FOK!forum / Oorlog en Defensie / Defensie Nieuws Topic #24
Rave_NLdonderdag 17 juli 2014 @ 12:50
Laatste post van het vorige deel:

quote:
Ontslag marechaussees om snoep
donderdag 17 jul 2014, 08:32 (Update: 17-07-14, 08:57)

Acht medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zijn ontslagen omdat ze hebben gestolen uit een snoepautomaat in de Koninklijke Stallen in Den Haag. Een woordvoerder van de marechaussee bevestigt een bericht in De Telegraaf daarover.

De exploitant van de automaat ontdekte dat er wel erg veel snoep verdween zonder dat er voor werd betaald. Met behulp van een camera werden de medewerkers betrapt. De acht zijn sinds februari geschorst.

De Koninklijke Marechaussee vindt de maatregel voor het vergrijp gepast. "Er is sprake van een onherstelbare vertrouwensbreuk. Wij vinden dat zulk gedrag niet hoort bij mensen die werken bij de Koninklijke Stallen.
http://nos.nl/koningshuis(...)ussees-om-snoep.html
Cobra4dinsdag 22 juli 2014 @ 12:30
F-16 raakt naast de baan
VOLKEL -

Een F-16 is dinsdagochtend op vliegbasis Volkel tijdens het taxiën richting vertrek naast de baan geraakt. Een woordvoerster van de vliegbasis heeft dat gemeld. Volgens onbevestigde berichten is het neuswiel afgebroken. De piloot heeft het toestel veilig kunnen verlaten.

Eerder meldde de brandweer dat het neuswiel van de straaljager tijdens de landing was afgebroken.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niks bekend. De toedracht wordt nog onderzocht.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)naast_de_baan__.html

PTA / Algemeen Luchtvaarttopic #7: I can see my house from here!

[ Bericht 9% gewijzigd door Cobra4 op 26-07-2014 12:53:43 ]
Nibb-itdinsdag 22 juli 2014 @ 12:43
Het zal niets te maken hebben met preventief onderhoud. Zo.
MaryMousedonderdag 24 juli 2014 @ 10:58
'Stop met bezuinigingen op defensie'
Nederland moet stoppen met bezuinigen op defensie. Dat zegt voormalig secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer donderdag in het Financieele Dagblad.

Hoewel hij geen oorlog voorspelt, denkt hij dat het aantal conflicthaarden in de toekomst toeneemt.
"Het is zonder twijfel de ernstigste crisis sinds de Koude Oorlog en ik durf niet te voorspellen hoe dit afloopt", aldus de Hoop Scheffer. "De urgentie om onze defensie op orde te brengen is enorm. Iemand die daar nu nog niet van overtuigd is, leeft in een andere wereld."
De Hoop Scheffer vindt daarom dat er een einde moet worden gemaakt aan alle "wilde" bezuinigingen op defensie. "Kijk hoe Europa omgeven is door een grote boog van instabiliteit. In het oosten, maar ook in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. Laten we niet op een ochtend wakker worden, zoals dat in een andere episode van onze geschiedenis is gebeurd, om te constateren dat we te weinig hebben gedaan."

Voorbereiden
"We moeten ons voorbereiden op een langere periode van instabiliteit", gaat De Hoop Scheffer verder. "Europa staat er in toenemende mate alleen voor. Bij de Amerikanen is na Irak en Afghanistan weinig behoefte om overzee in actie te komen. Ik vind het onbegrijpelijk, maar ik hoor niets vanuit Brussel. Doodse stilte."

Volgens De Hoop Scheffer is de positie van de Russische president Vladimir Poetin zwakker dan wordt aangenomen. Achter de schermen zou in Rusland een forse strijd worden gevoerd tussen "de hardliners en de mensen met grote zakelijke belangen".

De Hoop Scheffer vreest wel dat Poetin verder gaat met onrust stoken onder Russische minderheden in de Baltische staten en in Moldavië.

Bron: http://www.nu.nl/politiek(...)gingen-defensie.html
MaryMousedonderdag 24 juli 2014 @ 22:17
Militairen gereed voor medische hulpverlening in Mali (update)
Nieuwsbericht | 24-07-2014 | 18:43

Militairen van de medische dienst in het Malinese Gao staan op stand by om hulp te verlenen aan eventuele overlevenden van een vandaag neergestort vliegtuig van Air Algérie. Het toestel met 116 inzittenden ligt ergens tussen Gao en Tessalit, ongeveer 450 kilometer noordelijker. Het wrak is nog niet gevonden. De VN heeft hulp aangeboden.

De MD-83, vertrokken vanaf de West-Afrikaanse hoofdstad Ouagadougou, verdween in de nachtelijke uren.

Verkenningen
Nederland neemt momenteel deel aan de VN-missie Minusma. Daarvoor zijn ongeveer 370 militairen in Gao gestationeerd. Ook staan er 4 Apache gevechtshelikopters voor verkenningen vanuit de lucht, inlichtingen te verzamelen en eenheden te escorteren. In geval van nood leveren ze ook vuursteun.

Update
Begin van de avond zijn vanaf het Nederlandse kamp op Gao 2 Apaches opgestegen om naar het vermiste toestel van Air Algérie te zoeken.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ulpverlening-in-mali
AchJavrijdag 25 juli 2014 @ 09:20
Defensie stuurt commando's naar Oekraïne

SCHAARSBERGEN -

Defensie stuurt dit weekeinde troepen naar Oost-Oekraïne, zodat 23 Nederlandse onderzoekers en 40 onbewapende marechaussees op de crashsite van vlucht MH17 veilig hun werk kunnen doen.

Alle verloven van 11 Luchtmobiele Brigade op de kazernes in Schaarsbergen en Assen zijn ingetrokken. Ook worden special forces van het Korps Commandotroepen (KCT) vanuit de Minusma-missie in Gao, Mali, teruggehaald en naar de omgeving van Donetsk overgebracht. De ’groene eenheden’ zullen met KDC-10’s en C-130 Herculessen vanaf vliegbasis Eindhoven naar het inzetgebied worden gebracht.

Ook Australië doet mee aan het beschermen van onderzoekers. Het land hamerde al langer op veel harder internationaal optreden in Oost-Oekraïne. Gisteren werd al duidelijk dat het land een eerste squadron van de Special Air Service Regiment (SASR) naar Europa had laten overvliegen. De elitesoldaten zullen vanuit Hereford in Engeland, thuisbasis van de Britse SAS, naar Oekraïne vliegen.
Riskant

De troepen hebben als uiterst riskante taak de ruim twaalf vierkante kilometer grote crashsite waar vlucht MH17 neerkwam veilig te stellen. Grote vraag blijft hoe president Poetin gaat reageren op buitenlandse eenheden zo vlak bij de grens van zijn Russische Federatie.

De militairen die Nederland stuurt, behoren tot het beste wat Defensie in huis heeft. Het gaat om rode en groene baretten die jarenlang dienden in het Zuid-Afghaanse Uruzgan en daar ook al samen optrokken met de Australiërs.

Dat ons land zo zwaar inzet, werd deze week op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel niet verwacht. Maar de autoriteiten in Kiev zetten eerder het licht op groen en beloofden medewerking.

De infanteristen van de Luchtmobiele Brigade gaan vooral patrouilleren op en rond de crashsite, de commando’s van het KCT – waarvan een voorhoede al in het inzetgebied is – voeren verkenningen uit om eventuele aanvallen van separatisten tijdig te neutraliseren.
Chinooks

Of Nederland ook grote CH-47 Chinook helikopters naar Oekraïne overbrengt is niet duidelijk. Sinds de dramatische gebeurtenissen in Srebrenica, negentien jaar geleden, eist de regering een heldere exitstrategie mochten Nederlandse troepen in het nauw komen. Daarvoor lijken Chinooks onontbeerlijk.

Commodore bd Steve Netto, F-16-vlieger en jarenlang werkzaam op de NAVO-staf: „Ik kan me voorstellen dat we gaan. Natuurlijk is de bemanning van de SA-11-luchtdoelbatterij die vlucht MH17 zeer waarschijnlijk neerschoot spoorloos, uitgeweken naar Moskou. Een van hun vier raketten was van de oplegger verdwenen. Maar als onze commando’s daar zijn, moeten ze zeker proberen de verantwoordelijken te arresteren. Kolonel Igor ’de Verschrikkelijke’ Girkin en consorten.”

Telegraaf
AchJavrijdag 25 juli 2014 @ 09:21
Ik geloof het niet eerder dan dat ze er daadwerkelijk zitten.
AgLarrrvrijdag 25 juli 2014 @ 09:25
Ik weet het niet hoor, dit. Zou maar zo een gevalletje Princip kunnen worden.

Enne... krijgen we bescherming van de Oekraïners op het moment dat er tanks ten tonele verschijnen?
Vortixvrijdag 25 juli 2014 @ 09:25
Ik moet het ook nog maar zien. Aparte 180 graden draai van de eerst nog zo voorzichtige Rutte. Bovendien ook wel een erg snelle inzet als je ze nog dit weekeinde die kant op wil hebben. Dat is vragen om problemen.

Mocht het wel gebeuren echt ironie ten top voor Putin. Een strategie voeren met vooral het vergroten van je eigen veiligheidsbuffer als doel en dan dit.
fathankvrijdag 25 juli 2014 @ 09:25
Alleen waarom moet er jongens uit Mali gehaald worden?
Vortixvrijdag 25 juli 2014 @ 09:26
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 09:25 schreef fathank het volgende:
Alleen waarom moet er jongens uit Mali gehaald worden?
Vind ik ook best apart. Als het goed is zijn er nog drie Cotrcie's gewoon in Roosendaal toch?
Erasmovrijdag 25 juli 2014 @ 09:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 09:26 schreef Vortix het volgende:

[..]

Vind ik ook best apart. Als het goed is zijn er nog drie Cotrcie's gewoon in Roosendaal toch?
Alle uitrusting ligt natuurlijk in Mali, gewoon net zoals vroeger een geweer met z'n drieën delen :P
fathankvrijdag 25 juli 2014 @ 09:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 09:32 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Alle uitrusting ligt natuurlijk in Mali, gewoon net zoals vroeger een geweer met z'n drieën delen :P
Er staat gewoon een club standby lijkt me. Of die zijn al ergens anders druk.
AchJavrijdag 25 juli 2014 @ 09:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 09:25 schreef Vortix het volgende:
Ik moet het ook nog maar zien. Aparte 180 graden draai van de eerst nog zo voorzichtige Rutte. Bovendien ook wel een erg snelle inzet als je ze nog dit weekeinde die kant op wil hebben. Dat is vragen om problemen.
Vooral die opmerking van Netto:

quote:
Commodore bd Steve Netto, F-16-vlieger en jarenlang werkzaam op de NAVO-staf: „Ik kan me voorstellen dat we gaan. Natuurlijk is de bemanning van de SA-11-luchtdoelbatterij die vlucht MH17 zeer waarschijnlijk neerschoot spoorloos, uitgeweken naar Moskou. Een van hun vier raketten was van de oplegger verdwenen. Maar als onze commando’s daar zijn, moeten ze zeker proberen de verantwoordelijken te arresteren. Kolonel Igor ’de Verschrikkelijke’ Girkin en consorten.”
Als je die vent opbost ben je met net iets anders bezig dan lichamen verzamelen... Dan heb je de poppen aan het dansen.

Derhalve schaar ik het vooralsnog onder een broodje aap verhaal.
fathankvrijdag 25 juli 2014 @ 09:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 09:34 schreef AchJa het volgende:

[..]

Vooral die opmerking van Netto:

[..]

Als je die vent opbost ben je met net iets anders bezig dan lichamen verzamelen... Dan heb je de poppen aan het dansen.

Derhalve schaar ik het vooralsnog onder een broodje aap verhaal.
Heb het ook nog niet ergens anders gelezen dan bij de Telegraaf..
AchJavrijdag 25 juli 2014 @ 09:39
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 09:36 schreef fathank het volgende:

[..]

Heb het ook nog niet ergens anders gelezen dan bij de Telegraaf..
Precies, ik geloof er ook niks van.
Awsomvrijdag 25 juli 2014 @ 09:44
Telegraaf :')
AchJavrijdag 25 juli 2014 @ 09:46
Ah kijk, de eerste club gaat plotseling al niet... :')

quote:
Rode baretten niet naar Oekraïne

SCHAARSBERGEN - Militairen van de Luchtmobiele Brigade mogen weer met verlof. Het verlof van de rode baretten in Schaarsbergen was ingetrokken voor een eventuele bewapende missie in Oekraïne.

Premier Rutte maakte donderdagavond bekend dat er 40 onbewapende marechaussees naar Oekraïne gaan. Ze gaan daar de onderzoekers te helpen bij het zoeken naar slachtoffers op de rampplek en bij te dragen aan de waarheidsvinding.

De militairen van de Oranjekazerne in Schaarsbergen worden daarom voorlopig niet naar de Oekraïne uitgezonden.
Omroep Gelderland
IkStampOpTacosvrijdag 25 juli 2014 @ 09:47
In dat artikel staat zelfs dat daar al troepen zijn. Lijkt me sterk eerlijk gezegd.
AchJavrijdag 25 juli 2014 @ 09:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 09:47 schreef IkStampOpTacos het volgende:
In dat artikel staat zelfs dat daar al troepen zijn. Lijkt me sterk eerlijk gezegd.
Zitten er ook niet, ik geloof er althans geen fluit van.
Vortixvrijdag 25 juli 2014 @ 09:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 09:32 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Alle uitrusting ligt natuurlijk in Mali, gewoon net zoals vroeger een geweer met z'n drieën delen :P
Zou helemaal mooi worden als dat überhaupt al zo zou zijn, laat staan voor SOF :')
Nibb-itvrijdag 25 juli 2014 @ 10:21
NWS / Defensie stuurt commando's naar Oekraïne

:+
AgLarrrvrijdag 25 juli 2014 @ 10:23
Ook deze: http://www.geenstijl.nl/

Zelfde nieuws op basis van een live PresCo? Wat is het nou..
Nibb-itvrijdag 25 juli 2014 @ 10:30
10:12
Premier Rutte lijkt berichtgeving in De Telegraaf te ontkennen. Hij zegt dat het sturen van troepen "verre van zeker" is. - NRC
AchJavrijdag 25 juli 2014 @ 10:56
GeneraalDeKruif twitterde op vrijdag 25-07-2014 om 10:55:06 Zal niet in geschiedenisboeken komen, maar wat Staf CLAS, 11AMB, KCT en anderen deden deze week is uniek. Als de roep komt, zijn we klaar. reageer retweet
Men is dus wel aan het voorbereiden geweest, maar dat is normaal.
Bouke-pvrijdag 25 juli 2014 @ 11:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 10:56 schreef AchJa het volgende:
GeneraalDeKruif twitterde op vrijdag 25-07-2014 om 10:55:06 Zal niet in geschiedenisboeken komen, maar wat Staf CLAS, 11AMB, KCT en anderen deden deze week is uniek. Als de roep komt, zijn we klaar. reageer retweet
Men is dus wel aan het voorbereiden geweest, maar dat is normaal.
En na vergaderen, geschuif met speelgoedsoldaatjes op een landkaart, er na een blik op de kalender achter kwamen dat het zomerverlof is en er even niemand meer beschikbaar is. Na het zomerverlof word er opnieuw overlegd.
LXIVvrijdag 25 juli 2014 @ 11:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 11:21 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

En na vergaderen, geschuif met speelgoedsoldaatjes op een landkaart, er na een blik op de kalender achter kwamen dat het zomerverlof is en er even niemand meer beschikbaar is. Na het zomerverlof word er opnieuw overlegd.
Bovendien doet de helicopter het niet en is er geen brandstof voor de tank meer.

Hennis schittert trouwens door afwezigheid. Nog helemaal niks van haar gehoord. Hoe kan dat nou? Zou ze opzij geschoven zijn zodat de mannen het even konden regelen?
AchJavrijdag 25 juli 2014 @ 12:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 11:59 schreef LXIV het volgende:

[..]

Bovendien doet de helicopter het niet en is er geen brandstof voor de tank meer.
En als klap op de vuurpijl is de piloot ook nog ziek...

quote:
Hennis schittert trouwens door afwezigheid. Nog helemaal niks van haar gehoord. Hoe kan dat nou? Zou ze opzij geschoven zijn zodat de mannen het even konden regelen?
_O-
LXIVvrijdag 25 juli 2014 @ 12:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 12:07 schreef AchJa het volgende:

[..]

En als klap op de vuurpijl is de piloot ook nog ziek...

[..]

_O-
Nou, het is toch wel echt vreemd. Rutte, Timmmermans, de Kruijf, de koning. Allemaal voeren ze het hoogste woord. Maar van Hennis hoor je he-le-maal niks. Heel raar.
Erasmovrijdag 25 juli 2014 @ 12:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 12:07 schreef AchJa het volgende:

[..]

En als klap op de vuurpijl is de piloot ook nog ziek...

[..]

_O-
Maarja buiten werktijd dus dan is de ziekenboeg dicht, moet ie maar even langs de huisartsenpost 20 km verderop.

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 11:59 schreef LXIV het volgende:

[..]

Bovendien doet de helicopter het niet en is er geen brandstof voor de tank meer.

Hennis schittert trouwens door afwezigheid. Nog helemaal niks van haar gehoord. Hoe kan dat nou? Zou ze opzij geschoven zijn zodat de mannen het even konden regelen?
Welke tank :D
Vortixvrijdag 25 juli 2014 @ 12:11
Buffels. Hey, het heeft rupsbanden!
AchJavrijdag 25 juli 2014 @ 12:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 12:09 schreef LXIV het volgende:

[..]

Nou, het is toch wel echt vreemd. Rutte, Timmmermans, de Kruijf, de koning. Allemaal voeren ze het hoogste woord. Maar van Hennis hoor je he-le-maal niks. Heel raar.
Misschien is er ergens carnaval ofzo.

Maar idd bizar dat je niets van de mindef hoort.
MaryMousevrijdag 25 juli 2014 @ 12:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 12:09 schreef LXIV het volgende:

[..]

Nou, het is toch wel echt vreemd. Rutte, Timmmermans, de Kruijf, de koning. Allemaal voeren ze het hoogste woord. Maar van Hennis hoor je he-le-maal niks. Heel raar.
Ze heeft woensdag wel even een handje geschut met de piloten van de Hercules.
AchJavrijdag 25 juli 2014 @ 12:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 12:22 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Ze heeft woensdag wel even een handje geschut met de piloten van de Hercules.
155MM???

Maar idd, dat was de enige keer dat ik iets van haar zag mbt de Oekraine.
fathankvrijdag 25 juli 2014 @ 12:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 12:18 schreef AchJa het volgende:

[..]

Misschien is er ergens carnaval ofzo.

Maar idd bizar dat je niets van de mindef hoort.
Geen bericht is goed bericht.
fathankvrijdag 25 juli 2014 @ 12:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 12:24 schreef AchJa het volgende:

[..]

155MM???

Maar idd, dat was de enige keer dat ik iets van haar zag mbt de Oekraine.
155 MM maar? Kan ze beter een paar FOK!kers nemen, die hebben 30+cm.
MaryMousevrijdag 25 juli 2014 @ 12:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 12:24 schreef AchJa het volgende:

[..]

155MM???
Whehehe, is wel groot genoeg voor haar.

quote:
Maar idd, dat was de enige keer dat ik iets van haar zag mbt de Oekraine.
Of gehoord. Had nu toch met een inzet van de KMar haar wat nadrukkelijker op de voorgrond verwacht maar ze laat het aan Ivo over.
Karrsvrijdag 25 juli 2014 @ 12:52
Hennis moet zo snel mogelijk vervangen worden. Zelfs nu hoor je niets van de fucking minister van defensie. Het is godsgeklaagd.

Maar ja. Ze is op de plek gezet om te bezuinigen, niet om het leger te leiden of zo.
MaryMousevrijdag 25 juli 2014 @ 22:27
Marechaussees op weg naar rampplek in Oost-Oekraïne
Nieuwsbericht | 25-07-2014 | 22:09

40 militairen van de Koninklijke Marechaussee zijn vanavond vanaf Vliegbasis Eindhoven vertrokken naar het Oekraïnse Charkov. Ze vliegen mee met de C-130 Hercules.

De ongewapende marechaussees gaan op de locatie waar de brokstukken van het toestel van Malaysia Airlines 17 juli neerkwamen, zoeken naar lichamen en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Dat doen ze samen met experts van het Landelijk Team Forensische Opsporing die al enkele dagen zoeken. Ook is de Onderzoeksraad voor Veiligheid op de locatie actief.

Monitoren
De marechaussees zijn ,,extra handen, ogen en hersens'' voor de onderzoekers die daar moeten werken, aldus premier Mark Rutte vanmorgen tijdens het debat in de Tweede Kamer. Volgens hem is de kans groot dat er op het rampterrein nog slachtoffers aanwezig zijn.

De veiligheidssituatie wordt volgens Rutte continu gemonitord door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Rond de rampplek in Oost-Oekraïne geldt volgens de premier momenteel een staakt-het-vuren. De regering van Oekraïne houdt een gevechtsafstand van 40 kilometer aan, de separatisten 10 kilometer.

Samenwerken
Vandaag vertrokken uit Charkov 7 onderzoekers naar het rampgebied, morgen gaan er weer 7 en zondag nog eens 7. Daarmee komt het totaal aantal onderzoekers uit op 23. Zij werken samen met de medewerkers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en forensische onderzoekers van verschillende landen op de rampplek.

In Hilversum is inmiddels een team van meer dan 200 internationale experts bezig met identificatie van de slachtoffers.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)lek-in-oost-oekraine
AchJazaterdag 26 juli 2014 @ 10:42
Elitetroepen gebriefd over missie

CHARKOV -

Nederlandse commando’s en leden van het Australische SAS regiment arriveren dit weekeinde in Oost-Oekraïne om onbewapende marechaussees en onderzoekers op de crashsite van vlucht MH17 te beveiligen.

Gistermorgen om acht uur zijn de special forces op de voormalige vliegbasis Soesterberg gebriefd over hun missie. De avond daarvoor waren de mannen thuis gebeld, met de mededeling dat ze voor de komende weken afscheid van vrouw en kinderen moesten nemen. ZorgenVervolgens werden de elitesoldaten met speciaal vervoer van Defensie opgehaald en gold er geheimhoudingsplicht. Toch liet een enkeling via familie aan deze krant weten „zorgen te hebben over de operatie, omdat er veel minder militairen naar Oost-Oekraïne afreizen dan eerder gepland.”

De commando’s vormen de voorhoede van een grotere bewapende militaire missie, waarover het kabinet vandaag of morgen beslist. Ook 11 Luchtmobiele Brigade zou dit weekeinde vertrekken. Gistermorgen werden vergaande voorbereidingen voor inzet in Oost-Oekraïne tijdelijk onderbroken.

Elk moment, elke missie

Via een afgeschermd Facebookbericht liet brigadegeneraal en commandant Nico Geerts weten: „Luchtmobiel stond klaar. In opdracht van de CDS, anderhalf bataljon, brigadestaf en ondersteuning gealarmeerd. We stonden niet op stand-by, velen op verlof. Binnen 12 uur 80% van het personeel binnen, vanuit heel de wereld onderweg voor die ene opdracht in Oekraïne. Geen vragen over de opdracht en vergoedingen voor niet genoten verlof en transportkosten. Maximaal voorbereiden, spullen, wapens pakken, voertuigen gereed stellen en de staf plannen op de inzet. Korte nachten, maar veel inzet, loyaliteit en flexibiliteit. Ik ben trots op mijn mensen, die zonder kikken hun gezin achterlaten op de camping en staan voor hun taak. 11 Luchtmobiele Brigade: de mannen, vrouwen, de burgers, daar kan ik op bouwen. ELK MOMENT, ELKE MISSIE.”

De Australiërs waarmee Nederland samenwerkt, gaan ervan uit dat minstens duizend militairen nodig zijn om de crashsite van vlucht MH17 veilig te stellen. De regering in Canberra stuurt ook een SAS team dat gespecialiseerd is in het bevrijden van gijzelaars, net als helikopters en een mobiel hoofdkwartier.

Helikopters

Een Nederlandse officier zal de missie leiden, met een Australiër als zijn rechterhand. De Australische premier Tony Abbott drong er gisteren op aan om een „zwaar wapen achter de hand te hebben, voor het geval separatisten in het offensief gaan.” Daarbij noemde Abbott specifiek de inzet van Nederlandse Apache gevechtshelikopters.

Militairstrafrechtspecialist Michael Ruperti meent dat bewapende troepen zich juridisch weinig zorgen hoeven te maken, mocht het tot schietincidenten komen. „Het gaat hier immers om afspraken tussen Oekraïne, Nederland en Australië, vooralsnog buiten NAVO en VN om. Omdat de inzet op grondgebied van de soevereine staat Oekraïne plaatsvindt, zie ik geen obstakels.”

Telegraaf
Erasmozaterdag 26 juli 2014 @ 11:00
Is er ook een andere bron dan de Televaag? :')
AchJazaterdag 26 juli 2014 @ 11:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 11:00 schreef Erasmo het volgende:
Is er ook een andere bron dan de Televaag? :')
SAS Forces On Standby For Trip To Ukraine

International special forces are preparing to go to the Ukraine, perhaps as early as this weekend.

A detachment of Australian SAS has arrived in the UK within the past 24 hours, Sky News has learned.

If authorised, they will help secure the crash site of MH17 in eastern Ukraine along with international partners.

They are currently working with British and Dutch special forces - all three nations lost citizens in the disaster.

However, the Ministry of Defence has not confirmed whether British soldiers will be part of the deployment.

Australian Prime Minister Tony Abbott said on Thursday he would send around 50 federal police officers to help form an unarmed multi-national protection force with the aim of providing safe passage to the scene for independent investigators.

In the background, the special forces soldiers would provide armed protection but only if needed.

The area, under the control of various pro-Russian separatist groups, remains highly volatile.

The soldiers will only be authorised to fire their weapons if shot at first.

A separate detachment of Special Forces troops will remain in Eindhoven, on an hour's notice to deploy in the event of a major incident.

Skynews
AchJazaterdag 26 juli 2014 @ 11:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 11:00 schreef Erasmo het volgende:
Is er ook een andere bron dan de Televaag? :')
Ik hield idd ook nog een slag om de arm... :')
IkStampOpTacoszaterdag 26 juli 2014 @ 12:01
quote:
'Staakt-het-vuren in rampgebied? Niets van te merken'

Volkskrant-correspondent Olaf Koens reisde vandaag opnieuw af naar de plek waar vorige week donderdag het vliegtuig van Malaysia Airlines crashte in Oost-Oekraïne. Minister-president Mark Rutte zei vandaag in het Kamerdebat over de vliegtuigramp dat er een staakt-het-vuren geldt rond de rampplek. Volgens Koens is daar weinig van te merken.

enz.
Lekker dan. :')

Hele artikel: http://www.volkskrant.nl/(...)-van-te-merken.dhtml
Erasmozaterdag 26 juli 2014 @ 12:03
Ah Sky News brengt het alweer genuanceerder, er wordt enkel voorbereid maar er is nog geen go.
De Televaag brengt het zo alsof het 100% zeker is dat de eerste daar nu al zijn.
IkStampOpTacoszaterdag 26 juli 2014 @ 12:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 12:03 schreef Erasmo het volgende:
Ah Sky News brengt het alweer genuanceerder, er wordt enkel voorbereid maar er is nog geen go.
De Televaag brengt het zo alsof het 100% zeker is dat de eerste daar nu al zijn.
Ja.. :')
Dat er mensen stand-by staan voor als er wat gebeurt met die Marechaussees geloof ik nog wel. Zullen daar dan wel direct weggehaald worden.
Cobra4zaterdag 26 juli 2014 @ 12:46
Militairen beschikbaar voor Oost-Oekraïne
DEN HAAG -

Militairen van de Luchtmobiele Brigade zijn beschikbaar om naar Oost-Oekraïne af te reizen om het gebied te beveiligen waar vorige week bijna 300 doden vielen toen een Boeing 777 van Malaysia Airlines neestortte. Woordvoerders van de militaire vakbonden AFMP en ACOM zeiden zaterdag dat de Luchtmobiele Brigade „geconsigneerd” is, wat betekent dat de militairen zich beschikbaar moeten houden.

De precieze staat van paraatheid van de luchtmobielen en andere afdelingen, zoals de commando's, is niet duidelijk omdat er mogelijk op diplomatiek niveau nog wordt gepraat over de eventuele inzet van een gewapende internationale missie. Volgens diplomatieke bronnen in New York wordt die missie nog achter de hand gehouden voor het geval de veiligheid op de rampplek in Oost-Oekraïne niet meer gegarandeerd kan worden.
Stand-by

Uit een Facebookbericht van brigadegeneraal Nico Geerts, commandant van de 11e Luchtmobiele Brigade, waaruit De Telegraaf zaterdag citeert, blijkt dat dit onderdeel van de landmacht afgelopen week in de startblokken stond om naar Oost-Oekraïne af te reizen. „We stonden niet op stand-by. Binnen 12 uur veel personeel binnen, vanuit de hele wereld onderweg. Maximaal voorbereiden, spullen, wapens pakken voertuigen gereed stellen en de staf plannen op de inzet. Ik ben trots op mijn mensen die zonder kikken hun gezin achterlaten op de camping en staan voor hun taak.”

Luitenant-generaal Mart de Kruif, commandant van de Koninklijke Landmacht, twitterde vrijdag: „Als de roep komt, zijn we klaar.” In zijn bericht noemt hij het Commando Landstrijdkrachten, de 11e Luchtmobiele Brigade en het Korps Commandotroepen (de commando's).

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_beschikbaar__.html
LXIVzaterdag 26 juli 2014 @ 14:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 12:46 schreef Cobra4 het volgende:
Militairen beschikbaar voor Oost-Oekraïne
DEN HAAG -

Militairen van de Luchtmobiele Brigade zijn beschikbaar om naar Oost-Oekraïne af te reizen om het gebied te beveiligen waar vorige week bijna 300 doden vielen toen een Boeing 777 van Malaysia Airlines neestortte. Woordvoerders van de militaire vakbonden AFMP en ACOM zeiden zaterdag dat de Luchtmobiele Brigade „geconsigneerd” is, wat betekent dat de militairen zich beschikbaar moeten houden.

De precieze staat van paraatheid van de luchtmobielen en andere afdelingen, zoals de commando's, is niet duidelijk omdat er mogelijk op diplomatiek niveau nog wordt gepraat over de eventuele inzet van een gewapende internationale missie. Volgens diplomatieke bronnen in New York wordt die missie nog achter de hand gehouden voor het geval de veiligheid op de rampplek in Oost-Oekraïne niet meer gegarandeerd kan worden.
Stand-by

Uit een Facebookbericht van brigadegeneraal Nico Geerts, commandant van de 11e Luchtmobiele Brigade, waaruit De Telegraaf zaterdag citeert, blijkt dat dit onderdeel van de landmacht afgelopen week in de startblokken stond om naar Oost-Oekraïne af te reizen. „We stonden niet op stand-by. Binnen 12 uur veel personeel binnen, vanuit de hele wereld onderweg. Maximaal voorbereiden, spullen, wapens pakken voertuigen gereed stellen en de staf plannen op de inzet. Ik ben trots op mijn mensen die zonder kikken hun gezin achterlaten op de camping en staan voor hun taak.”

Luitenant-generaal Mart de Kruif, commandant van de Koninklijke Landmacht, twitterde vrijdag: „Als de roep komt, zijn we klaar.” In zijn bericht noemt hij het Commando Landstrijdkrachten, de 11e Luchtmobiele Brigade en het Korps Commandotroepen (de commando's).

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_beschikbaar__.html
Hebben ze nu echt mensen teruggehaald van hun vakantieadres om hier in Nederland stilgezet te worden op de kazerne? Was dat niet een beetje overkill voordat ze wisten wat er ging gebeuren? Leuk voor iemand wanneer hij z'n gezin in Bolivia of Afrika kan achterlaten om in Schaarsbergen te horen dat hij NTM staat.
Thaboelzaterdag 26 juli 2014 @ 16:28
Is denk ik alleen wat belangrijke mensen. Zijn nog gewoon wat lmb-ers op vakantie hoor.
Karrszaterdag 26 juli 2014 @ 17:03
-

[ Bericht 100% gewijzigd door Karrs op 26-07-2014 17:04:51 ]
Cobra4zondag 27 juli 2014 @ 14:20
Ministerraad komt bijeen op Catshuis
DEN HAAG -

De ministerraad komt zondagmiddag bijeen in het Catshuis in Den Haag voor een extra vergadering. De ministerraad praat over de missie die stoffelijke overschotten uit Oekraïne terug moet halen, liet de Rijksvoorlichtingsdienst zondag weten.

Minister-president Mark Rutte zei vrijdag al dat er dit weekeinde mogelijk een besluit valt over een bewapende missie naar Oost-Oekraïne om het gebied te beveiligen waar het toestel van Malaysia Airlines neerstortte. De missie moet de onderzoekers beschermen die op de rampplek aan het werk zijn.

Daarop vooruitlopend stuurde Nederland al 40 ongewapende marechaussees naar Oekraïne.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_op_Catshuis__.html
Cobra4zondag 27 juli 2014 @ 17:45
'Geen grotere missie Oekraïne'
den haag -

Er komt geen grotere internationale missie naar Oekraïne. ''Een militaire gewapende missie is niet realistisch'', zei premier Rutte zondagmiddag laten weten tijdens een persconferentie over de vliegramp. Zondagmiddag kwam het kabinet in het Catshuis bijeen over de ramp.

Er zullen nog eens zestig mensen van de Nederlandse politie en zestig mensen van Defensie afreizen naar Oekraine voor de huidige missie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)sie_Oekraine___.html
Nibb-itzondag 27 juli 2014 @ 17:51
Komt de Telegraaf nu ook een rectificatie vanwege de eerdere berichten?
Cobra4zondag 27 juli 2014 @ 17:53
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 17:51 schreef Nibb-it het volgende:
Komt de Telegraaf nu ook een rectificatie vanwege de eerdere berichten?
Mail ze en vraag het?
Erasmozondag 27 juli 2014 @ 17:54
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 17:51 schreef Nibb-it het volgende:
Komt de Telegraaf nu ook een rectificatie vanwege de eerdere berichten?
_O-

Als de Televaag alles zou rectificeren wat ze fout schrijven moeten ze eerst een nieuwe drukkerij bouwen.
Nibb-itzondag 27 juli 2014 @ 17:58
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 17:53 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Mail ze en vraag het?
Na het schaften :7
Ponjaardzondag 27 juli 2014 @ 22:10
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 17:54 schreef Erasmo het volgende:

[..]

_O-

Als de Televaag alles zou rectificeren wat ze fout schrijven moeten ze eerst een nieuwe drukkerij bouwen.
's ochtends komt de Telegraaf en 's middags het erratum.
Cobra4maandag 28 juli 2014 @ 15:34
"Groot militair ingrijpen onwenselijk"

Groot militair ingrijpen in Oekraïne is niet wenselijk, zegt commandant der Strijdkrachten Middendorp. Volgens hem zou het escalerend en provocerend kunnen werken, vooral omdat de rampplek zo dicht bij de Russische grens is en bewapende marechaussees een reactie zouden kunnen oproepen. "Doordat je ongewapend bent, ben je onbedreigend", zegt Middendorp.

Hij geeft als voorbeeld een gesprek met een politieman, die tegen hem zei dat hij zich veiliger voelt als hij onbewapend is. Australië -dat ook agenten heeft gestuurd- heeft hetzelfde besloten, zei Middendorp in een briefing met de Tweede Kamer.

Helmen

In principe dragen de mensen van de Koninklijke Marechaussee en agenten "gewoon" hun politiepak. Ze krijgen ook helmen en kogelwerende vesten en ze zijn herkenbaarder door speciale hesjes. De experts zitten bewust in hotels buiten het gebied van de rampplek en beslissen iedere dag opnieuw of het veilig genoeg is om het gebied in te gaan.

Media

Volgens Middendorp is het staakt-het-vuren fragiel. De commandant der Strijdkrachten noemt de situatie bij de rampplek onoverzichtelijk en volgens hem verandert het dreigingsbeeld continu. Dat er veel media in het gebied aanwezig zijn, zorgt dat er minder dreiging is, zegt hij.

Bron: http://nos.nl/artikel/680(...)pen-onwenselijk.html
Cobra4maandag 28 juli 2014 @ 21:15
Defensie voorbereid op noodgevallen Oekraïne
DEN HAAG -

Defensie is voorbereid op noodsituaties met Nederlandse marechaussees en politiemensen die in Oekraïne actief zijn, zoals plotselinge evacuaties of gijzelingen. Dat zei de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, maandag tijdens een informatiebijeenkomst met Tweede Kamerleden. Details over dat soort acties kon hij echter niet in het openbaar geven.

Hij benadrukte dat de Nederlanders alleen het rampgebied ingaan om stoffelijke resten en eigendommen van slachtoffers te bergen als het er veilig genoeg wordt geacht. Maar Defensie houdt er rekening mee dat de situatie opeens kan omslaan, waardoor de Nederlanders in gevaar zijn. Als „het hele land ontploft”, gaan de marechaussees en politiemensen naar het dichtsbijzijnde vliegveld en worden ze via een luchtbrug teruggehaald, aldus Middendorp.

Voor medische evacuaties zijn ambulances en een transportvliegtuig met een chirurgisch team aan boord beschikbaar. Defensie heeft een arts en enkele verpleegkundigen naar de regio gestuurd om eerste hulp te kunnen bieden aan eventuele gewonden. Die kunnen ook naar een ziekenhuis in Donetsk worden gebracht. Als een gewonde is gestabiliseerd en meer verzorging nodig heeft, wordt hij met de ambulance naar Charkov vervoerd en van daaruit overgevlogen naar Nederland.

Bron:http://www.telegraaf.nl/b(...)ereid_op_nood__.html
Karrsdinsdag 29 juli 2014 @ 07:11
Aruba ontsnapt aan Venezolaanse inval

CARACAS/ORANJESTAD -
Aruba is mogelijk ontsnapt aan een gewelddadige Venezolaanse inval op het Caribische eiland om spionnenchef Hugo Carvajal te bevrijden. Na een alarm over ten minste vier Venezolaanse oorlogsbodems dicht bij de Arubaanse stranden kwam zondag laat het opmerkelijke besluit van minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) om de van drugsmisdaden verdachte vertrouweling van Hugo Chávez vrij te laten.

Vorige week werd Carvajal, bijgenaamd ’de Kip’, nog ingerekend in opdracht van de Verenigde Staten en keurde Buitenlandse Zaken deze arrestatie goed. Tot verbijstering van Aruba maakte Timmermans zondag een draai en verleende hij de beoogde consul van Venezuela op Aruba alsnog diplomatieke onschendbaarheid. Buitenlandse Zaken bezweert dat het rust op een „strikt juridische afweging van het internationaal recht”.
Maar op Aruba bestaat het gevoel dat Nederland is gezwicht voor de spierballen van de socialistische president Maduro. Het besluit van Timmermans volgde nadat de Arubaanse kustwacht alarm sloeg over ten minste vier naderende Venezolaanse oorlogsbodems. „Dat heeft geleid tot een alarm, waarna er overleg is geweest tussen de lokale commandant van de strijdkrachten en premier Mike Eman”, bevestigt een woordvoerder van Eman.
Ook het Amerikaanse State Department erkende gisteren dat er betrouwbare aanwijzingen zijn voor zeer sterke dreigementen van de Venezolaanse regering aan Aruba en Nederland. Met Carvajal weer aan zijn zijde op maandagnacht stelde een duidelijk opgeluchte Venezolaanse president Nicoals Maduro: „We hadden een plan klaarliggen dat de spanning in Latijns-Amerika zou laten escaleren”, zonder in details te treden.
De woedende Maduro gooide vrijdag het Venezolaanse luchtruim al dicht voor vluchten van en naar Curaçao en Aruba, waardoor honderden passagiers vast kwamen te zitten. Ook dreigde de president van ons grootste buurland olieraffinaderij Isla op Curaçao, die voor zo’n duizend banen zorgt, op een laag pitje te zetten. De socialistische leider stelde „niets te schuwen”, ook militaire stappen niet, om de vertrouweling van Hugo Chávez vrij te krijgen.
In Caracas werd Carvajal, de voormalige chef van inlichtingendienst DIM, als een volksheld op het podium gehesen van het socialistische partijcongres.
Maduro dankte de „goede buur Nederland voor het moedige besluit” dat een groot regionaal conflict is voorkomen. Nederland heeft Carvajal tot persona non grata verklaard, hij mag nooit meer het Koninkrijk der Nederlanden betreden.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken erkent dat op het hoogste diplomatieke niveau met Venezuela is gesproken na het signaleren van de marineschepen. „Ons is echter verzekerd dat zij terugkeerden van een oefening.” Het voorval moet volgens een woordvoerder ’helemaal los worden gezien’ van de vrijlating van Carvajal.
De diplomatieke draai valt zuur bij de Venezolaanse oppositie. Het laten glippen van grote vis Carvajal is een overwinning van de Nederlandse koopman op de dominee, foeteren critici op sociale media. Zij wijzen op de belangen van Shell in Venezuela, het land met ’s werelds grootste oliereserves, waar Shell een kleine joint venture heeft met de PdvSA, de Venezolaanse oliemaatschappij.

(Televaag natuurlijk, maar wat hébben we toch weinig militaire macht meer over.)

http://www.telegraaf.nl/b(...)apt_aan_inval__.html
Rave_NLdinsdag 29 juli 2014 @ 09:00
Dit heeft niets met militaire onmacht te maken, maar met een diplomatieke meesterzet.

1) deze boef heeft nu eenmaal diplomatieke onschendbaarheid, of je het nu wilt of niet.
2) ondanks die diplomatieke onschendbaarheid is er een zeer sterk signaal afgegeven richting Venezuela.
3) het vastzetten van diplomaten is internationaal gezien enorm riskant aangezien het een gevaarlijk precedent kan scheppen waar uiteindelijk ook Nederlandse diplomaten gevaar door kunnen lopen. (Drugssmokkel/'verderfelijke propaganda'/het vastzetten voor een verkeersovertreding als politiek drukmiddel)
4) na het afgeven van dit signaal is hij op vrije voeten gesteld en is hij niet meer welkom op Nederlandse bodem. Hoewel die schurk dan zijn vervolging ontloopt is de boodschap wel duidelijk dat diplomatieke onschendbaarheid niet gelijk staat aan complete immuniteit.

Ook al had NL een carriergroup in de Carib gehad, dan had ik alsnog voor deze methode gekozen.
Karrsdinsdag 29 juli 2014 @ 09:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 09:00 schreef Rave_NL het volgende:
Dit heeft niets met militaire onmacht te maken, maar met een diplomatieke meesterzet.

1) deze boef heeft nu eenmaal diplomatieke onschendbaarheid, of je het nu wilt of niet.
2) ondanks die diplomatieke onschendbaarheid is er een zeer sterk signaal afgegeven richting Venezuela.
3) het vastzetten van diplomaten is internationaal gezien enorm riskant aangezien het een gevaarlijk precedent kan scheppen waar uiteindelijk ook Nederlandse diplomaten gevaar door kunnen lopen. (Drugssmokkel/'verderfelijke propaganda'/het vastzetten voor een verkeersovertreding als politiek drukmiddel)
4) na het afgeven van dit signaal is hij op vrije voeten gesteld en is hij niet meer welkom op Nederlandse bodem. Hoewel die schurk dan zijn vervolging ontloopt is de boodschap wel duidelijk dat diplomatieke onschendbaarheid niet gelijk staat aan complete immuniteit.

Ook al had NL een carriergroup in de Carib gehad, dan had ik alsnog voor deze methode gekozen.
Snap ik allemaal, maar voor Venezuela en anderen (de VS) komt het signaal 'dreigen helpt' wel degelijk over.

Met een carrier group ( :9~ ) had je dit politieke signaal kracht bijgezet, dat we hem hadden laten gaan uit de goedheid van ons hart ( :') ). Nu wordt het signaal mogelijk uitgelegd als 'ze stellen militair niets voor'.

Ik heb liever het eerste. Hoe briljant de tactiek ook.

[ Bericht 13% gewijzigd door Karrs op 29-07-2014 10:03:02 ]
icecreamfarmer_NLdinsdag 29 juli 2014 @ 11:40
Maar hoe zou de VS gereageerd hebben op een inval?
Zij hebbend e macht om zo'n dreiging te neutraliseren.
Awsomdinsdag 29 juli 2014 @ 18:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 11:40 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Maar hoe zou de VS gereageerd hebben op een inval?
Zij hebbend e macht om zo'n dreiging te neutraliseren.
Die zouden die schepen waarschijnlijk 1 keer gewaarschuwd hebben en daarna naar de zeebodem hebben geschoten..
Cobra4vrijdag 1 augustus 2014 @ 17:49
Brons voor marine bij internationale zeilwedstrijd

Nieuwsbericht | 31-07-2014 | 17:02

Zr. Ms. Urania heeft de derde plek bemachtigd tijdens de internationale Tall Ships Races. Gisteravond finishte het marinezeilschip voor de Deense havenstad Esbjerg nadat het afgelopen maandag met 6 klassegenoten vanuit het Noorse Bergen vertrok.

Meer dan 15 nationaliteiten, verdeeld over 70 schepen, lagen maandag voor Bergen aan de start. De Noorse havenstad was overspoeld met toeschouwers voor een aanblik op de bonte verzameling van vaartuigen. Klassieke schepen, moderne zeiljachten en de Urania, met aan boord een internationaal gezelschap, voeren achter elkaar de haven uit.

"De Britse marine beschikt zelf niet over een zeilend opleidingsschip", zegt de Britse officier cadet Tom Hawkings, die samen met Belgen, Duitsers en natuurlijk Nederlanders de ruige golven trotseert aan boord van de Urania."De uitnodiging van de Nederlandse marine was een mooie kans om het nautische leven mee te maken."

d140727ge2223.jpg
Enkele deelnemende schepen aan de Tall Ships Races tussen Bergen en Esbjerg

‘Unieke opleidingsfaciliteit’

De Urania speelt een belangrijke rol bij de opleiding van marineofficieren. Op dit schip leren de adelborsten niet alleen de grillen van de zee kennen, maar ook de gevolgen zoals zeeziekte. "De Urania is groot genoeg voor langere reizen en gelijktijdig klein genoeg om de zee en de elementen echt te ervaren", zegt commandant luitenant-ter-zee der eerste klasse Harry Dekkers. "Dat maakt de Urania een unieke opleidingsfaciliteit."

De Urania biedt ruimte aan 3 vaste bemanningsleden en 12 opstappers. Tijdens de Tall Ships Races vaart het schip, net als de rest van het jaar, voornamelijk met adelborsten van het Koninklijke Instituut van de Marine. Ook cadetten van de Koninklijke Militaire Academie en buitenlandse officieren in opleiding zijn dan welkom aan boord.

Sail Training International (STI) organiseert 3 keer per jaar Tall Ships Races om jongeren tot en met 25 jaar warm te maken voor het leven en werken op zee. De Urania zit in klasse D. Dat zijn modern getuigde schepen met lichtweer-zeilen.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ionale-zeilwedstrijd
WWolfyvrijdag 1 augustus 2014 @ 17:56
http://www.defensie.nl/ac(...)ende-missie-oekraine
quote:
Kabinet: geen militaire missie Oekraïne
Nieuwsbericht | 27-07-2014 | 18:00

Het kabinet heeft besloten niet over te gaan tot een militaire missie in Oekraïne. Wel versterkt Nederland de ongewapende repatriëringsmissie voor de slachtoffers van vlucht MH17.

Nederland vergroot het team dat in Oekraïne zoekt naar stoffelijke overschotten en persoonlijke eigendommen van de slachtoffers. Op korte termijn stuurt Nederland nog eens 60 experts van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) en 60 leden van de Koninklijke Marechaussee naar Oekraïne.

Inzet
De inzet duurt maximaal 3 weken. Deze wordt eerder beëindigd als het vinden en repatriëren van stoffelijke overschotten is voltooid of als voortzetting van het werk te onveilig is.
Cobra4vrijdag 1 augustus 2014 @ 19:05
In historic first, German Army general appointed USAREUR chief of staff
By Jad Sleiman
Stars and Stripes
Published: August 1, 2014



image.jpg
Brig. Gen. Markus Laubenthal, commander of the Bundeswehr's Panzerbrigade 12 (12th Armored Brigade) has been named as the next chief of staff for U.S. Army Europe. Laubenthal is the first German officer to be assigned to the USAREUR position, where he will synchronize the activities of the USAREUR staff in much the same manner as his American predecessors. U.S. Army
U.S. Army


KAISERSLAUTERN, Germany — For the first time since U.S. troops arrived in Europe during World War II, a German general will serve as chief of staff of U.S. Army Europe.

Brig. Gen. Markus Laubenthal is expected to take up his post as early as Monday, an Army news release said.

The announcement of Laubenthal’s appointment comes at a time of strained relations between the U.S. and Germany over allegations of U.S. spying and phone tapping. USAREUR said in March it intended to name a German chief of staff.

The U.S. military maintains key bases in Germany, where about 40,000 U.S. servicemembers are stationed, including about 25,000 soldiers.

“This is a bold and major step forward in USAREUR’s commitment to operating in a multinational environment with our German allies,” Lt. Gen. Donald Campbell Jr., USAREUR commander, said of Laubenthal’s appointment. “U.S. and German senior military leaders have been serving together in NATO’s International Security Assistance Force in Afghanistan for years. Sustaining the shared capability from this experience will benefit both U.S. and German armies.”

Laubenthal, 51, commanded the Bundeswehr’s 12th Armored Brigade in Amberg before this assignment. In August of last year, he took over as chief of staff for ISAF Regional Command North in Afghanistan, where he helped oversee the drawdown of German troops from Kunduz and Mazar-e-Sharif, according to information on the German army website. Among other assignments, he served as military assistant to the deputy commander of operations and assistant chief of staff for operations for NATO’s Kosovo force.

“As the commander of Panzerbrigade 12 ... I have always valued the joint exercises with our partnership unit, the 2nd Cavalry Regiment in Vilseck,” Laubenthal said, according to the Army’s statement. “I am sure that I can use the experience I gained in the German army supporting the training of ready army forces in my new position with USAREUR.”

Laubenthal’s formal appointment ceremony will be held later this month, a USAREUR spokesman said.

A German army spokesman called the move “a clear sign for a good German-American cooperation.”

That cooperation had been strained since last year’s reports of the U.S. National Security Agency’s mass surveillance of German citizens, including the monitoring of German Chancellor Angela Merkel’s personal communications. Last month, German authorities expelled the CIA’s chief in Berlin after investigators identified two suspected spies allegedly working for the U.S. within the German government.

Reporter Marcus Kloeckner contributed to this report.

Bron: http://www.stripes.com/in(...)ef-of-staff-1.296324
Cobra4maandag 4 augustus 2014 @ 09:16
Officierenvereniging: nodeloze vertraging door pendelen
'Laat marechaussee op rampplek slapen'

door Roy Klopper
AMSTERDAM -
De 40 marechaussees die meewerken aan de berging van de MH17-slachtoffers moeten volgens de belangrijkste Nederlandse legerofficieren afzien van de luxe van een hotelkamer en voortaan dag en nacht op de rampplek in Oekraïne blijven.

„Leden van de Koninklijke Marechaussee hebben een militaire training genoten. Zij kunnen slapen in een tentje of bij dit goede weer zelfs in een slaapzak onder de sterrenhemel. Het dagelijkse pendelen tussen de ramplocatie en hotels levert onnodige vertraging op bij de berging van lichamen, waarbij de nabestaanden niet zijn gebaat”, zo betoogt brigadegeneraal b.d. Ruud Vermeulen, voorzitter van de Gezamenlijke Officieren Vereniging (GOV).

Defensie meldt desgevraagd helemaal niets in het idee van de officieren te zien: „Het verhoogt onnodig de risico’s voor onze mensen ter plekke”, aldus een zegsman. Hij wijst er bovendien op dat de onderzoekers middels de verplaatsing van Donetsk naar het noordelijker gelegen Soledar nu al dagen achtereen goed hebben kunnen werken.
Rantsoenen
De vereniging voor de hoogste militairen snapt weinig van de tactiek: Vermeulen: „In oorlogsgebieden is het verplaatsen van troepen het gevaarlijkste wat er is. Zorg er daarom voor dat je in elk geval de marechaussees ter plekke houdt. Zij kunnen gevechtsrantsoenen eten en hebben de conditie om van de vroege ochtend tot de late avond te zoeken naar slachtoffers. Als de gevechten dichtbij komen, weten zij hoe te handelen.”

De permanente aanwezigheid van de militaire gendarmerie zou volgens de GOV via de aanwezige liaisonofficieren moeten worden gemeld aan zowel de rebellen als de Oekraïense autoriteiten. „Bij donker verlicht je het gebied waarin je zit, en je bakent het goed af met OVSE-vlaggen. Dan weet eenieder waaraan hij toe is.”

Bron:http://www.telegraaf.nl/b(...)aanpak_missie__.html
Wijnand_Bierensteinmaandag 4 augustus 2014 @ 15:50
quote:
Geblaat van officieren die er geen verstand van hebben.
Bouke-pmaandag 4 augustus 2014 @ 16:46
Niet?

Volgens mij hebben ze een prima punt, verplaatsen is nou eenmaal gevaarlijk.
Wijnand_Bierensteinmaandag 4 augustus 2014 @ 17:01
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 16:46 schreef Bouke-p het volgende:
Niet?

Volgens mij hebben ze een prima punt, verplaatsen is nou eenmaal gevaarlijk.
Daar slapen is minder gevaarlijk zeker? Onder een poncho tussen de brokstukken terwijl er rondom het gebied maximaal gevochten wordt. En dat idee van gevechtsrantsoenen eten 8)7 Die gasten moeten uitgerust hun werk doen en assisteren bij een taak die veel van iemand vraagt. Niet zozeer fysiek maar geestelijk wel.

Geblaat in de ruimte van groene lui die hier geen kaas van hebben gegeten.
AchJamaandag 4 augustus 2014 @ 18:14
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 15:50 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Geblaat van officieren die er geen verstand van hebben.
Dat... Nou heb ik sowieso al een grondige hekel aan Vermeulen die alle contact met de werkelijkheid jaren geleden al overboord heeft gegooid.
samthegreat5maandag 4 augustus 2014 @ 20:25
Ach, het brigadegeneraaltje b.d. wil ook nog wat te zeggen hebben.
Cobra4woensdag 6 augustus 2014 @ 06:25
Hennis dankt Oekraïne voor steun aan missie

DEN HAAG -
Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft nog eens benadrukt dat het bergen van lichamelijke resten van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne de hoogste prioriteit heeft. Ze deed dat dinsdag in een telefoongesprek met haar Oekraïense collega Valeriy Geletey. Ook het terughalen van persoonlijke bezittingen blijft van groot belang, zei de minister.

Geletey zegde toe al het mogelijke te zullen doen om een veilige toegang tot de rampplek te blijven verzekeren zolang de internationale zoekteams daar aanwezig zijn.

Namens het kabinet bedankte minister Hennis de Oekraïense autoriteiten voor de steun aan de internationale repatriëringsmissie tot nu toe.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ankt_Oekraine__.html
Cobra4woensdag 6 augustus 2014 @ 06:28
Recordaantal patiënten van Wadden

Reddingshelikopters hebben in juli een recordaantal vluchten uitgevoerd om zieke mensen vanaf de Friese Waddeneilanden en de Noordzee naar het vasteland te brengen. Het waren er 36.

Gemiddeld worden er per maand zo'n 20 vluchten uitgevoerd, al zijn het er in vakantieperiodes altijd meer dan buiten het seizoen. Waarom het er vorige maand zoveel waren, is niet te verklaren.

De vluchten worden uitgevoerd door Defensie vanuit Leeuwarden door het 303 Search and Rescue Squadron. Op de website van Defensie meldt commandant Ed Scherpenzeel dat er vantevoren nooit een inschatting is te maken, maar dat het wel dankbaar werk is om patiënten of zwangere vrouwen te vervoeren. "Er hangen hier al heel wat geboortekaartjes."

Boorplatforms

Patiënten worden meest overgebracht naar het Medisch Centrum Leeuwarden, maar ook worden er vluchten uitgevoerd naar onder meer Sneek of Dokkum. Als mensen van boorplatforms worden gehaald, is de bestemming vaak een ziekenhuis in Noord- of Zuid-Holland.

Het aantal vluchten is de afgelopen jaren flink toegenomen. Vorig jaar was een recordjaar, toen werden meer dan 250 mensen vanaf de eilanden, schepen of boorplatforms overgevlogen.

Volgend jaar stopt Defensie met het uitvoeren van de patiëntenvluchten. Minister Hennis vindt patiëntenvervoer geen taak voor Defensie en wil de SAR-helikopters afstoten. Onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid wordt gezocht naar een alternatief.

Bron: http://nos.nl/data/nosop3/reader/683280_tab1.html
Erasmowoensdag 6 augustus 2014 @ 09:31
Die laatste alinea is een mooie messteek in de rug.
Surveillance-Fietswoensdag 6 augustus 2014 @ 09:33
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 09:31 schreef Erasmo het volgende:
Die laatste alinea is een mooie messteek in de rug.
Ze heeft natuurlijk gewoon gelijk. Het is geen taak van defensie. Dat zegt niets over hoe die mannen en vrouwen hun werk doen.
Cobra4woensdag 6 augustus 2014 @ 12:55
'Camouflageverf veroorzaakte mogelijk kanker'

HENGELO -
Letselschade-expert Yme Drost gaat deze week het ministerie van Defensie aansprakelijk stellen voor kanker bij minstens 13 ex-werknemers van een voormalig NAVO-depot in de Overijsselse plaats Vriezenveen. De werknemers zouden kanker hebben gekregen door het onbeschermd werken met de giftige camouflageverf CARC (Chemical Agent Resistant Coating). Aan die verf werd tot 1991 het kankerverwekkende chroom VI toegevoegd.

Volgens Drost hebben zich al 13 zieke mensen of nabestaanden van kankerpatiënten bij zijn kantoor gemeld, nadat een oud-werknemer vorige week in regionale media zijn verhaal had gedaan. „Zo veel kankergevallen onder één groep werknemers wijst heel sterk op een causaal verband met de werkzaamheden in het NAVO-depot”, zegt hij.

In het depot, dat de Amerikanen tot 2003 in gebruik hadden, werd gebruikt oorlogsmaterieel weer opgeknapt. De camouflageverf was speciaal voor legerdoeleinden ontwikkeld. Dat het gebruik van de verf mogelijk gezondheidsrisico's met zich meebracht, is volgens Drost destijds al eens door de ondernemingsraad op het depot aan de orde gesteld, maar weggewuifd door Defensie. De verf is op tal van plekken in de wereld gebruikt.

Volgens de letselschade-expert is Defensie aansprakelijk voor de geleden schade als het verband met de verf wordt aangetoond. Aansprakelijkheid geldt tot 5 jaar nadat de schade is ontdekt en daarvoor de verantwoordelijke persoon of instantie is aangewezen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)mouflageverf___.html
Gabrunal_2013woensdag 6 augustus 2014 @ 19:17
Hoppa, de missie in Oekraine stopt nu al. Wat een verspilling van mensen en middelen. Wel verstandig overigens, want de Russen gaan morgen een "vredesmissie" beginnen in Oost Oekraine waar ze beginnen met het opruimen van de Radicalen uit Kiev. Je wilt geen ook nog tientallen Nederlandse bodybags terug die niet in MH17 zaten. Ik denk dat alles en iederereen met enorme spoed in een C17 wordt geladen as we speak.

http://www.nu.nl/buitenla(...)ordt-afgebroken.html
Cobra4woensdag 6 augustus 2014 @ 19:21
Gelukkig zal NL niet rusten voor de schuldigen gestraft zijn en alle slachtoffers geborgen zijn.

Gaat lang niet rusten worden.....
Wijnand_Bierensteinwoensdag 6 augustus 2014 @ 20:18
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 09:33 schreef Surveillance-Fiets het volgende:

[..]

Het is geen taak van defensie.
Waarom niet? Hoort gewoon in het takenpakket om mensen in nood te helpen hoor. Gewoon een makkelijke manier om weer een paar miljoen te bezuinigen, that's it.
Surveillance-Fietswoensdag 6 augustus 2014 @ 20:45
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 20:18 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Waarom niet? Hoort gewoon in het takenpakket om mensen in nood te helpen hoor. Gewoon een makkelijke manier om weer een paar miljoen te bezuinigen, that's it.
Nee, ze gaan de dienst overhevelen naar een organisatie buiten Defensie.
AchJawoensdag 6 augustus 2014 @ 20:46
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 20:45 schreef Surveillance-Fiets het volgende:

[..]

Nee, ze gaan de dienst overhevelen naar een organisatie buiten Defensie.
Dus een bezuinigings actie van defensie.
Gabrunal_2013woensdag 6 augustus 2014 @ 21:09
quote:
1s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 20:46 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dus een bezuinigings actie van defensie.
Die weer door een ander ministerie betaald moet worden (waarschijnlijk voor een stuk meer geld geoutsourced naar een civiel bedrijf) Ik vind het dus een domme "bezuiniging." Afgezien van het feit of je kunt discussieren of het wel en of niet een kerntaak is (ik vind van wel) , hou je met deze taak minstens een hoop kennis en expertise binnen je organisatie. Verder is het ook een taak die zorgt voor binding van Defensie met de burgerbevolking. Het maakt defensie zichtbaar (net als het blussen van branden)

Als men verstandig is blijft deze dienst door Defensie uitgevoerd worden. Wellicht is het onderhandelingstactiek van Hennis voor meer geld en blijft de dienst straks toch gehandhaafd.. We wachten af...
Wijnand_Bierensteinwoensdag 6 augustus 2014 @ 21:46
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 20:45 schreef Surveillance-Fiets het volgende:

[..]

Nee, ze gaan de dienst overhevelen naar een organisatie buiten Defensie.
:')

Je bevestigt wat ik zeg.
Erasmowoensdag 6 augustus 2014 @ 21:53
En ondertussen staan de heli's werkeloos op de grond of vliegen ze een beetje in het rond om aan de vlieguren te komen.
#ANONIEMdonderdag 7 augustus 2014 @ 07:17
Defensie houd zo niet veel meer over, nog een aantal jaar dan verliest de organisatie het bestaansrecht. Met de middelen van vandaag valt immers amper een opdracht nog uit te voeren.
Gabrunal_2013donderdag 7 augustus 2014 @ 08:27
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 07:17 schreef vervoerder23 het volgende:
Defensie houd zo niet veel meer over, nog een aantal jaar dan verliest de organisatie het bestaansrecht. Met de middelen van vandaag valt immers amper een opdracht nog uit te voeren.
Met het wegsnijden van al die zogenaamde "niet kerntaken" hou je bijna niets meer over. Wat je onder kerntaken verstaat en wat niet is een nogal grijs gebied. Kennelijk heeft men besloten dat onder het mom van besparingen een onderdeel gewoon naar de "niet kerntaken" kopje geschoven kan worden.

Men vergeet dat Defensie een organisatie is die moet blijven draaien als het hele land in puin ligt. Autonoom dus. Als je al je ondersteunende taken naar civiele partijen schuift , of kerntaken ineens als niet kerntaken bestempeld kun je als defensie ook helemaal niets meer als er een oorlog is.
fathankdonderdag 7 augustus 2014 @ 09:32
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 06:25 schreef Cobra4 het volgende:
Hennis dankt Oekraïne voor steun aan missie

DEN HAAG -
Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft nog eens benadrukt dat het bergen van lichamelijke resten van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne de hoogste prioriteit heeft. Ze deed dat dinsdag in een telefoongesprek met haar Oekraïense collega Valeriy Geletey. Ook het terughalen van persoonlijke bezittingen blijft van groot belang, zei de minister.

Geletey zegde toe al het mogelijke te zullen doen om een veilige toegang tot de rampplek te blijven verzekeren zolang de internationale zoekteams daar aanwezig zijn.

Namens het kabinet bedankte minister Hennis de Oekraïense autoriteiten voor de steun aan de internationale repatriëringsmissie tot nu toe.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ankt_Oekraine__.html
Voor het eerst dat ze te horen is wat betreft deze crisis volgens mij :')
LXIVdonderdag 7 augustus 2014 @ 10:08
quote:
14s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 09:32 schreef fathank het volgende:

[..]

Voor het eerst dat ze te horen is wat betreft deze crisis volgens mij :')
Inderdaad. De grote afwezige. Nu is het zo'n beetje afgelopen en roert ze de trom.
Gabrunal_2013donderdag 7 augustus 2014 @ 10:24
quote:
14s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 09:32 schreef fathank het volgende:

[..]

Voor het eerst dat ze te horen is wat betreft deze crisis volgens mij :')
Frappant en hypocriet dat de Oekraïne bedankt wordt. Het land dat nu nog enorm baat heeft bij het neerhalen van dat vliegtuig. Het land dat op zijn minst voor een deel verantwoordelijk is voor het neerhalen van dat vliegtuig door het bewust niet sluiten van het luchtruim en het loodsen van dat vliegtuig over die raketinstallaties i(in de hoop dat het zou worden neergehaald) Het land dat misschien zelfs zelf het vliegtuig wel heeft neergeschoten.
Karrsdonderdag 7 augustus 2014 @ 10:39
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:08 schreef LXIV het volgende:

[..]

Inderdaad. De grote afwezige. Nu is het zo'n beetje afgelopen en roert ze de trom.
Ze moet optiefen en snel.

Defensie moet weer worden opgebouwd, dat snapt inmiddels iedere kleuter, maar Hennis is daar totaal niet geschikt voor.
icecreamfarmer_NLdonderdag 7 augustus 2014 @ 11:49
quote:
1s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 20:46 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dus een bezuinigings actie van defensie.
Klopt maar wel een mooie manier om te laten zien dat het zo niet meer gaat.
Zo kweek je wel kamervragen en eventueel meer geld.
Erasmodonderdag 7 augustus 2014 @ 15:49
Ja maar wel ten koste van mensenlevens.
Wijnand_Bierensteindonderdag 7 augustus 2014 @ 20:58
quote:
8s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:39 schreef Karrs het volgende:

[..]

Defensie moet weer worden opgebouwd, dat snapt inmiddels iedere kleuter, maar Hennis is daar totaal niet geschikt voor.
Ze is aangewezen om te bezuinigen, niet om leiding te geven. Zoals een curator van een failliet bedrijf.
PLAE@donderdag 7 augustus 2014 @ 21:15
Kunnen wij die schepen niet kopen van Frankrijk, die gaan nu vast met korting over de toonbank B-)
Gabrunal_2013donderdag 7 augustus 2014 @ 21:17
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 21:15 schreef PLAE@ het volgende:
Kunnen wij die schepen niet kopen van Frankrijk, die gaan nu vast met korting over de toonbank B-)
Die schepen gaan nog steeds gewoon naar Rusland. Verder hebben wij niet genoeg helikopters om erop te zetten. We hebben ook de Karel Doorman al met een enorm Helikopterdek. Dus kortom we hebben er niets aan.
PLAE@donderdag 7 augustus 2014 @ 21:18
Dan is het tijd om extra heli's aan te schaffen. In deze tijd moet je kopen wat je kopen kunt.
Awsomdonderdag 7 augustus 2014 @ 21:55
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 21:18 schreef PLAE@ het volgende:
Dan is het tijd om extra heli's aan te schaffen. In deze tijd moet je kopen wat je kopen kunt.
Nederland is echter alles wat volgens de politiek weg kan aan het verkopen ..
Ponjaardvrijdag 8 augustus 2014 @ 00:02
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 21:17 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Die schepen gaan nog steeds gewoon naar Rusland. Verder hebben wij niet genoeg helikopters om erop te zetten. We hebben ook de Karel Doorman al met een enorm Helikopterdek. Dus kortom we hebben er niets aan.
En ze zijn frans. Dat is afkeurpunt no1.
Ponjaardvrijdag 8 augustus 2014 @ 02:04
Ik kan geen Duits, maar volgens mij wordt de 43e gemechaniseerde brigade Duits als het plan doorgaat.

quote:
Nachdem die 11. Luftbewegliche Brigade des Königlichen Heeres der Niederlande mit 2.100 Soldaten bereits am 12. Juni dem Kommando der Division Schnelle Kräfte der Bundeswehr unterstellt worden war, soll nach Informationen der "Welt" nun ein weiterer Verband folgen. "Die Integration der niederländischen 43. Mechanisierten Brigade in die 1. Panzerdivision wird ebenso angestrebt", heißt es in einem Schreiben des Inspekteurs des Heeres, Generalleutnant Bruno Kasdorf, an den Vorsitzenden des Verteidigungsausschusses im Bundestag, Hans-Peter Bartels (SPD). "Erste Maßnahmen dazu sind eingeleitet." Wie aus dem der "Welt" vorliegenden Brief weiter hervorgeht, soll an der Artillerieschule des Deutschen Heeres in Idar-Oberstein künftig eine gemeinsame Ausbildung "taktische Feuerunterstützung" mit den Niederländern etabliert werden.
http://www.ad-hoc-news.de(...)e--/de/News/38154411
LXIVvrijdag 8 augustus 2014 @ 08:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 02:04 schreef Ponjaard het volgende:
Ik kan geen Duits, maar volgens mij wordt de 43e gemechaniseerde brigade Duits als het plan doorgaat.

[..]

http://www.ad-hoc-news.de(...)e--/de/News/38154411
In ieder geval onder Duits bevel. Waarmee Nederland nog één brigade overhoudt die niet onder Duits bevel staat. (plus OOCL natuurlijk)
Gabrunal_2013vrijdag 8 augustus 2014 @ 09:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 02:04 schreef Ponjaard het volgende:
Ik kan geen Duits, maar volgens mij wordt de 43e gemechaniseerde brigade Duits als het plan doorgaat.

[..]

http://www.ad-hoc-news.de(...)e--/de/News/38154411
Dan zal ik maar snel Duits gaan leren. Befehl ist befehl !
LXIVvrijdag 8 augustus 2014 @ 09:28
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 09:22 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Dan zal ik maar snel Duits gaan leren. Befehl ist befehl !
Sowieso is het als militair belangrijk om Duits te spreken. De meeste oefenterreinen liggen daar.
agtervrijdag 8 augustus 2014 @ 09:29
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 09:22 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Dan zal ik maar snel Duits gaan leren. Befehl ist befehl !
Hebben ze toch nog gewonnen.
Cobra4zondag 10 augustus 2014 @ 08:22
Fregat Van Speijk jaagt op piraten

DEN HELDER -
Het marinefregat Zr.Ms. Van Speijk doet de komende drie maanden voor de kust van Somalië mee aan de strijd tegen piraten. Het schip, met 178 militairen aan boord, vertrekt zondagmiddag vanuit thuishaven Den Helder naar Somalië.

Onder de opvarenden zijn ook mariniers die zijn getraind om verdachte schepen te enteren. Ook gaat er een NH90-helikopter mee. De Van Speijk zal deelnemen aan de door de Europese Unie geleide missie Atalanta. Die is erop gericht om piraten in de Golf van Aden en de Indische Oceaan te verstoren, maar ook op de bescherming van kwetsbare vaartuigen en schepen die voor het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties varen.

De Van Speijk lost de Zr.Ms. De Zeven Provinciën af. Dat luchtverdedigings- en commandofregat vertrok begin mei naar de wateren rond Somalië om deel te nemen aan de antipiraterijmissie. Het schip keert naar verwachting op 5 september terug in Rotterdam. De opvarenden krijgen daar tijdens de Wereldhavendagen een herinneringsmedaille voor deelname aan een vredesoperatie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_piratenjacht__.html
#ANONIEMzondag 10 augustus 2014 @ 15:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 02:04 schreef Ponjaard het volgende:
Ik kan geen Duits, maar volgens mij wordt de 43e gemechaniseerde brigade Duits als het plan doorgaat.

[..]

http://www.ad-hoc-news.de(...)e--/de/News/38154411
Dat staat er inderdaad
Cobra4maandag 11 augustus 2014 @ 06:48
Nederland bekijkt deelname aan transport Irak

Het ministerie van Defensie onderzoekt of Nederland mee kan doen met het strategisch transport van goederen voor Noord-Irak. Ook heeft het kabinet 4 ton extra aan het Rode Kruis bijgedragen om noodhulp te kunnen verlenen aan de bedreigde gebieden in Irak.

Dat heeft minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zondagavond geschreven in antwoord op spoedvragen die het CDA, ChristenUnie en de SGP zaterdag stelden. De drie partijen willen dat het kabinet en de EU een actieve rol aannemen om te voorkomen dat religieuze minderheidsgroepen in het noorden van Irak massaal sterven. Ze zijn in het nauw gedreven door de radicale terreurgroep ISIS.

Volgens Timmermans is het kabinet doordrongen van de ernst van de situatie en stelt Nederland zich actief op in de humanitaire crisis. Hij noemt de situatie schrijnend en verwelkomt de droppings van voedsel en water door de Amerikanen en Britten, maar ook door de Irakezen en de Koerden. Dat gebeurt volgens hem in samenwerking met VN-instellingen en Turkije.

Volgens hem is er nauw contact met allerlei partijen over de huidige crisis en dringt Nederland in Europees verband aan op extra aandacht. Hij wijst erop dat de EU 17 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor humanitaire hulp in Irak. Daarnaast pleit het kabinet ervoor om in EU-verband te stimuleren dat in Irak een sterke eenheidsregering wordt gevormd waarin alle politieke en sektarische groeperingen vertegenwoordigd zijn.

Een van de vragenstellers, CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, is teleurgesteld dat Timmermans niet ingaat op mogelijke genocide, zoals de Amerikaanse president Barack Obama wel deed. „Dat weegt het zwaarst voor ons. Als een vermoeden wordt uitgesproken, kan Nederland zelf al mechanismes in gang zetten. Zoals onderzoeken om eventuele IS-strijders met een Nederlands paspoort te kunnen aanpakken.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ansport_Irak___.html
Cobra4maandag 11 augustus 2014 @ 15:22
SGP bereid tot inzet F16's tegen ISIS in Irak
HILVERSUM -

Nederland moet bereid zijn ook militair - bijvoorbeeld met F16's - bij te dragen aan het stoppen van de opmars van de radicale milities van de Islamitische Staat (ISIS) in het noorden van Irak. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop zei dat maandag in het Radio 1-programma Stand.nl.

Volgens Bisschop kan de opmars van ISIS alleen met militair ingrijpen tot staan worden gebracht. Dan zou het laf zijn als Nederland niet actief mee zou willen doen, zei hij. „De bereidheid moet je ten principale uitspreken.”

Wat hem betreft gaat Nederland hiervoor ook in Europa pleiten. Het kabinet is te afwachtend, vindt Bisschop. „We moeten alles op alles zetten om samen met de VS te komen tot een militaire aanpak die ertoe leidt dat de opmars van ISIS tot staan wordt gebracht.”
Yezidi's

SGP, CDA en de ChristenUnie vinden dat het kabinet veel te terughoudend en te afwachtend opereert tijdens de opmars van ISIS en de moord op religieuze minderheden als de yezidi's in het noorden van Irak. Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie is nog niet zover als de SGP op het punt van de inzet van Nederland bij luchtaanvallen. Militaire steun is volgens hem „op dit moment niet nodig, maar het zou misschien in de toekomst aan de orde kunnen komen”, zei hij in De Nieuws BV van BNN en Vara op Radio 1. Dat zou al wel heel snel kunnen zijn, voegde hij eraan toe.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)6_s_naar_Irak__.html
Gabrunal_2013maandag 11 augustus 2014 @ 18:43
Goed idee, F16's zijn weer beschikbaar na de missie in Afghanistan, dus waarom niet.
Cobra4dinsdag 12 augustus 2014 @ 06:33
Mogelijk militaire steun naar Irak

door Jorn Jonker
DEN HAAG -
Nederland houdt de optie open dat het de Verenigde Staten ook militair gaat helpen in Irak. Vooralsnog lijkt dat echter niet nodig omdat er geen verzoek daartoe ligt.

Dat stellen bronnen rondom het kabinet. Ook coalitiepartijen houden alle opties open: militaire acties tegen ISIS, maar ook andere vormen van hulp zoals de door het kabinet voorgestelde logistieke steun aan de Amerikanen, Britten en Fransen om de opmars van het barbaarse ISIS te stoppen. PvdA-Kamerlid Servaes zegt dat „alles bespreekbaar” is en ook de VVD staat overal voor open.
CDA, PVV, SGP en CU vinden dat het kabinet verder zou moeten gaan in de strijd tegen het minderheden uitmoordende ISIS. Zo pleit de SGP er voor om Nederlandse F-16’s aan te bieden.

VVD-Kamerlid Verheijen vindt dat voorstel echter „zomaar een slag in de lucht. Ik heb niet het idee dat onze F-16’s nu iets kunnen toevoegen.” Het CDA bekritiseert minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) omdat hij de daden van ISIS niet als genocide wil bestempelen. Bij beide coalitiepartijen en het kabinet is te horen dat je iemand niet van genocide hoeft te verdenken om diegene aan te pakken zoals de Amerikanen nu doen. Later kan dan vastgesteld worden of er genocide is gepleegd. CDA-Kamerlid Omtzigt denkt dat het stempel van genocide ervoor kan zorgen dat de VN-Veiligheidsraad in beweging komt.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ren_naar_Irak__.html
Kirovdinsdag 12 augustus 2014 @ 10:21
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 18:43 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Goed idee, F16's zijn weer beschikbaar na de missie in Afghanistan, dus waarom niet.
Kunnen die dingen nog wel eens vliegen dan?
Cobra4dinsdag 12 augustus 2014 @ 16:03
Onderzoekers en mariniers naar vulkaaneiland
GRONINGEN -

Een groep Nederlandse wetenschappers en mariniers vertrekt woensdag naar het afgelegen vulkaaneiland Jan Mayen in de Noordelijke IJszee. De mariniers gebruiken de bijna 3000 meter hoge vulkaan om te trainen hoe het is om te opereren onder extreem zware omstandigheden. De wetenschappers gaan archeologisch en biologisch onderzoek doen.

De groep wetenschappers bestaat uit mensen van TNO, de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Zij gebruiken de expeditie, die tot 26 augustus duurt, om onder meer onderzoek te doen naar veenresten, vulkanische aslagen en gesteenten op het eiland om zo meer te weten te komen over klimaatveranderingen.

In 1983 was er ook een expeditie naar het eiland. De onderzoekers willen de data van destijds gaan vergelijken met nu. Louwrens Hacquebord, hoogleraar Arctische en Antarctische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, was 30 jaar geleden ook al op Jan Mayen en gaat nu voor de vijfde keer naar dit volgens hem „bijzondere, mysterieuze eiland”.

Het eiland is door de ligging zo interessant, zei Hacquebord in een recent interview met het radioprogramma Vroege Vogels. „Het ligt in de buurt van de rand van het pakijs. Zeevogels broeden op Jan Mayen en halen hun voedsel bij dat pakijs. Maar door de klimaatveranderingen is de rand van het ijs verder weg komen te liggen van het eiland.”

In 1983 is er een vogeltelling gedaan op het eiland, en de wetenschappers willen dat nu weer doen om erachter te komen of er een effect is van die grotere afstand tussen broedplaats en voedselgebied.

Het is dit jaar 400 jaar geleden dat de Amsterdamse walvisvaarder Jan Jacobsz May van Schellinkhout het eiland ontdekte in de Noordelijke IJszee. Walvissen komen nu overigens nauwelijks meer voor. „We hebben berekend dat alle 46.000 walvissen die er eens zwommen, nu allemaal zijn weggevangen”, aldus Hacquebord.

Het eiland hoort tegenwoordig bij Noorwegen en ligt aan de koude, onbewoonde kant van Groenland. Er is een wetenschappelijk station, maar verder woont er niemand op het 54 kilometer lange en 2,5 tot 15 kilometer brede eiland.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)vulkaaneiland__.html
IkStampOpTacosdinsdag 12 augustus 2014 @ 16:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 16:03 schreef Cobra4 het volgende:
Onderzoekers en mariniers naar vulkaaneiland
-knip-

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)vulkaaneiland__.html
Kunnen ze dan niet beter wachten tot de winter of herfst met die 'extreem zware omstandigheden'?
Cobra4donderdag 14 augustus 2014 @ 18:02
Kabinet: mogelijk militaire steun aan Koerden
DEN HAAG -

Het kabinet sluit niet uit dat Nederland net als de VS militaire steun gaat leveren aan de Koerdische nationale regering in het noorden van Irak. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken schrijft dat donderdag aan de Tweede Kamer.

De VS heeft de militaire assistentie aan het Iraakse en Koerdische leger opgevoerd, schrijft Timmermans. „Het kabinet begrijpt en steunt de overwegingen van partners om de Koerdische regionale regering te bewapenen, met steun van de Iraakse regering. Indien de huidige veiligheidsdreiging voortduurt, sluit het kabinet niet uit dat Nederland in enige vorm ook een bijdrage zal leveren.”

Het „urgente verzoek” van de Koerden om meer militaire steun is inmiddels besproken binnen de EU. Het verzoek wordt „in nauwe coördinatie met de Iraakse autoriteiten” in overweging genomen.

Timmermans noemt de opmars van ISIS in Irak en Syrië onder meer zorgelijk omdat die „een aanzuigende werking” kan hebben op andere jihadisten. Dat leidt ook tot meer instabiliteit in het hele Midden-Oosten, maar ook in Noord-Afrika. „Het kabinet is ervan doordrongen dat actie door en samenwerking met bevriende landen, in en buiten de regio, cruciaal is om ISIS een halt toe te roepen. Het kabinet staat daarover in contact met verschillende partners, zowel bilateraal als in VN-verband en andere multilaterale fora.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)litaire_steun__.html
Cobra4donderdag 14 augustus 2014 @ 22:16
Vakbond wil pardon voor buitenlandse tolken
WOERDEN -

Militaire vakbond AFMP wil dat minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) en staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) er alles aan doen om tolken die voor het Nederlandse leger hebben gewerkt, aan een verblijfsvergunning te helpen als dat nodig is. Dat schrijft voorzitter Anne-Marie Snels in een open brief aan de politici. De vakbond pleit voor een „tolkenpardon”.

Als bijvoorbeeld Afghaanse tolken worden uitgezet, kunnen zij gevaar lopen in hun thuisland. „Het kan niet zo zijn dat defensiemedewerkers die zich hebben ingezet voor de veiligheid van militairen en Nederland, zelf gevaar lopen”, zei Snels donderdagavond.

Er is veel aandacht voor de tolken, dankzij de situatie van de Afghaanse tolk Abdul Ghafoor Ahmadzai. Hij werkte voor de Nederlandse missie in Afghanistan en loopt daardoor gevaar. Na een afgewezen asielverzoek in Noorwegen kwam hij naar Nederland. Volgens Europese afspraken kun je maar in één Europees land een asielverzoek indienen en dus kan hij vooralsnog ook in Nederland niet blijven.

„Zo ga je niet met je werknemers om”, vindt de vakbond. „Deze buitenlandse tolken krijgen een contract bij de Nederlandse Defensieorganisatie. Zij en hun families lopen bij hun werkzaamheden een fors risico. Van de werkgever Defensie mag je verwachten dat deze zich als een fatsoenlijk werkgever gedraagt.” Bovendien, zo bepleit de bond, hebben veel andere landen al wel een regeling voor deze groep mensen.

Dinsdag pleitte D66 al voor een regeling voor tolken die voor Nederlandse militairen hebben gewerkt en hun leven niet meer zeker zijn in Afghanistan. „Hoe het kabinet dat doet, maakt me niet uit. Via een collectieve regeling of anderszins, maar deze mensen hebben voor ons gewerkt en die mogen we niet in de steek laten”, zei Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma toen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_buitenland___.html
Radegastdonderdag 14 augustus 2014 @ 23:32
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 15:22 schreef Cobra4 het volgende:
SGP bereid tot inzet F16's tegen ISIS in Irak

De Amerikanen vliegen alleen maar met F/A-18F's boven Irak nu, omdat ze het extra paar ogen in de cockpit onmisbaar achten in de complexe situatie op de grond daar.

Hebben wij eigenlijk nog F16B's, of hebben we die allemaal verpatst aan Chili en/of Jordanie?

[ Bericht 0% gewijzigd door Radegast op 14-08-2014 23:40:53 ]
AchJadonderdag 14 augustus 2014 @ 23:36
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 23:32 schreef Radegast het volgende:

[..]

De Amerikanen vliegen alleen maar met F/A-18F's boven Irak nu, omdat ze het extra paar ogen in de cockpit onmisbaar achten in de complexe situatie op de grond daar.
Die extra paar ogen zijn alleen voor het kaartlezen. :')

quote:
Hebben wij eigenlijk nog F16B's, of hebben we die allemaal verpast aan Chili en/of Jordanie?
Weet ik het, het zal me boeien ook. NLD heeft de krijgsmacht die de regering nodig acht. Derhalve zoeken ze het maar lekker uit.

SPOILER
Of ben ik weer te cynisch ofzo?
Karrsvrijdag 15 augustus 2014 @ 10:36
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 22:16 schreef Cobra4 het volgende:
Vakbond wil pardon voor buitenlandse tolken
WOERDEN -

Militaire vakbond AFMP wil dat minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) en staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) er alles aan doen om tolken die voor het Nederlandse leger hebben gewerkt, aan een verblijfsvergunning te helpen als dat nodig is. Dat schrijft voorzitter Anne-Marie Snels in een open brief aan de politici. De vakbond pleit voor een „tolkenpardon”.

Als bijvoorbeeld Afghaanse tolken worden uitgezet, kunnen zij gevaar lopen in hun thuisland. „Het kan niet zo zijn dat defensiemedewerkers die zich hebben ingezet voor de veiligheid van militairen en Nederland, zelf gevaar lopen”, zei Snels donderdagavond.

Er is veel aandacht voor de tolken, dankzij de situatie van de Afghaanse tolk Abdul Ghafoor Ahmadzai. Hij werkte voor de Nederlandse missie in Afghanistan en loopt daardoor gevaar. Na een afgewezen asielverzoek in Noorwegen kwam hij naar Nederland. Volgens Europese afspraken kun je maar in één Europees land een asielverzoek indienen en dus kan hij vooralsnog ook in Nederland niet blijven.

„Zo ga je niet met je werknemers om”, vindt de vakbond. „Deze buitenlandse tolken krijgen een contract bij de Nederlandse Defensieorganisatie. Zij en hun families lopen bij hun werkzaamheden een fors risico. Van de werkgever Defensie mag je verwachten dat deze zich als een fatsoenlijk werkgever gedraagt.” Bovendien, zo bepleit de bond, hebben veel andere landen al wel een regeling voor deze groep mensen.

Dinsdag pleitte D66 al voor een regeling voor tolken die voor Nederlandse militairen hebben gewerkt en hun leven niet meer zeker zijn in Afghanistan. „Hoe het kabinet dat doet, maakt me niet uit. Via een collectieve regeling of anderszins, maar deze mensen hebben voor ons gewerkt en die mogen we niet in de steek laten”, zei Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma toen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_buitenland___.html
Dit moet toch verdomme niet eens een issue zijn. :N

Haal die lui toch hierheen. Ongelooflijk, wat weer een fraai staaltje nazorg. :')
Cobra4vrijdag 15 augustus 2014 @ 11:56
'Defensie gaat goed met medewerkers om'
DEN HAAG -

Het ministerie van Defensie zorgt goed voor zijn medewerkers. Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie vrijdag na kritiek van de militaire vakbond AFMP over de behandeling van Afghaanse tolken die voor het Nederlandse leger hebben gewerkt.

Militaire vakbonden en D66 willen dat de minister er alles aan doet om de tolken aan een Nederlandse verblijfsvergunning te helpen. „De vraag is of het verstandig is om op die manier met het asielrecht om te gaan”, zei Hennis voorafgaand aan het kabinetsberaad. Ze benadrukte dat niet alleen lokale tolken, maar ook chauffeurs, beveiligers en vele andere lokale medewerkers op contractbasis voor Defensie werkten.

De minister wilde verder niet ingaan op de kwestie, omdat die opkwam naar aanleiding van een individuele zaak, namelijk die van de Afghaanse tolk Abdul Ghafoor Ahmadzai. Hij werkte voor de Nederlandse missie in Afghanistan en zegt daardoor gevaar te lopen bij een terugkeer naar zijn geboorteland. Na een afgewezen asielverzoek in Noorwegen kwam hij naar Nederland. Volgens Europese afspraken kun je maar in één Europees land een asielverzoek indienen en daarom neemt Nederland zijn asielverzoek inhoudelijk niet in behandeling.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)et_personeel___.html
Erasmovrijdag 15 augustus 2014 @ 11:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 11:56 schreef Cobra4 het volgende:
'Defensie gaat goed met medewerkers om'
:D :D :D
Bouke-pvrijdag 15 augustus 2014 @ 12:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 11:57 schreef Erasmo het volgende:

[..]

:D :D :D
Hoe dik is de plaat die die trien voor dr harses heeft?
Cobra4vrijdag 15 augustus 2014 @ 12:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 12:00 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Hoe dik is de plaat die die trien voor dr harses heeft?
Erg dik.
#ANONIEMvrijdag 15 augustus 2014 @ 12:06
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 12:00 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Hoe dik is de plaat die die trien voor dr harses heeft?
Ik denk niet dat je daar met de .50 doorheen komt
Thaboelvrijdag 15 augustus 2014 @ 12:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 11:57 schreef Erasmo het volgende:

[..]

:D :D :D
:')
WWolfyvrijdag 15 augustus 2014 @ 14:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 12:06 schreef vervoerder23 het volgende:

[..]

Ik denk niet dat je daar met de .50 doorheen komt
Het is het alsnog wel waard om te proberen
thesystemvrijdag 15 augustus 2014 @ 15:12
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 23:36 schreef AchJa het volgende:

[..]

Die extra paar ogen zijn alleen voor het kaartlezen. :')

[..]

Weet ik het, het zal me boeien ook. NLD heeft de krijgsmacht die de regering nodig acht. Derhalve zoeken ze het maar lekker uit.

SPOILER
Of ben ik weer te cynisch ofzo?
alleen kaartlezen? wat dacht je van afac, comms en ecm?
AchJavrijdag 15 augustus 2014 @ 15:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 15:12 schreef thesystem het volgende:

[..]

alleen kaartlezen? wat dacht je van afac, comms en ecm?
Mijn opmerking wordt niet gesnapt lees ik alweer.

Er was iets met the USAF, luchtsteun, Joegoslavië, Srebrenica... ;)
Cobra4zaterdag 16 augustus 2014 @ 00:18
Meer slachtoffers ziekmakende legerverf melden zich
Nederland • 15-08-2014 @ 18:50 • Redactie

Het aantal mensen die claimen ernstig ziek te zijn geworden door hun werk in NAVO-depots met een kankerverwekkende stof in camouflageverf neemt snel toe. Bij letselschadespecialist Yme Drost hebben zich inmiddels 45 vermeende slachtoffers gemeld. Niet alleen zijn ze in aanraking gekomen met een kankerverwekkende stof die in camouflageverf was verwerkt, ook het verblijf in de nabijheid van tanks met verarmd uranium in de bepantsering zou ernstige aandoeningen hebben veroorzaakt.

Een groot deel stelt kanker te hebben opgelopen door de werkzaamheden voor de NAVO. "Met name de groep mensen met blaas- en longkanker springen eruit." Ook andere kankersoorten worden gemeld, evenals afbrokkelende nagels, longziektes en leukemie. Dagelijks melden zich nieuwe slachtoffers, laat Drost vrijdag weten.

De grootste groep van 29 slachtoffers werkte in Vriezenveen. Negen mensen waren werkzaam in Coevorden, de overigen werkten in Ter Apel, Eygelshoven en Brunssum. Drost meldde vorige week woensdag nog dat dertien oud-militairen schadevergoeding van Defensie eisen omdat ze ziek zouden zijn geworden doordat ze zonder beschermende kleding op een NAVO-depot in het Overijsselse Vriezenveen werkten met de Chemical Agent Resistant Coating (CARC).

Tot 1991 werd het kankerverwekkende en giftige chroomtrioxide aan de verf toegevoegd. Op de basis, die tot 2003 door de Verenigde Staten werd gebruikt, werd legermateriaal uit oorlogsgebieden opgeknapt en overgespoten. "Vanuit Milieudefensie is destijds aangegeven dat op de basis verarmd uranium lag opgeslagen en dat er gevaarlijke stoffen werden gebruikt, maar dit werd toen door de Amerikanen en Defensie weggewuifd", zei Drost.

Onlangs deed een ex-werknemer zijn verhaal in De Twentsche Courant Tubantia. Daarna meldden oud-militairen met soortgelijke klachten zich bij de letselschadespecialist.

Bron: Meer slachtoffers ziekmakende legerverf melden zich
Aapsoldaatzaterdag 16 augustus 2014 @ 13:41
"Honderd miljoen erbij voor extra slagkracht
Fors meer geld naar Defensie

door Wouter de Winther
DEN HAAG -
Defensie krijgt er volgend jaar waarschijnlijk honderd miljoen euro bij. Dat is de inschatting van ingewijden bij de begrotingsbesprekingen die volgende week van start gaan. Het bedrag ligt hoger dan de vijftig miljoen waar voor de zomer nog aan werd gedacht.
Minister Dijsselbloem

Minister Dijsselbloem
VVD, CU en SGP gaven toen al aan dat ze extra geld voor Defensie willen, omdat daar de afgelopen jaren keihard op is bezuinigd. De recente brandhaarden in de wereld en het toenemende beroep dat op de krijgsmacht wordt gedaan, hebben die noodzaak alleen maar vergroot. De bedoeling is dat met het geld de slagkracht van Defensie wordt versterkt. Het geld moet worden ingezet voor materieel, wapens en operationele mensen. „Groen dus, geen kantoormedewerkers”, weet een bron. Ook D66 geeft aan dat het extra wil investeren in de ’buitenlandhoek’.
In coalitiekringen valt te horen dat meevallers de kosten voor de extra investering zullen dekken. Daarnaast blijft er ruimte voor lastenverlichting. Die moet plaatsvinden door het tarief van de eerste belastingschijf te verlagen, waardoor alle werkenden in Nederland een graantje meepikken. De belastingverlaging voor de midden- en hoge inkomens, die dit voorjaar tussen VVD en PvdA werd afgesproken in ruil voor het schrappen van de strafbaarstelling van illegaliteit, komt daar nog bij.
Er komen geen extra bezuinigingen, liet minister Dijsselbloem (Financiën) gisteren weten na de eerste ministerraad sinds het zomerreces. Dat maakt de begrotingsgesprekken, die vanaf maandag tussen de coalitie en gedogers D66, CU en SGP plaatsvinden, makkelijker. De algehele verwachting is dat de partijen er via wederzijds gunnen wel uit kunnen komen.
Twistpunt
Tussen VVD en PvdA lijken de onderhandelingen het lastigst te worden. De PvdA zet in op het verlagen van lasten op arbeid en iets extra’s doen voor de lage inkomens. Bij de VVD zitten ze evenwel niet op een nieuw nivelleringsrondje te wachten. Ander twistpunt is het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Door nieuwe rekenregels zou dat eigenlijk met honderden miljoenen moeten worden aangevuld. De VVD kan hier niet mee leven, maar ingeschat wordt dat de PvdA het niet zomaar op zal geven.
Minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) deed gisteren al een verhulde claim, door te waarschuwen dat haar hulpgeld opraakt door de vele crises. Ze is in overleg met collega’s uit andere landen, de VN en het Rode Kruis om af te spreken wie wat kan doen."

http://www.telegraaf.nl/b(...)naar_Defensie__.html

"Fors meer geld" :') Ze spelen volgens mij nu net quitte met de bezuiniging van vorig jaar... Dus, wie weet Puma, misschien zet de CDS je weer terug op rups..

De hele situatie doet me een beetje denken aan de 'van Geel gelden'.. Defensie wordt maximaal ingezet, slijtage gaat natuurlijk omhoog (Buma's / Fennek Mali, C130's, F16's) en een symbolische druppel op de hele plaat...

[ Bericht 3% gewijzigd door Aapsoldaat op 16-08-2014 13:48:43 ]
Gabrunal_2013zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:52
100 miljoen stelt niet veel voor natuurlijk. Wellicht kan het WUL gat hiermee gerepareerd worden?
Awsomzaterdag 16 augustus 2014 @ 14:12
100 miljoen minder bezuinigd bedoelen ze zeker ..
Bouke-pzaterdag 16 augustus 2014 @ 14:48
100 miloen... na reparatie van de WUL en rechttrekken van jaren geen inflatiecorrectie en t is op.

Gewoon naar de navo eis van 2%bnp. Verdubbel het huidige budget! Nu ik bij de cavalerie zit wil ik tanks!:p
Gabrunal_2013zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 14:48 schreef Bouke-p het volgende:
100 miloen... na reparatie van de WUL en rechttrekken van jaren geen inflatiecorrectie en t is op.

Gewoon naar de navo eis van 2%bnp. Verdubbel het huidige budget! Nu ik bij de cavalerie zit wil ik tanks!:p
Klopt, laat men nu eindelijk het budget eens vastklikken op 2% van het BNP. En zet dan meteen alle andere departementen ook vast op een bepaald percentage, Dan heb je nooit meer discussies over bezuinigen. Die volgen namelijk vanzelf als de economie krimpt en anders stijgt het budget. Ik vind uiteraard ook dat de tanks terug moeten.
LXIVzaterdag 16 augustus 2014 @ 21:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 14:48 schreef Bouke-p het volgende:
100 miloen... na reparatie van de WUL en rechttrekken van jaren geen inflatiecorrectie en t is op.

Gewoon naar de navo eis van 2%bnp. Verdubbel het huidige budget! Nu ik bij de cavalerie zit wil ik tanks!:p
Je kunt hier geen 'jaren van inflatiecorrectie' mee rechttrekken!
Op een budget van ca. 8 miljard is voor een inflatiecorrectie van 1,5% al 120 miljoen nodig. Op zijn best dus blijven we gelijk.
Aangezien de lonen gewoon de nullijn handhaven is het voor defensie mogelijk om net iets over te houden.
AchJazaterdag 16 augustus 2014 @ 21:45
Fors meer geld naar Defensie

Ja, want iemand 10% salarisverlaging geven en hem het jaar daarop een verhoging geven van 1% is natuurlijk een "forse salarisstijging"... :') :')

En dan dit:

quote:
Het geld moet worden ingezet voor materieel, wapens en operationele mensen. „Groen dus, geen kantoormedewerkers”, weet een bron.
Hulde! Dan weet "het goud van de organisatie" meteen weer waar ze staan! _O-
Thaboelzaterdag 16 augustus 2014 @ 22:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 13:41 schreef Aapsoldaat het volgende:
Het geld moet worden ingezet voor materieel, wapens en operationele mensen. „Groen dus, geen kantoormedewerkers, weet een bron.
Ik zie mn salaris verhoging vanzelf wel...
AchJazaterdag 16 augustus 2014 @ 23:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 22:17 schreef Thaboel het volgende:

[..]

Ik zie mn salaris verhoging vanzelf wel...
Uhu... :') :') :')
LXIVzaterdag 16 augustus 2014 @ 23:13
Ik denk toch wel dat er een salarisverhoging aan zal moeten komen. Straks zitten we een decennium op de nullijn. Als je kijkt hoeveel (jongere) collega's er gewoon vertrekken. Is veel duurder om die telkens opnieuw aan te maken1
AchJazaterdag 16 augustus 2014 @ 23:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 23:13 schreef LXIV het volgende:
Ik denk toch wel dat er een salarisverhoging aan zal moeten komen. Straks zitten we een decennium op de nullijn. Als je kijkt hoeveel (jongere) collega's er gewoon vertrekken. Is veel duurder om die telkens opnieuw aan te maken
De beloofde pakketvergelijking zou vorig jaar al geregeld zijn... Loonsverhoging kun je vergeten.
LXIVzaterdag 16 augustus 2014 @ 23:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 23:19 schreef AchJa het volgende:

[..]

De beloofde pakketvergelijking zou vorig jaar al geregeld zijn... Loonsverhoging kun je vergeten.
Ik denk dat we effectief, sinds 2007, al zo'n 15% ingeleverd hebben. Alles opgeteld, inclusief de niet-gecompenseerde inflatie.

Nu kan de organisatie wel heel stoer roepen dat we op de nullijn blijven en gaan investeren in materieel, maar je hebt ook altijd nog (kwalitatief goede) mensen nodig. Ik zie echt om me heen de een na de ander de organisatie verlaten. Tussen de 25-35, academisch of HBO-gevormd, ze vertrekken gewoon. Natuurlijk worden die gaten gewoon gevuld door het opschuiven van mensen, maar met een bevordering kweek je nog geen kwaliteit, daar is ervaring voor nodig.

Het is voor defensie simpelweg de keuze of investeren in personeel of de komende jaren nog heel veel kwaliteitsverlies zien. De echte hipo's (high potentials) worden gewoon in de watten gelegd bij grotere bedrijven. Die gaan gewoon weg
AchJazaterdag 16 augustus 2014 @ 23:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 23:34 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik denk dat we effectief, sinds 2007, al zo'n 15% ingeleverd hebben. Alles opgeteld, inclusief de niet-gecompenseerde inflatie.

Nu kan de organisatie wel heel stoer roepen dat we op de nullijn blijven en gaan investeren in materieel, maar je hebt ook altijd nog (kwalitatief goede) mensen nodig. Ik zie echt om me heen de een na de ander de organisatie verlaten. Tussen de 25-35, academisch of HBO-gevormd, ze vertrekken gewoon. Natuurlijk worden die gaten gewoon gevuld door het opschuiven van mensen, maar met een bevordering kweek je nog geen kwaliteit, daar is ervaring voor nodig.

Het is voor defensie simpelweg de keuze of investeren in personeel of de komende jaren nog heel veel kwaliteitsverlies zien. De echte hipo's (high potentials) worden gewoon in de watten gelegd bij grotere bedrijven. Die gaan gewoon weg
Dat hoef je mij niet uit te leggen. Ik redeneer vanuit de behaalde resultaten uit het verleden.

Die pakketvergelijking is denk ik al lang en breed klaar, echter heeft eea niet het gewenste (lees bezuiniging) resultaat opgeleverd. Derhalve ligt eea onderin een la en horen we er niks meer van.
Gabrunal_2013zondag 17 augustus 2014 @ 10:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 23:19 schreef AchJa het volgende:

[..]

De beloofde pakketvergelijking zou vorig jaar al geregeld zijn... Loonsverhoging kun je vergeten.
Reken je niet rijk met die pakketvergelijking die zeker nog wel komt. de Pakketvergelijking kun je zo schrijven dat defensiepersoneel het heel goed heeft en dat gaat ook gebeuren... Want, goedkope zorgverzekering, VEB vergoeding, sporten in de baas zijn tijd, gesubsidieerd eten en zelfs gratis op oefeningen en iutzendingen, goede ontslagbescherming, gratis kleding ,eindloonpensioen, UKW, etc.. etc.. Conclusie zal zijn dat in vergelijking met bv de politie, of andere ambtenaren er wel wat van de "goudgerande" arbeidsvoorwaarden van militairen af kan.
Gabrunal_2013zondag 17 augustus 2014 @ 10:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 21:45 schreef AchJa het volgende:
Fors meer geld naar Defensie

Ja, want iemand 10% salarisverlaging geven en hem het jaar daarop een verhoging geven van 1% is natuurlijk een "forse salarisstijging"... :') :')

En dan dit:

[..]

Hulde! Dan weet "het goud van de organisatie" meteen weer waar ze staan! _O-
Iedereen met een "bloemetjespak" is in feite operationeel, want ook stafmedewerkers worden uitgezonden. Men heeft het denk ik meer over burgers.
AchJazondag 17 augustus 2014 @ 11:35
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 10:32 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Reken je niet rijk met die pakketvergelijking die zeker nog wel komt. de Pakketvergelijking kun je zo schrijven dat defensiepersoneel het heel goed heeft en dat gaat ook gebeuren... Want, goedkope zorgverzekering, VEB vergoeding, sporten in de baas zijn tijd, gesubsidieerd eten en zelfs gratis op oefeningen en iutzendingen, goede ontslagbescherming, gratis kleding ,eindloonpensioen, UKW, etc.. etc.. Conclusie zal zijn dat in vergelijking met bv de politie, of andere ambtenaren er wel wat van de "goudgerande" arbeidsvoorwaarden van militairen af kan.
De VEB was initieel verzonnen (lang geleden, ergens jaren 80 uitkomst 1e pakketvergelijking) als een compensatie voor het fiscaliseren van zowel het pensioen als de ziekenkostenverzekering en als vergoeding extra beslaglegging. Zo heeft het ook in het AMAR gestaan. Echter door allerlei slinkse trucjes en het niet opletten van de bonden is het eerste deel gemakshalve maar vergeten.

En ik ben het met je eens dat een pakketvergelijking alle kanten op kan gaan. Het is maar hoe je het wegschrijft idd. Echter zou het vorig jaar zomer al geregeld moeten zijn en ik durf te wedden dat als de uitkomst voordeel Den Haag geweest zou zijn ze er als de kippen bij waren geweest om die vergelijking te publiceren.

Edit: ff gezocht naar de antieke regelgeving, heb het niet als hardcopy maar ik heb het ooit eens overgetypt:

quote:
Ingevolge MP 31-101, regelingnr, 1210, artikel 60c, (AMAR) en MP 31-107, regelingnr, 1210, art. 4.a. hebben alle militairen aanspraak op een maandelijkse vergoeding voor extra-beslaglegging. Alle kosten voor de militair (de premies, de belasting over de werkgeverspremie SZVK en het vervallen van de compensatie van voor 010195) worden gecompenseerd door de "vaste toeslag voor extra beslaglegging"(VEB). Het VEB=percentage is afhankelijk van de hoogte van de bezoldiging. Hierbij zijn vijf categorieën te onderscheiden
Bovenstaande is regelgeving uit oude MP-bundels, tegenwoordig staat er "vervallen" bij art. 4a.
Waarbij de "gratis" ziektekosten bij de invoering van de VEB ook als compensatie gezien werden, het VEB percentage was in het begin ook lager dan tegenwoordig.

[ Bericht 16% gewijzigd door AchJa op 17-08-2014 11:49:30 ]
Gabrunal_2013zondag 17 augustus 2014 @ 12:23
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 11:35 schreef AchJa het volgende:

[..]

De VEB was initieel verzonnen (lang geleden, ergens jaren 80 uitkomst 1e pakketvergelijking) als een compensatie voor het fiscaliseren van zowel het pensioen als de ziekenkostenverzekering en als vergoeding extra beslaglegging. Zo heeft het ook in het AMAR gestaan. Echter door allerlei slinkse trucjes en het niet opletten van de bonden is het eerste deel gemakshalve maar vergeten.

En ik ben het met je eens dat een pakketvergelijking alle kanten op kan gaan. Het is maar hoe je het wegschrijft idd. Echter zou het vorig jaar zomer al geregeld moeten zijn en ik durf te wedden dat als de uitkomst voordeel Den Haag geweest zou zijn ze er als de kippen bij waren geweest om die vergelijking te publiceren.

Edit: ff gezocht naar de antieke regelgeving, heb het niet als hardcopy maar ik heb het ooit eens overgetypt:

[..]

Bovenstaande is regelgeving uit oude MP-bundels, tegenwoordig staat er "vervallen" bij art. 4a.
Waarbij de "gratis" ziektekosten bij de invoering van de VEB ook als compensatie gezien werden, het VEB percentage was in het begin ook lager dan tegenwoordig.
Ik zie nog wel gebeuren dat de VEB wordt afgeschaft en miliatiren dan bv 3% loonsverhoging krijgen. In de kranten zal dan staan dat de militairen een "zeer grote loonsverhoging" hebben gehad tov anderen. Daarna kan het loon natuurlijk weer een jaar of 5 op de nullijn. Volgende stap is dat militairen geen eigen ziektekostenverzekering meer hebben, of dat die marktconform wordt gemaakt (,met dito eigen risico en geen militaire artsen/verpleegkundigen meer op de kazernes) Gratis voeding op uitzending is al een jarenlang twistpunt met de belastingdienst (wordt gezien als "loon in natura") , dit zal ook gefiscaliseerd worden, of gewoon betaald moeten worden door de militairen..
AchJazondag 17 augustus 2014 @ 12:47
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 12:23 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Ik zie nog wel gebeuren dat de VEB wordt afgeschaft en miliatiren dan bv 3% loonsverhoging krijgen. In de kranten zal dan staan dat de militairen een "zeer grote loonsverhoging" hebben gehad tov anderen.
Wat dan netto een procent of 7 a 8 salarisachteruitgang zou betekenen voor de lagere rangen. Ik denk dat zelfs de Telegraaf het niet aandurft om het dan over een "zeer grote loonsverhoging" te hebben.

quote:
Daarna kan het loon natuurlijk weer een jaar of 5 op de nullijn. Volgende stap is dat militairen geen eigen ziektekostenverzekering meer hebben, of dat die marktconform wordt gemaakt (,met dito eigen risico en geen militaire artsen/verpleegkundigen meer op de kazernes) Gratis voeding op uitzending is al een jarenlang twistpunt met de belastingdienst (wordt gezien als "loon in natura") , dit zal ook gefiscaliseerd worden, of gewoon betaald moeten worden door de militairen..
Dat zie ik niet gebeuren. Dan roep je een administratieve hel over jezelf af waar de honden geen brood van lusten. Want hoe wil je zoiets regelen in een internationaal gezelschap? We treden bijna altijd internationaal op.
Gabrunal_2013zondag 17 augustus 2014 @ 18:22
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 12:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wat dan netto een procent of 7 a 8 salarisachteruitgang zou betekenen voor de lagere rangen. Ik denk dat zelfs de Telegraaf het niet aandurft om het dan over een "zeer grote loonsverhoging" te hebben.

[..]

Dat zie ik niet gebeuren. Dan roep je een administratieve hel over jezelf af waar de honden geen brood van lusten. Want hoe wil je zoiets regelen in een internationaal gezelschap? We treden bijna altijd internationaal op.
Vorige verslechteringen werden ook steeds als "goudgerand" verkocht. Nu stond er ook in de krant dat er "dubbel zoveel geld" naar defensie zou gaan. Ik dacht zelf dat het dus om 7.2 muljard extra zou gaan, bleek het om die fooi van 50 miljoen te gaan.

Verder is die voeding eenvoudig te verrekenen met het salaris. Als je op uitzending, of oefening gaat kan er een x bedrag per dag aan voeding worden ingehouden op het salaris en de "riante" toelage. Volgende punt waarvan ik weet dat het op de CAO kalender staat is het afschaffen /versoberen van de oefentoelage!
#ANONIEMzondag 17 augustus 2014 @ 19:35
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 18:22 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Vorige verslechteringen werden ook steeds als "goudgerand" verkocht. Nu stond er ook in de krant dat er "dubbel zoveel geld" naar defensie zou gaan. Ik dacht zelf dat het dus om 7.2 muljard extra zou gaan, bleek het om die fooi van 50 miljoen te gaan.

Verder is die voeding eenvoudig te verrekenen met het salaris. Als je op uitzending, of oefening gaat kan er een x bedrag per dag aan voeding worden ingehouden op het salaris en de "riante" toelage. Volgende punt waarvan ik weet dat het op de CAO kalender staat is het afschaffen /versoberen van de oefentoelage!
Haha, versoberen. Ik begrijp dat we voortaan kunnen betalen om het voorrecht dat "oefening" heet te mogen ervaren?
Thaboelzondag 17 augustus 2014 @ 19:50
Of zoals de Duitsers;geen oefentoelages
Erasmozondag 17 augustus 2014 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 19:50 schreef Thaboel het volgende:
Of zoals de Duitsers;geen oefentoelages
Eindelijk legaal na 17:00 bier harken op oefening :P
AchJazondag 17 augustus 2014 @ 21:28
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 19:50 schreef Thaboel het volgende:
Of zoals de Duitsers;geen oefentoelages
quote:
Ein Vergleich mit anderen Nato-Armeen zeigt indes, dass der Bundeswehr- Sold sehr hoch ist. Franzosen, Holländer und Amerikaner verdienen im Schnitt bis zu 800 Euro weniger. Polnische Soldaten bekommen sogar nur die Hälfte des deutschen Solds. Lediglich in der britischen Armee verdienen Soldaten mehr als in der Bundeswehr, was jedoch den höheren Lebenshaltungskosten in Großbritannien geschuldet sein dürfte.

Auch die deutschen Auslandszulagen sind höher als in anderen Armeen. Bei einem Aufschlag von täglich 92,03 Euro verdienen Soldaten, in einem Einsatz von sechs Monaten Dauer, rund 16 500 Euro steuerfrei dazu. Die kanadische Armee gibt im Schnitt 31 Euro am Tag für ihre Soldaten extra aus. Je nachdem, wie oft sich ein kanadischer Soldat für Afghanistan verpflichtet, können täglich bis zu 30 Euro dazukommen. Dagegen erhalten holländische Soldaten einen Auslands-Aufschlag von 89 Euro plus eine Vergütung von 26 Euro, allerdings sind die 89 Euro abgabenpflichtig. Mit einer Zulage von 88 Euro ist die Zulage für britische Soldaten in Afghanistan ähnlich hoch. Im Irak erhöht sich die Zulage um rund 30 Euro.
Bron

Dat dan weer wel...

Als ze mij 800 euro per maand meer geven neem ik met liefde afscheid van de oefentoelage. :')

[ Bericht 5% gewijzigd door AchJa op 17-08-2014 21:34:00 ]
AchJazondag 17 augustus 2014 @ 21:31
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 18:22 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

Verder is die voeding eenvoudig te verrekenen met het salaris. Als je op uitzending, of oefening gaat kan er een x bedrag per dag aan voeding worden ingehouden op het salaris en de "riante" toelage. Volgende punt waarvan ik weet dat het op de CAO kalender staat is het afschaffen /versoberen van de oefentoelage!
Er staat wel meer wat Den Haag wil op de CAO kalender... :')
AchJazondag 17 augustus 2014 @ 21:31
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 19:57 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Eindelijk legaal na 17:00 bier harken op oefening :P
Na 17:00??? _O- _O-
Pumatjezondag 17 augustus 2014 @ 22:51
800 euro per maand meer? In de Bundes... hmja niet wat ik begreep in gesprekken met die lui.
AchJazondag 17 augustus 2014 @ 23:26
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 22:51 schreef Pumatje het volgende:
800 euro per maand meer? In de Bundes... hmja niet wat ik begreep in gesprekken met die lui.
De onderofficieren waarmee ik regelmatig op pad ben geweest hadden ruim meer dan mij.

Ze keken nogal raar op van mijn dienstreis vergoeding. En ik stond met mijn oren te klapperen toen ik hun netto maandsalaris hoorde.
Cobra4maandag 18 augustus 2014 @ 07:45
Ministerie mikpunt pro-Gazabetogers
Van onze verslaggevers
UTRECHT -

Pro-Gazademonstranten zijn van plan morgen het gebouw van het ministerie van Defensie in Den Haag blokkeren. Gisteren werden alle betogers tijdens een demonstratie in de binnenstad van Utrecht opgeroepen om morgen naar de Hofstad te togen.

„We gaan de wet breken. We gaan het ministerie of een weg blokkeren en daar niet vrijwillig weg. Wij zullen ons niet verzetten tegen de politie, maar laten ons indien nodig bewust arresteren”, zo betoogden de demonstranten, die om 12.00 uur verzamelen op de Kalvermarkt.

Voor de tweede keer werd gisteren een pro-Gazademonstratie in de Domstad gehouden. Ongeveer achthonderd betogers scandeerden teksten als ’free Palestina’ door de straten. Opvallend was dat drie Engelse rabbijnen in de mars meeliepen. Ook zij pleitten voor vrede in het door geweld getroffen gebied.

De politie hield gedurende de hele demonstratie een oogje in het zeil, maar hoefde niet in te grijpen. Wel werd er ter hoogte van de Neude met vuurwerk gegooid. Daar werd niemand voor opgepakt.
Bijval

De oproep om morgen naar Den Haag te togen kreeg veel bijval van de honderden joelende demonstranten. Ze vinden dat de ’Nederlandse collaboratie met Israëlische oorlogsmisdaden’ moet stoppen. De gemeente Den Haag zegt in een reactie niet te schrikken van het opruiende taalgebruik. „We zijn hier wel wat gewend en we zullen adequaat reageren.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ensie_mikpunt__.html
Nibb-itmaandag 18 augustus 2014 @ 10:19
:')
Cobra4maandag 18 augustus 2014 @ 10:20
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 10:19 schreef Nibb-it het volgende:
:')
Zullen we morgen met een bak popcorn op Plein gaan zitten kijken?
Pumatjemaandag 18 augustus 2014 @ 10:34
Ik heb verlof... wie gaat mee
Rave_NLmaandag 18 augustus 2014 @ 10:48
Ik vind het altijd opmerkelijk dat ze op een doordeweekse werkdag aanwezig kunnen zijn. :')
Cobra4maandag 18 augustus 2014 @ 10:53
quote:
7s.gif Op maandag 18 augustus 2014 10:48 schreef Rave_NL het volgende:
Ik vind het altijd opmerkelijk dat ze op een doordeweekse werkdag aanwezig kunnen zijn. :')
Ze krijgen vast subsidie....
Pumatjemaandag 18 augustus 2014 @ 15:58
zoiets als de SP van vroegah
thesystemmaandag 18 augustus 2014 @ 17:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 15:33 schreef AchJa het volgende:

[..]

Mijn opmerking wordt niet gesnapt lees ik alweer.

Er was iets met the USAF, luchtsteun, Joegoslavië, Srebrenica... ;)
Oh, dat was puur grow some balls.....
CAS toen was welanders als CAS nu
Bouke-pmaandag 18 augustus 2014 @ 20:01
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 23:26 schreef AchJa het volgende:

[..]

De onderofficieren waarmee ik regelmatig op pad ben geweest hadden ruim meer dan mij.

Ze keken nogal raar op van mijn dienstreis vergoeding. En ik stond met mijn oren te klapperen toen ik hun netto maandsalaris hoorde.
Ik stap over naar t duitse leger en dan als verbindelaar Funker bij 1GNC om de extra toelage's binnen te harken.
Cobra4maandag 18 augustus 2014 @ 23:29
Curaçaose militair voor rechter om doodslag

WILLEMSTAD -
De 19-jarige Curaçaose militair die verdacht wordt van het neerschieten van een 21-jarige collega op Curaçao in juli, moet zich op 12 september verantwoorden voor de rechter. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt. De verdachte wordt beschuldigd van doodslag of dood door schuld.

De schietpartij vond plaats op de marinekazerne Suffisant, kort na de WK-voetbalwedstrijd Nederland-Argentinië. De twee zouden over het duel een hooglopende ruzie hebben gehad.
De militair die bij de ruzie in zijn nek werd geschoten, overleed drie weken later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De zaak wordt behandeld door de militaire kamer van de rechtbank op het eiland.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)or_de_rechter__.html
Rave_NLdinsdag 19 augustus 2014 @ 11:34
Militair, milicien zullen ze bedoelen.
Nibb-itdinsdag 19 augustus 2014 @ 17:11
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)sterie-van-defensie/
AchJadinsdag 19 augustus 2014 @ 18:08
Nederland gaat de Koerden militair helpen...

BvadWjSCMAACUHr.jpg:large

:') :')

quote:
Hooguit scherfvesten, geen echte wapens voor Koerden

Nederland stuurt hooguit scherfvesten of ander licht militair materieel naar de Koerden om hen te helpen in hun strijd tegen terreurbeweging IS. De kans dat vanuit Nederland zware wapens of grondtroepen naar Koerdische strijders worden verscheept is klein tot nihil.

Het kabinet zal dit naar verwachting later deze week bekend maken. Een Kamermeerderheid staat positief tegenover deze stellingname. Dit melden diverse Haagse bronnen aan de Volkskrant.

'Ik zou niet weten welke zware wapens Nederland kan leveren, want we hebben al een hoop spul verkocht', zegt Jean Debie, voorzitter van de militaire vakbond VBM. 'Er is bij mijn weten geen wapendepot waar we hele voorraden handwapens of munitie hebben liggen, die geschikt zouden zijn voor de Koerden', zegt ook generaal-majoor buiten dienst Kees Homan, verbonden aan instituut Clingendael.

Gevechtshelikopters als Apaches inzetten is ook geen optie, want die staan op dit moment in het Afrikaanse Mali. Nederland beschikt wel over zware wapensystemen zoals houwitsers (een soort kanonnen) of het gevechtsvoertuig CV90, maar die zijn niet geschikt voor de Koerdische strijders, weten specialisten. Het vereist minimaal een halfjaar training voordat een Koerd het wapentuig goed kan bedienen. Het was al reden voor de Britten om tot vorige week alleen oude wapens van Sovjetmakelij naar de Koerden te verschepen: daarmee zijn ze immers opgeleid.

Redders van Irak
Diverse Europese landen lijken in de Koerden inmiddels de redders van Irak te zien. Ze bewapenen het Koerdische leger van harte om de opmars van IS te stuiten. Frankrijk, Italië en Tsjechië sturen al wapens, Groot-Brittannië is sinds maandag overstag.

Nederland overweegt het bewapenen van Koerden al sinds afgelopen donderdag. Maar wat zou kunnen worden geleverd? 'Scherfvesten, helmen, nachtkijkers, dat spul hebben we wel', zegt vakbondsman Debie. Ook transportvliegtuigen behoren tot de mogelijkheden. Met een C-130 zijn maandag hulpgoederen vanuit Nederland naar de Koerdische hoofdstad Erbil gevlogen. Het gaat om voedsel, water en dekens.

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken legt de opties voor wat er nog meer gedaan kan worden naast elkaar. Officieel heeft het kabinet nog geen concrete plannen voor militaire bemoeienis. Defensiespecialist Homan: 'Maar als je kijkt hoe andere landen actie ondernemen, kan Nederland niet achterblijven.'

Sneller
Regeringspartij VVD wil dat het sneller gaat. 'De tijd van overwegen is voorbij. Het is tijd voor actie. Nederland moet niet langer afwachten, maar actief militaire hulp aanbieden', zegt VVD-Kamerlid Mark Verheijen. Hij denkt dat Nederland 'geen enorme voorraad wapens en munitie te verdelen heeft', maar wel persoonlijke militaire uitrustingen - zoals scherfvesten en nachtkijkers - en speciale platen waarmee voertuigen kunnen worden bepantserd. Volgens de VVD'er vindt dit plan steun bij het kabinet. 'De basishouding is er. Nu moeten we het nog gaan doen.'

Coalitiegenoot PvdA is sinds vorige week al voor het bewapenen van de Koerden. Bijvoorbeeld met niet-dodelijk militair materieel, zoals scherfvesten, zegt PvdA-Kamerlid Michiel Servaes. Ook oppositiepartijen SP, PVV, CDA en SGP pleiten voor het sturen van wapens.

Hulpgoederen
Defensie treft nog geen concrete voorbereidingen voor verscheping van materieel, laat een woordvoerster weten. Voorlopig heeft de krijgsmacht de handen vol met het transport van noodhulpgoederen. 'Vliegvergunningen, een plek op een landingsbaan en overeenstemming met andere landen regelen, het kost allemaal veel tijd', aldus Defensie. 'Je moet ook kijken waar behoefte aan is.'

De kans dat Nederlandse militairen in de frontlinie zullen deelnemen aan de strijd is nihil, schatten betrokkenen in. Defensiespecialist Homan: 'Niemand zit te wachten op een herhaling van een langdurig avontuur, zoals de eerdere oorlog in Irak of Afghanistan.'
Volkskrant

Wat een land... En wat een idioten in Den Haag... "Hij denkt", ze weten dus gvd niet eens wat ze met 20 jaar lang bezuinigen hebben aangericht.
IkStampOpTacosdinsdag 19 augustus 2014 @ 18:42
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 18:08 schreef AchJa het volgende:
Nederland gaat de Koerden militair helpen...

[ afbeelding ]

:') :')

[..]

Volkskrant

Wat een land... En wat een idioten in Den Haag... "Hij denkt", ze weten dus gvd niet eens wat ze met 20 jaar lang bezuinigen hebben aangericht.
Zelf nauwelijks munitie of budget om eigen mensen van genoeg oefeningen te voorzien maar wel wat rest naar de zandbak sturen. ^O^ _O_
AchJadinsdag 19 augustus 2014 @ 21:55
Defensiebudget sinds 1980 gedaald van 3 naar 1,3 procent bnp

Onderhandelaars van kabinet en constructieve oppositie meldden gisteren enthousiast dat voor het eerst in tijden defensie er weer wat geld bij krijgt. In de praktijk betekent de 100 miljoen voor het leger echter 'minder minder': iets minder bezuinigen. Sinds de jaren tachtig is het defensiebudget enkel geslonken.

Uit cijfers van de Navo blijkt dat Nederland in 1980 3 procent van het bruto nationaal product aan defensie uitgaf. Europa leefde destijds onder de dreiging van de Koude Oorlog. Het absolute defensiebudget in euro's is door de jaren heen wel gegroeid, maar een stuk minder snel dan de economie. In 1980 kreeg defensie 4,75 miljard euro, toen dus overeenkomend met 3 procent van het nationaal inkomen. De 7,77 miljard euro die vorig jaar aan defensie werd uitgegeven is nog maar 1,3 procent van het bnp.

Gisteren zeiden de fractievoorzitters van regeringspartijen VVD en PvdA en bevriende oppositiepartijen ChristenUnie en SGP dat voor het eerst met de trend is gebroken: het kabinet gaat volgend jaar geld vrijspelen voor defensie. Feit is dat de geplande bezuinigingen gewoon doorgaan. Het 'extra geld' is een verlichting, het snijden in de krijgsmacht wordt iets verzacht.

Een JSF of twintig tanks
Volgens defensiespecialisten zet de 100 miljoen weinig zoden aan de dijk. Een JSF-gevechtsvliegtuig kopen en onderhouden lukt net. Twintig tanks kan ook. Of een zesde van een fregat. Om de krijgsmacht weer enigszins op orde te krijgen is minimaal een jaarlijkse investering van 1 miljard euro nodig, zeggen de experts.

Een dergelijke, of liever nog hogere investering verwacht ook de Amerikaanse president Obama. Hij wil dat Navo-landen zich aan de belofte houden dat ze minstens 2 procent van het binnenlands product aan defensie spenderen. Op 4 en 5 september ontmoet Obama de Europese regeringsleiders op een Navo-top in Wales. Op de agenda staan de vele conflicten in de wereld: onder meer Irak, Syrië, Libië, Israël en Gaza, Oekraïne. Obama zal daar wederom om Europese inzet vragen.

Lees morgen in de Volkskrant een analyse over de defensieuitgaven: 'Achter de schermen vinden ze het natuurlijk niks'

Volkskrant
AchJadinsdag 19 augustus 2014 @ 21:57
Over die 1.3%, nog even de pensioenen eraf rekenen en we blijven steken op een schamele 0.87%...
AchJawoensdag 20 augustus 2014 @ 09:14
ANALYSE DEN HAAG HERONTDEKT DEFENSIE

Een schijntje met symboolwaarde voor het leger

DOOR ROBERT GIEBELS EN NATALIE RIGHTON − 20/08/14, 00:00

Sinds de oorlog in Oekraïne en de andere onrust rondom Europa roept iedereen in Den Haag om meer geld voor Defensie, lang de favoriete bezuinigingspost. Er komt 100 miljoen bij. Is dat echt een kentering? En voeren omringende landen hun defensiebudgetten ook op?

Staat premier Mark Rutte over twee weken voor paal tegenover de Amerikaanse president Barack Obama? Ze treffen elkaar op 4 en 5 september voor de NAVO-top in het prestigieuze Celtic Manor Resort in Wales. De premier zal beloven dat Nederland 100 miljoen euro meer gaat besteden aan de krijgsmacht. De Amerikanen dachten eerder in de richting van een slordige 6 miljard euro extra. Komt Rutte hiermee weg?

Ondanks het gejuich maandag van alle fractieleiders op het Binnenhof dat 'een keerpunt' is bereikt voor Defensie, omdat er eindelijk niet meer gekort wordt op de krijgsmacht, is het extra geldbedrag dat circuleert een schijntje.

Want wat kun je met hooguit 100 miljoen? Één JSF-gevechtsvliegtuig kopen en onderhouden lukt net. Twintig tanks kan ook. Of eenzesde van een fregat. Veel zoden zet het niet aan de dijk. Om de krijgsmacht weer enigszins op orde te krijgen is minimaal een jaarlijkse investering van 1 miljard euro nodig, zeggen defensiespecialisten.

Het extraatje van 100 miljoen heeft wel een grote symbolische waarde. Ook voor de Amerikanen. Na decennia van bezuinigingen, al ingezet sinds het einde van de Koude Oorlog, gaat een Europees land eindelijk weer meer investeren in de krijgsmacht in plaats van erop te beknibbelen.

Nederland komt zo tegemoet aan de dringende oproep van president Obama eerder dit voorjaar dat Europeanen niet louter meer op de Amerikanen hoeven te rekenen als het gaat om hun eigen veiligheid. Minimaal 2 procent van het nationaal inkomen moeten NAVO-landen besteden aan defensie, vindt Obama. Den Haag haalt met 7,7 miljard per jaar nog geen 1,3 procent. Het Nederlandse leger heeft een groot tekort aan helikopters en gevechtsvliegtuigen en spullen worden niet onderhouden.

'De Amerikanen zullen het gebaar van Nederland om 100 miljoen extra vrij te maken zeker waarderen', zegt een bron in Brussel. 'Het gaat erom dat de VS dit herkennen als een keerpunt. Rutte hoeft zich dus zeker niet te schamen.' Dat vindt oud-defensieminister Hans Hillen ook. Het gaat dan wel om een symboolbedrag, 'maar politieke symbolen hebben hun waarde'. De Amerikanen zullen de trendbreuk herkennen, verwacht Hillen.

'Achter de schermen vinden ze het natuurlijk niks', werpt directeur Rob de Wijk van het Haags Centrum voor Strategische Studies tegen. Natuurlijk zullen de Amerikanen tijdens de NAVO-top in Wales diplomatiek tegen Rutte zeggen dat ze blij zijn met het 'signaal'. 'Maar een complimentje van Obama hoeft Rutte echt niet te verwachten', zegt De Wijk. 'Met die 100 miljoen kun je niks wezenlijks verbeteren aan de krijgsmacht.'

Dat is wel nodig voor wie naar het toenemend aantal brandhaarden en oorlogen rondom Europa kijkt, stellen betrokkenen. De oorlog in Oekraïne en de stichting van een kalifaat in het Midden-Oosten: ze vormen een reële bedreiging voor de veiligheid van Europa, heeft ook minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken recentelijk meermalen benadrukt.

Tot in de krochten van politiek Den Haag wordt tegenwoordig daarom gepleit voor méér geld naar Defensie. Dat is sinds het einde van de Koude Oorlog niet meer voorgekomen. Per slot zijn voor een politicus bezuinigingen op de krijgsmacht de makkelijkste. Militairen zijn loyaal en trekken niet op naar het Malieveld voor een stevige demonstratie. En uit onderzoek blijkt dat ook de belastingbetaler na 'ontwikkelingssamenwerking' het liefst op defensie bezuinigt.

Dat niemand in Den Haag zich hard maakt voor een echt substantiële en structurele bijdrage voor Defensie, vinden defensiespecialisten zoals De Wijk en Hillen een probleem. VVD'er Rutte, weten ingewijden, gaat er geen ruzie over maken met regeringspartij PvdA.

Hoelang kan Nederland het volhouden met zijn beperkte defensiebestedingen? 'Heel lang, mits de Britten en Fransen nog een redelijk sterke krijgsmacht hebben', zegt de Brusselse bron. 'Er moet echter geen nieuwe oorlog bijkomen.' Had Europa een sterke krijgsmacht gehad, zegt De Wijk, dan had dat zo'n afschrikwekkend effect gehad dat er geen Oekraïne-crisis was geweest. 'Als dat en de opmars van IS nu niet worden herkend als wake-upcall, dan houdt het op.'

De symbolische en geringe 'stijging' van het defensiebudget lijkt juist te voorkomen dat het kabinet wakker schrikt. Feitelijk komt de 100 miljoen 'extra' neer op 'minder bezuinigen'. De korting van bijna 1,3 miljard euro op Defensie - 1 miljard van Rutte I en bijna 300 miljoen van Rutte II - wordt iets afgezwakt.

Geholpen door de dreigingen in Oekraïne en Irak 'spinnen' het kabinet en twee van de drie gedoogpartijen, ChristenUnie en SGP, dat het Defensiebudget omhoog gaat. Dat is in elk geval het voorlopige resultaat van de begrotingsonderhandelingen die ook dinsdag op de hei in Diepenheim hebben plaatsgevonden. 'Een kentering', zeggen politici. Maar daarmee wordt de discussie gesmoord die volgens defensiespecialisten werkelijk gevoerd moet worden. En dat is of Nederland het houdt op de symboolinjectie van 100 miljoen in de krijgsmacht. Of dat Nederland bereid is om een robuust eigen leger te vormen dat in Europees verband zelfstandig kan zorgen voor de veiligheid van Europa. Het laat zich raden welk antwoord Obama begin september van Rutte zal verwachten.

Duitsland
'Niet blindstaren op budget'

De regering-Merkel zal dit jaar zo'n 800 miljoen euro minder uitgeven aan de krijgsmacht, ondanks de spanningen in Europa. Dit is twee keer meer dan Berlijn eigenlijk van plan was te snijden om de staatsbegroting op orde te krijgen. Het kwam Berlijn meteen op kritiek te staan van de belangenvereniging van militairen. 'Vrijheid en veiligheid zijn niet gratis', zei de voorzitter, luitenant-kolonel Andre Wüstner.

De grotere bezuiniging wordt deels veroorzaakt door vertraagde wapenprojecten. Met 32,4 miljard euro geeft Berlijn 1,3 procent van het bbp uit aan defensie, evenveel als Nederland.

Defensie-woordvoerder Otte van Merkels CDU zei in juni dat overwogen moest worden om de defensieuitgaven te verhogen als de situatie in Europa verslechtert. Minister van Defensie Von der Leyen benadrukte dat men zich niet moet blindstaren op een hoge defensiebegroting: 'Het gaat erom waaraan het geld wordt uitgegeven.'

Groot-Brittannië
Snijden gaat gewoon door

Voor de regering-Cameron komt de wederopstanding van de Russische beer op een ongelukkig moment. In 2010 werd besloten tot snijden in de militaire uitgaven en daarmee gaat Cameron gewoon door. Topofficieren steken hun onvrede niet onder stoelen of banken. 'Het is noodzakelijk dat Groot-Brittannië voorrang geeft aan Defensie', riep generaal Richard Shirreff in maart tijdens de crisis op de Krim. Volgens Shirreff, die afscheid nam als onderbevelhebber van de NAVO, hebben de bezuinigingen met name geleid tot een 'uitgeholde marine'. Toenmalig minister van Defensie Hammond noemde de kritiek 'nonsens'. Volgens Hammond hebben de Britten nog altijd het vierde defensiebudget van de wereld. Londen wil een slankere, beter bewapende krijgsmacht hebben die sneller inzetbaar is. Zo wordt de landmacht met 20 procent ingekrompen, tot 82 duizend man in 2020. Wel wordt er in tien jaar 200 miljard euro gestoken in nieuwe wapens.

Frankrijk
Legertop dreigde met vertrek

Ook in Parijs waart het bezuinigingsspook rond. Na jaren van snijden in de militaire uitgaven is de defensiebegroting in de afgelopen zeven jaar geslonken van zo'n 48 miljard euro tot ruim 31 miljard euro. Voor de komende vijf jaar is afgesproken de defensieuitgaven stabiel te houden op dit niveau.

In mei dreigde de volledige militaire top echter op te stappen na berichten dat de militairen jaarlijks 2 miljard euro zouden moeten inleveren.

Minister van Defensie Le Drian koos publiekelijk de zijde van de bevelhebbers. 'Onze krijgsmacht kan geen nieuwe bezuinigingen meer aan', waarschuwde de bewindsman in een brief aan premier Valls die Le Figaro publiceerde.

Le Drian zei dat de landmacht 'heel snel niet in staat zou zijn om nieuwe operaties uit te voeren'.

De generaals hebben, voorlopig tenminste, de strijd gewonnen. Valls: 'De strijdkrachten hebben jaren al genoeg opgeofferd.'

Italië
Renzi kan leger niet ontzien

De regering-Renzi heeft nieuwe bezuinigingen op Defensie uitgesteld tot het eind van het jaar. Minister van Defensie Pinotti is bezig met een evaluatie van wat de krijgsmacht in de komende jaren nodig heeft.

Renzi, die flink moet bezuinigen op de staatsbegroting, staat onder grote druk om de militairen niet te ontzien. Met name de aankoop door de luchtmacht van de JSF - de Joint Strike Fighter waar Nederland ook al jaren mee worstelt - wordt bekritiseerd. Rome heeft een optie om negentig toestellen te kopen voor 12 miljard euro. Renzi zei in maart bijna 4 miljard euro te willen snijden uit de defensiebegroting van volgend jaar.

Rome geeft 'slechts' 1,2 procent van het bnp uit aan defensie. Dat is iets meer dan Spanje, maar ruim onder de 2-procentsnorm van de NAVO. Het gemiddelde onder de lidstaten is nu 1,6 procent. Ter vergelijking: de VS geven 4,4 procent uit en de Britten 2,4 procent.

Polen en Tsjechië
Veiligheid krijgt prioriteit

Terwijl West-Europese landen worstelen met de hoogte van hun militaire uitgaven, kiest Polen voor een verhoging. De Poolse president Komorowski beloofde in juni, tijdens een ontmoeting met president Obama, de defensieuitgaven te verhogen tot 2 procent van het bbp. Dat is nu 1,8 procent.

In januari, vlak voor de Krim-crisis, ging Warschau al akkoord met een recordbedrag voor Defensie. Tot 2022 zal 21 miljard euro opzij worden gezet voor onder andere helikopers, onderzeeboten en onbemande vliegtuigen.

Ook Tsjechië wil volgend jaar de defensieuitgaven verhogen, ondanks de economische crisis. Het budget moet geleidelijk groeien tot 1,4 procent van het bbp. Eensgezind hebben regering en oppositie besloten dat defensie prioriteit moet krijgen. 'De basisprincipes van de Europese veiligheid zijn een flinke klap toegebracht', betoogde de Tsjechische premier Bohuslav Sobotka maandag over de gevolgen van Ruslands optreden.

Volkskrant
PLAE@woensdag 20 augustus 2014 @ 09:29
Dit is zo'n pijnlijk beeld, niet eens 2% uit kunnen willen geven aan veiligheid. Die krimp bij de Fransen is ziek :o :o
icecreamfarmer_NLwoensdag 20 augustus 2014 @ 09:40
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 09:29 schreef PLAE@ het volgende:
Dit is zo'n pijnlijk beeld, niet eens 2% uit kunnen willen geven aan veiligheid. Die krimp bij de Fransen is ziek :o :o
Vindt dat van de UK ook wel, minder soldaten dan NL had in de jaren 90.
AchJawoensdag 20 augustus 2014 @ 09:49
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 09:29 schreef PLAE@ het volgende:
Dit is zo'n pijnlijk beeld, niet eens 2% uit kunnen willen geven aan veiligheid. Die krimp bij de Fransen is ziek :o :o
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 09:40 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Vindt dat van de UK ook wel, minder soldaten dan NL had in de jaren 90.
De Nederlanders zouden zich dat maar eens wat meer moeten realiseren want het is geen nieuws en al een tijdje bekend, ook de Duitse bezuinigingen op de krijgsmacht zijn geen nieuws.

De algemene tendens is/was dat een ander (UK, FR, DLD, want grote legers en NLD stelt toch niks voor...) de kastanjes wel uit het vuur halen. Derhalve konden er nog wel wat meer munten ingeleverd worden, hell bezuinig dat stomme leger maar helemaal weg.

Het verschuilen achter danwel schermen met de grote broers (UK, FR en DLD) argumentatie kan definitief van tafel geveegd worden.

[ Bericht 2% gewijzigd door AchJa op 20-08-2014 10:05:11 ]
Pumatjewoensdag 20 augustus 2014 @ 11:17
Als dit nieuws is, wat deden alle duizenden journalisten, analysten, politieke adviseurs etc. etc. etc etc. al die jaren? Zo'n baan wil ik dan ook wel. Blijkbaar praat je tegen een betonnen muur totdat er iets gebeurt....
Thaboelwoensdag 20 augustus 2014 @ 12:01
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 11:17 schreef Pumatje het volgende:
Als dit nieuws is, wat deden alle duizenden journalisten, analysten, politieke adviseurs etc. etc. etc etc. al die jaren? Zo'n baan wil ik dan ook wel. Blijkbaar praat je tegen een betonnen muur totdat er iets gebeurt....
Deed jij geen hbo journalistiek?
Pumatjewoensdag 20 augustus 2014 @ 12:14
quote:
1s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 12:01 schreef Thaboel het volgende:

[..]

Deed jij geen hbo journalistiek?
Ja, ... ik
student met al mijn macht in den haag

:')
AgLarrrwoensdag 20 augustus 2014 @ 22:15
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 11:17 schreef Pumatje het volgende:
Als dit nieuws is, wat deden alle duizenden journalisten, analysten, politieke adviseurs etc. etc. etc etc. al die jaren? Zo'n baan wil ik dan ook wel. Blijkbaar praat je tegen een betonnen muur totdat er iets gebeurt....
Allemaal kijken ze niet verder dan een jaar, het liefste niet verder dan de volgende peiling. Dat is funest voor ieder beleidsveld met een strategische scope. Niet alleen defensie, maar ook BuZa, de Zorg etc. Allemaal naar de kat zijn kut doordat heel politiek Den Haag een twitteraccount heeft.

De real time democratie zal funest blijken voor dit land.
AchJadonderdag 21 augustus 2014 @ 07:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 00:18 schreef Cobra4 het volgende:
Meer slachtoffers ziekmakende legerverf melden zich
Update:

Defensie wist al 15 jaar van giftige stoffen

Defensie weet al vijftien jaar dat medewerkers in de grensregio zijn blootgesteld aan grote concentraties van een zeer kankerverwekkende stof. Meetrapporten uit 1999 en 2002, in bezit van de Volkskrant, melden dat er op militaire onderhoudsbases tot acht keer meer chroom-6 aanwezig was dan de norm destijds.

Bij letselschadeadvocaten hebben zich rond de honderd ernstig zieke oud-werknemers gemeld. Zij lijden onder meer aan kanker en auto-immuunziekten en willen een schadevergoeding.

In juni schreef minister Hennis van Defensie dat zij 'geen aanwijzingen' heeft dat medewerkers 'structureel zijn blootgesteld aan te hoge concentraties gevaarlijke stoffen'. Hoe dat standpunt te rijmen is met de meetrapporten, in opdracht van de landmacht uitgevoerd, kan haar woordvoerster niet verklaren. 'We doen op dit moment uitgebreid onderzoek. Tot dat is afgerond, zeggen wij niets.'

Doofpot
De oud-medewerkers beschuldigen Defensie ervan de zaak in de doofpot te hebben gestopt. 'Ging dit om een bedrijf, dan was allang een strafonderzoek gestart', zegt letselschadeadvocaat Rob Bedaux. 'Maar bij de gezondheid van hun eigen medewerkers gooit de overheid er met de pet naar.'

Op de vijf zogenoemde Poms-sites, onder meer in Brunssum en Vriezenveen, werd in opdracht van de NAVO tot 2006 materieel van het Amerikaanse leger onderhouden. De gevechtsvliegtuigen en tanks waren destijds voorzien van verf en lak die het zeer giftige chroom-6 bevatten, blijkt uit het onderzoeksrapport uit 1999. 'Bij machinale schuurwerkzaamheden komen te hoge concentraties chroom-6 vrij', staat er. Ook het ventilatiesysteem voldeed niet, waardoor mogelijk vergiftigde lucht de ruimte in kwam.

Monsters bevatten concentraties chroom-6 acht keer boven de destijds gehanteerde norm van TNO Bouw. 'De gevonden waarden zijn belachelijk hoog', zegt toxicoloog Martin van den Berg van de Universiteit Utrecht. 'Chroom-6 is een stof die kankerverwekkend is omdat hij wijzigingen aanbrengt in het dna.' Volgens Van den Berg vereist de omgang met chroom-6 nog grotere voorzichtigheid dan asbest. 'Contact met de huid, inademen en inslikken zou volledig moeten worden voorkomen.'

Dit was sinds 1999 bij Defensie bekend. Het eerste meetrapport stelt dat chroom-6-verbindingen 'genotoxische kankerverwekkende eigenschappen' hebben, 'hetgeen inhoudt dat iedere blootstelling in principe tot kanker kan leiden'.

Het onderzoeksteam deed destijds de aanbeveling schuurwerkzaamheden enkel nog in de buitenlucht te doen. Ook zou een extra werknemer met een speciale stofzuiger de vrijkomende deeltjes moeten opzuigen.

Nooit maatregelen
Volgens oud-medewerkers zijn echter nooit maatregelen getroffen. Zij zeggen ook niet op de hoogte te zijn gebracht van de meetrapporten. Heinz Pol, de arbeidshygiënist die bij de arbodienst van Defensie het onderzoek uitvoerde, ontkent dit en zegt dat 'het voltallige personeel in Vriezenveen is voorgelicht in de kantine'.

Of daadwerkelijk iets met zijn aanbevelingen is gedaan, weet Pol niet. De verantwoordelijkheid lag bij Rob Kuijper, tot 2006 general manager op de Pomssites. 'Ook als general manager ben je niet van alles op de hoogte', zei hij dinsdag in de Limburger. Ook meldde hij 'benieuwd' te zijn naar de beschermingsmaatregelen die destijds onder zijn eigen bewind zijn genomen.

Tegen de Volkskrant zegt Kuijper nu dat hij 'beter geen interviews meer kan doen'. Voor vragen verwijst hij naar het ministerie. 'Ik verschuil me achter Defensie.' Nog deze week wordt antwoord verwacht op Kamervragen van de SP.

Volkskrant
AchJadonderdag 21 augustus 2014 @ 07:55
Goed, die 50-100 miljoen zijn nu ook alweer vergeven dus... :')
icecreamfarmer_NLdonderdag 21 augustus 2014 @ 10:04
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 07:55 schreef AchJa het volgende:
Goed, die 50-100 miljoen zijn nu ook alweer vergeven dus... :')
Dat ontwijken ook altijd.
In de kantine voorgelicht. Ik neem aan dat als dat gebeurd was er rellen waren uitgebroken.
AchJadonderdag 21 augustus 2014 @ 10:20
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 10:04 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Dat ontwijken ook altijd.
In de kantine voorgelicht. Ik neem aan dat als dat gebeurd was er rellen waren uitgebroken.
Echt...

En ook van niks weten, die rapporten konden Hennis/ Defensie de vorige keer niet vinden ofzo? En de Volkskrant lukt dat wel?
Erasmodonderdag 21 augustus 2014 @ 10:27
Extra pijnlijk nu, deze post: DEF / Defensie Nieuws Topic #24
Radegastdonderdag 21 augustus 2014 @ 16:47
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 09:29 schreef PLAE@ het volgende:
Die krimp bij de Fransen is ziek :o :o
Toch knap dat ze dan nog steeds een behoorlijke luchtmacht en marine hebben, hoe het met de landmacht zit weet ik niet.
AgLarrrdonderdag 21 augustus 2014 @ 17:38
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 16:47 schreef Radegast het volgende:

[..]

Toch knap dat ze dan nog steeds een behoorlijke luchtmacht en marine hebben, hoe het met de landmacht zit weet ik niet.
Iets van 6 parate gevechtsbrigades meen ik?

Edit: 8. Los van de ondersteuningsbrigades, Franco-German Brigade, SF en alles wat overzees gestationeerd is.
Cobra4vrijdag 22 augustus 2014 @ 01:11
Helmen en kogelwerende vesten voor Koerden
DEN HAAG -

Het kabinet stelt op korte termijn 1000 gevechtshelmen en 1000 kogelwerende vesten beschikbaar aan de Koerden in het noorden van Irak. De ministers Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) en Jeanine Hennis (Defensie) hebben dat donderdag aan de Tweede Kamer geschreven.

De spullen worden door Defensie met een transportvliegtuig naar Erbil in het noorden van Irak vervoerd. De helmen, vesten en het vervoer kosten samen ongeveer 1,1 miljoen euro. De Iraakse regering eist alleen dat de goederen via Bagdad naar Erbil gaan. Nederland eist van de Iraakse regering dat het transport ongehinderd door kan naar Erbil.

Het kabinet stuurt de vesten en de helmen naar de Koerden om de peshmerga's (Koeridische strijdkrachten) te helpen in hun strijd tegen de milities van de Islamitische Staat (IS).

Timmermans en Hennis benoemen in hun brief het risico dat de Koerden militaire goederen op een later moment inzetten voor andere doelen dan vechten tegen IS, bijvoorbeeld om hun ambities te verwezenlijken om onafhankelijk van Bagdad te worden. „Dit risico is acceptabel gezien het acute en ernstiger geachte gevaar van IS”, schrijven de twee ministers. De westerse landen moeten wel hun militaire bijdragen aan de Koerden coördineren en in de gaten houden dat ze geen voorraden opbouwen die later elders kunnen worden ingezet.

Regeringspartij de VVD is blij met het „snelle” kabinetsbesluit. Samen met de luchtaanvallen van de Amerikanen is dit de meest kansrijke optie om IS te stoppen, aldus VVD'er Mark Verheijen. Zijn PvdA-collega Michiel Servaes noemt het goed dat het kabinet via de Koerden een militaire bijdrage levert aan de strijd tegen de „barbaarse” Islamitische Staat. Samen met humanitaire noodhulp is dit nu keihard nodig, stelt hij.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_voor_Koerden__.html
AchJavrijdag 22 augustus 2014 @ 12:43
Inkomstenbelasting gaat omlaag, Defensie krijgt 50 miljoen extra

Met een lastenverlichting van rond de 500 miljoen euro wil het kabinet de werkgelegenheid stimuleren. Het geld wordt ingezet om de tarieven van de eerste schijf van de inkomstenbelasting te verlagen, waardoor iedereen die inkomstenbelasting betaalt hiervan profiteert. Over deze maatregel bestaat consensus tussen de coalitiepartijen en de zogeheten C3, die op dit moment onderhandelen over de rijksbegroting voor 2015.

Het kabinet trekt volgend jaar ook 375 miljoen euro extra uit voor ontwikkelingssamenwerking. Dat geld is bestemd voor opvang van vluchtelingen in de regio en voor noodhulp.

Defensie krijgt volgend jaar 50 miljoen extra. In de jaren daarna stijgt dat bedrag naar jaarlijks 100 miljoen euro. Dat bevestigen bij de onderhandelingen betrokken bronnen. De lastenverlichting komt bovenop een lastenverlichting voor hoge- en middeninkomens van een half miljard die al in het voorjaar was aangekondigd.
Lastenverlichting verdeeld

De onderhandelende partijen, naast VVD en PvdA de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP, verwachten volgende week de begrotingsonderhandelingen te kunnen afronden.

Door de lastenverlichting over alle belastingbetalers te verdelen, vermijden de partijen een ideologische strijd. Hoewel deze maatregel een licht nivellerende werking heeft, kan de VVD ermee leven omdat het om een algemene belastingverlaging gaat. Naar schatting zal het belastingtarief in de eerste schijf (inkomens tot 20.000 euro) volgens een betrokkene met 0,3 procentpunt kunnen worden.

In de laatste onderhandelingsweek zal duidelijk moeten worden wat de precieze koopkrachteffecten zijn van deze lastenverlichting, in samenhang met alle andere beoogde maatregelen die het kabinet voor volgend jaar wil nemen. Door de hervorming van het verzekeringsstelsel voor langdurige zorg bijvoorbeeld, zullen zorgpremies voor werknemers er anders uit komen te zien. Partijen verwachten dat ze koopkrachteffecten voor sommige groepen nog moeten bijstellen.
Financiële ademruimte

Door de aantrekkende economie heeft het kabinet financiële ruimte op de begroting van 2015. Dat komt door meevallers op zorgbegroting en doordat er minder werkloosheidsuitkeringen zijn dan geraamd.

Naast de genoemde maatregelen heeft het kabinet in het voorjaar ook 300 miljoen euro structureel uitgetrokken om de versobering van de langdurige zorg te verzachten. Daarnaast is er op initiatief van D66-leider Alexander Pechtold een zogenaamd Toekomstfonds opgericht. Meevallers bij de aardgasbaten worden in dit fonds gestopt. Het rendement van dat fonds wordt gebruikt om duurzame economische groei te bevorderen en in innovatie en onderwijs te steken. Momenteel onderhandelen de partijen over de definitie van ‘aardgasmeevaller’.
Herziening bbp

De uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking stijgen als gevolg van een statistische herziening van het bruto binnenlands product (bbp) door de Europese Unie. Naar verwachting zal de Nederlandse economie hierdoor op papier met 7 procent toenemen. De bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking is gekoppeld aan het bbp. Uiterlijk op 1 september zal de nieuwe definitie van het bbp van alle 28 lidstaten door het Europese statistisch bureau Eurostat zijn bepaald. Nederland zal door de bijstelling van het bbp ook meer geld moeten afdragen aan de EU. Voor ontwikkelingswerking en afdracht samen is 600 miljoen euro gereserveerd.

De concept-Miljoenennota zal begin september naar de Raad van State worden gestuurd en op Prinsjesdag gepresenteerd. De Tweede Kamer zal dit jaar de begrotingsstukken weer vier dagen eerder onder embargo ontvangen. Dat gebeurde de laatste jaren niet omdat de Rijksbegroting regelmatig uitlekte.

NRC
AchJavrijdag 22 augustus 2014 @ 12:45
De vlag uit!!! 50 miljoen erbij... :') :')

OSW slechts 375 miljoen...
Nibb-itvrijdag 22 augustus 2014 @ 12:46
Mooi, symboolpuntjes weer gedrukt, over tot de orde van de dag.
Erasmovrijdag 22 augustus 2014 @ 12:51
4387467_460s.jpg
Cobra4vrijdag 22 augustus 2014 @ 12:51
Altijd apart om lezen dat de uitgave van osw stijgt omdat het is gekoppeld aan het bbp.

Was er niet nog een uitgave waarbij dat het geval is maar men dat voor het gemak steeds over het hoofd ziet?
AchJavrijdag 22 augustus 2014 @ 12:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 12:51 schreef Cobra4 het volgende:
Altijd apart om lezen dat de uitgave van osw stijgt omdat het is gekoppeld aan het bbp.

Was er niet nog een uitgave waarbij dat het geval is maar men dat voor het gemak steeds over het hoofd ziet?
Mooi he, ook dat het er nog even expliciet bij gemeld wordt... :') :')
Nibb-itvrijdag 22 augustus 2014 @ 13:00
lama

[ Bericht 77% gewijzigd door Nibb-it op 22-08-2014 13:15:04 ]
Erasmovrijdag 22 augustus 2014 @ 21:06
Ergens heeft een Chinees een hoop dozen bier verdiend.

quote:
VS kwaad over Chinese vliegactie
vrijdag 22 aug 2014, 20:25 (Update: 22-08-14, 20:35)

689783.jpg
De Amerikaanse bemanning kon een prima foto maken van het Chinese vliegtuig

Een Chinees gevechtsvliegtuig heeft deze week een Amerikaanse patrouillevliegtuig onderschept en in gevaar gebracht, zegt het Amerikaanse ministerie van Defensie. De VS heeft hierover een officiële klacht ingediend bij de regering in Peking.

Volgens het Pentagon vloog de Chinese jager gevaarlijk dicht bij het Amerikaanse toestel in internationaal luchtruim ten oosten van het Chinese eiland Hainan.

Het Chinese toestel maakte daarna volgens het Pentagon acrobatische manoeuvres rond het Amerikaanse toestel. Tussen de vliegtuigen zou maar zeven tot tien meter ruimte hebben gezeten.
http://nos.nl/artikel/689(...)nese-vliegactie.html
Cobra4vrijdag 22 augustus 2014 @ 21:23
'Defensie heeft minstens 1 miljard extra nodig'
Cobra4maandag 25 augustus 2014 @ 13:02
Nederlandse expeditie Jan Mayen afgelopen
DEN HELDER -

Het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland is maandagochtend weer veilig teruggekeerd in de haven van Den Helder. De afgelopen weken was het schip met Nederlandse wetenschappers en mariniers op expeditie naar het afgelegen vulkaaneiland Jan Mayen in de Noordelijke IJszee.

De mariniers hebben geoefend op de bijna 3000 meter hoge vulkaan om te ervaren hoe het is om te opereren onder extreem zware omstandigheden. De wetenschappers hebben archeologisch en biologisch onderzoek gedaan op het eiland bij IJsland en Groenland.

De expeditie is succesvol verlopen, aldus luitenant ter zee Paul Middelberg. „Alleen de data van de onderzoeksboei die in het water lag, kon niet uitgelezen worden omdat die stuk bleek. Verder heeft iedereen zijn onderzoek goed kunnen uitvoeren.”

Het is dit jaar 400 jaar geleden dat de Amsterdamse walvisvaarder Jan Jacobsz May van Schellinkhout het eiland ontdekte.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_Mayen_stopt__.html
Cobra4woensdag 27 augustus 2014 @ 20:41
Hennis: Russisch leger steeds assertiever
DEN HAAG -

De Russische marine en luchtmacht laten een „toename van assertief gedrag” zien, aldus minister Jeanine Hennis van Defensie woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Vorige week vlogen nog twee Russische bommenwerpers door het Nederlandse luchtruim.

Volgens Hennis, die antwoordde op vragen van de PvdA, uit het gedrag zich onder meer in het intensiever schaduwen en escorteren van NAVO-marineschepen en het gebruiken van de vaarroute door de Noordzee. Zo doken in mei Russische marineschepen op in de Nederlandse Exclusieve Economische Zone in de Noordzee. Dat was voor het eerst in 20 jaar.

Rusland hervatte zijn patrouilles met strategische bommenwerpers in 2007 nadat die begin jaren negentig waren gestopt. De frequentie van deze patrouillevluchten zijn de laatste jaren toegenomen en het patrouillegebied is uitgebreid, aldus Hennis. Russische bommenwerpers zijn sinds 2007 in totaal 18 keer door het Nederlandse luchtruim gevlogen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_assertiever___.html
Pumatjewoensdag 27 augustus 2014 @ 21:01
Ze moeten daadwerkelijk hier binnen komen vallen om een nog duidelijker signaal af te geven vrees ik.
Cobra4woensdag 27 augustus 2014 @ 22:41
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 21:01 schreef Pumatje het volgende:
Ze moeten daadwerkelijk hier binnen komen vallen om een nog duidelijker signaal af te geven vrees ik.
Daar lijkt het soms wel op ja. :X
Cobra4woensdag 27 augustus 2014 @ 22:44
Meer geld naar Belgische defensie

Defensie in België wil veel meer geld. Volgens de Vlaamse publieke omroep VRT wil het ministerie het budget volgend jaar oprekken met 157 miljoen euro en de jaren erna daarna steeds met 100 miljoen.

Het Belgische leger wil nieuwe gevechtsvliegtuigen en op termijn ook nieuwe mijnenjagers en fregatten. Over de plannen moeten nog besluiten worden genomen. De VRT baseert zich op interne plannen van het ministerie.

In België is de afgelopen tijd fors op defensie bezuinigd. Maar er is discussie over de vraag of de strijdkrachten niet te veel zijn uitgekleed. In Nederland woedt een soortgelijke discussie. De coalitie en de oppositiepartijen waarmee het kabinet samenwerkt, willen ook in Nederland meer geld uittrekken voor defensie.

Polen
Ook in Polen krijgt defensie er meer geld bij. Premier Tusk maakte vanochtend bekend dat hij het bedrag in 2016 wil verhogen naar 2 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Polen heeft relatief een van de hoogste defensiebudgetten in Europa. In Nederland liggen de uitgaven voor defensie op ruim 1 procent van het BBP.

Bron: http://nos.nl/artikel/691(...)gische-defensie.html
Cobra4donderdag 28 augustus 2014 @ 10:27
Tanks botsen in Valkenswaard
VALKENSWAARD -

Vijf tanks zijn donderdagochtend in Valkenswaard tegen elkaar op gebotst.

De aanrijding gebeurde op de drukke N69 tussen Valkenswaard en de Belgische grens toen de legervoertuigen (type Piranha) moesten uitwijken voor een tegenligger, aldus de Nederlandse marechaussee.

De tanks zijn van het Belgische leger. Twee van de vijf tanks lekken brandstof. Er zijn geen gewonden gevallen.

Door de botsing is de rijstrook van de N69 richting Valkenswaard afgesloten.

De Belgen waren hoogstwaarschijnlijk voor een oefening in Nederland. De marechaussee en de Belgische militaire politie onderzoeken samen de precieze toedracht van het ongeluk.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_Valkenswaard__.html

SPOILER
Wat zijn er toch veel tanks op deze wereld. O-)
#ANONIEMdonderdag 28 augustus 2014 @ 12:19
Het zijn geen tanks
Nibb-itdonderdag 28 augustus 2014 @ 12:42
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 12:19 schreef vervoerder23 het volgende:
Het zijn geen tanks
Ze zijn toch groen en gepantserd?
Pumatjedonderdag 28 augustus 2014 @ 13:44
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 22:44 schreef Cobra4 het volgende:
Meer geld naar Belgische defensie

Defensie in België wil veel meer geld. Volgens de Vlaamse publieke omroep VRT wil het ministerie het budget volgend jaar oprekken met 157 miljoen euro en de jaren erna daarna steeds met 100 miljoen.

Het Belgische leger wil nieuwe gevechtsvliegtuigen en op termijn ook nieuwe mijnenjagers en fregatten. Over de plannen moeten nog besluiten worden genomen. De VRT baseert zich op interne plannen van het ministerie.

In België is de afgelopen tijd fors op defensie bezuinigd. Maar er is discussie over de vraag of de strijdkrachten niet te veel zijn uitgekleed. In Nederland woedt een soortgelijke discussie. De coalitie en de oppositiepartijen waarmee het kabinet samenwerkt, willen ook in Nederland meer geld uittrekken voor defensie.

Polen
Ook in Polen krijgt defensie er meer geld bij. Premier Tusk maakte vanochtend bekend dat hij het bedrag in 2016 wil verhogen naar 2 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Polen heeft relatief een van de hoogste defensiebudgetten in Europa. In Nederland liggen de uitgaven voor defensie op ruim 1 procent van het BBP.

Bron: http://nos.nl/artikel/691(...)gische-defensie.html
Ik ben verbaasd.
AchJadonderdag 28 augustus 2014 @ 14:12
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 13:44 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Ik ben verbaasd.
Straks hebben ze het nog beter voorelkaar dan ons. :')
Pumatjedonderdag 28 augustus 2014 @ 14:18
quote:
1s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 14:12 schreef AchJa het volgende:

[..]

Straks hebben ze het nog beter voorelkaar dan ons. :')
gevaarlijk idee, ze creëren met hun huidige 3 bren carriers en een spandau al kettingbotsingen.
IkStampOpTacosdonderdag 28 augustus 2014 @ 15:12
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 22:44 schreef Cobra4 het volgende:
Defensie in België wil veel meer geld.
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 22:44 schreef Cobra4 het volgende:
het budget volgend jaar oprekken met 157 miljoen euro
:')
Pumatjedonderdag 28 augustus 2014 @ 15:13
Dank de goden dat het hier nog beter is.
Als Belgische militair moet je toch een beetje huilen denk ik met zulke vragen over het bestaansrecht van het leger.

http://deredactie.be/cm/v(...)7_TZ?video=1.2071694
#ANONIEMdonderdag 28 augustus 2014 @ 15:14
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 12:42 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Ze zijn toch groen en gepantserd?
Haha
IkStampOpTacosdonderdag 28 augustus 2014 @ 15:22
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 15:13 schreef Pumatje het volgende:
Dank de goden dat het hier nog beter is.
Als Belgische militair moet je toch een beetje huilen denk ik met zulke vragen over het bestaansrecht van het leger.

http://deredactie.be/cm/v(...)7_TZ?video=1.2071694
Die vrouw roept nog net niet dat ze alles het liefst wil afschaffen of samenvoegen in Europa, met al die naïeve vragen. :')
Cousin_Eddydonderdag 28 augustus 2014 @ 15:53
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 15:22 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Die vrouw roept nog net niet dat ze alles het liefst wil afschaffen of samenvoegen in Europa, met al die naïeve vragen. :')
Welkom bij de Belgische bevolkings mentaliteit jegens het leger. Echt wel om te huilen. }:|
Pumatjedonderdag 28 augustus 2014 @ 16:11
Of ze net niet zoals Ijsland het leger af kunnen schaffen _O- ...
Im.Kant.donderdag 28 augustus 2014 @ 16:35
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 15:22 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Die vrouw roept nog net niet dat ze alles het liefst wil afschaffen of samenvoegen in Europa, met al die naïeve vragen. :')
Maar met een beetje tolerantie is alles opgelost.

Cousin_Eddydonderdag 28 augustus 2014 @ 16:37
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 16:11 schreef Pumatje het volgende:
Of ze net niet zoals Ijsland het leger af kunnen schaffen _O- ...
Dat bedoel ik dus, wel het hoofdkwartier van de NAVO hebben (met al de geldelijke voordelen die daar aan vast hangen) maar geen cent willen uitgeven aan defensie. Lekker rekenen op de buren om hun veiligheid vast te stellen. Stomme linkse ratten :r
Ps. ik ben een Belgische militair. ;)
Pumatjedonderdag 28 augustus 2014 @ 16:45
quote:
17s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 16:37 schreef Cousin_Eddy het volgende:

[..]

Dat bedoel ik dus, wel het hoofdkwartier van de NAVO hebben (met al de geldelijke voordelen die daar aan vast hangen) maar geen cent willen uitgeven aan defensie. Lekker rekenen op de buren om hun veiligheid vast te stellen. Stomme linkse ratten :r
Ps. ik ben een Belgische militair. ;)
te triest voor woorden die houding, :\

Gelukkig verwoordde die gast in het programma het goed. Het is ronduit arrogant als je je leger opheft. Wat voor functie heb je?
Cousin_Eddydonderdag 28 augustus 2014 @ 16:59
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 16:45 schreef Pumatje het volgende:

[..]

te triest voor woorden die houding, :\

Gelukkig verwoordde die gast in het programma het goed. Het is ronduit arrogant als je je leger opheft. Wat voor functie heb je?
Heb je een mail gestuurd. ;)
Bouke-pdonderdag 28 augustus 2014 @ 17:46
quote:
17s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 16:37 schreef Cousin_Eddy het volgende:

[..]

Dat bedoel ik dus, wel het hoofdkwartier van de NAVO hebben (met al de geldelijke voordelen die daar aan vast hangen) maar geen cent willen uitgeven aan defensie. Lekker rekenen op de buren om hun veiligheid vast te stellen. Stomme linkse ratten :r
Ps. ik ben een Belgische militair. ;)
Loop je toevallig rond in tharde? :p
Cousin_Eddydonderdag 28 augustus 2014 @ 18:01
quote:
1s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:46 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Loop je toevallig rond in tharde? :p
Nee en ik was vanmorgen ook niet in Valkenswaard. :D
http://www.nieuwsblad.be/(...)dmf20140828_01236303
Wijnand_Bierensteindonderdag 28 augustus 2014 @ 18:45
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 12:42 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Ze zijn toch groen en gepantserd?
Met een kanon op het dak!
Thaboeldonderdag 28 augustus 2014 @ 18:58
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 18:45 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Met een kanon op het dak!
en tracks natuurlijk
Cousin_Eddydonderdag 28 augustus 2014 @ 19:24
quote:
1s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 18:58 schreef Thaboel het volgende:

[..]

en tracks natuurlijk
De Leopard 1 was de laatste met rupsen bij ons, Nu gaat alles op bandjes. :{
Pumatjedonderdag 28 augustus 2014 @ 19:27
quote:
17s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:24 schreef Cousin_Eddy het volgende:

[..]

De Leopard 1 was de laatste met rupsen bij ons, Nu gaat alles op bandjes. :{
Is ook beter, met de Leopard1 in een conflict van 2014 rondrijden is onverantwoord.
icecreamfarmer_NLdonderdag 28 augustus 2014 @ 19:31
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:27 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Is ook beter, met de Leopard1 in een conflict van 2014 rondrijden is onverantwoord.
Beter dan met niks rondrijden?
Pumatjedonderdag 28 augustus 2014 @ 19:35
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Beter dan met niks rondrijden?
Nee, want met niks zit je nog lekker thuis voor je playstation en een zak chips.
Rondkarren in een Leo1 in 2014 op het moderne slagveld is een certain death.
Cousin_Eddydonderdag 28 augustus 2014 @ 19:37
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:27 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Is ook beter, met de Leopard1 in een conflict van 2014 rondrijden is onverantwoord.
Die had nog wel een 105mm canon onze nieuwe Piranha III hebben maar een Waalse 90mm schieter. met dank aan onze vorige minister. }:|
Pumatjedonderdag 28 augustus 2014 @ 19:38
quote:
17s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:37 schreef Cousin_Eddy het volgende:

[..]

Die had nog wel een 105mm canon onze nieuwe Piranha III hebben maar een Waalse 90mm schieter. met dank aan onze vorige minister. }:|
Ik dacht dat de piranha's uitgerust waren met 90 mm EN 105mm ?
Beetje een mix omdat ze er nog niet uit waren welke de voorkeur had.
Cousin_Eddydonderdag 28 augustus 2014 @ 19:48
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:38 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Ik dacht dat de piranha's uitgerust waren met 90 mm EN 105mm ?
Beetje een mix omdat ze er nog niet uit waren welke de voorkeur had.
Nee, het contract was getekend door die waal. Iedereen, de nieuwe minister en vooral de legerleiding wilden die krengen niet. En natuurlijk wilde niemand een 90mm kopen wegens ondermaats aan een 105mm. Laat nou net alleen een Waalse munitiefabriek 90mm maken. Welkom in Belgium.
Nu heeft de legerleiding toch belist om ze in dienst te nemen wegens geen kopers. :')
Pumatjedonderdag 28 augustus 2014 @ 19:54
quote:
17s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:48 schreef Cousin_Eddy het volgende:

[..]

Nee, het contract was getekend door die waal. Iedereen, de nieuwe minister en vooral de legerleiding wilden die krengen niet. En natuurlijk wilde niemand een 90mm kopen wegens ondermaats aan een 105mm. Laat nou net alleen een Waalse munitiefabriek 90mm maken. Welkom in Belgium.
Nu heeft de legerleiding toch belist om ze in dienst te nemen wegens geen kopers. :')
En wat is er gebeur met de 105 mm exemplaren? Zijn die gesloopt?
Cousin_Eddydonderdag 28 augustus 2014 @ 19:58
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:54 schreef Pumatje het volgende:

[..]

En wat is er gebeur met de 105 mm exemplaren? Zijn die gesloopt?
Nooit aangekocht, die Waal Flahaut heeft zijn wil doorgedreven tegen de zin van de legerleiding.
Pumatjedonderdag 28 augustus 2014 @ 20:23
quote:
17s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:58 schreef Cousin_Eddy het volgende:

[..]

Nooit aangekocht, die Waal Flahaut heeft zijn wil doorgedreven tegen de zin van de legerleiding.
Hmm, ik ben er toch vrij zeker van dat ik er foto's van heb gezien. :)

[ Bericht 14% gewijzigd door Pumatje op 28-08-2014 20:30:04 ]
Cousin_Eddydonderdag 28 augustus 2014 @ 20:29
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 20:23 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Hmm, ik ben er toch vrij zeker van dat ik er foto's van heb gezien. :)
:N Kan zijn voor prototypes aangeboden aan ons maar we hebben ze zeker nooit in dienst gehad of aangekocht.
De nieuwe minister De Crem wou ze niet in dienst nemen en ze verkopen (hij was geen fan van zijn voorganger) maar kon geen kant omdat natuurlijk niemand die ondingen wou kopen.
http://www.hln.be/hln/nl/(...)kanon-schieten.dhtml
:'(
Pumatjedonderdag 28 augustus 2014 @ 20:30
quote:
17s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 20:29 schreef Cousin_Eddy het volgende:

[..]

:N Kan zijn voor prototypes aangeboden aan ons maar we hebben ze zeker nooit in dienst gehad of aangekocht.
De nieuwe minister De Crem wou ze niet in dienst nemen en ze verkopen (hij was geen fan van zijn voorganger) maar kon geen kant omdat natuurlijk niemand die ondingen wou kopen.
http://www.hln.be/hln/nl/(...)kanon-schieten.dhtml
:'(
balen zeg.
Cousin_Eddydonderdag 28 augustus 2014 @ 20:34
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 20:30 schreef Pumatje het volgende:

[..]

balen zeg.
Dank U voor U medeleven. Te triest voor woorden ik weet. :{
Erasmozaterdag 30 augustus 2014 @ 21:44
95edf11c2e4a0b77d3a444088b284e00.png
http://www.telegraaf.nl/b(...)rventiemacht___.html
LXIVzaterdag 30 augustus 2014 @ 21:46
quote:
Dat zal weinig meer inhouden dan het earmarken van een brigade voor een soort NRF-achtige taak. Hier kunnen geen troepen voor vrijgemaakt worden.
AchJazaterdag 30 augustus 2014 @ 21:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 21:46 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dat zal weinig meer inhouden dan het earmarken van een brigade voor een soort NRF-achtige taak. Hier kunnen geen troepen voor vrijgemaakt worden.
Ik vraag me ook af wat de meerwaarde is tov de huidige NRF. Of is er weer een manager uit het bedrijfsleven aangetrokken die weer wilde plannen heeft.
LXIVzaterdag 30 augustus 2014 @ 22:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 21:59 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik vraag me ook af wat de meerwaarde is tov de huidige NRF. Of is er weer een manager uit het bedrijfsleven aangetrokken die weer wilde plannen heeft.
De totale gevechtskracht zal niets stijgen. Hooguit wordt er per half jaar een stickertje uitgereikt. Ik vraag e ook af hoe dit in de diverse opwerktrajecten past.
AchJazaterdag 30 augustus 2014 @ 22:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 22:01 schreef LXIV het volgende:

[..]

De totale gevechtskracht zal niets stijgen. Hooguit wordt er per half jaar een stickertje uitgereikt. Ik vraag e ook af hoe dit in de diverse opwerktrajecten past.
Niet.

We hebben nu een NRF, een EUBG (die beide op papier binnen 5 dagen inzetbaar zijn) en dan komt er nog wat bij? Waarom? Zijn de NRF en EUBG niet genoeg ofzo?
BaajGuardianzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:42
quote:
Zou dit waar zijn (in geval van telegraaf is hier een kans van ongeveer 1% op) dan is elke militair die hieraan meewerkt een landverrader en een verrader tegen de menselijkheid, en alle volkeren die hier door benadeeld zullen worden. In eerste instantie de oost oekrainse bevolking.

Deze militairen zullen ooit gekneveld afgeleverd worden bij wat er over is van het tribunaal en een gepaste straf ontvangen. (reken maar gerust op levenslang)
Erasmozaterdag 30 augustus 2014 @ 23:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 22:05 schreef AchJa het volgende:

[..]

Niet.

We hebben nu een NRF, een EUBG (die beide op papier binnen 5 dagen inzetbaar zijn) en dan komt er nog wat bij? Waarom? Zijn de NRF en EUBG niet genoeg ofzo?
Gaat nog lachen worden als je voor beide tegelijk opgeroepen wordt :P

quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:42 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Zou dit waar zijn (in geval van telegraaf is hier een kans van ongeveer 1% op) dan is elke militair die hieraan meewerkt een landverrader en een verrader tegen de menselijkheid, en alle volkeren die hier door benadeeld zullen worden. In eerste instantie de oost oekrainse bevolking.

Deze militairen zullen ooit gekneveld afgeleverd worden bij wat er over is van het tribunaal en een gepaste straf ontvangen. (reken maar gerust op levenslang)
Oh hoi BG, de comment sectie van RT is om de hoek.
BaajGuardianzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Gaat nog lachen worden als je voor beide tegelijk opgeroepen wordt :P

[..]

Oh hoi BG, de comment sectie van RT is om de hoek.
Nognooit geweest en niet van plan ook. ik kijk geen tv.
AchJazaterdag 30 augustus 2014 @ 23:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:42 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Zou dit waar zijn (in geval van telegraaf is hier een kans van ongeveer 1% op) dan is elke militair die hieraan meewerkt een landverrader en een verrader tegen de menselijkheid, en alle volkeren die hier door benadeeld zullen worden. In eerste instantie de oost oekrainse bevolking.

Deze militairen zullen ooit gekneveld afgeleverd worden bij wat er over is van het tribunaal en een gepaste straf ontvangen. (reken maar gerust op levenslang)
Oh, we gaan ten aanval dus, dat heb ik ff gemist.
theunderdogzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:46 schreef AchJa het volgende:

[..]

Oh, we gaan ten aanval dus, dat heb ik ff gemist.
Al zouden we ten aanval gaan, wat heeft dat allemaal in godsnaam te maken met landverraad?
AchJazaterdag 30 augustus 2014 @ 23:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Gaat nog lachen worden als je voor beide tegelijk opgeroepen wordt :P

Ik zie het nog gebeuren ook nog... :')
Erasmozaterdag 30 augustus 2014 @ 23:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:45 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Nognooit geweest en niet van plan ook. ik kijk geen tv.
Ik weiger te geloven dat jij nooit op RT.com of een van hun zustersites bent geweest want je praat precies zoals de Russische propagandamachine het wilt.
AchJazaterdag 30 augustus 2014 @ 23:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:47 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Al zouden we ten aanval gaan, wat heeft dat allemaal in godsnaam te maken met landverraad?
Ben ik ook nog niet helemaal achter, maar dat gaat BG ongetwijfeld uitleggen.
BaajGuardianzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik weiger te geloven dat jij nooit op RT.com of een van hun zustersites bent geweest want je praat precies zoals de Russische propagandamachine het wilt.
Je draait de wereld maar zoveel op de kop zoals je wilt, ik ben niet onder de indruk, dat ben ik enkel van intellectuele mensen.
Erasmozaterdag 30 augustus 2014 @ 23:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik zie het nog gebeuren ook nog... :')
> Achja nu naar Schiphol om in een NRF-kist te springen! Ik zie dat je al aan het pakken bent, mooi!
< Ja om naar Eindhoven te gaan om uit te vliegen met de EUBG :')
theunderdogzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:48 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Je draait de wereld maar zoveel op de kop zoals je wilt, ik ben niet onder de indruk, dat ben ik enkel van intellectuele mensen.
Jij bent enkel en alleen onder de indruk van jezelf.
Erasmozaterdag 30 augustus 2014 @ 23:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:48 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Je draait de wereld maar zoveel op de kop zoals je wilt, ik ben niet onder de indruk, dat ben ik enkel van intellectuele mensen.
Cool story bro.
RonaldVzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 21:46 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dat zal weinig meer inhouden dan het earmarken van een brigade voor een soort NRF-achtige taak. Hier kunnen geen troepen voor vrijgemaakt worden.
Gewoon ACE Mobile Force Revisited. Als het verhaal klopt dan, he? IMHO kan de NAVO beter de opgelegde AWACSes reactiveren. Je bent nergens zonder ogen op het slagveld.
BaajGuardianzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:47 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Al zouden we ten aanval gaan, wat heeft dat allemaal in godsnaam te maken met landverraad?
Omdat deze orders worden gesmeed door een vreemde macht, welk bewezen heult met dezelfde terroristen die ze zeggen te bestrijden, en daarnaast zou het zijn om een geweldadige coup door nazi's en bankiers elite te steunen. Zijn jullie werkelijk zo verdorven van princiepes en verstand om dat te negeren? Een vreemde macht uberhaupt dat ons gehele land uit de grond heeft geschept en er polarisaties legio heeft gecreeerd, alle welzijns instanties heeft vernietigd...

Al dat enkel voor het versterken van deze bankiers elite, die wederom niks anders doet dan volkeren afslachten enkel voor hun machtspositie.

Maar mischien verspil ik de moeite hier, je moet immers een erg lage intelligentie hebben of erg desperaat zijn een hondje te worden van' om het leger in te gaan. Ik hield mezelf hier voor de gek zou ik denken dat militairen nog het volk -beschermen.
theunderdogzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:53 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Omdat deze orders worden gesmeed door een vreemde macht, welk bewezen heult met dezelfde terroristen die ze zeggen te bestrijden, en daarnaast zou het zijn om een geweldadige coup door nazi's en bankiers elite te steunen. Zijn jullie werkelijk zo verdorven van princiepes en verstand om dat te negeren? Een vreemde macht uberhaupt dat ons gehele land uit de grond heeft geschept en er polarisaties legio heeft gecreeerd, alle welzijns instanties heeft vernietigd...

Al dat enkel voor het versterken van deze bankiers elite, die wederom niks anders doet dan volkeren afslachten enkel voor hun machtspositie.

Maar mischien verspil ik de moeite hier, je moet immers een erg lage intelligentie hebben om erg desperaat zijn een hondje te worden van' om het leger in te gaan. Ik hield mezelf hier voor de gek zou ik denken dat militairen nog het volk -beschermen.
Je bent beter op je plek bij een of ander forum waar ze rondstrooien met complottheorieën denk ik.
AchJazaterdag 30 augustus 2014 @ 23:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:53 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Omdat deze orders worden gesmeed door een vreemde macht, welk bewezen heult met dezelfde terroristen die ze zeggen te bestrijden, en daarnaast zou het zijn om een geweldadige coup door nazi's en bankiers elite te steunen. Zijn jullie werkelijk zo verdorven van princiepes en verstand om dat te negeren? Een vreemde macht uberhaupt dat ons gehele land uit de grond heeft geschept en er polarisaties legio heeft gecreeerd, alle welzijns instanties heeft vernietigd...

Al dat enkel voor het versterken van deze bankiers elite, die wederom niks anders doet dan volkeren afslachten enkel voor hun machtspositie.

Maar mischien verspil ik de moeite hier, je moet immers een erg lage intelligentie hebben of erg desperaat zijn een hondje te worden van' om het leger in te gaan. Ik hield mezelf hier voor de gek zou ik denken dat militairen nog het volk -beschermen.
Gvd... :D _O-
Erasmozaterdag 30 augustus 2014 @ 23:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:53 schreef BaajGuardian het volgende:
Omdat deze orders worden gesmeed door een vreemde macht, welk bewezen heult met dezelfde terroristen die ze zeggen te bestrijden, en daarnaast zou het zijn om een geweldadige coup door nazi's en bankiers elite te steunen. Zijn jullie werkelijk zo verdorven van princiepes en verstand om dat te negeren? Een vreemde macht uberhaupt dat ons gehele land uit de grond heeft geschept en er polarisaties legio heeft gecreeerd, alle welzijns instanties heeft vernietigd...

Al dat enkel voor het versterken van deze bankiers elite, die wederom niks anders doet dan volkeren afslachten enkel voor hun machtspositie.

Maar mischien verspil ik de moeite hier, je moet immers een erg lage intelligentie hebben of erg desperaat zijn een hondje te worden van' om het leger in te gaan. Ik hield mezelf hier voor de gek zou ik denken dat militairen nog het volk -beschermen.
Aldus de man die
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juli 2014 20:53 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Ik neem gewoon een aanloop, doe zo'n wallrun en gebruik een vensterbank met bloempot als extra afsprong om je met mn knieën recht in je noten te vegen.
schreef.

Laat me raden, de Zionisten zitten er zeker achter?

Toch wel leuk dat we hier onze eigen Rusland-marionet hebben O+
theunderdogzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:57 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Aldus de man die

[..]

schreef.

Laat me raden, de Zionisten zitten er zeker achter?

Toch wel leuk dat we hier onze eigen Rusland-marionet hebben O+
Mwau, ik snap dat geilen op Putin/Rusland ergens wel.

Putin trekt zich niets aan van het westen, en doet lekker zijn eigen ding.
BaajGuardianzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:58
Hoop dat elke militair hier die nu loopt te lachen in hun domheid zichzelf letterlijk hun gehele voeten afschieten in hun onvermogen na te denken.

Die bankiers bullshit is goddomme nog in jullie bron van preferentie; de journaals' geweest.

En als je eens na zou lezen wie er waar op welke post neergekomen zijn in oekraine in de directe nasleep na de geweldadige coup zouden jullie niet zon domme kop trekken straks als je op de stoel van het tribunaal zit.
agterzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:57 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Aldus de man die

[..]

schreef.

Laat me raden, de Zionisten zitten er zeker achter?

Toch wel leuk dat we hier onze eigen Rusland-marionet hebben O+
Ik vraag me af wat er met dat soort mensen gebeurt als het echt los barst.
theunderdogzaterdag 30 augustus 2014 @ 23:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:58 schreef BaajGuardian het volgende:
Hoop dat elke militair hier die nu loopt te lachen in hun domheid zichzelf letterlijk hun gehele voeten afschieten in hun onvermogen na te denken.

Die bankiers bullshit is goddomme nog in jullie bron van preferentie; de journaals' geweest.
Jaja, je punt is duidelijk.
AchJazaterdag 30 augustus 2014 @ 23:59
Een "vreemde macht" die "bewezen heult"...

Oh, wie is dat dan? Die vreemde macht?
Awsomzondag 31 augustus 2014 @ 00:01
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:59 schreef AchJa het volgende:
Een "vreemde macht" die "bewezen heult"...

Oh, wie is dat dan? Die vreemde macht?
Illuminatie !!!111
Erasmozondag 31 augustus 2014 @ 00:01
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:59 schreef agter het volgende:

[..]

Ik vraag me af wat er met dat soort mensen gebeurt als het echt los barst.
Die houden zich stilletjes als grijze muizen als ze niet meer de internetheld kunnen spelen.
BaajGuardianzondag 31 augustus 2014 @ 00:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:59 schreef AchJa het volgende:
Een "vreemde macht" die "bewezen heult"...

Oh, wie is dat dan? Die vreemde macht?
de EU, zie artikel 93. van hoogverraad.
Wet(boek): Strafrecht Omschrijving: De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Deze vreemde heerschappij is de EU en ondermijnd op alle vlakken onze wet en zelfbeschikking, dit is keer op keer duidelijker geworden met welkander protest van het volk, er bestaan zelfs wetten in de EU om lidstaten binnen te vallen indien het gehele volk zou protesteren tegen verdere lidmaadschap van deze moloch, bedoel maar.

Waar zitten jullie in godesnaam met je harses als je dit niet weet.
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 00:05
quote:
99s.gif Op zondag 31 augustus 2014 00:01 schreef Awsom het volgende:

[..]

Illuminatie !!!111
Als ze bewezen heulen weet je toch wie het zijn? Of is dat allemaal te lastig voor bnw types?
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 00:06
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 00:03 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

de EU, zie artikel 93. van hoogverraad.
Wet(boek): Strafrecht Omschrijving: De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Deze vreemde heerschappij is de EU en ondermijnd op alle vlakken onze wet en zelfbeschikking, dit is keer op keer duidelijker geworden met welkander protest van het volk, er bestaan zelfs wetten in de EU om lidstaten binnen te vallen indien het gehele volk zou protesteren tegen verdere lidmaadschap van deze moloch, bedoel maar.

Waar zitten jullie in godesnaam met je harses als je dit niet weet.
Nou weet ik nog niet wie die vreemde macht is... :'(
BaajGuardianzondag 31 augustus 2014 @ 00:06
quote:
1s.gif Op zondag 31 augustus 2014 00:05 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als ze bewezen heulen weet je toch wie het zijn? Of is dat allemaal te lastig voor bnw types?
Leer nederlands.
Erasmozondag 31 augustus 2014 @ 00:09
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 00:06 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Leer nederlands.
Ah de argumenten zijn op dus de ad hominem wordt maar ingezet.
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 00:13
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 00:06 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Leer nederlands.
De EU, bankiers, nazi's, elite, terroristen... Ik ben de draad een beetje kwijt. Doe eens in Jip en Janneke taal?
BaajGuardianzondag 31 augustus 2014 @ 00:13
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 00:09 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ah de argumenten zijn op dus de ad hominem wordt maar ingezet.
Denk na ffs, ipv te doen alsof je een kruiswoordpussel aan het oplossen bent, ik doel op zijn domme geouwhoer over het woordje vreemde' dat gaat om de vreemde macht>de EU. En haar beslissingen die ze oplegt aan ons land, en dan nog doen alsof het democratisch is ook, hun clubje.
Awsomzondag 31 augustus 2014 @ 00:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 23:53 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Omdat deze orders worden gesmeed door een vreemde macht, welk bewezen heult met dezelfde terroristen die ze zeggen te bestrijden,

Welk bewijs bedoel je precies?
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 00:16
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 00:13 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Denk na ffs, ipv te doen alsof je een kruiswoordpussel aan het oplossen bent, ik doel op zijn domme geouwhoer over het woordje vreemde' dat gaat om de vreemde macht>de EU. En haar beslissingen die ze oplegt aan ons land, en dan nog doen alsof het democratisch is ook, hun clubje.
En ik maar denken dat het een NATO bedenksel was die reaction force... Zit ik daar toch even mis, het is verzonnen door van Rompuy en zijn kornuiten.
BaajGuardianzondag 31 augustus 2014 @ 00:22
quote:
1s.gif Op zondag 31 augustus 2014 00:13 schreef AchJa het volgende:

[..]

De EU, bankiers, nazi's, elite, terroristen... Ik ben de draad een beetje kwijt. Doe eens in Jip en Janneke taal?
Jullie zijn blijkbaar het type dat niet weet waar het voor vecht maar gewoon op commando de trekker overhaalt alsof het een videogame is en verder er niet bij nadenkt maar hier het lijstje met de juiste antwoorden bijelkaar:

De EU= Vreemde macht die de nederlandse wet, maatschappij, cultuur en samenleving ondermijnd.
Met deze macht heulen is volgens art.93(en in verlenging art.99) hoogverraad aan de staat der nederlanden (of wat er van over is..) ( haar volk, wat jullie als militair zwoeren te verdedigen, en daar duidelijk ZWAAR in laken)

Bankiers elite= zijn uit hun zelfveroorzaakte schulden en dus failliet "gered" door het geld van alle voorheen soevereine volkeren in de EU regio. Schulden gecreeerd door iets wat ze nogsteeds doen, een zeepbel creeeren met vrijlijk geld bijdrukken en een systeem hanteren dat ipv een bank fungeert als een veredeld casino. Nu zitten er in Kiev een paar op de tronen. Toevallig natuurlijk, vooral gezien de EU deals aan het maken was met bedrijven die voorheen onder russische economie vielen, en ook nog eens een nep-hulp heeft gecreeerd als een zogeheten "lening". In betere woorden: opkopen en in schuld storten, iets waar bankiers alles van weten.

Terroristen=IS/Alqaeda/proxymacht gefinancieerd en deels getraint door de VS, nu op losse schroeven omdat ze niet meer weten wat ze er mee moeten gezien de verdeel en heers coup op Assad was mislukt (project for the new american century, Generaal clark (zoek maar op). (kun je alles over vinden, ja met geloofwaardige bronnen) (en als je zwoer je land te dienen (dus niet een vreemde macht als de EU) heb je dat maar fatsoenlijk na te zoeken en te weten)

Nazi's= mccain stond er hoogstpersoonlijk handen mee te schudden nog voordat yanukovich weggejaagd werd, Svoboda en Pravvy sektor tuig.

Werden opgejut door van baalen en verhofstadt. Mocht er ook nog wel bij.. nog twee verraders.

Deze groepen en anderen zijn nu ingecorporeerd in zowel de politiek en de milities die zichzelf "een officieel oekraiens leger" noemen maar dat in geen geval zijn. Wil je daar je rug mee dekken?
-

Groeten.

Het is toch godsgeklaag dat ik als niet militair jullie moet zitten bijlessen over dit soort materie...
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 00:28
Ik zei Jip en Janneke... Geen aaneenschakeling van haakjes openen en sluiten.

En ik snap het nog steeds niet... -O-
BaajGuardianzondag 31 augustus 2014 @ 00:29
quote:
15s.gif Op zondag 31 augustus 2014 00:28 schreef AchJa het volgende:
Ik zei Jip en Janneke... Geen aaneenschakeling van haakjes openen en sluiten.

En ik snap het nog steeds niet... -O-
Dan neem je er maar de tijd voor en lees je het rustig nog eens over, en tikt de namen en delen in in google die je niet begrijpt.
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 00:32
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 00:29 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Dan neem je er maar de tijd voor en lees je het rustig nog eens over, en tikt de namen en delen in in google die je niet begrijpt.
Jij probeert eoa EU punt te maken maar dit is een NATO aangelegenheid. Derhalve sla je de plank een beetje mis.
BaajGuardianzondag 31 augustus 2014 @ 00:47
quote:
1s.gif Op zondag 31 augustus 2014 00:32 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jij probeert eoa EU punt te maken maar dit is een NATO aangelegenheid. Derhalve sla je de plank een beetje mis.
Ken je de betrekkingen niet in het 'project for a new american century?'


En hou jezelf niet tegen bij de titel, het heeft allemaal met elkaar te maken. Rusland komt net zo goed aan bod in de toespraak.
Gabrunal_2013zondag 31 augustus 2014 @ 17:21

LOL!! :D
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 17:33
_O- _O- _O-
Thaboelzondag 31 augustus 2014 @ 18:21
Wauw AJ je houd het nog lang val met die zweverige omhooggevallen knuppel.
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 18:25
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 18:21 schreef Thaboel het volgende:
Wauw AJ je houd het nog lang val met die zweverige omhooggevallen knuppel.
Met BG bedoel je? Toch lachen die vent. :D
Thaboelzondag 31 augustus 2014 @ 18:29
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 18:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Met BG bedoel je? Toch lachen die vent. :D
Ach jij stomme oof snapt och niet wat hij bedoelt :')
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 19:14
quote:
1s.gif Op zondag 31 augustus 2014 18:29 schreef Thaboel het volgende:

[..]

Ach jij stomme oof snapt och niet wat hij bedoelt :')
_O-
IkStampOpTacoszondag 31 augustus 2014 @ 19:44
BG heeft het er maar druk mee. Moet dat even stressen zijn, de hele dag tijd inplannen om zich bezig te houden met de corrupte status quo en daar halsbrekende toeren voor uithalen om ze allemaal met elkaar in verband te brengen in een alles overkoepelende theorie.
BaajGuardianzondag 31 augustus 2014 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 18:21 schreef Thaboel het volgende:
Wauw AJ je houd het nog lang val met die zweverige omhooggevallen knuppel.
Is generaal clark ook zweverig? Die man zou jou nog 500 keer opdrukken binnen 10 min bevelen.
WWolfyzondag 31 augustus 2014 @ 20:11
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 19:54 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Is generaal clark ook zweverig? Die man zou jou nog 500 keer opdrukken binnen 10 min bevelen.
Goed verhaal.
Thaboelzondag 31 augustus 2014 @ 20:13
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 19:54 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Is generaal clark ook zweverig? Die man zou jou nog 500 keer opdrukken binnen 10 min bevelen.
Ja dus? Denk dat elke generaal dat wel zou kunnen. Maar vertel nou eens wat je echt bedoeld in begrijpelijke taal.
BaajGuardianzondag 31 augustus 2014 @ 20:42
quote:
1s.gif Op zondag 31 augustus 2014 20:13 schreef Thaboel het volgende:

[..]

Ja dus? Denk dat elke generaal dat wel zou kunnen. Maar vertel nou eens wat je echt bedoeld in begrijpelijke taal.
Kijk zijn toespraak, waarom moet ik godverdomme alles natiepen hier...

Denk zelf na ffs, of leren ze dat niet in het leger? (je hoeft hier niet op te antwoorden, dat was een rethorische vraag.)
Thaboelzondag 31 augustus 2014 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 20:42 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Kijk zijn toespraak, waarom moet ik godverdomme alles natiepen hier...

Denk zelf na ffs, of leren ze dat niet in het leger? (je hoeft hier niet op te antwoorden, dat was een rethorische vraag.)
Toch even antwoord geven. Ja inderdaad ik heb gehoord dat je zodra je de poort binnen komt je eigen identiteit moet inleveren.
#ANONIEMzondag 31 augustus 2014 @ 21:33
quote:
1s.gif Op zondag 31 augustus 2014 21:15 schreef Thaboel het volgende:

[..]

Toch even antwoord geven. Ja inderdaad ik heb gehoord dat je zodra je de poort binnen komt je eigen identiteit moet inleveren.
Dat hoorde ik ook :P
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 21:34
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 19:54 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Is generaal clark ook zweverig? Die man zou jou nog 500 keer opdrukken binnen 10 min bevelen.
Ik wens de generaal bd veel succes met zijn bevel... :')
BaajGuardianzondag 31 augustus 2014 @ 21:38
quote:
1s.gif Op zondag 31 augustus 2014 21:34 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik wens de generaal bd veel succes met zijn bevel... :')
Dus als een generaal jou beveelt op te drukken trek jij zo'n kop en ga je weer verder aardappeltjes snijden in het schuurtje of wat anders voor werk je op kazerne mag hebben..

Ja, succes. :)
Royyyzondag 31 augustus 2014 @ 21:52
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 21:38 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Dus als een generaal jou beveelt op te drukken trek jij zo'n kop en ga je weer verder aardappeltjes snijden in het schuurtje of wat anders voor werk je op kazerne mag hebben..

Ja, succes. :)
Ah dus nu vind je opeens dat Nederlandse militairen bevelen van een generaal van een buitenlandse (=vreemde) macht zomaar moeten uitvoeren? _O-
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 21:55
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 21:38 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Dus als een generaal jou beveelt op te drukken trek jij zo'n kop en ga je weer verder aardappeltjes snijden in het schuurtje of wat anders voor werk je op kazerne mag hebben..

Ja, succes. :)
Zoiets ja. Denk je dat ik me wat aantrek van die gepensioneerde USA generaal? Een fucking burger is het.
#ANONIEMzondag 31 augustus 2014 @ 22:00
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 21:38 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Dus als een generaal jou beveelt op te drukken trek jij zo'n kop en ga je weer verder aardappeltjes snijden in het schuurtje of wat anders voor werk je op kazerne mag hebben..

Ja, succes. :)
Ik heb een generaal nog nooit een bevel horen geven, laat staan een bevel om op te drukken. Dat heb ik paraat ook nog nooit gezien.
BaajGuardianzondag 31 augustus 2014 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 21:52 schreef Royyy het volgende:

[..]

Ah dus nu vind je opeens dat Nederlandse militairen bevelen van een generaal van een buitenlandse (=vreemde) macht zomaar moeten uitvoeren? _O-
Het nederlandse leger is nu eenmaal een verlengstuk van het amerikaanse beleid tegenwoordig of ontken je dit? :{w
Cobra4zondag 31 augustus 2014 @ 22:14
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 22:12 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Het nederlandse leger is nu eenmaal een verlengstuk van het amerikaanse beleid tegenwoordig of ontken je dit? :{w
Wat hebben de opdrachten tot opdrukken van een generaal die buiten dienst is daar mee te maken?
AchJazondag 31 augustus 2014 @ 22:18
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 22:14 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Wat hebben de opdrachten tot opdrukken van een generaal die buiten dienst is daar mee te maken?
Opdrukken is onderdeel van het alles omvattende complot... :')
BaajGuardianzondag 31 augustus 2014 @ 22:19
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 22:14 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Wat hebben de opdrachten tot opdrukken van een generaal die buiten dienst is daar mee te maken?
Dat als een generaal in de vs beslist om even syrië plat te stampen jullie ook mee kunnen gaan doen.
Thaboelzondag 31 augustus 2014 @ 22:19
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 21:38 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Dus als een generaal jou beveelt op te drukken trek jij zo'n kop en ga je weer verder aardappeltjes snijden in het schuurtje of wat anders voor werk je op kazerne mag hebben..

Ja, succes. :)
Jup. AchJa doet de aardappels en ik de sperziebonen