Klopt. In het boek zie ik echter dat het ook een stuk vloeibaarder is:quote:Op zondag 13 december 2015 10:27 schreef Isegrim het volgende:
[..]
In het filmpje wordt er gewerkt met tarwebloem. Totaal ander resultaat qua consistentie.
goede beschrijvingquote:Op zondag 13 december 2015 10:54 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
En bij mij is het net een kleimasker .
Dat is een prima temperatuur. Eventueel kun je als de kachel wel aan is voeren en dan een pietsje suiker erbij doen als boost. Maar aan de foto te zien is er verder niet zoveel mis.quote:Op zondag 13 december 2015 10:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
het ruikt zurig, ik voer het elke dag, bewaar het in plastic potje met deksel maar temperatuur in huis is denk ik het probleem. Zlfs als k thuis ben is het niet boven de 20 graden. S nachts staat de temp op 15
Maar je had toch gelijke delen gedaan? In het boek is de hydratatie heel hoog. Je kunt er meer water bij doen maar dat heeft geen toegevoegde waarde. Ons roggedesem is ook Play-Doh.quote:Op zondag 13 december 2015 10:54 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Klopt. In het boek zie ik echter dat het ook een stuk vloeibaarder is:
[ afbeelding ]
En bij mij is het net een kleimasker .
ik zou afbakken, invriezen en dan even oppiepen in de ovenquote:Op zondag 13 december 2015 14:39 schreef Bleie het volgende:
Ik wil op Eerste Kerstdag graag lunchen met versgebakken broodjes, maar heb geen zin om dan vroeg op te staan, dus dat wordt vooruitwerken. Op Kerstavond heb ik hier een diner, dus dat wordt hem ook niet. Zou ik ze ook al een paar dagen van tevoren kunnen maken, paar minuten te kort bakken, invriezen en op de dag zelf uit de oven nog even afbakken?
Kijk! Hij doet hetquote:Op zondag 13 december 2015 11:25 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat is een prima temperatuur. Eventueel kun je als de kachel wel aan is voeren en dan een pietsje suiker erbij doen als boost. Maar aan de foto te zien is er verder niet zoveel mis.
Dit precies! Ik vries t meeste van m'n brood in, even oppiepen en smullenquote:Op zondag 13 december 2015 21:36 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik zou afbakken, invriezen en dan even oppiepen in de oven
Tof!quote:Op zondag 13 december 2015 21:37 schreef computergirl het volgende:
[..]
Kijk! Hij doet het
[ link | afbeelding ]
Ah, heb ook wel eens een borodinsky gemaakt. Leuk om te doen, maar niet echt mijn smaakquote:Op zondag 13 december 2015 21:49 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
100% roggebrood naar Russisch recept Erg goed gelukt
http://www.thefreshloaf.c(...)e-old-school-100-rye
[ afbeelding ]
lijkt mij komijn of karwij, is in oosteuropa een veelgebruikte smaakmaker voor brood,quote:Op zondag 13 december 2015 22:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ah, heb ook wel eens een borodinsky gemaakt. Leuk om te doen, maar niet echt mijn smaak
Extreem heftig. Heeft toen geloof ik 72-uur fermentatie gekregen.
Het is geen koriander wat er op zit of wel?
Dat weet ik, maar in en op een borodinsky gaat korianderquote:Op zondag 13 december 2015 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
lijkt mij komijn of karwij, is in oosteuropa een veelgebruikte smaakmaker voor brood,
dat recept heeft verschillende roggemeel soorten , heb je die allemaal gebruikt?quote:Op zondag 13 december 2015 21:49 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
100% roggebrood naar Russisch recept Erg goed gelukt
http://www.thefreshloaf.c(...)e-old-school-100-rye
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 13 december 2015 21:37 schreef computergirl het volgende:
[..]
Kijk! Hij doet het
[ link | afbeelding ]
Volgens het recept kon karwij ookquote:Op zondag 13 december 2015 22:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat weet ik, maar in en op een borodinsky gaat koriander
Yupquote:Op zondag 13 december 2015 22:55 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat recept heeft verschillende roggemeel soorten , heb je die allemaal gebruikt?
Mooi brood! Was het ook lekker?quote:Op zondag 13 december 2015 21:49 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
100% roggebrood naar Russisch recept Erg goed gelukt
http://www.thefreshloaf.c(...)e-old-school-100-rye
[ afbeelding ]
Ga ik doen, dank!quote:Op zondag 13 december 2015 21:36 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik zou afbakken, invriezen en dan even oppiepen in de oven
Wow! Lijkt me heel lekker. Met gerookte vis.quote:Op zondag 13 december 2015 21:49 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
100% roggebrood naar Russisch recept Erg goed gelukt
http://www.thefreshloaf.c(...)e-old-school-100-rye
[ afbeelding ]
in NL zelf bij AH, en Ekoplazaquote:Op maandag 14 december 2015 19:28 schreef qltel het volgende:
Zo, dat groeit lekker.
Ik wil het binnenkort ook maar eens gaan proberen. Alleen ergens roggemeel zien te vinden.
Yes! .quote:Op maandag 14 december 2015 19:26 schreef computergirl het volgende:
[..]
it's aliiiiiiiiiivvvveeee
[ link | afbeelding ]elastiekje was starthoogte vanmiddag.
Wel leuk zo'n extra huisdier
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |