Hmm. Zou eens elders eieren gaan kopenquote:Op dinsdag 22 november 2016 09:24 schreef Sotchi2014 het volgende:
[..]
Hardgekookt, en ik eet ze gewoon zo. Pellen en opeten (plakjes of halfjes)
Maar vaak eindig ik dus met zulke kneusjes, of erger (plaatje van google)
[ afbeelding ]
Afaik is dat een fabel, maar je zou het kunnen proberenquote:Op dinsdag 22 november 2016 09:59 schreef Bleie het volgende:
Laat je ze schrikken? Of is het een fabeltje dat dat helpt?
Nee hoor, maar hoe verser het ei, hoe moeilijker te pellen.quote:Op dinsdag 22 november 2016 08:22 schreef FANN het volgende:
[..]
dan valt de schaal er van rottigheid zelf vanaf ofzo?
Alsof dat er wat mee te maken heeft!quote:Op dinsdag 22 november 2016 08:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Verder eieren niet in de koelkast bewaren
Ik vind het wel een goede tip.quote:Op dinsdag 22 november 2016 10:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Alsof dat er wat mee te maken heeft!
Is dat zo? Ik had van mijn buren altijd eieren van hun kippen, uit het hok zo de pan in, nooit een probleem met pellen gehad.quote:Op dinsdag 22 november 2016 10:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee hoor, maar hoe verser het ei, hoe moeilijker te pellen.
Heb al best veel soorten gehad van veel verschillende supermarkten en filialen.quote:Op dinsdag 22 november 2016 09:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hmm. Zou eens elders eieren gaan kopen
Heb ik ook al mee geëxperimenteerd, (meestal doe ik het wel trouwens, uit de eierkoker niet zo vaak trouwens ) maar helpt ook niet.quote:Op dinsdag 22 november 2016 09:59 schreef Bleie het volgende:
Laat je ze schrikken? Of is het een fabeltje dat dat helpt?
Ik kook altijd een hele doos (of 2..) tegelijk en dan verschilt het inderdaad ook nogal eens per eiquote:Op dinsdag 22 november 2016 11:27 schreef Karstman het volgende:
Ik weet het niet hoor. Volgens mij is het niet te sturen. Ik koop, bewaar en kook eieren altijd hetzelfde en de ene keer is het ei prima te pellen en de andere keer niet. Zelfs bij eieren uit dezelfde doos die evenlang in hetzelfde pannetje hebben gezeten kan het zijn dat je de ene zo pelt en bij de ander een kwartier bezig bent met kleine stukje eraf te pulken.
Ik denk dat het de schuld van de kippen is...
Ik geef je op een briefje dat het geen zak uitmaakt.quote:
Ja, dat is zo. Raar dat je daar niks van gemerkt hebt...quote:Op dinsdag 22 november 2016 11:08 schreef Snakey het volgende:
[..]
Is dat zo? Ik had van mijn buren altijd eieren van hun kippen, uit het hok zo de pan in, nooit een probleem met pellen gehad.
voor het pellen? Geen idee, ik heb iig nooit problemen met pellen. Voor het verder verwerken maakt het wel veel uit.quote:Op dinsdag 22 november 2016 11:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik geef je op een briefje dat het geen zak uitmaakt.
Ze komen ook allemaal van een andere kipquote:Op dinsdag 22 november 2016 11:29 schreef Sotchi2014 het volgende:
[..]
Ik kook altijd een hele doos (of 2..) tegelijk en dan verschilt het inderdaad ook nogal eens per ei
Haha, het is idd niet zo dat elke kip zo'n doosje onder z'n reet heeft en dat elke 10 dagen het doosje vervangen wordtquote:Op dinsdag 22 november 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ze komen ook allemaal van een andere kip
Misschien gaven de buren me stiekem oude eieren.quote:Op dinsdag 22 november 2016 11:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat is zo. Raar dat je daar niks van gemerkt hebt...
Maar ik mag ervan uitgaan dat ze uit dezelfde doos wel ongeveer dezelfde leefomstandigheden gehad hebben zoals voer en ongeveer even oud zijnquote:Op dinsdag 22 november 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ze komen ook allemaal van een andere kip
Klopt, maar de kippen zijn de variabelen, wellicht is dat de factor is de pelbaarheid?quote:Op dinsdag 22 november 2016 12:15 schreef Sotchi2014 het volgende:
[..]
Maar ik mag ervan uitgaan dat ze uit dezelfde doos wel ongeveer dezelfde leefomstandigheden gehad hebben zoals voer en ongeveer even oud zijn
Bij het schrikken van een ei gebeuren er twee dingen: je stopt het kookproces en het ei blijft op dezelfde gaarheid als het was, gaart minder na.quote:Op dinsdag 22 november 2016 10:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Afaik is dat een fabel, maar je zou het kunnen proberen
Absoluut. Er is ook een wetenschappelijke verklaring voor maar die ben ik even kwijt. heel verse eieren zijn gemiddeld genomen veel lastiger te pellen dan wat oudere.quote:Op dinsdag 22 november 2016 10:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee hoor, maar hoe verser het ei, hoe moeilijker te pellen.
Was het niet de zuurgraad die in de eerste 24 uur anders is dan daarna?quote:Op dinsdag 22 november 2016 12:20 schreef Spanky78 het volgende:
Absoluut. Er is ook een wetenschappelijke verklaring voor maar die ben ik even kwijt. heel verse eieren zijn gemiddeld genomen veel lastiger te pellen dan wat oudere.
kloptquote:Op dinsdag 22 november 2016 12:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Was het niet de zuurgraad die in de eerste 24 uur anders is dan daarna?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |