abonnement Unibet Coolblue
pi_130019567
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 11:28 schreef casper019 het volgende:
heeft er iemand welis chiffon cake gemaakt?
ik zag het bij detoko staan en dacht jammm dat lijkt me lekker!'
alleen schijn je er wel een speciale vorm voor te moeten hebbenzodat hetzijn luchtigheid krijgt....
je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoeken :P
pi_130031596
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 15:16 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoeken :P
mocht je die link nog hebben graag!!
maar die chiffon cakes gaan in een 26cm vorm, en een tulband (mijne dan) is 22cm maakt dat dan geen verschiL?
pi_130035753
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 20:31 schreef casper019 het volgende:

[..]

mocht je die link nog hebben graag!!
maar die chiffon cakes gaan in een 26cm vorm, en een tulband (mijne dan) is 22cm maakt dat dan geen verschiL?
minder beslag maken of gebruiken :P ik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo..
Speciaal voor jou gezocht ;) deze gebruik ik altijd.
http://pickyin.blogspot.nl/2011/03/pandan-chiffon-cake.html?m=1
pi_130035913
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 21:54 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

minder beslag maken of gebruiken :P ik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo..
Speciaal voor jou gezocht ;) deze gebruik ik altijd.
http://pickyin.blogspot.nl/2011/03/pandan-chiffon-cake.html?m=1
cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....
ben alleen benieuwd hoe dat dan bakt in mijn vorm
of miss 2/3

heb jij welis''kleinere'' gemaakt?

en nogmaals thx
pi_130036275
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 21:57 schreef casper019 het volgende:

[..]

cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....
ben alleen benieuwd hoe dat dan bakt in mijn vorm
of miss 2/3

heb jij welis''kleinere'' gemaakt?

en nogmaals thx
Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.
Ik ben daar nooit zo precies mee, zie wel wat er gebeurd :P
pi_130053978
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 22:04 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.
Ik ben daar nooit zo precies mee, zie wel wat er gebeurd :P
thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!

weet je heeeel toevallig ook of je pandan chiffon cake kan invriezen een stuk?
pi_130054107
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 13:03 schreef casper019 het volgende:

[..]

thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!

weet je heeeel toevallig ook of je pandan chiffon cake kan invriezen een stuk?
Dan heb je toch teveel?
quote:
14cm tin - 1 egg
17cm tin - 2 eggs
21cm tin - 4 eggs
23cm tin - 6 eggs
25cm tin - 8 eggs
In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.
  Moderator woensdag 14 augustus 2013 @ 13:11:21 #208
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130054210
Een tulband is wel weer hoger dan een normale vorm. Ze zouden de inhoud in ml moeten weergeven, daar heb je veel meer aan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130054225
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 13:08 schreef kvd het volgende:

[..]

Dan heb je toch teveel?

[..]

In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.
Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?
en moet je de baktijd dan ook aanpassen? (en temperatuur?)
pi_130054475
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 13:11 schreef casper019 het volgende:

[..]

Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?
en moet je de baktijd dan ook aanpassen? (en temperatuur?)
Ik zou qua ingrediënten de helft doen, helemaal als het een probeersel is ;)

Temperatuur aanhouden. De baktijd is waarschijnlijk wat korter. Volgens dat recept zou de cake in 45 tot 50 minuten klaar zijn. Misschien vanaf 30 minuten gewoon gaan kijken
pi_130054610
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 13:19 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik zou qua ingrediënten de helft doen, helemaal als het een probeersel is ;)

Temperatuur aanhouden. De baktijd is waarschijnlijk wat korter. Volgens dat recept zou de cake in 45 tot 50 minuten klaar zijn. Misschien vanaf 30 minuten gewoon gaan kijken
ok thx, nja ik was alleen bang dat ik ''te weinig'' zou nemen..

want ik wil wel nog iets van een vorm krijgen in de tulband snap je?
maar miss vult het meer dan ik denk...
pi_130054819
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 13:24 schreef casper019 het volgende:

[..]

ok thx, nja ik was alleen bang dat ik ''te weinig'' zou nemen..

want ik wil wel nog iets van een vorm krijgen in de tulband snap je?
maar miss vult het meer dan ik denk...
Door die eiwitten te kloppen krijg je een aardig volume, vergis je daar niet in ;) Die tulband vult zich aardig!
pi_130059996
Het beslag wat je krijgt rijst nog behoorlijk in de oven. Onderschat dat niet! Ik begin meestal met een vorm die 1 of 2 cm onder de rand is gevuld. Die stroomt uiteindelijk over en eindigt 4 cm boven de vorm :P
Vorige keer had ik het ook met een chocolade chiffon van diezelfde site. Ik dacht dat het recept precies goed was voor mijn chiffon vorm. Uiteindelijk kwam de cake alsnog zeker 5 cm erboven uit :')
Hmm.. Ik krijg er nu ook trek in..

Edit: haha, ik dacht laat ik mijn vorm nu eens opmeten. Hij is maar 20 cm in doorsnede op de bodem.. 4 eieren is dan genoeg dus.

[ Bericht 9% gewijzigd door Dragonberry op 14-08-2013 16:20:04 ]
  † In Memoriam † woensdag 14 augustus 2013 @ 17:42:12 #214
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_130063358
Ooohh ik heb net macadamiakoekjes met witte chocolade gegeten, gescoord bij de AH. Dat kan ik zelf ook maken, dus dat ga ik binnenkort maar doen :9~
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_130063940
Nou las ik op internet dat je de vorm NIET moest invetten bij eenchiffon cake want anders zou ie niet rijzen..
nou heb em eruit moeten slopen lol...
maar het gaat om de smaak.. volgens mij is hij goed gelukt

(heb t met 4 eieren gemaakt)
  woensdag 14 augustus 2013 @ 18:16:06 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130064364
Wat maakt hem zo groen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130064502
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
Nou las ik op internet dat je de vorm NIET moest invetten bij eenchiffon cake want anders zou ie niet rijzen..
nou heb em eruit moeten slopen lol...
maar het gaat om de smaak.. volgens mij is hij goed gelukt
[ afbeelding ]
(heb t met 4 eieren gemaakt)
Heb je hem te vroeg uit de vorm gehaald?

(zo te zien had je genoeg aan de helft van het recept ;) )
pi_130064593
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat maakt hem zo groen?
pandan :)
  woensdag 14 augustus 2013 @ 18:28:03 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130064652
quote:
1s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 18:25 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

pandan :)
Smaakt dat nou, zo zonder boter?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130064688
In een echte chiffon vorm kan ik me voorstellen dat het niet hoeft worden ingevet. Ik doe het wel met olie, maar het grote verschil is dat de bodem los is.
Heb je hem nog goed laten afkoelen zoals in het recept staat? Anders zakt de cake in.
pi_130066721
Er staat een simpele nectarine/perzik cake in de oven, beetje kaneelsuiker over de top :9
  Moderator / Redactie Sport / Devops woensdag 14 augustus 2013 @ 19:48:45 #222
176766 crew  zoem
zoemt
pi_130066831
* lurker meldt
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:17 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):
Dat boterkoekrecept ga ik binnenkort een keer proberen :9 Vandaag de ingrediënten ingeslagen, alleen het ingrediënt tijd mist nog :+
  Moderator woensdag 14 augustus 2013 @ 19:50:15 #223
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130066888
quote:
14s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 19:48 schreef zoem het volgende:
* lurker meldt

[..]

Dat boterkoekrecept ga ik binnenkort een keer proberen :9 Vandaag de ingrediënten ingeslagen, alleen het ingrediënt tijd mist nog :+
Hij moet alleen wel langer in de oven, ik heb hem vandaag gemaakt voor een video en maak bij 150 graden van de 25 minuten maar een uur. 50 minuten op 160.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator / Redactie Sport / Devops woensdag 14 augustus 2013 @ 19:58:25 #224
176766 crew  zoem
zoemt
pi_130067151
Dat is een behoorlijk verschil :P Over het algemeen pas ik de baktijden aan totdat het naar wens is. Vaak is de aangegeven baktijd van reguliere recepten en "kant-en-klaar" pakken te laag. Ik kijk uit naar je video ^O^
  † In Memoriam † woensdag 14 augustus 2013 @ 20:00:39 #225
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130067227
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 18:29 schreef Dragonberry het volgende:
In een echte chiffon vorm kan ik me voorstellen dat het niet hoeft worden ingevet. Ik doe het wel met olie, maar het grote verschil is dat de bodem los is.
Heb je hem nog goed laten afkoelen zoals in het recept staat? Anders zakt de cake in.
wat is een chiffon-vorm?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')