abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  dinsdag 22 november 2016 @ 09:43:04 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166819893
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 09:24 schreef Sotchi2014 het volgende:

[..]

Hardgekookt, en ik eet ze gewoon zo. Pellen en opeten (plakjes of halfjes)

Maar vaak eindig ik dus met zulke kneusjes, of erger (plaatje van google)
[ afbeelding ]
Hmm. Zou eens elders eieren gaan kopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166820086
Laat je ze schrikken? Of is het een fabeltje dat dat helpt?
  dinsdag 22 november 2016 @ 10:01:29 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166820105
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 09:59 schreef Bleie het volgende:
Laat je ze schrikken? Of is het een fabeltje dat dat helpt?
Afaik is dat een fabel, maar je zou het kunnen proberen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166820664
registreer om deze reclame te verbergen
Laat je de eieren goed schrikken? Ik had eerst dit probleem ook regelmatig maar sinds ik ze goed koel in koud water direct na het koken geen last meer van.
  dinsdag 22 november 2016 @ 10:54:07 #105
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_166820835
Eieren laten schrikken is om het gaarproces te stoppen
Die ScheiŖe bleibt gleich, nur die Fliegen šndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 22 november 2016 @ 10:54:52 #106
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166820842
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 november 2016 08:22 schreef FANN het volgende:

[..]

dan valt de schaal er van rottigheid zelf vanaf ofzo?
Nee hoor, maar hoe verser het ei, hoe moeilijker te pellen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 10:56:11 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166820853
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 08:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Verder eieren niet in de koelkast bewaren
Alsof dat er wat mee te maken heeft! :o
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:02:10 #108
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_166820953
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 10:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Alsof dat er wat mee te maken heeft! :o
Ik vind het wel een goede tip.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Untitled
  Forum Admin dinsdag 22 november 2016 @ 11:08:06 #109
58789 crew  Snakey
-||||--------||||-
pi_166821042
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 10:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee hoor, maar hoe verser het ei, hoe moeilijker te pellen.
Is dat zo? Ik had van mijn buren altijd eieren van hun kippen, uit het hok zo de pan in, nooit een probleem met pellen gehad.

Helaas zijn mijn buren verhuist...

Ik weet trouwens ook niet waarom eieren soms zo moeilijk te pellen zijn. Ik doe ze ook altijd in koud water, maar dat helpt niet altijd met het pellen.
pi_166821370
Ik weet het niet hoor. Volgens mij is het niet te sturen. Ik koop, bewaar en kook eieren altijd hetzelfde en de ene keer is het ei prima te pellen en de andere keer niet. Zelfs bij eieren uit dezelfde doos die evenlang in hetzelfde pannetje hebben gezeten kan het zijn dat je de ene zo pelt en bij de ander een kwartier bezig bent met kleine stukje eraf te pulken.

Ik denk dat het de schuld van de kippen is...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:28:40 #111
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_166821391
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 09:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hmm. Zou eens elders eieren gaan kopen
Heb al best veel soorten gehad van veel verschillende supermarkten en filialen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 09:59 schreef Bleie het volgende:
Laat je ze schrikken? Of is het een fabeltje dat dat helpt?
Heb ik ook al mee geŽxperimenteerd, (meestal doe ik het wel trouwens, uit de eierkoker niet zo vaak trouwens :P ) maar helpt ook niet.
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:29:17 #112
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_166821401
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:27 schreef Karstman het volgende:
Ik weet het niet hoor. Volgens mij is het niet te sturen. Ik koop, bewaar en kook eieren altijd hetzelfde en de ene keer is het ei prima te pellen en de andere keer niet. Zelfs bij eieren uit dezelfde doos die evenlang in hetzelfde pannetje hebben gezeten kan het zijn dat je de ene zo pelt en bij de ander een kwartier bezig bent met kleine stukje eraf te pulken.

Ik denk dat het de schuld van de kippen is...
Ik kook altijd een hele doos (of 2..) tegelijk en dan verschilt het inderdaad ook nogal eens per ei
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:32:47 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166821465
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:02 schreef Tem het volgende:

[..]

Ik vind het wel een goede tip.
Ik geef je op een briefje dat het geen zak uitmaakt.
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:33:19 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166821473
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:08 schreef Snakey het volgende:

[..]

Is dat zo? Ik had van mijn buren altijd eieren van hun kippen, uit het hok zo de pan in, nooit een probleem met pellen gehad.
Ja, dat is zo. Raar dat je daar niks van gemerkt hebt...
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:39:02 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166821570
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik geef je op een briefje dat het geen zak uitmaakt.
voor het pellen? Geen idee, ik heb iig nooit problemen met pellen. Voor het verder verwerken maakt het wel veel uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:40:17 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166821586
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:29 schreef Sotchi2014 het volgende:

[..]

Ik kook altijd een hele doos (of 2..) tegelijk en dan verschilt het inderdaad ook nogal eens per ei
Ze komen ook allemaal van een andere kip
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:48:56 #117
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_166821716
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze komen ook allemaal van een andere kip
Haha, het is idd niet zo dat elke kip zo'n doosje onder z'n reet heeft en dat elke 10 dagen het doosje vervangen wordt :')
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:53:56 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166821797
Waarom in de VS eieren gekoeld worden verkocht, en waarom in de EU niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Forum Admin dinsdag 22 november 2016 @ 12:13:20 #119
58789 crew  Snakey
-||||--------||||-
pi_166822107
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat is zo. Raar dat je daar niks van gemerkt hebt...
Misschien gaven de buren me stiekem oude eieren. :P
  dinsdag 22 november 2016 @ 12:15:01 #120
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_166822136
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze komen ook allemaal van een andere kip
Maar ik mag ervan uitgaan dat ze uit dezelfde doos wel ongeveer dezelfde leefomstandigheden gehad hebben zoals voer en ongeveer even oud zijn :P
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
  dinsdag 22 november 2016 @ 12:20:44 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166822260
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 12:15 schreef Sotchi2014 het volgende:

[..]

Maar ik mag ervan uitgaan dat ze uit dezelfde doos wel ongeveer dezelfde leefomstandigheden gehad hebben zoals voer en ongeveer even oud zijn :P
Klopt, maar de kippen zijn de variabelen, wellicht is dat de factor is de pelbaarheid?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166822262
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 10:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Afaik is dat een fabel, maar je zou het kunnen proberen
Bij het schrikken van een ei gebeuren er twee dingen: je stopt het kookproces en het ei blijft op dezelfde gaarheid als het was, gaart minder na.

Als je een gaatje in de schaal en het vlies prikt, dan loopt er bij het schrikken water tussen het vlies en het gare ei. Dat maakt pellen veel makkelijker. Tijdens het schrikken even een tik geven om dan het vlies te breken kan ook, in ieder geval helpt dat wel enorm.

quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 10:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee hoor, maar hoe verser het ei, hoe moeilijker te pellen.
Absoluut. Er is ook een wetenschappelijke verklaring voor maar die ben ik even kwijt. heel verse eieren zijn gemiddeld genomen veel lastiger te pellen dan wat oudere.
Whatever...
  dinsdag 22 november 2016 @ 12:37:26 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166822495
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 12:20 schreef Spanky78 het volgende:


Absoluut. Er is ook een wetenschappelijke verklaring voor maar die ben ik even kwijt. heel verse eieren zijn gemiddeld genomen veel lastiger te pellen dan wat oudere.
Was het niet de zuurgraad die in de eerste 24 uur anders is dan daarna?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 12:52:57 #124
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_166822789
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 12:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Was het niet de zuurgraad die in de eerste 24 uur anders is dan daarna?
klopt

Why is this? In fresh eggs, the albumen (egg white) tends to stick to the inner shell membrane due to the less acidic environment of the egg.

After the eggshell's protective coat slowly wears off, the egg becomes porous, absorbs more air, and releases some of its carbon dioxide. This makes the albumen more acidic, causing it to stick to the inner membrane less. The egg white also shrinks slightly, so the air space between the eggshell and the membrane grows larger, resulting in boiled eggs that are easier to peel.

http://www.popsugar.com/f(...)-Hard-Boiled-7429332
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
pi_166826936
hele verse eieren zijn idd een ramp om te pellen. verschilt per ras.
of het dooier mooi in het midden blijft verschilt ook per ras.

en verder gewoon niet pellen maar doormidden meppen en leeg lepelen.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')