abonnement Unibet Coolblue
pi_166010080
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
pi_166010089

Momenteel feestje aan de gang bij de troepen :P Moraal is hoog.
pi_166010110
Wat wil jij eigenlijk Vigen? Onafhankelijk Assyrie/Christianistan? Zo ja, waar?
Hey
pi_166010141
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 12:38 schreef Dakterras het volgende:
Wat wil jij eigenlijk Vigen? Onafhankelijk Assyrie/Christianistan? Zo ja, waar?
Ik wil het wel ja en graag in het Nineveh gebied. Onze gebieden waren veel groter maar ik neem wel genoegen met het Nineveh vlakte met een deel van Mosul en heel Nimrud natuurlijk ;)

Maar real gezien is dat gewoon een doodswens. Buren die ook niet wilt hebben :{ Een soort Israël maar dan zonder westerse steun :{ Nog niet dan? Misschien in de toekomst :P

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 17-10-2016 12:41:13 ]
pi_166010180
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 12:40 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ik wil het wel ja en graag in het Nineveh gebied. Onze gebieden waren veel groter maar ik neem wel genoegen met het Nineveh vlakte met een deel van Mosul en heel Nimrud natuurlijk ;)

Maar real gezien is dat gewoon een doodswens. Buren die ook niet wilt hebben :{ Een soort Israël maar dan zonder westerse steun :{ Nog niet dan? Misschien in de toekomst :P
Rijk aan grondstoffen?
Hey
pi_166010191
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 12:43 schreef Dakterras het volgende:

[..]

Rijk aan grondstoffen?
Redelijk, tis niet zoals Basra maar er is best wel wat olie in het gebied. Maar voor de hoeveelheid mensen wat wij hebben kan iedereen gewoon miljonair worden van het oliegeld :P Mits niet elke Assyriër nu opeens terug emigreert :P

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 17-10-2016 12:44:55 ]
pi_166010261
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 12:44 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Redelijk, tis niet zoals Basra maar er is best wel wat olie in het gebied. Maar voor de hoeveelheid mensen wat wij hebben kan iedereen gewoon miljonair worden van het oliegeld :P Mits niet elke Assyriër nu opeens terug emigreert :P
Wees daar maar niet bang voor. Die vinden het verkrachten van Zweedse vrouwen veel leuker!
Hey
pi_166011091
Zou Mosul net zo'n ellende worden als daar in Aleppo? ;(
  maandag 17 oktober 2016 @ 13:45:28 #9
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166011267
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 13:38 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Zou Mosul net zo'n ellende worden als daar in Aleppo? ;(
Grote kans, ja.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166011440
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 13:38 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Zou Mosul net zo'n ellende worden als daar in Aleppo? ;(
Irak kent geen oppositie. Je hebt de regering, de Koerden en IS.
  maandag 17 oktober 2016 @ 14:14:06 #11
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_166012001
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 13:52 schreef zarGon het volgende:

[..]

Irak kent geen oppositie. Je hebt de regering, de Koerden en IS.
IS is toch een soort oppositie?
  maandag 17 oktober 2016 @ 14:15:31 #12
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166012027
Je hebt er ook geen Russen of Assad die niet terugdeinzen om steden plat te leggen, dat scheelt weer.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166012053
RudawEnglish twitterde op maandag 17-10-2016 om 13:59:29 #BREAKING: Turkish airline cancels all its flights to Iraq and Kurdistan. https://t.co/Bif1m2kdzP reageer retweet
pi_166012114
Is Mosul al vrij?
pi_166012335
RudawEnglish twitterde op maandag 17-10-2016 om 14:29:06 Kurdish President @Masoud_Barzani to issue presser on frontline, stay tuned! #MosulOffensive https://t.co/UmNuphB88m reageer retweet
pi_166012420
Ik snap niet dat de media geen tot weinig aandacht geeft aan Mosul?! Dit zal de grootste shithol worden sinds het verdrijven van Sadam Husein en de Baath. Op dit moment wordt er nog niet in de stad gevochten, nu is het vooral artillerie en dorpjes buiten de stad overnemen. Ik ben benieuwd hoe het gaat verlopen wanneer het leger de stad binnenkomt. Hopelijk gaat dit allemaal wel mooie high definition beelden opleveren, anders word ik boos!
pi_166012532


Nou dit was het weer, over een week of 2 kom ik terug en zien we verder.
pi_166012969
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 14:33 schreef JubaUrbicus het volgende:
Ik snap niet dat de media geen tot weinig aandacht geeft aan Mosul?! Dit zal de grootste shithol worden sinds het verdrijven van Sadam Husein en de Baath. Op dit moment wordt er nog niet in de stad gevochten, nu is het vooral artillerie en dorpjes buiten de stad overnemen. Ik ben benieuwd hoe het gaat verlopen wanneer het leger de stad binnenkomt. Hopelijk gaat dit allemaal wel mooie high definition beelden opleveren, anders word ik boos!
isis gaat helemaal kapotgemaakt worden, tot grote frustratie van jou :)
-
pi_166013258
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 14:33 schreef JubaUrbicus het volgende:
Ik snap niet dat de media geen tot weinig aandacht geeft aan Mosul?! Dit zal de grootste shithol worden sinds het verdrijven van Sadam Husein en de Baath. Op dit moment wordt er nog niet in de stad gevochten, nu is het vooral artillerie en dorpjes buiten de stad overnemen. Ik ben benieuwd hoe het gaat verlopen wanneer het leger de stad binnenkomt. Hopelijk gaat dit allemaal wel mooie high definition beelden opleveren, anders word ik boos!
Enige wat Nederlanders interessant vinden rond dit tijdstip van het jaar is of zwarte piet ''gewoon zwart blijft'' in hun gemeente. Dit soort nieuws is te hoog gegrepen voor de meeste in dit land.
pi_166013280
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 14:33 schreef JubaUrbicus het volgende:
Ik snap niet dat de media geen tot weinig aandacht geeft aan Mosul?! Dit zal de grootste shithol worden sinds het verdrijven van Sadam Husein en de Baath. Op dit moment wordt er nog niet in de stad gevochten, nu is het vooral artillerie en dorpjes buiten de stad overnemen. Ik ben benieuwd hoe het gaat verlopen wanneer het leger de stad binnenkomt. Hopelijk gaat dit allemaal wel mooie high definition beelden opleveren, anders word ik boos!
Ik zag het anders toch echt in het NOS journaal zojuist. En op zo'n beetje elke Nederlandse nieuwswebsite is het wel te vinden.

En ik zit inderdaad ook te wachten op de HD beelden, duurt lang.

[ Bericht 3% gewijzigd door Infection op 17-10-2016 15:25:10 ]
pi_166013508
pi_166013640
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 14:39 schreef JubaUrbicus het volgende:
[ afbeelding ]

Nou dit was het weer, over een week of 2 kom ik terug en zien we verder.
Jarablus... :').
pi_166013909
Hopelijk kan turkije nog veel meer grond overnemen met fsa van de koerden en IS hoe meer grond hoe meer turkije te zeggen heeft bij de vredesbesprekingen over de nieuwe leider, we kunnen het gebied ook overnemen Syrie word toch niks meer
pi_166013975
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:50 schreef Gulmez het volgende:
Hopelijk kan turkije nog veel meer grond overnemen met fsa van de koerden en IS hoe meer grond hoe meer turkije te zeggen heeft bij de vredesbesprekingen over de nieuwe leider, we kunnen het gebied ook overnemen Syrie word toch niks meer
;(
  maandag 17 oktober 2016 @ 16:25:30 #25
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166014798
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:50 schreef Gulmez het volgende:
Hopelijk kan turkije nog veel meer grond overnemen met fsa van de koerden en IS hoe meer grond hoe meer turkije te zeggen heeft bij de vredesbesprekingen over de nieuwe leider, we kunnen het gebied ook overnemen Syrie word toch niks meer
:') Turken moeten gewoon oprotten uit Syrie.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166016633
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:16 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Enige wat Nederlanders interessant vinden rond dit tijdstip van het jaar is of zwarte piet ''gewoon zwart blijft'' in hun gemeente. Dit soort nieuws is te hoog gegrepen voor de meeste in dit land.
Sorry dat we niet elke nacht wakker liggen van barbaren die elkaar al sinds jaar en dag de hersens inslaan in het midden oosten. Was er verder nog iets?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_166016673
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 16:25 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

:') Turken moeten gewoon oprotten uit Syrie.
Het is tijd voor de Turken om terug te gaan naar Oost-China. Stelletje imperialisten.
Hey
pi_166016809
Eerste beelden binnengekomen van een ISISer die inrijdt op Peshmerga en zichzelf opblaast, resultaat tientallen doden volgens sommige bronnen:

RamiAILoIah twitterde op maandag 17-10-2016 om 17:20:05 Watch an #ISIS fighter penetrated into a Peshmerga convoy and blew his VBIED near Mosul. Other vehicles in the conv… https://t.co/ibpqc949dA reageer retweet
pi_166016860
SputnikInt twitterde op maandag 17-10-2016 om 17:46:06 BREAKING: At least 70 #IraqiArmy soldiers dead in suicide bomber attack on convoy in #Mosul https://t.co/DVUgtyLLG6… https://t.co/lSub47UiCQ reageer retweet


[ Bericht 16% gewijzigd door sp3c op 17-10-2016 19:06:06 ]
pi_166016908
RamiAILoIah twitterde op maandag 17-10-2016 om 17:46:28 9 #ISIS VBIEDs struck the #Iraq|i army and Shiite militias while attempted to advance under cover from #USA-led Coa… https://t.co/XOwfbYI0Vp reageer retweet


[ Bericht 4% gewijzigd door sp3c op 17-10-2016 19:06:21 ]
pi_166017095
Kijk even NPO1 nu, mocht het je ontgaan.
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:09:25 #33
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166017252
Maar waarom ook echt? Wat hebben die soldaten misdaan?
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:10:07 #34
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166017268
Dus we hebben nog steeds pleurismongolen hier die acties van ISIS toejuichen. Dan spoor je van geen kant.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:10:22 #35
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166017273
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:09 schreef Richestorags het volgende:
Maar waarom ook echt? Wat hebben die soldaten misdaan?
Safavieden en rafidha, jeweetzeluf...
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166017292
Op die streams ziet het er maar knullig uit.... Gewoon Mosul helemaal plat bombarderen, de burgers die er nog zijn, zijn dan maar collateral damage.
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:13:47 #37
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166017328
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:11 schreef theNull het volgende:
Op die streams ziet het er maar knullig uit.... Gewoon Mosul helemaal plat bombarderen, de burgers die er nog zijn, zijn dan maar collateral damage.
Dus zoals Aleppo?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166017349
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:13 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Dus zoals Aleppo?
Enigste manier.....
pi_166017368
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:13 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Dus zoals Aleppo?
allepo is meer divers, daar heb je regeringstroepen, rebellen, isis, en nog een tiental andere kleine groeperingen, naast de burgers. Mosul is al enkele jaren ISIS, en dus hadden de burgers die niks met ISIS hebben allang hun spullen moeten pakken. Nu zijn ze onderdeel van het probleem, helaas
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_166017394
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:11 schreef theNull het volgende:
Op die streams ziet het er maar knullig uit.... Gewoon Mosul helemaal plat bombarderen, de burgers die er nog zijn, zijn dan maar collateral damage.
:'). :{.
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:18:39 #41
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166017410
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:14 schreef theNull het volgende:

[..]

Enigste manier.....
Jep. The end justifies the means - Machiavelli
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166017416
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:17 schreef zarGon het volgende:

[..]

:'). :{.
Anders gebruikt IS ze wel als levend schild. Bommetje erop en de leed is wat van kortere duur.
pi_166017425
Helemaal naar de tyfus bombarderen die sunni terroristen graag.
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:23:14 #44
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166017495
Kijk, bij de VS in Mosul zal de media het wel zo spinnen dat burgerslachtoffers allemaal de schuld zijn van ISIS die burgers gevangen houden maar in Aleppo zullen burgerslachtoffers weer allemaal de schuld zijn van de slechteriken : Rusland en Assad
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166017554
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:23 schreef Zahreddine het volgende:
Kijk, bij de VS in Mosul zal de media het wel zo spinnen dat burgerslachtoffers allemaal de schuld zijn van ISIS die burgers gevangen houden maar in Aleppo zullen burgerslachtoffers weer allemaal de schuld zijn van de slechteriken : Rusland en Assad
Heeft de VS/Israel nog een plan B om het regime van Assad omver te werpen trouwens?
pi_166017571
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:50 schreef Gulmez het volgende:
Hopelijk kan turkije nog veel meer grond overnemen met fsa van de koerden en IS hoe meer grond hoe meer turkije te zeggen heeft bij de vredesbesprekingen over de nieuwe leider, we kunnen het gebied ook overnemen Syrie word toch niks meer
Turkije heeft niks te zoeken in Syrië. Sterker nog, ze zouden Hatay terug moeten geven.
Protège moi de mes désirs.
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:30:23 #47
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166017611
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:27 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Turkije heeft niks te zoeken in Syrië. Sterker nog, ze zouden Hatay terug moeten geven.
Groot gelijk! Liwa Iskenderun is Syrisch!
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 17 oktober 2016 @ 18:31:29 #48
408813 crew  trein2000
pi_166017630
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:27 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Turkije heeft niks te zoeken in Syrië. Sterker nog, ze zouden Hatay terug moeten geven.
Maak dat maar even duidelijk aan die megalomane gek die daar de macht heeft. Die Turken kunnen nog wel eens een behoorlijke complicerende factor worden in het hele Arabische conflict.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:55:36 #49
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_166018124
Aangezien dit misschien belangrijk kan worden de komende tijd.

https://www.almasdarnews.(...)fficials-meet-cairo/

De Syrische "intelligence" lui en wat Saudische lui zijn in Cairo aan het ontmoeten.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~François Fénelon
pi_166018672
Vandaag door T-FSA ingenomen ten zuiden van Dabiq

1-Buruz,
2-Ghuz
3-Shuddud
4-Kirbet Ali
5-Burhan
6-Şeyh Ömer
7-Talatayna
8-Homad
9-Vahş
10-Kar Kalbin



Nog 12KM over richting Al-Bab.
pi_166019174
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 12:40 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ik wil het wel ja en graag in het Nineveh gebied. Onze gebieden waren veel groter maar ik neem wel genoegen met het Nineveh vlakte met een deel van Mosul en heel Nimrud natuurlijk ;)

Maar real gezien is dat gewoon een doodswens. Buren die ook niet wilt hebben :{ Een soort Israël maar dan zonder westerse steun :{ Nog niet dan? Misschien in de toekomst :P
Israël heeft het in het begin ook gered zonder Westerse steun, dus er is hoop. :)
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
pi_166019287
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:50 schreef Gulmez het volgende:
Hopelijk kan turkije nog veel meer grond overnemen met fsa van de koerden en IS hoe meer grond hoe meer turkije te zeggen heeft bij de vredesbesprekingen over de nieuwe leider, we kunnen het gebied ook overnemen Syrie word toch niks meer
Je leeft een kleine 200 jaar terug. Dit is geen Empire Total War...
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
  maandag 17 oktober 2016 @ 19:57:08 #53
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166019635
IraqiSecurity twitterde op maandag 17-10-2016 om 19:47:24 Amazing footage of #Iraq's Air Force destroying a Da'ish convoy in Rawah district in western #Anbar, near the… https://t.co/HPl7VVgCuU reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Moderator maandag 17 oktober 2016 @ 20:00:11 #54
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166019697
met wat voor toestellen vliegen de Irakezen eigenlijk tegenwoordig?

pics?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 17 oktober 2016 @ 20:02:44 #55
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166019758
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:00 schreef sp3c het volgende:
met wat voor toestellen vliegen de Irakezen eigenlijk tegenwoordig?

pics?
https://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_Air_Force#Current_aircraft
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Moderator maandag 17 oktober 2016 @ 20:08:46 #56
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166019915


coooooool :D
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166019957
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:08 schreef sp3c het volgende:
[ afbeelding ]

coooooool :D
Ja dat zijn inderdaad mooie heli's :P
pi_166020653
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:27 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Turkije heeft niks te zoeken in Syrië. Sterker nog, ze zouden Hatay terug moeten geven.
nooit tekort aan landverraders in TR.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166020709
quote:
10s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

nooit tekort aan landverraders in TR.
Ik wou net zeggen, dacht al dat ze Turks was. :{
pi_166020920
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:36 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Ik wou net zeggen, dacht al dat ze Turks was. :{
je kan imo best beargumenteren dat turkije niks te zoeken heeft in syrie, maar om hatay "terug" te geven? aan wie? aan een door de fransen gecreëerde kunstmatige politieke entiteit genaamd syrie :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 17 oktober 2016 @ 20:42:52 #61
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166021002
Het concept 'Syrie' bestaat al veel langer dan het concept 'Turkije'
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166021095
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:42 schreef Zahreddine het volgende:
Het concept 'Syrie' bestaat al veel langer dan het concept 'Turkije'
de turkse grenzen zijn iig natuurlijk tot stand gekomen itt syrie (en nagenoeg alle andere staten van het arabisch schiereiland), dat aan de tekentafel is gedoodled...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 17 oktober 2016 @ 20:48:06 #63
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166021170
quote:
10s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

de turkse grenzen zijn iig natuurlijk tot stand gekomen itt syrie (en nagenoeg alle andere staten van het arabisch schiereiland), dat aan de tekentafel is gedoodled...
Liwa Iskenderun was eigenlijk altijd onderdeel geweest van het historische concept 'syrie'. Liwa Iskenderun lag dan ook in de romeinse provincie 'Syrie'.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166021333
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:08 schreef sp3c het volgende:
[ afbeelding ]

coooooool :D
Dat was wel te verwachten. Russische Havocs :9

Maar waarom in mosterdkleur?
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
pi_166021355
Blijft grappig dat mensen roepen dat andere landen een stuk van Turkije moeten hebben. Laat die landen eerst maar eens over het land waar ze al over beschikken onder controle krijgen. Wat dat betreft doet de Turkse regering in die landen het beter dan de regeringen van die landen zelf.
pi_166021414
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 19:57 schreef Zahreddine het volgende:
IraqiSecurity twitterde op maandag 17-10-2016 om 19:47:24 Amazing footage of #Iraq's Air Force destroying a Da'ish convoy in Rawah district in western #Anbar, near the… https://t.co/HPl7VVgCuU reageer retweet
Ouch :%
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
pi_166021434
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:48 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Liwa Iskenderun was eigenlijk altijd onderdeel geweest van het historische concept 'syrie'. Liwa Iskenderun lag dan ook in de romeinse provincie 'Syrie'.
maakt het niet een minder gekunstelde politieke entiteit.

daarnaast als je uit dit soort historische nietszeggende voetnoten uit de geschiedenis rechten wilt ontlenen, dan zou oa israel veel groter moeten zijn dan dat het nu is. ben je daar ook voor dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 17 oktober 2016 @ 20:55:16 #68
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166021489
quote:
10s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:52 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Blijft grappig dat mensen roepen dat andere landen een stuk van Turkije moeten hebben. Laat die landen eerst maar eens over het land waar ze al over beschikken onder controle krijgen. Wat dat betreft doet de Turkse regering in die landen het beter dan de regeringen van die landen zelf.
Dat moet Turkije juist roepen met wekelijkse aanslagen en de PKK in hun land :')

Turkije is gewoon een fout concept dat ontbonden moet worden om terug een kans te geven voor het Midden Oosten..
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 17 oktober 2016 @ 20:57:34 #69
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166021593
quote:
10s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

maakt het niet een minder gekunstelde politieke entiteit.

daarnaast als je uit dit soort historische nietszeggende voetnoten uit de geschiedenis rechten wilt ontlenen, dan zou oa israel veel groter moeten zijn dan dat het nu is. ben je daar ook voor dan?
Nee, maar Liwa iskenderun is nu eenmaal Syrisch en niet Turks, Liwa Iskenderun was al onderdeel van een concept 'syrie' lang voor dat Turken naar Anatolie zijn verhuisd. Het is gewoon fout om Liwa Iskenderun bij turkije te stoppen.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166021595
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:55 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Dat moet Turkije juist roepen met wekelijkse aanslagen en de PKK in hun land :')

Turkije is gewoon een fout concept dat ontbonden moet worden om terug een kans te geven voor het Midden Oosten..
Haha, je vergelijkt de PKK die overal schuilen met de tientallen zo niet honderden groeperingen die groten delen van Syrië in hebben genomen en er de dienst uitmaken.

Het is zelfs zo erg in Syrië dat buitenlandse machten moeten ingrijpen om de regering in Damascus te redden. Die Syrië.
  maandag 17 oktober 2016 @ 20:59:07 #71
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166021645
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:57 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Haha, je vergelijkt de PKK die overal schuilen met de tientallen zo niet honderden groeperingen die groten delen van Syrië in hebben genomen en er de dienst uitmaken.

Het is zelfs zo erg in Syrië dat buitenlandse machten moeten ingrijpen om de regering in Damascus te redden. Die Syrië.
Komt door de sabotage van Turkije, de saudis en Qatar. Daarom Liwa Iskenderun moet worden teruggegeven aan het moederland als herstelbetaling.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166021648
quote:
10s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:52 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Blijft grappig dat mensen roepen dat andere landen een stuk van Turkije moeten hebben. Laat die landen eerst maar eens over het land waar ze al over beschikken onder controle krijgen. Wat dat betreft doet de Turkse regering in die landen het beter dan de regeringen van die landen zelf.
je kan van de turkse staat vinden wat je wilt, maar het heeft als opvolger van de ottomaanse staat met zijn 600 jaar geschiedenis, politiek net zoveel bestaansrecht als een iran bijvoorbeeld, dat samen met turkije de twee grootmachten zijn in de regio.

geen enkele staat in de regio kan hetzelfde stellen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166021741
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:59 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Komt door de sabotage van Turkije, de saudis en Qatar. Daarom Liwa Iskenderun moet worden teruggegeven aan het moederland als herstelbetaling.
Is dat dezelfde soort 'sabotage' als de Syrische overheid die de PKK vrij door Syrië liet gaan?

En toen klopten de Syriërs zich op de borst, kijk ons eens Turkije onder druk zetten. Zelfde fout die ze met de YPG hebben gemaakt.
pi_166021762
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:57 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Nee, maar Liwa iskenderun is nu eenmaal Syrisch en niet Turks, Liwa Iskenderun was al onderdeel van een concept 'syrie' lang voor dat Turken naar Anatolie zijn verhuisd. Het is gewoon fout om Liwa Iskenderun bij turkije te stoppen.
min en min maakt geen plus, daarnaast denk ik dat de burgers in hatay en omgeving blij zijn dat ze niet bij syrie zaten, zo is hun de slachting van de laatste jaren hun bespaard. en kunnen ze iig beslissen wat ze met hun toekomst doen itt de syriers die het moetendoen met de assad dynastie daar is geen discussie over mogelijk zoals je begrijpt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166021801
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:59 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Komt door de sabotage van Turkije, de saudis en Qatar. Daarom Liwa Iskenderun moet worden teruggegeven aan het moederland als herstelbetaling.
als jouw moederland syrie is, is jouw vaderland frankrijk ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 17 oktober 2016 @ 21:06:01 #76
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166021904
quote:
10s.gif Op maandag 17 oktober 2016 21:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

min en min maakt geen plus, daarnaast denk ik dat de burgers in hatay en omgeving blij zijn dat ze niet bij syrie zaten, zo is hun de slachting van de laatste jaren hun bespaard. en kunnen ze iig beslissen wat ze met hun toekomst doen itt de syriers die het moetendoen met de assad dynastie daar is geen discussie over mogelijk zoals je begrijpt.
Ja hoor leven onder een 'Erdogan' is zoveel beter, slechter wellicht met een megalomane islamiet als sultan aan het hoofd van dat land. Maar goed Turkije moet dat gewoon teruggeven als compensatie.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 17 oktober 2016 @ 21:06:18 #77
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166021911
quote:
10s.gif Op maandag 17 oktober 2016 21:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

als jouw moederland syrie is, is jouw vaderland frankrijk ;)
waarom Frankrijk?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166022191
EjmAlrai twitterde op maandag 17-10-2016 om 16:03:58 " #ISIS Baghdadi saw in his dream the prophet Mohamad asking him to pull out of #Dabiq". Hopefully from #Raqqah and… https://t.co/5mSOYEgipq reageer retweet
:|W
  Moderator maandag 17 oktober 2016 @ 21:16:17 #79
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_166022265
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:57 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Haha, je vergelijkt de PKK die overal schuilen met de tientallen zo niet honderden groeperingen die groten delen van Syrië in hebben genomen en er de dienst uitmaken.

Het is zelfs zo erg in Syrië dat buitenlandse machten moeten ingrijpen om de regering in Damascus te redden. Die Syrië.
nou je hebt gelijk hoor, gefeliciteerd

Turkije is beter dan al die geweldige landen eromheen .... geniet ervan ... juichen

terug ontopic
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_166022683
Het is tijd voor oprichting van een FIA in Irak, een soort FSA zeg maar.
Dan kan T-FIA alles terugveroveren van isis.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166023471
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 21:26 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Het is tijd voor oprichting van een FIA in Irak, een soort FSA zeg maar.
Dan kan T-FIA alles terugveroveren van isis.
Je ziet wel inzake Syrië en nu Irak dat de oude scheidslijnen tussen Safavidische-sjitische regionale macht (Iran nu) en Ottomaans-soennitische macht (Turkije nu) zich steeds meer voltrekt. Ook nu Turkije zich actief bemoeit met de bevrijding van bijvoorbeeld Mosul met de gedachte dat het onwenselijk is dat door Iran gestuurde milities daar gaan huishouden.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166026087
quote:
10s.gif Op maandag 17 oktober 2016 20:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

nooit tekort aan landverraders in TR.
Ik ben geen Turk.
Protège moi de mes désirs.
  maandag 17 oktober 2016 @ 22:46:30 #83
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166026162
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 21:45 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Je ziet wel inzake Syrië en nu Irak dat de oude scheidslijnen tussen Safavidische-sjitische regionale macht (Iran nu) en Ottomaans-soennitische macht (Turkije nu) zich steeds meer voltrekt. Ook nu Turkije zich actief bemoeit met de bevrijding van bijvoorbeeld Mosul met de gedachte dat het onwenselijk is dat door Iran gestuurde milities daar gaan huishouden.
Ben benieuwd of er een vreedzame oplossing voor Mosul is, nadat de barbaren zijn verjaagd.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 17 oktober 2016 @ 22:48:26 #84
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166026244
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 21:26 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Het is tijd voor oprichting van een FIA in Irak, een soort FSA zeg maar.
Dan kan T-FIA alles terugveroveren van isis.
Bestond al om vervolgens niets te bereiken en zelfs om in ISIS op te gaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Free_Iraqi_Army

fail
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166026253
ISIL leden rennen weg als mietjes door overmacht!! :') _O-
pi_166027317
Ik vraag me af of Assad al gereageerd heeft op de Mosul offensief? Als ISIS daar daadwerkelijk verdreven wordt gaan ze allemaal richting Deir Azour op, dat moet kloten voelen bij de SAA.
pi_166027433
RamiAILoIah twitterde op maandag 17-10-2016 om 20:15:36 #UPDATED1 Mosul battle:12 #ISIS VBIED attacksZero progress on southern/eastern front2 #Iraq|i army tanks / 6 armored vehicles destroyed reageer retweet
  maandag 17 oktober 2016 @ 23:26:44 #88
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166027450
Rami posten :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166027558
Bekijk de Tweet van @UrgentNews5: https://twitter.com/UrgentNews5/status/788127683385233408?s=09

Ontploffing heeft een veel groter effect dan ik verwacht had.
pi_166027562
Als ook nog eens de jihadisten verkassen van Mosul naar Raqqa dan vrees ik dat we de laatstgenoemde stad wel kunnen opgeven, Raqqa zie ik niet meer bevrijd worden de komende jaren... Te gevaarlijk.
pi_166027620
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 23:31 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Als ook nog eens de jihadisten verkassen van Mosul naar Raqqa dan vrees ik dat we de laatstgenoemde stad wel kunnen opgeven, Raqqa zie ik niet meer bevrijd worden de komende jaren... Te gevaarlijk.
Des te meer reden om Raqqa gewoon te vernietigen i.p.v. in te nemen.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_166027671
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 23:33 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Des te meer reden om Raqqa gewoon te vernietigen i.p.v. in te nemen.
Tja, sommige moslims zullen dat zien als een aanval op hun broeders en zusters, ben bang dat je met zo'n bombardement nog meer radicalen kweekt in die regio. Het is gewoon erg moeilijk om zo'n radicale stroming in te perken...
  maandag 17 oktober 2016 @ 23:41:48 #94
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166027851
Weg met die vieze Amaq filmpjes
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166027951
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 23:44 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Ik snap er niets meer van 😔 en dan bedoel ik niet de taal.
De gevechten zijn nog zeker 10 km buiten de stad zelf. Maar dat kan snel veranderen.
  maandag 17 oktober 2016 @ 23:49:25 #97
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166028052
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 23:41 schreef Zahreddine het volgende:
Weg met die vieze Amaq filmpjes
Wat verwacht je van een ISIS-toejuicher
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166028117
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 23:49 schreef Szura het volgende:

[..]

Wat verwacht je van een ISIS-toejuicher
Ik heb een hekel aan ISIS, maar ik maak er inderdaad geen geheim van dat ik hoop dat ISIS veel slachtoffers maakt bij Irakese Safawitische millities en legereenheden die vechten voor hun mullahs.
pi_166028208
quote:
Ziet er beren gezellig uit, is dat nou IS gebied? Had het anders voorgesteld. Ziet er bijna uit als een plek waar je wel je vakantie zou willen doorbrengen. :P
pi_166028266
Misschien zijn die mensen wel gelukkiger onder IS gebied, dan bevrijd te worden door de sjiitische milities..
pi_166028409
quote:
:') Wat praten ze pure onzin _O- Zogenaamd het leven is goed maar wel om dag een bombardement op Mosul _O-
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 00:17:06 #102
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166028603
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 00:04 schreef vigen98 het volgende:

[..]

:') Wat praten ze pure onzin _O- Zogenaamd het leven is goed maar wel om dag een bombardement op Mosul _O-
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166028867
Kan iemand aan mij uitleggen waarom zoveel arabieren voor een veldslag moeten roepen hoe ze vechten tot de dood en meer van dezelfde strekking? Heb nu al meerdere malen zo'n dude dapper wat zien roepen om een uurtje later bijna jankend te vluchten.
pi_166028887
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 22:46 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ben benieuwd of er een vreedzame oplossing voor Mosul is, nadat de barbaren zijn verjaagd.
De lokale soennitische bevolking blijft grotendeels hoor.
pi_166029325
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 00:38 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

De lokale soennitische bevolking blijft grotendeels hoor.
_O-
pi_166029459
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 00:36 schreef Glazenmaker het volgende:
Kan iemand aan mij uitleggen waarom zoveel arabieren voor een veldslag moeten roepen hoe ze vechten tot de dood en meer van dezelfde strekking? Heb nu al meerdere malen zo'n dude dapper wat zien roepen om een uurtje later bijna jankend te vluchten.
Of bij elk schot of explosie allahu akbbar te roepen waarmee ze hun positie weggeven aan sluipschutters, ook zoiets briljants. :')
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_166029693
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 23:58 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Misschien zijn die mensen wel gelukkiger onder IS gebied, dan bevrijd te worden door de sjiitische milities..
Blijf jij&co maar lekker janken terwijl de sjiitische milities Mosul "bevrijden".
pi_166029858
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 03:35 schreef Peunage het volgende:

[..]

Blijf jij&co maar lekker janken terwijl de sjiitische milities Mosul "bevrijden".
Het is maar goed dat Turkije de boel een beetje in de gaten houd, shia's die soennitisch gebied veroveren gaat namelijk nooit altijd even goed..
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 07:55:45 #109
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166030083
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 06:43 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Het is maar goed dat Turkije de boel een beetje in de gaten houd, shia's die soennitisch gebied veroveren gaat namelijk nooit altijd even goed..
Iedereen luistert natuurlijk braaf naar de Turken daar.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 07:59:13 #110
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_166030097
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 06:43 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Het is maar goed dat Turkije de boel een beetje in de gaten houd, shia's die soennitisch gebied veroveren gaat namelijk nooit altijd even goed..
Turkije heeft op zich niets te zoeken in Irak. Maar wil de invloed van de Koerden beperken. De enige reden dat Turkije militairen heeft in Irak.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_166030136
Grappig hoe het altijd gaat om welk geloof ze aanhouden voor moslims en niet om de mensenlevens.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 08:24:14 #112
330618 MrvanTrapZ
Facta, non verba
pi_166030237
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 08:05 schreef TheJanitor het volgende:
Grappig hoe het altijd gaat om welk geloof ze aanhouden voor moslims en niet om de mensenlevens.
Dit ja. :') Ik zit met verbazing dit topic door te lezen.
Rock you in your face and stab your brain with your nosebone
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 18 oktober 2016 @ 09:17:39 #113
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_166030661
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 08:05 schreef TheJanitor het volgende:
Grappig hoe het altijd gaat om welk geloof ze aanhouden voor moslims en niet om de mensenlevens.
En ook wel interessant dat je hier komt om een beetje te zien wat het laatste nieuws is, en je er dan achterkomt dat men elkaar alleen de tent uit zit te vechten ("jij steunt ISIS!", "weg met die vieze filmpjes man!", "persoon X geloven :')!"). Nu heb ik nog geen idee hoe het nou gaat in Mosul, wat me wel een onderwerp leek in dit topic.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 09:25:27 #114
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166030736
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 07:59 schreef Megumi het volgende:

[..]

Turkije heeft op zich niets te zoeken in Irak. Maar wil de invloed van de Koerden beperken. De enige reden dat Turkije militairen heeft in Irak.
Huh dan is het best wel raar dat Turkije de Peshmerga traint of nie dan.
pi_166030823
Het duurt nog wel enige tijd voordat Mosul zelf bereikt wordt, als je liveuamap.com bekijkt.
Sowieso wel behoorlijk wat weerstand, en langs de invalwegen blijken veel IED's te liggen. Gister 9 aanvallen met voertuigen met explosieven, waarbij ook redelijk wat schade is gedaan aan de coalitie.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_166030865
quote:
9s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 09:17 schreef heywoodu het volgende:

[..]

En ook wel interessant dat je hier komt om een beetje te zien wat het laatste nieuws is, en je er dan achterkomt dat men elkaar alleen de tent uit zit te vechten ("jij steunt ISIS!", "weg met die vieze filmpjes man!", "persoon X geloven :')!"). Nu heb ik nog geen idee hoe het nou gaat in Mosul, wat me wel een onderwerp leek in dit topic.
https://www.reddit.com/live/xs1ugbgpnfhg/.
pi_166031154
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 18 oktober 2016 @ 09:54:53 #118
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_166031164
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 09:55:14 #119
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166031168
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 09:31 schreef Bensel het volgende:
Het duurt nog wel enige tijd voordat Mosul zelf bereikt wordt, als je liveuamap.com bekijkt.
Sowieso wel behoorlijk wat weerstand, en langs de invalwegen blijken veel IED's te liggen. Gister 9 aanvallen met voertuigen met explosieven, waarbij ook redelijk wat schade is gedaan aan de coalitie.
Er is een meer dan 8 tegen 1 overmacht op de grond, daarnaast exclusieve luchtovermacht en overmacht in gepantserde voertuigen en artillerie.

Het zal langzaam gaan, maar IS gaat vallen in Mosul. Ze weten alleen de opmars voor hun numerieke minderheid altijd wel zwaar te vertragen door knotsgekke zelfmoordaanvallen en door overal boobytraps te plaatsen.

Ik denk dat als het Iraakse leger met een 3 tegen 1 overmacht tegen IS vechten ze het niet zouden winnen.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 12:40:10 #120
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166033993
https://www.rt.com/news/363137-mosul-isis-syria-lavrov/

quote:
Lavrov on Mosul operation: ISIS fighters may move to Syria

If Islamic State fighters are allowed to leave Mosul and go to Syria, Russia would take the appropriate military and political decisions, the Russian foreign minister warned.

“As far as I know, the city is not fully encircled. I hope it’s because they simply couldn’t do it, not because they wouldn’t do it. But this corridor poses a risk that Islamic State [IS, formerly ISIS/ISIL] fighters could flee from Mosul and go to Syria,” Sergey Lavrov said on Tuesday, commenting the ongoing siege of the Iraqi city.

“We will be evaluating the situation and take decisions of both political and military nature if this happens,” he added. “I hope the US-led coalition, which is actively engaged in the operation to take Mosul, will take it into account.”

The coalition – which includes the air forces of several nations, primarily the US, and ground forces of the Iraqi government, Kurdish and Shiite militias and Turkish troops – is involved in the siege of Mosul, the Iraqi stronghold of IS. Lavrov pointed out that the coalition has internal rivalries, which may hurt the effort to liberate the city from IS, a goal that Moscow supports.

“The regional balance of power is affected by the rivalry over who would take Mosul on the ground. Would it be the Iraqi army? If so, would the Shiite troops take part? What part would the Kurdish militia play? What part would Turkey, which has an expeditionary force there, play with the Iraqi leadership protesting against it,” Lavrov said.

“There are also some 5,000 American special operations troops, which Washington calls military advisers. Well, 5,000 advisers is a large number,” he added.

Etc...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 12:43:22 #121
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166034059
Protestje bij de Turkse ambassade in Bagdad





Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166035850
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 12:43 schreef Szura het volgende:
Protestje bij de Turkse ambassade in Bagdad

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Tegen wie?
Hey
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 14:24:10 #123
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166036093
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 14:12 schreef Dakterras het volgende:

[..]

Tegen wie?
Tegen wie denk je, als het bij de Turkse ambassade is...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166036203
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 14:24 schreef Szura het volgende:

[..]

Tegen wie denk je, als het bij de Turkse ambassade is...
Ik lees verkeerd lol gvd.
Maar..
Waarom daN?
Hey
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 14:28:42 #125
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166036213
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 14:27 schreef Dakterras het volgende:

[..]

Waarom daN?
Omdat ze het geblaat van Erdogan en consorten over Mosul goed zat zijn, lijkt me.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 14:35:48 #126
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166036386
https://www.almasdarnews.(...)key-damascus-suburb/

mensen in Damascus wijken zijn blij dat ze van de ''oppositie'' af zijn.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166036626
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 14:35 schreef Zahreddine het volgende:
https://www.almasdarnews.(...)key-damascus-suburb/

mensen in Damascus wijken zijn blij dat ze van de ''oppositie'' af zijn.
Mooi om te zien.
Hey
pi_166037506
pmu_english twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 15:15:28 #BREAKING - #Iraqi #PMU fully back Iraqi Prime Minister Haider al-Abadi and will act against any unsanctioned… https://t.co/RzwG6OeoLn reageer retweet
Dit kan nog eens leuk worden *O* *O* *O*
pi_166037531
DarthNader twitterde op maandag 17-10-2016 om 16:34:11 Syrian govt and Egyptian govt agree to coordinate to 'fight terrorism.' The epitome of counter-revolution. We are so far away from 2011. reageer retweet
Egypte is officieel geen Saudisch hondje meer.... _O-
pi_166039016
RudawEnglish twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 15:22:49 #BREAKING: Locals take up arms against ISIS in Lazani village, which lies between Hamam Alil & Qayyara, killing 11… https://t.co/yS5LhZDxvS reageer retweet
:P
pi_166039170
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pmu_english twitterde op maandag 17-10-2016 om 22:58:25 #BREAKING - #ISIS suicide bomber dressed in Federal Police clothes in #Mosul tried to blow him self up but was shot… https://t.co/yq9yFuyFeZ reageer retweet
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 18 oktober 2016 @ 17:00:46 #132
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_166039294
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 15:33 schreef JubaUrbicus het volgende:
pmu_english twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 15:15:28 #BREAKING - #Iraqi #PMU fully back Iraqi Prime Minister Haider al-Abadi and will act against any unsanctioned… https://t.co/RzwG6OeoLn reageer retweet
Dit kan nog eens leuk worden *O* *O* *O*
Daar is natuurlijk weinig leuks aan. Lekker onderling gaan bekvechten nu, toptiming.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_166039295
frig soennietjes, slag om iraq.
pi_166041253
SarmadPasha twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 18:09:19 #Assyrian #Christian city of #Baghdeda in the Nineveh Plains completely liberated from #ISIS by Iraqi Army.... https://t.co/AgyWSQOo0Q reageer retweet
Aka Qaraqosh aka Al Hamdaniya _O_

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2016 18:58:25 ]
pi_166041458
oeps moest edit zijn.

[ Bericht 98% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2016 18:58:07 ]
pi_166041892
Zo dicht bij!
pi_166042234
CNNTURK_ENG twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 19:29:02 BREAKING Turkish Min of Def Işık: We have reached a deal w coalition forces to include Turkish jets in #Mosul opera… https://t.co/H185VKjOzx reageer retweet
?? Maar Irak wilt dit niet dus jammer joh ;)

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2016 19:34:51 ]
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 20:48:17 #139
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166043949
TheArabSource twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 19:14:08 Syrian Army captures Russian Regiment Base in northern #Hama https://t.co/yWc5PZojem #Syria reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166044628
Whehe, YPG breidt uit naar het oosten van Afrin (zuiden Mare), vraag me af hoe T-FSA daarop gaat reageren...

Vraag me nu ook af waarom SDF/YPG niet onder Al-Bab de kantons aan elkaar heeft proberen te verbinden... Of was dat onhaalbaar? Onder Al-Bab door naar Afrin, tegen de SAA aan.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 21:19:57 #141
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166044785
Say what?
pi_166044883
Epic FAIL:

AP twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 11:30:09 Iraqi and Kurdish forces pause advance on Mosul a day after start of operation to retake Islamic State-held city. https://t.co/YKHboVf5FL reageer retweet
RamiAILoIah twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 17:45:07 #UPDATED2 Mosul battle:#ISIS retook villages southeast front/2 VBIEDs2 Abrams tanks destroyed / 1 neutralized33 #Iraq|i soldiers killed reageer retweet
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 21:25:30 #143
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166044985
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 21:22 schreef JubaUrbicus het volgende:
Epic FAIL:

AP twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 11:30:09 Iraqi and Kurdish forces pause advance on Mosul a day after start of operation to retake Islamic State-held city. https://t.co/YKHboVf5FL reageer retweet
RamiAILoIah twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 17:45:07 #UPDATED2 Mosul battle:#ISIS retook villages southeast front/2 VBIEDs2 Abrams tanks destroyed / 1 neutralized33 #Iraq|i soldiers killed reageer retweet
[ afbeelding ]
Rami gaat binnenkort wenen net zoals hij weende bij Tikrit, Jurf Al Sakhar, Fallujah, Heet, Ramadi en Qiyyarah.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 21:32:40 #144
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166045262
quote:
wel handig voor SAA
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166045429
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 21:22 schreef JubaUrbicus het volgende:
Epic FAIL:

AP twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 11:30:09 Iraqi and Kurdish forces pause advance on Mosul a day after start of operation to retake Islamic State-held city. https://t.co/YKHboVf5FL reageer retweet
RamiAILoIah twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 17:45:07 #UPDATED2 Mosul battle:#ISIS retook villages southeast front/2 VBIEDs2 Abrams tanks destroyed / 1 neutralized33 #Iraq|i soldiers killed reageer retweet
[ afbeelding ]
Geen bewijs van die tanks? :)
pi_166045557
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 21:42:23 #147
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166045591
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166045884
RamiAILoIah _O_
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166045912
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 21:22 schreef JubaUrbicus het volgende:
Epic FAIL:

AP twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 11:30:09 Iraqi and Kurdish forces pause advance on Mosul a day after start of operation to retake Islamic State-held city. https://t.co/YKHboVf5FL reageer retweet
RamiAILoIah twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 17:45:07 #UPDATED2 Mosul battle:#ISIS retook villages southeast front/2 VBIEDs2 Abrams tanks destroyed / 1 neutralized33 #Iraq|i soldiers killed reageer retweet
[ afbeelding ]
70 gisteren, 30 vandaag...

Veels te veel... (Al lijk jij er wel van te genieten...)
pi_166046120
quote:
15s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 21:52 schreef zarGon het volgende:

[..]

70 gisteren, 30 vandaag...

Veels te veel... (Al lijk jij er wel van te genieten...)
Die 70 van gisteren zijn door sputnick en andere agency's vermeld (niet ik dus). Dont blame the messenger. En ja ik geniet er zeker van... (maak ik ook geen geheim van).
pi_166046185
CNNTURK_ENG twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 19:29:02 BREAKING Turkish Min of Def Işık: We have reached a deal w coalition forces to include Turkish jets in #Mosul opera… https://t.co/H185VKjOzx reageer retweet
Hopelijk heeft Abadi het lef om Turkse toestellen neer te knallen, dan kunnen er nog eens leuke dingen gebeuren.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 22:02:34 #152
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166046285
Dat is juist wat ze willen, dat 'legitimeert' om Irak binnen te vallen
Say what?
pi_166046334
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:02 schreef UpsideDown het volgende:
Dat is juist wat ze willen, dat 'legitimeert' om Irak binnen te vallen
Om wat?
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 22:04:49 #154
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166046361
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:04 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Om wat?
Kunnen ze Mosul inlijven binnen het Neo Ottomaanse rijk van Erdogan.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 22:05:36 #155
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166046384
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:04 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Om wat?
AKP prominenten lopen afgelopen dagen te zwammen dat Kirkuk en Mosul onder Turks bestuur zouden moeten komen
Say what?
pi_166046596
RenaNetjes twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 22:05:09 AJA: Iraqi army is withdrawing from a few villages it controlled since the start of the battle for Mosul due to confrontations with ISIS. reageer retweet
Meerdere bronnen nu over een terugtrekking van Irakees leger in zuid-oost Mosul. _O- _O- _O-
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 22:18:07 #157
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166046811
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:05 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

AKP prominenten lopen afgelopen dagen te zwammen dat Kirkuk en Mosul onder Turks bestuur zouden moeten komen
Goed recept voor meer puinzooi in het Midden Oosten.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166046880
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:11 schreef JubaUrbicus het volgende:
RenaNetjes twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 22:05:09 AJA: Iraqi army is withdrawing from a few villages it controlled since the start of the battle for Mosul due to confrontations with ISIS. reageer retweet
Meerdere bronnen nu over een terugtrekking van Irakees leger in zuid-oost Mosul. _O- _O- _O-
Tja, als de bevolking liever isis wil dan Irakese regering , dan moet je nagaan hoe slecht de Irakese regering wel niet geweest is tegen de bevolking daarzo.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166047088
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:05 schreef UpsideDown het volgende:

Ja dat gaat goed komen met geen elke Turk in een miljoenen stad _O- Want Turken worden goed onthaald zogenaamd _O-

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2016 22:26:57 ]
pi_166047159
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:11 schreef JubaUrbicus het volgende:
RenaNetjes twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 22:05:09 AJA: Iraqi army is withdrawing from a few villages it controlled since the start of the battle for Mosul due to confrontations with ISIS. reageer retweet
Meerdere bronnen nu over een terugtrekking van Irakees leger in zuid-oost Mosul. _O- _O- _O-
Dit is niet waar. Waarom verspreid je leugens?
pi_166047192
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:20 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Tja, als de bevolking liever isis wil dan Irakese regering , dan moet je nagaan hoe slecht de Irakese regering wel niet geweest is tegen de bevolking daarzo.
Stel je voor dat er in het streng christelijke Staphorst een radicale christelijke beweging ontstaat, gespierde mannen in toyota aygo's (het blijft Nederland....) die er de dienst uitmaken, de bevolking vind het oke, want ze hebben de zelfde geloofstroming...
En dan opeens komen de ''katholieke'' garde eraan om ''Staphorst te bevrijden'', de katholieke nemen Staphorst over, en als vergelding dat de inwoners van Staphorst 'niet in verzet kwamen tegen de christelijke extreme partij', plunderen ze hun huizen, ontvoeren ze, en moorden ze de bevolking uit.....

Denk dat dit een beetje het scenario is maar dan in Irak.
pi_166047258
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:29 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Stel je voor dat er in het streng christelijke Staphorst een radicale christelijke beweging ontstaat, gespierde mannen in toyota aygo's (het blijft Nederland....) die er de dienst uitmaken, de bevolking vind het oke, want ze hebben de zelfde geloofstroming...
En dan opeens komen de ''katholieke'' garde eraan om ''Staphorst te bevrijden'', de katholieke nemen Staphorst over, en als vergelding dat de inwoners van Staphorst 'niet in verzet kwamen tegen de christelijke extreme partij', plunderen ze hun huizen, ontvoeren ze, en moorden ze de bevolking uit.....

Denk dat dit een beetje het scenario is maar dan in Irak.
Nee want katholieken en andere christelijke stromingen haten elkaar niet zoals sunni's/shia's
pi_166047277
Eire_QC twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 22:13:07 #MosulOps: Thousands of people fleeing from the fight. #Iraq via @aa_ara https://t.co/kZMzdXQjho reageer retweet
Ai ai, hoeveel ISIS strijders zullen zich hier in mengen. Onder zo'n Burqa kun je van alles verstoppen.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 22:32:48 #164
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166047305
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:31 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee want katholieken en andere christelijke stromingen haten elkaar niet zoals sunni's/shia's
Tegenwoordig niet meer nee. De afgelopen eeuwen was het een groot bloedbad.

https://en.wikipedia.org/wiki/European_wars_of_religion

Tot voor kort nog veel onrust in Ierland, bijv.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 22:32:50 #165
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166047307
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:31 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee want katholieken en andere christelijke stromingen haten elkaar niet zoals sunni's/shia's
400 jaar geleden wel.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166047345
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:32 schreef Perrin het volgende:

[..]

Tegenwoordig niet meer nee. De afgelopen eeuwen was het een groot bloedbad.

https://en.wikipedia.org/wiki/European_wars_of_religion
Waarom ben jij geen mod meer? :{

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2016 22:34:04 ]
pi_166047354
IraqiSecurity twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 19:35:51 Iraqi intelligence inside #Mosul. Video filmed 10 days ago (8th October). https://t.co/rxo9kUBFVB reageer retweet
pi_166047544
ThielsChristian twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 20:32:02 The Pentagon has confirmed #US special forces are on the ground in #Iraq and taking part in the battle to retake… https://t.co/SjTMEFTyUA reageer retweet
'MURICA
pi_166048077
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:05 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

AKP prominenten lopen afgelopen dagen te zwammen dat Kirkuk en Mosul onder Turks bestuur zouden moeten komen
Wedden dat Erdoğan Mosul wel rustig kan krijgen en IS eruit ipv de centrale Iraakse regering die er en teringzooi van maakt?

Mosul naar de Turken doorschuiven dus als je van IS af wil voorgoed. Wordt het binnen no time een tweede Alanya ipv Arabieren de toko daar laten runnen.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 22:58:10 #170
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166048160
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:55 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wedden dat Erdoğan Mosul wel rustig kan krijgen en IS eruit ipv de centrale Iraakse regering die er en teringzooi van maakt?

Mosul naar de Turken doorschuiven dus als je van IS af wil voorgoed. Wordt het binnen no time een tweede Alanya ipv Arabieren de toko daar laten runnen.
Verrader. Mosul is Arabisch en niet Turks
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:10:06 #171
408813 crew  trein2000
pi_166048520
Hier zitten kennelijk de experts die ik zoek.

Nederland doet altijd moeilijk bij militaire missies. Kan ik begrijpen.

Kan iemand mij eens uitleggen waarom die Turken zo graag betrokken zijn bij deze operatie.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:12:01 #172
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166048585
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:10 schreef trein2000 het volgende:
Hier zitten kennelijk de experts die ik zoek.

Nederland doet altijd moeilijk bij militaire missies. Kan ik begrijpen.

Kan iemand mij eens uitleggen waarom die Turken zo graag betrokken zijn bij deze operatie.
Landjespik voor het langzaam uitbouwen van de Neo-Ottomaanse staat onder het bewind van een islamistische megalomane gek als Erdogan.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166048639
De soenniet/sjiiet-strijd in Irak, de machtsstrijd tussen Turkije en Iran, de corruptie, de lage olieprijs, de pijpleidingen tussen Turkije en KRG tegen de zin in van Bagdad...

Het komt nog lang niet goed in Irak.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:13:47 #174
408813 crew  trein2000
pi_166048640
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:12 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Landjespik voor het langzaam uitbouwen van de Neo-Ottomaanse staat onder het bewind van een islamistische megalomane gek als Erdogan.
Dank, als semi-leek (ik heb het conflict de laatste jaren gevolgd maar nooit eerder iets gelezen over Turken) kan ik me ook moeilijk een andere reden voorstellen. Maar misschien hebben de pro-erdoghanisten nog verassende inzichten?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166048664
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:10 schreef trein2000 het volgende:
Hier zitten kennelijk de experts die ik zoek.

Nederland doet altijd moeilijk bij militaire missies. Kan ik begrijpen.

Kan iemand mij eens uitleggen waarom die Turken zo graag betrokken zijn bij deze operatie.
Weet je hoeveel kilometers Turkije grenst aan Syrië en Irak. Kan iemand anders uitleggen waarom er landen zo graag betrokken zijn in Syrie en Irak die duizenden kilometers ervan af liggen.
+ miljoenen vluchtelingen die Turkije steeds moet opvangen. Hoe durf je zo een vraag te stellen!

Waarom zijn de Russen zo betrokken bij Oost-Oekraine?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166048665
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:10 schreef trein2000 het volgende:
Hier zitten kennelijk de experts die ik zoek.

Nederland doet altijd moeilijk bij militaire missies. Kan ik begrijpen.

Kan iemand mij eens uitleggen waarom die Turken zo graag betrokken zijn bij deze operatie.
Omdat Turken ook soennieten zijn, Turkije heeft door waarom IS is ontstaan, namelijk uit ontevredenheid van de soennieten over het sjiitische beleid.

Ze kunnen nu wel IS verslaan, zeker als ze zwaardere wapens en meer manschappen hebben, maar na een tijdje staat er anders wel weer een anderen partij op die net zo radicaal is als IS.
De enige manier voor vrede in dat deel van Irak is een sterke soennitische leider. Anders zijn we over 30 jaar op precies het zelfde punt als nu.
pi_166048727
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:12 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Landjespik voor het langzaam uitbouwen van de Neo-Ottomaanse staat onder het bewind van een islamistische megalomane gek als Erdogan.
Ik snap dat landjespik-geblèr van jou niet zo.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:17:33 #178
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166048744
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:16 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ik snap dat landjespik-geblèr van jou niet zo.
Is gewoon een feit.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:18:06 #179
408813 crew  trein2000
pi_166048759
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:14 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Weet je hoeveel kilometers Turkije grenst aan Syrië en Irak. Kan iemand anders uitleggen waarom er landen zo graag betrokken zijn in Syrie en Irak die duizenden kilometers ervan af liggen.
+ miljoenen vluchtelingen die Turkije steeds moet opvangen. Hoe durf je zo een vraag te stellen!
Ja, weet ik.
Ik snap alleen niet waarom ik als volger van de is situatie nog nooit van de Turken heb gehoord in deze context(ja anti-PKK) maar nu ineens moeten ze zo perse meedoen. Ik vind dat raar en daarom vraag ik het.

Ps. Persoonlijke aanval richting mijn persoon lijkt me onnodig.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166048765
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:17 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Is gewoon een feit.
je erkent dus dat de bevolking zich wil aansluiten bij Turkije.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:19:43 #181
408813 crew  trein2000
pi_166048798
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:14 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Omdat Turken ook soennieten zijn, Turkije heeft door waarom IS is ontstaan, namelijk uit ontevredenheid van de soennieten over het sjiitische beleid.

Ze kunnen nu wel IS verslaan, zeker als ze zwaardere wapens en meer manschappen hebben, maar na een tijdje staat er anders wel weer een anderen partij op die net zo radicaal is als IS.
De enige manier voor vrede in dat deel van Irak is een sterke soennitische leider. Anders zijn we over 30 jaar op precies het zelfde punt als nu.
In het kort dus gewoon het steunen van "soenitische broeders"? Maar waarom dan pas nu en niet al langer.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166048804
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:18 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ja, weet ik.
Ik snap alleen niet waarom ik als volger van de is situatie nog nooit van de Turken heb gehoord in deze context(ja anti-PKK) maar nu ineens moeten ze zo perse meedoen. Ik vind dat raar en daarom vraag ik het.

Ps. Persoonlijke aanval richting mijn persoon lijkt me onnodig.
Turkije helpt graag hun broeders en zusters, zo dragen ze ook bij aan de stabiliteit van Somalië en de wederopbouw. Geweldig om te zien.


Soennieten in Mosul worden afgeslacht door het Irakezen leger, daarom bemoeit Turkije ermee.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:20:15 #183
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166048810
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:18 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

je erkent dus dat de bevolking zich wil aansluiten bij Turkije.
Zoals in Liwa Iskenderun zeker? _O- _O-
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166048812
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:18 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ja, weet ik.
Ik snap alleen niet waarom ik als volger van de is situatie nog nooit van de Turken heb gehoord in deze context(ja anti-PKK) maar nu ineens moeten ze zo perse meedoen. Ik vind dat raar en daarom vraag ik het.

Ps. Persoonlijke aanval richting mijn persoon lijkt me onnodig.
het begon allemaal met Golfoorlog, afzetting van Saddam enzo. Hoeveel landen daarbij betrokken waren. Als je op de kaart kijkt moet Turkije gewoon erbij betrokken zijn. Nog nooit iemand een vraag zien stellen waarom Australië erbij betrokken was
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:21:33 #185
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166048841
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:19 schreef trein2000 het volgende:

[..]

In het kort dus gewoon het steunen van "soenitische broeders"? Maar waarom dan pas nu en niet al langer.
Turkije traint al sinds 2014 Peshmerga en andere milities met als doel Mosul.

Daarnaast roept Turkije al jaren om safe zones maar het westen had daar geen trek in. Sinds de coup denkt Turkije fuck het westen, we doen het zelf wel gewoon.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:21:44 #186
408813 crew  trein2000
pi_166048846
Goed, het is mij wat duidelijker. We verzanden weer in moddergooien, daar heb ik niks aan. De standpunten zijn me duidelijk. Dank daarvoor.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166048848
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:17 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Is gewoon een feit.
Oh ja?

Welk stuk grond heeft de huidige Turkse regering dan onrechtmatig ingenomen? Van wie heeft ome Erdo al landjes gepikt?
pi_166048864

Prachtige Turkse ambassade in Mogadishu Somalië.

  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:25:05 #189
408813 crew  trein2000
pi_166048916
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:20 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

het begon allemaal met Golfoorlog, afzetting van Saddam enzo. Hoeveel landen daarbij betrokken waren. Als je op de kaart kijkt moet Turkije gewoon erbij betrokken zijn. Nog nooit iemand een vraag zien stellen waarom Australië erbij betrokken was
Toch nog eenmaal reageren, waarom weigert Irak dan Turkse hulp en word het westen juigend binnengehaald? Ik ben het namelijk in de basis met je eens dat een regionale grootmacht als Turkije betrokken moet zijn ,maar probeer ook te begrijpen waarom het overgrote deel van de andere helpers dat onwenselijk acht.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:26:44 #190
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166048951
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:21 schreef zarGon het volgende:

[..]

Oh ja?

Welk stuk grond heeft de huidige Turkse regering dan onrechtmatig ingenomen? Van wie heeft ome Erdo al landjes gepikt?
Noord Syrie door zijn AKP proxies. Dat is toch duidelijk.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:27:16 #191
408813 crew  trein2000
pi_166048960
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:21 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Turkije traint al sinds 2014 Peshmerga en andere milities met als doel Mosul.

Daarnaast roept Turkije al jaren om safe zones maar het westen had daar geen trek in. Sinds de coup denkt Turkije fuck het westen, we doen het zelf wel gewoon.
Hebben de Turken een visie volgens jou? Ik vind dat ze wat lomp en destabiliserend overkomen zowel in hun binnenlandse als hun buitenlandse politiek na de coup.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166048963
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:25 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Toch nog eenmaal reageren, waarom weigert Irak dan Turkse hulp en word het westen juigend binnengehaald? Ik ben het namelijk in de basis met je eens dat een regionale grootmacht als Turkije betrokken moet zijn ,maar probeer ook te begrijpen waarom het overgrote deel van de andere helpers dat onwenselijk acht.
kort samengevat ongeveer hetzelfde als Oost-Oekraine verhaal. West-Oekraine wil geen inmenging om wat voor redenen dan ook van Rusland, maar Oost-Oekrainers verwelkomen de Russen met open armen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:29:03 #193
408813 crew  trein2000
pi_166048985
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:27 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

kort samengevat ongeveer hetzelfde als Oost-Oekraine verhaal. West-Oekraine wil geen inmenging om wat voor redenen dan ook van Rusland, maar Oost-Oekrainers verwelkomen de Russen met open armen.
Wat is die reden en waarom schend Turkije de soevereiniteit van Irak?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166048986
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:10 schreef trein2000 het volgende:
Hier zitten kennelijk de experts die ik zoek.

Nederland doet altijd moeilijk bij militaire missies. Kan ik begrijpen.

Kan iemand mij eens uitleggen waarom die Turken zo graag betrokken zijn bij deze operatie.
Meerdere redenen...

- Om economische redenen, hoe meer invloed hoe meer dealtjes. Er zijn heel erg veel Turkse bedrijven actief in Noord-Irak (KRG),in de bouw, handel, energie en nog veel meer.
- Om beter op te kunnen komen voor de rechten van de Turkmenen in Irak.
- Irak is religieus verdeeld tussen soennieten en sjiieten. Turkije (soennietisch) wil evenwicht blijven bieden tegen Iran (sjiietisch). Niets doen betekent dat Irak verder en verder in de invloedssferen van Iran komt.
- Een grotere invloed in het noorden van Irak betekent ook dat de PKK bijvoorbeeld beter aangepakt kan worden. De warme banden tussen KRG en Turkije levert veel voordelen op voor Turkije.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:29:21 #195
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166048993
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:27 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Hebben de Turken een visie volgens jou? Ik vind dat ze wat lomp en destabiliserend overkomen zowel in hun binnenlandse als hun buitenlandse politiek na de coup.
Het is momenteel wat ongepolijst maar dat trekt wel bij. Komt omdat Turkije te lang passief toekeek.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:30:24 #196
408813 crew  trein2000
pi_166049008
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:29 schreef zarGon het volgende:

[..]

Meerdere redenen...

- Om economische redenen, hoe meer invloed hoe meer dealtjes. Er zijn heel erg veel Turkse bedrijven actief in Noord-Irak (KRG),in de bouw, handel, energie en nog veel meer.
- Om beter op te kunnen komen voor de rechten van de Turkmenen in Irak.
- Irak is religieus verdeeld tussen soennieten en sjiieten. Turkije (soennietisch) wil evenwicht blijven bieden tegen Iran (sjiietisch). Niets doen betekent dat Irak verder en verder in de invloedssferen van Iran komt.
- Een grotere invloed in het noorden van Irak betekent ook dat de PKK bijvoorbeeld beter aangepakt kan worden. De warme banden tussen KRG en Turkije levert veel voordelen op voor Turkije.
Dank _O_
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166049012
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:27 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Hebben de Turken een visie volgens jou? Ik vind dat ze wat lomp en destabiliserend overkomen zowel in hun binnenlandse als hun buitenlandse politiek na de coup.
Turken zijn wel het effectiefst tegen isis in Syrië.
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:29 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Wat is die reden en waarom schend Turkije de soevereiniteit van Irak?
amk minstens 80 landen hebben de soevereiniteit van Irak geschonden, waaronder NL.
Turkije moet steeds de vluchtelingen opvangen.
Wat is dat voor een vraag?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:32:12 #198
408813 crew  trein2000
pi_166049044
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Het is momenteel wat ongepolijst maar dat trekt wel bij. Komt omdat Turkije te lang passief toekeek.
Ik hoop het, een stabiel Turkije is essentieel voor de vrede in de regio en mondiaal lijkt het wel.
Maar waarom destabiliseert Erdogan zijn eigen land?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166049055
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:58 schreef Zahreddine het volgende:
Verrader. Mosul is Arabisch en niet Turks
En dat zeg je mbt Irak dat onder leiding van de Iraniers staat.

Feit blijft dat wat ik zeg waar is. De Turken krijgen Mosul rustig, en definitief. De centrale Iraakse regering totaal niet. Die vechten en uitwedstrijd die ze nooit gaan winnen omdat de lokale bevolking ze als vijanden ziet.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166049067
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:32 schreef Aloulu het volgende:

[..]

En dat zeg je mbt Irak dat onder leiding van de Iraniers staat.

Feit blijft dat wat ik zeg waar is. De Turken krijgen Mosul rustig, en definitief. De centrale Iraakse regering totaal niet. Die vechten en uitwedstrijd die ze nooit gaan winnen omdat de lokale bevolking ze als vijanden ziet.
Waar baseer je dat op Turkije zelf is niet eens rustig overal aanslagen constant
pi_166049071
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:32 schreef Aloulu het volgende:

[..]

En dat zeg je mbt Irak dat onder leiding van de Iraniers staat.

Feit blijft dat wat ik zeg waar is. De Turken krijgen Mosul rustig, en definitief. De centrale Iraakse regering totaal niet. Die vechten en uitwedstrijd die ze nooit gaan winnen omdat de lokale bevolking ze als vijanden ziet.
_O- Jij leeft echt in een ander universum.
pi_166049076
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:10 schreef trein2000 het volgende:
Hier zitten kennelijk de experts die ik zoek.
Brand maar los: wat wil je weten.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166049081
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Brand maar los: wat wil je weten.
Jij een expert? :')
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:34:25 #204
408813 crew  trein2000
pi_166049083
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:30 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Turken zijn wel het effectiefst tegen isis in Syrië.

[..]

amk minstens 80 landen hebben de soevereiniteit van Irak geschonden, waaronder NL.
Turkije moet steeds de vluchtelingen opvangen.
Wat is dat voor een vraag?
Die landen waaronder Nederland zijn gevraagd om te helpen door de regering dan schend je geen soevereiniteit.

En als je de vluchtelingen moet opvangen (waar ze overigens voor betaald krijgen en mee akkoord zijn gegaan) mag je maar lomp zomaar binnenvallen. Dat verdrag was mij onbekend. Het is nu laat morgen zoek ik hem op.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166049087
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:33 schreef meester82 het volgende:
Waar baseer je dat op Turkije zelf is niet eens rustig overal aanslagen constant
Frankrijk is ook net zo onrustig als Irak. Toch brengen ze orde en rust in Mali.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:35:06 #206
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166049091
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:32 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik hoop het, een stabiel Turkije is essentieel voor de vrede in de regio en mondiaal lijkt het wel.
Maar waarom destabiliseert Erdogan zijn eigen land?
Chemokuurtje. Je kan er ziek van worden maar met het doel beter te worden.
pi_166049093
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:26 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Noord Syrie door zijn AKP proxies. Dat is toch duidelijk.
Turkije zit in Syrië in samenspraak met Rusland en Iran (en de Syrische regering die verder weinig te kiezen heeft). Zoals je hebt gemerkt worden de strijders in het noorden niet aangevallen door Rusland, Iran en SAA.

Verder biedt Turkije vooral steun/ondersteuning voor FSA (bestaande uit meerdere groepen). Het is niet zo dat Turkije met man en macht Syrië is binnengetrokken.

Er is geen grondgebied geannexeerd, er is niet "feitelijks" aan je bewering.
pi_166049101
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Frankrijk is ook net zo onrustig als Irak. Toch brengen ze orde en rust in Mali.
:')
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:36:00 #209
408813 crew  trein2000
pi_166049109
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Brand maar los: wat wil je weten.
De afgelopen pagina's even terug lezen. Te beginnen met de andere twee zinnen uit hetzelfde bericht.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166049122
Conflicts twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 21:40:12 IRAQ: #ISIS holding civilians in Iraq's Mosul: Pentagon - AFP reageer retweet
pi_166049125
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:34 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Die landen waaronder Nederland zijn gevraagd om te helpen door de regering dan schend je geen soevereiniteit.

En als je de vluchtelingen moet opvangen (waar ze overigens voor betaald krijgen en mee akkoord zijn gegaan) mag je maar lomp zomaar binnenvallen. Dat verdrag was mij onbekend. Het is nu laat morgen zoek ik hem op.
Saddam had niemand wat gevraagd. Toch kwamen tientallen landen de regering omverwerpen, waaronder NL. Niemand die daarnaar vraagt.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:36:59 #212
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166049130
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Frankrijk is ook net zo onrustig als Irak. Toch brengen ze orde en rust in Mali.
misgelezen.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166049136
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:36 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Saddam had niemand wat gevraagd. Toen kwamen tientallen landen de regering omverwerpen, waaronder NL. Niemand die daarnaar vraagt.
Dat is heel wat anders, dat was voluit oorlog. Daar bestaat geen schenden van soevereiniteit van.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:37:24 #214
408813 crew  trein2000
pi_166049137
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:36 schreef vigen98 het volgende:
Conflicts twitterde op dinsdag 18-10-2016 om 21:40:12 IRAQ: #ISIS holding civilians in Iraq's Mosul: Pentagon - AFP reageer retweet
Goh? Echt? Dat hadden we nou niet verwacht...
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166049153
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Frankrijk is ook net zo onrustig als Irak. Toch brengen ze orde en rust in Mali.
:') :') :')
Ik loop echt toch meer op m'n gemak door Parijs dan door Bagdad.
pi_166049158
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:37 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dat is heel wat anders, dat was voluit oorlog. Daar bestaat geen schenden van soevereiniteit van.
En Libië dan?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:39:22 #217
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166049177
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:38 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

:') :') :')
Ik loop echt toch meer op m'n gemak door Parijs dan door Bagdad.
Ook door de ghetto's in Parijs? :P
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:39:28 #218
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166049180
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Frankrijk is ook net zo onrustig als Irak. Toch brengen ze orde en rust in Mali.
:')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:39:36 #219
408813 crew  trein2000
pi_166049185
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:38 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

En Libië dan?
Ook dat was anders, hier gaat het om een operatie geleid door een internationaal erkende regering. In Libië ook die zat in bengazie.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166049198
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:36 schreef Zahreddine het volgende:
Ja want Frankrijk heeft milities zoals de PKK, TIKKO, Grijze Wolvjes in hun landen. En Frankrijk heeft ook bijna wekelijks aanslagen :')
Frankrijk heeft veel IS sympathisanten en daardoor al een tijd een noodtoestand. En elke 6 maanden een grote aanslag te pakken. Onrustig en het staat onder hoogspanning maatschappelijk gezien.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166049202
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:38 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

En Libië dan?
Dat was doordat de VN had ingestemd om daar in te grijpen :)
pi_166049210
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:40 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dat was doordat de VN had ingestemd om daar in te grijpen :)
En Irak dan?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:41:25 #223
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166049221
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:40 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Frankrijk heeft veel IS sympathisanten en daardoor al een tijd een noodtoestand. En elke 6 maanden een grote aanslag te pakken. Onrustig en het staat onder hoogspanning maatschappelijk gezien.
Irak heeft elke dag aanslagen en een conventionele oorlog er boven op, hoe kan je dat nu gaan vergelijken met Frankrijk?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166049235
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:40 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

En Irak dan?
Dat heb ik je toch net uitgelegd? _O-
pi_166049237
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:39 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ook door de ghetto's in Parijs? :P
Moet eerlijk toegeven dat ik mezelf niet overal in Parijs veilig heb gevoeld, de auto hadden we voor 3 dagen onder een station geparkeerd op 7 km van het centrum, een hoop afrikanen overal, zelfs de ticketautomaat die achter tralies stond... Maar ja, denk dat Bagdad net zo goed van die wijken heeft die echt no go zijn. :P
pi_166049238
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:41 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dat heb ik je toch net uitgelegd? _O-
geen VN?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166049257
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:38 schreef Zalmplaat010 het volgende:
:') :') :')
Ik loop echt toch meer op m'n gemak door Parijs dan door Bagdad.
Ik overdrijf natuurlijk. Maar sommige mensen snappen het punt niet. Punt waar dat Turkije de enige partij is die effectief IS uit Mosul kan trappen en de bevolking niet tegen de schenen trappen. En daar kan je op voortbouwen.

De centrale regering in Irak zit helaas vol met schuimbekkende milities geleidt door Iran die de Mosul-bevolking juist als grote vijand zien door wat er de afgelopen jaren is gebeurd....dat is alsof je zegt dat nazi's Israël gaan bevrijden ofzo. Gaat niet werken.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166049269
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:42 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

geen VN?
Ja dat was gewoon oorlog, wat moet ik er verder nog over zeggen dan?
pi_166049297
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:43 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja dat was gewoon oorlog, wat moet ik er verder nog over zeggen dan?
Nee, dat was niet gewoon oorlog? Soevereiniteit werd geschonden van Irak door landen die er niets mee te maken hadden. Irak-Iran oorlog was gewoon oorlog.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166049321
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:45 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Nee, dat was niet gewoon oorlog? Soevereiniteit werd geschonden van Irak door landen die er niets mee te maken hadden. Irak-Iran oorlog was gewoon oorlog.
... Je hoeft niet aan elkaar te grenzen om een ''legale'' oorlog te hebben he? Dat snap je wel toch?
pi_166049332
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:46 schreef vigen98 het volgende:

[..]

... Je hoeft niet aan elkaar te grenzen om een ''legale'' oorlog te hebben he? Dat snap je wel toch?
Kom dan niet met soevereiniteit geblaat. Oorlog is oorlog.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:50:33 #232
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166049369
Soevereiniteit is belangrijk.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166049388
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:50 schreef Zahreddine het volgende:
Soevereiniteit is belangrijk.
niet voor VS, ook wel USA genoemd
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:53:26 #234
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166049423
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:51 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

niet voor VS, ook wel USA genoemd
Inderdaad.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166049569
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:48 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Kom dan niet met soevereiniteit geblaat. Oorlog is oorlog.
Wat :') Is Turkije in oorlog dan met Irak? Nee. En mocht dat wel gebeuren dan is de VS verplicht bij te springen aan de kant van Irak :Y Bondgenoten he ;)

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 19-10-2016 00:03:54 ]
pi_166049753


Boven Mosul :P
  woensdag 19 oktober 2016 @ 07:22:38 #237
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166054008
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 00:02 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wat :') Is Turkije in oorlog dan met Irak? Nee. En mocht dat wel gebeuren dan is de VS verplicht bij te springen aan de kant van Irak :Y Bondgenoten he ;)
De VS alleen stelt niets voor. Irak al helemaal niet.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166056051
Livestream:

https://www.rt.com/on-air/363253-iraq-mosul-liberation-isis/

Edit: Zojuist een bombardement live op stream :D
  woensdag 19 oktober 2016 @ 13:28:40 #240
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166056310
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166057483
BRTTTT BRRRRTTTT A-10 Warhog is aan het schieten _O_

https://www.rt.com/on-air/363253-iraq-mosul-liberation-isis/

[ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 19-10-2016 14:36:49 ]
pi_166057498
En ik hoor Amerikanen op de achtergrond :o Zouden zij die luchtaanvallen hebben ingeroepen?
  woensdag 19 oktober 2016 @ 14:41:28 #243
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166057572
Als de SDF trouwens ter hoogte van de Infantry College komt ten noorden van Aleppo, zou de SAA ook een aanval kunnen plaatsen om die locatie te heroveren op ISIS.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166057613
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 13:28 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Tal Rifat (westen Mare) is uitgeroepen tot militaire zone door T-FSA. Ben benieuwd of ze YPG bij Tal Rifat gaan afsnijden of langs YPG richting Al-Bab zullen blijven gaan.
pi_166059261
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 14:36 schreef vigen98 het volgende:
BRTTTT BRRRRTTTT A-10 Warhog is aan het schieten _O_

https://www.rt.com/on-air/363253-iraq-mosul-liberation-isis/
Heb het gemist. -O-
pi_166059708
edit: voegt niets t oe, niet doen aub

[ Bericht 50% gewijzigd door Frutsel op 19-10-2016 17:08:57 ]
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 16:37:45 #247
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166060339
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 14:43 schreef zarGon het volgende:

[..]

Tal Rifat (westen Mare) is uitgeroepen tot militaire zone door T-FSA. Ben benieuwd of ze YPG bij Tal Rifat gaan afsnijden of langs YPG richting Al-Bab zullen blijven gaan.
Tijd om die grote monden eens met wat mokerslagen dicht te meppen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166061522
Ook een evacuatie in Qaboun en Moadamiyah lees ik?

SAA is wel lekker aan het opschonen rondom Damascus.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 19-10-2016 17:28:09 ]
  woensdag 19 oktober 2016 @ 18:30:38 #250
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166062786
Helden

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 18:35:57 #251
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166062893
Lafaarden

MIG29_ twitterde op woensdag 19-10-2016 om 18:31:32 #Aleppo : Breaking Militants are Shelling Missiles now on the Crossings which will be use Tomorrow to Exit Civilians from East Aleppo reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 18:44:03 #252
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166063051
Turkse gesteunde militanten zijn de SDF aan het aanvallen nabij Afrin canton.

Tijd voor mokerslagen op de arrogante bek van de FSA
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166063086
http://tpo.nl/?p=2737913

ik vind de berichtgeving van TPO niet altijd helemaal helder, wat houdt dit dus precies in? US-troops met laarzen de grond op?
pi_166063552


Abadi in Nineveh.

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 19-10-2016 19:04:34 ]
  woensdag 19 oktober 2016 @ 19:13:23 #255
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166063830
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 18:45 schreef Warsaw het volgende:
http://tpo.nl/?p=2737913

ik vind de berichtgeving van TPO niet altijd helemaal helder, wat houdt dit dus precies in? US-troops met laarzen de grond op?
Ik moet al kotsen van de naam van de auteur en daarna van haar schrijfstijl. Verder doen die Amerikanen een beetje 'adviseren', zoals ze het lekker vaag noemen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Szura op 19-10-2016 19:52:58 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166064209
IraqiSecurity twitterde op woensdag 19-10-2016 om 19:13:21 Latest intel reports indicate there are around 4,000 Da'ish terrorists fortifying themselves inside #Mosul. Big task for #Iraq's forces. reageer retweet
pi_166064392
Conflicts twitterde op woensdag 19-10-2016 om 18:37:01 IRAQ: Turkey not included in air operations in #Mosul: Pentagon - @DailySabah https://t.co/6Rhj0yuDld reageer retweet
Turkse overheid blijft liegen _O-

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-10-2016 19:31:06 ]
  woensdag 19 oktober 2016 @ 19:32:44 #258
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166064450
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 19:30 schreef vigen98 het volgende:
Conflicts twitterde op woensdag 19-10-2016 om 18:37:01 IRAQ: Turkey not included in air operations in #Mosul: Pentagon - @DailySabah https://t.co/6Rhj0yuDld reageer retweet
Turkse overheid blijft liegen _O-
_O- _O- Turkije :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166064521
M3t4_tr0n twitterde op woensdag 19-10-2016 om 14:06:05 📸: #US 101st Airborne Division ("Screaming Eagles") troops with Black Hawk helicopters have landed in Makhmour SE o… https://t.co/lK3HDaRZwv reageer retweet
  woensdag 19 oktober 2016 @ 19:37:13 #260
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166064621
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166066385
Geruchten dat Turkije is begonnen met het trainen van 1700 FSA-ers voor Tel Abyad. Trainig zal 21 dagen duren en is 2 dagen geleden begonnen.

https://twitter.com/huseyinbozan/status/788798404851818497
pi_166067322
Hashd Shaabi (PMU) will reportedly begin their assault on the western axis of Mosul in the next 48 hours
@sayed_ridha
  woensdag 19 oktober 2016 @ 20:57:34 #265
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166067353
Die Erdogan is echt een volslagen gek, te gek voor woorden

http://www.reuters.com/ar(...)turkey-idUSKCN12J1U5
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166068113
Dus eerst stoer praten dat Turkije mee gaat doen in de operatie maar dan buitengesloten worden _O- Wat een grap is dat land zeg.
pi_166068217
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 20:57 schreef Zahreddine het volgende:
Die Erdogan is echt een volslagen gek, te gek voor woorden

http://www.reuters.com/ar(...)turkey-idUSKCN12J1U5
Ik heb het hele stukje gelezen. Het klopt gewoon wat ie zegt.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166068379
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 21:16 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Ik heb het hele stukje gelezen. Het klopt gewoon wat ie zegt.
Inderdaad.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 21:23:30 #269
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166068468
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 21:14 schreef vigen98 het volgende:
Dus eerst stoer praten dat Turkije mee gaat doen in de operatie maar dan buitengesloten worden _O- Wat een grap is dat land zeg.
Maar Toerkeyy strongk!!
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166069039
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 18:44 schreef Zahreddine het volgende:
Turkse gesteunde militanten zijn de SDF aan het aanvallen nabij Afrin canton.

Tijd voor mokerslagen op de arrogante bek van de FSA
Laat ze maar komen, graag zelfs.
YPG SDF noemen :N
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166069107
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 21:23 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Maar Toerkeyy strongk!!
Heerlijk zo, die mensen met die enorme haat. Dat maakt de Turken en Turkije alleen maar sterker.
pi_166069140
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 21:37 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Heerlijk zo, die mensen met die enorme haat. Dat maakt de Turken en Turkije alleen maar sterker.
Sorry hoor maar sterker als in wat? Sinds de coup poging is het een heel stuk achteruit gegaan in TR.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 21:38:53 #273
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166069151
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 21:37 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Heerlijk zo, die mensen met die enorme haat. Dat maakt de Turken en Turkije alleen maar sterker.
Uhu.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166070558
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 19 oktober 2016 @ 22:27:43 #275
408813 crew  trein2000
pi_166071127
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:49 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

De VS alleen stelt niets voor. Irak al helemaal niet.
Hahahahahahahahahahaha
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_166071871
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 20:37 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Hashd heeft geen Abrahms :Y
Jawel hoor. :D

Wat denk je dat ze met de Tanks doen die ze van ISIS afpakken? :P
pi_166071938
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 22:54 schreef Peunage het volgende:

[..]

Jawel hoor. :D

Wat denk je dat ze met de Tanks doen die ze van ISIS afpakken? :P
Had ISIS Abrahms dan?
pi_166072007
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 22:58 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Had ISIS Abrahms dan?
Gevonden in Mosul denk ik. In ieder geval heb ik veel videos gezien waar Hashd Abrams tanks hebben.
pi_166072057
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 23:02 schreef Peunage het volgende:

[..]

Gevonden in Mosul denk ik. In ieder geval heb ik veel videos gezien waar Hashd Abrams tanks hebben.
:o Ik weet niet echt hoe ik daar over moet voelen :{ Een militie met een tank die sommige nationale legers niet eens kunnen betalen :{
pi_166072424
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 23:04 schreef vigen98 het volgende:

[..]

:o Ik weet niet echt hoe ik daar over moet voelen :{ Een militie met een tank die sommige nationale legers niet eens kunnen betalen :{
Deash heeft veel aanhangers over de hele wereld, waarschijnlijk zijn de geldstromen richting het kalifaat zo groot, dat het ook nog eens redelijk kan functioneren zoals een echt land.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 23:24:45 #281
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166072444
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 23:22 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Deash heeft veel aanhangers over de hele wereld, waarschijnlijk zijn de geldstromen richting het kalifaat zo groot, dat het ook nog eens redelijk kan functioneren zoals een echt land.
Ze verkopen/verkochten ook veel olie..
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166072479
Wie heeft Zembla vandaag gezien? Blijkt een Amerikaanse producer die met meerdere Hollywood films heeft gewerkt achter de regie van ISIS in Raqah te zitten.
pi_166072504
Dit ging eigenlijk over de PMU en niet over IS. Maar ik denk dat Irak grotere problemen heeft dan de PMU met een paar Tanks. Als het tijd is leveren ze die dingen waarschijnlijk weer in bij het leger.
pi_166072719
hu_daly twitterde op woensdag 19-10-2016 om 20:33:15 الجيش العراقي الوطني حامي الحمى#جيش_العبادي يختلف عن الميليشياتلا تصدقوا من يطعن بعقيدته العسكرية وأخلاقه وتربية… https://t.co/BjzvJz8ooF reageer retweet
Het o zo prachtige Irakese leger is geen haar beter dan de 'beesten' (ISIS) die zij haten. En waarschijnlijk gaat het niet eens om een ISIS strijder die hier gemarteld wordt.
pi_166072915
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 23:41 schreef JubaUrbicus het volgende:
hu_daly twitterde op woensdag 19-10-2016 om 20:33:15 الجيش العراقي الوطني حامي الحمى#جيش_العبادي يختلف عن الميليشياتلا تصدقوا من يطعن بعقيدته العسكرية وأخلاقه وتربية… https://t.co/BjzvJz8ooF reageer retweet
Het o zo prachtige Irakese leger is geen haar beter dan de 'beesten' (ISIS) die zij haten. En waarschijnlijk gaat het niet eens om een ISIS strijder die hier gemarteld wordt.
Ok. Ga je nou serieus janken omdat een ISIS terrorist in elkaar wordt geslagen? _O- Wat een rare gast ben jij. Wel voor Assad zijn maar dan niet voor Irak ok.
pi_166073022
ISIS herovert dorpen weer terug in zuid-oost Mosul volgens Amaq:



Het gaat niet zo goed met de 'bevrijding'.
pi_166073029
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 00:02 schreef JubaUrbicus het volgende:
ISIS herovert dorpen weer terug in zuid-oost Mosul volgens Amaq:

[ afbeelding ]

Het gaat niet zo goed met de 'bevrijding'.
Leugens.

ISIS lover :r
pi_166073038
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 00:03 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Leugens.

ISIS lover :r
Ik bekijk het objectief. Moet je ook leren....
  donderdag 20 oktober 2016 @ 00:11:05 #289
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166073120
Amaq is niet objectief
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166073157
Mwah, heeft weinig met objectiviteit te maken

InsideSourceInt twitterde op woensdag 19-10-2016 om 22:37:04 #Syria // #Iraq // 3 Iraqi tanks taken out by ISIS yesterday, South of Mosul. reageer retweet
www.debka.com/article/257(...)tuck-halted-by-ISIS-
pi_166073198
Ik bedoel gewoon dat ik alle bronnen bekijk, anti en pro ISIS. Dat zouden meerdere mensen moeten doen. Als je hier met Amaq komt wordt je voor gek verklaart en als je met sputnick of wat anders komt is het wel oke? 2 dagen terug was het sputnick die melde dat er 70 soldaten omgekomen waren in Mosul wegens een zelfmoordaanslag. Hoe dan ook, ik heb hier en daar wat bevestigde en nog niet bevestigde berichten gelezen, o.a. dat er een zooitje vrijwilligers (Hashd) het front gaan verlaten wegens interne conflicten!
pi_166073239
.

[ Bericht 98% gewijzigd door JubaUrbicus op 20-10-2016 00:24:22 ]
pi_166073589
Bassam_Nasralla twitterde op woensdag 19-10-2016 om 19:12:43 Christians of Ninavah plains celebrating after liberating their areas from #ISIS by #Iraqi_Army#Mosul https://t.co/1ETrmgoueH reageer retweet
Video in link ;)
pi_166073624
Conflicts twitterde op woensdag 19-10-2016 om 20:27:15 VIDEO: Popular Mobilization involved in night-fighting against ISIS near #Mosul with helicopter support. - @Eire_QC https://t.co/8BPACIiRKC reageer retweet
beelden in link
  donderdag 20 oktober 2016 @ 04:25:28 #295
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166074738
Clinton weer met d'r fokking NFZ :r

Mosul-verhaal van Trump ging ook he-le-maal nergens over :')

[ Bericht 38% gewijzigd door Szura op 20-10-2016 06:54:23 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166075901
quote:
Turkije doodt zeker 160 Koerdische strijders in Noord-Syrië

Turkije heeft 160 tot 200 Koerdische strijders gedood bij luchtaanvallen in het noorden van Syrië.

Het hoofdkwartier van de Koerdische beweging YPG is gebombardeerd, meldt de Turkse zender CNN-Türk donderdag. In totaal zijn er achttien doelen onder vuur genomen.

Het Turkse leger bevestigt dat er woensdagavond 26 luchtaanvallen zijn uitgevoerd op Koerdische stellingen in Noord-Syrië. Er zijn negen gebouwen vernietigd, evenals één pantservoertuig en vier andere wagens van de YPG.

De aanvallen zijn uitgevoerd in een gebied ten noorden van Aleppo dat door de Koerden is heroverd op Islamitische Staat. De YPG, ookwel Volksbeschermingseenheden genoemd, is een groep die volgens Turkije is gelieerd aan de Koerdische militante PKK. De YPG en PKK ontkennen banden te hebben.

Turkse inmenging

Turkije mengde zich in augustus in het conflict in Syrië. Het land steunt het Vrije Syrische Leger in de strijd tegen het Syrische leger en gewapende groepen die vechten voor president Bashar al-Assad.

Tegelijkertijd neemt Turkije van de gelegenheid gebruik om Koerdische milities onder vuur te nemen. Turkije heeft de strijd tegen de PKK opgevoerd en heeft eerder laten weten dat het een buffer wil maken in Noord-Syrië.

Grens

Het gebied in Syrië dat grenst aan Turkije wordt voor grote delen gecontroleerd door de Koerden. Ankara wil voorkomen dat de Koerden de volledige controle krijgen over de regio.

Het Vrije Syrische Leger heeft de afgelopen weken in het noorden terrein gewonnen door Islamitische Staat terug te dringen. De rebellen proberen de stad al-Bab te bereiken.
nu.nl
pi_166078258
Dat zal ze leren!
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166078776
Gatverdamme wat is Turkije toch smerig.
know'm sayin?
×
word? word.
pi_166079110
quote:
De YPG en PKK ontkennen banden te hebben.
Dit is pas smerig. Daarom terecht vernietigd!
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166079126
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 12:16 schreef alors het volgende:
Gatverdamme wat is Turkije toch smerig.
ISIS terroristen bombarderen is oké, YPG PKK terroristen bombarderen is niet oké :W
pi_166079200
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 09:15 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

nu.nl
You got to love the Turks, schieten 1 kogel af en vermoorden er 10. Mooi om te zien hoe ze zichzelf verder het moeras in helpen en niemand die later een touw gaat toewerpen en toch zien ze in alles een Turk of Turks.

Prachtig
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')