In Groningen op de markt en kaaswinkelsquote:Op donderdag 25 september 2014 22:06 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Die moet ik proberen! Waar is dat te koop?
Dank je!quote:Op donderdag 25 september 2014 22:16 schreef Chewie het volgende:
[..]
In Groningen op de markt en kaaswinkels
En volgens deze site in het hele land maar weinig adressen
http://www.lekkertafelen.nl/specials/eerlijke-buffelmozzarella/
Een teken dat ons milieu zo vervuild is, of een teken dat we heel goed kunnen onderzoeken?quote:Op vrijdag 26 september 2014 15:14 schreef Isegrim het volgende:
Ja, dat is veel schokkender dan alles wat ze verder over honing hebben ontdekt.
Ja, als je wat voor het milieu wilt doen koop je honing bij de imker om de hoek ipv biologische uit Chili of Verweggistan. Zoals je ook beter tomaten uit het westland kan kopen dan biologische ingevlogen tomaten uit Israel.quote:Op vrijdag 26 september 2014 17:18 schreef golfer het volgende:
Weer een paar mythes over honing en biologische producten omver gekegeld.
quote:Op vrijdag 26 september 2014 17:18 schreef golfer het volgende:
Weer een paar mythes over honing en biologische producten omver gekegeld.
Ik ga jou nog eens Biologisch Links de nek om draaienquote:Op vrijdag 26 september 2014 18:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, als je wat voor het milieu wilt doen koop je honing bij de imker om de hoek ipv biologische uit Chili of Verweggistan. Zoals je ook beter tomaten uit het westland kan kopen dan biologische ingevlogen tomaten uit Israel.
Waarom? Klopt het niet wat ik zeg?quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:17 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ga jou nog eens Biologisch Links de nek om draaien
Ja het klopt, daarom juist....quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom? Klopt het niet wat ik zeg?
Al heel erg lang hoor, laat je niet bang maken omdat men zo goed kan meten.quote:
Ah, okay.quote:
Neh... ik ben niet bang, ik zie het wel Je ontkomt er toch niet meer aan...quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Al heel erg lang hoor, laat je niet bang maken omdat men zo goed kan meten.
neh, was een grapje, zou ik nooit doen...quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah, okay.
En waarom wil je dan mijn nek omdraaien?
Beide, zou ik zeggen. Ik vind het wel vrij droevig dat onze rotzooi werkelijk overal te vinden is.quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een teken dat ons milieu zo vervuild is, of een teken dat we heel goed kunnen onderzoeken?
Zonder het onderzocht te hebben wed ik dat in biologische imkerhoning aan te tonen is dat er Teer en Nicotine in zit
Trouwens ook een mythe, als je de kindersterfte buiten de stats laat worden mensen niet zoveel ouder tegenwoordigquote:Op vrijdag 26 september 2014 18:30 schreef Spanky78 het volgende:
Achja, ondanks al die troep worden we gemiddeld 82 jaar. Toen iedereen per definitie biologisch at werd men niet te dik, maar als je de 40 haalde was dat heel aardig.. Alles in perspectief.
Het is allemaal erg goed voor je....quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat " 100% Natuurlijk" op producten zetten is een reclametruuk waar Lucky Strike (goddelijk lekkere peuken) mee zijn begonnen als ik het goed heb, zij hebben destijds "its toasted" op de pakjes gezet. Dit betekende niets, alle tabak voor sigaretten wordt getoast.
quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:31 schreef Igen het volgende:
'Vers sap, 100% natuurlijk en ambachtelijk gemaakt van zorgvuldig geselecteerde vruchten'
Ligt er maar aan wat je 'zoveel' noemt natuurlijk. Maar mensen worden inderdaad al eeuwen lang regelmatig ouder dan 60.quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Trouwens ook een mythe, als je de kindersterfte buiten de stats laat worden mensen niet zoveel ouder tegenwoordig
De oudste mensen werden altijd zo oud als nu. Nu zijn het er veel meer.quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Trouwens ook een mythe, als je de kindersterfte buiten de stats laat worden mensen niet zoveel ouder tegenwoordig
Ze smaken wel degelijk anders dan andere standaard sigaretten. Of het komt door het 'toasten' laat ik in het midden, maar als ik een lucky weggeef hoor ik regelmatig dat ze ze toch niet fijn vonden.quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is allemaal erg goed voor je....
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:38 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ligt er maar aan wat je 'zoveel' noemt natuurlijk. Maar mensen worden inderdaad al eeuwen lang regelmatig ouder dan 60.
10 tot 15 jaar vind ik best veel.quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
En dan te weten dat vaccinaties en andere zaken die de kindersterfte terugbracht er nog helemaal niet zo lang zijn
Riolering en schoon drinkwater was stap 1.quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
En dan te weten dat vaccinaties en andere zaken die de kindersterfte terugbracht er nog helemaal niet zo lang zijn
Ik heb tot ik stopte met roken altijd lucky's gerookt, zonder filter. Heerlijkquote:Op vrijdag 26 september 2014 18:41 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ze smaken wel degelijk anders dan andere standaard sigaretten. Of het komt door het 'toasten' laat ik in het midden, maar als ik een lucky weggeef hoor ik regelmatig dat ze ze toch niet fijn vonden.
dat was in de 19e eeuw een grote stap voorwaarts.quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:49 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Riolering en schoon drinkwater was stap 1.
Best ongezond ookquote:Op vrijdag 26 september 2014 18:55 schreef Spanky78 het volgende:
Sigaretten worden allemaal gesaust met vanalles en nog wat. Allerlei suikers, smaakstoffen, zoetstoffen etc. Worden gemengd met de tabak. Ik heb wel eens gesproken met iemand die smaaktesten deed met sigaretten, best apart beroep.
Bedoel je de serie produkten uit eigen omgeving?quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:37 schreef Isegrim het volgende:
Oh, en nog een tandje erger: al die producten 'met oorsprong' van de Jumbo tegenwoordig. Ja, want de andere producten hebben geen oorsprong?
Is het nou echt de modus (=meest voorkomende waarde) die ze hier bedoelen of hebben ze er gewoon een misleidende titel aan gegeven?quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
En dan te weten dat vaccinaties en andere zaken die de kindersterfte terugbracht er nog helemaal niet zo lang zijn
Geen idee, heb het van wikipediaquote:Op vrijdag 26 september 2014 23:07 schreef Felagund het volgende:
[..]
Is het nou echt de modus (=meest voorkomende waarde) die ze hier bedoelen of hebben ze er gewoon een misleidende titel aan gegeven?
Bij veel data maakt het waarschijnlijk niets uit, maar het viel me op omdat de mediaan of het gemiddelde veel vaker worden gebruikt. Overigens ook opvallend dat tot ongeveer 1960 de sterfleeftijd voor mannen en vrouwen nog ongeveer gelijk is en dat daarna er ineens een verschil van 5 jaar is.quote:Op vrijdag 26 september 2014 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, heb het van wikipedia
Heeft niks met eigen omgeving te maken. Tenzij Ierland daar onder valt.quote:Op vrijdag 26 september 2014 23:05 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Bedoel je de serie produkten uit eigen omgeving?
Volgens mij is het de modus en dat is ook de juiste plaatsmaat om aan te geven waar piet het over had. Kindersterfte haalt het gemiddelde behoorlijk omlaag.quote:Op vrijdag 26 september 2014 23:07 schreef Felagund het volgende:
[..]
Is het nou echt de modus (=meest voorkomende waarde) die ze hier bedoelen of hebben ze er gewoon een misleidende titel aan gegeven?
Klopt idd, had eerst aangenomen dat het ongeveer normaal verdeeld is, maar er zijn natuurlijk relatief meer mensen die heel jong sterven dan heel oud.quote:Op zaterdag 27 september 2014 21:04 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Volgens mij is het de modus en dat is ook de juiste plaatsmaat om aan te geven waar piet het over had. Kindersterfte haalt het gemiddelde behoorlijk omlaag.
Volgens mij wel, bij De Slimste mens kwam ze ook niet echt slim over. Ik erger mij trouwens niet aan haar, maar heb ook een beetje een zwak voor haar.quote:
Dat wel.quote:
Is dat al een milf? Een meisje van die leeftijd?quote:
Je weet waar MILF voor staat? Of ken je die term alleen van vieze websites?quote:Op zondag 28 september 2014 01:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Is dat al een milf? Een meisje van die leeftijd?
Sigarettenquote:Op zaterdag 27 september 2014 20:53 schreef Felagund het volgende:
[..]
Bij veel data maakt het waarschijnlijk niets uit, maar het viel me op omdat de mediaan of het gemiddelde veel vaker worden gebruikt. Overigens ook opvallend dat tot ongeveer 1960 de sterfleeftijd voor mannen en vrouwen nog ongeveer gelijk is en dat daarna er ineens een verschil van 5 jaar is.
Ze weet i.i.g. wel raad met een worstquote:Op zondag 28 september 2014 02:03 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Je weet waar MILF voor staat? Of ken je die term alleen van vieze websites?
Ze heeft zelfs zwanger dit programma gepresenteerd.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nee, ik vind het ook irritant, meisjesgedrag.quote:Op zaterdag 27 september 2014 21:17 schreef Klaploper het volgende:
Ben ik trouwens de enige die me ergert aan het kinderachtige bakvisjesgedrag van Marijn? Zal vast een heel leuk meisje zijn en het hoort een beetje bij het programma, maar ze maakt het wel erg bont.
Kind uitgepoept zorgt voor de M in MILF jaquote:Op zondag 28 september 2014 01:52 schreef golfer het volgende:
Is dat al een milf? Een meisje van die leeftijd?
In 1961?quote:Op zondag 28 september 2014 02:50 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Oorlog?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vond het wel een leuke aflevering, maar helaas niets 'schokkends'. Ik denk dat het grootste gevolg zal zijn dat tokkies met hun rottweilers gaan huilen ondat ze dachten dat de geknoopte huiden daadwerkelijk botten waren.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 22:12 schreef golfer het volgende:
Leuke uitzending over hondenbotten en de hoofdrolhond, Hummer, is dus net overleden.
Chroom in botten.
En stierenpenissen, hetgeen in China een lekkernij voor mensen schijnt te zijn.
Ze is 32quote:Op zondag 28 september 2014 01:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Is dat al een milf? Een meisje van die leeftijd?
Opnames in de dierenwinkel waren in de Rentenaar in Koog aan de Zaan.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 22:12 schreef golfer het volgende:
Leuke uitzending over hondenbotten en de hoofdrolhond, Hummer, is dus net overleden.
Chroom in botten.
En stierenpenissen, hetgeen in China een lekkernij voor mensen schijnt te zijn.
Ik vond dat stukje met de HEMA wel vaag. Wordt de HEMA op hun blauwe ogen geloofd of hebben ze bijvoorbeeld testresultaten gezien of zelf een analyse op een ander 'bot' van de HEMA gedaan.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 23:34 schreef Klaploper het volgende:
Vond het wel een leuke aflevering, maar helaas niets 'schokkends'. Ik denk dat het grootste gevolg zal zijn dat tokkies met hun rottweilers gaan huilen ondat ze dachten dat de geknoopte huiden daadwerkelijk botten waren.
Dat is voor mij een kind.quote:
Nee hoor, je ziet meteen dat het geen botten zijn maar ergens van in elkaar gedraaid is.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 23:34 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Vond het wel een leuke aflevering, maar helaas niets 'schokkends'. Ik denk dat het grootste gevolg zal zijn dat tokkies met hun rottweilers gaan huilen ondat ze dachten dat de geknoopte huiden daadwerkelijk botten waren.
wtf hebben manen van 1970 tot 1985 lopen doen?quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
En dan te weten dat vaccinaties en andere zaken die de kindersterfte terugbracht er nog helemaal niet zo lang zijn
En terechtquote:Op zaterdag 27 september 2014 21:57 schreef Spanky78 het volgende:
Ze buit het gewoon uit dat ze best lekker is en daarom geil gevonden wordt.
Het zal je verbazen hoeveel debielen dat denken.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:29 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Nee hoor, je ziet meteen dat het geen botten zijn maar ergens van in elkaar gedraaid is.
En als er een paar keer op gekluifd is, is het een glibberige boel.
Mijn moeder blijft zich maar afvragen waarom het vlees en de jus lekkerder zijn wanneer ik het maak.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 18:51 schreef golfer het volgende:
Volgende week dompelt de Keuringsdienst zich onder in de bak en braad. In de supermarkt staan namelijk talloze goudgele goedjes waarmee je biefstuk bakken kan. Een echte naam heeft het niet. Wat is dat vet uit de plastic fles?
Televisiekok Pierre Wind heeft er een duidelijke mening over. Bekijk hier alvast een stukje van de uitzending: http://keuringsdienstvanw(...)everingen/09-10-2014
Dat is niet zo moeilijk toch? Dat spul in knijpflessen is gewoon ronduit smerigquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 20:05 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Mijn moeder blijft zich maar afvragen waarom het vlees en de jus lekkerder zijn wanneer ik het maak.
Het verbaast me in zoverre, dat er zoveel mensen mensen zich als slechtziend gedragen. Ze nemen maar wat aan en kijken niet een keer goed ials ze het betreffende produkt in handen hebben.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 19:40 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Het zal je verbazen hoeveel debielen dat denken.
Ik weet nog dat ik als basisschoolkind aan de ouders van een klasgenootje moest uitleggen dat het geen botten waren. Maar dat waren ook niet echt slimme mensen.
Bak en braad die speciaal voor "jus" isquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 21:59 schreef fotostarter het volgende:
[..]
margarine, halvarine bak en braad.. wat heb je nog meer voor troep?
ook zoiets ja.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:03 schreef CrashO het volgende:
[..]
Bak en braad die speciaal voor "jus" is
[ afbeelding ]
Mét Omega 3 [ afbeelding ]
De meeste mensen boeit het echt helemaal niks.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:06 schreef fotostarter het volgende:
dan moeten er toch bellen rinkelen waarom zoiets goedkoop is?
Nog erger die schijf van vijf.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:18 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ja, ok, maar het is nog steeds een gangbaar produkt en staat op de schijf van vijf.
Het is een oude vuistregel, die aangeeft welke voedingsgroepen er zijn. En dat je variëren moet. En 70 gr vlees hè, geen grote lappen op je bord.quote:
Hmm, dan doel ik misschien ook op mensen als jij.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 21:21 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Natuurlijk heb ik ook gedacht dat het botten waren, toen ik ze ergens zag liggen.
Nou vast wel. Gelukkig zie jij van alles wat je vaag in het voorbij gaan ziet meteen exact wat het is en waar het van gemaakt is, dat soort dingen. zo breng je tenminste het gemiddelde IQ van ons land een miniem graaddeeltje omhoog.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:53 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Hmm, dan doel ik misschien ook op mensen als jij.
Ben het totaal met je eens.quote:Op zondag 5 oktober 2014 01:17 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Nou vast wel. Gelukkig zie jij van alles wat je vaag in het voorbij gaan ziet meteen exact wat het is en waar het van gemaakt is, dat soort dingen. zo breng je tenminste het gemiddelde IQ van ons land een miniem graaddeeltje omhoog.
nou ja als je die troep toch wil gebruiken maakt het volgens mij weinig uit of je nu huismerk troep gebruikt of a-merk.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:06 schreef fotostarter het volgende:
[..]
ook zoiets ja.
en wat dan mooi is, of eigenlijk triest... je weet dat het troep is, en nog mensen zien die het goedkoopste basic, of oke merk pakken. dan moeten er toch bellen rinkelen waarom zoiets goedkoop is?
Ja, afschuwelijk.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 14:55 schreef golfer het volgende:
Ik keek voornamelijk naar die kapsels. Wat takelden de vrouwen zich toch toe in de jaren 80.
Viel me bij Twin Peaks ook al opquote:Op donderdag 9 oktober 2014 14:55 schreef golfer het volgende:
Ik keek voornamelijk naar die kapsels. Wat takelden de vrouwen zich toch toe in de jaren 80.
Dertig jaar is best lang geledenquote:Op donderdag 9 oktober 2014 14:56 schreef Isegrim het volgende:
Het is overigens een bijzonder seksistische reclame. Terwijl het maar zo kort geleden is. Of word ik oud?
Nog geen 30 jaar geleden! Maar ja, seksistisch en die kapselsquote:Op donderdag 9 oktober 2014 14:55 schreef golfer het volgende:
Ik keek voornamelijk naar die kapsels. Wat takelden de vrouwen zich toch toe in de jaren 80.
En ik tel al niet mee, want ik heb dat spul nog nooit gebruikt. Maar hoeveel gebruik je dan wel niet als je zo'n fles hebt? Toch geen fles per week neem ik aan Kwart fles? omg, dat is 10 miljoen mensen die dat gebruikenquote:Op donderdag 9 oktober 2014 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Een kwart miljoen flessen per dag..
2,5 miljoen per week
Gebruiken zoveel mensen die zuut?
Volgens mij gebruikt het grootste deel van Nederland dat spul wel. Zie het echt enorm vaak staan bij mensen. Volgens mij doe je met dagelijks gebruik wel langer dan een week met een fles, ongeveer 8 miljoen huishoudens in Nederland. En dan heb je de pakjes Bak en braad die niet in flesjes zit ook nog. Dus dat is echt heeul veul.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Een kwart miljoen flessen per dag..
2,5 miljoen per week
Gebruiken zoveel mensen die zuut?
Er gaat misschien ook een deel naar het buitenland? Maar ik denk echt dat meer dan 90% van de mensen dat spul gebruikt. Ze denken namelijk dat het beter voor je is dan boter of olie.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Een kwart miljoen flessen per dag..
2,5 miljoen per week
Gebruiken zoveel mensen die zuut?
Tja, ik verbaas me ook over de hoeveelheden meuk die er in blik, pot en enveloppe wordt verkocht aan soep, saus, bak en braad producten, houdbare hamburgers in foliepack, groenten.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:10 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Volgens mij gebruikt het grootste deel van Nederland dat spul wel. Zie het echt enorm vaak staan bij mensen. Volgens mij doe je met dagelijks gebruik wel langer dan een week met een fles, ongeveer 8 miljoen huishoudens in Nederland. En dan heb je de pakjes Bak en braad die niet in flesjes zit ook nog. Dus dat is echt heeul veul.
Triest niet, en als je dan bedenkt dat in NL veel gezonder en beter wordt gegeten (gemiddeld) dan in UK en speciaal schotland.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:15 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Er gaat misschien ook een deel naar het buitenland? Maar ik denk echt dat meer dan 90% van de mensen dat spul gebruikt. Ze denken namelijk dat het beter voor je is dan boter of olie.
Die lunchen met chocoladebruin (geverfd) brood met speciale margarine.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:21 schreef Isegrim het volgende:
!
Bij ons hetzelfde qua vriendenkring, maar als ik de eetgewoontes van collega's zie en hoor...
Ja, UK is écht drama. Maar die lijken gewoon op de VS qua slechte gewoonten. Ik werd echt depressief van dat programma van Jamie Oliver over die school lunches.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Triest niet, en als je dan bedenkt dat in NL veel gezonder en beter wordt gegeten (gemiddeld) dan in UK en speciaal schotland.
De gemiddelde brit eet 12 afhaalmaaltijden per maand, 3 per week, zijn er bosjes die nooit kookt en alleen maar afhaal en kant en klaar eet.
Komt omdat het vaak ook helemaal aan snot gekookt is en vaak ook nog vol met zout.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:24 schreef Bosbeetle het volgende:
Het probleem met groenten uit pot of blik vind ik vaak dat het niet meer smaakt naar het product wat erin zit....
Somige dingen verkopen ze niet eens meer gewoon valt me op, ik was laatst bij de jumbo kun je alleen nog maar gesneden rode kool kopen in een zakje... wat een onzin ik wil gewoon een rode koolquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:26 schreef CrashO het volgende:
[..]
Komt omdat het vaak ook helemaal aan snot gekookt is en vaak ook nog vol met zout.
Ben meer liefhebber (als het dan toch niet vers moet ) van diepvries groenten Altijd handig om wat zakken in de vriezer te hebben liggen voor als ik geen zin/tijd heb om vers te kopen.
Gooi wat spek in de pan en bak dan je eitje in het vet wat daaruit komtquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:28 schreef Dragonberry het volgende:
Ik heb ook zo'n fles staan Lekker makkelijk voor een eitje bakken.
Ik maak een uitzondering voor tomaten en perzikken uit blikquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:24 schreef Bosbeetle het volgende:
Het probleem met groenten uit pot of blik vind ik vaak dat het niet meer smaakt naar het product wat erin zit....
Was voor mij ook wel een hele ontdekking toen ik op mijzelf ging dat olijven, champignons, parmezaanse kaas e.d. best lekker kunnen zijn.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, ik verbaas me ook over de hoeveelheden meuk die er in blik, pot en enveloppe wordt verkocht aan soep, saus, bak en braad producten, houdbare hamburgers in foliepack, groenten.
Vrees dat ik en mijn sociale omgeving niet representatief zijn voor wat Nederland eet en drinkt. Heb wel eens bij een collega meegegeten, zijn zoontje luste niet wat mama gemaakt had, ik dacht, gelijk heb je knul. Het is ranzig.
Heb vanmiddag vetspek gekocht, ga ik uitsmelten en heb dan weer heerlijk vetquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:29 schreef CrashO het volgende:
[..]
Gooi wat spek in de pan en bak dan je eitje in het vet wat daaruit komt
Ik ben niet zo'n grote perzik eter maar perzikken zijn inderdaad wel lekker uit blik. Tomaten alleen als puree nog wel eens uit een blikje...quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak een uitzondering voor tomaten en perzikken uit blik
Och hou op, mijn moeder was een ramp in de keuken, met haar eeuwige zeeuws meisje.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:30 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Was voor mij ook wel een hele ontdekking toen ik op mijzelf ging dat olijven, champignons, parmezaanse kaas e.d. best lekker kunnen zijn.
Voor sauzen heb ik liever goed blik dan supermarkt tomaten. Eigen tomaten zijn weer wat anders.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:31 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik ben niet zo'n grote perzik eter maar perzikken zijn inderdaad wel lekker uit blik. Tomaten alleen als puree nog wel eens uit een blikje...
Jumbo heeft speklappen met zwoerd. Maar alleen plofvarkens.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:32 schreef Bosbeetle het volgende:
Sowieso supermarkten worden steeds matiger, je kunt tegenwoordig niet eens meer een fatsoenlijke speklap met zwoerd kopen, daarvoor moet je dan weer naar een slager. Ik snap dat echt niet heb ik dan zo'n rare smaak dat ik een zwoerd lekker vind.
Oh dat moet ik dan eens checken.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Jumbo heeft speklappen met zwoerd. Maar alleen plofvarkens.
Idem hier. Trouwens ook stukken tomaat uit blik vind ik lekkerder dan ze zelf ontvellen en verwerken.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor sauzen heb ik liever goed blik dan supermarkt tomaten. Eigen tomaten zijn weer wat anders.
Hoezo is het makkelijker dan wat boter of olie of beiden in een pannetje te doen?quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:28 schreef Dragonberry het volgende:
Ik heb ook zo'n fles staan Lekker makkelijk voor een eitje bakken.
Het is voor vlees gekkie, niet voor eiquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:28 schreef Dragonberry het volgende:
Ik heb ook zo'n fles staan Lekker makkelijk voor een eitje bakken.
nee, geen vloeibare cromaquote:Op donderdag 9 oktober 2014 17:43 schreef Ties02 het volgende:
[..]
Het is voor vlees gekkie, niet voor ei
goede vraag, geen idee eigenlijk het is meer dat ik het gewend ben denk ikquote:Op donderdag 9 oktober 2014 17:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hoezo is het makkelijker dan wat boter of olie of beiden in een pannetje te doen?
Ja sugar snaps haal ik nu maar altijd uit de diepvries, nog nooit gezien in de winkel sinds ik verhuisd benquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:26 schreef CrashO het volgende:
[..]
Komt omdat het vaak ook helemaal aan snot gekookt is en vaak ook nog vol met zout.
Ben meer liefhebber (als het dan toch niet vers moet ) van diepvries groenten Altijd handig om wat zakken in de vriezer te hebben liggen voor als ik geen zin/tijd heb om vers te kopen.
En ananas! Verse kan ik niet tegen maar uit blik is het heerlijk.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak een uitzondering voor tomaten en perzikken uit blik
hij is gewend om ermee te bakken, van huis uit. Ik niet; ik ken niet anders dan roomboter, eventueel gemengd met olie (ik neem meestal arachide). Gelukkig kook ik meestalquote:
Ja, gelukkig.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:36 schreef Aventura het volgende:
[..]
hij is gewend om ermee te bakken, van huis uit. Ik niet; ik ken niet anders dan roomboter, eventueel gemengd met olie (ik neem meestal arachide). Gelukkig kook ik meestal
dat zit al in de cromaquote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:48 schreef Van_Poppel het volgende:
Vreemd dat dat croma-biefstukje niet is bestrooid met zout en peper. Dat doe ik altijd wel
Toch maar even terugkijken dan vanavond.quote:
Doet er nu wat dingetjes naast, boeken schrijven en zo. Bij schrijvers gebeurt dat al snel.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:52 schreef NoCigar het volgende:
Van der Keuken vind ik steeds meer een opdringerige gelijkhebberig worden.
Bovendien is het een stuk gezonder dan je vlees bakken in half pakje roomboter.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:52 schreef Sheepcidus het volgende:
Eigenlijk wel een reclame voor croma dat ze zo dichtbij een chef zitten qua score
Bron?quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:54 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Bovendien is het een stuk gezonder dan je vlees bakken in half pakje roomboter.
voedingscentrum.nlquote:
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.quote:
Wat is er zo ongezond aan? Als je ze vervangt door bijv. omega-3-vetzuren, dan heb je minder kans op hartziekten (al is zelfs dat geloof ik omstreden) maar juist weer meer kans op prostaatkanker.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:57 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.
Kijk even de andere discussie CUL / Margarine: een chemische cocktail die ziekte bevordert na?quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:57 schreef Van_Poppel het volgende:
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.
kokosolie ook goed te doenquote:Op donderdag 9 oktober 2014 21:22 schreef ddx het volgende:
Beetje jammer dat er zoveel info in 1 aflevering gestopt moest worden.
Had dat item met Erik of Pierre wat langer gemaakt, maar niet beide.
Ik koop nooit van die vage troep, wat is er mis met gewoon roomboter of olie. (en dan gebrui ik pindaolie)
En als het gezond moet zijn kan je ook geklaarde boter gebruiken, gek eigenlijk dat ze dat niet in supermarkt verkopen.
Ik was altijd in de veronderstelling dat verzadigd vet verkeerd is en onverzadigd vet ok...blijkbaar is dit niet zo zwart/wit. Ga me hier zeker in verdiepen.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 21:14 schreef Igen het volgende:
[..]
Wat is er zo ongezond aan? Als je ze vervangt door bijv. omega-3-vetzuren, dan heb je minder kans op hartziekten (al is zelfs dat geloof ik omstreden) maar juist weer meer kans op prostaatkanker.
Lees je ook maar eens in op de franse paradox.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 21:57 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Ik was altijd in de veronderstelling dat verzadigd vet verkeerd is en onverzadigd vet ok...blijkbaar is dit niet zo zwart/wit. Ga me hier zeker in verdiepen.
Die schijnt in de praktijk wat tegen te vallen, verdomme: http://www.volkskrant.nl/(...)-naam-kwam~a3751866/quote:Op donderdag 9 oktober 2014 22:28 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben bij deze fan van de Franse paradox!
Je loopt best achter nu qua voedingsinformatie.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:57 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.
Kokosolie geeft een erg lekkere smaak af, maar is wel stervensduur. Een erg fijne en neutrale olie vind ik rijstolie. Schijnt ook best gezond te zijn, en het heeft een ontzagwekkend hoog verbrandingspunt dus ook voor wokken en frituren geschikt.quote:
Smaak afgeven zou het juist zo min mogelijk moeten doen imo.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 00:44 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Kokosolie geeft een erg lekkere smaak af, maar is wel stervensduur. Een erg fijne en neutrale olie vind ik rijstolie. Schijnt ook best gezond te zijn, en het heeft een ontzagwekkend hoog verbrandingspunt dus ook voor wokken en frituren geschikt.
Roomboter geeft toch ook een bepaalde smaak aan het vlees die je bij een neutrale olie niet proeft? Een schnitzel gebakken in kokosolie vind ik gewoon net iets anders en lekkerder smaken dan in rijstolie bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 01:10 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Smaak afgeven zou het juist zo min mogelijk moeten doen imo.
Precies, het enige dat rookboter doet is het vlees vette maken en voller van smaak. Maar wel met de smaakmaker 'vet' dus.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 02:14 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Roomboter geeft toch ook een bepaalde smaak aan het vlees die je bij een neutrale olie niet proeft? Een schnitzel gebakken in kokosolie vind ik gewoon net iets anders en lekkerder smaken dan in rijstolie bijvoorbeeld.
Verzadigd vet is niet ongezond.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:57 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.
Ach ja, dat is marketing. Het klopt nooit helemaal, maar geheel gelogen is het ook niet.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 22:33 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Die schijnt in de praktijk wat tegen te vallen, verdomme: http://www.volkskrant.nl/(...)-naam-kwam~a3751866/
Niet minder ongezond, gewoon gezond. Hier zitten natuurlijk allemaal haken en ogen aan, maar onder de streep is vet essentieel voor optimaal functioneren en verzadigd vet kan een prima bron zijn.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 08:10 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
vet is natuurlijk nooit "gezond". Minder ongezond bedoel je?
Onzin, vetten zijn heel gezond, je hebt vetten nodigquote:Op vrijdag 10 oktober 2014 08:10 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
vet is natuurlijk nooit "gezond". Minder ongezond bedoel je?
weet ik wel maar met mate.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 08:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin, vetten zijn heel gezond, je hebt vetten nodig
Rode wijn verklaard niet de franse paradox, das wat anders dan dat de franse paradox niet kloptquote:Op donderdag 9 oktober 2014 22:33 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Die schijnt in de praktijk wat tegen te vallen, verdomme: http://www.volkskrant.nl/(...)-naam-kwam~a3751866/
Dat is wat anders, als je alleen maar groenten eet leef je ook ongezond.quote:
en er zit verschil in, zoals al besproken.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 09:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is wat anders, als je alleen maar groenten eet leef je ook ongezond.
Ik reageer nog steeds op je beweringquote:Op vrijdag 10 oktober 2014 09:10 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
en er zit verschil in, zoals al besproken.
Dat is complete onzinquote:"vet is natuurlijk nooit "gezond" "
Half pakje roomboterquote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:54 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Bovendien is het een stuk gezonder dan je vlees bakken in half pakje roomboter.
Droom lekker verderquote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:54 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Bovendien is het een stuk gezonder dan je vlees bakken in half pakje roomboter.
Het zou beter zijn als ze bepaalde dingen gewoon compleet online zouden zetten. Dat zou tegenwoordig geen probleem meer moeten zijn.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 21:22 schreef ddx het volgende:
Beetje jammer dat er zoveel info in 1 aflevering gestopt moest worden.
Had dat item met Erik of Pierre wat langer gemaakt, maar niet beide.
Ach, mensen volgen altijd liever marketing dan wetenschap.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 09:34 schreef ietjefietje het volgende:
Jammer dat er in de uitzending niet werd ingegaan waarom iedereen die croma is gaan gebruiken, het tij keert nu een beetje, maar een paar jaar geleden kreeg roomboter overal de schuld van, vet was puur vergif.
Dat is natuurlijk ook weer onzin vet is gewoon een bouwstof en een gezond onderdeel van ons voedsel. Bijna alles wat je eet bevat vet en dat is echt niet ongezond....quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 08:10 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
vet is natuurlijk nooit "gezond". Minder ongezond bedoel je?
weet ik maar het argument "bijna alles wat je eet" is alleen geen sterke.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 11:01 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk ook weer onzin vet is gewoon een bouwstof en een gezond onderdeel van ons voedsel. Bijna alles wat je eet bevat vet en dat is echt niet ongezond....
mensen leren op school hun proefwerken en examens te halen, de meesten maken geen koppeling tussen wat ze op school krijgen en wat ze in hun leven tegenkomen.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 11:05 schreef Bosbeetle het volgende:
Het grappige aan dit soort discussie is dat het voornamelijk om toegevoegde producten gaat, ik heb wel eens iemand gehoord die glashard beweerde een suikervrij dieet te volgen. Daarmee bedoelde ze dat ze geen suikers aan haar eten toevoegde (of probeerde toegevoegde suikers te ontwijken) maar dat maakt je dieet natuurlijk niet suikervrij, maar ze bleef maar zeggen "ik eet geen grammetje suiker meer, ik hoef dat spul niet meer in mijn lijf"
Ik geef de schuld aan het niveau van biologie op de middelbare school van tegenwoordig
Lees jij wat er allemaal in melk zit voordat je het koopt?quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 12:04 schreef Isegrim het volgende:
Lees je dan niet de ingrediënten van iets wat je koopt? Of koop je het zelf niet en dacht je dat gewoon?
De melk die ik (zeer zelden) koop bevat enkel melk.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 12:40 schreef Chewie het volgende:
[..]
Lees jij wat er allemaal in melk zit voordat je het koopt?
Waar haal jij je melk dan?quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 12:41 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De melk die ik (zeer zelden) koop bevat enkel melk.
Zoals ik al aangaf, ik koop vrijwel nooit melk. Ik drink het namelijk niet; ik gebruik het hooguit af en toe in brood.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 12:44 schreef Chewie het volgende:
[..]
Waar haal jij je melk dan?
De enige suikervrije melk die ik af en toe heb, krijg ik rechtstreeks van de boer. In de supermarkt heb ik nog nooit helemaal suikervrije melk gezien, volle melk komt dan nog het dichtst in de buurt.
Karnemelk zit nog minder lactose in, geloof ikquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 12:44 schreef Chewie het volgende:
[..]
Waar haal jij je melk dan?
De enige suikervrije melk die ik af en toe heb, krijg ik rechtstreeks van de boer. In de supermarkt heb ik nog nooit helemaal suikervrije melk gezien, volle melk komt dan nog het dichtst in de buurt.
Als ik deze bron moet geloven doen ze het in NL ook in (biologische) karnemelkquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 13:07 schreef Isegrim het volgende:
You're thinking USA. Daar flikkeren ze wel echt óveral suiker in. Of eigenlijk 'high fructose corn syrup'. Want dat klinkt een stuk gezonder dan suiker.
Ik zie op alle pakken karnemelk als enige ingrediënt karnemelk staan.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 13:20 schreef Chewie het volgende:
[..]
Als ik deze bron moet geloven doen ze het in NL ook in (biologische) karnemelk
http://www.optimalegezondheid.com/biologische-karnemelk/
Waar haal je dit soort ideeën vandaan?quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 13:00 schreef Chewie het volgende:
Ik dacht dat er in melk wel suiker werd toegevoegd maar blijkbaar zat ik er naast
quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 14:18 schreef FANN het volgende:
Kijk uit! ze stoppen ook suiker in je banaan! [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zag net bij froot ook een filmpje over pasta, waar weer het sprookje voorbij kwam dat Marco Polo de pasta uit China had meegenomen. Een sprookje dat ooit begin 20ste eeuw door een copy writer is verzonnen voor een reclameblaadje in de VS.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 14:25 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja die kende ik al
ook een leuke link
http://www.froot.nl/postt(...)r-zit-er-in-je-eten/
Wat dat betreft doet een banaan weinig onder voor een Mars reepquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 14:18 schreef FANN het volgende:
Kijk uit! ze stoppen ook suiker in je banaan! [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tja, zo heeft appelsap het imago gezond te zijn en cola verschrikkelijk ongezond.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 14:56 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Wat dat betreft doet een banaan weinig onder voor een Mars reep
Klinkt logisch ja, appelsap heeft veel citroenzuur bij een pH die rond de pKa ligt, dat buffert als een malle. Kan je speeksel dus relatief weinig tegen doenquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, zo heeft appelsap het imago gezond te zijn en cola verschrikkelijk ongezond.
Appelsap heeft net zo veel suiker en de zuren erin zijn slechter voor je tanden dan die in cola, vitamine is te verwaarlozen.
Ah, niet gezien,waar komt pasta oorspronkelijk vandaag dan? Je zou zeggen Italië,quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zag net bij froot ook een filmpje over pasta, waar weer het sprookje voorbij kwam dat Marco Polo de pasta uit China had meegenomen. Een sprookje dat ooit begin 20ste eeuw door een copy writer is verzonnen voor een reclameblaadje in de VS.
Wel Azie, alleen al laaaaangggg voor Marco Polo kwam buurtenquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 17:17 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah, niet gezien,waar komt pasta oorspronkelijk vandaag dan? Je zou zeggen Italië,
maar dat zal wel niet zo zijn
Ah.. had ik toch niet gedacht eigenlijk, ik dacht altijd Italië vanwege spaghettivreters enzoquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 17:28 schreef CrashO het volgende:
[..]
Wel Azie, alleen al laaaaangggg voor Marco Polo kwam buurten
Pasta is net zo Italiaans als Tulpen Nederlands zijnquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 17:29 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah.. had ik toch niet gedacht eigenlijk, ik dacht altijd Italië vanwege spaghettivreters enzo
Tulpen zijn Turks dat wist ikquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 17:29 schreef CrashO het volgende:
[..]
Pasta is net zo Italiaans als Tulpen Nederlands zijn
Bij een drogist werd geschrokken probiotica met lactobacillen afgeraden wegens lactose-intolerantie.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Heerlijk, iemand ziet op de voedingswaarde tabel staan dat er suikers in melk zitten en denk dan het toegevoegd is. Precies het soort mensen waar ik het over had.
volgens mij uit tros Radar o.i.d kwam laatst weer ter sprake bij ons toen mijn vader diabetes bleek te hebben en alleen nog volle melk met mate mag hebben.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar haal je dit soort ideeën vandaan?
Ligt eraan waar je probiotica voor krijgt, maar er zijn ook probiotica in capsulevorm die geen melkproduct bevatten.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 19:33 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Bij een drogist werd geschrokken probiotica met lactobacillen afgeraden wegens lactose-intolerantie.
Melk bevat suikers, melksuikers, lactose heet dat. Er zit ook vetten in melk, denken mensen ook dat die worden toegevoegd?quote:Op maandag 13 oktober 2014 09:19 schreef Chewie het volgende:
[..]
volgens mij uit tros Radar o.i.d kwam laatst weer ter sprake bij ons toen mijn vader diabetes bleek te hebben en alleen nog volle melk met mate mag hebben.
Gaius Petronius Arbiter, romeins schrijver, beschrijft al noedelsquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 17:17 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah, niet gezien,waar komt pasta oorspronkelijk vandaag dan? Je zou zeggen Italië,
maar dat zal wel niet zo zijn
Bron?quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 17:28 schreef CrashO het volgende:
[..]
Wel Azie, alleen al laaaaangggg voor Marco Polo kwam buurten
Uhm wat ik al ver voordat jij reageerde op mijn domme opmerking zei.quote:Op maandag 13 oktober 2014 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Melk bevat suikers, melksuikers, lactose heet dat. Er zit ook vetten in melk, denken mensen ook dat die worden toegevoegd?
Hell, denken mensen soms dat melk in een fabriek gemaakt wordt? Ik had ooit een collega die toe hij hoorde dat melk van koeien kwam het niet meer wilde drinken, vroeg hem waar hij dan dacht dat melk vandaan kwam zei hij, gewoon uit de fabriek, net als cola
Dat er suiker in de vorm van lactose in zit is mij bekend, de verwarring ontstond doordat de dieetist van mijn vader zei dat er in halfvolle melk meer suiker zit dan in volle.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 13:00 schreef Chewie het volgende:
Ik dacht dat er in melk wel suiker werd toegevoegd maar blijkbaar zat ik er naast
Staat niet op het pak jammer genoeg.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 12:40 schreef Chewie het volgende:
[..]
Lees jij wat er allemaal in melk zit voordat je het koopt?
Ze zag de lactobacteriën aan voor lactose o.i.d.quote:Op maandag 13 oktober 2014 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt eraan waar je probiotica voor krijgt, maar er zijn ook probiotica in capsulevorm die geen melkproduct bevatten.
bron (met weer bronnen van zichzelf)quote:
Staat daar ook in dat er zelfs aan getwijfeld wordt of Marco wel ooit China gehaald heeft? Ik las dat hij in zijn reisverslagen heel veel zaken nooit vermeld heeft, die voor een Italiaan best bijzonder waren om juist wel te vermelden. Daardoor werd er getwijfeld of hij überhaupt wel in China geweest is.quote:
Lijkt me nog vrij essentiële informatie; die zetten vrolijk suikers om naar lactose Niet handig wanneer je lactose-intolerant bent.quote:Op maandag 13 oktober 2014 13:45 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ze zag de lactobacteriën aan voor lactose o.i.d.
Lactobacterien worden vaak ik een melkdrager verkochtquote:Op maandag 13 oktober 2014 13:45 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ze zag de lactobacteriën aan voor lactose o.i.d.
Zie daar niets staan dat bewijst dat de italianen pasta maken van de chinezen hebbenquote:Op maandag 13 oktober 2014 15:59 schreef CrashO het volgende:
[..]
bron (met weer bronnen van zichzelf)
quote:Op maandag 13 oktober 2014 16:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lactobacterien worden vaak ik een melkdrager verkocht
Hoe kan dat nou! Het zijn melkzuurbacteriën, die melksuikers omzetten in melkzuur. Daardoor smaakt yoghurt zuur en daardoor is yoghurt dikker dan melk. De melk wordt gezuurd en verrijkt met een soort bijenkots, behalve dat het niet voor nuttig gebruik opgekotst is, maar als afval uitgepoept.quote:Op maandag 13 oktober 2014 16:02 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Lijkt me nog vrij essentiële informatie; die zetten vrolijk suikers om naar lactose Niet handig wanneer je lactose-intolerant bent.
Haha, ik zit lactose en lactaat door elkaar te gooienquote:Op maandag 13 oktober 2014 18:43 schreef Teslynd het volgende:
[..]
[..]
Hoe kan dat nou! Het zijn melkzuurbacteriën, die melksuikers omzetten in melkzuur. Daardoor smaakt yoghurt zuur en daardoor is yoghurt dikker dan melk. De melk wordt gezuurd en verrijkt met een soort bijenkots, behalve dat het niet voor nuttig gebruik opgekotst is, maar als afval uitgepoept.
Op de verpakking staat lactosevrij. Het was van zo'n duur merk, dat vrij is van gluten, lactose, soja-eiwit, sacharose, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.
Deze medewerkster was erg vriendelijk & behulpzaam, maar weet dus niet veel van probiotica en van "anti-allergene" merken.
Dat weten we. Heb je de haakjes misschien over het hoofd gezien?quote:Op maandag 13 oktober 2014 19:33 schreef MevrouwPuff het volgende:
Lactose intolerantie =/= allergie, dus geen invloed op claim allergeenvrij te zijn.
Yakult is een mierzoet zuivelprodukt.quote:Op maandag 13 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
In yakult bv zit wel degelijk lactose.
Ja, maar dat staat even los van de lactosequote:Op maandag 13 oktober 2014 21:59 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Yakult is een mierzoet zuivelprodukt.
Bronnen?quote:Op maandag 13 oktober 2014 22:08 schreef Teslynd het volgende:
Ok.
Overigens werkt de probiotica daarin niet goed, doordat het in de zoetmiddelen omkomt. Of eigenlijk: doordat de ongunstige bacterieën daarin flink uitbreiden en de probiotica ondersneeuwen.
De eerste reacties toen het pas op de markt was, was dat het goed was en de stoelgang bevorderde. Dat laatste is natuurlijk niet zomaar goed. Het bevorderen komt waarschijnlijk door het mierzoete (gaat gisten). Het is gewoon een laxeringsmiddel zonder serieuze goede effecten op de darmflora.
Preview van de fabriek, maar hoe wordt zo'n vis nu gevangen?quote:Een man met een hengel. Hij staat op een blikje tonijn en maakt de Keuringsdienst nieuwsgierig. Worden alle tonijnen die in deze blikjes verdwijnen met de hand gevangen?
Marijn bezoekt alvast een tonijnfabriek en ontdekt hoe al die tonijnen blikklaar worden gemaakt. Bekijk hier de preview: http://keuringsdienstvanw(...)everingen/16-10-2014
twee methodes.quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 12:48 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Preview van de fabriek, maar hoe wordt zo'n vis nu gevangen?
twitter:MarijnFrank twitterde op vrijdag 09-05-2014 om 13:03:42 Zo het vissen ternauwernood overleefd, windkracht 8 op een houten bootje op de Indische oceaan, alles voor onze trouwe kijkers! @KvW #tonijn reageer retweet
*kleine meisjes stem* Vondtut heeel eng hoorquote:Op dinsdag 14 oktober 2014 13:11 schreef golfer het volgende:
Marijn twitterde een paar maanden geleden vanaf de Malediven:twitter:MarijnFrank twitterde op vrijdag 09-05-2014 om 13:03:42 Zo het vissen ternauwernood overleefd, windkracht 8 op een houten bootje op de Indische oceaan, alles voor onze trouwe kijkers! @KvW #tonijn reageer retweet
Ze is niet altijd zo onschuldig.twitter:MarijnFrank twitterde op vrijdag 09-05-2014 om 17:53:38 Ondertussen in Bangkok http://t.co/0u7aU4mhmi reageer retweet
Dat was toen zo'n snel nieuwtje. Als ze er nu mee begonnen, zouden ze het vast wel beter opzetten. Er is nu ook meer over bekend door betere onderzoeksmogelijkheden, dus of iets effectief is of niet. Maar Yakult is helaas een zoet geld-uit-de-zak-kloppertje.quote:Op maandag 13 oktober 2014 22:52 schreef Bravebart het volgende:
Nou vooral over die ongustige bacteriën die de probiotica ondersneeuwen. Ik zie dat niet echt gebeuren namelijk
Je mag er toch vanuit gaan dat ze een dikke enrichment van de probiotica in het flesje kieperen. Knappe jongen die er bij 4 graden dan ingroeit.
Mwa, ik ben gewoon niet erg overtuigd van hun manier van onderzoek doen. Maar an sich kan hun product prima werkenquote:Op dinsdag 14 oktober 2014 18:09 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Dat was toen zo'n snel nieuwtje. Als ze er nu mee begonnen, zouden ze het vast wel beter opzetten. Er is nu ook meer over bekend door betere onderzoeksmogelijkheden, dus of iets effectief is of niet. Maar Yakult is helaas een zoet geld-uit-de-zak-kloppertje.
Heb een tijdje terug Saccharomyces boulardii in capsule vorm gekregen tegen diaree die lang aanhield. Werkt echt en is ook in onderzoek zo geblekenquote:Op dinsdag 14 oktober 2014 23:11 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Mwa, ik ben gewoon niet erg overtuigd van hun manier van onderzoek doen. Maar an sich kan hun product prima werken
Kloptquote:Op dinsdag 14 oktober 2014 13:13 schreef Felagund het volgende:
Marijn zei bij De Slimste mens geloof ik dat het een positieve aflevering wordt.
Leg uit? Wat maakt die gist beter?quote:Op donderdag 16 oktober 2014 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een tijdje terug Saccharomyces boulardii in capsule vorm gekregen tegen diaree die lang aanhield. Werkt echt en is ook in onderzoek zo gebleken
http://gebu.artsennet.nl/(...)tikel/Probiotica.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Saccharomyces_boulardii
Van Yakult betwijfel ik dat echter
Lees de linkjesquote:Op donderdag 16 oktober 2014 19:03 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Leg uit? Wat maakt die gist beter?
Dat klopt dus wel, hoewel het dus die kleine soort is.quote:
Dit zet je niet in scene ... Ik geloof het best .. OK ze vissen niet op die hele vette grte tonijn... Maar dat is een andere markt denk ik ... Per vis toch 5 - 7 blikjes of zo schat en dan gaat het vissen best wel snel ... Achterover werpen en gelijk opnieuw de hengel er in ... 10 per minuut x 6 blikjes / zijn er 60 ... a 2E of zo ... 120 E per minuut ...quote:Op donderdag 16 oktober 2014 20:50 schreef Steward het volgende:
Mooi in scene gezet die vissersboot. Geloof er geen ruk van.... 10% met de hand gevangen.
Zijn vraag was: wat maakt gist beter.quote:
I did, ik zie geen voordeel.quote:
Begrijp ik je goed dat je het als supplement ziet en voordeel wenst terwijl je geen diaree hebt?quote:
Het geneest diarree?quote:Op donderdag 16 oktober 2014 22:58 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Zijn vraag was: wat maakt gist beter.
Je inbesloten antwoord zegt dat alleen de gist Saccharomyces boulardi bewezen en herhaalbaar effectief is.
Onze vraag dus: wat doet de gist, waardoor werkt dat wel wetenschappelijk aantoonbaar en de bacteriën wel, maar niet wetenschappelijk aantoonbaar?
Wanneer ik Yakult zou nemen, zou ik dat nemen om mijn darmflora gezond te houden. Ofwel, als die darmflora ff wat minder happy is, om welke reden dan ook, dat de bacteriën uit Yakult het ontstane gat dan opvullen. Redelijk preventief dusquote:Op vrijdag 17 oktober 2014 08:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Begrijp ik je goed dat je het als supplement ziet en voordeel wenst terwijl je geen diaree hebt?
Het is wel duidelijk dat Pietverdriet geen candidasis kreeg van die gistbacteriën in tegenstelling tot het risico dat je loopt bij de mierzoete Yakult. Overigens werkt het al laxerend, dus bij diarree kan je lang op genezing wachten.quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 09:08 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Wanneer ik Yakult zou nemen, zou ik dat nemen om mijn darmflora gezond te houden. Ofwel, als die darmflora ff wat minder happy is, om welke reden dan ook, dat de bacteriën uit Yakult het ontstane gat dan opvullen. Redelijk preventief dus
Ik ben benieuwd of het nemen van Yakult ook helpt wanneer je last van je darmen hebt; waar jij die gisten voor kreeg.
De probiotica die ik kreeg werken aantoonbaar tegen diareequote:Op vrijdag 17 oktober 2014 09:08 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Wanneer ik Yakult zou nemen, zou ik dat nemen om mijn darmflora gezond te houden. Ofwel, als die darmflora ff wat minder happy is, om welke reden dan ook, dat de bacteriën uit Yakult het ontstane gat dan opvullen. Redelijk preventief dus
Ik ben benieuwd of het nemen van Yakult ook helpt wanneer je last van je darmen hebt; waar jij die gisten voor kreeg.
Wet van de grote getallen Als je maar genoeg neemt zal er altijd wel een deel op de plek van bestemming komen.quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 17:37 schreef Isegrim het volgende:
Overleven die bacteriën in Yakult überhaupt je maagzuur? Of word je geacht dat spul rectaal in te brengen?
Enig idee hoeveel bacteriën en in een klein flesje passen?quote:
Over poepimplantaties werd onlangs bekend dat het via capsules geslikt worden kan. Hoeft niet meer via een canule in de maag of in de darm ingebracht te worden. Maar die werken alleen duurzaam als in principe het milieu in orde is en er dus alleen een zetje de goede kant op nodig is.quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 17:37 schreef Isegrim het volgende:
Overleven die bacteriën in Yakult überhaupt je maagzuur? Of word je geacht dat spul rectaal in te brengen?
Ik kreeg de Saccharonmyces boulardi voorgeschreven door mijn huisarts na lang aanhoudende diaree.quote:Op zaterdag 18 oktober 2014 19:46 schreef Teslynd het volgende:
Pietverdriet, probiotica valt onder de supplementen: zelfzorgmiddelen zonder recept, tenzij er zeer specifieke middelen of doses voorgeschreven worden die onder medisch toezicht gebruikt moeten worden. Dan zijn het dus nog steeds supplementen. Geldt ook voor melatonine waar zo kwistig gebruik van gemaakt wordt, vaak zonder nader onderzoek.
quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 17:37 schreef Isegrim het volgende:
Overleven die bacteriën in Yakult überhaupt je maagzuur? Of word je geacht dat spul rectaal in te brengen?
Hopen maar dat hij het niet gaat proberen om rectaal in te brengen danquote:Op zaterdag 18 oktober 2014 19:12 schreef Isegrim het volgende:
Ik gok dat mijn vriend dat vanavond gaat narekenen naar aanleiding van deze post.
quote:Op zaterdag 18 oktober 2014 20:04 schreef FANN het volgende:
[..]
[..]
Hopen maar dat hij het niet gaat proberen om rectaal in te brengen dan
Dit gaat denk ik een interessante wordenquote:Op zondag 19 oktober 2014 19:04 schreef golfer het volgende:
Volgende week steken we onze neus in de mysterieuze wereld van het dierenvoer.
Je hond of kat eet er dagelijks van: 'dierlijk bijproduct'. Te vinden in iedere verpakking brok- of blikvoer. Een soort vlees dat geen vlees mag heten. We stellen een vraag die uw hond of uw kat zelf niet stellen kan. Wat bedoelt u met 'dierlijke bijproducten'?
Ersin gaat alvast op onderzoek uit...
[ afbeelding ]
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/23-10-2014
Zal wel de stukken vlees zijn die mensen niet lekker vinden. Stapje onder de frikandel zegmaarquote:Op zondag 19 oktober 2014 19:04 schreef golfer het volgende:
Volgende week steken we onze neus in de mysterieuze wereld van het dierenvoer.
Je hond of kat eet er dagelijks van: 'dierlijk bijproduct'. Te vinden in iedere verpakking brok- of blikvoer. Een soort vlees dat geen vlees mag heten. We stellen een vraag die uw hond of uw kat zelf niet stellen kan. Wat bedoelt u met 'dierlijke bijproducten'?
Ersin gaat alvast op onderzoek uit...
[ afbeelding ]
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/23-10-2014
Hondenvoer is best te doen hoor. Die blikken van de Aldi dan.quote:Op zondag 19 oktober 2014 20:40 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Zal wel de stukken vlees zijn die mensen niet lekker vinden. Stapje onder de frikandel zegmaar
Volgens een (zeer betrouwbare) arts microbioloog die ik ken werkt het op zich wel, maar heeft het totaal geen langetermijn-invloed. Het helpt je voor die dag, een beetje. Gezond eten is beter.quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De probiotica die ik kreeg werken aantoonbaar tegen diaree
Bij Yakult heb ik daar mijn twijfels over. Als je wat voor je darmflora wilt doen, preventief, eet dan veel vezels, volkoren producten, groentes.
Interessant wel. Mijn hond krijgt overigens alleen vers vlees en brokken. Die blikjes vertrouw ik niet zo.quote:Op zondag 19 oktober 2014 19:04 schreef golfer het volgende:
Volgende week steken we onze neus in de mysterieuze wereld van het dierenvoer.
Je hond of kat eet er dagelijks van: 'dierlijk bijproduct'. Te vinden in iedere verpakking brok- of blikvoer. Een soort vlees dat geen vlees mag heten. We stellen een vraag die uw hond of uw kat zelf niet stellen kan. Wat bedoelt u met 'dierlijke bijproducten'?
Ersin gaat alvast op onderzoek uit...
[ afbeelding ]
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/23-10-2014
Probleem is dat dat eerste dus geen garantie is dat er niks mis is met je honing.quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, als je wat voor het milieu wilt doen koop je honing bij de imker om de hoek ipv biologische uit Chili of Verweggistan. Zoals je ook beter tomaten uit het westland kan kopen dan biologische ingevlogen tomaten uit Israel.
In brokken zitten die dierlijke bijproducten ook gewoon.quote:Op maandag 20 oktober 2014 10:15 schreef Kreator het volgende:
[..]
Interessant wel. Mijn hond krijgt overigens alleen vers vlees en brokken. Die blikjes vertrouw ik niet zo.
Zijn hondenbrokken niet gebaseerd op granen? Lijkt mij ook niet optimaal voor een dier dat een carnivoor is.quote:Op maandag 20 oktober 2014 10:15 schreef Kreator het volgende:
[..]
Interessant wel. Mijn hond krijgt overigens alleen vers vlees en brokken. Die blikjes vertrouw ik niet zo.
Het voer wat wij onze hond altijd geven bevat het volgende.quote:Op maandag 20 oktober 2014 11:36 schreef McNulty het volgende:
[..]
Zijn hondenbrokken niet gebaseerd op granen? Lijkt mij ook niet optimaal voor een dier dat een carnivoor is.
(Pedigree vital)quote:Samenstelling: granen, vlees en dierlijke bijproducten (waarvan 4% lamsvlees), oliën en vetten (waarvan 0.2% visolie, 0.2% zonnebloemolie), plantaardige bijproducten (waarvan 2% gedroogde bietenpulp), mineralen (waarvan 0.7% natriumtripolyfosfaat).
Klagen komt voort uit verhoogde gezondheids risico's. Hier heb geen harde wetenschappelijke data voor. Maar meestal is wel verstandig om het dieet zo dicht mogelijk bij de natuur te houden.quote:Op maandag 20 oktober 2014 11:54 schreef -0- het volgende:
[..]
Het voer wat wij onze hond altijd geven bevat het volgende.
[..]
(Pedigree vital)
Graan is dus het hoofdbestanddeel, hoeveel procent dat precies is staat er helaas niet op.
Of het een ideaal dieet is voor een hond? Geen idee. Onze hond doet het in elk geval prima op en ik hoor hem nooit klagen over de smaak.
Maar goed, aangezien de meeste honden netjes 1 of 2 keer per dag een bakje voer krijgen is dat ook niet gebaseerd op de situatie van de meeste carnivoren die vaak een prooi vangen en zoveel mogelijk op eten en ook dagen zonder kunnen.
Je ziet de hond rustig eten en echt eten ipv alles op te schrokken.quote:Op maandag 20 oktober 2014 12:10 schreef McNulty het volgende:
[..]
Klagen komt voort uit verhoogde gezondheids risico's. Hier heb geen harde wetenschappelijke data voor. Maar meestal is wel verstandig om het dieet zo dicht mogelijk bij de natuur te houden.
Voedsel timing lijkt mij imo minder belangrijk dan wat een dier werkelijk te eten krijgt.
Denk persoonlijk dat dit beste manier van voeden is voor een carnivoor.
https://www.youtube.com/channel/UCQ9C6WGHhJhRQtIsvMHIgXg
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |