Moet je nagaan hoe lekkerder het vroeger was i.v.g met nu als jij het nu al erg lekker vond.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 12:50 schreef vinnypassy het volgende:[knip]
We begonnen met een amuse: piccalillyijs in een tomatenhoorntje met drop. Heel bijzonder. Er zat ook knettersuiker in of iets anders dat knettert, want het knetterde hard! De dropsmaak viel wel heel erg weg en dat vond ik wel jammer, want dat had dit heel goed kunnen maken. Nu was het ‘gewoon’ goed (8-).
Was vroeger rijker gevuld dan dat magere strookje wat je nu krijgt.quote:Toen kregen we iets waarvan ik niet meer precies weet wat het was (sorry, de drank vloeide rijkelijk ). Maar het was lekker! Op de foto mist een torentje van iets wat qua smaak wat weghad van dadel, met daarop iets van een leverpaté. En op dat stokbroodje (zo werd het echt genoemd) zat een waanzinnig lekker stukje gedroogde ham (geen idee welke), met een smaak die intenser was dan alle andere soorten gedroogde ham die ik ooit heb gehad. (8-)
Hap-slik-weg tussedoortje. Fijn dat het je smaakte.quote:Het tweede gerecht was kabeljauw met een Aziatische bouillon met zoetzure sjalot. De kabeljauw was waanzinnig zacht, echt perfect gegaard, en de bouillon had iets zoetigs, hartigs, vissigs en pittigs. Heel mooie en diverse smaken in zoiets kleins dus. Het miste wel een beetje de wow-factor, maar was wederom gewoon goed. (8)
Oh ja en dit gerechtje was en smaakte vroeger geweldig en zag er zoals op onderstaande foto uit.quote:Daarna kregen we in een bepaald soort houten vat (sorry, vergeten hoe en wat precies) gesmoorde prei met coquilles, kreeft, aardappelmousseline, krokantje van aardappel, truffel en kaviaar. Ik had pas nog een discussie met mijn vader, die zei dat kaviaar geen smaak had. Ik zei toen al dat hij dan geen goede had, want deze kaviaar… Zo lekker! Bij het serveren werden we al weggeblazen door de fantastische geuren en dat gold ook voor de rest; alles was boterzacht en met een hapje van alles was het geen smaakexplosie, maar een hele subtiele bundeling van textuur en smaak. Enorm verrassend en het eerste echte hoogtepunt van de avond voor ons. (9)
Ja, dat is een lekkere combo. Zeg wel erbij dat dit een duidelijk voorbeeld is hoe hij er meer een ratjetoe van gemaakt heeft voor een hogere prijs.quote:Maar het klapstuk kwam hierna: sukade met steak tartare en teksturen van pastinaak. Die sukade was werkelijk ongelooflijk lekker. Woorden schoten tekort om dit te omschrijven, maar toen de chef langsliep bij een ander gerecht en wij hem complimenteerden over dit gerecht, noemde hij het een feestje. En mijn god, wat was dit een feestje. Zo boterzacht en toch krokant (volgens mij zei hij dat dat een crumble was), zo vol van smaak en simpelweg zo bizar lekker. Hier konden we helemaal niets op aanmerken en als er niet nog meer gerechten aan waren gekomen, had ik deze op zijn Iwanius’ nog een keer uitgevraagd. En daarna nog een keer. Wat een toppert. (10)
In mijn van lievelingsgerechten deze kwartelgelei. Blijf je uitvragen...quote:Vervolgens kregen we een wat lichter gerechtje, wat de smaken in de mond mooi reinigde. En hoewel dat in het totaalplaatje natuurlijk heel goed was, miste hier ik ook wel weer een beetje de wow-factor. Kwartelgelei met een mousse (denk ik) met dragon en munt en een toastje met eendenleverpaté. Die paté was to die for, de kwartelgelei was heerlijk fris en de kruidenmousse was erg mooi subtiel. (8-)
quote:Dat was de opmaat voor dat waar mijn zus al jaren naar smachtte: de wagyu. Die zat niet standaard in het menu en daar betaalden we dus extra voor, maar dat vonden we prima. Het was erg lekker, maar ik werd hier niet weggeblazen. De stukjes waren niet allemaal even mals (maar goed, mals waren ze nog steeds), maar ook dit was weer gewoon goed. De bijgerechtjes (kaassaus en iets met paddenstoelen) waren ook dik in orde. (8)
quote:Hierna kwam weer iets om de smaakpapillen op te frissen. Wat het was? Iets met kokos, chocolade, limoen en lychee. Het was lekker, qua smaak natuurlijk heel anders, maar qua beleving vrijwel hetzelfde als bij de kwartelgelei. Prima opfrisser, maar niet súper bijzonder. (7.8)
Wat voor rode wijn dronk je? Per glas, fles? Had je champagne, zo ja welke en glas?,fles?quote:Conclusie:
Het eten was goed, de sfeer was top en we hebben het heel gezellig gehad, maar ik had verwacht vwb het eten nog wat vaker weggeblazen te worden. Helaas gebeurde dat nu maar twee keer en voor de prijs die we voor dit zevengangendiner en wat extraatjes betaalden (¤650 voor 2 personen) had ik daar net iets meer van verwacht. Ik zou hier nog wel een keer heengaan, gewoon omdat het kan en geld niet altijd heel belangrijk hoeft te zijn als je jezelf wilt trakteren, maar achteraf vroegen we ons af: was het die 650 waard? En dat vonden we eigenlijk niet. Het gemiddelde van alle gerechtjes bij elkaar komt uit op een goede 8, met de sfeer en gezelligheid erbij is mijn eindoordeel een 8+.
Vind je dit echt? Heb een aantal maal bij FG gegeten, maar ben helaas nooit overdonderd geweest. Ik vond veel gerechten wat "gekunsteld" aandoen en de algehele ambiance was niet veel anders dan veel andere restaurants. Het eten was goed, dat zeker, maar eigenlijk kan ik me nog nauwelijks herinneren wat ik heb gegeten, terwijl ik dat van veel andere restaurants nog wel weet.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 17:01 schreef Iwanius het volgende:
Maar zoals ik al eerder zei in een reactie aan iemand: Als je FG voor een eerste keer meemaakt dan geraak je al snel overdonderd dat je al daar bent en is alles al gauw geweldig. I.i.g leuk dat je de moeite hebt genomen FG eens te bezoeken.
Ik heb echt geen flauw idee meer welke wijnen het waren, daarvoor heb ik echt veel te weinig verstand van wijn om te kunnen onthouden. Maar het ging per glas. En is het niet zo dat als je een wijnarrangement neemt, dat 'all in' is? Zo staat het iig wel op de site aangegeven.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 17:01 schreef Iwanius het volgende:
Wat voor rode wijn dronk je? Per glas, fles? Had je champagne, zo ja welke en glas?,fles?
Waarom vraag ik dat want ik als ervaren FG gast vind ik dit stevig aangezien ik nogal wat gerechten mis waarvan ik weet dat die sowieso een rekening kunnen spekken.
Nou, dat is het dus: ik ben in zijn totaliteit niet weggeblazen, slechts bij die ene twee gerechtjes. Ik had er toch meer van verwacht, nu was het gewoon goed en niet extreem goed. Ik las jouw minder positieve reviews over 2.0 altijd een beetje met zoiets van 'Ja hoor, dat kan toch helemaal niet?' maar als je al zoveel goeds hebt gegeten als jij, snap ik dat nu dus wel heel goed. Helemaal als je jouw foto's met de mijne vergelijkt (al vond ik juist de smaken tezamen van die prei met vis waanzinnig goed), lijkt het totaalplaatje inderdaad iets minder nu. Zoals Robin al zei: je zoekt bij (twee) sterrenrestaurants meer dan 'gewoon goed'. Dat was het nu overall gezien toch wel, maar alsnog was het een toffe ervaring.quote:Maar zoals ik al eerder zei in een reactie aan iemand: Als je FG voor een eerste keer meemaakt dan geraak je al snel overdonderd dat je al daar bent en is alles al gauw geweldig. I.i.g leuk dat je de moeite hebt genomen FG eens te bezoeken.
Nee, vonden wij dus ook. Van de wijnen heb ik dus weinig onthouden, maar volgen mij kwamen ze zo goed als allemaal uit dit millennium en zelfs ook nog dit decennium.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 14:28 schreef golfer het volgende:
Leuk verslag, maar in mijn ogen zeker geen 650 euro waard qua eten, tenzij je er een Mouton Rothschild uit 1973 ofzo als wijnfles bij gedronken hebt.
1975 In NYC kostte de '95 $5.000,- Belachelijke prijs.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 14:28 schreef golfer het volgende:
Leuk verslag, maar in mijn ogen zeker geen 650 euro waard qua eten, tenzij je er een Mouton Rothschild uit 1973 ofzo als wijnfles bij gedronken hebt.
Dat is zeker de moeite waard. Wij waren er anderhalf jaar geleden. Met een overnachting erbij.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 17:35 schreef sirdanilot het volgende:
Al wil ik zeker naar de kromme watergang een 2 sterrenrestaurant bij ons in zeeland dicht bij waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Helaas kom ik nóóit meer op mijn 'geboortegrond' en dit restaurant ligt nogal afgelegen en ik kan geen auto rijden. En bovendien wil ik er sowieso niet in mn eentje heen. Maar daarvoor zou ik graag 200 pp betalen, hoor. En voor dat geld kom je daar ook zeker al een heel end qua eten en wijnen.
Een beetje een rare vraag maar bedacht me dit net:quote:Op zaterdag 21 januari 2017 18:41 schreef Iwanius het volgende:
[..]
1975 In NYC kostte de '95 $5.000,- Belachelijke prijs.
Zijn geboortejaar.
Al zou ik vandaag dat ene zwarte vlekje middenin wel wegshoppen.quote:
Wel mooi juist, zo'n kleine imperfectiequote:Op zaterdag 21 januari 2017 18:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Al zou ik vandaag dat ene zwarte vlekje middenin wel wegshoppen.
Dat was voor met zn tweeen dacht ik, dus rond de 300 pp.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 19:14 schreef habitue het volgende:
Bij librije was ik minder kwijt, bij fg1.0 210 pp geloof ik. (Zonder wagyu) 650 is echt achterlijk veel.
Ik moest toen denken aan..quote:Op zaterdag 21 januari 2017 18:59 schreef Tem het volgende:
[..]
Wel mooi juist, zo'n kleine imperfectie
Mooie vrouwquote:Op zaterdag 21 januari 2017 19:20 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik moest toen denken aan..
[ afbeelding ]
In mijn ervaring wordt iedereen gelijkwaardig slecht behandeld. Service is vaak gewoon niet zo vriendelijk bij de Chinees.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 18:58 schreef sirdanilot het volgende:
Ik wil trouwens van de week écht Chinees gaan eten. Maar ik ben bang dat alles in Den Haag vol zit ivm chinees nieuwjaar? Of valt dat wel mee.
En word je echt als hond behandeld als er niet minstens één chinees (uitziend persoon) bij zit, of is dat een fabeltje? Want alle chinees (uitziende mensen) die ik ken kunnen niet mee
Ja, dat weten we nou wel, ja!quote:Op zaterdag 21 januari 2017 19:17 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dan besteed ik die 300 euro liever aan een weekendje lissabon, van dat geld kun je vlucht, redelijk hotel en heerlijk eten gemakkelijk betalen.
Wat maakt het uit. Mensen lezen de review en hebben daar plezier aan. Ook zonder dat iedereen och en wee roept. Dat de discussie daarna over prijzen gaat doet daar weinig aan af hoor.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:10 schreef MCH het volgende:
Nou weten we ook gelijk waarom Iwanius nooit prijzen prijsgeeft, neemt iemand eens de moeite voor een dikke review gaan 9 v/d 10 reacties over de prijs.
Ok meid, ben alweer gerustgesteld.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat maakt het uit. Mensen lezen de review en hebben daar plezier aan. Ook zonder dat iedereen och en wee roept. Dat de discussie daarna over prijzen gaat doet daar weinig aan af hoor.
Ik vind de borden bij Iwanius ook beter opgemaakt.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:10 schreef MCH het volgende:
Nou weten we ook gelijk waarom Iwanius nooit prijzen prijsgeeft, neemt iemand eens de moeite voor een dikke review gaan 9 v/d 10 reacties over de prijs.
Ziet er heerlijk uit. Helaas in Roffa en niet in Den Haagquote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
San San Rotterdam
Sinds we ons realiseren dat San San op maandag open is eten we er weer vaker.
Op het buikspek en aubergines na dingen die ik niet eerder bestelde. Denk ik. Alles lekker, goed bereid, maar ik moet echt niet vergeten volgende keer te vragen of het aub wat pittiger kan. Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".
Maar goed : 8 punten!
Iemand die ik ken heeft Chinees gestudeerd een tijdje (kan het niet vloeiend spreken maar wel een beetje ) en gaat vaak chinees uit eten met veel chinezen erbij, en dan worden ze toch echt een stuk vriendelijker behandeld dan als het alleen maar hollanders zijn.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 21:12 schreef n0a het volgende:
[..]
In mijn ervaring wordt iedereen gelijkwaardig slecht behandeld. Service is vaak gewoon niet zo vriendelijk bij de Chinees.
ik ben 2x bij de librije geweest ook rond 2010 en geloof in 2013 en was ook minder kwijt.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 19:14 schreef habitue het volgende:
Bij librije was ik minder kwijt, bij fg1.0 210 pp geloof ik. (Zonder wagyu) 650 is echt achterlijk veel.
Ik ben Chinees, maar spreek het niet. In de traditionele restaurants waar ik meestal kom is bediening functioneel, maar niet vriendelijk of hartelijk. Taal spreken zal wat verschillen, maar ik zie geen groot verschil met andere tafels.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 23:08 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Iemand die ik ken heeft Chinees gestudeerd een tijdje (kan het niet vloeiend spreken maar wel een beetje ) en gaat vaak chinees uit eten met veel chinezen erbij, en dan worden ze toch echt een stuk vriendelijker behandeld dan als het alleen maar hollanders zijn.
Ook intussen al 2x geweest met vooral wat CUL-SC mensen.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
San San Rotterdam
Sinds we ons realiseren dat San San op maandag open is eten we er weer vaker.
Op het buikspek en aubergines na dingen die ik niet eerder bestelde. Denk ik. Alles lekker, goed bereid, maar ik moet echt niet vergeten volgende keer te vragen of het aub wat pittiger kan. Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".
Maar goed : 8 punten!
Valt mij ook op ja. Of over of je wel de bob bent of hebt, want je hebt immers een wijntje gedronkenquote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:10 schreef MCH het volgende:
Nou weten we ook gelijk waarom Iwanius nooit prijzen prijsgeeft, neemt iemand eens de moeite voor een dikke review gaan 9 v/d 10 reacties over de prijs.
Welk wijntje?quote:Op zondag 22 januari 2017 00:25 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Valt mij ook op ja. Of over of je wel de bob bent of hebt, want je hebt immers een wijntje gedronken
Daar heb ik eigenlijk niet zo heel vaak discussies over zien langskomen hier op het forum hoor. Of ik heb ze (gelukkig) gemist. Wel over geld. Maar ja, we zitten hier in nederland he, dus als je niet wil dat het over geld gaat zit je hier niet zo goedquote:Op zondag 22 januari 2017 00:25 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Valt mij ook op ja. Of over of je wel de bob bent of hebt, want je hebt immers een wijntje gedronken
Omdat ze chinees zijn. Kun je nagaan terwijl HK chinezen de slechtste klanten zijn voor een Chinees restaurant omdat ze nooit tippen, meestal en masse komen en 'goedkoop' vaak bestellen i.t.t. Nederlanders die gemiddeld genomen duurder eten en wel tippen.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Chinese klanten eisen meer aandacht en krijgen dat.
Men is juist tegen Nederlanders/westerlingen netjes en beschaafd en meestal wat groffer tegen landgenoten omdat de bediening weet dat ze toch nooit tippen. Vwb eten in de week waar Chinees Nieuwjaar wordt gevierd moet je gewoon zorgen dat je een plek reserveert ( of gewoon eerder eten),als ze al niet bezet zijn want het is natuurlijk een beetje dom om ook te gaan reserveren op het tijdstip dat de Chinezen massaal gaan eten.(meestal tegen 15:00 uur) Kans dat je daar tussenkomt is klein. En gewoon binnenlopen op eerder genoemd tijdstip is gewoon dom want je zal niet geplaatst worden.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 18:58 schreef sirdanilot het volgende:
Ik wil trouwens van de week écht Chinees gaan eten. Maar ik ben bang dat alles in Den Haag vol zit ivm chinees nieuwjaar? Of valt dat wel mee.
En word je echt als hond behandeld als er niet minstens één chinees (uitziend persoon) bij zit, of is dat een fabeltje? Want alle chinees (uitziende mensen) die ik ken kunnen niet mee
Het liefst betaal ik cash. Soms pin ik weleens en heeeeel soms flikker ik dat plastic kaartje op tafel.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 18:51 schreef sirdanilot het volgende:
Een beetje een rare vraag maar bedacht me dit net:
Betaal jij eigenlijk met creditcard of altijd cash, als je luxe uit eten gaat?
Lijkt me niet zo veilig om met een bedrag met 4 cijfers in je portemonnee over straat te wandelen, al kan het eigenlijk overal in Nederland natuurlijk wel gewoon.
Ik wil me wel opofferen om je disgenoot te zijn hoor! San San:quote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".
Je kunt daar met Groupon voor zeer schappelijke prijzen heen!quote:Op zaterdag 21 januari 2017 18:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat is zeker de moeite waard. Wij waren er anderhalf jaar geleden. Met een overnachting erbij.
De wagyu, het water, koffie met friandises. Eventueel een aperitief of extra drankje. Gaat hard als je 25 Aftikt voor een aperitief.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 14:11 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
[..]
Nee, ik gaf aan dat zij minder gemakkelijk geld opzij zet, dus er is ook niet speciaal voor gespaard. Dankzij de meevaller ging het nu zonder probleem.
De prijs is inderdaad wel extreem hoog. Overigens is het 7-gangendiner normaal ¤145 en het wijnarrangement daarbij ¤57, dus ik weet ook niet waarom het zo hoog is uitgevallen. Heb er ook totaal niet aan gedacht ff op het bonnetje te kijken. Maar goed, dat gaat mijn zus nog ff navragen. Ik denk dat we een 9-gangendiner hebben gehad, want ik tel 9 gangen en dan betaal je standaard ¤241 pp, maar mijn zus zegt dat de desserts enzo niet meetellen.
Wordt vervolgd dus.
We zouden ook gewoon teruggaan, want het was wel lekker. Moest wel langer wachten op 'mijn' hoofdgerecht dan de rest.quote:Op zondag 22 januari 2017 11:09 schreef RobinOok het volgende:
Dan zal er iets serieus zijn misgegaan, meestal krijg je je hoofdgerechten nog voor de voorgerechten op zijn. Zoals dat normaal is trouwens, in China. Isegrim en LHO weigeren om die reden de hoofdgerechtn tegelijk met de voorgerechten te bestellen.
Het is bij dit soort zaken het idee dat iedereen wel een gerecht kiest maar dat iedereen van alles wat pakt toch?quote:Op zondag 22 januari 2017 14:35 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
We zouden ook gewoon teruggaan, want het was wel lekker. Moest wel langer wachten op 'mijn' hoofdgerecht dan de rest.
Ik hoor nu trouwens van die vriend van mij (die veel chinezen kent) dat ze een menukaart voor niet-chinezen hebben en een chinese menukaart, en er staan op de chinezse menukaart veel meer verschillende gerechten dan op de niet-chinese.quote:Op zondag 22 januari 2017 11:09 schreef RobinOok het volgende:
Dan zal er iets serieus zijn misgegaan, meestal krijg je je hoofdgerechten nog voor de voorgerechten op zijn. Zoals dat normaal is trouwens, in China. Isegrim en LHO weigeren om die reden de hoofdgerechtn tegelijk met de voorgerechten te bestellen.
Misschien ook mijn haar zwart verven en spleetogen schminkenquote:Op zondag 22 januari 2017 14:45 schreef Iwanius het volgende:
Klopt er is inderdaad een kaart voor Chinezen ( in het Kantonees) en 'gweilo's' alias niet-Chinezen.
Prijzen zijn ook verschillend ( goedkoper voor Chinezen) en de Chinezen krijgen bepaalde dingen gratis zoals de witte rijst.zoete fruit als dessert,ijsthee en de pot warme thee. Dat is een stilzwijgende afspraak. Dus "Ja"heb je door dat al die Chinese restaurants nu al jaren hun centjes verdienen aan de westerlingen? Bij deze. Want aan hun landgenoten verdienen ze niets.
Daarom ook 'mijn'. Alles werd gedeeld maar iedereen koos wel iets wat ze in het bijzonder willen proeven.quote:Op zondag 22 januari 2017 14:39 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het is bij dit soort zaken het idee dat iedereen wel een gerecht kiest maar dat iedereen van alles wat pakt toch?
