je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoekenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 11:28 schreef casper019 het volgende:
heeft er iemand welis chiffon cake gemaakt?
ik zag het bij detoko staan en dacht jammm dat lijkt me lekker!'
alleen schijn je er wel een speciale vorm voor te moeten hebbenzodat hetzijn luchtigheid krijgt....
mocht je die link nog hebben graag!!quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 15:16 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoeken
minder beslag maken of gebruiken ik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo..quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 20:31 schreef casper019 het volgende:
[..]
mocht je die link nog hebben graag!!
maar die chiffon cakes gaan in een 26cm vorm, en een tulband (mijne dan) is 22cm maakt dat dan geen verschiL?
cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 21:54 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
minder beslag maken of gebruiken ik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo..
Speciaal voor jou gezocht deze gebruik ik altijd.
http://pickyin.blogspot.nl/2011/03/pandan-chiffon-cake.html?m=1
Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 21:57 schreef casper019 het volgende:
[..]
cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....
ben alleen benieuwd hoe dat dan bakt in mijn vorm
of miss 2/3
heb jij welis''kleinere'' gemaakt?
en nogmaals thx
thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 22:04 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.
Ik ben daar nooit zo precies mee, zie wel wat er gebeurd
Dan heb je toch teveel?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:03 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!
weet je heeeel toevallig ook of je pandan chiffon cake kan invriezen een stuk?
In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.quote:14cm tin - 1 egg
17cm tin - 2 eggs
21cm tin - 4 eggs
23cm tin - 6 eggs
25cm tin - 8 eggs
Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:08 schreef kvd het volgende:
[..]
Dan heb je toch teveel?
[..]
In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.
Ik zou qua ingrediënten de helft doen, helemaal als het een probeersel isquote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?
en moet je de baktijd dan ook aanpassen? (en temperatuur?)
ok thx, nja ik was alleen bang dat ik ''te weinig'' zou nemen..quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:19 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zou qua ingrediënten de helft doen, helemaal als het een probeersel is
Temperatuur aanhouden. De baktijd is waarschijnlijk wat korter. Volgens dat recept zou de cake in 45 tot 50 minuten klaar zijn. Misschien vanaf 30 minuten gewoon gaan kijken
Door die eiwitten te kloppen krijg je een aardig volume, vergis je daar niet in Die tulband vult zich aardig!quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:24 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok thx, nja ik was alleen bang dat ik ''te weinig'' zou nemen..
want ik wil wel nog iets van een vorm krijgen in de tulband snap je?
maar miss vult het meer dan ik denk...
Heb je hem te vroeg uit de vorm gehaald?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
Nou las ik op internet dat je de vorm NIET moest invetten bij eenchiffon cake want anders zou ie niet rijzen..
nou heb em eruit moeten slopen lol...
maar het gaat om de smaak.. volgens mij is hij goed gelukt
[ afbeelding ]
(heb t met 4 eieren gemaakt)
Smaakt dat nou, zo zonder boter?quote:
Dat boterkoekrecept ga ik binnenkort een keer proberen Vandaag de ingrediënten ingeslagen, alleen het ingrediënt tijd mist nogquote:Op maandag 12 augustus 2013 21:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):
Hij moet alleen wel langer in de oven, ik heb hem vandaag gemaakt voor een video en maak bij 150 graden van de 25 minuten maar een uur. 50 minuten op 160.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 19:48 schreef zoem het volgende:
* lurker meldt
[..]
Dat boterkoekrecept ga ik binnenkort een keer proberen Vandaag de ingrediënten ingeslagen, alleen het ingrediënt tijd mist nog
wat is een chiffon-vorm?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 18:29 schreef Dragonberry het volgende:
In een echte chiffon vorm kan ik me voorstellen dat het niet hoeft worden ingevet. Ik doe het wel met olie, maar het grote verschil is dat de bodem los is.
Heb je hem nog goed laten afkoelen zoals in het recept staat? Anders zakt de cake in.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |