abonnement Unibet Coolblue
pi_71383660
Vervolg op:
[pizza] zelf pizza maken voor beginner?

Nuttige links:
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)


Mijn oven gaat maar tot 250, moet ik nu een dure oven kopen?
Voor 50 euro heb je al een Bestron pizza oventje die tot 450 graden gaat. Klik

Wat is nu het beste recept?
Het beste recept bestaat niet. Het is puur persoonlijk wat je lekker vind, de meeste recepten bestaan uit water, deeg, olijfolie, zout en gist. Dit in verschillende hoeveelheden. Eentje is (4 pizza's)
  • 500 gram bloem - tijdens het kneden en rollen meer toevoegen naar gelang
  • 4 TL Olijfolie
  • 4 EL zout
  • 300 ml water
  • 1 of 2 zakjes instant gist

    Mijn bodem is een beetje soppig, hoe kan ik dit voorkomen?
    Als je bodem niet erg knapperig of nat is, kan je de pizza zonder topping (dus alleen het deeg) even (2 minuten op 250 graden) doen, zodat hij alvast een beetje knapperig kan worden.

    Even een OP gemaakt, pizza is heilig Game on!

    [ Bericht 4% gewijzigd door Flaccid op 28-07-2009 16:24:07 ]
  • pi_71383661
    Foto's uit vorige topic:





      dinsdag 28 juli 2009 @ 01:04:56 #3
    11839 DemonRage
    [ Eindhoven ]
    pi_71383697
    Ik krijg hier honger van.
    pi_71384096
    TerugVindPizza!
    this is soooooooooooo fucking cool. :D
      dinsdag 28 juli 2009 @ 02:17:29 #5
    263429 Verlicht
    Ik houd van illusies.
    pi_71384552
    Lekker.
    "Het wezen der dingen is vlucht, het wezen der ziel is verdriet."
    Mijn Tamagotchi-beestje moet gevoed worden.
      † In Memoriam † dinsdag 28 juli 2009 @ 07:41:16 #6
    37843 lady-wrb
    kortaf
      dinsdag 28 juli 2009 @ 08:08:58 #7
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_71385560
    Het is al weer te lang geleden, dus binnenkort maar weer eens maken
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
      † In Memoriam † dinsdag 28 juli 2009 @ 08:33:01 #8
    37843 lady-wrb
    kortaf
    pi_71385809
    ik heb nu geen tijd, maar ik ga binnenkort deze topics eens doorspitten.
    zelfgemaakte pizza lijkt me heerlijk.
    hebben ze die alfredo ook bij blokker? ik heb namelijk nog een stapel blokkerbonnen die ik er voor zou kunnen gebruiken.
    pi_71386698
    Ah, heel goed dat dit topic een mooi vervolg heeft! :-)
    Ik ga vanavond én morgenavond wéér pizza maken. Vanavond wil ik experimenteren met Pizza Hawaii. Verder nog "extreme" tips qua ingredienten? Bijvoorbeeld: pizza met appel, banaan, kipfilet, etc.?
      dinsdag 28 juli 2009 @ 11:09:52 #10
    8076 JeOma
    voor al uw recepten
    pi_71388821
    Zijn hier eigenlijk mensen die niet die instant-gist gebruiken, maar met "het echte spul" aan de gang gaan? Is dat echt beter?
    Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
    pi_71389178
    Deze link: [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) moet eigenlijk ook even in de OP. Staan ook een aantal nuttige recepten, tips en foto's in!
    Life is too short not to have fun
      dinsdag 28 juli 2009 @ 11:55:13 #12
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_71390407
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 11:09 schreef JeOma het volgende:
    Zijn hier eigenlijk mensen die niet die instant-gist gebruiken, maar met "het echte spul" aan de gang gaan? Is dat echt beter?
    geen idee, maar ik kwam vandaag voor het eerst in de supermarkt bakkergist tegen (hadden ze voorheen niet) dus gebruikte ik van die pakjes droge gist. Ik ga het iig wel proberen om te kijken of het verschil maakt
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_71390452
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 11:09 schreef JeOma het volgende:
    Zijn hier eigenlijk mensen die niet die instant-gist gebruiken, maar met "het echte spul" aan de gang gaan? Is dat echt beter?
    Heb ik ook een keer geprobeerd. Niet echt verschil geproefd, maar dit zal ook ongetwijfeld te maken hebben mijn slechte oven.

    Heb het toen bij een locale bakker gekocht. Kostte iets van 10 cent voor genoeg gist om 5 pizza's van te maken.
    Life is too short not to have fun
    pi_71393213
    Oew! Goed topic! Binnenkort eens een zaterdagje uittrekken om pizza's te maken!
    Nee, nog beter idee: vrienden uitnodigen en dan gezellig pizza's maken en eten!
      dinsdag 28 juli 2009 @ 13:52:27 #15
    236335 neen
    schone schijn
    pi_71394276
    *keukenn00b meldt

    Als ik zegmaar die deeg maak dan moet ik er in de oven bloem onder doen he en kan het wel in een normale oven?
    het lijkt niet wat het is
      dinsdag 28 juli 2009 @ 13:53:49 #16
    8076 JeOma
    voor al uw recepten
    pi_71394318
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 13:52 schreef neen het volgende:
    *keukenn00b meldt

    Als ik zegmaar die deeg maak dan moet ik er in de oven bloem onder doen he en kan het wel in een normale oven?
    Ach, die bloem eronder hoeft niet persé hoor. En het kan zeker in een gewone oven. Het kan zelfs in een combi-magnetron/oven...
    Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
      † In Memoriam † dinsdag 28 juli 2009 @ 14:21:19 #17
    37843 lady-wrb
    kortaf
    pi_71395411
    waar kan je die speciale italiaanse meel kopen?
    pi_71395829
    Jumbo schijnt het te hebben. Verder de (Italiaanse) delicatessenwinkels.
    Life is too short not to have fun
      † In Memoriam † dinsdag 28 juli 2009 @ 15:09:27 #19
    37843 lady-wrb
    kortaf
    pi_71398077
    Wij eten tegenwoordig zowat elke zondag pizza Kan het deeg lekker lang rijzen.
      dinsdag 28 juli 2009 @ 15:43:25 #21
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_71398449
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 13:53 schreef JeOma het volgende:

    [..]

    Ach, die bloem eronder hoeft niet persé hoor. En het kan zeker in een gewone oven. Het kan zelfs in een combi-magnetron/oven...
    ik heb ook alleen een combi-magnetron en hier lukt het prima.
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
      dinsdag 28 juli 2009 @ 15:54:51 #22
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_71398835
    Jamie Oliver recept roelt nog steeds
      dinsdag 28 juli 2009 @ 18:20:07 #23
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_71403077
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 09:35 schreef zavygo het volgende:
    Ah, heel goed dat dit topic een mooi vervolg heeft! :-)
    Ik ga vanavond én morgenavond wéér pizza maken. Vanavond wil ik experimenteren met Pizza Hawaii. Verder nog "extreme" tips qua ingredienten? Bijvoorbeeld: pizza met appel, banaan, kipfilet, etc.?
    Laatst heb ik pizza met brie en peer gemaakt, wat best wel goed beviel
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
    pi_71416123
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 18:20 schreef KrnKje het volgende:

    [..]

    Laatst heb ik pizza met brie en peer gemaakt, wat best wel goed beviel
    Hoe erg smelt de peer?
      woensdag 29 juli 2009 @ 10:01:50 #25
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_71419847
    quote:
    Op woensdag 29 juli 2009 01:15 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Hoe erg smelt de peer?
    Ik had het van deze blog af... Als je rechts op 'pizza' klikt vind je nog meer variaties.
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
    pi_71433447
    ff een tvp, ga binnenkort een Master Pizza maken. Foto volgt uiteraard... :p
      woensdag 29 juli 2009 @ 17:24:24 #27
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_71434021
    Vanavond weer twee pizza's
    Eentje met brie, walnoten en rucolla en de ander met champignons, shii-take, tomaten en kaas.

    Foto's volgen uiteraard...
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
      woensdag 29 juli 2009 @ 17:26:38 #28
    23428 _Michiel_
    Ik ben Tuinstoel fan .o/
    pi_71434073
    Pizzabodems gemaakt met een Ei vind ik lekkerder. Ze bodem wordt dan iets luchtiger.

    Overigens vind ik dat julie ze maar zuinig beleggen. Als ik een pizza bouw is stapelen mijn motto.

    [ Bericht 1% gewijzigd door _Michiel_ op 29-07-2009 17:32:25 ]
    Mijn IP-adres is 78.249.196.213. Bij misbruik van dit forum kun je mijn provider op de hoogte stellen.
    In geval van illegale praktijken verleen ik volledige medewerking aan justitie.
    pi_71436095
    Ik gebruik sinds kort het pizzabodemrecept van RozeMarijn (hier), omdat het zo fijn snel werkt.

    Van haar site:
    quote:
    200 gram bloem
    1 theelepel gedroogde gist
    1,5 theelepel zout
    warm water

    Meng de ingrediënten in de keukenmachine of meng de hand (maar dan moet je even wat langer kneden totdat het deegje egaal is) en rol uit. Beleg met ingrediënten naar keuze en doe op 250-300 graden in de oven. Na ongeveer 10 minuten of een kwartiertje moet het wel gaar zijn, inclusief knapperige bodem.
    In mijn heteluchtoven die maar tot 200 graden gaat maakt dit recept lekker snel pizza met een relatief (lees: goed genoeg) knapperige bodem . Ik vind 'm 't lekkerst met uien, paprika, champignons en olijven. Zal binnenkort een foto posten.
    Everyone else my age is an adult. I am merely in disguise.
    pi_71441785
    Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!

    Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
    pi_71447559
    quote:
    Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
    Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!

    Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
    Bodem soppig? CHeck OP voor tips:D
    pi_71447696
    tvp
      donderdag 30 juli 2009 @ 09:47:12 #33
    8076 JeOma
    voor al uw recepten
    pi_71450670
    Gisteren ipv mijn standaard Stegeman salami een keer chorizo geprobeerd. Minstens zo lekker! Dé tip van de dag dus...
    Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
    pi_71457347
    quote:
    Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
    Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!

    Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
    De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?
    pi_71462415
    quote:
    Op donderdag 30 juli 2009 13:46 schreef Dr.Hilfiger het volgende:

    [..]

    De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?
    Had de champignons van te voren wel opgebakken, maar in de mozzarella zat dan waarschijnlijk veel. Niet zo bij stil gestaan in ieder geval! Nouja, volgende keer beter!
      vrijdag 31 juli 2009 @ 11:32:13 #36
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_71484912
    Even de foto's van eergisteren nog...

    Brie, ui, lenteui en honing:

    Uit de oven:

    Rucolla en gemalen walnoten erover:


    De tweede pizza was sneller op dan de camera hem kon bereiken...
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
    pi_71484976
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 11:32 schreef KrnKje het volgende:
    Even de foto's van eergisteren nog...

    Brie, ui, lenteui en honing:
    [ afbeelding ]
    Uit de oven:
    [ afbeelding ]
    Rucolla en gemalen walnoten erover:
    [ afbeelding ]

    De tweede pizza was sneller op dan de camera hem kon bereiken...
    Nice! Garnalen, dat ga ik binnenkort ook eens proberen
    pi_71486717
    tvp

    Moet toch maar eens zo'n Bestron kopen, en dit topic is een goede motivatie.
      vrijdag 31 juli 2009 @ 12:52:14 #39
    3869 David
    Drum the drums
    pi_71487176
    Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.

    Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
    pi_71489734
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
    Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.

    Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
    Een houtoven ?:D Pics please:D!
      vrijdag 31 juli 2009 @ 14:46:40 #41
    3869 David
    Drum the drums
    pi_71490597
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 14:17 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Een houtoven ?:D Pics please:D!
    kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.
    pi_71490860
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 14:46 schreef David het volgende:

    [..]

    kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.
    Hoeveel kost zon geintje?
    pi_71520132
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
    Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.

    Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
    Vroeger deed ik de saus wel koken met ook wat kruiden erin, maar ik ben nu toch opgestapt op gwn gepelde tomaten uit blik zonder koken de pizza op Vind het zo lekkerder smaken, en de saus blijft mooi rood En houtoven - Gaaf man

    Ik heb trouwens een stom probleem met m'n deeg Als ik het laat rijzen wordt het supermooi en luchtig, maar als ik het bolletje verander in de "plak" deeg voor de pizza, lijkt het wel alsof ie al z'n luchtigheid verliest en het gwn weer net als voor het rijzen is. In de oven zwelt het vaak nog wel op, maar het resultaat is het nog niet helemaal. Komt iemand dit probleem bekend voor?
      zondag 2 augustus 2009 @ 00:23:53 #44
    3869 David
    Drum the drums
    pi_71528215
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 14:55 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Hoeveel kost zon geintje?
    ca. 950 euro voor de oven zelf, inclusief thermometer. Het verrijdbaar meubel is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, maar het goedkoopste model is volgens mij iets minder dan 500 euro. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon op een zelfgemaakte voet zetten en of op een (stevige) tafel, maar dan is ie wel direct minder mobiel.

    Het kost wel wat, maar daar krijg je ook wel wat voor.
    pi_71547521
    Een fimpje mbt tot het maken van pizza's mbv de bestron in het bijzonder:
    http://www.lischa.net/downloads/pizza_alfredo.wmv
    Je moet wel een beetje tegen de ietwat lijzige stem van deze Duitser kunnen, maar er is wel wat info uit te peuren. De man is erg precies, met z'n perfect ronde pizza en zijn daarop aangepaste "teller" voor de juiste diameter in millimeters af. Zo precies hoeft het niet, zelf heb ik ook zo'n haakse deegroller gekocht, die gebruik ik al een tijdje niet meer. Timen van de pizza doe ik ook niet meer, met de bestron dicht hoor en ruik je wel in welk stadium hij zich bevindt.
    pi_71551476
    quote:
    Op zondag 2 augustus 2009 20:41 schreef Yvesss het volgende:
    Een fimpje mbt tot het maken van pizza's mbv de bestron in het bijzonder:
    http://www.lischa.net/downloads/pizza_alfredo.wmv
    Je moet wel een beetje tegen de ietwat lijzige stem van deze Duitser kunnen, maar er is wel wat info uit te peuren. De man is erg precies, met z'n perfect ronde pizza en zijn daarop aangepaste "teller" voor de juiste diameter in millimeters af. Zo precies hoeft het niet, zelf heb ik ook zo'n haakse deegroller gekocht, die gebruik ik al een tijdje niet meer. Timen van de pizza doe ik ook niet meer, met de bestron dicht hoor en ruik je wel in welk stadium hij zich bevindt.
    Hoi, Ik ben ruben
    pi_71907848
    Jeej! Net een heerlijke pizza gehad! Ik had deze keer een deegroller gevonden dus het deeg was dunner en ik had een minder natte saus dan de vorige keer dus de bodem was lekker knapperig! Wel een beetje smakeloos dus de volgende keer wat meer zout in het deeg, maar het wordt telkens beter in ieder geval!

    Oh, en erop zaten 3 verschillende paprika's met tomatenpuree en uiteraard veel kaas!
      zondag 16 augustus 2009 @ 07:30:27 #48
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_71914329
    probeer anders ook wat italiaanse kruiden, maakt het deeg nog smaakvoller
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_71914401
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 01:01 schreef Flaccid het volgende:
    Eentje is (4 pizza's)
  • 500 gram bloem - tijdens het kneden en rollen meer toevoegen naar gelang
  • 4 TL Olijfolie
  • 4 EL zout
  • 300 ml water
  • 1 of 2 zakjes instant gist
  • 4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?
    pi_71915713
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 08:03 schreef Zana het volgende:

    [..]

    4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?
    Mwa, tijdens het kneden komt er bij mij altijd nog 100 gram bij. Btw heb ik eetlepel en teelepel door elkaar gehaald. Het moet 4 eetlepel olijfolie, 4 teelepel zout
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')