abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 20 februari 2012 @ 16:30:59 #226
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_108191005
'Britse regering wil internetgebruik realtime kunnen monitoren'

Op initiatief van de veiligheidsdiensten werkt de Britse regering aan wetgeving die het mogelijk moet maken om realtime telefoon- en internetverkeer te monitoren. Privacybeschermers kwalificeren de voorstellen als onacceptabel en gevaarlijk.

Dat meldt The Telegraph op basis van niet nader genoemde bronnen. Volgens de krant wordt er in het kader van nieuwe antiterrorismewetgeving gewerkt aan voorstellen voor het Communications Capabilities Development Programme. Daarin worden internetproviders en telecombedrijven verplicht om onder andere gegevens over telefonie- en dataverkeer een jaar lang in databases op te slaan. De inhoud van telefoongesprekken of e-mailberichten zou niet worden bewaard, maar in de databases moeten wel contactgegevens als telefoonnummers, ip-adressen en e-mailadressen zijn terug te vinden.

De databases zouden door inlichtingendiensten als MI5, MI6 en de politie realtime doorzocht moeten kunnen worden. Zo zou bijvoorbeeld een verdacht persoon die mobiele telefoongesprekken voert razendsnel opgespoord kunnen worden. De voorstellen zouden echter nog verder gaan: ook gebruikers van sociale-netwerksites zouden in kaart gebracht moeten worden. Zo willen de voorstanders inzicht krijgen in berichten die gebruikers van onder andere Facebook en Twitter naar elkaar sturen, terwijl zelfs communicatie tussen de spelers van multiplayergames te volgen zou moeten zijn.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zou al twee maanden onderhandelingen zijn aangegaan met bedrijven als O2, BT, Vodafone en Virgin Media, terwijl de wetsvoorstellen in mei door de Britse regering openbaar gemaakt kunnen worden. Hoewel de Conservatieve premier Cameron bij zijn aantreden nog beloofde de privacy hoog in het vaandel te hebben, lijken de inlichtingendiensten met succes druk te hebben uitgeoefend om een eerder gesneuveld wetsvoorstel van de regering Blair nieuw leven in te blazen.

Britse voorvechters voor de privacy hebben al afwijzend gereageerd op de plannen voor een 'spionagewet'. Zo spreekt de Open Rights Group van een onacceptabele 'systematische methode' om alle digitale communicatie van burgers af te tappen. Naast de vraag of de voorstellen technisch haalbaar zijn, stelt de organisatie dat de opgeslagen informatie hoogst aantrekkelijk is voor hackers. Ook zouden internetproviders misbruik kunnen maken van de verzamelde data van hun gebruikers, bijvoorbeeld voor gerichte reclame. Vanuit de organisatie Privacy International klinken soortgelijke geluiden, maar een regeringswoordvoerder laat in een reactie aan de Britse krant weten dat de wetgeving nodig is om criminaliteit en terrorisme effectief te kunnen bestrijden.

Tweakers
  woensdag 22 februari 2012 @ 19:28:44 #227
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_108274107
quote:


Europese Hof gaat zich buigen over ACTA

Door Joost Schellevis, woensdag 22 februari 2012 13:34, views: 13.209

Het Europese Hof van Justitie gaat zich buigen over het antipiraterijverdrag ACTA. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt. Pas als het EU-Hof zijn oordeel over het verdrag heeft uitgesproken, beslist het Europees Parlement erover.

Eurocommissaris Karel de Gucht van Handel heeft dat bekendgemaakt, schrijft NU.nl. Het is onduidelijk wanneer het Europese Hof van Justitie zijn oordeel over het verdrag gaat uitspreken; een zaak bij het Hof kan jaren duren. Pas nadat het hof het verdrag heeft behandeld, beslist het Europees Parlement over ratificatie. Hierdoor zou ratificatie van het verdrag flinke vertraging kunnen oplopen.

De ophef over het ACTA-verdrag, waarover jarenlang werd onderhandeld, is in de afgelopen tijd flink toegenomen. In verschillende landen worden plotseling twijfels uitgesproken over het verdrag, zoals door de Nederlandse Tweede Kamer en het Belgische parlement. Diverse landen, waaronder Duitsland en Tsjechië, hebben ondertekening uitgesteld. Polen heeft zich zelfs helemaal van het verdrag afgekeerd.

Volgens critici perkt het verdrag de vrijheid van internetgebruikers in, hoewel de onderhandelaars altijd hebben volgehouden dat dat niet het geval is. Het verdrag is bedoeld om piraterij op het internet en de handel in namaakartikelen tegen te gaan; de maatregelen die daarbij worden voorgesteld, gaan volgens critici te ver.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  maandag 27 februari 2012 @ 20:07:45 #228
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_108476114
Van de FP:
quote:
Advies: Sla vingerafdrukken centraal op
Nederland • Geschreven door Novum op 27-02-2012 @ 15:36

Het kabinet moet opnieuw overwegen om vingerafdrukken uit het paspoort centraal op te slaan. Dat staat in een rapport over de invoering van het biometrische paspoort dat maandag is overhandigd aan minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA).

De auteur van het rapport, Roel Bekker, concludeert dat de huidige situatie niet overeenkomt met de hooggespannen verwachtingen van tien jaar geleden. Het biometische paspoort is niet mislukt, maar levert ook niet veel op. Zo is er geen centrale opslag en worden de vingerafdrukken aan de grens niet gecontroleerd. Ook is geen automatische controle bij het gemeenteloket.

Nederland wilde de vingerafdrukken aanvankelijk centraal opslaan om te voorkomen dat mensen meerdere paspoorten op verschillende namen aanvroegen. Vanwege problemen met de privacy en beveiliging werd daarvan afgezien.

Bekker adviseert het kabinet om te zoeken 'naar de marges' voor een iets andere aanpak, die rekening houdt met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Behalve een nieuw besluit over een centraal vingerafdrukkenregister gaat het bijvoorbeeld om een proef om vingerafdrukken standaard te verifiëren bij de uitgifte van reisdocumenten.

Het rapport concludeert verder dat het biometrische paspoort is ingevoerd binnen de kaders die de politiek daarvoor had gesteld. De Tweede Kamer is altijd goed op de hoogte gehouden. Wel had er meer ruimte moeten zijn voor 'ambtelijk tegenspel', zodat meer rekening had kunnen worden gehouden met technologische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Volgens Spies maakt het rapport duidelijk op welke onderdelen het besluitvormingsproces 'niet vlekkeloos' is verlopen. Er is een aantal lessen te trekken, aldus de bewindsvrouw. Zij komt later met een inhoudelijke reactie.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:20:10 #229
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_108816198
Ook 'three strikes out' in Engeland

LONDEN - Het Britse Hooggerechtshof heeft zich dinsdag geschaard achter de nieuwe wetgeving met betrekking tot auteursrecht.

De Digital Economy Act, die vergelijkbaar is met wetgeving in Frankrijk en Ierland, dwingt internetproviders een reeks waarschuwingen te sturen naar gebruikers die verdacht worden van het illegaal delen van muziek en films.

Uiteindelijk moeten de providers mensen die herhaaldelijk de waarschuwingen negeren afsluiten van internet.

Daarmee kiest het hof de kant van de muziekindustrie en verliezen internetproviders de strijd over het online delen van bestanden.

Controverse

De controverse over de Britse wetgeving lijkt op discussies die elders werden gevoerd over het handhaven van het auteursrecht. Filmstudio's, platenlabels en andere creatieve organisaties menen dat er regels nodig zijn om de stroom van illegale content op internet in te dammen.

Internetproviders en organisaties die zich inzetten voor burgerrechten vrezen echter dat dit beleid leidt tot een inperking van de vrijheid van meningsuiting.

Privacy

De Britse provider BT Group en TalkTalk Telecom Group vochten de Digital Economy Act aan. Zij zijn van mening dat de wetgeving onnodig duur is en een inbreuk is op de privacy van internetgebruikers. Een lagere rechtbank wees de bezwaren af en dit besluit werd dinsdag door het Hooggerechtshof bekrachtigd.

"Opnieuw kiest de rechter de kant van de bijna twee miljoen mensen die werkzaam zijn in de creatieve industrie en wier levensonderhoud in gevaar is, omdat dagelijks content wordt gestolen", aldus Christine Payne van acteursvakbond Equity.

David Puttnam, directeur van de Film Distributors' Association, zei te hopen dat de uitspraak een eind maakt aan een 'lang hoofdstuk van onzekerheid'.

nu.nl
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:23:45 #230
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_108816372
'Kabinet schendt privacy miljoenen mensen'

Het kabinet heeft volgens de Volkskrant mogelijk de privacy van miljoenen mensen geschonden. Zonder dat huurders ervan wisten, heeft de Belastingdienst de inkomensgegevens van huurder doorgegeven aan huisbazen.

Daarover schrijft de Volkskrant. In de Tweede Kamer wordt vandaag pas het wetsvoorstel besproken dat het doorgeven van zulke informatie aan verhuurders toestaat. De gegevens werden verstrekt om het scheefhuren tegen te gaan, waarbij mensen met hoge inkomens heel weinig huur betalen.

Corporaties en verhuurders weten nu in veel gevallen niet hoeveel iemand verdient.

Trouw


'Kabinet schendt privacy miljoenen huishoudens'

Het kabinet heeft mogelijk de privacywetgeving geschonden. In de afgelopen weken heeft het inkomensgegevens van huurders doorgegeven aan huisbazen. In totaal gaat het om miljoenen huishoudens.

De overheid heeft nagelaten huurders daarvan op de hoogte te stellen en dat is strijdig met de Wet bescherming persoonsgegevens, zegt advocatenkantoor Kennedy Van der Laan. Voordat de Belastingdienst informatie over iemand doorgeeft, moet de persoon in kwestie daar wel over worden ingelicht.

Huurdersvereniging Woonbond, die opdracht had gegeven voor het onderzoek, raadt huurders aan een klacht in te dienen bij het College Bescherming Persoonsgegevens.

Saillant is bovendien dat de gegevens al worden verstrekt voordat de Eerste en Tweede Kamer hebben ingestemd met de wet die bepaalt dat verhuurders die inkomensgegevens moeten krijgen. Het wetsvoorstel wordt vandaag besproken in de Tweede Kamer.

Scheefhuurders
Het conflict draait om de wet waarmee het kabinet scheefhuurders wil aanpakken om op die manier de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren. Het kabinet wil 'te rijke' huurders in sociale huurwoningen jaarlijks een extra huurverhoging van 5 procent opleggen.

In het regeerakkoord wordt ook een definitie van 'te rijk' gegeven: huishoudens met een jaarinkomen boven de 43 duizend euro. Het gaat naar schatting om 420 duizend huurders. Maar omdat woningcorporaties en verhuurders niet weten hoeveel hun huurders verdienen, krijgen zij die informatie nu van de Belastingdienst
Voormalig minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner oogstte al stevige kritiek op dit wetsvoorstel van zijn belangrijkste adviseurs.

Belangenafweging
'Het CBP mist een belangenafweging van de gevolgen van dit wetsvoorstel voor de persoonlijke levenssfeer van de burger', schreef het College Bescherming Persoonsgegevens vorig jaar. De privacywaakhond raadde aan de wet 'zo niet in te dienen'.

De Raad van State betwijfelt of de wet zijn doel bereikt. Veel van de huishoudens met een inkomen rond de 43 duizend euro hebben volgens de raad geen alternatief. 'Het woningaanbod dat voor deze groep beschikbaar en betaalbaar is, laat te wensen over.'

Rechten van de Mens
Ook op andere punten heeft Kennedy Van der Laan stevige bedenkingen. Volgens het kantoor schendt de minister naast de Nederlandse privacywetgeving ook het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft al enkele klachten over de nieuwe regels binnengekregen.

Wij lopen nog niet vooruit op het onderzoek van Kennedy Van der Laan, zegt een woordvoerder van minister Liesbeth Spies (die Donner begin dit jaar opvolgde). Zij beklemtoont dat de staatssecretaris van Financiën een 'ontheffing' heeft gegeven om de gegevens al voor de ingang van de wet vrij te geven. 'Zo kunnen huurders die 5 procent meer huurverhoging krijgen daar ruim voor de jaarlijkse huurverhoging van op de hoogte worden gesteld', aldus de woordvoerder.

Volkskrant

[ Bericht 66% gewijzigd door AchJa op 07-03-2012 12:32:21 ]
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:31:04 #231
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_108816686
Nominaties Big-Brother awards bekend

Negen genomineerden maken kans op een Big Brother Award, de prijs voor de grofste privacyschenders van het afgelopen jaar. De winnaars worden bekend gemaakt op 7 maart, tijdens een awardsgala in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Vanaf vandaag start de periode waarin het Nederlandse publiek kan stemmen voor de publieksprijs.

De nominaties
In de categorie overheid: De gemeente Rhenen vanwege het voornemen om voor Koninginnedag preventieve huiszoekingen te doen bij inwoners. Het Korps Landelijke Politiediensten vanwege het gebruik van omstreden spyware en het opnieuw hacken van hacking-slachtoffers. En de Politie- en Opsporingsdiensten vanwege het niet naleven van verplichte privacycontroles.

In de categorie personen: VVD-kamerlid Afke Schaart vanwege haar systematische privacy-onvriendelijke stemgedrag. Minister Edith Schippers vanwege het forceren van een private doorstart van het EPD, nadat het wetsvoorstel in de Eerste Kamer op privacybezwaren was gestrand. En staatssecretaris Fred Teeven vanwege zijn niet aflatende inzet om privacywetgeving af te zwakken.

In de categorie bedrijven: Vervoersbedrijf Connexxion vanwege het meewerken met de vreemdelingendienst bij het oppakken van buspassagiers met ‘negroïde uiterlijk’ die geregeld naar welgestelde gemeentes reisden. Facebook, omdat zij ondanks een reeks aan privacymissers op privacygebied naar de beurs gaat met de persoonsgegevens van gebruikers. En telecombedrijf KPN vanwege het gebruik van de omstreden technologie Deep Packet Inspection om het internetverkeer van haar klanten nauwkeurig in kaart te brengen. De jury heeft een bijzondere vermelding in het leven geroepen voor het inmiddels failliete, DigiNotar, omdat ze de betrouwbaarheid van communicatie van Iraanse en Nederlandse burgers in gevaar hebben gebracht.

De reden voor de nominatie wordt door Connexxion betwist.

De jury
Deze nominaties zijn door een deskundige jury geselecteerd uit inzendingen van het Nederlandse publiek. De jury bestaat uit publiciste Karin Spaink (voorzitter), journaliste en Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg, professor Media- en Telecommunicatierecht Nico van Eijk, rapper en privacyvoorvechter Typhoon en professor IT & Auditing en partner bij KPMG Edo Roos Lindgreen. De jury heeft haar keuze volledig onafhankelijk gemaakt.

Lees hier de uitgebreide juryoverwegingen in het Juryrapport Big Brother Awards 2011 (PDF).

De Publieksprijs
Ook het publiek kan iets terug doen tegen de grofste privacyschendingen. Via deze pagina kan iedereen stemmen op wie in zijn ogen de privacy het meest heeft geschonden. Aan de persoon of instelling die de meeste stemmen krijgt, zal tijdens de Big Brother Awards de Publieksprijs worden uitgereikt.

Het programma
Martijn de Greve zal het awardsgala presenteren. Er zijn optredens van columnist Kustaw Bessems en jurylid Typhoon, het geheel wordt begeleid door visuals van kunstenaarscollectief WERC.

Over de Big Brother Awards
Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom organiseert de Big Brother Awards. De prijs vraagt op een vrolijke manier aandacht voor privacymissers en geeft een overzicht van de toestand van dit grondrecht in 2011. Deze achtste Nederlandse editie van de Big Brother Awards wordt georganiseerd in samenwerking met Pakhuis de Zwijger.

Big Brothers awards

Vanavond 20:00 live stream.

[ Bericht 1% gewijzigd door AchJa op 07-03-2012 12:36:43 ]
  woensdag 7 maart 2012 @ 23:49:00 #232
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_108848387
quote:
Teeven, Schippers en KLPD winnen ‘Big Brother Award’

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) heeft vanavond een publieksprijs gekregen voor ‘grofste privacyschender’ van het jaar. De staatssecretaris won volgens de organisatie met grote meerderheid de publieksprijs van de Big Brother Awards ‘vanwege zijn niet aflatende inzet om privacywetgeving af te zwakken’. Ook Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) kregen een prijs.

De winnaars van de achtste editie van de Big Brother Awards werden vanavond bekendgemaakt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Behalve het publiek deelde ook de jury prijzen uit. Deze prijzen waren onderverdeeld in drie categorieën: overheid, personen en bedrijven.

Schippers kreeg een Big Brother Award in de categorie personen. Schippers pleitte voor een doorstart van het elektronisch patiëntendossier, ondanks dat het wetsvoorstel in de Eerste Kamer op privacybezwaren was gestrand.

Het KLPD kreeg de prijs in de categorie overheid vanwege het gebruik van afluistersoftware. Van de drie genomineerde bedrijven won Facebook, dat ‘ondanks een reeks aan privacymissers op privacygebied naar de beurs gaat met de persoonsgegevens van gebruikers’.

Bits of Freedom, dat zich inzet voor digitale burgerrechten, organiseert de Big Brother Awards. De prijs moet op een vrolijke manier aandacht vragen voor privacymissers en een overzicht geven van de toestand van dit grondrecht het voorgaande jaar.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 8 maart 2012 @ 15:48:32 #233
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_108865733
Terechte 'winnaars'
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
  vrijdag 16 maart 2012 @ 18:15:33 #234
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_109176431
Amerika bouwt digitale Big Brother. Data opslag centrum van 2 miljard dollar en geheime de-cryptie supercomputer. Waarom de af te luisteren data selecteren? Je pakt gewoon alles.

quote:
quote:
Under construction by contractors with top-secret clearances, the blandly named Utah Data Center is being built for the National Security Agency. A project of immense secrecy, it is the final piece in a complex puzzle assembled over the past decade. Its purpose: to intercept, decipher, analyze, and store vast swaths of the world’s communications as they zap down from satellites and zip through the underground and undersea cables of international, foreign, and domestic networks. The heavily fortified $2 billion center should be up and running in September 2013. Flowing through its servers and routers and stored in near-bottomless databases will be all forms of communication, including the complete contents of private emails, cell phone calls, and Google searches, as well as all sorts of personal data trails—parking receipts, travel itineraries, bookstore purchases, and other digital “pocket litter.” It is, in some measure, the realization of the “total information awareness” program created during the first term of the Bush administration—an effort that was killed by Congress in 2003 after it caused an outcry over its potential for invading Americans’ privacy.
quote:
Before yottabytes of data from the deep web and elsewhere can begin piling up inside the servers of the NSAs new center, they must be collected. To better accomplish that, the agency has undergone the largest building boom in its history, including installing secret electronic monitoring rooms in major US telecom facilities. Controlled by the NSA, these highly secured spaces are where the agency taps into the US communications networks, a practice that came to light during the Bush years but was never acknowledged by the agency. The broad outlines of the so-called warrantless-wiretapping program have long been exposedhow the NSA secretly and illegally bypassed the Foreign Intelligence Surveillance Court, which was supposed to oversee and authorize highly targeted domestic eavesdropping; how the program allowed wholesale monitoring of millions of American phone calls and email. In the wake of the programs exposure, Congress passed the FISA Amendments Act of 2008, which largely made the practices legal. Telecoms that had agreed to participate in the illegal activity were granted immunity from prosecution and lawsuits. What wasnt revealed until now, however, was the enormity of this ongoing domestic spying program.

quote:
So the agency had one major ingredienta massive data storage facilityunder way. Meanwhile, across the country in Tennessee, the government was working in utmost secrecy on the other vital element: the most powerful computer the world has ever known.

The plan was launched in 2004 as a modern-day Manhattan Project. Dubbed the High Productivity Computing Systems program, its goal was to advance computer speed a thousandfold, creating a machine that could execute a quadrillion (1015) operations a second, known as a petaflopthe computer equivalent of breaking the land speed record. And as with the Manhattan Project, the venue chosen for the supercomputing program was the town of Oak Ridge in eastern Tennessee, a rural area where sharp ridges give way to low, scattered hills, and the southwestward-flowing Clinch River bends sharply to the southeast. About 25 miles from Knoxville, it is the secret city where uranium- 235 was extracted for the first atomic bomb. A sign near the exit read: what you see here, what you do here, what you hear here, when you leave here, let it stay here. Today, not far from where that sign stood, Oak Ridge is home to the Department of Energys Oak Ridge National Laboratory, and its engaged in a new secret war. But this time, instead of a bomb of almost unimaginable power, the weapon is a computer of almost unimaginable speed.


[ Bericht 0% gewijzigd door Papierversnipperaar op 16-03-2012 20:24:49 ]
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 27 maart 2012 @ 09:01:46 #235
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_109557693
Belonen werkt beter dan straffen:

quote:
Schiphol start proef met zelf scannen paspoort – halfuur minder wachttijd

Reizigers op Schiphol kunnen vanaf morgen zelf hun paspoort scannen. Het gaat vooralsnog om een proef. De maatregel is bedoeld om de lange wachtrijen bij de paspoortcontroles terug te dringen. Dat schrijft De Telegraaf.

De bedoeling is het systeem later dit jaar volledig in gebruik te nemen. Tegen die tijd moeten er ruim dertig volautomatische paspoortscans staan op de luchthaven. Reizigers hoeven dan niet meer in de rij te wachten tot een medewerker van de marechaussee hun paspoort bekijkt.

Reizigers die gebruik willen maken van de zelfscans dienen wel te beschikken over een nieuw Europees biometrisch paspoort. In dit type reisdocument zit een chip die werkt op basis van gezichtsherkenning. Via een camera wordt het gelaat van de reiziger vergeleken met de digitale foto die is opgeslagen op de chip van het paspoort.

Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers zal vanavond als eerste door de nieuwe controle gaan. De verwachting is dat de zelfscans reizigers op drukke reisdagen zomaar een half uur wachttijd kunnen schelen. Ook het online inchecken bespaart reizigers al enige jaren veel tijd op de luchthaven.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 27 maart 2012 @ 16:21:27 #236
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_109571455
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 27 maart 2012 @ 16:34:03 #237
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_109571949
Ad Hoc politiestaat:

quote:
'CDA wil snel gericht fouilleren invoeren in Amsterdam'

De Amsterdamse CDA-fractie vraagt bij monde van raadslid Marijke Shahsavari aan burgemeester Eberhard van der Laan zo snel mogelijk het gericht fouilleren mogelijk te maken. Dat meldt de zender AT5.

De partij wil daarmee de rust weer terugbrengen in de stad, na twee schietpartijen in Amsterdam Zuidoost de afgelopen twee dagen.

Burgemeester Van der Laan doet nog onderzoek naar het gericht fouilleren en is daarmee pas over een halfjaar klaar, maar raadslid Marijke Shahsavari wil het proces versnellen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 2 april 2012 @ 00:31:49 #238
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_109790317
quote:
Britse overheid wil toegang tot e-mailverkeer van burger

De Britse overheid krijgt toegang tot informatie over het bel-, mail- en surfgedrag van haar burgers. Ook communicatie op sociale netwerksites als Facebook en Twitter komt ter beschikking te staan van de autoriteiten, voor zover ze al niet op gewone wijze kunnen meelezen.

Binnen de overheid leeft er zekere angst voor terreuraanslagen, zeker nu de Olympische Spelen voor de deur staan.

Een soortgelijke spionagewet was al in 2009 opgesteld door de toen regerende Labour Partij, maar die stuitte indertijd op teveel maatschappelijk verzet.

Opvallend is dat ook de huidige regeringspartijen - de Conservatieven en Liberaal-democraten - destijds felle kritiek uitten op dit voornemen en op andere privacygevoelige maatregelen van de Sociaal-democraten.

Een verschil is dat Labour de gegevens centraal wilde opslaan en dat de huidige regering de informatie laat beheren door de bedrijven zelf.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 2 april 2012 @ 22:28:34 #239
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_109828651
quote:
Samsung reageert op vragen over camera's en microfoons in tv's
Door Dimitri Reijerman, zondag 1 april 2012 16:43
Submitter: Boudewijn, views: 48.598


Samsung stelt dat alle persoonlijke gegevens die het via camera's en microfoons in zijn tv-toestellen verwerkt, veilig opslaat. Daarmee reageert de fabrikant op een kritisch artikel waarin mogelijke privacygevaren worden aangestipt.

Een aantal recente hdtv's van Samsung, waaronder de ES8000- en E7000-series, zijn voorzien van geïntegreerde hd-camera's en microfoons. Ook is in de firmware spraak- en gezichtsherkenning opgenomen. Deze technologie, Samsung Smart Interaction geheten, wordt onder andere gebruikt voor diensten op het Smart TV-platform en het direct aansturen van het tv-toestel.

In een kritisch artikel op HD Guru werd er de nodige kritiek gegeven op Samsung. Het bedrijf zou consumenten onvoldoende voorlichten over zijn privacybeleid met betrekking tot gevoelige data die het via Smart Interaction kan bemachtigen. Ook biedt Samsung in de VS klanten de mogelijkheid zich te registreren waarna zij drie maanden extra garantie krijgen. Hierdoor is het in theorie mogelijk om het adres van een consument aan het serienummer van het toestel te koppelen.

Een ander potentieel gevaar is dat de geïntegreerde camera en microfoons in theorie ongevraagd door derden ingeschakeld kunnen worden om zo heimelijk informatie te verzamelen, terwijl ook onduidelijk is in welke mate het platform van Samsung bestand is tegen hackers. Tevens bestaat er de mogelijkheid dat er backdoors in de software aanwezig zijn. Daarnaast laat de camera geen ledje knipperen als deze actief is.

Inmiddels heeft Samsung antwoord gegeven op de vragen over zijn privacybeleid. Het Koreaanse bedrijf claimt dat het alle informatie die het inzamelt via zijn Smart TV-platform goed heeft beveiligd en encrypted opslaat. Data die wordt gebruikt voor gezichtsherkenning wordt volgens de fabrikant uitsluitend op het toestel opgeslagen en zowel de microfoons als de camera kunnen in de firmware uitgeschakeld worden. Daarnaast stelt Samsung dat de lens van de ingebouwde camera weggedraaid kan worden waardoor deze slechts een zwart beeld afvangt.

Samsung meldt echter ook dat het niet verantwoordelijk is voor de diensten van derden. Daarbij wordt alle ingezamelde data direct doorgestuurd naar de betreffende aanbieder. Een ander kritiekpunt is dat Samsung in zijn voorwaarden stelt dat het persoonlijke gegevens binnen al zijn bedrijfsonderdelen mag gebruiken. Het Samsung-concern telt internationaal een groot aantal divisies en joint-ventures, waardoor onduidelijk is welke onderdelen precies toegang hebben tot dergelijke gegevens.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  donderdag 19 april 2012 @ 20:28:05 #240
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_110545421
Europees Hof: data bewaarplicht ook opvraagbaar door derden

Het Europees Hof van Justitie heeft geoordeeld dat isp's door een rechter gedwongen kunnen worden om klantgegevens, die zij voor de bewaarplicht moeten opslaan, af te staan aan derde partijen, zoals antipiraterijorganisaties.

Aanleiding voor de uitspraak van het Europees Hof was een rechtszaak in Zweden. De zaak draaide om een Ephone-klant die een aantal luisterboeken had gedeeld. Een rechtbank wilde dat de provider Ephone klantgegevens, die isp in het kader van de bewaarplicht opslaat, afstond aan een aantal uitgevers en de Zweedse auteursrechtenwaakhond Antipiratbyrån. De isp weigerde dit en tekende hoger beroep aan die het vervolgens won. Uiteindelijk werd de zaak voorgelegd aan de hoogste Zweedse rechtbank.

Deze rechter vroeg in de zaak advies aan het Europees Hof van Justitie. Het Hof heeft donderdag geoordeeld dat onder bepaalde voorwaarden providers gedwongen kunnen worden om klantgegevens af te staan die ze op basis van de bewaarplicht moeten opslaan, bijvoorbeeld aan copyrighthouders. Normaliter zouden dergelijke gegevens alleen gebruikt mogen worden voor het doel waarvoor deze zijn ingezameld, maar het Europees Hof ziet hier geen directe bezwaren mits er een gerechtelijke toets is. Het Zweeds recht zou de privacy van een internetgebruiker voldoende waarborgen maar bij bijvoorbeeld ernstige copyrightschendingen zouden de gegevens door de isp afgestaan moeten worden.

Door de uitspraak van het Europees Hof van Justitie worden de gegevens die providers door de bewaarplicht moeten opslaan, ook bereikbaar voor partijen als rechthebbenden en antipiraterijorganisaties. Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom stelt dat de bewaarplicht oorspronkelijk bedoeld was voor het opsporen van zware criminaliteit, maar dat de weg nu vrij is gemaakt voor een 'enorme inbreuk' op de privacy.

In Nederland is in de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens ook een bewaarplicht opgelegd aan internet- en telecomproviders. Zij dienen onder andere zes maanden lang ip-adressen van bezochte websites op te slaan, terwijl mobiele nummers een jaar bewaard moeten worden. Bij de invoering van de bewaarplicht op Europees niveau werd bepaald dat de gegevens alleen gebruikt mogen worden bij de bestrijding van 'ernstige misdaad'.

Tweakers
  vrijdag 20 april 2012 @ 00:45:29 #241
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_110548751
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 20:28 schreef AchJa het volgende:
Europees Hof: data bewaarplicht ook opvraagbaar door derden

Het Europees Hof van Justitie heeft geoordeeld dat isp's door een rechter gedwongen kunnen worden om klantgegevens, die zij voor de bewaarplicht moeten opslaan, af te staan aan derde partijen, zoals antipiraterijorganisaties.

Aanleiding voor de uitspraak van het Europees Hof was een rechtszaak in Zweden. De zaak draaide om een Ephone-klant die een aantal luisterboeken had gedeeld. Een rechtbank wilde dat de provider Ephone klantgegevens, die isp in het kader van de bewaarplicht opslaat, afstond aan een aantal uitgevers en de Zweedse auteursrechtenwaakhond Antipiratbyrån. De isp weigerde dit en tekende hoger beroep aan die het vervolgens won. Uiteindelijk werd de zaak voorgelegd aan de hoogste Zweedse rechtbank.

Deze rechter vroeg in de zaak advies aan het Europees Hof van Justitie. Het Hof heeft donderdag geoordeeld dat onder bepaalde voorwaarden providers gedwongen kunnen worden om klantgegevens af te staan die ze op basis van de bewaarplicht moeten opslaan, bijvoorbeeld aan copyrighthouders. Normaliter zouden dergelijke gegevens alleen gebruikt mogen worden voor het doel waarvoor deze zijn ingezameld, maar het Europees Hof ziet hier geen directe bezwaren mits er een gerechtelijke toets is. Het Zweeds recht zou de privacy van een internetgebruiker voldoende waarborgen maar bij bijvoorbeeld ernstige copyrightschendingen zouden de gegevens door de isp afgestaan moeten worden.

Door de uitspraak van het Europees Hof van Justitie worden de gegevens die providers door de bewaarplicht moeten opslaan, ook bereikbaar voor partijen als rechthebbenden en antipiraterijorganisaties. Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom stelt dat de bewaarplicht oorspronkelijk bedoeld was voor het opsporen van zware criminaliteit, maar dat de weg nu vrij is gemaakt voor een 'enorme inbreuk' op de privacy.

In Nederland is in de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens ook een bewaarplicht opgelegd aan internet- en telecomproviders. Zij dienen onder andere zes maanden lang ip-adressen van bezochte websites op te slaan, terwijl mobiele nummers een jaar bewaard moeten worden. Bij de invoering van de bewaarplicht op Europees niveau werd bepaald dat de gegevens alleen gebruikt mogen worden bij de bestrijding van 'ernstige misdaad'.

Tweakers
Deze reactie op Tweakers geeft exact aan waarom privacy en een terughoudende overheid zo belangrijk zijn:
quote:
Door Armin, donderdag 19 april 2012 23:18
Score: 3

Zo zie je hoe het altijd gaat.

Oorspronkelijk was de opslag vooral voor terrorisme bestrijding.

Als snel kwamen alle andere politie en justitiezaken erbij.

En nu is het dus ook non-overheidsdiensten, mits de rechter maar toestemming geeft.

Volgende stap is?

Ik denk zelf dat - in Nederland - de toestemming enkel nog afhankelijk wordt van OM, zoals ook telefoontap toestemming bijvoorbeeld 'gestroomlijnd is. In dat geval komt er geen echte rechter, maar enkel een administratief process aan te pas.

De wijze les is dus altijd, meteen beginnen te klagen zodra de gegevens opgeslagen worden, ook al is dat voor doeleinden die je persoonlijk niet erg vindt. Als het eenmaal opgeslagen is, is het te laat.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_110550884
Voorproefje op het gecentraliseerd elektronisch patientendossier:

quote:
Medische dossiers slecht beveiligd

Meer dan 300.000 personeelsdossiers en medische dossiers die beheerd worden via het ict-systeem Humannet zijn al maanden, en misschien wel veel langer, slecht beveiligd.

Volgens hoogleraar privacy en computerbeveiliging Bart Jacobs van de Radboud Universiteit Nijmegen gaat het om het grootste lek van persoonlijke en medische data in de Nederlandse geschiedenis. "Dit is een nachtmerrie-scenario. Dat dit zo op straat ligt, vind ik werkelijk schokkend. Je kunt hier mensen mee chanteren", zegt Jacobs in Zembla.
Hoogleraar Jacobs noemt de bevindingen van Zembla "schokkend" en de werkwijze van VCD "onprofessioneel". Jacobs heeft zich ook zelf met zijn studenten toegang verschaft tot Humannet om zich ervan te vergewissen dat het systeem inderdaad lek was. Jacobs kwalificeert degenen die Humannet beveiligd hebben als "amateurs" en "het neefje van de baas".
Bron
More oneness, less categories
Open hearts, no strategies
Decisions based upon faith and not fear
People who live right now and right here
  dinsdag 24 april 2012 @ 12:39:41 #243
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_110715446
Europese privacywaakhond waarschuwt voor ACTA

AMSTERDAM - De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPS) heeft zich kritisch uitgelaten over de omstreden antipiraterijwet ACTA.

In een verklaring zegt de toezichthouder dat de wet ‘onacceptabele neveneffecten’ kan hebben op de rechten van individuen als het niet goed uitgevoerd wordt.

Volgens EDPS maken de maatregelen inbreuk op de privacy en mogen deze alleen worden uitgevoerd als het noodzakelijk is om het intellectueel eigendom te handhaven. De toezichthouder benadrukt dat hoewel internationale samenwerking op het gebied van intellectueel eigendom belangrijk is, het niet de bedoeling is dat dit ten koste gaat van fundamentele mensenrechten.

Wet

“Een goede balans tussen tussen de strijd tegen IE-inbreuk en het recht op
privacy en gegevensbescherming moeten worden gerespecteerd”, schrijft adjunct-toezichthouder Giovanni Buttarelli. “Het blijkt dat ACTA daar niet volledig succesvol in is.”

Het EDPS benadrukt dat maatregelen die de willekeurige of wijdverspreide controle van internetters mogelijk maken met betrekking tot kleinschalige inbreuk onevenredig en in strijd zouden zijn met de wet.

Ook zou ACTA niet voldoende beperkingen en garanties bieden, zoals een effectieve rechtsbescherming, een eerlijk proces en het recht op privacy en gegevensbescherming.

Stemming

ACTA moet piraterij en handel op internet tegen gaan. Er wordt gevreesd voor een beperking van de vrijheid van het gebruik van internet en een inbreuk op privacy.

De Europese Commissie heeft vanwege alle ophef besloten het verdrag voor te leggen aan het Europees Hof om te kijken of het in strijd is met Europese wetten. Het Europees Parlement heeft echter besloten daar niet op te wachten en zal volgens planning in juni over ACTA stemmen.

nu.nl
  zondag 29 april 2012 @ 08:40:41 #244
30106 Hiawatha
Had ie nu maar een camera.....
  woensdag 16 mei 2012 @ 03:02:05 #245
156695 Tism
Sinds 24, Aug, 2006
pi_111611614
quote:
Politie vraagt internetgegevens op

Het korps Zuid-Limburg heeft de afgelopen 3 jaar 164 keer gegevens opgevraagd bij bijvoorbeeld Hyves en Microsofts Hotmail en Live over gebruikers en data.
Dat blijkt uit het antwoord van het korps, nadat de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom daarom had gevraagd in het kader van de wet openbaarheid bestuur, de wob. Dit meldt de website Webwereld.

Staatssecretaris Teeven wil deze statistieken juist geheim houden. Hij weigerde volgens de website tot twee keer toe om de Tweede Kamer inzicht te geven in hoe vaak politie en justitie chats, en andere privacygevoelige gegevens opvraagt bij internetdiensten als Google, Microsoft, Facebook en Twitter.

De geopenbaarde lijst betreft alleen vorderingen bij Microsoft en Hyves. Vorderingen aan bijvoorbeeld Google of Facebook ontbreken, en de lijst is dan ook waarschijnlijk niet compleet, constateert Bits of Freedom.

http://www.l1.nl/nieuws/1(...)l1%2Fnieuws+%28L1%29
....nachtrijder...Nachtzwelgje!
  zaterdag 19 mei 2012 @ 22:53:48 #246
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_111761087
quote:
quote:
Slimme camera's die kentekens scannen, zorgen er maar op kleine schaal voor dat criminelen worden gepakt. De camera's geven de informatie door aan de politie, maar die doet er vervolgens niet veel mee, meldt zaterdag RTL Nieuws. Het onderzoek is gedaan opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

In het hele land staan ongeveer 200 van de zogeheten slimme camera's, de meeste in de regio Rotterdam. Een van de onderzoekers zei dat de meerwaarde beperkt is. Wel worden er regelmatig automobilisten opgespoord die nog een boete hebben uitstaan, nog belasting moeten betalen of geen rijbewijs hebben.

Justitie gebruikt de opnames van de camera's niet als bewijs. Wel is een aantal criminelen gepakt dankzij de camera's. Maar dat kwam omdat de politie op de beelden kon zien in welke richting de verdachten waren gevlucht, blijkt uit het onderzoek.

De Raad van Korpschefs zegt dat de camera's intensiever kunnen worden ingezet tegen criminelen. Volgens de politie is er sprake van een gestage groei van kennis over en gebruik van het middel. Ze vindt dat ze niet alleen gebruikt moeten worden voor het innen van openstaande verkeersboetes.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 30 mei 2012 @ 23:14:24 #248
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_112244610
quote:
quote:
De militaire inlichtingendienst MIVD overtreedt soms de wet bij het verzamelen van informatie met behulp van internettaps. Dat erkende demissionair-minister Hillen (Defensie, CDA) vanmiddag in een Kamerdebat. Hij wil de wet aanpassen om de bevoegdheden van de dienst uit te breiden.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 7 juni 2012 @ 20:11:33 #249
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_112581369
quote:
Kamer wil discussie over vingerafdruk in paspoort

Nederland moet het verplicht opnemen van de vingerafdruk in paspoorten in Europa ter discussie stellen. Dat wil een ruime meerderheid van de Tweede Kamer.

Nu de vingerafdrukken niet doen waar ze voor bedoeld zijn, namelijk het bestrijden van fraude en terrorisme, moet de Europese Unie de noodzaak ervan opnieuw onderzoeken. Als die er niet blijkt te zijn, moet Nederland pleiten voor het afschaffen van de vingerafdruk.

Sinds 2009 moet iemand die een paspoort of identiteitsbewijs aanvraagt een vingerafdruk afgeven. Dit is op Nederlands initiatief in Europees verband afgesproken om 'lookalike-fraude' - reizen met een paspoort van iemand op wie men lijkt - aan te pakken. De afdruk wordt opgeslagen in een chip op het paspoort.

Nergens uitgelezen
Uit een rapport van topambtenaar Roel Bekker bleek dit voorjaar dat de vingerafdrukken nergens ter wereld worden uitgelezen. Dat betekent dat bij geen enkele grensovergang wordt gecheckt of de vingerafdruk uit het paspoort overeenkomt met de persoon die de grens passeert. Om de vingerafdrukken te kunnen uitlezen moeten landen elkaar toestemming gegeven, maar dat is op dit moment onmogelijk door technische en juridische problemen.

Terwijl de vingerafdrukken politiek onder vuur liggen zijn afgelopen maanden in rap tempo meer dan 600.000 nieuwe biometrische paspoorten bijgedrukt, omdat kinderen volgens Brusselse regels vanaf 26 juni een eigen paspoort moeten hebben. Er zijn nog 240.000 kinderen die staan bijgeschreven in de paspoorten van hun ouders. Minister Spies van Binnenlandse Zaken roept hen op niet op het allerlaatste moment voor de vakantie een paspoort aan te vragen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 11 juni 2012 @ 15:57:18 #250
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_112740913
Teeven: social media aftappen is van staatsbelang

De Nederlandse regering blijft informatie over het aftappen van sociale netwerken geheim houden. Staatssecretaris Fred Teeven geeft nu een reden op: het staatsbelang.

De staatssecretaris voor het ministerie van Veiligheid en Justitie antwoordt dit op Kamervragen van Arjan El Fassed (Groen Links). Hij heeft opnieuw bot gevangen in het verkrijgen van openheid over de internettaps die de Nederlandse overheid zet. Teeven erkent dat de inlichtingenplicht van de overheid tegenover de Staten-Generaal essentieel is voor de controlerende taak van het parlement, maar dat er wel een beperking zit aan die openheid.
'Volstrekt disproportioneel'

"Zoals de toenmalige Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties uitvoerig uiteen heeft gezet in een brief over de reikwijdte van artikel 68 (Kamerstukken II, vergaderjaar 2011-2012, 28362, nr. 2) stelt dit artikel evenwel ook een grens aan de inlichtingenplicht, namelijk bij gevallen waarin het verstrekken van de gevraagde informatie in strijd is met het belang van de staat", schrijft Teeven. "Hiervan is naar mijn oordeel in dit geval sprake."

De bewindsman geeft verder geen uitleg waarom het vrijgeven van aantallen taps op internetdiensten zoals Facebook, Twitter en Hyves het staatsbelang schade kan toebrengen. Dit "is volstrekt disproportioneel", reageert El Fassed in een e-mail aan Webwereld op de afwijzing van zijn verzoek om cijfers over het aftappen van social media.
Aanvaardbaar risico

In zijn Kamervragen heeft het Groen Links-Kamerlid nog de vergelijking getrokken met het wel vrijgeven van tapcijfers voor telefoonverkeer. Daar speelt kennelijk geen staatsbelang of mogelijke hindering van opsporingswerk. "Bent u van mening dat het vrijgeven van deze informatie het risico met zich mee brengt dat personen hun gedrag daarop gaan afstemmen?"

Teeven antwoordt dat er inderdaad een risico is dat "dat personen hun gedrag afstemmen op basis van deze informatie", maar volgens hem is dat aanvaardbaar. De staatssecretaris voegt hier aan toe dat dit risico toeneemt "naarmate de cijfers verder uitgeplitst worden". In antwoord op eerdere Kamervragen hierover stelde Teeven nog dat het niet in het belang is van de opsporing om inzicht te verschaffen in de mate waarin sociale media door de opsporingsautoriteiten gevolgd worden.
'Halsstarrige overheid'

Volgens Groen Links maakt deze nieuwste beantwoording van de Kamervragen duidelijk dat de overheid niet van plan is om inzicht te geven in de aard en omvang van het aftappen van social media. "Daardoor blijft het gissen of het aftappen van social media voldoet aan de in de strafwet gestelde eisen", stelt de politieke partij in een reactie. Het blijft zelfs onduidelijk hoe vaak onverdachte social mediagebruikers door de overheid gecontroleerd worden, aldus Groen Links.

"De halsstarrigheid van de overheid staat op gespannen voet met de beginselen van de democratische rechtstaat. Een rechtstatelijk opererende overheid moet niet bang zijn voor rechterlijke controle op de toepassing van social mediataps en al helemaal niet voor openbaarheid over abstracte cijfers."
Oproep aan gebruikers: eis zelf op

Een eerdere vraag aan internetproviders om openheid over online-taps heeft ook een weigering opgeleverd. El Fassed zegt dat het nu wachter is op een Kamermeerderheid om de internettapcijfers op te eisen bij de overheid. "In de tussentijd roep ik gebruikers op om zélf hun provider om opheldering te vragen. Uiteindelijk zijn gebruikers de cliënten van providers en het lijkt me wel zo fatsoenlijk dat zij hun klanten uitleggen hoe hun privacy bij hen gewaarborgd is."

Webwereld
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')