FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [Crowdfunding] #124 Kerstspulletjes
xzazvrijdag 4 november 2016 @ 17:10
ebhq5czdxnz.png
Crowdfunding is hot! Vorig jaar (2015) werd in Nederland 128 miljoen euro opgehaald, twee keer zoveel als het jaar ervoor. Er zijn ruim 3500 projecten gefinancierd. Het geld ging naar maatschappelijke projecten (1247), ondernemingen (1208) en creatieve projecten (856). Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiële instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent .

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), het grootste platform in NL (bruto rente-0,6% = netto rente)
KapitaalOpMaat (KOM), leningen voor MKB (netto rendement* fluctueert met looptijd**)
Collin Crowdfund (CCF), leningen met crowdfundcoach (bruto rente-1,04%*= netto rente)
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB (netto rendement fluctueert met looptijd**)
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten (bruto rente = netto rente)
Horecacrowdfunding (HCN) leningen voor horeca (netto rendement fluctueert met looptijd)
CrowdAboutNow (CAN), leningen voor food, horeca, retail (bruto rente = netto rente)
Lendahand, opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 4.25% (bruto rente = netto rente)
Funding Circle (FNC voorheen Zencap), kredieten voor het MKB tot 250K en maximale looptijd 3 jaar (bruto rente -1,0% = netto rente)
Lendico, kredieten MKB en particulier (bruto rente -1,0% = netto rente)
OnePlanetCrowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc
GreenCrowd, marktplaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten
Duurzaam investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
Doorgaan, vanuit De Amersfoortse, projecten tot 250k, vorm: awards of geldleningen
Crowdestate, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
SamenInGeld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (bruto rente -0.25%= netto rente).

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuïtaire lening. :
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC,......) op. In de effectieve rente wordt niet 1 x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.
Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html

Crowdfundingplatformen aandelen
Symbid, voor startups en MKB, vorm: aandelen
Kickstarter, daar is een ander topic voor

Val niet buiten de boot!
Er zijn meer mensen die willen investeren dan geld nodig hebben. Het is daarom van belang op tijd er bij te zijn als er een goed project voorbij komt. Vanuit FOK!-users is er een server die geldvoorelkaar (gve), kapitaalopmaat (kom), collincrowdfund (ccf), fundingcircle (fnc) en aygodutch (agd) bijhoudt op nieuwe projecten. Inschrijven werkt zo:
Aanmelden: Stuur een mail met onderwerp "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "fnc" en/of "agd" naar subscribe@crowdfundmailer.nl. Zet 'fok' in de tekst, anders wordt je mail genegeerd. Je krijgt een bevestiging terug per inschrijving.
Afmelden: Om je uit te schrijven mail je "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "fnc" en/of "agd" naar unsubscribe@crowdfundmailer.nl .
Krijg je liever een melding via telegram,ga dan naar https://telegram.me/crowdfund

Buitenlandse platforms
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.
Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
Een overzicht van crowdfunding platforms staat op wikipedia.
Risico
SPOILER
Bij sommige crowdfundplatforms moet rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Daarnaast kunnen de projecten 'omvallen', dan ben je je geld kwijt.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld en investeer nooit meer dan je kunt verliezen. De mensen in dit topic helpen je graag je vragen te beantwoorden :).
Zekerheden
SPOILER
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt.
Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken. Crowdlending is risicovol!

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het enigenvermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de leningovereenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reëel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reële bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. ( Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1 ste hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten laat vaak te wensen over.


Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de ouwe sok stoppen.
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag?
Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE,KOM, Collin,HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening ( ook wel de sigarendoos berekening genoemd ?) bij random gespreide investering in projecten :

100000 euro geïnvesteerd gespreid over alle projecten

Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%

Gemiddelde looptijd 4 jaar

Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro

Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro

Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)

Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro

Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over, ongeveer 10000 euro of te wel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen :
3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.

3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.

Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.

Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.

Heb je 12% tot 13% van je initiële projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen:
SPOILER
Aangezien vooralsnog geen openheid wordt gegeven over het aantal defaults, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, FNC, AGD, IVM per 29-09--2016

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt. Er is een nieuwe categorie problemen aangemeld maar betaald nog conform contract.Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijst dan ook graag je opmerkingen.

ws0epu.jpg

32 projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015 . Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.

t70ayc.jpg

Statistieken
SPOILER
bx3dpsou7wk.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet. Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
xzazvrijdag 4 november 2016 @ 17:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 17:08 schreef crowdiefunder het volgende:
Ik doe wederom Wiebke niet :) Wel kuddo's voor haar inzet en enthousiasme.
Hoofdreden?
djh77vrijdag 4 november 2016 @ 17:11
Nieuwe op FNC: https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
crowdiefundervrijdag 4 november 2016 @ 17:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 17:10 schreef xzaz het volgende:

[..]

Hoofdreden?
C categorie. Volgens mij was de lening vorig jaar toch ook halverwege opgehakt in lagere bedragen met langere looptijd?
Horsemenvrijdag 4 november 2016 @ 17:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 17:10 schreef xzaz het volgende:

[..]

Hoofdreden?
Dat het risico gewoon hoog is. Vorige keer heeft ze (uiteindelijk) kunnen aflossen maar het project was oorspronkelijk 6 maanden en ze heeft er 9 maanden over gedaan. Zo krap is het dus allemaal.
Ik heb vorige keer niet meegedaan maar overweeg om het nu wel te doen. Ik geloof namelijk wel dat ze netjes gaat terugbetalen en ze heeft er nu 12 maanden de tijd voor. Ook denk ik dat deze locatie beter is. In Den Haag zat ze in een uithoek van het station.
obligatairevrijdag 4 november 2016 @ 17:24
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 november 2016 17:15 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat het risico gewoon hoog is. Vorige keer heeft ze (uiteindelijk) kunnen aflossen maar het project was oorspronkelijk 6 maanden en ze heeft er 9 maanden over gedaan. Zo krap is het dus allemaal.
Ik heb vorige keer niet meegedaan maar overweeg om het nu wel te doen. Ik geloof namelijk wel dat ze netjes gaat terugbetalen en ze heeft er nu 12 maanden de tijd voor. Ook denk ik dat deze locatie beter is. In Den Haag zat ze in een uithoek van het station.
Doe ditmaal ook mee. Ik mag haar wel en bewonder haar mentaliteit. Bovendien, als ze alles met de kerst weet te verkopen lost ze misschien vervroegd af en dan heb je een heel leuk gemiddeld rendement.
NaRegenDeZonvrijdag 4 november 2016 @ 17:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2016 17:24 schreef obligataire het volgende:

[..]

Doe ditmaal ook mee. Ik mag haar wel en bewonder haar mentaliteit. Bovendien, als ze alles met de kerst weet te verkopen lost ze misschien vervroegd af en dan heb je een heel leuk gemiddeld rendement.
Ik heb met de permanente winkel niet mee gedaan zag ik niets in.
Heb met de tijdelijke winkel op het station niet meegedaan. Geen goede locatie.
Ze heeft me verbaasd met haar doorzettingsvermogen!
De beoogde locatie nu is prima. Als de huur niet te hoog is kan dit een succes worden. Ik overweeg ook mee te doen. Ondanks de C ondanks KOM, toch meedoen om locatie en persoon van de ondernemer!
Ballysvrijdag 4 november 2016 @ 17:50
Ik doe ook mee, t wekt vertrouwen dat ze eerder ondanks tegenslagen toch heeft terugbetaald. Het is een aantrekkelijke looptijd met mooie rente. Daarbij ben ik dol op kerst, misschien ga ik zelf wel eens kijken :)
mike79_nvrijdag 4 november 2016 @ 18:00
Ik begrijp het enthousiasme over Wiebkes Weihnachten hier niet zo. Wie heeft er dan van jullie ooit in april kerstballen gekocht? Hoe kan een winkel gespecialiseerd in kerstartikelen een heel jaar door substantiële omzet draaien? De paaseieren branche ligt in augustus ook op haar gat en de hup holland hup sjaaltjes raak je nu ook aan de straatstenen niet kwijt. Ik zie het niet. Als het om een gunfactor gaat, snap ik het een beetje, maar een slimme rationele investering lijkt mij dit absoluut niet.
bambricksvrijdag 4 november 2016 @ 18:14
Ik doe ook mee ik geef het een hoge gun factor. Ze gaat voor haar ideal maar communiceert duidelijk.
Dwarsindewegvrijdag 4 november 2016 @ 18:15
quote:
Als het om een gunfactor gaat, snap ik het een beetje, maar een slimme rationele investering lijkt mij dit absoluut niet.
Of het rationeel is of niet maar de gunfactor telt bij mij tussen de 1 tot 2 procent rente.
didi80vrijdag 4 november 2016 @ 18:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 18:00 schreef mike79_n het volgende:
Ik begrijp het enthousiasme over Wiebkes Weihnachten hier niet zo. Wie heeft er dan van jullie ooit in april kerstballen gekocht? Hoe kan een winkel gespecialiseerd in kerstartikelen een heel jaar door substantiële omzet draaien? De paaseieren branche ligt in augustus ook op haar gat en de hup holland hup sjaaltjes raak je nu ook aan de straatstenen niet kwijt. Ik zie het niet. Als het om een gunfactor gaat, snap ik het een beetje, maar een slimme rationele investering lijkt mij dit absoluut niet.
Voor mij is het vooral de ervaring uit het verleden. Ze heeft eerder een lening gehad, en deze terugbetaald. Inderdaad heeft ze daar langer over gedaan dan afgesproken, maar alles ging in goed overleg. (heb hier tenminste altijd lovende woorden over Wiebke gehoord) Ik heb ondernemers die niet meer betalen, en die ook van de aardbodem verdwenen lijken te zijn. Zij zet haar schouders er onder, en toen het tegenzat ging ze op de markt staan met andere seizoensproducten. Ik ben er van overtuigd dat zij er alles aan zal doen om het bedrag terug te betalen. Dat is voor mij meer waard dan een project met mooiere cijfers, maar ondernemers die het allemaal niet zo serieus nemen.
Bengervrijdag 4 november 2016 @ 18:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 18:00 schreef mike79_n het volgende:
Ik begrijp het enthousiasme over Wiebkes Weihnachten hier niet zo. Wie heeft er dan van jullie ooit in april kerstballen gekocht? Hoe kan een winkel gespecialiseerd in kerstartikelen een heel jaar door substantiële omzet draaien? De paaseieren branche ligt in augustus ook op haar gat en de hup holland hup sjaaltjes raak je nu ook aan de straatstenen niet kwijt. Ik zie het niet. Als het om een gunfactor gaat, snap ik het een beetje, maar een slimme rationele investering lijkt mij dit absoluut niet.
Het is een pop-up store, dus omzet draaien van november tot januari en dan alles weer inpakken en weer gewoon op de markt gaan staan. Die looptijd van een jaar is volgens mij vooral een middel om de maandlasten laag te houden. KoM doet nu eenmaal niet aan aflossingsvrije leningen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Benger op 04-11-2016 19:41:21 ]
Speekselkliervrijdag 4 november 2016 @ 19:12
Tja, Ik zou uit principe niet meer bij KOM investeren totdat al mijn verpandingen waren geregeld.
Maar nu Wiebke.... Of er nou verpand wordt of niet, hoge risico's en slechte raporten, Wiebke draait op wilskracht en dat vertaald zich niet in cijfertjes en rapporten.

100% zeker dat ze terugbetaald al moet ze zichzelf ervoor verkopen.

Zet ik mijn pricipe overboord en pak ik haar mee?
Nee, ik doe niet maar dat ligt niet aan Wiebke. Wiebke komt ook vol zonder mij, anders had ik er wel ingestapt.

(en intussen zit ze vol, ook zonder speekselkier)

[ Bericht 2% gewijzigd door Speekselklier op 04-11-2016 19:23:31 ]
djh77vrijdag 4 november 2016 @ 20:00
De top 10 van week 44:
xhry4sdcvbfmu.png
djh77zaterdag 5 november 2016 @ 12:55
Een nieuwe op HCN: https://www.horecacrowdfu(...)a-cubanita-eindhoven
NaRegenDeZonzaterdag 5 november 2016 @ 13:29
quote:
HCN is wel heel erg afhankelijk van de die ene franchise gever met de formules La Cubanita en Proeflokaal Brechje. Hoeveelste project is dit wel niet?

Afijn die franchise gever doet het volgens mij wel slim. Die koopt ergens een restaurant, verbouwt het tot een Brechje of La Cubanita, exploiteert het enige tijd tot het loopt, en verkoopt het vervolgens met winst aan een van zijn mensen die al voor hem gewerkt heeft.
Het mes snijdt zo aan drie kanten.
*Hij maakt winst op de verkochte zaak
*Hij creëert extra omzet voor zijn Franchise formule
*Hij weet een beetje aan wie hij verkoopt en of die persoon er een succes van kan maken.
En het laatste is voor ons als investeerders ook wel een pluspunt!

Overigens was dit project binnen een paar uur vol! Voor HCN best snel.
NaRegenDeZonzaterdag 5 november 2016 @ 13:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 18:53 schreef Benger het volgende:

[..]

Het is een pop-up store, dus omzet draaien van november tot januari en dan alles weer inpakken en weer gewoon op de markt gaan staan. Die looptijd van een jaar is volgens mij vooral een middel om de maandlasten laag te houden. KoM doet nu eenmaal niet aan aflossingsvrije leningen.
lijkt me inderdaad heel aannemelijk wat je zegt. In principe moet ze het geld de komende 2 maanden (terug)verdienen. Ik zag net pas dat KOM zowaar ook nog een ondernemers plan van Wiepke bij de Pitch toegevoegd had. Als dat plan een beetje uitkomt kan ze het inderdaad waarmaken. De locatie is prima, daar gaat het niet aan liggen, en aan Wiepke denk ik ook niet als ze zo doorgaat als ze afgelopen jaar heeft laten zien.
xzazzaterdag 5 november 2016 @ 18:02
Straks op npo1 bij een vandaag een item over cf.
Groepfunderzaterdag 5 november 2016 @ 18:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 18:02 schreef xzaz het volgende:
Straks op npo1 bij een vandaag een item over cf.
Dank voor het delen. Gemist? Terugkijken kan hier:
http://economie.eenvandaa(...)_de_onschuld_voorbij
escortmk2zaterdag 5 november 2016 @ 19:42
HCN heeft inderdaad veel Cubanita en Bregje's.

Meer dan de helft van mijn HCN projecten valt hieronder, in het kader van risico spreiding heb ik die in Eindhoven daarom maar laten lopen. Verder zijn het vaak wel mooie projecten, die keten loopt ook goed volgens mij. Cubanita bij mij in de buurt zit in ieder geval altijd vol.
Piet__Piraatzaterdag 5 november 2016 @ 19:56
Ik heb Wiebke gemist... Gun het haar wel, echt iemand die bevlogen is. Rendement is zeker leuk, 9% en kans dat het terugkomt is groot. Maar ik gun KoM de marge niet.
Horsemenzaterdag 5 november 2016 @ 23:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik heb Wiebke gemist... Gun het haar wel, echt iemand die bevlogen is. Rendement is zeker leuk, 9% en kans dat het terugkomt is groot. Maar ik gun KoM de marge niet.
KoM heeft natuurlijk in het verleden veel te veel fouten gemaakt, daar geen misverstand over, maar gelukkig lijkt het erop dat het momenteel de goede kant op gaat en dan met name met de nieuwe projecten. Dat hebben we hier van de week nog kunnen lezen.
Verder is het in het belang van alle KoM investeerders dat KoM gewoon blijft doordraaien en daar is uiteraard ook deze marge voor nodig.
flexionzondag 6 november 2016 @ 07:47
Nieuwe op Capital Circle

https://www.capitalcircle.nl/investeren/240-leonidas-leeuwarden
Piet__Piraatzondag 6 november 2016 @ 08:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 november 2016 23:32 schreef Horsemen het volgende:

[..]

KoM heeft natuurlijk in het verleden veel te veel fouten gemaakt, daar geen misverstand over, maar gelukkig lijkt het erop dat het momenteel de goede kant op gaat en dan met name met de nieuwe projecten. Dat hebben we hier van de week nog kunnen lezen.
Verder is het in het belang van alle KoM investeerders dat KoM gewoon blijft doordraaien en daar is uiteraard ook deze marge voor nodig.
Ja en nee. Ik lees inderdaad wel dat het erop lijkt dat er stappen gezet worden, maar ik zit nog steeds in m'n maag met het recente faillissement waarbij een verpanding niet geregeld was. Dat maakt dat ik dat geld nu kwijt ben. Een partij die daarvoor verantwoordelijk is, ga ik niet vlak daarna belonen met een nieuwe investering, ook al lijkt het nu beter te gaan.
obligatairezondag 6 november 2016 @ 10:16
Bij de Veldinger Maten zie ik ook nog steeds geen hypothecaire akte.
Appeltje58zondag 6 november 2016 @ 10:26
Half oktober vraag hierover gesteld.
Hier het antwoord;
Re: Financiering verstrekt De Veldinger Maten project 1608
Geachte heer ........,
Naar aanleiding van uw mail kunnen wij u berichten dat de hypotheekakte op korte termijn zal passeren bij de notaris. Uiteraard houden wij dit nauwlettend in de gaten.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Kapitaal Op Maat B.V.
Speekselklierzondag 6 november 2016 @ 11:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 november 2016 23:32 schreef Horsemen het volgende:

[..]

KoM heeft natuurlijk in het verleden veel te veel fouten gemaakt, daar geen misverstand over, maar gelukkig lijkt het erop dat het momenteel de goede kant op gaat en dan met name met de nieuwe projecten. Dat hebben we hier van de week nog kunnen lezen.
Heb ik de afgelopen week iets gemist?
Ik heb geen berichten gelezen die bevestigen dat een en ander nu goed gaat, of heb ik er over heen gelezen? Ook heb ik geen heel positieve berichten gezien over de bestaande projecten.
OpDieFietszondag 6 november 2016 @ 12:24
quote:
Wat vinden jullie eigenlijk van deze? Stabiele (licht dalende) omzet over 2013-2015, licht negatief eigen vermogen met echter een duidelijk opwaartse trend over diezelfde jaren. Helaas geen YTD cijfers voor dit jaar.
De maandelijkse termijn lijkt me wel nogal hoog t.o.v. de gerapporteerde winst. Er blijft niet zoveel over om van rond te komen...
Underdoggyzondag 6 november 2016 @ 13:00
Jullie deze mail ook al gehad?
quote:
Beste X,

Graag vragen wij je aandacht voor het volgende.

Wij hebben transacties op jouw Knabrekening NLxxxxxx gedetecteerd die voornamelijk bestaan uit stortingen vanaf Stichting Klantengelden en Stichting Derdengeld Kapitaal. Deze transacties wijken af van het gebruik wat Knab van een particuliere betaalrekening mag verwachten.

Graag ontvangen wij van jou een schriftelijke verklaring over de bron en de aard van deze transacties.


Met vriendelijke groet,

Veiligheidszaken Knab
😂
xzazzondag 6 november 2016 @ 13:02
quote:
1s.gif Op zondag 6 november 2016 13:00 schreef Underdoggy het volgende:
Jullie deze mail ook al gehad?

[..]

😂
_O-
Dwarsindewegzondag 6 november 2016 @ 14:00
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 13:02 schreef xzaz het volgende:

[..]

_O-
De veiligheids-stagiair is begonnen :)
peterczondag 6 november 2016 @ 15:38
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 12:24 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Wat vinden jullie eigenlijk van deze? Stabiele (licht dalende) omzet over 2013-2015, licht negatief eigen vermogen met echter een duidelijk opwaartse trend over diezelfde jaren. Helaas geen YTD cijfers voor dit jaar.
De maandelijkse termijn lijkt me wel nogal hoog t.o.v. de gerapporteerde winst. Er blijft niet zoveel over om van rond te komen...
Nu staat er in de pitch, snel groeien, blijkt niet uit de cijfers 2013 - 2015, gaarne dan info omtrent het omzet nivo ytd, dat geeft dan indicatie snel groeien. Ook shop in shop, voor een derde, welke gefinancierd wordt voor de derde. Wat is dan het risico van de derde, en hoe verhouden de verwachte profits zich met de exploitatie hiervan, kortom wat brengt het, de forecast, Terugkijken ok, maar wat gaat het nw pand, shop in shop etc brengen inzake omzet en R.
NaRegenDeZonzondag 6 november 2016 @ 16:04
quote:
1s.gif Op zondag 6 november 2016 13:00 schreef Underdoggy het volgende:
Jullie deze mail ook al gehad?

[..]

😂
Tja ik denk dat je voortaan alleen nog mag investeren bij Knab CF en het gelieerde Collin CF. begrijp dat dan! :)
TisIkzondag 6 november 2016 @ 20:11
quote:
1s.gif Op zondag 6 november 2016 13:00 schreef Underdoggy het volgende:
Jullie deze mail ook al gehad?

[..]

😂
Moet je al dik betalen voor je betaalrekening, krijg je ook nog eens onzinnige (dreig?) mail van je bank!
najra1990maandag 7 november 2016 @ 00:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 18:47 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Dank voor het delen. Gemist? Terugkijken kan hier:
http://economie.eenvandaa(...)_de_onschuld_voorbij
Leuk filmpje. Weer meneer Lex aan het woord...
Is het jullie trouwens opgevallen dat die meneer Woarst, dat project bij crowdaboutnow, een probleemproject heeft bij GvE
SPOILER
project 4078
Weten we ook meteen wat deze meneer zijn nieuwe uitdaging is O-)
obligatairemaandag 7 november 2016 @ 00:04
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 16:04 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Tja ik denk dat je voortaan alleen nog mag investeren bij Knab CF en het gelieerde Collin CF. begrijp dat dan! :)
Of dat ze willen dat je een (duurdere) zakelijke rekening neemt. Ik hoop niet dat dit een trend wordt.
nofuelleftmaandag 7 november 2016 @ 00:12
Even vraagje tussendoor en ik weet niet waar hij thuis hoort dus maar even hier:

Ben opzoek naar een Europesche pr firma ivm crowfunding campagne .

Hij is al gefunded dus dat is probleem niet .

Pr loopt nu via amerikaanse firma en we willen graag nog een europesche firma erbij hebben: er zit een verschil tussen europa en de usa qua manier van reclame maken .

Yellop is de meest bekende , echter zitten die de eerste 3 weken nog vol , zouden daarna kunnen en willen , echter zien wij het graag iets eerder van start gaan .

Iemand enig idee ?

Als hij verplaats moet worden hoor ik het wel .
namliammaandag 7 november 2016 @ 08:00
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 00:04 schreef obligataire het volgende:

[..]

Of dat ze willen dat je een (duurdere) zakelijke rekening neemt. Ik hoop niet dat dit een trend wordt.
Nou ja, een standaard consumentje boekt zijn salaris bij, huur af, GWL, stuk of wat verzekeringen, wat boodschappen, benzine en ander "los spul" en "that is it".

CF (terug)betalingen zijn daarop een bonus die al gauw een verhouding 1:1 bereiken met de normale zaken.... Kan me voorstellen dat banken dat "vervelend" gaan vinden in een wereld waar je al mag betalen om klant te mogen zijn, is het m.i. niet vreemd dat er over een paar jaar iets bij komt van:
Uw rekening kost u 2,50 euro per maand, daarvoor mag u 10 transacties doen op uw rekening.
Elke extra transactie kost 40 euro cent.

U kan ook uw rekening opwaarderen, dan kost deze 5 euro per maand en mag u 25 transacties doen. Elke extra transactie kost dan 50 euro cent

etc. etc..

Maarja dit heeft "de consument" zelf gewild jaaaaren terug met de afschaffing van de valuta dagen dus laat maar komen...
Speekselkliermaandag 7 november 2016 @ 08:22
Eerlijk gezegd zou ik het niet erg vinden als KoM de betalingen van 1 dag opspaart en aan het eind van de dag 1 betaling van het totaal doet. Wel zo overzichtelijk.

En verder gaat het KNAB volgens mij niet om de hoeveelheid maar om de mogelijkheid van fraude. Ze vragen dan ook om een verklaring waar de stortingen vandaan komen. Als ze maandelijke 20k aan kleine betalingen binnenkrijgen dan kan ik me voorstellen dat ze in de war raken. Ze hebben immers ook een meldplicht bij de belastingdienst voor vreemde transacties.
(verder natuurlijk wel apart dan juist KNAB een crowdfund betaling als vreemd herkent.)
djh77maandag 7 november 2016 @ 09:02
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 08:22 schreef Speekselklier het volgende:
Als ze maandelijke 20k aan kleine betalingen binnenkrijgen dan kan ik me voorstellen dat ze in de war raken.
20k is wel heel fors. Er moet dan zo'n 500.000 open staan in crowdfunding. Als dit al zo is, zal dit toch wel een professioeneel belegger zijn en niet iemand met een prive rekening.

quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 08:22 schreef Speekselklier het volgende:
(verder natuurlijk wel apart dan juist KNAB een crowdfund betaling als vreemd herkent.)
Valt op zich wel mee omdat KNAB (net als CCF, SiG, Lendahand en binnenkort GvE) met een Wallet werkt en er niet maandelijks meerdere bedragen heen en weer worden gestort.
namliammaandag 7 november 2016 @ 09:24
Neeeeeeee !!!! Geen wallets !!!
Waardeloze onzin om mijn centen langer vast te houden! (niet dat het mij veel opbrengt met de huidige rente :P )
Moet je zelf weer over gaan boeken etc... ach man man man, stort het gewoon op mijn rekening, des noods 1 keer per week of 1 keer per maand.... of geef mij i.i.g. die optie
bleyenburgmaandag 7 november 2016 @ 09:30
Kan iemand mij vertellen wie of wat project GVE 4078 is?
xzazmaandag 7 november 2016 @ 09:30
De huidige methode is de beste methode. Je moet alleen bij een betaalrekening kunnen aangeven dat alles wat je van X rekening krijgt gelijk om kan zetten naar een 'virtuele' rekening.
Horsemenmaandag 7 november 2016 @ 09:47
quote:
1s.gif Op zondag 6 november 2016 11:12 schreef Speekselklier het volgende:
Heb ik de afgelopen week iets gemist?
Ik heb geen berichten gelezen die bevestigen dat een en ander nu goed gaat, of heb ik er over heen gelezen?
Blijkbaar.
Ik heb nu even geen tijd om het terug te lezen maar ik weet zeker dat dit hier de afgelopen 1 a 2 weken geleden 1 of meerdere keren voorbij is gekomen.
Horsemenmaandag 7 november 2016 @ 09:49
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 09:24 schreef namliam het volgende:
Neeeeeeee !!!! Geen wallets !!!
Waardeloze onzin om mijn centen langer vast te houden! (niet dat het mij veel opbrengt met de huidige rente :P )
Moet je zelf weer over gaan boeken etc... ach man man man, stort het gewoon op mijn rekening, des noods 1 keer per week of 1 keer per maand.... of geef mij i.i.g. die optie
Mee eens!
mvloenhmaandag 7 november 2016 @ 09:58
Onderstaand project bij FNC heeft inmiddels vertraging opgelopen.

SPOILER
Nu is de vertraging 'nog' maar 11 dagen, maar wat is de termijn dat FNC iets laat weten ?
crowdiefundermaandag 7 november 2016 @ 10:04
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 09:58 schreef mvloenh het volgende:
Onderstaand project bij FNC heeft inmiddels vertraging opgelopen.

SPOILER
Nu is de vertraging 'nog' maar 11 dagen, maar wat is de termijn dat FNC iets laat weten ?
Die link doet het niet als je er niet inzit volgens mij :)

Over het algemeen krijg je in de loop van de maand een berichtje met de status en welke actie is ondernomen. Niet echt een vaste dag en het wisselt behoorlijk.
djh77maandag 7 november 2016 @ 11:10
Nieuwe op FNC: https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
najra1990maandag 7 november 2016 @ 11:13
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 09:30 schreef bleyenburg het volgende:
Kan iemand mij vertellen wie of wat project GVE 4078 is?
SPOILER
stoer mensware
NaRegenDeZonmaandag 7 november 2016 @ 11:17
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 09:30 schreef bleyenburg het volgende:
Kan iemand mij vertellen wie of wat project GVE 4078 is?
dit vind ik op internet twitter dus ik denk een spijkerbroeken firma of zo iets. Is er iets met dit project?
SPOILER
"
Stoer. Casuals ‏@StoerOne 23 Aug 2013 Renkum, Nederland
@geldvoorelkaar Hoi, ik heb projct 4078 en dinsdag komt omroep gld bij ons langs over het project. Komen jullie ook?
0 replies 0 retweets 0 likes
Reply Retweet
Like
More
Geldvoorelkaar ‏@geldvoorelkaar 23 Aug 2013
@StoerOne wellicht. Weet niet precies wat het "script" voorschrijft.
0 replies 0 retweets 0 likes
Reply Retweet
Like
More
Stoer. Casuals ‏@StoerOne 23 Aug 2013
@geldvoorelkaar hebben zij al contact gehad? Is er een script? Pm beter.
0 replies 0 retweets 0 likes
Reply Retweet
Like
More
User Actions
Following

Geldvoorelkaar
‏@geldvoorelkaar
@StoerOne ja er is contact geweest, maar via collega Edwin. Weet niet precies van hoe of wat. Wellicht maandag contact.
View translation
11:05 AM - 23 Aug 2013
@Narja1990 kan jij wat meer vertellen over de firma in casual kleding waarvan je zegt dat die in de problemen is? In spoiler of anders per PM?

[ Bericht 2% gewijzigd door NaRegenDeZon op 07-11-2016 12:05:46 ]
Speekselkliermaandag 7 november 2016 @ 11:17
Leesvoer op RTLZ: Wordt crowdfunding net zo belangrijk als de bank?
marathon2000maandag 7 november 2016 @ 11:38
quote:
Ondernemer geeft aan: Door het huidige succes ontstaat ruimtegebrek en daardoor ledenstop.
Ik zie: afgenomen omzet (aboprijs naar beneden aangepast?), marge/resultaat van 2-3% per jaar nog voor prive, amper eigen vermogen en een langlopende schuld (stapelfinanciering).
Daarbij wordt de nieuwe situatie (andere huurprijs, andere oppervlakte m2, locatie @Eindhoven) niet besproken.
Mijn loket blijft dicht.
Bengermaandag 7 november 2016 @ 11:47
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 11:38 schreef marathon2000 het volgende:

[..]

Ondernemer geeft aan: Door het huidige succes ontstaat ruimtegebrek en daardoor ledenstop.
Ik zie: afgenomen omzet (aboprijs naar beneden aangepast?), marge/resultaat van 2-3% per jaar nog voor prive, amper eigen vermogen en een langlopende schuld (stapelfinanciering).
Daarbij wordt de nieuwe situatie (andere huurprijs, andere oppervlakte m2, locatie @Eindhoven) niet besproken.
Mijn loket blijft dicht.
Tja, het is een twijfelachtig project.
Ik zie ook een pluspunt. Hij schrijft dat hij nog met de huidige toestellen door kan. Die zijn vrijwel geheel afgeschreven als ik naar de balans kijk. Dan heeft hij dus vanaf nu nauwelijks afschrijvingskosten, waardoor zijn winst flink kan toenemen.
Edit: ware het niet dat hij nu weer wil investeren en dus weer zijn winst zal drukken. Dit is dus een goed moment om te investeren als je wilt voorkomen dat je belasting moet betalen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Benger op 07-11-2016 12:01:16 ]
marathon2000maandag 7 november 2016 @ 12:05
En nog een nieuwe op FNC:

Groeikapitaal Sportkledingproducent
¤ 50.000 2 jaar 12.86 % D Risicoklasse
NaRegenDeZonmaandag 7 november 2016 @ 12:13
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 12:05 schreef marathon2000 het volgende:
En nog een nieuwe op FNC:

Groeikapitaal Sportkledingproducent
¤ 50.000 2 jaar 12.86 % D Risicoklasse
Oplopende schuld. Negatief eigen vermogen. Weinig of geen winst. Ik dus niet.
mvloenhmaandag 7 november 2016 @ 12:55
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 11:47 schreef Benger het volgende:

[..]

Tja, het is een twijfelachtig project.
Ik zie ook een pluspunt. Hij schrijft dat hij nog met de huidige toestellen door kan. Die zijn vrijwel geheel afgeschreven als ik naar de balans kijk. Dan heeft hij dus vanaf nu nauwelijks afschrijvingskosten, waardoor zijn winst flink kan toenemen.
Edit: ware het niet dat hij nu weer wil investeren en dus weer zijn winst zal drukken. Dit is dus een goed moment om te investeren als je wilt voorkomen dat je belasting moet betalen.
Geen cijfers tot nu (of in ieder geval tot half het jaar) ?
Dat belooft ook niet veel goeds.
petercmaandag 7 november 2016 @ 13:04
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 11:38 schreef marathon2000 het volgende:

[..]

Ondernemer geeft aan: Door het huidige succes ontstaat ruimtegebrek en daardoor ledenstop.
Ik zie: afgenomen omzet (aboprijs naar beneden aangepast?), marge/resultaat van 2-3% per jaar nog voor prive, amper eigen vermogen en een langlopende schuld (stapelfinanciering).
Daarbij wordt de nieuwe situatie (andere huurprijs, andere oppervlakte m2, locatie @Eindhoven) niet besproken.
Mijn loket blijft dicht.
meer dan correct // forecasts aub. Funding Circle graag add info in de pitch
AQuila360maandag 7 november 2016 @ 13:58
Ik zie nu net bij GVE dat je veel meer informatie hebt in mijn statistiek, dat is wel handig want ik had geen idee wat mn rendement nu was.


Al snap ik niet helemaal hoe ze achterstand berekenen want dat zou hoger moeten zijn.

Maar als die 6,21% klopt ben ik daar opzich nog wel tevreden mee.


Gegevens:


Totale achterstand ¤ 806,18

Dit is opgebouwd uit:

Achterstand te ontvangen aflossing ¤ 720,50

Achterstand te ontvangen rente ¤ 86,68



Jaarlijks rendement van uw portefeuille Peildatum 1-10-2016

Bruto rendement 7,75%

Bruto rendement na aftrek fee 7,20%

Netto rendement (na aftrek fee en achterstand) 6,21%


-edit- denk trouwens dat die laatste default er nog niet in zit (al staat die wel bij achterstand) omdat dit per 1-10 is dus dan zakt het toch nog wel een stukje weg.
Horsemenmaandag 7 november 2016 @ 14:14
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 13:58 schreef AQuila360 het volgende:
Ik zie nu net bij GVE dat je veel meer informatie hebt in mijn statistiek, dat is wel handig want ik had geen idee wat mn rendement nu was.

Al snap ik niet helemaal hoe ze achterstand berekenen want dat zou hoger moeten zijn.

Maar als die 6,21% klopt ben ik daar opzich nog wel tevreden mee.

Gegevens:

Totale achterstand ¤ 806,18

Dit is opgebouwd uit:

Achterstand te ontvangen aflossing ¤ 720,50

Achterstand te ontvangen rente ¤ 86,68



Jaarlijks rendement van uw portefeuille Peildatum 1-10-2016

Bruto rendement 7,75%

Bruto rendement na aftrek fee 7,20%

Netto rendement (na aftrek fee en achterstand) 6,21%

-edit- denk trouwens dat die laatste default er nog niet in zit (al staat die wel bij achterstand) omdat dit per 1-10 is dus dan zakt het toch nog wel een stukje weg.

Klopt, de definitieve versie die nu live staat zou nu voor iedereen zichtbaar moeten zijn. Als het goed is informeert GvE alle investeerders vandaag dat deze informatie op de site staat. Voorlopig zal GvE eens per kwartaal een update van de rendementen geven.
najra1990maandag 7 november 2016 @ 14:19
Goede ontwikkeling. Helaas klopt hij bij mij niet... Ik geloof dat er nog een paar (voor mij grote) projecten missen.
djh77maandag 7 november 2016 @ 14:27
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 14:19 schreef najra1990 het volgende:
Goede ontwikkeling. Helaas klopt hij bij mij niet... Ik geloof dat er nog een paar (voor mij grote) projecten missen.
Bij mij klopt het ook niet. Wel alle projecten (tab overgedragen incassobureau) zijn meegenomen. Toch staat er in het totaaloverzicht (mijn statistiek) een hoger bedrag dan in het detailschema (mijn betaalschema). GvE zet niet gelijk alle bedragen in default, maar enkel de maanden die niet betaald zijn. De kans is echter behoorlijk groot dat de overige maanden ook niet betaald worden.

Parfumboer is slechts 1 termijn opgenomen als default, terwijl deze failliet is
FINONAFmaandag 7 november 2016 @ 14:28
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 14:19 schreef najra1990 het volgende:
Goede ontwikkeling. Helaas klopt hij bij mij niet... Ik geloof dat er nog een paar (voor mij grote) projecten missen.
Bij mij klopt het ook niet. In het betaalschema overzicht zijn nu twee kolommen toegevoegd "achterstand aflossing" en "achterstand rente". Deze bedragen komen niet overeen met de bedragen in de statistiek, ook als ik rekening hou met de peildatum van 01/10/16 in de statistiek.
NaRegenDeZonmaandag 7 november 2016 @ 14:48
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 14:28 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Bij mij klopt het ook niet. In het betaalschema overzicht zijn nu twee kolommen toegevoegd "achterstand aflossing" en "achterstand rente". Deze bedragen komen niet overeen met de bedragen in de statistiek, ook als ik rekening hou met de peildatum van 01/10/16 in de statistiek.
Volgens mij berekent GvE het als volgt. Als datum 1-10-2016 de berekenings datum is en je hebt een project dat vanaf maand 03-2016 niet meer betaald dan rekent men de achterstanden vanaf maand 03-2016 tot 1-10-2016 voor dit project mee als achterstand voor het rendement. De termijnen die naar de toekomst toe nog betaald moeten worden ziet men nog niet als achterstand ook al is het bedrijf failliet. Formeel heeft men daar natuurlijk gelijk in, ik reken zelf niet zo. Maar laten we eerst even op de uitleg mail van G.V.E wachten voor dat we speculeren over dat het niet klopt.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 07-11-2016 14:56:14 ]
djh77maandag 7 november 2016 @ 14:50
Het bedrag in het dashboard is nu al lager dan een half uur geleden (maar nog steeds te hoog).

Edit: En weer een paar euro lager

[ Bericht 19% gewijzigd door djh77 op 07-11-2016 15:11:13 ]
CaLeXmaandag 7 november 2016 @ 15:01
quote:
99s.gif Op vrijdag 4 november 2016 12:06 schreef CaLeX het volgende:
8 gele balletjes bij GVE :o, hopelijk hebben ze gewoon wat administratieve achterstanden daar
van 0 naar 8 projecten met een ander kleur balletje er voor. Ik ga maar eens vragen hoe dat zit.
xzazmaandag 7 november 2016 @ 15:43
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 00:00 schreef najra1990 het volgende:

[..]

Leuk filmpje. Weer meneer Lex aan het woord...
Ik vond het eigenlijk maar een nietszeggend filmpje.
Dwarsindewegmaandag 7 november 2016 @ 15:51
quote:
Volgens mij berekent GvE het als volgt. Als datum 1-10-2016 de berekenings datum is en je hebt een project dat vanaf maand 03-2016 niet meer betaald dan rekent men de achterstanden vanaf maand 03-2016 tot 1-10-2016 voor dit project mee als achterstand voor het rendement. De termijnen die naar de toekomst toe nog betaald moeten worden ziet men nog niet als achterstand ook al is het bedrijf failliet. Formeel heeft men daar natuurlijk gelijk in, ik reken zelf niet zo. Maar laten we eerst even op de uitleg mail van G.V.E wachten voor dat we speculeren over dat het niet klopt.
Als je het zo zegt dan klinkt het logisch maar of het eerlijk of logisch is?
Maar ik ben benieuwd naar de toelichting van gve.
Dwarsindewegmaandag 7 november 2016 @ 15:58
In het betaalschema van GVE is eea wel inzichtelijk nu met extra kolomen over hoeveel nog afgelost moet worden.
Bengermaandag 7 november 2016 @ 16:11
Deze rekenmethode is misschien wat misleidend, maar niet ongebruikelijk. Ook bij Bondora wordt er zo gerekend en ook Collin heeft de achterstanden zo bij haar statistieken staan. Mijn achterstand is ¤ 0,00, dus bij mij klopt het allemaal gewoon. Ik heb ook maar 5 projecten bij GvE.

Edit: De crowdfundplatformen hebben aangekondigd statistieken te gaan delen. Ik neem aan dat GvE daar alvast op vooruit loopt. Dat geeft wel een indicatie in welke vorm de statistieken gepresenteerd gaan worden. Dit doet me denken aan het gezegde: je hebt leugens, grote leugens en statistieken.

Edit2: Nog een aanvulling: ik vind dat als een lening opeisbaar is vanwege grote achterstanden en/of faillissement en de lening niet wordt ingelost, er sprake is van een achterstand. Dan zou het dus gewoon mee moeten tellen.

[ Bericht 26% gewijzigd door Benger op 07-11-2016 16:41:56 ]
Red_arrowmaandag 7 november 2016 @ 16:35
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 11:17 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

dit vind ik op internet twitter dus ik denk een spijkerbroeken firma of zo iets. Is er iets met dit project?

Dit bericht heb ik gevonden, maar dat is al uit mei 2015:

SPOILER
MT10maandag 7 november 2016 @ 16:50
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 16:11 schreef Benger het volgende:
...

Edit: De crowdfundplatformen hebben aangekondigd statistieken te gaan delen. Ik neem aan dat GvE daar alvast op vooruit loopt. Dat geeft wel een indicatie in welke vorm de statistieken gepresenteerd gaan worden. Dit doet me denken aan het gezegde: je hebt leugens, grote leugens en statistieken.

Edit2: Nog een aanvulling: ik vind dat als een lening opeisbaar is vanwege grote achterstanden en/of faillissement en de lening niet wordt ingelost, er sprake is van een achterstand. Dan zou het dus gewoon mee moeten tellen.
Daar ben ik het wel mee eens, voorlopig kunnen we beter vertrouwen op de statistieken op basis van wat wij hier weten van de faillissementen. Het is eigenlijk even wachten tot dit een wat grotere industrie is en er vanzelf onafhankelijke bedrijven/websites ontstaan die dit soort statistieken gaan bijhouden.
NaRegenDeZonmaandag 7 november 2016 @ 18:02
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 15:43 schreef xzaz het volgende:

[..]

Ik vond het eigenlijk maar een nietszeggend filmpje.
Ach onze professor heeft wel zijn rendementscijfers die hij verwacht voor de gemiddelde CF belegger bijgesteld in dit laatste filmpje.
Zou hij hier meelezen?
Uit zijn portfolio van 8 projecten kan hij zijn kennis niet halen. :) ;) :?

[ Bericht 4% gewijzigd door NaRegenDeZon op 07-11-2016 18:21:05 ]
NaRegenDeZonmaandag 7 november 2016 @ 18:09
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 16:35 schreef Red_arrow het volgende:

[..]

Dit bericht heb ik gevonden, maar dat is al uit mei 2015:

SPOILER
Dank! Ik heb inmiddels ook uit andere hoek wat info ontvangen en heb inderdaad helaas weer een project aan mijn lijstje defaults toe moeten voegen.
Maar als ik het goed begrijp gaat hij nu zijn schulden afbetalen met de inkomsten uit een worsten winkel. Weer eens wat anders als spijker broeken!
Ik hoop dat hij geleerd heeft uit het verleden en het nu wel voor elkaar krijgt. Mijn centjes zal ik niet in de worsten stoppen maar er zullen vast genoeg anderen zijn...........................

[ Bericht 7% gewijzigd door NaRegenDeZon op 07-11-2016 18:21:57 ]
OpDieFietsmaandag 7 november 2016 @ 19:18
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 18:02 schreef NaRegenDeZon het volgende:

Ach onze professor
Niet dat het echt iets uitmaakt, maar "professor" is deze man niet. In ieder geval niet in de nederlandse betekenis van het woord.
NaRegenDeZonmaandag 7 november 2016 @ 19:49
quote:
1s.gif Op maandag 7 november 2016 19:18 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Niet dat het echt iets uitmaakt, maar "professor" is deze man niet. In ieder geval niet in de nederlandse betekenis van het woord.
Nee maar het staat natuurlijk wel leuk op je linkedIn profiel ;) :
Lex van Teeffelen Professor of Finance and Firm Acquisition.
djh77maandag 7 november 2016 @ 20:00
Nieuwe op FNC: https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
Murenemaandag 7 november 2016 @ 20:29
Wat vinden jullie van het nieuwe project met hypothecaire zekerheid van TDD?

https://www.thedutchdeal.nl/deal/nd=6/id=98

Mijn eerste indruk is het wel een leuk project. Met een beetje een gunfactor
obligatairemaandag 7 november 2016 @ 20:30
quote:
Ik zou 'm laten lopen :r dit bedrijf is zo goed als failliet, het wachten is op het laatste zetje (of het uitblijven van crowdfunding).

Het lijkt wel of ze bij FNC vergeten zijn dat er ook nog een 'A' in het alfabet zit.
Ernie58maandag 7 november 2016 @ 21:10
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 20:29 schreef Murene het volgende:
Wat vinden jullie van het nieuwe project met hypothecaire zekerheid van TDD?

https://www.thedutchdeal.nl/deal/nd=6/id=98

Mijn eerste indruk is het wel een leuk project. Met een beetje een gunfactor
Ik vind het op zich een sympathiek project, maar ik doe er niet aan mee.
De rente is aan de lage kant en TDD werkt met een wallet en daar ben ik geen fan van, zeker niet als je ook nog eens voor elke opname uit de wallet 50 cent dient te betalen.
djh77maandag 7 november 2016 @ 21:34
Het is inderdaad niet erg investeerdersvriendelijk. 0,40 voor storten in de wallet en 0,50 voor opname uit wallet en 0,9% obv investering. Ik doe wel mee en neem het bedrag na 3 jaar op uit de wallet. Hypothecaire zekerheid heeft me overgehaald
jsuijkermaandag 7 november 2016 @ 21:50
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 21:34 schreef djh77 het volgende:
Het is inderdaad niet erg investeerdersvriendelijk. 0,40 voor storten in de wallet en 0,50 voor opname uit wallet en 0,9% obv investering. Ik doe wel mee en neem het bedrag na 3 jaar op uit de wallet. Hypothecaire zekerheid heeft me overgehaald
Als het goed vastgelegd wordt, is je investering zo goed als gegarandeerd.

Vind het alleen geen stijl om zoveel kosten in rekening te nemen.

Ik twijfel nog
OpDieFietsmaandag 7 november 2016 @ 21:58
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 19:49 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Nee maar het staat natuurlijk wel leuk op je linkedIn profiel ;) :
Lex van Teeffelen Professor of Finance and Firm Acquisition.
Tja, zolang het niet je nederlandse linkedin profiel is, is het niet verboden ;)
rockenfellermaandag 7 november 2016 @ 22:03
quote:
1s.gif Op maandag 7 november 2016 21:58 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Tja, zolang het niet je nederlandse linkedin profiel is, is het niet verboden ;)
Hij doet ff een Charles Swietertje (voor de iets oudere onder ons)

Overigens raakt hij in discussie met Peter Verhaar op twitter
xzazmaandag 7 november 2016 @ 22:08
Leuke discussie op Twitter tussen Lex van Teeffelen en Peter Verhaar.

Transparantie, ja de banken hebben de afgelopen pakweg 30 jaar natuurlijk enorm veel transparantie getoond.
OpDieFietsmaandag 7 november 2016 @ 22:48
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 20:29 schreef Murene het volgende:
Wat vinden jullie van het nieuwe project met hypothecaire zekerheid van TDD?
Ik vind de rente te laag voor wat in feite een startup is, met bovendien een niche product waarvan ik heel moeilijk de markt en de kans op succes in kan schatten.
De hypothecaire zekerheid is mooi, maar ik investeer liever in projecten waarbij ik het idee heb dat de geboden zekerheden waarschijnlijk niet nodig zullen zijn.
obligatairedinsdag 8 november 2016 @ 00:04
quote:
1s.gif Op maandag 7 november 2016 22:48 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik vind de rente te laag voor wat in feite een startup is, met bovendien een niche product waarvan ik heel moeilijk de markt en de kans op succes in kan schatten.
De hypothecaire zekerheid is mooi, maar ik investeer liever in projecten waarbij ik het idee heb dat de geboden zekerheden waarschijnlijk niet nodig zullen zijn.
De verwachte cash flow groeit van ¤ 5.000 in jaar 1 naar ¤ 500.000 in jaar 3. _O_ _O_
bleyenburgdinsdag 8 november 2016 @ 09:18
Nieuwe op FNC: vastgoed dingetje.
Deze lijkt mij prima, of zie ik iets over het hoofd?
Enige wat ik eruit haal is relatief weinig rendement op een vastgoed portefeuille van meer dan 5 miljoen.
Iemand die meer ziet dan ik?
marathon2000dinsdag 8 november 2016 @ 09:40
Even google:
er wordt gesproken dat de een restaurant van de eigenaar wel eens failliet is gegaan

SPOILER
google maar op KHS vastgoed --> restaurant Witte Wieven via
www.hd-advocaten.nl/
SPOILER
Structuur was toenterijd
Dhr Luchies
|
Pro Ad BV
|
KHS Vastgoed BV
Justme7005dinsdag 8 november 2016 @ 09:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 09:18 schreef bleyenburg het volgende:
Nieuwe op FNC: vastgoed dingetje.
Deze lijkt mij prima, of zie ik iets over het hoofd?
Enige wat ik eruit haal is relatief weinig rendement op een vastgoed portefeuille van meer dan 5 miljoen.
Iemand die meer ziet dan ik?
1/3 e omzet gaat op aan overige kosten;
nog eens 1/3e omzet gaat op aan financiele lasten (rente)

en dan moet er nog afgelost worden op de 3,5 mio aan vreemd vermogen....

13% rente+bijkomende kosten betalen voor een lening om noodzakelijk onderhoud te doen

Het antwoord op je vraag: een flink gebrek aan liquiditeit
bleyenburgdinsdag 8 november 2016 @ 09:58
ja, voor dat liquiditeitsprobleem kloppen ze nu bij ons aan.

het komt mij voor dat het verder gezond lijkt. overwaarde in het onroerend goed.

Ik zoek nog even naar het addertje
BillieCFdinsdag 8 november 2016 @ 09:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 09:43 schreef Justme7005 het volgende:

[..]

1/3 e omzet gaat op aan overige kosten;
nog eens 1/3e omzet gaat op aan financiele lasten (rente)

en dan moet er nog afgelost worden op de 3,5 mio aan vreemd vermogen....

13% rente+bijkomende kosten betalen voor een lening om noodzakelijk onderhoud te doen

Het antwoord op je vraag: een flink gebrek aan liquiditeit
Dat verklaart dan waarschijnlijk ook de D-rating. Ik dacht eerst dat deze wel meeviel (lening is te betalen uit de winst), maar op basis van jouw plausibele verhaal haak ik toch af.
NaRegenDeZondinsdag 8 november 2016 @ 10:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 09:59 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Dat verklaart dan waarschijnlijk ook de D-rating. Ik dacht eerst dat deze wel meeviel (lening is te betalen uit de winst), maar op basis van jouw plausibele verhaal haak ik toch af.
De vraag hier is ook, is het bedrijfsonroerendgoed of zijn het woningen. Bij woningen zou ik er rustig in stappen voor die 2 jaar. Bij bedrijfs onroerend goed zie ik veel redenen om weg te blijven daar de inkomende huurstroom onzeker kan zijn. zeker als het winkelruimte betreft op andere dan A locaties.Wat zijn de locaties? Lopen de huurcontracten komende 2 jaren door of zijn er veel aflopende contracten?
bleyenburgdinsdag 8 november 2016 @ 10:14
ik ga even informeren bij FNC.
bij antwoord zal ik hier doorgeven
najra1990dinsdag 8 november 2016 @ 10:22
Ik ben ook benieuwd naar jullie mening van het groeikapitaal bouwbedrijf. Ik een klein bedrag maar ook risico D. Is er meer dan alleen een liquiditeitsprobleem...?
NaRegenDeZondinsdag 8 november 2016 @ 10:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 10:14 schreef bleyenburg het volgende:
ik ga even informeren bij FNC.
bij antwoord zal ik hier doorgeven
Zijn dus vermoedelijk winkels zie hier http://www.enschede-stad.nl/forum/viewtopic.php?f=5&t=1939
een forum discussie over dit eigendom van KHS. Het is wel al een oude discussie uit 2007. Maar toen waren de gevels al slecht. :)
Ben ook benieuwd of de allure echt teruggekeerd is. :)
FINONAFdinsdag 8 november 2016 @ 10:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 10:22 schreef najra1990 het volgende:
Ik ben ook benieuwd naar jullie mening van het groeikapitaal bouwbedrijf. Ik een klein bedrag maar ook risico D. Is er meer dan alleen een liquiditeitsprobleem...?
Betreft een stapelfinanciering. Hebben al een schuld van 152.000. Wellicht moet daar straks ook op afgelost worden. Fors negatief vermogen. Ik denk terecht risico D. Ik laat deze passeren.
bleyenburgdinsdag 8 november 2016 @ 10:34
even google maps raadplegen :)
Justme7005dinsdag 8 november 2016 @ 10:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 10:30 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Betreft een stapelfinanciering. Hebben al een schuld van 152.000. Wellicht moet daar straks ook op afgelost worden. Fors negatief vermogen. Ik denk terecht risico D. Ik laat deze passeren.
Wat er ook van zij: het is wel eerlijk dat ze aangeven dat het voor materiaal en loonkosten is. Het risico lijkt mij heel hoog.
obligatairedinsdag 8 november 2016 @ 10:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 10:36 schreef Justme7005 het volgende:

[..]

Wat er ook van zij: het is wel eerlijk dat ze aangeven dat het voor materiaal en loonkosten is. Het risico lijkt mij heel hoog.
Passend binnen het risicoprofiel van de professor .... ik schat 'm op wel op 40% ongeveer :7
NaRegenDeZondinsdag 8 november 2016 @ 10:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 10:42 schreef obligataire het volgende:

[..]

Passend binnen het risicoprofiel van de professor .... ik schat 'm op wel op 40% ongeveer :7
_O-
obligatairedinsdag 8 november 2016 @ 11:53
Nieuwe op Regiofund:
https://regiofund.nl/inve(...)xqkBD5vrlnzWa8O4NAgJ

Financiering op de oplage van een dartsmagazine. Leuk project; wel een beetje kort voor mij.


Rente 9%
Risico B


Doelbedrag EUR 80.000
Leningsoort Aflossingsvrij
Looptijd 6 maanden
Zekerheid Hoofdelijke aansprakelijkheid
Verpanding debiteuren, inventaris en voorraad
Investeringsdoel Nieuwe activiteit
Branche Media
Graydon BB
Ondernemingsvorm Besloten vennootschap
bleyenburgdinsdag 8 november 2016 @ 12:18
Hier weet ik beroepshalve nogal wat vanaf.
Ik blijf er hééééél ver vandaan
marathon2000dinsdag 8 november 2016 @ 12:31
Dat is een duidelijke opmerking, bedankt bleyenburg.
jsuijkerdinsdag 8 november 2016 @ 12:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 12:18 schreef bleyenburg het volgende:
Hier weet ik beroepshalve nogal wat vanaf.
Ik blijf er hééééél ver vandaan
Zou je dit iets verder kunnen toelichten? Alvast bedankt
obligatairedinsdag 8 november 2016 @ 12:36
De bedrijfstak in het algemeen of.....
Speekselklierdinsdag 8 november 2016 @ 12:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 12:18 schreef bleyenburg het volgende:
Hier weet ik beroepshalve nogal wat vanaf.
Bleyburg == Barney ?
OpDieFietsdinsdag 8 november 2016 @ 12:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 09:40 schreef marathon2000 het volgende:
Even google:
er wordt gesproken dat de een restaurant van de eigenaar wel eens failliet is gegaan
Volgens mij klopt dit niet. Ik heb het faillisementsverslag (#4) even snel bekeken, en het lijkt erop dat de persoon die in 2014 failliet is gegaan niet betrokken is bij de B.V. die nu de lening op FNC aanvraagt. Mogelijk heeft hij er in een vroeger verleden een rol in gespeeld, maar voor zover de curator kon vaststellen toen (in 2014 dus) al niet meer.
xzazdinsdag 8 november 2016 @ 13:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 12:48 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Bleyburg == Barney ?
42a985df5e_1451478784_lovethedarts.gif
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 13:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 10:42 schreef obligataire het volgende:

[..]

Passend binnen het risicoprofiel van de professor .... ik schat 'm op wel op 40% ongeveer :7
^O^
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 13:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 12:48 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Bleyburg == Barney ?
Helaas, je gaat niet door voor de koelkast.
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 13:43
De Regenboog op KoM is ook eindelijk vol. Het is lang geleden dat er bij KoM geen een openstaand project meer was.
mike79_ndinsdag 8 november 2016 @ 13:45
Betalingsprobleem project KOM:

SPOILER
Lodge-Trading-Company B+ project, slechts 4 van de 48 betalingen zijn gedaan en het incassotraject is opgestart. Vermoedelijk is de verpanding weer niet geregeld door KOM
.
mike79_ndinsdag 8 november 2016 @ 13:47
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 09:58 schreef mvloenh het volgende:
Onderstaand project bij FNC heeft inmiddels vertraging opgelopen.

SPOILER
Nu is de vertraging 'nog' maar 11 dagen, maar wat is de termijn dat FNC iets laat weten ?
FNC meldt dat er wordt gewacht tot er klanten hebben betaald. Op dit moment is de onderneming (A+ rating) niet liquide meer.
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 13:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 13:45 schreef mike79_n het volgende:
Betalingsprobleem project KOM:

SPOILER
Lodge-Trading-Company B+ project, slechts 4 van de 48 betalingen zijn gedaan en het incassotraject is opgestart. Vermoedelijk is de verpanding weer niet geregeld door KOM
.
Dat de verpanding weer niet geregeld is zit er wel in ja. Als jij in het project zit en de verpandingsovereenkomst is niet als bijlage zichtbaar onder het project in "mijn projecten" ga er dan maar vanuit dat het foute boel is.
BillieCFdinsdag 8 november 2016 @ 13:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 13:45 schreef mike79_n het volgende:
Betalingsprobleem project KOM:

SPOILER
Lodge-Trading-Company B+ project, slechts 4 van de 48 betalingen zijn gedaan en het incassotraject is opgestart. Vermoedelijk is de verpanding weer niet geregeld door KOM
.
Misschien kun je aan hun financieel adviseur vragen hoe het zit; die wordt in de pitch met naam en toenaam genoemd...
OpDieFietsdinsdag 8 november 2016 @ 13:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 13:45 schreef mike79_n het volgende:
Betalingsprobleem project KOM:

SPOILER
Lodge-Trading-Company B+ project, slechts 4 van de 48 betalingen zijn gedaan en het incassotraject is opgestart. Vermoedelijk is de verpanding weer niet geregeld door KOM
.
Tjongejonge, na 4 maanden...
Tja, het was wel een project waar veel vragentekens bij waren...
MT10dinsdag 8 november 2016 @ 13:59
4 termijnen, dat is vrij knap... Maar als ik de beoordeling van dat project me hier herinner was de algemene consensus ook dat dat niet direct een project was om in te investeren. Dat waren toch die hutjes voor gastarbeiders bij die manege, of niet? Wel weer apart dat volgens mij in de pitch toen beweerd werd dat al het grootste gedeelte voor een jaar verhuurd was toch?
xzazdinsdag 8 november 2016 @ 13:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 13:57 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Tjongejonge, na 4 maanden...
Tja, het was wel een project waar veel vragentekens bij waren...
Maar he, het was wel een B+ project, wat kan er mis gaan?

Edit: All hell breaks loose in de comments.

[ Bericht 4% gewijzigd door xzaz op 08-11-2016 14:05:06 ]
NaRegenDeZondinsdag 8 november 2016 @ 14:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 13:59 schreef MT10 het volgende:
4 termijnen, dat is vrij knap... Maar als ik de beoordeling van dat project me hier herinner was de algemene consensus ook dat dat niet direct een project was om in te investeren. Dat waren toch die hutjes voor gastarbeiders bij die manege, of niet? Wel weer apart dat volgens mij in de pitch toen beweerd werd dat al het grootste gedeelte voor een jaar verhuurd was toch?
Dit project heeft de twijfelachtige eer om de lijst aan te voeren van projecten die het snelst in de problemen zijn gekomen. Na de tweede termijn al een gedeeltelijke betaling met veel gezeur en nu bij de 4e termijn naar het incassobureau..........................................................................
Als ik het goed begrijp geven de dames geen reactie op contactpogingen van KOM. Zeker met de Oost-Europese zon verdwenen!
impact9dinsdag 8 november 2016 @ 14:12
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 22:08 schreef xzaz het volgende:
Leuke discussie op Twitter tussen Lex van Teeffelen en Peter Verhaar.

Transparantie, ja de banken hebben de afgelopen pakweg 30 jaar natuurlijk enorm veel transparantie getoond.
Ik ben het niet vaak eens met Peter Verhaar, echter dat FD en andere bladen/artikelen klakkeloos overnemen dat het rendement op CF altijd slecht is op basis van 8 projecten, dat gaat er bij mij ook niet in.
Gelukkig heeft Peter hier ook weer een grote mond, haha
NaRegenDeZondinsdag 8 november 2016 @ 14:14
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 november 2016 13:52 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat de verpanding weer niet geregeld is zit er wel in ja. Als jij in het project zit en de verpandingsovereenkomst is niet als bijlage zichtbaar onder het project in "mijn projecten" ga er dan maar vanuit dat het foute boel is.
Zouden de chalets er al staan? Ben benieuwd, Iets wat er niet is kan je niet verpanden...................
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 14:17
Tja, het is vanaf het begin een project geweest met volop onduidelijkheden dat hier uitgebreid besproken is. Ik lees even snel terug en zie onduidelijkheden over bouwvergunning, afgegeven vergunnen voor ruiter toeristen terwijl er geloof ik Polen in zouden komen enz. enz. Ook mega veel vragen op de KoM site trouwens en dat gaat nu inderdaad nog even door zie ik. Vanaf het begin al problemen met de aflossing. Triest, wederom weer een project wat al na een paar maanden in de problemen is. Dan ook nog eens een geldnemer die zo onbeschoft is dat ze niet de moeite wil nemen om te reageren. Ik vrees het ergste voor deze 183k.
obligatairedinsdag 8 november 2016 @ 14:19
Volgend jaar nieuwe wetgeving. Huisvesting mag alleen nog worden ingehouden op het loon van (buitenlandse) werknemers als de ingeschakelde huisvester gecertificeerd is. Dat zijn deze mensen vast niet.

Vond die huurtarieven destijds al exorbitant trouwens.
Speekselklierdinsdag 8 november 2016 @ 14:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:08 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Dit project heeft de twijfelachtige eer om de lijst aan te voeren van projecten die het snelst in de problemen zijn gekomen. Na de tweede termijn al een gedeeltelijke betaling met veel gezeur en nu bij de 4e termijn naar het incassobureau..........................................................................
Als ik het goed begrijp geven de dames geen reactie op contactpogingen van KOM. Zeker met de Oost-Europese zon verdwenen!
Maar het goede nieuws:
"Deze nieuwe entiteit zal (vanaf 1 maart 2016) voor alle projecten die via Kapitaal Op Maat zijn gefund, en namens alle betrokken investeerders, de ‘zekerheden’ borgen."

Dit project is van Mei. Nu kunnen we dus echt de kwaliteit van de verpandingen van KoM testen.
Want er zou hier toch iets geregeld moeten zijn.
Speekselklierdinsdag 8 november 2016 @ 14:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:14 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Zouden de chalets er al staan? Ben benieuwd, Iets wat er niet is kan je niet verpanden...................
Valt mee, dan staan ze nog netjes nieuw in de doos bij de leverancier en heeft de ondermer het geld nog (als er al is betaald zijn de chalets nu eigendom van de stichting)
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 14:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:19 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Maar het goede nieuws:
"Deze nieuwe entiteit zal (vanaf 1 maart 2016) voor alle projecten die via Kapitaal Op Maat zijn gefund, en namens alle betrokken investeerders, de ‘zekerheden’ borgen."

Dit project is van Mei. Nu kunnen we dus echt de kwaliteit van de verpandingen van KoM testen.
Want er zou hier toch iets geregeld moeten zijn.
Ik zou er niet op rekenen. Tot 1 a 2 maanden geleden werden eerst de centjes overgemaakt en daarna pas verpandingen e.d. geregeld. Ik begrijp dat het nog niet is toegevoegd bij het project in “mijn investeringen” dus dan is er vermoedelijk nog niets geregeld, ga daar maar vanuit.
Speekselklierdinsdag 8 november 2016 @ 14:27
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:25 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik zou er niet op rekenen. Tot 1 a 2 maanden geleden werden eerst de centjes overgemaakt en daarna pas verpandingen e.d. geregeld. Ik begrijp dat het nog niet is toegevoegd bij het project in “mijn investeringen” dus dan is er vermoedelijk nog niets geregeld, ga daar maar vanuit.
Ik zit er gelukkig niet in, het project kwam hier op FoK, maak ook bij de reacties op KoM niet heel postief uit de bus.
NaRegenDeZondinsdag 8 november 2016 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:27 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Ik zit er gelukkig niet in, het project kwam hier op FoK, maak ook bij de reacties op KoM niet heel postief uit de bus.
Zou de professor erin zitten? :)
djh77dinsdag 8 november 2016 @ 14:30
Dat wordt paarden verkopen voor de dames:
quote:
Het belangrijkste actief is een voorraad paarden welke gewaardeerd is op ¤ 196.000. De hoofdelijke aansprakelijkheid van HHTC heeft als zodanig wel betekenis.
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 14:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:29 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Zou de professor erin zitten? :)
Nee, want die heeft geloof ik aleen maar projecten bij GvE (in het kader van goed spreiden) :+
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 14:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:27 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Ik zit er gelukkig niet in, het project kwam hier op FoK, maak ook bij de reacties op KoM niet heel postief uit de bus.
Ik voor de duidelijkheid ook niet.
xzazdinsdag 8 november 2016 @ 14:32
Wie zit er hier wel in?
jsuijkerdinsdag 8 november 2016 @ 14:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:30 schreef djh77 het volgende:
Dat wordt paarden verkopen voor de dames:

[..]

Was er uberhaupt inzicht in de financien v t paardenclubje? Leuk waarde van die paarden maar die zijn niet verpand dus ook daar komen investeerders op een grote hoop
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 14:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:30 schreef djh77 het volgende:
Dat wordt paarden verkopen voor de dames:

[..]

Tja, laten we het hopen voor diegene die er in zitten.
obligatairedinsdag 8 november 2016 @ 14:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:29 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Zou de professor erin zitten? :)
Als hij binnenkort meldt in een van zijn vele interviews, dat hij op 44% default zit dan weten we het :Y
xzazdinsdag 8 november 2016 @ 14:38
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:34 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Tja, laten we het hopen voor diegene die er in zitten.
196k aan paarden, dan moeten er toch heel wat staan of een paar hele goede staan?
Speekselklierdinsdag 8 november 2016 @ 14:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:30 schreef djh77 het volgende:
Dat wordt paarden verkopen voor de dames:
Volgens mij was het een verzameling van BV-tjes (i.o.) en STAKs. Ik vrees dat de paardjes naar een andere BV tje zijn gehobbeld en dat de curator er weinig over te zeggen heeft.
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 14:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:38 schreef xzaz het volgende:

[..]

196k aan paarden, dan moeten er toch heel wat staan of een paar hele goede staan?
Mmm, het kan er makkelijk 1 zijn maar het kan ook zijn dat ze niet veel waarde hebben en dan praat je over ongeveer 1 euro de kilo (slachtprijs) als ze al geschikt voor menselijke consumptie. Mijn gevoel zegt echter dat het scenario van Speekselklier eerder aan de orde is. We gaan het zien….
djh77dinsdag 8 november 2016 @ 15:02
Ze moeten dan wel eerst failliet gaan, nu is er slechts sprake van een betalingsachterstand
dyna18dinsdag 8 november 2016 @ 15:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:08 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Dit project heeft de twijfelachtige eer om de lijst aan te voeren van projecten die het snelst in de problemen zijn gekomen. Na de tweede termijn al een gedeeltelijke betaling met veel gezeur en nu bij de 4e termijn naar het incassobureau..........................................................................
Als ik het goed begrijp geven de dames geen reactie op contactpogingen van KOM. Zeker met de Oost-Europese zon verdwenen!
Ik zit helaas in dit project.
En eerlijk gezegd snap ik er helemaal niets van, waarom dit al zo snel, zo rommelig verloopt.
De 2e aflossing was door dit bedrijf te laat overgemaakt.
De 3e aflossing was ook te laat en was 2500 euro te laag.
En nu de 4e aflossing gaat ook niet goed.

Misschien dat KoM hier juist spierballen toont om dit niet meer te accepteren en een incassobureau er op af te sturen.
Is er enige informatie dat dit bedrijf in de problemen zit? Of zijn ze gewoon heel heel erg slecht in hun financiën bijhouden?
bleyenburgdinsdag 8 november 2016 @ 15:05
w.b. vastgoed project op FNC: idd commercieel vastgoed (@NRDZ)
bleyenburgdinsdag 8 november 2016 @ 15:06
Chalet ding op KOM was bij voorbaat gedoemd.
Alleen zó snel had zelfs ik niet verwacht
NaRegenDeZondinsdag 8 november 2016 @ 15:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 15:05 schreef bleyenburg het volgende:
w.b. vastgoed project op FNC: idd commercieel vastgoed (@NRDZ)
Dank! Met in 2014 volgens streetview ook al wat leegstand en een Halfords in de straat die er nu miet meer is. Ik zou hier niet in stappen. Erg twijfelachtig of de huuropbrengst gestaag door loopt komende tijd.
bleyenburgdinsdag 8 november 2016 @ 15:27
@NRDZ: Ik snap je bezwaren. Die deel ik ook.
Echter, de waarde van het vastgoed an sich en de gepresenteerde cijfers maken dat ik de gok wel aan durf.
Bij onverhoopt mislopen, zijn er m.i. genoeg aanknopimgspunten om een en ander terug te halen.
u
Uiteraard ben ik benieuwd hoe FNC dat in een dergelijk geval aan gaat pakken
Ondanks de scepsis, welke er ook bij mij zeker is, heb ik er een ieniemienie bedragje in gestopt.
mike79_ndinsdag 8 november 2016 @ 15:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 13:45 schreef mike79_n het volgende:
Betalingsprobleem project KOM:

SPOILER
Lodge-Trading-Company B+ project, slechts 4 van de 48 betalingen zijn gedaan en het incassotraject is opgestart. Vermoedelijk is de verpanding weer niet geregeld door KOM
.
De betaling is nu toch ontvangen door KOM, in twee delen, en wordt morgen naar de investeerders overgemaakt. Misschien is het snelle incassotraject van KOM een nuttige les voor het project in kwestie.
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 16:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 15:54 schreef mike79_n het volgende:

[..]

De betaling is nu toch ontvangen door KOM, in twee delen, en wordt morgen naar de investeerders overgemaakt. Misschien is het snelle incassotraject van KOM een nuttige les voor het project in kwestie.
Laten we het hopen!
djh77dinsdag 8 november 2016 @ 16:05
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 13:58 schreef AQuila360 het volgende:
Maar als die 6,21% klopt ben ik daar opzich nog wel tevreden mee.

Jaarlijks rendement van uw portefeuille Peildatum 1-10-2016

Bruto rendement 7,75%

Bruto rendement na aftrek fee 7,20%

Netto rendement (na aftrek fee en achterstand) 6,21%

-edit- denk trouwens dat die laatste default er nog niet in zit (al staat die wel bij achterstand) omdat dit per 1-10 is dus dan zakt het toch nog wel een stukje weg.
Je kan bij GvE het rendement opvragen in het worst case scenario. Ze gaan er dan van uit dat er geen betalingen meer binnenkomen van de projecten in default. Misschien voor jou eens interessant op voor te laten rekenen (kijken of ze zelf ook schrikken).
iw84tdinsdag 8 november 2016 @ 16:21
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 november 2016 16:00 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Laten we het hopen!
Een maand geleden vertelde Pim van der Velde van KOM mij dat er bij iedere betaling die te laat is er direct een incassobureau wordt ingeschakeld. Alle ondernemers zijn daar ook schriftelijk op de hoogte gesteld.
iw84tdinsdag 8 november 2016 @ 16:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 16:05 schreef djh77 het volgende:

[..]

Je kan bij GvE het rendement opvragen in het worst case scenario. Ze gaan er dan van uit dat er geen betalingen meer binnenkomen van de projecten in default. Misschien voor jou eens interessant op voor te laten rekenen (kijken of ze zelf ook schrikken).
Klopt heb ik ook gedaan. Maar mijn worst case scenario is dat er nog veel meer projecten default gaan.
petercdinsdag 8 november 2016 @ 17:12
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:47 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Mmm, het kan er makkelijk 1 zijn maar het kan ook zijn dat ze niet veel waarde hebben en dan praat je over ongeveer 1 euro de kilo (slachtprijs) als ze al geschikt voor menselijke consumptie. Mijn gevoel zegt echter dat het scenario van Speekselklier eerder aan de orde is. We gaan het zien….
Wie belt Anky van Grunsven voor de paardjes of haar husband Sjef Jansen, die wete veul van perdjes
obligatairedinsdag 8 november 2016 @ 17:23
quote:
12s.gif Op dinsdag 8 november 2016 17:12 schreef peterc het volgende:

[..]

Wie belt Anky van Grunsven voor de paardjes of haar husband Sjef Jansen, die wete veul van perdjes
Of anders de slager...😊😊
BillieCFdinsdag 8 november 2016 @ 17:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 november 2016 17:23 schreef obligataire het volgende:

[..]

Of anders de slager...😊😊
Piet de Leeuw in Amsterdam weet er ook wel raad mee!
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 17:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 november 2016 17:23 schreef obligataire het volgende:

[..]

Of anders de slager...😊😊
Dan krijg je het zelfde als met inventaris, a 6 cent de kilo. Oké, iets meer. Dan praat je over ongeveer 1 euro de kilo (slachtprijs) als ze al geschikt zijn voor menselijke consumptie. Hier moeten dan de vervoerskosten e.d. nog vanaf. Gaat niet echt opschieten dus. Gelukkig is het nog niet zo ver en komt er weer een betaling aan begrijp ik. Dat is voor alle partijen véél beter.
djh77dinsdag 8 november 2016 @ 18:39
Een a project op FNC: https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
najra1990dinsdag 8 november 2016 @ 19:09
quote:
Tja, als je met 2 miljoen omzet slechts 40K winst kan behalen... Dan denk ik dat ik hem toch laat lopen...
FINONAFdinsdag 8 november 2016 @ 20:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 19:09 schreef najra1990 het volgende:

[..]

Tja, als je met 2 miljoen omzet slechts 40K winst kan behalen... Dan denk ik dat ik hem toch laat lopen...
,
Ja het resultaat is al twee jaar op rij lager. Brutomarge daalt ook flink 2015: 33% 2014: 34% 2013: 46%.Vlottende activa (w.o. voorraden, risico op incourantheid) loopt ook op. Ik pas.
obligatairedinsdag 8 november 2016 @ 20:41
En stapelfinanciering waarschijnlijk.

In de vlottende activa zit misschien ook een rekening-courant met de directie. Dit zou je moeten wegstrepen tegen het eigen vermogen.
Mynheer007dinsdag 8 november 2016 @ 22:07
Weer een nieuwe collin
SPOILER
marathon2000dinsdag 8 november 2016 @ 22:39
De nieuwe nog verborgen Collin zorgt voor aflossing van een GVE lening waarin een aantal FOK members zitten. Ze hadden in okt.2014 'groei' voor ogen, dat is niet uitgekomen, wisselende resultaten.

SPOILER
Campers zijn hot, maar is een vouwwagen van deze tijd?
Ik geloof er niet zo in, en ben niet kapot van stapelfinancieringen (met op het oog overwaarde op het OG, maar dat is wel op basis van een going concern taxatie).
Horsemendinsdag 8 november 2016 @ 22:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 22:07 schreef Mynheer007 het volgende:
Weer een nieuwe collin
SPOILER
Is het actuele saldo van de lening nu 1.265k of 1.515k?
Op zich een goede zaak dat Collin nu met een hypotheek gaat werken, echter in dit geval hebben we er vermoedelijk niet veel aan. Het is namelijk weer een stapel financiering met de Abn-Amro die het eerste hypotheekrecht heeft. En zoals het de Abn-Amro betaamt willen ze weer het onderste uit de kan met de standstill periode van 6 maanden waardoor ze uiteraard voor aan staan om te zorgen dat ze zelf geen cent te kort komen.
Ik stapel niet meer en al helemaal niet met de Abn-Amro.

(Ik zit trouwens in de bestaande GvE lening dus ik begrijp dat ik op korte termijn een extra aflossing krijg :7 )

[ Bericht 7% gewijzigd door Horsemen op 08-11-2016 23:08:12 ]
Ernie58dinsdag 8 november 2016 @ 22:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 22:39 schreef marathon2000 het volgende:
De nieuwe nog verborgen Collin zorgt voor aflossing van een GVE lening waarin een aantal FOK members zitten. Ze hadden in okt.2014 'groei' voor ogen, dat is niet uitgekomen, wisselende resultaten.

SPOILER
Campers zijn hot, maar is een vouwwagen van deze tijd?
Ik geloof er niet zo in, en ben niet kapot van stapelfinancieringen (met op het oog overwaarde op het OG, maar dat is wel op basis van een going concern taxatie).
Ik zit in de GvE lening, Hopelijk komt het project bij Collin snel vol want ik vind het uitblijven van de groei niet bepaald geruststellend.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ernie58 op 08-11-2016 23:05:39 ]
dyna18dinsdag 8 november 2016 @ 23:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 november 2016 16:21 schreef iw84t het volgende:

[..]

Een maand geleden vertelde Pim van der Velde van KOM mij dat er bij iedere betaling die te laat is er direct een incassobureau wordt ingeschakeld. Alle ondernemers zijn daar ook schriftelijk op de hoogte gesteld.
Lijkt me inderdaad een prima keuze om niet met je te laten sollen.
3 betalingen die te laat zijn vraagt inderdaad om een stevig gesprek.
obligatairedinsdag 8 november 2016 @ 23:07
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 november 2016 22:43 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Is het actuele saldo van de lening nu 1.265k of 1.515k?
Op zich een goede zaak dat Collin nu met een hypotheek gaat werken, echter in dit geval hebben we er vermoedelijk niet veel aan. Het is namelijk weer een stapel financiering met de Abn-Amro die het eerste hypotheekrecht heeft. En zoals het de Abn-Amro betaamt willen ze weer het onderste uit de kan met de standstill periode van 6 maanden waardoor ze uiteraard voor aan staan om te zorgen dat ze zelf geen cent te kort komen.
Ik stapel niet meer en al helemaal niet met de Abn-Amro.
Ik ga hier ook niet aan meedoen. Ze zitten duidelijk krap bij kas en ze hebben deze lening nodig om het voortbestaan veilig te stellen, al wordt het verhaal zoals gebruikelijk heel positief gebracht. En met ABN die ieder moment de stekker er uit kan trekken........brrrrr :N
FINONAFwoensdag 9 november 2016 @ 07:10


[ Bericht 52% gewijzigd door FINONAF op 09-11-2016 07:31:43 ]
paardendokterwoensdag 9 november 2016 @ 07:21
[quote]0s.gif Op woensdag 9 november 2016 07:10 schreef FINONAF het volgende:

[..]

[ Bericht 19% gewijzigd door paardendokter op 09-11-2016 07:49:47 (geqout bericht inmiddels verwijderd) ]
brulaap112woensdag 9 november 2016 @ 07:34
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 07:21 schreef paardendokter het volgende:

[..]

Ik vind dit een onethische opmerking (want wat je via je werk weet moet vertrouwelijk blijven), zou op zijn minst gespoilerd moeten worden.....
Zou niet weten waarom, als ze bijvoorbeeld slecht betalen aan zijn werk. Als hij hun accountant is oid kan het niet nee.

[ Bericht 3% gewijzigd door brulaap112 op 09-11-2016 07:52:21 ]
Bengerwoensdag 9 november 2016 @ 08:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 23:07 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik ga hier ook niet aan meedoen. Ze zitten duidelijk krap bij kas en ze hebben deze lening nodig om het voortbestaan veilig te stellen, al wordt het verhaal zoals gebruikelijk heel positief gebracht. En met ABN die ieder moment de stekker er uit kan trekken........brrrrr :N
Of de ABN direct de stekker er uit kan trekken is mij niet duidelijk. Ze hebben het over een langlopende lening. Als deze door betalingsachterstanden direct opeisbaar is, zou je toch een melding daarvan mogen verwachten. Ik vind een direct opeisbare lening niet langlopend. (Als Collin dat weet en niet meldt vind ik dat misleiding.)
Dat ze nu meer geld moeten lenen om hun oude lening (met lagere rente) af te kunnen lossen is wel zorgwekkend. Als ik de lijn doortrek moeten ze over 2 jaar 5 ton lenen tegen 8% om deze lening af te lossen.
En die beoordeling Verhoogd risico van D&B baart me ook zorgen. Normaal gesproken wordt aan zoiets ook wel een verhaal gehangen, maar dat er niet op in wordt gegaan is zorgwekkend.
Deze valt bij mij in de categorie "bij twijfel niet doen".

[ Bericht 0% gewijzigd door Benger op 09-11-2016 08:54:24 ]
Speekselklierwoensdag 9 november 2016 @ 09:41
Ik zie dat er op het pand een eerste hypotheek is gevestigd diie beduidend lager is dan de waarde van het pand. Een tweede hypotheek zou er dus de nodige zekerheid geven. Ik snap deze opmerking niet:
quote:
** In de hypotheekakte zal een standstill periode worden opgenomen van 6 maanden. Deze houdt in dat Collin pas gerechtigd is tot uitwinning na schriftelijke toestemming ABN-AMRO Bank (gedurende de standstill periode van 6 maanden) óf na afloop van de standstill periode van 6 maanden.
Dit is niet gebruikelijk en zou ook niet nodig hoeven zijn omdat de ABN zijn centjes toch wel krijgt als het pand moet worden verkocht. Er is een behoorlijke overwaarde. Ik kan eigenlijk geen rede bedenken waarom dit voor de bank belangrijk is.

Een van jullie wel?
rockenfellerwoensdag 9 november 2016 @ 09:56
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 09:41 schreef Speekselklier het volgende:
Ik zie dat er op het pand een eerste hypotheek is gevestigd diie beduidend lager is dan de waarde van het pand. Een tweede hypotheek zou er dus de nodige zekerheid geven. Ik snap deze opmerking niet:

[..]

Dit is niet gebruikelijk en zou ook niet nodig hoeven zijn omdat de ABN zijn centjes toch wel krijgt als het pand moet worden verkocht. Er is een behoorlijke overwaarde. Ik kan eigenlijk geen rede bedenken waarom dit voor de bank belangrijk is.

Een van jullie wel?
De bank behoudt graag het initiatief. In deze periode heeft de bank de gelegenheid om haar positie veilig te stellen of eventueel zelf tot uitwinning over te gaan.
marathon2000woensdag 9 november 2016 @ 09:59
Heeft iemand ervaring met CapitalCircle?

Ik zie vooral financieringen voor franchises.
>investeren vanaf 500EU
>onderbieden (=lagere rente bieden) is mogelijk, dat fenomeen kende ik nog niet
>CC heeft een bewaardersfee van 1%/jr
>Werkt met een derdengeld rekening (CCTrust BV)
>Wallet (moet je betalen voor uitbetalingen?)
Speekselklierwoensdag 9 november 2016 @ 10:04
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 09:56 schreef rockenfeller het volgende:
De bank behoudt graag het initiatief. In deze periode heeft de bank de gelegenheid om haar positie veilig te stellen of eventueel zelf tot uitwinning over te gaan.
Ja maar als er een tweede hypotheek op het pand zit dan kan je de eerste niet meer ophogen. Ik zie dus niet echt in wat er veilig te stellen is. Zelfs als de bank het initiatief neemt en de Crowd met de handen over elkaar gaat zitten komt de tweede staffel naar de Crowd.

Of is die tweede hypotheek niet zo hard als wij denken. Heeft iemand al in het kadaster gekeken naar eerdere Colling hypotheken? Die van de KoM-poelier staat echt met naam en toenaam ingeschreven (applaus voor KoM, zelfs van mij).
Bengerwoensdag 9 november 2016 @ 10:06
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:04 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Ja maar als er een tweede hypotheek op het pand zit dan kan je de eerste niet meer ophogen. Ik zie dus niet echt in wat er veilig te stellen is. Zelfs als de bank het initiatief neemt en de Crowd met de handen over elkaar gaat zitten komt de tweede staffel naar de Crowd.

Of is die tweede hypotheek niet zo hard als wij denken. Heeft Collin een stichting zekerheden? Heeft iemand al in het kadaster gekeken naar eerdere Colling hypotheken? Die van de KoM-poelier staat echt met naam en toenaam ingeschreven (applaus voor KoM, zelfs van mij).
Ik vermoed dat de ABN niet helemaal zeker is dat het pand bij executie genoeg opbrengt. Dus wil men tijd hebben om het pand rustig te verkopen. Dat zou ook betekenen dat die tweede hypotheek misschien geen zekerheid biedt.
rockenfellerwoensdag 9 november 2016 @ 10:13
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:06 schreef Benger het volgende:

[..]

Ik vermoed dat de ABN niet helemaal zeker is dat het pand bij executie genoeg opbrengt. Dus wil men tijd hebben om het pand rustig te verkopen. Dat zou ook betekenen dat die tweede hypotheek misschien geen zekerheid biedt.
Precies. De bank zal wel ernstig twijfelen over de opgegeven vrije verkoopwaarde en daarmee de executiewaarde.
Speekselklierwoensdag 9 november 2016 @ 10:16
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:06 schreef Benger het volgende:
Ik vermoed dat de ABN niet helemaal zeker is dat het pand bij executie genoeg opbrengt. Dus wil men tijd hebben om het pand rustig te verkopen. Dat zou ook betekenen dat die tweede hypotheek misschien geen zekerheid biedt.
Mogelijk, maar een pijnlijke constatering. Waarom twijfelt Collin daar dan niet aan? Er zou dan bijna een miljoen verschil zitten tussen de taxatie en de opbrengst. Dat vraagt om en degelijke hertaxatie voordat de lening wordt verstrekt.

Voor de liefhebber: Het is nu voor particulieren mogelijk om hypothekaire inschrijvingen te bekijken via het kadaster. Voor drie euro kan je de daadwerkelijke inschrijving van een project controleren.

[ Bericht 1% gewijzigd door Speekselklier op 09-11-2016 10:22:59 ]
rockenfellerwoensdag 9 november 2016 @ 10:25
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:16 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Mogelijk, maar een pijnlijke constatering. Waarom twijfelt Collin daar dan niet aan? Er zou dan bijna een miljoen verschil zitten tussen de taxatie en de opbrengst. Dat vraagt om en degelijke hertaxatie voordat de lening wordt verstrekt.

Voor de liefhebber: Het is nu voor particulieren mogelijk om hypothekaire inschrijvingen te bekijken via het kadaster. Voor drie euro kan je de daadwerkelijke inschrijving van een project controleren.
Volgens de site hebben ze 4000m2 oppervlakte. Als je ¤ 70 per m2 rekent als huur kom je op een huurwaarde van ¤ 280.000,-- Als beleggingswaarde zou de 2,5 mio dan wel kunnen kloppen. Maar ja, wat als ze het niet redden dan zegt dit bedrag natuurlijk niet veel.
Speekselklierwoensdag 9 november 2016 @ 10:30
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:25 schreef rockenfeller het volgende:
Volgens de site hebben ze 4000m2 oppervlakte.
Leuke annekdote:
Ik heb eens een website gebouwd voor een grote meubelwinkel.
Op een gegeven moment moest ik op de website de oppervlakte van de winkel aanpassen. (vergroting van 30% of zo).
Ik vroeg hee, ga je uitbreiden?
Antwoord nee hoor, maar er is nu een concurrent die adverteert met xxx-meter. Dus wij moeten mee.

conclusie: vertrouw op een meetlat en niet op een website.
NaRegenDeZonwoensdag 9 november 2016 @ 10:34
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:25 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

Volgens de site hebben ze 4000m2 oppervlakte. Als je ¤ 70 per m2 rekent als huur kom je op een huurwaarde van ¤ 280.000,-- Als beleggingswaarde zou de 2,5 mio dan wel kunnen kloppen. Maar ja, wat als ze het niet redden dan zegt dit bedrag natuurlijk niet veel.
Exact. Is de taxatie waarde de vrije verkoopwaarde? De executie waarde? Wat staat er allemaal leeg in de omgeving? En wie wil in dit pand op die locatie op dat moment een dergelijke showroom/winkel beginnen als het mis gaat? Dit laatste zou het pand zomaar de helft van de taxatie waarde in de vrije verkoop kunnen laten opbrengen bij executie.
Aan de andere kant als het een officiële taxatie is uit 2015 dan zou de crises en leegstand erin meegenomen moeten zijn, want die stamt van voor die tijd.
Ik zeg zou moeten want taxaties van die tijd kon je behoorlijk beïnvloeden als opdrachtgever. Een (her) taxatie op dit moment met Collin als opdrachtgever zou meer duidelijkheid geven.
rockenfellerwoensdag 9 november 2016 @ 10:36
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:34 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Exact. Wat staat er allemaal leeg in de omgeving? En wie wil in dit pand op die locatie op dat moment een dergelijke showroom/winkel beginnen als het mis gaat. Dit zou het pand zomaar de helft van de taxatie waarde in de vrije verkoop kunnen laten opbrengen bij executie.
Aan de andere kant als het een officiële taxatie is uit 2015 dan zou de crises en leegstand erin meegenomen moeten zijn, want die stamt van voor die tijd.
Ik zeg zou moeten want taxaties van die tijd kon je behoorlijk beïnvloeden als opdrachtgever. Een (her) taxatie op dit moment met Collin als opdrachtgever zou meer duidelijkheid geven.
Zie funda (adres is ook Trompet in Heemskerk). Alhoewel dit aanzienlijk kleinere pandjes lijken

http://www.fundainbusiness.nl/bedrijfshal/heemskerk/
rockenfellerwoensdag 9 november 2016 @ 10:37
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:30 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Leuke annekdote:
Ik heb eens een website gebouwd voor een grote meubelwinkel.
Op een gegeven moment moest ik op de website de oppervlakte van de winkel aanpassen. (vergroting van 30% of zo).
Ik vroeg hee, ga je uitbreiden?
Antwoord nee hoor, maar er is nu een concurrent die adverteert met xxx-meter. Dus wij moeten mee.

conclusie: vertrouw op een meetlat en niet op een website.
_O-

Ok hier heb je een punt!
NaRegenDeZonwoensdag 9 november 2016 @ 11:05
Nieuw op FNC:
Een nieuw project staat voor u klaar:
Titel: Voorfinanciering Audio & Electra projecten
Kredietbedrag: ¤ 75.000,-
Termijn: 3 jaar
Rentevoet: 7,35 %


Korte beschrijving:
Koudijs Expert B.V. is een adviescentrum voor audio, video en huishoudelijke apparatuur. De reden van de kredietaanvraag is het aanwenden van voorfinanciering voor beeld-, geluid- en domotica oplossingen in nieuwbouw- en verbouwprojecten.
INVESTEER NU

Teruglopende "winst", oplopende schuld. De branche heeft het moeilijk om tegen de coolblue's en andere webgiganten op te boxen. Ik kan me wel voorstellen dat deze winkel zich meer op instaleren en maatwerk wil richten. Ik ken de winkel, hij staat goed bekend, toch vind ik de branche kennende het risico te groot om er een substantieel bedrag in te stoppen.

[ Bericht 13% gewijzigd door NaRegenDeZon op 09-11-2016 12:00:34 ]
xzazwoensdag 9 november 2016 @ 11:10
En probeer de goederen maar eens tegen 8% extra te verkopen in deze markt..
Speekselklierwoensdag 9 november 2016 @ 11:46
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 11:10 schreef xzaz het volgende:
En probeer de goederen maar eens tegen 8% extra te verkopen in deze markt..
Als het goed is blijft een goed geen jaar op de plank liggen.
elke maand verkopen met 1% zou genoeg moeten zijn. (als we alleen naar het goed kijken dan)
obligatairewoensdag 9 november 2016 @ 12:09
Vraagje tussendoor: wisten jullie dat Wiebke Weihnachten een B.V. is?
Wat betekent dit voor de zekerheden?
Speekselklierwoensdag 9 november 2016 @ 12:12
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 12:09 schreef obligataire het volgende:
Vraagje tussendoor:
1) wisten jullie dat Wiebke Weihnachten een B.V. is?
2) Wat betekent dit voor de zekerheden?
1) Dat stond in het verhaal toch?
2) En ze heeft getekend voor HA, dus als de BV leeg kan je Wiebke uitkleden voor de rest aanschrijven.. Van de 170 projecten van Kom zijn er denk ik wel 100 een BV met HA.
SPOILER
Organisatie
Wiebkes Weihnachten is een BV opgericht in 2015. Tot nu heb ik de winkel en markt volledig zelf bemand. In de pop-up Kerstwinkel in Amstelveen ga ik voor het eerst met personeel werken om de volledige openingstijden te kunnen meedraaien. Het personeel zal in gepaste kleding lopen die bijdragen aan de sfeer. Ik heb goede contacten met mijn leveranciers en deze zijn al op de hoogte van mijn nieuwe pop-up Kerstwinkel.


[ Bericht 5% gewijzigd door Speekselklier op 09-11-2016 12:20:43 ]
obligatairewoensdag 9 november 2016 @ 12:13
OK, was me ontgaan :@
Speekselklierwoensdag 9 november 2016 @ 12:15
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 12:13 schreef obligataire het volgende:
OK, was me ontgaan :@
Begrijp ik trouwens dat de overeenkomst intussen is getekend? Vlotte aktie!

Moet natuurlijk wel duidelijk in de overeenkomst staan dat ze de HA accepteert.
Tot op heden staat dat bij KoM altijd wel in de overeenkomst.
(maar bij de huidige misgelopen projecten is er volgens mij niet veel mee gebeurt)

[ Bericht 3% gewijzigd door Speekselklier op 09-11-2016 12:21:27 ]
petercwoensdag 9 november 2016 @ 12:35
Anders Belicht Advocatuur
Project:
15510 Zakelijk
Leendoel:
Overige bedrijfsmiddelen
Classificatie:
3
G-PD percentage:
0,02
Creditsafe score:
74
Project is volgeschreven
Kredietbedrag:
¤ 50.000
Geinvesteerd:
¤ 50.000
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden

zit al vol ; 6k lenen voor een auto, 8k lenen voor inventaris, 12k website reclame etc. Dit zijn toch gewoon zaken welke uit een lopende exploitatie zouden moeten kunnen komen Zeker met 180k omzet . 63jr zijn en een lening aangaan voor 60 mnd voor deze zaken?

[ Bericht 25% gewijzigd door peterc op 09-11-2016 12:44:49 ]
escortmk2woensdag 9 november 2016 @ 12:41
Een advocaat die 50k nodig heeft waarvan 6000 euro nodig is voor de aanschaf van een auto om relaties en de rechtbank mee te bezoeken.

Vreemd verhaal wat mij betreft.

Niet dat het ertoe doet, want hij zit al vol.
najra1990woensdag 9 november 2016 @ 12:41
quote:
12s.gif Op woensdag 9 november 2016 12:35 schreef peterc het volgende:
Anders Belicht Advocatuur
Project:
15510 Zakelijk
Leendoel:
Overige bedrijfsmiddelen
Classificatie:
3
G-PD percentage:
0,02
Creditsafe score:
74
Project is volgeschreven
Kredietbedrag:
¤ 50.000
Geinvesteerd:
¤ 50.000
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
Ik was helaas te laat... had hem wel mee willen nemen...
petercwoensdag 9 november 2016 @ 12:46
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 12:41 schreef najra1990 het volgende:

[..]

Ik was helaas te laat... had hem wel mee willen nemen...
zit al vol ; 6k lenen voor een auto, 8k lenen voor inventaris, 12k website reclame etc. Dit zijn toch gewoon zaken welke uit een lopende exploitatie zouden moeten kunnen komen Zeker met 180k omzet . 63jr zijn en een lening aangaan voor 60 mnd voor deze zaken?

Zal best een goede advocaat zijn, maar ook een goede ondernemer, en scheiden is dus duur
iw84twoensdag 9 november 2016 @ 12:48
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 12:12 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

1) Dat stond in het verhaal toch?
2) En ze heeft getekend voor HA, dus als de BV leeg kan je Wiebke uitkleden voor de rest aanschrijven.. Van de 170 projecten van Kom zijn er denk ik wel 100 een BV met HA.
SPOILER
Organisatie
Wiebkes Weihnachten is een BV opgericht in 2015. Tot nu heb ik de winkel en markt volledig zelf bemand. In de pop-up Kerstwinkel in Amstelveen ga ik voor het eerst met personeel werken om de volledige openingstijden te kunnen meedraaien. Het personeel zal in gepaste kleding lopen die bijdragen aan de sfeer. Ik heb goede contacten met mijn leveranciers en deze zijn al op de hoogte van mijn nieuwe pop-up Kerstwinkel.
Wat is voor haar het voordeel om een BV te hebben? Dat ontgaat me. Fiscaal lijkt me dat in haar situatie niet voordelig, gezien haar kleine bedrijfje met kleine winst.
xzazwoensdag 9 november 2016 @ 12:55
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2016 12:48 schreef iw84t het volgende:

[..]

Wat is voor haar het voordeel om een BV te hebben? Dat ontgaat me. Fiscaal lijkt me dat in haar situatie niet voordelig, gezien haar kleine bedrijfje met kleine winst.
Misschien voor personeel?
OpDieFietswoensdag 9 november 2016 @ 13:03
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 09:41 schreef Speekselklier het volgende:
Ik zie dat er op het pand een eerste hypotheek is gevestigd diie beduidend lager is dan de waarde van het pand. Een tweede hypotheek zou er dus de nodige zekerheid geven. Ik snap deze opmerking niet:

[..]

Dit is niet gebruikelijk en zou ook niet nodig hoeven zijn omdat de ABN zijn centjes toch wel krijgt als het pand moet worden verkocht. Er is een behoorlijke overwaarde. Ik kan eigenlijk geen rede bedenken waarom dit voor de bank belangrijk is.

Een van jullie wel?
Ik lees het zo dat de bank gewoon wil voorkomen dat in geval van problemen Collin eenzijdig tot uitwinning (i.e. gedwongen verkoop van het pand) over kan gaan, terwijl de bank daar nog even mee wil wachten (om wat voor reden dan ook) of misschien andere wegen wil bewandelen. Lijkt me op zich niet onlogisch, aangezien zij verreweg de grootste schuldeiser zijn.
namliamwoensdag 9 november 2016 @ 13:08
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:30 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Leuke annekdote:
Ik heb eens een website gebouwd voor een grote meubelwinkel.
Op een gegeven moment moest ik op de website de oppervlakte van de winkel aanpassen. (vergroting van 30% of zo).
Ik vroeg hee, ga je uitbreiden?
Antwoord nee hoor, maar er is nu een concurrent die adverteert met xxx-meter. Dus wij moeten mee.

conclusie: vertrouw op een meetlat en niet op een website.
Rapportage gemaakt, komt 2,2 uit als gemiddelde...
Klant nee dat kan niet dat moet (hoe dan ook) kleiner zijn dan 2
Rapportage aangepast, deze is een regel die altijd "rapport gemiddelde: 1,95" weergeeft

Conclusie vertrouw welk cijfer dan ook nooit op zijn "face value"
Bengerwoensdag 9 november 2016 @ 14:32
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 12:55 schreef xzaz het volgende:

[..]

Misschien voor personeel?
Heb ik ook aan zitten denken. Maar run het bedrijf dan als eenmanszaak en gebruik de BV als uitzendbureau. Fiscaal is dit niet handig.
Speekselklierwoensdag 9 november 2016 @ 15:04
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2016 12:48 schreef iw84t het volgende:

[..]

Wat is voor haar het voordeel om een BV te hebben? Dat ontgaat me. Fiscaal lijkt me dat in haar situatie niet voordelig, gezien haar kleine bedrijfje met kleine winst.
Mogelijk heeft ze van iemand dat advies gekregen omdat ze geld voor haar zaak ging lenen.
Ze beseft dan niet dat ze vervolgens ook voor HA heeft getekend. (heeft ze dat??????)
obligatairewoensdag 9 november 2016 @ 15:36
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 15:04 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Mogelijk heeft ze van iemand dat advies gekregen omdat ze geld voor haar zaak ging lenen.
Ze beseft dan niet dat ze vervolgens ook voor HA heeft getekend. (heeft ze dat??????)
Fiscaal is het héél onhandig inderdaad. Zo loopt ze haar zelfstandigenaftrek, FOR, MKB-vrijstelling, verliesverrekening mis en moet ze een salaris nemen (in principe).

Misschien is ze bang voor produktaansprakelijkheid?

[ Bericht 1% gewijzigd door obligataire op 09-11-2016 15:41:20 ]
Bengerwoensdag 9 november 2016 @ 15:59
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 15:36 schreef obligataire het volgende:

[..]

Fiscaal is het héél onhandig inderdaad. Zo loopt ze haar zelfstandigenaftrek, FOR, MKB-vrijstelling, verliesverrekening mis en moet ze een salaris nemen (in principe).

Misschien is ze bang voor produktaansprakelijkheid?
Naar ik heb begrepen was de BV opgericht vanuit het eerdere plan een permanente kerstwinkel te beginnen. Dat is op termijn nog steeds de bedoeling.
FINONAFdonderdag 10 november 2016 @ 10:38
En weer een vervroegde aflossing (17 termijnen; 31 termijnen waren al eerder betaald.) ontvangen bij GVE, de 5e alweer. :) Overigens hier (nog) geen bericht van GVE over ontvangen.
EDIT: nu ook netjes een e-mail ontvangen van GVE!
SPOILER
5859 Een geluk bij een ongeluk


[ Bericht 3% gewijzigd door FINONAF op 10-11-2016 11:33:00 ]
Horsemendonderdag 10 november 2016 @ 11:12
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 10:38 schreef FINONAF het volgende:
En weer een vervroegde aflossing (17 termijnen; 31 termijnen waren al eerder betaald.) ontvangen bij GVE, de 5e alweer. :) Overigens hier (nog) geen bericht van GVE over ontvangen.

SPOILER
5859 Een geluk bij een ongeluk
Gefeliciteerd! Blijft altijd een leuke meevaller.
djh77donderdag 10 november 2016 @ 11:46
Project voor de korte termijn. 6mnd tegen 3,5%: https://www.lendahand.com(...)utcrackers-products/
petercdonderdag 10 november 2016 @ 11:56
quote:
14s.gif Op donderdag 10 november 2016 11:12 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Gefeliciteerd! Blijft altijd een leuke meevaller.
Zit de professor ook in dit project? Een van de acht? .......Goh jammer
FINONAFdonderdag 10 november 2016 @ 11:56
Weer twee nieuwe projecten bij Funding Circle een A en een C.

[ Bericht 9% gewijzigd door FINONAF op 10-11-2016 12:12:33 ]
mvloenhdonderdag 10 november 2016 @ 12:32
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 11:56 schreef FINONAF het volgende:
Weer twee nieuwe projecten bij Funding Circle een A en een C.
Bij allebei geen cijfers van dit jaar......
FINONAFdonderdag 10 november 2016 @ 12:36
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 12:32 schreef mvloenh het volgende:

[..]

Bij allebei geen cijfers van dit jaar......
Jawel hoor, bij de een t/m 30/06 en bij de ander t/m 30/09.
ITradedonderdag 10 november 2016 @ 12:36
De Houtspuiterij heeft bijna geen winst in 2016 en weinig eigen vermogen in 2015, die laat ik gaan.

De Taxateur had in 2015 een flink eigen vermogen en in 16 ook een goeie winst. Maar ik vind het risico hier lastig in te schatten. Hoop dat iemand hier veel kennis heeft van auto handel.
mvloenhdonderdag 10 november 2016 @ 12:37
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 12:36 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Jawel hoor, bij de een t/m 30/06 en bij de ander t/m 30/09.
Sorry, bedoel geen balansoverzicht

quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 12:36 schreef ITrade het volgende:
De Houtspuiterij heeft bijna geen winst in 2016 en weinig eigen vermogen in 2015, die laat ik gaan.

De Taxateur had in 2015 een flink eigen vermogen en in 16 ook een goeie winst. Maar ik vind het risico hier lastig in te schatten. Hoop dat iemand hier veel kennis heeft van auto handel.
Die autohandel vind ik ook lastig, waarom moet je zoveel lenen als je toch een goede winst maakt ?
FINONAFdonderdag 10 november 2016 @ 13:08
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 12:37 schreef mvloenh het volgende:

[..]

Sorry, bedoel geen balansoverzicht

[..]

Die autohandel vind ik ook lastig, waarom moet je zoveel lenen als je toch een goede winst maakt ?
De cashflow gaat allemaal weer in de voorraad zitten.
bleyenburgdonderdag 10 november 2016 @ 13:19
En nog een nieuwe op FNC
Een nieuwe auto voor een koffie (etc.) leverancier.
OpDieFietsdonderdag 10 november 2016 @ 13:25
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 13:19 schreef bleyenburg het volgende:
En nog een nieuwe op FNC
Een nieuwe auto voor een koffie (etc.) leverancier.
Ziet er wel aardig uit op het eerste gezicht? Aardige omzetgroei in 2016 en waarschijnlijk ook een bescheiden groei van de winst. Eigen vermogen is wel laag.
bleyenburgdonderdag 10 november 2016 @ 13:37
een nieuwe op GVE
Absoluut pareltje m.i.

en terecht al vol :)
impact9donderdag 10 november 2016 @ 13:40
Ik was net op tijd;)
bleyenburgdonderdag 10 november 2016 @ 13:42
Ik niet.

stop wel een klein bedragje in de koffie meneer en zijn nieuwe auto op FNC
najra1990donderdag 10 november 2016 @ 13:46
DIe op GvE was inderdaad leuk. Ik ben gegaan voor de autoboer op FNC. Er is voldoende cashflow om deze lening af te kunnen lossen :) Die zie ik wel goed aflopen
Incitatus3donderdag 10 november 2016 @ 13:58
Ik doe ook mee met de fietsenrekken van GVE. Klinkt als een serieuze ondernemer met een mooi initiatief, al moet zich dat nog wel bewijzen. Wat me wel blijft verbazen: tegen 8% zit hij in een paar minuten vol - waarom dan geen 7% - komt hij ook echt wel vol... {en, nee, ik ben er als investeerder geen pleitbezorger van, maar ik probeer het te snappen vanuit de ondernemer}
mvloenhdonderdag 10 november 2016 @ 14:14
Denk niet dat de ondernemer zelf het rentenpercentage bepaald, maar de crowdfunding partij (GVE in dit geval).
dbrmnndonderdag 10 november 2016 @ 14:18
Die fietsslotman was met 6% nog wel binnen het uur volgelopen hoor. Enfin, ik klaag niet want ik was er net op tijd.
impact9donderdag 10 november 2016 @ 14:24
Autoboer @ FC, ik kom met zijn huidige voorraad (website) nog niet in de buurt van de hoogte van zijn vlottende activa.

Ik zie 1.054k aan VA. Hier zie ik voorraad (circa 350k volgens website?) onder en debiteuren en kas/liquide. Een hele hoge debiteurenstand lijkt mij onwaarschijnlijk..

Ben benieuwd waar de VA uit bestaat.
Bij FC geven ze helaas altijd weinig informatie, hier kan ik mijn beslissing niet op maken
BillieCFdonderdag 10 november 2016 @ 14:28
Houtspuiterij op FNC pak ik wel mee: is genomineerd voor FD Gazellen 2016. Niet dat dat wat zegt, maar durf het wel te proberen.
impact9donderdag 10 november 2016 @ 14:30
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 14:28 schreef BillieCF het volgende:
Houtspuiterij op FNC pak ik wel mee: is genomineerd voor FD Gazellen 2016. Niet dat dat wat zegt, maar durf het wel te proberen.
Pak ik ook niet mee, 14 personeelsleden op een omzet van 8 ton? Personeelskosten 300.000, dat kan niet.. (tenzij niet 14 FTE)

Daarbij bestaat de BV sinds eind 2015, cijfers van 2014 en 2015 zijn bekend?
Jaarrekening tevens niet gedeponeerd bij KvK
ITradedonderdag 10 november 2016 @ 14:33
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 14:24 schreef impact9 het volgende:
Autoboer @ FC, ik kom met zijn huidige voorraad (website) nog niet in de buurt van de hoogte van zijn vlottende activa.

Ik zie 1.054k aan VA. Hier zie ik voorraad (circa 350k volgens website?) onder en debiteuren en kas/liquide. Een hele hoge debiteurenstand lijkt mij onwaarschijnlijk..

Ben benieuwd waar de VA uit bestaat.
Bij FC geven ze helaas altijd weinig informatie, hier kan ik mijn beslissing niet op maken
"Jaarlijks worden er ongeveer 1500 auto’s getaxeerd waarvan 90% direct bij de dealers terecht komt."

Ik denk dat een groot gedeelte nooit op hun eigen website komt?

Zo te zien is de eigen verkoop niet hun kern, deze willen ze nu wel uitbreiden.
BillieCFdonderdag 10 november 2016 @ 14:40
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 14:30 schreef impact9 het volgende:

[..]

Pak ik ook niet mee, 14 personeelsleden op een omzet van 8 ton? Personeelskosten 300.000, dat kan niet.. (tenzij niet 14 FTE)

Daarbij bestaat de BV sinds eind 2015, cijfers van 2014 en 2015 zijn bekend?
Jaarrekening tevens niet gedeponeerd bij KvK
Die 14 personen verdienen in ieder geval ver onder modaal, gezien de personeelskosten. Op hun FB pagina zie ik dat er ook nog een zusterbedrijf is; misschien worden die medewerkers erbij geteld(?)

Waarschijnlijk waren ze voorheen geen BV, want zie dat ze sinds 2010 bestaan.

Probleem bij FNC blijft dat ze heel summiere informatie geven...
obligatairedonderdag 10 november 2016 @ 14:50
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 14:33 schreef ITrade het volgende:

[..]

"Jaarlijks worden er ongeveer 1500 auto’s getaxeerd waarvan 90% direct bij de dealers terecht komt."

Ik denk dat een groot gedeelte nooit op hun eigen website komt?

Zo te zien is de eigen verkoop niet hun kern, deze willen ze nu wel uitbreiden.
Volgens mij heeft ie al veel te veel auto's op het plein staan. En dat hij daardoor zo krap zit. Hij moet er eerst maar eens wat verkopen voordat hij nu weer een ton in nieuwe voorraad steekt. :7
OpDieFietsdonderdag 10 november 2016 @ 14:52
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 14:33 schreef ITrade het volgende:

[..]

"Jaarlijks worden er ongeveer 1500 auto’s getaxeerd waarvan 90% direct bij de dealers terecht komt."

Ik denk dat een groot gedeelte nooit op hun eigen website komt?

Zo te zien is de eigen verkoop niet hun kern, deze willen ze nu wel uitbreiden.
Auto's die alleen maar getaxeerd worden voor derden zijn toch niet relevant voor zijn eigen balans?

Iemand een verklaring voor de grote sprong in eigen vermogen van 2014 naar 2015? Volgt voor mij niet direct uit de andere cijfers?
Speekselklierdonderdag 10 november 2016 @ 15:14
waar staan die auto's eigenlijk? Ik zie op google Maps niet echt een plak waar je 83 auto's kwijt zou kunnen.
fok321donderdag 10 november 2016 @ 16:01
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 13:37 schreef bleyenburg het volgende:
een nieuwe op GVE
Absoluut pareltje m.i.

en terecht al vol :)
de mailer is angstig stil gebleven :?
NaRegenDeZondonderdag 10 november 2016 @ 16:06
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:01 schreef fok321 het volgende:

[..]

de mailer is angstig stil gebleven :?
Bij mij staat hij keurig in de inbox.
obligatairedonderdag 10 november 2016 @ 16:11
Artikel:
http://www.participaties.(...)n-uw-platform_081116

Wij zien dat een aantal van deze stichtingen ook gelden voor langere tijden houden waarbij aflossing en rente niet direct aan de crowd worden doorgegeven. Dat is in principe verboden, dit geld moet binnen vijf dagen worden overgemaakt naar de crowd.

Oh? :?
Speekselklierdonderdag 10 november 2016 @ 16:23
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:11 schreef obligataire het volgende:
Artikel:
http://www.participaties.(...)n-uw-platform_081116

Wij zien dat een aantal van deze stichtingen ook gelden voor langere tijden houden waarbij aflossing en rente niet direct aan de crowd worden doorgegeven. Dat is in principe verboden, dit geld moet binnen vijf dagen worden overgemaakt naar de crowd.

Oh? :?

Ik dacht altijd dat een stichting derdengelden helemaal geen geld mochten vast houden. Dus was binennkomt moet dezelfde dag weeer worden doorsgestort.

Ik wist dan weet niet dat het bestuur volledig onafhankelijk moest zijn. Maar eens solliciteren bij KoM GVE en Collin voor een bestuursfunctie
NaRegenDeZondonderdag 10 november 2016 @ 16:24
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:11 schreef obligataire het volgende:
Artikel:
http://www.participaties.(...)n-uw-platform_081116

Wij zien dat een aantal van deze stichtingen ook gelden voor langere tijden houden waarbij aflossing en rente niet direct aan de crowd worden doorgegeven. Dat is in principe verboden, dit geld moet binnen vijf dagen worden overgemaakt naar de crowd.

Oh? :?

Van de platformen die ik gebruik is Collin de enige die de bedragen langer dan 5 dagen in beheer houd op de derde rekening. Die komen pas na 3 maanden automatisch terug vanuit de wallet naar mijn rekening. Ik vind dat eigenlijk wel best met de huidige rentestanden. Scheelt heel wat verkeer op mijn bankrekening. Overgens als ik het echt nodig zou hebben kan ik het natuurlijk zelf naar me toe halen. Kortom ik zie het niet houden aan de 5 dagen termijn van Collin niet als een probleem.

Die onafhankelijke besturen dat is natuurlijk wel een issue. Ik vind dat er in het bestuur van zo'n stichting derden gelden tenminste een onafhankelijke zou moeten zitten om de boel in de gaten te houden. Die onafhankelijke zou eigenlijk op de een of andere manier door investeerders voorgesteld moeten worden.
Speekselklierdonderdag 10 november 2016 @ 16:27
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:24 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Kortom ik zie het niet houden aan de 5 dagen termijn van Collin niet als een probleem.
totdat er drie miljoen op de derdengeld rekening staat en de bestuurders het totaalbedrag overmaken naar de Kaamaneilenden. Een derdengeld rekening is een doorgeefluik en geen spaarrekening.
Bengerdonderdag 10 november 2016 @ 16:31
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:24 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Van de platformen die ik gebruik is Collin de enige die de bedragen langer dan 5 dagen in beheer houd op de derde rekening. [...]
Volgens mij mag het in deze constructie omdat het een rekening courant is waar aparte regels voor gelden. Als ik het goed begrijp mag het niet als een geldnemer bijvoorbeeld een vervroegde aflossing doet, of maar een gedeeltelijke betaling.

Edit: Dus alle betalingen van een maand opsparen en in één keer overmaken mag niet.
NaRegenDeZondonderdag 10 november 2016 @ 16:32
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:27 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

totdat er drie miljoen op de derdengeld rekening staat en de bestuurders het totaalbedrag overmaken naar de Kaamaneilenden.
Als ik het beheer van mijn Wallet niet aan Collin zou toe vertrouwen kan ik het natuurlijk dagelijks of wekelijks naar mijn eigen rekening halen. Voorlopig zie ik daar geen reden toe, Als ik daar wel rede toe zag zou ik niet via Collin investeren. Zoals gezegd denk ik dat onafhankelijke bestuursleden in de stichting, die in de gaten kunnen houden wat er gebeurd, wel nodig zijn.

Overgens heb ik weleens bij Collin voorgesteld een instelling te maken waarbij de investeerder zelf kan in stellen of hij zijn betalingen/wallet direct , eens per week, eens per maand of eens per kwartaal naar zijn gekoppelde rekening zou kunnen laten overmaken. Dan kan iedereen het gewoon zelf regelen wat hij wil.

[ Bericht 7% gewijzigd door NaRegenDeZon op 10-11-2016 16:39:23 ]
OpDieFietsdonderdag 10 november 2016 @ 16:36
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:24 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Kortom ik zie het niet houden aan de 5 dagen termijn van Collin niet als een probleem.
Ik eigenlijk wel. Ik heb al een bank om mijn geld op te bewaren, en ik heb daar met name systeem-technisch nog altijd meer vertrouwen in dan in een nog maar kort bestaand crowdfundingplatform. Ik heb me bovendien vanaf mijn eerste investering bij hen al afgevraagd of het eigenlijk wel mocht, gezien het feit dat zij geen bankvergunning hebben.
Daarnaast vind ik het ook onhandig omdat het mijn eigen adminstratie nodeloos compliceert.
NaRegenDeZondonderdag 10 november 2016 @ 16:41
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:36 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik eigenlijk wel. Ik heb al een bank om mijn geld op te bewaren, en ik heb daar met name systeem-technisch nog altijd meer vertrouwen in dan in een nog maar kort bestaand crowdfundingplatform. Ik heb me bovendien vanaf mijn eerste investering bij hen al afgevraagd of het eigenlijk wel mocht, gezien het feit dat zij geen bankvergunning hebben.
Daarnaast vind ik het ook onhandig omdat het mijn eigen adminstratie nodeloos compliceert.
Overgens heb ik weleens bij Collin voorgesteld een instelling te maken waarbij de investeerder zelf kan in stellen of hij zijn betalingen/wallet direct , eens per week, eens per maand of eens per kwartaal naar zijn gekoppelde rekening zou kunnen laten overmaken. Dan kan iedereen het gewoon zelf regelen wat hij wil.

helaas hebben ze hier nooit actie op ondernomen.
OpDieFietsdonderdag 10 november 2016 @ 16:48
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:41 schreef NaRegenDeZon het volgende:

Overgens heb ik weleens bij Collin voorgesteld een instelling te maken waarbij de investeerder zelf kan in stellen of hij zijn betalingen/wallet direct , eens per week, eens per maand of eens per kwartaal naar zijn gekoppelde rekening zou kunnen laten overmaken. Dan kan iedereen het gewoon zelf regelen wat hij wil.

helaas hebben ze hier nooit actie op ondernomen.
Tja, ze doen het waarschijnlijk zo omdat dat voor hen efficiency voordelen heeft. Op het moment dat ze het voor een paar platformgebruikers anders zouden moeten gaan doen vervalt dat voordeel waarschijnlijk.
NaRegenDeZondonderdag 10 november 2016 @ 16:52
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:48 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Tja, ze doen het waarschijnlijk zo omdat dat voor hen efficiency voordelen heeft. Op het moment dat ze het voor een paar platformgebruikers anders zouden moeten gaan doen vervalt dat voordeel waarschijnlijk.
Ach er moet wat geprogrammeerd worden om een voorkeursinstelling mogelijk te maken maar erg moeilijk lijkt het me niet en dat zijn eenmalige kosten. Het aantal transacties met de bank zal alleen wel toenemen wat natuurlijk wat geld kost en repeterende kosten zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 10-11-2016 18:06:45 ]
Horsemendonderdag 10 november 2016 @ 17:06
Nieuw project op kapitaalopmaat:
Link: https://www.kapitaalopmaat.nl/Electronic-Soundacademy

Naam: Electronic-Soundacademy

Ik moet zeggen dat het Exsyting rapport echt een verbetering is.
Het project laat ik aan mij voorbij gaan. Een erg hoog risico met zekerheden die op dit moment weinig waarde hebben denk ik. Voor mij is er ook geen "klik" met het project.

[ Bericht 34% gewijzigd door Horsemen op 10-11-2016 17:23:49 ]
NaRegenDeZondonderdag 10 november 2016 @ 17:28
quote:
14s.gif Op donderdag 10 november 2016 17:06 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw project op kapitaalopmaat:
Link: https://www.kapitaalopmaat.nl/Electronic-Soundacademy

Naam: Electronic-Soundacademy

Ik moet zeggen dat het Exsyting rapport echt een verbetering is.
Het project laat ik aan mij voorbij gaan. Een erg hoog risico met zekerheden die op dit moment weinig waarde hebben denk ik. Voor mij is er ook geen "klik" met het project.

Het Exsyting rapport windt er inderdaad geen doekjes om en geeft duidelijk aan dat het risico groot is en beschrijft waarom het risico groot is. Daarnaast vind ik het ook goed dat het ondernemersplan toegevoegd is.

Uit de pitch:

-------------------dat ik zelfs mijn cocktailbar The Blueprint in het centrum van Den Haag heb verkocht aan een nieuwe eigenaar.................................

Dan heeft die Cocktail Bar niet veel opgebracht, Eigen inbreng in de nieuwe firma 5000 euro.

Ik laat deze ook lopen. Zie er ook niets in.

[ Bericht 10% gewijzigd door NaRegenDeZon op 10-11-2016 17:47:17 ]
Mynheer007donderdag 10 november 2016 @ 17:49
Ik kan me herinneren dat er op dit forum een tijdje geleden een incentive langs kwam die je kreeg wanneer je investeerde via Lend-a-hand. Ik heb zelf al via LaH geïnvesteerd maar een vriend wil beginnen met investeren en dan is een incentive altijd welkom. Het lukt me echter niet om de incentive terug te vinden in dit forum. Dus als iemand meer weet over die incentive dan houd ik me aanbevolen.
BillieCFdonderdag 10 november 2016 @ 18:04
quote:
14s.gif Op donderdag 10 november 2016 17:06 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw project op kapitaalopmaat:
Link: https://www.kapitaalopmaat.nl/Electronic-Soundacademy

Naam: Electronic-Soundacademy

Ik moet zeggen dat het Exsyting rapport echt een verbetering is.
Het project laat ik aan mij voorbij gaan. Een erg hoog risico met zekerheden die op dit moment weinig waarde hebben denk ik. Voor mij is er ook geen "klik" met het project.

Lijkt een beetje op Hidden Sound System: 8-)
djh77donderdag 10 november 2016 @ 18:16
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 17:49 schreef Mynheer007 het volgende:
Ik kan me herinneren dat er op dit forum een tijdje geleden een incentive langs kwam die je kreeg wanneer je investeerde via Lend-a-hand. Ik heb zelf al via LaH geïnvesteerd maar een vriend wil beginnen met investeren en dan is een incentive altijd welkom. Het lukt me echter niet om de incentive terug te vinden in dit forum. Dus als iemand meer weet over die incentive dan houd ik me aanbevolen.
http://www.verdubbeljerendement.nl/#
Speekselklierdonderdag 10 november 2016 @ 19:29
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 17:28 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Dan heeft die Cocktail Bar niet veel opgebracht, Eigen inbreng in de nieuwe firma 5000 euro.
Die eigen inbreng in de onderneming (vanaf juni 2015) als geheel is wel wat hoger, want er zitten wat fakturen in het ondermersplan. Die zijn al van 2015 dus die zullen ook al betaald zijn. Zonder te rekenen is dat iets van 20k of zo.

Verder zit er een huurcontract wat het gevoel geeft dat hij daar antikraak zit.

De straat waar hij aan zit daar wordt de komende 4 jaar de "Victory Boogie Woogietunnel" aangelegd en gaat dus volledig op de schop. Reken op 4 jaar onbereikbaarheid van dat gebied. (en gezien de ervaring met tunnels in DenHaag komt daar nog een paar jaar bij)

[ Bericht 1% gewijzigd door Speekselklier op 10-11-2016 19:35:53 ]
Piet__Piraatdonderdag 10 november 2016 @ 21:09
Ben ik de enige bij wie de auto-invest functie van Twino niet meer zo goed lijkt te werken? Ik heb ineens 20 euro open staan terwijl hij moet auto-investeren vanaf een tientje.
Incitatus3donderdag 10 november 2016 @ 21:29
Bij mij werkt auto-invest nog prima. Cash staat onder de 10, en er is vandaag nog een nieuw investment gedaan. Maar als je net geld hebt overgemaakt, dan wil het nog wel eens een nachtje duren. Morgen nog eens kijken, zou ik je aanbevelen.
Bengerdonderdag 10 november 2016 @ 23:03
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 21:09 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ben ik de enige bij wie de auto-invest functie van Twino niet meer zo goed lijkt te werken? Ik heb ineens 20 euro open staan terwijl hij moet auto-investeren vanaf een tientje.
Ik investeerde voorheen handmatig, maar de goede leningen zijn nu af en toe op. Ben ook maar op auto-invest overgestapt, net als bij Bondora en Mintos. Jammer, maar helaas. De rente was ook wel erg aantrekkelijk. Die zal nu wel gaan dalen.
namliamvrijdag 11 november 2016 @ 07:39
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:32 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Overgens heb ik weleens bij Collin voorgesteld een instelling te maken waarbij de investeerder zelf kan in stellen of hij zijn betalingen/wallet direct , eens per week, eens per maand of eens per kwartaal naar zijn gekoppelde rekening zou kunnen laten overmaken. Dan kan iedereen het gewoon zelf regelen wat hij wil.
Dat voorstel klinkt bekend.....
namliamvrijdag 11 november 2016 @ 07:49
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 21:09 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ben ik de enige bij wie de auto-invest functie van Twino niet meer zo goed lijkt te werken? Ik heb ineens 20 euro open staan terwijl hij moet auto-investeren vanaf een tientje.
Auto invest investeerd bij mij ook 34 cent in een lening en werkt voor de rest prima, had recent wat vergelijkbare issues waarbij mijn minimum rente op 12% stond en mijn max maanden op 12 en er dus geen leningen meer beschikbaar waren. Met name de 12 maanden oprekken naar 24 deed wonderen, maarja... zit je er natuurlijk wel 2 jaar aan vast en dat wildde ik in den beginne zeker niet. Inmiddels is mijn vertrouwen iets gegroeid dus tja.
Piet__Piraatvrijdag 11 november 2016 @ 08:13
Het kan ook aan mijn settings liggen. Ik wil enkel kortlopend (<6mnd) tegen hoog tarief. Dat zal het wel zijn. Misschien maar terugschalen naar 10%. Alhoewel...ik log net in en het hele bedrag is weer weg. Zal dus wel weer geïnvesteerd zijn.
namliamvrijdag 11 november 2016 @ 08:38
De updates lopen niet altijd in synch met de investeringen... kan ook zijn dat i.d.d. de automatische investerings module jou nog niet "afgehandeld" heeft. Geen idee hoe e.a. werkt daar.
ITradevrijdag 11 november 2016 @ 09:10
Ik kijk altijd in de email en zie soms wel eens 10 euro openstaan bij Twino. Maar bijna altijd is het de volgende dag wel weer weg. Als het blijft inderdaad even kijken of de settings nog wel voldoen.

[ Bericht 2% gewijzigd door ITrade op 11-11-2016 09:19:13 ]
marathon2000vrijdag 11 november 2016 @ 11:00
Gaat hij snel vollopen?
Flex-in Holding
¤ 500.000 | 7,5% rente | 60 maanden
https://www.collincrowdfund.nl/flex-in-holding/
komradvrijdag 11 november 2016 @ 11:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 11:00 schreef marathon2000 het volgende:
Gaat hij snel vollopen?
Flex-in Holding
¤ 500.000 | 7,5% rente | 60 maanden
https://www.collincrowdfund.nl/flex-in-holding/
dat zal wel. Ik ben er nog niet uit. Er zit een persoonlijke borgstelling in voor het totale bedrag maar er lopen ook nogal wat financieringen bij de bank en daar zit ook een persoonlijke borg onder. Wacht de reacties hier even af maar een voorlopig Nee omdat ik het niet goed kan beoordelen.
marathon2000vrijdag 11 november 2016 @ 11:09
Is hier al besproken met dank aan 007.
Vanwege oa. het dubieuze verleden en onzekere toekomst door het merendeel afgeserveerd.
komradvrijdag 11 november 2016 @ 11:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 11:09 schreef marathon2000 het volgende:
Is hier al besproken met dank aan 007.
Vanwege oa. het dubieuze verleden en onzekere toekomst door het merendeel afgeserveerd.
dat wordt dan definitief Nee.Best handig dit forum :Y
Ernie58vrijdag 11 november 2016 @ 11:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 11:06 schreef komrad het volgende:

[..]

dat zal wel. Ik ben er nog niet uit. Er zit een persoonlijke borgstelling in voor het totale bedrag maar er lopen ook nogal wat financieringen bij de bank en daar zit ook een persoonlijke borg onder. Wacht de reacties hier even af maar een voorlopig Nee omdat ik het niet goed kan beoordelen.
Ik zou het niet doen. Lees maar even terug, er is hier al het een en ander besproken toen dit project al getraceerd was maar nog niet online stond.
BillieCFvrijdag 11 november 2016 @ 11:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 11:10 schreef Ernie58 het volgende:

[..]

Ik zou het niet doen. Lees maar even terug, er is hier al het een en ander besproken toen dit project al getraceerd was maar nog niet online stond.
Helaas zijn er veel mensen die dit forum niet lezen en wel instappen; zag dat 'ie al op 41% zit en snel oplopend... |:(
petercvrijdag 11 november 2016 @ 11:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 11:06 schreef komrad het volgende:

[..]

dat zal wel. Ik ben er nog niet uit. Er zit een persoonlijke borgstelling in voor het totale bedrag maar er lopen ook nogal wat financieringen bij de bank en daar zit ook een persoonlijke borg onder. Wacht de reacties hier even af maar een voorlopig Nee omdat ik het niet goed kan beoordelen.
quote:
0s.gif Ovrijdag 11 november 2016 11:06 schreef komrad het volgende:

[..]

dat zal wel. Ik ben er nog niet uit. Er zit een persoonlijke borgstelling in voor het totale bedrag maar er lopen ook nogal wat financieringen bij de bank en daar zit ook een persoonlijke borg onder. Wacht de reacties hier even af maar een voorlopig Nee omdat ik het niet goed kan beoordelen.
op google div juri disputen op forums, RC kred abn amro 450k met jrlijkse inperking 150k, bank trekt zich terug, willen ook in de bouw, asbest, offshore beginnen, ook een bedrijfstak met smalle marges & risico.
Bovendien is het een buss uitzend waar vandaag de BV bestaat en morgen failliet, overmorgen anders heet. Ook hebben ze 500k gesneden i d kosten / 500k in de 'overhead'kosten van een uitzendburo is fors. Dan nog gerommel i d familie, overname aandelen, mij teveel gedoe er om heen. Geen focus om de beste te worden in tak v sport, meer met hagel schieten. Ook vragen ze 500k maar met 350k kan het ook? Wat is je plan? 150k verschil voor wat. De ABN is op de terugweg, en financiert niet de bevoorschotting vd fiscus en buitenlandse BV's, dit risico gaat dus naar de crowd.

[ Bericht 7% gewijzigd door peterc op 11-11-2016 11:25:57 ]
BillieCFvrijdag 11 november 2016 @ 11:24
quote:
12s.gif Op vrijdag 11 november 2016 11:17 schreef peterc het volgende:

[..]

[..]

op google div juri disputen op forums, RC kred abn amro 450k met jrlijkse inperking 150k, bank trekt zich terug, willen ook in de bouw beginnen, ook een bedrijfstak met smalle marges & risico.
Bovendien is het een buss uitzend waar vandaag de BV bestaat en morgen failliet, overmorgen anders heet. Ook hebben ze 500k gesneden i d kosten / 500k in de 'overhead'kosten van een uitzendburo is fors. Dan nog gerommel i d familie, overname aandelen, mij teveel gedoe er om heen
Ze vragen ook 150k aan additioneel werkkapitaal -> dat gaat dus meteen door naar ABN!
ZeKrautvrijdag 11 november 2016 @ 11:34
Haha Collin wint de gouden stier voor beste crowdfundplatform... Daar zullen de investeerders in de diverse zeer snel geknalde projecten wsl heel anders over denken.

De 'waardering' van de diverse sites blijft pervers georiënteerd op het binnenhalen en zo snel mogelijk vol krijgen van projecten, niet op het daadwerkelijk tot een succes brengen van de projecten
komradvrijdag 11 november 2016 @ 11:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 11:14 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Helaas zijn er veel mensen die dit forum niet lezen en wel instappen; zag dat 'ie al op 41% zit en snel oplopend... |:(
ik lees dit forum wel maar had deze in eerste instantie gemist. Als ik teruglees is het niet fraai :o
xzazvrijdag 11 november 2016 @ 11:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 11:34 schreef ZeKraut het volgende:De 'waardering' van de diverse sites blijft pervers georiënteerd op het binnenhalen en zo snel mogelijk vol krijgen van projecten, niet op het daadwerkelijk tot een succes brengen van de projecten
Totdat er een duidelijk overzicht komt van de aantallen is het ook geen prikkel. Als de AFM geen regels oplegt voor het duidelijk laten zien hoeveel projecten er gestrand zijn en hoeveel er voltooid zijn blijft er maar één prikkel; zoveel mogelijk projecten.
BillieCFvrijdag 11 november 2016 @ 11:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 11:35 schreef komrad het volgende:

[..]

ik lees dit forum wel maar had deze in eerste instantie gemist. Als ik teruglees is het niet fraai :o
Hij zit nu al op 85%...
Komt weer een filmpje bij mij op:
Justme7005vrijdag 11 november 2016 @ 11:47
De statistieken op de site van Collin laten zien dat ze 2,2 mio aan rente hebben uitgekeerd tnt. Tegelijkertijd hebben ze 0,5 mio afgeboekt en is er mbt nog eens 0,5 mio een (flinke) betalingsachterstand. Tel daar nog bij op - het overigens onbekende - bedrag aan nog niet vervallen termijnen van de projecten die betalingsachterstand hebben. Verder moet je nog rekenen met de beheerfee (grofweg 10% van je rendement). Daaruit trek ik de voorlopige conclusie dat het rendement op alle Collin-investeringen tot heden ongeveer 0,00 is geweest.

En daarvoor krijg je dus een gouden stier.................... Een gouden ezel was meer op zn plaats
ZeKrautvrijdag 11 november 2016 @ 11:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 11:47 schreef Justme7005 het volgende:
De statistieken op de site van Collin laten zien dat ze 2,2 mio aan rente hebben uitgekeerd tnt. Tegelijkertijd hebben ze 0,5 mio afgeboekt en is er mbt nog eens 0,5 mio een (flinke) betalingsachterstand. Tel daar nog bij op - het overigens onbekende - bedrag aan nog niet vervallen termijnen van de projecten die betalingsachterstand hebben. Verder moet je nog rekenen met de beheerfee (grofweg 10% van je rendement). Daaruit trek ik de voorlopige conclusie dat het rendement op alle Collin-investeringen tot heden ongeveer 0,00 is geweest.

En daarvoor krijg je dus een gouden stier.................... Een gouden ezel was meer op zn plaats
Ja bizar toch. Aan de andere kant is het ook wel weer 'knap vakmanschap' om zulke junkleningen gesleten te krijgen bij particulieren. Voor mij onderhand een hoog Wolf of Wallstreetgehalte (toen ging het om junkaandelen)
Coelhovrijdag 11 november 2016 @ 12:01
Wie laat er een dik negatieve reactie met onderbouwing achter bij deze pitch?
Bengervrijdag 11 november 2016 @ 12:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 12:01 schreef Coelho het volgende:
Wie laat er een dik negatieve reactie met onderbouwing achter bij deze pitch?
Ik heb wat kritische vragen gesteld, maar zijn nog niet gepubliceerd. 98% vol...

Edit: Als deze door gaat dien ik een klacht in bij de AFM. })
Edit2: Vraag is gepubliceerd.
marathon2000vrijdag 11 november 2016 @ 12:11
De 1e gepubliceerde kritische vraag:
"Dit project roept vragen op. Klopt het dat dhr Dijkhuis op last van de bank is aangesteld en het bedrijf onder bijzonder beheer valt? Is de lening aan de ABN AMRO direct opeisbaar? (Als dat zo is, vind ik de kwalificatie langlopend niet juist en wordt de lening mogelijk daar voor aangewend en niet voor het doel zoals omschreven in de pitch.) Wat gebeurt er met het bedrijf als het onroerend goed (op last van de bank?) is verkocht? Ik lees op internet verhalen dat mensen nog geld tegoed zouden hebben, want door Flex-in werd ontkend. Is dit inmiddels afgehandeld, zo nee hoeveel geld beweren mensen nog van Flex-in tegoed te hebben?"

Pitch is vol @12:10, ruim 450 investeerders
Coelhovrijdag 11 november 2016 @ 12:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 12:02 schreef Benger het volgende:

[..]

Ik heb wat kritische vragen gesteld, maar zijn nog niet gepubliceerd. 98% vol...

Edit: Als deze door gaat dien ik een klacht in bij de AFM. })
Edit2: Vraag is gepubliceerd.
Ze hoeven niet meer te reageren, want hij zit as we speak vol...
ZeKrautvrijdag 11 november 2016 @ 12:19
Ik vind het onderhand onbegrijpelijk dat de AFM niet hier bovenop zit. Enkele simpele eisen:
- standaard informatieeisen aan de pitch, zoals bijzonder beheer ja/nee, stapelfinanciering en zekerheidverdeling, volledig inzicht in de schuldsituatie, volledig inzicht in betekenis gestelde zekerheden
- volstrekte duidelijkheid en uniformiteit over de begrippen betalingsachterstand, default, afschrijving en te hanteren rekenmethode. Niet als tussenstand, maar juist doorrekening over de volledige tijd, mag wat mij betreft worst case genoemd worden
- grote rode letters: junklening, tenzij onderbouwd aangetoond kan worden dat dat niet zo is
- etc.
mvloenhvrijdag 11 november 2016 @ 12:28
Nieuwe bij FNC:
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/13841
Verdiepingsvloer Loonpakbedrijf
50.000
5.63 %
1 jaar
decrowdfundervrijdag 11 november 2016 @ 12:29
Welke platvormen investeren jullie op? Hebben jullie wel eens van Moneybrothers gehoord?
rockenfellervrijdag 11 november 2016 @ 12:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 12:02 schreef Benger het volgende:

[..]

Ik heb wat kritische vragen gesteld, maar zijn nog niet gepubliceerd. 98% vol...

Edit: Als deze door gaat dien ik een klacht in bij de AFM. })
Edit2: Vraag is gepubliceerd.
en een antwoord
decrowdfundervrijdag 11 november 2016 @ 12:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 12:19 schreef ZeKraut het volgende:
Ik vind het onderhand onbegrijpelijk dat de AFM niet hier bovenop zit. Enkele simpele eisen:
- standaard informatieeisen aan de pitch, zoals bijzonder beheer ja/nee, stapelfinanciering en zekerheidverdeling, volledig inzicht in de schuldsituatie, volledig inzicht in betekenis gestelde zekerheden
- volstrekte duidelijkheid en uniformiteit over de begrippen betalingsachterstand, default, afschrijving en te hanteren rekenmethode. Niet als tussenstand, maar juist doorrekening over de volledige tijd, mag wat mij betreft worst case genoemd worden
- grote rode letters: junklening, tenzij onderbouwd aangetoond kan worden dat dat niet zo is
- etc.
De AFM is er zeker mee bezig. Zie bv de nieuwsbrief van vandaag:

https://www.afm.nl/nl-nl/(...)wdfunding-onderschat
decrowdfundervrijdag 11 november 2016 @ 12:36
[quote]0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 17:10 schreef xzaz het volgende:
[ afbeelding ]
Crowdfunding is hot! Vorig jaar (2015) werd in Nederland 128 miljoen euro opgehaald, twee keer zoveel als het jaar ervoor. Er zijn ruim 3500 projecten gefinancierd. Het geld ging naar maatschappelijke projecten (1247), ondernemingen (1208) en creatieve projecten (856). Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiële instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent .

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), het grootste platform in NL (bruto rente-0,6% = netto rente)
KapitaalOpMaat (KOM), leningen voor MKB (netto rendement* fluctueert met looptijd**)
Collin Crowdfund (CCF), leningen met crowdfundcoach (bruto rente-1,04%*= netto rente)
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB (netto rendement fluctueert met looptijd**)
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten (bruto rente = netto rente)
Horecacrowdfunding (HCN) leningen voor horeca (netto rendement fluctueert met looptijd)
CrowdAboutNow (CAN), leningen voor food, horeca, retail (bruto rente = netto rente)
Lendahand, opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 4.25% (bruto rente = netto rente)
Funding Circle (FNC voorheen Zencap), kredieten voor het MKB tot 250K en maximale looptijd 3 jaar (bruto rente -1,0% = netto rente)
Lendico, kredieten MKB en particulier (bruto rente -1,0% = netto rente)
OnePlanetCrowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc
GreenCrowd, marktplaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten
Duurzaam investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
Doorgaan, vanuit De Amersfoortse, projecten tot 250k, vorm: awards of geldleningen
Crowdestate, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
SamenInGeld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (bruto rente -0.25%= netto rente).

FundingCircle doet nog maar tot 100k ipv 250k.

Waarom staat zonnepanelendelen.nl er niet bij? Heeft dat een speciale reden?
ZeKrautvrijdag 11 november 2016 @ 12:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 12:30 schreef decrowdfunder het volgende:

[..]

De AFM is er zeker mee bezig. Zie bv de nieuwsbrief van vandaag:

https://www.afm.nl/nl-nl/(...)wdfunding-onderschat
Ja en nog steeds aan de verkeerde kant: de investeerder onderschat de risico's? De investeerder moet een gedegen analyse doen? Kijk naar het net volgelopen Collin-project... dan zie al waarom. De pitches en de sites leveren daarvoor gewoonweg veel te weinig relevante informatie. Het gemanipuleer met de defaultcijfers zegt al veel

[ Bericht 0% gewijzigd door ZeKraut op 11-11-2016 12:51:54 ]
marathon2000vrijdag 11 november 2016 @ 12:47
Dag decrowdfunder, welkom op dit forum.
Stel je eens voor: doe je zelf al aan crowdfunding, of ben je alleen nog op zoek naar projecten?

Als je de draadjes terugleest, zal je zien op welke platforms forumleden actief zijn, dit zal met name in de eerste 10 genoemde platforms zijn (behalve aygodutch, want daar gebeurt niet veel meer).

De bovenstaande lijst van platforms is zeker niet compleet, er zijn momenteel veel meer Nederlandse platforms en het aantal is stijgende.

Scherp wat betreft FundingCircle, zij hebben inderdaad een maandje geleden het maximum teruggebracht naar 100k
ZeKrautvrijdag 11 november 2016 @ 12:58
Funding Circle lijkt vanuit de ruime en lange ervaringen van het Engelse CF-moederbedrijf hun uitleenstrategie rigoureus te hebben aangepakt:
- maximaal leenbedrag
- maximale termijn 3 jaar
- substantieel hogere rentes voor de risicovolle(re) leningen

De redenen voor de eerste 2 punten kan ik alleen naar gissen, ik vermoed dat hogere bedragen en langere uitsmeertijd teveel foute projectaanvragen lokt. Die strategie staat opvallend haaks op die van Collin: veelal >100K, 60 mnd en lage rentevergoeding...
petercvrijdag 11 november 2016 @ 13:00
Verdiepingsvloer Loonpakbedrijf

¤50.000 5.63 % A 1 jaar

Funding Circle

Goede winstgevendheid, Goede vermogenspositie, weinig schulden LT & KT , 50k terugbetalen uit de cashflow binnen een jaar, dus geen kredietje hiervoor van de bank, maar van de crowd
marathon2000vrijdag 11 november 2016 @ 13:02
Bij LAH een Zambiaanse project:
18mnd x 4%
https://www.lendahand.com(...)airtech-investement/
decrowdfundervrijdag 11 november 2016 @ 13:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 12:47 schreef marathon2000 het volgende:
Dag decrowdfunder, welkom op dit forum.
Stel je eens voor: doe je zelf al aan crowdfunding, of ben je alleen nog op zoek naar projecten?

Als je de draadjes terugleest, zal je zien op welke platforms forumleden actief zijn, dit zal met name in de eerste 10 genoemde platforms zijn (behalve aygodutch, want daar gebeurt niet veel meer).

De bovenstaande lijst van platforms is zeker niet compleet, er zijn momenteel veel meer Nederlandse platforms en het aantal is stijgende.

Scherp wat betreft FundingCircle, zij hebben inderdaad een maandje geleden het maximum teruggebracht naar 100k
Beste Marathon2000,
dank je. Ik ben al een tijdje actief in crowdfunding. Ondertussen heb ik in meer dan 50 projecten geïnvesteerd. Spreiden spreiden spreiden is mijn motto! So far so good!
Daarom ben ik ook maar eens hier gaan kijken wat ervaringen van andere zijn en of ik naar meer platformen moet gaan kijken.
Grt
decrowdfundervrijdag 11 november 2016 @ 13:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 12:58 schreef ZeKraut het volgende:
Funding Circle lijkt vanuit de ruime en lange ervaringen van het Engelse CF-moederbedrijf hun uitleenstrategie rigoureus te hebben aangepakt:
- maximaal leenbedrag
- maximale termijn 3 jaar
- substantieel hogere rentes voor de risicovolle(re) leningen

De redenen voor de eerste 2 punten kan ik alleen naar gissen, ik vermoed dat hogere bedragen en langere uitsmeertijd teveel foute projectaanvragen lokt. Die strategie staat opvallend haaks op die van Collin: veelal >100K, 60 mnd en lage rentevergoeding...
Het eerste punt, misschien omdat ze daar uniek in zijn en op automatisering focussen?
Veel andere (alle??) platformen doen vanaf 20k of zelfs 50k. Dus als Funding Circle 5k tot 100k doet, dan is dat hun oa onderscheidend vermogen.
ZeKrautvrijdag 11 november 2016 @ 13:15
hmm, de tot nu toe grootste speler, gve, biedt ook ruimte voor kleine <10K bedragen. Het grabbelwerk zit toch vooral bij Lendico, waar het opvallend rustig is de laatste tijd
NaRegenDeZonvrijdag 11 november 2016 @ 13:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 12:29 schreef decrowdfunder het volgende:
Welke platvormen investeren jullie op? Hebben jullie wel eens van Moneybrothers gehoord?
Volgens mij ben je nieuw op dit platform. Welkom!
NaRegenDeZonvrijdag 11 november 2016 @ 13:37
Knab heeft geleerd van het feit dat zelfs Professoren slecht spreiden :) en heeft daarom naar alle Knab CF investeerders een mail gestuurd waarin het spreiden nogmaals benadrukt wordt. Men voelt denk ik toch wat nattigheid als men de investeringen bij de eerste 4 KNab projecten doorkijkt en is bang voor negatieve publiciteit als er een project omvalt en iemand er dik inzit. Nette mail overigens:

SPOILER
316s2vn.jpg

2z4e92e.jpg
BillieCFvrijdag 11 november 2016 @ 13:44
quote:
12s.gif Op vrijdag 11 november 2016 13:00 schreef peterc het volgende:
Verdiepingsvloer Loonpakbedrijf

¤50.000 5.63 % A 1 jaar

Funding Circle

Goede winstgevendheid, Goede vermogenspositie, weinig schulden LT & KT , 50k terugbetalen uit de cashflow binnen een jaar, dus geen kredietje hiervoor van de bank, maar van de crowd
Ik heb dezelfde gedachten hierbij; pak 'm ook mee.
mike79_nvrijdag 11 november 2016 @ 13:52
quote:
12s.gif Op vrijdag 11 november 2016 13:00 schreef peterc het volgende:
Verdiepingsvloer Loonpakbedrijf

¤50.000 5.63 % A 1 jaar

Funding Circle

Goede winstgevendheid, Goede vermogenspositie, weinig schulden LT & KT , 50k terugbetalen uit de cashflow binnen een jaar, dus geen kredietje hiervoor van de bank, maar van de crowd
Eens. Ik doe ook mee.
decrowdfundervrijdag 11 november 2016 @ 14:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 13:18 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Volgens mij ben je nieuw op dit platform. Welkom!

Klopt, dank je!
Bengervrijdag 11 november 2016 @ 14:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 12:58 schreef ZeKraut het volgende:
Funding Circle lijkt vanuit de ruime en lange ervaringen van het Engelse CF-moederbedrijf hun uitleenstrategie rigoureus te hebben aangepakt:
- maximaal leenbedrag
- maximale termijn 3 jaar
- substantieel hogere rentes voor de risicovolle(re) leningen

De redenen voor de eerste 2 punten kan ik alleen naar gissen, ik vermoed dat hogere bedragen en langere uitsmeertijd teveel foute projectaanvragen lokt. Die strategie staat opvallend haaks op die van Collin: veelal >100K, 60 mnd en lage rentevergoeding...
De verlaging van het maximale leenbedrag komt denk ik doordat grotere bedragen erg moeilijk vol kwamen. En dan hebben mensen geld toegezegd in projecten die uiteindelijk niet vol komen. Dat geld kunnen ze niet steken in kleinere projecten, die daardoor ook weer langzamer vol lopen.
Een maximale termijn van 3 jaar zou ook wel eens risicoverlagend kunnen zijn. Ze selecteren zo op bedrijven met een redelijke aflossingscapaciteit. Dit biedt ook ruimte om de aflossing te vertragen als de cash flow achteraf tegen valt.
BillieCFvrijdag 11 november 2016 @ 14:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 14:28 schreef Benger het volgende:

[..]

De verlaging van het maximale leenbedrag komt denk ik doordat grotere bedragen erg moeilijk vol kwamen. En dan hebben mensen geld toegezegd in projecten die uiteindelijk niet vol komen. Dat geld kunnen ze niet steken in kleinere projecten, die daardoor ook weer langzamer vol lopen.
Een maximale termijn van 3 jaar zou ook wel eens risicoverlagend kunnen zijn. Ze selecteren zo op bedrijven met een redelijke aflossingscapaciteit. Dit biedt ook ruimte om de aflossing te vertragen als de cash flow achteraf tegen valt.
De maatregelen van FNC hebben volgens mij wel resultaat opgeleverd: het loonpakbedrijf haalt in een uur 50k op. Dat gebeurde 'vroeger' niet zo snel bij FNC!
xzazvrijdag 11 november 2016 @ 14:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 12:30 schreef decrowdfunder het volgende:

[..]

De AFM is er zeker mee bezig. Zie bv de nieuwsbrief van vandaag:

https://www.afm.nl/nl-nl/(...)wdfunding-onderschat
quote:
Door het korte bestaan van de sector en de grote diversiteit is het op dit moment lastig om een goede inschatting te maken van de risico's. De AFM is echter, op basis van huidige inzichten, van mening dat deze consumenten de risico's onderschatten.

De risicokwalificatie die het crowdfundingplatform aan een project geeft, vindt de consument belangrijk. De AFM benadrukt dat de investeerder ook zelf een gedegen analyse zal moeten doen.Tegelijkertijd vormt dit voor de AFM ook aanleiding om scherper te kijken naar de wijze waarop de platformen projecten beoordelen en hoe ze klanten daarover informeren.

Doel van de AFM-evaluatie

Met de recente consumentenonderzoeken beoogt de AFM de effectiviteit van het toezicht op de crowdfundingsector en de werking en voorschriften te verbeteren.
De AFM krijgt hiermee inzicht in de ontwikkelingen van crowdfunding, de daaraan gelinkte risico’s, en onderzoekt of de huidige voorschriften en regelgeving hiertoe effectief zijn. De AFM onderzoekt daarnaast ook de eventuele kosten van de voorschriften. Die kunnen bijvoorbeeld bestaan uit drempels die consumenten ervaren of administratieve lasten van platformen.
De AFM informeert met een vragenlijst naar de ervaringen van consumenten en haalt input op bij platformen met een discussiedocument. De rapportage van de volledige evaluatie wordt in het voorjaar van 2017 verwacht.
Het ziet er naar mijn idee uit alsof ze de crowd (de mensen die investeren) gaan controleren als ze weten waar ze mee bezig zijn. Ze controleren niet de platformen, tenminste zo lees ik het. Ik ben benieuwd naar dat rapport in ieder geval.
petercvrijdag 11 november 2016 @ 14:59
http://www.ovborchwerf.nl/internetfiles/magazine_2e_11.pdf

Madlener Packaging
bleyenburgvrijdag 11 november 2016 @ 15:04
@ Rockenfeller: Ik ben wel benieuwd naar het antwoord van Collin
djh77vrijdag 11 november 2016 @ 15:11
Nieuwe op Crowdestate: https://www.crowdestate.n(...)ten-sloterdijkstraat

36 mnd, 4,5% hypothecaire zekerheid + verpanding
obligatairevrijdag 11 november 2016 @ 15:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 13:52 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Eens. Ik doe ook mee.
voor 4.63% na kosten, zou toch wel een dieptepunt zijn qua rendement.........of zijn de zekerheden indrukwekkend?
djh77vrijdag 11 november 2016 @ 15:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:12 schreef obligataire het volgende:

[..]

voor 4.63% na kosten, zou toch wel een dieptepunt zijn qua rendement.........of zijn de zekerheden indrukwekkend?
geen zekerheden. vind het ook belachelijk lage rente
BillieCFvrijdag 11 november 2016 @ 15:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:12 schreef obligataire het volgende:

[..]

voor 4.63% na kosten, zou toch wel een dieptepunt zijn qua rendement.........of zijn de zekerheden indrukwekkend?
Is mijn derde investering bij FNC met deze rente. Ik heb zelf liever een A met 4.6% dan een E met 13.8%.
mike79_nvrijdag 11 november 2016 @ 15:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:12 schreef obligataire het volgende:

[..]

voor 4.63% na kosten, zou toch wel een dieptepunt zijn qua rendement.........of zijn de zekerheden indrukwekkend?
Puur op de cijfertjes gebaseerd lijkt het risico mij zeer gering en door de korte looptijd is een rendement van net geen 5% prima voor mij om er een bedragje in te stoppen.
BillieCFvrijdag 11 november 2016 @ 15:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:15 schreef djh77 het volgende:

[..]

geen zekerheden. vind het ook belachelijk lage rente
Van FNC site:
"Bij Funding Circle kunnen alleen kredietaanvragen worden gedaan door bedrijven waarvan de directeuren en eigenaren bereid zijn om met hun persoonlijke vermogen garant te staan voor de aflossing van het krediet."
djh77vrijdag 11 november 2016 @ 15:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:21 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Van FNC site:
"Bij Funding Circle kunnen alleen kredietaanvragen worden gedaan door bedrijven waarvan de directeuren en eigenaren bereid zijn om met hun persoonlijke vermogen garant te staan voor de aflossing van het krediet."
Ok, maar geen zekerheden zoals verpanding en hypothecaire zekerheid.