abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 5 mei 2015 @ 16:16:45 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152300612
Hai Liek!

Ik heb laatst per ongeluk een PM van jou weggedonderd, met recept voor hele schattige (en lekkere) carrotcake cupcakes. Met mini worteltje bovenop.
Heb je dat recept misschien nog? O-)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152301760
Unites wat een gedoe zeg!! Jammer dat de reacties niet positiever waren hij is super geworden!
pi_152359052
Haha kan gebeuren! Bedoel je soms deze? https://bakverhalen.wordp(...)nen-jaloers-op-zijn/
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_152360081
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 16:38 schreef Unites het volgende:
Bedankt voor je reactie! Bij dezen:


[ afbeelding ]


[ afbeelding ]


Het was echt een drama. Ik had alles netjes op tafel klaar gezet om eens een keer geordend te gaan werken. Tot dat ik er achter kwam dat een of ander onderdeel van de mixer kwijt was, meer dan een uur lopen zoeken en toen uiteindelijk gevonden ergens op de grond. Waarschijnlijk laten vallen met het pakken van andere onderdelen :$ :')

Toen het biscuitbeslag. Ik gebruikte dit recept: http://www.taarten-decore(...)nmogelijke-opdracht/. Alles keurig netjes afgewogen en weinig zelf toegevoegd, alleen een beetje vanillesuiker en -aroma. Ik moest twaalf eiren luchtig kloppen tot lobbige slagroom en dat lukte in het begin niet, tot dat ik het 'spatscherm' erbij pakte en de mixer op de hoogste stand had gezet. Bloem drie keer gezeefd en door het beslag heen gespateld. Nam best wel wat af qua volume. Had het bakblik (rechthoekig, +/- 43cm doorsnee) netjes bekleed met bakpapier met 15 cm erboven, want aan de hand van de foto bij het recept dacht ik echt dat m'n biscuit wel flink omhoog zou komen. Dat viel tegen, helaasch. Daarom heb ik later maar een tweede gebakken. Beide waren na 35 min gaar, gebakken onder in de oven op 175 graden op de stand 'hetelucht en onder- en bovenwarmte'. Smaak vond ik zelf goed, de textuur was voor mij prima. Het was niet de biscuit die ik voor me had in m'n gedachten, maar wel een fijne cake, ook om mee te werken.

Daarna heb ik de botercrème gemaakt: gelijke hoeveelheid boter en poedersuiker en ook een scheutje water. Heb ze alle drie apart gemaakt. Bij de rode had ik naast de kleurstof ook smaakstof toegevoegd: aardbei-kiwi (aardbei was op bij 'maakjetaart.nl', daarom belde ze me moeder even op en aan haar adviseerde ze deze vervanger). Bij de witte zat alleen 'bananencrème smaakstof'. Bij de laatste botercrème zat blauwe kleurstof en frambozen-rode bes smaak. Heb ze allemaal in een spuitzak gedaan en in de koelkast bewaard. Daarna had ik de rode en gele fondant van de Xenos (oranje hadden ze niet) gemengd. Kreeg steeds niet het gewenste resultaat en de kleur veranderde steeds voor m'n gevoel. Was zalmroze geworden. Heb van alles geprobeerd om het 'donker oranje' te krijgen: rode kleurstof, meer rode fondant... meer geel, meer wit...

Toen ben ik na het eten verder gegaan met het bewerken van de taart. Heb de beide biscuits eerst doormidden gesneden, daarna boven op elkaar gestapeld en vervolgens in drie banen verdeeld (twee grotere en een wat kleinere plakken). Daarna heb ik de middelste baan op de volgende manier verdeeld:


[ afbeelding ]

Daarna heb ik 'm laagje voor lage opgebouwd, zoals op de tweede foto is te zien. Veel moeten bijsnijden en af en toe wat gaten moeten plakken met wat losse, afgebroken stukken cake. Zie je uiteindelijk toch niet meer....... Bij laag 1 en laag 3 zit ook nog een laag jam: bij 1 zit bosbes-framboos en bij de derde zit aardbei. Was wel even een werkje, maar ging wel goed. Alleen de blauwe botercrème was op een of andere manier ineens nat (was de enigste wel waarbij ik blauwe kleurstof van de Xenos had gebruikt), deze heb ik moeten 'afknijpen' en uiteindelijk was deze wat harder dan de andere twee. Was nog wel redelijk bewerkbaar. De witte, zonder kleurstof dus, was het beste gelukt voor mijn gevoel.

[ afbeelding ]

Omdat ik ontevreden was met het fondant, zijn we snel naar de Jumbo gereden, waar ze gelukkig wel oranje fondant hadden.

Daarna heb ik er een laagje glazuur over gesmeerd met als bedoeling om het fondant goed te kunnen laten plakken. Toen dacht ik de oranje fondant snel uit te kunnen rollen, dat lukte niet goed. Met het hele gezin hebben we staan ploeteren op die plak :') Na eindelijk een mooie plak te hebben, bleek deze te dun te zijn. Deze scheurde dan ook en ik baalde als een stekker. Ik las op internet dat je het kon 'helen' met wat water, nou bij mij lukte het niet hoor. Werd een natte zooi. Heb nog geprobeerd om het te verbergen met wat losse stukken, maar dat zag er niet uit. Het werd alleen maar lelijker en lelijker, terwijl ik eigenlijk heel blij en gelukkig was met de taart.

Uiteindelijk toch maar m'n eigen gemaakte fondant uit de kast gepakt, die spontaan bijna net zo oranje leek als de fondant uit de supermarkt. Was best gek, het leek wel of ik constant werd bedrogen door m'n hersenen :P Deze rolde trouwens best goed en ik had een super mooie plak. Hij viel echt netjes over de taart (had de andere laag fondant gewoon laten zitten trouwens) en liet zich perfect 'vouwen'. Ik was er bijna mee klaar totdat mijn vader nog wel een plekje zag waar hij wat strakker zou mogen.... Je raadt het misschien al... hij trok er zo hard aan dat het aan een kant vrijwel helemaal scheurde. Ik was toen echt flink chagrijnig :$ Ik heb die laag fondant eraf gesmeten en ging weer opnieuw rollen... Helaas moest de taart weg worden gebracht naar de koeling bij kennissen van ons die een cateringbedrijf hebben, de taart paste op geen enkele manier in de koelkast bij ons. Oh ja, het was inmiddels al bijna half twaalf en ik was vanaf half drie 's middags bezig... bijna non-stop *O* Maar goed, alles voor m'n zusje :P O~)

Vandaag was ik om 10 uur uit bed en begon ik om half 11 al weer aan de taart tot aan net... half 2. Stond nog in m'n pyjama toen alle gasten al binnen kwamen lopen. De hele stroom mensen die even moesten kijken naar de afwerking waar ik op dat moment nog mee bezig was. Ze kregen m'n ontzettende zweetlucht er gratis bij :* (8> :Y

8)7 :|W Goed... ik begon rond half 11 dus met het opnieuw maken van zo'n fondant plak. Had het buiten de koelkast bewaard, maar de fondant was best hard/droog geworden en liet zich maar moeilijk bewerken. Toch maar weer eens op internet gekeken wat je nou het beste kon doen: kneden. Goed kneden zou belangrijk zijn. Dat heb ik ook flink gedaan. De fondant rolde toen gemakkelijker uit, maar ging op een gegeven moment scheuren en barsten, probeerde de kleine gaatjes toch weer te dichten met een druppeltje water, maar dat lukte niet. Toen had ik er maar een nieuwe bol van gemaakt en weer gekneed. De kleur leek wel te verdwijnen en de plak liet zich weer niet fatsoenlijk uitrollen... }:| :X :N

Uiteindelijk had ik het maar opgegeven en kwam me vader met het idee om die fondant dan maar te gebruiken als randje boven op de kapotte stukke fondant van de eerste laag. Ik kwam met het idee om een 'chocoladesaus' te maken met witte chocolade en rode kleurstof. Recept opgezocht, maar de tijd drong, dus maar flink gegokt met hoeveelheden. Kreeg uiteindelijk een dunne saus. Heb er ontzettend veel gezeefde bloem en wat koude roomboter bijgedaan om 'm wat dikker te krijgen. Had het pannetje in een bakje met koud water gezet. Kreeg uiteindelijk een best mooi mengsel. Het was zelfs eetbaar en smaakte nog echt ergens naar witte chocolade ook. Het was hier en daar een beetje korrelig door de bloem, maar dat was echt maar nihil. De bloem proefde je ook nauwelijks erin terug, wel een beetje hoor, maar ik vond dat niet storend.

Daarna heb ik de hele pan (was best een flinke lading) over de taart heen geflikkerd. ;) (8> B-) :7 Netjes proberen uit te strijken, waar ik ook heel lang mee bezig ben geweest. De saus werd langzaam wat harder, maar ik kreeg niet alles mooi rood. Terwijl de saus steeds moeilijker werd om te bewerken, zag ik steeds meer oranje plekjes die ook nog bedacht moesten worden. Uiteindelijk werd de 'chocoladesaus' best mooi stijf en bedekte hij de taart na mijn mening voldoende. O-) Alles zat trouwens wel onder het rood, wat een *** zooi was het zeg. _O- :|W -O-

Daarna snel nog de decoratie proberen te maken. Met die parels was ik echt ontzettend lang bezig... met een pincet. Lukte voor geen meter en ik werd steeds zenuwachtiger van de gasten :')

Uiteindelijk is het dus geworden zoals op de eerste foto. M'n zusje was er heel blij mee in ieder geval en daar doe je het toch voor *O* *O* *O* :Y Ik stond in de douche toen de taart werd aangesneden voor bij de koffie en thee. Helaas niet veel reacties gehoord... m'n oom vond 'm wel 'oké' en vond de botercrème, voornamelijk de blauwe ( :+ ) veelte zwaar. Heb het nog aan sommige gasten gevraagd en die vonden 'm 'wel lekker' :')

Zelf vond ik 'm trouwens heerlijk c_/ Het is misschien niet de meest perfecte taart. Erg zwaar ook, maar goed... wat wil je voor zo'n eerste keer. De smaakcombinatie vond ik erg goed werken.

En met de eerste keer bedoel ik trouwens echt het bakken van een taart met verschillende lagen, kleuren, smaken, fondant, decoratie... Had nog nooit echt serieus met fondant gewerkt, man... man... man... oefening baart kunst denk ik dan maar. Onze kennis van de catering vertelde nog dat fondant een van de moeilijkste, zo niet het moeilijkste onderdeel is van zo'n taart. Zij vond 'm trouwens erg mooi en dat terwijl de taart toen nog maar half af was. c_/

Uren aan bezig geweest dus. Niet de taart die ik in gedachte had (dat was deze: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=12601), maar voor mij was dit wel een leuk en vooral smaakvol alternatief. Heb weer veel geleerd bij dit proces... en ondanks dat ik wel merkte dat de taart bij de meeste toch niet echt in goede aarde was gevallen, vond ik 'm het vele gestress en gedoe wel waard. :)
Waarom bak je je biscuit niet lekker een paar dagen eerder? :)
pi_152360149
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 16:51 schreef Goitske het volgende:
Unites wat een gedoe zeg!! Jammer dat de reacties niet positiever waren hij is super geworden!
Aawh, lief van je! Bedankt! :)
pi_152360162
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2015 10:18 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Waarom bak je je biscuit niet lekker een paar dagen eerder? :)
Mmhm, totaal niet aan gedacht om te doen. :o Goede tip! Bedankt! *)
pi_152360194
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 10:21 schreef Unites het volgende:

[..]

Mmhm, totaal niet aan gedacht om te doen. :o Goede tip! Bedankt! *)
Je kunt ze ook invriezen he? Of lekker een dag eerder, dat snijdt ook beter dan vers. Dat brokkelt bij mij ;(

Wat een stress. Ik herken mijzelf in je _O-
pi_152360304
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2015 10:23 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Je kunt ze ook invriezen he? Of lekker een dag eerder, dat snijdt ook beter dan vers. Dat brokkelt bij mij ;(

Wat een stress. Ik herken mijzelf in je _O-
Invriezen... ook al zo'n goed idee :P Zal het de volgende keer eens proberen... Ik ga over 2 weken weer eens een taart maken voor de verjaardag van m'n moeder, maar dit keer wel iets simpeler :P

Ik ga denk voor een ronde biscuit met roomkaas vulling met witte chocolade, frambozenmousse en kruimels van zandkoek... soort 'cheesecake' :P En dan een mooie laag fondant erover (hopelijk lukt het nu wel) en wat bloemetjes of zo.

Stressen is vervelend, he? Als ik er op terugkijk was het echt een dramasoap :P
pi_152360370
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 10:27 schreef Unites het volgende:

[..]

Invriezen... ook al zo'n goed idee :P Zal het de volgende keer eens proberen... Ik ga over 2 weken weer eens een taart maken voor de verjaardag van m'n moeder, maar dit keer wel iets simpeler :P

Ik ga denk voor een ronde biscuit met roomkaas vulling met witte chocolade, frambozenmousse en kruimels van zandkoek... soort 'cheesecake' :P En dan een mooie laag fondant erover (hopelijk lukt het nu wel) en wat bloemetjes of zo.

Stressen is vervelend, he? Als ik er op terugkijk was het echt een dramasoap :P
Succes met fondant. Wat een rukklus is dat :(
pi_152360398
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2015 10:29 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Succes met fondant. Wat een rukklus is dat :(
Ach, ze kunnen me niet meer verwijten dat ik altijd simpele cadeautjes voor ze koop :P Nu zit er tenminste heel veel liefde, maar vooral heeeeel veeeel tijd in O+
  donderdag 7 mei 2015 @ 12:32:35 #61
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152364108
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 09:28 schreef _Liek het volgende:
Haha kan gebeuren! Bedoel je soms deze? https://bakverhalen.wordp(...)nen-jaloers-op-zijn/
Yesss, die bedoelde ik, thanks! ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152370162
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 10:30 schreef Unites het volgende:

[..]

Ach, ze kunnen me niet meer verwijten dat ik altijd simpele cadeautjes voor ze koop :P Nu zit er tenminste heel veel liefde, maar vooral heeeeel veeeel tijd in O+
Hmmmmm... Denk dat ik ook een taart ga bakken voor mama O+
pi_152373736
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 10:27 schreef Unites het volgende:
Invriezen... ook al zo'n goed idee :P Zal het de volgende keer eens proberen... Ik ga over 2 weken weer eens een taart maken voor de verjaardag van m'n moeder, maar dit keer wel iets simpeler :P

Ik ga denk voor een ronde biscuit met roomkaas vulling met witte chocolade, frambozenmousse en kruimels van zandkoek... soort 'cheesecake' :P En dan een mooie laag fondant erover (hopelijk lukt het nu wel) en wat bloemetjes of zo.

Stressen is vervelend, he? Als ik er op terugkijk was het echt een dramasoap :P
Maak dan gewoon een cheesecake met een lading lekker fruit. Ziet er ook prachtig uit en is veel lekkerder. :D
pi_152386259
Grrrrrrrr, net 4 repen witte chocolade volkomen verprutst. Au bain marie, ging maar niet smelten. Werd een hele rare pasta in een laag olie.....
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 7 mei 2015 @ 23:00:17 #65
269689 crew  Viv
pi_152387632
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 22:35 schreef Injetta het volgende:
Grrrrrrrr, net 4 repen witte chocolade volkomen verprutst. Au bain marie, ging maar niet smelten. Werd een hele rare pasta in een laag olie.....
Vreemd. Roeren helpt niet?
  donderdag 7 mei 2015 @ 23:07:58 #66
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152387947
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 22:35 schreef Injetta het volgende:
Grrrrrrrr, net 4 repen witte chocolade volkomen verprutst. Au bain marie, ging maar niet smelten. Werd een hele rare pasta in een laag olie.....
Slechte chocola misschien...?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 8 mei 2015 @ 05:13:21 #67
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_152393644
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 22:35 schreef Injetta het volgende:
Grrrrrrrr, net 4 repen witte chocolade volkomen verprutst. Au bain marie, ging maar niet smelten. Werd een hele rare pasta in een laag olie.....
ik las zoiets al eerder in dit topic Bij iiemand. Witte choco is blijkbaar lastiger dan bruine. Ik smelt t weleens in de magnetron en dan komt het er wel goed uit. Mss dat volgende keer doen?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  Moderator vrijdag 8 mei 2015 @ 07:54:19 #68
382129 crew  Donna
pi_152394153
Witte chocolade is idd lastiger. Ik had laatst die dunne Lidl repen en die smolten prima au bain marie.
  vrijdag 8 mei 2015 @ 08:55:21 #69
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_152394994
Waarschijnlijk ondanks d'r au bain Marie te warm geworden. Ik heb het ook een keer gehad :{ witte chocolade moet je echt rustig en op lage temperatuur smelten
pi_152406789
Zojuist voor t eerst een bananenbrood de oven in geschoven! Straks nog choco lollies maken :) Jullie nog bakplannen voor t weekend?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_152407442
Ik ga morgen weer witte bolletjes maken. :9 En wil ook nog een rijstevlaai maken. Voor het eerste, ben benieuwd. :D
pi_152407456
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 16:34 schreef _Liek het volgende:
Zojuist voor t eerst een bananenbrood de oven in geschoven! Straks nog choco lollies maken :) Jullie nog bakplannen voor t weekend?
Oeh, ook trek in bananenbrood, maar heb geen rijpe bananen.

Bakplannen- chocolate chip cookies en een cheesecake wrs :)
pi_152452669


Cinnamon rolls voor bij de brunch straks.
pi_152453765
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Oeh, ook trek in bananenbrood, maar heb geen rijpe bananen.

Bakplannen- chocolate chip cookies en een cheesecake wrs :)
Om de rijpheid te versnellen moet je bananen eens proberen in te vriezen. Heb ik gedaan met een paar bananen zodat ik sneller bananabread kan maken. En het werkt goed genoeg :D Had die tip ooit ergens gelezen en besloot dat maar eens zelf toe te passen.
mag het weten
pi_152453887
De rijstevlaai is echt heerlijk gelukt! O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')