Wow ziet er mooi uit!quote:Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dan vertekend de foto enorm, want het is een groot vloerbrood (14 dikke sneden). Vooral het vormen en op spanning brengen is het belangrijkste.quote:Op zondag 17 mei 2015 23:00 schreef computergirl het volgende:
[..]
Foto 5 is net een AH pistoletje, hoe krijg je die zo mooi?
Heel veel vocht in het deeg, is eigenlijk bij elk brood het idee.quote:Op zondag 17 mei 2015 23:30 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
What ^^ said. Hoe krijg je die witte puntjes zo soft en squishy
Het geld zeker waard, heb al eerder 2 patisserie workshops gevolgd Bij Robert.quote:Op zondag 17 mei 2015 23:43 schreef Helsinki het volgende:
Oef. Ik krijg wat trek hiervan .
Meteen informatie opgezocht over zo'n workshop. Aardig aan de prijs . Maar het geld wel waard, SV?
Niets van dat alles, ei, bloem, volkorenmeel, melk, water en gist is het enige wat er in zit.quote:Op maandag 18 mei 2015 07:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.
http://www.bijrobert.nl/w(...)es-voor-boulangerie/
Robert predikt juist hoge temperaturen, niet drogen maar bakken.quote:
Hogere temperaturen voor zachtere broden?quote:Op maandag 18 mei 2015 22:12 schreef SV-tje het volgende:
Robert predikt juist hoge temperaturen, niet drogen maar bakken.
240 graden 8-10 minutenquote:Op maandag 18 mei 2015 22:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Hogere temperaturen voor zachtere broden?
ziet er uit als enorm bakbeest ( ). 399 euro op ebay (nw) , flinke investering maar als je heel veel bakt vast de moeite waard. Nu niet meer handmatig kneden?quote:Op zondag 31 mei 2015 09:12 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen,
Ik heb een
[ afbeelding ]
gekocht.
Bij de fabrikant van het apparaat nog 10 euro goedkoper..quote:Op zondag 31 mei 2015 09:23 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er uit als enorm bakbeest ( ). 399 euro op ebay (nw) , flinke investering maar als je heel veel bakt vast de moeite waard. Nu niet meer handmatig kneden?
Ha, wat een verschil! Juist omdat je no knead-brooddeeg niet hoeft te kneden vind ik het juist rete-makkelijk. Ergens de dag/avond ervoor zout, gist, water en bloem omroeren en wegzetten, klaar. Kost helemaal geen hands on-tijd.quote:Op zondag 31 mei 2015 10:27 schreef qltel het volgende:
[..]
Bij de fabrikant van het apparaat nog 10 euro goedkoper..
Wat Rewimo al zegt.. En verder viel me wel gelijk op dat de structuur van het brood wat we gebakken hebben veel fijner is, doordat alles beter gemengd is.
Handmatig kneden lukt me gewoon niet (zwakke polsen) en de afgelopen maanden hebben we no-knead-brood gegeten. Erg lekker, maar ik vind het lastig dat het maken daarvan minimaal 14 uur duurt.
Nou ja, het waren zo'n zes teentjes per broodje en zo heftig als als van rauwe knoflook ga je er absoluut niet van ruiken, maar ik merk het toch wel een beetje hoor. Geeft niet. Is lekker.quote:Op zondag 31 mei 2015 11:32 schreef Molo het volgende:
Gekarameliseerd valt wel mee toch?
Ik krijg nooit klachten iig en eet dat erg vaak
Hoeft niet hč? Met sterke polsen (en die kreeg ik juist door kneden) of geduld (gewoon je deeg een halve dag laten borrelen, hoef je niet eens te kneden) kun je zonder enig apparaat erg lekker brood bakken hoor!quote:Op zondag 31 mei 2015 11:46 schreef Sigaartje het volgende:
Ziet er goed uit. Maar het is volgens mij een hele hobby. Als ik die apparaten zie, zakt me de moed in de ledematen.
Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kost ). Ik lees over consumenten-kneedmachines niet zulke goede verhalen, we hebben plek voor deze en we hebben zo iets goeds in huis staan wat hopelijk erg lang meegaat. Deze is ook van RVS en supermakkelijk schoon te maken.quote:Op zondag 31 mei 2015 11:25 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar toch even nieuwschierig: waarom zo'n zo'n enorm bakbeest en niet een reguliere consumenten-kneedmachine? Te weinig inhoud voor jullie broodbehoefte?
Ik snap dat wel ja.quote:Op zondag 31 mei 2015 12:02 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kost ). Ik lees over consumenten-kneedmachines niet zulke goede verhalen, we hebben plek voor deze en we hebben zo iets goeds in huis staan wat hopelijk erg lang meegaat. Deze is ook van RVS en supermakkelijk schoon te maken.
Hoe groot is dat ding ongeveer? Menshoog? Of juist formaat tafelmodel koelkast?quote:Op zondag 31 mei 2015 09:12 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen,
Ik heb een
[ afbeelding ]
gekocht.
60 cm ongeveer, dus dat valt op zich mee. Maar wel loodzwaarquote:Op zondag 31 mei 2015 13:08 schreef Postbus100 het volgende:
Hoe groot is dat ding ongeveer? Menshoog? Of juist formaat tafelmodel koelkast?
Oh, dat valt me dan wel weer mee. En gelukkig maar dat hij zwaar is, anders danst hij je keuken doorquote:Op zondag 31 mei 2015 13:49 schreef Rewimo het volgende:
[..]
60 cm ongeveer, dus dat valt op zich mee. Maar wel loodzwaar
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |