quote:Op zondag 21 augustus 2011 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Zal wel geen nederlands zijn dan. Kros is in mijn beleving wat anders dan krokant of knapperig. Kros is knapperig schuimachtig, zoals een brosreep, maar dan zonder te smelten.
Wist niet dat dat kon zonder gist.quote:Op maandag 22 augustus 2011 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele saaie pannekoeken, meel en water, gebakken in een beetje olie
Naar de winkel gaan is sneller, maar wel een tip om eens te proberenquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:23 schreef MaximusTG het volgende:
Als je veel tijd hebt, zou je theoretisch nog een zuurdesem van het water en de bloem kunnen maken. Deel water laten indampen voor een beetje zout, en dan kan je brood bakken. Of denk ik dan te ver door?
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.quote:Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Wist niet dat dat kon zonder gist.
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kanquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.
Zoals ik zeg, spuug er eens in, en laat het een tijdlang open staan, wilde gisten genoeg in de luchtquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kan
Pannenkoeken met gist? Pardon?quote:Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Wist niet dat dat kon zonder gist.
Ja, veel mensen doen datquote:
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:14 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe krijg je nou op een Kipfilet echt een lekker krokant laagje?
Ik heb geen paneermeel dus gebruik beschuiten.
Me ma zei, kipfilet in meel dippen, daarna goed in ei en daarna in de paneer/beschuit.
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijkquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!
Nee nee, gewoon natural toch?quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijk
Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enórme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
En terecht, want het is vreselijk ongezondquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:39 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enórme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht.
Ik kan me nog een besmette partij vijgen herinneren waarbij je zo ongeveer een krant kon lezen in de fluorescentie... Heb daar uiteindelijk nog een paar lasogen aan overgehouden omdat ik de beschermbril zo lastig vond... (al doende leert men, zal ik maar zeggen)
Maar goed: de controle is (of in elk geval: was) behoorlijk streng op deze schimmelbesmetting.
Moet ik de kipfilet plat stampen? Nee toch?quote:
Alleen als je er een kipschnitzel van wilt maken.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 14:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Moet ik de kipfilet plat stampen? Nee toch?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |