abonnement Unibet Coolblue
pi_107685791
En een tip: doe de gare forellen op een schaal en bak snel wat halve amandelen in het bakvet. Ik vind dat zo lekker! En dat kan trouwens ook heel goed bij zalm!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 6 februari 2012 @ 19:41:41 #102
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107686124
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:35 schreef krakkemieke het volgende:
En een tip: doe de gare forellen op een schaal en bak snel wat halve amandelen in het bakvet. Ik vind dat zo lekker! En dat kan trouwens ook heel goed bij zalm!
Okee, dank voor de tip. :) Ik heb vier stuks in de vriezer. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_107686350
Dit vind ik de makkelijkste methode om ze gaar genoeg en niet te gaar te krijgen. Ik houd niet van graten en forel is tamelijk makkelijk te fileren als je het goed doet. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 6 februari 2012 @ 19:46:27 #104
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107686375
Ik zie op Foodgawker ook veel recepten voor gevulde forel, ziet er ook lekker uit. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_107686611
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:46 schreef Isegrim het volgende:
Ik zie op Foodgawker ook veel recepten voor gevulde forel, ziet er ook lekker uit. :9
Ja, best wel. Maar ik ben erg van: minder is meer. Goeie forel heeft alleen boter nodig. :+
En als je een forel vult, kan je misschien minder makkelijk fileren. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 6 februari 2012 @ 19:56:03 #106
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107686918
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:50 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, best wel. Maar ik ben erg van: minder is meer. Goeie forel heeft alleen boter nodig. :+
En als je een forel vult, kan je misschien minder makkelijk fileren. ;)
Misschien is het mogelijk de graat eruit te halen alvorens 'm te vullen? :?

Ik doe dus echt nooit iets met vis. :') Niet dat ik er niet van hou, maar ik kies eerder voor vlees of vegetarisch plus ik wil per se vis die verantwoord is.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_107687694
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:56 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Misschien is het mogelijk de graat eruit te halen alvorens 'm te vullen? :?

Ik doe dus echt nooit iets met vis. :') Niet dat ik er niet van hou, maar ik kies eerder voor vlees of vegetarisch plus ik wil per se vis die verantwoord is.
Als je nooit wat doet met vis denk ik dat het makkelijker is om de vis goed te bakken, dan om hem te fileren. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107687971
Oh en ik bedoelde: Als je ongeveer weet hoelang een forel moet garen, dan kan je hem ook wel vullen. Ik nog niet. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 6 februari 2012 @ 20:19:22 #109
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107688262
Oh, fileren komt wel goed op zich. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_107688397
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:19 schreef Isegrim het volgende:
Oh, fileren komt wel goed op zich. :)
Je hebt vast minder moeite met graten dan ik. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107695230
Forel in een ovenschaal leggen op wat plakjes wortel en venkel en met wat takjes tijm en schijfjes citroen in de buikholte. Klein scheutje witte wijn er bij, klontje boter, folie er over en ongeveer 20 minuutjes op 180 of 190 graden of zo. Heeeeeerlijk! Kan ook op de bbq als je er foliepakketjes van maakt. ;)
pi_107696197
Wil de bodem van de lemon merengue pie graag zelf maken ipv van koekjes, maar heb even geen inspiratie :@
Iemand tips?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 6 februari 2012 @ 22:36:27 #113
216446 _Ophelia_
pi_107696261
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 22:35 schreef Ml-etje het volgende:
Wil de bodem van de lemon merengue pie graag zelf maken ipv van koekjes, maar heb even geen inspiratie :@
Iemand tips?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik kwam laatst een recept tegen waar ze zelf koekjes bakten om daarvan de bodem te maken ;)
  maandag 6 februari 2012 @ 22:37:09 #114
216210 Ml-etje
pi_107696290
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 22:36 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Ik kwam laatst een recept tegen waar ze zelf koekjes bakten om daarvan de bodem te maken ;)
Oh dat is natuurlijk ook zo :') :D

-edit-

DIt kan ook,

Bodem:
225 gram bloem
160 gram roomboter
80 gram witte basterdsuiker
een half, losgeklopt ei
een snuf zout

Lemon curd:
50 gram maizena
190 gram kristalsuiker
2 citroenen
250 ml water
3 eidooiers (eiwit niet weggooien)
60 gram roomboter

Meringue:
3 eiwitten (fijn dat je die niet hebt weggegooid)
100 gram witte basterdsuiker
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 6 februari 2012 @ 22:59:22 #115
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_107697435
Je kunt ook andere koekjes gebruiken. Ik gebruik zelf altijd chocolate chip koekjes voor een bodem en dan ipv boter abrikozenjam.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 6 februari 2012 @ 23:22:23 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107698427
Ik ga in het vervolg al mijn culinaire kwesties en vragen voorleggen bij de concurrentie:
Het grote vraag GeenWijn hoe maak ik het klaar topic - #1

:')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 februari 2012 @ 23:36:17 #117
170639 robertoo
hoi
pi_107698994
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 22:35 schreef Ml-etje het volgende:
Wil de bodem van de lemon merengue pie graag zelf maken ipv van koekjes, maar heb even geen inspiratie :@
Iemand tips?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zou gewoon een Pâte sucrée maken:
125gr ongezouten boter
50gr kristalsuiker
evt. beetje vanilla(extract)
1 ei
200gr patentbloem
2gr zout

Bloem zeven, suiker en boter (zachte blokjes) samen wrijven tot "nat zand"
Ei, zout en evt vanille toevoegen en samen kneden, 20 mins rusten in de koeling

Daarna uitrollen met wat bloem op het aanrecht, en in de vorm doen, en weer wat rusten. Daarna bodem prikken met vork en met bakbonen bakken op 170C. Daarna gaatjes besmeren met wat eigeel, en nog 1 min de oven zodat de gaatjes gevuld zijn.

Daarna verder met lemon curd en merengue zoals reeds bekend.
hoi
  dinsdag 7 februari 2012 @ 05:59:18 #118
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_107702749
quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2012 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

200 cc room
200 cc melk
4 grote eieren
Vanille
2 eetlepels suiker
Mixen
In lage beboterde vorm gieten en garen in de oven in een waterbad
Als het gaar is, en stijf dus, bestooien met suiker en de suiker branden
Af laten koelen.
Jij gebruikt ook het ei wit dan?
  dinsdag 7 februari 2012 @ 08:24:05 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107703401
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 05:59 schreef Holy_Goat het volgende:

[..]

Jij gebruikt ook het ei wit dan?
Ja, ik gebruik heel ei
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 08:25:39 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107703414
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:46 schreef Isegrim het volgende:
Ik zie op Foodgawker ook veel recepten voor gevulde forel, ziet er ook lekker uit. :9
Vullen met hollandse garnalen is erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 08:27:49 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107703430
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Maar doe je dat ook met velletje dan? Ik heb hele forellen. Dacht dat je alleen filets door de bloem haalde om te bakken.

Ik bereid zelden vis. :P
Zout en peper, door de bloem halen en bakken, heerlijke manier van een vis te bakken, je kan als je de boter niet te heet laat worden wat boter daarna met wat citroensap, peterselie en kappertjes over de vis serveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 08:39:20 #122
211196 Weltschmerz
pi_107703556
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:46 schreef Isegrim het volgende:
Ik zie op Foodgawker ook veel recepten voor gevulde forel, ziet er ook lekker uit. :9
Ik wil het hier toch graag even opnemen voor de Franse klassiekers hier. Die hebben vaak een beetje een jaren 70 imago omdat ze via het toerisme toen het land binnengekomen zijn, maar Fransen zijn al heel lang bezig met het verzinnen van goede combinaties, ook in de wat eenvoudigere volkskeuken. Als er dan een eenvoudig klassiek recept uit is gekomen dan kun je er meestal wel op rekenen dat dat deugt.

Dus ik zou zeggen, bloem, boter, amandelen, citroensap, zest en peterselie, evt honing.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 10:05:10 #123
141364 DonJames
pi_107705086
Even wat aanvullingen van mijn kant. Ik zeg niet dat die van Piet niet goed is ik zou niet durven, maar ik doe het net wat anders:

quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2012 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
200 cc room
200 cc melk
4 grote eieren
Ik gebruik alleen de dooiers, eiwit mik ik weg.
quote:
Vanille
Echte. Van die stokjes dus.
quote:
2 eetlepels suiker
Melk en room in een pan doen. Vanille open snijden, "merg" eruit schrapen en stokjes in de room/melk gooien. Paar minuten laten koken. Ondertussen de dooiers en suiker mengen tot een lichtgele gladde massa. Vanillestokjes uit de melk vissen, kokende melk/room door de dooiers roeren. Daarna in de oven.
quote:
In lage beboterde vorm gieten en garen in de oven in een waterbad
Als het gaar is, en stijf dus, bestooien met suiker en de suiker branden
Af laten koelen.
Dat zou ik ook anders doen. Eerst af laten koelen, pas met suiker bestrooien en branden vlak voor opdienen. De combinatie van de koude vanille"pudding" en het warme suikerlaagje is wat mij betreft nou net zo kenmerkend voor de creme brulee.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 16:18:53 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107717226
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 10:05 schreef DonJames het volgende:
Even wat aanvullingen van mijn kant. Ik zeg niet dat die van Piet niet goed is ik zou niet durven, maar ik doe het net wat anders:

[..]

Ik gebruik alleen de dooiers, eiwit mik ik weg.

Als je alleen dooiers gebruikt wordt de pudding meer custard, dikvloeibaar, als je heel ei gebruikt wordt het meer een gel lijkende binding,
quote:
Echte. Van die stokjes dus.

[..]
Uiteraard, de zakjes met suiker is vanilline en geen vanille, hoewel je ook weer van Dr Oetker echte vanille suiker hebt. Ik vind de synthetische vanilline niet lekker, te scherp ook.
quote:
Melk en room in een pan doen. Vanille open snijden, "merg" eruit schrapen en stokjes in de room/melk gooien. Paar minuten laten koken. Ondertussen de dooiers en suiker mengen tot een lichtgele gladde massa. Vanillestokjes uit de melk vissen, kokende melk/room door de dooiers roeren. Daarna in de oven.

[..]

Dat zou ik ook anders doen. Eerst af laten koelen, pas met suiker bestrooien en branden vlak voor opdienen. De combinatie van de koude vanille"pudding" en het warme suikerlaagje is wat mij betreft nou net zo kenmerkend voor de creme brulee.
Correct, ik ben niet altijd even goed in het recepten schrijven, zeker als ik het op de ipad doe, dan probeer ik met zo min mogelijk woorden uit te komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 16:23:51 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107717407
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 08:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik wil het hier toch graag even opnemen voor de Franse klassiekers hier. Die hebben vaak een beetje een jaren 70 imago omdat ze via het toerisme toen het land binnengekomen zijn, maar Fransen zijn al heel lang bezig met het verzinnen van goede combinaties, ook in de wat eenvoudigere volkskeuken. Als er dan een eenvoudig klassiek recept uit is gekomen dan kun je er meestal wel op rekenen dat dat deugt.

Dus ik zou zeggen, bloem, boter, amandelen, citroensap, zest en peterselie, evt honing.
Veel dingen die wij tegenwoordig trouwens als luxe ervaren, zoals de amandelen hier, of bv walnoten in worst of brood, zijn denk ik vaak van oorsprong een manier om de boel te strekken. Meel, vis of vlees, was duur, en noten vonden mensen in het bos.
Ik zou het historisch niet kunnen bewijzen, maar het is een vermoeden van me. Zo zijn er bv ook broodsoorten met aardappel er in (in Duitsland) of Mais.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')