abonnement Unibet Coolblue
pi_151825728
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 14:38 schreef probeer het volgende:

[..]

I know :). Al vervang ik de pancetta soms nog wel eens door gewone spekjes :@ (sorry, niet slaan!)
Guanciale ipv pancetta
pi_151825898
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 15:23 schreef quirina het volgende:

[..]

Guanciale ipv pancetta
Mjah, ook te duur / te veel moeite :)
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 19 april 2015 @ 15:48:58 #253
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151826823
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 15:23 schreef quirina het volgende:

[..]

Guanciale ipv pancetta
Dear lord, waarom kende ik dat nog niet? :o
Net opgezocht, dát klinkt lekker zeg :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151827806
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 14:05 schreef quirina het volgende:
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
Jawel. Delen van Italië maken het met room, en delen zonder.
Ik vind met room lekkerder. Wel heel veel peper moet erop zitten!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_151828527
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 16:11 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Jawel. Delen van Italië maken het met room, en delen zonder.
Ik vind met room lekkerder. Wel heel veel peper moet erop zitten!
Je krijgt sowieso ruzie met een Italiaan als je het anders dan zijn moeder doet, want zo hoort het en niet anders. Er wordt mij een beetje te vaak te moeilijk gedaan over de authenticiteit van Italiaanse gerechten uit de volkskeuken, dit is notabene een naoorlogs recept. Er is toch ook niet één recept voor stamppot boerenkool? Het is een eenvoudige keuken met eerder minder dan meer ingredienten, en ze weten wel wat lekker is, dus probeer vooral een keer de meest kale versie van een recept en begin niet met zoveel mogelijk toevoegen, maar daar houdt het voor mij wel op.

De lekkerste carbonara die ik ken maken ze bij een goedkope pizzeria hier in de buurt, met room en rode peper en met een smaak die ik verder niet thuis kan brengen. Volgens mij zijn het Sardijnen, boeit ook verder niet, het is lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_151828800
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 15:48 schreef Molo het volgende:

[..]

Dear lord, waarom kende ik dat nog niet? :o
Net opgezocht, dát klinkt lekker zeg :9
Kinnebakspek is het lekkerste spek, het ziet er alleen niet uit. Ik kon het van mijn slager wel krijgen, maar hij had het niet in de vitrine liggen of zo, hij gebruikte het voor in de worst. Dat was verder niet gekruid of zo, alleen gerookt. Voor de carbonara voldoet gewoon goed spek prima vind ik, pancetta verliest zijn extra's grotendeels in de pan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 19 april 2015 @ 16:52:33 #257
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_151829329
Knierterig hapje dat makkelijk te maken is zijn kaaskoekjes :)

Het enige dat je nodig hebt is wat geraspte kaas; een beetje bloem en kruiden naar smaak.

Door elkaar mengen; in hoopjes op bakpapier afbakken tot ze op een koekje lijken.

Af laten koelen en opeten met chutney ofzoiets :9

Kost bijna niets en is lekker bij een drankje ;)

[ Bericht 4% gewijzigd door Windigo op 19-04-2015 16:58:01 ]
  zondag 19 april 2015 @ 16:56:35 #258
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151829475
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 16:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Kinnebakspek is het lekkerste spek, het ziet er alleen niet uit. Ik kon het van mijn slager wel krijgen, maar hij had het niet in de vitrine liggen of zo, hij gebruikte het voor in de worst. Dat was verder niet gekruid of zo, alleen gerookt. Voor de carbonara voldoet gewoon goed spek prima vind ik, pancetta verliest zijn extra's grotendeels in de pan.
Spek en dan heeeeeel dun gesneden, zoop lekker :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151834089
quote:
14s.gif Op zondag 19 april 2015 16:52 schreef Windigo het volgende:
Knierterig hapje dat makkelijk te maken is zijn kaaskoekjes :)

Het enige dat je nodig hebt is wat geraspte kaas; een beetje bloem en kruiden naar smaak.

Door elkaar mengen; in hoopjes op bakpapier afbakken tot ze op een koekje lijken.

Af laten koelen en opeten met chutney ofzoiets :9

Kost bijna niets en is lekker bij een drankje ;)
Men neme wat bladerdeeg en wat pesto evt kleine stukjes zongedroogde tomaat ( op olie) of cherrytomaatjes ( en als je het mooi wil maken een geklust eitje om t bladerdeeg een beetje in te smeren.

Bladerdeeg ( hoeveel is eigen keus)
Daar smeer je pesto op en snij je in vieren ( als je schijfjes cherrytomaat erop doet)
Aftoppen met geraspte kaas.
Kwartiertje in oven op ca 200 graden.

Of
Je doet twee plakjes bladerdeeg aan elkaar, pesto erop, fliebertjes zongedroogde tomaat, wat geraspte kaas en dan rol je het zaakje op.
Die rol snijd je in stukjes zodat je kleinere rolletjes hebt. Kwartiertje de oven in en daar heb je je borrelhapje.

Bladerdeeg,pesto kaas en tomaat hebben de meeste mensen wel in huis ( denk ik) dus leef je uit.
pi_151835359
Soep :

Veel groenten, bouillon, 20 minuten koken, staafmixer en klaar. Wil je luxe doen dan een scheut room erin.

Bhajees:

Gelijke delen ui, geraspte courgette en aubergine.

Dit meng je met beslag van kikkererwten en bloem met wat water en wat zout, kurkuma of kerrie , komijn. Als je luxe doet met verse koriander mengen.

Frituren.
Whatever...
pi_179916782
Afgelopen week de Spaanse kikkererwtenschotel van maok gemaakt en hij was heerlijk. Ik gebruikte gedroogde kikkererwten in plaats van een blik, dat drukte de kosten nog wat. Ik heb 'm voor 4 personen gemaakt, tot het toevoegen van de spinazie en toen de helft ingevroren. De volgende keer hoef ik alleen maar het bakje uit de diepvries te halen en bij het opwarmen verse spinazie toe te voegen.

Heeft er nog iemand leuke recepten?
pi_197054983
Gepimpte indomie goreng.

Indomie maken volgens gebruiksaanwijzing.
Beetje groente wat je overhebt of diepvries groente wat je hebt opbakken in de wok met een uitje en wat sambal.

Vlees: wat je hebt.. ook opbakken
De indomie die je klaar hebt erbij opbakken.
Eventueel eitje bakken indien aanwezig.

Op je bord doen. Proeven eventueel extra sambal erop ( sambal is altijd een must)
Ei erop.

Eet :Y)
pi_197056451
Kip ketjap met boontjes en rijst

500gr kip(dij)filet -¤2,50 Turk
3 uien -¤0,20
5 tenen knoflook -0,20
Ketjap -¤0,45 Aldi fles 500ml ¤0,90
Blik tomatenblokjes -¤0,45
225gr sperziebonen diepvries -¤0,40
Sambal -¤0,20
Rijst of noodles

-Ui, knoflook fruiten in wat olie, kip in blokjes kort aanbakken.
-tomatenblokjes, sambal en ketjap erbij en gaar laten pruttelen.
-sperziebonen kort laten koken en bij de kip doen.
-de gewenste hoeveelheid rijst of noodles koken en serveren met de kip.

Rest van de kip ketjap in porties in de vriezer.


Totaal ¤4,40 en ik kan hier zo'n 7-8 keer van eten :9

Ipv boontjes kun je ook bijv. broccoli gebruiken, is vaak in de aanbieding.

Heb je restjes paprika liggen dan kan dat ook prima erbij.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_197080223
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2020 14:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Kip ketjap met boontjes en rijst

500gr kip(dij)filet -¤2,50 Turk
3 uien -¤0,20
5 tenen knoflook -0,20
Ketjap -¤0,45 Aldi fles 500ml ¤0,90
Blik tomatenblokjes -¤0,45
225gr sperziebonen diepvries -¤0,40
Sambal -¤0,20
Rijst of noodles

-Ui, knoflook fruiten in wat olie, kip in blokjes kort aanbakken.
-tomatenblokjes, sambal en ketjap erbij en gaar laten pruttelen.
-sperziebonen kort laten koken en bij de kip doen.
-de gewenste hoeveelheid rijst of noodles koken en serveren met de kip.

Rest van de kip ketjap in porties in de vriezer.


Totaal ¤4,40 en ik kan hier zo'n 7-8 keer van eten :9

Ipv boontjes kun je ook bijv. broccoli gebruiken, is vaak in de aanbieding.

Heb je restjes paprika liggen dan kan dat ook prima erbij.

Kook je dan 4 kilo rijst?
Want de andere ingrediënten kun je amper 2 keer mee doen.

En die rijst is gratis?
pi_197080318
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2020 14:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Kip ketjap met boontjes en rijst

500gr kip(dij)filet -¤2,50 Turk
3 uien -¤0,20
5 tenen knoflook -0,20
Ketjap -¤0,45 Aldi fles 500ml ¤0,90
Blik tomatenblokjes -¤0,45
225gr sperziebonen diepvries -¤0,40
Sambal -¤0,20
Rijst of noodles

-Ui, knoflook fruiten in wat olie, kip in blokjes kort aanbakken.
-tomatenblokjes, sambal en ketjap erbij en gaar laten pruttelen.
-sperziebonen kort laten koken en bij de kip doen.
-de gewenste hoeveelheid rijst of noodles koken en serveren met de kip.

Rest van de kip ketjap in porties in de vriezer.


Totaal ¤4,40 en ik kan hier zo'n 7-8 keer van eten :9

Ipv boontjes kun je ook bijv. broccoli gebruiken, is vaak in de aanbieding.

Heb je restjes paprika liggen dan kan dat ook prima erbij.

8 keer eten van 225 gram sperziebonen?
Definitely not CIA
pi_197124543
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2020 01:01 schreef capricia het volgende:
8 keer eten van 225 gram sperziebonen?
:D Dit ja.

Dan is door gewoon heel weinig te eten elk recept wel goedkoop, natuurlijk.
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 10:23:38 #267
382129 crew  Donna
pi_208369339
Leuk topic!
  woensdag 15 maart 2023 @ 14:44:23 #268
296595 foodlover
live and learn
pi_208386406
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2010 21:32 schreef foodlover het volgende:
telkens voor 2 personen:

pizza margherita zelf maken
bloem 1/4 pak = ca. 10ct
scheut (olijf)olie 20 ct
zakje gist ca. 20 ct.
blik tomaten 35 ct
bol mozzarella 45 ct
basilcum en knoflook zelf opgekweekt
----

vissticks 15 stuks voor 1,50
boontjes euroshopper vriezer 50ct
verse friet/aadappel schijfjes van 5 kilozak aardappels ca. 40ct
mayo pot 50ct.
ketchup 50ct tube
----

kropsla 60ct
gekookt ei 10ct
aardappels ca. 40ct
ham/kaas kipschnitzel aldi 1.30

----
zelfgebakken stokbrood (restje pizzadeeg) -
kruidenboter 1/4 bakje 20ct.
spaghetti 30ct.
knoflook en chili 20ct. (aglio-olio-peperonchino)
peterselie uit vensterbank
(olijf)olie 20ct
kommkommer 60ct
ui
mayo -
yoghurt 20ct (halve literpot = 50-60ct) = voor dressing
biesloolk uit vensterbank
Ik ga mezelf quoten na zoveel jaren :'(

Kijk eens ff naar die prijzen mensen om te huilen -O-
pi_208390207
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2023 14:44 schreef foodlover het volgende:

[..]
Ik ga mezelf quoten na zoveel jaren :'(

Kijk eens ff naar die prijzen mensen om te huilen -O-
Bizar he :X
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_208391195
En dan nog maar zwijgen over de krimpflatie.
Minder in de verpakking en meer er voor betalen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')