Guanciale ipv pancettaquote:Op zondag 19 april 2015 14:38 schreef probeer het volgende:
[..]
I know . Al vervang ik de pancetta soms nog wel eens door gewone spekjes (sorry, niet slaan!)
Mjah, ook te duur / te veel moeitequote:
Dear lord, waarom kende ik dat nog niet?quote:
Jawel. Delen van Italië maken het met room, en delen zonder.quote:Op zondag 19 april 2015 14:05 schreef quirina het volgende:
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
Je krijgt sowieso ruzie met een Italiaan als je het anders dan zijn moeder doet, want zo hoort het en niet anders. Er wordt mij een beetje te vaak te moeilijk gedaan over de authenticiteit van Italiaanse gerechten uit de volkskeuken, dit is notabene een naoorlogs recept. Er is toch ook niet één recept voor stamppot boerenkool? Het is een eenvoudige keuken met eerder minder dan meer ingredienten, en ze weten wel wat lekker is, dus probeer vooral een keer de meest kale versie van een recept en begin niet met zoveel mogelijk toevoegen, maar daar houdt het voor mij wel op.quote:Op zondag 19 april 2015 16:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jawel. Delen van Italië maken het met room, en delen zonder.
Ik vind met room lekkerder. Wel heel veel peper moet erop zitten!
Kinnebakspek is het lekkerste spek, het ziet er alleen niet uit. Ik kon het van mijn slager wel krijgen, maar hij had het niet in de vitrine liggen of zo, hij gebruikte het voor in de worst. Dat was verder niet gekruid of zo, alleen gerookt. Voor de carbonara voldoet gewoon goed spek prima vind ik, pancetta verliest zijn extra's grotendeels in de pan.quote:Op zondag 19 april 2015 15:48 schreef Molo het volgende:
[..]
Dear lord, waarom kende ik dat nog niet?
Net opgezocht, dát klinkt lekker zeg
Spek en dan heeeeeel dun gesneden, zoop lekkerquote:Op zondag 19 april 2015 16:35 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Kinnebakspek is het lekkerste spek, het ziet er alleen niet uit. Ik kon het van mijn slager wel krijgen, maar hij had het niet in de vitrine liggen of zo, hij gebruikte het voor in de worst. Dat was verder niet gekruid of zo, alleen gerookt. Voor de carbonara voldoet gewoon goed spek prima vind ik, pancetta verliest zijn extra's grotendeels in de pan.
Men neme wat bladerdeeg en wat pesto evt kleine stukjes zongedroogde tomaat ( op olie) of cherrytomaatjes ( en als je het mooi wil maken een geklust eitje om t bladerdeeg een beetje in te smeren.quote:Op zondag 19 april 2015 16:52 schreef Windigo het volgende:
Knierterig hapje dat makkelijk te maken is zijn kaaskoekjes
Het enige dat je nodig hebt is wat geraspte kaas; een beetje bloem en kruiden naar smaak.
Door elkaar mengen; in hoopjes op bakpapier afbakken tot ze op een koekje lijken.
Af laten koelen en opeten met chutney ofzoiets
Kost bijna niets en is lekker bij een drankje
Kook je dan 4 kilo rijst?quote:Op dinsdag 29 december 2020 14:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Kip ketjap met boontjes en rijst
500gr kip(dij)filet -¤2,50 Turk
3 uien -¤0,20
5 tenen knoflook -0,20
Ketjap -¤0,45 Aldi fles 500ml ¤0,90
Blik tomatenblokjes -¤0,45
225gr sperziebonen diepvries -¤0,40
Sambal -¤0,20
Rijst of noodles
-Ui, knoflook fruiten in wat olie, kip in blokjes kort aanbakken.
-tomatenblokjes, sambal en ketjap erbij en gaar laten pruttelen.
-sperziebonen kort laten koken en bij de kip doen.
-de gewenste hoeveelheid rijst of noodles koken en serveren met de kip.
Rest van de kip ketjap in porties in de vriezer.
Totaal ¤4,40 en ik kan hier zo'n 7-8 keer van eten
Ipv boontjes kun je ook bijv. broccoli gebruiken, is vaak in de aanbieding.
Heb je restjes paprika liggen dan kan dat ook prima erbij.
8 keer eten van 225 gram sperziebonen?quote:Op dinsdag 29 december 2020 14:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Kip ketjap met boontjes en rijst
500gr kip(dij)filet -¤2,50 Turk
3 uien -¤0,20
5 tenen knoflook -0,20
Ketjap -¤0,45 Aldi fles 500ml ¤0,90
Blik tomatenblokjes -¤0,45
225gr sperziebonen diepvries -¤0,40
Sambal -¤0,20
Rijst of noodles
-Ui, knoflook fruiten in wat olie, kip in blokjes kort aanbakken.
-tomatenblokjes, sambal en ketjap erbij en gaar laten pruttelen.
-sperziebonen kort laten koken en bij de kip doen.
-de gewenste hoeveelheid rijst of noodles koken en serveren met de kip.
Rest van de kip ketjap in porties in de vriezer.
Totaal ¤4,40 en ik kan hier zo'n 7-8 keer van eten
Ipv boontjes kun je ook bijv. broccoli gebruiken, is vaak in de aanbieding.
Heb je restjes paprika liggen dan kan dat ook prima erbij.
Dit ja.quote:Op woensdag 30 december 2020 01:01 schreef capricia het volgende:
8 keer eten van 225 gram sperziebonen?
Ik ga mezelf quoten na zoveel jarenquote:Op woensdag 9 juni 2010 21:32 schreef foodlover het volgende:
telkens voor 2 personen:
pizza margherita zelf maken
bloem 1/4 pak = ca. 10ct
scheut (olijf)olie 20 ct
zakje gist ca. 20 ct.
blik tomaten 35 ct
bol mozzarella 45 ct
basilcum en knoflook zelf opgekweekt
----
vissticks 15 stuks voor 1,50
boontjes euroshopper vriezer 50ct
verse friet/aadappel schijfjes van 5 kilozak aardappels ca. 40ct
mayo pot 50ct.
ketchup 50ct tube
----
kropsla 60ct
gekookt ei 10ct
aardappels ca. 40ct
ham/kaas kipschnitzel aldi 1.30
----
zelfgebakken stokbrood (restje pizzadeeg) -
kruidenboter 1/4 bakje 20ct.
spaghetti 30ct.
knoflook en chili 20ct. (aglio-olio-peperonchino)
peterselie uit vensterbank
(olijf)olie 20ct
kommkommer 60ct
ui
mayo -
yoghurt 20ct (halve literpot = 50-60ct) = voor dressing
biesloolk uit vensterbank
Bizar hequote:Op woensdag 15 maart 2023 14:44 schreef foodlover het volgende:
[..]
Ik ga mezelf quoten na zoveel jaren
Kijk eens ff naar die prijzen mensen om te huilen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |