Dat klinkt best lekker en die ingredienten heb ik altijd allemaal wel in huisquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 13:09 schreef numero_uno het volgende:
En toen was mijn geld ook weer op
Mijn cheap recept:
- Rijst (0,25)
- rode ui (0,05)
- Lente uit (0,20)
- Gele paprika (0,50)
- 2 eieren
- Rijst koken
- Paprika + ui snijden en even wokken met wat kerrie poeder
- Omeletje bakken met je eieren!
Super lekker, goedkoop en gezond
Ja, het is zinvol. Mensen die hier om advies vragen om zo goedkoop mogelijk in een eerste levensbehoefte te kunnen voorzien, vinden het vast ook nuttig om van dit initiatief af te weten: FOK!kers Helpen FOK!kers FAQquote:» Er is al 51 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Pizza voor noodgevallen. Daarnaast van die ubercheape satésticks uit de vriezer van de euroshopper, voor 28ct. En evt. diepvriesgroenten.quote:Op zondag 20 maart 2011 12:41 schreef lauwert het volgende:
Overmorgen ga ik ook op mezelf wonen (student).
Dit topic komt dus wel erg van pas.. De eerste dag dag ik maar eens lekker wat pastasaus en gehaktballetjes maken voor in de vriezer (gelukkig 2 lades).
Uiteraard komt er ook brood en diepvriesgroenten in de vriezer te liggen..
Verder nog dingen die ALTIJD in de vriezer moet hebben liggen?
klopt. maar aardappels lopen bij mij altijd uit(geen keuken/koude plaats). die moet ik direct opmaken(max 2dagen laten liggen) en kleine zakjes aardappels zijn ook duur.quote:Op maandag 21 maart 2011 13:45 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
dat is naar verhouding een duur product. Een zak aardappelen is goedkoper.
Dan kun je beter hutspot of zo maken en die invriezen.quote:Op maandag 21 maart 2011 18:54 schreef loecje het volgende:
[..]
klopt. maar aardappels lopen bij mij altijd uit(geen keuken/koude plaats). die moet ik direct opmaken(max 2dagen laten liggen) en kleine zakjes aardappels zijn ook duur.
verse aardappels invriezen is bah maar wel handig voor een snelle maaltijd.
Maak een pan verse soep en vries wat je over hebt in. Bij voorkeur in van die 1-portie diepvriesbakjes.quote:Op zondag 20 maart 2011 12:41 schreef lauwert het volgende:
Overmorgen ga ik ook op mezelf wonen (student).
Dit topic komt dus wel erg van pas.. De eerste dag dag ik maar eens lekker wat pastasaus en gehaktballetjes maken voor in de vriezer (gelukkig 2 lades).
Uiteraard komt er ook brood en diepvriesgroenten in de vriezer te liggen..
Verder nog dingen die ALTIJD in de vriezer moet hebben liggen?
quote:Op zondag 20 maart 2011 12:41 schreef lauwert het volgende:
Overmorgen ga ik ook op mezelf wonen (student).
Dit topic komt dus wel erg van pas.. De eerste dag dag ik maar eens lekker wat pastasaus en gehaktballetjes maken voor in de vriezer (gelukkig 2 lades).
Uiteraard komt er ook brood en diepvriesgroenten in de vriezer te liggen..
Verder nog dingen die ALTIJD in de vriezer moet hebben liggen?
Of koop gewoon een zak verse op de markt , snij ze zelf en vries ze in, doe ik ook altijd, is nog goedkoperquote:Op woensdag 23 maart 2011 18:58 schreef Whiteguy het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Is ook handig. Een kilo diepgevroren paprika reepjes. Hoef je nooit een halve paprika weg te gooien.
Kruidenkaas he, pas op. Ik zou het wat betreft het droge eigenlijk niet weten, ik zou geen andere toepassing voor zo'n blokje diepvries vis weten dan dit. Ik heb het ook wel eens geprobeerd met duurdere vis, en kaas, maar het mooie is dat dat echt niks toevoegt. En die kaas en vis wordt een smeuiig geheel.quote:Op zondag 27 maart 2011 17:47 schreef loecje het volgende:
dat valt best een keer te proberen.
vind die goedkope diepvries vissen vaak zo droog, maar misschien valt het met kruidenboter en bladerdeeg wel mee.
Wat je ook nog kunt doen is je slager vragen of die kinnenbakspek heeft. Dat ziet er niet uit, en dat gebruikt de slager zelf voor zijn worst en zo, maar is het meest smaakvolle spek, duur kan het niet zijn. Ik ga zelf altijd naar een biologisch/ambachtelijke slager en van goed spek heb je gewoon veel en veel minder nodig. Of het tegen 79 ct op kan weet ik niet, maar ik vind het nooit zo lekker als de tomatensaus van je spaghetti afglijdt omdat je veel spek nodig hebt omdat er zo weinig smaak aan je spek zit.quote:Op woensdag 23 maart 2011 17:14 schreef _Loki het volgende:
Ooh dit is echt leuk!
Hier ook maar een bijdrage. Dit recept . Je proef bijna geen verschil met de lekker maar veel goedkoper!
Spagetti All'amatriciana, voor zo'n 4 personen.
1 pak spaghetti. 80ct.
1 blik tomatenblokjes ipv verse tomaten, smaakt hetzelfde als verse tomaten na opwarmen. 35 ct.
2 uien in dunne plakjes. 50ct voor zo'n 10 uien.
Pakje Spekreepjes ipv pancetta, 79ct.
ongeveer 2 knoflookteentjes voor extra smaak (te weinig om uit te rekenen)
1 chilipeper, zo'n 30ct
peper en zout heb je altijd wel thuis.
Totaal: 2,74
quote:Op zondag 27 maart 2011 17:43 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik had afgelopen week nog even iets gemaakt wat ik me uit mijn studententijd herinner als vrij uitgebreid/lekker en niet zozeer heel goedkoop. Ik at toen ook niet zo goedkoop, maar ik ging dit dus weer eens maken en kwam erachter hoe spotgoedkoop het eigenijk is.
Je koopt de goedkoopste witvis uit het vriesvak, koolvis of heek, gewoon zo'n pakje met 4 van die blokjes, een pakje bladerdeeg en een kuipje budget/euroshopper kruidenkaas met knoflook, garlan heet die bij de AH. Vooral bij de kaas is het belangrijk dat je de allergoedkoopste neemt, en niet alleen voor de prijs.
Dan neem je zo'n blokje vis, halveer je die, smeer die goed in met een teen knoflook, letterlijk dus, teen door midden en er mee smeren, andere helft voor de onderkant etc. peper en zout erop, leg die diagonaal op een (opgerekt) bladerddeegje, en daar dan een kwart van het kuipje roomkaas op. Bladerdeeg dichtvouwen, en dan een kleine 25 minuten in de voorverwarmde oven op een dikke 200 graden. 20 mintuen of 225 is net iets te bruin, 25 minuten op 200 is net iets te zacht, maar dat zal per oven verschillen.
Vis is 1,20 meen ik, kaas is 60 ct geloof ik en bladerdeeg 1 euro. Per bladerdeegunit kom ik dan op 120/8+60/4+1/10= 40 cent! Niet duur voor een lekker bladerdeeghapje lijkt me, al weet ik de normen hier niet. Ik doe dan vaak 4 per persoon + salade of peultjes, maar de meeste mensen hebben genoeg aan 3, 2 met aardappels of zo erbij en je zit vol. 1,60 dus en dan hoeft er alleen nog maar iets van groente bij. En voor de echte krentekakkers zou 1 per persoon ook nog kunnen. Vanwege de verpakking van de vis maak ik het in een veelvoud van 4.
Het lijkt een wat rare combi, maar ik eet het echt omdat ik het lekker vind, en het wordt niks lekkerder van duurdere vis en kaas, en de goedkoopste kaas smelt juist het mooist. Citroen kan er nog op, insmeren met verse knoflook is lekkerder, maar dat doet er allemaal neit zoveel toe, het kan allemaal zonder en nog goedkoper en dan is het ook lekker.
Je moet alleen even opletten dat de vis niet te ver ontdooit wanneer je aan het vouwen bent, want dan wordt die overgaar, en dat de kaas mooi koud is zodat je er mooie kwarten bovenop kunt leggen. Meestal komt het perfect uit als ik na het aanzetten van de oven (een kleine 25 minuten voorverwarmen) de vis uit de vriezer haal Hierbij begint de timing van het koken al voordat het in de oven gaat. Ook willen ze nog wel eens lek gaan, dat geeft niet zoveel, maar het is jammer van de 3 ct aan kaas die er dan uitloopt natuurlijk. Ik heb daar wel last van gehad toen de glazen bakplaat was gesneuveld en ik het in een schaal en op zilverpapier probeerde, nu met een metalen bakplaat niet zo. Bakpapier heb ik nooit geprobeerd. Het zal ermee te maken hebben dat het bladerdeeg aan de onderkant nog niet gaar is als de kaas al wel begint te smelten.
Ik ben benieuwd.
Ik heb ook nog nooit van een geschreven recept gekookt volgens mij. Maar als je dan zelf een keer een recept opschrijft, verwacht je toch dat het strak wordt nagevolgd...quote:Op zondag 7 augustus 2011 21:36 schreef sigme het volgende:
Ik vond het klinken als een lekker recept, ik had het dan ook grofweg onthouden nadat jij het hier gepost had. Toevallig had ik laatst de ingredienten allemaal in huis en bedacht toen jouw recept er weer bij. Zeker voor herhaling vatbaar, en ik zal het ook nog eens maken in de juiste vis/kaasverhouding. Ik had nu het recept wat halfjes gelezen en wat over het halveren heengekeken.
Eigenlijk ben ik gewoon heel slecht in het opvolgen van recepten.
Dit was een van de meest getrouwe receptuitvoeringen van mijn hand ooit .
Oeh die maissoep klinkt lekker, ga ik zeker proberenquote:Op dinsdag 22 maart 2011 13:19 schreef MariaEtcetera het volgende:
Tof topic!
In Engeland heb ik echt heeel vaak linzen-met-rijst-prutje gegeten Jeugdsentiment, goed vullend, en goedkoop!
Rijst en linzen koken met wat zout, bij mekaar, in een koekenpannetje een gesnipperd uitje bakken met wat spekjes, en dat bij de linzen en rijst mikken, roeren, klaar.
Ook lekker: maissoepje. Witte bonen in een pannetje mikken, met wat water en melk, laten pruttelen, na een tijdje mais erbij, pruttel, weer in een koekenpannetje ui+spekjes bakken, dat erdoor, afmaken met wat paprikapoeder en verse basilicum.
Het is wel lekker.quote:Op zondag 19 april 2015 14:05 schreef quirina het volgende:
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
I know . Al vervang ik de pancetta soms nog wel eens door gewone spekjes (sorry, niet slaan!)quote:Op zondag 19 april 2015 14:05 schreef quirina het volgende:
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
Guanciale ipv pancettaquote:Op zondag 19 april 2015 14:38 schreef probeer het volgende:
[..]
I know . Al vervang ik de pancetta soms nog wel eens door gewone spekjes (sorry, niet slaan!)
Mjah, ook te duur / te veel moeitequote:
Dear lord, waarom kende ik dat nog niet?quote:
Jawel. Delen van Italië maken het met room, en delen zonder.quote:Op zondag 19 april 2015 14:05 schreef quirina het volgende:
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
Je krijgt sowieso ruzie met een Italiaan als je het anders dan zijn moeder doet, want zo hoort het en niet anders. Er wordt mij een beetje te vaak te moeilijk gedaan over de authenticiteit van Italiaanse gerechten uit de volkskeuken, dit is notabene een naoorlogs recept. Er is toch ook niet één recept voor stamppot boerenkool? Het is een eenvoudige keuken met eerder minder dan meer ingredienten, en ze weten wel wat lekker is, dus probeer vooral een keer de meest kale versie van een recept en begin niet met zoveel mogelijk toevoegen, maar daar houdt het voor mij wel op.quote:Op zondag 19 april 2015 16:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jawel. Delen van Italië maken het met room, en delen zonder.
Ik vind met room lekkerder. Wel heel veel peper moet erop zitten!
Kinnebakspek is het lekkerste spek, het ziet er alleen niet uit. Ik kon het van mijn slager wel krijgen, maar hij had het niet in de vitrine liggen of zo, hij gebruikte het voor in de worst. Dat was verder niet gekruid of zo, alleen gerookt. Voor de carbonara voldoet gewoon goed spek prima vind ik, pancetta verliest zijn extra's grotendeels in de pan.quote:Op zondag 19 april 2015 15:48 schreef Molo het volgende:
[..]
Dear lord, waarom kende ik dat nog niet?
Net opgezocht, dát klinkt lekker zeg
Spek en dan heeeeeel dun gesneden, zoop lekkerquote:Op zondag 19 april 2015 16:35 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Kinnebakspek is het lekkerste spek, het ziet er alleen niet uit. Ik kon het van mijn slager wel krijgen, maar hij had het niet in de vitrine liggen of zo, hij gebruikte het voor in de worst. Dat was verder niet gekruid of zo, alleen gerookt. Voor de carbonara voldoet gewoon goed spek prima vind ik, pancetta verliest zijn extra's grotendeels in de pan.
Men neme wat bladerdeeg en wat pesto evt kleine stukjes zongedroogde tomaat ( op olie) of cherrytomaatjes ( en als je het mooi wil maken een geklust eitje om t bladerdeeg een beetje in te smeren.quote:Op zondag 19 april 2015 16:52 schreef Windigo het volgende:
Knierterig hapje dat makkelijk te maken is zijn kaaskoekjes
Het enige dat je nodig hebt is wat geraspte kaas; een beetje bloem en kruiden naar smaak.
Door elkaar mengen; in hoopjes op bakpapier afbakken tot ze op een koekje lijken.
Af laten koelen en opeten met chutney ofzoiets
Kost bijna niets en is lekker bij een drankje
Kook je dan 4 kilo rijst?quote:Op dinsdag 29 december 2020 14:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Kip ketjap met boontjes en rijst
500gr kip(dij)filet -¤2,50 Turk
3 uien -¤0,20
5 tenen knoflook -0,20
Ketjap -¤0,45 Aldi fles 500ml ¤0,90
Blik tomatenblokjes -¤0,45
225gr sperziebonen diepvries -¤0,40
Sambal -¤0,20
Rijst of noodles
-Ui, knoflook fruiten in wat olie, kip in blokjes kort aanbakken.
-tomatenblokjes, sambal en ketjap erbij en gaar laten pruttelen.
-sperziebonen kort laten koken en bij de kip doen.
-de gewenste hoeveelheid rijst of noodles koken en serveren met de kip.
Rest van de kip ketjap in porties in de vriezer.
Totaal ¤4,40 en ik kan hier zo'n 7-8 keer van eten
Ipv boontjes kun je ook bijv. broccoli gebruiken, is vaak in de aanbieding.
Heb je restjes paprika liggen dan kan dat ook prima erbij.
8 keer eten van 225 gram sperziebonen?quote:Op dinsdag 29 december 2020 14:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Kip ketjap met boontjes en rijst
500gr kip(dij)filet -¤2,50 Turk
3 uien -¤0,20
5 tenen knoflook -0,20
Ketjap -¤0,45 Aldi fles 500ml ¤0,90
Blik tomatenblokjes -¤0,45
225gr sperziebonen diepvries -¤0,40
Sambal -¤0,20
Rijst of noodles
-Ui, knoflook fruiten in wat olie, kip in blokjes kort aanbakken.
-tomatenblokjes, sambal en ketjap erbij en gaar laten pruttelen.
-sperziebonen kort laten koken en bij de kip doen.
-de gewenste hoeveelheid rijst of noodles koken en serveren met de kip.
Rest van de kip ketjap in porties in de vriezer.
Totaal ¤4,40 en ik kan hier zo'n 7-8 keer van eten
Ipv boontjes kun je ook bijv. broccoli gebruiken, is vaak in de aanbieding.
Heb je restjes paprika liggen dan kan dat ook prima erbij.
Dit ja.quote:Op woensdag 30 december 2020 01:01 schreef capricia het volgende:
8 keer eten van 225 gram sperziebonen?
Ik ga mezelf quoten na zoveel jarenquote:Op woensdag 9 juni 2010 21:32 schreef foodlover het volgende:
telkens voor 2 personen:
pizza margherita zelf maken
bloem 1/4 pak = ca. 10ct
scheut (olijf)olie 20 ct
zakje gist ca. 20 ct.
blik tomaten 35 ct
bol mozzarella 45 ct
basilcum en knoflook zelf opgekweekt
----
vissticks 15 stuks voor 1,50
boontjes euroshopper vriezer 50ct
verse friet/aadappel schijfjes van 5 kilozak aardappels ca. 40ct
mayo pot 50ct.
ketchup 50ct tube
----
kropsla 60ct
gekookt ei 10ct
aardappels ca. 40ct
ham/kaas kipschnitzel aldi 1.30
----
zelfgebakken stokbrood (restje pizzadeeg) -
kruidenboter 1/4 bakje 20ct.
spaghetti 30ct.
knoflook en chili 20ct. (aglio-olio-peperonchino)
peterselie uit vensterbank
(olijf)olie 20ct
kommkommer 60ct
ui
mayo -
yoghurt 20ct (halve literpot = 50-60ct) = voor dressing
biesloolk uit vensterbank
Bizar hequote:Op woensdag 15 maart 2023 14:44 schreef foodlover het volgende:
[..]
Ik ga mezelf quoten na zoveel jaren
Kijk eens ff naar die prijzen mensen om te huilen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |