abonnement Unibet Coolblue
  Grootste baggeraar 2022 dinsdag 9 augustus 2011 @ 11:49:39 #1
112333 vogeltjesdans
cry me a river
pi_100502258
Vervolg van vorige deel:
Elenin Update: Opmerkelijke feiten en een nuchtere analyse #7

Voor deze openingspost gebruik ik de mooie samenvatting van Xandernieuws, een alternatieve nieuwssite.
http://xandernieuws.punt.nl/?id=636527&r=1&tbl_archief=&


De stand van de zon, maan, sterren en komeet Elenin geven op 29 september voor het eerst in de historie exact de in Openbaring 12 beschreven situatie weer. Toeval?

Op YouTube en alternatieve websites over de hele wereld verschijnen dagelijks nieuwe blogs, artikelen en filmpjes over de komst van de komeet Elenin eind september. De ene theorie is nog sensationeler dan de andere; de laatste versie is dat Elenin -of Planeet X, Nibiru, Hercolubus, Nemesis, Marduk- een neutronenster is, of dat de komeet gepaard gaat met de komst daarvan. Deze uitleg kan net als veel andere verklaringen onmiddellijk de prullenbak in, aangezien een neutronenster een gigantisch zwaartekrachtveld heeft en niet alleen de Aarde zou vernietigen, maar ook het hele zonnestelsel in een chaos zou veranderen (en dit in het verleden dus al gedaan zou moeten hebben). Hoewel Elenin naar verwachting dus niets anders dan een gewone, kleine komeet zal blijken te zijn, zijn er desondanks toch een aantal opmerkelijke feiten die de komst van Elenin bijzonder maken.

David Morrison, planetair astronoom bij de NASA, schat dat er zo'n 2 miljoen websites zijn waarop over de komst van Elenin / Nibiru wordt gediscussieerd. Dagelijks ontvangt de leidinggevende NASA-wetenschapper gemiddeld vijf emails over het onderwerp. 'En minstens één keer per week krijg ik een email van een jong iemand -zelfs van een 11 jarige- die schrijft ziek te zijn of zelfmoord te overwegen omdat het einde van de wereld er aan zit te komen.'

In één van de besproken 'doemsdag' scenario's zal een mysterieus hemellichaam in botsing komen met de aarde. Dit idee werd voor het eerst in 1995 door Nancy Lieder wereldkundig gemaakt. Lieder beweerde door middel van een implantaat in haar hersenen in contact te staan met aliens uit het Zeta Reticulu zonnestelsel. Op haar website 'Zeta Talk' legde ze uit dat ze uitverkoren was om de Aardbewoners te waarschuwen voor een planetaire botsing die in mei 2003 de hele mensheid zou uitroeien. Toen dat niet gebeurde kozen Lieders volgelingen 2012 uit voor de komst van Nibiru, dat mooi overeen kwam met de bekende 21-12-2012 einddatum van de Maya kalender.

Zecharia Sitchins Nibiru
Lieder noemde de brenger van de apocalyps overigens eerst 'Planeet X' en stelde later dat dit hetzelfde hemellichaam was dat door de in New Age kringen bekende schrijver en pseudo-wetenschapper Zecharia Sitchin 'Nibiru' werd genoemd. Sitchin (1920-2010) schreef in zijn boek 'De 12e planeet' dat de oude Sumeriërs al in hun tijd wisten van het bestaan van alle planeten en tevens van een voor ons nog onbekende gigantische planeet genaamd Nibiru. Deze planeet zou een enorme omloopbaan hebben en eens in de 3600 jaar langs de Aarde scheren. Volgens Sitchin ontstond de mensheid op Nibiru en werd onze planeet tijdens zo'n planetaire 'ontmoeting' door hen gekoloniseerd.

Historici en taalwetenschappers zeggen echter dat Sitchin grove fouten heeft gemaakt bij het vertalen van de oude Sumerische teksten. Zo wisten ze van het bestaan van niet 12, maar slechts 5 planeten, en geloofden ze niet dat de mensheid zijn oorsprong heeft op een planeet genaamd Nibiru. Daar komt nog eens bij dat de door Sitchin geopperde omloopbaan volgens astronomen onmogelijk is. Geen enkel hemellichaam kan, als het maar één keer in de 3600 jaar het zonnestelsel binnenkomt en zich er de rest van de tijd ver buiten bevindt, een stabiele omloopbaan blijven volgen. De planeet zou óf snel het zonnestelsel worden ingetrokken, óf er worden uitgeduwd.

Ondanks het ontbreken van enige geloofwaardige wetenschappelijke onderbouwing werden Sitchins boeken in meer dan 25 talen vertaald en werden er over de hele wereld miljoenen exemplaren van verkocht. Veel mensen geloven nog altijd heilig in Sitchins onbewezen theorieën en denken dat Planeet X of Nibiru in 2012 -en in recente maanden dus 2011, samenvallend met Elenin- vlakbij de Aarde zal komen en daarbij enorme verwoestingen zal aanrichten.

Aardbevingen
Volgens astronomen bestaat zo'n planeet echter niet en is er nog nooit ook maar één aanwijzing voor Nibiru of Planeet X gevonden. Zoals gezegd wordt inmiddels op talloze websites en in veel filmpjes beweerd dat de komeet Elenin -die niet dichterbij de Aarde zal komen als 100 x de afstand tussen de Aarde en de maan- eigenlijk Nibiru / Planeet X is. 'Deze mensen veranderen voortdurend hun verhaal,' aldus Morrison. 'Voor sommigen is Nibiru niet langer enkel de Sumerische god of planeet die eind 2012 naar de Aarde terugkeert, maar krijgt inmiddels bijna iedere kosmische catastrofe het stikkertje met die naam opgeplakt.'

De theorie dat Elenin in werkelijkheid Nibiru is verspreidde zich vanaf het begin van dit jaar als een lopend vuurtje over het alternatieve internet. Er werden allerlei verbanden gezien met de zware aardbevingen in Chili, Nieuw Zeeland en Japan. Zo zou de aardas na de aardbeving in Chili 3 graden gekanteld zijn en zou de veronderstelde 'poolomkering' hierdoor zijn versneld. 'De werking van de tektonische platen die de oorzaak is van aardbevingen wordt genegeerd,' aldus Morrison. 'Ze suggeren dat de komeet grote zwaartekracht effecten uitoefent op onze planeet.' Toen wetenschappers erop wezen dat Elenin slechts 5 kilometer groot is en ver van de Aarde zal blijven, ontstonden geruchten dat de NASA belangrijke info over Elenin en de samenstelling en aard van kometen zou achterhouden.

Bruine dwerg onmogelijk
'Ironisch genoeg is juist het feit dat de komeet zo onopvallend is voer voor de complottheorieën,' vervolgt Morrison. 'Men redeneert dat de aardbevingen bewijzen dat Elenin geen komeet kán zijn, maar een enorm grote en gevaarlijke indringer.' Elenin zou in werkelijkheid Nibiru zijn, een gigantische planeet of zelfs een bruine dwergster en recentelijk dus een neutronenster.

Telescopen -ook van onafhankelijke amateur astronomen- laten echter zien dat Elenin een gewone komeet is en een lange staart van verdampend ijs achter zich heeft. Een bruine dwergster zou geen 'staart' hebben en zou al lang enorme zwaartekracht effecten op de Aarde en Mars moeten hebben gehad, waardoor de omloopbanen van deze planeten zouden zijn verstoord. Dit is duidelijk niet het geval. Daarnaast zou een bruine dwerg al buiten het zonnestelsel zijn opgepikt door infrarood telescopen.

'Niburu theorie idioot'
Velen laten zich echter niet overtuigen en gaan zelfs nog een stap verder door te stellen dat het pad van Elenin plotseling zal veranderen, omdat de 'planeet' door intelligente wezens zou worden bestuurd en begeleid wordt door één of meer gigantische UFO's. Volgens Morrison moet men echter niet afgaan op dit soort verhaaltjes. 'Niet iedereen die op YouTube beweert een wetenschapper, astronoom of werknemer bij de NASA te zijn, is er ook een. Het is echter niet eenvoudig waarheid van leugens te onderscheiden.'

Volgens Morrison zijn de Niburu-complottheorieën dermate idioot dat hij zich afvraagt of de bedenkers hiervan er eigenlijk zelf wel in geloven. Veel websites waar Niburu / Nibiru / Planeet X als feit worden gepresenteerd blijken boeken en dvd's over het onderwerp te verkopen, alsmede ook 'survival kits' om de komst van de 'wraakplaneet' te kunnen overleven. Morrison denkt dan ook dat men doelbewust misbruik maakt van mensen die niet in staat zijn geloofwaardige informatie van totale onzin te onderscheiden. 'Dat is vooral een probleem voor jonge mensen, en daarom ben ik zo boos op degenen die zich richten op kinderen.' (1)

Opmerkelijke feiten
Er is dus helemaal niets aan de hand en komeet Elenin is gewoon wat het is - een normale komeet, en niet eens een spectaculaire, zoals de kometen van Halley en Hale-Bopp?

Ja en nee. Er zijn namelijk een aantal wél aantoonbare feiten die de komst van Elenin desondanks opmerkelijk maken. In eerdere artikelen over dit onderwerp bespraken we deze zaken overigens al:


1. Zon verduisterd?
Elenin volgt een pad dat de komeet eind september zo'n 3 dagen lang precies tussen de Aarde en de zon brengt. Zou het inderdaad tóch een enorme planeet of ster zijn, dan zou er op Aarde 3 dagen 'duisternis' heersen. In de Bijbel wordt voorzegd dat de 'zon verduisterd' zal worden alvorens de allerlaatste fase van de eindtijd ('dag des HEEREN') aanbreekt.

2. Sterrenstand Openbaring 12
Op de laatste van deze 3 dagen, 29 september, vindt er een unieke samenstand van sterren en planeten plaats die exact overeenkomt met een beschrijving in Openbaring 12: 'En er werd een groot teken in de hemel gezien: een vrouw, met de zon bekleed,met de maan onder haar voeten een een krans van twaalf sterren op haar hoofd; en zij was zwanger en schreeuwde in haar weeën en in haar pijn om te baren.'

Eind september zal het sterrenbeeld Maagd (Virgo), de 'vrouw' aan de hemel, inderdaad 'bekleed' zijn met de zon, de maan onder haar voeten hebben en Elenin (met staart) als 'krans' (diadeem) dragen, met 12 sterren op haar hoofd. Bovendien zal de planeet Venus, de heldere 'Morgenster' (in de Bijbel één van de benamingen van Jezus Christus, zie Opb.22:16), zich 'uit' haar schoot bewegen en als het ware 'geboren' worden.

Is het enkel toeval dat zon, maan en sterren, door God aan de hemel tot 'tekenen' voor de mensheid gesteld, eind september 2011 voor het eerst in de geschiedenis precies de door Johannes geziene samenstand laten zien? Of is dit wellicht het signaal dat de allerlaatste fase van de eindtijd inderdaad aangebroken zal zijn, en de 'vrouw' 1260 dagen (3,5 jaar) lang naar de woestijn zal vluchten?

Bedenk hierbij dat ook de in Openbaring genoemde veelkoppige draak (12:3) bij de vrouw aan de hemel aanwezig zal zijn! Het sterrenbeeld Hydra -in de Griekse mythologie de veelkoppige slang of een draakachtig monster- bevindt zich op dat moment rechts van de vrouw, wachtend om het 'kind' (Venus) te 'verslinden'. En onder de vrouw bevindt zich het sterrenbeeld Serpens Caput - de Kop van de Slang, in de Bijbel net als de draak een referentie naar de duivel, Satan. Daarnaast bestaat het sterrenbeeld Hydra uit 17 sterren, oftewel de '7 koppen en 10 horens' die de draak in Openbaring 12:3 heeft. (2)

Er bestaat ook een letterlijk sterrenbeeld 'Draak' (Draco), dat zich op dat moment op het hoogste punt aan de sterrenhemel bevindt.


3. Rosh Hashana, 7 jaar voor 70 jaar na geboorte Israël
Om het plaatje compleet te maken: Precies tijdens de dagen dat Elenin tussen de Aarde en de zon in staat, en precies als de in Openbaring 12 genoemde samenstand te zien is, vindt op 29 september de eerste dag van het Rosh Hashana feest plaats, de viering van het joodse nieuwe jaar 5772.

We hebben op deze site regelmatig aandacht besteed aan de bevindingen van de Amerikaanse pastor Mark Biltz, die met behulp van officiële NASA gegevens ontdekte dat er een frappant verband is tussen joodse feestdagen, belangrijke gebeurtenissen rond de staat Israël en verschijnselen aan zon, maan en sterren. Tevens geloven veel christenen dat de 'laatste bazuin' die volgens de apostel Paulus de opstanding der doden en de Opname van de gemeente zal aankondigen, slaat op de letterlijke 'laatste bazuin' die traditioneel wordt geblazen op de laatste dag van het Rosh Hashana feest (dit jaar op 30 september).


In Matteüs 24 vertelt Jezus wat er in de eindtijd zal gebeuren, waarbij Hij -volgens een breed geaccepteerde uitleg- wijst op het herstel van de staat Israël (het uitlopen van de vijgeboom). In vers 24 zegt Jezus vervolgens dat 'dit geslacht', de generatie die het herstel van Israël meemaakt, niet voorbij zal gaan voordat 'alles geschiedt', dat zijn alle in de Bijbel voorzegde gebeurtenissen in de eindtijd, inclusief de terugkeer van Jezus zelf naar Jeruzalem.

Wat het komende Rosh Hashana bijzonder maakt is het feit dat dit het 63e joodse nieuwjaarsfeest sinds de wedergeboorte van Israël is. Eén generatie duurt volgens diverse teksten in de Bijbel 70 jaar. 1948 plus 70 jaar is 2018. Volgens veel evangelische Bijbeluitleggers duurt de Verdrukking in totaal 7 jaar (2x 1260 = 2520 dagen, plus nog 75 dagen die worden genoemd in Daniël). De rekensom is dan gauw gemaakt: 2018 min 7 jaar = 2011, als zijnde het mogelijke begin van de Verdrukking.

Toeval?
Zijn alle bovengenoemde feiten geheel toevallig, of zijn er wel degelijk voldoende aanwijzingen dat we ons mogelijk op de drempel van de in de Bijbel voorzegde allerlaatste fase van de eindtijd, die pal aan de terugkeer van Jezus Christus zal voorafgaan, bevinden? Op het antwoord op deze vraag zullen we in ieder geval niet lang hoeven wachten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Summers op 09-08-2011 20:08:45 ]
Op vrijdag 14 mei 2021 @ 23:33 schreef Joopklepzeiker: Zonder twijfel is @vogeltjesdans de grootste smaakmaker en intelligentste persoon van heel KLB.
pi_100502849
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 11:43 schreef Bankfurt het volgende:

[..]

Nou, dan was het dus des te makkelijker voor NASA c.s. om "Elenin" al te hebben ontdekt, dus VOOR december 2010.

En waarom moet die meneer Leonid Elenin de eerste ontdekker zijn ?

meneer Elenin is dus wiskundige van beroep (althans in de beeldvorming).

Als de ontdekker een amateur-astronoom met het beroep van taxi-chauffeur was geweest, dan zou NASA zijn afgegaan. Nu is alles politiek correct afgedekt. :{w
Je gaat er vanuit dat een hoofdtaak van NASA is om actief het hele heelal af te zoeken naar kometen, terwijl dat helemaal niet het geval is.

Je beweert dat NASA komeet Elenin al vanaf juni had "moeten" ontdekken omdat ze vanaf juni de Kuipergordel onderzochten, maar Elenin was toen helemaal niet in de Kuipergordel. Zelfs als hij zich wel in de Kuipergordel had bevonden heb je nog niet duidelijk kunnen maken waarom NASA dan specifiek deze komeet daar had "moeten" ontdekken.

Als blijkt dat Elenin zich in de door jou vermelde periode helemaal niet in de Kuipergordel bevond, verzin je ter plekke iets anders - waar je evenmin enig bewijs voor hebt.

Je suggereert dat Leonid Elenin deze komeet "moest" ontdekken maar kunt dat totaal niet onderbouwen.

Je suggereert dat NASA al vele langer wist van het bestaan van een komeet die voor de aarde geen enkele bedreiging vormt en het bestaan van die komeet geheim heeft gehouden - om redenen die geen zinnig mens vermag te begrijpen en waarvoor je ook geen enkel bewijs hebt.

Je suggereert dat NASA een hele poos heeft gezocht naar iemand met een naam die passend is voor een komeet die zich in het sterrenbeeld Leeuw bevindt en op 9/11 zijn perihelium heeft, waarvoor je geen enkel bewijs hebt.

Je suggereert dat de Leonid Elenin die ze "gevonden" hebben geen wiskundige is, waarvoor je geen enkel bewijs hebt.

Je hele theorie is gebouwd op de premisse dat er met komeet Elenin iets aan de hand is wat niet aan het licht mag komen, maar je hebt daar geen enkel bewijs voor en de feiten weerspreken dit ook totaal. Aangezien je premisse onjuist is, kunnen we er van uitgaan dat de daarop gebouwde theorie dat ook is.

Daar wil ik het verder bij laten wat je complottheorie betreft.
pi_100503629
Averstraten, conclusie van dit topic is: We gaan allemaal dood in oktober en Nasa liegt.
pi_100503850
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 12:27 schreef knight18 het volgende:
Averstraten, conclusie van dit topic is: We gaan allemaal dood in oktober en Nasa liegt.
Dat blijf je al 8 topics krampachtig volhouden, maar ik denk dat je na oktober een ander doomscenario moet gaan aanhangen om je morbide interesses/angsten te onderhouden...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_100504083
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 12:34 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Dat blijf je al 8 topics krampachtig volhouden, maar ik denk dat je na oktober een ander doomscenario moet gaan aanhangen om je morbide interesses/angsten te onderhouden...
Ik heb het niet over mezelf maar over dit topic. Ik geloof er helemaal niet in dat er een dwergster/ufo komt in oktober. Ik merk alleen dat het toch geen zin heeft om het aan deze mensen in dit topic uit te leggen. Men gelooft hier volgens mij alleen in dood en verderf in oktober.
pi_100504240
Als we NASA even buiten beschouwing laten, welke bewijzen blijven er dan over?
Nogmaals NASA gaat ons echt niet vertellen dat dit ding ernstig bedreigend voor deze planeet is!
Hierbij zeg ik niet dat het een feit is dat we bedreigt worden, wel dat voor mij persoonlijk nog alle mogelijkheden open staan.
En als er helemaal niets gebeurt toont dat aan hoe gevaarlijk het internet kan zijn.
Mensen die in paniek zijn over deze komeet Elenin.
pi_100504324
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 12:41 schreef knight18 het volgende:

[..]

Ik heb het niet over mezelf maar over dit topic. Ik geloof er helemaal niet in dat er een dwergster/ufo komt in oktober. Ik merk alleen dat het toch geen zin heeft om het aan deze mensen in dit topic uit te leggen. Men gelooft hier volgens mij alleen in dood en verderf in oktober.
Sorry, had je in de war gehaald met iemand met dezelfde avatar, mijn excuses...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_100504363
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 12:45 schreef Truthfinder7 het volgende:
Als we NASA even buiten beschouwing laten, welke bewijzen blijven er dan over?
(...)
Naar mijn mening: geen. En als we NASA niet buiten beschouwing laten, ook geen.
pi_100504486
@AVerstraten, je kan ook niet het bewijs leveren dat het zeker is dat NASA de waarheid spreekt over deze komeet, want dat kan je niet weten.
pi_100504735
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 12:51 schreef Truthfinder7 het volgende:
@AVerstraten, je kan ook niet het bewijs leveren dat het zeker is dat NASA de waarheid spreekt over deze komeet, want dat kan je niet weten.
Hoezo niet?

Het is voor iedereen met een goede telescoop overduidelijk dat dit niets anders kan zijn dan een komeet.

Het is voor iedereen met normale ogen volkomen duidelijk dat er zich geen bruine dwerg of vergelijkbaar object in ons zonnestelsel bevindt.

Het is voor iedereen met voldoende verstand van wis- en natuurkunde mogelijk om de baan van deze komeet te berekenen en daaruit blijkt dat hij niet in de buurt van de aarde komt.

Het is voor iedereen met voldoende kennis van kometen overduidelijk dat kometen geen gevaar vormen voor de aarde, behalve als ze heel groot zijn en op ramkoers met de aarde liggen. Geen van beide geldt voor komeet Elenin.

Dit alles is vast te stellen en is ook vastgesteld zonder enige bemoeienis van NASA. Herkomst, grootte, baan zijn allemaal berekend en bevestigd voordat NASA nog maar met één woord over deze komeet gerept had.
pi_100504906
Goed, de opmerkelijke feiten op een rij:
Op 11 september 2011, precies 10 jaar na de "aanslagen" op het WTC staat Elenin het dichtst bij de zon (zie orbit diagram):
Orbit diagram

- ELE staat voor Extinction Level Event
- Elenin omgedraaid is NIN(e)-ELE(ven)
- Leonid is een sterrenbeeld van waaruit Elenin zal verschijnen

Deep impact:
- In "Deep Impact" (oude film uit de jaren '90) is een zwarte president te zien, iets wat toen nog bijzonder was
- In de film heet de ontdekker van de komeet Leo.
- De orbit-diagram van de komeet die getoond wordt in de film is hetzelfde als op de Elenin-orbit diagram te zien is.
- De filmt toont de afkorting ELE als Extinction Level Event

Bijbel (Jesaja 13).
- In de bijbel staat dat er "Wezens uit een ver land van het einde van de hemel" = heelal op aarde zullen komen
- Deze komen mee met een grote ster
- "De aarde zal bevend van haar plaats wijken en de zon zal verduisterd worden"
- Babylon zal op hetzelfde moment vallen. (Europa = Babylon, zie het parlementsgebouw in Brussel = de toren van Babel).
- De wezens zullen zich mengen onder de mensen en zullen zorgen dat je neit kunt kopen of verkopen zonder dat je een merkteken op je hand of voorhoofd hebt (=betaalchipimplantaat) (Openbaringen 13).

Zelfde verhaal wordt verteld in talloze oude geschriften van de Soemeriers tot de Maya's.
Kortom: Is Elenin inderdaad door een intelligentie hierheengestuurd, en komen er ruimteschepen mee, die het "Beest" met zich meevoeren?

[i]Zit de serie The Event en V er werkelijk aan te komen?[i]
Veni vidi foetsie
pi_100504925
Is het feitelijk bewezen dat deze komeet een diameter heeft van ca 4 km?
pi_100505009
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 13:01 schreef semexo het volgende:
Goed, de opmerkelijke feiten op een rij:
- ELE staat voor Extinction Level Event
- Elenin omgedraaid is NIN(e)-ELE(ven)
- Leonid is een sterrenbeeld van waaruit Elenin zal verschijnen
Nog :
Leonid : The Leonids get their name from the location of their radiant in the constellation Leo: the meteors appear to radiate from that point in the sky. They tend to peak in November.
ELE - NIN ... NIN = Nibiru In November
;)
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_100506450
http://www.kometen.info/2010x1.htm
Hier een heleboel foto`s van Elenin.
Als Elenin een komeet is die bestaat uit vooral ijs had de staart dan niet veel groter moeten zijn onderhand?

[ Bericht 28% gewijzigd door Truthfinder7 op 09-08-2011 13:48:06 ]
pi_100506702
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 12:05 schreef AVerstraten het volgende:

[..]

Je gaat er vanuit dat een hoofdtaak van NASA is om actief het hele heelal af te zoeken naar kometen, terwijl dat helemaal niet het geval is.
Is dat een gek uitgangspunt dan ? Wat anders; zitten ze daar soms duimen te draaien met die miljarden dollars aan budgetten ? :')

quote:
Je beweert dat NASA komeet Elenin al vanaf juni had "moeten" ontdekken omdat ze vanaf juni de Kuipergordel onderzochten, maar Elenin was toen helemaal niet in de Kuipergordel. Zelfs als hij zich wel in de Kuipergordel had bevonden heb je nog niet duidelijk kunnen maken waarom NASA dan specifiek deze komeet daar had "moeten" ontdekken.
Nee, niet in de KG, nog dichterbij zelfs, en des te makkelijker te "ontdekken" door astronomen, dan wanneer het zich ter hoogte/ter afstand van de KG bevond.

quote:
Als blijkt dat Elenin zich in de door jou vermelde periode helemaal niet in de Kuipergordel bevond, verzin je ter plekke iets anders - waar je evenmin enig bewijs voor hebt.
Ik verzin niets, ik ben bijvoorbeeld geinteresseerd in de afstand Aarde-Elenin in juni 2010 t.o.v. Aarde-KG.

quote:
Je suggereert dat Leonid Elenin deze komeet "moest" ontdekken maar kunt dat totaal niet onderbouwen.
Meneer Elenin kreeg het labeltje van "ontdekker", alsof hij de NASA met hun miljardenbudgetten te slim af is geweest. :{w

quote:
Je suggereert dat NASA al vele langer wist van het bestaan van een komeet die voor de aarde geen enkele bedreiging vormt en het bestaan van die komeet geheim heeft gehouden -
Ja, dat suggereer ik, NASA en andere researchcentra wisten het al, ik denk al jaren, zeg vanaf 2005-2006.

Ik heb nergens gesuggereerd dat deze komeet een bedreiging voor ons zou zijn of zou kunnen zijn (maar misschien wel voor jouw reputatie).

quote:
..om redenen die geen zinnig mens vermag te begrijpen en waarvoor je ook geen enkel bewijs hebt.
Ik zei toch dat daar niets over gezegd heb of gesuggereerd ? hoe kan ik nou iets bewijzen wat ik niet gesteld heb ?

quote:
Je suggereert dat NASA een hele poos heeft gezocht naar iemand met een naam die passend is voor een komeet die zich in het sterrenbeeld Leeuw bevindt en op 9/11 zijn perihelium heeft, waarvoor je geen enkel bewijs hebt.
Ook dit heb ik NERGENS geschreven of gesteld.

Meneer A Verstraten u leest dit topic maar half; en dat is niet verstandig;

quote:
Je suggereert dat de Leonid Elenin die ze "gevonden" hebben geen wiskundige is, waarvoor je geen enkel bewijs hebt.
Ook dat heb ik niet gesuggereerd, LEZEN s.v.p. B-)

quote:
Je hele theorie is gebouwd op de premisse dat er met komeet Elenin iets aan de hand is wat niet aan het licht mag komen, maar je hebt daar geen enkel bewijs voor en de feiten weerspreken dit ook totaal. Aangezien je premisse onjuist is, kunnen we er van uitgaan dat de daarop gebouwde theorie dat ook is.
Dat suggereer ik, idd.

Hoe kun je nou weten dat ik geen bewijzen heb ?
We zullen wel zien welke feiten boven tafel komen ... :s)

quote:
Daar wil ik het verder bij laten wat je complottheorie betreft.
Ik heb nog helemaal geen complottheorie gegeven; ik heb alleen gesuggereerd dat de berichtgeving in de media/NASA ons een ander beeld van de ontdekking van Elenin wil geven dan de werkelijke wijze van gepleegde ontdekking (bijv. door NASA zelf of een andere defensie/overheidsinstantie).
  Grootste baggeraar 2022 dinsdag 9 augustus 2011 @ 13:57:28 #16
112333 vogeltjesdans
cry me a river
pi_100507083
Blijven we wel vriendjes ja? Dan houden we de discussie leuk voor iedereen :)
Op vrijdag 14 mei 2021 @ 23:33 schreef Joopklepzeiker: Zonder twijfel is @vogeltjesdans de grootste smaakmaker en intelligentste persoon van heel KLB.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 14:00:34 #17
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_100507225
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 13:01 schreef semexo het volgende:
Goed, de opmerkelijke feiten op een rij:
Op 11 september 2011, precies 10 jaar na de "aanslagen" op het WTC staat Elenin het dichtst bij de zon (zie orbit diagram):
Orbit diagram

- ELE staat voor Extinction Level Event
- Elenin omgedraaid is NIN(e)-ELE(ven)
- Leonid is een sterrenbeeld van waaruit Elenin zal verschijnen

Deep impact:
- In "Deep Impact" (oude film uit de jaren '90) is een zwarte president te zien, iets wat toen nog bijzonder was
- In de film heet de ontdekker van de komeet Leo.
- De orbit-diagram van de komeet die getoond wordt in de film is hetzelfde als op de Elenin-orbit diagram te zien is.
- De filmt toont de afkorting ELE als Extinction Level Event

Bijbel (Jesaja 13).
- In de bijbel staat dat er "Wezens uit een ver land van het einde van de hemel" = heelal op aarde zullen komen
- Deze komen mee met een grote ster
- "De aarde zal bevend van haar plaats wijken en de zon zal verduisterd worden"
- Babylon zal op hetzelfde moment vallen. (Europa = Babylon, zie het parlementsgebouw in Brussel = de toren van Babel).
- De wezens zullen zich mengen onder de mensen en zullen zorgen dat je neit kunt kopen of verkopen zonder dat je een merkteken op je hand of voorhoofd hebt (=betaalchipimplantaat) (Openbaringen 13).

Zelfde verhaal wordt verteld in talloze oude geschriften van de Soemeriers tot de Maya's.
Kortom: Is Elenin inderdaad door een intelligentie hierheengestuurd, en komen er ruimteschepen mee, die het "Beest" met zich meevoeren?

[i]Zit de serie The Event en V er werkelijk aan te komen?[i]
Dit is precies de methode die Dan Brown hanteert bij het schrijven van zijn boeken:
1) pak een willekeurige serie gegevens die geen zak met elkaar te maken hebben;
2) sorteer ze zodat er een verhaal ontstaat met een ontluikend begin en een rampzalig einde;
3) schrijf de tekst passend aan elkaar. Verzin zo nodig ontbrekende details.
4) eindig met een zo groot mogelijke open vraag. Hierin geef je eigenlijk zelf al aan dat heel je verhaal onzin is en je graag wil geloven in mystieke verborgen waarheden. Je wil dat iets waar is, het moet. Alleen in het geval van deze komeet is de mystieke verborgen waarheen een niet bestaande.

Dan Brown is hier rijk mee geworden. Schrijf je eigen boek en wie weet :7
pi_100507477
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 13:01 schreef Truthfinder7 het volgende:
Is het feitelijk bewezen dat deze komeet een diameter heeft van ca 4 km?
Nee, daarom is het ook een schatting. Maar veel schelen zal 't niet.

@Bankfurt:

Vervang complottheorie door theorie. Verder ga ik er niet op in, zoals ik al eerder zei.
pi_100508336
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 13:01 schreef semexo het volgende:
Goed, de opmerkelijke feiten op een rij:
Op 11 september 2011, precies 10 jaar na de "aanslagen" op het WTC staat Elenin het dichtst bij de zon (zie orbit diagram):
Orbit diagram
Er gebeurt ongetwijfeld veel meer op 11 september.
quote:
- ELE staat voor Extinction Level Event
- Elenin omgedraaid is NIN(e)-ELE(ven)
Nee, Elenin omgedraaid is NINELE. Niks dus.
quote:
Leonid is een sterrenbeeld van waaruit Elenin zal verschijnen
Nou en?
quote:
Deep impact:
- In "Deep Impact" (oude film uit de jaren '90) is een zwarte president te zien, iets wat toen nog bijzonder was
- In de film heet de ontdekker van de komeet Leo.
Dit lijkt mij toeval. Indien niet, dan graag onderbouwing waarom dit geen toeval kan zijn.
quote:
- De orbit-diagram van de komeet die getoond wordt in de film is hetzelfde als op de Elenin-orbit diagram te zien is.
Zeker weten? Er is namelijk ook beweerd dat de baan van de komeet Halley op het Zwitsere 10-frankbiljet identiek is aan de baan van komeet Elenin.
quote:
- De filmt toont de afkorting ELE als Extinction Level Event
Oh. En?

quote:
Bijbel (Jesaja 13).
- In de bijbel staat dat er "Wezens uit een ver land van het einde van de hemel" = heelal op aarde zullen komen
Wat heeft dat met Elenin te maken?
quote:
- Deze komen mee met een grote ster
Elenin is geen grote ster.
quote:
- "De aarde zal bevend van haar plaats wijken en de zon zal verduisterd worden"
Wie weet. Maar vooralsnog niet en ook niet door komeet Elenin, Niburu, bruine dwerg, planet X en vul maar in.
quote:
- Babylon zal op hetzelfde moment vallen. (Europa = Babylon, zie het parlementsgebouw in Brussel = de toren van Babel).
Welke argumenten zijn er om aan te nemen dat profetie over Babylon niet over Babylon gaat? En hoezo is Babylon Europa?
quote:
- De wezens zullen zich mengen onder de mensen en zullen zorgen dat je neit kunt kopen of verkopen zonder dat je een merkteken op je hand of voorhoofd hebt (=betaalchipimplantaat) (Openbaringen 13).
Nu moet ik echt heel hard lachen.

quote:
Is Elenin inderdaad door een intelligentie hierheengestuurd, en komen er ruimteschepen mee, die het "Beest" met zich meevoeren?
Eh... nee, daar ziet het toch echt helemaal niet naar uit.

quote:
[i]Zit de serie The Event en V er werkelijk aan te komen?[i]
Hij is er al, op tv en het is vermaak, meer niet.
  Grootste baggeraar 2022 dinsdag 9 augustus 2011 @ 14:28:05 #20
112333 vogeltjesdans
cry me a river
pi_100508355
Op de foto in de OP zie ik een handje op de maan. Dat vind ik pas eng ;(
Op vrijdag 14 mei 2021 @ 23:33 schreef Joopklepzeiker: Zonder twijfel is @vogeltjesdans de grootste smaakmaker en intelligentste persoon van heel KLB.
pi_100508467
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 14:28 schreef vogeltjesdans het volgende:
Op de foto in de OP zie ik een handje op de maan. Dat vind ik pas eng ;(
Ik zie helemaal geen handjes. Dat vind ik zielig.

En tot later maar weer luitjes!
pi_100508659
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 14:31 schreef AVerstraten het volgende:
Ik zie helemaal geen handjes. Dat vind ik zielig.

En tot later maar weer luitjes!
Lol voor een keer dat er echt es iets duidelijk te zien is, zie je het niet ?
Je kan toch de maan lokaliseren op de foto in de OP hoop ik ?
En dan tegen anderen zeggen dat ze zelf maar beter moeten kijken ivm Elenin :D
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 16:18:52 #23
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_100514126
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
pi_100515216
waar is dat handje op de maan of wat het ook mag zijn ?
pi_100515506
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 16:43 schreef Jarheadd het volgende:
waar is dat handje op de maan of wat het ook mag zijn ?
Nou zie foto in OP ... zoek het woordje "Maan" en rechts daarnaast ...
:)
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_100515686
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 14:35 schreef UncleScorp het volgende:

[..]

Lol voor een keer dat er echt es iets duidelijk te zien is, zie je het niet ?
Je kan toch de maan lokaliseren op de foto in de OP hoop ik ?
En dan tegen anderen zeggen dat ze zelf maar beter moeten kijken ivm Elenin :D
Nee want het hele plaatje laadde niet in, dus geen maan, geen handje.

quote:
Is hier al aan de orde geweest. Een flink deel van de baan van Elenin bevindt zich in de asteroïdengordel. Op een aantal foto's van Elenin zie je die dus ook bewegen. Het gaat o.a. om deze asteroïden: 1999 TV671; 4336 Jasniewicz; 2009 TJ9 en 1999 RQ176. Verder zijn er nog een aantal veel kleinere waarvan ik de namen niet zo gauw bij de hand heb, dat zou ik op moeten zoeken.

[ Bericht 23% gewijzigd door AVerstraten op 09-08-2011 17:32:32 ]
pi_100516147
quote:
@Ticker,

Mooie post - Schitterend ! ^O^


@A Verstraten,

Goed theorie dan,

Mag dit misschien dan:

Ik denk dat er nog veel meer van dit soort "komeetjes" de komende 3 jaar naar ons toegeworpen worden.
pi_100516602
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 17:06 schreef Bankfurt het volgende:

[..]

@Ticker,

Mooie post - Schitterend ! ^O^


@A Verstraten,

Goed theorie dan,

Mag dit misschien dan:

Ik denk dat er nog veel meer van dit soort "komeetjes" de komende 3 jaar naar ons toegeworpen worden.
Er komen steeds meer kometen en meteorieten onze kant op.
Dat filmpje had ik trouwens al eerder laten zien, geeft wel aan hoe goed mijn post beken wordt :(
pi_100516628
@Bankfurt

quote:
Mag dit misschien dan:

Ik denk dat er nog veel meer van dit soort "komeetjes" de komende 3 jaar naar ons toegeworpen worden.
Alles mag wat mij betreft. Ik ga er vanuit dat ik dan ook mijn mening mag geven.

Er worden het hele jaar door kometen "naar ons toegeworpen", elk jaar weer, dus ongetwijfeld de komende 3 jaar ook.
pi_100518876
@Vogeltjesdans: er staat een fout in de OP, het vorige deel is #7 maar er wordt verwezen naar #5 :) (volgens mij is het bij de vorige, #7 ook fout gegaan, daar wordt ook verwezen naar #5 ipv #6).

Verder over Elenin:

quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 17:18 schreef AVerstraten het volgende:
@Bankfurt

[..]

Er worden het hele jaar door kometen "naar ons toegeworpen", elk jaar weer, dus ongetwijfeld de komende 3 jaar ook.
Bankfurt & Truthfinder hebben gelijk, er is een zeer sterke toename van het aantal kometen over de afgelopen jaren, dit lijkt voor de toekomst een stijgende trend te zijn.

In oktober 2010 waarschuwt de NASA het witte huis voor kometen en dergelijke die gevaarlijk kunnen zijn voor de aarde. 2 maanden later wordt Elenin 'ontdekt'.

In het rapport komt een sterke toename van kometen en dergelijke naar voren, in een spoiler tag vanwege de afmetingen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Deze pagina is onderdeel van een 10 pagina's tellend rapport. HIER het rapport en een uitwerking ervan. Het rapport is officieel, en in eerste instantie hier gepost: Bron (witte huis)

Er staan op die site nog een paar andere, interessante postings, die verband houden met Elenin:

- Planetary Alignments with Comet Elenin Causing Big Earthquakes
- Doomsday Plane Can Protect The U.S President From Comet Collision
- Comet Elenin Fulfill 2012 Maya and Hopi Prophecy ?
- "Deep Impact" Movie Turning Into Reality, Comet Elenin Matches The Events Happening Now!!

De toename van kometen kan weer verband houden met een theorie waarover ik al eerder heb bericht, namelijk dat de zon een bruine dwerg tweeling heeft (dit is echt geen raar idee, dit zou namelijk ontzettend veel verklaren over ons zonnestelsel), die één keer in de zoveel tijd door de oort wolk heen gaat, en zodoende een groot aantal kometen deze kant op katapulteert. Elenin zou dan een voorbode zijn van deze kometenregen. Meer over deze theorie HIER.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 18:36:49 #31
8372 Bastard
Persona non grata
pi_100519228
http://www.calleman.com/c(...)ceSeptember23-26.htm

Misschien ook leuk om er bij te lezen :)
The truth was in here.
pi_100519959
@Leonell

quote:
De toename van kometen kan weer verband houden met een theorie waarover ik al eerder heb bericht, namelijk dat de zon een bruine dwerg tweeling heeft (dit is echt geen raar idee, dit zou namelijk ontzettend veel verklaren over ons zonnestelsel), die één keer in de zoveel tijd door de oort wolk heen gaat, en zodoende een groot aantal kometen deze kant op katapulteert. Elenin zou dan een voorbode zijn van deze kometenregen.
Even weer een zeurpuntje van mij: ik vind het iets te kort door de bocht om te stellen dat het aantal kometen structureel toeneemt. Dat er meer kometen geregistreerd worden is zeker waar, maar dat is toch iets anders dan een absolute toename en het houdt duidelijk verband met sterk verbeterde waarnemingstechnieken die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Je kunt pas over langere tijd vaststellen of er daadwerkelijk sprake is van een structurele toename.

Wel is het zo dat er de laatste jaren meer kometen van een specifiek type worden gevonden. De vraag is nu: hoe komt dit en kunnen wij meer van dit soort kometen verwachten? Voor zover ik weet is Elenin overigens niet van dit type.

Gecalculeerde schattingen van het aantal kometen in ons zonnestelsel komen uit tussen de 1011 to 1012. En dat zijn er heel, heel veel, dat zijn er biljoenen. Waarom specifiek Elenin een voorbode zou zijn van meer kometen zie ik eerlijk gezegd niet.

[ Bericht 4% gewijzigd door AVerstraten op 09-08-2011 19:36:17 ]
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:02:27 #33
25865 Bill_E
vijf plus 98!
pi_100531443
Middelzware aardbeving in zuidwesten China was er iets voorspelt voor vandaag?
pi_100534825
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 18:26 schreef Leonell het volgende:
@Vogeltjesdans: er staat een fout in de OP, het vorige deel is #7 maar er wordt verwezen naar #5 :) (volgens mij is het bij de vorige, #7 ook fout gegaan, daar wordt ook verwezen naar #5 ipv #6).

Verder over Elenin:

[..]

Bankfurt & Truthfinder hebben gelijk, er is een zeer sterke toename van het aantal kometen over de afgelopen jaren, dit lijkt voor de toekomst een stijgende trend te zijn...
Deze ga ik inlijsten.

*) *) *)

O-)
pi_100536711
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 13:01 schreef semexo het volgende:
Goed, de opmerkelijke feiten op een rij:

- Elenin omgedraaid is NIN(e)-ELE(ven)

Kunnen we deze gewoon schrappen? Klinkklare onzin, omdat het taalgebonden is. In andere talen heeft het nul - niks - nada - geen enkele betekenis.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_100538396
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:02 schreef Bill_E het volgende:
Middelzware aardbeving in zuidwesten China was er iets voorspelt voor vandaag?
Niet met betrekking tot Elenin, voor zover mij bekend is. 5.2 is ook niet bijzonder zwaar. Zoals je HIER (wiki) kunt zien, komt dat vrij vaak voor.

Wel interessant dat je het gegeven aardbevingen-Elenin weer omhoog brengt. Deze bevingen zouden komen door alignments (aarde staat op 1 lijn met Elenin en de Zon en andere planetoïden).

Elenin staat voorlopig niet meer in een aligment, maar op dit moment staat de Aarde wel bijna in een lijn met de Zon en Venus. Er is een onderzoek, gedaan door een Dr. Omerbashich (MIT Massachusetts Institute of Technology), waaruit naar voren komt dat dit soort alignments erg vaak voorkomen bij (zware) aardbevingen. In dat opzicht, is het interessant om te weten dat over een week, op 17 augustus, deze alignment is: Aarde-Mercurius-Zon-Venus. Volgens zijn onderzoek, zou er op die dag dus een (zware) aardbeving moeten plaatsvinden, in ieder geval M6+. In dat onderzoek komt ook naar voren, dat hoe langer de alignment duurt, hoe groter de kans is op een zware aardbeving. Deze keer duurt de alignment Aarde-Mercurius-Zon-Venus maar ongeveer een dag.

Vorig jaar vonden deze aardbevingen bij die aligmnent plaats:

quote:
Earth-Mercury-Sun-Venus Jan 03 2010 Solomon Isles Mw=6.6 d=26.0 km PS
Earth-Mercury-Sun-Venus Jan 03 2010 Solomon Isles Mw=7.1 d=25.0 km PS
Earth-Mercury-Sun-Venus Jan 05 2010 Sandwich Isles Mw=6.8 d=10.0 km PS
Earth-Mercury-Sun-Venus Jan 05 2010 Solomon Isles Mw=6.8 d=15.0 km PS
Dus ik ben benieuwd wat er op 17 augustus gaat gebeuren. (Mw= de kracht, d= de diepte, PS het label wat hij er aan geeft, zie rapport).

Met betrekking tot Elenin is zijn onderzoek interessant, omdat Elenin in een Alignment stond op het moment van zware aardbevingen. Hij heeft, naast alle planeten, Elenin meegenomen in zijn onderzoek.

quote:
Note that strong seismicity during long alignments has mostly to do with the object's orbital inclination (must be virtually coplanar to our solar system for any alignment to occur), relatively low speed, and its en-masse relatively large size. Such sizeable, non-periodic comets, and which have a hyperbolic trajectory virtually coplanar to our solar system, such as the Elenin, are very rare and come at a rate of about a few per century. That is what had made the Elenin so useful for this study.
Elenin stond in een aantal alignments tot nu toe (zie rapport), de volgende bevingen zijn het bekendst, in combinatie met Elenin:

quote:
Chili, 27-10-2010
Elenin-Earth-Sun; Earth-Sun-Jupiter; Sun Feb 27 2010 F Chile Mw=8.8 d=23.0 km CMPS
Elenin-Earth-Sun Feb 27 2010 Chile Mw=6.9 d=35.0 km CS
quote:
Nieuw - Zeeland, 3-9-2010
Earth-Mercury-Sun-Elenin Sep 03 2010 Alaska USA Mw=6.5 d=24.0 km CPS
Earth-Mercury-Sun-Elenin Sep 03 2010 New Zealand Mw=7.0 d=12.0 km CPS

Op diezelfde dag was, zoals je kunt zien, ook een beving in Alaska.
quote:
Japan, 11-3-2011
Elenin-Earth-Sun; Earth-Mercury-Uranus Mar 11 2011 Japan Mw=9.0 d=32.0 km CPS
Een filmpje erover (niet van de onderzoeker) :

Als Elenin invloed heeft op aardbevingen door die alignments, dan is het interessant om te weten dat Elenin op de volgende data weer in een alignment staat:

25/26 september Aarde-Elenin-Zon en bijna Mercurius.
23 november Elenin-Aarde-Zon.

Nog dit over Elenin:
quote:
Elenin’s quick 90 degree swing around the sun before passing Earth’s orbit rules out the brown dwarf explanation. Yet Elenin’s influence on seismic activity on Earth suggests something more than a comet. Despite the paradox over Elenin’s composition and influence, the scientific data points to it causing intense seismic activity as Elenin approaches and aligns with the Earth and other celestial bodies. The dates of September 26 and November 23, 2011 will be very important to watch in terms of high magnitude earthquakes as Elenin swings in a 90 degree arc through the inner solar system, and aligns with both the Earth and the sun.
Voor de liefhebbers het rapport: RAPPORT. Het is in het Engels. Ik heb een site gevonden waar een goede uitleg over de inhoud van het rapport in het Nederlands staat: UITLEG NL
De site van Dr. Omerbashich staat HIER. Ik vind dat overigens een onduidelijke site, maar goed.

Of Elenin daadwerkelijk mede verantwoordelijk is voor aardbevingen blijft natuurlijk maar de vraag. We zullen moeten afwachten of er op de data in september en november een zware beving plaatsvindt. Tegen die tijd is Elenin ook al veel beter zichtbaar.

quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 00:56 schreef Maurice76 het volgende:

[..]

Kunnen we deze gewoon schrappen? Klinkklare onzin, omdat het taalgebonden is. In andere talen heeft het nul - niks - nada - geen enkele betekenis.
In een andere taal heeft het niets te betekenen, maar als de NASA deze naam heeft bedacht, dan is het natuurlijk wél een interessante naam :)
pi_100540499
Ik wil weten wat voor komeet Elenin is, is het wel een vuile ijs bal? ik vind de staart op het moment nogal kort (klein).
pi_100542068
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 02:00 schreef Leonell het volgende:
In een andere taal heeft het niets te betekenen, maar als de NASA deze naam heeft bedacht, dan is het natuurlijk wél een interessante naam :)
Oh, ik heb ook niks tegen de naam, hoor :). Het gaat me puur om het anagram (NIN(e) ELE(ven)) dat erin zou liggen - dat vind ik klinkklare onzin ;).
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_100542285
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 02:00 schreef Leonell het volgende:
Dus ik ben benieuwd wat er op 17 augustus gaat gebeuren. (Mw= de kracht, d= de diepte, PS het label wat hij er aan geeft, zie rapport).
Augustus 2011

quote:
Of Elenin daadwerkelijk mede verantwoordelijk is voor aardbevingen blijft natuurlijk maar de vraag. We zullen moeten afwachten of er op de data in september en november een zware beving plaatsvindt. Tegen die tijd is Elenin ook al veel beter zichtbaar.
Dan nog zal er gesteld worden dat er dagelijks aardbevingen ed. gebeuren en dat dit niet noodzakelijk aan Elenin kan gelinkt worden.
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_100542541
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 10:11 schreef UncleScorp het volgende:

[..]

Augustus 2011

[..]

Dan nog zal er gesteld worden dat er dagelijks aardbevingen ed. gebeuren en dat dit niet noodzakelijk aan Elenin kan gelinkt worden.
Wat natuurlijk ook gewoon waar is.

Edit :niet persoonlijk worden , ontopic graag .

[ Bericht 14% gewijzigd door Summers op 10-08-2011 11:18:41 ]
pi_100542560
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 10:11 schreef UncleScorp het volgende:
(...)
Dan nog zal er gesteld worden dat er dagelijks aardbevingen ed. gebeuren en dat dit niet noodzakelijk aan Elenin kan gelinkt worden.
Volkomen terecht naar mijn mening. Het enige wat meneer Omerbashich doet is selectief en volstrekt willekeurig "alignments" (volgens zijn eigen opvatting) linken aan aardbevingen. Hij stelt dat de "getijdenkracht" van komeet Elenin deze aardbevingen veroorzaakt, maar maakt op geen enkele manier ook maar enigszins aannemelijk hoe dit dan in zijn werk zou moeten gaan. Hij spreekt zichzelf ook tegen, want hij linkt ook aardbevingen aan "alignments" zonder Elenin. Daarnaast presenteert hij "alignments" waar noch de zon noch de maan in voorkomen. Kortom: oliekoek wat mij betreft.
pi_100542816
In de vorige topics hierover heb ik gelezen dat Elenin een grote invloed zou kunnen hebben op de aarde waaardoor aardbevingen etc zouden kunnen onstaan en andere natuursverschijnselen extreme vormen aan zouden nemen.

Aangezien Elenin eerst langs de zon komt, zouden deze invloeden daar eerder zichtbaar moeten zijn dus, daarom vind het best schokkend dat vanacht/gister een extreem grote solarflame heeft plaatsgevonden, groter als in jaren gemeten.
Sinds de zon weer actiever is geworden, was de grootste solarflame kracht gemeten X2.2, waar deze van gisteren X6.9 was, 3x zo groot!! niet normaal...

Ik word hier niet vrolijk van, weet niet of het door elenin komt, maar zou kunnen als elenin groots is, maar er staat echt wel iets te gebeuren, daar begin ik wel van overtuigd te worden.

Links/info:
MAJOR SOLAR FLARE: This morning at 0805 UT, sunspot 1263 produced a powerful X7-class solar flare. NASA's Solar Dynamics Observatory captured the explosion's extreme ultraviolet flash:

The brunt of the explosion was not Earth directed. Nevertheless, a minor proton storm is in progress around our planet, which could affect satellites in high-altitude orbits. Also, radiation from flare created waves of ionization in Earth's upper atmosphere, briefly disrupting communications at some VLF and HF radio frequencies.

SOHO coronagraphs show a CME emerging from the blast site. The cloud will probably miss Earth. At this time, however, we cannot rule out a glancing blow from the flank of the CME on or about August 11th. Stay tuned for updates
www.spaceweather.com


Mooi extra filmje, nog iets beter te zien:
http://sdowww.lmsal.com/s(...)1-193-171_N17W71.mov
Nog een extra filmpje,
http://spaceweather.com/s(...)a5uae2g2uj937tr80dt4
pi_100542854
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 08:35 schreef Truthfinder7 het volgende:
Ik wil weten wat voor komeet Elenin is, is het wel een vuile ijs bal? ik vind de staart op het moment nogal kort (klein).
Kometen bestaan voor ongeveer 85% uit ijs. De rest is gruis, van verschillende samenstelling, stof, ijzerdeeltjes, bevroren gassen. Er is geen reden om aan te nemen dat Elenin anders is.

Het kan zijn dat de staart gaat tegenvallen. Helaas gebeurt dat weleens. :-(

quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 10:31 schreef WallieP het volgende:
In de vorige topics hierover heb ik gelezen dat Elenin een grote invloed zou kunnen hebben op de aarde waaardoor aardbevingen etc zouden kunnen onstaan en andere natuursverschijnselen extreme vormen aan zouden nemen.

Aangezien Elenin eerst langs de zon komt, zouden deze invloeden daar eerder zichtbaar moeten zijn dus, daarom vind het best schokkend dat vanacht/gister een extreem grote solarflame heeft plaatsgevonden, groter als in jaren gemeten.
Sinds de zon weer actief was, is de grootste solarflame kracht gemeten X2.2, waar deze van gisteren X6.9 was, 3x zo groot!! niet normaal...

Ik word hier niet vrolijk van, weet niet of het door elenin komt, maar zou kunnen als elenin groots is, maar er staat echt wel iets te gebeuren, daar begin ik wel van overtuigd te worden.
(...)
Komeet Elenin heeft geen enkele invloed op de zon, daarvoor is hij veel te klein en heeft hij veel te weinig massa. Andersom is wel het geval: de invloed van de zon zorgt ervoor dat de komeet een coma en een of meer staarten ontwikkelt.

Het is normaal dat de zon op gezette tijden extra heftig gedrag vertoont, dat hoort bij het zon-zijn. De aarde zal daar geen grote hinder van ondervinden.

[ Bericht 42% gewijzigd door AVerstraten op 10-08-2011 10:38:03 ]
pi_100542932
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread737750/pg1

(let wel: ATS is door de CIA geinfiltreerd, maar toch een leuke thread daarzo).
pi_100543053
quote:
Komeet Elenin heeft geen enkele invloed op de zon, daarvoor is hij veel te klein en heeft hij veel te weinig massa. Andersom is wel het geval: de invloed van de zon zorgt ervoor dat de komeet een coma en een of meer staarten ontwikkelt.

Het is normaal dat de zon heftig gedrag vertoont. Dat hoor bij het zon-zijn. De aarde zal daar geen grote hinder van ondervinden.

Er dus vanuitgaande dat Elenin klein is, mocht deze groot zijn heeft hij wel invloed @ de zon.

Hiernaast, dit is geen normaal heftig gedrag wat bij de zon hoort... wat ik al zei: de afgelopen jaren sinds de zon weer actief is, is er max een kracht van X2.2 gemeten, nu is het X6.9. Ik geloof wel dat je verstand van zaken heb, maar dit is dus echt niet normaal...
pi_100543066
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 10:35 schreef Bankfurt het volgende:
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread737750/pg1

(let wel: ATS is door de CIA geinfiltreerd, maar toch een leuke thread daarzo).
Dat rode kruis is hier toch al ruimschoots besproken en afgeserveerd? Het is Google dat een plaatje niet kan vinden. Staat ook in de thread waar jij naar linkt.
pi_100543156
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 10:39 schreef WallieP het volgende:

[..]
Hiernaast, dit is geen normaal heftig gedrag wat bij de zon hoort... wat ik al zei: de afgelopen jaren sinds de zon weer actief is, is er max een kracht van X2.2 gemeten, nu is het X6.9. Ik geloof wel dat je verstand van zaken heb, maar je kan niet alles ontkrachten en doen of het normaal is , of dat er niets gebeurt is.
Veel gedrag van sterren, hoe heftig ook, valt binnen het normale gedragsspectrum.
quote:
Er dus vanuitgaande dat Elenin klein is, mocht deze groot zijn heeft hij wel invloed @ de zon.
Elenin is klein. Maar niet alleen dat, zijn massa is ook zeer gering, waardoor hij volstrekt niet in staat is om voldoende zwaartekracht te genereren om ook maar enige invloed uit te oefenen op de zon.
pi_100543385
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 08:35 schreef Truthfinder7 het volgende:
Ik wil weten wat voor komeet Elenin is, is het wel een vuile ijs bal? ik vind de staart op het moment nogal kort (klein).
Valt toch wel mee, voor de grote van Elenin ivm staart vind ik wel goed eigenlijk
http://sungrazer.nrl.navy(...)nin_6aug2011_hi1.mov
pi_100543422
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:02 schreef Bill_E het volgende:
Middelzware aardbeving in zuidwesten China was er iets voorspelt voor vandaag?
Door doctor Omer? Volgens mij niet, anders hadden we het vast al wel gehoord van zijn aanhangers, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik zijn voorspellingen niet echt bij hou.
pi_100543639
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 10:43 schreef AVerstraten het volgende:

[..]

Elenin is klein. Maar niet alleen dat, zijn massa is ook zeer gering, waardoor hij volstrekt niet in staat is om voldoende zwaartekracht te genereren om ook maar enige invloed uit te oefenen op de zon.
Ik ben het hier wel mee eens (in de zin dat dat geldt voor de komende maanden, en ik hou er andere ideen op na w.b.t. de gravitatie wetten).

Waar ik vooral benieuwd naar ben is of dat object "Elenin" Electromagnetische golven c.q. radiogolven of dergelijke signalen uitzendt; of gaat uitzenden; en bepaalde "boodschappen" afgeeft.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')