stijgen. Dit verdient onzes inziens opvolging. We hopen daarbij op uw begrip.

Ondernemers zullen ons steeds op de hoogte houden van de ontwikkelingen
Echt heel erg merkwaardig dat dit zomaar besloten wordt zonder de investeerders te raadplegen. Ik zit zelf ook in dit project en als ze het hadden gevraagd dan had ik ja gezegd tegen deze regeling, maar ik vind het raar dat het zomaar door de strot wordt geduwd.
petercdonderdag 2 maart 2017 @ 12:36
Betalingen eind februari
Vanwege de korte maand februari zijn een aantal betalingen, die normaliter aan het einde van de maand staan gepland, automatisch doorgeschoven naar begin maart. Deze betalingen zult u uiterlijk eind deze week ontvangen.

Mededeling op GeldVoorElkaar website
paardendokterdonderdag 2 maart 2017 @ 12:38
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:45 schreef obligataire het volgende:

[..]
Risicoklasse had beter HC kunnen zijn (holland casino).
Of op zijn minst een D. Van Dramatisch...
AQuila360donderdag 2 maart 2017 @ 12:40
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:43 schreef marathon2000 het volgende:
GVE fitness, met morele zekerheden.

Personal Fitness Best
Project:16145 Zakelijk
Leendoel:Opstart onderneming
Classificatie:5s
G-PD percentage:0,02
Creditsafe score:23
Inschrijfperiode nog 60 dagen
Kredietbedrag:¤ 38.000
Geinvesteerd:¤ 16.200
Product:Annuďteit
Rente per jaar:8,0%
Looptijd:48 maanden
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16145
Deze hoofdelijke aansprakelijkheden zijn van morele waarde

Wat bedoelen ze daar nu feitelijk mee? Dat er nu in principe niets tegen over staat? Maar als het mis gaat moeten ze toch gewoon terug gaan betalen?
Horsemendonderdag 2 maart 2017 @ 13:09
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:12 schreef iw84t het volgende:

[..]

Echt heel erg merkwaardig dat dit zomaar besloten wordt zonder de investeerders te raadplegen. Ik zit zelf ook in dit project en als ze het hadden gevraagd dan had ik ja gezegd tegen deze regeling, maar ik vind het raar dat het zomaar door de strot wordt geduwd.
Ik zit er niet maar ik ben het helemaal met je eens. Dergelijke wijzigingen in de afspraken en voorwaarden zouden alleen maar mogen plaatsvinden na acceptatie door de meerderheid van de investeerders.
Horsemendonderdag 2 maart 2017 @ 13:13
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:40 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Deze hoofdelijke aansprakelijkheden zijn van morele waarde

Wat bedoelen ze daar nu feitelijk mee? Dat er nu in principe niets tegen over staat? Maar als het mis gaat moeten ze toch gewoon terug gaan betalen?
Precies zoals je al zegt. Er is op dit moment niets te halen. Ja, ze moeten gaan terug betalen maar van een kale kip kan je niet plukken, heel misschien kun je er soep van trekken.
BillieCFdonderdag 2 maart 2017 @ 14:33
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:38 schreef paardendokter het volgende:

[..]

Of op zijn minst een D. Van Dramatisch...
Of de E van Einde...
xzazdonderdag 2 maart 2017 @ 15:13
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 14:33 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Of de E van Einde...
Oh ik dacht Ellende.
BillieCFdonderdag 2 maart 2017 @ 15:23
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:13 schreef xzaz het volgende:

[..]

Oh ik dacht Ellende.
Welke letter we er ook aan hangen, het ziet er gewoon niet goed uit. Ik ga in ieder geval niet investeren in dit achterstallig onderhoud.
TisIkdonderdag 2 maart 2017 @ 17:12
Een nieuwe Collin:
SPOILER
obligatairedonderdag 2 maart 2017 @ 17:45
Hmmm, vrouwelijke ondernemer, geen bank, acceptabele rente, D&B laag risico, score goed, besparing op de huur, al bezig sinds 2007, echtgenoot mee aansprakelijk, echtgenoot heeft ook inkomen, gezond privé vermogen dmv overwaarde woning.
Enige wat nog ontbreekt is een (2e) hypotheek of positieve hypotheekverklaring op de eigen woning ?

Lijkt een beetje op die dierenarts bij KOM, die zat ook heel vlot vol.
Incitatus3donderdag 2 maart 2017 @ 18:04
Duurzaaminvesteren.nl tikt toch weer even een miljoen euro af in een uurtje of zeven. Inclusief een bescheiden investering van mij overigens. En volgens mij zit er één of meerdere grote partijen in, want in de eerste minuten sprong het geinvesteerde bedrag van 0 naar precies 200.000 euro. Daarna liep het gestaag op.
Dwarsindewegdonderdag 2 maart 2017 @ 18:14
quote:
En 10K onvoorzien om niet binnen 6 maanden failliet te gaan. Ik voorzie alleen problemen als ze langere tijd dubbele huurlasten heeft.
petercdonderdag 2 maart 2017 @ 19:03
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 18:14 schreef Dwarsindeweg het volgende:

[..]

En 10K onvoorzien om niet binnen 6 maanden failliet te gaan. Ik voorzie alleen problemen als ze langere tijd dubbele huurlasten heeft.
Een goede winkelverbouwing kan binnen een twee maanden gedaan worden. Zoals opgemerkt moet de verbouwing niet te lang duren, en binnen strak budget blijven. Het doordraaien van de oude locatie is een pluspunt. Ben van mening dat deze onderneemster, toch wel doordacht onderneemt. Ze werkt zelf vol mee, is de spin in het web, en zit volgens mij goed op en in de materie.

Ben benieuwd naar de nieuwe locatie, deze heeft nog een lagere huurprijs ook, een normale omzetprognose met beperkte groei, heldere structuur, al jaren een stabiele situatie met continuďteit, op zich nog niet zo een slecht project, misschien oogt het project wat saai en sober en is het niet snel, dynamisch, en vet cool als andere pitches. Gewoon is vaak ook goed

Dit "soort salonnetjes" excuses voor de wat neerbuigende uiting, loopt altijd wel door, meewerkende onderneemster, wat flex / zzp / deeltijd er om heen, zorgen voor lage vaste lasten, en de toko kan door blijven lopen.

Een risico is als er onverhoopt iets met de onderneemster gebeurt.

https://www.facebook.com/(...)2251/?type=3&theater

http://us9.campaign-archi(...)3e192a&id=bb338f1f4f

zit ff te googlen, volgens mij is de verbouwing al een feit, van de Kroevenlaan naar WC Dijkcentrum Roosendaal. of ben ik nu abuis en is dit een andere?

In de pitch herken ik het pand op de Kroeverlaan 88, dus het oude pand dan.

ff van Facebook geplukt
Ja heerlijk eerst 5 weken boren en verbouwen .Een gas lek en nu snachts wakker liggen van wapperende vlaggen voor men slaapkamer.kan wel een beetje opknap beurt gebruiken ????lig heerlijk wakker snachts al vanaf 2 uur welkom op dijkcentrum en veel succes


Nog 4 reacties weergeven
Vitality Beauty & Healthy Lifestyle

Vitality Beauty & Healthy Lifestyle Hoi Bianca................., wat vervelend, gelukkig is de verbouwing klaar! Nog wat kleine dingen ophangen en dan is het rond! Kom snel en keer langs om te kijken, kun je zien, waardoor je verbouwingsoverlast hebt gehad. Wij vinden het ook fijn om kennis te maken met de bovenburen... Het klopt, het weer is extreem voor de vlaggen, vannacht halen we ze binnen, kun je hopelijk heerlijk slapen! Tot snel!

Bianca Kom zeker een keer kijken.ben wel benieuwd.veel succes kan vrijdag met open dag niet.

Vitality Beauty & Healthy Lifestyle

Vitality Beauty & Healthy Lifestyle Jammer Bianca ..............., maar weer ontmoeten elkaar snel!


Potverdorie, heb ik morgen al een andere afspraak staan, oogt alsof de verbouwing klaar is.

[ Bericht 6% gewijzigd door peterc op 02-03-2017 19:57:24 ]
Horsemendonderdag 2 maart 2017 @ 20:21
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 17:45 schreef obligataire het volgende:
Hmmm, vrouwelijke ondernemer, geen bank, acceptabele rente, D&B laag risico, score goed, besparing op de huur, al bezig sinds 2007, echtgenoot mee aansprakelijk, echtgenoot heeft ook inkomen, gezond privé vermogen dmv overwaarde woning.
Enige wat nog ontbreekt is een (2e) hypotheek of positieve hypotheekverklaring op de eigen woning ?

Lijkt een beetje op die dierenarts bij KOM, die zat ook heel vlot vol.
Ja, deze ziet er wel goed uit.

Persoonlijk vond ik de dierenarts bij KoM een sterkere, helaas was ik daar toen te laat voor.

Ik ben het met Perterc eens dat het een risico is als er onverhoopt iets met de onderneemster gebeurt. Ik lees niets over een aov of orv, dat is jammer maar gelukkig staat daar een goed inkomen van de meetekenende partner tegenover.
impact9donderdag 2 maart 2017 @ 21:48
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 20:21 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, deze ziet er wel goed uit.

Persoonlijk vond ik de dierenarts bij KoM een sterkere, helaas was ik daar toen te laat voor.

Ik ben het met Perterc eens dat het een risico is als er onverhoopt iets met de onderneemster gebeurt. Ik lees niets over een aov of orv, dat is jammer maar gelukkig staat daar een goed inkomen van de meetekenende partner tegenover.
Laat ik nou net toevalllig op de facebook van de onderneemster lezen dat de gezondheid in 2016 de wensen overlaat (als ik het goed begrijp), daarbij zegt ze letterlijk dat de "verdenkingen" nog niet verdwenen zijn in 2017..
Des te belangrijker een orv - aov is (niet vervelend bedoeld)

*Na wat zoeken zie ik dat er sinds januari 2 BV's zijn opgericht op privé adres
** WOZ prive woonhuis 341k, overwaarde kan dus wel voldoende zijn om de schuld te dekken

[ Bericht 3% gewijzigd door impact9 op 02-03-2017 22:12:38 ]
petercvrijdag 3 maart 2017 @ 09:35
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 21:48 schreef impact9 het volgende:

[..]

Laat ik nou net toevalllig op de facebook van de onderneemster lezen dat de gezondheid in 2016 de wensen overlaat (als ik het goed begrijp), daarbij zegt ze letterlijk dat de "verdenkingen" nog niet verdwenen zijn in 2017..
Des te belangrijker een orv - aov is (niet vervelend bedoeld)

*Na wat zoeken zie ik dat er sinds januari 2 BV's zijn opgericht op privé adres
** WOZ prive woonhuis 341k, overwaarde kan dus wel voldoende zijn om de schuld te dekken
https://drimble.nl/bedrij(...)ity-hair-beauty.html

http://internetbode.nl/ro(...)-van-vitality-142937

ondernemend typetje ; opm eigen inbreng is 23k ; wat vinden jullie ; te weinig of in verhouding

op funda kun je zien of het huis recentelijk verkocht/gekocht is / maw wonen ze er lang dan zal de hypo niet de volledige woz zijn.

[ Bericht 9% gewijzigd door peterc op 03-03-2017 11:04:31 ]
Appeltje58vrijdag 3 maart 2017 @ 10:39
Ik laat deze toch maar aan mij voorbij gaan, er komen wel weer betere.
Als haar man geen inkomen heeft zal het krap aan worden.
De overwaarde in het huis wordt niet gespecificeerd, kan ook bijv. ¤ 10.000 zijn.
marathon2000vrijdag 3 maart 2017 @ 11:00
GVE:
NimaSales
Project:15981 Zakelijk
Leendoel:Opstart onderneming
Classificatie:5s
G-PD percentage:0,02
Creditsafe score:23
Inschrijfperiode nog 60 dagen
Kredietbedrag:¤ 25.000
Geinvesteerd:¤ 6.400
Product:Annuďteit
Rente per jaar:8,0%
Looptijd:60 maanden
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=15981
impact9vrijdag 3 maart 2017 @ 11:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 11:00 schreef marathon2000 het volgende:
GVE:
NimaSales
Project:15981 Zakelijk
Leendoel:Opstart onderneming
Classificatie:5s
G-PD percentage:0,02
Creditsafe score:23
Inschrijfperiode nog 60 dagen
Kredietbedrag:¤ 25.000
Geinvesteerd:¤ 6.400
Product:Annuďteit
Rente per jaar:8,0%
Looptijd:60 maanden
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=15981
Ik doe mee, net op tijd.
Overwaarde huis trekt mij over de streep!

Fijn dat GVE wel de WOZ en hypotheek weergeeft.
Dit mist bij Collin vaak, hierdoor kun je eea niet goed inschatten.
dbrmnnvrijdag 3 maart 2017 @ 11:21
Yep, heb ook meegedaan met de sales man. Het is een relatief klein bedrag met redelijke zekerheden.
Horsemenvrijdag 3 maart 2017 @ 11:22
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 21:48 schreef impact9 het volgende:
Laat ik nou net toevalllig op de facebook van de onderneemster lezen dat de gezondheid in 2016 de wensen overlaat (als ik het goed begrijp), daarbij zegt ze letterlijk dat de "verdenkingen" nog niet verdwenen zijn in 2017..
Des te belangrijker een orv - aov is (niet vervelend bedoeld)
Ik heb ook nog even op Facebook gekeken. Je doelt vast op dit door haar zelf geplaatste berichtje op haar privé Facebookpagina:
SPOILER
Berdina Venmans
1 januari ˇ
Zo. .eindelijk 2016 uit! Weggeknald!
Het was me een jaar,
Vol verwachting gestart, het jaar van het paard en ik ben paard, dus het zou mijn jaar worden. .
Niet wetende wat voor jaar het werd, mijn kracht op de proef gesteld, hoe sterk ben je, hoe lang blijf je volhouden, positief blijven. .!
Familie op het spel, en zelf ook vol verdenkingen..
Maar ik ben niet verslagen en klaar om 2017 in te gaan, samen met mijn dierbaren! Bedankt lieve mensen om me heen, voor jullie kracht en steun, die ik heb mogen ervaren. .Xxx
Wat ben ik blij: een nieuw jaar., alle onzekerheid nog niet weg.., maar ik ga er voor om dit jaar positief te beginnen en te vragen om een ieder me te vergeven, gezien er geen één kerstkaart of kerstgroet, de deur is uitgegaan!
Ik wens jullie alle vrienden, familie bekenden en onbekende, veel wijsheid, gezondheid, liefde en geluk toe! Dans, Geniet en Leef...Xxx
Ik moet zeggen dat dit mij ook aan het twijfelen brengt.

SPOILER
Wat mij betreft is het een mooi project met een onderneemster die weet waarover ze praat en die blijkbaar ook zakelijk wel wat mindere tijden heeft gekend, daar is helemaal niets mis mee en onder aan de streep doet ze het blijkbaar prima.

Echter zoals ook in de pitch staat is Berdina als meewerkend ondernemer een belangrijke spil in het geheel. Als ze inderdaad ziek is en het gaat onverhoopt de verkeerde kant op met deze ziekte zal het bedrijf dit hoogstwaarschijnlijk niet overleven.
petercvrijdag 3 maart 2017 @ 11:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 11:21 schreef dbrmnn het volgende:
Yep, heb ook meegedaan met de sales man. Het is een relatief klein bedrag met redelijke zekerheden.
idem, plus in potentie een vervoegde aflosser, schat ik ook in.
Dwarsindewegvrijdag 3 maart 2017 @ 11:39
Is het niet raar dat Collin nu met het project komt maar de beauty salon al verhuisd en ook open is?
Appeltje58vrijdag 3 maart 2017 @ 11:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 11:07 schreef impact9 het volgende:

[..]

Ik doe mee, net op tijd voor gve Nima Sales
Overwaarde huis trekt mij over de streep!

Fijn dat GVE wel de WOZ en hypotheek weergeeft.
Dit mist bij Collin vaak, hierdoor kun je eea niet goed inschatten.
Ik was ook net op tijd voor deze.
Zie in mail dat GVE nu ook 14 dagen bedenktijd heeft. (had laatste paar maand niets bij gve geďnvesteerd). Goede zet van gve.
Horsemenvrijdag 3 maart 2017 @ 12:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 11:39 schreef Dwarsindeweg het volgende:
Is het niet raar dat Collin nu met het project komt maar de beauty salon al verhuisd en ook open is?
Ja, dat ben ik met je eens. In de pitch doet men net of het geld nodig is voor de verbouwing terwijl blijkbaar alles al klaar is en de opening vandaag is.
petercvrijdag 3 maart 2017 @ 12:54
w/
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 12:18 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, dat ben ik met je eens. In de pitch doet men net of het geld nodig is voor de verbouwing terwijl blijkbaar alles al klaar is en de opening vandaag is.
collega heeft vanmiddag navraag gedaan, snelle reply.
SPOILER
// reactie >> ; inbreng ondernemer is de aanbetaling voor de aannemer geweest. Na goedkeuring Collin zijn de werkzaamheden verder verricht door de aannemer.
De aannemer heeft ingestemd met betaling twee weken na live gang pitch.
Zal verder geen probleem vormen, dit project loopt vol

[ Bericht 3% gewijzigd door peterc op 03-03-2017 15:17:10 ]
dyna18vrijdag 3 maart 2017 @ 15:35
Ok, dan maar even de belastingaangifte doen.

Bij welke categorie vullen jullie crowdfinanciering in?

• Bank- en spaarrekeningen
• Aanmerkelijk belang (minimaal 5% van de aandelen, opties en winstbewijzen in een bv of nv)
• Beleggingen:
• • beleggingsrekeningen, aandelen, obligaties, opties, winstbewijzen en dergelijke
• • groene beleggingen
• • leningen aan startende ondernemers (durfkapitaal)
• Kapitaalverzekeringen:
• • kapitaalverzekeringen, spaarrekeningen of beleggingsrechten eigen woning
• • andere kapitaalverzekeringen
• Bouwdepots. Naast uw hypotheek had u een rekening met een verbouwings- of nieuwbouwdepot.
• Contant geld. Alleen meer dan ¤ 520.
• Uitgeleend geld en andere vorderingen, zoals schenkingen op papier
• Rechten op periodieke uitkeringen
• Overige bezittingen, zoals:
• • premiedepots voor lijfrente- of kapitaalverzekeringen
• • uw aandeel in het vermogen van een Vereniging van Eigenaren (VvE)
• • virtuele betaalmiddelen (bijvoorbeeld bitcoins)
• • roerende zaken die u verhuurde of als belegging had
• • trustvermogen of een vergelijkbaar doelvermogen naar buitenlands recht
• • beperkt eigendom zoals vruchtgebruik van onroerende zaken als panden en natuurterreinen

Ik heb maar gekozen voor:
Beleggingen >> Andere beleggingen
marathon2000vrijdag 3 maart 2017 @ 15:40
PSYTREC
Project:15915 Zakelijk
Leendoel:Financiering werkkapitaal
Classificatie:5s
G-PD percentage:0,03
Creditsafe score:21
Inschrijfperiode nog 60 dagen
Kredietbedrag:¤ 475.000
Geinvesteerd:¤ 9.900
Product:Annuďteit
Rente per jaar:9,0%
Looptijd:48 maanden
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=15915
marathon2000vrijdag 3 maart 2017 @ 15:54
En 3 nieuwe @FNC:
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/19230 Primera 25K 3jr D 13.47% ->dunne marges.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/17260 Schilder 13K 2jr B 8.23% -> EV negatief
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/17147 Onderhouds 10K 3jr D 13.47% -> negatief EV
marathon2000vrijdag 3 maart 2017 @ 15:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:35 schreef dyna18 het volgende:
Ok, dan maar even de belastingaangifte doen.

Bij welke categorie vullen jullie crowdfinanciering in?

Ik heb maar gekozen voor:
Beleggingen >> Andere beleggingen
Ga ik ook zo doen. Geef je apart per platform je eindejaarssaldo op? Of in 1x het totaal?
BillieCFvrijdag 3 maart 2017 @ 16:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:54 schreef marathon2000 het volgende:
En 3 nieuwe @FNC:
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/19230 Primera 25K 3jr D 13.47% ->dunne marges.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/17260 Schilder 13K 2jr B 8.23% -> EV negatief
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/17147 Onderhouds 10K 3jr D 13.47% -> negatief EV
Wat mij betreft 3 keer niks
Horsemenvrijdag 3 maart 2017 @ 16:42
Nieuw project op geldvoorelkaar:
Link: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16116

Naam: Aankoop appartementen Amsterdam
Leendoel: Woning
Bedrag: 125.000 euro
Rente: 5,0%
Looptijd: 84 maanden
Classificatie: 1

Mooie appartementen, 7 jaar looptijd, rente 5%, tot zo ver voor mij oké maar zonder 1e hypotheek begin ik er niet aan bij deze rente vergoeding. Daarnaast zit er op de panden al een eerste hypotheek bij de ING…..
Jammer dat De Heer D.E. Dubbelman niet voor de hele hypotheek bij GvE is gekomen.
Ik laat hem lekker aan mij voorbij gaan maar ook zonder mijn hulp zal hij wel weer in een uurtje vol zitten.
Horsemenvrijdag 3 maart 2017 @ 16:49
quote:
12s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 12:54 schreef peterc het volgende:
w/

[..]

collega heeft vanmiddag navraag gedaan, snelle reply.
SPOILER
// reactie >> ; inbreng ondernemer is de aanbetaling voor de aannemer geweest. Na goedkeuring Collin zijn de werkzaamheden verder verricht door de aannemer.
De aannemer heeft ingestemd met betaling twee weken na live gang pitch.
Zal verder geen probleem vormen, dit project loopt vol

Bedankt, inderdaad een snelle reactie.
komradvrijdag 3 maart 2017 @ 16:49
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 16:42 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw project op geldvoorelkaar:
Link: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16116

Naam: Aankoop appartementen Amsterdam
Leendoel: Woning
Bedrag: 125.000 euro
Rente: 5,0%
Looptijd: 84 maanden
Classificatie: 1

Mooie appartementen, 7 jaar looptijd, rente 5%, tot zo ver voor mij oké maar zonder 1e hypotheek begin ik er niet aan bij deze rente vergoeding. Daarnaast zit er op de panden al een eerste hypotheek bij de ING…..
Jammer dat De Heer D.E. Dubbelman niet voor de hele hypotheek bij GvE is gekomen.
Ik laat hem lekker aan mij voorbij gaan maar ook zonder mijn hulp zal hij wel weer in een uurtje vol zitten.
helemaal mee eens, na aftrek van kosten is het rendement te laag zonder eerste hypotheek
dyna18vrijdag 3 maart 2017 @ 17:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:59 schreef marathon2000 het volgende:

[..]

Ga ik ook zo doen. Geef je apart per platform je eindejaarssaldo op? Of in 1x het totaal?
Ik heb het gewoon bij elkaar opgeteld als 1 totaal.
Zo deed ik dat vroeger ook met sparen en beleggen en dat was ook nooit een probleem.
AQuila360vrijdag 3 maart 2017 @ 19:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:35 schreef dyna18 het volgende:
Ok, dan maar even de belastingaangifte doen.

Bij welke categorie vullen jullie crowdfinanciering in?

• Bank- en spaarrekeningen
• Aanmerkelijk belang (minimaal 5% van de aandelen, opties en winstbewijzen in een bv of nv)
• Beleggingen:
• • beleggingsrekeningen, aandelen, obligaties, opties, winstbewijzen en dergelijke
• • groene beleggingen
• • leningen aan startende ondernemers (durfkapitaal)
• Kapitaalverzekeringen:
• • kapitaalverzekeringen, spaarrekeningen of beleggingsrechten eigen woning
• • andere kapitaalverzekeringen
• Bouwdepots. Naast uw hypotheek had u een rekening met een verbouwings- of nieuwbouwdepot.
• Contant geld. Alleen meer dan ¤ 520.
• Uitgeleend geld en andere vorderingen, zoals schenkingen op papier
• Rechten op periodieke uitkeringen
• Overige bezittingen, zoals:
• • premiedepots voor lijfrente- of kapitaalverzekeringen
• • uw aandeel in het vermogen van een Vereniging van Eigenaren (VvE)
• • virtuele betaalmiddelen (bijvoorbeeld bitcoins)
• • roerende zaken die u verhuurde of als belegging had
• • trustvermogen of een vergelijkbaar doelvermogen naar buitenlands recht
• • beperkt eigendom zoals vruchtgebruik van onroerende zaken als panden en natuurterreinen

Ik heb maar gekozen voor:
Beleggingen >> Andere beleggingen
Uitgeleend geld zet ik het al jaren neer.
UU7vrijdag 3 maart 2017 @ 19:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 19:05 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Uitgeleend geld zet ik het al jaren neer.
Dat doe ik ook. En ook per platform afzonderlijk (is voor iedereen wel zo overzichtelijk).
TisIkvrijdag 3 maart 2017 @ 19:58
Een nieuwe Collin:
SPOILER
TisIkvrijdag 3 maart 2017 @ 20:01
En nog één:
SPOILER
obligatairevrijdag 3 maart 2017 @ 20:04
quote:
12s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 12:54 schreef peterc het volgende:
w/

[..]

collega heeft vanmiddag navraag gedaan, snelle reply.
SPOILER
// reactie >> ; inbreng ondernemer is de aanbetaling voor de aannemer geweest. Na goedkeuring Collin zijn de werkzaamheden verder verricht door de aannemer.
De aannemer heeft ingestemd met betaling twee weken na live gang pitch.
Zal verder geen probleem vormen, dit project loopt vol

SPOILER
Inzake die andere kwestie: ik heb geďnformeerd en ze weten van niets.


[ Bericht 0% gewijzigd door obligataire op 03-03-2017 20:10:42 ]
marathon2000vrijdag 3 maart 2017 @ 20:19
2x een eettent @KOM (Rotterdam & Naaldwijk). Naaldwijk ziet er goed uit, mn 1e KOM investering sinds tijden.
crowdiefundervrijdag 3 maart 2017 @ 20:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 20:19 schreef marathon2000 het volgende:
2x een eettent @KOM (Rotterdam & Naaldwijk). Naaldwijk ziet er goed uit, mn 1e KOM investering sinds tijden.
Pak hem ook mee voor klein bedrag, want horeca :)
Horsemenvrijdag 3 maart 2017 @ 21:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 20:19 schreef marathon2000 het volgende:
2x een eettent @KOM (Rotterdam & Naaldwijk). Naaldwijk ziet er goed uit, mn 1e KOM investering sinds tijden.
Ik laat beide aan mij voorbij gaan.

Ook Naaldwijk dus. 6,5% voor horeca en daarbij denken de heren wel erg makkelijk dat de omzet verdubbeld als het aantal couverts verdubbeld, dat kan nog wel eens tegenvallen. Daarnaast gaan ze de openingstijden flink uitbreiden wat natuurlijk ook kosten verhogend werkt en je moet maar afwachten of dat er uit gaat komen. Ook de zekerheden zullen als het misgaat maar weinig opbrengen vrees ik.

Maar goed, hij is al bijna vol dus laten we hopen dat het goed gaat uitpakken.
Mynheer007vrijdag 3 maart 2017 @ 21:40
quote:
Geen zekerheden, kleine winst en omzetverdubbeling. Er zal vast wel een reden voor zijn maar ik laat hem gaan.
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 19:58 schreef TisIk het volgende:
Een nieuwe Collin:
SPOILER
Er schijnt nu prive wel iets te halen maar ik kan op basis van de beschrijving van collin lastig inschatten of dat wat gaat opleveren in geval van default. En weer een fit20...en of Barneveld daar nou de beste markt voor heeft durf ik te betwijfelen.
obligatairevrijdag 3 maart 2017 @ 21:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 21:01 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik laat beide aan mij voorbij gaan.

Ook Naaldwijk dus. 6,5% voor horeca en daarbij denken de heren wel erg makkelijk dat de omzet verdubbeld als het aantal couverts verdubbeld, dat kan nog wel eens tegenvallen. Daarnaast gaan ze de openingstijden flink uitbreiden wat natuurlijk ook kosten verhogend werkt en je moet maar afwachten of dat er uit gaat komen. Ook de zekerheden zullen als het misgaat maar weinig opbrengen vrees ik.

Maar goed, hij is al bijna vol dus laten we hopen dat het goed gaat uitpakken.
Het is maar een bescheiden lening, dus dat kunnen ze makkelijk dragen, ook als het wat tegenvalt. Zijn jaarrekeningen zien er prima uit. En zijn partner heeft eigen bedrijf/inkomen.
obligatairevrijdag 3 maart 2017 @ 21:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:54 schreef marathon2000 het volgende:
En 3 nieuwe @FNC:
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/19230 Primera 25K 3jr D 13.47% ->dunne marges.

Hmmm, die Primera is qua netto resultaat en balanscijfers helemaal niet verkeerd. Waarom dit een D zou moeten zijn? Marge is inderdaad dun maar dat heb je met tabak en dat soort artikelen. Onderaan de streep kan hij er best van leven al zal het hard werken zijn.

Winst stijgt, EV stijgt, current ratio stijgt. Als ze dit aan de tekstschrijver van Collin zouden geven dan maakte die daar een roman van waar 50 shades bij zou verbleken. :)
petercvrijdag 3 maart 2017 @ 22:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 21:47 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hmmm, die Primera is qua netto resultaat en balanscijfers helemaal niet verkeerd. Waarom dit een D zou moeten zijn? Marge is inderdaad dun maar dat heb je met tabak en dat soort artikelen. Onderaan de streep kan hij er best van leven al zal het hard werken zijn.

Winst stijgt, EV stijgt, current ratio stijgt. Als ze dit aan de tekstschrijver van Collin zouden geven dan maakte die daar een roman van waar 50 shades bij zou verbleken. :)
en zijn vrouw werkt toch mee in deeltijd, dacht ik toch, 16,4k personeelskosten is toch minimaal 10k per jr aan netto inkomen erbij
crowdiefundervrijdag 3 maart 2017 @ 23:30
KoM had ook wel weer een projectje nodig wat snel vol loopt, lang geleden volgens mij...
Horsemenzaterdag 4 maart 2017 @ 05:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 23:30 schreef crowdiefunder het volgende:
KoM had ook wel weer een projectje nodig wat snel vol loopt, lang geleden volgens mij...
Dat is zeker waar. Ik heb toch het idee dat ze momenteel weer in wat rustiger vaarwater terecht zijn gekomen.
AQuila360zaterdag 4 maart 2017 @ 13:46
Iemand hier al gekeken naar PSYTREC op GVE?
bambrickszaterdag 4 maart 2017 @ 14:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 05:08 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat is zeker waar. Ik heb toch het idee dat ze momenteel weer in wat rustiger vaarwater terecht zijn gekomen.
Ik vind wel dat ze beter moeten terug koppelen. B.v. als ze een datum noemen dat er iets staat te gebeuren is het toch logisch dat je dan meld aan de belanghebbende wat er die wel of niet tot stand is gekomen.
Certecozaterdag 4 maart 2017 @ 14:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 13:46 schreef AQuila360 het volgende:
Iemand hier al gekeken naar PSYTREC op GVE?
Ik lees al effe mee met deze topics, maar ben nieuw op Fok!, redelijk recent begonnen met investeren.

Op basis van de cijfers zou ik heel voorzichtig zijn met deze nieuwe. Toch een redelijke investering (voor mijn doen) gedaan op basis van de enorm goede verhalen over deze behandeling die ik vóór deze crowdfunding pitch al hoorde. Zonder teveel uit te weiden hoor ik al maanden goede verhalen over de PTSS behandeling die ze ontwikkeld hebben. De slagings- en uitval percentages zijn zo extreem veel hoger dan de reguliere PTSS behandelingen dat ik wel een gokje durf te wagen.
obligatairezaterdag 4 maart 2017 @ 15:24
Het HCN/Curacao project is opgehoogd naar 9%. Het zou heel erg helpen als je wist dat er vanuit de grotere organisatie borgstellingen zouden zijn voor het geval dat. De eerdere commentaren hier waren niet echt positief....... En begrijp ik goed dat de eigendom van het pand in die NL BV zit, dan zou men toch ook een hypotheek kunnen verstrekken?

[ Bericht 44% gewijzigd door obligataire op 04-03-2017 15:35:51 ]
NaRegenDeZonzondag 5 maart 2017 @ 08:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 15:24 schreef obligataire het volgende:
Het HCN/Curacao project is opgehoogd naar 9%. Het zou heel erg helpen als je wist dat er vanuit de grotere organisatie borgstellingen zouden zijn voor het geval dat. De eerdere commentaren hier waren niet echt positief....... En begrijp ik goed dat de eigendom van het pand in die NL BV zit, dan zou men toch ook een hypotheek kunnen verstrekken?
Leuke rente,maar hoog samba risico! Ik laat deze nog steeds voorbij gaan.
Wat is de uiteindelijke mening over de ziekte van de Collin schoonheidsspecialiste? Te groot risico?
obligatairezondag 5 maart 2017 @ 10:09
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 08:36 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Leuke rente,maar hoog samba risico! Ik laat deze nog steeds voorbij gaan.
De (Nederlandse) eigenaren zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de financiering. Deze zijn bij meerdere NL ondernemingen betrokken. Er worden zekerheden gegeven waaronder de pacht en inventaris. De indruk die gewekt is dat je op Curacao je geld zou moeten gaan halen is in ieder geval onjuist.
AQuila360zondag 5 maart 2017 @ 10:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 14:42 schreef Certeco het volgende:

[..]

Ik lees al effe mee met deze topics, maar ben nieuw op Fok!, redelijk recent begonnen met investeren.

Op basis van de cijfers zou ik heel voorzichtig zijn met deze nieuwe. Toch een redelijke investering (voor mijn doen) gedaan op basis van de enorm goede verhalen over deze behandeling die ik vóór deze crowdfunding pitch al hoorde. Zonder teveel uit te weiden hoor ik al maanden goede verhalen over de PTSS behandeling die ze ontwikkeld hebben. De slagings- en uitval percentages zijn zo extreem veel hoger dan de reguliere PTSS behandelingen dat ik wel een gokje durf te wagen.
Ik heb vast een klein bedrag gedaan, misschien dat ik het nog iets verhoog in de komende week.
Als je het zo leest lijkt het een hele goeie behandeling maar ik dacht eerst van mhh dat is toch alleen voor militairen dan maar het is veel uitgebreider. En dat jij goeie verhalen hebt gehoord helpt ook wel weer iets.

Hij gaat wel nog niet heel hard.
Horsemenzondag 5 maart 2017 @ 10:12
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 08:36 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Leuke rente,maar hoog samba risico! Ik laat deze nog steeds voorbij gaan.
Wat is de uiteindelijke mening over de ziekte van de Collin schoonheidsspecialiste? Te groot risico?
Obli heeft het nagevraagd bij Collin en die weten nergens van. Nou zegt dat natuurlijk niets want daar loop je, als het al zo is, niet mee te koop bij een financierings aanvraag....
Ik denk dat ik hem wel mee pak, project ziet er verder goed uit wat mij betreft.

Nog andere meningen?
obligatairezondag 5 maart 2017 @ 10:13
Voor gokjes (edit, inz. PSYTREC) vind ik crowdlending niet zo geschikt. Als het goed gaat krijg je jouw 9% rendement, gaat het niet goed, geld kwijt. Voor dat risico zou je moeten kunnen meedelen in de winst........
Horsemenzondag 5 maart 2017 @ 10:40
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 10:13 schreef obligataire het volgende:
Voor gokjes (edit, inz. PSYTREC) vind ik crowdlending niet zo geschikt. Als het goed gaat krijg je jouw 9% rendement, gaat het niet goed, geld kwijt. Voor dat risico zou je moeten kunnen meedelen in de winst........
Mee eens, voor een gokje ga ik wel naar het casino 🎲
peterczondag 5 maart 2017 @ 12:31
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 10:12 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Obli heeft het nagevraagd bij Collin en die weten nergens van. Nou zegt dat natuurlijk niets want daar loop je, als het al zo is, niet mee te koop bij een financierings aanvraag....
Ik denk dat ik hem wel mee pak, project ziet er verder goed uit wat mij betreft.

Nog andere meningen?
Het kan gewoon ook allemaal best wel meevallen met de gezondheid , niet altijd te zwaar denken gelijk.
SPOILER
Klachten welke te maken hebben met drukke werkzaamheden, stress, burn-out verdenkingen, beetje mentaal of misschien gewoon spataderen, of andere klachten welke weleens voor kunnen komen bij een vrouw van die leeftijd.

Ze zitten wel een beetje in de gezonde voeding, gewicht, therapie achtige zaken. Maar voor mij als botte directe iets te zware en niet meer zo goed tegen de drank kunnen als twintig jaar geleden met een iets te slechte conditie, die ook nog te weinig gezond eet en teveel koffie drinkt hollandse financial iets te zweverig, en emo misschien.

Maar zeker helemaal niet verkeerd
Deze mevrouw is ondernemend op dit vlak, mevrouw Paay weer op een heel ander vlak.
---- verder hierover maar niet uitweiden.........

Als je als ondernemer echt twijfelt aan je gezondheid, dan ga je deze investering en verhuizing niet doen.
Ergens las ik dat de nagelstyliste een ruimte onderhuurde in het pand. Eigenlijk (beetje overdreven) een soort schoonheidscentrum met verschillende disciplines onder een dak welke (deels) voor hun eigen rekening en risico werken. Echter juist vanwege het diverse aanbod kun je veel klanten inhouse voor meerdere gebieden bedienen .

Geen verkeerd project, ik neem hem denk ik mee

[ Bericht 1% gewijzigd door peterc op 05-03-2017 17:21:25 ]
obligatairezondag 5 maart 2017 @ 15:20
quote:
12s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:31 schreef peterc het volgende:

[..]

Het kan gewoon ook allemaal best wel meevallen met de gezondheid , niet altijd te zwaar denken gelijk. Klachten welke te maken hebben met drukke werkzaamheden, stress, burn-out verdenkingen, beetje mentaal of misschien gewoon spataderen, of andere klachten welke weleens voor kunnen komen bij een vrouw van die leeftijd.

Ze zitten wel een beetje in de gezonde voeding, gewicht, therapie achtige zaken. Maar voor mij als botte directe iets te zware en niet meer zo goed tegen de drank kunnen als twintig jaar geleden met een iets te slechte conditie, die ook nog te weinig gezond eet en teveel koffie drinkt hollandse financial iets te zweverig, en emo misschien.

Maar zeker helemaal niet verkeerd
Deze mevrouw is ondernemend op dit vlak, mevrouw Paay weer op een heel ander vlak.
---- verder hierover maar niet uitweiden.........

Als je als ondernemer echt twijfelt aan je gezondheid, dan ga je deze investering en verhuizing niet doen.

Ergens las ik dat de nagelstyliste een ruimte onderhuurde in het pand. Eigenlijk (beetje overdreven) een soort schoonheidscentrum met verschillende disciplines onder een dak welke (deels) voor hun eigen rekening en risico werken. Echter juist vanwege het diverse aanbod kun je veel klanten inhouse voor meerdere gebieden bedienen .

Geen verkeerd project, ik neem hem denk ik mee
SPOILER
Ik ook maar met een lager bedrag. Project is prima maar de twijfels blijven. De formulering duidt m.i. niet op spataderen maar iets ergs....Anderzijds denk ik ook dat ze niet aan zo'n project zouden beginnen als er veel aan de hand zou zijn.


[ Bericht 2% gewijzigd door obligataire op 05-03-2017 15:29:14 ]
mrbombasticzondag 5 maart 2017 @ 15:34
Nieuwe op crowdestate

https://www.crowdestate.nl/projecten/3-drie-appartementsgebouwen

Looptijd in eerste instantie: 3 jaar
Rente: 7%
LTV: 48.5%
Eerste recht van hypotheek

So far so good, maar dan komt het.
quote:
De huidige jaarhuur bedraagt circa ¤ 91.500. Bij een huurniveau van ¤ 102.500 of meer kan de initiatiefnemer besluiten om de lening te converteren naar certificaten van aandelen in de objectvennootschap. U krijgt vervolgens jaarlijks een beoogd dividend van 9% uitgekeerd. Wanneer het gewenste huurniveau niet binnen 3 jaar wordt behaald zal de lening niet geconverteerd worden. Uw inleg wordt dan door de initaitiefnemer afgelost.

Indien de conversie wel binnen 3 jaar zal plaatsvinden is het de intentie om de drie appartementsgebouwen voor 5 jaar aan te houden en vervolgens te verkopen. Een (bancaire) herfinanciering om de investeerders van Crowdestate af te lossen is ook denkbaar.
Horsemenzondag 5 maart 2017 @ 16:59
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 15:34 schreef mrbombastic het volgende:
Nieuwe op crowdestate

https://www.crowdestate.nl/projecten/3-drie-appartementsgebouwen

Looptijd in eerste instantie: 3 jaar
Rente: 7%
LTV: 48.5%
Eerste recht van hypotheek

So far so good, maar dan komt het.

[..]

Een mooi rendement met op het oog een goed onderpand.

Onzekerheid over looptijd en uiteindelijk rendement en op dit moment nog een hoge leegstand.

Het onroerendgoed staat in Duitsland wat veel haken en ogen heeft als er onverhoopt iets niet volgens planning verloopt (ik denk hierbij aan het project van AgD).
komradzondag 5 maart 2017 @ 18:54
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 15:34 schreef mrbombastic het volgende:
Nieuwe op crowdestate

https://www.crowdestate.nl/projecten/3-drie-appartementsgebouwen

Looptijd in eerste instantie: 3 jaar
Rente: 7%
LTV: 48.5%
Eerste recht van hypotheek

So far so good, maar dan komt het.

[..]

zo lang Crowdestate geen actie onderneemt om het project in Amsterdam vlot te trekken investeer ik voorlopig niet
Appeltje58zondag 5 maart 2017 @ 19:37
Crowdestate
Investeer in drie appartementsgebouwen in Arendsee (Kleinau) in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt.
Uit mail;
Na conversie wordt u mede-eigenaar van het onroerend goed.
Vraag me af;
Heb je dan ook alle lasten als er tegenslagen zijn ??
Ben je aansprakelijk met je hele vermogen ??

[ Bericht 2% gewijzigd door Appeltje58 op 05-03-2017 23:08:46 ]
jsuijkerzondag 5 maart 2017 @ 19:48
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:54 schreef komrad het volgende:

[..]

zo lang Crowdestate geen actie onderneemt om het project in Amsterdam vlot te trekken investeer ik voorlopig niet
Zit jij hier ook in? Ik heb al gemaild met vragen hierover en heb na hun reactie gezegd dat ik mn investering wil verplaatsen naar het openstaande project uit Duitsland (deze is meteen rentedragend) sindsdien geen reactie meer en ook niet na een herinneringsmail.

Ik dacht dat het geld niet zomaar vastgehouden mocht worden v AFM?

Daarnaast natuurlijk geen stijl om ineens radiostilte te hebben... ronduit schandalig hoe het daar nu aan toe gaat
komradzondag 5 maart 2017 @ 20:42
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 19:48 schreef jsuijker het volgende:

[..]

Zit jij hier ook in? Ik heb al gemaild met vragen hierover en heb na hun reactie gezegd dat ik mn investering wil verplaatsen naar het openstaande project uit Duitsland (deze is meteen rentedragend) sindsdien geen reactie meer en ook niet na een herinneringsmail.

Ik dacht dat het geld niet zomaar vastgehouden mocht worden v AFM?

Daarnaast natuurlijk geen stijl om ineens radiostilte te hebben... ronduit schandalig hoe het daar nu aan toe gaat
ik had zelf nog geen contact met ze opgenomen maar dit klinkt niet best :N

Begrijp vooral niet waarom ze niet zelf communiceren want de propositie eindigt eind deze maand en zoals het nu gaat wil dan iedereen het geld terug.
djh77maandag 6 maart 2017 @ 07:56
De top 10 van week 9:
k92fldthp2ks0.png
OpDieFietsmaandag 6 maart 2017 @ 09:28
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 10:13 schreef obligataire het volgende:
Voor gokjes (edit, inz. PSYTREC) vind ik crowdlending niet zo geschikt. Als het goed gaat krijg je jouw 9% rendement, gaat het niet goed, geld kwijt. Voor dat risico zou je moeten kunnen meedelen in de winst........
Die mogelijkheid was er vorig jaar, met hun campagne op Symbid :)
marathon2000maandag 6 maart 2017 @ 10:27
Goedemorgen,
Mu's mailer geeft weer een nieuwe FNC aan, die je wat mij betreft gelijk kan vergeten:
Uitbreiding Occasions
¤ 30.000 2 jaar10.12 % C Risicoklasse
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab1
Horsemenmaandag 6 maart 2017 @ 10:51
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 15:20 schreef obligataire het volgende:

[..]

SPOILER
Ik ook maar met een lager bedrag. Project is prima maar de twijfels blijven. De formulering duidt m.i. niet op spataderen maar iets ergs....Anderzijds denk ik ook dat ze niet aan zo'n project zouden beginnen als er veel aan de hand zou zijn.
Ik heb hem ook meegenomen
Horsemenmaandag 6 maart 2017 @ 11:05
En daar is hij nu ook officieel:

Collin attendeert u graag op onderstaande nieuwe investeringskans:
Leningaanvrager: Vitality Beauty & Health Lifestyle
Doel van de lening: (Ver)bouw onroerend goed
Leningbedrag: ¤ 85.000
Rente: 7,50 %
Looptijd: 60 maanden

https://www.collincrowdfund.nl/vitality-beauty-health-lifestyle/

Edit: 11.07 uur VOL
Certecomaandag 6 maart 2017 @ 11:27
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 10:13 schreef obligataire het volgende:
Voor gokjes (edit, inz. PSYTREC) vind ik crowdlending niet zo geschikt. Als het goed gaat krijg je jouw 9% rendement, gaat het niet goed, geld kwijt. Voor dat risico zou je moeten kunnen meedelen in de winst........
Fair enough. Deze wijkt ook af van mijn conservatieve strategie omdat ik dit bedrijf al even volg vanuit persoonlijke ervaringen en ontzettend geloof in hun product heb. Wellicht een onzakelijke beslissing.
BillieCFmaandag 6 maart 2017 @ 12:08
quote:
1s.gif Op maandag 6 maart 2017 11:27 schreef Certeco het volgende:

[..]

Fair enough. Deze wijkt ook af van mijn conservatieve strategie omdat ik dit bedrijf al even volg vanuit persoonlijke ervaringen en ontzettend geloof in hun product heb. Wellicht een onzakelijke beslissing.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)der-6588046-a1544895

Los van de nevenfunctie-discussie, was voor mij vooral de opmerking van Berthold Gersons interessant: „Psytrec is voor zover mij bekend een nieuwkomer op de ‘PTSS-markt’ met grote pretenties, commercieel van opzet en waar een experimentele behandeling door twee hoogleraren is neergezet zonder dat dit door wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief is.”
Sheffieldmaandag 6 maart 2017 @ 12:28
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 10:27 schreef marathon2000 het volgende:
Goedemorgen,
Mu's mailer geeft weer een nieuwe FNC aan, die je wat mij betreft gelijk kan vergeten:
Uitbreiding Occasions
¤ 30.000 2 jaar10.12 % C Risicoklasse
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab1
SPOILER
De tweede hit op google op "garage hofstee" is een lekker verhaal zeg
Mynheer007maandag 6 maart 2017 @ 13:51
quote:
7s.gif Op maandag 6 maart 2017 12:28 schreef Sheffield het volgende:

[..]

SPOILER
De tweede hit op google op "garage hofstee" is een lekker verhaal zeg
Dat is niet bepaald een positief verhaal.
escortmk2maandag 6 maart 2017 @ 14:08
"Garage Peter Hofstee verricht reparatie en onderhoud aan auto’s van vooral klassieke automerken. De onderneming is gespecialiseerd in het automerk Porsch. Liefhebbers van dit merk kunnen niet alleen voor onderhoud- en reparatiewerkzaamheden terecht bij Garage Hofstee, maar ook voor de nodige controles van airocnditioning, APK’s en occasions. Het krediet zal gebruikt worden voor de aanschaf van gebruikte autovoertuigen. De onderneming gaat deze auto’s als occasions doorverkopen."

1. Porsche
2. Voor 30.000 euro aan voertuigen kopen. Voor zo'n bedrag koop je niet veel en al helemaal geen auto's van het merk waarin je gespecialiseerd bent.

De garage zelf ken ik niet maar ik weet wel dat er over elke garage wel slechte reviews bestaan, op basis van één (bijzonder smakelijk gedocumenteerde) slecht verhaal wil ik deze daarom niet afbranden.
obligatairemaandag 6 maart 2017 @ 14:13
quote:
12s.gif Op maandag 6 maart 2017 14:08 schreef escortmk2 het volgende:
"Garage Peter Hofstee verricht reparatie en onderhoud aan auto’s van vooral klassieke automerken. De onderneming is gespecialiseerd in het automerk Porsch. Liefhebbers van dit merk kunnen niet alleen voor onderhoud- en reparatiewerkzaamheden terecht bij Garage Hofstee, maar ook voor de nodige controles van airocnditioning, APK’s en occasions. Het krediet zal gebruikt worden voor de aanschaf van gebruikte autovoertuigen. De onderneming gaat deze auto’s als occasions doorverkopen."

1. Porsche
2. Voor 30.000 euro aan voertuigen kopen. Voor zo'n bedrag koop je niet veel en al helemaal geen auto's van het merk waarin je gespecialiseerd bent.

De garage zelf ken ik niet maar ik weet wel dat er over elke garage wel slechte reviews bestaan, op basis van één (bijzonder smakelijk gedocumenteerde) slecht verhaal wil ik deze daarom niet afbranden.
Het zwaar negatieve Eigen vermogen doet de rest wel..........
escortmk2maandag 6 maart 2017 @ 14:20
Haha, ik was nog niet eens bij de cijfers aanbeland.

(was benieuwd naar het "niet positieve verhaal", en als autoliefhebber daarna een beetje te enthousiast doorgeklikt en allerlei leuke Porsches bekeken ;) )
ITrademaandag 6 maart 2017 @ 14:26
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 14:13 schreef obligataire het volgende:

[..]

Het zwaar negatieve Eigen vermogen doet de rest wel..........
Dit is het eerste waar ik naar kijk bij FnC. Zodra EV negatief is laat ik de leningen voor andere over.
Sheffieldmaandag 6 maart 2017 @ 14:43
quote:
12s.gif Op maandag 6 maart 2017 14:20 schreef escortmk2 het volgende:
Haha, ik was nog niet eens bij de cijfers aanbeland.

(was benieuwd naar het "niet positieve verhaal", en als autoliefhebber daarna een beetje te enthousiast doorgeklikt en allerlei leuke Porsches bekeken ;) )
Hier ook, zat al heel snel in dat negatieve verhaal.

Maar de cijfers zien er inderdaad niet gezond uit
mvloenhmaandag 6 maart 2017 @ 14:44
Kleintje bij FNC:
5k
2 jaar
12.86
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/18915
escortmk2maandag 6 maart 2017 @ 14:54
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 14:44 schreef mvloenh het volgende:
Kleintje bij FNC:
5k
2 jaar
12.86
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/18915
Mmm, hier zou ik graag willen weten waar die D vandaan komt.
marathon2000maandag 6 maart 2017 @ 14:56
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 14:44 schreef mvloenh het volgende:
Kleintje bij FNC:
5k
2 jaar
12.86
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/18915
"het financieel resultaat van 2016 is inclusief de buitengewone lasten van ¤ 4.848,35 wegens de wijziging van de naam en website van de onderneming (hiervoor: BTP Bouwadvies)"
--> het bedrijf heeft geen website? http://www.bouw-makker.nl/
--> Negatief EV, ik doe niet mee
Horsemenmaandag 6 maart 2017 @ 15:04
Nieuw project op geldvoorelkaar:
Link: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16012

Naam: Food Republic Da Xin
Leendoel: Overige voorzieningen
Bedrag: 275.000 euro
Rente: 6,0%
Looptijd: 60 maanden
Classificatie: 5
Graydon rating: 0,68
impact9maandag 6 maart 2017 @ 15:12
quote:
14s.gif Op maandag 6 maart 2017 15:04 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw project op geldvoorelkaar:
Link: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16012

Naam: Food Republic Da Xin
Leendoel: Overige voorzieningen
Bedrag: 275.000 euro
Rente: 6,0%
Looptijd: 60 maanden
Classificatie: 5
Graydon rating: 0,68
Zekerheden zijn prima, borgstelling met materiale waarde is ook goed.
Lagere rente maar meer zekerheden teken ik graag voor

*iemand klapt er gelijk 50k in
marathon2000maandag 6 maart 2017 @ 15:16
-dubbel
xzazmaandag 6 maart 2017 @ 15:17
Zal wel familie zijn oid.
impact9maandag 6 maart 2017 @ 15:19
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 15:17 schreef xzaz het volgende:
Zal wel familie zijn oid.
Dat weet ik wel zeker van niet, dit specifieke investeerdersnummer investeert vaker grote bedragen bij diverse projecten
OpDieFietsmaandag 6 maart 2017 @ 15:26
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 15:12 schreef impact9 het volgende:

[..]

Zekerheden zijn prima, borgstelling met materiale waarde is ook goed.
Lagere rente maar meer zekerheden teken ik graag voor

*iemand klapt er gelijk 50k in
Ik stap er niet in. Omzet is al enkele jaren sterk dalend en laatste twee jaar draaien ze verlies. En dan als prognose bijna een verdubbeling van de omzet in een jaar waarin je een grote verbouwing gaat doen?
Zekerheden mogen dan misschien goed zijn, maar ik investeer liever in projecten waarbij ik het gevoel heb dat ze waarschijnlijk niet nodig zijn...
Horsemenmaandag 6 maart 2017 @ 15:31
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 15:26 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik stap er niet in. Omzet is al enkele jaren sterk dalend en laatste twee jaar draaien ze verlies. En dan als prognose bijna een verdubbeling van de omzet in een jaar waarin je een grote verbouwing gaat doen?
Zekerheden mogen dan misschien goed zijn, maar ik investeer liever in projecten waarbij ik het gevoel heb dat ze waarschijnlijk niet nodig zijn...
Het onderpand is overigens niet het pand waar dit restaurant in zit (staat ook in de pitch). Als ik het via internet goed begrijp zit er in het onderpand een sushi restaurant en is dit pand dus privé bezit van de familie.
Ik heb ook mijn bedenkingen bij de verbouwing/verwachte omzet e.d. echter ik heb wel de indruk dat deze mensen genoeg bezittingen hebben om wat klappen op te vangen.
Ik overweeg toch sterk om hem mee te nemen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Horsemen op 06-03-2017 15:45:16 ]
obligatairemaandag 6 maart 2017 @ 15:45
quote:
14s.gif Op maandag 6 maart 2017 15:31 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Het onderpand is overigens niet het pand waar dit restaurant in zit (staat overigens ook in de pitch). Als ik het via internet goed begrijp zit er in het onderpand een sushi restaurant en is dit pand dus privé bezit van de familie.
Ik heb ook mijn bedenkingen bij de verbouwing/verwachte omzet e.d. echter ik heb wel de indruk dat deze mensen genoeg bezittingen hebben om wat klappen op te vangen.
Ik overweeg toch sterk om hem mee te nemen.
De B.V. heeft kleine verliezen geleden, maar dat komt mede door hun eigen directiesalaris dat als bedrijfskosten wordt opgevoerd. Gezien hun privé vermogen en huurinkomsten hoeven ze daar eigenlijk niet van te leven maar het wordt door de Fiscus verplicht gesteld. Er zit ook een fors eigen vermogen in de zaak, al zie je niet of dat door herwaardering onr.goed is ontstaan.

Hier in de regio zitten ook meerdere succesvolle 'Chinezen' waar je uit meerdere keukens kunt kiezen. Het zou voor hun een gouden greep kunnen zijn. Als het tegenvalt, zit er m.i. ruim voldoende mogelijkheid om ons geld terug te halen dus ik heb er wel zin in :)
xzazmaandag 6 maart 2017 @ 16:27
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 15:19 schreef impact9 het volgende:

[..]

Dat weet ik wel zeker van niet, dit specifieke investeerdersnummer investeert vaker grote bedragen bij diverse projecten
:o
Horsemenmaandag 6 maart 2017 @ 17:42
Ik heb Da Xin meegepakt en ik heb er vertrouwen in dat deze centjes weer netjes gaan terug komen, ook als ongehoopt e.e.a. tegen zit.
BruderKlausmaandag 6 maart 2017 @ 19:06
Heb Psytrec meegenomen. Belangrijke drijfveer de al bestaande omzet en feit dat een Private Equity club er al aardig in geďnvesteerd heeft en er dus toekomst in ziet.

Het Chinees/Aziatisch restaurant laat ik even lopen. Niets ten nadele van deze post maar ben even voorzichtig geworden met Aziatisch eten na een zeperd bij Horeca Crowdfunding.
Horsemenmaandag 6 maart 2017 @ 20:10
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 19:06 schreef BruderKlaus het volgende:


Het Chinees/Aziatisch restaurant laat ik even lopen. Niets ten nadele van deze post maar ben even voorzichtig geworden met Aziatisch eten na een zeperd bij Horeca Crowdfunding.
Had je daar ook een eerste hypotheekrecht op dan?