abonnement Unibet Coolblue
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 15:21:49 #151
414785 sirdanilot
pi_168321680
Ik heb me ook wel eens georienteerd op bij een sterren restaurant te eten en ik kwam ook meer richting de 100-200 euro pp uit dan richting de 600.

Kijk als het 100-200 is, dan kun je het nog zien als een vervanging voor bijvoorbeeld een weekendje weg. Ipv een weekendje weg doe je dan een avondje restaurant. Maar 600 dat gaat gewoon niet meer.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168323169
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 12:50 schreef vinnypassy het volgende:[knip]

We begonnen met een amuse: piccalillyijs in een tomatenhoorntje met drop. Heel bijzonder. Er zat ook knettersuiker in of iets anders dat knettert, want het knetterde hard! De dropsmaak viel wel heel erg weg en dat vond ik wel jammer, want dat had dit heel goed kunnen maken. Nu was het ‘gewoon’ goed (8-).

Moet je nagaan hoe lekkerder het vroeger was i.v.g met nu als jij het nu al erg lekker vond.
Tegenwoordig is de piccalilly veel te koud,en de rest erg íngezakt qua structuur i.v.g.met vroeger toen alles in balans was en het altijd mijn lieveling starter was als ik FG binnenliep.



quote:
Toen kregen we iets waarvan ik niet meer precies weet wat het was (sorry, de drank vloeide rijkelijk c_/ ). Maar het was lekker! Op de foto mist een torentje van iets wat qua smaak wat weghad van dadel, met daarop iets van een leverpaté. En op dat stokbroodje (zo werd het echt genoemd) zat een waanzinnig lekker stukje gedroogde ham (geen idee welke), met een smaak die intenser was dan alle andere soorten gedroogde ham die ik ooit heb gehad. (8-)

Was vroeger rijker gevuld dan dat magere strookje wat je nu krijgt.


En de 'ham' is Joselito Gran Reserva Bellota. Vele plateaus van weggezet.

quote:
Het tweede gerecht was kabeljauw met een Aziatische bouillon met zoetzure sjalot. De kabeljauw was waanzinnig zacht, echt perfect gegaard, en de bouillon had iets zoetigs, hartigs, vissigs en pittigs. Heel mooie en diverse smaken in zoiets kleins dus. Het miste wel een beetje de wow-factor, maar was wederom gewoon goed. (8)

Hap-slik-weg tussedoortje. Fijn dat het je smaakte.

quote:
Daarna kregen we in een bepaald soort houten vat (sorry, vergeten hoe en wat precies) gesmoorde prei met coquilles, kreeft, aardappelmousseline, krokantje van aardappel, truffel en kaviaar. Ik had pas nog een discussie met mijn vader, die zei dat kaviaar geen smaak had. Ik zei toen al dat hij dan geen goede had, want deze kaviaar… Zo lekker! Bij het serveren werden we al weggeblazen door de fantastische geuren en dat gold ook voor de rest; alles was boterzacht en met een hapje van alles was het geen smaakexplosie, maar een hele subtiele bundeling van textuur en smaak. Enorm verrassend en het eerste echte hoogtepunt van de avond voor ons. (9)

Oh ja en dit gerechtje was en smaakte vroeger geweldig en zag er zoals op onderstaande foto uit.



Die 'bolle' heeft het nu 1 grote brei van heel veul smaken gemaakt zo van "ze proeven het toch niet."

Kaviaar op zich heeft ook geen smaak. I.c.m....kan het wel aangenaam zijn en de textuur kan je aanspreken. Die die 'bolle' heeft is wel top.



quote:
Maar het klapstuk kwam hierna: sukade met steak tartare en teksturen van pastinaak. Die sukade was werkelijk ongelooflijk lekker. Woorden schoten tekort om dit te omschrijven, maar toen de chef langsliep bij een ander gerecht en wij hem complimenteerden over dit gerecht, noemde hij het een feestje. En mijn god, wat was dit een feestje. Zo boterzacht en toch krokant (volgens mij zei hij dat dat een crumble was), zo vol van smaak en simpelweg zo bizar lekker. Hier konden we helemaal niets op aanmerken en als er niet nog meer gerechten aan waren gekomen, had ik deze op zijn Iwanius’ nog een keer uitgevraagd. En daarna nog een keer. Wat een toppert. :9~ (10)

Ja, dat is een lekkere combo. Zeg wel erbij dat dit een duidelijk voorbeeld is hoe hij er meer een ratjetoe van gemaakt heeft voor een hogere prijs.



Vroeger had je dus de FG steaktartaar die er al geweldig uitzag.


In die bloempot zit dus heul veul sukade!


De sukade was ook een apart gerecht. Hij heeft het dus samengevoegd door o.a.een stuk coquille en asperge? bij te voegen zodat het 1 'nieuw' gerecht voor de hoofdprijs wordt.

quote:
Vervolgens kregen we een wat lichter gerechtje, wat de smaken in de mond mooi reinigde. En hoewel dat in het totaalplaatje natuurlijk heel goed was, miste hier ik ook wel weer een beetje de wow-factor. Kwartelgelei met een mousse (denk ik) met dragon en munt en een toastje met eendenleverpaté. Die paté was to die for, de kwartelgelei was heerlijk fris en de kruidenmousse was erg mooi subtiel. (8-)

In mijn van lievelingsgerechten deze kwartelgelei. Blijf je uitvragen... :s)

quote:
Dat was de opmaat voor dat waar mijn zus al jaren naar smachtte: de wagyu. Die zat niet standaard in het menu en daar betaalden we dus extra voor, maar dat vonden we prima. Het was erg lekker, maar ik werd hier niet weggeblazen. De stukjes waren niet allemaal even mals (maar goed, mals waren ze nog steeds), maar ook dit was weer gewoon goed. De bijgerechtjes (kaassaus en iets met paddenstoelen) waren ook dik in orde. (8)



quote:
Hierna kwam weer iets om de smaakpapillen op te frissen. Wat het was? Iets met kokos, chocolade, limoen en lychee. Het was lekker, qua smaak natuurlijk heel anders, maar qua beleving vrijwel hetzelfde als bij de kwartelgelei. Prima opfrisser, maar niet súper bijzonder. (7.8)


Vroeger subtieler in smaak en in samenstelling.


quote:
Conclusie:

Het eten was goed, de sfeer was top en we hebben het heel gezellig gehad, maar ik had verwacht vwb het eten nog wat vaker weggeblazen te worden. Helaas gebeurde dat nu maar twee keer en voor de prijs die we voor dit zevengangendiner en wat extraatjes betaalden (¤650 voor 2 personen) had ik daar net iets meer van verwacht. Ik zou hier nog wel een keer heengaan, gewoon omdat het kan en geld niet altijd heel belangrijk hoeft te zijn als je jezelf wilt trakteren, maar achteraf vroegen we ons af: was het die 650 waard? En dat vonden we eigenlijk niet. Het gemiddelde van alle gerechtjes bij elkaar komt uit op een goede 8, met de sfeer en gezelligheid erbij is mijn eindoordeel een 8+.
Wat voor rode wijn dronk je? Per glas, fles? Had je champagne, zo ja welke en glas?,fles?
Waarom vraag ik dat want ik als ervaren FG gast vind ik dit stevig aangezien ik nogal wat gerechten mis waarvan ik weet dat die sowieso een rekening kunnen spekken.

vb:







Maar zoals ik al eerder zei in een reactie aan iemand: Als je FG voor een eerste keer meemaakt dan geraak je al snel overdonderd dat je al daar bent en is alles al gauw geweldig. I.i.g leuk dat je de moeite hebt genomen FG eens te bezoeken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-01-2017 17:04:15 ]
  zaterdag 21 januari 2017 @ 17:19:12 #153
62913 Blik
The one and Only!
pi_168323374
Heb ook wel wat ervaring met sterrenrestaurants, maar 325 pp vind ik ook wel erg duur. Bij de Librije en Oud Sluis waren we dat niet kwijt voor het verrassingsmenu plus wijn-arrangement plus aperitief (champagne) plus koffie achteraf. Overigens wel paar jaar geleden.

Maar heb dus wel het idee dat je bij FG betaald voor 3-sterren terwijl je 2 (?) sterren krijgt.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 17:33:52 #154
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_168323605
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 17:01 schreef Iwanius het volgende:


Maar zoals ik al eerder zei in een reactie aan iemand: Als je FG voor een eerste keer meemaakt dan geraak je al snel overdonderd dat je al daar bent en is alles al gauw geweldig. I.i.g leuk dat je de moeite hebt genomen FG eens te bezoeken.
Vind je dit echt? Heb een aantal maal bij FG gegeten, maar ben helaas nooit overdonderd geweest. Ik vond veel gerechten wat "gekunsteld" aandoen en de algehele ambiance was niet veel anders dan veel andere restaurants. Het eten was goed, dat zeker, maar eigenlijk kan ik me nog nauwelijks herinneren wat ik heb gegeten, terwijl ik dat van veel andere restaurants nog wel weet.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 17:35:06 #155
414785 sirdanilot
pi_168323620
Ach ja, ik denk uiteindelijk at the ende of the day, of het nu 200 of 600 euro kost, ik besteed dat geld liever aan een vliegticket naar een lekker warm land in Europa of omstreken (voor dat geld kom je ook wel in b.v. israel, marokko, kaapverdie...) + daar heerlijk lokaal te eten voor een schijntje. Zelfs als je in zo'n land naar de duurste restaurants gaat die er zijn kun je dan icm je vliegticket nog onder die enorme som van 600 euro heerlijk eten.

Al wil ik zeker naar de kromme watergang een 2 sterrenrestaurant bij ons in zeeland dicht bij waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Helaas kom ik nóóit meer op mijn 'geboortegrond' en dit restaurant ligt nogal afgelegen en ik kan geen auto rijden. En bovendien wil ik er sowieso niet in mn eentje heen. Maar daarvoor zou ik graag 200 pp betalen, hoor. En voor dat geld kom je daar ook zeker al een heel end qua eten en wijnen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:09:47 #156
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_168324134
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 17:01 schreef Iwanius het volgende:

Wat voor rode wijn dronk je? Per glas, fles? Had je champagne, zo ja welke en glas?,fles?
Waarom vraag ik dat want ik als ervaren FG gast vind ik dit stevig aangezien ik nogal wat gerechten mis waarvan ik weet dat die sowieso een rekening kunnen spekken.
Ik heb echt geen flauw idee meer welke wijnen het waren, daarvoor heb ik echt veel te weinig verstand van wijn om te kunnen onthouden. Maar het ging per glas. En is het niet zo dat als je een wijnarrangement neemt, dat 'all in' is? Zo staat het iig wel op de site aangegeven.

quote:
Maar zoals ik al eerder zei in een reactie aan iemand: Als je FG voor een eerste keer meemaakt dan geraak je al snel overdonderd dat je al daar bent en is alles al gauw geweldig. I.i.g leuk dat je de moeite hebt genomen FG eens te bezoeken.
Nou, dat is het dus: ik ben in zijn totaliteit niet weggeblazen, slechts bij die ene twee gerechtjes. Ik had er toch meer van verwacht, nu was het gewoon goed en niet extreem goed. Ik las jouw minder positieve reviews over 2.0 altijd een beetje met zoiets van 'Ja hoor, dat kan toch helemaal niet?' maar als je al zoveel goeds hebt gegeten als jij, snap ik dat nu dus wel heel goed. Helemaal als je jouw foto's met de mijne vergelijkt (al vond ik juist de smaken tezamen van die prei met vis waanzinnig goed), lijkt het totaalplaatje inderdaad iets minder nu. Zoals Robin al zei: je zoekt bij (twee) sterrenrestaurants meer dan 'gewoon goed'. Dat was het nu overall gezien toch wel, maar alsnog was het een toffe ervaring.

Overigens: goed punt van dat koude piccalilly-ijs, die vond ik ook te koud. Daardoor overheerste de temperatuur de smaak net iets teveel en viel de dropsmaak denk ik weg.

quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 14:28 schreef golfer het volgende:
Leuk verslag, maar in mijn ogen zeker geen 650 euro waard qua eten, tenzij je er een Mouton Rothschild uit 1973 ofzo als wijnfles bij gedronken hebt.
Nee, vonden wij dus ook. Van de wijnen heb ik dus weinig onthouden, maar volgen mij kwamen ze zo goed als allemaal uit dit millennium en zelfs ook nog dit decennium.
pi_168324645
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 14:28 schreef golfer het volgende:
Leuk verslag, maar in mijn ogen zeker geen 650 euro waard qua eten, tenzij je er een Mouton Rothschild uit 1973 ofzo als wijnfles bij gedronken hebt.
1975 *) In NYC kostte de '95 $5.000,- :') Belachelijke prijs.

Zijn geboortejaar.


[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 21-01-2017 18:46:49 ]
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:45:42 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168324714
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 17:35 schreef sirdanilot het volgende:

Al wil ik zeker naar de kromme watergang een 2 sterrenrestaurant bij ons in zeeland dicht bij waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Helaas kom ik nóóit meer op mijn 'geboortegrond' en dit restaurant ligt nogal afgelegen en ik kan geen auto rijden. En bovendien wil ik er sowieso niet in mn eentje heen. Maar daarvoor zou ik graag 200 pp betalen, hoor. En voor dat geld kom je daar ook zeker al een heel end qua eten en wijnen.
Dat is zeker de moeite waard. Wij waren er anderhalf jaar geleden. Met een overnachting erbij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_168324734
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:41 schreef Iwanius het volgende:

[..]

1975 *)

Zijn geboortejaar.

Goed jaar is dat.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:49:01 #160
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168324765

Toen ze net open waren. Zucht. Waar blijft de tijd...
pi_168324802
Dat ziet er wel mooi uit, ja.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 18:51:19 #162
414785 sirdanilot
pi_168324809
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:41 schreef Iwanius het volgende:

[..]

1975 *) In NYC kostte de '95 $5.000,- :') Belachelijke prijs.

Zijn geboortejaar.

Een beetje een rare vraag maar bedacht me dit net:

Betaal jij eigenlijk met creditcard of altijd cash, als je luxe uit eten gaat?

Lijkt me niet zo veilig om met een bedrag met 4 cijfers in je portemonnee over straat te wandelen, al kan het eigenlijk overal in Nederland natuurlijk wel gewoon.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:56:20 #163
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168324916
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:51 schreef Tem het volgende:
Dat ziet er wel mooi uit, ja.
Al zou ik vandaag dat ene zwarte vlekje middenin wel wegshoppen. :D
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 18:58:34 #164
414785 sirdanilot
pi_168324962
Ik wil trouwens van de week écht Chinees gaan eten. Maar ik ben bang dat alles in Den Haag vol zit ivm chinees nieuwjaar? Of valt dat wel mee.

En word je echt als hond behandeld als er niet minstens één chinees (uitziend persoon) bij zit, of is dat een fabeltje? Want alle chinees (uitziende mensen) die ik ken kunnen niet mee :(
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168324986
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Al zou ik vandaag dat ene zwarte vlekje middenin wel wegshoppen. :D
Wel mooi juist, zo'n kleine imperfectie :P
pi_168325034
650 euro. En je weet de wijnen niet. Dus zo speciaal waren ze kennelijk niet..

Heb je niet het gevoel opgelicht te zijn? Mss staat er iets op de rekening wat helemaal niet van jullie was?
Make my day!
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 19:07:42 #167
414785 sirdanilot
pi_168325185
Sowieso geven ze toch altijd een bonnetje bij de rekening? Of zeggen ze gewoon ja het is zoveel geld, zonder bonnetje :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168325400
Bij librije was ik minder kwijt, bij fg1.0 210 pp geloof ik. (Zonder wagyu) 650 is echt achterlijk veel.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_168325461
Bij fg1.0 was ik in hun laatste week met de beste 7 gerechten van de afgelopen 7 jaar. Toen had ik echt een wow-gevoel. O+
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 19:17:55 #170
414785 sirdanilot
pi_168325489
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:14 schreef habitue het volgende:
Bij librije was ik minder kwijt, bij fg1.0 210 pp geloof ik. (Zonder wagyu) 650 is echt achterlijk veel.
Dat was voor met zn tweeen dacht ik, dus rond de 300 pp.

Vind ik nog steeds erg duur voor iets wat geen 3 michelinsterren is of als er geen krug of iets anders duurs aan eten/drinken bij zit.

Dan besteed ik die 300 euro liever aan een weekendje lissabon, van dat geld kun je vlucht, redelijk hotel en heerlijk eten gemakkelijk betalen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168325553
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:59 schreef Tem het volgende:

[..]

Wel mooi juist, zo'n kleine imperfectie :P
Ik moest toen denken aan..
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_168325918
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:20 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik moest toen denken aan..
[ afbeelding ]
Mooie vrouw :Y
pi_168328604
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:58 schreef sirdanilot het volgende:
Ik wil trouwens van de week écht Chinees gaan eten. Maar ik ben bang dat alles in Den Haag vol zit ivm chinees nieuwjaar? Of valt dat wel mee.

En word je echt als hond behandeld als er niet minstens één chinees (uitziend persoon) bij zit, of is dat een fabeltje? Want alle chinees (uitziende mensen) die ik ken kunnen niet mee :(
In mijn ervaring wordt iedereen gelijkwaardig slecht behandeld. Service is vaak gewoon niet zo vriendelijk bij de Chinees.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 21:17:03 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168328765
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:17 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dan besteed ik die 300 euro liever aan een weekendje lissabon, van dat geld kun je vlucht, redelijk hotel en heerlijk eten gemakkelijk betalen.
Ja, dat weten we nou wel, ja! }:|
pi_168330586
Nou weten we ook gelijk waarom Iwanius nooit prijzen prijsgeeft, neemt iemand eens de moeite voor een dikke review gaan 9 v/d 10 reacties over de prijs.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')