Zo typisch Nederlands en saai vind ik dat, één gerecht voor één persoon. Ik wil juist meerdere verschillende dingen proeven.
Ja maar als je geen Chinees spreekt krijg je ook gewoon de kaart voor niet_chinezen .quote:Op zondag 22 januari 2017 14:58 schreef Fatoeman het volgende:
[..]
Misschien ook mijn haar zwart verven en spleetogen schminken
Ja das waar, die kaart is ook in het chinees geschrevenquote:Op zondag 22 januari 2017 15:54 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja maar als je geen Chinees spreekt krijg je ook gewoon de kaart voor niet_chinezen .
Echt jammer, wou dat ik meer chinezen kende dan had ik er één meegenomen. Maar helaas, alle chinezen zijn 'op', haha.
Moeilijk he, je mond opentrekken en om kippentenen te vragen.quote:Op zondag 22 januari 2017 14:41 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik hoor nu trouwens van die vriend van mij (die veel chinezen kent) dat ze een menukaart voor niet-chinezen hebben en een chinese menukaart, en er staan op de chinezse menukaart veel meer verschillende gerechten dan op de niet-chinese.
Dus lijkt me dat er wel degelijk een verschil in zit. Ik bedoel ik snap dat veel hollanders kippentenen en hanekammen onsmakelijk vindeen, maar je kan het toch wel gewoon op de menukaart zetten? Misschien wil ik juist wel kippetenen....
Ja ik denk dat ik die wel uitvraag want dat is toch echt iets typisch chinees.quote:Op zondag 22 januari 2017 16:22 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Moeilijk he, je mond opentrekken en om kippentenen te vragen.
Gewoon standaard dimsumtentje opzoeken waar ze fotomenu hebben. Hoef je alleen maar te wijzen.quote:Op zondag 22 januari 2017 16:27 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja ik denk dat ik die wel uitvraag want dat is toch echt iets typisch chinees.
Bij ons eten alleen de armste mensen kippentenen (ben half braziliaans).
Ook daar hebben ze ook een andere kaart voor Chinezen.quote:Op zondag 22 januari 2017 18:12 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Gewoon standaard dimsumtentje opzoeken waar ze fotomenu hebben. Hoef je alleen maar te wijzen.
Als je het doet voor die specifieke Chinese gerechten:quote:Op zondag 22 januari 2017 14:58 schreef Fatoeman het volgende:
Misschien ook mijn haar zwart verven en spleetogen schminken
quote:Op zondag 22 januari 2017 14:45 schreef Iwanius het volgende:
Klopt er is inderdaad een kaart voor Chinezen ( in het Kantonees) en 'gweilo's' alias niet-Chinezen.
Prijzen zijn ook verschillend ( goedkoper voor Chinezen) en de Chinezen krijgen bepaalde dingen gratis zoals de witte rijst.zoete fruit als dessert,ijsthee en de pot warme thee. Dat is een stilzwijgende afspraak. Dus "Ja"heb je door dat al die Chinese restaurants nu al jaren hun centjes verdienen aan de westerlingen? Bij deze. Want aan hun landgenoten verdienen ze niets.
Hoe zit het nu?quote:Op maandag 23 januari 2017 00:12 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als je het doet voor die specifieke Chinese gerechten:
Hoeft niet eens meer want wat ik eerder zei m.b.t 2 verschillende menukaarten is anno 2017 bijna passe omdat de meeste HK restaurants in Rotterdam sowieso alle 'aparte' en typische 'Chinese' gerechten van de Chinese menukaart overgeheveld hebben naar de normale menukaart omdat steeds meer 'gweilo's ( niet-Chinezen) ook deze gerechten hebben ontdekt en lekker vinden. Dus ja, je gefrituurde/gestoomde 'kippenpootjes' vind je ook op de gewone menukaart.
Daarbij vinden een hoop uitbaters van verschillende restaurants dat het eigenlijk van de gekke is dat ze hun landgenoten voordeeltjes geven als die zelf, als het erop aankomt, hun de volle mep laten betalen (¤ 750,-) voor allerlei festiviteiten zoals het meedoen met het Chinees Nieuwjaar en bijbehorende Drakenoptocht en waar elk restaurant dan gezegend en ingewijd wordt met kool.
Helder. Stond er wat verwarrend, want uit je eerste post begreep ik dat dat nog steeds de standaard was.quote:Op maandag 23 januari 2017 00:31 schreef Iwanius het volgende:
Simpel toch? Dat het jarenlang zo was die twee verschillende menukaarten maar dat dat nog maar weinig wordt gedaan als ik over Rotterdam spreek voor redenen die ik hierboven heb uitgelegd. Dus het heeft geen zin te vragen naar de Chinese menukaart omdat die er bijna niet meer is bij de meeste HK restaurants. Men voert dus gewoon 1 menukaart waar alles in is samengevoegd.
Ik ook! Wanneer gaan we weer? Ik begon wat water in de mond te krijgen bij de foto van Robins auberginesquote:Op zondag 22 januari 2017 08:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik wil me wel opofferen om je disgenoot te zijn hoor! San San:
Ik wil ook best nog een keertje.quote:Op vrijdag 27 januari 2017 22:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ook! Wanneer gaan we weer? Ik begon wat water in de mond te krijgen bij de foto van Robins aubergines
Inspiratiedag is tegenwoordig (nouja, sinds een jaar of twee) op dinsdag ipv maandagquote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
San San Rotterdam
Sinds we ons realiseren dat San San op maandag open is eten we er weer vaker.
Op het buikspek en aubergines na dingen die ik niet eerder bestelde. Denk ik. Alles lekker, goed bereid, maar ik moet echt niet vergeten volgende keer te vragen of het aub wat pittiger kan. Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".
Maar goed : 8 punten!
Te koop bij de Makro, euro of 9quote:Op zondag 12 februari 2017 22:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, een Rothschild die ik kon betalen, die laat ik niet aan me voorbij gaan, dacht ik!
Is weer jaartje geleden dat ik zeker weet dat ze ze in het assortiment hadden. Dus ala je slim bent bel je eerst evenquote:Op maandag 13 februari 2017 20:38 schreef RobinOok het volgende:
Oh, mijn lief is een slecht googelaar.
Maar nog, ik reken btw er wel bij.
Maar bedankt voor de tip, kijken of ik van de week tijd heb er langs te gaan.
Ja.quote:
Ik zag eerst alleen dit en dacht toen 'serieus restaurants die een komkommersalade omdopen tot 'tartaar van komkommer' en er een hoofdprijs voor vragen ' maar als saladetje op een bord met andere dingen vind ik het niet zo heel raar.quote:
We hadden er nog wat brood bij met heerlijk druivenmostmayoquote:Op dinsdag 28 februari 2017 22:22 schreef Iwanius het volgende:
Ziet er prima uit en dat voor die prijs met zijn tweeën. Voor mij zou het net genoeg zijn in mijn eentje.
Extra uitvragen kan altijdquote:Op woensdag 1 maart 2017 11:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Hoofdgerechtje mocht van mij wel 2x groter maar verder ziet het er weer heerlijk uit!
Dat is niet best. Tenminste, als de boel pas sinds kort open is. Waarom zoveel wisselingen?quote:Op woensdag 1 maart 2017 17:28 schreef Iwanius het volgende:
"uitvragen"zoals ik het altijd noem is een ongebruikelijke term die ik zelf op zijn 'Cruijffiaans' heb verzonnen en eigenlijk afgeleid is van het uitserveren,een woord dat veelvuldig in de horeca wordt gebruikt wanneer een gerecht de keuken uit mag, richting de gast.
Vwb die toko waar je geweest bent. Volgens mij is dit nu sedert de opening al de 4de eigenaar die erin zit.
Het woord is klassiek. Klassieke garnalencocktail, klassieke garnalenkroketten, klassiek in boter gebakken schol, klassieke gravad lax. Maar alles homemade en tot in de puntjes verzorgd. En voor een goede prijs.quote:Op zaterdag 4 maart 2017 22:02 schreef Luuksor het volgende:
Ziet er allemaal vrij standaard uit, maar als de smaken kloppen is dat niet altijd erg..
Klassiek vind ik beter klinken.quote:
Ik vond hem ook goed, 9,5... maar een dikke acht. De recensie moet ik nog steeds schrijven van dat bezoek ergens vorig jaar zomer of zo.. Ik vind het i.i.g een dikke aanwinst voor Kralingen.quote:Op zaterdag 4 maart 2017 10:53 schreef RobinOok het volgende:
]
Vis Op De Dijk
Vierde keer of zo dat we hier aten en nog steeds een aanrader. Met deze keer gefrituurde inktvis met aïoli, gravad lax met mierikswortel en allebei de gegrillde tonijn. Alles kraakvers en goed en lekker. Echt niks op aan te merken.
Volgende keer ga ik toch eens de vis van de dag bestellen. Ik roep altijd dat ik niet van in boter gebakken vis hou, maar toch eens kijken of dat echt zo is.
Hoe dan ook, gisteren afgerekend : 61,50 (dat was inclusief een fles prosecco)
Cijfer: 9,5
dat...quote:
is dat zo moeilijk zelf te verzinnen? Wat dacht je van ongeveer 3 max 4 uur per shift.quote:Op maandag 20 maart 2017 05:21 schreef Isabeau het volgende:
vats, echt geweldig ziet het er uit, maar nu ben ik dus nieuwsgierig hoe lang jullie over die 25 gangen deden als het restaurant 2 zittingen per avond doet.
Ik kan me weinig voorstellen bij pas 9-10 uur aan tafel te schuiven. Tenzij dat daar de gewoonte is.quote:Op maandag 20 maart 2017 08:12 schreef MCH het volgende:
is dat zo moeilijk zelf te verzinnen? Wat dacht je van ongeveer 3 max 4 uur per shift.
Jij hebt toch vijf vakantiehuizen in Spanje? Daar eten ze toch ook laat.quote:Op maandag 20 maart 2017 08:19 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik kan me weinig voorstellen bij pas 9-10 uur aan tafel te schuiven. Tenzij dat daar de gewoonte is.
Er is een zitting van 6 tot 9 en een van 9 tot 12. Laat en vroeg eten is allebei vrij normaal in Thailand.quote:Op maandag 20 maart 2017 05:21 schreef Isabeau het volgende:
vats, echt geweldig ziet het er uit, maar nu ben ik dus nieuwsgierig hoe lang jullie over die 25 gangen deden als het restaurant 2 zittingen per avond doet.
Het is anders dan in Europa.. Toch vaak Frans met invloeden van... Nu indiaans met veelal Japanse invloeden. Alle smaken en texturen waren spot on! Als je in BKK bent gewoon proberen! Een dag later eet je weer heerlijk Thais voor 5 euro!quote:Op maandag 20 maart 2017 09:59 schreef Iwanius het volgende:
Misschien ben ik dan de vreemde eend in de bijt maar eerlijkheidshalve ben ik er niet echt van onder de indruk. Bedoel ziet er goed/mooi uit en zal ongetwijfeld lekker zijn maar krijg een beetje een FG 1.0/ El Bulli gevoel hierbij dus..."been there, done-seen that".
Vwb de prijs is dat natuurlijk een lachertje en geen geld voor wat je krijgt p.p.als je dat vergelijkt met wat je hier in Nl betaalt.
Wonen er erg veel Indianen in Thailand?quote:Op maandag 20 maart 2017 20:21 schreef vats het volgende:
Het is anders dan in Europa.. Toch vaak Frans met invloeden van... Nu indiaans met veelal Japanse invloeden. Alle smaken en texturen waren spot on! Als je in BKK bent gewoon proberen! Een dag later eet je weer heerlijk Thais voor 5 euro!
Geen idee hoe je het schrijft.. Indisch is Indonesisch eten.. Uit India is dat dan niet indiaans?quote:Op maandag 20 maart 2017 20:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Wonen er erg veel Indianen in Thailand?
Nee. Indiaas.quote:Op maandag 20 maart 2017 21:46 schreef vats het volgende:
Geen idee hoe je het schrijft.. Indisch is Indonesisch eten.. Uit India is dat dan niet indiaans?
Zonder n. Indiaas.quote:Op maandag 20 maart 2017 21:46 schreef vats het volgende:
[..]
Geen idee hoe je het schrijft.. Indisch is Indonesisch eten.. Uit India is dat dan niet indiaans?
Zat standaard allemaal bij de koffie. .quote:Op zondag 26 maart 2017 09:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Wow wat veel zoet!
Hebben jullie dat allemaal zelf besteld? Neem aan dat men niet in een standaard menu zoveel zoet krijgt.
Weet hij niet meer, was zelf al lam. Dat was al 1 soortquote:Op zondag 26 maart 2017 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ben wel benieuwd naar die 3 soorten lam. Texelaar, Suffolk en Flevoland?
1 lam, RobinOok. Op 3 manieren bereid.quote:Op zondag 26 maart 2017 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ben wel benieuwd naar die 3 soorten lam. Texelaar, Suffolk en Flevoland?
quote:Op zondag 26 maart 2017 14:54 schreef uniekhoorn het volgende:
Weet hij niet meer, was zelf al lam. Dat was al 1 soort
Dat kan! Het heeft even geduurd, maar dan hierbij toch mijn verslag van een wat mij betreft zeer geslaagde avond!quote:Op donderdag 23 maart 2017 00:10 schreef golfer het volgende:
[..]
Top!
Kan je er ook een verslag van doen in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #23 ?
Handig om bewust bezopen achter het stuur plaats te nemen.quote:Op donderdag 30 maart 2017 21:35 schreef Molurus het volgende:
[..]
Dat kan! Het heeft even geduurd, maar dan hierbij toch mijn verslag van een wat mij betreft zeer geslaagde avond!
Voor wie de achtergrond niet kent: Salvador Dali maakte ooit een kookboek, dat in zeer beperkte oplage werd uitgegeven in 1973:
[ afbeelding ]
Vorig jaar is daar, voor het eerst, een heruitgave van geweest... waardoor dit prachtige werk beschikbaar kwam voor het grote publiek.
Voor de gelegenheid besloot museum Boijmans van Beuningen een speciaal diner te organiseren waar sterrenchefs deze gerechten, een deel ervan, zouden gaan bereiden.
Bij de ingang was het verzamelen voor een glaasje en een keur aan verschillende amuses. Al gauw werd duidelijk dat diverse mensen zich voor de gelegenheid hadden gekleed. Gelukkig werden voor de mensen zonder speciaal feestkostuum opplaksnorren uitgedeeld bij de ingang.
[ afbeelding ]
Rene Magritte hoedje:
[ afbeelding ]
En er kan natuurlijk maar 1 zijn met het meest bizarre kostuum:
[ afbeelding ]
Wat volgde was een rondleiding langs de expositie 'Gek van Surrealisme': De grote werken van diverse surrealisten, met uitgebreide toelichting van diverse experts. Maar wat deze avond speciaal moest maken was natuurlijk... het eten.
Onze tafel zag er alvast heel feestelijk uit:
[ afbeelding ]
Na wat inleidende praatjes, die wij gebruikten om de op Dali-lippen geschreven menukaart te bewonderen, kon het surrealistische culinaire feestje beginnen.
De eerste gang:
Buikspek & Paling - Voorgerecht door Gert Blom
Een huwelijk van langzaam gegaard buikspek met gerookte paling, gekarameliseerde zalf van sjalot en gefermenteerde sojabonen, mikado van Granny Smith en tranen van soja en citrus.
Wijn: Piedra Del Mar, Rias Baixas, Galicia, Spanje Albarino.
[ afbeelding ]
Dat begint goed! De foto van de voormalige eigenaar van het buikspek die is meegeleverd op het bord is eetbaar.
Dan de tweede gang:
Coquille & Truffel - Tussengerecht door Erik van Loo
Mozaiek van aarde en zee, Sint-Jakobsmossel, knolselderij, aardappel en zwarte truffel.
Wijn: Felines de Jourdan, Les Fruites Blanc, Languedoc, Frankrijk, Chardonnay, roussanne, piquepoul
[ afbeelding ]
Een zeer smakelijk intermezzo dat wellicht net zo lastig te beschrijven is als de meeste werken van Dali.
De derde gang:
Runderlende - Hoofdgerecht door Fred Mustert
Gebraden runderentrecote met opgerolde groenten-linten, badend in een vinaigrette en Japanse mirin
Wijn: Petit Pittacum, Bierzo, Castilla y Leon, Spanje / Mencia.
[ afbeelding ]
Een prachtig stukje vlees dat fraai aangekleed was met een setje Dali-lippen (of moet ik zeggen de lippen van Mae West?). De Japanse mirin gaf dit gerecht een aangename aziatische smaak.
Overigens, ik zou dit haast vergeten, de show host van de avond was Ronald Giphart. Hij introduceerde 1 voor 1 de koks die deze gerechten hadden bereid:
Het dessert dus.
Timbale "Elysee" - Dessert door Mario Ridder
Vanillebavaroise, biscuit van amandel, genappeerd met kirschsiroop en krokant van suiker
Wijn: Dulee, ENATE, Somontano, Spanje / Gewurztraminer
[ afbeelding ]
Na dit smakelijke slot konden we in de hal nog genieten van een kopje koffie en de lekkerste bonbons die ik ooit heb gegeten. Inmiddels waren de wijntjes toch aardig naar het hoofd gestegen, en stapten wij voldaan in de auto naar huis.
Het is maar goed dat ik niet ben aangehouden, want met de Dali-snor die inmiddels op mijn voorhoofd zat zou dat toch een lastig verhaal gaan worden.
Geslaagde avond!
Bezopen is een groot woord. Ik kruip niet bezopen achter het stuur. 4 wijn, uitgesmeerd over een avond en met eten. Wellicht listig met een blaastest, maar daar is dan ook alles mee gezegd.quote:Op donderdag 30 maart 2017 22:37 schreef MCH het volgende:
[..]
Handig om bewust bezopen achter het stuur plaats te nemen.
Ik zou het je niet durven zeggen... mijn intentie was daar meer om een beetje een overzichtsfoto te maken. Maar ik weet niet wie dat is.quote:Op donderdag 30 maart 2017 23:02 schreef n0a het volgende:
Is dat Michiel van Heel Holland Bakt op die eerste foto?
Oh, ik bedoel ook niet dat je hem speciaal gefotografeerd zou hebben.quote:Op donderdag 30 maart 2017 23:04 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ik zou het je niet durven zeggen... mijn intentie was daar meer om een beetje een overzichtsfoto te maken. Maar ik weet niet wie dat is.
dit.quote:Op donderdag 30 maart 2017 22:31 schreef Bluezz het volgende:
Ik zou me wel even over de ietwat onsmakelijk aandoende harige placemats moeten zetten
Heb je dat geprobeerd?quote:Op vrijdag 31 maart 2017 10:03 schreef Molurus het volgende:
De harige placemats waren ieg niet eetbaar.
Serieus? Dan ga je nog autorijden?quote:Op donderdag 30 maart 2017 23:02 schreef Molurus het volgende:
[..]
Bezopen is een groot woord. Ik kruip niet bezopen achter het stuur. 4 wijn, uitgesmeerd over een avond en met eten. Wellicht listig met een blaastest, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Waar jij over gaat sneren als het geen tig sterrentent was in de omg van Haarlem? No thanks!quote:Op zondag 2 april 2017 00:05 schreef golfer het volgende:
Moraalriddertjes mogen weer ander topics opzoeken.
Plaats liever hier verder eet-ervaringen?
Snap ikquote:Op vrijdag 31 maart 2017 10:03 schreef Molurus het volgende:
De harige placemats waren ieg niet eetbaar.
Tip, kom niet naar Curacao op vakantie..quote:Op zondag 2 april 2017 00:03 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Serieus? Dan ga je nog autorijden?
Dat jij jezelf prima in staat acht om te rijden doet er niet toe. Mensen die met drank op rijden vind ik echt walgelijk en asociaal. En zo'n reactie hoort ook in een dergelijk topic. Als je uit eten gaat moet je er ook qua vervoer rekening mee houden. Dus of een BOB, of met het OV of taxi naar huis.quote:Op zondag 2 april 2017 11:22 schreef Molurus het volgende:
Dit lijkt me inderdaad niet de plek voor een discussie over alcohol in het verkeer.
Dat ik nog prima in staat was om te rijden zullen de moraalriddertjes hier maar gewoon moeten aannemen. (Of ergens anders gaan zanikken over iets waar ze geen zinnig woord over kunnen zeggen.) Verder was het gewoon een humoristisch bedoelde verwijzing naar de opplaksnor op mijn voorhoofd.
Tot 0,5 promille is de wettelijke norm, en het zou mij verbazen als ik daar overheen gegaan zou zijn in een blaastest.quote:Op zondag 2 april 2017 20:23 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Dat jij jezelf prima in staat acht om te rijden doet er niet toe. Mensen die met drank op rijden vind ik echt walgelijk en asociaal. En zo'n reactie hoort ook in een dergelijk topic. Als je uit eten gaat moet je er ook qua vervoer rekening mee houden. Dus of een BOB, of met het OV of taxi naar huis.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |