Okee, dank voor de tip. Ik heb vier stuks in de vriezer.quote:Op maandag 6 februari 2012 19:35 schreef krakkemieke het volgende:
En een tip: doe de gare forellen op een schaal en bak snel wat halve amandelen in het bakvet. Ik vind dat zo lekker! En dat kan trouwens ook heel goed bij zalm!
Ja, best wel. Maar ik ben erg van: minder is meer. Goeie forel heeft alleen boter nodig.quote:Op maandag 6 februari 2012 19:46 schreef Isegrim het volgende:
Ik zie op Foodgawker ook veel recepten voor gevulde forel, ziet er ook lekker uit.
Misschien is het mogelijk de graat eruit te halen alvorens 'm te vullen?quote:Op maandag 6 februari 2012 19:50 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ja, best wel. Maar ik ben erg van: minder is meer. Goeie forel heeft alleen boter nodig.
En als je een forel vult, kan je misschien minder makkelijk fileren.
Als je nooit wat doet met vis denk ik dat het makkelijker is om de vis goed te bakken, dan om hem te fileren.quote:Op maandag 6 februari 2012 19:56 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Misschien is het mogelijk de graat eruit te halen alvorens 'm te vullen?
Ik doe dus echt nooit iets met vis. Niet dat ik er niet van hou, maar ik kies eerder voor vlees of vegetarisch plus ik wil per se vis die verantwoord is.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 6 februari 2012 22:35 schreef Ml-etje het volgende:
Wil de bodem van de lemon merengue pie graag zelf maken ipv van koekjes, maar heb even geen inspiratie
Iemand tips?Ik kwam laatst een recept tegen waar ze zelf koekjes bakten om daarvan de bodem te makenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh dat is natuurlijk ook zoquote:Op maandag 6 februari 2012 22:36 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Ik kwam laatst een recept tegen waar ze zelf koekjes bakten om daarvan de bodem te maken
quote:Op maandag 6 februari 2012 22:35 schreef Ml-etje het volgende:
Wil de bodem van de lemon merengue pie graag zelf maken ipv van koekjes, maar heb even geen inspiratie
Iemand tips?Ik zou gewoon een Pâte sucrée maken:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
125gr ongezouten boter
50gr kristalsuiker
evt. beetje vanilla(extract)
1 ei
200gr patentbloem
2gr zout
Bloem zeven, suiker en boter (zachte blokjes) samen wrijven tot "nat zand"
Ei, zout en evt vanille toevoegen en samen kneden, 20 mins rusten in de koeling
Daarna uitrollen met wat bloem op het aanrecht, en in de vorm doen, en weer wat rusten. Daarna bodem prikken met vork en met bakbonen bakken op 170C. Daarna gaatjes besmeren met wat eigeel, en nog 1 min de oven zodat de gaatjes gevuld zijn.
Daarna verder met lemon curd en merengue zoals reeds bekend.hoi
Jij gebruikt ook het ei wit dan?quote:Op zondag 5 februari 2012 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
200 cc room
200 cc melk
4 grote eieren
Vanille
2 eetlepels suiker
Mixen
In lage beboterde vorm gieten en garen in de oven in een waterbad
Als het gaar is, en stijf dus, bestooien met suiker en de suiker branden
Af laten koelen.
Ja, ik gebruik heel eiquote:Op dinsdag 7 februari 2012 05:59 schreef Holy_Goat het volgende:
[..]
Jij gebruikt ook het ei wit dan?
Vullen met hollandse garnalen is erg lekkerquote:Op maandag 6 februari 2012 19:46 schreef Isegrim het volgende:
Ik zie op Foodgawker ook veel recepten voor gevulde forel, ziet er ook lekker uit.
Zout en peper, door de bloem halen en bakken, heerlijke manier van een vis te bakken, je kan als je de boter niet te heet laat worden wat boter daarna met wat citroensap, peterselie en kappertjes over de vis serveren.quote:Op maandag 6 februari 2012 19:30 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Maar doe je dat ook met velletje dan? Ik heb hele forellen. Dacht dat je alleen filets door de bloem haalde om te bakken.
Ik bereid zelden vis.
Ik wil het hier toch graag even opnemen voor de Franse klassiekers hier. Die hebben vaak een beetje een jaren 70 imago omdat ze via het toerisme toen het land binnengekomen zijn, maar Fransen zijn al heel lang bezig met het verzinnen van goede combinaties, ook in de wat eenvoudigere volkskeuken. Als er dan een eenvoudig klassiek recept uit is gekomen dan kun je er meestal wel op rekenen dat dat deugt.quote:Op maandag 6 februari 2012 19:46 schreef Isegrim het volgende:
Ik zie op Foodgawker ook veel recepten voor gevulde forel, ziet er ook lekker uit.
Ik gebruik alleen de dooiers, eiwit mik ik weg.quote:Op zondag 5 februari 2012 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
200 cc room
200 cc melk
4 grote eieren
Echte. Van die stokjes dus.quote:Vanille
Melk en room in een pan doen. Vanille open snijden, "merg" eruit schrapen en stokjes in de room/melk gooien. Paar minuten laten koken. Ondertussen de dooiers en suiker mengen tot een lichtgele gladde massa. Vanillestokjes uit de melk vissen, kokende melk/room door de dooiers roeren. Daarna in de oven.quote:2 eetlepels suiker
Dat zou ik ook anders doen. Eerst af laten koelen, pas met suiker bestrooien en branden vlak voor opdienen. De combinatie van de koude vanille"pudding" en het warme suikerlaagje is wat mij betreft nou net zo kenmerkend voor de creme brulee.quote:In lage beboterde vorm gieten en garen in de oven in een waterbad
Als het gaar is, en stijf dus, bestooien met suiker en de suiker branden
Af laten koelen.
Als je alleen dooiers gebruikt wordt de pudding meer custard, dikvloeibaar, als je heel ei gebruikt wordt het meer een gel lijkende binding,quote:Op dinsdag 7 februari 2012 10:05 schreef DonJames het volgende:
Even wat aanvullingen van mijn kant. Ik zeg niet dat die van Piet niet goed is ik zou niet durven, maar ik doe het net wat anders:
[..]
Ik gebruik alleen de dooiers, eiwit mik ik weg.
Uiteraard, de zakjes met suiker is vanilline en geen vanille, hoewel je ook weer van Dr Oetker echte vanille suiker hebt. Ik vind de synthetische vanilline niet lekker, te scherp ook.quote:Echte. Van die stokjes dus.
[..]
Correct, ik ben niet altijd even goed in het recepten schrijven, zeker als ik het op de ipad doe, dan probeer ik met zo min mogelijk woorden uit te komen.quote:Melk en room in een pan doen. Vanille open snijden, "merg" eruit schrapen en stokjes in de room/melk gooien. Paar minuten laten koken. Ondertussen de dooiers en suiker mengen tot een lichtgele gladde massa. Vanillestokjes uit de melk vissen, kokende melk/room door de dooiers roeren. Daarna in de oven.
[..]
Dat zou ik ook anders doen. Eerst af laten koelen, pas met suiker bestrooien en branden vlak voor opdienen. De combinatie van de koude vanille"pudding" en het warme suikerlaagje is wat mij betreft nou net zo kenmerkend voor de creme brulee.
Veel dingen die wij tegenwoordig trouwens als luxe ervaren, zoals de amandelen hier, of bv walnoten in worst of brood, zijn denk ik vaak van oorsprong een manier om de boel te strekken. Meel, vis of vlees, was duur, en noten vonden mensen in het bos.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 08:39 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik wil het hier toch graag even opnemen voor de Franse klassiekers hier. Die hebben vaak een beetje een jaren 70 imago omdat ze via het toerisme toen het land binnengekomen zijn, maar Fransen zijn al heel lang bezig met het verzinnen van goede combinaties, ook in de wat eenvoudigere volkskeuken. Als er dan een eenvoudig klassiek recept uit is gekomen dan kun je er meestal wel op rekenen dat dat deugt.
Dus ik zou zeggen, bloem, boter, amandelen, citroensap, zest en peterselie, evt honing.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |