Gewoon ff ruiken/proeven en beoordelen of het bij je gerecht past. Had een tijdje terug koriander in een pompoenrisotto gemikt en dat maakte alle verschil van de wereld.quote:Op zaterdag 13 november 2010 16:41 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik ben nogal een miep met kruiden, dat is bij mij juist het punt waar het mis gaat!
Tijdje terug vroeg iemand hier waar je halloumi kunt kopen en mijn interesse was gewekt. Ik vond het hier net toevallig bij de kaasboer, maar wat kan ik er eigenlijk verder mee dan leuk naar de kaas kijken?
Ik dacht dat de verhouding 1:7 was. Voor elke dierlijke kcal zijn er 7 nodig om hem te maken. Dus inderdaad zeer inefficiënt.quote:Op maandag 8 november 2010 00:18 schreef Zwansen het volgende:
Wat zijn jullie beweegredenen om geen vlees te eten? Puur vanwege de bio-industrie?
Het grootste argument wat ik persoonlijk ook valide vind, is het feit dat er zo gruwelijk veel energie, voeding, water, etc. in een dier moeten worden gestopt voor het vlees op tafel ligt. Iemand de precieze cijfers?
Met het stijgende aantal mensen op aarde is dit gewoon niet meer haalbaar lijkt me en natuurlijk zeer inefficiënt.
Gourmetten kan prima als vegetariër als je wat creativiteit aan de dag legt.quote:Op zaterdag 27 november 2010 09:59 schreef GimmeGore het volgende:
*schup*
Het is weer bijna december, mijn ouders hebben de gourmetstellen alvast weer van zolder gehaald (om te kijken of ze het nog doen )
Maar voor het eerst eet ik geen vlees en vis mee.
Maar wat is er lekker om te gourmetten voor een vegetariër?
Wat zijn dingen die behoorlijk werken in zo'n klein pannetje? Valess voor op de gourmet heb ik nog nooit gezien
Ik vind bleekselderij zo smerig, maar toch even deze quoten om misschien eens te proberenquote:Op maandag 25 oktober 2010 20:37 schreef Njosnavelin het volgende:
Ik heb dit ook al in het risotto-topic geplaatst, maar plaats hem hier ook nog
Ik heb gisteren deze vegetarische risotto gemaakt.
Was echt heel lekker, al zeg ik het zelf
Ik heb het zelf zonder gemaakt (had het niet in huis ), was ook lekkerquote:Op donderdag 2 december 2010 20:45 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ik vind bleekselderij zo smerig, maar toch even deze quoten om misschien eens te proberen
Ja, ben ik ook wel benieuwd naar. Veel verder dan wokken kom ik met sommige groenten niet. Wokken kan je zo'n beetje alles Als je iets vraagt verstaan ze maar de helft, dus dat wordt 'm ook niet.quote:Op dinsdag 7 december 2010 12:36 schreef GimmeGore het volgende:
Ik ben wel benieuwd naar je recepten met exotische groente.
Ik zie vaak dingen bij de Toko waarvan ik denk:"dat wil ik wel eens proberen, dat ruikt lekker/ziet er lekker uit"
Maar dan weet ik niet wat ik er mee moet
In Japan hebben ze tofu, en age (gefrituurde tofu, komt vaak in platte plakjes). Ik heb later 2 keer in restaurants age gekregen nadat ik "tahoe" bestelde. Ik weet niet of dit toeval is of dat er wel degelijk verschil in zit. Tofu is in ieder geval een Japans/Chinees woord.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 15:18 schreef rijsttafel het volgende:
Tahoe en tofu is overigens precies hetzelfde. Het ene is de Indische benaming, het andere de Chinese geloof ik.
Ik heb precies hetzelfde. Eén verschil: Een feestmaaltijd is voor mij geen stuk vlees Maar juist vegetarisch.quote:Op woensdag 8 december 2010 18:20 schreef Tanin het volgende:
[..]
Ik ben zelf een soort halve vegetarier. Wat mij betreft zijn we alleseters, en is er niets mis mee om een stukje vlees te eten als zijnde feestmaaltijd, maar er is geen reden om dat elke dag te doen.
Als we (bij wijze van spreken) de dieren die ons van melk en eieren voorzien op zouden eten nadat ze overlijden, en voorderest geen dieren houden om vlees te "kweken" dan lijkt me dat zeer menselijk.
Ik koop derhalve nooit vlees, maar als iemand anders het me voorschotelt doe ik er niet moeilijk over. Ook bouillon en gelatine eet ik gewoon, omdat het op het moment (als student) te moeilijk is dit te weren.
Hehe. Was ook een wonder dat 't hier in een keer goed ging . Had je 't vocht er wel goed uitgeperst?quote:Op woensdag 8 december 2010 19:22 schreef Bob. het volgende:
Ik heb echt falafel trauma's. Was er een hele tijd mee bezig geweest, en nadat ik ze in de friteuse gooide ontplofte ze, een voor een.
Gelukkig kan ik hier in de buurt hele lekkere kant en klare falafel kopen.
Er stond in het Natuurwinkel-magazine wel een leuk recept daarvoor, bief of paddestoelen in een lekkere saus, met polenta, geloof ik.quote:Op maandag 13 december 2010 15:33 schreef rijsttafel het volgende:
Wat eten jullie met kerst? Ik kook (samen met m'n moeder) voor m'n familie en moet nog even bedenken wat Gerechten die zowel mét als zonder vlees te eten zijn ofzo.
Goeie!quote:Op maandag 13 december 2010 15:33 schreef rijsttafel het volgende:
Wat eten jullie met kerst? Ik kook (samen met m'n moeder) voor m'n familie en moet nog even bedenken wat Gerechten die zowel mét als zonder vlees te eten zijn ofzo.
Welk boek? Ziet er lekker uit namelijkquote:Op maandag 13 december 2010 16:54 schreef lemonlime het volgende:
(Ja, de helft komt uit een Nigella-kookboek )
vegetariers kannibalen? 'jullie' zijn nog veel erger dan wij vlees-etersquote:Op zondag 26 december 2010 20:18 schreef rijsttafel het volgende:
Zo, zijn we de Kerst weer vegetarisch doorgekomen? Het was lekker hier!
Zal deze ook nog even in dit topic posten M'n maal op kerstavond:
[ afbeelding ]
toch ook nog een lekker stukje vlees op deze kaart, nietwaar?
Zit er wel kaas op of is het kaasachtige spul dit:quote:Op zaterdag 1 januari 2011 16:20 schreef ChipsZak. het volgende:
Weet iemand of de pizza'tjes (piccolini's van Wagner) vegetarisch zijn? Er staat wel een V van vegetarisch op, maar is de kaas dan ook plantaardig gestremd?
Er zit altijd een beetje kaas op, omdat ze het anders geen kaas mogen noemen.quote:Op zaterdag 1 januari 2011 17:22 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Zit er wel kaas op of is het kaasachtige spul dit:
[ afbeelding ]
Dat kan ik mij ook nog herinneren idd, maar ik kan dat niet meer terugvinden, .quote:Op zaterdag 1 januari 2011 18:14 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Er zit altijd een beetje kaas op, omdat ze het anders geen kaas mogen noemen.
Dit is overigens eerder langsgekomen in deze reeks, toen had iemand naar de fabrikant gemaild en bleken pizza's inderdaad vegetarisch. Ik weet echter niet meer welke fabrikant dat was.
Daar wordt niets uitgelegd volgens mij, of bedoel je in de reacties?quote:Op maandag 30 mei 2011 22:28 schreef Weird- het volgende:
Over de docu: zie hier waarom het een vrij slechte en suggestieve documentaire was.
Ben te lui om alles over te typen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |