FOK!forum / Lifestyle / Elektronisch roken #20 - Vaping ain't a crime
KNAKmaandag 9 februari 2015 @ 02:03
dampen%20uitleg.png

safe-vaping-power.jpg

SPOILER: OP, the looooong version.
Inleiding

Aangezien ik hier op FOK! nog maar weinig ben tegen gekomen over elektronisch roken, ook wel dampen, e-smoken of vapen genoemd, ben ik zelf maar even een topic begonnen (veel schaamteloos gejat van Tweakers). Ik ben nu ongeveer 5 weken gestopt met analoog roken (the real deal dus). Dit viel niet mee. Ik rookte vrij veel namelijk. Het laatste jaar rookte ik ongeveer een pakje Javaanse Jongens 3/4 (37.5 gram) per anderhalve dag. Ik gok dat dit neerkwam op een shagje of 30 a 35 per dag.

Ik had gehoopt dat mijn verlangen naar een shagje na een week of 4 wel tot praktisch 0 gereduceerd zou zijn, maar helaas bleef ik op momenten last houden van een aanhoudende drang om te roken. Ik moest gewoon iets inhaleren en de drang om toch maar wat te roken te gaan halen bleef zo nu en dan in me opkomen. In de weekenden, vaak onder het genot van een biertje of wat, ging ik dan ook regelmatig voor gaas en bietste ik her en der een shagje of sigaret. Door de weeks was dit een stuk minder, maar ook dan kreeg ik regelmatig met die drang om te roken te maken.

Uiteindelijk werd ik er gek van en ben me eens gaan verdiepen in het fenomeen elektronisch roken. Ik raakte aardig nieuwsgierig en heb dus meer uit nieuwsgierigheid een elektronisch roken starter kitje gekocht. Sinds gisteren heb ik dus een elektronische sigaret en ben er best positief over. Dit wil ik met jullie delen en ik denk ook serieus dat dit mij gaat helpen om niet meer te roken.

Elektronisch roken? Huh..wat is dat?

Een e-smoke is een apparaatje dat bestaat uit een batterij, een verdamper en een reservoir waar je vloeistof in doet. De zogennaamde e-liquid. Deze vloeistof wordt door de verdamper verhit waardoor er een damp wordt geproduceerd welke je vervolgens kunt inhaleren. De damp lijkt sterk op rook, maar aangezien er geen sprake is van een verbrandingsproces, mag je eigenlijk niet van rook spreken. De vloeistof bestaat voornamelijk uit Propyleenglycol waarin nog enkele andere stoffen zijn opgelost, zoals bijvoorbeeld smaak en geurstoffen.

E-smoken is vele malen minder slecht dan gewoon roken. Aangezien er geen sprake is van verbranding, krijg je dus ook geen schadelijke verbrandingsproducten binnen. Ik schrijf bewust dat het minder slecht is, omdat het nog altijd gezonder is om niet te e-smoken. De liquids bevatten namelijk wel nicotine, hoewel er ook liquids zijn die geen nicotine bevatten. Toch is de nicotine wel essentieel om de zogenaamde "troath hit" te behalen. Dit is de prikkel in de keel die je ervaart bij het inhaleren..

De damp lost veel sneller op dan rook, het is praktisch geurloos en ook niet schadelijk voor je omgeving. Ook zul je geen vieze smaak meer in je mond hebben na het roken van zo'n e-smoke, hetgeen bij het roken van tabak wel het geval is. Je stinkt ook niet meer na het roken. Man wat stinken rokers zeg... ik heb dus ook altijd zo gestonken :r

In theorie mag je overal e-smoken omdat er geen sprake is van een verbrandingsproces en je dus geen rook produceert. In de praktijk blijkt dat nogal eens tegen te vallen. Mensen zouden je vaak raar aankijken en het e-smoken verwarren met echt roken. Onwetendheid, voornamelijk. Wellicht dat dit in de toekomst wel wat zal veranderen.

Hieronder even een aantal voordelen ten opzichte van het roken van tabak:

• Er is geen verbranding, dus er komen (bijna) geen giftige stoffen vrij, en de damp geeft nagenoeg geen geur af.
• De damp lost snel op, dus het zal geen rokerige kamer veroorzaken.
• Je kan/mag het ding in theorie overal roken
• Je hebt geen asbak of aansteker nodig
• Je bergt hem eenvoudig weer op, ook na één snel trekje!
• Je hoeft je geen zorgen te maken over wat met de as te doen, of waar het filter weg te gooien
• Je stinkt niet. Je kleren, auto, huis, handen etc. ook niet (tenminste niet naar rook ;) )
• Er komt geen irriterende rook vanaf.
• Hij rookt niet door terwijl je hem niet gebruikt.

Gezondheid

Zoals je al waarschijnlijk aan de hand van bovenstaande tekst kan raden, is een e-smoke veel minder ongezond voor je dan analoge peuken verbranden. Waarom zeg ik "minder ongezond" ? Nou.. er zit nog steeds nicotine in, bijvoorbeeld. Echter, het is een ieder duidelijk dat het roken (dampen) van e-smokes alleen al op basis van het feit dat er geen verbranding plaats vindt, gezonder moet zijn dan een normale peuk. Daarr kan in ieder geval geen twijfel over bestaan. Je vraagt je wellicht af - maar waarom lees ik dan zo veel over schadelijkheid als ik even op Google naar "e-cigarette" zoek?

Nou... als ik heel eerlijk ben is dat gewoon een beetje vaag. Er is redelijk wat onderzoek gedaan naar e-smokes, en daarbij zijn her en der wat licht schadelijke gevolgen gevonden. Bijvoorbeeld dat het je adem-weg vernauwt. Dat duurt dan tot 10 minuten na gestopt te zijn met het gebruik. Echter is in dit onderzoek alleen gekeken naar e-smoken. Niet wat er gebeurd met gewoon roken, of het stomweg inhaleren van damp (denk sauna) of dan hetzelfde effect optreedt.

In de USA hebben ze de FDA een onderzoek laten doen naar alle kwalijke eigenschappen. "Helaas" (voor de FDA) kwam daar echter uit dat het helemaal niet zo slecht was en al helemaal niet als je het vergeleek met een sigaret. Het rapport is op de site van de FDA te vinden en daar wordt heel veel gesproken over het aantreffen van bepaalde stoffen die slecht zijn voor de mens. Echter, ze vermelden er niet bij dat de concentraties waarin die stoffen voorkomen een factor 1000 tot 15000 lager zijn dan in een normale sigaret. Voor een goede analyse van het rapport (helaas in het Duits), deze link. Hierbij zitten alle links, inclusief bronnen in het engels en aanverwante zaken.

Je kunt het even allemaal doorlezen, maar kort samengevat komt het hier op neer:

• In 1ml e-liquid zit 40x minder Nitrosamine dan in een nicotinepleister of nicotinekauwgom
• In één sigaret zit 15000x zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid
• In één liter bier zit twee keer zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid

Dus als we het even snel uitrekenen:

Je kunt acht jaar lang 5ml e-liquid per dag dampen en dan heb je dezelfde hoeveelheid nitrosamine opgenomen als met het roken van één sigaret.

Daarbij wordt er gedaan alsof de andere gebruikte materialen in de liquids enge chemische middelen zijn, terwijl dit (afgezien van de nicotine!) allemaal middelen zijn die goedgekeurd zijn voor de menselijke voedselverwerking!

Los van het stoppen met nicotine innemen heeft e-smoken alle voordelen die je kan verwachten van het totaal stoppen met het roken van sigaretten. Ik geef toe, dat is een redelijk grote "los van", en Nicotine is zeker ook niet speciaal goed voor je. Het probleem bij het online onderzoeken van wat Nicotine nou precies met je doet is dat de meeste studies eigenlijk meer studies zijn van het roken zelf (per slot van rekening zijn er geen andere noemenswaardige bronnen van nicotine, dus het bestuderen los van sigaretten lijkt weinig zinvol). Maar het is in ieder geval duidelijk dat Nicotine net als caffeine een drug is, en je die stof uiteraard liever niet in je lichaam wil.

Er zijn evenwel een paar problemen die nog nader moeten worden onderzocht. Zo is het bijvoorbeeld nog onbekend hoeveel van de nicotine die in e-liquids zit, daadwerkelijk in je bloedstroom terecht komt. Sommige mensen zeggen 10% in vergelijking tot een normale sigaret, anderen weer 30%. Een (realistisch) nadeel van e-smokes die vaak wordt aangehaald is dat het moeilijk is te bepalen hoeveel nicotine je binnen krijgt. Dat is correct, en is wellicht het enige nadeel dat daadwerkelijk en objectief gezien als zodanig kan worden gezien. Echter, mijn mening is dat je dit op den duur zelf zal reguleren. Je moet het wel heel, heel bont maken om een overdosis nicotine tot je te nemen, en het feit dat dit nog geen enkele e-smoker ter wereld is gelukt zou je gerust moeten stellen. Het is overigens in theorie wel mogelijk om een overdosis te scoren met normale peuken, echter in de meeste gevallen zal je lichaam dermate hard beginnen met protesteren dat je waarschijnlijk nooit zo ver zal komen.

Even samenvattend de gezondheids-voordelen van de e-smoke versus de normale sigaret:

• Geen teer, kool-monoxide, en andere verbrandings-producten
• Geen ammonia en 4500 andere chemische stoffen die in normale sigaretten zitten
• Geen rook die de mensen in je omgeving een hoger risico op ziektes geeft
• Geen vervelende hoest, grijze huid, gele vingers, kortademigheid

De kosten

Voor met name sigarettenrokers is het qua kosten besparing vrij interessant om over te stappen op elektronisch roken. Voor shagrokers iets minder, maar ook die zullen voordeel behalen.

Men neme een gemiddeld eGo starter setje. Later hieronder behandel ik nog uitgebreid de hardware, maar neem van mij even voorlopig aan dat een eGo setje waarschijnlijk jouw keuze zal worden, dus laten we hier even van uitgaan. Nou, dat kost je zo'n EUR 60. Dat is dan een quality setje van JoyeTech, met twee e-smokes. Daar krijg je ook twee tankjes en twee atomizers bij. We gaan even een jaar-berekening maken, dus laten we even uitgaan dat een atomizer zo 3-4 weken meegaat (15 per jaar nodig) en een batterij voor een maand of 4-6. Voor het gemak, rekenen we twee extra batterijen. Een atomizer is zo EUR 7.50, een batterij EUR 20. (nogmaals, ik neem de prijzen ruim. Je kan ze waarschijnlijk voor 5 EUR en 15 EUR ook wel krijgen). Nou, (15x 7.50) = EUR 112.50 + (2x 20) = EUR 40 == EUR 152.50 aan onderdelen. Zitten we voor de hardware op EUR 212.50 per jaar.

Dan - de liquids. Daar ga ik uit van een verbruik van 2.5ml per dag, elke dag. In het begin zal dit waarschijnlijk hoger liggen (nieuw, leuk, spannend!) en later waarschijnlijk minder, maar laten we er even van uit gaan dat jij een fanatieke damper wordt! Nou... 365 dagen gedeeld door 4 = 91.25 flesjes per jaar. 10ml flesjes kosten zo tussen 3.95 en 5.95, laten we even uit gaan van 5 Euro per flesje. Er bestaan ook flesjes van meer dan 10ml, en die zijn vaak ietsje goedkoper trouwens. Goed. 91.25 * 5 EUR = 456.25 EUR per jaar aan e-liquids. Laten we even voor de volledigheid wat oplaad-kosten erbij nemen, zeg, twee tientjes op jaar-basis. Ok. Dan hebben wij in totaal... EUR 212.50 (hardware) + EUR 456.25 (e-liquids) + EUR 20.00 (electriciteit) = EUR 688.75 per jaar (EUR 1.89 per dag).

Jaja... je ziet hem al aankomen... met dat per-dag bedrag natuurlijk... maar goed, even verder rekenen. Hoeveel geef je uit aan normale sigaretten? We nemen even aan dat je een pakje van 19 peuken per dag zal verbranden. Dat is 365x 5.40 = EUR 1971.00. Ja dat ziet er al een stuk minder fijn uit he? Gooi er nog 20 aanstekers bij.. 20 EUR... in totaal komt dat neer op EUR 2000 per jaar. Twee Duizend pieken. Versus 688.75.

De hardware
Ok, je hebt genoeg van analoog roken en je wil een e-smoker worden. Goed zo! Maar nu... er is zo veel aanbod, wat is nou de goede keuze? Ik zeg er meteen eerlijk bij - het wordt je niet makkelijk gemaakt! Er zijn heel veel soorten e-smokes, sommige daarvan zijn wel in NL te koop, andere weer niet. Sommige werken met weg-werp cartridges, andere met vloeistof-tankjes. Sommige zijn klein, andere groot. Het is inderdaad een ramp om zo als n00b even te vinden wat je nou wil. Dus, we gaan het even allemaal uitleggen.

Voordat ik begin, De Gulden Regel Van E-Smokes Kopen:

!! Koop altijd een setje met twee peuken/batterijen !!
!! Single e-smoke "sets" (tenzij als vervanging voor een stuk exemplaar) zijn een total no-go !!

Want ja, ook jou zal het overkomen dat 1 stuk is, de batterij op is, etc. en je wil NIET weer terugschakelen op analogs. Dus - ALTIJD een duo-set kopen. Het is ietsje duurder, maar veel, veel beter.

Veel mensen willen dat hun e-smoke zo veel mogelijk op een sigaret lijkt. Dat is géén goed uitgangs-punt. Ten eerste ben je dan gedoemd tot het kopen van kant-en-klare modellen met een kleine batterij, ten tweede wordt het lastiger om het ding te dampen waar je niet mag roken. Wellicht vind je dat niet belangrijk, kan. Maar het is wel een feit. Zijn er dan helemaal geen goede sigaret-achtige e-smokes? Jawel... als je wat nadelen voor lief neemt. Maar als je echt serieus wil dampen, dan begin je toch met een stapje hoger. Maar, ik laat de keuze aan jou. Laten we eens de gangbare systemen in een lijstje zetten.

A - De "iSmoke"

Deze naam is door een mede-poster bedacht, en hij vat best goed samen wat de simpelste versie van de e-emoke is. Ze lijken op normale sigaretten, zijn klein en handzaam, en kosten in sommige gevallen het minst. Echter, je zit dikwijls vast aan 1 leverancier. Hieronder een paar voorbeeldje:

images?q=tbn:ANd9GcQc7E8uj9VUELp22HrJgwdkYRDKUdW4ktylJCOcwb-2a4lIN6hR
NuCig Pro 4 (website: http://www.nucig.co.uk/)

Voordelen van deze "iSmokes":

• Goedkoop als instap model
• Lijken op een sigaret
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren, werkt op luchtdruk
• Geen geklooi met vloeistofjes bijvullen
• Batterij laad redelijk snel op (minder dan 30 min)

En dan even de nadelen:

• Relatief weinig rookontwikkeling (zeker met de el-cheapos)
• Lijken op een sigaret (kan voor verwarring zorgen)
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren (ja, dit is ook een nadeel want je kan hem bijvoorbeeld niet voorgloeien voor een sterkere flash
• Weinig keuze met smaken van de vullingen (zeker met de el-cheapos)
• Korte tijd voor je weer ding moet opladen (2 uur medium-intensief dampen)
• Je zit vast aan de producent voor de cartridges/atomizers

Voor een E-Health setje zou je niet meer dan EUR 15 moeten betalen (2-peuken set) - alles daarboven is afzetterij. Voor NuCig... hangt af van welke optie je wil, maar alleen NuCig zelf verkoopt ze, dus afgezet worden is niet mogelijk (als je hun prijs billijk vind, natuurlijk ;)). Echter, mocht je ergens online andere vergelijkbare e-smokes vinden, wees alert op de prijs. Ze mogen onder geen omstandigheid meer dan EUR 50 kosten, en dan is dat al erg veel en hoop ik dat je er een flinke dosis cartridges er bij krijgt.

B - eGo/510 systemen

Dit zijn de meest gangbare e-smokes, en hebben ook de beste prijs/kwaliteit verhouding. Jaja... dit is de sweet-spot als je op zoek bent naar een goede, complete rook ervaring, af en toe wil eperimenteren met smaakjes en atomizers, maar geen zin hebt om echt hard core alles zelf te maken en rond te lopen met een bazooka. Er zijn heel, heel veel modellen, maar het belangrijkste aan al deze dingen is het nummer "510". Dat wil zeggen - 510 is (in de praktijk) de benaming van een schroefdraad-formaat waar dan de meeste accessoires op passen. Echter, dit betekent niet dat ze allemaal even dik zijn! Het kan dus zo uitkomen dat als je helemaal random 510-compatible accessoires/apparaten koopt je een combinatie zal hebben die van dik naar dun naar dik verloopt. Als je esthetiek belangrijk vind, let daar dan op. Nou, even wat plaatjes...

Electronic-Cigarette-Ego-T-650mAh-900mAh-1000mAh.jpg
Standaard EGO-T model (niet JoyeTech, maar knock-off, echter dikwijls net zo goed)

ego-c-electronic-cigarette-(page-picture-large).jpg
JoyeTech Ego-C systeem, Ego-T met los vervangbare verdampers (website: http://www.joyetech.com)

Mensen die al wat langer dampen en ervaring hebben met de apparaten raden JoyeTech aan. Echter, dit zal niet lang meer zo blijven - laten we eerlijk zijn, deze dingen zijn niet bepaald complex (batterij, chipje, atomizer... whooptiedoo!) dus het is dan ook vrij lastig om ze echt te vergallen. Maar, als je wat meer zekerheid wil, en garantie op prijs stelt, is JoyeTech aan te raden. We zetten weer even de voor en nadelen op een rij:

Voordelen van de eGo:

• Goede, degelijke rook-ontwikkeling met goede Throat Hit (TH)
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Relatief handzaam formaat, meestal geen led op de tip
• Ruim aanbod van accessoires
• Onderdelen zijn relatief goedkoop (zie voorbeeld onder "kosten")
• Meer controle over hoeveel liquid je rookt
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs

En de nadelen:

• Aanzienlijk groter en zwaarder dan een normale peuk. Je went er aan, maar duurt even
• Meer geklooi met liquids, af en toe wat lekkage wegvegen, etc.
• Als atomizers tegen het eind van hun leven zitten kan de smaak onprettig zijn
• In de meeste gevallen geen voltage-regulatie (zal waarschijnlijk veranderen in 2013)
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Beter opletten met accessoires kopen (zoals juiste weerstand/voltage van atomizers etc.)

Zoals je ziet, er kleven relatief weinig nadelen aan de 510 setjes, en veel voordelen. Dit is dan ook de reden dat ze het meest populaire model zijn. Als je de grootte voor lief neemt, is het de perfecte e-smoke voor de meerderheid van rokers. En als je eenmaal je combinatie van atomizers/batterij hebt gevonden ben ja klaar. Nou, hoeveel moet het kosten? Een goede due e-smoke set zou je niet meer dan 60 EUR moeten kosten. EUR 80 als je er allemaal accessoires bij krijgt, maar ook echt niet meer. Je kan ze al krijgen vanaf EUR 35, maar dat zijn dan vaak niet de "originele" JoyeTech.

De eCab is een nieuwe versie van JoyeTech, en wordt geprezen om zijn degelijke rook-ontwikkeling en bouw-kwaliteit. Het nadeel ervan is echter dat de meegeleverde batterijen slechts 360mAh zijn. Dat is in vergelijking met de 650mAh of zelfs 1100mAh van eGo setjes vrij weinig - houd er dus rekening mee dat je bij de eCab wat vaker van batterij zal moeten verwisselen!

De pro gear

Okay... als je even wat serieuzer met dampen aan de slag wil, bereid bent wat meer cash uit te geven, en op zoek bent naar de ultieme damp-ervaring, dan zijn er nog een paar apparaten die je aanzienlijk meer mogelijkheden bieden. Deze kosten over het algemeen een stuk meer (EUR 100-300) maar dan heb je ook wat. Overigens, in sommige gevallen is het zo dat het kopen van een Pro apparaat op de lange termijn goedkoper zal blijken te zijn, maar dan moet je wel bereid zijn om je eigen atomizers in elkaar te draaien. Althans - het verhittings-element ervan. Dit heet een zelf-wikkelaar. Je koopt speciaal dun gloeidraaid, glas-vezel draad, en maakt je eigen wikkels. Dit is tot wel 90% goedkoper dan een atomizer vervangen, maar vereist wel dat je stabiele handjes hebt ;) Het zelf maken van je gloei-draad geeft je ook absolute en totale controle over de smaak. Meer of minder draad, veel of weinig glasvezel, al die dingen zullen bepalen hoeveel smaak, damp en throat hit je zal krijgen. De ultieme dampers maken zelfs hun eigen apparaten, maar dat is even iets voor een andere keer. Hier onder even een paar plaatjes van Pro gear:

lavatube_01.jpg
Een van de meest populaire "pro" apparaten, de LavaTube

epic%20storm%20mini%20detail.jpg
Versie 2.0 van de LavaTube, de Epic Storm (Normaal en mini)

-A1-Verdampfer-.jpg-A2-T-.jpg
Zelf-wikkel verdampers van Bulli-Smoker.de (tussen 50 en 70 EUR per stuk)

Zoals je ziet, zijn deze dingen ook erg groot - je zal er niet snel mee over straat lopen. Als je een van deze wil kopen, zou ik je aanraden dat je de eGo voor buiten koopt, en deze voor binnen. Let wel, in de meeste gevallen zijn de accessoires voor de twee te gebruiken op beide (al dan niet met (meegeleverde) adapters). De LavaTube kost een relatief bescheiden EUR 50-70 (afhankelijk van het pakket dat je kiest) en de Epic Storm zou je voor zo rond de 90-110 EUR moeten kunnen scoren. Op allebei de apparaten kan je het voltage instellen in stapjes van 0.1 V, tussen 3.0 en 6.0V. Het grootste technische verschil is dat de Epic Storm ook de weerstand van je atomizer kan meten. Het voltage is van elementair belang bij hoeveel rook en Throat Hit je krijgt. Echter, als je ook de weerstand van de atomizer weet, dan is het makkelijker in te schatten welk voltage correct is. Anders is het even pielen/proberen.

Voordelen van de Pro Gear:

• Uitstekende damp-ervaring, volle smaak, zeer goede throat hit
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Totale controle over hoe het smaakt, dampt en voelt
• Ruim aanbod van accessoires
• Verwisselbare batterijen
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs
• Diverse instellingen mogelijk (voltage, weerstand meting, etc.)

En de nadelen:

• Groot, log apparaat (tot wel 200 gram of meer)
• Vereist meer handarbeid (alhoewel je ook "normale" atomizers kan gebruiken)
• Relatief hoge kosten aan het begin, accessoires zijn duurder
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Adapters nodig voor sommige accessoires

Okay... dat is dan de hardware. Dit is bij lange na niet alles, er zijn nog veel meer systemen, zoals de 810, de 910... het houdt niet op. Echter, op dit moment (September 2012) is de 510 met grote voorsprong het meest gebruikte systeem, er zijn de meeste accessoires voor te vinden voor de beste prijs, en is plenty informatie te vinden online over deze systemen. Je staat natuurlijk altijd vrij om iets anders te kopen, en we horen graag over andere systemen! Nog even tot slot om er zeker van te zijn dat je dit onthoud... tenzij je een pro-systeem koopt met verwisselbare batterijen, koop altijd een setje van twee peuken. Echt, trust me, het is van cruciaal belang. Zelfs als je maar heel af en toe wil dampen, is het alsnog aan te raden. Al was het maar omdat je vader/vriend/oom het ding ook lekker vindt en hem even wil lenen. Just do it!

Voor goede, lange demonstraties van de hier besproken producten, raad ik je aan om deze videos te bekijken. Ze zijn in het Duits, maar de man weet echt waar hij het over heeft!

Video voor beginners (vooral ove eGo)
eGo videos (demos en product-reviews)
Review van Epic Storm en Lava Tube

De Liquids - De smaak van dampen

Liquids kunnen we relatief kort over zijn. Om te beginnen, zijn er een heleboel. Er is de "originele" liquid, Dekang (DK) die door menig damper ook als beste wordt ervaren. Maar er zijn ook nog merken als @37, LiQueen, High Class, White Premium... echt te veel om op te noemen. Smaakjes zullen persoonlijk zijn, alhoewel mijn persoonlijke mening is dat je in het liefst wil beginnen met rook-achtige smaakjes. Ga dus niet voor blije aardbei of kauwgom - neem in ieder geval een smaak die ongeveer in de richting van tabak ligt, zoals koffie, noten of uiteraard tabak zelf. Dit is voornamelijk van belang als je wilt overstappen naar dampen. De dag dat je verlangt naar de smaak van een analoge sigaret zal ongetwijfeld komen. Het is dan van belang dat je dit op kunt lossen met een rokerige liquid in plaats van terug te vallen naar sigaretten.
Daarnaast zit er uiteraard nicotine in de vloeistoffen. De nicotine is helaas belangrijk. Niet eens alleen vanwege de verslaving die je er aan hebt, maar ook omdat de "throat hit" (TH) door de nicotine tot stand komt. Men heeft reeds geprobeerd om die TH met iets anders teweeg te brengen, echter dit is niet zo succesvol.

Het lijkt vanzelfsprekend dat je eerst wil overschakelen op e-smokes met nicotine zodat je van de sigaret af bent, en dan als tweede stap ook af wil van de nicotine. Dit is echter dus wat lastiger, vooral door het gebrek aan TH. Het roken van nicotinevrije liquids voelt dan ook een beetje alsof je gewoon warme wolkjes lucht inademt - wellicht leuk als je een heel lichte roker was, maar voor degenen die wat langer aan de analoge sticks zaten, geeft dit vaak toch geen voldoening. Zelf heb ik heel hoopvol drie flesjes zero nicotine spul gekocht, en helaas heb ik het grootste deel reeds weg-gegeven, want het beviel niet. Je kan uiteraard wel mengen, zodat je de hoeveel nicotine verkleint, maar echt er helemaal van af zijn... dat wil nog niet echt werken.

Als je besluit liquids te mengen, die dit bij voorkeur met liquids van hetzelfde merk. Ik heb gemerkt dat als je liquids van verschillende merken samenvoegt, je dikwijls "laagjes" maakt, zodat dus de ene liquid bovenop de andere ligt. Schijnbaar mengen ze niet zo lekker. Maar goed, ik heb dat "mengen" ook in de atomizer gedaan, wellicht is het slimmer om dit even te doen voordat je ze er in giet ;)

Onderhoud - Het reinigen van de elektrische sigaret

Voor iedere elektrische sigaret geldt feitelijk hetzelfde. Zorg dat deze in een goede staat blijft en maak hem regelmatig schoon. Aangezien sommige elektrische sigaretten herbruikbaar zijn is het belangrijk dat deze periodiek worden ontsmet met bijvoobeeld isopropyl alcohol. Een goede indicator voor onderhoud is het verbrand smaken van de damp, een stijve teug of verminderde dampproductie. Let op! Een stijve teug kan in het geval van een automatische batterij ook komen doordat er een rookkanaaltje in de batterij-atomizer verbinding verstopt is.

Globaal bestaat een elektrische sigaret uit drie onderhoudsdelen. Een deel waarin de vloeistof wordt opgeslagen, een deel waarin de vloeistof elektrisch wordt verdampt en een deel dat zorgt voor de stroomvoorzienning. Er bestaan meerdere constructies van de elektrische sigaret. Constructies waarbij de verdamper en vloeistof opslag ontkoppelbaar zijn en constructies waarbij deze delen geïntegreerd zijn. Bij sommige systemen is de verdamper opnieuw op te bouwen. Onderhoud op deze systemen is het meest fijn, aangezien alles vervangbaar is. De geïntegreerde systemen maken onderhoud moeilijker. Vaak zijn deze delen dan ook bedoeld om te vervangen zodra ze op zijn. Het onderhoud van een elektrische sigaret is dus erg merkspecifiek.

Behalve de batterij, is ieder deel van een elektrische sigaret af te spoelen. Als de vloeistof is opgedroogd kan deze eenvoudig met lauw tot warm water verwijderd worden. De vloeistofjes lossen goed op in water. Verschillen in resultaat tussen het uitkoken van een verdamper of het eenvoudig gebruik maken van warm water worden niet gemeld.

Op de verdamper kan aanslag ontstaan door niet goed verdampte of ingedroogde vloeistof. Deze aanslag is wat lastiger te verwijderen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een methode waarbij de spoel in de verdamper voor lange tijd zonder liquid wordt verhit. Eventueel kan je ervoor kiezen op de spoel te blazen of water toe te voegen, zodat de spoel schoon kookt. Het verhitten van de spoel kan op diverse manieren.

• Het is mogelijk de spoel periodiek kortstondig te verhitten zonder dat er vloeistof in het reservoir aanwezig is. Deze manier van verhitten zorgt ervoor dat het residu op de spoel alsnog opgebrand wordt. Deze manier zorgt tevens voor een aanslag op de levensduur van de spoel en lading van de batterij. Pas op dat je niet de spoel zelf verbrand en laadt de batterij opnieuw op.

• Een andere manier is om de spoel door een vlam te verhitten. Hiervoor moet de verdamper uit elkaar gehaald worden zodat er goede toegang tot de spoel ontstaat. Door middel van een vlam van een gasfornuis of aansteker kan nu de spoel schoon gebrand worden.

Bij de meeste elektrische sigaretten is het verwijderen van aanslag niet bijzonder goed mogelijk. Het is daardoor van belang de verdamper regelmatig te onderhouden. Er worden goede resultaten geboekt met het periodiek laten weken van de verdamper. Na het weken is het belangrijk dat de verdamper goed opgedroogd is voor gebruik. Dit kan gedaan worden door deze even op de kachel te plaatsen of te verwarmen met een föhn. Het live opdrogen van de verdamper in de elektrische sigaret is geen groot succes. Het kost bijzonder veel batterijlading en het gaat langzaam. Het is altijd aan te raden een reserve verdamper bij de hand te hebben.

Verklarende woordenlijst

2h3pp9t.jpg

E-shops

- http://www.e-rookshop.nl
- http://www.e-sigaretspecialist.nl
- http://www.novosmoke.nl
- http://www.ebnferro.com
- http://www.ismoke.nl
- http://www.cmalo.nl
- http://www.e-cig4u.nl
- http://www.oliespuitje.nl
- http://www.rookwinkel.nl
- http://www.nucig.co.uk
- http://www.esmokedeal.nl
- http://www.vapemunki.co.uk
- http://www.smokesmarter.nl
- http://www.ea-sigaret.nl
- http://www.vaperlounge.nl

Forums:
- http://www.e-cigarette-forum.com (Engelstalig)
- http://www.dampforum.nu

Overigens alle credits voor user Webdoc van http://gathering.tweakers.net _O_
PalmRoyalemaandag 9 februari 2015 @ 04:04
Mijn ADV is door de nieuwe regels behoorlijk in prijs gestegen. Voorheen bestelde ik 30ml op 6mg voor ¤8 per flesje. Nu zou ik 3 flesjes van 10ml elk moeten bestellen die elk ¤3,45 kosten wat het totaal ¤10,35 maakt. Ik denk dat ik maar eens base ga inslaan en zelf ga mixen. Dat kost me ¤22,95 per liter plus smaakstoffen.

Gelukkig hoef ik over hardware niet in te zitten want daar heb ik genoeg van voor de rest van m'n leven.
Sounddragonmaandag 9 februari 2015 @ 09:14
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 04:04 schreef PalmRoyale het volgende:
Mijn ADV is door de nieuwe regels behoorlijk in prijs gestegen. Voorheen bestelde ik 30ml op 6mg voor ¤8 per flesje. Nu zou ik 3 flesjes van 10ml elk moeten bestellen die elk ¤3,45 kosten wat het totaal ¤10,35 maakt. Ik denk dat ik maar eens base ga inslaan en zelf ga mixen. Dat kost me ¤22,95 per liter plus smaakstoffen.

Gelukkig hoef ik over hardware niet in te zitten want daar heb ik genoeg van voor de rest van m'n leven.
Je weet dat zelf mixen net zoiets is als gaan rebuilden he? kost je eerst weer een schep geld aan smaakjes die je moet uitproberen, flesje hier, dingetje daar., dingen gaan mis, kun je weer weggooien bladiebla.. :)

Qua hardware kan ik ook wel even vooruit denk ik, en voordat ik die lade leeg heb.. :X
noodgangmaandag 9 februari 2015 @ 10:15
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 09:14 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Je weet dat zelf mixen net zoiets is als gaan rebuilden he? kost je eerst weer een schep geld aan smaakjes die je moet uitproberen, flesje hier, dingetje daar., dingen gaan mis, kun je weer weggooien bladiebla.. :)

Qua hardware kan ik ook wel even vooruit denk ik, en voordat ik die lade leeg heb.. :X
Ligt een beetje aan op hoeveel mg je dampt, als je genoeg hebt aan 0, 3 of 6mg, dan is de base veel goedkoper dan kant en klare liquids. De prijs van een flesje aroma is ongeveer gelijk aan de prijs van een flesje kant en klare liquid.

Mij heeft het in elk geval heeeel veel geld gescheeld om zelf te mixen
Sounddragonmaandag 9 februari 2015 @ 10:48
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 10:15 schreef noodgang het volgende:

[..]

Ligt een beetje aan op hoeveel mg je dampt, als je genoeg hebt aan 0, 3 of 6mg, dan is de base veel goedkoper dan kant en klare liquids. De prijs van een flesje aroma is ongeveer gelijk aan de prijs van een flesje kant en klare liquid.

Mij heeft het in elk geval heeeel veel geld gescheeld om zelf te mixen
Het lijkt me dat je losse base altijd wel goedkoper is als kant en klaar.. maar voordat je het een beetje onder de knie hebt en iets echt lekkers hebt gebrouwen, ben je effe verder denk ik.
Ik zie er altijd een hoop mensen over posten, maar ik zie nooit ergens iemand jubelen dat hij iets vreselijk lekkers heeft gemaakt :+
Kreatormaandag 9 februari 2015 @ 10:53
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 10:48 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Het lijkt me dat je losse base altijd wel goedkoper is als kant en klaar.. maar voordat je het een beetje onder de knie hebt en iets echt lekkers hebt gebrouwen, ben je effe verder denk ik.
Ik zie er altijd een hoop mensen over posten, maar ik zie nooit ergens iemand jubelen dat hij iets vreselijk lekkers heeft gemaakt :+
Ik heb er echt wel veel tijd in gestopt. Heb 2 verschillende soorten smaakstoffen geprobeerd en heb 15 tot 20 liquids gebouwd. Werkelijk álles gelezen wat er te lezen valt. De smaak valt uiteindelijk gewoon enorm tegen, zeker als je kwaliteitsliquids gewend bent. Ben er maar mee gekapt. Met alle testen e.d. is het in het begin ook niet goedkoper en dat wordt het pas als je een echt goede liquid hebt gemaakt die je dag in dag uit kunt dampen.
Het is echt wel een kunst om een gourmetsmaak te creëren. Dacht dat me dat met wat geduld wel zou lukken, maar kom niet verder dan 'wel aardig' en dan is het vergelijkbaar met het huismerk van de gemiddelde winkel/webshop.
Ben toch meer van het gemak kennelijk, dus ik bestel gewoon eens per 2 maanden een sloot flesjes.
Sounddragonmaandag 9 februari 2015 @ 10:57
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 10:53 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik heb er echt wel veel tijd in gestopt. Heb 2 verschillende soorten smaakstoffen geprobeerd en heb 15 tot 20 liquids gebouwd. Werkelijk álles gelezen wat er te lezen valt. De smaak valt uiteindelijk gewoon enorm tegen, zeker als je kwaliteitsliquids gewend bent. Ben er maar mee gekapt. Met alle testen e.d. is het in het begin ook niet goedkoper en dat wordt het pas als je een echt goede liquid hebt gemaakt die je dag in dag uit kunt dampen.
Het is echt wel een kunst om een gourmetsmaak te creëren. Dacht dat me dat met wat geduld wel zou lukken, maar kom niet verder dan 'wel aardig' en dan is het vergelijkbaar met het huismerk van de gemiddelde winkel/webshop.
Ben toch meer van het gemak kennelijk, dus ik bestel gewoon eens per 2 maanden een sloot flesjes.
Psies.. je krijgt er best wel een smaakje aan waarvan je niet over je nek gaat... maar is het lékker?
Als het makkelijk zou zijn werd je wel doodgegooid met zelfgebrouwde smaakjes ;)
Kreatormaandag 9 februari 2015 @ 11:07
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 10:57 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Psies.. je krijgt er best wel een smaakje aan waarvan je niet over je nek gaat... maar is het lékker?
Als het makkelijk zou zijn werd je wel doodgegooid met zelfgebrouwde smaakjes ;)
Ligt misschien ook aan je eigen eisen/wensen en wat je gewend bent. Als je de huismerken van rookwinkel e.d. echt lekker vindt, dan is zelfbouw prima hoor. Simpele smaken, beetje mixen, beetje toevoegen van smaakdingen, klaar.
Maar ik ben gewoon veeleisend qua smaak, dus dan is het niks. M'n maat vond mijn eigengemaakte liquids wel goed te dampen.

Had er persoonlijk ook niet echt plezier aan om er veel mee te knoeien. Als je de tijd er wel in kunt/wil steken, kom je nog wel iets verder dan ik kwam.

Tis denk ik hetzelfde als met gewoon roken. Sommige mensen kunnen prima uit de voeten met een pake Ruba, maar ik vond eigenlijk alleen Javaanse Jongens 3/4 lekker.
Sounddragonmaandag 9 februari 2015 @ 11:09
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 11:07 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ligt misschien ook aan je eigen eisen/wensen en wat je gewend bent. Als je de huismerken van rookwinkel e.d. echt lekker vindt, dan is zelfbouw prima hoor. Simpele smaken, beetje mixen, beetje toevoegen van smaakdingen, klaar.
Maar ik ben gewoon veeleisend qua smaak, dus dan is het niks. M'n maat vond mijn eigengemaakte liquids wel goed te dampen.

Had er persoonlijk ook niet echt plezier aan om er veel mee te knoeien. Als je de tijd er wel in kunt/wil steken, kom je nog wel iets verder dan ik kwam.

Tis denk ik hetzelfde als met gewoon roken. Sommige mensen kunnen prima uit de voeten met een pake Ruba, maar ik vond eigenlijk alleen Javaanse Jongens 3/4 lekker.
Ik vraag me af hoeveel mensen hun eigen shag kweekten en versneden/mixten, want dat is nog een beetje duurder als dampuh :7
Bownymaandag 9 februari 2015 @ 14:33
Shag is fucking smerig en voor paupers :p Maar de geur van Javaanse Jongens 3/4......man, het lekkerste wat er is :P
Sounddragonmaandag 9 februari 2015 @ 17:12
Shag is dè shit; vandaag èindelijk de slof zware van nelle verpatst die al bijna een jaar in de kast lag _O-
Annemaandag 9 februari 2015 @ 17:31
quote:
1s.gif Op maandag 9 februari 2015 17:12 schreef Sounddragon het volgende:
Shag is dè shit; vandaag èindelijk de slof zware van nelle verpatst die al bijna een jaar in de kast lag _O-
Met dank aan je liefje.
KNAKmaandag 9 februari 2015 @ 17:50
Kreeg net een slof Marlboro in handen gedrukt van reizende familieleden,.. Afgewezen :7 :{w
Blij dat ik daar vanaf ben.. Geen apneu verschijnselen meer, geen dichte afgeknepen keel, rare hartslagen, Gore rochels in de morgen, je merkt echt het verschil...

Aan de kenners, ter voorbereiding op m'n Lemo wil ik even advies

http://www.smokesmarter.n(...)hal-a1-10-meter.html
Welke mm zal ik mee beginnen ?

Verder heb ik al Muji katoen en een ohm meter

Deze ( http://www.smokesmarter.n(...)wikkel-staafjes.html ) doe ik erbij, geen zin om schroevendraaiers te moeten gaan zoeken voor die prijs.

Tangen e.d. heb ik, Wat nog meer voor ik begin met bestellen?
wipes66maandag 9 februari 2015 @ 18:58
ik heb nog steeds een potje tabak staan. gewoon als backup, voor als de stroom een paar dagen er uit ligt ofzo :P
gooddaddymaandag 9 februari 2015 @ 19:11
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 17:50 schreef KNAK het volgende:
Kreeg net een slof Marlboro in handen gedrukt van reizende familieleden,.. Afgewezen :7 :{w
Blij dat ik daar vanaf ben.. Geen apneu verschijnselen meer, geen dichte afgeknepen keel, rare hartslagen, Gore rochels in de morgen, je merkt echt het verschil...

Aan de kenners, ter voorbereiding op m'n Lemo wil ik even advies

http://www.smokesmarter.n(...)hal-a1-10-meter.html
Welke mm zal ik mee beginnen ?

Verder heb ik al Muji katoen en een ohm meter

Deze ( http://www.smokesmarter.n(...)wikkel-staafjes.html ) doe ik erbij, geen zin om schroevendraaiers te moeten gaan zoeken voor die prijs.

Tangen e.d. heb ik, Wat nog meer voor ik begin met bestellen?
Ik zou met .32 beginnen. Kun je met weinig wikkelingen rond de 1 ohm gaan zitten en kun je eventueel een paar wikkelingen meer doen om er bovenuit te komen.

Wat voor een wick ga je gebruiken? Silica of katoen (watten). Die moet je dan dus ook in huis hebben
KNAKmaandag 9 februari 2015 @ 19:25
Ik heb Muji , komt samen met die Lemo

32, Met welke diameter en hoeveel aantal wikkelingen ?
Catch22-maandag 9 februari 2015 @ 19:28
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 19:25 schreef KNAK het volgende:
Ik heb Muji , komt samen met die Lemo

32, Met welke diameter en hoeveel aantal wikkelingen ?
wat voor device?
Annemaandag 9 februari 2015 @ 19:29
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 19:25 schreef KNAK het volgende:
Ik heb Muji , komt samen met die Lemo

32, Met welke diameter en hoeveel aantal wikkelingen ?
Single coil?

2mm - 6 wikkelingen :Y.

Edit: Daarmee kom je dus rond de 1 Ohm uit ;) Kweetnie of dat de bedoeling was/is?
Sounddragonmaandag 9 februari 2015 @ 19:53
quote:
12s.gif Op maandag 9 februari 2015 17:31 schreef Anne het volgende:

[..]

Met dank aan je liefje.
Anne-parcel-service _O_

:*
Soldier2000maandag 9 februari 2015 @ 21:49
http://www.iflscience.com(...)epress-immune-system

Interessant om bij te houden :)
MangoTreemaandag 9 februari 2015 @ 22:45
Verdomd, het is me gelukt om het katoentje te verwisselen in mijn OCC-coil. De eerste keer dat ik het probeerde vernaggelde ik ook de wire maar de tweede coil die ik nu probeer (weliswaar fijne smalle pincet gekocht) is 'ie mooi en heel gebleven. Schoongemaakt, nieuw katoen erin en het lijkt na een half uur dampen wel beter dan de fabriekscoils, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. :')

Vanaf morgen komt er een rolletje Kanthal binnen (0,25mm / 30 AWG) samen met een nieuw voorraadje katoen. Ga ik ook maar voorzichtig proberen om ook eens een draadje te draaien. Ik heb alleen geen losse ohmmeter, hoop het dus op mijn mod goed te kunnen aflezen :@
KNAKmaandag 9 februari 2015 @ 22:50
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 19:29 schreef Anne het volgende:

[..]

Single coil?

2mm - 6 wikkelingen :Y.

Edit: Daarmee kom je dus rond de 1 Ohm uit ;) Kweetnie of dat de bedoeling was/is?
Klinkt erg newbie achtig, maar ik ben er nog steeds niet over uit wat het verschil is tussen 1 en 2 ohm in gebruik. Ik weet dat we het hebben over weerstand , maar het enige wat ik me kan
bedenken is dat ik met de istick een andere wattage moet gaan gebruiken.

Ik denk dan aan 1ohm - x watt. En dat ik met 2 ohm en een verdubbeling van watt hetzelfde bereik als met 1.. De logica ontgaat mij helaas nog een beetje :P
Bownymaandag 9 februari 2015 @ 23:59
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 22:45 schreef MangoTree het volgende:
Verdomd, het is me gelukt om het katoentje te verwisselen in mijn OCC-coil. De eerste keer dat ik het probeerde vernaggelde ik ook de wire maar de tweede coil die ik nu probeer (weliswaar fijne smalle pincet gekocht) is 'ie mooi en heel gebleven. Schoongemaakt, nieuw katoen erin en het lijkt na een half uur dampen wel beter dan de fabriekscoils, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. :')

Vanaf morgen komt er een rolletje Kanthal binnen (0,25mm / 30 AWG) samen met een nieuw voorraadje katoen. Ga ik ook maar voorzichtig proberen om ook eens een draadje te draaien. Ik heb alleen geen losse ohmmeter, hoop het dus op mijn mod goed te kunnen aflezen :@
Ik heb op de eerste dag Subtank de mech leeg laten firen in de auto :( Batterij heb ik gelijk weggeflikkerd, maar de coil heb ik gerewicked. Ik weet niet wat er fout gaat, maar er komt me toch een ontzettend smerige burn taste vanaf. De coil heb ik al ge-dryburned, maar na 3 wickings smaakt het nog steeds smerig. Geen idee hoe dat komt......

Het is overigens wel verdomd makkelijk om er even een nieuw wickje doorheen te halen :) Misschien is m'n hele OCC gewoon verneukt.
Sounddragondinsdag 10 februari 2015 @ 00:05
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 22:50 schreef KNAK het volgende:

[..]

Klinkt erg newbie achtig, maar ik ben er nog steeds niet over uit wat het verschil is tussen 1 en 2 ohm in gebruik. Ik weet dat we het hebben over weerstand , maar het enige wat ik me kan
bedenken is dat ik met de istick een andere wattage moet gaan gebruiken.

Ik denk dan aan 1ohm - x watt. En dat ik met 2 ohm en een verdubbeling van watt hetzelfde bereik als met 1.. De logica ontgaat mij helaas nog een beetje :P
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Ohm
Kreatordinsdag 10 februari 2015 @ 09:04
Nieuw record. 5 februari besteld in de VS, vandaag in huis.
Kreatordinsdag 10 februari 2015 @ 09:06
quote:
Kreeg em ook al via facebook, met 36000 reacties ofzo. Zelfde onderzoek als laatst met die muizen. Facebook loopt graag een paar weken achter met dit soort dingen.
KNAKdinsdag 10 februari 2015 @ 12:54
Kom er net achter dat ik een verkeerde ( eerste ) letter van postcode hebt gebruikt bij m'n Lemo bestelling :'). Hoe krijg ik dat voor elkaar,... 8)7
Afijn, Heb het naar een zakelijk ( horeca ) adres gestuurd, met dus bovenaan naam van de toko, eronder de juiste straatnaam/nummer, juiste plaatsnaam,.. Alleen dus die eerste letter fout

Kans van bezorging vanuit België nog steeds aanwezig?

Postcode waar ie nu naar toe zou gaan bestaat wel, en is niet zo heel erg ver van waar ik het pakketje wil hebben
marc0871dinsdag 10 februari 2015 @ 13:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 12:54 schreef KNAK het volgende:
Kom er net achter dat ik een verkeerde ( eerste ) letter van postcode hebt gebruikt bij m'n Lemo bestelling :'). Hoe krijg ik dat voor elkaar,... 8)7
Afijn, Heb het naar een zakelijk ( horeca ) adres gestuurd, met dus bovenaan naam van de toko, eronder de juiste straatnaam/nummer, juiste plaatsnaam,.. Alleen dus die eerste letter fout

Kans van bezorging vanuit België nog steeds aanwezig?

Postcode waar ie nu naar toe zou gaan bestaat wel, en is niet zo heel erg ver van waar ik het pakketje wil hebben
ik kreeg mijn pakketje gewoon netjes bij mij bezorgd, terwijl allebei de letters fout waren.
cijfers van mezelf en de letters van bij mijn ouders.
zal best vaker voorkomen ;)
marc0871dinsdag 10 februari 2015 @ 18:53
de clt 2 kwam vandaag binnen

7KYkAfG.jpg

ik had nog wat zipperdraad over, dus maar ff gauw een coiltje van 5 wraps gedraaid (meer draad was het niet).

g9awVro.jpg

deed 0.29 ohm op de eleaf ohm meter.

q7IuMwn.jpg

wick erin.

b56x2l3.jpg

ready to vape

K6B1T4R.jpg
MangoTreedinsdag 10 februari 2015 @ 18:59
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 23:59 schreef Bowny het volgende:

[..]

Ik heb op de eerste dag Subtank de mech leeg laten firen in de auto :( Batterij heb ik gelijk weggeflikkerd, maar de coil heb ik gerewicked. Ik weet niet wat er fout gaat, maar er komt me toch een ontzettend smerige burn taste vanaf. De coil heb ik al ge-dryburned, maar na 3 wickings smaakt het nog steeds smerig. Geen idee hoe dat komt......

Het is overigens wel verdomd makkelijk om er even een nieuw wickje doorheen te halen :) Misschien is m'n hele OCC gewoon verneukt.
Ik weet ook niet wat het is en hoe het precies komt maar hebt bij 2 brandnieuwe coils ook de pech gehad dat het naar metaal smaakte. En vooral die 1ste coil die ik gerewicked was na 3x dampen helemaal niet te pruimen. Die van gister is nog steeds oke behalve dat het gister een beetje begon te lekken maar dat is gestopt. Ik heb ook vaker -en vast ook hier- gelezen dat je coil pas na een dag goed begint te werken.

Ik neem aan dat je deze tube ook gezien hebt van Rip Trippers en dan met name vanaf 04:50.


Of deze vanaf 10:42, ik heb mijn katoen ook niet erin geduwd maar een beetje laten uitsteken.

KNAKdinsdag 10 februari 2015 @ 19:54
quote:
Wij zijn verheugd u te mogen informeren dat wij de Mothers Milk - Suicide Bunny weer op vorraad hebben en dat deze per direct beschikbaar is om te bestellen. Bezoek onze webwinkel om het product te bekijken en uw bestelling verder af te ronden.
Met vriendelijke groet, E-liquidMania

....toch maar even proberen :P
CocaColaLightdinsdag 10 februari 2015 @ 20:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 18:53 schreef marc0871 het volgende:
de clt 2 kwam vandaag binnen

[ afbeelding ]

ik had nog wat zipperdraad over, dus maar ff gauw een coiltje van 5 wraps gedraaid (meer draad was het niet).

[ afbeelding ]

deed 0.29 ohm op de eleaf ohm meter.

[ afbeelding ]

wick erin.

[ afbeelding ]

ready to vape

[ afbeelding ]
En staat de ruimte al blauw? :D
marc0871dinsdag 10 februari 2015 @ 21:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 20:56 schreef CocaColaLight het volgende:

[..]

En staat de ruimte al blauw? :D

meh, kheb het de laatste paar dagen op mijn longen gehad.
zelfs een paar dagen niet gedampt.
net vandaag weer wat gedampt met de kayfun. dat ging wel weer.
maar met het eerste, voorzichtige, kleine haaltje van de clt 2 kreeg ik een behoorlijke hoestbui. en die doen nog auw.
nog maar even een daagje wachten.
KNAKdinsdag 10 februari 2015 @ 21:35
Zit er nicotine in dan ? Alleen dat voel je van vapen op je longen toch ? ( zegt een verstokte ex-roker die nicotine vrije liquid hetzelfde aanvoelt als een hap zuurstof)
wipes66dinsdag 10 februari 2015 @ 21:40
weet iemand waar de Aspire Nautilus Mini BVC met grotere gaten te verkrijgen is in nl? ik ben wel benieuwd of ze beter werken met bv high vg juice :P

1_zpseba79014.jpg
marc0871dinsdag 10 februari 2015 @ 21:44
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:35 schreef KNAK het volgende:
Zit er nicotine in dan ? Alleen dat voel je van vapen op je longen toch ? ( zegt een verstokte ex-roker die nicotine vrije liquid hetzelfde aanvoelt als een hap zuurstof)
ja. 3mg :@
maar in een dripper is dat al gauw meer dan je denkt ;)
KNAKdinsdag 10 februari 2015 @ 21:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:44 schreef marc0871 het volgende:

[..]

ja. 3mg :@
maar in een dripper is dat al gauw meer dan je denkt ;)
12 hijsen aan mijn huidige nautilus == 1 dripper draw , zoiets zal het wel zijn :p
Sounddragondinsdag 10 februari 2015 @ 21:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 18:53 schreef marc0871 het volgende:
de clt 2 kwam vandaag binnen

[ afbeelding ]

ik had nog wat zipperdraad over, dus maar ff gauw een coiltje van 5 wraps gedraaid (meer draad was het niet).

[ afbeelding ]

deed 0.29 ohm op de eleaf ohm meter.

[ afbeelding ]

wick erin.

[ afbeelding ]

ready to vape

[ afbeelding ]
Djees, leer eens foto's maken man _O-
marc0871dinsdag 10 februari 2015 @ 21:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:48 schreef KNAK het volgende:

[..]

12 hijsen aan mijn huidige nautilus == 1 dripper draw , zoiets zal het wel zijn :p
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:52 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Djees, leer eens foto's maken man _O-
ja, sorrie :@
slecht (kunst)licht, een (telefoon)camera die er niet mee overweg kan en de flitser maakte het alleen nog maar erger (leuk hè, al dat shiny stuff).
als er morgen wat meer licht is, poot ik wel een paar andere neer.
KNAKdinsdag 10 februari 2015 @ 22:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:40 schreef wipes66 het volgende:
weet iemand waar de Aspire Nautilus Mini BVC met grotere gaten te verkrijgen is in nl? ik ben wel benieuwd of ze beter werken met bv high vg juice :P

[ afbeelding ]
Middeleeuwse tampons oO<

Anders dan alleen VG wat beter werkt zal er weinig verschil zijn, lijkt mij,.. Zelfde coil etc,

Kan je dan niet die normale coils gaan uitboren voor hetzelfde resultaat ?
marc0871dinsdag 10 februari 2015 @ 22:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:48 schreef KNAK het volgende:

[..]

12 hijsen aan mijn huidige nautilus == 1 dripper draw , zoiets zal het wel zijn :p
hoe het zich verhoudt weet ik niet, maar doe voor de gein eens 10 druppels in je nautilus.
met de plume veil haalde ik er 7/8 goede hijsen uit.
hoe lang doe jij er met je nautilus over?
KNAKdinsdag 10 februari 2015 @ 22:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:00 schreef marc0871 het volgende:

[..]

hoe het zich verhoudt weet ik niet, maar doe voor de gein eens 10 druppels in je nautilus.
met de plume veil haalde ik er 7/8 goede hijsen uit.
hoe lang doe jij er met je nautilus over?
Dan zou ik dus moeten druppelen in de bvc coil met een lege tank?
Klinkt als vragen om een dry burn, en dat wil ik liever nog iets uitstellen daar mensen over hun nek gaan, lees ik her en der. Genoeg dry burns in aantocht met m'n Lemo die onderweg is ( als ie nog wel komt met die foutieve postcode :') )

Dry hit moet dat zijn
Sounddragondinsdag 10 februari 2015 @ 22:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:00 schreef marc0871 het volgende:

[..]

hoe het zich verhoudt weet ik niet, maar doe voor de gein eens 10 druppels in je nautilus.
met de plume veil haalde ik er 7/8 goede hijsen uit.
hoe lang doe jij er met je nautilus over?
Whehe, écht? 10 druppels zijn 3 dikke wolken uit de Tugboat en dan dryhit²
Sounddragondinsdag 10 februari 2015 @ 22:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:03 schreef KNAK het volgende:

[..]

Dan zou ik dus moeten druppelen in de bvc coil met een lege tank?
Klinkt als vragen om een dry burn, en dat wil ik liever nog iets uitstellen daar mensen over hun nek gaan, lees ik her en der. Genoeg dry burns in aantocht met m'n Lemo die onderweg is ( als ie nog wel komt met die foutieve postcode :') )

Dry hit moet dat zijn
Een dryhit in een clearo (rebuildable of niet) is nog niet 10% zo ranzig als met een dripper :r
KNAKdinsdag 10 februari 2015 @ 22:14
Is dat heel soms toevallig te wijten aan lage ohms ? Dat je er vlees op kan bereiden zo heet dat het wordt?

Waarom Mensen drippers gebruiken is me onduidelijk; constant drippen, weg mobiliteit, geen reservoir, Kans op dryhits, ejuice gebruik dat kosten van benzine overstijgt .... En dat alles voor meer wolken,..
Annedinsdag 10 februari 2015 @ 22:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:14 schreef KNAK het volgende:
Is dat heel soms toevallig te wijten aan lage ohms ? Dat je er vlees op kan bereiden zo heet dat het wordt?

Waarom Mensen drippers gebruiken is me onduidelijk; constant drippen, weg mobiliteit, geen reservoir, ejuice gebruik dat kosten van benzine overstijgt .... En dat alles voor meer wolken,..
En dus meer smaak.
KNAKdinsdag 10 februari 2015 @ 22:17
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:15 schreef Anne het volgende:

[..]

En dus meer smaak.
Toen was ik stil
marc0871dinsdag 10 februari 2015 @ 22:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:14 schreef KNAK het volgende:
Is dat heel soms toevallig te wijten aan lage ohms ? Dat je er vlees op kan bereiden zo heet dat het wordt?

Waarom Mensen drippers gebruiken is me onduidelijk; constant drippen, weg mobiliteit, geen reservoir, Kans op dryhits, ejuice gebruik dat kosten van benzine overstijgt .... En dat alles voor meer wolken,..
lagere ohm's en vooral VEEL meer lucht.
die dingen kan je zelfs bijna dicht alleen maar direct over je longen dampen.
Sounddragondinsdag 10 februari 2015 @ 22:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:14 schreef KNAK het volgende:
Is dat heel soms toevallig te wijten aan lage ohms ? Dat je er vlees op kan bereiden zo heet dat het wordt?

Waarom Mensen drippers gebruiken is me onduidelijk; constant drippen, weg mobiliteit, geen reservoir, Kans op dryhits, ejuice gebruik dat kosten van benzine overstijgt .... En dat alles voor meer wolken,..
Kweenie, ik denk door de temperatuur van de coil icm veel airflow,, je pakt ipv heel veel lucht met liquid dan ineens heel veel lucht met verbrande wick :r Boh, krijg al kippenvel bij het idee alleen :')

En voor de smaak jonguh.. één keertje proberen en je bent verkocht _O-

Kans op dryhits is met een tank net zo groot -> op is gewoon op, alleen heb je dat met een dripper wat vaker en sneller, maar je vult bij zodra de smaak minder wordt, dus het valt allemaal wel mee.. je bent veel intensiever bezig met je dampie .. een tank pak je, je lurkt en je zet hem weer weg.. voor een drippertje neem je even de tijd.. :)
marc0871dinsdag 10 februari 2015 @ 22:22
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:20 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Kweenie, ik denk door de temperatuur van de coil icm veel airflow,, je pakt ipv heel veel lucht met liquid dan ineens heel veel lucht met verbrande wick :r Boh, krijg al kippenvel bij het idee alleen :')

En voor de smaak jonguh.. één keertje proberen en je bent verkocht _O-

Kans op dryhits is met een tank net zo groot -> op is gewoon op, alleen heb je dat met een dripper wat vaker en sneller, maar je vult bij zodra de smaak minder wordt, dus het valt allemaal wel mee.. je bent veel intensiever bezig met je dampie .. een tank pak je, je lurkt en je zet hem weer weg.. voor een drippertje neem je even de tijd.. :)
na een dagie 'tanken', kan ik dan ook echt naar m'n druppelaartje verlangen ;)
KNAKdinsdag 10 februari 2015 @ 22:24
Ik ben in 2 weken van starterskit naar istick en rba overgestapt, ik doe gewoon net alsof ik niets over drippers lees,... Ik blijf zo aan de gang :').

Als ik meer intense smaak wil knal ik wel een stuk fruit op m'n driptip en rook ik wel door dat fruit heen.
Nee... (Nog) geen dripper voor mij! (Zeg Ik nu....)

Overigens, die istick, dat is ernstig,. Batterij gaat iets te lang mee :@ 8ml en de dag is nog niet om
Sounddragondinsdag 10 februari 2015 @ 22:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:22 schreef marc0871 het volgende:

[..]

na een dagie 'tanken', kan ik dan ook echt naar m'n druppelaartje verlangen ;)
Hehehe, ik ken het.. ben nu weer een beetje aan de tank, maar de dripper staat meestal wel binnen handbereik.. da's toch wel effe wat anders :P
marc0871dinsdag 10 februari 2015 @ 22:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:24 schreef KNAK het volgende:
Ik ben in 2 weken van starterskit naar istick en rba overgestapt, ik doe gewoon net alsof ik niets over drippers lees,... Ik blijf zo aan de gang :').

Als ik meer intense smaak wil knal ik wel een stuk fruit op m'n driptip en rook ik wel door dat fruit heen.
Nee... (Nog) geen dripper voor mij! (Zeg Ik nu....)

Overigens, die istick, dat is ernstig,. Batterij gaat iets te lang mee :@ 8ml en de dag is nog niet om
met mijn eerste (evod2) kon ik net geen 2 werkdagen met een tankje (1,5ml) doen :@ .
en de batterij (650mah) redde dat ook niet.
1 keer halverwege de dag zonder sap gezeten en 1 keer zat de batterij zonder prik.

nu lurk ik een tankje van 4,5ml per dag leeg en druppel 's avonds ook nog eens zoiets.
dat kost me 2 2500mah batterijen (nog niet leeg, maar het dampen wordt minder).
in het weekend gaat het nog harder.

quote:
14s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:24 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Hehehe, ik ken het.. ben nu weer een beetje aan de tank, maar de dripper staat meestal wel binnen handbereik.. da's toch wel effe wat anders :P
hehehe, je weet zelf ;)
Zithdinsdag 10 februari 2015 @ 22:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:24 schreef KNAK het volgende:
Ik ben in 2 weken van starterskit naar istick en rba overgestapt, ik doe gewoon net alsof ik niets over drippers lees,... Ik blijf zo aan de gang :').

Als ik meer intense smaak wil knal ik wel een stuk fruit op m'n driptip en rook ik wel door dat fruit heen.
Nee... (Nog) geen dripper voor mij! (Zeg Ik nu....)

Overigens, die istick, dat is ernstig,. Batterij gaat iets te lang mee :@ 8ml en de dag is nog niet om
Heb vandaag ook de iStick mvp 2.0 binnengekregen. Wel die iStick 30s eraf gehaald, wat een onding... kreeg er ook een Nautilus mini, Kanger Pro Tank 3 en IGO W (RBA) bij dus keus genoeg ^O^

Morgen komt een mech mod aan met een dripper ("Big Dripper" ) ... wat ik er precies van moet verwachten weet ik nog niet :) Wickd en katoen al wel ervoor binnen.
ColtZ40dinsdag 10 februari 2015 @ 22:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:49 schreef Zith het volgende:

[..]

Heb vandaag ook de iStick mvp 2.0 binnengekregen. Wel die iStick 30s eraf gehaald, wat een onding... kreeg er ook een Nautilus mini, Kanger Pro Tank 3 en IGO W (RBA) bij dus keus genoeg ^O^

Morgen komt een mech mod aan met een dripper ("Big Dripper" ) ... wat ik er precies van moet verwachten weet ik nog niet :) Wickd en katoen al wel ervoor binnen.
Innokin mvp. Niks iStick 30s. :%
Annedinsdag 10 februari 2015 @ 22:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:49 schreef Zith het volgende:

[..]

Heb vandaag ook de iStick mvp 2.0 binnengekregen. Wel die iStick 30s eraf gehaald, wat een onding... kreeg er ook een Nautilus mini, Kanger Pro Tank 3 en IGO W (RBA) bij dus keus genoeg ^O^

Morgen komt een mech mod aan met een dripper ("Big Dripper" ) ... wat ik er precies van moet verwachten weet ik nog niet :) Wickd en katoen al wel ervoor binnen.
Volgens mij haal je een paar dingen door elkaar :P. Een MVP box mod is een iTaste van Innokin. En de 30s is een iClear 30s, ook al van Innokin.

Dus weet je wel zeker dat je een iStick hebt ;) ?
Zithdinsdag 10 februari 2015 @ 22:58
quote:
3s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:52 schreef Anne het volgende:

[..]

Volgens mij haal je een paar dingen door elkaar :P. Een MVP box mod is een iTaste van Innokin. En de 30s is een iClear 30s, ook al van Innokin.

Dus weet je wel zeker dat je een iStick hebt ;) ?
Sorry, idd iTaste mvp 2.0 :P

iTaste mvp ipv iStick mvp,
iClear 30s ipv iStick 30s

:P
CocaColaLightdinsdag 10 februari 2015 @ 23:00
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:52 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Djees, leer eens foto's maken man _O-
We zijn hier niet FOT :P

Blijkbaar trekken grotere wolken meer aandacht :D Vandaag meerdere keren mogen uitleggen wat ik nu aan het doen was. Met daarbij natuurlijk het "onderzoek" wat ter sprake kwam dat het slechter zou zijn :X
KNAKdinsdag 10 februari 2015 @ 23:23
Ik schrok al.... Istick 30 een onding. Is heerlijk in de hand en hij gaat lang mee.. USB kabeltje in m'n autoradio en laden terwijl ik rij 'n paff

Ik trek nu ook al redelijk wat aandacht, vooralsnog door rokers die mij een beetje vreemd aankijken. De Lemo zal dat wel versterker denk ik :p
Uitleggen dat 100x stoppen in het verleden mij niet is gelukt maar dat vapen het wel lukt zorgt wel voor fronsende wenkbrauwen. Uitleg dat ik niets verbrand en dat het daardoor minder schadelijk is wordt niet echt als een sterk argument gezien merk ik op,.. Wel krijg ik gelijk met het vermijden van de stank, gele tanden en handen

Ik heb nog geen vaper in mijn netwerk van mensen kunnen spotten, ik zie het ook nergens op straat gebeuren dus voorlopig blijf ik wel de nodige vraagtekens opwekken denk ik
Sorelladinsdag 10 februari 2015 @ 23:44
In mijn netwerk zitten wel vapers maar op straat heb ik er wel 2 gezien in die 10 maanden dat ik damp, een jonge knul (jaar of 20) en een oude dame (boven de 60, denk) :)
Sounddragondinsdag 10 februari 2015 @ 23:51
Ik werk veel in de petrochemie, en daar ben je gezegend met verplichte rookruimtes, en daar kom ik geregeld dampers tegen. We voornamelijk ego/justfog-style dampers, maar ze dampen wel.. en de meesten doen dat al best lang ook volgens mij :Y
In mijn direkte omgeving ken ik er ook maar heel weinig. Mijn zwagertje heeft er eentje, maar die gebruikt hem niet..hij zegt elke week geloof ik wel een keertje dattie meer wil gaan dampen als zijn pakkie Marlboro leeg is, maja, dat pakkie peuken is al volgens mij al 3 maanden lang zelfregenererend :')
KNAKwoensdag 11 februari 2015 @ 00:03
Mensen die willen stoppen stoppen liever helemaal met roken, dus geen zaken als vapen als hulpmiddel. Het zijn juist diegene die toch maar weer naar de analoge peuken grijpen na een mislukte poging

Ik blijf het zeggen dat dit geweldig is, nog steeds geen peuk en de lichte interesse die ik eerder had is nu ook geheel verdwenen. Het is nu zaak om de nicotine te gaan reguleren. Ik zou graag uiteindelijk naar 0 willen afbouwen.

Ik gebruik nu het liefst 12mg, maar wat zegt dat precies als ik 5ml - 12mg op een dag verdamp?
Is dit meer dan een pakje analoog per dag?
Sounddragonwoensdag 11 februari 2015 @ 14:30
Dat weet niemand, overigens kun je jezelf dezelfde vraag stellen bij oldskool peuken ;)
KNAKwoensdag 11 februari 2015 @ 17:52
0HoLRqV.jpg

TQmJdUR.jpg

A6HZkWd.jpg

De lol gaat beginnen :D
Sorellawoensdag 11 februari 2015 @ 19:00
Veel plezier met het maken :)
KNAKwoensdag 11 februari 2015 @ 20:22
Zo... Ben nu even overgeleverd aan de dampgoden hier

De meegeleverde wick uit de coil gehaald en puff erin gestopt

1 - lekkage :
ik heb gebruik gemaakt van die bijgeleverde ring ipv dat schroefje , dat is een rubber ringetje met daaraan 1 uitsteekdingetje wat dus in de liquidopening gaat. Had gehoopt dat dit zou afsluiten na het opschroeven van de base, dat dat rubbertje er zo ingedrukt zou worden daar dat rubbertje niet vast zit in die opening door hem erin te drukken. Oplossing voor nu is dus gewoon dat schroefje gebruiken. Ga later wel op zoek naar hoe het dan wel moet

2 - weinig damp
Heb dus puff gebruikt , reepje afgeknipt en daar ik het ietwat lastig door de coil voelde gaan heb ik een kwart / de helft van dat reepje ( een laagje ) weggelaten.
Volgens YouTube moet je het onderste deel van de schoorsteen erop zetten en dan de wick afknippen daar waar de schoorsteen eindigt. De wick er dan terug in stoppen met de liquid kanalen niet geblokkeerd. In deze situatie dus minder damp dan mijn nautilus mini. Te weinig wick gebruikt zeker?

3 - aanslag op mijn longen
Heb oude wick eruit gehaald en een nieuw puff reepje gebruikt, dit keer minder verwijdert zodat ik eenmaal de wick erdoorheen deze toch nog met beleid kan bewegen. Na plaatsen schoorsteen zelfde situatie als 2; afgeknipt en wick teruggestopt
Resultaat: behoorlijk wat damp, maar,.. Voelt erg zwaar op de longen en tegen het duizelig worden aan :')

Istick 30w
Volgens istick coil van 1.1ohm
Vapen op 15 watt zorgt voor een milde high
Vapen op 25 watt brengt me naar Disney land, al is de damp wel lekker warm
Smaak is prima, minimaal gepruttel, geen lekkages in situatie 3
Liquid : dekang 12mg nicotine

Is dat draaierig worden en heel zwaar gevoel op de longen na een flinke hit te wijten aan de nicotine ?
Eventuele andere tips om dit iets plezieriger te maken zijn welkom
CocaColaLightwoensdag 11 februari 2015 @ 22:05
Yep dat is de nicotine :P Voor mij is 6mg al het maximale wat ik gebruik in een rebuildable. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Heb je al lopen spelen met de airflow? Gewoon een keer open draaien en afstellen naar hoe je het het lekkerst vindt. Dat heeft ook invloed op de "aanslag op je longen".
Bownywoensdag 11 februari 2015 @ 22:38
Toen ik nog eGo-meuk dampte had ik echt wel 12-18mg nodig, vet inefficiente dingen. Tegenwoordig alleen nog maar <6mg. M'n Virgin Vapor is 8-9mg en dat laat mij ook redelijk spacen als ik goed doorhaal :P
KNAKwoensdag 11 februari 2015 @ 22:50
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 22:05 schreef CocaColaLight het volgende:
Yep dat is de nicotine :P Voor mij is 6mg al het maximale wat ik gebruik in een rebuildable. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Heb je al lopen spelen met de airflow? Gewoon een keer open draaien en afstellen naar hoe je het het lekkerst vindt. Dat heeft ook invloed op de "aanslag op je longen".
Daar heb ik al aan zitten friemelen ja, in alle gevallen is het mij iets te zwaar, en dat voor een ex ketting roker ... Ik kan dus geen 12mg meer hebben nu, das duidelijk

Wat zou dan officieel het minst zwaar moeten zijn? Airflow vol open zeker, want meer zuurstof ?
CocaColaLightwoensdag 11 februari 2015 @ 23:01
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 22:50 schreef KNAK het volgende:

[..]

Daar heb ik al aan zitten friemelen ja, in alle gevallen is het mij iets te zwaar, en dat voor een ex ketting roker ... Ik kan dus geen 12mg meer hebben nu, das duidelijk

Wat zou dan officieel het minst zwaar moeten zijn? Airflow vol open zeker, want meer zuurstof ?
Inderdaad als je hem vol open zet dan krijg je meer lucht bij je damp.
Maar probeer het gewoon uit, daar heb je zo'n ding voor :D
KNAKwoensdag 11 februari 2015 @ 23:04
Ben al flink bezig :)

Wel blij dat ik schijnbaar al een goede wick weet te plaatsen daar er niets lekt. Weinig geborrel, geen liquid als ik dat ding op z'n kop neerleg.

Ik gebruik er nu dekang. Kersen 80/20pg in, enige flesje bij de hand nu,.. Wellicht komt dit merk én de verhouding ook niet echt ten goede aan de mogelijkheden wat een Lemo me kan bieden
Het kan dus alleen maar beter (hoop ik :') )
noodgangwoensdag 11 februari 2015 @ 23:08
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 00:03 schreef KNAK het volgende:

Ik blijf het zeggen dat dit geweldig is, nog steeds geen peuk en de lichte interesse die ik eerder had is nu ook geheel verdwenen. Het is nu zaak om de nicotine te gaan reguleren. Ik zou graag uiteindelijk naar 0 willen afbouwen.
Ik ben in oktober met 12mg begonnen en paar weken geleden na steeds verder afbouwen op 0mg uitgekomen.

Laatste stapje was wel het lastigst, maar goed te doen!

Ik merk wel dat sinds ik op 0 mg zit ik soms dagen niet damp. Een heel fijn gevoel om nergens meer afhankelijk van te zijn!
CocaColaLightwoensdag 11 februari 2015 @ 23:15
Mjah merk en verhouding zeggen niet veel, ieder zijn eigen smaak. De vanille van dekang heb ik een hele tijd gehad. Wat het meeste verschil voor jou gaat maken is waarschijnlijk een lager nicotine gehalte.
De "fire & ice" van pinkspot die ik nu dagelijks damp is ook maar 60/40pg. Het is gewoon een kwestie van smaken vinden die je liggen en het daarbij behorende nicotine level. En dat dan in combinatie met een coil weerstand en wattage.
KNAKwoensdag 11 februari 2015 @ 23:35
Ik ga er maar vanuit dat lager nicotine het dampen wat aangenamer maken met die Lemo. Ben in ieder geval blij met de aanschaf, Uiteindelijk naar de 0 is dan ook mijn doel :)
Zithwoensdag 11 februari 2015 @ 23:39
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 23:04 schreef KNAK het volgende:
Ben al flink bezig :)

Wel blij dat ik schijnbaar al een goede wick weet te plaatsen daar er niets lekt. Weinig geborrel, geen liquid als ik dat ding op z'n kop neerleg.

Ik gebruik er nu dekang. Kersen 80/20pg in, enige flesje bij de hand nu,.. Wellicht komt dit merk én de verhouding ook niet echt ten goede aan de mogelijkheden wat een Lemo me kan bieden
Het kan dus alleen maar beter (hoop ik :') )
Ik heb hier een dekang 1.2% red cola en die krijg ik mijn longen niet in vanuit een rba of dripper, moet dan beetje in mond ademen en heel rustig door longen halen. Denk dat het zoete ook niet meehelpt.
Zithwoensdag 11 februari 2015 @ 23:47
Die Big Dripper is inderdaad big :P

IMG_20150211_101001.jpg

Met 5 ml tank en erg diepe plek voor de spoel

IMG_20150211_161947.jpg
Sounddragondonderdag 12 februari 2015 @ 00:02
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 23:35 schreef KNAK het volgende:
Ik ga er maar vanuit dat lager nicotine het dampen wat aangenamer maken met die Lemo. Ben in ieder geval blij met de aanschaf, Uiteindelijk naar de 0 is dan ook mijn doel :)
Zoek gewoon effe de goede balans en probeer een beetje met de liquids.. het is gewoon net een slagje anders als met een standaard clearomizer. :)
Sounddragondonderdag 12 februari 2015 @ 00:11
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 23:47 schreef Zith het volgende:
Die Big Dripper is inderdaad big :P

[ afbeelding ]

Met 5 ml tank en erg diepe plek voor de spoel

[ afbeelding ]
Apart ding, niet bepaald subtiel inderdaad..
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 01:41
Waar moet die 5ml tank komen dan? Die zit er op ? Een dripper heeft in de regel toch geen tank ??
Sounddragondonderdag 12 februari 2015 @ 09:19
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 01:41 schreef KNAK het volgende:
Waar moet die 5ml tank komen dan? Die zit er op ? Een dripper heeft in de regel toch geen tank ??
http://www.thevapingforum.com/Thread-Big-Dripper-Discussion

Review van de trippende rippert.

Zithdonderdag 12 februari 2015 @ 09:40
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 01:41 schreef KNAK het volgende:
Waar moet die 5ml tank komen dan? Die zit er op ? Een dripper heeft in de regel toch geen tank ??
Er zit een tank bovenop, als je het mondstukje indrukt dan opent de tank een beetje en druipt er wat vloeistof uit.
Kreatordonderdag 12 februari 2015 @ 10:06
Wel opvallend trouwens. Doe bijna 2x zolang met een tankje Velvet Cloud dan ik deed met Virgin Vapor. Daar zat kennelijk toch een sloot water meer in.

Echt een aanrader. Geweldige wolken, heerlijke stroperige liquids, topsmaken. Met 44 cent per ML ook niet de duurste.
Kreatordonderdag 12 februari 2015 @ 10:15
Wist niet dat hij er was, maar hier een review van de iStick 50W:

http://www.reddit.com/r/e(...)ick_50w_and_why_you/

hxH5Dc7.jpg
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 13:26
quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 10:06 schreef Kreator het volgende:
Wel opvallend trouwens. Doe bijna 2x zolang met een tankje Velvet Cloud dan ik deed met Virgin Vapor. Daar zat kennelijk toch een sloot water meer in.

Echt een aanrader. Geweldige wolken, heerlijke stroperige liquids, topsmaken. Met 44 cent per ML ook niet de duurste.
Die liquid is niet in NL aanwezig als ik Google er op los laat, klopt dat?
Kreatordonderdag 12 februari 2015 @ 13:28
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 13:26 schreef KNAK het volgende:

[..]

Die liquid is niet in NL aanwezig als ik Google er op los laat, klopt dat?
Ik kan hem in elk geval niet vinden, nee. Frankrijk heeft een paar verkooppunten, maar dat zijn allemaal Franstalige sites. Ik bestel het gewoon rechtstreeks (en vraag dan of hij de waarde van het pakket wil vermidneren naar 30$). 5 februari besteld, 10 februari had ik het thuis liggen.
Enige nadeel zijn verzendkosten, dus ik bestel voor 2 maanden in 1x.
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 13:47
Rechtstreeks ? Officiële website bedoelt ge?
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 13:49
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 09:40 schreef Zith het volgende:

[..]

Er zit een tank bovenop, als je het mondstukje indrukt dan opent de tank een beetje en druipt er wat vloeistof uit.
Dat maakt een dripper dan wel weer interessant :Y)
2dopedonderdag 12 februari 2015 @ 14:03
Ik wil ook beginnen met vapen. Lees af en toe dit topic weer door maar het is alsof ik Jiddisch aan het lezen ben :P
Het is niet dat ik te beroerd ben om me er in te verdiepen, maar ik moet er ff tijd voor vrij maken. Misschien binnenkort eerst maar eens zoeen n00b-kit bestellen om een beetje feeling te krijgen.
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 14:13
Mag ik als nog zelf noob zijnde alvast een tip geven niet te beginnen aan zo een batterij als de Aspire VV? 1000mah is te weinig als je het plezier en het genot van het vapen begint in te zien. Zeker als je begint om van die klote sigaretten af te komen.

Mocht je willen gaan builden heb je met iets beters in handen ook gelijk een middel om daar makkelijker naar over te kunnen stappen

Met een betere batterij kan je nog steeds noob-style liquid-reservoirs gebruiken (aldus de noob :') )
Kreatordonderdag 12 februari 2015 @ 14:15
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 13:47 schreef KNAK het volgende:
Rechtstreeks ? Officiële website bedoelt ge?
Yup: http://www.velvetcloud.com/
Kreatordonderdag 12 februari 2015 @ 14:16
quote:
2s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:03 schreef 2dope het volgende:
Ik wil ook beginnen met vapen. Lees af en toe dit topic weer door maar het is alsof ik Jiddisch aan het lezen ben :P
Het is niet dat ik te beroerd ben om me er in te verdiepen, maar ik moet er ff tijd voor vrij maken. Misschien binnenkort eerst maar eens zoeen n00b-kit bestellen om een beetje feeling te krijgen.
Dat had ik in het begin ook. Heb ik nu nog wel eens als het over drippen e.d. gaat. Voor sommigen hier is het echt een hobby, voor mij is het een gebruiksmiddel.
Aanrader is: Eleaf iStick met een Nautilus Mini. Ideale beginnersset en niet veel duurder. Als je echt zo'n plastic beginnerssetje koopt, ben je het na een week wel zat.
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 14:23
quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:16 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dat had ik in het begin ook. Heb ik nu nog wel eens als het over drippen e.d. gaat. Voor sommigen hier is het echt een hobby, voor mij is het een gebruiksmiddel.
Aanrader is: Eleaf iStick met een Nautilus Mini. Ideale beginnersset en niet veel duurder. Als je echt zo'n plastic beginnerssetje koopt, ben je het na een week wel zat.
Istick 30watt en nautilus mini, zo had ik ook moeten beginnen, had ik ¤40 mee kunnen besparen
2dopedonderdag 12 februari 2015 @ 14:27
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:13 schreef KNAK het volgende:
Mag ik als nog zelf noob zijnde alvast een tip geven niet te beginnen aan zo een batterij als de Aspire VV? 1000mah is te weinig als je het plezier en het genot van het vapen begint in te zien. Zeker als je begint om van die klote sigaretten af te komen.

Mocht je willen gaan builden heb je met iets beters in handen ook gelijk een middel om daar makkelijker naar over te kunnen stappen

Met een betere batterij kan je nog steeds noob-style liquid-reservoirs gebruiken (aldus de noob :') )
Ik had er nog nooit van gehoord, maar neem je advies ter harte, thanks.

quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:16 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dat had ik in het begin ook. Heb ik nu nog wel eens als het over drippen e.d. gaat. Voor sommigen hier is het echt een hobby, voor mij is het een gebruiksmiddel.
Aanrader is: Eleaf iStick met een Nautilus Mini. Ideale beginnersset en niet veel duurder. Als je echt zo'n plastic beginnerssetje koopt, ben je het na een week wel zat.
Dank, nog advies voor goede/geprefereerde (web)shops?
Sorelladonderdag 12 februari 2015 @ 14:31
Ik ben begonnen met een evod, toen een vision spinner en toen een vamos v5
De eerste twee had ik beter meteen over kunnen slaan maarja

Eleaf istick 20 watt met de eleaf gs air vind ik een hele goede combinatie.
Geen idee of de gs air ook op de 30 watt past, zal vast wel.

De cloupor is ook een mooie box maar vergeleken met de istick aan de zware kant, voordeel je kan de batterij verwisselen

Zoek je iets in pen vorm dan kan ik de de kangertech emow aanbevelen, niet zo krachtig als de istick maar voor redelijk onopvallend dampen (als in wolken uitblazen) goed genoeg.

zwoofs, smokesmarter, oliespuitje zijn er een paar
Zithdonderdag 12 februari 2015 @ 14:36
quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:16 schreef Kreator het volgende:

[..]

Aanrader is: Eleaf iStick met een Nautilus Mini.
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:23 schreef KNAK het volgende:

[..]

Istick 30watt en nautilus mini
Yep, als ik het 2 weken geleden ( :') ) over mocht doen was ik gelijk voor zoiets gegaan. Er zit zo'n enorm gat tussen beginnerspul terwijl het niet veel duurder is (zo'n eleaf is wat? 30-40 EUR?). Zo'n electrische mod maakt het zo veel makkelijker en de Nautilus mini dampt als een gek... :)
Kreatordonderdag 12 februari 2015 @ 14:48
quote:
2s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:27 schreef 2dope het volgende:

Dank, nog advies voor goede/geprefereerde (web)shops?
Smokesmarter.nl stelt me nooit teleur, ook niet qua prijs. Dampershop, eliquid-mania, zwoofs zijn alternatieven waar ik ook wel eens wat heb besteld.

Qua liquids: Gewoon wat dingen uitproberen. Zou vooral niet teveel in 1x halen, omdat je even moet wennen aan de hoeveelheid nicotine en je waarschijnlijk snel wil zakken van 18 naar 12 naar 6.
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 14:48
quote:
2s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:27 schreef 2dope het volgende:

[..]

Ik had er nog nooit van gehoord, maar neem je advies ter harte, thanks.

[..]

Dank, nog advies voor goede/geprefereerde (web)shops?
http://www.dampforum.nu/t(...)lus-mini-ervaringen/

Wat leesvoer ;)

Mijn istick bij rookesigaret.nl gehaald
Zithdonderdag 12 februari 2015 @ 15:11
quote:
Niet om gemeen te doen want je hebt er vorige week nog ingeslagen als ik het goed heb maar...

...20% korting met code VGMCESWTBVTR voor de komende 48 uur.
Kreatordonderdag 12 februari 2015 @ 15:12
quote:
18s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:11 schreef Zith het volgende:

[..]

Niet om gemeen te doen want je hebt er vorige week nog ingeslagen als ik het goed heb maar...

...20% korting met code VGMCESWTBVTR voor de komende 48 uur.
Ik zag het vanmorgen op facebook idd. :(.
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 15:13
Geen reviews bij die shop? Blind op favo smaakjes af gaan dan maar? :p

Toch wel, slome iPad die die zooi niet gelijk wil laden

[ Bericht 21% gewijzigd door KNAK op 12-02-2015 15:32:37 ]
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 15:21
Daar die e-liquid zowat even duur is als normale sigaretten bij flink gedamp ben ik even benieuwd naar het aanschaffen van smaakloos gebeuren, wat je dan zelf kan mengen met smaakstoffen

Is dit rendabel, en is dit iets waar je als beginneling aan wil beginnen?
wipes66donderdag 12 februari 2015 @ 15:26
quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 10:15 schreef Kreator het volgende:
Wist niet dat hij er was, maar hier een review van de iStick 50W:

http://www.reddit.com/r/e(...)ick_50w_and_why_you/

[ afbeelding ]
ik wou eerst de IPV Mini bestellen, maar deze klink ook goed.. vooral de usb aansluiting aan de zijkant en 4400 mAh en toch nog erg klein :P
Zithdonderdag 12 februari 2015 @ 15:26
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:21 schreef KNAK het volgende:

Je doet 15ml per dag ofzo? :P
Annedonderdag 12 februari 2015 @ 15:28
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:26 schreef Zith het volgende:

[..]

Je doet 15ml per dag ofzo? :P
Of hij rookt(e) heel erg weinig.
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 15:29
Ik knal er richting de 10ml doorheen nu met die Lemo :')
Kreatordonderdag 12 februari 2015 @ 15:37
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:26 schreef wipes66 het volgende:

[..]

ik wou eerst de IPV Mini bestellen, maar deze klink ook goed.. vooral de usb aansluiting aan de zijkant en 4400 mAh en toch nog erg klein :P
Nadeel van de istick is dat je de batterij niet zelf kunt vervangen, volgens mij. In elk geval niet met de 30W, volgens mij ook niet met de 50W. Dat vind ik wel een nadeel, want na een tijdje wordt zo'n batterij toch minder.
(mijn istick ging in het begin 2 dagen mee, nu 1 dag)
Kreatordonderdag 12 februari 2015 @ 15:38
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:21 schreef KNAK het volgende:
Daar die e-liquid zowat even duur is als normale sigaretten bij flink gedamp ben ik even benieuwd naar het aanschaffen van smaakloos gebeuren, wat je dan zelf kan mengen met smaakstoffen

Is dit rendabel, en is dit iets waar je als beginneling aan wil beginnen?
Hebben het er op pagina 1 van dit topic nog over gehad.
wipes66donderdag 12 februari 2015 @ 15:40
quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:37 schreef Kreator het volgende:

[..]

Nadeel van de istick is dat je de batterij niet zelf kunt vervangen, volgens mij. In elk geval niet met de 30W, volgens mij ook niet met de 50W. Dat vind ik wel een nadeel, want na een tijdje wordt zo'n batterij toch minder.
(mijn istick ging in het begin 2 dagen mee, nu 1 dag)
als het bv binnen 6 maanden terug zakt naar iets dat vergelijkbaar is met 3500 mah is het geen probleem voor mij. hoe lang duurde het voor jou dat de performance minder werd dan?
Kreatordonderdag 12 februari 2015 @ 15:42
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:40 schreef wipes66 het volgende:

[..]

als het bv binnen 6 maanden terug zakt naar iets dat vergelijkbaar is met 3500 mah is het geen probleem voor mij. hoe lang duurde het voor jou dat de performance minder werd dan?
Na een maand begon het al minder te worden. Op zich boeit het me geen reet, laad hem toch wel elke dag op. Maar als ik persoonlijk nu de keus had tussen 1 met vervangbare batterij en 1 zonder, dan ging ik zeker voor met.
wipes66donderdag 12 februari 2015 @ 15:51
quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:42 schreef Kreator het volgende:

[..]

Na een maand begon het al minder te worden. Op zich boeit het me geen reet, laad hem toch wel elke dag op. Maar als ik persoonlijk nu de keus had tussen 1 met vervangbare batterij en 1 zonder, dan ging ik zeker voor met.
ja dat is wel iets om mee te wegen. gelukkig damp ik met erg weinig vermogen, dus zelf met 2000 mah kom ik de dag mee door... grote wolken zijn voor mij overrated... :P
Kreatordonderdag 12 februari 2015 @ 16:02
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:51 schreef wipes66 het volgende:

[..]

ja dat is wel iets om mee te wegen. gelukkig damp ik met erg weinig vermogen, dus zelf met 2000 mah kom ik de dag mee door... grote wolken zijn voor mij overrated... :P
Ik damp op 4.7W, de laagste stand. Dan houdt hij het bij mij nét een dag vol.
Sounddragondonderdag 12 februari 2015 @ 18:33
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:21 schreef KNAK het volgende:
Daar die e-liquid zowat even duur is als normale sigaretten bij flink gedamp ben ik even benieuwd naar het aanschaffen van smaakloos gebeuren, wat je dan zelf kan mengen met smaakstoffen

Is dit rendabel, en is dit iets waar je als beginneling aan wil beginnen?
Vanaf de OP van dit topic even teruglezen.
CocaColaLightdonderdag 12 februari 2015 @ 18:56
quote:
3s.gif Op donderdag 12 februari 2015 18:33 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Vanaf de OP van dit topic even teruglezen.
Whoooot 3 pagina's lezen? :X :P

Maar ik zag hoeveelheden van 10ml per dag voorbij komen. Dan zou ik meer buiten staan dan achter mijn werkplek wil ik zoveel weg krijgen. :D
Sounddragondonderdag 12 februari 2015 @ 19:13
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 18:56 schreef CocaColaLight het volgende:

[..]

Whoooot 3 pagina's lezen? :X :P

Maar ik zag hoeveelheden van 10ml per dag voorbij komen. Dan zou ik meer buiten staan dan achter mijn werkplek wil ik zoveel weg krijgen. :D
Nee, man, halve pagina ofzo :')

10ml is met een dripper zo pleite als je een beetje doorgaat, maar in een tank is dat wel een heaup hoor _O-
Ik doe zéker anderhalf tot 2 dagen met een volle Russian, en da's 4,5ml of zo.
marc0871donderdag 12 februari 2015 @ 19:50
quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 19:13 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Nee, man, halve pagina ofzo :')

10ml is met een dripper zo pleite als je een beetje doorgaat, maar in een tank is dat wel een heaup hoor _O-
Ik doe zéker anderhalf tot 2 dagen met een volle Russian, en da's 4,5ml of zo.
ja hoor.
ook als het je main vape is?
mijn kayfun is na een dag echt wel leeg, hoor.
en dan heb ik er nog niet eens de godganse dag aan zitten lurken (er moet ook nog eens gewerkt worden ;))
maar als ik hem om 22:00 eens opendraai, is vaak alleen de wick nog nat.
nou moet ik wel zeggen dat ik hem 'top-down' vul, dus er kan iets minder in zitten.
en er zit een 1.35 coil in. toch ook niet echt extreem.
Sounddragondonderdag 12 februari 2015 @ 20:17
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 19:50 schreef marc0871 het volgende:

[..]

ja hoor.
ook als het je main vape is?
mijn kayfun is na een dag echt wel leeg, hoor.
en dan heb ik er nog niet eens de godganse dag aan zitten lurken (er moet ook nog eens gewerkt worden ;))
maar als ik hem om 22:00 eens opendraai, is vaak alleen de wick nog nat.
nou moet ik wel zeggen dat ik hem 'top-down' vul, dus er kan iets minder in zitten.
en er zit een 1.35 coil in. toch ook niet echt extreem.
Ja.. ook als het mijn main vape is :Y Ik heb er nu een 0.13 nikkel coil in zitten.. misschien dat hij door de tempcontrol wat zuuniger is, maar volgens mij was het met een gewone kanthal ook niet heel erg anders.. en ik vul hem via de topcap, dus vol = vol.
MangoTreedonderdag 12 februari 2015 @ 21:56
Eerste coil gemaakt met .25 Kanthal. Gebruikte een sateprikkertje en 6 of 7 keer omwikkeld en in de coil geplaatst. Het zag er niet superstrak uit maar in ieder geval gezorgd dat het er goed in zat, wick er doorheen en het werkte goed voor een eerste probeersel. Kwam op 2.4Ω volgens de mod en dat bevalt me echt stukken beter dan de 0.5 of zelfs de 1.2Ω. Maar sowieso was ik niet zo heel erg te spreken over de standaardcoils. Het belooft in ieder geval veel goeds en word steeds blijer met mijn IPV mini mod en Kanger tank. Lekker frisse en cleane damp, ik kan denk ik weer mijn liquids gaan gebruiken met hogere nicotine-waarden :)

Wat is precies de reden om een brander aan te schaffen en je wire te verhitten voordat je hem plaatst?
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 22:04
Voor zover ik heb geleerd het wegbranden machine olie, en het makkelijker kunnen buigen van de kanthal

Kan dit overigens niet gewoon boven een aansteker ? Om nou een brander aan te schaffen .... Nee.

...wat is voor jou het verschil in die eerdere en nu die 2.4ohm coil?
MangoTreedonderdag 12 februari 2015 @ 22:11
Het is nog gevoelsmatig maar die RBA in de tank vond ik te heftig, de 0.5 coil ook en de 1.2 waren prima maar na een dag kreeg ik het gevoel dat het lekkere er vanaf was. Ook mijn liquids met 12 mg nicotine vond ik gewoon niet lekker, te scherp. Nu met die 2.4 voelt het juist weer veel zachter maar ik zat dus met een mengsel van 0mg en 6mg, dus m.a.w. denk ik dat ik weer die hogere kan proberen.
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 23:19
Hogere ohm coil draagt bij aan een zachte smaak? Alsof deze hele materie nog niet lastig genoeg is :') nog meer variabelen erbij
Bownydonderdag 12 februari 2015 @ 23:34
quote:
18s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:11 schreef Zith het volgende:

[..]

Niet om gemeen te doen want je hebt er vorige week nog ingeslagen als ik het goed heb maar...

...20% korting met code VGMCESWTBVTR voor de komende 48 uur.
Hoeveel is de shipping van die toko?

Sinds ik over ben op de Subtank+drippen thuis jaag ik er ook zo 15ml per dag doorheen...kansloos _O-
KNAKdonderdag 12 februari 2015 @ 23:52
12 EUR

Heb toen snel die website weggeklikt
Sounddragonvrijdag 13 februari 2015 @ 00:03
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 21:56 schreef MangoTree het volgende:
Eerste coil gemaakt met .25 Kanthal. Gebruikte een sateprikkertje en 6 of 7 keer omwikkeld en in de coil geplaatst. Het zag er niet superstrak uit maar in ieder geval gezorgd dat het er goed in zat, wick er doorheen en het werkte goed voor een eerste probeersel. Kwam op 2.4Ω volgens de mod en dat bevalt me echt stukken beter dan de 0.5 of zelfs de 1.2Ω. Maar sowieso was ik niet zo heel erg te spreken over de standaardcoils. Het belooft in ieder geval veel goeds en word steeds blijer met mijn IPV mini mod en Kanger tank. Lekker frisse en cleane damp, ik kan denk ik weer mijn liquids gaan gebruiken met hogere nicotine-waarden :)

Wat is precies de reden om een brander aan te schaffen en je wire te verhitten voordat je hem plaatst?
Nee, je laat de draad even gloeien voor je begint met je coil te wikkelen. Dat is om het 'eigenwijze' eruit te krijgen, dan blijft hij net ietsje strakker zitten.. als je een coil hebt gemaakt en hij zit erin laat je hem ook eventje opgloeien om te kijken of hij wel mooi vanuit het midden begint te gloeien, dan kun je hem evt met een tangetje nog even een beetje naknijpen.. als je daar een beetje handig in wordt merk je op den duur dat het makkelijker gaat als hij heet is, dus heet stoken, knoppie los, knijpen en weer kijken of het verbeterd is.. sommige coils zijn echt strontvervelend om mooi te krijgen, en soms doet ie het in één keer.. je wordt er vanzelf handig in.

@KNAK: aansteker werkt ook, duurt iets langer..

quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 22:11 schreef MangoTree het volgende:
Het is nog gevoelsmatig maar die RBA in de tank vond ik te heftig, de 0.5 coil ook en de 1.2 waren prima maar na een dag kreeg ik het gevoel dat het lekkere er vanaf was. Ook mijn liquids met 12 mg nicotine vond ik gewoon niet lekker, te scherp. Nu met die 2.4 voelt het juist weer veel zachter maar ik zat dus met een mengsel van 0mg en 6mg, dus m.a.w. denk ik dat ik weer die hogere kan proberen.
Probeer de volgende keer gewoon eens om je voltage lager te zetten, dat werkt ongeveer hetzelfde. Niet elke coil is hetzelfde ;)

quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 23:52 schreef KNAK het volgende:
12 EUR

Heb toen snel die website weggeklikt
Vanuit de states he.. da's prima te doen toch? Het zijn geen leipe chinezen die alles grattisjh shippen ;)
Sounddragonvrijdag 13 februari 2015 @ 01:38
Het team van gisteren trouwens;

DSC_1891_zpsnkslvkcf.jpg

Shark met Russian, en Cartel mod met Tugboat en een lekker flessie PinkSpot :9
MangoTreevrijdag 13 februari 2015 @ 07:12
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 00:03 schreef Sounddragon het volgende:


[..]

Probeer de volgende keer gewoon eens om je voltage lager te zetten, dat werkt ongeveer hetzelfde. Niet elke coil is hetzelfde ;)

[..]


Natuurlijk ook alle wattages geprobeerd (en alle airflows) maar te laag gaf niet de gewenste hoeveelheid damp en te hoog dus een onprettige smaak. Ik bleef daarom juist de hele tijd aan het zoeken, wat ook weer irriteerde. Met 2.4 Ohm lijkt de sweet spot gewoon veel makkelijker te vinden. Ik ga het ondervinden de komende dagen, de eerste hijs als je net opgestaan bent is ook weer heel anders ;-)
Bownyvrijdag 13 februari 2015 @ 08:29
Als ik opsta is het eerste wat ik doe m'n damper zoeken :D D'r moet gewoon een flinke teug van de Deadly Sin genomen worden :P

Komt het bekend voor?
Sounddragonvrijdag 13 februari 2015 @ 09:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 08:29 schreef Bowny het volgende:
Als ik opsta is het eerste wat ik doe m'n damper zoeken :D D'r moet gewoon een flinke teug van de Deadly Sin genomen worden :P

Komt het bekend voor?
Nee, lang niet zo erg als bij peuken.
marc0871vrijdag 13 februari 2015 @ 09:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 08:29 schreef Bowny het volgende:
Als ik opsta is het eerste wat ik doe m'n damper zoeken :D D'r moet gewoon een flinke teug van de Deadly Sin genomen worden :P

Komt het bekend voor?
nee. eerst wat eten.
zo deed ik het met de peuken, zo doe ik het met dampen ook.

het eerste waar ik naar grijp, is mijn bril.
KNAKvrijdag 13 februari 2015 @ 18:22
Hoe meet ik de diameter van een schroevendraaier ? :') kan dit nergens vinden
Heb een kleine in handen , ph0x60 staat er op, na 15min googlen ben ik er nog niet uit :{
MangoTreevrijdag 13 februari 2015 @ 19:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 18:22 schreef KNAK het volgende:
Hoe meet ik de diameter van een schroevendraaier ? :') kan dit nergens vinden
Heb een kleine in handen , ph0x60 staat er op, na 15min googlen ben ik er nog niet uit :{
:') :') Heb je geen boortjes om mee te vergelijken?
marc0871vrijdag 13 februari 2015 @ 19:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 18:22 schreef KNAK het volgende:
Hoe meet ik de diameter van een schroevendraaier ? :') kan dit nergens vinden
Heb een kleine in handen , ph0x60 staat er op, na 15min googlen ben ik er nog niet uit :{
schuifmaat

9200000010406215.jpg

en als je goed ergens 'langs' kan kijken, kan het nog wel met een lineaal ook.
toch iig ongeveer.

btw; ph 0 is 3mm
heeft me echt geen 15 min gekost.
gewoon uit de informatie op de site uit de eerste link op google gededuceerd (conrad)

[ Bericht 6% gewijzigd door marc0871 op 13-02-2015 19:39:54 ]
Annevrijdag 13 februari 2015 @ 20:23
quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 10:06 schreef Kreator het volgende:
Wel opvallend trouwens. Doe bijna 2x zolang met een tankje Velvet Cloud dan ik deed met Virgin Vapor. Daar zat kennelijk toch een sloot water meer in.

Echt een aanrader. Geweldige wolken, heerlijke stroperige liquids, topsmaken. Met 44 cent per ML ook niet de duurste.
Geen Virgin Vapor meer voor jou dus?

Misschien heb je het al gezien, maar ik zag dat ze bij Smokesmarter nu ook 10ml flesjes verkopen en ze hebben (heel) wat meer smaken dan voorheen:

http://www.smokesmarter.nl/eliquids/virgin-vapor-e-liquid.html

Misschien fijn om eens te proberen en om dan in bulk te kopen via je andere weg (al weet ik niet of dat heel veel goedkoper is ivm die hoge verzendkosten?).
marc0871vrijdag 13 februari 2015 @ 21:03
zo. ook mijn dark horse is binnen

NORpnDe.jpg

iYb2NmW.jpg

in verschillende configuraties op mijn cartel mod

NdXSak5.jpg

9CbHNct.jpg

1aS3a1n.jpg

met een 0,4ohm single coil en wick

f1HnxU4.jpg
Annevrijdag 13 februari 2015 @ 21:06
Hij staat wat scheef, of niet? En wat vind je van de monster drip tips?
KNAKvrijdag 13 februari 2015 @ 21:08
We kunnen dus regen verwachten met al die dampkanonnen :')
marc0871vrijdag 13 februari 2015 @ 21:28
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 21:06 schreef Anne het volgende:
Hij staat wat scheef, of niet? En wat vind je van de monster drip tips?
cap zat er waarschijnlijk niet helemaal recht op ;) .

en die monster tips? uhm. groot?
die van de plume vond ik al vrij groot, komende van een aerotank.
die van de clt2 is nog weer de helft groter en 3 keer zo wijd.
en deze zijn meteen 2 keer zo groot en wijd als die van de clt2 :o
't is bijna alsof je dat ding aan het pijpen bent (maak ik me zo een voorstelling van. geen ervaring mee ;))

en ik heb er nu een single coil in zitten, met de gesplitste gaten.
vind ik eerlijk gezegd al lucht zat :o , dus ik heb grote vrezen voor een dual coil met de gaten wijd open :X :')

[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 13-02-2015 21:34:24 ]
marc0871vrijdag 13 februari 2015 @ 21:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 21:08 schreef KNAK het volgende:
We kunnen dus regen verwachten met al die dampkanonnen :')
uhm,


zoiets :@ :+ :W
Bownyvrijdag 13 februari 2015 @ 22:44
Hier vandaag ook een paar widebores binnengekregen :D Dafuuuuuck :D

Vrouwlief is niet blij :D

6i70b8.jpg

250t63o.jpg

[ Bericht 29% gewijzigd door Bowny op 13-02-2015 22:54:42 ]
MangoTreevrijdag 13 februari 2015 @ 23:09
Van dampforum.nl

De Esigbond heeft de Staat der Nederlanden gedaagd in verband met de AMvB inzake e-sigaretten, die op 1 februari jl is ingegaan. Het kort geding dient op 13 maart a.s. om 11 uur voor de rechtbank in Den Haag.

quote:
De Esigbond is van mening dat delen van de AMvB onjuiste en disproportionele maatregelen bevat die de branche in de volle breedte onrecht aandoet en schade berokkent aan individuele bedrijven en winkeliers, maar ook aan de consument. We vinden dan ook dat de rechter een nader oordeel moet geven of de Staat hiermee niet te ver is gegaan.
De rechtszaak is openbaar, men kan dus er dus live bij zijn die dag. Wel is de ruimte beperkt tot ca 100 aanwezigen, waarvan naar schatting 30 Esigbond leden aanwezig zullen zijn die recht hebben op toegang aangezien ze bij de zaak betrokken zijn. Vol=vol!

We houden jullie natuurlijk op de hoogte wat het oordeel van de rechter zal zijn.

Vriendelijke groet,

Roel Fresow
voorzitter Esigbond
Goeie zaak. Hier kun je lezen wat precies een AMvB is.
marc0871vrijdag 13 februari 2015 @ 23:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 23:09 schreef MangoTree het volgende:
Van dampforum.nl

De Esigbond heeft de Staat der Nederlanden gedaagd in verband met de AMvB inzake e-sigaretten, die op 1 februari jl is ingegaan. Het kort geding dient op 13 maart a.s. om 11 uur voor de rechtbank in Den Haag.

[..]

Goeie zaak. Hier kun je lezen wat precies een AMvB is.
dat is geen algemene maatregel van bestuur, maar een bestuurlijke dwaling ;)
Kreatorzaterdag 14 februari 2015 @ 09:27
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 20:23 schreef Anne het volgende:

[..]

Geen Virgin Vapor meer voor jou dus?

Misschien heb je het al gezien, maar ik zag dat ze bij Smokesmarter nu ook 10ml flesjes verkopen en ze hebben (heel) wat meer smaken dan voorheen:

http://www.smokesmarter.nl/eliquids/virgin-vapor-e-liquid.html

Misschien fijn om eens te proberen en om dan in bulk te kopen via je andere weg (al weet ik niet of dat heel veel goedkoper is ivm die hoge verzendkosten?).
Nee, ik ben wel overgestapt. Verzendkosten van 12 dollar maakt me niet zoveel uit als ik maar eens per 2/3 maanden bestel. Had liever gehad dat er een Nederlandse dealert was, maar ja. Die is er niet.
(misschien moet ik zelf gaan verkopen. :7. )
SneakerPimpJesuszaterdag 14 februari 2015 @ 12:50
Zo,

Ik ga binnenkort op vakantie naar de VS, kijken of ik daar wat suicide bunny of 5 pawns kan aanschaffen.

Mijn vraag gaat over het meenemen van mijn iStick en mini Nautilus in het vliegtuig, is daar gevaar voor lekken, en de flesjes e-liquid? Ik neem aan dat ze niet zo van die drukverschillen houden, zijn daar nog speciale flesjes voor. Andere vraag is natuurlijk of er al regulatie is qua vapen in het vliegtuig, ik neem aan dat je op de WC vrij kunt dampen aangezien het rookdetectoren zijn.

SPJ
wipes66zaterdag 14 februari 2015 @ 15:43
in het vliegtuig zou ik zeker niet vapen. zover daar regels voor zijn is het niet toegestaan. overigens zijn mijn 50ml flesjes na 3 weken gewoon binnengekomen :P
Kreatorzaterdag 14 februari 2015 @ 20:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 12:50 schreef SneakerPimpJesus het volgende:
Zo,

Ik ga binnenkort op vakantie naar de VS, kijken of ik daar wat suicide bunny of 5 pawns kan aanschaffen.

Mijn vraag gaat over het meenemen van mijn iStick en mini Nautilus in het vliegtuig, is daar gevaar voor lekken, en de flesjes e-liquid? Ik neem aan dat ze niet zo van die drukverschillen houden, zijn daar nog speciale flesjes voor. Andere vraag is natuurlijk of er al regulatie is qua vapen in het vliegtuig, ik neem aan dat je op de WC vrij kunt dampen aangezien het rookdetectoren zijn.

SPJ
Dampen in het vliegtuig is zelfde straf als roken. Zou ze sowieso niet in de handbaggage doen. Heb ze zelf in plastic verpakt en in de koffer gedaan.
RodimusPrimezaterdag 14 februari 2015 @ 21:39
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 20:40 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dampen in het vliegtuig is zelfde straf als roken. Zou ze sowieso niet in de handbaggage doen. Heb ze zelf in plastic verpakt en in de koffer gedaan.
Ik heb ze meerdere malen gewoon met de handbagage meegenomen, wel je clearo met vloeistof in je sealed bag doen met de rest van je vloeistofartikelen. Volgens mij doet de luchtdruk wel iets met je clearo. Ik had een iclear 16 mee en die begon wel te lekken aan de onderkant.

Dampen in het vliegtuig heb ik ook gedaan :D uiteraard niet op mijn zitplek maar gewoon op het toilet (nicotinedrang).

Durfde geen rookwolken te maken aangezien sommige type rookmelders af *kunnen* gaan. Weleens gelezen op E-Cigarette forum dat het is gebeurd O-)

Gewoon een hit nemen, damp richting longen hijsen en daarna weer even lucht inhaleren om zoveel mogelijk damp te laten verdwijnen. Wel richting de grond blazen of in ieder geval niet richting de rookmelder ;)

Do it at your own risk though ...

[ Bericht 1% gewijzigd door RodimusPrime op 14-02-2015 23:00:57 ]
marc0871zaterdag 14 februari 2015 @ 21:39
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 20:40 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dampen in het vliegtuig is zelfde straf als roken. Zou ze sowieso niet in de handbaggage doen. Heb ze zelf in plastic verpakt en in de koffer gedaan.
ik had gelezen dat ze ze liever in de handbagage hadden, dan in het bagageruim?
van grimmgreen zag ik laatst dat 'ie zijn tanks leegmaakte, flesjes e-juice in zipbags deed, batterijen, driptips, rda's en what not in tackleboxes (van die doosjes met vakjes) deed.
en alles in een rugzak, die hij als handbagage meenam.
hij ging toen naar een vape con, dus hij nam nogal wat mee ;)
Bownyzaterdag 14 februari 2015 @ 23:57
Hardware gewoon als handbaggage ja en zeker als je mechs met 18650's bij je hebt. Die dingen wil je als transporteur echt niet zo in je ruim hebben.

Luchthavens zijn tegenwoordig al heel wat gewend wat e-cigs betreft. Heb bij de security al m'n dampkanonnen laten zien met losse 18650's en niemand die er een probleem van maakt. Hooguit dat ze vragen wat het is en of je een uitleg wilt geven hoe het werkt.

Tanks uiteraard drainen of ondersteboven vervoeren.
KNAKzondag 15 februari 2015 @ 03:41
Als je echt huiverig bent een wat groter plastic zakje meenemen, diepvries is mooi formaat, deze volblazen en als gaat doortrekken deze legen boven het toilet; weg damp :p. Toilet heeft flink wat zuigkracht voor 3 à 4 seconde.

Of je rookt gewoon even niet. B-)
Kreatorzondag 15 februari 2015 @ 09:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 23:57 schreef Bowny het volgende:
Luchthavens zijn tegenwoordig al heel wat gewend wat e-cigs betreft. Heb bij de security al m'n dampkanonnen laten zien met losse 18650's en niemand die er een probleem van maakt. Hooguit dat ze vragen wat het is en of je een uitleg wilt geven hoe het werkt.
Ook naar de VS? Dat vind ik echt de strengste luchthavens die ik ken. Ik had ze in elk geval in de koffer en nergens problemen mee. Je kunt toch nergens dampen, dus dat half uurtje extra nadat je geland bent maakt dna ook niet meer uit.

Dampen in het vliegtuig: Nogmaals, doe wat je niet laten kan maar ik vind het echt enorm dom. Als je gepakt wordt, is je vakantie naar de knoppen. De rookmelders zijn optisch, dus die gaan snel af. Je riskeert een boete van ¤ 1000,00, je kunt aangehouden worden, je kunt voor het leven gebanned worden van die maatschappij.
In sommige moslimlanden krijg je nog veel zwaardere straffen.

-edit- de reden dat ze in de handbaggage moeten, komt door dombo's die hem aan laten staan in de koffer:

De Amerikaanse luchtvaartdienst FAA waarschuwt vliegtuigpassagiers voor het meenemen van elektronische sigaretten in de bagage. Volgens de FAA zij er inmiddels verschillende gevallen van oververhitting en brand bekend nadat een e-sigaret per ongeluk was aangegaan.

Eerder deze maand ontstond brand in een koffer op het vliegveld van Los Angeles. Een paar maanden geleden vloog een tas van een passagier in het ruim van een vliegtuig in brand door een e-sigaret. Het leidde tot evacuatie van het toestel.

Elektronische sigaretten die per ongeluk aangaan in een koffer in het ruim van een vliegtuig vormen volgens de FAA een steeds groter risico. Het advies is dan ook om e-sigaretten alleen nog in de handbagage toe te staan.
Bownyzondag 15 februari 2015 @ 12:18
quote:
14s.gif Op zondag 15 februari 2015 09:06 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ook naar de VS? Dat vind ik echt de strengste luchthavens die ik ken. Ik had ze in elk geval in de koffer en nergens problemen mee. Je kunt toch nergens dampen, dus dat half uurtje extra nadat je geland bent maakt dna ook niet meer uit.

Dampen in het vliegtuig: Nogmaals, doe wat je niet laten kan maar ik vind het echt enorm dom. Als je gepakt wordt, is je vakantie naar de knoppen. De rookmelders zijn optisch, dus die gaan snel af. Je riskeert een boete van ¤ 1000,00, je kunt aangehouden worden, je kunt voor het leven gebanned worden van die maatschappij.
In sommige moslimlanden krijg je nog veel zwaardere straffen.

-edit- de reden dat ze in de handbaggage moeten, komt door dombo's die hem aan laten staan in de koffer:

De Amerikaanse luchtvaartdienst FAA waarschuwt vliegtuigpassagiers voor het meenemen van elektronische sigaretten in de bagage. Volgens de FAA zij er inmiddels verschillende gevallen van oververhitting en brand bekend nadat een e-sigaret per ongeluk was aangegaan.

Eerder deze maand ontstond brand in een koffer op het vliegveld van Los Angeles. Een paar maanden geleden vloog een tas van een passagier in het ruim van een vliegtuig in brand door een e-sigaret. Het leidde tot evacuatie van het toestel.

Elektronische sigaretten die per ongeluk aangaan in een koffer in het ruim van een vliegtuig vormen volgens de FAA een steeds groter risico. Het advies is dan ook om e-sigaretten alleen nog in de handbagage toe te staan.
Juist in de VS is de TSA redelijk educated wat ecigs en mods betreft. Het merendeel is daar ook al gebriefed door hun werkgever. Ik was er ook redelijk paranoide onder, maar na een goed onderzoek online en het vervolgens het zelf ondervonden te hebben, was mijn voorgevoel totaal onterecht. M'n ziplock puilde het uit van gekochte flavourings, ook geen haan die er naar kraaide (hoewel ze me sowieso niets konden maken, want het waren foodflavourings van Capella).

Eigenlijk is het ook debiel dat je mechs+18650's uberhaupt aan boord mag meenemen. Je hebt gewoon potentiele pijpbommem bij je, maar wel janken als je met wat vloeistof van >100ML aankomt. :D

Dampen aan boord zou ik sowieso nooit doen. Als je betrapt wordt, krijg je 9 van de 10 keer een waarschuwing, maar je zal maar net op die ene dag een slechte tegenkomen en dan ben je echt de sigaar. Waar ik werk zullen we niet zo gauw met de kist onderuit gaan om je aan te geven (helemaal niet eigenlijk), maar procedureel gezien is het mogelijk.

Vreemd genoeg kan ik mijn nicotine behoefte tijdens een lange vlucht redelijk goed in bedwang houden, ook toen ik nog rookte. Maar o wee als je geland bent, dan wil je zo snel mogelijk die nico-shot hebben :P
KNAKzondag 15 februari 2015 @ 17:15
In vliegtuigen is roken het makkelijkste in bedwang te houden. Heb 12 jaar in Azië gewoond en eens in de maand gevlogen, en in 20 jaar tijd van roken was het tijdens al dat vliegen het makkelijkste er even mee te stoppen.

Weten hoe je je dampkanonnen moet vervoeren en het maar zo laten. Als damper zijnde heb je al een pad van verlichting gevonden, dan maken die uren zelfs nog minder uit even te stoppen

Die istick heeft een USB aansluiting, deze past dus overal op; autoradio, computer etc. Dit levert geen probleem op dit alles te gebruiken ipv het stopcontact? En wat de batterij zelf betreft, lithium is het geloof ik. Deze behandelen zoals bij een telefoon? Zo nu en dan geheel drainen of beter voordat hij op is opladen om de leefbaarheidsdatum te verhogen ?
SneakerPimpJesuszondag 15 februari 2015 @ 17:33
Dank je voor alle antwoorden, ik vroeg het me af of er al regulatie was. En dat is dus zo. Ik heb verder ook geen enkel probleem met een lange vlucht en niet roken, nooit gehad ook met de analoge stokjes dus zeker ook nu niet. Batterij en clearo gaan dus mee in de handbagage evenals de liquids (flesje niet te vol en rechtop moet dus wel lukken).

Nu nog op zoek naar een goede vape shop, maar dat gaat ook wel lukken.
Kreatormaandag 16 februari 2015 @ 10:12
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:33 schreef SneakerPimpJesus het volgende:
Nu nog op zoek naar een goede vape shop, maar dat gaat ook wel lukken.
Waar ga je naartoe? In Las Vegas slechts 1 shop gezien en die viel me enorm tegen.
2dopemaandag 16 februari 2015 @ 10:56
Zojuist een combibestelling gedaan bij dampershop.nl :7

RVS eleaf iStick met Nautilus mini clearomizer, setje van 5 coils en drie liquids, kleine 100 euro.
Ben benieuwd!
Kreatormaandag 16 februari 2015 @ 10:59
quote:
14s.gif Op maandag 16 februari 2015 10:56 schreef 2dope het volgende:
Zojuist een combibestelling gedaan bij dampershop.nl :7

RVS eleaf iStick met Nautilus mini clearomizer, setje van 5 coils en drie liquids, kleine 100 euro.
Ben benieuwd!
(Y). Ga je geen spijt van krijgen.
2dopemaandag 16 februari 2015 @ 11:25
quote:
14s.gif Op maandag 16 februari 2015 10:59 schreef Kreator het volgende:

[..]

(Y). Ga je geen spijt van krijgen.
Sure do hope so.

Ik zag later overigens dat Smokesmarter de 30Watt-mod heeft en dampshop alleen de 20watt. Is dit nog een wezenlijk verschil? Zit 'm dat in de intensiteit van de vapors ofzo? Grotere throat-hit? Of heeft 't wattage daar geen ruk mee te maken?

Op smokesmarter staat dat de 30Watt een verbeterde 'connectie' heeft van RVS, en een vergrendeloptie (?).
Kreatormaandag 16 februari 2015 @ 11:38
quote:
2s.gif Op maandag 16 februari 2015 11:25 schreef 2dope het volgende:

[..]

Sure do hope so.

Ik zag later overigens dat Smokesmarter de 30Watt-mod heeft en dampshop alleen de 20watt. Is dit nog een wezenlijk verschil? Zit 'm dat in de intensiteit van de vapors ofzo? Grotere throat-hit? Of heeft 't wattage daar geen ruk mee te maken?

Op smokesmarter staat dat de 30Watt een verbeterde 'connectie' heeft van RVS, en een vergrendeloptie (?).
Kende het verschil niet. 30W versie kan dus op meer vermogen en dat zorgt voor snellere verhitting. Maar dat ga je in de praktijk weinig gebruiken vermoed ik. Ik damp rond de 5W. Throathit is wel leuk, maar als je op 30W dampt en je krijgt na 3 seconden een verrotte smaak, dan laat je dat wel.

Die verbeterde aansluiting zal zijn dat er een springloaded 510 op zit. De 'oude' 20W versie had dit niet en als je je Naut Mini dan te vast draait, dan duw je de connectie tussen de 2 naar binnen en is het ding kapot. Deze zal daar dus geen last van hebben.
Zithmaandag 16 februari 2015 @ 11:52
quote:
14s.gif Op maandag 16 februari 2015 11:38 schreef Kreator het volgende:

[..]

Als je je Naut Mini dan te vast draait, dan duw je de connectie tussen de 2 naar binnen en is het ding kapot.
Je kan het met een mes of schaar weer naar boven wippen... maar is inderdaad irritant.

Ik damp ook redelijk laag.. 7 watt (met naut mini), met meer wattage kan je op lagere ohms roken maar die zijn er niet op de Nautilus. Met de Aspire Atlantis (0.5 ohm) is 30 watt 3.7 volt. Met de Nautilus mini (en de 1.6 ohm versie coils) is 3.7 volt 8.5 watt.
KNAKmaandag 16 februari 2015 @ 12:18
quote:
2s.gif Op maandag 16 februari 2015 11:25 schreef 2dope het volgende:

[..]

Sure do hope so.

Ik zag later overigens dat Smokesmarter de 30Watt-mod heeft en dampshop alleen de 20watt. Is dit nog een wezenlijk verschil? Zit 'm dat in de intensiteit van de vapors ofzo? Grotere throat-hit? Of heeft 't wattage daar geen ruk mee te maken?

Op smokesmarter staat dat de 30Watt een verbeterde 'connectie' heeft van RVS, en een vergrendeloptie (?).
Heb met de istick de nautilus mini gedampt en echt veel hoger dan 5 volt ben
Ik niet gekomen wegens afname van smaak,..

Met de istick in hand is de overstap naar het zelf in elkaar knutselen wel heel erg makkelijk
Heb als leek zijnde al snel een eleaf lemo erbij gehaald en dit is toch wel een flink verschil

Mocht dampen met de nautilus bevallen en je wil later net iets meer is een rebuildable zeker de moeite waard :)
Bownymaandag 16 februari 2015 @ 20:27
30W > 20W, want RMS/DC > Mean.

Oftewel, de 20W hit veel te agressief, de 30W is een smoother vape. Die extra 10W ga je vroeg of laat toch wel willen hebben, al is het alleen maar om <1ohm te kunnen bouwen. :)

Verder heeft de 30W een stainless steel schroefdraad, die van de 20W is net boter.
Kreatormaandag 16 februari 2015 @ 21:21
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 20:27 schreef Bowny het volgende:
30W > 20W, want RMS/DC > Mean.

Oftewel, de 20W hit veel te agressief, de 30W is een smoother vape. Die extra 10W ga je vroeg of laat toch wel willen hebben, al is het alleen maar om <1ohm te kunnen bouwen. :)

Verder heeft de 30W een stainless steel schroefdraad, die van de 20W is net boter.
Dit is de reden dat veel mensen niet in dit topic willen posten. Voor een beginner, dat is ie, zeggen die termen toch helemaal niks. Mij ook nauwelijks trouwens en ik ga al een tijdje mee.

Sowieso gaat de meerderheid nooit zelf bouwen en subohmen. De 20w hit? Gaat ie in de dagelijkse praktijk nooit/niet gebruiken.

'Net boter' is ook totale onzin. Ik haal mijn Naut mini sowieso maar zelden van de iStick af, want waarom zou ik.

Soms ff een tikkie minder zou wel prettig zijn.
Annemaandag 16 februari 2015 @ 21:32
quote:
14s.gif Op maandag 16 februari 2015 21:21 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dit is de reden dat veel mensen niet in dit topic willen posten. Voor een beginner, dat is ie, zeggen die termen toch helemaal niks. Mij ook nauwelijks trouwens en ik ga al een tijdje mee.

Sowieso gaat de meerderheid nooit zelf bouwen en subohmen. De 20w hit? Gaat ie in de dagelijkse praktijk nooit/niet gebruiken.

'Net boter' is ook totale onzin. Ik haal mijn Naut mini sowieso maar zelden van de iStick af, want waarom zou ik.

Soms ff een tikkie minder zou wel prettig zijn.
Daar wordt op ingespeeld ;).
Er zijn tegenwoordig genoeg clearomizers te vinden met sub ohm fabrieks-coils.
Zithmaandag 16 februari 2015 @ 21:37
quote:
14s.gif Op maandag 16 februari 2015 21:32 schreef Anne het volgende:

[..]

Daar wordt op ingespeeld ;).
Er zijn tegenwoordig genoeg clearomizers te vinden met sub ohm fabrieks-coils.
Aspire Atlantis
Bownymaandag 16 februari 2015 @ 22:04
quote:
14s.gif Op maandag 16 februari 2015 21:21 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dit is de reden dat veel mensen niet in dit topic willen posten. Voor een beginner, dat is ie, zeggen die termen toch helemaal niks. Mij ook nauwelijks trouwens en ik ga al een tijdje mee.

Sowieso gaat de meerderheid nooit zelf bouwen en subohmen. De 20w hit? Gaat ie in de dagelijkse praktijk nooit/niet gebruiken.

'Net boter' is ook totale onzin. Ik haal mijn Naut mini sowieso maar zelden van de iStick af, want waarom zou ik.

Soms ff een tikkie minder zou wel prettig zijn.
Enige wat jij doet is alleen voor jezelf spreken. Net zoals jij je Nautilus op 5W dampt, waar de meerderheid op 9-12W zit met de stick en nautilus combo. En dat jij je tank er nooit afhaalt, doen anderen het ook niet? En omdat jij toekomstig niet rebuild, zullen anderen het vast ook niet doen? Wederom naar eigen situatie praten. Mijn schroefdraden loopt zowat op z'n eind en heb je wel eens topics over de isticks gelezen? Vast wel en dan lees je zat klachten over het schroefdraad. Of zal eleaf voor de leuk het schroefdraad upgraden naar stainless steel? Nee hè?

En de 20W hit? Ja, dat doet. Of denk je echt dat je op 5W aan het vapen bent? De 30W levert DC af, gelijkspanning, ipv dat pulserende meuk.

Nu ik de Subtank heb, zit ik maar te kutten met de 1.2ohm, simpelweg omdat ie de 0.5 niet accepteert. Of is 0.5 ohm dampen ineens voor pro's?

Ik geef hem gewoon correcte informatie of je dat nou leuk vindt of niet.

Soms lul je echt gewoon te stom voor woorden.
Annemaandag 16 februari 2015 @ 22:12
Zo. En de toon is weer gezet.
Bownymaandag 16 februari 2015 @ 22:14
Ik geef gewoon correcte informatie en dan moet je mij niet komen afvallen met je eigen bullshit. Dat hij het niet begrijpt is niet mijn probleem. Wat ik riep was geen rocketscience.

Dat de 30/50W versies superieur zijn aan de 20W is gewoon een feit. We willen toch dat iedereen het beste spul koopt neem ik aan. Op een tientje meer of minder zal niemand deren, dunkt mij.
Kreatormaandag 16 februari 2015 @ 22:16
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 22:04 schreef Bowny het volgende:

[..]

Enige wat jij doet is alleen voor jezelf spreken. Net zoals jij je Nautilus op 5W dampt, waar de meerderheid op 9-12W zit met de stick en nautilus combo. En dat jij je tank er nooit afhaalt, doen anderen het ook niet? En omdat jij toekomstig niet rebuild, zullen anderen het vast ook niet doen? Wederom naar eigen situatie praten. Mijn schroefdraden loopt zowat op z'n eind en heb je wel eens topics over de isticks gelezen? Vast wel en dan lees je zat klachten over het schroefdraad. Of zal eleaf voor de leuk het schroefdraad upgraden naar stainless steel? Nee hè?

En de 20W hit? Ja, dat doet. Of denk je echt dat je op 5W aan het vapen bent? De 30W levert DC af, gelijkspanning, ipv dat pulserende meuk.

Nu ik de Subtank heb, zit ik maar te kutten met de 1.2ohm, simpelweg omdat ie de 0.5 niet accepteert. Of is 0.5 ohm dampen ineens voor pro's?

Ik geef hem gewoon correcte informatie of je dat nou leuk vindt of niet.

Soms lul je echt gewoon te stom voor woorden.
Je bent gewoon een achterlijke mongool als je wat goedbedoeld advies om het wat simpel te houden bij nieuwe dampers niet gewoon ter harte neemt.

Ik krijg dm's van mensen die om advies vragen omdat ze het topic niet snappen en vraag dan of het wat minder mag en krijg vervolgens een grote bek. Flikker toch een end op met je elitaire gezeik.
Annemaandag 16 februari 2015 @ 22:16
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 22:14 schreef Bowny het volgende:
Ik geef gewoon correcte informatie en dan moet je mij niet komen afvallen met je eigen bullshit. Dat hij het niet begrijpt is niet mijn probleem. Wat ik riep was geen rocketscience.
Voor veel mensen kan het toevallig wel rocket science zijn.

Zullen we elkaar gewoon eens allemaal in onze waarde laten? De een dampt met een simpel eGo setje, de ander met een iStick met daar bovenop een Nautilus en anderen willen nóg meer.

En er zijn zelfs mensen die niet eens dampen, maar wel hier posten (that would be me :W ).

Ik zie dit gezeur nou al een keer of drie terug komen in deze reeks. Niet echt gezellig.
Bownymaandag 16 februari 2015 @ 22:17
-laat ook maar-
Kreatormaandag 16 februari 2015 @ 22:20
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 22:14 schreef Bowny het volgende:
Ik geef gewoon correcte informatie en dan moet je mij niet komen afvallen met je eigen bullshit. Dat hij het niet begrijpt is niet mijn probleem. Wat ik riep was geen rocketscience.

Dat de 30/50W versies superieur zijn aan de 20W is gewoon een feit. We willen toch dat iedereen het beste spul koopt neem ik aan. Op een tientje meer of minder zal niemand deren, dunkt mij.
Rot gewoon een eind op. Ik geef inderdaad gewoon mijn mening,jij de jouwe. Andere beleving. Als ik vraag of het wat simpeler mag moet je niet aan komen kakken met het feit dat ik er niets van snap. Slaat nergens op. Heb ook nergens gezegd dat die 30w niet beter is. Sterker nog, ik zei dat ik hem nog niet had gezien.

Kneus. Nu ben ik ook wel klaar met je. Accepteer gewoon dat de meerderheid je gebrabbel niet snapt.
Bownymaandag 16 februari 2015 @ 22:23
Dat jij dat wil vragen is wat mij betreft prima. De toon mag echter wel anders. Net als mijn "net boter" opmerking gewoon als totale onzin verklaren, terwijl daar genoeg problemen mee zijn.

Btw, je kunt natuurlijk ook zelf optiefen he? Niemand houdt je tegen :)
Kreatormaandag 16 februari 2015 @ 22:33
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 22:23 schreef Bowny het volgende:
Dat jij dat wil vragen is wat mij betreft prima. De toon mag echter wel anders. Net als mijn "net boter" opmerking gewoon als totale onzin verklaren, terwijl daar genoeg problemen mee zijn.

Btw, je kunt natuurlijk ook zelf optiefen he? Niemand houdt je tegen :)
Zeik niet zo met je toon. Ik stelde een normale vraag en jij komt met een heel zwamverhaal wat ik nou net wilde voorkomen. Je zegt dat ik mijn mening als feiten presenteer. Jij doet hetzelfde. Dat jij op fora leest dat het apparaat zacht als boter is, is prachtig. Ik ken tien, vijftien mensen met een istick die er nooit problemen mee hebben.
Sowieso halen veel mensen hun tank bijna nooit van hun batterij: het feit dat jij dat anders ziet geeft al wel aan blind je bent voor normale dampers.

Dus begin mij niet over de toon. Je had ook gewoon je verhaal wat minder technisch kunnen maken. Misschien krijgen we hier dan nog eens wat leuke posters bij. Die circlejerk begint wel te vervelen.
Bownymaandag 16 februari 2015 @ 22:40
Man man man, haal die komkommer eens uit je bebloede reet man, je klinkt als een ongestelde grachthoer....

Tief nou maar gewoon een eind op en ga lekker DM'en met vapers oktxbye!

Oh en mensen halen hun tank bijna nooit van de batterij :') Jij refilled zeker met de base van je mini nog in je istick geschroefd :')

Nu hou ik op, jij mag het laatste woord hebben.

[ Bericht 22% gewijzigd door Bowny op 16-02-2015 23:39:39 ]
Annemaandag 16 februari 2015 @ 22:45
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 22:40 schreef Bowny het volgende:
Nu hou ik op, jij mag het laatste woord hebben.
Eindelijk.
Bownymaandag 16 februari 2015 @ 22:47
Moeten we dit niet een "Dampen voor beginners" topic noemen, Anne? Ik mag blijkbaar niets meer roepen en doen alsof iedereen hier een kleuter is :')
Annemaandag 16 februari 2015 @ 22:53
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 22:47 schreef Bowny het volgende:
Moeten we dit niet een "Dampen voor beginners" topic noemen, Anne? Ik mag blijkbaar niets meer roepen en doen alsof iedereen hier een kleuter is :')
Je hoeft niet te proberen mij in jullie discussie te mengen; ik doe niet mee.
Wel vind ik dat je eens wat minder mag schelden. Zwaktebod is dat.
Bownymaandag 16 februari 2015 @ 22:54
Dan moet je eens kijken wie er begint met zaken als mongool e.d. Is niet de eerste keer.
wipes66maandag 16 februari 2015 @ 22:55
sticky_bun.jpg?scale=upscalecanvas&width=335&height=340&crop=auto&format=png
dutch_apple_pie.jpg?scale=upscalecanvas&width=335&height=340&crop=auto&format=png
butter_pecan__96891140234061212801280.jpg?scale=upscalecanvas&width=335&height=340&crop=auto&format=png

net deze besteld (mount bakers)... is weer eens wat anders dan al die fruitsmaakjes :P banana nut bread van pink spot was ook erg lekker, dus ik ben benieuwd :9 nu proberen om minstens 1 maand niks te bestellen :+

heeft iemand trouwens ervaring met maakjesmaak.nl? ik zat te denken aan drop met groene thee :@
MangoTreemaandag 16 februari 2015 @ 23:09
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 22:55 schreef wipes66 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

net deze besteld (mount bakers)... is weer eens wat anders dan al die fruitsmaakjes :P banana nut bread van pink spot was ook erg lekker, dus ik ben benieuwd :9 nu proberen om minstens 1 maand niks te bestellen :+

heeft iemand trouwens ervaring met maakjesmaak.nl? ik zat te denken aan drop met groene thee :@
0 ervaring :+ Maar ik krijg deze week ook allemaal vloeibaar DIY binnen en vraag me ook ernstig af wanneer ik nou geld ga besparen met deze ongein :( ;)

Edit: Oh, jouwe is kant en klaar waarschijnlijk, sorry. Ik ga dus de volgende stap in met zelf smaakjes te brouwen, zal wel weer even duren voor dat het wat ga worden waar ik blij van word ga ik maar van uit.
Zithmaandag 16 februari 2015 @ 23:36
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 22:40 schreef Bowny het volgende:


:') Jij refilled zeker met de base van je mini nog in je istick geschroefd :')
Dezen belediging _O_
wipes66dinsdag 17 februari 2015 @ 11:35
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 23:09 schreef MangoTree het volgende:

[..]

0 ervaring :+ Maar ik krijg deze week ook allemaal vloeibaar DIY binnen en vraag me ook ernstig af wanneer ik nou geld ga besparen met deze ongein :( ;)

Edit: Oh, jouwe is kant en klaar waarschijnlijk, sorry. Ik ga dus de volgende stap in met zelf smaakjes te brouwen, zal wel weer even duren voor dat het wat ga worden waar ik blij van word ga ik maar van uit.
dat lijkt mij op zich ook wel leuk om te doen.. alleen ik twijfel of ik er het geduld voor heb :P heb je al bepaalde smaakjes voor ogen die je wilt creeren?
wipes66dinsdag 17 februari 2015 @ 11:40
80oi7IE.jpg

lol mijn nieuwsgierigheid is toch wel geprikkeld :7
Annedinsdag 17 februari 2015 @ 12:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 11:40 schreef wipes66 het volgende:
[ afbeelding ]

lol mijn nieuwsgierigheid is toch wel geprikkeld :7
Smaakt zeker naar pruimen of vis?
wipes66dinsdag 17 februari 2015 @ 12:47
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 12:10 schreef Anne het volgende:

[..]

Smaakt zeker naar pruimen of vis?
ik had juist komkommer en bosbessen/perzik, met een vleugje yoghurt en cashewnoten in gedachte :P

edit: misschien kan je ook nog vrouwelijke feromonen toevoegen :D

[ Bericht 11% gewijzigd door wipes66 op 17-02-2015 12:56:26 ]
Kreatordinsdag 17 februari 2015 @ 12:59
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 12:10 schreef Anne het volgende:

[..]

Smaakt zeker naar pruimen of vis?
Maat van me zag een gat in de markt. Wilde allemaal dat soort smaken maken. Kots, poep, zaad, kut, etc etc.

Jammie. :').
Annedinsdag 17 februari 2015 @ 13:09
quote:
9s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 12:59 schreef Kreator het volgende:

[..]

Maat van me zag een gat in de markt. Wilde allemaal dat soort smaken maken. Kots, poep, zaad, kut, etc etc.

Jammie. :').
Lekker inderdaad :') ... :r !

Ik vind dingen als ansjovis, gebraden ham, krab en brood al smaken waarbij ik mijn wenkbrauw optrek.
2dopedinsdag 17 februari 2015 @ 14:08
Bedankt voor de informatie (Krea/Bowny). Ik wil gewoon graag dampen zonder al te veel gekloot. Rondkutten met wattages/weerstand moet ik me gewoon nog in verdiepen.

Dat kan vanaf vandaag want de hele set is al binnen! Ik zal als ik thuis ben eerst de literatuur er ff op naslaan.
wipes66dinsdag 17 februari 2015 @ 15:27
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 14:08 schreef 2dope het volgende:
Dat kan vanaf vandaag want de hele set is al binnen! Ik zal als ik thuis ben eerst de literatuur er ff op naslaan.
voltage en weerstand kan je eigenlijk negeren. alleen wattage is eigenlijk belangrijk hoe 'sterk' je dampt. welke istick heb je eigenlijk? vergeet ook niet dat als je switched dat je net een goede tabaksmaak nodig hebt, dus het kan best zijn dat je moet mengen of er vele moet uitproberen om goed over te kunnen stappen. gelukkig voor mij zat er een winkel in de buurt waar ik smaakjes kon uitproberen :P
2dopedinsdag 17 februari 2015 @ 15:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 15:27 schreef wipes66 het volgende:

[..]

voltage en weerstand kan je eigenlijk negeren. alleen wattage is eigenlijk belangrijk hoe 'sterk' je dampt. welke istick heb je eigenlijk? vergeet ook niet dat als je switched dat je net een goede tabaksmaak nodig hebt, dus het kan best zijn dat je moet mengen of er vele moet uitproberen om goed over te kunnen stappen. gelukkig voor mij zat er een winkel in de buurt waar ik smaakjes kon uitproberen :P
Eleaf iStick 20W (2 - 20 watt / 3 - 5.5 volt). Ik ga voorlopig denk ik niet switchen, ik ben nog een vape-virgin.
Heb drie liquids erbij besteld, vanavond maar ff een testsessie.
Kreatordinsdag 17 februari 2015 @ 15:56
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 14:08 schreef 2dope het volgende:
Bedankt voor de informatie (Krea/Bowny). Ik wil gewoon graag dampen zonder al te veel gekloot. Rondkutten met wattages/weerstand moet ik me gewoon nog in verdiepen.

Dat kan vanaf vandaag want de hele set is al binnen! Ik zal als ik thuis ben eerst de literatuur er ff op naslaan.
Graag gedaan. Objectief, rustig en volledig emotieloos hebben wij dit topic gevuld met onzijdige data, zodat jij rustig kunt dampen.
Sorelladinsdag 17 februari 2015 @ 16:44
:)
wipes66dinsdag 17 februari 2015 @ 18:01
kwam trouwens net de Innokin iTaste MVP V3 tegen. deze heeft ook een snoertje aan de onderkant waarmee je andere dingen kan opladen :P 30w, 3800mAh en minaal 0.4 Ohm

MVP_V3.0_output__94909.1423593217.1280.1280.jpg?c=2
SneakerPimpJesusdinsdag 17 februari 2015 @ 18:19
quote:
14s.gif Op maandag 16 februari 2015 10:12 schreef Kreator het volgende:

[..]

Waar ga je naartoe? In Las Vegas slechts 1 shop gezien en die viel me enorm tegen.
Ik zit richting New Jersey, New Brunswick

Cloudchasers zit in Linden, NJ en deze zit in new Brunswick: http://www.houseofcloudsnj.com/

Er zitten er nog wel een paar. Vorige week in Parijs werd je zowat doodgegooid met vape shops.
MangoTreedinsdag 17 februari 2015 @ 20:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 11:35 schreef wipes66 het volgende:

[..]

dat lijkt mij op zich ook wel leuk om te doen.. alleen ik twijfel of ik er het geduld voor heb :P heb je al bepaalde smaakjes voor ogen die je wilt creeren?
Ik heb nog geen recepten qua mixjes op het oog maar begin gewoon met één enkele smaak per brouwsel. Kijken of het sowieso vapebaar is.

Ik heb een fles VG en een fles PG en een paar kleine flesjes PG met 18mg. nictine. De eerste twee mixen tot een 50/50 verhouding (of welke verhouding je ook maar wilt) en dan een beetje van de nicotine-PG om op ong. 3mg uit te komen (prima voor mij) en daaraan een paar procent van een smaakstofje. Ik gebruik deze simpele calculator. Eerder vanavond een flesje van 10ml. gemaakt met passiefruit om te proberen hoe het mixen gaat en het lastigste was nog om de dikke VG in een spuit te krijgen.

Ik heb het resultaat nog niet geproeft, het flesje ruikt nu zwaar naar kauwgum en verwacht er weinig van en mij tank zit nog vol dus eerst die leegmaken. En oh ja, eigenlijk moet je het een tijd laten rijpen (behalve het heel erg goed te schudden) en dat is inderdaad nog het meest vervelende.
KNAKdinsdag 17 februari 2015 @ 22:09
Eerste coil gemaakt,.....ooit

Heb even gewoon niets in huis wat 2.50mm is, alleen maar een 2mm staaf.....in dit geval zal een coil gaan behoren tot een mini coil (geloof ik)
Afijn, 2mm, .32 kanthal, 9 wikkels, kwam neer op 1.6ohm. Direct gloeien vanuit het midden, mooi in elkaar gedraaid en niet slecht voor een eerste keer.

Gebruiken heb ik echter niet gedaan daar ik me afvraag of zo een kleine wel aan te raden is op een Lemo. Wick ging er maar extreem moeizaam doorheen en moest dan ook heel weinig gebruiken en heb er dan ook van af gezien en die standaard bijgeleverde coil er weer opgezet

Klopt het dat een dergelijke kleine coil maar minimaal functioneert op een Lemo door dat er maar zo weinig wick in zit?
Wellicht dat een dual coil meer nut heeft, maar toch,...de wick die daar (2mm) doorheen kan is echt heel erg weinig te noemen
Sounddragonwoensdag 18 februari 2015 @ 00:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 22:09 schreef KNAK het volgende:
Eerste coil gemaakt,.....ooit

Heb even gewoon niets in huis wat 2.50mm is, alleen maar een 2mm staaf.....in dit geval zal een coil gaan behoren tot een mini coil (geloof ik)
Afijn, 2mm, .32 kanthal, 9 wikkels, kwam neer op 1.6ohm. Direct gloeien vanuit het midden, mooi in elkaar gedraaid en niet slecht voor een eerste keer.

Gebruiken heb ik echter niet gedaan daar ik me afvraag of zo een kleine wel aan te raden is op een Lemo. Wick ging er maar extreem moeizaam doorheen en moest dan ook heel weinig gebruiken en heb er dan ook van af gezien en die standaard bijgeleverde coil er weer opgezet

Klopt het dat een dergelijke kleine coil maar minimaal functioneert op een Lemo door dat er maar zo weinig wick in zit?
Wellicht dat een dual coil meer nut heeft, maar toch,...de wick die daar (2mm) doorheen kan is echt heel erg weinig te noemen
Gewoon proberen. Wick kun je aan het eind tot een puntje draaien en dan erdoorheen trekken voorzichtig. Vergt wat oefening, en mag best een beetje strak zitten. Slinkt namelijk nogal als er liquid op komt.. Wat meteen leidt tot optie 2, is een beetje kliederig, maar je kunt hem ook pre-soaken en dan zo erin frotten.. kleinere coil verbruikt iets minder liquid (natuurkunde, verdampingsoppervlakken enzo), maar wordt wel supersnel heet, en zo heeft ieder voordeel zijn nadeel. Kleine diameter coil, kleinere diameter wick.. klinkt volkomen logisch in mijn oren..
Bownywoensdag 18 februari 2015 @ 08:29
quote:
14s.gif Op woensdag 18 februari 2015 00:52 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Gewoon proberen. Wick kun je aan het eind tot een puntje draaien en dan erdoorheen trekken voorzichtig. Vergt wat oefening, en mag best een beetje strak zitten. Slinkt namelijk nogal als er liquid op komt..
Ligt er aan wat voor wick je gebruikt SD.

Gewoon katoen zet uit als de wick nat is. Organisch Japans katoen slinkt juist, vandaar dat je die altijd met wat meer weerstand er doorheen mag trekken.
Sounddragonwoensdag 18 februari 2015 @ 13:46
quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 08:29 schreef Bowny het volgende:

[..]

Ligt er aan wat voor wick je gebruikt SD.

Gewoon katoen zet uit als de wick nat is. Organisch Japans katoen slinkt juist, vandaar dat je die altijd met wat meer weerstand er doorheen mag trekken.
Hij gebruikt japanse puff.

En je wick werkt in alle gevallen beter als de coil gewoon goed gevuld zit, ook al gebruik je gedroogde en gekaarde Egyptische kamelenpeop.
Kreatorwoensdag 18 februari 2015 @ 14:13
quote:
3s.gif Op woensdag 18 februari 2015 13:46 schreef Sounddragon het volgende:

ook al gebruik je gedroogde en gekaarde Egyptische kamelenpeop.
Die gebruik ik al jaren voor mijn coils. Tenminste, als ik geen gepresoakte tampons van mijn vriendin meer heb liggen.
Sounddragonwoensdag 18 februari 2015 @ 14:14
quote:
14s.gif Op woensdag 18 februari 2015 14:13 schreef Kreator het volgende:

[..]

Die gebruik ik al jaren voor mijn coils. Tenminste, als ik geen gepresoakte tampons van mijn vriendin meer heb liggen.
Hoax!, jij weigert om zelf coils te bouwen :+
Eficazwoensdag 18 februari 2015 @ 15:24
Ik ben ook gestopt met roken, ja, sinds vandaag. Heb wel meerdere pogingen gedaan, dus weet de valkuilen.

Nou is e-roken niet hetzelfde, helemaal niet, maar ja wel beter dan niets.

Als ik 't es moeilijk heb neem ik een trekje van me e-sigaret. Dan is het wel vol te houden om niet te roken.

Ik gebruik Bookwill. 975417-220x220.jpg

Bevalt me prima, een USB oplader voor in de pc, je hebt er 2, zodat je altijd eentje hebt die opgeladen is. als liquid heb ik flavourart-cowboy-blend-e-liquid-10ml-base.jpg

en ook de smaak cam blend, van hetzelfde merk. Bevalt prima.
Sounddragonwoensdag 18 februari 2015 @ 15:32
quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 15:24 schreef Eficaz het volgende:
Ik ben ook gestopt met roken, ja, sinds vandaag. Heb wel meerdere pogingen gedaan, dus weet de valkuilen.

Nou is e-roken niet hetzelfde, helemaal niet, maar ja wel beter dan niets.

Als ik 't es moeilijk heb neem ik een trekje van me e-sigaret. Dan is het wel vol te houden om niet te roken.

Ik gebruik Bookwill. [ afbeelding ]

Bevalt me prima, een USB oplader voor in de pc, je hebt er 2, zodat je altijd eentje hebt die opgeladen is. als liquid heb ik [ afbeelding ]

en ook de smaak cam blend, van hetzelfde merk. Bevalt prima.
Kewl, welkom in het topic ^O^

Duidelijk spul van de toko om de hoek, of vergis ik me? Die liquid ziet eruit als iets wat ik pas geleden in mijn handen had bij de peukenboer alhier :)

Dampen is ook niet hetzelfde als roken natuurlijk, die vergelijking moet je eigenlijk ook helemaal niet willen maken, ja je inhaleert iets en er komt uit uit je mond als je dat weer uitblaast, maar daarmee houdt het ook wel een beetje op :+

Nu hopen dat je het volhoudt *O*
Eficazwoensdag 18 februari 2015 @ 15:41
quote:
14s.gif Op woensdag 18 februari 2015 15:32 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Kewl, welkom in het topic ^O^

Duidelijk spul van de toko om de hoek, of vergis ik me? Die liquid ziet eruit als iets wat ik pas geleden in mijn handen had bij de peukenboer alhier :)

Dampen is ook niet hetzelfde als roken natuurlijk, die vergelijking moet je eigenlijk ook helemaal niet willen maken, ja je inhaleert iets en er komt uit uit je mond als je dat weer uitblaast, maar daarmee houdt het ook wel een beetje op :+

Nu hopen dat je het volhoudt *O*
Ja, inderdaad, bij de toko op de hoek, dacht Primera... :)

Ben er erg tevreden mee! :)

Je krijgt toch wat nicotine binnen. :)

En de smaak is wel oké, en je hele huis en je kleding en alles stinkt niet naar de rook. :)

Ja, ik wil het volhouden. :) Vaak is de val, dat je denkt van ach een pakkie kan geen kwaad....en voor je het weet steek je er weer elke keer een op :-(

Ik ga er nu voor *O* : aan de ene kant, tis moeilijk :{ , aan de andere kant, het niet roken en soms vapen geeft voldoening, je hebt veel meer tijd voor dingen en je voelt je gewoon lichamelijk veel beter, ja, al na een dag niet roken. *O* :Y
Sounddragonwoensdag 18 februari 2015 @ 15:45
quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 15:41 schreef Eficaz het volgende:

[..]

Ja, inderdaad, bij de toko op de hoek, dacht Primera... :)

Ben er erg tevreden mee! :)

Je krijgt toch wat nicotine binnen. :)

En de smaak is wel oké, en je hele huis en je kleding en alles stinkt niet naar de rook. :)

Ja, ik wil het volhouden. :) Vaak is de val, dat je denkt van ach een pakkie kan geen kwaad....en voor je het weet steek je er weer elke keer een op :-(

Ik ga er nu voor *O* : aan de ene kant, tis moeilijk :{ , aan de andere kant, het niet roken en soms vapen geeft voldoening, je hebt veel meer tijd voor dingen en je voelt je gewoon lichamelijk veel beter, ja, al na een dag niet roken. *O* :Y
Jep, ik zag ze ook bij de Primera inderdaad :Y

Eén van de grootste bijkomende voordelen van dampn vind ik persoonlijk ook de tijdswinst; niet meer stilstaan om een shaggie te pielen, maar gewoon dat ding uit je zak trekken, een paar halen nemen, en hem daarna zo floeps weer terug proppen.. een peukie doen kost je al gauw een paar minuten, en dan heb ik het nog niet over dat je tegenwoordig overal naar buiten wordt verbannen, as die je overal rondstrooit, stinkende jatten en al dat soort bijkomstigheden.. Het is gewoon vet veel praktischer. ^O^

Wacht maar af.. over twee weken vind je een peuk gewoon vies smaken.. mark my words :7
Eficazwoensdag 18 februari 2015 @ 16:22
quote:
14s.gif Op woensdag 18 februari 2015 15:45 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Jep, ik zag ze ook bij de Primera inderdaad :Y

Eén van de grootste bijkomende voordelen van dampn vind ik persoonlijk ook de tijdswinst; niet meer stilstaan om een shaggie te pielen, maar gewoon dat ding uit je zak trekken, een paar halen nemen, en hem daarna zo floeps weer terug proppen.. een peukie doen kost je al gauw een paar minuten, en dan heb ik het nog niet over dat je tegenwoordig overal naar buiten wordt verbannen, as die je overal rondstrooit, stinkende jatten en al dat soort bijkomstigheden.. Het is gewoon vet veel praktischer. ^O^

Wacht maar af.. over twee weken vind je een peuk gewoon vies smaken.. mark my words :7
Ja, helemaal met je eens!

Het heeft gewoon zoveel voordelen, het dampen!

En idd, je hebt meer tijd, en je voelt je beter, al na een dag, en je mag bijna nergens meer roken, eigenlijk nergens meer.

Ja, ik ga het nu volhouden, de voordelen van het stoppen met roken en nu en dan even een dampje nemen zijn zo groot! :)
KNAKwoensdag 18 februari 2015 @ 17:36
Over 2 weken begin je met vragen te stellen over datgene waar hier over gediscussieerd wordt; de Zelfmaak-dampkanonnen :+
Je begint met iets simpels, de overstap naar nog meer smaak en plezier is dan ook klein te noemen

Als dat apparaat wat je nu hebt ( geen idee wat het is ) niet voldoende blijkt te zijn kan je nog andere zaken proberen waar je dan mee door kan gaan

Bijna een maand gestopt met roken,
Is me nog niet ene keer in 20 jaar gelukt 8-)
KNAKwoensdag 18 februari 2015 @ 17:42
quote:
3s.gif Op woensdag 18 februari 2015 13:46 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Hij gebruikt japanse puff.

En je wick werkt in alle gevallen beter als de coil gewoon goed gevuld zit, ook al gebruik je gedroogde en gekaarde Egyptische kamelenpeop.
Ik heb overal gezien dat de wick moet bewegen als je er een beetje aan trekt links en rechts , Als dat zo is zit ie prima
Kleine diameter, kleine wick, minder damp <-- dit is correct?
marc0871woensdag 18 februari 2015 @ 17:59
quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 17:36 schreef KNAK het volgende:
Over 2 weken begin je met vragen te stellen over datgene waar hier over gediscussieerd wordt; de Zelfmaak-dampkanonnen
Je begint met iets simpels, de overstap naar nog meer smaak en plezier is dan ook klein te noemen

Als dat apparaat wat je nu hebt ( geen idee wat het is ) niet voldoende blijkt te zijn kan je nog andere zaken proberen waar je dan mee door kan gaan

Bijna een maand gestopt met roken,
Is me nog niet ene keer in 20 jaar gelukt 8-)
ach, het hoeft niet iets uitgebreids te worden ;)
er zijn er ook die met een dergelijk setje na 3 maanden zeggen: 'het hoeft niet meer.', waarna het in de kast belandt.

tja, er zijn altijd idioten >ik, zei de gek<, die de hele santekraam erbij moeten hebben.
maar voor mij is het kopen voorlopig wel klaar ;).

ik heb zomaar het gevoel dat ik het dampen niet tot het eind van het jaar ga volhouden.
voor de nicotine hoef ik het niet meer te doen en ik heb momenten dat ik het gewoon vergeet.
staan wel momenten tegenover, dat ik 3 keer achter elkaar de drippert volgooi en leegdamp :P
maar het is al een tijdje geen moeten meer.
SneakerPimpJesuswoensdag 18 februari 2015 @ 18:23
Ik had zo'n eGo C setje oid, die lag na 1 week al in de kast stof te vangen, net als de 20 flesjes met vieze e-liquid. Dat was dus wel een valse en dure start.
Sounddragonwoensdag 18 februari 2015 @ 18:49
quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 16:22 schreef Eficaz het volgende:

[..]

Ja, helemaal met je eens!

Het heeft gewoon zoveel voordelen, het dampen!

En idd, je hebt meer tijd, en je voelt je beter, al na een dag, en je mag bijna nergens meer roken, eigenlijk nergens meer.

Ja, ik ga het nu volhouden, de voordelen van het stoppen met roken en nu en dan even een dampje nemen zijn zo groot! :)
We gaan het zien :P

quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 17:42 schreef KNAK het volgende:

[..]

Ik heb overal gezien dat de wick moet bewegen als je er een beetje aan trekt links en rechts , Als dat zo is zit ie prima
Kleine diameter, kleine wick, minder damp <-- dit is correct?
Ja duh, tuurlijk moet hij (een beetje) kunnen bewegen, anders krijg je hem er sowieso niet eens ín :+ Maar de passing mag best lekker strak; ik heb meer dry hits gehad omdat de wick te los zat als omdat hij te strak was :).
Sounddragonwoensdag 18 februari 2015 @ 18:50
quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 18:23 schreef SneakerPimpJesus het volgende:
Ik had zo'n eGo C setje oid, die lag na 1 week al in de kast stof te vangen, net als de 20 flesjes met vieze e-liquid. Dat was dus wel een valse en dure start.
20?? :D Heb je meteen de hele collectie van die shop besteld? _O-
KNAKwoensdag 18 februari 2015 @ 19:00
Heb juist gehoord dat te strak in de coil zorgt voor slechte doorvoer van liquid...en dus dryhits,..
Zal de nieuw opgedane kennis gaan toepassen en voorlopig geen 2mm gaan gebruiken, mij te veel gepriegel als het makkelijker kan met 2.5 of 3.

2x2mm coils ga ik ooit nog wel een keer proberen :)

Wat is trouwens de beste shop in NL om nicotine vrije liquid (30ml als het kan) te bestellen? 2 weken terug had ik er 1, maar kan deze niet meer terug vinden

Ik werd ook vandaag aangesproken over dat de accijnzen op eliquid er snel aan zitten te komen, na mijn verhaal vol lof over het dampen (waaronder - bij normaal gebruik :+ - de goedkope situatie tov sigaretten)
SneakerPimpJesuswoensdag 18 februari 2015 @ 19:01
quote:
11s.gif Op woensdag 18 februari 2015 18:50 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

20?? :D Heb je meteen de hele collectie van die shop besteld? _O-
Nou, niet de gehele collectie, maar die e-liquids van flavour art en feellife zijn op zich wel OK, maar ik vind de meeste niet lekker, dus kunnen voor een prikkie opgehaald worden hier.

Maar inderdaad, wat overenthousiast denk ik (wist ook niet of 18 mg/ml goed was, of 12 mg/ml), de fout van een beginneling (maar je moet toch ergens beginnen als nieuwkomer en dan is de eerste de beste website meestal al raak, of mis dus).

SPJ
Sounddragonwoensdag 18 februari 2015 @ 19:06
quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 19:00 schreef KNAK het volgende:
Heb juist gehoord dat te strak in de coil zorgt voor slechte doorvoer van liquid...en dus dryhits,..
Zal de nieuw opgedane kennis gaan toepassen en voorlopig geen 2mm gaan gebruiken, mij te veel gepriegel als het makkelijker kan met 2.5 of 3.

2x2mm coils ga ik ooit nog wel een keer proberen :)

Wat is trouwens de beste shop in NL om nicotine vrije liquid (30ml als het kan) te bestellen? 2 weken terug had ik er 1, maar kan deze niet meer terug vinden

Ik werd ook vandaag aangesproken over dat de accijnzen op eliquid er snel aan zitten te komen, na mijn verhaal vol lof over het dampen (waaronder - bij normaal gebruik :+ - de goedkope situatie tov sigaretten)
Proefondervindelijk vaststellen lijkt me een goed ding :) En er is helemaal niks mis met een microcoil van 2mm.

Vwb die liquid kan ik je niet helpen; geen flauw idee.. wil je gewoon base of iets met een smaakje maar gewoon geen nicotine?

Die accijns zal heus wel komen inderdaad, dat gaat importeren wel de nek omdraaien denk ik, want daar worden ze dan ws erg scherp op.. Als ze dan gewoon die 10ml regel effe terugdraaien zou het allemaal nog eens goed kunnen komen, anders wordt het allemaal wel héél erg qud. ;(
Sounddragonwoensdag 18 februari 2015 @ 19:12
quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 19:01 schreef SneakerPimpJesus het volgende:

[..]

Nou, niet de gehele collectie, maar die e-liquids van flavour art en feellife zijn op zich wel OK, maar ik vind de meeste niet lekker, dus kunnen voor een prikkie opgehaald worden hier.

Maar inderdaad, wat overenthousiast denk ik (wist ook niet of 18 mg/ml goed was, of 12 mg/ml), de fout van een beginneling (maar je moet toch ergens beginnen als nieuwkomer en dan is de eerste de beste website meestal al raak, of mis dus).

SPJ
Whehe, misschien kun je ze mixen of ruilen ofzo? wegkieperen is ook weer een beetje zonde heah :)
KNAKwoensdag 18 februari 2015 @ 19:15
Ik moet van 12 en 18mg nicotine af, ik liet vandaag een roker even aan de damper lurken en hij werd er gewoon draaierig van :D. Ik zit veeeeeel te zwaar met m'n zooi en daar ik eerder, en sinds kort helemaal afgeladen zit met >3 / >6mg flesjes wil ik dit iets verdunnen met 0mg
Zoals je al eerder wist te melden kan dat makkelijk met vanille,.. Ik zoek nog wel verder :)

Dat terugdraaien van 10ml zal volgende maand bekend worden of dat gaat lukken las ik, en dan nog zal het wel enige tijd duren voor alle shops alles weer in huis hebben...

Nederland en de typische betutteling,... :r
Sounddragonwoensdag 18 februari 2015 @ 19:23
quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 19:15 schreef KNAK het volgende:
Ik moet van 12 en 18mg nicotine af, ik liet vandaag een roker even aan de damper lurken en hij werd er gewoon draaierig van :D. Ik zit veeeeeel te zwaar met m'n zooi en daar ik eerder, en sinds kort helemaal afgeladen zit met >3 / >6mg flesjes wil ik dit iets verdunnen met 0mg
Zoals je al eerder wist te melden kan dat makkelijk met vanille,.. Ik zoek nog wel verder :)

Dat terugdraaien van 10ml zal volgende maand bekend worden of dat gaat lukken las ik, en dan nog zal het wel enige tijd duren voor alle shops alles weer in huis hebben...

Nederland en de typische betutteling,... :r
Je zult dan moeten mengen met hetzelfde spul (of vergelijkbaar qua smaak) in 0 Mg, anders verdun je de smaak ook.
Eficazwoensdag 18 februari 2015 @ 19:33
Ik heb deze liquid, en die is heel lekker: flavourart-cowboy-blend.jpg

Zie: http://www.premiumsmoking.nl/flavourart/flavourart-cowboy-blend.html
Ik heb die van 9 mg/ml :)
Eficazdonderdag 19 februari 2015 @ 01:03
quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 17:36 schreef KNAK het volgende:
Over 2 weken begin je met vragen te stellen over datgene waar hier over gediscussieerd wordt; de Zelfmaak-dampkanonnen :+
Je begint met iets simpels, de overstap naar nog meer smaak en plezier is dan ook klein te noemen

Als dat apparaat wat je nu hebt ( geen idee wat het is ) niet voldoende blijkt te zijn kan je nog andere zaken proberen waar je dan mee door kan gaan

Bijna een maand gestopt met roken,
Is me nog niet ene keer in 20 jaar gelukt 8-)
Ja, dat is knap! een maand! :)

Ik hou 't ff simpel bij mij, deze e sigaret...en me liquids... ;)
Sounddragondonderdag 19 februari 2015 @ 11:12
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 01:03 schreef Eficaz het volgende:

[..]

Ja, dat is knap! een maand! :)

Ik hou 't ff simpel bij mij, deze e sigaret...en me liquids... ;)
Dat dachten we allemaal toen we begonnen :)
Sounddragondonderdag 19 februari 2015 @ 11:12
Was deze al eens langs gekomen?

http://www.perssupport.nl/apssite/permalink/89356
Annedonderdag 19 februari 2015 @ 11:17
quote:
De bekende kranten hebben zulks een positief bericht natuurlijk niet overgenomen hè.

Tsk.
Sounddragondonderdag 19 februari 2015 @ 11:21
quote:
3s.gif Op donderdag 19 februari 2015 11:17 schreef Anne het volgende:

[..]

De bekende kranten hebben zulks een positief bericht natuurlijk niet overgenomen hè.

Tsk.
Logisch; geen moord en doodslag, het heeft niks met moslims of aanslagen te maken, en het zou indiceren dat ze met de eerdere berichtgeving uit hun nek lulden.. zou jij het doen? w/

Is inderdaad wel erg slecht natuurlijk, maar zo werkt dat nou eenmaal.. eigenlijk had ik wel verwacht dat de FP zoiets op zou pikken, maarja, daar is het nu ook een beetje laat voor ben ik bang.
2dopedonderdag 19 februari 2015 @ 12:35
Ik ben erg blij met m'n iStick. Robuust, makkelijk te bedienen apparaatje, het 'inhaleren' voelt goed en volgens mij gaat dit voor mij wel werken als sigaretten-alternatief. De eerste liquid die ik gebruik, virgin vapor RY4Play, vind ik niet echt lekker. Kan er ook helemaal geen tabaksmaak uit opmaken. Nu begrijp ik uiteraard wel dat je die eckte eckte tabaksmaak sowieso niet gaat proeven, maar dit komt m.i. niet eens in de buurt.

Dat mag echter de pret niet drukken - ik ben zeer optimistisch! Had nog wel ff ruzie met het op- en afschroeven van bepaalde onderdelen, maar dat heeft er meer mee te maken dat ik een lompe boer ben.

quote:
14s.gif Op woensdag 18 februari 2015 15:45 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Jep, ik zag ze ook bij de Primera inderdaad :Y

Eén van de grootste bijkomende voordelen van dampn vind ik persoonlijk ook de tijdswinst; niet meer stilstaan om een shaggie te pielen, maar gewoon dat ding uit je zak trekken, een paar halen nemen, en hem daarna zo floeps weer terug proppen.. een peukie doen kost je al gauw een paar minuten, en dan heb ik het nog niet over dat je tegenwoordig overal naar buiten wordt verbannen, as die je overal rondstrooit, stinkende jatten en al dat soort bijkomstigheden.. Het is gewoon vet veel praktischer. ^O^

Wacht maar af.. over twee weken vind je een peuk gewoon vies smaken.. mark my words :7
Staan jullie trouwens nog wel gewoon tussen de rokers, of blijf je lekker binnen? Ik heb bepaalde rookritueeltjes (zoals tijdens werk op gezette tijden ff naar buiten voor'nen peukje) die ik er gewoon in wil houden, maar dan met damp-equivalent. Bijv. tijdens stappen wel gewoon de rookruimte in. Meeroken dit dat, /care.
KNAKdonderdag 19 februari 2015 @ 14:59
Tussen rokers in staan nu is alleen maar dikke lol, met wellicht de kans dat je een roker weet te bevrijden van zijn/haar onzinnige verslaving
wipes66donderdag 19 februari 2015 @ 15:51
de eerste paar dagen stond ik thuis gewoon buiten te vapen, omdat ik ook altijd buiten rookte :') nu gewoon binnen, alleen met kinderen wel in een andere kamer. ergens anders meestal gewoon bij het rookgedeelte en/of buiten.

overigens is RY4 ook een vrij zoete/ matige tabakssmaak. later zal je hem denk ik wel meer gaan waarderen :P
SneakerPimpJesusdonderdag 19 februari 2015 @ 18:04
quote:
14s.gif Op woensdag 18 februari 2015 19:12 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Whehe, misschien kun je ze mixen of ruilen ofzo? wegkieperen is ook weer een beetje zonde heah :)
Ik heb iets van 25 diverse flesjes en merken verschillende sterkte sommige aangebroken of half op andere nog dicht... denk totaal nog iets van 150 ml. Ik wil er wel vanaf, ruilen of voor klein prijsje.
Sounddragondonderdag 19 februari 2015 @ 19:22
Jep, in de petrochemie mag je alleen nicotine consumeren in rookhokken, en dan rook je gewoon mee.. Niet dat ik er wakker van lig, maar een beetje vreemd is het wel..
Sounddragondonderdag 19 februari 2015 @ 19:28
Is het trouwens een idee om iets van een doosje rond te gaan sturen met ruil/probeerhandel? Ik kan flink spekken met mijn lade, dat is imho beter als wegpleuren op een gegeven moment.. En ik denk dat bijna iedereen wel ergens wat flesjes heeft waar hij niks meer mee doet.. Als iedereen er gewoon iets uithaalt en wat terugstopt, kan je voor een paar euro per verzending nieuwe dingen proberen en tegelijkertijd je oude smaakjes een nieuw huis bezorgen.
Eficazdonderdag 19 februari 2015 @ 19:57
quote:
14s.gif Op donderdag 19 februari 2015 11:12 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Dat dachten we allemaal toen we begonnen :)
Ja, het is gewoon erg zwaar stoppen met roken en dampen met liquid die lekker ruikt met nicotine helpt wel.

Let wel: 'helpt'. Het stoppen met roken vind ik zwaar blijven. Het dampen geeft net dat extra zetje waardoor ik niet terugval in roken....gewoon het idee dat er nicotine inzit, je het overal kan doen ;) en gewoon niet slecht is.

Want nu ik al voor de tweede dag niet heb gerookt voel ik mij echt veel beter lichamelijk, dus ook psychisch...
De tweede dag... *O*

Trouwens goede link deze:

http://www.perssupport.nl/apssite/permalink/89356

Er staat oa: Volgens de Raad van State kleven aan het gebruik van een elektronische sigaret geen gevaareigenschappen... *O*

Ik ben wel blij met de info op dit forum, voor het geval ik eens iets wil, of moet veranderen, het idee dat ik dan even kan lezen of iets vragen :)
Zithdonderdag 19 februari 2015 @ 19:58
Fasttech had een pakketje :) Kayfun Life V2 (4.5ml RBA)

SPOILER
IMG_20150219_161440.jpg

IMG_20150219_170443.jpg

IMG_20150219_161247.jpg

IMG_20150219_171019.jpg

IMG_20150219_161215.jpg
Eficazdonderdag 19 februari 2015 @ 20:00
Dat ziet er prachtig uit! :)
marc0871donderdag 19 februari 2015 @ 20:34
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 19:58 schreef Zith het volgende:
Fasttech had een pakketje :) Kayfun Life V2 (4.5ml RBA)

SPOILER
precies zoeen heb ik ook.
fijn ding.

hoe dik is je draad? en hoeveel windingen?
want volgens mij zijn het er wel erg veel.
hoeveel ohm is het?
Zithdonderdag 19 februari 2015 @ 20:39
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 20:34 schreef marc0871 het volgende:

[..]

precies zoeen heb ik ook.
fijn ding.

hoe dik is je draad? en hoeveel windingen?
want volgens mij zijn het er wel erg veel.
hoeveel ohm is het?
Is zo'n voorgedraaid coiltje (ben lui en niet handig :P 50 stuks voor 3 EUR vind ik de moeite niet), 1.5 ohm (...) heb ook 0.6 en 1.0 ohm onderweg.

Werkt wel, ook goed! Maar iets minder ohm lijkt me wel fijner.

[ Bericht 0% gewijzigd door Zith op 19-02-2015 20:49:38 ]
marc0871donderdag 19 februari 2015 @ 20:51
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 20:39 schreef Zith het volgende:

[..]

Is zo'n voorgedraaid wickje (ben lui en niet handig :P 50 stuks voor 3 EUR vind ik de moeite niet), 1.5 ohm (...) heb ook 0.6 en 1.0 ohm onderweg.

Werkt wel, ook goed! Maar iets minder ohm lijkt me wel fijner.
moet toch een behoorlijke dikke draad zijn, om met zo veel windingen 1,5ohm te krijgen.
bij mij zitten er 8 windingen van 28 gauge (maar volgens mij klopt dat niet. zit er altijd naast. denk eerder 27 gauge.) in en dan kom ik uit op 1,35 ohm.
wel een fijne coil.
Sounddragondonderdag 19 februari 2015 @ 21:24
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 20:51 schreef marc0871 het volgende:

[..]

moet toch een behoorlijke dikke draad zijn, om met zo veel windingen 1,5ohm te krijgen.
bij mij zitten er 8 windingen van 28 gauge (maar volgens mij klopt dat niet. zit er altijd naast. denk eerder 27 gauge.) in en dan kom ik uit op 1,35 ohm.
wel een fijne coil.
gewone microcoils dampen ook het lekkerst.. Die kermisdingen zijn leuk, maar hebben stiekem allemaal wel een nadeeltje.. Alleen de clapton is wel ok, de rest sputtert vaak de pan uit.
marc0871donderdag 19 februari 2015 @ 22:28
quote:
1s.gif Op donderdag 19 februari 2015 21:24 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

gewone microcoils dampen ook het lekkerst.. Die kermisdingen zijn leuk, maar hebben stiekem allemaal wel een nadeeltje.. Alleen de clapton is wel ok, de rest sputtert vaak de pan uit.
mja. leuk om eens wat te proberen, maar het is eigenlijk de tijd en moeite net niet waard.
en zeker met die kachelpijp driptips, is zo'n sputteraar niet echt prettig ;)
de spetters zijn soms behoorlijk heet op de tong.
KNAKvrijdag 20 februari 2015 @ 00:50
die kayfun is mooi... Mooier dan de Lemo zou ik zeggen.

Kayfun is dan min of meer gelijkwaardig te noemen tov van Lemo wat damp kwaliteit betreft?

En ik lees over een minicoil die het lekkerst zijn
Is dat als deze gedraaid is om een 2mm op een .28?

[ Bericht 16% gewijzigd door KNAK op 20-02-2015 01:27:00 ]
Fiddlergurlvrijdag 20 februari 2015 @ 07:57
Goedemorgen lieve Fokkers,

Ik ben gisteravond gevraagd om een week de Levilon E-sig te proberen. Ik heb gister al even zitten vapen en ik moet zeggen: ik was niet teleurgesteld.

Het enige waar ik steeds aan moet denken (twisted verslavingsgedrag) is dat ik bang ben voor wat er mogelijk in zit (alsof peuken zo goed voor je zijn).
en, even een vraagje: is het raar als ik m'n longen 'voel'? Met roken heb ik dat niet, met vapen wel. Echt dat rare benauwde gevoel zeg maar, herkennen jullie dit?
Kreatorvrijdag 20 februari 2015 @ 08:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 07:57 schreef Fiddlergurl het volgende:
Goedemorgen lieve Fokkers,

Ik ben gisteravond gevraagd om een week de Levilon E-sig te proberen. Ik heb gister al even zitten vapen en ik moet zeggen: ik was niet teleurgesteld.

Het enige waar ik steeds aan moet denken (twisted verslavingsgedrag) is dat ik bang ben voor wat er mogelijk in zit (alsof peuken zo goed voor je zijn).
en, even een vraagje: is het raar als ik m'n longen 'voel'? Met roken heb ik dat niet, met vapen wel. Echt dat rare benauwde gevoel zeg maar, herkennen jullie dit?
Enige slechte stof is nicotine. Voor de rest zou het in theorie niet echt slecht moeten zijn. Zeker minder slecht dan sigaretten.
Dat je het in je jongen voelt kan 3 redenen hebben:

1. Te hoog nicotinegehalte
2. In e sigaretten zit geen hoest onderdrukkende troep
3. Het is meer waterdamp. Mensen met astma zullen er ook meer last van hebben. In principe kan het geen kwaad maar je kunt het wel voelen.
Fiddlergurlvrijdag 20 februari 2015 @ 08:12
Thanks. Ik had zelf ook al het idee dat het misschien iets te hoog nicotinegehalte was.
Ik rook zelf een pakje per dag (22 sig's met 0,8 mg nicotine), ik ga even andere cartomizers halen.

En wb de geruststelling: dank je wel ;)
Zithvrijdag 20 februari 2015 @ 10:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 07:57 schreef Fiddlergurl het volgende:
Goedemorgen lieve Fokkers,

Ik ben gisteravond gevraagd om een week de Levilon E-sig te proberen. Ik heb gister al even zitten vapen en ik moet zeggen: ik was niet teleurgesteld.

Het enige waar ik steeds aan moet denken (twisted verslavingsgedrag) is dat ik bang ben voor wat er mogelijk in zit (alsof peuken zo goed voor je zijn).
en, even een vraagje: is het raar als ik m'n longen 'voel'? Met roken heb ik dat niet, met vapen wel. Echt dat rare benauwde gevoel zeg maar, herkennen jullie dit?
http://www.perssupport.nl/apssite/permalink/89356 :)

quote:
Volgens de Raad van State kleven aan het gebruik van een elektronische sigaret geen gevaareigenschappen.
2dopevrijdag 20 februari 2015 @ 10:24
Sinds gister een andere liquid gebruikt (minty boom boom ofzo, die namen :') ) maar ik proef geen verschil met de ander, RY4. Het enige wat ik proef is een soort zoetige honingachtige smaak.

Nu ben ik absoluut geen fijn'proever' (qua sigaretten herkende ik ook nauwelijks verschil tussen merken) dus daar zal het wel door komen.

Ben nog steeds erg tevreden trouwens, ik merk dat ik de smaak niet eens heel belangrijk vind..
Sounddragonvrijdag 20 februari 2015 @ 14:55
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 10:24 schreef 2dope het volgende:
Sinds gister een andere liquid gebruikt (minty boom boom ofzo, die namen :') ) maar ik proef geen verschil met de ander, RY4. Het enige wat ik proef is een soort zoetige honingachtige smaak.

Nu ben ik absoluut geen fijn'proever' (qua sigaretten herkende ik ook nauwelijks verschil tussen merken) dus daar zal het wel door komen.

Ben nog steeds erg tevreden trouwens, ik merk dat ik de smaak niet eens heel belangrijk vind..
Het zal iets van caramel zijn denk ik; volgens mij is dat wat ze in die RY smaakjes stoppen ;)

Zolang het niet smerig is, is het goed toch? ^O^ Ik ben na een heel lange tijd eigenlijk alleen maar Pinkspot smaken dampen ook weer eens een beetje in de oude doos aan het graaien; best grappig, want de oude doos dateert een beetje van mijn prefab coil tanks era, en nu gooi ik dezelfde smaken weer in mijn rebuildable tank, en sommigen smaken beter als voorheen, maar er zitten er ook een paar bij waar het niet echt een verbetering is :')
Sounddragonvrijdag 20 februari 2015 @ 15:00
Ben gisteren en vandaag een beetje aan de poets geweest; wat is een Dremel toch een geweldig apparaat _O_

Heb de zwarte Russian die ik al een tijd niet had gebruikt een ratlookje gegeven; die zwarte coating werd al een beetje lelijk, dus ik heb hem effe een beetje geholpen >:) Heb de airhole trouwens ook opgeboord naar 3mm ofzo, net als mijn andere rusje, dat scheelt ook behoorlijk :P

DSC_1937_zpsoafnitbm.jpg

DSC_1953_zpsvcffxzey.jpg

Nu nog effe de originele zwarte driptip ook ratten, maar daar moet ook effe een boortje doorheen, want dat is ook een ienieminie gaatje.. dat moet anders :7
2dopevrijdag 20 februari 2015 @ 15:01
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 14:55 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Het zal iets van caramel zijn denk ik; volgens mij is dat wat ze in die RY smaakjes stoppen ;)
Zou ook heel goed kunnen, behoorlijke zoete inval.
quote:
Zolang het niet smerig is, is het goed toch? ^O^
Precies mijn punt, ik merk gewoon dat de throat hit/keelkriebel de sigaret goed imiteert. Ik begin er steeds meer in te geloven dat dit de ultieme stoppen-met-roken-methode is. Goed, nog maar 48 uur sigaretvrij maar nog geen enkele craving weer gehad.
KNAKvrijdag 20 februari 2015 @ 15:11
Dat blijft ook wel weg, die craving. Denk gewoon aan het niet meer uit je muil stinken, die gore bende wat je van je longen maakt met de daarbij uiteindelijk opkomende ellende

Eindelijk even tijd gevonden voor de 2.5 en 3mm boortjes. Vanavond weer even knutselen

De kenners hier mogen mij wat gaan aanraden;

.32 / 28g kanthal
2, 2,5 en 3mm staafjes
Muji en puff katoen

Roep maar eens wat wat ik vanavond in elkaar mag draaien op mijn Lemo :)

[ Bericht 54% gewijzigd door KNAK op 20-02-2015 16:21:37 ]
Sounddragonvrijdag 20 februari 2015 @ 16:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 15:11 schreef KNAK het volgende:
Dat blijft ook wel weg, die craving. Denk gewoon aan het niet meer uit je muil stinken, die gore bende wat je van je longen maakt met de daarbij uiteindelijk opkomende ellende

Eindelijk even tijd gevonden voor de 2.5 en 3mm boortjes. Vanavond weer even knutselen

De kenners hier mogen mij wat gaan aanraden;

.32 / 28g kanthal
2, 2,5 en 3mm staafjes
Muji en puff katoen

Roep maar eens wat wat ik vanavond in elkaar mag draaien op mijn Lemo :)

Ik had je een stukkie ékte kanthal mee moeten sturen :+

Fiks gewoon een paar coils met verschillende wraps en ga lekker klooien man :P En anders maak je maar een zippercoil van dat rolletje engelenhaar >:)
KNAKvrijdag 20 februari 2015 @ 18:17
Engelenhaar :p

Zipper zeg je. Dat is zeker ze eerst twisten en dan wikkelen
marc0871vrijdag 20 februari 2015 @ 18:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 00:50 schreef KNAK het volgende:
die kayfun is mooi... Mooier dan de Lemo zou ik zeggen.

Kayfun is dan min of meer gelijkwaardig te noemen tov van Lemo wat damp kwaliteit betreft?

En ik lees over een minicoil die het lekkerst zijn
Is dat als deze gedraaid is om een 2mm op een .28?
misschien interessant

marc0871vrijdag 20 februari 2015 @ 18:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 18:17 schreef KNAK het volgende:
Engelenhaar :p

Zipper zeg je. Dat is zeker ze eerst twisten en dan wikkelen
KNAKvrijdag 20 februari 2015 @ 18:31
2 à 3 kanthal draden in een boormachine en gaan :D

Wat dan uiteindelijk het damp resultaat is,... Wel leuk om een keer te proberen
marc0871vrijdag 20 februari 2015 @ 18:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 18:31 schreef KNAK het volgende:
2 à 3 kanthal draden in een boormachine en gaan :D

Wat dan uiteindelijk het damp resultaat is,... Wel leuk om een keer te proberen
3 draden met de klok mee en drie draden tegen de klok in.
die leg je tegen elkaar aan en dan draai je ze tegelijk tot een coil.

krijg je zoiets

149ak1G.jpg
Sounddragonvrijdag 20 februari 2015 @ 18:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 18:17 schreef KNAK het volgende:
Engelenhaar :p

Zipper zeg je. Dat is zeker ze eerst twisten en dan wikkelen
ja, but aai was kiddink heah :')

Ga eerst maar een beetje microcoils enzo bouwen.. De kans dat je iStick een zipper niet lust is vrij groot :+
marc0871vrijdag 20 februari 2015 @ 19:14
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 18:59 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

ja, but aai was kiddink heah :')

Ga eerst maar een beetje microcoils enzo bouwen.. De kans dat je iStick een zipper niet lust is vrij groot :+
oh ja :@ dat wel, natuurlijk.
die lust geen <1 ohm :+
Sounddragonvrijdag 20 februari 2015 @ 19:18
Geen idee hoe laag zo'n ding gaat, maar je komt met een dikke coil al rap powerz te kort. Geldt ook voor de Vaporshark trouwens.. Die lust ook geen dikke coils.. Dan is 40watt gewoon niet genoeg..
CocaColaLightvrijdag 20 februari 2015 @ 23:29
quote:
3s.gif Op donderdag 19 februari 2015 19:28 schreef Sounddragon het volgende:
Is het trouwens een idee om iets van een doosje rond te gaan sturen met ruil/probeerhandel? Ik kan flink spekken met mijn lade, dat is imho beter als wegpleuren op een gegeven moment.. En ik denk dat bijna iedereen wel ergens wat flesjes heeft waar hij niks meer mee doet.. Als iedereen er gewoon iets uithaalt en wat terugstopt, kan je voor een paar euro per verzending nieuwe dingen proberen en tegelijkertijd je oude smaakjes een nieuw huis bezorgen.
Ik heb in ieder geval wel wat liggen wat ik bij nader inzien toch niet zo lekker vond. De uitdaging die ik zie is het nicotine gehalte. Maar als er een doosje komt dan heb ik nog wel wat toevoegingen.

Gisteren hier vanuit mijn vakantie adres in Zuid Duitsland en vape shop in gelopen in de stad. Echt Super om de smaken te proeven. Ze hadden alles wat ze hadden in cheap clearomizer om te proeven in het schap staan. Alleen de verkoper was jammer hij snapte niks van coils zelf bouwen laat staan een rda. Helaas te weinig tijd gehad om alles te proeven. Maar wel wat lekkers gevonden :D
KNAKzaterdag 21 februari 2015 @ 01:00
3 coils in elkaar gevlochten, met als doel richting de 1 à 1.3ohm

Allen dus .28 kanthal op een 2.5mm

8 wraps ; over de 2 ohm
6 wraps ; 1.8ohm
4 ; 1.3 - 1,4. ...En deze er gelijk maar opgehouden.

Dus met deze materialen zal je nooit een wat langere coil met meerdere wraps kunnen bouwen en je ohm laag houden. In dat geval moet je zeker je kanthal veranderen...
Sounddragonzaterdag 21 februari 2015 @ 01:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 23:29 schreef CocaColaLight het volgende:

[..]

Ik heb in ieder geval wel wat liggen wat ik bij nader inzien toch niet zo lekker vond. De uitdaging die ik zie is het nicotine gehalte. Maar als er een doosje komt dan heb ik nog wel wat toevoegingen.

Gisteren hier vanuit mijn vakantie adres in Zuid Duitsland en vape shop in gelopen in de stad. Echt Super om de smaken te proeven. Ze hadden alles wat ze hadden in cheap clearomizer om te proeven in het schap staan. Alleen de verkoper was jammer hij snapte niks van coils zelf bouwen laat staan een rda. Helaas te weinig tijd gehad om alles te proeven. Maar wel wat lekkers gevonden :D
Voorlopig ben je de enige die interesse toont, dus we wachten nog even af..

quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 01:00 schreef KNAK het volgende:
3 coils in elkaar gevlochten, met als doel richting de 1 à 1.3ohm

Allen dus .28 kanthal op een 2.5mm

8 wraps ; over de 2 ohm
6 wraps ; 1.8ohm
4 ; 1.3 - 1,4. ...En deze er gelijk maar opgehouden.

Dus met deze materialen zal je nooit een wat langere coil met meerdere wraps kunnen bouwen en je ohm laag houden. In dat geval moet je zeker je kanthal veranderen...
Feauteau van je bouwsel hoort er natuurlijk wel bij heah :+
KNAKzaterdag 21 februari 2015 @ 01:43
Ow

Ja

Dat wordt dan de volgende probeersel ;)
In weze lukt het bouwen en plaatsen me wel prima... Wick erin, etc, geen issue.
Echter, Ik probeer ( nog steeds ja :') ) de logica te begrijpen. Je hebt verschillen in coil/ohm, etc, maar dat dat per bouwwerk zoveel verschil kan opleveren in smaak , damp, dat komt er gewoon niet in bij in. Ik kan maar moeilijk begrijpen dat door deze veranderingen er zoveel kwaliteit op te merken is... Wellicht is dit dan pas om te merken als je met grote verschillen wat maten, diameters, andere kanthal, andere wick te werk gaat, en niet als je alleen van .28 naar .26 gaat
Ik heb dan nu mijn eigen coil, de Lemo-standaard coil eruit, maar ik kan nou niet echt zeggen dat ik zeeën van verschil opmerk.

(Geef maar geen uitleg. Dat is hopeloos zoals dat al enigszins duidelijk is nu :D)


Wat betreft dat liquid ruilen, Als ik stock zou hebben dan had ik wel meegedaan...


Over liquids gesproken , iemand ervaring met cloudhouse Vapor ?

http://chvapor.corecommerce.com/Juice/

USA sapjes te vinden, maar of het wat is,....

[ Bericht 11% gewijzigd door KNAK op 21-02-2015 04:12:28 ]
marc0871zaterdag 21 februari 2015 @ 10:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 01:00 schreef KNAK het volgende:
3 coils in elkaar gevlochten, met als doel richting de 1 à 1.3ohm

Allen dus .28 kanthal op een 2.5mm

8 wraps ; over de 2 ohm
6 wraps ; 1.8ohm
4 ; 1.3 - 1,4. ...En deze er gelijk maar opgehouden.

Dus met deze materialen zal je nooit een wat langere coil met meerdere wraps kunnen bouwen en je ohm laag houden. In dat geval moet je zeker je kanthal veranderen...
hmmm. die waardes komen meer overeen met 30 gauge draad, volgens steam engine.

yep. dikkere draad.
ik heb hier 23 gauge draad en als ik er daar 6 van opzet, kom ik aan de 0,4 ohm. met 9 aan de 0,6.
van die laatste ga ik er zo 2 van in de clt 2 zetten. kom ik op 0,3 ohm uit.
Sounddragonzaterdag 21 februari 2015 @ 11:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 01:43 schreef KNAK het volgende:
Ow

Ja

Dat wordt dan de volgende probeersel ;)
In weze lukt het bouwen en plaatsen me wel prima... Wick erin, etc, geen issue.
Echter, Ik probeer ( nog steeds ja :') ) de logica te begrijpen. Je hebt verschillen in coil/ohm, etc, maar dat dat per bouwwerk zoveel verschil kan opleveren in smaak , damp, dat komt er gewoon niet in bij in. Ik kan maar moeilijk begrijpen dat door deze veranderingen er zoveel kwaliteit op te merken is... Wellicht is dit dan pas om te merken als je met grote verschillen wat maten, diameters, andere kanthal, andere wick te werk gaat, en niet als je alleen van .28 naar .26 gaat
Ik heb dan nu mijn eigen coil, de Lemo-standaard coil eruit, maar ik kan nou niet echt zeggen dat ik zeeën van verschil opmerk.

(Geef maar geen uitleg. Dat is hopeloos zoals dat al enigszins duidelijk is nu :D)

Wat betreft dat liquid ruilen, Als ik stock zou hebben dan had ik wel meegedaan...

Over liquids gesproken , iemand ervaring met cloudhouse Vapor ?

http://chvapor.corecommerce.com/Juice/

USA sapjes te vinden, maar of het wat is,....
Bestel maar een rolletje 28 gauge, dan kom je al aardig richting de ohm, en dan ga je aardig verschil merken. Misschien nog niet in smaak (misschien ook wél), maar iig in de reaktietijd en felheid van je coil, en hoe lager je gaat, hoe 'gekker' dat wordt. Helaas voor jou heb je daar ook meer power voor nodig naar gelang je lager gaat, maar dat is een kwestie van een bestellinkje bij FT plaatsen voor een mech en hier in NL effe batterijen en een lader aanschaffen.

SPOILER
En daarna breekt de kooppleuris uit :+
KNAKzaterdag 21 februari 2015 @ 13:04
haha

Dat was trouwens een 28g kanthal dat ik gebruikte ,.. Dat is dan ook het enige wat ik heb liggen. Een .32mm is dat geloof ik

Vooralsnog blijf ik even met deze setup, ook tot ik een goede leverancier heb gevoNden wat liquid betreft,.. Ik ben nu nog steeds teveel zoekende naar iets permanent lekkers.
Die cloudhouse vapor ga ik proberen :) mocht iemand ervaring hebben hoor ik dat graag
wipes66zaterdag 21 februari 2015 @ 17:40
giphy.gif

:P
MangoTreezaterdag 21 februari 2015 @ 18:29
quote:
P Busardo, wat een kerel is dat :D Wel goeie uitgebreide reviews ^O^

quote:
3s.gif Op donderdag 19 februari 2015 19:28 schreef Sounddragon het volgende:
Is het trouwens een idee om iets van een doosje rond te gaan sturen met ruil/probeerhandel? Ik kan flink spekken met mijn lade, dat is imho beter als wegpleuren op een gegeven moment.. En ik denk dat bijna iedereen wel ergens wat flesjes heeft waar hij niks meer mee doet.. Als iedereen er gewoon iets uithaalt en wat terugstopt, kan je voor een paar euro per verzending nieuwe dingen proberen en tegelijkertijd je oude smaakjes een nieuw huis bezorgen.
Ik doe graag mee, alhoewel het lastig meten wordt wat erin en eruit gaat. Ik neem aan dat je van alles wat je aanstaat mag proeven..? En DIY liquids lijkt me ook niet handig.
KNAKzaterdag 21 februari 2015 @ 19:10
Kon het niet laten en sample pakketje besteld bij cloudhousevapor van Mount Baker Flavor

Met code DF15 is er een korting van 10%, voor bezoekers van dampforum is dit ingesteld.
Voor 13 EUR 5 flesjes à 5ml incl. shipping...

Ben benieuwd,. Moge het maar de pink spot kwaliteit bereiken B-)
Sounddragonzaterdag 21 februari 2015 @ 22:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 18:29 schreef MangoTree het volgende:

[..]

P Busardo, wat een kerel is dat :D Wel goeie uitgebreide reviews ^O^

[..]

Ik doe graag mee, alhoewel het lastig meten wordt wat erin en eruit gaat. Ik neem aan dat je van alles wat je aanstaat mag proeven..? En DIY liquids lijkt me ook niet handig.
je mag proeven, maar je mag er natuurlijk ook een flesje uithalen en er iets anders in stoppen. Zolang je niet 10 volle flesjes eruithaalt en er 10 bijna lege voor terugstopt ;)
DIY vinnik op zich goed, zolang er maar op staat wat het is, en van wie het komt.. Je hebt zelf de keuze om het te proberen of niet.. Effe 10 druppies in een dripper om te proeven kan/mag ook..
Zithzondag 22 februari 2015 @ 00:16
Heb nog een hoop zoet meuk die jullie mogen hebben :P
MangoTreezondag 22 februari 2015 @ 01:13
Ik tel al 4 enthousiastelingen? :9~
KNAKzondag 22 februari 2015 @ 02:54
Leuk idee, zou graag mee willen doen, maar wil ook reëel zijn en daar ik weinig lekkers kan toevoegen vraag ik me af of het de moeite waard is. Het is uiteindelijk toch wel beetje link; pinkspot eruit, dekangetje erin,... Dat wil je uiteindelijk ook niet echt als deelnemer lijkt mij :p

Ik doe wel een keer mee als ik iets gevonden heb wat ik in een grote hoeveelheid naar me toe haal, wat het delen met die doos waard is.
MangoTreezondag 22 februari 2015 @ 09:16
Of je maakt 2 segmenten in de doos. Er liggen bijv. 10 kwaliteits-flesjes in, waarvan je van alles kan proberen en je voegt daarna dus ook weer kwaliteit toe. Maakt het wel leuk om goeie dingen te ontdekken. Wat je toevoegt aan de doos geef je aan en dat is meteen een soort controle of je de kwaliteit in stand probeert te houden. En bijv. minimaal twee volle toevoegen om de inhoud op peil te houden.

En segment 2 is voor DIY en 'goedkopere' meuk waar je toch vanaf wil maar wellicht de volgende weer mee blij kan maken en/of verrassen met jouw receptje, positief of negatief O+

Zoiets?

edit: Oh, de doos moet natuurlijk vol beginnen maar ik ben ook wel bereid om 2 'mooie' vloeistoffen te bestellen en bij Sounddragon af te laten leveren, ik heb nu ook sowieso ook niets wat ik erin zou willen stoppen. Dit is uiteraard allemaal op basis van vertrouwen maar als je meedoet komt er op een gegeven moment wel een heel leuk proeftuintje bij je binnen... maar er zitten nog wat haken en ogen aan ja. Count me in :)

[ Bericht 14% gewijzigd door MangoTree op 22-02-2015 09:54:50 ]
MangoTreezondag 22 februari 2015 @ 11:28
Iets anders, mijn DIY begint te lukken. De eerste 10ml passievrucht was zwaar mislukt maar ik had ook 2x teveel smaakstof toegevoegd als aangegeven (pietje ongeduld) maar gister een nieuwe gemaakt met groene appel en dat is na 1 dagje staan eigenlijk nu al lekker. Er zou nog een druppeltje sweetener bij kunnen. Vooral dat ik de nicotine nu zelf kan regelen (deze gemaakt op 4mg) is wel een fijne bijkomstigheid.

Ik wacht nog steeds op mijn Capella smaakstofjes (en een zoetmaker), moeten er morgen echt wel zijn en dan heb ik wel goede hoop dat daar ook wel wat lekker uit gaat komen.

Ik vraag me alleen het verschil in de vele soorten base-vloeistof wat je kan krijgen. Ik heb van Oliespuitje 2x 100 ml die ¤8,50 per stuk waren, maar ik zag later dat dat eigenlijk nog veel goedkoper kan, bijv. bij vapingbase.nl is het ¤3,39 per 100ml. Weet iemand wat het verschil daarin is?
Bownyzondag 22 februari 2015 @ 12:02
Ik zou die sites gewoon vergeten en het halen bij www.vapebase.de

9 Euro voor een liter PG en 8,50 voor VG. Flesje met nicotine erbij en je bent voor de komende 2 jaar voorzien. Uiteraard kan je ook VG/PG base kopen waar al een x-concentratie nicotine inzit.

Ik heb daar al enkele liters gehaald en het is prima spul. Komt meestal binnen 3-4 dagen binnen, shipping kost ook wat natuurlijk, maar zelfs dan ben je fors goedkoper uit (en 7% korting op je eerste order).
MangoTreezondag 22 februari 2015 @ 12:19
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 12:02 schreef Bowny het volgende:
Ik zou die sites gewoon vergeten en het halen bij www.vapebase.de

9 Euro voor een liter PG en 8,50 voor VG. Flesje met nicotine erbij en je bent voor de komende 2 jaar voorzien. Uiteraard kan je ook VG/PG base kopen waar al een x-concentratie nicotine inzit.

Ik heb daar al enkele liters gehaald en het is prima spul. Komt meestal binnen 3-4 dagen binnen, shipping kost ook wat natuurlijk, maar zelfs dan ben je fors goedkoper uit (en 7% korting op je eerste order).
Thanks. Wat een groot verschil ja maar een liter bestellen gaat me toch te ver, wellicht over een tijdje als het DIY-en me echt gaat bevallen. Maar die prijzen maken me nog meer nieuwsgierig naar kwaliteitsverschillen met het oog op veiligheid/gezondheid.
Sounddragonzondag 22 februari 2015 @ 12:22
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 02:54 schreef KNAK het volgende:
Leuk idee, zou graag mee willen doen, maar wil ook reëel zijn en daar ik weinig lekkers kan toevoegen vraag ik me af of het de moeite waard is. Het is uiteindelijk toch wel beetje link; pinkspot eruit, dekangetje erin,... Dat wil je uiteindelijk ook niet echt als deelnemer lijkt mij :p

Ik doe wel een keer mee als ik iets gevonden heb wat ik in een grote hoeveelheid naar me toe haal, wat het delen met die doos waard is.
Je kunt er dan de volgende keer toch wat lekkers aan toevoegen? Ik zie het probleem niet zo.. er zullen sowieso redelijk wat goedkopere liquids in zitten daar ik natuurlijk mijn lade met Diamond Flavours vet ga leegkieperen in de doos, en dat is gewoon graaispul; pak maar raak voor een knaak; allemaal nieuwe flesjes en ik heb er zat. :)

quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 09:16 schreef MangoTree het volgende:
Of je maakt 2 segmenten in de doos. Er liggen bijv. 10 kwaliteits-flesjes in, waarvan je van alles kan proberen en je voegt daarna dus ook weer kwaliteit toe. Maakt het wel leuk om goeie dingen te ontdekken. Wat je toevoegt aan de doos geef je aan en dat is meteen een soort controle of je de kwaliteit in stand probeert te houden. En bijv. minimaal twee volle toevoegen om de inhoud op peil te houden.

En segment 2 is voor DIY en 'goedkopere' meuk waar je toch vanaf wil maar wellicht de volgende weer mee blij kan maken en/of verrassen met jouw receptje, positief of negatief O+

Zoiets?

edit: Oh, de doos moet natuurlijk vol beginnen maar ik ben ook wel bereid om 2 'mooie' vloeistoffen te bestellen en bij Sounddragon af te laten leveren, ik heb nu ook sowieso ook niets wat ik erin zou willen stoppen. Dit is uiteraard allemaal op basis van vertrouwen maar als je meedoet komt er op een gegeven moment wel een heel leuk proeftuintje bij je binnen... maar er zitten nog wat haken en ogen aan ja. Count me in :)
2 secties is op zich wel een goed idee; ééntje met sample only, dus laten zitten, proeven en meteen weer meesturen, of eruit halen en vervangen door iets wat kwalitatief hetzelfde is, en een deel met uitwissel flesjes..
Annezondag 22 februari 2015 @ 12:25
Probeer er wel een brievenbuspakketje van te maken. Scheelt weer 3 euro verzendkosten steeds.
Bownyzondag 22 februari 2015 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 12:19 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Thanks. Wat een groot verschil ja maar een liter bestellen gaat me toch te ver, wellicht over een tijdje als het DIY-en me echt gaat bevallen. Maar die prijzen maken me nog meer nieuwsgierig naar kwaliteitsverschillen met het oog op veiligheid/gezondheid.
Met de veiligheid zit het wel goed. Het is allemaal USP/EP gecertificeerd/getest. Vapebase is volgens mij wel 1 van de populairdere base-sites onder de dampers. Het probleem is niet zozeer dat het daar veel goedkoper is, maar hier eigenlijk veel te duur. Dit geldt natuurlijk sowieso altijd voor kleinverpakkingen. Het spul wat een oliespuitje verkoopt, wordt ook gewoon ergens anders voor een prikkie ingekocht.

2 Liter aan vloeistoffen is ook veel (je kunt ook gewoon 1 liter VG/PG base kopen ipv 2 losse componenten), maar wel erg handig. Ik geef veel weg, kloot wat aan en als het niets is, spoel ik het zo door de plee...geen centje pijn :)

Maar als je nog niet weet of DIY-en wat voor je is, is beginnen met wat kleine flesjes beter natuurlijk.
KNAKzondag 22 februari 2015 @ 13:27
Ik krijg kleine tintelingen wanneer ik denk aan dat DIY liquids maken, maw begin ik enige vorm van interesse te ontwikkelen daar dit vapen voor mij dė ontdekking is van 2015, maar de kosten toch redelijk hoog kunnen oplopen met al die liquids.

Ik heb me er nog niet in verdiept, maar als ik logisch probeer na te denken kom ik uit bij dus verhouding VG en/of PG, nicotine en smaakstof

Deze samen mixen als een milkshake en klaar

Is het niet zo dat ook DIY uiteindelijk maar beperkt is daar je altijd te maken heb met de smaakstoffen en de variatie ervan? Als je een shop hebt met 10 smaakstoffen is dat dan ook gelijk je limiet wat mogelijkheden per smaak betreft , tenzij je smaken gaat mixen.

Wellicht dat het hem in de kosten zit; smaakstoffen bestellen zal dan beduidend lager zijn waardoor je meer kwantiteit voor weinig geld in huis kan halen

[ Bericht 0% gewijzigd door KNAK op 22-02-2015 13:32:43 ]
MangoTreezondag 22 februari 2015 @ 13:40
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 13:27 schreef KNAK het volgende:
Ik krijg kleine tintelingen wanneer ik denk aan dat DIY liquids maken, maw begin ik enige vorm van interesse te ontwikkelen daar dit vapen voor mij dė ontdekking is van 2015, maar de kosten toch redelijk hoog kunnen oplopen met al die liquids.

Ik heb me er nog niet in verdiept, maar als ik logisch probeer na te denken kom ik uit bij dus verhouding VG en/of PG, nicotine en smaakstof

Deze samen mixen als een milkshake en klaar

Is het niet zo dat ook DIY uiteindelijk maar beperkt is daar je altijd te maken heb met de smaakstoffen en de variatie ervan? Als je een shop hebt met 10 smaakstoffen is dat dan ook gelijk je limiet wat mogelijkheden per smaak betreft , tenzij je smaken gaat mixen.

Wellicht dat het hem in de kosten zit; smaakstoffen bestellen zal dan beduidend lager zijn waardoor je meer kwantiteit voor weinig geld in huis kan halen
Ik denk dat je minimaal wel een maand of 2/3 aan klooien verder bent voordat je tevreden bent met je brouwsels. Ook omdat je het eigenlijk minimaal een week of drie moet laten rijpen etc. Dus het kost ook wel wat geduld en investering (aan de juiste smaakstoffen vinden) maar uiteindelijk ga je veel goedkoper dampen.

quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 12:31 schreef Bowny het volgende:

[..]

Met de veiligheid zit het wel goed. Het is allemaal USP/EP gecertificeerd/getest. Vapebase is volgens mij wel 1 van de populairdere base-sites onder de dampers. Het probleem is niet zozeer dat het daar veel goedkoper is, maar hier eigenlijk veel te duur. Dit geldt natuurlijk sowieso altijd voor kleinverpakkingen. Het spul wat een oliespuitje verkoopt, wordt ook gewoon ergens anders voor een prikkie ingekocht.

2 Liter aan vloeistoffen is ook veel (je kunt ook gewoon 1 liter VG/PG base kopen ipv 2 losse componenten), maar wel erg handig. Ik geef veel weg, kloot wat aan en als het niets is, spoel ik het zo door de plee...geen centje pijn :)

Maar als je nog niet weet of DIY-en wat voor je is, is beginnen met wat kleine flesjes beter natuurlijk.
Duidelijk, 1 liter PG/VG + nicotine lijkt me nu inderdaad toch wel een interessante en handige keuze, dan kom ik incl. verzenden op ¤26, die korting krijg je als je voor ¤30 of meer besteld maar mag de pret niet drukken. Thanks ^O^
MangoTreezondag 22 februari 2015 @ 13:57
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 13:27 schreef KNAK het volgende:
Is het niet zo dat ook DIY uiteindelijk maar beperkt is daar je altijd te maken heb met de smaakstoffen en de variatie ervan? Als je een shop hebt met 10 smaakstoffen is dat dan ook gelijk je limiet wat mogelijkheden per smaak betreft , tenzij je smaken gaat mixen.
Dus oneindige mogelijkheden maar de meeste recepten die ik gezien heb waren max. drie verschillende smaakstoffen, zover ik gezien heb dus ;)

Je moet deze youtube eens bekijken, hij proeft zijn smaakstoffen dus gewoon (verdund met water) om zo tot zijn recepten te komen, zo had ik het nog niet bedacht :')

KNAKzondag 22 februari 2015 @ 13:59
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 13:40 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Ik denk dat je minimaal wel een maand of 2/3 aan klooien verder bent voordat je tevreden bent met je brouwsels. Ook omdat je het eigenlijk minimaal een week of drie moet laten rijpen etc. Dus het kost ook wel wat geduld en investering (aan de juiste smaakstoffen vinden) maar uiteindelijk ga je veel goedkoper dampen.

[..]

Duidelijk, 1 liter PG/VG + nicotine lijkt me nu inderdaad toch wel een interessante en handige keuze, dan kom ik incl. verzenden op ¤26, die korting krijg je als je voor ¤30 of meer besteld maar mag de pret niet drukken. Thanks ^O^
Om als voorbeeld te nemen

http://vapeon.co.uk/index(...)r=category&id_lang=1

Pink spot aroma's, paar euro voor 10ml

Dan neem je voor een paar euro 10ml base 50/50 op 6mg nicotine, en je bespaart zo klauwen vol met geld voor mooie kwaliteit liquid.

Als je het hebt over 2 zaken die je moet mixen, je base en aroma, en voor zover ik dat lees is er een aanbeveling om rond de 10% aroma te zitten, wat kan er dan nog misgaan ?
MangoTreezondag 22 februari 2015 @ 14:00
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 13:59 schreef KNAK het volgende:

[..]

Om als voorbeeld te nemen

http://vapeon.co.uk/index(...)r=category&id_lang=1

Pink spot aroma's, paar euro voor 10ml

Dan neem je voor een paar euro 10ml base 50/50 op 6mg nicotine, en je bespaart zo klauwen vol met geld voor mooie kwaliteit liquid.

Als je het hebt over 2 zaken die je moet mixen, je base en aroma, en voor zover ik dat lees is er een aanbeveling om rond de 10% aroma te zitten, wat kan er dan nog misgaan ?
Dat het niet smaakt zoals je verwacht? :Y)
KNAKzondag 22 februari 2015 @ 14:04
:D

Dat kan dat je teveel/te weinig aroma erin knalt, of dat de smaak van aroma je niet aanstaat en dat dit nog steeds vies blijft hoe je er ook aan weet te knutselen

Of denk ik hier nu iets te simpel over ?
marc0871zondag 22 februari 2015 @ 14:08
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 13:57 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Dus oneindige mogelijkheden maar de meeste recepten die ik gezien heb waren max. drie verschillende smaakstoffen, zover ik gezien heb dus ;)

Je moet deze youtube eens bekijken, hij proeft zijn smaakstoffen dus gewoon (verdund met water) om zo tot zijn recepten te komen, zo had ik het nog niet bedacht :')

er zijn e-liquids met 20 verschillende aroma's erin.
er zijn websites met recepten.
daar worden ook vaak recepten met 4, 5 of meer smaken gemaakt.
ook met smaakstoffen van verschillende fabrikanten.
MangoTreezondag 22 februari 2015 @ 14:11
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 14:04 schreef KNAK het volgende:
:D

Dat kan dat je teveel/te weinig aroma erin knalt, of dat de smaak van aroma je niet aanstaat en dat dit nog steeds vies blijft hoe je er ook aan weet te knutselen

Of denk ik hier nu iets te simpel over ?
Het is opnieuw een compleet nieuwe wereld die open gaat, liquid breathing, liquid steeping, ultrasonic cleaners, yoghurtmakers, etc. etc. Zal vast een reden hebben al die meuk die mensen erbij halen.

quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 14:08 schreef marc0871 het volgende:

[..]

er zijn e-liquids met 20 verschillende aroma's erin.
er zijn websites met recepten.
daar worden ook vaak recepten met 4, 5 of meer smaken gemaakt.
ook met smaakstoffen van verschillende fabrikanten.
Dat zeg ik, voor zover ik gezien heb :@ Maar lijkt me niet van toepassing als je begint met DIY, maar goed, het kan dus.
Bownyzondag 22 februari 2015 @ 15:33
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 13:40 schreef MangoTree het volgende:

Duidelijk, 1 liter PG/VG + nicotine lijkt me nu inderdaad toch wel een interessante en handige keuze, dan kom ik incl. verzenden op ¤26, die korting krijg je als je voor ¤30 of meer besteld maar mag de pret niet drukken. Thanks ^O^
Je zou eventueel gelijk de sweetener en wat plastic pipetjes mee kunnen bestellen. Dan kom je wel aan die 30 euro denk ik. :)
2dopezondag 22 februari 2015 @ 20:11
http://www.spectator.co.u(...)garettes-save-lives/

Interessant artikel.
Sounddragondinsdag 24 februari 2015 @ 23:48
Lekker rustig hier, niemand iets te melden? Niks nieuws gekocht? Niks gebouwd? Geen newbies?
KNAKwoensdag 25 februari 2015 @ 00:33
:9

quote:
1 - [MBVS5] MBV 5ml Sampler Pack @ 12,50 ¤
Nicotine Level: 6mg/ml (Light)
PG/VG Ratio: 20% PG 80% VG
Flavor #1: Banana
Flavor #2: Faux Hawk
Flavor #3: Berry Creamy
Flavor #4: Hawk Sauce
Flavor #5: Strawberry Shortcake
Add a Flavor Shot: 1
Vandaag shipped,,. M'n eerste (op wat zalige pink spot na) USA sapjes
Ben reuze benieuwd of het wat is,.. Zo ja vind ik 50ml voor ¤15 niet veel waar ik dan veel gebruik van ga maken

Ik heb zover ik weet nog geen 80%vg erin gehad,.. In een Lemo moet dat wel lukken lijkt mij,..
Overigens m'n eerste dry hit mogen ervaren ... en dat is niet best :D
gooddaddywoensdag 25 februari 2015 @ 07:34
Ook maar eens een samplepack besteld. Ben benieuwd
Kreatorwoensdag 25 februari 2015 @ 08:56
quote:
3s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 23:48 schreef Sounddragon het volgende:
Lekker rustig hier, niemand iets te melden? Niks nieuws gekocht? Niks gebouwd? Geen newbies?
Ik heb nog een halve liter liquid staan en mijn iStick is nog niet oud genoeg om te vervangen. :7.

Waar ik wel last van heb is hoesten. Heb de laatste paar weken verkoudheid gehad en met sigaretten merk je dan weinig omdat er hoestonderdrukkende troep in zit, maar ik merk met mijn e-sigaret dat ik heel snel begin te hoesten. Dat is wel irritant.
Zithwoensdag 25 februari 2015 @ 10:00
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 00:33 schreef KNAK het volgende:
:9

[..]

Vandaag shipped,,. M'n eerste (op wat zalige pink spot na) USA sapjes
Ben reuze benieuwd of het wat is,.. Zo ja vind ik 50ml voor ¤15 niet veel waar ik dan veel gebruik van ga maken

Ik heb zover ik weet nog geen 80%vg erin gehad,.. In een Lemo moet dat wel lukken lijkt mij,..
Overigens m'n eerste dry hit mogen ervaren ... en dat is niet best :D
Linku?
Zithwoensdag 25 februari 2015 @ 10:02
quote:
14s.gif Op woensdag 25 februari 2015 08:56 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik heb nog een halve liter liquid staan en mijn iStick is nog niet oud genoeg om te vervangen. :7.

Waar ik wel last van heb is hoesten. Heb de laatste paar weken verkoudheid gehad en met sigaretten merk je dan weinig omdat er hoestonderdrukkende troep in zit, maar ik merk met mijn e-sigaret dat ik heel snel begin te hoesten. Dat is wel irritant.
Yep! Ik heb wel eens om te testen gedampt, wat mij in het begin warme longen geeft oid, sigaret hijsje genomen... en daarna is het dampen zo zacht als boter....
0108danielwoensdag 25 februari 2015 @ 10:03
Nooit gedaan inderdaad
2dopewoensdag 25 februari 2015 @ 10:40
quote:
3s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 23:48 schreef Sounddragon het volgende:
Lekker rustig hier, niemand iets te melden? Niks nieuws gekocht? Niks gebouwd? Geen newbies?
Nog steeds newbie, nu één week sigaretloos en nog nog steeds tevreden met iStick. Espresso-smaak is van de drie e-liquids die ik nu heb geprobeerd de enige die ik kan herkennen als zodanig :P Goeie shit wel.

quote:
14s.gif Op woensdag 25 februari 2015 08:56 schreef Kreator het volgende:

Waar ik wel last van heb is hoesten. Heb de laatste paar weken verkoudheid gehad en met sigaretten merk je dan weinig omdat er hoestonderdrukkende troep in zit, maar ik merk met mijn e-sigaret dat ik heel snel begin te hoesten. Dat is wel irritant.
Maar dan hoest je toch eigenlijk 'normaal' als gevolg van hoesten?
Of heb je het idee dat het dampen ook/extra hoest veroorzaakt?

Ik merk dat mijn kucheltje wat ik af en toe heb nog niet minder is. Maarja, wat is een week.
Kreatorwoensdag 25 februari 2015 @ 11:02
quote:
2s.gif Op woensdag 25 februari 2015 10:40 schreef 2dope het volgende:
Maar dan hoest je toch eigenlijk 'normaal' als gevolg van hoesten?
Of heb je het idee dat het dampen ook/extra hoest veroorzaakt?
Krijg echt een extra kriebel in de keel tijdens/na het dampen. Alsof de vochtige damp het een beetje aanwakkert.
KNAKwoensdag 25 februari 2015 @ 11:09
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 10:00 schreef Zith het volgende:

[..]

Linku?
Cloudhousevapor.com

Restocked en df15 codes proberen, in ieder geval gaf die laatste mij 10% korting

Edit
quote:
de nieuwe 20% code is 'restocked'
Dit is het laatste wat ze er over op dampforum zeggen. Die df15 gaf mij 10%

[ Bericht 16% gewijzigd door KNAK op 25-02-2015 11:18:04 ]
Zithwoensdag 25 februari 2015 @ 11:44
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 00:33 schreef KNAK het volgende:
:9

[..]

MBV 5ml Sampler Pack

Zo ja vind ik 50ml voor ¤15 niet veel waar ik dan veel gebruik van ga maken

5x5ml is 25ml toch? :P
KNAKwoensdag 25 februari 2015 @ 12:24
Haha. Ja Ik doelde meer op dat ik als die samples goed zijn ik de 50 ga nemen.
Ik had het over 2 verschillende bestellingen. Nu krijg ik inderdaad 25 binnen
0108danielwoensdag 25 februari 2015 @ 12:40
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 11:44 schreef Zith het volgende:

[..]

5x5ml is 25ml toch? :P
Volgens mij wel :p
0108danielwoensdag 25 februari 2015 @ 12:40
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 07:34 schreef gooddaddy het volgende:
Ook maar eens een samplepack besteld. Ben benieuwd
Top!