Ah dat ziet er idd lekkerder uit, al is die van mij ook wel lekkerquote:Op donderdag 6 november 2014 10:11 schreef djkoelkast het volgende:
24kitchen recepten vind ik allemaal raar.
Die spekkoek op de foto is niet luchtig genoeg zo te zien. Ook zie ik maar heel weinig laagjes en ze zijn ook erg dik.
Mijn laatste spekkoek stamt uit 2013, ik moet het echt weer eens maken, de foto:
[ afbeelding ]
Ik heb je dit al vaker lezen zeggen ( ), maar ik associeer de huishoudschool nou niet echt met fatsoenlijk koken... Daar leerden ze volgens mij die meisjes om alle groenten toch maar vooral minstens drie kwartier te laten koken...quote:Op donderdag 6 november 2014 10:14 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik gebruik het liefste zo oud mogelijke recepten als basis. Ik heb zo'n kookboek voor de huishoudschool bijvoorbeeld, staan hele toffe recepten in waarop ik dan weer kan variëren. Veel recepten op internet klopt geen snars van
Ik heb meer oude kookboeken, ik pak vooral de basisverhoudingen want ik gebruik bijvoorbeeld al geen tarwebloem en al helemaal geen margarine. Maar bij koekjes, cakes en taarten zijn de verhoudingen erg belangrijk en die zijn in de loop der jaren allemaal veranderd, vraag mij niet waarom. Verhoudingen uit zo oud mogelijke kookboeken zijn vrijwel altijd raak. Nog een beetje aanpassen hier en daar en dan overschrijven in mijn eigen mapje.quote:Op donderdag 6 november 2014 12:09 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik heb je dit al vaker lezen zeggen ( ), maar ik associeer de huishoudschool nou niet echt met fatsoenlijk koken... Daar leerden ze volgens mij die meisjes om alle groenten toch maar vooral minstens drie kwartier te laten koken...
Ja dat weet ik, maar die boter is dus nergens voor nodig Dat was de achterliggende opmerkingquote:Op woensdag 5 november 2014 20:13 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Haha
Nee er stond, je bakt het eerste laagje, na 10 minuten uit de oven. Voordat je de volgende laag erop wilt doen smeer je met een kwastje het al gebakken laagje in.
Dan volgende laag erover, en dan weer in de oven voor 10 minuten.
Dan weer de pas gebakken laag insmeren met wat boter en de volgende laag erop, en zo verder.
Zou je voor mij het recept van je spekkoek op kunnen zoeken of ben je het ondertussen kwijtquote:Op donderdag 6 november 2014 12:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb meer oude kookboeken, ik pak vooral de basisverhoudingen want ik gebruik bijvoorbeeld al geen tarwebloem en al helemaal geen margarine. Maar bij koekjes, cakes en taarten zijn de verhoudingen erg belangrijk en die zijn in de loop der jaren allemaal veranderd, vraag mij niet waarom. Verhoudingen uit zo oud mogelijke kookboeken zijn vrijwel altijd raak. Nog een beetje aanpassen hier en daar en dan overschrijven in mijn eigen mapje.
Verhoudingen, temperaturen, baktijden, die haal ik er uit.
Dat moet ik echt zoeken, want ik weet niet meer welk recept ik gebruikt heb.quote:Op vrijdag 7 november 2014 18:16 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Zou je voor mij het recept van je spekkoek op kunnen zoeken of ben je het ondertussen kwijt
Want ik zit me al jarennnn te verheugen op lekkere spekkoek waar ik helemaal los op kan gaan (met eten dan )
Ziet er goed uitquote:Op zaterdag 8 november 2014 09:31 schreef Yankee het volgende:
Gisteren even beetje bezig geweest
Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten:
[ afbeelding ]
Peanut Butter & Jelly brownies:
[ afbeelding ]
Smaakontwikkeling, al weet ik niet wat voor processen daar nou precies achter zitten. In elk geval: je amandelspijs is nu natuurlijk al lekker en zou je best kunnen gebruiken, maar over een week is -ie echt nog veel lekkerder!quote:Op zaterdag 8 november 2014 10:23 schreef Myraela het volgende:
Even een stomme vraag. Ik heb amandelspijs gemaakt, met sinaasappel.
Maar waarom moet dat eigenlijk zo lang rusten?
Heftig, dat brood!quote:Op zaterdag 8 november 2014 09:31 schreef Yankee het volgende:
Gisteren even beetje bezig geweest
Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten:
[ afbeelding ]
Ik heb nu een recept (ok, er is vrij weinig variatie mogelijk, amandelspijs is amandelspijs) waarbij het spijs 4-6 weken moet rusten, ik ben benieuwdquote:Op zaterdag 8 november 2014 10:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Smaakontwikkeling, al weet ik niet wat voor processen daar nou precies achter zitten. In elk geval: je amandelspijs is nu natuurlijk al lekker en zou je best kunnen gebruiken, maar over een week is -ie echt nog veel lekkerder!
Geduld hebben dan maar.quote:Op zaterdag 8 november 2014 10:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Smaakontwikkeling, al weet ik niet wat voor processen daar nou precies achter zitten. In elk geval: je amandelspijs is nu natuurlijk al lekker en zou je best kunnen gebruiken, maar over een week is -ie echt nog veel lekkerder!
Daarom kun je het beste heel veel maken en daarna invriezen in bollen van bijvoorbeeld 200g (dat was voor mij de ideale hoeveelheid). Het is namelijk heel snel ontdooid en je kunt het heel lang gebruiken.quote:
Als je spijs een week laat rijpen mag het ei er al in vanaf het begin en je voegt nog extra ei toe voor het bakken.quote:Op zaterdag 8 november 2014 10:58 schreef Myraela het volgende:
Oh ik heb het ei er ook nog niet in hoor, stond dat dat er pas de laatste dag in moest.
Nee dat valt wel mee doordat de noten en bessen met honing worden gemixt.quote:Op zaterdag 8 november 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Heftig, dat brood!
Gaaf, wel.
Viel niet de hele bups vulling eruit op je bord als je zo een plak van het brood afsnijdt?
Leuk die ganache en de vorm isquote:Op zondag 9 november 2014 17:05 schreef _Liek het volgende: Het volgende op de planning is kruidnoten en borstplaat.. Jullie al aan de Sinterklaas baksels?
Kun je gewoon online bestellen bij de Zuidmolen.quote:Op zondag 9 november 2014 18:07 schreef Joosie200 het volgende:
Ben nu alleen weer naarstig op zoek naar Zeeuwse Bloem
quote:Op zondag 9 november 2014 18:07 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Leuk die ganache en de vorm is
Van de week weer kruidnoten en gevuld speculaas maken. Met eigen spijs. Ben nu alleen weer naarstig op zoek naar Zeeuwse Bloem Nergens is er meer een uitverkoop aan HHB bakproducten te spotten. Had echt meer moeten hamsteren toen het kon
Dank je! Zeeuwse bloem kan je ook bij de Bakzolder vinden..quote:Op zondag 9 november 2014 18:07 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Leuk die ganache en de vorm is
Van de week weer kruidnoten en gevuld speculaas maken. Met eigen spijs. Ben nu alleen weer naarstig op zoek naar Zeeuwse Bloem Nergens is er meer een uitverkoop aan HHB bakproducten te spotten. Had echt meer moeten hamsteren toen het kon
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |