abonnement Unibet Coolblue
pi_86371560
Ik heb nog wel een nuttige bijdrage *O*

http://www.laathetmeweten.nl/index.aspx
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 13:09:02 #202
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_87454028
En toen was mijn geld ook weer op :)

Mijn cheap recept:
- Rijst (0,25)
- rode ui (0,05)
- Lente uit (0,20)
- Gele paprika (0,50)
- 2 eieren

- Rijst koken
- Paprika + ui snijden en even wokken met wat kerrie poeder :9
- Omeletje bakken met je eieren!

Super lekker, goedkoop en gezond
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:20:07 #203
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_87456480
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 13:09 schreef numero_uno het volgende:
En toen was mijn geld ook weer op :)

Mijn cheap recept:
- Rijst (0,25)
- rode ui (0,05)
- Lente uit (0,20)
- Gele paprika (0,50)
- 2 eieren

- Rijst koken
- Paprika + ui snijden en even wokken met wat kerrie poeder :9
- Omeletje bakken met je eieren!

Super lekker, goedkoop en gezond
:D Dat klinkt best lekker en die ingredienten heb ik altijd allemaal wel in huis ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator donderdag 2 december 2010 @ 21:40:20 #204
45833 crew  Fogel
pi_89450386
quote:
» Er is al 51 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Ja, het is zinvol. Mensen die hier om advies vragen om zo goedkoop mogelijk in een eerste levensbehoefte te kunnen voorzien, vinden het vast ook nuttig om van dit initiatief af te weten: FOK!kers Helpen FOK!kers FAQ
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_94291068
Er is weer vraag naar de tips, dus een schopje.

Ik ben blij met de site: http://www.robsbudgetmenus.nl/
pi_94301633
1 blik ratatouille
1 blikje tonijn op water.
In pan verwarmen
Beetje knoflook, beetje italiaanse kruiden naar smaak erin. ( eventueel blikje tomatenpuree als het geheel een beetje te bleek uitziet)
Pasta ( penne) erbij koken.
En hap.

[ Bericht 17% gewijzigd door quirina op 18-03-2011 18:52:27 ]
pi_94319493
Mijn bijdrage:

1 blik Red Kidney Beans (Euroshopper; ~40cent)
1 blik Mais (Euroshopper ~45cent)
1/2 pakje spekjes (Euroshopper ~40cent)
1 ui (Toko ~10cent)
1 teentje knoflook (Toko ~5cent)
1 blikje gepelde tomaten (Euroshopper ~30cent)
1 blikje tomatenpuree (AH cheap merk ~5cent)
paar jalapenopepers (AH ~5cent)
Kruiden (Toko ~10cent)
Rijst (Euroshopper~30cent)

--

Spekjes bakken
Ui en knoflook toevoegen
Bonen en mais toevoegen
Gepelde tomaten snijden en toevoegen
Tomatenpuree toevoegen en geheel goed doorwarmen
Pepers toevoegen
Kruiden toevoegen (vind zelf gerookt paprikapoeder en komijn lekker)

Serveren met rijst. Hier eet je zo'n 2x van en is zeer lekker, zelfs als je eters hebt en je hebt het lekker gekruid krijg ik hier complimenten over :P

Kosten per portie: 1,10 euro :)
pi_94370446
Overmorgen ga ik ook op mezelf wonen (student).
Dit topic komt dus wel erg van pas.. De eerste dag dag ik maar eens lekker wat pastasaus en gehaktballetjes maken voor in de vriezer (gelukkig 2 lades).
Uiteraard komt er ook brood en diepvriesgroenten in de vriezer te liggen..

Verder nog dingen die ALTIJD in de vriezer moet hebben liggen?
Noem me maar Majesteit
  zondag 20 maart 2011 @ 12:43:34 #209
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_94370503
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 12:41 schreef lauwert het volgende:
Overmorgen ga ik ook op mezelf wonen (student).
Dit topic komt dus wel erg van pas.. De eerste dag dag ik maar eens lekker wat pastasaus en gehaktballetjes maken voor in de vriezer (gelukkig 2 lades).
Uiteraard komt er ook brood en diepvriesgroenten in de vriezer te liggen..

Verder nog dingen die ALTIJD in de vriezer moet hebben liggen?
Pizza voor noodgevallen. Daarnaast van die ubercheape satésticks uit de vriezer van de euroshopper, voor 28ct. En evt. diepvriesgroenten.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_94370600
altijd 1 complete maaltijd in je vriezer voor als je avond geen tijd hebt om naar de winkel te gaan.
iets van pizza idd, restjes, pasta saus enz.
ook handig: diepvries aardappel, iets van vlees/vis(aanbiedingen) en diepvries groente. maar daar moet je maar net ruimte voor hebben.
pi_94417474
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 12:46 schreef loecje het volgende:

ook handig: diepvries aardappel,
dat is naar verhouding een duur product. Een zak aardappelen is goedkoper.
pi_94417720
Of op de markt kopen, dan kun je precies de juiste hoeveelheid kopen die je nodig hebt.
pi_94431759
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 13:45 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

dat is naar verhouding een duur product. Een zak aardappelen is goedkoper.
klopt. maar aardappels lopen bij mij altijd uit(geen keuken/koude plaats). die moet ik direct opmaken(max 2dagen laten liggen) en kleine zakjes aardappels zijn ook duur.
verse aardappels invriezen is bah maar wel handig voor een snelle maaltijd.

[ Bericht 2% gewijzigd door loecje op 21-03-2011 19:53:31 ]
  maandag 21 maart 2011 @ 20:08:25 #214
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_94436022
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 18:54 schreef loecje het volgende:

[..]

klopt. maar aardappels lopen bij mij altijd uit(geen keuken/koude plaats). die moet ik direct opmaken(max 2dagen laten liggen) en kleine zakjes aardappels zijn ook duur.
verse aardappels invriezen is bah maar wel handig voor een snelle maaltijd.
Dan kun je beter hutspot of zo maken en die invriezen.
Max,2 dagen is wel heel extreem, ik heb ze gewoon in een curverbak in een keukenkastje liggen, gaat weken goed hoor, want ik eet ze amper.
En ik koop dan ook liever zo een grote goedkope zak bij de Aldi en dat ik de helft weggooi uiteindelijk dan dat ik zo een dure kleine zak koop.
Als ze niet meer helemaal hard zijn kun je ze ook nog prima in water leggen en dr dan verse frietjes van snijden , smaken ze weer helemaal prima ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_94436272
hutspot uit de vriezer vind ik ook niet eetbaar. alles met (verse)aardappels uit de vriezer eigenlijk niet.

ik heb alles in 1(studenten)kamer. die kamer is ongeveer 20graden(nee niet regelbaar), dat vinden aardappels niet leuk.
  maandag 21 maart 2011 @ 20:13:12 #216
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_94436335
Hutspot uit de vriezer opbakken met boter in de pan is heel lekker hoor !
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  dinsdag 22 maart 2011 @ 13:19:56 #217
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_94464924
Tof topic!

In Engeland heb ik echt heeel vaak linzen-met-rijst-prutje gegeten :P Jeugdsentiment, goed vullend, en goedkoop!

Rijst en linzen koken met wat zout, bij mekaar, in een koekenpannetje een gesnipperd uitje bakken met wat spekjes, en dat bij de linzen en rijst mikken, roeren, klaar. :Y)

Ook lekker: maissoepje. Witte bonen in een pannetje mikken, met wat water en melk, laten pruttelen, na een tijdje mais erbij, pruttel, weer in een koekenpannetje ui+spekjes bakken, dat erdoor, afmaken met wat paprikapoeder en verse basilicum.
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 23 maart 2011 @ 14:39:52 #218
3432 Whiteguy
TÜV geprüft
pi_94511149
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 12:41 schreef lauwert het volgende:
Overmorgen ga ik ook op mezelf wonen (student).
Dit topic komt dus wel erg van pas.. De eerste dag dag ik maar eens lekker wat pastasaus en gehaktballetjes maken voor in de vriezer (gelukkig 2 lades).
Uiteraard komt er ook brood en diepvriesgroenten in de vriezer te liggen..

Verder nog dingen die ALTIJD in de vriezer moet hebben liggen?
Maak een pan verse soep en vries wat je over hebt in. Bij voorkeur in van die 1-portie diepvriesbakjes.
pi_94517323
Ooh dit is echt leuk!
Hier ook maar een bijdrage. Dit recept . Je proef bijna geen verschil met de lekker maar veel goedkoper!

Spagetti All'amatriciana, voor zo'n 4 personen.
1 pak spaghetti. 80ct.
1 blik tomatenblokjes ipv verse tomaten, smaakt hetzelfde als verse tomaten na opwarmen. 35 ct.
2 uien in dunne plakjes. 50ct voor zo'n 10 uien.
Pakje Spekreepjes ipv pancetta, 79ct.
ongeveer 2 knoflookteentjes voor extra smaak (te weinig om uit te rekenen)
1 chilipeper, zo'n 30ct
peper en zout heb je altijd wel thuis.

Totaal: 2,74 :D
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:58:05 #220
3432 Whiteguy
TÜV geprüft
pi_94521460
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 12:41 schreef lauwert het volgende:
Overmorgen ga ik ook op mezelf wonen (student).
Dit topic komt dus wel erg van pas.. De eerste dag dag ik maar eens lekker wat pastasaus en gehaktballetjes maken voor in de vriezer (gelukkig 2 lades).
Uiteraard komt er ook brood en diepvriesgroenten in de vriezer te liggen..

Verder nog dingen die ALTIJD in de vriezer moet hebben liggen?

Is ook handig. Een kilo diepgevroren paprika reepjes. Hoef je nooit een halve paprika weg te gooien.
pi_94609459
Schaamteloze tvp. Ik wil wat meer op mijn budget letten en ik eet eigenlijk weinig gevarieerd, begin sommige dingen echt spuugzat te worden omdat ik het zo vaak eet :+
I reject reality and substitute my own
  vrijdag 25 maart 2011 @ 20:38:31 #222
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_94613996
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:58 schreef Whiteguy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Is ook handig. Een kilo diepgevroren paprika reepjes. Hoef je nooit een halve paprika weg te gooien.
Of koop gewoon een zak verse op de markt , snij ze zelf en vries ze in, doe ik ook altijd, is nog goedkoper ^O^
Witbroodmix is ook altijd handig om in huis te hebben.
Mbv water en een beetje olie kun je daar een goede pizzabodem van maken, en daaro kun je restjes kwijt als je bv pasta gemaakt hebt maar wat ingredienten over hebt, en broodbeleg en zo ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_94679202
Ik had afgelopen week nog even iets gemaakt wat ik me uit mijn studententijd herinner als vrij uitgebreid/lekker en niet zozeer heel goedkoop. Ik at toen ook niet zo goedkoop, maar ik ging dit dus weer eens maken en kwam erachter hoe spotgoedkoop het eigenijk is.

Je koopt de goedkoopste witvis uit het vriesvak, koolvis of heek, gewoon zo'n pakje met 4 van die blokjes, een pakje bladerdeeg en een kuipje budget/euroshopper kruidenkaas met knoflook, garlan heet die bij de AH. Vooral bij de kaas is het belangrijk dat je de allergoedkoopste neemt, en niet alleen voor de prijs.

Dan neem je zo'n blokje vis, halveer je die, smeer die goed in met een teen knoflook, letterlijk dus, teen door midden en er mee smeren, andere helft voor de onderkant etc. peper en zout erop, leg die diagonaal op een (opgerekt) bladerddeegje, en daar dan een kwart van het kuipje roomkaas op. Bladerdeeg dichtvouwen, en dan een kleine 25 minuten in de voorverwarmde oven op een dikke 200 graden. 20 mintuen of 225 is net iets te bruin, 25 minuten op 200 is net iets te zacht, maar dat zal per oven verschillen.

Vis is 1,20 meen ik, kaas is 60 ct geloof ik en bladerdeeg 1 euro. Per bladerdeegunit kom ik dan op 120/8+60/4+1/10= 40 cent! Niet duur voor een lekker bladerdeeghapje lijkt me, al weet ik de normen hier niet. Ik doe dan vaak 4 per persoon + salade of peultjes, maar de meeste mensen hebben genoeg aan 3, 2 met aardappels of zo erbij en je zit vol. 1,60 dus en dan hoeft er alleen nog maar iets van groente bij. En voor de echte krentekakkers zou 1 per persoon ook nog kunnen. Vanwege de verpakking van de vis maak ik het in een veelvoud van 4.

Het lijkt een wat rare combi, maar ik eet het echt omdat ik het lekker vind, en het wordt niks lekkerder van duurdere vis en kaas, en de goedkoopste kaas smelt juist het mooist. Citroen kan er nog op, insmeren met verse knoflook is lekkerder, maar dat doet er allemaal neit zoveel toe, het kan allemaal zonder en nog goedkoper en dan is het ook lekker.

Je moet alleen even opletten dat de vis niet te ver ontdooit wanneer je aan het vouwen bent, want dan wordt die overgaar, en dat de kaas mooi koud is zodat je er mooie kwarten bovenop kunt leggen. Meestal komt het perfect uit als ik na het aanzetten van de oven (een kleine 25 minuten voorverwarmen) de vis uit de vriezer haal Hierbij begint de timing van het koken al voordat het in de oven gaat. Ook willen ze nog wel eens lek gaan, dat geeft niet zoveel, maar het is jammer van de 3 ct aan kaas die er dan uitloopt natuurlijk. Ik heb daar wel last van gehad toen de glazen bakplaat was gesneuveld en ik het in een schaal en op zilverpapier probeerde, nu met een metalen bakplaat niet zo. Bakpapier heb ik nooit geprobeerd. Het zal ermee te maken hebben dat het bladerdeeg aan de onderkant nog niet gaar is als de kaas al wel begint te smelten.

Ik ben benieuwd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_94679321
dat valt best een keer te proberen.
vind die goedkope diepvries vissen vaak zo droog, maar misschien valt het met kruidenboter en bladerdeeg wel mee.
pi_94679727
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 17:47 schreef loecje het volgende:
dat valt best een keer te proberen.
vind die goedkope diepvries vissen vaak zo droog, maar misschien valt het met kruidenboter en bladerdeeg wel mee.
Kruidenkaas he, pas op. Ik zou het wat betreft het droge eigenlijk niet weten, ik zou geen andere toepassing voor zo'n blokje diepvries vis weten dan dit. Ik heb het ook wel eens geprobeerd met duurdere vis, en kaas, maar het mooie is dat dat echt niks toevoegt. En die kaas en vis wordt een smeuiig geheel.
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:14 schreef _Loki het volgende:
Ooh dit is echt leuk!
Hier ook maar een bijdrage. Dit recept . Je proef bijna geen verschil met de lekker maar veel goedkoper!

Spagetti All'amatriciana, voor zo'n 4 personen.
1 pak spaghetti. 80ct.
1 blik tomatenblokjes ipv verse tomaten, smaakt hetzelfde als verse tomaten na opwarmen. 35 ct.
2 uien in dunne plakjes. 50ct voor zo'n 10 uien.
Pakje Spekreepjes ipv pancetta, 79ct.
ongeveer 2 knoflookteentjes voor extra smaak (te weinig om uit te rekenen)
1 chilipeper, zo'n 30ct
peper en zout heb je altijd wel thuis.

Totaal: 2,74 :D
Wat je ook nog kunt doen is je slager vragen of die kinnenbakspek heeft. Dat ziet er niet uit, en dat gebruikt de slager zelf voor zijn worst en zo, maar is het meest smaakvolle spek, duur kan het niet zijn. Ik ga zelf altijd naar een biologisch/ambachtelijke slager en van goed spek heb je gewoon veel en veel minder nodig. Of het tegen 79 ct op kan weet ik niet, maar ik vind het nooit zo lekker als de tomatensaus van je spaghetti afglijdt omdat je veel spek nodig hebt omdat er zo weinig smaak aan je spek zit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_94692610
Deze week is de prei in de aanbieding bij de Dirk. Nu gooi ik wel een deel door een of andere roerbakschotel, maar heeft er iemand tips voor andere budgetgerechten met prei? Ik hou niet van tot snot gekookte prei.
Ik heb allerlei fruit (appel, banaan, peer, cantaloupe, mango), misschien valt er iets te combineren?
Snijden, blancheren en invriezen kan altijd nog...
pi_94692762
Ik vind prei-aardappelsoep altijd heerlijk O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_94693236
preitaart
*zoekt recept*

recept zit al in de verhuisdoos dus ff uit mn hoofd:

4 plakjes bladerdeeg
500 gram prei
2 el bloem
1,5 dl melk
2 eieren
75 gram geraspte kaas
100 gram spek in blokjes
Bereiden
bekleed de quicheschaal met het bladerdeeg. snij de prei in stukken van 1cm en was de prei zorgvuldig. blancheer ze 5 min in kokend water.
roer de bloem met de melk, de eieren, en de kaas tot een papje.
bak de spek langzaam uit en schep de prei erdoor. schep het prei/spekmengsel in de quichevorm en giet het papje erover.
bak de taart 30 min in een oven van 200 graden.

[ Bericht 46% gewijzigd door loecje op 27-03-2011 22:49:09 ]
pi_94694088
Bedankt beiden, vooral de soep klinkt erg budgetvriendelijk.
Ik kan de taart wel een keer maken met de ingevroren prei, heel handig als ik een restje melk heb (heb ik namelijk eigenlijk nooit in huis), of de eieren moeten op.
  maandag 28 maart 2011 @ 16:53:13 #230
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_94720130
Doedezemaar op ah.nl kun je gewoon een ingredient in vullen bij recepten en dan komt er van alles naar boven ;) gebruik ik ook weleens als ik groente heb die op moeten en ik gewoon niet weet wat ik er mee wil maken ;)
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
pi_94722363
Nieuw recept voor 2 personen of 2 dagen eten voor 1 persoon

Pot witte bonen in tomatensaus
Rijst ( 2 koffiebekers)
Een grote ui
Spekjes (250 gram)
Eventuele kruiden

Kook de rijst en de witte bonen in tomatensaus. Fruit het uitje en bak de spekjes. Voeg alles bij elkaar en doe er eventueel nog wat kruiden bij ( zoals peper of cayennepeper)
  vrijdag 8 april 2011 @ 16:48:35 #232
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_95223237
Recentelijk iets kniertelijks ondekt: Kroepoek van de toko: ¤0,69 per pakje. Je haalt er ongeveer 5 gewone zakken afgebakken kroepoek uit. Sambal erbij of een sausje van sambal, ketchup en suiker.

Voor een krenterig verjaardagsfeest ;)
The best firms advertise the least...
pi_100431768
Ik vind dat dit topic een schop verdient, dus heb ik maar een recept uit het topic bereid. Aanrader :Y!

quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2011 17:43 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik had afgelopen week nog even iets gemaakt wat ik me uit mijn studententijd herinner als vrij uitgebreid/lekker en niet zozeer heel goedkoop. Ik at toen ook niet zo goedkoop, maar ik ging dit dus weer eens maken en kwam erachter hoe spotgoedkoop het eigenijk is.

Je koopt de goedkoopste witvis uit het vriesvak, koolvis of heek, gewoon zo'n pakje met 4 van die blokjes, een pakje bladerdeeg en een kuipje budget/euroshopper kruidenkaas met knoflook, garlan heet die bij de AH. Vooral bij de kaas is het belangrijk dat je de allergoedkoopste neemt, en niet alleen voor de prijs.

Dan neem je zo'n blokje vis, halveer je die, smeer die goed in met een teen knoflook, letterlijk dus, teen door midden en er mee smeren, andere helft voor de onderkant etc. peper en zout erop, leg die diagonaal op een (opgerekt) bladerddeegje, en daar dan een kwart van het kuipje roomkaas op. Bladerdeeg dichtvouwen, en dan een kleine 25 minuten in de voorverwarmde oven op een dikke 200 graden. 20 mintuen of 225 is net iets te bruin, 25 minuten op 200 is net iets te zacht, maar dat zal per oven verschillen.

Vis is 1,20 meen ik, kaas is 60 ct geloof ik en bladerdeeg 1 euro. Per bladerdeegunit kom ik dan op 120/8+60/4+1/10= 40 cent! Niet duur voor een lekker bladerdeeghapje lijkt me, al weet ik de normen hier niet. Ik doe dan vaak 4 per persoon + salade of peultjes, maar de meeste mensen hebben genoeg aan 3, 2 met aardappels of zo erbij en je zit vol. 1,60 dus en dan hoeft er alleen nog maar iets van groente bij. En voor de echte krentekakkers zou 1 per persoon ook nog kunnen. Vanwege de verpakking van de vis maak ik het in een veelvoud van 4.

Het lijkt een wat rare combi, maar ik eet het echt omdat ik het lekker vind, en het wordt niks lekkerder van duurdere vis en kaas, en de goedkoopste kaas smelt juist het mooist. Citroen kan er nog op, insmeren met verse knoflook is lekkerder, maar dat doet er allemaal neit zoveel toe, het kan allemaal zonder en nog goedkoper en dan is het ook lekker.

Je moet alleen even opletten dat de vis niet te ver ontdooit wanneer je aan het vouwen bent, want dan wordt die overgaar, en dat de kaas mooi koud is zodat je er mooie kwarten bovenop kunt leggen. Meestal komt het perfect uit als ik na het aanzetten van de oven (een kleine 25 minuten voorverwarmen) de vis uit de vriezer haal Hierbij begint de timing van het koken al voordat het in de oven gaat. Ook willen ze nog wel eens lek gaan, dat geeft niet zoveel, maar het is jammer van de 3 ct aan kaas die er dan uitloopt natuurlijk. Ik heb daar wel last van gehad toen de glazen bakplaat was gesneuveld en ik het in een schaal en op zilverpapier probeerde, nu met een metalen bakplaat niet zo. Bakpapier heb ik nooit geprobeerd. Het zal ermee te maken hebben dat het bladerdeeg aan de onderkant nog niet gaar is als de kaas al wel begint te smelten.

Ik ben benieuwd.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_100433363
Leuk om te horen! Ging het allemaal een beetje soepel, weinig lekkage etc?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100434967
Ik had de bladerdeeglapjes flink plat uitgerold, tot bijna 4 x hun originele grootte.
In 4 van die lapjes heb ik 4 van die witvisplakken gestopt, dus die heb ik niet gehalveerd. En dan per witvis ongeveer 1/5 uit het bakje kruidenkaas (zodat ik nog wat overhield voor de broccoli).

Oven voorverwarmd tot 225o, flapjes op een ijzeren bakplaat en op bakpapier.
13 minuten op die 225o, toen temperatuur naar 200o gedraaid en daar nog 10 minuten op gelaten. Dat was een prima afstelling; ze waren bruin en knapperig.

2 van de 4 waren op het eind van de bereiding een beetje lek geraakt, maar de bodem was wel lekker genoeg geworden.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_100436648
Ok, dus je had iets meer dan 2 keer zoveel vis in verhouding tot kaas (doe maar duur! ;) ). Ik heb dat nooit geprobeerd, ik vond het altijd wel lekker zo dat het echt één kaas/vissmaak wordt ipv vis met kaas. Ik weet niet of je dat effect zo ook had. En ik had er vaak wel een of meer lekke bij zitten, zoveel loopt er ook niet uit, niet zo heel erg. Ik vind het alleen irritant dat ik niet weet hoe dat komt en hoe je dat voorkomt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100437557
Ik vond het klinken als een lekker recept, ik had het dan ook grofweg onthouden nadat jij het hier gepost had. Toevallig had ik laatst de ingredienten allemaal in huis en bedacht toen jouw recept er weer bij. Zeker voor herhaling vatbaar, en ik zal het ook nog eens maken in de juiste vis/kaasverhouding. Ik had nu het recept wat halfjes gelezen en wat over het halveren heengekeken.
Eigenlijk ben ik gewoon heel slecht in het opvolgen van recepten.
Dit was een van de meest getrouwe receptuitvoeringen van mijn hand ooit :D.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_100462651
Ik heb altijd zo'n zak in de vriezer liggen:



Kost nie veel en je kunt er enorm veel dingen mee doen:
- Met wat creme fraiche in een wrap gooien
- Opbakken, kruiden erdoor, in een ovenschaal, laagje tortillachips en kaas eroverheen, even afbakken, nomnomnom!
- Snelle pastasaus maken met een blikje tomatenblokjes
- Opbakken en op een vierkazenpizza doen
- ... vast nog wel meer :)
pi_100485831
Dat soort zakken hebben ze ook bij de lidl (en vast ook wel bij de aldi?) dat is nog goedkoper. Dit samen met een beetje roomkaas (die rechthoekige kuipjes van de Lidl) en pasta en je hebt een heerlijke goedkope (vegatarische) maaltijd.
  † In Memoriam † dinsdag 9 augustus 2011 @ 14:58:14 #240
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_100509804
Knierterig luxe toetje, dhz stroopwafelijs.
Bak roomijs van 1l in een grote kom doen, 2 a 3 stroopwafels verkruimelen en erbij doen, 2 tl gemalen kaneel erbij en de hele boel dooroeren. Terug doen in de bak van het roomijs en weer in de vriezer zetten. Leuk toetje voor als je bezoek hebt.
De overgebleven stroopwafels bij thee of koffie serveren ;)
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
pi_100510024
Ik heb dat ook wel eens gemaakt met speculaas (die hele goedkope). ipv kaneel had ik speculaaskruiden gebruikt en verder had ik op elk toetje een stuk spculaas gezet.
pi_100510212
quote:
2s.gif Op zondag 7 augustus 2011 21:36 schreef sigme het volgende:
Ik vond het klinken als een lekker recept, ik had het dan ook grofweg onthouden nadat jij het hier gepost had. Toevallig had ik laatst de ingredienten allemaal in huis en bedacht toen jouw recept er weer bij. Zeker voor herhaling vatbaar, en ik zal het ook nog eens maken in de juiste vis/kaasverhouding. Ik had nu het recept wat halfjes gelezen en wat over het halveren heengekeken.
Eigenlijk ben ik gewoon heel slecht in het opvolgen van recepten.
Dit was een van de meest getrouwe receptuitvoeringen van mijn hand ooit :D.

Ik heb ook nog nooit van een geschreven recept gekookt volgens mij. Maar als je dan zelf een keer een recept opschrijft, verwacht je toch dat het strak wordt nagevolgd...
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_122749615
Tijd voor een schop voor dit topic. Iemand leuke budgetrecepten met de groentes die op dit moment goedkoop zijn?
Ik heb nog een knolselderij liggen

[ Bericht 15% gewijzigd door Doedezemaar op 11-02-2013 14:21:51 ]
  maandag 11 februari 2013 @ 15:32:36 #244
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_122752717
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 maart 2011 13:19 schreef MariaEtcetera het volgende:
Tof topic!

In Engeland heb ik echt heeel vaak linzen-met-rijst-prutje gegeten :P Jeugdsentiment, goed vullend, en goedkoop!

Rijst en linzen koken met wat zout, bij mekaar, in een koekenpannetje een gesnipperd uitje bakken met wat spekjes, en dat bij de linzen en rijst mikken, roeren, klaar. :Y)

Ook lekker: maissoepje. Witte bonen in een pannetje mikken, met wat water en melk, laten pruttelen, na een tijdje mais erbij, pruttel, weer in een koekenpannetje ui+spekjes bakken, dat erdoor, afmaken met wat paprikapoeder en verse basilicum.
Oeh die maissoep klinkt lekker, ga ik zeker proberen :D

(Leuke userpic heb je trouwens, ik heb gisteren Wreck It Ralph gezien en hij was erg vermakelijk)
pi_151820962
Dit is een leuk topic.
Omhoog ermee!
pi_151822578
Kipfilet met rijst en ketjap-saus
Recept volgt, maar het gerecht bestaat uit gemarineerde kip (in ketjap en met wat chilikruiden) met een saus van melk, meel, ketjap en sambal, geserveerd met rijst (en groenten naar keuze, doperwten passen er erg goed bij / doorheen).

---

Vlindertjes-pasta met pompoen en salami
(3-4 personen, ik haal er meestal 2 grote avondmaaltijden uit)

- 300 gr farfalle
- 600 gr flespompoen
- 150-200 gr salami
- blaadje salie
- 2 rode uien
- 1/4 liter bouillon
- harde Italiaanse kaas

Farfalle al dente koken. Pompoen, salami en uien in kleine blokjes / stukjes snijden. Salami even aanbakken, daarna uit de pan halen. Ui en salie in dezelfde pan 4 min bakken. Pompoen en bouillon er bij. 10 minuten stoven. Salami weer toevoegen. Wat peper naar smaak. Farfalle er door heen en even een paar minuten samen koken/opwarmen. Serveren met kaas.


Al blijft mijn favoriete el-cheapo gerecht gewoon pasta carbonara. Maar ik ga er van uit dat iedereen hier wel weet hoe je dat correct dient te maken.
"Pools are perfect for holding water"
pi_151823450
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
pi_151823854
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 14:05 schreef quirina het volgende:
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
Het is wel lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_151824498
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 14:05 schreef quirina het volgende:
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
I know :). Al vervang ik de pancetta soms nog wel eens door gewone spekjes :@ (sorry, niet slaan!)
"Pools are perfect for holding water"
pi_151825728
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 14:38 schreef probeer het volgende:

[..]

I know :). Al vervang ik de pancetta soms nog wel eens door gewone spekjes :@ (sorry, niet slaan!)
Guanciale ipv pancetta
pi_151825898
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 15:23 schreef quirina het volgende:

[..]

Guanciale ipv pancetta
Mjah, ook te duur / te veel moeite :)
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 19 april 2015 @ 15:48:58 #253
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151826823
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 15:23 schreef quirina het volgende:

[..]

Guanciale ipv pancetta
Dear lord, waarom kende ik dat nog niet? :o
Net opgezocht, dát klinkt lekker zeg :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151827806
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 14:05 schreef quirina het volgende:
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
Jawel. Delen van Italië maken het met room, en delen zonder.
Ik vind met room lekkerder. Wel heel veel peper moet erop zitten!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_151828527
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 16:11 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Jawel. Delen van Italië maken het met room, en delen zonder.
Ik vind met room lekkerder. Wel heel veel peper moet erop zitten!
Je krijgt sowieso ruzie met een Italiaan als je het anders dan zijn moeder doet, want zo hoort het en niet anders. Er wordt mij een beetje te vaak te moeilijk gedaan over de authenticiteit van Italiaanse gerechten uit de volkskeuken, dit is notabene een naoorlogs recept. Er is toch ook niet één recept voor stamppot boerenkool? Het is een eenvoudige keuken met eerder minder dan meer ingredienten, en ze weten wel wat lekker is, dus probeer vooral een keer de meest kale versie van een recept en begin niet met zoveel mogelijk toevoegen, maar daar houdt het voor mij wel op.

De lekkerste carbonara die ik ken maken ze bij een goedkope pizzeria hier in de buurt, met room en rode peper en met een smaak die ik verder niet thuis kan brengen. Volgens mij zijn het Sardijnen, boeit ook verder niet, het is lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_151828800
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 15:48 schreef Molo het volgende:

[..]

Dear lord, waarom kende ik dat nog niet? :o
Net opgezocht, dát klinkt lekker zeg :9
Kinnebakspek is het lekkerste spek, het ziet er alleen niet uit. Ik kon het van mijn slager wel krijgen, maar hij had het niet in de vitrine liggen of zo, hij gebruikte het voor in de worst. Dat was verder niet gekruid of zo, alleen gerookt. Voor de carbonara voldoet gewoon goed spek prima vind ik, pancetta verliest zijn extra's grotendeels in de pan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 19 april 2015 @ 16:52:33 #257
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_151829329
Knierterig hapje dat makkelijk te maken is zijn kaaskoekjes :)

Het enige dat je nodig hebt is wat geraspte kaas; een beetje bloem en kruiden naar smaak.

Door elkaar mengen; in hoopjes op bakpapier afbakken tot ze op een koekje lijken.

Af laten koelen en opeten met chutney ofzoiets :9

Kost bijna niets en is lekker bij een drankje ;)

[ Bericht 4% gewijzigd door Windigo op 19-04-2015 16:58:01 ]
  zondag 19 april 2015 @ 16:56:35 #258
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151829475
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 16:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Kinnebakspek is het lekkerste spek, het ziet er alleen niet uit. Ik kon het van mijn slager wel krijgen, maar hij had het niet in de vitrine liggen of zo, hij gebruikte het voor in de worst. Dat was verder niet gekruid of zo, alleen gerookt. Voor de carbonara voldoet gewoon goed spek prima vind ik, pancetta verliest zijn extra's grotendeels in de pan.
Spek en dan heeeeeel dun gesneden, zoop lekker :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151834089
quote:
14s.gif Op zondag 19 april 2015 16:52 schreef Windigo het volgende:
Knierterig hapje dat makkelijk te maken is zijn kaaskoekjes :)

Het enige dat je nodig hebt is wat geraspte kaas; een beetje bloem en kruiden naar smaak.

Door elkaar mengen; in hoopjes op bakpapier afbakken tot ze op een koekje lijken.

Af laten koelen en opeten met chutney ofzoiets :9

Kost bijna niets en is lekker bij een drankje ;)
Men neme wat bladerdeeg en wat pesto evt kleine stukjes zongedroogde tomaat ( op olie) of cherrytomaatjes ( en als je het mooi wil maken een geklust eitje om t bladerdeeg een beetje in te smeren.

Bladerdeeg ( hoeveel is eigen keus)
Daar smeer je pesto op en snij je in vieren ( als je schijfjes cherrytomaat erop doet)
Aftoppen met geraspte kaas.
Kwartiertje in oven op ca 200 graden.

Of
Je doet twee plakjes bladerdeeg aan elkaar, pesto erop, fliebertjes zongedroogde tomaat, wat geraspte kaas en dan rol je het zaakje op.
Die rol snijd je in stukjes zodat je kleinere rolletjes hebt. Kwartiertje de oven in en daar heb je je borrelhapje.

Bladerdeeg,pesto kaas en tomaat hebben de meeste mensen wel in huis ( denk ik) dus leef je uit.
pi_151835359
Soep :

Veel groenten, bouillon, 20 minuten koken, staafmixer en klaar. Wil je luxe doen dan een scheut room erin.

Bhajees:

Gelijke delen ui, geraspte courgette en aubergine.

Dit meng je met beslag van kikkererwten en bloem met wat water en wat zout, kurkuma of kerrie , komijn. Als je luxe doet met verse koriander mengen.

Frituren.
Whatever...
pi_179916782
Afgelopen week de Spaanse kikkererwtenschotel van maok gemaakt en hij was heerlijk. Ik gebruikte gedroogde kikkererwten in plaats van een blik, dat drukte de kosten nog wat. Ik heb 'm voor 4 personen gemaakt, tot het toevoegen van de spinazie en toen de helft ingevroren. De volgende keer hoef ik alleen maar het bakje uit de diepvries te halen en bij het opwarmen verse spinazie toe te voegen.

Heeft er nog iemand leuke recepten?
pi_197054983
Gepimpte indomie goreng.

Indomie maken volgens gebruiksaanwijzing.
Beetje groente wat je overhebt of diepvries groente wat je hebt opbakken in de wok met een uitje en wat sambal.

Vlees: wat je hebt.. ook opbakken
De indomie die je klaar hebt erbij opbakken.
Eventueel eitje bakken indien aanwezig.

Op je bord doen. Proeven eventueel extra sambal erop ( sambal is altijd een must)
Ei erop.

Eet :Y)
pi_197056451
Kip ketjap met boontjes en rijst

500gr kip(dij)filet -¤2,50 Turk
3 uien -¤0,20
5 tenen knoflook -0,20
Ketjap -¤0,45 Aldi fles 500ml ¤0,90
Blik tomatenblokjes -¤0,45
225gr sperziebonen diepvries -¤0,40
Sambal -¤0,20
Rijst of noodles

-Ui, knoflook fruiten in wat olie, kip in blokjes kort aanbakken.
-tomatenblokjes, sambal en ketjap erbij en gaar laten pruttelen.
-sperziebonen kort laten koken en bij de kip doen.
-de gewenste hoeveelheid rijst of noodles koken en serveren met de kip.

Rest van de kip ketjap in porties in de vriezer.


Totaal ¤4,40 en ik kan hier zo'n 7-8 keer van eten :9

Ipv boontjes kun je ook bijv. broccoli gebruiken, is vaak in de aanbieding.

Heb je restjes paprika liggen dan kan dat ook prima erbij.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_197080223
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2020 14:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Kip ketjap met boontjes en rijst

500gr kip(dij)filet -¤2,50 Turk
3 uien -¤0,20
5 tenen knoflook -0,20
Ketjap -¤0,45 Aldi fles 500ml ¤0,90
Blik tomatenblokjes -¤0,45
225gr sperziebonen diepvries -¤0,40
Sambal -¤0,20
Rijst of noodles

-Ui, knoflook fruiten in wat olie, kip in blokjes kort aanbakken.
-tomatenblokjes, sambal en ketjap erbij en gaar laten pruttelen.
-sperziebonen kort laten koken en bij de kip doen.
-de gewenste hoeveelheid rijst of noodles koken en serveren met de kip.

Rest van de kip ketjap in porties in de vriezer.


Totaal ¤4,40 en ik kan hier zo'n 7-8 keer van eten :9

Ipv boontjes kun je ook bijv. broccoli gebruiken, is vaak in de aanbieding.

Heb je restjes paprika liggen dan kan dat ook prima erbij.

Kook je dan 4 kilo rijst?
Want de andere ingrediënten kun je amper 2 keer mee doen.

En die rijst is gratis?
pi_197080318
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2020 14:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Kip ketjap met boontjes en rijst

500gr kip(dij)filet -¤2,50 Turk
3 uien -¤0,20
5 tenen knoflook -0,20
Ketjap -¤0,45 Aldi fles 500ml ¤0,90
Blik tomatenblokjes -¤0,45
225gr sperziebonen diepvries -¤0,40
Sambal -¤0,20
Rijst of noodles

-Ui, knoflook fruiten in wat olie, kip in blokjes kort aanbakken.
-tomatenblokjes, sambal en ketjap erbij en gaar laten pruttelen.
-sperziebonen kort laten koken en bij de kip doen.
-de gewenste hoeveelheid rijst of noodles koken en serveren met de kip.

Rest van de kip ketjap in porties in de vriezer.


Totaal ¤4,40 en ik kan hier zo'n 7-8 keer van eten :9

Ipv boontjes kun je ook bijv. broccoli gebruiken, is vaak in de aanbieding.

Heb je restjes paprika liggen dan kan dat ook prima erbij.

8 keer eten van 225 gram sperziebonen?
Definitely not CIA
pi_197124543
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2020 01:01 schreef capricia het volgende:
8 keer eten van 225 gram sperziebonen?
:D Dit ja.

Dan is door gewoon heel weinig te eten elk recept wel goedkoop, natuurlijk.
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 10:23:38 #267
382129 crew  Donna
pi_208369339
Leuk topic!
  woensdag 15 maart 2023 @ 14:44:23 #268
296595 foodlover
live and learn
pi_208386406
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2010 21:32 schreef foodlover het volgende:
telkens voor 2 personen:

pizza margherita zelf maken
bloem 1/4 pak = ca. 10ct
scheut (olijf)olie 20 ct
zakje gist ca. 20 ct.
blik tomaten 35 ct
bol mozzarella 45 ct
basilcum en knoflook zelf opgekweekt
----

vissticks 15 stuks voor 1,50
boontjes euroshopper vriezer 50ct
verse friet/aadappel schijfjes van 5 kilozak aardappels ca. 40ct
mayo pot 50ct.
ketchup 50ct tube
----

kropsla 60ct
gekookt ei 10ct
aardappels ca. 40ct
ham/kaas kipschnitzel aldi 1.30

----
zelfgebakken stokbrood (restje pizzadeeg) -
kruidenboter 1/4 bakje 20ct.
spaghetti 30ct.
knoflook en chili 20ct. (aglio-olio-peperonchino)
peterselie uit vensterbank
(olijf)olie 20ct
kommkommer 60ct
ui
mayo -
yoghurt 20ct (halve literpot = 50-60ct) = voor dressing
biesloolk uit vensterbank
Ik ga mezelf quoten na zoveel jaren :'(

Kijk eens ff naar die prijzen mensen om te huilen -O-
pi_208390207
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2023 14:44 schreef foodlover het volgende:

[..]
Ik ga mezelf quoten na zoveel jaren :'(

Kijk eens ff naar die prijzen mensen om te huilen -O-
Bizar he :X
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_208391195
En dan nog maar zwijgen over de krimpflatie.
Minder in de verpakking en meer er voor betalen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')