abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 28 december 2011 @ 16:09:58 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106129060
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:07 schreef Compass het volgende:
Dus voortaan gewoon de witte chocolade af laten koelen nadat deze gesmolten is (maar nog wel vloeibaar) en dan doorscheppen?
Nee, de chocolade niet heet laten worden, het smelt al bij lichaamstemperatuur.
Gewoon eens heet water in een pannetje en zet daar een RVS schaal boven zonder dat het water geraakt wordt. Doe hier chocolade in, je zal zien dat het prachtig smelt.
En als je nog nooit chocolade mousse gemaakt hebt, begin eerst eens met pure chocolade
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 16:10:55 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106129093
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:07 schreef Catbert het volgende:

[..]

Ik vond je tip dat je geld in de meeste gevallen beter uit kan geven aan goeie ingredienten ook wel een goeie :)

Ik heb trouwens ook een keer geprobeerd witte chocolademousse te maken, met hetzelfde recept dat ik voor gewone gebruik (die wel erg goed gaat, daar gebruik ik geen eiwitschuim in), en dat ging falikant mis. Waarschijnlijk te warm geworden want ik kreeg gewoon een plas cacaoboter met daarop een prutje :)
Jep, zoals ik al zei, witte chocolade is kut om mee te werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 16:19:27 #153
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_106129372
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:
En als je nog nooit chocolade mousse gemaakt hebt, begin eerst eens met pure chocolade
Da's ook een goeie tip idd. Mousse maken van pure chocolade is vele malen makkelijker (en naar mijn mening ook lekkerder). Ik serveer het graag met een eigengemaakte saus van sinaasappels, is een erg lekkere combi.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  woensdag 28 december 2011 @ 16:23:32 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106129495
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:19 schreef Catbert het volgende:

[..]

Da's ook een goeie tip idd. Mousse maken van pure chocolade is vele malen makkelijker (en naar mijn mening ook lekkerder). Ik serveer het graag met een eigengemaakte saus van sinaasappels, is een erg lekkere combi.
Lekker en leuk is ook sinaasappelfilets snijden voor erbij

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 16:25:48 #155
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_106129557
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Lekker en leuk is ook sinaasappelfilets snijden voor erbij

Idd, doodsimpel en die kan je lekker naar binnen slobberen :D Ziet er meteen behoorlijk 'hoge keuken' uit :)
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  woensdag 28 december 2011 @ 16:34:40 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106129827
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:25 schreef Catbert het volgende:

[..]

Idd, doodsimpel en die kan je lekker naar binnen slobberen :D Ziet er meteen behoorlijk 'hoge keuken' uit :)
En je bezoek zit zich af te vragen hoe je die partjes geschild hebt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106129878
Leuk klusje vind ik dat :Y en maakt sinaasappelen ineens een stuk lekkerder. Ik at ze nooit omdat ik ze te vliezig vond, maar sinds ik dit kan gooi ik regelmatig sinaasappelen door salades e.d. :)
  woensdag 28 december 2011 @ 16:45:31 #158
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_106130163
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:36 schreef Sunnythesun het volgende:
Leuk klusje vind ik dat :Y en maakt sinaasappelen ineens een stuk lekkerder. Ik at ze nooit omdat ik ze te vliezig vond, maar sinds ik dit kan gooi ik regelmatig sinaasappelen door salades e.d. :)
Grapefruit en limoen kunnen zo ook erg lekker zijn. Tijdje terug een salade gemaakt met knolselderij en grapefruitpartjes (oh, sorry, 'filets' :P). Was erg lekker.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  woensdag 28 december 2011 @ 16:47:58 #159
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106130249
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En je bezoek zit zich af te vragen hoe je die partjes geschild hebt
Dat snap ik nooit zo, beetje logisch nadenken en kijken en je weet dat het gewoon gesneden is.

Ik zag trouwens net in je verhaal over chocolademousse dat een RVS kom gebruikt moet worden, waarom eigenlijk RVS en niet bijv. glas?
Van plastic kommen snap ik nog dat plastic makkelijker kan beschadigen en dat het minder makkelijk vetvrij te maken is maar het verschil tussen RVS en glas zie ik niet zo.
(behalve dat glas dikker is, minder snel warm/koud wordt en warmte en kou makkelijker vasthoudt.)

Ik heb zelf alleen glazen kommen maar is het slim om ook RVS ernaast te nemen?
pi_106130287
RVS geleidt goed dus smelt de chocolade lekker makkelijk :Y

Maar ik heb idd ook alleen glazen kommen, voldoet prima.
  woensdag 28 december 2011 @ 16:49:15 #161
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_106130292
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:47 schreef SiGNe het volgende:
Ik zag trouwens net in je verhaal over chocolademousse dat een RVS kom gebruikt moet worden, waarom eigenlijk RVS en niet bijv. glas?
Ik gebruik gewoon glas, werkt voor normale mousse prima.

Edit: Duurt alleen net iets langer, maar chocolade smelten gaat behoorlijk rap.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  woensdag 28 december 2011 @ 16:59:13 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106130613
RVS geleid beter, je bent beter in controle van de temp.
RVS valt niet stuk, is niet zo zwaar als glas en is gemakkelijk schoon te maken.
RVS schalen stapelen beter en als je ze bij bv Xenos koopt zijn ze nog goedkoop ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 18:15:47 #163
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106133012
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 13:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maakt echt helemaal niks uit, zolang het maar gaar en lekker is. ;-)
Eigenlijk alles wat je kunt sudderen. Riblappen, sucade, whatever.
Zelfs met stamppot. Het Grote Boerenkoolkroketten Fantopic

quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah, okay, zijn bezig een huis te kopen waar dan een nieuwe keuken in komt die dan geschikt moet zijn voor videodemo dmv een kookeiland in het midden zodat de camera tegenover kan staan
Ah ok. Maar is bv. af en toe een column geen idee?
  woensdag 28 december 2011 @ 18:21:00 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106133171
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:15 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zelfs met stamppot. Het Grote Boerenkoolkroketten Fantopic

[..]

Ah ok. Maar is bv. af en toe een column geen idee?
Hoe bedoel je, voor een dode bomen medium? Of een blog?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 18:22:46 #165
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106133231
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe bedoel je, voor een dode bomen medium? Of een blog?
Wat jij wilt ;) Voor mijn part doe je het op de Frontpage :P
  woensdag 28 december 2011 @ 18:25:12 #166
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106133311
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:22 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wat jij wilt ;) Voor mijn part doe je het op de Frontpage :P
't zal vast geen flauwecul worden ;)
Op de FP lijkt me wel wat eigenlijk
pi_106133609
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2011 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is het geheim van de echte handgemaakte kroket. Je kan zo een ragout in een korstje krijgen.
Ik weet vrijwel zeker dat mijn moeder het zonder gelatine doet en toch wordt de ragout erg stijf en kun je prima ballen of cilinders van boetseren. Als je het goed in laat dampen wordt het toch op een gegeven moment stijver, helemaal als je het af laat koelen. Een andere verklaring kan zijn dat mijn moeder eigenlijk altijd zelf de bouillon trekt van vlees en wat botten, zodat er al als vanzelf collageen in de bouillon komt. Ik zal het eens navragen.
  woensdag 28 december 2011 @ 18:38:24 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106133744
Ja, het kan wel zonder gelatine, maar met is lekkerder. Of tenminste, een smeuiigere ragout is lekkerder. En van een smeuiige ragout draai je geen kroketten.
  woensdag 28 december 2011 @ 18:40:20 #169
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106133816
Nee, dat laatste weet ik. :') Nou ja, het gaat wel, maar laat ik zeggen dat ik graag mensen wilde vermoorden daarna. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 28 december 2011 @ 18:50:27 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106134187
*grin*
  woensdag 28 december 2011 @ 18:52:10 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106134248
quote:
7s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:34 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Ik weet vrijwel zeker dat mijn moeder het zonder gelatine doet en toch wordt de ragout erg stijf en kun je prima ballen of cilinders van boetseren. Als je het goed in laat dampen wordt het toch op een gegeven moment stijver, helemaal als je het af laat koelen. Een andere verklaring kan zijn dat mijn moeder eigenlijk altijd zelf de bouillon trekt van vlees en wat botten, zodat er al als vanzelf collageen in de bouillon komt. Ik zal het eens navragen.
Ja, je kan een bouillon trekken van sucade, en dan krijg je er gelatine van nature in, en die indampen, maar het is eenvoudiger wat toe te voegen.
Je kan ook meer bloem gebruiken.
Maar je moet proberen een ragout te krijgen die te bewerken in maar na het bakken een kroket geeft met een dikvloeibare ragout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 18:54:56 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106134365
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:40 schreef Isegrim het volgende:
Nee, dat laatste weet ik. :') Nou ja, het gaat wel, maar laat ik zeggen dat ik graag mensen wilde vermoorden daarna. :')
Ah, kookfrustraties voeren niet alleen bij mij tot dat soort neigingen?
Heb je de keuken aan de kant en je hebt een werkoppervlak vrij, komt je partner de keuken inlopen, pleurt de plek waar jij net hetgeen waar je mee bezig ben moet komen vol afwas en loopt weer weg.
Aaaaaaaaaarg!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 18:56:19 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106134431
Ik wil ook geen mensen in de keuken die komen helpen. Staan in de weg en kunnen sowieso niets waar je wat aan hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106134691
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En je bezoek zit zich af te vragen hoe je die partjes geschild hebt
haha herkenbaar. Hier dachten ze dat het uit blik kwam net als die mandarijnen bij de keuringsdienst van waarde.
pi_106135118
Ik wil voor een oud&nieuw etentje graag een vitello tonnato maken, maar omdat een aantal gasten geen vis lust, gaat het hem niet worden met die tonijn. Is er misschien iets anders waarmee ik een geschikte saus zou kunnen maken?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')