Zo is het. Geen Amerikaanse dus.quote:
quote:
Kaas, zeker weten? Wil je borrelen of proeven?quote:Op dinsdag 13 december 2011 21:05 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Whoei !
Leuk topic..
Willen jullie mij helpen?
Ik wil mijn kerstgast verrassen met een goeie single malt en een kaasplankje..
Wie heeft er een paar goeie suggesties voor mij?
Voor whisky, kaas en eventueel een goed adres? (in Rotterdam)!
Ik ben het met RacerDKB eens, al moet daarbij gezegd worden dat ik niet echt een kaasliefhebber ben. Bier drink je wel met kaas en worst, maar whisky? Nee, dank je...quote:Op dinsdag 13 december 2011 21:14 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Kaas, zeker weten? Wil je borrelen of proeven?
Ik zou niks er bij eten eerlijk gezegd, sommige whiskey is een stuk goede pure chocolade misschien lekker bij, maar ik heb nog nooit scotch gedronken en gedacht ''Goh, wat zou een stukje kaas hier goed bij passen.''. Het gaat om de smaak van de whiskey, en door kaas te eten proef je de whiskey minder lijkt me.
Maar dat kan ook mijn onervarenheid zijn, benieuwd wat de anderen hier over zeggen.
Ga naar Zonneveld in Maassluis (http://www.uwtopwhisky.nl), of de nieuwe whiskybaseshop in Rotterdam (http://shop.whiskybase.com/)......quote:Op dinsdag 13 december 2011 21:05 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Whoei !
Leuk topic..
Willen jullie mij helpen?
Ik wil mijn kerstgast verrassen met een goeie single malt en een kaasplankje..
Wie heeft er een paar goeie suggesties voor mij?
Voor whisky, kaas en eventueel een goed adres? (in Rotterdam)!
ik ben een liefhebber van kaas en van whisky, maar de combinatie ben ik absoluut geen fan van. Beide producten hebben zoveel smaak en geur dat ze elkaar weg drukken vind ik.quote:Op dinsdag 13 december 2011 21:14 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Kaas, zeker weten? Wil je borrelen of proeven?
Ik zou niks er bij eten eerlijk gezegd, sommige whiskey is een stuk goede pure chocolade misschien lekker bij, maar ik heb nog nooit scotch gedronken en gedacht ''Goh, wat zou een stukje kaas hier goed bij passen.''. Het gaat om de smaak van de whiskey, en door kaas te eten proef je de whiskey minder lijkt me.
Maar dat kan ook mijn onervarenheid zijn, benieuwd wat de anderen hier over zeggen.
klopt, ook wat (engelse) beetje notige kaas gaat best goed. dingen als brie/camenbert vind ik er dan weer minder goed bij passen. dan zou ik er eerder wijn bij pakken.quote:Op dinsdag 13 december 2011 23:05 schreef Karstman het volgende:
Een goeie ouwe kaas kan prima bij een mooie whisky. Een stukje chocolade kan uiteraard ook, extra puur of ook altijd een winnaar, Toblerone!
Dat kon ik wel eens geroepen hebben inderdaad. Ik heb in elk geval wel eens Stilton blue cheese gekregen als begeleiding van een Lagavulin bij de masterclass bij Lagavulin zelf.quote:Op dinsdag 13 december 2011 23:43 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
Volgens mij is eerder in dit topic (of een van de voorgaande delen) weleens de tip blauwschimmelkaas met laphroaig of lagavulin langsgekomen... Schijnt een erg lekkere combinatie van smaken op te leveren, als dat je liefhebberij is tenminste...
* hagelslagfabrikant laat overigens zelf zowel de kaas als deze whisky links liggen
Is ook lastig te zeggen, voor een oude kaas heb je wel een wat steviger whisky nodig anders overleeft hij de smaak van de kaas niet.quote:Op woensdag 14 december 2011 07:44 schreef gianni61 het volgende:
[..]
klopt, ook wat (engelse) beetje notige kaas gaat best goed. dingen als brie/camenbert vind ik er dan weer minder goed bij passen. dan zou ik er eerder wijn bij pakken.
welke whisky het beste bij de kaas zou passen durf ik niet echt te zeggen
Zo drink ik het persoonlijk ook het liefstquote:Op woensdag 14 december 2011 11:54 schreef Red_85 het volgende:
Niets er naast is het beste vind ik. Whisky wil ik proeven namelijk. Ik wacht ook na het eten totdat mijn mond weer 'neutraal' is. Ik heb er wel eens iets bij gehad maar de volgende keer dat ik een glas pakte vond ik de whisky veel lekkerder. Het doet mij geen goed er iets naast te hebben.
Klinkt als een behoorlijke proeverij met 16 whisky'squote:Zelf heb ik onlangs een proeverij gehouden, waar bij bijna elke whisky een klein gerechtje werd geserveerd. Zie hier: [Whisky /Whiskey Topic #23] - Whiskyseizoen 2011/2012 gaat van start
Het waren er oorspronkelijk 9 (één per deelnemer) + nog wat toetjes...quote:Op woensdag 14 december 2011 13:19 schreef ace_eleven het volgende:
[..]
Klinkt als een behoorlijke proeverij met 16 whisky's
een van mijn favo combi's: roquefort met lagaquote:Op dinsdag 13 december 2011 23:43 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
Volgens mij is eerder in dit topic (of een van de voorgaande delen) weleens de tip blauwschimmelkaas met laphroaig of lagavulin langsgekomen... Schijnt een erg lekkere combinatie van smaken op te leveren, als dat je liefhebberij is tenminste...
* hagelslagfabrikant laat overigens zelf zowel de kaas als deze whisky links liggen
maar lekkerrrrrr.....quote:Op woensdag 14 december 2011 13:29 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Het waren er oorspronkelijk 9 (één per deelnemer) + nog wat toetjes...
Een whisky die lekker is om puur te drinken is zonde om door de koffie te pleurenquote:Op zaterdag 17 december 2011 21:13 schreef hemarookworst het volgende:
Welke whisky is zowel lekker om puur te drinken en ook te mixen met koffie?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |