abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 11 augustus 2007 @ 21:09:33 #1
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_52291636
Wat is Roaccutane?
De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne. Isotretinoïne behoort tot een groep geneesmiddelen die bekend staat onder de naam retinoïden. Retinoïden zijn afgeleid van vitamine A. Het middel wordt gebruikt bij de behandeling van moeilijk te bestrijden acne (jeugdpuistjes en meeëters). Roaccutane wordt voorgeschreven aan mensen met bepaalde ernstige vormen van acne die niet op een gebruikelijke behandeling reageren. Roaccutane is alleen verkrijgbaar op recept en wordt vaak niet door de huisarts voorgeschreven, maar door een dermatoloog (huidarts).

De meeste posters hier gebruiken waarschijnlijk een generiek van Isotretinoine, omdat Roaccutane niet standaard wordt gegeven bij de apotheek. Wil je weten over wat generiek nu eigenlijk is, dan kan je hier er wat over lezen

Roaccutane patientinformatie en bijsluiters
Officiële website van Roche (fabrikant)
Patiëntenbijsluiter (pdf-formaat)
Informatie op Achmea Health
Overzichtelijke informatie (tip)

Middelen die helpen bij droge lippen (mogelijke bijwerking Roaccutane)
Labello lippencreme (verkrijgbaar bij bv de drogist)
Blistex lip relief cream (verkrijgbaar bij bv de drogist)



Pubmed (engelstalig - wetenschappelijke publicaties)
Roacutane
Blijvende oogklachten na gebruik Roacutane

Roaccutane negatief in de publiciteit
Rechtzaken aangespannen ivm Roaccutane (google search - engelstalig)

Voorgaande topics
Ervaringen met "Roaccutane"
Ervaringen met Roaccutane, deel 2
Ervaringen met Roaccutane - deel 3
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 4 alweer
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 5 -
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 6 -
Ervaringen met Roaccutane - Deel 7
Ervaringen met Roaccutane - Deel 8
Ervaringen met Roaccutane - Deel 9
Ervaringen met Roaccutane - Deel 10
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 11
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 12
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
Het Roaccutane topic - deel 14
Het Roaccutane topic - deel 15
Het Roaccutane topic - deel 16
Het Roaccutane topic - deel 17
Het Roaccutane Topic - Deel 19
Het Roaccutane Topic - Deel 20
Het Roaccutane topic - deel 21

I have no rival, no man can be my equal. ♥
  maandag 13 augustus 2007 @ 11:24:52 #2
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52324774
Ik kon in het andere topic (deel 21) niet meer posten, zit ook een slotje op .... vandaar dat ik een Deel 22 had aangemaakt. Maar zie nu dat die er al was ..... SORRY .... misschien kan een Moderator die van mij ff verwijderen......
-------------------------------

Vandaag precies 2 maanden aan de Roa en nog 1 maand te gaan. Ik vind dat er in die 4 weken dan nog wel veel moet veranderen, heb nog steeds veel rode vlekjes en er komen steeds een paar mee-eters naar boven die eruit willen. Sommige van die ellendelingen besluiten om dan nog even te gaan onsteken, die onsteking ging aardig snel weer weg maar het resultaat was wel weer een mooie rode plek .... ARGGGG !!! Zie fotootjes op mijn site.

Tijdens mijn tweede kuur van 3 maanden zagen mijn wangen er na 2 maanden al goed uit en nu vind ik mijn huid nog erg onrustig. Heb wel besloten dat als ik na deze maand niet tevreden ben, dat ik even contact met de huisarts opneem om te overleggen of ik niet nog wat extra pillen kan krijgen.

Vooral de huid van mijn rechter wang is erg onrustig, 2 weken geleden ging het zo goed en nu ineens weer allemaal pukkels, zou dit soms een 2de "uitbraak" zijn ???? .......... ik hoop van niet !!

Met de bijwerkingen gaat het nog steeds goed. Ook deze week geen "off-days" gehad GELUKKIG !! Wel had ik gister erge last van mijn enkels, maar denk dat dat mijn eigen schuld was. Heb namelijk "grote" schoonmaak in huis gedaan, maar vandaag gaat het weer goed.

De Aquaphor helpt nog steeds geweldig, vergeet soms wel "zorgvuldig" te smeren, wat er van de week voor zorgde dat ik de randjes van mijn lippen niet goed had gedaan en daar zaten toen ineens allemaal velletjes.

Deze week bijna geen last gehad van exceem. De plekken aan de binnenkant van mijn onderarmen, zijn weer verdwenen, heb nu alleen nog een klein plekje op mijn hand.

Ik had mijn wangen deze week weer een keer 's nachts ingesmeerd met Sudocrem maar de volgende dag voelde mijn kaaklijn alles behalve prettig aan, dus dat doe ik voorlopig niet meer.

Mijn voorhoofd en kaaklijn zijn een beetje droog, dus af en toe zitten er van die irritante velletjes.

Helaas voel ik nog 2 pukkeltjes opkomen ...... hoop dat ze snel opkomen en nog sneller verdwijnen !!!
  maandag 13 augustus 2007 @ 11:25:10 #3
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52324783
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2007 21:06 schreef MaddoxX het volgende:
Zal binnekort ens foto's van een van mn wangen posten voor en na ofcourse
Ben zeer benieuwd :-)
  maandag 13 augustus 2007 @ 11:25:22 #4
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52324786
@Ladysusy

WOW wat zien jouw wangen er super goed uit zeg !!! Ben helemaal jalours !!

Las dat jij net je achtste kuur achter de rug hebt. Heb jij steeds de 120 mg binnen gekregen of minder ?? Ik zit nu in mijn derde kuur en ik kan nergens iets vinden over wat men adviseert voor een tweede, derde etc kuur. Mijn eerste kuur van wel de 120 mg per kg en mijn tweede kuur ongeveer de helft. Nu dus mijn derde kuur maar daar haal ik de 120 ook niet, ik denk zo de helft. Moet nu nog 1 maand maar mijn wangen zien er nog niet echt goed uit, dus de komende 4 weken moet er nog veeeeeeeeeel veranderen vind ik :-)

Groetjes en geniet van je mooie huidje :-)

Marjenda
pi_52361433
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 12:18 schreef Ladysusy het volgende:
Ik zag dat er nog geen volgend deel was aangemaakt, bij deze dus!

Ik heb zelf van januari t/m mei 2007 Roa gebruikt en ben dus inmiddels gestopt, maar heb van deel 18 t/m 21 actief meegeschreven en lees nog steeds wekelijks mee. In deel 21 heb ik (op pagina 1 en 6) een aantal voor- en na foto's geplaatst. Ik ben nog steeds erg blij met het behaalde resultaat! Ik hoop dat mijn foto's voor de mensen die nu bezig zijn of er nog aan moeten beginnen een duwtje in de goede richting danwel een hart onder de riem zijn.

Veel succes iedereen nog!
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 17:26:12 #6
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52363865
Nou ik heb dus echt goed gezocht met de zoekfunctie of er al een nieuw topic was (deel 22 dus) maar die stond er echt niet bij??? Is dat misschien te verklaren of ligt het aan mij? Ik ben benieuwd of derest dit topic dan wel kan vinden. Wellicht is het een idee voor de volgende keer om een topic af te sluiten met een link naar het nieuwe topic, dus om alvast een nieuw topic aan te maken als die oude bijna vol is. Dat scheelt zoeken.

Marjenda, ik heb lang niet alle kuren die 120 mg/kg binnen gekregen, maar bij sommige keren wel en ook toen kwam het een jaar later gewoon doodleuk weer terug. Als je de vorige deeltjes even doorspit dan kom je tussen mijn postings (meerdere keren) een schema tegen van wat ik precies tijdens elke kuur heb binnengekregen. Ik heb die laatste kuur dus wel voldoende binnengekregen en ook nog binnen een relatief korte periode, dus ik hoop dat dit dit de genadeslag is geweest. Maar helemaal zeker daarvan durf ik nog niet te zijn. Ach, we zien het wel!
pi_52364731
Gewoon CTRL + F gebruiken en dan zoeken.


Nou, ik ben nu een week bezig met die Tetracycline. En ik moet zeggen dat ik niet ontevreden ben.
Heb alleen zaterdag nog een puistje gekregen en voor de rest helemaal niks. *afkloppend*
Mijn rechterkant van de nek is weer zo goed als clean, zitten alleen onder het oor nog wat rode vlekjes.
Mijn linkerkant van de nek zitten nog 3 helemaal uitgedroogde puistjes (inc. die ene op zaterdag).
Nu maar hopen dat het zo blijft
pi_52371257
Hebben jullie ook zo last van je ogen tijdens de roa kuur? Overdag zie ik gewoon goed, afgezien van dat ik te moe ben om m'n ogen (goed) open te houden, maar 's avonds zie ik gewoon echt geen donder... ik wil nu eigenlijk gewoon gaan slapen kijken naar het computerscherm lukt gewoon amper meer...
pi_52426830
Ik ben nu 5 weken gestopt met ROA. Ben 11 dagen op vakantie gegaan, en dat is heerlijk als je dan geen problemen met je huid hebt. Heb er totaaal niet over na gedacht. Misschien 1 klein puistje gehad, maar dat boeid me dan niets...; weinig slaap, ongezond eten en... heb zo'n 10 vd 11 dagen alcohol op (sowieso minimaal 4-5 biertjes per dag)... Krijg je hé, met jongeren (jongens) op uitgaansvakantie .... Het was wel ff wennen, want die maanden ervoor had ik eigenlijk geen druppel alcohol op.. maar het is goed bevallen, heb ook bewust 3 weken 'speling' genomen tussen de roa-stop + vakantie.

Nu hopen dat het bij mij wegblijft. Bij mijn vorige kuur kwam het na 3-kwart jaar al wel weer 'iets' terug, en werd het na 1.5 jaar te erg (dus aan een 2e kuur begonnen).

Nu hopen dat ik er 4-ever vanaf blijf, maar dat is een utopie, ik verwacht dat ik toch weer een keer aan de ROA ga... al is mijn huid nu heerlijk glad
Haleloeja
pi_52426947
Nergens last van hier
  donderdag 16 augustus 2007 @ 20:49:03 #11
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52433454
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 17:26 schreef Ladysusy het volgende:
Nou ik heb dus echt goed gezocht met de zoekfunctie of er al een nieuw topic was (deel 22 dus) maar die stond er echt niet bij??? Is dat misschien te verklaren of ligt het aan mij? Ik ben benieuwd of derest dit topic dan wel kan vinden. Wellicht is het een idee voor de volgende keer om een topic af te sluiten met een link naar het nieuwe topic, dus om alvast een nieuw topic aan te maken als die oude bijna vol is. Dat scheelt zoeken.
Haha ik kon 'm ook niet vinden en had ook een deel 22 aangemaakt ......
quote:
Marjenda, ik heb lang niet alle kuren die 120 mg/kg binnen gekregen, maar bij sommige keren wel en ook toen kwam het een jaar later gewoon doodleuk weer terug. Als je de vorige deeltjes even doorspit dan kom je tussen mijn postings (meerdere keren) een schema tegen van wat ik precies tijdens elke kuur heb binnengekregen. Ik heb die laatste kuur dus wel voldoende binnengekregen en ook nog binnen een relatief korte periode, dus ik hoop dat dit dit de genadeslag is geweest. Maar helemaal zeker daarvan durf ik nog niet te zijn. Ach, we zien het wel!
Oke, bedankt, ik ga effies de vorige delen doorspitten.
  donderdag 16 augustus 2007 @ 20:52:39 #12
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52433520
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 21:29 schreef lennart12 het volgende:
Hebben jullie ook zo last van je ogen tijdens de roa kuur? Overdag zie ik gewoon goed, afgezien van dat ik te moe ben om m'n ogen (goed) open te houden, maar 's avonds zie ik gewoon echt geen donder... ik wil nu eigenlijk gewoon gaan slapen kijken naar het computerscherm lukt gewoon amper meer...
Wat vervelend zeg !!!! Heb je daar iedere dag last van of alleen als je een drukke dag hebt gehad ??

Ik heb daar eigenlijk geen last van, soms heb ik wel het idee dat mijn ogen wat "droger" oid zijn, maar daar heb ik verder geen last van.

Draag jij soms lenzen ?? Heb gehoord dat je dan wel meer last van je ogen kan hebben.
  donderdag 16 augustus 2007 @ 20:54:16 #13
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52433562
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 16:52 schreef Gelderland het volgende:
Ik ben nu 5 weken gestopt met ROA. Ben 11 dagen op vakantie gegaan, en dat is heerlijk als je dan geen problemen met je huid hebt. Heb er totaaal niet over na gedacht. Misschien 1 klein puistje gehad, maar dat boeid me dan niets...; weinig slaap, ongezond eten en... heb zo'n 10 vd 11 dagen alcohol op (sowieso minimaal 4-5 biertjes per dag)... Krijg je hé, met jongeren (jongens) op uitgaansvakantie .... Het was wel ff wennen, want die maanden ervoor had ik eigenlijk geen druppel alcohol op.. maar het is goed bevallen, heb ook bewust 3 weken 'speling' genomen tussen de roa-stop + vakantie.

Nu hopen dat het bij mij wegblijft. Bij mijn vorige kuur kwam het na 3-kwart jaar al wel weer 'iets' terug, en werd het na 1.5 jaar te erg (dus aan een 2e kuur begonnen).

Nu hopen dat ik er 4-ever vanaf blijf, maar dat is een utopie, ik verwacht dat ik toch weer een keer aan de ROA ga... al is mijn huid nu heerlijk glad
Lekker hoor dat je van de roa af bent en nog belangrijker dat je een mooi glad huidje hebt !!!!!! HOUDEN ZO !!!
  donderdag 16 augustus 2007 @ 20:55:07 #14
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52433588
Heeft iemand een tip om "grove/verwijde" porien wat minder te krijgen ??
pi_52439340
Hallo, een update van mij.

Eindelijk is mijn borst vrij van actieve acne. Geen cysten meer en andere nare bulten.
Wel rode vlekken en lelijke littekens.

Mijn rug is ook ernstig verbeterd (hahaha, goede woordcombi hè ). Heb 1 bultje op m'n rug en verder veel littekens en vlekjes. Paars/rode vlekjes. Maar het voelt helemaal glad.

Ik ben 2 weken geleden wezen zwemmen bij een plas. Ik hield nog wel mijn shirt aan en was zo'n beetje de enige daar, maar aangezien mijn gezicht gewoon helemaal top was, was het al sowieso een flinke stap vooruit.
En vanavond, jaja, voor het eerst sinds 3 jaar mijn gezicht weer eens laten zien in een zwembad. Al mijn moed verzameld om 's avonds te gaan zwemmen met mijn vriendinnetje. Het was niet zo druk, dus dat scheelt. Ik probeerde wel zoveel mogelijk in het water te blijven natuurlijk, maar ja, ik moest toch ook wel eens rondlopen daar. Gelukkig (pech voor hem natuurlijk) zag ik een jongen met dezelfde problemen op z'n rug en die liep er ook nogal nonchalant bij.

Het is echt een enorme stap voor mij. Niemand, maar dan ook niemand behalve mijn vriendin heeft mijn rug gezien toen het verslechterde en weer verbeterde. Zelfs mijn ouders niet. Dus ze was mijn grote steun en ik voelde me op m'n gemak en we hadden veel plezier. En nu het alleen maar beter gaat, hoef ik me steeds minder te schamen. Die littekens zijn wel vervelend natuurlijk. De schade is best groot. Maar uiteindelijk gaat het er toch om dat het lekker glad aanvoelt als je er met je hand overheen gaat.

Het enige probleem dat ik nu heb is een grote rode schaafplek op mn wang, onder mijn bakkebaard, bij het oor. Ik denk dat ik er gestoken ben en 's nachts met mijn gezicht heb liggen schuren over de matras of heb zitten wrijven. En nu is het helemaal rood en gevoelig. Gek genoeg schaamde ik me daar weer niet voor in het zwembad. Het is gewoon een rode vlek. Hopelijk trekt het snel weg met sudocrem.

Nog 2 maanden slikken en dan moet het gedaan zijn. Ik blijf het topic volgen. Veel succes allemaal.
Venco Dropmakers
pi_52441532
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 20:52 schreef Marjenda het volgende:

[..]

Wat vervelend zeg !!!! Heb je daar iedere dag last van of alleen als je een drukke dag hebt gehad ??

Ik heb daar eigenlijk geen last van, soms heb ik wel het idee dat mijn ogen wat "droger" oid zijn, maar daar heb ik verder geen last van.

Draag jij soms lenzen ?? Heb gehoord dat je dan wel meer last van je ogen kan hebben.
Nee, geen lenzen. Ik heb er vandaag geen last van gehad, maar misschien is dat omdat ik 's avonds niet achter de computer gezeten heb... ik heb er ook niet op gelet...
  vrijdag 17 augustus 2007 @ 09:38:42 #17
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52443274
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 03:23 schreef lennart12 het volgende:

[..]

Nee, geen lenzen. Ik heb er vandaag geen last van gehad, maar misschien is dat omdat ik 's avonds niet achter de computer gezeten heb... ik heb er ook niet op gelet...
Het is gewoon een bijwerking van Roa. Ik heb er soms ook een aantal dagen achter elkaar last van gehad, dan waren ze gewoon wat geïrriteerd en dat was dan met name 's avonds op zijn ergst. Ik zit hele dagen achter de PC op mijn werk en als ik dan 's avonds thuis ook nog eens ging computeren dan was dat soms niet te doen. Je hebt er wel middeltjes die wat verlichting geven en je ogen van extra vocht voorzien, kunsttranen zeg maar. Alleen op recept te verkrijgen. Ik had bijvoorbeeld Visidic EDO dat waren losse ampullen voor eenmalig gebruik. Doosje van 60 stuks en ik heb nog 50 stuks over ofzo… Dit helpt wel iets. Verder moet je je ogen gewoon wat meer rust geven als je er last van hebt. Gaat vanzelf weer over.
  vrijdag 17 augustus 2007 @ 09:45:28 #18
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52443417
Dropmix, fijn om te lezen dat het eindelijk zoveel beter gaat met je borst en rug! Wat goed dat je bent gaan zwemmen en wat een waardevolle vriendin heb je, zo te lezen, echt super voor je! Succes met je laatste 2 maanden. Als het na een jaar nog steeds weg is zou je misschien met de derma kunnen overleggen of er iets aan dat vele littekenweefsel te doen is met een chemische peelingbehandeling ofzo? Maar ik snap wat je bedoelt hoor, want ik heb een beetje hetzelfde voor wat betreft mijn gezicht… Als je mij nu naast iemand zet met een super gladde en gave huid lijkt het nóg alsof ik een vrij aangedaan gezicht heb met al die vlekjes, wijdere poriën en overige post-acné sporen, maar voor mij is dit al een uitzonderlijk resultaat waar ik een half jaar geleden niet van durfde te dromen! Ik ben hier al super blij mee, het is glad en da's het belangrijkste. Die paar vlekjes boeien me echt niet (lang leve de make up voor als ik het een avondje écht helemaal egaal wil hebben), als het maar glad blijft, dan ben ik al tevreden. Maar als ik er nou echt zeker van ben dat het voorgoed wegblijft, dan wil ik zo'n peeling misschien ook wel eens overwegen.
  vrijdag 17 augustus 2007 @ 10:01:08 #19
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52443715
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 20:55 schreef Marjenda het volgende:
Heeft iemand een tip om "grove/verwijde" porien wat minder te krijgen ??
Niet echt, ik had (en heb) er ook last van helaas. Maar volgens mijn derma had dit ook niets met Roa te maken (wat ik ernstig betwijfel, want hoe kom ik er anders aan want hiervoor had ik het niet, maargoed...). Vooral vlak na het stoppen met Roa had ik met name op mijn neus vergrote poriëen, heel lelijk. Maar dat trok later wel weer bij gelukkig. Wat wel een beetje helpt zijn de producten van Vichy Normaderm. Die zouden porie-verkleinend moeten werken. Ik heb zelf de wasgel en de tonic daarvan (met name die laatste moet je poriën sluiten) en dan de gewone dagcreme van Normaderm. Die is sowieso wel goed om een licht onrustig wordend huidje een beetje rustig te krijgen vind ik. Maar als ik bijv. behoefte heb aan iets meer hydratatie dan vind ik die creme te licht/droog. Ik wissel behoorlijk wat af dus. Maar van die Normaderm heb ik wel het idee dat ze je huid wat gladder maken, dat wel.
  zaterdag 18 augustus 2007 @ 14:28:06 #20
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52477193
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:01 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Niet echt, ik had (en heb) er ook last van helaas. Maar volgens mijn derma had dit ook niets met Roa te maken (wat ik ernstig betwijfel, want hoe kom ik er anders aan want hiervoor had ik het niet, maargoed...). Vooral vlak na het stoppen met Roa had ik met name op mijn neus vergrote poriëen, heel lelijk. Maar dat trok later wel weer bij gelukkig. Wat wel een beetje helpt zijn de producten van Vichy Normaderm. Die zouden porie-verkleinend moeten werken. Ik heb zelf de wasgel en de tonic daarvan (met name die laatste moet je poriën sluiten) en dan de gewone dagcreme van Normaderm. Die is sowieso wel goed om een licht onrustig wordend huidje een beetje rustig te krijgen vind ik. Maar als ik bijv. behoefte heb aan iets meer hydratatie dan vind ik die creme te licht/droog. Ik wissel behoorlijk wat af dus. Maar van die Normaderm heb ik wel het idee dat ze je huid wat gladder maken, dat wel.
Hi,

Oh gelukkig, dus er is nog hoop dat die porien zich een beetje meer gaan sluiten, i hope so .... kan me eigenlijk niet meer zo goed herinneren of ik dat tijdens mijn vorige 2 kuren ook had....

Ik heb de producten van Vichy Normaderm gebruikt voordat ik aan de Roa begon en nog een tijdje tijdens de kuur, maar nu is het op en mijn huid werd nog droger door die producten, maar dat is natuurlijk logisch omdat roa de huid droger maakt en de Normaderm tegen een vette huid is, was ook niet zo slim van me om dat te blijven gebruiken....... Ik vind het wel lekker spul maar weet nog niet of ik ze ga gebruiken als ik klaar ben want vind ze eigenlijk wel een beetje prijzig .....Ik heb nu Cetaphil besteld tegen de droge huid en als ik klaar ben met mijn kuur ga ik eens kijken wat ik daarna ga gebruiken.
  zaterdag 18 augustus 2007 @ 14:31:57 #21
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52477262
Hi Allemaal,

Inmiddels 1890 mg binnen gekregen en nog 630 mg te gaan. De tweede "uitbraak" waar ik vorige week een beetje bang voor was is gelukkig uitgebleven, denk dat het gewoon ontstoken mee-eters zijn geweest, die eruit wilden. Zo langzamerhand wordt mijn huid weer wat rustiger. Mijn rechter wang begint nu ook weer wat op te knappen (zie fotootjes op mijn site).

Ik moet dus nog 3 weken, ik vraag me af of ik dan genoeg binnen heb gekregen......, vooral omdat ik een "uitbraak" heb gehad en voordat dan alles herstelt is...... dan is een kuur van 3 maanden wel kort vind ik. Maar goed ik wacht het nog 3 weekjes af en dan zal ik de dokter eens bellen.

Deze week ging het weer prima met de bijwerkingen, eigenlijk hetzelfde als vorige week, 's ochtends en 's avonds last van rug en enkels en met de droge lippen gaat het ook heel erg goed door regelmatig met Aquaphor te smeren. Wel ben ik deze week vooral 's avonds snel moe en heb ik 's ochtends veel moeite om mijn bedje uit te komen.

Ik merk goed dat als ik een drukke dag heb gehad dat ik dan 's avonds en de volgende dag even wat meer rug en vooral enkel pijn heb. Voel me dan echt een heel oud vrouwtje !!!

Mijn gehele huid is erg droog, heb van de week Cetaphil besteld, dus hoop dat het snel binnen komt, dat spul schijnt goed te werken tegen droge en gevoelige huid, ben benieuwd.

Wat kleine exceemplekjes gekregen op mijn vingers die erg jeuken, ik probeer ze regelmatig in te smeren, verder gaat het goed met de exceemplek op mijn hand, die moet ik gewoon goed vet houden en wordt langzaam aan minder.

Ik voel nog 1 bobbeltje zitten op mijn wang, ben benieuwd wat die besluit te gaan doen. De 2 bobbeltjes van vorige week zijn toch niet op gekomen maar zijn een rood vlekje geworden.

Het resultaat na 9 weken is toch lang niet slecht als ik ze vergelijk met de foto's vlak na de uitbraak !!!

Groetjes en succes iedereen,

Marjenda
pi_52579597
Zelf heb ik dit middeltje ook gebruikt en moet zeggen dat het niet leuk was. Droge lippen, kapotscheuren zelfs, droge huid, etc. Maar het resultaat ben ik zeker over te spreken. Nu, 3 jaar verder, heb ik nog amper ooit puistjes gelukkig.

Voor (rug en buik niet inbegrepen):


(enkele jaren) Na:


Heb geen andere foto's online, hier zul je het mee moeten doen, maar het verschil is wel duidelijk zichtbaar.
pi_52579711
gofferdorie, heb ik emotioneel gezien 1 zware week
prive kwestie thuis, en ja hoor binnen 1 a 2 dagen zit ik eronder, 2 knoerten ( onderhuidse shit ) bij mn lip onderkin kleine grut en links en rechts van mn neus stuff .. 1 tje in mn oor en op mn benen.

Ik vind dit zo waardeloos, altijd als er iets 'gebeurt' , een belangrijk examen/ privekwestie/ etc vlieg ik er werkelijk onder binnen 1 dag, mn vriendin kijkt er ook altijd van op

enig idee wat ik hier aan kan doen?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  woensdag 22 augustus 2007 @ 08:13:56 #24
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52581186
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 01:24 schreef BladiN87 het volgende:
Zelf heb ik dit middeltje ook gebruikt en moet zeggen dat het niet leuk was. Droge lippen, kapotscheuren zelfs, droge huid, etc. Maar het resultaat ben ik zeker over te spreken. Nu, 3 jaar verder, heb ik nog amper ooit puistjes gelukkig.

Voor (rug en buik niet inbegrepen):
[afbeelding]

(enkele jaren) Na:
[afbeelding]

Heb geen andere foto's online, hier zul je het mee moeten doen, maar het verschil is wel duidelijk zichtbaar.
Hi,

Je na foto ziet er goed uit zeg, maar je voor foto is niet zichtbaar of ligt dat aan mijn comp ......

Groetjes en geniet van je mooie huidje,

Marjenda
pi_52587210
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 08:13 schreef Marjenda het volgende:

[..]

Hi,

Je na foto ziet er goed uit zeg, maar je voor foto is niet zichtbaar of ligt dat aan mijn comp ......

Groetjes en geniet van je mooie huidje,

Marjenda
Ik heb geen idee of dat aan je computer ligt, het kan zijn dat het aan de hosting ligt. Maar dat kan ik ook niet opmaken uit één reactie
pi_52587589
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 12:50 schreef BladiN87 het volgende:

[..]

Ik heb geen idee of dat aan je computer ligt, het kan zijn dat het aan de hosting ligt. Maar dat kan ik ook niet opmaken uit één reactie
bij firefox, ga naar about:config (gewoon intypen in de adresbalk), en dan network.http.sendRefererHeader op 0 zetten.

En inderdaad, enorme verbetering
pi_52588876
Ik ben hier vorige week ook mee begonnen, ik hoop dat de bijwerkingen niet al te erg worden :s
Tot nu toe merk ik er nog niet zoveel van, behalve dat mijn lippen opeens droog zijn geworden terwijl ik nooit droge lippen heb. Maar daar is wel mee te leven Ben benieuwd hoe het over een maand is, de eerste (twee) maanden schijnen het ergst te zijn.
pi_52589911
ik krijg laatste tijd opeens van iedereen complimentjes, 3 weken geleden van een meisje die ik eigenlijk nooit spreek, ze zei dat ik er goed uitzag, m'n vrienden hadden geen idee waar ze 't over had, want toen het zo erg was kende ze me nog niet. Afgelopen week een feest gehad, een jongen uit m'n klas begon erover, zei dat het snel de goede kant op aan het gaan was. Volgende dag een liev meisje die zei dat het goed ging, en vanmiddag het poetsvrouwtje bij ons thuis die dat ook vond. Eigenlijk nooit bij stilgestaan (ik ben nu 17) dat het eigenlijk helemaal niet vreemd is dat je tot je 25e onder kan zitten, als je er niets aan doet...

Roa is liev


Waar ik me alleen over verbaas, m'n beste vrienden zeggen er nooit iets van, zijn die nou zo ontzettend zeikerig dat elk rood puntje er nog steeds 1 teveel is, of durven ze niets te zeggen, of ... naja
  woensdag 22 augustus 2007 @ 21:27:07 #29
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52602987
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 12:50 schreef BladiN87 het volgende:

[..]

Ik heb geen idee of dat aan je computer ligt, het kan zijn dat het aan de hosting ligt. Maar dat kan ik ook niet opmaken uit één reactie
Hi,

Had vanmorgen met MacBook via Safari gekeken en daar zag ik een vreemd icoon met "Hotlinking has been disabled for this domein ..... etc". Heb nu via PeeCee gekeken, bij Explorer krijg ik dezelfde melding, maar heb net in FireFox de tip van Lennart gevolgt en voila daar kwam je voor foto !!

Inderdaad de Roa heeft jou heeeeeeeeeeeeeeel goed geholpen, wat een mooi glad huidje !!!

Groetjes,

Marjenda
  woensdag 22 augustus 2007 @ 21:30:56 #30
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52603136
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 13:45 schreef Pearll het volgende:
Ik ben hier vorige week ook mee begonnen, ik hoop dat de bijwerkingen niet al te erg worden :s
Tot nu toe merk ik er nog niet zoveel van, behalve dat mijn lippen opeens droog zijn geworden terwijl ik nooit droge lippen heb. Maar daar is wel mee te leven Ben benieuwd hoe het over een maand is, de eerste (twee) maanden schijnen het ergst te zijn.
Hi,

Voor je droge lippen moet je Aquaphor eens gebruiken, bij mij helpt dat echt perfect !!!!

In de eerste weken zou er inderdaad een "uitbraak - vererging" kunnen optreden maar dat hoeft niet. Ik had er tijdens mijn eerste en tweede kuur geen last van en nu ben ik bezig met mijn derde kuur en voila kwamen er na 4 weken ineens een stel lekkere pukkels bij .....

SUCCES met je kuur !!

Groetjes,

Marjenda
pi_52608657
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 21:30 schreef Marjenda het volgende:

[..]

Hi,

Voor je droge lippen moet je Aquaphor eens gebruiken, bij mij helpt dat echt perfect !!!!

In de eerste weken zou er inderdaad een "uitbraak - vererging" kunnen optreden maar dat hoeft niet. Ik had er tijdens mijn eerste en tweede kuur geen last van en nu ben ik bezig met mijn derde kuur en voila kwamen er na 4 weken ineens een stel lekkere pukkels bij .....

SUCCES met je kuur !!

Groetjes,

Marjenda
Hmm kun je Aquaphor in nederland krijgen dan? Ik heb er ooit een proefmonster van gehad en vond dat erg fijn, maar die kwam uit het buitenland. Waar koop jij je Aquaphor? Want dan ga ik het eens inslaan
  donderdag 23 augustus 2007 @ 02:42:13 #32
51748 H4ze
wait...what?
pi_52611265
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 14:23 schreef lennart12 het volgende:
Waar ik me alleen over verbaas, m'n beste vrienden zeggen er nooit iets van, zijn die nou zo ontzettend zeikerig dat elk rood puntje er nog steeds 1 teveel is, of durven ze niets te zeggen, of ... naja
Als je ze vaak ziet valt het ze gewoon niet op. Of ze hebben nooit iets over je acne gezegd, en zien geen reden om dat nu wel te doen
*BURP*
  donderdag 23 augustus 2007 @ 02:49:27 #33
51748 H4ze
wait...what?
pi_52611334
Ik heb 9 september weer een afspraak bij de huidarts staan en ik heb besloten om dan om Roa te vragen. Hij heeft me een tijd terug al is de optie gegeven, maar ik had er toen geen zin in, mede vanwege de zomervakantie. Opzich heb ik de laatste maand relatief weinig last gehad op m'n gezicht, maar op m'n rug en schouders blijven wel nog steeds pukkels komen En met de winter straks zie ik de pukkels ook weer op m'n gezicht terug komen.

Alleen echt geen zin in die droge lippen, die zijn van mezelf al fckn droog (evenals ogen). Maar goed, daar zijn middeltjes voor
*BURP*
pi_52615060
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 14:23 schreef lennart12 het volgende:

Waar ik me alleen over verbaas, m'n beste vrienden zeggen er nooit iets van, zijn die nou zo ontzettend zeikerig dat elk rood puntje er nog steeds 1 teveel is, of durven ze niets te zeggen, of ... naja
Ik denk dat ze het misschien niet durven, juist omdat ze je beste vrienden zijn. Breng jij het onderwerp ooit wel eens ter sprake? Als je er zelf niets over zegt kan het zijn dat ze aannemen dat je er liever niet over praat en proberen ze je een beetje te 'sparen' door er niets over te zeggen.
pi_52619757
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 10:43 schreef Pearll het volgende:

[..]

Ik denk dat ze het misschien niet durven, juist omdat ze je beste vrienden zijn. Breng jij het onderwerp ooit wel eens ter sprake? Als je er zelf niets over zegt kan het zijn dat ze aannemen dat je er liever niet over praat en proberen ze je een beetje te 'sparen' door er niets over te zeggen.
Misschien zeggen ze het wel niet omdat ze het gewend zijn bij je, je bent een vriend van hen en ze accepteren ze zoals je bent. Hoeven toch nergens over te klagen? Deden ze bij mij ook nooit, maar waren wel eerlijk als ik erover begon.
pi_52619911
Ja maar als ik er zelf over begin zal je zien dat ze me een 'complimentjesvisser' vinden. Een keer met een vriendin over gehad, en die zag over 4 maanden verdeeld geen verschil nah...

Maar als iemand er iets over zegt, staan m'n vrienden d'r wel meestal bij...
  donderdag 23 augustus 2007 @ 17:43:50 #37
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52627229
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 23:54 schreef Pearll het volgende:

[..]

Hmm kun je Aquaphor in nederland krijgen dan? Ik heb er ooit een proefmonster van gehad en vond dat erg fijn, maar die kwam uit het buitenland. Waar koop jij je Aquaphor? Want dan ga ik het eens inslaan
Hi,

Nee Aquaphor is helaas (nog) niet in Nederland verkrijgbaar. Ik heb een paar extra Aquaphor tubetjes uit Amerika laten komen, het zijn van die kleine tubetjes van 7 gr, ter grootte van een labello stick. Als je wilt kan je er een paar van me kopen, mail me anders even.

Groetjes,

Marjenda
pi_52630598
Hee Marjenda,

Bedankt voor het aanbod! Maar ik ga toch maar een gewone tube van ebay ofzo kopen denk ik, die kleine tubetjes zijn toch gewoon proefmonsters? In het buitenland worden ze dacht ik alleen per grote tube verkocht. En ik denk dat ik ook wel een grote tube nodig ga hebben
pi_52630615
Hallo mensen!

Ik wil hier ff alles kwijt willen over mijn Roa-kuur, die over 2 maanden voor mij is afgelopen.
Na van alles geprobeert te hebben voor de acne weg te krijgen (gezicht,rug en borst), ben ik uiteindelijk door mijn huisarts naar de dermataloog doorgestuurt waarvan ik Roa kreeg op recept.
Ik ben in maart begonnen met een lage dosis van 15 mg. Een maand later werd die verhoogd naar 30 mg, en daar zit ik nu nog steeds op. Naar een tijdje zag je goede verbeteringen vooral op de rug en borst. Het gezicht was wat lastiger en het duurde daar langer voordat je verbeteringen zag. Ik was op dat moment erg blij met mijn Roakuur en had het gevoel dat ik steeds zelfverzekerder werd. Ik durfde er zelfs voor uit te komen dat ik homo ben, waardoor ik me jaren rot heb gevoeld. Maar toen de verbeteringen steeds beter begonnen te worden, kreeg ik opeens last van erge talgaanvallen leek het wel.. ik dacht eerst dat roa de talg tegen hield maarja. Ik kreeg ook opeens last van steeds grovere poriën. Waardoor mijn huid er in plaats van steeds gladder en mooier, er steeds rooier en lelijker begon uit te zien. Toen ik op controle moest bij de dermataloog en ik het probleem had voorgelegd, zei hij dat er niet veel tegen te doen was. Nu 2 maanden verder heb ik het gevoel, dat ik me nog onzekerder voel dan voor de keur. Ik durf nu nog minder te ondernemen dan eerst, en heb het gevoel dat mensen me raar aankijken door mijn huid. Ik zal de laatste 2 maanden van de kuur afmaken, maar ik hoop echt dat mijn huid er dan beter uit gaat zien..
Hieronder heb ik dan nog een foto van mijn huid rond de wangen van hoe het er op dit moment uitziet.. het was best pijnlijk om te maken.. en hier neer te zetten..

pi_52637679
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 20:15 schreef Sn0wptrl het volgende:
Hallo mensen!

Ik wil hier ff alles kwijt willen over mijn Roa-kuur, die over 2 maanden voor mij is afgelopen.
Na van alles geprobeert te hebben voor de acne weg te krijgen (gezicht,rug en borst), ben ik uiteindelijk door mijn huisarts naar de dermataloog doorgestuurt waarvan ik Roa kreeg op recept.
Ik ben in maart begonnen met een lage dosis van 15 mg. Een maand later werd die verhoogd naar 30 mg, en daar zit ik nu nog steeds op. Naar een tijdje zag je goede verbeteringen vooral op de rug en borst. Het gezicht was wat lastiger en het duurde daar langer voordat je verbeteringen zag. Ik was op dat moment erg blij met mijn Roakuur en had het gevoel dat ik steeds zelfverzekerder werd. Ik durfde er zelfs voor uit te komen dat ik homo ben, waardoor ik me jaren rot heb gevoeld. Maar toen de verbeteringen steeds beter begonnen te worden, kreeg ik opeens last van erge talgaanvallen leek het wel.. ik dacht eerst dat roa de talg tegen hield maarja. Ik kreeg ook opeens last van steeds grovere poriën. Waardoor mijn huid er in plaats van steeds gladder en mooier, er steeds rooier en lelijker begon uit te zien. Toen ik op controle moest bij de dermataloog en ik het probleem had voorgelegd, zei hij dat er niet veel tegen te doen was. Nu 2 maanden verder heb ik het gevoel, dat ik me nog onzekerder voel dan voor de keur. Ik durf nu nog minder te ondernemen dan eerst, en heb het gevoel dat mensen me raar aankijken door mijn huid. Ik zal de laatste 2 maanden van de kuur afmaken, maar ik hoop echt dat mijn huid er dan beter uit gaat zien..
Hieronder heb ik dan nog een foto van mijn huid rond de wangen van hoe het er op dit moment uitziet.. het was best pijnlijk om te maken.. en hier neer te zetten..

[afbeelding]
Hee,

Jammer dat het nu minder gaat met de roa, na een goede periode. Kan me voorstellen dat je dan teleurgesteld raakt. Maar wel super van je dat je er voor uit hebt durven komen dat je homo bent, dat moet een flinke stap zijn geweest en nu misschien wel een opluchting! Wat betreft je huid; je zit natuurlijk nog middenin de kuur, je moet nog 2 maanden. Misschien ziet je huid er over 2 maanden wel weer heel anders uit, geef de roa nog even de tijd om zijn werk goed te doen. Op de foto vind ik het trouwens niet slecht uitzien! Ik zie geen ontstekingen en je porien lijken niet supergroot ofzo. Laat even weten hoe het verder met je gaat, en of je veranderingen merkt met je huid over een tijdje
  vrijdag 24 augustus 2007 @ 17:42:19 #41
51748 H4ze
wait...what?
pi_52655496
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 20:15 schreef Sn0wptrl het volgende:
Hallo mensen!

*verhaal*

[afbeelding]
Deze foto is ook zwaar ingezoomd...valt 't vanaf een afstandje ook op dan? En zit dat rode alleen rond je wangen of ook op je kin en voorhoofd. Ik kan natuurlijk niet beoordelen op je geposte foto, maar het lijkt me sterk dat het er nu slechter uitziet dan toen je nog volop puisten had, niet?

Overigens wil sudocreme nog wel is helpen tegen rode plekken.
*BURP*
  zondag 26 augustus 2007 @ 15:04:55 #42
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52698667
@Sn0wptrl
quote:
Overigens wil sudocreme nog wel is helpen tegen rode plekken.
Sudocreme is inderdaad het proberen waard !!!

Balen zeg dat je een terugslag hebt. Maar je moet nog 2 maanden begrijp ik en in 2 maanden kan je huid nog veel veranderen, ik zou zeggen laat de roa nog 2 maanden z'n werk doen en zet nog ff door.

STERKTE EN SUCCES.

Marjenda

[ Bericht 40% gewijzigd door Marjenda op 26-08-2007 15:17:01 ]
  zondag 26 augustus 2007 @ 15:07:03 #43
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52698737
Hallo Allemaal,

Eeen update van mij:

Na 10 weken roa gaat het steeds beter. Ik heb deze week Cetaphil gebruikt en mijn wangen voelen een stuk beter. Ze waren erg droog geworden door de roa en ook omdat ik een tijdje de producten van Vichy Normaderm was blijven gebruiken. Dat was natuurlijk stom omdat roa je huid uitdroogt en Normaderm voor een vette huid is. Dat droge gevoel was na een paar dagen Cetaphil alweer verdwenen. Ik heb de huidreiniger, lotion en creme. Van de creme ga ik heel erg glimmen dus dat gebruik ik 's nachts. De lotion glimt bij mij veel minder en voordat ik de deur uit ga dep ik de glimplekken af met een tissue en dat gaat prima.

Ik heb helaas van de week een nieuwe opkomende pukkel gekregen, het voelt strak/gespannen er omheen. En ik voel nog een bobbeltje dus misschien wordt dat ook wel een pukkel ..... we zullen zien. Eigenlijk vind ik het wel een beetje raar dat zich na 10 weken weer een pukkel ontwikkelt. Maar als ik de foto's terug kijk heeft er op die plek al een hele tijd een rood plekje gezeten en die wilde er nu blijkbaar uit (zie de fotootjes op mijn site).

Het vrijdag slakkengel bij de Tuinen gehaald, was in de aanbieding dus heb besloten om dat maar eens te gaan proberen, heb er namelijk een aantal goede verhalen overgehoord. Ik vond 28 euro voor een potje altijd te duur om het eens uit te proberen maar voor 14 euro wilde ik de gok wel wagen. Al vind ik het wel een vies idee dat ik slakkenprut op mijn gezicht smeer .........

Heb het nu 2 dagen gesmeerd en merk dat m'n huid lekker zacht wordt (misschien ook wel een combinatie met de Cetaphil wat ik 's nachts smeer). De verkoopster vertelde dat als je het gevoel hebt dat de slakkengel je huid te droog maakt dat je dan na een kwartiertje oid er gerust een meer hydraterende creme overheen kon smeren. Ik ben benieuwd of het een beetje helpt tegen de grove porien en de littentjes etc. Ik geloof niet dat het zo goed helpt als op tv maar als het alles een beetje zou vervagen/minder zou maken zou ik al erg blij zijn.

Deze week weer nauwlijks last van de bijwerkingen, eigenlijk weer hetzelfde als de vorige weken: enkel- en rugpijn en beetje drogere lippen. Wel heb ik deze week last gehad van exceemplekken op mijn vingers en dat jeukte vreselijk, heb ze goed ingesmeerd met het hormoonzalfje en nu is het bijna weer weg maar blijf wel van die droge plekjes houden op polsen, handen en vingers.

Nog 2 weken van deze troep slikken .....

Groetjes,

Marjenda
  zondag 26 augustus 2007 @ 15:11:51 #44
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52698867
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 20:14 schreef Pearll het volgende:
Hee Marjenda,

Bedankt voor het aanbod! Maar ik ga toch maar een gewone tube van ebay ofzo kopen denk ik, die kleine tubetjes zijn toch gewoon proefmonsters? In het buitenland worden ze dacht ik alleen per grote tube verkocht. En ik denk dat ik ook wel een grote tube nodig ga hebben
Haai,

Het zijn inderdaad van die proefmonstertjes, maar ik heb ze wel uit het buitenland gehaald. Ik vind dat formaat juist heel handig, lekker klein en makkelijk mee te nemen. Ik heb ook bijna overal zo'n tubetje, in mijn broekzak, jaszak, in de auto, in mijn tas en in huis zwerft er ook steeds 1.

Succes en hoop dat je snel een tube Aquaphor hebt want het is echt super fijn spul voor je roa-lippen !!!

Groetjes,

Marjenda
pi_52713205
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 09:45 schreef Ladysusy het volgende:
Dropmix, fijn om te lezen dat het eindelijk zoveel beter gaat met je borst en rug! Wat goed dat je bent gaan zwemmen en wat een waardevolle vriendin heb je, zo te lezen, echt super voor je! Succes met je laatste 2 maanden. Als het na een jaar nog steeds weg is zou je misschien met de derma kunnen overleggen of er iets aan dat vele littekenweefsel te doen is met een chemische peelingbehandeling ofzo? Maar ik snap wat je bedoelt hoor, want ik heb een beetje hetzelfde voor wat betreft mijn gezicht… Als je mij nu naast iemand zet met een super gladde en gave huid lijkt het nóg alsof ik een vrij aangedaan gezicht heb met al die vlekjes, wijdere poriën en overige post-acné sporen, maar voor mij is dit al een uitzonderlijk resultaat waar ik een half jaar geleden niet van durfde te dromen! Ik ben hier al super blij mee, het is glad en da's het belangrijkste. Die paar vlekjes boeien me echt niet (lang leve de make up voor als ik het een avondje écht helemaal egaal wil hebben), als het maar glad blijft, dan ben ik al tevreden. Maar als ik er nou echt zeker van ben dat het voorgoed wegblijft, dan wil ik zo'n peeling misschien ook wel eens overwegen.
Heel erg bedankt. Ik ben ook heel blij met haar. Ze heeft me gisteren nog overladen met complimenten en gezegd dat ze zo blij voor me was. We hebben echt een hele sterke relatie gekregen.
Die peeling, daar ga ik volgend jaar eens over nadenken. Het kost wel wat geld namelijk en ik weet niet of het ook vergoed wordt. Bovendien weet ik nog niet of het allemaal wegblijft, of dat ik dan alweer aan een kuur zit. Misschien is littekencrème een optie? Mijn zusje gebruikt het bij kleine littekentjes en zegt dat het werkt. Maar dat het glad is, is inderdaad het belangrijkste.
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 01:24 schreef BladiN87 het volgende:
Zelf heb ik dit middeltje ook gebruikt en moet zeggen dat het niet leuk was. Droge lippen, kapotscheuren zelfs, droge huid, etc. Maar het resultaat ben ik zeker over te spreken. Nu, 3 jaar verder, heb ik nog amper ooit puistjes gelukkig.

Voor (rug en buik niet inbegrepen):
[afbeelding]

(enkele jaren) Na:
[afbeelding]

Heb geen andere foto's online, hier zul je het mee moeten doen, maar het verschil is wel duidelijk zichtbaar.
Inderdaad zeg. Je biertje is getransformeerd tot een mooie jonge dame.
Mag ik je nog wat vragen?
Had je op je voorfoto ook al baardgroei enzo? En dan veel of weinig? En hoe is dat nu?
Ik heb meestal het idee dat jongens met acné vaak erg laat beginnen met het kweken van een baardje en dat het pas komt na dat de acné is verdwenen. Ik zelf krijg steeds meer beharing nu het in mijn gezicht weg is en ik ben al 24.
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 20:15 schreef Sn0wptrl het volgende:
Hallo mensen!

[knip]

[afbeelding]
Maak je daar maar geen zorgen over kerel. Niemand zit zo dicht op je huid dat hij/zij je poriën kan tellen.
Een beetje rode wangen is ook niet heel erg, ziet er juist gezond uit imo.
Het is altijd beter dan puisten en littekens en na je kuur zullen die poriën wel sluiten en zullen rode vlekken lichter worden.


En @ Marjenda: heel veel succes de laatste 2 weken. Nog even volhouden en dan hopen dat het wegblijft. Ik heb goede hoop voor je.
Venco Dropmakers
pi_52713383
Oja, vergeet ik bijna mezelf.

Vlekken op rug en borst trekken langzaam weg. Heb 1 puistje gekregen op mijn rug.
Helaas ook 1 nieuwe cyste op mijn borst. Hij zat er van de 1 op de andere dag en hij is rood en pijnlijk. Hopelijk verdwijnt hij weer snel.

Mijn gezicht is echt toppie. Gewoon smorgens na het douchen (eventueel na het scheren) mijn gezicht insmeren en mijn haar fixen en ik kan de deur uit. Niet meer het hele gezicht inspecteren en me dood ergeren.

Nog tot halverwege oktober te gaan. 10 september nog een afspraak.
Venco Dropmakers
pi_52735869
Laat ik ook maar eens weer wat posten, lees zo af en toe nog weleens dit topic ondanks dat ik van de roa af ben.

Ben nu zo'n half jaar van de Roa af, en de acne is nog steeds niet teruggekomen.Heel af en toe een klein puistje,maar die trekt zo weer weg.

Dropmix,jouwn verhaal over littekens herken ik wel. Vlak nadat ik gestopt zat mn gezicht er vol mee. De acne was weg,maar als "aandenken" bleven er een zooi littekens en putjes in mijn gezicht.
Mijn vriendin kwam met idee om te gaan scrubben.Heb dat eerst niet gedaan aangezien de huid nog gevoelig was maar na een tijdje toch een scrub gekocht. Ik moet zeggen dat dat echt goed geholpen heeft, ze zijn nog niet allemaal weg maar zijn een behoorlijk vervaagd en vallen niet echt meer op. Denk er nog over na om een microdermabrasiebehandeling te laten doen,om het af te maken.Maar voolopig ben ik al een stuk tevredener.
Ladysussy,moet zeggen dat je een supergave huid hebt gekregen! Kan me nog een reeks fotos herrineren die je een tijd geleden hebt gepost waar het nog niet zo was.Ik wens je veel plezier dr van!

Iedereen veel succes met de kuur.Ik ben er veel gelukkiger mens van geworden,het is echt de moeite waard
pi_52815339
Dag Marjenda,

Ik heb je website eens bekeken. Vooral de foto's natuurlijk..
Je huid is al flink verbeterd.
Beetje jammer alleen dat je eerste foto's beginnen (na 4 weken gebruik) net na een uitbraak.
Zo weet de lezer niet hoe het was voor de uitbraak.. en hoe het nu echt verbeterd is.
Of ben je met roa begonnen toen je de uitbraak had?!
Nou goed ik heb niet alles gelezen (was vooral geinteresseerd in de foto's) dus misschien heb ik het niet helemaal begrepen.

Trouwens, ik gebruik de slakkengel al een tijdje.
In deel 21 pagina 6 heb ik mijn ervaringen erover staan..

10 september mag ik naar de derma! Ben benieuwd.

Groetjes!
  donderdag 30 augustus 2007 @ 17:47:49 #49
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52816003
Hoi xxxsamxxx,

Ja zonde/jammer he ... Ik weet het .... heb er helemaal niet aan gedacht om meteen foto's te maken toen ik met de kuur begon .... stom ..... maarja. Was eigenlijk eerst alleen van plan om iedere week een update te schrijven maar toen bedacht ik me dat foto's natuurlijk veel meer aanspreken vooral als er resultaat te zien is.....

Ik zal jouw ervaringen met slakkengel eens lezen. Ben er nu zelf even mee gestopt, had 3 pukkels/wondjes en de gel prikte een beetje dus wacht even tot die weer weg zijn voordat ik weer verder ga met de slakkengel.

Heel veel succes bij de derma !! Laat je het resultaat even weten ??

Groetjes,

Marjenda
pi_52825352
quote:
Op vrijdag 24 augustus 2007 17:42 schreef H4ze het volgende:

[..]

Deze foto is ook zwaar ingezoomd...valt 't vanaf een afstandje ook op dan? En zit dat rode alleen rond je wangen of ook op je kin en voorhoofd. Ik kan natuurlijk niet beoordelen op je geposte foto, maar het lijkt me sterk dat het er nu slechter uitziet dan toen je nog volop puisten had, niet?

Overigens wil sudocreme nog wel is helpen tegen rode plekken.
Sorry nog dat ik pas zo laat kan reageren. Maar op de vraag of je ze van een afstandje de verwijde poriën ook kan zien, is het antoord ja. De huid is best rood rond het gebied waar de poriën zich opeens hebben laten zien, alsof ze er op het ene moment er opeens waren. Ik dacht eerst altijd dat je dan eerst last moest hebben van meeëters en als je die dan niet verwijdert dat dan op die plaats verwijde porien kunnen ontstaan.
nouja dus niet. En ik zit hiermee omdat ik eigenlijk meer van de kuur verwacht had. De rug en borst zien er nu dan wel mooi uit,want daar had er veel last van . Maar dat is ook het enigste positieve. Het gezicht ziet er eigenlijk erger uit. de paar puistjes die daar zaten zijn dan wel weg, maar ik had ook verwacht dat de rode plekjes rond de kin en nek houden verwijnen. Ik had altijd gedacht dat het restjes van puisjes waren, maar het lijkt er nu steeds meer op dat het gewoon scheeriritatie is. De rode plekjes op de rest van het gezicht zijn namelijk wel weggetrokken, maar daar blijven gewoon plekjes en soort van bultjes komen terwijl er geen puisjes zijn, hoewel ze wel even erg opvallen als puisjes. en daarnaast heb ik dan last gekregen van die verwijde poriën rond de neus en op het voorhoofd. En nu vind ik mijn huid er uitzien als iemand van rond de 30 ofzo, terwijl ik pas 17 ben De dermatoloog zei dat het allemaal niet zou wegtrekken en dat ik het maar moet accepteren. Dus de enige reden waarom ik nu niet stop is omdat dan al die puisjes op de rug en borst weer terugkomen, en mijn gezicht dan nog erger dan voor de kuur zou uitzien. Ik baal er flink van .
  zondag 2 september 2007 @ 13:30:15 #51
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52888711
@ Sn0wptrl
Kan me voorstellen dat je hier heel erg flink van baalt !!!!!!

Ik wens je hier heel veel sterkte mee !!!!!!!
  zondag 2 september 2007 @ 13:31:17 #52
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52888738
Hoi Allemaal,

Alweer 11 weken Roaccutane.

De 2 bultjes die ik vorige week voelde hebben zich inderdaad ontwikkelt tot een pukkel .... helaas .... dus ik liep deze week rond met 3 pukkels op mijn gezicht. Beetje frusterend na 10 weken roa .... maar ja .... niks aan te doen. Ze zijn nu grotendeel wel weer verdwenen en heb nu dus weer wat rode vlekjes op mijn gezicht. Deze stip ik 's nachts aan met een beetje Sudocreme. Ik voel nu nog 1 klein bobbeltje zitten dus ben benieuwd wat die gaat doen (de fotootjes staan op mijn site).

Ik ben even gestopt met de slakkengel omdat dat prikte op de wondjes van de pukkels (had er natuurlijk weer een beetje aan zitten frummelen ....... stom stom stom) Maar ik ga er denk ik komende week weer mee beginnen. Verder gebruik ik nog steeds de Cetaphil producten, mijn huid is daardoor niet meer zo droog.

Heb het idee dat mijn lichaam nu echt aan de roa gewend is, omdat de bijwerkingen eigenlijk steeds minder worden. Natuurlijk nog steeds wel een beetje droge lippen, maar de Aquaphor doet z'n werk goed. Mijn rug- en enkelpijn zijn 's ochtends en 's avonds nog wel aanwezig maar het is veel minder dan een paar weken geleden.

Mijn handen, vingers en polsen blijven gevoelig voor exceem, zo af en toe zitten ze onder de plekken maar als ik dan smeer met het hormoonzalfje is het ook snel weer verdwenen. Ik probeer nu als ik thuis ben steeds te smeren met de vette zalf van de dokter en als het erger is de hormoonzalf erop te doen.

Morgen ga ik even contact opnemen met m'n arts om te vragen of ik nog wat langer door kan gaan met de roa omdat ik nog steeds nieuwe ontstekinkjes krijg en het lijkt me geen goed idee om dan over een week te stoppen......

Groetjes,

Marjenda
  woensdag 5 september 2007 @ 12:48:42 #53
51748 H4ze
wait...what?
pi_52958053
Okay here we go...

vandaag bij de dermatoloog geweest en ik heb gezegd dat ik toch roaccutane wil proberen (vorige keren heb ik 't geweigerd). Ik ben die uitbraken nogal zat namelijk. De ene keer gaat 't goed en komen er geen nieuwe puisten, en opeens zit m'n gezicht weer helemaal vol. En in de winter is 't bij mij trouwens altijd crisis.

Mijn lippen zijn van mezelf al errug droog...dus ik moet hier wel wat goeds voor hebben. Ik lees goede verhalen over aquaphor, maar dat is dus kennelijk niet in Nederland te krijgen. Kan ik bij jou misschien nog 2 tubes bestellen Marjenda (m'n emailadres staat in m'n profiel, PM'en kan ook)? Zou erg relaxt zijn!

Verder heeft m'n huidarts aangeraden om geen lenzen te dragen (beter het zekere voor het onzekere nemen enzo), mede omdat ik van mezelf al droge ogen heb (ja ook al ). Ik vind 't trouwens geen probleem om weer fulltime een bril te dragen, moet alleen wel ff een nieuwe kopen.

Wat de dosering betreft, ik begin met 30mg per dag ('s ochtends bij het ontbijt 1 pil en bij het avondeten 2 pillen. Verder duurt m'n kuur 9 maanden! Bij andere mensen lees ik meestal dat hun kuur 6 maanden duurt, maar goed.

Als ik morgen tussen 12 en 1 niet gebeld wordt, dan is het resultaat van m'n bloed goed en mag ik beginnen. So wish me luck
*BURP*
pi_52963520
ff een update van de laatste tijd:

Heb ong twee weken terug een afspraak gehad met de derma. Ik dacht dat hij weer zou gaan zeiken dat ik nog geen bloed had laten prikken (ben nu 4,5 maand bezig en heb 2x bloed geprikt) maar t viel mee deze keer.
Ik heb hem verteld dat ik nog niet tevreden was na 4 maanden omdat er nog steeds regelmatig nieuwe pukkels kwamen opzetten, vooral rond mijn mond en een paar op mijn voorhoofd. Toen stelde hij voor om van 60 naar 80 mg per dag te gaan. Dat vond ik prima want de bijverschijnselen merkte ik toch nauwelijks.
Ik heb nu iets meer last van mijn lippen, mijn huid schilfert een beetje in mijn gezicht maar verder valt het me nog steeds mee.

Zit nu ong 2 weken op de 80 mg en dat gaat prima, ik heb sindsdien geen nieuwe pukkels meer gekregen en het lijkt erop dat mijn gezicht (op 1 plek op mijn rechterwang na dan) almost clear is. Geloofde niet aan t begin van de kuur dat ik dat nog zou gaan meemaken maar het is dus toch mogelijk.
Verder heb ik op mijn borst nog 4 a 5 pukkels zitten en op mijn rug ook nog een paar maar daar gaat het ook steeds btr.

Moet nu nog iets langer dan een maand roa slikken en dan is het alweer voorbij, hoop voorgoed natuurlijk.

Iedereen die nieuw is op het forum: erg veel succes en geloof me HET HELP ECHT!!
  woensdag 5 september 2007 @ 20:56:44 #55
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52967404
quote:
Op woensdag 5 september 2007 12:48 schreef H4ze het volgende:
Okay here we go...

vandaag bij de dermatoloog geweest en ik heb gezegd dat ik toch roaccutane wil proberen (vorige keren heb ik 't geweigerd). Ik ben die uitbraken nogal zat namelijk. De ene keer gaat 't goed en komen er geen nieuwe puisten, en opeens zit m'n gezicht weer helemaal vol. En in de winter is 't bij mij trouwens altijd crisis.

Mijn lippen zijn van mezelf al errug droog...dus ik moet hier wel wat goeds voor hebben. Ik lees goede verhalen over aquaphor, maar dat is dus kennelijk niet in Nederland te krijgen. Kan ik bij jou misschien nog 2 tubes bestellen Marjenda (m'n emailadres staat in m'n profiel, PM'en kan ook)? Zou erg relaxt zijn!

Verder heeft m'n huidarts aangeraden om geen lenzen te dragen (beter het zekere voor het onzekere nemen enzo), mede omdat ik van mezelf al droge ogen heb (ja ook al ). Ik vind 't trouwens geen probleem om weer fulltime een bril te dragen, moet alleen wel ff een nieuwe kopen.

Wat de dosering betreft, ik begin met 30mg per dag ('s ochtends bij het ontbijt 1 pil en bij het avondeten 2 pillen. Verder duurt m'n kuur 9 maanden! Bij andere mensen lees ik meestal dat hun kuur 6 maanden duurt, maar goed.

Als ik morgen tussen 12 en 1 niet gebeld wordt, dan is het resultaat van m'n bloed goed en mag ik beginnen. So wish me luck
GOOD LUCK !!!! OP NAAR EEN MOOI GLAD HUIDJE !!!!!!
(ps ik heb je gemaild over de Aquaphor)
pi_52967722
Ik had eigenlijk nog een vraag.. ik heb sinds dat ik met de roacutanne bezig bent ook een constante rode wangen.. net of het lijkt dat ik bloos.. zal dit naar het beeindigen van de kuur ophouden?
pi_52967758
Marjenda, kan ik ook een Aquapor van je krijgen?
  woensdag 5 september 2007 @ 21:41:09 #58
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52968465
quote:
Op woensdag 5 september 2007 21:11 schreef heaven7 het volgende:
Marjenda, kan ik ook een Aquapor van je krijgen?
Hi,

Ik heb je gemaild.

Groetjes,

Marjenda
  woensdag 5 september 2007 @ 21:43:23 #59
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52968500
quote:
Op woensdag 5 september 2007 21:09 schreef Sn0wptrl het volgende:
Ik had eigenlijk nog een vraag.. ik heb sinds dat ik met de roacutanne bezig bent ook een constante rode wangen.. net of het lijkt dat ik bloos.. zal dit naar het beeindigen van de kuur ophouden?
Hi,

Volgens mij is dat ook een bijwerking van de roa, (ik had daar de eerste 2 weken zo af en toe last van)
dat zal ook gaan verdwijnen als je stopt met je kuur.

Groetjes en succes he,

Marjenda
pi_52968620
quote:
Op woensdag 5 september 2007 21:41 schreef Marjenda het volgende:

[..]

Hi,

Ik heb je gemaild.

Groetjes,

Marjenda
Dankje en mail terug
  woensdag 5 september 2007 @ 23:45:11 #61
51748 H4ze
wait...what?
pi_52972134
quote:
Op woensdag 5 september 2007 20:56 schreef Marjenda het volgende:

[..]

GOOD LUCK !!!! OP NAAR EEN MOOI GLAD HUIDJE !!!!!!
(ps ik heb je gemaild over de Aquaphor)
Thnx!

ik heb je mailtje trouwens ontvangen. Ik wacht even met terugmailen tot morgen na de uitslag van m'n bloed, als ik zeker weet dat ik aan de roa kan
*BURP*
  donderdag 6 september 2007 @ 18:13:32 #62
51748 H4ze
wait...what?
pi_52987063
Mooi, ik ben niet meer gebeld door het ziekenhuis, dus de uitslag van m'n bloed was goed (Marjenda ik heb je een mailtje gestuurd met m'n adres en zo ).

Maandag of dinsdag haal ik die pillen op en dan kan ik beginnen. Ben benieuwd
*BURP*
pi_53030087
Hey spannend man h4ze!
Ik krijg er ook steeds meer zin in om eraan te beginnen.
Maandag mag ik naar de derma..
En natuurlijk zal ik laten weten of ik het krijg enzo Marjenda.

Kan de derma trouwens ook met make-up op beoordelen hoe je gezicht eruit ziet?
Ik heb niet zoveel zin om mijn make-up daar eraf te moeten halen.. kmoet nog terug naar huis he!
Hopelijk ziet degene het er wel doorheen of neemt hij/zij genoegen met mijn verhaal.

En kan je btw bloed prikken meteen na de afspraak bij de derma of moet je dan een andere dag terug doorgaans?
Als ik het krijg wil ik er ook zo snel mogelijk mee beginnen
En wellicht heb je dan nog een klant Marjenda..

Groetjes!
  zaterdag 8 september 2007 @ 16:19:13 #64
51748 H4ze
wait...what?
pi_53030979
quote:
Op zaterdag 8 september 2007 15:32 schreef xxxsamxxx het volgende:
Hey spannend man h4ze!
Ik krijg er ook steeds meer zin in om eraan te beginnen.
Maandag mag ik naar de derma..
En natuurlijk zal ik laten weten of ik het krijg enzo Marjenda.

Kan de derma trouwens ook met make-up op beoordelen hoe je gezicht eruit ziet?
Ik heb niet zoveel zin om mijn make-up daar eraf te moeten halen.. kmoet nog terug naar huis he!
Hopelijk ziet degene het er wel doorheen of neemt hij/zij genoegen met mijn verhaal.

En kan je btw bloed prikken meteen na de afspraak bij de derma of moet je dan een andere dag terug doorgaans?
Als ik het krijg wil ik er ook zo snel mogelijk mee beginnen
En wellicht heb je dan nog een klant Marjenda..

Groetjes!
Hmm wat het make-up gedeelte betreft zou ik niet weten als man zijnde Anders ga je wat eerder naar je derma, haal je je make-up eraf en doe je 't er na de afspraak weer op.

Wat dat bloed prikken betreft, mijn dermatoloog bevindt zich in het ziekenhuis zelf, dus ik kon daar direct bloed laten prikken. Je dermatoloog neemt geloof ik zelf geen bloed af als je daarop doelde.

Succes verder!
*BURP*
pi_53032404
quote:
Op zaterdag 8 september 2007 16:19 schreef H4ze het volgende:

[..]

Hmm wat het make-up gedeelte betreft zou ik niet weten als man zijnde Anders ga je wat eerder naar je derma, haal je je make-up eraf en doe je 't er na de afspraak weer op.

Wat dat bloed prikken betreft, mijn dermatoloog bevindt zich in het ziekenhuis zelf, dus ik kon daar direct bloed laten prikken. Je dermatoloog neemt geloof ik zelf geen bloed af als je daarop doelde.

Succes verder!
Thnx
Ik doelde niet op dat hij bloed zal prikken maar idd of het meteen kan die dag in het ziekenhuis waar hij zit.
Maar dat kan dus maak ik op uit jouw bericht. Dat is fijn!

En wat de make-up betreft, laat ik het er gewoon op zitten.. en haal ik het er wel wat af als hij het vraagt/wil.
Ik heb geen zin om na de afspraak daar in de wc een halfuur voor de spiegel te staan..
  zondag 9 september 2007 @ 14:36:05 #66
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_53049272
Hallo Allemaal,

Hier weer mijn wekelijkse update:

Omdat ik nog steeds ontstekinkjes krijg heb ik weer voor 2 maanden roaccutane in huis. Afgelopen week is vooral mijn linkerwang aardig opgeknapt. Maar op mijn rechterwang hebben zich 2 dikke rode bobbels gevestigt ..... de huid er om heen is gespannen en rood, blijkbaar was nog niet alle troep uit mijn wangen. Hoop echt dat dit de laatste is .... volgens mij voel ik nu verder geen opkomende pukkeltje meer ..... i hope so .... Verder zijn mijn wangen echt aan het opknappen, ze voelen zachter en gladder aan. De rode plekjes worden volgens mij ook wat minder zichtbaar. Zie fotootjes op mijn site.

Ben nog steeds niet aan de slakkengel omdat ik nu dus weer een wondje heb op mijn andere wang. Gebruik verder nog steeds de Cetaphil lotion overdag en de Cetaphil creme 's nachts allebei in combinatie met de huidreiniger.

Zodra de wondjes dicht zijn ga ik aan de slakkengel beginnen, ben namelijk wel heel benieuwd of dit zou helpen tegen onzuiverheden etc.

Van de bijwerkingen heb ik steeds minder last. Behalve een beetje drogere lippen merk ik verder niet echt dat ik aan de roa ben. Behalve als ik een drukke dag hebt gehad of slecht heb geslapen dan merk ik dat de volgende dag wel, dan heb ik meer last van enkel- en rugpijn.

Zo af en toe nog last van exceemplekjes, deze smeer ik regelmatig in met het hormoonzalfje en zijn dan snel weer verdwenen.

Groetjes,

Marjenda
  zondag 9 september 2007 @ 14:52:17 #67
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_53049602
quote:
Op zaterdag 8 september 2007 15:32 schreef xxxsamxxx het volgende:
Hey spannend man h4ze!
Ik krijg er ook steeds meer zin in om eraan te beginnen.
Maandag mag ik naar de derma..
En natuurlijk zal ik laten weten of ik het krijg enzo Marjenda.

Kan de derma trouwens ook met make-up op beoordelen hoe je gezicht eruit ziet?
Ik heb niet zoveel zin om mijn make-up daar eraf te moeten halen.. kmoet nog terug naar huis he!
Hopelijk ziet degene het er wel doorheen of neemt hij/zij genoegen met mijn verhaal.

En kan je btw bloed prikken meteen na de afspraak bij de derma of moet je dan een andere dag terug doorgaans?
Als ik het krijg wil ik er ook zo snel mogelijk mee beginnen
En wellicht heb je dan nog een klant Marjenda..

Groetjes!
Hoi xxxsamxxx,

Heel veel succes maandag bij je derma en we lezen je "verslag" wel van je bezoek :-)

Ik heb nog een paar tube-tjes Aquaphor dus mocht je aan een roakuur beginnen en je wilt het proberen dan kun je me gerust even mailen.

Groetjes,

Marjenda
  zondag 9 september 2007 @ 15:34:29 #68
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_53050504
Ik ging van de week bij de apotheek langs om de roaccutane op te halen, toen kreeg ik eerst 3 pakjes "isotretinoine" en ze vroeg er meteen achteraan of dat ik altijd de "echte" had. Ik heb altijd de "echte" dus die zou ze voor me gaan bestellen. Er was blijkbaar wat fout gegaan bij de doorgeven van het herhalingsrecept ofzo.

Ik heb wel eens ergens gelezen dat deze pakjes "isotretinoine" minder zou werken als de echte roaccutane. Maar dat zou toch eigenlijk niet zo moeten zijn omdat het eigenlijk gewoon hetzelfde is ....

Hebben jullie de echte pakjes "roaccutane" of de pakjes "isotretinoine" ??

En weet iemand of is er nou verschil is of niet ??

Groetjes,

Marjenda
  zondag 9 september 2007 @ 19:14:10 #69
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_53055259
Marjenda, over dat onderwerp is in de voorgaande deeltjes al heel wat afgediscusieerd
Ik zou ze even doorspitten terwijl je met Ctrl+F zoekt op Iso ofzo. Zelf heb ik eerst twee maanden Iso gebruikt en daarna weer de echte Roa (zoals al mijn voorgaande kuren) en ik heb altijd het idee gehad dat 'de echte Roa' beter zijn werk deed. Vanaf het moment dat ik de echte ging gebruiken ging het snel vooruit met mijn huid. En ook al is het theoretisch misschien niet te verklaren, ik weet dat heel wat mensen hier dezelfde ervaringen hebben. Al weet je dit natuurlijk nooit helemaal zeker. Voor hetzelfde geld zou het met Iso ook vanaf dat moment precies beter zijn gegaan als ik daarmee door was gegaan, het zou zomaar gekund hebben.

Ik weet niet wie dat schreef over die makeup, maar ik heb daar ook mee gezeten. Toen ik naar mijn huisarts moest heb ik de foto's die ik van mijn huid had uitgeprint en meegenomen, terwijl ik zelf gewoon een dikke laag make up op had, puur om dezelfde reden. Toen ik later naar de derma moest, heb ik van die instant reinigingsdoekjes meegenomen in mijn tas en heb ik daar vlak voor ik naar binnen moest in de WC mijn gezicht staan afpoetsen (dus niet mijn oogmakeup). Na dat bezoek ging ik meteen naar huis in de auto (dus dan schaamde ik me niet zo) maar 'voor het geval dat' had ik wel foundation in mijn tas zitten. Voor even opnieuw foundation opdoen heb je trouwens toch geen half uur nodig? Ik zou het eraf halen. Ik was bovendien bang voor een preek omdat het natuurlijk helemaal niet goed is om er make up op te smeren, dat heeft hij ook meerdere keren gezegd. Dus de keren dat ik daarna naar de derma moest en mijn pukkels nog niet weg waren maar ik wel aan de roa zat, deed ik het telkens op dezelfde manier (make up eraf halen vlak voor ik naar binnen moest)

Hier gaat het nog steeds goed hoor. Mijn huid is wel weer wat vetter geworden en af en toe een klein puistje, maar daar maak ik me niet druk om. Het is meestal binnen 2 dagen weer weg. Ik ben nog steeds erg tevreden met mijn huid. Kan het me gewoon niet meer voorstellen dat die er nog geen jaar geleden er zó ernstig aan toe was. Ongelooflijk
  maandag 10 september 2007 @ 17:42:42 #70
51748 H4ze
wait...what?
pi_53076537
Marjenda, ik heb de aquaphor ontvangen. Heel erg bedankt!

Ik heb overigens vandaag bij de apotheek voor de zekerheid om de 'echte' roaccutane gevraagd (na het bovenstaande gelezen te hebben). Deze moesten ze bestellen, maar tis morgen na 3'en al binnen. Dus ik begin woensdag

ga ik vanavond nog ff lekker wat biertjes drinken
*BURP*
pi_53076636
Aquaphor ontvangen, bedankt!
  maandag 10 september 2007 @ 18:06:37 #72
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_53076986
@H4ze en @heaven7

Graag gedaan hoor en hoop dat het bij jullie net zo goed werkt als bij mij !!!!!

@Ladysusy

Fijn dat het nog steeds zo goed gaat met je huid !!!

Ik ga in de vorige deeltjes eens lezen over isotretinoine, bedankt.
pi_53080326
Hallo medefokkers,

Ik heb ongeveer 2 jaar geleden mijn laatste roaccutane pil geslikt. Ik moet zeggen dat het super heeft geholpen ik had geen 1 puistje meer op mijn gezicht. Maar nu na die 2 jaar begint het opnieuw te komen en dan echt overal van die kleine bultjes ...
Ik zie er echt tegenop om nog een jaar / anderhalf jaar dat lipverslijtende spul te slikken.. maarjah als er niks ander meer opzit dan moet het wel..

Zijn er bij jullie ook gevallen van terugkerende puisten en vette huid?
pi_53095205
Ben zelf al 3,5 maand bezig met minocycline. Eigenlijk nog geen zichtbare verbeteringen gehad.
Ga nu vrijdag weer naar de dokter om te vragen. Of de dosering nog omhoog kan. Neem nu 2 x 50mg per dag. Mocht het omhoog gaan dan wacht ik het nog een maandje af. en anders ga ik maar vragen of ik ook aan de roaccutane kan. Ben het gewoon kotsbeu om rond te lopen met die puisten.
pi_53127598
Hallo Fok!ers,

Heb zo'n beetje 10 delen van dit forum gelezen en weet genoeg onderhand, maar goed zal even wat over mezelf vertellen.

Heb al zo'n dikke twee jaar last van matige acne op mijn face (wangen & kin). Heb allerlei bekende, standaard wondermiddeltjes gebruikt, maar niets helpt. Het is niet echt heel ernstig ofzo, en het is niet zo dat ik me er vreselijk aan stoor, maar vind het gewoon een naar gezicht. Nu ik bijna 18 word, vind ik het wel welletjes.

Heb voor morgen een afspraak bij de dokter staan, en hoop dat hij me doorverwijst naar een dermatoloog voor roa. Ik heb veel posts gelezen over mensen die antibiotica/ benzylperoxide/whatever eerst gebruikt hebben, maar dat de resultaten OF tijdelijk zijn, OF helemaal niet werken. Daarom hoop ik ook dat hij me in 1 keer doorverwijst. Is deze kans reeel of is dit een utopie?

Realiseer me heel goed dat de bijwerkingen best stevig zijn, maar goed... Na zo'n lange tijd zitten emmeren met schoonheidsspecialisten, wondermiddeltjes, en al het andere, ga ik er gewoon voor !
Niet geschoten is altijd mis

Verder, echt gaaf dat jullie dit allemaal posten !
Nu heb ik een beetje een idee wat ik zoal moet verwachten

I'll keep you posted

Ciao .
  woensdag 12 september 2007 @ 19:09:28 #76
51748 H4ze
wait...what?
pi_53128083
quote:
Op woensdag 12 september 2007 18:49 schreef Vato89 het volgende:
Hallo Fok!ers,

Heb zo'n beetje 10 delen van dit forum gelezen en weet genoeg onderhand, maar goed zal even wat over mezelf vertellen.

Heb al zo'n dikke twee jaar last van matige acne op mijn face (wangen & kin). Heb allerlei bekende, standaard wondermiddeltjes gebruikt, maar niets helpt. Het is niet echt heel ernstig ofzo, en het is niet zo dat ik me er vreselijk aan stoor, maar vind het gewoon een naar gezicht. Nu ik bijna 18 word, vind ik het wel welletjes.

Heb voor morgen een afspraak bij de dokter staan, en hoop dat hij me doorverwijst naar een dermatoloog voor roa. Ik heb veel posts gelezen over mensen die antibiotica/ benzylperoxide/whatever eerst gebruikt hebben, maar dat de resultaten OF tijdelijk zijn, OF helemaal niet werken. Daarom hoop ik ook dat hij me in 1 keer doorverwijst. Is deze kans reeel of is dit een utopie?

Realiseer me heel goed dat de bijwerkingen best stevig zijn, maar goed... Na zo'n lange tijd zitten emmeren met schoonheidsspecialisten, wondermiddeltjes, en al het andere, ga ik er gewoon voor !
Niet geschoten is altijd mis

Verder, echt gaaf dat jullie dit allemaal posten !
Nu heb ik een beetje een idee wat ik zoal moet verwachten

I'll keep you posted

Ciao .
Misschien dat de huisarts je wel doorstuurt naar een dermatoloog als je er echt om vraagt. Maar als je acne niet heel erg is, denk ik dat de dermatoloog toch eerst andere middeltjes wil proberen. Misschien reageer jij namelijk wel goed op anti-biotica icm bepaalde cremes/zalfjes (als in dat 't een blijvende werking heeft), omdat je acne slechts moderate is.

Maar goed, de ene dermatloog zal het vast sneller voor schrijven dan de andere (de mijne schreef het iig niet snel voor, terwijl m'n acne toch best erg was).

Succes in ieder geval.
*BURP*
pi_53131174
quote:
Op woensdag 12 september 2007 19:09 schreef H4ze het volgende:
Maar als je acne niet heel erg is, denk ik dat de dermatoloog toch eerst andere middeltjes wil proberen. Misschien reageer jij namelijk wel goed op anti-biotica icm bepaalde cremes/zalfjes (als in dat 't een blijvende werking heeft), omdat je acne slechts moderate is.

Succes in ieder geval.
We gaan het morgen wel zien, bedankt voor de support alvast
  woensdag 12 september 2007 @ 23:57:47 #78
51748 H4ze
wait...what?
pi_53135575
Owja, ik heb vandaag trouwens de eerste 30mg roa naar binnen gewerkt
*BURP*
pi_53149652
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:57 schreef H4ze het volgende:
Owja, ik heb vandaag trouwens de eerste 30mg roa naar binnen gewerkt
Goed man ! Ben benieuwd hoe het bij je loopt

Ben vandaag dus bij huisarts geweest en zoals ik eigenlijk al verwachtte eerst 14 dagen een antibioticum (Doxciciclyne) en daarna -als het niet helpt- waarschijnlijk aan de roa... ben benieuwd allemaal
  donderdag 13 september 2007 @ 17:29:20 #80
51748 H4ze
wait...what?
pi_53150427
quote:
Op donderdag 13 september 2007 16:49 schreef Vato89 het volgende:

[..]

Goed man ! Ben benieuwd hoe het bij je loopt

Ben vandaag dus bij huisarts geweest en zoals ik eigenlijk al verwachtte eerst 14 dagen een antibioticum (Doxciciclyne) en daarna -als het niet helpt- waarschijnlijk aan de roa... ben benieuwd allemaal
Ben er ook benieuwd naar Heb nu iig een beetje een zeurderige hoofdpijn (heb bijna nooit hoofdpijn), maar dat kan ook komen omdat ik te weinig geslapen heb.

Verder weet ik niet wat jou huisarts denkt, maar zo'n anti-bioticum zorgt er no way voor dat je gezicht binnen 14 dagen helemaal rustig is of zo....Tenzij je slechts last hebt van enkele jeugdpuistjes misschien (wat bij jou nu ook weer niet het geval was toch).

Maar goed, ik ben verder geen dokter ofzo. Bij mij duurde het enkele maanden voordat m'n gezicht echt begon op te klaren en dit is ook wat ik lees en hoor van andere mensen die antibiotica hebben gebruikt voor hun acne.
*BURP*
pi_53164044
Net bij huisarts langs geweest.
Hij heeft mij doorgestuurt naar een dermatoloog. Dus word het misschien toch roaccutane voor mij.
vanmiddag even kijken wanneer er een afspraak gemaakt kan worden.
pi_53164945
quote:
Op donderdag 13 september 2007 17:29 schreef H4ze het volgende:
Verder weet ik niet wat jou huisarts denkt, maar zo'n anti-bioticum zorgt er no way voor dat je gezicht binnen 14 dagen helemaal rustig is of zo....Tenzij je slechts last hebt van enkele jeugdpuistjes misschien (wat bij jou nu ook weer niet het geval was toch).
Dat is precies wat ik ook dacht. Ennemm.. de dokter noemde het 'forse' acne, dus ja.
Maar misschien weet hij ook wel dat die antibiotica niet gaat werken, en het maar als 'formaliteit' voorschrijft. Als het TOTAAL NIET hardnekkig zou zijn zou het misschien wel weg zijn in 14 dagen. Echter dat is bij mij niet het geval.

Maar we zien wel hoe het gaat lopen. Overigens.. die antibiotica is alleen maar om de onstekingen te onderdrukken, dus kan toch nooit preventief zijn ? Je pakt het nog steeds niet bij de bron aan lijkt mij...
  zaterdag 15 september 2007 @ 13:57:49 #83
51748 H4ze
wait...what?
pi_53195895
Vooralsnog merk ik niet veel van de bijwerkingen. M'n lippen zijn droog, maar niet droger dan normaal. Ook ben ik gisteren wezen trainen. Wat cardio betreft was ik wel snel moe, maar dat kan ook zijn gekomen omdat ik al een lange dag achter de rug had. Wat krachttraining betreft, ik werd vanochtend heerlijk uitgeslapen wakker zonder spierpijn

Verder nog een vraagje, slikt er iemand, of heeft er iemand tijdens z'n roa-kuur vispillen (omega 3 6 9) geslikt? Bevordert concentratie, helpt tegen spierpijn etc etc. Tijdje geleden geslikt, en ik wil dat nu ook weer doen. Maar ik wil er ook zeker van zijn dat er geen vitamine A in dat spul zit....kan dat alleen nergens vinden

[ Bericht 1% gewijzigd door H4ze op 15-09-2007 14:10:09 ]
*BURP*
pi_53196307
Krijg laatste tijd van iedereen complimentjes over m'n gezicht, terwijl ik zelf vind dat het al een maand niet veranderd is...

Ik ben echt heel de dag moe, normaal had ik weinig moeite met opblijven tot 3-4 uur 's nachts, en nu ben ik om 3-4 uur 's middags al helemaal gebroken. Had gisteren tussen half acht en half negen 's avonds effe geslapen, daarna naar een feest en het was amper vol te houden. Ik zit nu aan 2x 20 mg (=40) per dag. Over 1.5 week moet ik weer naar de huisarts, aan de ene kant wil ik naar 50 mg, zodat het nog maar 2 maandjes duurt, maar aan de andere kant wil ik naar 30 mg, zodat ik niet meer zo heel moe ben, 30 of 40 scheelt qua bijwerkingen echt heel veel bij mij...

Ik merk ook dat ik van zoutjes/nootjes snel een uitbraak krijg (pindakaas, gewone nootjes, chips), van een avond friet eten daarentegen weer helemaal niet, maar omdat er al een tijdje weinig broodbeleg is eet ik 's ochtends veel pindakaas, en kheb een rodere kop dan normaal.

Chocolade weet ik nog steeds niet, omdat ik die sowieso veel vermijd, af en toe een bonbonnetje, maar dan houdt het ook op.

Van vlees heb ik niet het idee dat het helpt/verergert...

[ Bericht 0% gewijzigd door lennart12 op 16-09-2007 02:57:08 ]
pi_53212017
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 14:19 schreef lennart12 het volgende:
Krijg laatste tijd van iedereen complimentjes over m'n gezicht, terwijl ik zelf vind dat het al een maand niet veranderd is...

Ik ben echt heel de dag moe, normaal had ik weinig moeite met opblijven tot 3-4 uur 's nachts, en nu ben ik om 3-4 uur 's middags al helemaal gebroken. Had gisteren tussen half acht en half negen 's avonds effe geslapen, daarna naar een feest en het was amper vol te houden. Ik zit nu aan 2x 20 mg (=40) per dag. Over 1.5 week moet ik weer naar de huisarts, aan de ene kant wil ik naar 50 mg, zodat het nog maar 2 maandjes duurt, maar aan de andere kant wil ik naar 30 mg, zodat ik niet meer zo heel moe ben, 30 of 40 scheelt qua bijwerkingen echt heel veel bij mij...
Dat is wel een dilemma waar je voor staat.
Puur persoonlijk deze keuze overigens


@ H4ze; als het er niet op staat, zit het er denk ook niet in?
Daar kan je toch wel vanuit gaan ?
pi_53221777
Al 1,5 maand gestopt met Roa en nog steeds geen puistjes
*blijft duimen
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand ingehaald worden
  zondag 16 september 2007 @ 19:36:25 #87
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_53225879
Hoi Allemaal,

Inmiddels alweer 13 weken aan de roaccutane en in totaal 2730 mg binnen gekregen. De 2 wondjes van vorige week zijn nu dicht en ze hebben een rood plekje achter gelaten, maar die worden langzaam aan ook minder. Mijn wangen voelen zacht en glad aan. Er zitten nog wel een aantal rode plekjes maar ik ga er van uit dat die ook nog wegtrekken.

Op mijn kin zitten een paar zwarte puntjes heel dicht aan de oppervlakte. Ik durf ze eigenlijk er niet uit te duwen, want ben een beetje bang dat ik dan weer een week met een rode vlek rond loopt, dus ik ga er proberen niet aan te zitten.

Ik ben verder al heel erg blij met het resultaat en ik hoop dat het de komende weken nog verder op gaat knappen !! (zie fotootjes op mijn site).

Van de bijwerkingen nog steeds eigenlijk bijna geen last. Ik heb alleen 's ochtends als ik uit mijn bed kom heel even last van mijn enkels. Van mijn rug heb ik eigenlijk geen last meer. Wel ben ik deze week wat vermoeider als anders maar weet niet of dat door de roa komt, hebt ook beetje druk gehad.

Mijn handen, vingers en polsen blijven gevoelig voor exceemplekken. Ik moet er erg om denken om elke dag goed te smeren ook al zit er geen plekje, want heb gemerkt als ik een dag niet smeer dat er dan zo weer een plekje komt.

Ik gebruik nog steeds de Cetaphil producten, maar nu de wondjes op mijn rechter wang dicht zijn ga ik vanaf morgen beginnen met de slakkengel, ben heel benieuwd, ik laat volgende week weten hoe het bevalt.

Groetjes en succes allemaal,

Marjenda
  zondag 16 september 2007 @ 23:06:30 #88
51748 H4ze
wait...what?
pi_53231478
quote:
Op zondag 16 september 2007 02:54 schreef Vato89 het volgende:

@ H4ze; als het er niet op staat, zit het er denk ook niet in?
Daar kan je toch wel vanuit gaan ?
Het staat inderdaad niet op het potje...maar misschien dat andere stoffen die er wel in zitten ook niet gecombineerd moeten worden met roa ofzo Ik bel m'n dermatoloog binnenkort wel even voor de zekerheid.
*BURP*
pi_53232251
Ik ben inmiddels 4 maanden gestopt... en ik heb de laatste weken weer vaak last van een -weliswaar- puistje dat er een dagje staat.
  maandag 17 september 2007 @ 12:17:02 #90
51748 H4ze
wait...what?
pi_53240668
Damn, m'n ogen zijn zo fckn droog he (ik gebruik wel oogdruppels) Ik keek net even in de spiegel en m'n pupillen zijn ook nogal groot...
*BURP*
  dinsdag 18 september 2007 @ 12:29:32 #91
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_53267715
quote:
Op maandag 17 september 2007 12:17 schreef H4ze het volgende:
Damn, m'n ogen zijn zo fckn droog he (ik gebruik wel oogdruppels) Ik keek net even in de spiegel en m'n pupillen zijn ook nogal groot...
Weet je zeker dat je wel Roa hebt geslikt en niet iets anders?
  dinsdag 18 september 2007 @ 12:33:36 #92
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_53267796
quote:
Op zondag 16 september 2007 23:36 schreef Senne het volgende:
Ik ben inmiddels 4 maanden gestopt... en ik heb de laatste weken weer vaak last van een -weliswaar- puistje dat er een dagje staat.
Balen! Al is het maar net hoe erg je het zelf vind. Ik heb ook af en toe wel weer eens een puistje, maar daar maak ik me echt niet druk om. Maargoed da's persoonlijk natuurlijk. Ik heb zelfs een hele tijd rondgelopen met een gezicht met matige acne (gewoon bultjes hier en daar, verder geen erge puisten of ontstekingen ofzo, maar het was gewoon niet overal even gaaf (kin, naast neus etc.), maar toch kon ik er wel mee leven. Nu is mijn huid ook weer dermate vettig aan het worden dat die plekken waar normaliter veel talg zat (idd weer die kin, naast mijn neus en naast mijn mond) ook af en toe weer talgbultjes vertonen (want zo noem ik ze dan liever eigenlijk) maar zolang het hierbij blijft kan ik er wel mee leven. En áls er dan weer eens een echt puistje komt, dan is het doorgaans wel een stuk sneller weg.

Maargoed ik hoop voor jou echter dat het niet erger wordt. Hoe is het met de depressie? Overgegaan?
  dinsdag 18 september 2007 @ 13:16:01 #93
51748 H4ze
wait...what?
pi_53268796
quote:
Op dinsdag 18 september 2007 12:29 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Weet je zeker dat je wel Roa hebt geslikt en niet iets anders?


Nee maar na een klein half uurtje waren ze weer normaal. Ik denk dat het komt omdat ik er ook net oogdruppels in had gedonderd ofzo.

Maar goed, droge ogen dus. En m'n neus is van binnen ook erg droog, is er een zalfje voor dit laatste wat ik gewoon bij de drogist kan halen of zo?
*BURP*
  dinsdag 18 september 2007 @ 17:07:41 #94
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_53274212
quote:
Op dinsdag 18 september 2007 13:16 schreef H4ze het volgende:

[..]



Nee maar na een klein half uurtje waren ze weer normaal. Ik denk dat het komt omdat ik er ook net oogdruppels in had gedonderd ofzo.

Maar goed, droge ogen dus. En m'n neus is van binnen ook erg droog, is er een zalfje voor dit laatste wat ik gewoon bij de drogist kan halen of zo?
Nou voor je ogen heb je al iets en voor derest zul je ze gewoon wat meer rust moeten geven als dat lukt. Voor je neus bestaat ook wel iets, maar ik vond dat persoonlijk onzin (om overal verschillende cremetjes voor te gaan kopen); ik deed zelf soms wat purol of vaseline op een wattenstaafje en daar smeerde ik mijn neus een beetje mee in aan de binnenkant, als het erg droog/schraal aanvoelde.
pi_53402804
Hallo allemaal,

ik zie veel nieuwe namen, dus de meesten zullen me niet kennen, maar ik geef toch een update.

Ik ben nu 2 maanden gestopt met roaccutane, na 4 maanden 50 mg en 1 maand 60 mg geslikt te hebben.
Mijn gezicht ziet er heel goed uit, is wel vetter geworden, maar dat geeft niet.
Mijn borst en armen zijn glad.
Ik ben gestopt met nog steeds een lelijke rug, maar nu na 2 maanden en weer begonnen te zijn met de pil trekken alle grote ontstekingen weg. Er zitten veel littekens en vlekken, maar die pijnlijke pukkels zijn bijna allemaal weg en daar ben ik zoooo blij om!!!

Ik kan weer vollop onder de zonnebank en t voelt heerlijk om geen make up meer te hoeven dragen. De eerste dagen zonder make up waren heel raar en ik vond mezelf echt niet mooi, maar nu met een bruin gezicht heb ik weer 1 en al zelfvertrouwen.

Over 4 maanden ga ik naar de huidspecialist en ga ik microdermabrasie laten doen.
Ik zit er over te denken om eerst iets aan mijn rug te laten doen, want daar zitten gewoon de meeste littekens. Ik heb er zin in.

Roaccutane is zwaar geweest, maar ik ben heel erg blij dat ik hier ooit aan begonnen ben.
Zelfvertrouwen is een heel mooi iets.

Succes iedereen die nog bezig is, of die er nog aan moeten beginnen of die al klaar zijn en net zo tevreden zijn als ik.

That what does not kill you, can only make you stronger!!!

Groetjes Fayme
pi_53416951
quote:
Op dinsdag 18 september 2007 12:33 schreef Ladysusy het volgende:

Maargoed ik hoop voor jou echter dat het niet erger wordt. Hoe is het met de depressie? Overgegaan?
Het is inderdaad wel zo dat de puistjes nu sneller weg zijn. Ik heb er ook nog niet veel, dus ik kan er zeker nog mee leven. Heb er zo'n 2-3 op een weekje...

De depressie is inderdaad overgegaan en was dus grotendeels te wijten aan de roa.
pi_53419105
Ik heb ook Roaccutane gebruikt.
In totaal 1 jaar.. Maar sommige weken gestopt door de uitdroging die te erg werd.
IN het begin was het resultaat heel erg goed. Maar de acne kwam later weer terug en het werd niet minder door Roaccutane, dus ben ik toen ermee gestopt. (ongeveer jaartje geleden)

Voor ik Roaccutane gebruikt had zat mijn gezicht helemaal vol acne, nu is het niet meer heel erg.
Maar nu heb ik wel acne op mijn bovenrug en een beetje op mijn borst.
Ik ben weer aan het nadenken om opnieuw te beginnen...

zou ik of zou ik niet?
  zondag 23 september 2007 @ 23:29:30 #98
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_53420154
quote:
Over 4 maanden ga ik naar de huidspecialist en ga ik microdermabrasie laten doen.
Ik zit er over te denken om eerst iets aan mijn rug te laten doen, want daar zitten gewoon de meeste littekens. Ik heb er zin in.
Hoi Fayme, wat fijn om te lezen dat het jou ook zo goed vergaat! Ben blij voor je meid! En ik ben erg benieuwd naar de bovenstaande beahndeling! Wil je alsjeblieft daarna hier vermelden hoe dat is gegaan? Misschien is het ook iets voor mij? Je mag me ook PM-en als je het hier niet kwijt wilt. Alvast bedankt! Groetjes Susan
pi_53422786
Ben afgelopen dinsdag naar de dermatoloog geweest. Helaas alweer een ander en het lijkt wel of ze zich ook niet echt inlezen.

Samenvattend:

Ik mag nog 6 weken 60mg/ dag slikken.
Gezicht ziet er perfect uit. Bijna egaal van kleur, wel wat littekens, maar die zie je alleen van dichtbij en in bepaald licht. Niet echt storend.
Borst is vrij glad, maar toch nog 1 onderhuidse ontsteking ter grote van een 10 eurocent muntje en er lijkt een 2e bij te gaan komen. Veel lelijke witte littekentjes en kratertjes, maar de vlekjes trekken langzaam weg.
Rug is echt mega verbetert met hoe het er aan het begin van de kuur uit zag. Geen pijn meer bij het op mijn rug slapen, geen bloedvlekken meer in lakens of t-shirts. Gewoon glad. Af en toe een bultje of meeëter, maar dat was het. Wel veel littekens natuurlijk, maar de winter komt eraan en zoveel zwem ik nu ook weer niet. Ik maak me geen zorgen.

Hopelijk blijft het na de kuur ook weg. Ik zal waakzaam zijn en snel aan de bel trekken, mocht het weer misgaan.

Mijn zelfvertrouwen is grandioos. Het is een mega verschil met hoe ik me ruim een jaar geleden voelde en gedroeg. Ik vermeed nieuwe contacten, terwijl ik ze nu juist zonder problemen opzoek. Sterker nog, ik hoef soms niks te doen, ze zoeken mij op. Gelukkig is mijn vriendin niet jaloers en is ze blij voor me. Ze heeft me echt al die maanden tijdens de kuur gesteund en daar ga ik haar voor bedanken ook!!
Venco Dropmakers
  maandag 24 september 2007 @ 10:51:27 #100
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_53426384
Voor als je huid weer iets vetter is geworden na het stoppen met de Roa trouwens, voldoet de Vichy Normaderm uitstekend vind ik. Ik gebruik ook de wasgel en de lotion van Normaderm en smeer 's ochtends dus die dagcreme erop. Voor 's avonds mag je die ook gebruiken, maar ik wilde voor 's avonds juist een creme die iets meer voedend is (ben toch een vrouw van 34 en mijn huid heeft dat al nodig) maar die tegelijkertijd heel vriendelijk is en niet vet, dus nu heb ik een creme voor de ultraovergevoelige huid van Dr. vd Hoog gekocht. Ongeparfumeerd etc. maar hij is wel voedend en dat is voor de nacht wel fijn. Zeker omdat ik hem afwissel met de Differingel die ik af en toe 's avonds op doe (niet elke avond want daar wordt je huid ook weer zo dun van). Wat ik me wel afvraag is, als je nou de Differin hebt opgebracht, moet ik dan daarna nog nachtcreme op doen of mag dat juist niet?

Oja Fayme, ik ben dus in mei al gestopt met de Roa en hoef me nog steeds niet op te maken, wat een heerlijkheid he!!! Ik heb al in geen maanden foundation gebruikt, alleen wat losse poeder 's ochtends en verder maak ik alleen mijn ogen op. Heerlijk! Ik gebruik af en toe een dagcreme met een zelfbruiner erin (Etos Zomergloed geloof ik) om een beetje een kleurtje te houden. Dat smeer ik ook wekelijks op mijn lijf trouwens (van Nivea Summer Beauty) en dat werkt dus echt he! Ik ben de hele zomer niet onder de zonnebank geweest en toch bruin.
pi_53449747
hallo iedereen,

Nou dit wordt het eerste berichtje hierzo. op -6-2006 ben ik begonnen met een roaccutane behandeling. Dit moest ik 3 en halve maand doen. Deze kuur heb ik helemaal af gemaakt zonder veel problemen ( natuurlijk wel de gebruikelijke droge lippen en een droge huid ). af en toe ook een kleine depressie maja gewoon blijven was toen mijn motto.

Maar nu een jaar verder komen de eerste puistje weer opzetten. ( na de kuur had ik een super gave huid ) hier baal ik natuurlijk enorm van . zijn er mensen die dit ook hebben of hadden. graag hoor ik hun ervaring hiermee.Heb ook nog een doosje roaccutane thuis liggen nu zit ik te twijfelen of ik weer moet beginnen met dit doosje, het zijn maar 32 pillen van 20 mG. is dit genoeg? Heeft het nut z'n korte periode ? graag reacties

en voor iedereen die nu bezig is met een kuur sterkte het is even een rot tijd maar het is echt de moeite waard

[ Bericht 1% gewijzigd door Hein_landmijn op 25-09-2007 01:00:31 ]
bang bang bazooka NEE een landmijn
  dinsdag 25 september 2007 @ 12:46:43 #102
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_53457145
quote:
Op dinsdag 25 september 2007 00:55 schreef Hein_landmijn het volgende:
hallo iedereen,

Nou dit wordt het eerste berichtje hierzo. op -6-2006 ben ik begonnen met een roaccutane behandeling. Dit moest ik 3 en halve maand doen. Deze kuur heb ik helemaal af gemaakt zonder veel problemen ( natuurlijk wel de gebruikelijke droge lippen en een droge huid ). af en toe ook een kleine depressie maja gewoon blijven was toen mijn motto.

Maar nu een jaar verder komen de eerste puistje weer opzetten. ( na de kuur had ik een super gave huid ) hier baal ik natuurlijk enorm van . zijn er mensen die dit ook hebben of hadden. graag hoor ik hun ervaring hiermee.Heb ook nog een doosje roaccutane thuis liggen nu zit ik te twijfelen of ik weer moet beginnen met dit doosje, het zijn maar 32 pillen van 20 mG. is dit genoeg? Heeft het nut z'n korte periode ? graag reacties

en voor iedereen die nu bezig is met een kuur sterkte het is even een rot tijd maar het is echt de moeite waard
Ik heb hier wel degelijk ervaring mee en heb in het totaal zelfs 8 kuren met Roa gedaan vanaf mijn 18e (ik ben nu 34). Telkens kwam de acné in mijn gezicht na een Roa-kuur bij mij zo'n jaar tot anderhalf jaar later weer terug. En dan begon ik weer opnieuw, maar wel telkens onder begeleiding van een dermatoloog. Nu moet ik zeggen dat achteraf gezien mijn totaaldosissen sommige keren veel te laag zijn geweest zodat dit grote aantal kuren misschien niet nodig was geweest als mijn totaaldosis per keer iets hoger was geweest, maar je hebt nu eenmaal wel van die pechvogels bij wie het steeds terugkomt en daar ben ik er kennelijk één van. De laatste kuur heb ik in mei dit jaar beëindigd en ook al was dit de zwaarste kuur ever en heb ik grote hoop dat het nu eindelijk een keertje de genadeslag is geweest; ik ben ook realistisch en als het dan toch weer terug mocht komen dan begin ik gewoon weer opnieuw.

Ik zou jou dat ook aanraden, maar wel onder supervisie van een derma en niet gewoon zelf dat doosje gaan opmaken. Da's ten eerste veel te weinig en hoe kom je dan aan nieuwe pillen? En verder is het natuurlijk ook erg onverstandig zoals je zelf ook vast wel weet, want dan heb je geen bloedcontroles etc. Ik had zelf ook meerdere doosjes over maar die moest ik weer bij de apotheek inleveren? Nou succes ermee.

PS: ik heb meegeschreven vanaf deel 18 en mijn verhalen over die meerdere kuren kom je daar ook nog wel tegen.
  dinsdag 25 september 2007 @ 13:32:39 #103
51748 H4ze
wait...what?
pi_53458329
Nou van mijn kant dan ook maar een update

Morgen zit ik precies 2 weken aan de roaccutane and so far so good. Ik heb nog niet echt een hele erge breakout gehad, maar die kan uiteraard nog komen. Het was wel wat onrustig de afgelopen weken, maar dat hoeft niet perse door de roa te komen. Toen ik vanochtend wakker werd was 't trouwens wel ineens erg rustig.

Wat de bijwerkingen betreft valt 't allemaal reuze mee. Het irritantst zijn de droge ogen, Ik volg het advies van m'n derma dan ook maar op en ik draag weer lekker een bril M'n lippen zijn ook wel droog, maar de aquaphor helpt daar goed tegen. M'n huid zelf is eigenlijk nog niet echt droog ofzo Verder heb ik in de afgelopen 2 weken slechts 1 colaglaasje alcohol op, gewoon even voor de smaak

De aangeraden totale hoeveelheid aan het einde van de kuur is geloof ik 120mg per kilo lichaamsgewicht, bij mij dus 120 * 70 = 8400mg. Mijn huidarts heeft gezegd dat mijn kuur 9 maanden duurt. Ik heb even verder zitten rekenen en wanneer ik 30mg per dag slik (mijn huidige dosis) zit ik idd na 9 maanden aan die 8400mg. Aangezien 't wel goed gaat, ga ik denk ik bij de volgende afspraak aan m'n huidarts vragen of m'n dagelijkse dosis wat omhoog mag, zodat ik minder lang bezig ben.
*BURP*
pi_53461154
quote:
Op dinsdag 25 september 2007 13:32 schreef H4ze het volgende:
De aangeraden totale hoeveelheid aan het einde van de kuur is geloof ik 120mg per kilo lichaamsgewicht, bij mij dus 120 * 70 = 8400mg. Mijn huidarts heeft gezegd dat mijn kuur 9 maanden duurt. Ik heb even verder zitten rekenen en wanneer ik 30mg per dag slik (mijn huidige dosis) zit ik idd na 9 maanden aan die 8400mg. Aangezien 't wel goed gaat, ga ik denk ik bij de volgende afspraak aan m'n huidarts vragen of m'n dagelijkse dosis wat omhoog mag, zodat ik minder lang bezig ben.
Afhankelijk van de dermatoloog denk ik. Die van mij hanteert 150 mg/kg, maar ik zit al over de 160mg geloof ik en ik ga nog 6 weken door met 60mg per dag. Ik had gewoon echt veel last van onderhuidse ontstekingen, dus beter safe then sorry.
Venco Dropmakers
pi_53461892
@ Ladysusy:

bedankt voor je reactie, mijn bedoeling was ook niet om zomaar weer te beginnen met een enkel doosje.

eigenlijk wil ik mijn situatie nog een beetje toelichten,
ongeveer 1 week geleden werd mijn huid weer een beetje vetter dan normaal en bij mijn mond kwam een klein puistje ( had zo af en toe nog wel een klein puistje ) dus maakte mij eigenlijk nergens zorgen over. Maar nu zitten er ongeveer 5 rond mijn mond. en een grotere in mijn nek.
En toen begon ik wel zorgen te krijgen. Nu is mijn vraag eigenlijk:

Nu beginnen met Roa om de puistjes voor te zijn
of een creme kopen die je huid hydrateerd of zo iets dergelijks.

Na mijn roa kuur heb ik nooit meer iets gedaan met mijn huid
in de vorm van creme en zalf en wat dan ook

kan iemand mij een advies geven, wil ook niet te snel naar een dokter/ dermataloog stappen want roa vind ik toch wel een beetje een "paardenmiddel"
bang bang bazooka NEE een landmijn
  dinsdag 25 september 2007 @ 16:05:13 #106
128350 GlamourGirl
Future Celebrity
pi_53462235
Hallo allemaal,

Er komen telkens nieuwe gebruikers bij. Gezellig!!

Ik ben nu ruim 4 maanden aan de ROA en mijn huid is superglad. Alleen de rode vlekken zijn nog over. Ik heb al veel complimenten gehad van iedereen. Lichamelijk ben ik er slechter aan toe (scheur binnenin mijn neus, droge huid, altijd koude handen en voeten en droge ogen, mijn haar voelt dunner aan en er zit geen volume meer in, terwijl dat eerst wel zo was.)

Een paar weken terug kreeg ik enorm last van jeuk bij, in en rond mijn ogen. Ik kon de irritatie natuurlijk niet weerstaan en heb flink lopen wrijven om de jeuk enigzins te verlichten. Maar helaas, het mocht niet baten. Nu loop ik met een gigantisch ontstoken en volledig rood aangelopen oog (de ander is gelukkig niet aangetast). Ik heb van mijn dermatoloog kunsttranen gehad en hoewel die de droogheid wel verhelpen, heb ik nog steeds last van een rood oog en eczeem op mijn oogleden. Het lijkt net alsof ik een blauw oog ben geslagen. En wat me meer zorgen baart is dat het net lijkt alsof dit oog ietwat naar binnen is gekanteld. Ja ja, er gaan nu allerlei doemscenario's door me heen....can't help it.

Ik zit nu zelfs te overwegen of ik met de kuur moet stoppen of niet. Thuis zien ze gewoon dat het qua gezondheid steeds achteruit gaat met me. Ik wordt heel snel ziek, heb al weken last van een soort verkoudheid inclusief veel slijmvorming.

Heeft iemand dit ook meegemaakt? Mijn dermatoloog is de komende weken naar het schijnt niet beschikbaar om ernaar te laten kijken, dus heb ik een afspraak gemaakt bij mijn huisarts. Kijken wat die gaat zeggen.

Aan iedereen heel veel succes
pi_53466607
Hallo mensen
Ook even een update van mij:
Ik heb aardig wat meegemaakt sinds de laatste keer dat ik hier wat heb geschreven. Ik ben nu bijna aan het einde van mijn kuur, ik zit op 104 mg/kg dus ik heb nog ong. 1 maand te gaan. Ik zit nu sinds 3 weken op de 80 mg per dag, 2x 40 mg. Hiervoor was dat 60 mg per dag. De verhoging van de dosis zorgde ervoor dat ik een kleine uitbraak heb gehad maar die is gelukkig over nu.

Mijn gezicht is aardig wat schilfers aan t kweken, vooral rond mijn mond is het soms erg. Ook heb ik vaker last van bloedneuzen en mijn lippen scheuren bij iedere poging tot lachen. Ik smeer dus vaak met een zalfje om de schilfertjes tegen te gaan en dat gaat erg goed.

verder heb ik geen last meer van nieuwe ontstekingen in mijn gezicht alleen zie je nog wel steeds rode plekken in mijn gezicht waar vroeger een onsteking zat. Ik hoop dat die nog wel wegtrekken want het ziet er niet 'glad' uit zoals ik zou willen.
Op mijn rug en borst zitten ook nog veel van die plekken, maar daar komen ook geen tot weinig nieuwe ontstekingen meer.

Ik heb volgens mij ooit gelezen op een vorig deel van het roa-topic dat die rode plekken na de kuur pas verdwijnen, klopt dit?? heeft iemand daar ervaring mee?? Dat zou ik graag willen weten.
Ik heb volgende week weer een afspraak met de derma en die gaat dan bepalen hoe lang ik nog doorga, ik denk dat het een maandje zal zijn. Dan zit ik namelijk op de 120 mg/kg maar zoals ik net las bij dropmix kan dat ook hoger liggen??

Voor mensen die net begonnen zijn en met vragen zitten rond alcohol/ drugsgebruik i.c.m. roa, ik heb zelf vaak geblowd tijdens de kuur maar dat heeft volgens veel mensen, inclusief mij, geen invloed op je kuur. Met alcohol moet je wat voorzichtiger zijn want het kan zwaarder vallen dan normaal. Ik heb zelf een paar keer tijdens de kuur gehad dat ik me echt zwaar depri voelde en heb toen flink aan de alcohol en drugs gezeten, stom natuurlijk maar op dat moment interesseerde dat me ff niet. Qua drugs heb ik xtc en coke gebruikt (in totaal 3x) en ik merkte niet echt een verschil met hoe het voelde voor de kuur. Ik zet dit niet neer om het aan te raden ofzo, het is meer mijn ervaring hiermee.

Trouwens leuk dat er nog steeds nieuwe mensen op het forum komen. Het heeft mij erg geholpen om de ervaringen van anderen te lezen, dank hiervoor!!

Ik laat nog wel ff weten hoe gaat zodra mijn kuur is afgelopen
pi_53471790
Ook nog maar even een update van mij dan;

Heb bericht van de huisarts gekregen en mag waarschijnlijk maandag over een week aan de Roa.
Zit nu nog steeds aan de antibiotica en dat werkt niet echt, maar de huisarts wil het nog even afkijken..
Nu is mijn acne niet zo erg, maarja.. leuk is anders, dus hoop dat ik straks aan de Roa mag

Leuk om al die ervaringen zo te lezen!
I'll keep you posted
pi_53473576
Update: Ben al inmiddels paar dagen gestopt met ROA .. maar ik had een aantal vragen ..

- Hoelang duurt het voordat je droge huid weg is? ( en je die rotcremes niet meer hoeft te gebruiken )
- Krijg je 100% je energie weer terug? ( zo ja, hoe lang duurt het? )
- Ik heb al naar 1x aanraken een rode huid,hoor vast bij de ROA ..gaat dat ook weg?

En verder alle dingen die je normaal niet had maar alleen op kwamen bij ROA-kuur, gaan die allemaal weg?

groetjes,
pi_53490820
quote:
Op dinsdag 25 september 2007 22:40 schreef armeenio het volgende:
- Hoelang duurt het voordat je droge huid weg is? ( en je die rotcremes niet meer hoeft te gebruiken )
- Krijg je 100% je energie weer terug? ( zo ja, hoe lang duurt het? )
- Ik heb al naar 1x aanraken een rode huid,hoor vast bij de ROA ..gaat dat ook weg?
Heeft bij mij 2 weekjes ongeveer geduurd Maar na een week merk je het al wel hoor.

Yep, je krijgt al je energie terug. Weet niet hoelang dat duurt zo... En hangt zowiezo van persoon tot persoon af.

Die geïrriteerde huid gaat ook gewoon weer weg normaal.
  woensdag 26 september 2007 @ 17:39:36 #111
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_53491919
Morgen weer ens controle
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_53494169
Ik was vandaag weer bij de dokter geweest. We gaan het nu langzaam afbouwen, nu een maand 30 mg, volgende maand 20 mg. Ben ik best blij om, ik kon die 40 mg/dag echt niet meer aan!

Dus als 't is goed is ben ik er rond kerst/nieuwjaar vanaf dat wordt hopelijk een fris, nieuw jaar in!
  vrijdag 28 september 2007 @ 00:15:14 #113
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_53533310
Nja kzal even een update doen.. heb redelijk weinig tijd de laatste weken Beetje inactief enzo..
Anyways, vandaag bloed wezen prikken en gesprek nog gehad met mijn dermatoloog / dokter.
Alles was perfect, en al mn waardes ook en hij vond het heel netjes al uitzien, omdat m'n gezicht weer glad aanvoelt etc.

Ik gebruik Isotretoine sinds 4 Mei, elke dag 30mg (5 maanden ongeveer dus), en moet zeggen in het begin had ik eigenlijk overal last van van bijwerkingen.. Nu is dat heel veel minder.. alleen veel van die schilfertjes rondom mn mond maar die verberg ik door wat zalf erop te doen smorgens of even met scheren weg te halen.

Ik moet zeggen ik ben heel erg tevreden over m'n gezicht nu.. ik heb al heeel lang geen "uitbraken" meer gehad!! Alleen nog onderhuidse rode plekken (geen infecties meer denk ik).

Verder was ik nog van plan foto's te gaan plaatsen van toen ik met Iso begon, en hoe het er nu uit ziet. Hier zie ik nog niet vanaf Maar ik heb nog geen duidelijke foto's van mei of langer geleden van hoe het er toen uitzag :/. Ik moet de Iso nog tot 11 November doen, om de dosis te behalen die nodig is om te zorgen dat het hopelijk nooit meer terug komt!

Hier is een foto van 28 Januarie 2007 toen m'n gezicht er redelijk erg uitzag
quote:
Ik heb nog geen foto van hoe het er nu uitziet.. dat komt nog.
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_53640103
hallo allemaal,

10 september naar de derma geweest.
Ik had trouwens mijn make-up gewoon laten zitten, ze heeft er een beetje vanaf gehaald om het beter te zien.
Maar dat was verder geen probleem allemaal.

Ze heeft me differin en eryacne met minocycline anti-biotica voorgeschreven.
Ik dacht dat ik dat soort dingen allemaal al wel gehad had maar dus niet.
Al eerder namelijk antibiotica en cremes gehad.
Alleen geen combinatie ervan.. dat niet.

Toen ik vroeg naar roa kreeg ik een hele preek over hoe slecht het wel niet was voor mijn lever en dat ik niet moest denken dat wanneer ik dit niet goed gebruikte ik alsnog roa kreeg.
Nou lekker dan dacht ik. Ik vraag er alleen maar naar.. Blergh..
Als ik ergens allergisch voor ben is het wel autoritair aangeproken worden..

Maargoed nu dus sinds 10 sept., 3 weken, bezig met dit spul bij elkaar.
Geen effect. Na een week kreeg ik een uitbraak en nu wordt het weer iets rustiger.
Maar nog zeker niet beter als toen ik begon..
Ik moet dit spul 3 maanden gebruiken.. kben benieuw. hahaha
kheb er een hard hoofd in.. Maar we zullen zien. Het is te proberen waard..
Niet echt last van bijwerkingen trouwens. Beetje schilfers en een veel dunnere huid, maar verder nix.

groetjes!
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 15:18:23 #115
51748 H4ze
wait...what?
pi_53641869
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 14:11 schreef xxxsamxxx het volgende:

hallo allemaal,

10 september naar de derma geweest.
Ik had trouwens mijn make-up gewoon laten zitten, ze heeft er een beetje vanaf gehaald om het beter te zien.
Maar dat was verder geen probleem allemaal.

Ze heeft me differin en eryacne met minocycline anti-biotica voorgeschreven.
Ik dacht dat ik dat soort dingen allemaal al wel gehad had maar dus niet.
Al eerder namelijk antibiotica en cremes gehad.
Alleen geen combinatie ervan.. dat niet.

Toen ik vroeg naar roa kreeg ik een hele preek over hoe slecht het wel niet was voor mijn lever en dat ik niet moest denken dat wanneer ik dit niet goed gebruikte ik alsnog roa kreeg.
Nou lekker dan dacht ik. Ik vraag er alleen maar naar.. Blergh..
Als ik ergens allergisch voor ben is het wel autoritair aangeproken worden..

Maargoed nu dus sinds 10 sept., 3 weken, bezig met dit spul bij elkaar.
Geen effect. Na een week kreeg ik een uitbraak en nu wordt het weer iets rustiger.
Maar nog zeker niet beter als toen ik begon..
Ik moet dit spul 3 maanden gebruiken.. kben benieuw. hahaha
kheb er een hard hoofd in.. Maar we zullen zien. Het is te proberen waard..
Niet echt last van bijwerkingen trouwens. Beetje schilfers en een veel dunnere huid, maar verder nix.

groetjes!
Pff dat is idd irritant, zo'n preek. Ik heb zelf 9 maanden antibiotica+cremes gebruikt. Na zo'n 3 a 4 maanden begon m'n gezicht op te klaren. Toen ik echter met de antibiotica stopte (en de cremes bleef doorsmeren) kwam de acne weer keihard terug En dit is wat ik eigenlijk van iedereen hoor en lees die antibiotica heeft geslikt. Maar goed, het ligt er natuurlijk ook aan hoe erg je acne is. Als 't niet heel erg is (als in geen grote puisten/cystes etc) dan kan 't goed zijn dat de antibiotica wel permanent helpt. En als dit laatste het geval is, is het natuurlijk erg mooi meegenomen dat je geen roaccutane hebt hoeven te slikken
*BURP*
pi_53666097
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 15:18 schreef H4ze het volgende:

[..]

Pff dat is idd irritant, zo'n preek. Ik heb zelf 9 maanden antibiotica+cremes gebruikt. Na zo'n 3 a 4 maanden begon m'n gezicht op te klaren. Toen ik echter met de antibiotica stopte (en de cremes bleef doorsmeren) kwam de acne weer keihard terug En dit is wat ik eigenlijk van iedereen hoor en lees die antibiotica heeft geslikt. Maar goed, het ligt er natuurlijk ook aan hoe erg je acne is. Als 't niet heel erg is (als in geen grote puisten/cystes etc) dan kan 't goed zijn dat de antibiotica wel permanent helpt. En als dit laatste het geval is, is het natuurlijk erg mooi meegenomen dat je geen roaccutane hebt hoeven te slikken
Jaja..
Zelf heb ik ook al eerder anti-biotica geslikt en toen kwam het later ook weer terug, dus veel vertrouwen heb ik er niet in.
Ik heb niet heel erge acne, matig denk ik. (lees: veel bultjes met enkele echte puistjes en 1 a 2x per maand uitbraken met enkele grote ontstekingen).
Dus ik verwacht idd dat het wel zal gaan helpen maar niet permanent.
En dan ben ik benieuwd wat ik dan ga krijgen.
Of zou dan de volgende stap wel roa zijn?

Groetjes!
  woensdag 3 oktober 2007 @ 14:27:10 #117
51748 H4ze
wait...what?
pi_53667978
Ik heb nu zelf trouwens zo'n 25 dagen roa geslikt en ik had gisteren weer een afspraak met de huidarts. Nja goed, even verteld dat ik niet echt last heb van bijwerkingen (alleen droge ogen + droge lippen) en dat ik nog niet echt resultaat zie, maar dat dat ook te verwachten was. Ook heb ik gevraagd of ik van 30mg naar 40mg per dag mocht (zodat m'n totale kuur wat minder lang duurt) en hier stemde hij mee in Hierna ben ik bloed wezen prikken en ik zou vandaag tussen half 12 en half 1 gebeld moeten worden als er iets mis was, maar ik en gelukkig niet gebeld. Over 5 weken moet ik weer op controle komen en weer bloed laten prikken.

Ik heb nu trouwens ook al 25 dagen geen alcohol op (naja ok...2 weken terug 1 colaglaasje bier voor de smaak ). Afgelopen weekend was 't wel kut, ging namelijk naar een optreden met daarvoor een preparty. Iedereen lekker aan 't bier en ik zat daar met m'n glas Icetea
*BURP*
  woensdag 3 oktober 2007 @ 18:17:40 #118
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_53672818
H4ze ik slik zelf ook 30mg en ben nu 5 maand bezig ofzo.. Je kunt gewoon alcohol drinken ook al raden ze dit af. Ik zeg niet dat je het moet gaan doen, maar je kan makkelijk gewoon 4 pils achterover gooien zonder effecten.. mijn waardes waren altijd normaal (gelukkig) en heb wel ens avonden gehad waar ik gewoon flink heb gezopen
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_53722452
Ben vanochtend bij de derma geweest. Heb roa voorgeschreven gekregen. Daarna even bloed laten afnemen. En maar hopen dat het allemaal goed is.
Krijg vaak genoeg te horen van mensen dat mijn acne helemaal niet zo heel erg is en dat het veel erger kan. Maar ik heb het er psychisch heel moeilijk mee en heb zelf toch echt het idee dat het heel erg is.

Op recept staat 20 mg. Betekent dit nou dat ik zoveel per dag moet hebben of alleen dat de pillen 20 mg per stuk moeten zijn.

als ik kan beginnen laat ik het jullie weten. Zou gelijk even zorgen dat ik foto maak van hoe het er nu uit ziet en elke week verandering posten.
Nog paar vraagjes:
-Wat is eigenlijk een goede dagcreme om te zorgen dat ik niet de hele dag met schilfers op mijn hoofd loop.
-waar kan ik dat zalfje vinden dat zo goed is voor je lippen.
- hoelang duurt het gemiddeld totdat het weggaat.
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 19:40:01 #120
51748 H4ze
wait...what?
pi_53727889
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 15:38 schreef jeweetz17 het volgende:
Ben vanochtend bij de derma geweest. Heb roa voorgeschreven gekregen. Daarna even bloed laten afnemen. En maar hopen dat het allemaal goed is.
Krijg vaak genoeg te horen van mensen dat mijn acne helemaal niet zo heel erg is en dat het veel erger kan. Maar ik heb het er psychisch heel moeilijk mee en heb zelf toch echt het idee dat het heel erg is.

Op recept staat 20 mg. Betekent dit nou dat ik zoveel per dag moet hebben of alleen dat de pillen 20 mg per stuk moeten zijn.

als ik kan beginnen laat ik het jullie weten. Zou gelijk even zorgen dat ik foto maak van hoe het er nu uit ziet en elke week verandering posten.
Nog paar vraagjes:
-Wat is eigenlijk een goede dagcreme om te zorgen dat ik niet de hele dag met schilfers op mijn hoofd loop.
-waar kan ik dat zalfje vinden dat zo goed is voor je lippen.
- hoelang duurt het gemiddeld totdat het weggaat.


Wat de dagdosis betreft zou je ff na moeten vragen voor de zekerheid. Als de dermatoloog ook vond dat je acne niet super erg was, denk ik dat ie wil dat je met 20mg per dag begint. Maar sowieso dus ff navragen voor de zekerheid. Bij mij stond op 't recept roaccutane 10mg wat betekende dat ik de 10mg per pil versie kreeg (en ik moest 30mg per dag slikken). Owja, en op het doosje waar je pillen inzitten heeft de apotheek ws ook nog een sticker met de dagdosis erop geplakt.

Wat de dagcreme en andere vochtinbrengende producten betreft zou ik Cetaphil producten gebruiken. Veel andere roa slikkers gebruiken dit ook. Mij bevalt 't iig goed

Voor je lippen zou je even contact op kunnen nemen met Marjenda (zit ook in dit topic) en vragen of ze nog Aquaphor heeft. Werkt errug goed! Ook Blistex schijnt wel aardig te werken en dat kan je als het goed is ook in NL kopen.

Hoelang 't duurt voordat de acne weggaat verschilt echt van persoon tot persoon. Ik heb berichten op andere fora van mensen gelezen die na een maand echt al een flink verschil zagen, sommigen pas na 3 maanden en bij anderen weer pas na 5 maanden oid. Het kan dus zijn dat je veel geduld moet hebben, maar uiteindelijk is de kans groot dat 't (permanent) helpt. Hetzelfde geldt trouwens voor een breakout in de eerste paar weken. Bij mij is het gelukkig niet erger geworden de afgelopen weken, maar ook wat dit betreft heb ik berichten gelezen van mensen bij wie de acne ineens erg toenam in het begin.

Succes.
*BURP*
  zondag 7 oktober 2007 @ 13:45:42 #121
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_53762346
Hi Allemaal,

Hier een update van mij ;-)

Inmiddels alweer 16 weken aan de Roa. Het gaat nog steeds goed met mijn wangen, zie fotootjes op mijn site. De 3 plekjes op mijn rechterwang worden nu ook minder. Onder eentje voel ik nog een bobbeltje maar die is al wel minder dan vorige week. Mijn wangen worden steeds gaver, heb het idee dat de rode vlekjes ook minder worden. Verder voelen mijn wangen wel heel lekker zacht aan. Ik gebruik nog steeds de Cetaphil producten.

Van de bijwerkingen ook deze week bijna geen last. Wel heb ik eer gister nacht mijn hand lekker opgekrabt, dus das iets minder, was vergeten mijn handen in te smeren en ik werd meteen gestraft .. :-( Mijn handen blijven door de roa gevoelig voor exceem dus ik moet er echt aan denken om ze in te blijven smeren.

Mijn lippen blijven ook lekker zacht etc door de Aquaphor, dus daar heb ik ook geen last van. De spier- en gewrichtspijn zijn ook zo goed als weg. Wel is het zo dat als ik een drukke dag heb gehad of veel heb gelopen ofzo dat ik dan de volgende dag wel last heb van spier- en gewrichtspijn.

Groetjes en succes iedereen,

Marjenda
  maandag 8 oktober 2007 @ 14:18:18 #122
51748 H4ze
wait...what?
pi_53790507
Hey Marjenda, smeer je je voor die eczeem gewoon in met Cetaphil producten of gebruik je een speciaal zalfje hiervoor? Ik begin er nu geloof ik namelijk ook een beetje last van te krijgen helaas...
*BURP*
  maandag 8 oktober 2007 @ 18:11:52 #123
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_53795423
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 14:18 schreef H4ze het volgende:
Hey Marjenda, smeer je je voor die eczeem gewoon in met Cetaphil producten of gebruik je een speciaal zalfje hiervoor? Ik begin er nu geloof ik namelijk ook een beetje last van te krijgen helaas...
Hi,

Ik heb smeersel van de dokter ervoor gekregen.

Ik heb een hormoonzalfje TCA 0,1% in vaselinecetom creme en gewone Vaseline Cetomacrogol creme FNA.

Als ik van die erg droge plekken of echte exceemplekken heb dan smeer ik de het hormoonzalfje dit mag 2 keer per dag.

En om de huid "vet" te houden smeer ik de gewone Vaseline Cetomacrogol creme FNA, dit mag zoveel keer per dag als nodig is.

Groetjes en succes,

Marjenda
pi_53822920
Hallo allemaal,

Ben zelf nieuw in dit topic, dus zal even mijn Acne-geschiedenis uit de doeken doen, bij wijze van introductie.

Ik kreeg zelf last van acne in de zomer van 2003. Ben toen eerst aan de slag geweest met de standaardproducten van Nivea, l'Oreal Pure Zone (wat een afrader), maar zij bleken niet tegen mijn huid bestand (of was dit toch andersom??).

Hierna bezoekje gebracht bij huisarts en kreeg hier eerst Inderm (geen succes) toen Minocycline pillen voorgeschreven, en naderhand, bij gebrek aan resultaat, Minocycline gecombineerd met de zalf Acnecare. Ben eind 2003 met deze combi begonnen en dit ging super, zeker in het begin was ik 100% clean. Ik ben hier zeker meer dan 1,5 jaar mee doorgegaan en heb het in de tussentijd aangevuld met bezoekjes bij schoonheidsspecialiste.

Aan het einde van 2005 kwam hier helaas klad beetje in, of eigenlijk, heel erg in. Ik ben rond Kerst 2005 bij dermatoloog langsgeweest en kreeg daar voor eerste keer Roaccutane voorgeschreven. Helaas weigerde deze dermatoloog hoger te gaan dan 10mg per dag, en ik besloot na ongeveer een maandje over te stappen naar ander ziekenhuis, waar ze gelukkig wel wat scheutiger waren met de dosering.

Ik weet niet wat de precieze dosering is geweest, maar kwam neer op 10mg per dag in het begin, en dit werd later verhoogd naar 30mg, en nog later 40mg. Heb dit van begin 2006 tot juli 2006 geslikt en toen het resultaat in mijn ogen (of misschien ook meer van de huidarts) goed genoeg was, werd besloten met de behandeling te stoppen. Ik zat toen, uit mijn hoofd, rond de 3000mg in totaal. De behandeling is nooit afgebouwd, en ik heb een half jaar kunnen profiteren van een redelijk resultaat.

Vanaf februari dit jaar is de acne helaas weer teruggekomen. Ik ben zelf inmiddels al wat ouder en wijzer, en van puistjes trek ik me gelukkig niet zoveel meer aan als 4 jaar geleden. Toch vond ik het na meer verergering deze zomer tijd worden voor een Roa-kuur. Ik heb hier wel lang over getwijfeld, zeker omdat ik heel slecht in mn vel (aan de binnenkant dan) raakte tijdens de vorige kuur.

Uiteindelijk twijfels overboord gezet (zeker met de gedachte dat die lange kuur met, zeker in het begin, ontzettend weinig resultaat uiteindelijk een hele gave huid geeft) en halverwege augustus begonnen met een nieuwe kuur.

In de tussentijd heb ik een nieuwe huidarts gekregen (academisch ziekenhuis) en ben gelijk begonnen met 30mg per dag (ben zelf 76 kg). Na een maandje moest ik op controle langskomen. De bijwerkingen vielen (in vergelijking met vorige keer) mee, dus had zelf het liefst een flinke dosering, zodat ik de hele kuur lekker snel weg kon slikken. Slik nu ongeveer een maand 60 mg per dag. De bijwerkingen zijn vervelend, en het bijzonder trage effect, in combinatie met een misschien nog wel trager herstel van bestaande puistjes/wondjes, maakt je soms wel wat moedeloos.

Toch hou ik hoop, omdat ik weet dat het 't waard is. Uitgaande van de 120mg per kg lichaamsgewicht, zou mijn totale tax 9120mg bedragen. Ik zit vanaf vandaag op 2520mg, dus meer dan 25% zit er op. Resultaat is nog niet je-van-het, maar weet van de vorige kuur (die dus slechts 3000mg in totaal was) dat het werkelijke effect pas op het eind, en misschien nog wel meer, ná de kuur kwam. We zullen zien!
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 22:22:07 #125
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_53824534
Mja heb niet meer te vertellen dan: Succes
Ik hoef nog maar een aantal weekjes en zal dan een goede voor / na foto posten
( Heb al eerder in dit topic een foto geplaatst dacht met hoe het er ergens in januarie uitzag d8 ik, maar nog niks van nu... )
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_53835951
hallo

ik volg dit forum al een tijdje. De laatste tijd voel ik me erg slecht door m'n acne en gister heb ik dan ook maar de huisarts gebeld. Verwacht ik dat ze me op spreekuur laat komen en me dan antibiotica zal voorschrijven (ik hoopte dat ze eiglijk roa zou voorschrijven) ofzo. Maar nee, ik hoef niet eens langs te komen. Ze schrijft me gewoon Benzoyl peroxide voor (wat meer van je gezicht kapotmaakt dan dat het verbeterd wat ik erover lees), wat volgens mij standaard is voor mensen met acne. Maar ik vond het echt niet te begrijpen dat ze me gewoon telefonisch dit maar voorschreef, terwijl ik behoorlijk erg met mijn acne zit (en het ook behoorlijk heftige acne is). Volgens mij neemt ze het helemaal niet serieus... Wat moet ik doen? Die zooi gaan smeren?

Groetjes T
  woensdag 10 oktober 2007 @ 13:42:48 #127
51748 H4ze
wait...what?
pi_53837645
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 12:31 schreef blacktimothy12 het volgende:
hallo

ik volg dit forum al een tijdje. De laatste tijd voel ik me erg slecht door m'n acne en gister heb ik dan ook maar de huisarts gebeld. Verwacht ik dat ze me op spreekuur laat komen en me dan antibiotica zal voorschrijven (ik hoopte dat ze eiglijk roa zou voorschrijven) ofzo. Maar nee, ik hoef niet eens langs te komen. Ze schrijft me gewoon Benzoyl peroxide voor (wat meer van je gezicht kapotmaakt dan dat het verbeterd wat ik erover lees), wat volgens mij standaard is voor mensen met acne. Maar ik vond het echt niet te begrijpen dat ze me gewoon telefonisch dit maar voorschreef, terwijl ik behoorlijk erg met mijn acne zit (en het ook behoorlijk heftige acne is). Volgens mij neemt ze het helemaal niet serieus... Wat moet ik doen? Die zooi gaan smeren?

Groetjes T
Das ook suf Ik zou 't er niet bij laten en gewoon bellen voor een afspraak. En zeker erbij zeggen dat het niet zomaar wat puistjes zijn. Benzoyl Peroxide is trouwens gewoon vrij verkrijgbaar, dus dat zou je zelf ook al zo op kunnen halen bij de apotheek.

[ Bericht 0% gewijzigd door H4ze op 10-10-2007 13:58:31 ]
*BURP*
  woensdag 10 oktober 2007 @ 19:54:14 #128
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_53846010
Ik was toendertjid gewoon naar de Dermatoloog gegaan, zonder bij huisarts geweest te zijn etc. (heb daarvoor toen wel paar keer bij huisarts gezeten maar daar had ik dus toen genoeg van )
Heb gewoon op 't ziekenhuis bij de Derma toen een afspraak gemaakt wanneer ik kon komen..

Huisarts is altijd hetzelfde.. die schrijven eerst standaard rotzooi voor :/
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_53866978
Ben vandaag eindelijk begonnen. Begin met 40 mg per dag de eerste 8 weken. En moet daarna op onderzoek komen bij de dermatoloog om eventueel de dosis omhoog te doen tenzij het zo goed gaat.
Iemand ervaring met 40 mg per dag krijg je dan ook erg last van droge lippen en huid etc. Of verschild dat per persoon. Ik houd jullie op de hoogte. hoop er nu eindelijk van af te komen.

Eigenlijk hoop ik toch wel heel erg dat ik het nieuwe jaar in kan met een mooi gladde huid. We zullen zien.
Heb ik nog 2 en een halve maand te gaan.
pi_53868942
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 17:37 schreef jeweetz17 het volgende:
Ben vandaag eindelijk begonnen. Begin met 40 mg per dag de eerste 8 weken. En moet daarna op onderzoek komen bij de dermatoloog om eventueel de dosis omhoog te doen tenzij het zo goed gaat.
Iemand ervaring met 40 mg per dag krijg je dan ook erg last van droge lippen en huid etc. Of verschild dat per persoon. Ik houd jullie op de hoogte. hoop er nu eindelijk van af te komen.

Eigenlijk hoop ik toch wel heel erg dat ik het nieuwe jaar in kan met een mooi gladde huid. We zullen zien.
Heb ik nog 2 en een halve maand te gaan.
Okee man, ik ben dus vandaag ook begonnen, en krijg toevallig genoeg OOK 40 mg /dag voorgeschreven!
Heb hiervoor een 4 weken aan de antibiotica + [die bekende zalf]

Ben zelf ook benieuwd hoe dit gaat lopen. Zou idd mooi wezen als er snel resultaat geboekt gaat worden.

I'll keep you posted.
  donderdag 11 oktober 2007 @ 19:28:59 #131
51748 H4ze
wait...what?
pi_53869277
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 17:37 schreef jeweetz17 het volgende:
Ben vandaag eindelijk begonnen. Begin met 40 mg per dag de eerste 8 weken. En moet daarna op onderzoek komen bij de dermatoloog om eventueel de dosis omhoog te doen tenzij het zo goed gaat.
Iemand ervaring met 40 mg per dag krijg je dan ook erg last van droge lippen en huid etc. Of verschild dat per persoon. Ik houd jullie op de hoogte. hoop er nu eindelijk van af te komen.

Eigenlijk hoop ik toch wel heel erg dat ik het nieuwe jaar in kan met een mooi gladde huid. We zullen zien.
Heb ik nog 2 en een halve maand te gaan.
Ik slik momenteel 40mg per dag. Droge lippen sowieso, verder heb ik ook redelijk last van droge ogen (lenzen dragen atm is voor mij dan ook geen optie, tenzij ik m'n ogen serieus wil verneuken). Ik sport 2 keer per week, maar heb gelukkig geen last van m'n spieren+gewrichten. Euhmm en jah af en toe een beetje moe, maar dat kan ook andere redenen hebben. Ik eet verder trouwens wel veel groente & fruit, en slik wat vitamine c + omega 3 (kan sowieso geen kwaad, ook al zit je niet aan de roa). Droge huid amper tot geen last van, ik smeer vanaf 't begin wat op m'n gezicht ter voorkoming van.

Maarja, iedereen reageert er weer anders op he
*BURP*
  zondag 14 oktober 2007 @ 14:26:47 #132
51748 H4ze
wait...what?
pi_53924705
Zo! Afgelopen vrijdag was het exact een maand geleden dat ik ben begonnen met de kuur En...het gaat goed! Zelfs zo dat er nu helemaal geen actieve acne meer op m'n gezicht zit. Eigenlijk te mooi om waar te zijn...na een maand al! Daarom probeer ik niet gelijk al te blij te doen, ik hou er rekening mee dat er nog swings in gaan komen. Overigens zijn de rode vlekjes van wat er zat wel wat roder dan normaal. Maar goed, liever dat dan al die pukkels Wat een wonderspul, die roaccutane

Vandaag is alleen m'n mondhoek voor 't eerst een beetje gescheurd
*BURP*
pi_53924937
ik ben nu ongeveer 2 wkn gestopt met ROA, echt energie die terug komt heb ik nog niet gemerkt, ik smeer altijd nog voor de zekerheid de creme in ,voor na het scheren ofso is het nog wel fijn, er komen wel wat puistjes doorheen is me opgevallen maarja ik hou me er nu niet meer mee bezig.
wel had ik een vraag nog:

Wanneer kan ik weer normaal onder de zonnebank?
tijdens de ROA kuur mocht het niet omdat je dan akelig kon verbranden en aangezien je een witte huidskleur krijgt van de ROA bijwerkingen is dat nog een beetje blijven hangen na 2 weken.
Kan ik nu wel onder de zonnebank of moet ik nog langer wachten?
pi_53925034
iemand die in de eerste weken last heeft gehad van een serieuze uitbraak dat het echt niet meer normaal is? heb namelijk enorm veel kleine blaasjes die elk uur massas groeien en zelfs spontaan openkomen als ik lach. Ik kan het amper nog aan. Voor de rest geen bijwerkingen of toch niet echt merkbaar behalve dat mijn hoofdhuid onder mn haar wat pijn doet.
  zondag 14 oktober 2007 @ 15:10:04 #135
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_53925466
Het gaat heel goed met mijn wangen, de twee rode bultjes op mijn rechtwang zijn nog niet helemaal weg maar worden wel steeds minder. Verder zijn mijn wangen lekker glad en zacht. Van dichtbij zie je nog wel oneffeheden maar dat vind ik niet zo erg en wie weet trekt het nog wel weg. (zie fotootjes op mijn site)

Deze week gelukkig niet veel last gehad van de exceem op mijn handen. De plek die ik vorige week zo had opengekrabt is nu weer dicht dankzij het hormoonzalfje.

Was deze week 1 dag mijn tube-tje Aquaphor vergeten, normaal heb ik er 1 in mijn zak, tas, auto etc, hoe het kan weet ik niet, maar van de week zat ik een dagje zonder........ erg frustie. Kon goed merken dat mijn lippen de Aquaphor miste, 's avond hingen er meteen grote 2 vellen .............. argghhhhh .........dat dat zo snel zou gaan had ik niet verwacht. Dus de dag erna 2 rode plekken op mijn lippen gelopen, maar na weer regelmatig gesmeerd te hebben was het ook heel snel weer over, wat dat betreft is het ook echt super spul. Heb meteen maar weer even overal een tube-tje ingestopt. Nu zijn lippen weer helemaal genezen en weer lekker zacht etc.

Ook deze week eigenlijk geen last van de bijwerkingen gehad, dus dat gaat goed! Mijn lichaam is helemaal aan de roa gewend !! :-)
pi_53950771
Ik had even een vraagje:
Als je je huid weer gaat hydrateren, werk je die medicijnen toch alleen maar tegen ?
Want dat doet ROA in principe, het droogt je huid uit. Of zie ik dat verkeerd ?

Na een dag of 5 aan de ROA droogt mn huid toch aardig uit. Heb nu ook beetje last van schilfers (of hoe dat ook mag heten) Voor de rest overigens 0 last van bijwerking.
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 00:20:19 #137
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_53959559
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 16:53 schreef Vato89 het volgende:
Ik had even een vraagje:
Als je je huid weer gaat hydrateren, werk je die medicijnen toch alleen maar tegen ?
Want dat doet ROA in principe, het droogt je huid uit. Of zie ik dat verkeerd ?

Na een dag of 5 aan de ROA droogt mn huid toch aardig uit. Heb nu ook beetje last van schilfers (of hoe dat ook mag heten) Voor de rest overigens 0 last van bijwerking.
Stopt / verminderd de aanmaak van talg (dus droogt je huid uit ja), en ja je werkt het medicijn een beetje tegen als je je huid weer vettig gaat maken... ik heb het daarom ook niet gedaan..(ook al voelt je huid dan geirriteerd aan) hele kuur zonder cremes in mn gezicht alleen spullen voor mn lippen.


Heb nog een foto van paar weken geleden van hoe het er ongeveer nu uitziet...

Voor:


Na:


Ikzelf moet nog een paar weken en dan zal ik er *hopelijk* vanaf zijn

[ Bericht 8% gewijzigd door MaddoxX op 16-10-2007 00:48:55 ]
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_53970567
Zijn er hier nog mensen die niet de echte ROA slikken, maar een generiek van Isotretinoine ?
Ikzelf krijg het nu ook van mn huisarts, maar lees dat veel mensen op dit forum niet echt resultaat haalde.
Wil toch ook niet overkomen alsof ik het beter weet als mn huisarts dus ja.. Moet ik hier dus gewoon om vragen?
quote:
Volgensmij (correct me if i'm wrong) is Isotretoine de goedkope variant op roaccutane. Dat heb je bij meerdere medicijnen, bijvoorbeeld bij ritalin. Dan wordt de werkzame stof uit ritalin gehaald en dit voorgeschreven, om op die manier kosten te besparen ofzo.
quote:
ik ben vorige week naar de dermatoloog geweest en ook ik was benieuwd of mijn theorie klopte ( ik was ervan overtuigd ), maar helaas. Zij zei ook, het zou niet zo moeten zijn, maar de fabrikant en meerdere patienten van haar hebben gezegd dat roa toch beter werkt dan iso. Zij heeft me daarom ook de echte roa voorgeschreven en ben daar dus sinds vandaag mee begonnen. Ik HOOP dat het echt sneller en beter werkt, want ik vind het nu na bijna 8 weken toch wel tijd worden dat er iig verbetering in komt.
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 18:21:43 #139
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_53972975
Vato89 ik gebruik Iso en hierboven bewijst het dat het wel zeker werkt
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_54020408
Okeee, toch goed om te horen.
Hoe lang slik jij al als ik vragen mag ?
  vrijdag 19 oktober 2007 @ 17:24:52 #141
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_54035240
quote:
Op donderdag 18 oktober 2007 22:54 schreef Vato89 het volgende:
Okeee, toch goed om te horen.
Hoe lang slik jij al als ik vragen mag ?
Sinds 4 Mei 2007
1ste kuur.
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_54073112
Hoi mensen, ik heb sinds mijn 14e ongeveer last van acne. Ben nu 20. Heb in die tijd ontelbare producten geprobeerd. Ik gebruik sinds een jaar ongeveer een gel die ik van me derma heb gekregen. Deze werkt, vergeleken met alle andere producten, erg goed.
Ik blijf echter met het probleem zitten dat ik een erg vette huid heb (glimmen). Ook blijf ik letten op wat ik eet (dus geen chips, chocolade etc.). Ook na het douchen heb ik altijd een schrale huid, waardoor ik mijn gezicht met insmeren met een zalf.

Ik ben 3x eerder bij de derma geweest met de gedachte om aan de roa te gaan maar elke keer liet ik me weer omprate door me derma. Nu heb ik een nieuwe afspraak gemaakt in de eerste week van november en wil ik echt aan de roa gaan omdat ik denk dat daardoor mijn huid verandert. Geen vette huid meer, geen zalfjes, eten wat ik wil...

Maar toch komt de twijfel weer of ik het echt moet doen.. Graag advies!!
  maandag 22 oktober 2007 @ 14:15:24 #143
51748 H4ze
wait...what?
pi_54089002
De bijwerkingen zijn voor iedereen ook weer anders, sommige mensen hebben er erg veel last van en anderen weinig (zoals ik). Je zou gewoon met een lage dosis kunnen beginnen en deze indien nodig iederen keer laten verhogen (als de bijwerkingen dus niet te erg zijn). Mochten de bijwerkingen echt te irritant worden, dan kap je er gewoon mee.

Weet je trouwens zeker dat dat eten invloed heeft op de ontwikkeling van je acne?
*BURP*
pi_54092158
Hoi allemaal, ik heb minocycline (50 mg, 1 maal daags) gebruikt van februari tot augustus dit jaar, en -in tegenstelling tot wat ik hier veel lees- hielp het bij mij uitstekend. Mijn acne verdween volledig. Nu ben ik echter 2 maanden gestopt, en merk ik dat de acne (geconcentreerd op mijn kin, dat is altijd mijn gevoelige gebied geweest) weer terugkomt.
Wat ik me daarom afvraag is of het mogelijk is om dit antibioticum voor een langere periode te gebruiken? Heeft iemand hier ervaring mee?
pi_54095896
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 14:15 schreef H4ze het volgende:
De bijwerkingen zijn voor iedereen ook weer anders, sommige mensen hebben er erg veel last van en anderen weinig (zoals ik). Je zou gewoon met een lage dosis kunnen beginnen en deze indien nodig iederen keer laten verhogen (als de bijwerkingen dus niet te erg zijn). Mochten de bijwerkingen echt te irritant worden, dan kap je er gewoon mee.

Weet je trouwens zeker dat dat eten invloed heeft op de ontwikkeling van je acne?
Ja idd.. Ik heb wel gemerkt op dit forum dat de bijwerkingen voor ieder persoon anders zijn. En er word wel gezegd dat je acne niet afhankelijk is van wat je eet, maar wanneer ik chocolade eet of chips dan heeft dat zeker wel invloed op mijn acne.
Ik ga het iig gewoon proberen en ik zie wel wat het gaat worden
pi_54096000
Ik zie laatste dagen alleen maar vooruit bij mezelf wordt steeds leuker, die spiegel
Ik zit nu op 30 mg/dag (ipv 40), vrijdag naar de dokter, en dan wordt het denk ik 20, en dan na een maand even 10 mg... kbegin ook steeds wakkerder te worden, en weer wat scherper te zien dat is ook al heel wat

[ Bericht 3% gewijzigd door lennart12 op 22-10-2007 21:17:59 ]
  maandag 22 oktober 2007 @ 22:58:49 #147
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_54099082
Nja heb et ens "geprobeerd" of het nou werkelijk aan het voedsel lag wat men eet..
Het resultaat bij mij is dus gewoon echt dat het niet zo is, waarvan ik vroeger dacht dat het dus wel aan lag.. (zoals: veel chips eten, veel kaas, veel mcdonalds etc. chocolade).
anyways dit kan natuurlijk bij iemand anders natuurlijk weer niet zo zijn.
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_54101691
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 14:15 schreef H4ze het volgende:
Weet je trouwens zeker dat dat eten invloed heeft op de ontwikkeling van je acne?
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 22:58 schreef MaddoxX het volgende:
Nja heb et ens "geprobeerd" of het nou werkelijk aan het voedsel lag wat men eet..
Het resultaat bij mij is dus gewoon echt dat het niet zo is, waarvan ik vroeger dacht dat het dus wel aan lag.. (zoals: veel chips eten, veel kaas, veel mcdonalds etc. chocolade).
anyways dit kan natuurlijk bij iemand anders natuurlijk weer niet zo zijn.
Ik merk er zelf ook weinig van als ik iets ongezond eet. Heeft met hormonen te maken geloof ik...

Trouwens, zit nu aan 40 mg p/d en heb serieus 0 bijwerkingen na 2 weken. Moet overmorgen weer naar mn huisarts. Miss is vragen om hogere dosis ?
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:39:03 #149
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_54116567
Hi Allemaal,

Hier weer een updat van mij :-)

Alweer 18 weken aan de roa en 3780 mg binnengekregen. Op mijn rechterwang zitten nog steeds die 2 rode plekjes, 1 van de 2 voelt aan als een bobbeltje. De plekjes worden wel minder, zie fotootjes op mijn site. Mijn wangen voelen nog steeds erg zacht en glad aan. Ik gebruik nog steeds de Cetaphil producten.

Deze week erge last van exceem op mijn handen, 's nachts flink opengekrabt ..... afgelopen dagen goed gesmeerd met het hormoonzalfje en de wondjes zijn nu bijna dicht, nu alleen nog veel rode plekken.

Van de bijwerkingen ook eigenlijk geen last, behalve 1 dag zere enkels, maar dat kwam omdat ik de dag ervoor had gewinkeld ... en dan heb ik de volgende ochtend meer pijn in mijn enkels.

Heb eigenlijk niet veel te vertellen, alles gaat eigenlijk prima :-)

Groetjes,

Marjenda
pi_54136336
Ben morgen ook alweer 2 weken bezig. Zit aan 40 mg per dag.
Krijg nu toch echt wel last van droge lippen vooral de hoeken. Behoorlijk pijnlijk af en toe wanneer je je mond open doet. Voor de rest begint mijn huid ook steeds droger te worden vooral op mijn kin waar de acne ook het ergst is. Doe er wel een dagcreme op dat je de schilfers niet ziet maar naar een tijdje komen de schilfers wel terug. Schaam me er wel een beetje voor. Gaan deze schilfers na een tijdje nog weg of blijven die zolang je Roa gebruikt.

Ook heb ik af en toe last van mijn rug. Dan gaan er echt van die pijnlijke steken doorheen. weet alleen niet of dit wel of niet een bijwerking ervan is.

Eigenlijk heb ik het idee dat binnen 2 weken al wel een stukje beter is geworden. Weet niet als dit wel mogelijk is. En het misschien gewoon een goede periode is. Maar krijg nu eigenlijk al niet echt puistjes meer bij, alleen af en toe nog. Maar geen met witte kopjes meer.

Hopelijk trek ik deze goede lijn door.
Ik Hou jullie op de hoogte.
pi_54153309
Zit er vandaag ook 2 weken aan (ISO, 40 mg) en heb geen last van bijwerkingen tot nu toe. Iets droge lippen
Maar heb ook het idee dat mn huid niet echt heel uitgedroogt is. Word ook nog niet echt beter ofzo..

Maar begin natuurlijk nog maar net.
pi_54178780
Hallo,

Even voorstellen, ik ben een 21 jarige jongen en heb sinds mijn 14e last van Acne. Heb in het verleden van de huisarts minocin gehad e.d. maar dit bleek niet te helpen. Nu is mij acne veel minder het laatste jaar/anderhaljaar maar helemaal weg wou het niet gaan. Tijd voor een bezoekje aan de dermatoloog dus

Ik ben nu sinds 1 week ook bezig met Roacutane. Nu lees ik echter hier dat de meeste mensen met 20mg of 40 mg beginnen. Mijn dermatoloog heeft mij echter meteen laten beginnen met 60mg per dag. (Mijn lichaams gewicht is niet extreem hoog ofzo, ik weeg nml 74kg).

Tevens vertelde meneer mij dat ik het gewoon in 1 keer kon innemen, maar nu lees ik op internet terug dat ik maximaal 40mg per keer mag innemen en het anders moet verspreiden over de dag.

Iemand die daar meer van weet?

Overgens heb ik last van droge ogen en lippen, maar das natuurlijk heel normaal.
  vrijdag 26 oktober 2007 @ 15:36:40 #153
51748 H4ze
wait...what?
pi_54183237
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 11:36 schreef jay-v het volgende:
Hallo,

Even voorstellen, ik ben een 21 jarige jongen en heb sinds mijn 14e last van Acne. Heb in het verleden van de huisarts minocin gehad e.d. maar dit bleek niet te helpen. Nu is mij acne veel minder het laatste jaar/anderhaljaar maar helemaal weg wou het niet gaan. Tijd voor een bezoekje aan de dermatoloog dus

Ik ben nu sinds 1 week ook bezig met Roacutane. Nu lees ik echter hier dat de meeste mensen met 20mg of 40 mg beginnen. Mijn dermatoloog heeft mij echter meteen laten beginnen met 60mg per dag. (Mijn lichaams gewicht is niet extreem hoog ofzo, ik weeg nml 74kg).

Tevens vertelde meneer mij dat ik het gewoon in 1 keer kon innemen, maar nu lees ik op internet terug dat ik maximaal 40mg per keer mag innemen en het anders moet verspreiden over de dag.

Iemand die daar meer van weet?

Overgens heb ik last van droge ogen en lippen, maar das natuurlijk heel normaal.
Ik vind 60mg wel wat veel om mee te beginnen eigenlijk...lijkt me beter om de boel op te bouwen vanaf 30mg oid. Persoonlijk zou ik sowieso kiezen voor een wat langere kuur met minder mg per dag, dan een kortere kuur met veel mg per dag ivm de bijwerkingen. Ik zit zelf op 40mg, en ik merk naast droge ogen/lippen dat ik nu ook wel sneller moe ben. Ik wil daarom ook absoluut niet hoger dan 40mg gaan. En 60mg in 1 keer innemen...? Hmmz... Nja ik ben geen dermatoloog, dus luister absoluut niet naar mij, maar misschien zou je wel even met je dermatoloog kunnen overleggen.
*BURP*
  vrijdag 26 oktober 2007 @ 15:51:34 #154
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_54183522
Heb de hele kuur (ben nog paar weekjes bezig) alleen maar 30mg gehad (ofja paar x heb ik zelf gwoon 40 of 50mg op een dag gedaan ) en tjeh resultaten kan je op vorige pagina zien.

Ik vind 60mg om mee te beginnen ook redelijk veel aangezien ze toch ook vaak op je waardes moeten gaan controleren en dan al meteen met 60mg te beginnen :/
Maarja zoals H4ze al zei We zijn zelf geen dermatoloog
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_54204121
Ik volg nu 2 weken de Isotretinoine kuur, en heb paar vragen. Ik post mijn voortgangen trouwens op de site van marjenda.

Heeft iemand ook ervaringen met kleine rode jeukbultjes over het hele lichaam? het is net een exceem ofzo, als ik eenmaal krap dan begint alles te jeuken!! Heel vervelend iig...
- - - -
pi_54223328
Halo mensen,

Ik kom hier eigenlijk een beetje laat , want ben juist gestopt met de Roakuur. Net 3 dagen ofzo. Maar ik heb nu al weer last van kleine rode bultjes, eerste keer in 6 maanden ofzo. Is dit normaal als je net gestopt bent? Ben sinds maart al bezig met 30 ml per dag. Voel me nu ook echt rot, net of ik al die maanden voor niks heb geslikt, met daar dan de bijwerkingen bij.

Doeii
pi_54245950
Zo alweer bijna jaar geleden dat ik een roa kuur heb gehad 8 maanden 30 mg

Vorig jaar in september begonnen maar bij mij is alles nog steeds clean wel af en toe een puistje maar ik doe nu op mijn gezicht gewoon hydratherende creme van vichy en dat werkt echt goed.

Na mijn kuur ish et wel klein beetje terug gekomen maar dat was 1/100 van wat ik had en nu heb ik een mooi huidje

Voor alle mensen gewoon doorzetten het werkt echt al duurt het wel lang bij mij ook 6 maanden voordat het werkt maar gewoon doorzetten
iedreen suc6
pi_54246027
quote:
Op zondag 28 oktober 2007 14:51 schreef Sn0wptrl het volgende:
Halo mensen,

Ik kom hier eigenlijk een beetje laat , want ben juist gestopt met de Roakuur. Net 3 dagen ofzo. Maar ik heb nu al weer last van kleine rode bultjes, eerste keer in 6 maanden ofzo. Is dit normaal als je net gestopt bent? Ben sinds maart al bezig met 30 ml per dag. Voel me nu ook echt rot, net of ik al die maanden voor niks heb geslikt, met daar dan de bijwerkingen bij.

Doeii
Nauw om eerlijk te zijn ik ben nu bijna 6 maanden gestopt en nu is perfect maar toen ik net 2 weken gestopt was kwam het ook klein btj terug maar verdween ook snel weer je lichaam moet wennen aan dat je geen medicijnen meer slikt zoizo blijft roa nog erg lang in je bloed zitten dus je moet bekijken over aantal maanden over 3 dagen kun je helaas niks zeggen
pi_54246273
En wéér moet ik nog een maand door van de huisarts, ik ga straks even tellen op hoeveel mg ik zit, maar volgens mij heb ik teveel..., ben al sinds februari bezig

Ik zit nu aan 6900 mg, en 120 x 63 = 7560, dus in principe zou ik na deze maand klaar zijn (6900 + 900 = 7800 mg in totaal), maar daarna wil-ie een maand lang 20 mg...

[ Bericht 28% gewijzigd door lennart12 op 29-10-2007 16:22:43 ]
pi_54248358
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 16:02 schreef Jeltos het volgende:

[..]

Nauw om eerlijk te zijn ik ben nu bijna 6 maanden gestopt en nu is perfect maar toen ik net 2 weken gestopt was kwam het ook klein btj terug maar verdween ook snel weer je lichaam moet wennen aan dat je geen medicijnen meer slikt zoizo blijft roa nog erg lang in je bloed zitten dus je moet bekijken over aantal maanden over 3 dagen kun je helaas niks zeggen
Dankje voor de gerustelling . Nu 2 dagen verder, zijn de kleine puistjes weer helemaal weg. Je kon ze eigenlijk ook maar nauwelijks zien. Ik was gewoon beetje bang dat de kuur niet gewerkt had, heb namelijk al 4 maanden geen enkel puistje gezien. Maar nu ziet mijn huid er eigenlijk heel goed uit, ben ook minder rood . Even afwachten dus tot de Roa helemaal eruit is.
pi_54256914
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 11:36 schreef jay-v het volgende:
Tevens vertelde meneer mij dat ik het gewoon in 1 keer kon innemen, maar nu lees ik op internet terug dat ik maximaal 40mg per keer mag innemen en het anders moet verspreiden over de dag.

Iemand die daar meer van weet?
Ja. Ik slik ook 60 per dag, maar mijn derma adviseerde 2 x 30 te doen per dag. Ze zei dat 40 echt de max is die je in 1 keer mag innemen. Dit ivm de belasting van de lever.
Als je geen 10mg capsules hebt, zou ik gewoon 20 en 40 doen bij ontbijt en avondeten.


Ik heb over 7,5 uur mijn misschien wel laatste controle afspraak. Ik slik sinds januari. Eerst een maandje 30, daarna 2 maandjes 40 en nu al 6 maanden 60 per dag.
Mijn gezicht ziet er prima uit. Het aantal puistjes in die laatste maanden kan ik op 1 hand tellen. Er zit alleen nog een irritant rood vlekje op mijn kaak die roder wordt na het scheren en daarna weer afzwakt. Dit gaat nu al weken zo door.
Mijn borst is glad, maar de littekens zijn daar wel goed zichtbaar. Veel witte putjes en ook nog een aantal donkere vlekken.
Mijn rug heeft ook veel littekens en vlekken, maar voelt echt glad aan. Helaas steekt er toch iedere keer weer een puist de kop op, net als ik denk dat ze echt allemaal weg zijn. Dat zijn dan toch vaak van die onderhuidse bulten. Ik denk dat er ook nog wel wat comedonen zitten, van die zwarte puntjes, maar dat kan ik niet goed zien.
Ik verwacht dat ik nog 1 maand door mag gaan. Ik ben echt bang dat het anders toch terugkomt. Ik heb nog een doosje van 20 en 10 over, waarmee ik dus nog 15 dagen door kan als het moet. Ik lever die niet in en maak het zelf af, ook al zeggen ze dat ik moet stoppen. Gek genoeg heb ik steeds minder last van bijwerkingen. Zelfs de droge lippen zijn minimaal. Echt vreemd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Dropmix op 30-10-2007 02:19:30 ]
Venco Dropmakers
pi_54263321
ey Dropmix

Als ik het goed lees dan heb je al 170 mg/kg binnen. Ik snap niet dat jouw derma je zo ver over het limiet heen laat gaan. Mij is altijd verteld dat je max maar 120 mg/kg binnen mag krijgen... Moet wel zeggen dat ik ook over dat limiet heen ben gegaan, zit nu op de 135mg/kg nu. Ik heb nog zo'n 60 a 70 pillen liggen nu en ik denk dat ik die gewoon opmaak. Ik heb hetzelfde als jouw met die onstekingen. Steeds als ik denk dat ze allemaal weg zijn komt er toch weer een of twee doorzetten = schijtirritant
Verder zijn mijn borst en rug bijna vrij van actieve puisten maar toch nog wel wat van die donkere vlekken die heeeeel langzaam aan wegtrekken zijn.
Ook bij mijn mondhoeken zijn er twee van die onderhuidse ontstekingen bijgekomen, net nu mijn gezicht een keer vrij was van die kutdingen, na vele jaren gvd.

Ik hoop dat ik na die 70 pillen wel helemaal vrij ben maar dat is dus gewoon afwachten geblazen. Maar al met al kan ik zeker zeggen dat het een enorme verbetering is ten opzichte van voor de kuur.
pi_54272116
Hallo allemaal,

Ik heb een kuur van Roa gehad welke ik 8 maanden moest volhouden. Heb me altijd netjes aan alle voorschriften gehouden en het resultaat was uiteindelijk dan ook naar tevredenheid. Echter de dag nadat ik met de kuur gestopt ben kreeg ik last van rode vlekken op m'n wangen (naast m'n neus) en op het midden van m'n voorhoofd. Dacht dat m'n huid weer even moest herstellen, zo'n kuur is toch een aanslag natuurlijk. Maar het wordt alleen maar erger! Droog, rood, het ziet er niet uit! Het is geen acne, het lijkt eerder geirriteerd. Als ik 's ochtends uit bed kom is het het ergst, in de loop van de dag trekt het een beetje weg en 's avonds komt het weer supererg terug! Ik ben bij de dermatoloog geweest en die zei dat er niets aan te doen is! Concluderend: na een kuur van 8 maanden Roa heb ik problemen die ik daarvoor niet had. Als ik dit geweten had was ik nooit aan die kuur begonnen en had ik die acne op m'n rug voor lief genomen... Komt dit probleem bij iemand bekend voor? Zou het mogelijk een allergie kunnen zijn?

Groeten,
Guajiro.
pi_54286943
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 22:11 schreef Guajiro het volgende:
Hallo allemaal,

Ik heb een kuur van Roa gehad welke ik 8 maanden moest volhouden. Heb me altijd netjes aan alle voorschriften gehouden en het resultaat was uiteindelijk dan ook naar tevredenheid. Echter de dag nadat ik met de kuur gestopt ben kreeg ik last van rode vlekken op m'n wangen (naast m'n neus) en op het midden van m'n voorhoofd. Dacht dat m'n huid weer even moest herstellen, zo'n kuur is toch een aanslag natuurlijk. Maar het wordt alleen maar erger! Droog, rood, het ziet er niet uit! Het is geen acne, het lijkt eerder geirriteerd. Als ik 's ochtends uit bed kom is het het ergst, in de loop van de dag trekt het een beetje weg en 's avonds komt het weer supererg terug! Ik ben bij de dermatoloog geweest en die zei dat er niets aan te doen is! Concluderend: na een kuur van 8 maanden Roa heb ik problemen die ik daarvoor niet had. Als ik dit geweten had was ik nooit aan die kuur begonnen en had ik die acne op m'n rug voor lief genomen... Komt dit probleem bij iemand bekend voor? Zou het mogelijk een allergie kunnen zijn?

Groeten,
Guajiro.
8 maanden, dat is wel lang.. hoeveel moest je elke dag nemen dan?
heeft de dermatoloog geen verklaring voor de vlekken gegeven? uitdroging oid?

gr jack
- - - -
pi_54287437
Ik slik nog steeds 20 MG per dag, ik doe dat nu alweer 4 maanden (daarvoor ook 4 maanden met een pauze van een maandje) en de huisarts (geen derma) wil mij in totaal 10.000 mg laten slikken dus ik moet nu nog 9 maanden De reden dat hij de dosering op 20 mg wil houden is omdat ik volledig gaaf ben, alle inwendige functies nog prima zijn en ik minimale bijwerkingen heb (droge lippen en jeuk is het vervelendst).
pi_54292754
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 14:13 schreef mstr_shiva het volgende:
ey Dropmix

Als ik het goed lees dan heb je al 170 mg/kg binnen. Ik snap niet dat jouw derma je zo ver over het limiet heen laat gaan. Mij is altijd verteld dat je max maar 120 mg/kg binnen mag krijgen... Moet wel zeggen dat ik ook over dat limiet heen ben gegaan, zit nu op de 135mg/kg nu. Ik heb nog zo'n 60 a 70 pillen liggen nu en ik denk dat ik die gewoon opmaak. Ik heb hetzelfde als jouw met die onstekingen. Steeds als ik denk dat ze allemaal weg zijn komt er toch weer een of twee doorzetten = schijtirritant
Verder zijn mijn borst en rug bijna vrij van actieve puisten maar toch nog wel wat van die donkere vlekken die heeeeel langzaam aan wegtrekken zijn.
Ook bij mijn mondhoeken zijn er twee van die onderhuidse ontstekingen bijgekomen, net nu mijn gezicht een keer vrij was van die kutdingen, na vele jaren gvd.

Ik hoop dat ik na die 70 pillen wel helemaal vrij ben maar dat is dus gewoon afwachten geblazen. Maar al met al kan ik zeker zeggen dat het een enorme verbetering is ten opzichte van voor de kuur.
Vervelend hè, ik begrijp precies wat je bedoelt.
Tja, gek genoeg heb ik iets van 5 derma's, elke keer wisselt het weer, heel irritant is dat. Ze houden wel allemaal zo de 150 mg/kg als limiet aan, maar het licht vooral aan hoe je de medicijnen verdraagt en hoeveel je nodig hebt. Ik heb uitgerekend, op basis van mijn gewicht, het aantal pillen dat ik vergeten ben, etc dat ik al aan de 200 mg/kg zit. En sterker nog, ik mag nog 6 weken door op 30mg/kg.
Dus ik ga nu afbouwen om echt alles kwijt te raken en te hopen dat het niet meer terugkomt. Ze sprak ook nog over Roa crème, die je dan plaatselijk kon aanbrengen. Ik heb gezegd dat ik liever doorslik als nog niet alles is opgeruimd en dat begreep ze. Mijn bloedwaardes zijn altijd prima in orde, dus was het geen probleem.

Die verbetering is bij mij ook goed te zien. Maarja, na een tijdje ga je toch weer hogere eisen stellen aan jezelf.
Venco Dropmakers
  vrijdag 2 november 2007 @ 13:43:33 #167
143462 Battlefan
Pardon? PARDON?!
pi_54315497
Hoi allemaal,

Ik ben een maand geleden ook begonnen met Roaccutane, 40mg per dag. Heb (gelukkig) nog amper bijwerkingen, alleen droge lippen. Verder reageert m'n huidziekte (Ichthyosis lamellaris) er ook positief op, was m'n dermatoloog verbaasd over maar het is gelukkig goed
Here you leave today and enter the world of yesterday, tomorrow and fantasy
- Walt Disney
pi_54316239
quote:
Op woensdag 31 oktober 2007 17:49 schreef Jack21 het volgende:

[..]

8 maanden, dat is wel lang.. hoeveel moest je elke dag nemen dan?
heeft de dermatoloog geen verklaring voor de vlekken gegeven? uitdroging oid?

gr jack
40 mg. per dag... de dermatoloog kon geen verklaring geven, alleen dat smeren met zalfjes e.d. geen enkele zin zou hebben... kan nu gelukkig constateren dat het een beetje afneemt! Dus wie weet is het gewoon een kwestie van 'herstellen van de huid' ofzo!
pi_54334995
Hoi. Heb al 2 of 3 jaar geleden roaccutane gebruikt. Ik had echt veel puisten en alles was weg. kheb nu af en toe een puistje.

wat ik wil weten, is hoe ik van die rode littekentjes afkom? plz?
pi_54336033
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 11:26 schreef LoveHenk het volgende:
Hoi. Heb al 2 of 3 jaar geleden roaccutane gebruikt. Ik had echt veel puisten en alles was weg. kheb nu af en toe een puistje.

wat ik wil weten, is hoe ik van die rode littekentjes afkom? plz?
Ik heb er ook last van, maar 3-4 maanden was het erger, ik ben gewoon doorgegaan, en het wordt steeds minder. Dus om van de lidtekens af te komen moet je doorgaan met roa, dat zei m'n huisarts en dermatoloog tenminste... en ik merk 't
pi_54339462
ik ga niet aan een tweede kuur beginnen
  zondag 4 november 2007 @ 14:41:00 #172
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_54355707
Hoi Allemaal,

Hier weer een update van mij:

Het gaat nog steeds heel goed met mijn wangen, ze zijn bijna helemaal gaaf. Er zitten nog steeds 2 kleine licht rode bobbeltjes. Die zitten er al een hele tijd maar worden wel heel langzaam wat kleiner. Maar ik ben heel erg blij met hoe mijn wangen er nu uit zien !!! (zie fotootjes op mijn site)

Afgelopen 2 weken weer aardig wat exceemplekken op mijn handen gehad. Soms gaat het heel goed, maar dan krab ik 's nachts ineens weer de boel open .... Ik dacht eerst dat het er aan lag dat ik niet regelmatig genoeg smeerde maar dat is het volgens mij toch niet.

Van de overige bijwerkingen eigenlijk geen last meer, soms 's ochtends nog een klein beetje zere enkels en rug maar dat is heel snel weer over.

Ik heb nog voor 2 weken roa in huis, maar denk er eigenlijk over om toch te vragen of ik nog even door mag gaan dan heb ik de 120 mg per kg binnen en dat lijkt me toch wel beter. Wat denken jullie ?

SUCCES IEDEREEN !!

Groetjes,

Marjenda
pi_54388745
Hallo allemaal! al 4 maanden na mijn derde ROA kuur. Ik ben nu redelijk tevreden met m'n huid. Natuurlijk heb ik wel bobbeltjes en rode vlekjes, maar nooit pukkels meer. Ik ben ROA moe, en denk niet dat ik nog een kuur ga doen. Mijn huid heeft er ook geen zin meer in. Ik heb nu een ontzettende droge huid, met nog steeds rode schilferplekjes.

Tja, en natuurlijk heb ik soms wel eens een baaldag. Ik zit nu aan dermabrasie te denken. Of een laserbehandeling om m'n huid mooi glad te krijgen. Weet alleen niet of dat vergoed wordt etc. pffff, mijn gezicht zal altijd wel een issue blijven denk ik.
pi_54418683
Hallo iedereen!
Ik ben ook net begonnen met een kuur ( isocural ) maar ik zit nog met enkele vraagjes. Ik lees hier bij enkele posts dat je tijdens de kuur depressief kan worden? Heeft dit dan iets te maken met hormonen of is dit enkel omdat je het beu bent om zo af te zien (zere lippen, droge ogen etc.)? Ook vraag ik me af wanneer de kuur is afgelopen (en hopelijk al de puistjes zijn verdwenen) de putjes ook verdwijnen? Ik zou niet graag voor de rest van men leven met littekens rondlopen.
alvast bedankt en veel succes met jullie eigen kuur!
  dinsdag 6 november 2007 @ 23:40:40 #175
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_54418810
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 23:35 schreef bigblind het volgende:
Hallo iedereen!
Ik ben ook net begonnen met een kuur ( isocural ) maar ik zit nog met enkele vraagjes. Ik lees hier bij enkele posts dat je tijdens de kuur depressief kan worden? Heeft dit dan iets te maken met hormonen of is dit enkel omdat je het beu bent om zo af te zien (zere lippen, droge ogen etc.)? Ook vraag ik me af wanneer de kuur is afgelopen (en hopelijk al de puistjes zijn verdwenen) de putjes ook verdwijnen? Ik zou niet graag voor de rest van men leven met littekens rondlopen.
alvast bedankt en veel succes met jullie eigen kuur!
Nou ligt er een beetje aan of je depressief wordt.. ik heb echt van die tijden gehad (ik ben nog bezig met de laatste weken van mn kuur) dat ik dan nergens zin in had en of heel moe was.

Waarschijnlijk zullen je lippen gaan uitdrogen (dit heeft bijna iedereen) bij de ogen heb ik zelf er geen last van. Exzeem (of hoe type je dat ) kan je ook krijgen op diverse plekken op je lichaam. (Ik heb het altijd tijdens de kuur op mn handen, en trekt na een aantal dagen weer weg. Na een dikke 4 weken komt het weer even terug bij mij dan etc.)

Het ligt er gewoon aan hoe jouw lichaam op de stoffen reageert.. Verder kan ik je eigenlijk niks zeggen over littekens enzo (zou je even moeten terug lezen bij andere mensen die al klaar zijn met de kuur).

Meestal duurt je kuur 6 maanden.
lekker gebrekkig nederlands gebruikt
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_54482725
die putjes in je huid verdwijnen niet door de ROA, maar omdat je huidcellen zich continu vernieuwen zal dat vanzelf in de loop der tijd minder gaan worden.
pi_54485756
Ben nou al weer 4 weken bezig op 40 mg. maar zie nog nauwelijks resultaat of verschil met hoe het eerst was. Enigste voordeel is dat het in ieder geval niet erger is geworden. En dat opkomende puistjes die nog onder de huid zitten niet uitbreken maar weer weg gaan.
Hoe lang duurt het ongeveer tot ik echt kan zeggen dat gaat verbeteren gemiddeld.
pi_54488514
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 17:17 schreef jeweetz17 het volgende:
Ben nou al weer 4 weken bezig op 40 mg. maar zie nog nauwelijks resultaat of verschil met hoe het eerst was. Enigste voordeel is dat het in ieder geval niet erger is geworden. En dat opkomende puistjes die nog onder de huid zitten niet uitbreken maar weer weg gaan.
Hoe lang duurt het ongeveer tot ik echt kan zeggen dat gaat verbeteren gemiddeld.
Ik dus ook.. Zie al best resultaat moet ik zeggen.. Huid droogt enorm uit, maar heb af & toe nog wel een nieuw puistje dat doorkomt, en dan met name bij mn kin (die ERG vet is). Gelukkig stelt dit 9 vd 10x niet veel voor.
Rond de kaaklijn heb ik ook een paar onderhuidse dingen, maar die slinken ook al hard gelukkig!

Bij mij zei de huisarts dat er tussen de 4e en 8e week wel 1 en ander moet gaan veranderen.....
Dus geduld hebben maar...

Wel is de huid nog erg rood moet ik zeggen.
Iemand tips ?
  zondag 11 november 2007 @ 13:35:46 #179
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_54524480
Hi Allemaal,

Hier een update van mij:

Inmiddels 4410 mg roaccutane binnen. Deze week een beetje een "off-week" gehad. Ben de hele week veel vermoeider en heb redelijk wat last van spier- en gewrichtspijn in mijn rug en enkels.

Verder zitten mijn handen deze week erg onder de exceem, een paar kleine plekjes waren zelfs gaan ontsteken, niet erg prettig .... dus heel veel smeren !! Ook zitten er een paar van die plekjes op mijn voorhoofd waar zo fijn mijn haar aan gaat plakken 's nachts ...

Mijn huid is erg onrustig de afgelopen dagen, veel rode plekjes en er heeft zich donderdag weer een nieuw rood bobbeltje op mijn wang gevestigt .......... met een heel klein groen koppie ...... !#$%& ..... hoop dat tie snel weer wegtrekt. Heeft iemand dat hier ook gehad na 5 maanden roa opeens weer een groen koppie ???

De andere 2 kleine rode bobbetjes zijn weer wat minder geworden maar nog niet weg.

Ben deze week de roa echt zat, maar ja wil er toch nog even mee door gaan, zeker omdat ik nu ineens weer een rood bobbeltje met zo'n irritant groen koppie erbij heb gekregen.

Groetjes,

Marjenda
PS De fotootjes staan weer op mijn site
  dinsdag 13 november 2007 @ 15:01:04 #180
51748 H4ze
wait...what?
pi_54576255
Ik ben zojuist weer naar de huidarts geweest voor controlle. Hij vond 't er goed uitzien en wil me gewoon op 40mg per dag houden (dat wil ik trouwens ook). Verder weer even bloed laten prikken, als ik morgen tussen 12 en half 1 niet gebeld wordt is het gewoon weer in orde. Verder varieert de droogte van m'n lippen trouwens echt heel erg. De ene dag smeer ik m'n lippen slechts 2 keer op een dag in, de andere dag moet ik echt om 't half uur smeren M'n ogen blijven wel echt droog helaas Verder wel moe, maar dat komt omdat ik 't momenteel erg druk heb. Spierpijn en gewrichtpijn na 't sporten heb ik nog steeds geen last van! (althans, niet erger dan voordat ik met de kuur begon). Ik zit nu op precies 2 maanden en een dag trouwens

Trouwens, je huid ziet er echt super goed uit op die foto's Marjenda
*BURP*
  zaterdag 17 november 2007 @ 03:11:31 #181
128350 GlamourGirl
Future Celebrity
pi_54668087
Hoi hoi allen,

Na mijn noodkreet te hebben geschreven (zie pagina 3 ) zijn mijn klachten sindsdien nog erger geworden waardoor ik heb besloten om de kuur na 4,5 maand af te blazen. Ik liep al weken met het idee om te stoppen maar uiteindelijk heb ik geen enkele spijt dat ik er niet mee door ben gegaan. Zeker gezien het feit dat ik nog 3,5 maand moest. Lichamelijk kon ik het niet meer aan maar geestelijk ook niet. Ik heb wel eens voor de grap gezegd dat als ik had geweten dat ik er zo aan onderdoor zou gaan, dan had ik genoegen genomen met mijn acne. Ergens meen ik dit ook nog. Het is echt een klotemiddel (excuses voor mijn taalgebruik).

Wat mij het eerst opviel nadat ik met de Roaccutane was gestopt is hoe snel ik mijn energie weer terugkreeg . Ditzelfde geldt voor mijn eetlust. De eerste maand nadat ik ben gestopt is mijn huid nog gladder geworden en had ik geen enkele last meer van puistjes of wat voor oneffenheden op mijn gezicht. Wel was mijn gezichtshuid extreem dun maar dit verdween na ongeveer 1 maand. Tot nu toe, ruim een maand na het stoppen met de Roa, heb ik een hele mooie gladde hud. Zo nu en dan verschijnt er een rooie vlek, maar deze is weer na een paar dagen weg. Mijn droge ogen zijn weer ok, aleen heb ik nog altijd last van jeukende oogleden (wat erg irritant kan zijn als je mascara draagt)

Ondanks dat ik de Roa niet meer slik besloot ik toch te gaan naar de afspraak die ik nog had staan bij de dermatoloog. Hij begreep mijn besluit om niet door te gaan met de kuur maar hij stelde wel een ander alternatief voor namelijk de Differin Gel, een doorzichtige gel die gesmeerd dient te worden op de plaatsen waar de acne heeft gezeten. Dit moet ik dan gedurende 6 maanden doen. Voor de zekerheid vroeg ik of het dezelfde lichamelijke ongemakken gaf als de Roa, maar op wat uitdroging na zou het verder geen andere ernstige bijwerkingen geven. Iemand ervaring met deze gel en waarom dit uberhaupt van nut is? De dermatoloog stond er gewoon op dat ik deze gel zou gebruiken, zodat het niet meer terugkomt volgens hem. Ik gebruik het nu al 1 week en ik merk geen bijwerkingen. Nou ja, op een aantal rode droge eczeemplekken op mijn gezicht na......maar dit is voor mij niet hinderlijk.

Aan iedereen die bezig is met de kuur, heel veel sterkte. Ik ben blij dat ik ervanaf ben.

[ Bericht 18% gewijzigd door GlamourGirl op 17-11-2007 03:20:45 ]
  zaterdag 17 november 2007 @ 13:33:58 #182
51748 H4ze
wait...what?
pi_54672247
Minder dat 't voor jou echt een klotemiddel was. Hoeveel mg/pd slikte je?

Ik heb in het verleden ook differin gel gebruikt, icm minocycline. M'n huid zag er goed uit, maar ik denk dat dit vooral te wijten was aan de mino. Smeermiddeltjes hielpen bij mij sowieso niet, 't moet van binnenuit gestopt worden
*BURP*
  zaterdag 17 november 2007 @ 16:14:28 #183
128350 GlamourGirl
Future Celebrity
pi_54674844
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 13:33 schreef H4ze het volgende:
Minder dat 't voor jou echt een klotemiddel was. Hoeveel mg/pd slikte je?

Ik heb in het verleden ook differin gel gebruikt, icm minocycline. M'n huid zag er goed uit, maar ik denk dat dit vooral te wijten was aan de mino. Smeermiddeltjes hielpen bij mij sowieso niet, 't moet van binnenuit gestopt worden
Ik slikte 2 x 20mg per dag. De klachten kwamen pas na ongeveer 4 maanden, dus nadat ik acne-vrij was gelukkig. Ik weet niet of het door de kuur kwam maar mijn eetlust verdween ook helemaal. En als je niet gezond/voldoende eet dan gaat je weerstand ook achteruit. Waardoor virussen en andere bijwerkingen de kans krijgen om je aan te vallen. Volg jij het nog??

Je hebt gelijk om te zeggen dat acne van binnenuit gestopt moet worden. Maar als de Roa de acne laat verdwijnen maar verder alles in je lichaam verpest, dan is het het voor mij echt niet waard.
pi_54737231
Hallo allemaal..

Ik slik nu een maand en week roaccutane.
Ik ben nu 24 en ik heb het toen ik 16 was al een keer een half jaar geslikt.
Toen is het heel erg opgeknapt maar ik kan me niet herinneren dat ik een
verschrikkelijke outbreak,zoals jullie het noemen,kreeg.

Ik ben al gevoelig voor sombere stemmingen maar nu heb ik af en toe echt
het idee dat ik depressief aan het worden ben.
Ik kom liever niet buiten,vind het moeilijk om mensen recht aan te kijken en
ik heb net een nieuw vriendje en ik heb liever ook niet dat ie me zo ziet.
HELP! Kan iemand me vertellen na hoelang het ongeveer gaat opknappen?
Heb onstekingen en sommige plekken doen gewoon echt pijn! En normaal
ben ik echt niet iemand die snel klaagt!

Alvast bedankt en iedereen die aan deze 'troep'zit....Heel veel succes en sterkte!!!
  dinsdag 20 november 2007 @ 14:09:00 #185
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_54737979
3 maanden zowieso voordat je echte verbetering ziet.
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_54827435
ben ook al ruim een maand aan de roa. Merk wel verbetering maar gaat nog niet zo als ik wil. Zit nu op 40 mg. En moet morgen naar de derma dus misschien dat dosering omhoog kan. naar 50(als dat kan) of naar 60 mg.
zou toch echt graag het nieuwe jaar in willen met een gladde huid. Sport alleen behoorlyk intensief.
Maandag:voetbal trainen, dinsdag: fitness, Woensdag:voetbal training, Donderdag: fitness, Vrijdag: fitness, Zaterdag: voetbal wedstrijd, zondag rust. Gaat tot nu toe nog allemaal goed. wel veel spierpijn. En bij voetbal goed te merken dat ik minder energie heb. Wat vooral resulteerd in kramp in de laatste paar minuten van de wedstrijd. Verder ook wel wat last van droge lippen.

laat het jullie morgen wel weten hoe het bij de dermatoloog is gegaan.
  maandag 26 november 2007 @ 12:09:39 #187
105303 Chocolademousse
GialloRosso Per Sempre!
pi_54844654
HalloHallo!!

Ben ook nieuw hier! Sinds vorige week gebruik ik ROA (40mg per dag). Nu heb ik alleen last van acne op mijn rug (al jaren ernstig en het gaat niet weg). Mijn gezicht is altijd gaaf geweest. Omdat de ervaringen op Fok vooral gaan over mensen met acne in het gezicht is mijn vraag wat de ervaringen zijn m.b.t. acne op de rug/nek??

Is het ook mogelijk dat ROA direct aanslaat bij mensen en er dus na 6 mnd voorgoed van af zijn??

Begin al wat bijwerkingen te krijgen zoals droge ogen en lippen. En een droge huid in het gezicht.
Zijn er ook klachten over haaruitval, op sommige sites lees ik hier namelijk over of komt dit normaal niet voor??

Alvast bedankt!
"Della Roma e Campioni D'Italia...."
  woensdag 28 november 2007 @ 21:50:56 #188
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_54905545
Er zijn zoveel bijwerkingen die je kunt krijgen (een hele waslijst :/) maar het meeste heeft maar een kans van 1% of lager, en tjah bij sommige mensen heeft die nou wel weer iets wat de ander niet hebt.. is verschillend en dus daarom moeilijk te zeggen.
Meteen aanslaan zal het niet, het duurt zeker minimaal 2 maanden voordat je echt resultaat gaat zien!
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  donderdag 29 november 2007 @ 02:04:52 #189
51748 H4ze
wait...what?
pi_54911618
quote:
Op woensdag 28 november 2007 21:50 schreef MaddoxX het volgende:
Meteen aanslaan zal het niet, het duurt zeker minimaal 2 maanden voordat je echt resultaat gaat zien!


Ik ben nu ongeveer 2.5 maanden bezig, en 't wordt echt beter en beter. Fckn hell weetje hoe speciaal...de eerste keer in weet ik veel hoeveel jaar dat 't is een keer NIET weer keihard gaat verslechteren na de zomer

Ik heb overigens wel van de week ineens een hele vervelende puist bij m'n mond hoek gekregen En 1tje op m'n wang, die best diep zit en die je aan de oppervlakte amper ziet.

Owja, ik merk wel dat waar 't gezeten heeft nogal rood is. En zodra 't kouder wordt ben ik ook gelijk bleek (ja, ondanks dat ik half moluks ben ), waardoor dat contrast hoger is. Maarja, dit laatste is natuurlijk irrelevant gebitch...ROA
*BURP*
pi_54944247
Hallo allemaal,
Ik heb geen acne, maar heb net van mijn dermatoloog roa voorgeschreven gekregen voor onstekingen op mijn behaarde hoofdhuid. Ik had hier eerst 3 (!) verschillende antibiotica voor gehad, in totaal 5 keer een kuur. De dermatoloog heeft me 1 kuur voorgeschreven, de huisarts de rest. Die middellen hielpen altijd, maar het kwam altijd terug. Soms na een paar weken, soms meteen na het stoppen. Omdat deze dermatoloog soortgelijke klachten zag bij een andere patient in de baardstreek, en die baad bij dit middel had heeft hij mij dit voorgeschreven. 20 mg 1x per dag, voor 1 maand. Heeft iemand anders voor zulke klachten dit voorgeschreven gekregen?
  zondag 2 december 2007 @ 17:42:19 #191
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_54994615
Hi Allemaal,

De afgelopen 3 weken gaat het heel goed met mijn huid, het is weer rustig en de pukkel die zich 3 weken geleden midden op mijn wang had gevestigd is inmiddels gelukkig ook weer vertrokken. Wel blijven er van die rode vlekjes zitten, maar ga er van uit dat die nog wel verdwijnen. (Zie fotootjes op mijn site)

Met de exceem op mijn handen gaat het nu ook goed. Ik smeer stiekum nu gewoon steeds met die hormoon zalf. Eigenlijk moet ik het afwisselen met de andere vette zalf en mag de hormoonzalf maar 1x per dag maar nu ik dat smeer wanneer mijn handen droog zijn oid gaat het veel beter! Dat had ik dus veel eerder mee moeten beginnen .... maar ja ....

Met de bijwerkingen gaat het ook goed, zo af en toe wat spier- en gewrichtspijn. En zolang ik Aquaphor blijf smeren heb ik geen last van droge lippen.

Zo nog 3 weken en dan zit ik op de 120 mg per kg en dan stop ik ermee, ben de roa eigenlijk helemaal zat!

Succes en sterkte iedereen !!

Groetjes,

Marjenda
pi_55040811
Is het aangeraden om scrubgel & facewash te gebruiken als je roa gebruikt?
  woensdag 5 december 2007 @ 10:21:26 #193
51748 H4ze
wait...what?
pi_55052121
Sowieso NIET gaan scrubben
*BURP*
  vrijdag 7 december 2007 @ 18:26:53 #194
63404 depax
Straus Op Speedcore
pi_55107168
Beste mensen ik wilde even mijn verhaal vertellen.
IK ben nu 24 ( april) 25 en ik heb roaccutane als laatste redmiddel 3 jaar geleden gebruikt hebt en waar ik jullie voorwil waarschuwen. Veel van de bijwerking kloppen gewoon en er is een kleine kans dat je de ergste bijwerking namelijk zelfmoordneigingen ook echt krijgt. En die kreeg ik dan ook. naast uitdrogende huid ect. Ik was bijna zonder reden gewoon voor een auto gesprongen zonder dat ik er erg in had, dat dit pijn ging doen of dat ik dit wilde. Ben toen direct gestopt en naar de huisarts gegaan. DIe van een nieuwe methode gehoord en hij vroeg of ik dat niet wilde proberen. Alles maar dan ook alles is beter dan roa.
IK wil dan ook aangeven dat ze zooi verboden moet worden en dat de duurder ( maar als je bij een huidspecialist gaat die haar diploma heeft gehaald dit dus wel 90% tot volledig krijgt vergoed afhankelijk van je verzekering) dit een betere oplossing is.
Die oplossing is lichtfiltstherapie. In begin voel je wel pijn omdat er een hele warme pulse door heengaat ( hoe warmer hoe beter ) maar als je goed huidspecialiste hebt dan weet ze /hij tot waar ze kunnen gaan.
een behandeling koste mij 50 euro per keer en gewoon gedeclareerd daarnaast voor thuis ook nog wat schoon maak dingen ( Mila d`Opiz gel en creme voornamelijk wat een geweldig spul ook vergoed als je het goed speelt ) voor het gezicht en 20 behandelingen later en me gezicht zag er zeer goed uit. ( dat is ongeveer half jaar)
dit mag helaas niet in de zomer gedaan worden want je mag niet in de zon na een behandeling.
de behandeling is IPL (Intense pulsed light ) en ik vind het zo jammer dat er zo weinig mensen zijn die het kennen of die door dokters doorgestuurd worden.
Let wel zorg dat je het op doktersrecept krijgt anders is er geen vergoeding. Ga dus bij een huidspecialist die en aangesloten is bij de IPL organisatie een diploma aan je kan laten zien en waar je door dokter naar toe kan worden verwezen.

info: http://www.beautyfeast.com/acne/IPL-Acne-Therapy.htm (engels)
http://www.schoonheidsspe(...)lmethoden-tegen-acne
dit was overigens als eerste bedoeld voor ontharingen.
En nee roa hielp mij niet na 3 maanden helemaal geen resultaat werd er alleen maar gek van.
Dit was voor mij de uitkomst de plaatsen die 'geflitst zijn' komen ook niet meer terug die zijn dood mits goed schoongemaakt door de schoonheidspecialiste.

Ik heb overigens vanaf vandaag ook implantaat lenzen ( nooit meer een bril)
dus vergeef me dat mijn zicht nog niet zo goed is dat ik zonder typefouten hier iets heb neer gezet.
Maar ik raad iedereen aan informeer erna het is het echt waard. en ik heb echt alles gehad
de standaard dingen
Isotretinoine
Panoxyl
Tretinoïne
Benzoylperoxide
en als laatste: Roaccutane
en niets hielp zal eens kijken of ik foto's van toen en nu kan vinden/maken

[ Bericht 9% gewijzigd door depax op 07-12-2007 18:48:58 ]
Al het goede komt van sony koeien.
Bertha zal er blij mee zijn.
pi_55107621
Hebben jullie ook de ervaring dat als je een wondje of plekje hebt je huid veel minder snel geneesd dan zonder Roa?

Ik heb over 1.5 week een operatie aan het gezicht en ik ben zo bang dat het niet mooi of zelfs lelijk gaat genezen Heb de huisarts gebeld en die zei dat hij niks kon vinden over het moeten stoppen met slikken voor een operatie. Nee dat snap ik, ik wil alleen zelf even een pauze inlassen zodat mijn huid optimaal kan herstellen na de operatie.. Wat zouden jullie doen? Ik slik overigens 20 mg per dag en moet nu nog zo'n 8 maanden slikken.
  vrijdag 7 december 2007 @ 18:57:36 #196
51748 H4ze
wait...what?
pi_55107870
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:45 schreef heaven7 het volgende:
Hebben jullie ook de ervaring dat als je een wondje of plekje hebt je huid veel minder snel geneesd dan zonder Roa?

Ik heb over 1.5 week een operatie aan het gezicht en ik ben zo bang dat het niet mooi of zelfs lelijk gaat genezen Heb de huisarts gebeld en die zei dat hij niks kon vinden over het moeten stoppen met slikken voor een operatie. Nee dat snap ik, ik wil alleen zelf even een pauze inlassen zodat mijn huid optimaal kan herstellen na de operatie.. Wat zouden jullie doen? Ik slik overigens 20 mg per dag en moet nu nog zo'n 8 maanden slikken.
8 maanden nog? Ik dacht dat jij al een tijdje slikte...of vergis ik me met iemand anders?
*BURP*
pi_55110155
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:45 schreef heaven7 het volgende:
Hebben jullie ook de ervaring dat als je een wondje of plekje hebt je huid veel minder snel geneesd dan zonder Roa?

Ik heb over 1.5 week een operatie aan het gezicht en ik ben zo bang dat het niet mooi of zelfs lelijk gaat genezen Heb de huisarts gebeld en die zei dat hij niks kon vinden over het moeten stoppen met slikken voor een operatie. Nee dat snap ik, ik wil alleen zelf even een pauze inlassen zodat mijn huid optimaal kan herstellen na de operatie.. Wat zouden jullie doen? Ik slik overigens 20 mg per dag en moet nu nog zo'n 8 maanden slikken.
Tja, ik heb een (enorme) scheerwond, die zit er na 5 weken nog steeds

Ik ben sinds een week of zo van 30 naar 20 mg gegaan, qua 'conditie' is het een enorme vooruitgang, maar qua resultaat valt het me tegen. Ik heb het idee dat er weer een hoop terugkomt, en dat terwijl ik al bijna 10 maanden aan de Roa zit

18 december ga ik naar de dermatoloog voor de lidtekens, die nu opeens niet meer weg gaan met roa, zegt de huisarts... hopelijk heeft de dermatoloog iets magisch
pi_55111589
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:57 schreef H4ze het volgende:

[..]

8 maanden nog? Ik dacht dat jij al een tijdje slikte...of vergis ik me met iemand anders?
Ik slik idd al een tijdje maar al vanaf het begin 20 mg en dat laten we zo. Dus na al die maanden zit ik dan op de benodigde hoeveelheid voor het meest optimale resultaat.

Enig idee wat ik met deze kwestie moet doen?
pi_55111608
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 20:34 schreef lennart12 het volgende:

[..]

Tja, ik heb een (enorme) scheerwond, die zit er na 5 weken nog steeds

Ik ben sinds een week of zo van 30 naar 20 mg gegaan, qua 'conditie' is het een enorme vooruitgang, maar qua resultaat valt het me tegen. Ik heb het idee dat er weer een hoop terugkomt, en dat terwijl ik al bijna 10 maanden aan de Roa zit

18 december ga ik naar de dermatoloog voor de lidtekens, die nu opeens niet meer weg gaan met roa, zegt de huisarts... hopelijk heeft de dermatoloog iets magisch
Tja dat bedoel ik idd. Zelf maar ff pauze nemen? Is 1.5 week genoeg dat de rommel mn lijf uit is?
pi_55164959
Begin er de 13e ook mee..
  maandag 10 december 2007 @ 14:02:31 #201
143462 Battlefan
Pardon? PARDON?!
pi_55167938
De 13e mag ik weer langs m'n Dermatoloog, zie zelf nog niet veel verschil, hoop wel dat het nu snel komt eigenlijk
Here you leave today and enter the world of yesterday, tomorrow and fantasy
- Walt Disney
  woensdag 12 december 2007 @ 12:43:16 #202
105303 Chocolademousse
GialloRosso Per Sempre!
pi_55214623
quote:
Op maandag 26 november 2007 12:09 schreef Chocolademousse het volgende:

Ben ook nieuw hier! Sinds vorige week gebruik ik ROA (40mg per dag). Nu heb ik alleen last van acne op mijn rug (al jaren ernstig en het gaat niet weg). Mijn gezicht is altijd gaaf geweest. Omdat de ervaringen op Fok vooral gaan over mensen met acne in het gezicht is mijn vraag wat de ervaringen zijn m.b.t. acne op de rug/nek??
Nog mensen met bovenstaande klachten/ervaringen??
"Della Roma e Campioni D'Italia...."
  zondag 16 december 2007 @ 15:52:52 #203
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_55314160
Hallo Allemaal,

Hier weer een update van mij:

Nog een paar dagen en mijn roaccutanekuur zit er op. Dan heb ik de aanbevolen 120 mg per kg binnen gekregen. Afgelopen maandag bloed laten testen en alles was in orde. Mijn wangen zien er prima uit, nog wel rode plekjes maar ik heb goede hoop dat die nog wel verdwijnen. Mijn wangen zijn lekker zacht en voel geen bobbeltjes etc meer. Zie fotootjes op mijn site.

Mijn handen zijn de laatste weken ook helemaal vrij van exceem. Wel hier en daar droge plekjes, op mijn voorhoofd, kaaklijn en handen. Verder haast geen last meer van spier- en gewrichtspijn en doet de Aquaphor nog steeds goed z'n werk voor mijn lippen.

Ben blij dat mijn kuur er nu bijna op zit, ben de roa echt zat. Maar heb absoluut geen spijt dan ik weer een kuur heb gevolgt, ben erg tevreden met het resultaat en hoop dat ik nu voor altijd van die ellendelingen verlost ben, maar ja de tijd zal het leren....

Groetjes en succes/sterkte allemaal,

Marjenda
pi_55357373
Ik heb de kans om in februari naar Quatar op reis te gaan. Loop ik daar gevaar in de hevige zon zelfs indien ik mij heel goed insmeer met zonnecrème? Ik wil echt niet thuisblijven door die stomme ROA
  woensdag 19 december 2007 @ 00:01:46 #205
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_55376889
Hallo allemaal, sommigen van jullie kennen me vast nog wel. Ik heb in 2007 ook een kuur met Roa gevolgd en heb op de eerste pagina van (ik dacht) topic nr. 21 een fotoserie geplaatst met foto's van voor en tijdens de kuur. Inmiddels is het meer dan een half jaar geleden dat ik ben gestopt (dat was eind mei) en alweer bijna een jaar geleden dat ik ben begonnen (dat was 2 januari om precies te zijn). Het gaat nog steeds goed met mijn huid. Heel af en toe heb ik eens een puistje, maar die gaat dan best wel snel weer weg.

Ik gebruik de reinigingsproducten van Vichy Normaderm en ook de hydraterende dagcreme gebruik ik daarvan. Nu mijn huid na het stoppen met Roa weer zijn normale structuur heeft teruggekregen (en dus vrij vet van zichzelf) zijn dit fijne producten om de vetheid een beetje te reguleren. Ook smeer ik bijna elke avond Differingel op de plekken waar de acne heeft gezeten, op voorschrift van de derma. Niet elke avond, want je huid wordt daar wel vrij dun van (is een soort constante peeling) maar wel een aantal keer per week. De hydraterende creme van Vichy gebruik ik meestal ook 's nachts, nadat de Differingel is ingetrokken.

Wel heb ik toevallig 2 weken terug ineens een terugslagje gekregen leek het wel, ik kreeg wat pukkeltjes rond mijn mond. Nu moest ik in die periode precies weer eens voor controle naar de derma en ook al vond hij mijn huid nog steeds goed, heb ik nu toch een antibiotica deplotion gekregen voor elke ochtend (Clindamycine HCI 1%), aan te brengen op de plekjes waar het wat aan het rommelen was. Ik weet niet of het daardoor komt of dat het gewoon uitzichzelf anders ook weer was weggetrokken, maar mijn huid wordt nu idd weer rustiger.

Of het ooit nog terugkomt weet ik niet (al merk ik dat ik daar telkens als er weer een puistje komt toch altijd een beetje angstig voor ben, zo van "oh nee toch zeker, het zou nu toch niet wéér beginnen") maar ik leef wat dat betreft bij de dag en probeer zoveel mogelijk te genieten van hoe mijn huid nu is. Ik ben nog steeds erg blij met het resultaat. Af en toe een puistje vind ik niet erg en zo lang ik dat goed kan reguleren met die lotion, gels en verzorgingsproducten vind ik het best. Ik moet over 6 maanden terugkomen bij de derma, maar hij heeft me wel aangeraden dat mocht het intussen toch weer erger worden, dat ik dan eerder aan de bel moet trekken. Want naar die situatie zoals die vorig jaar was moeten we niet meer toe!! Maargoed dat was ik zelf ook al van plan, no way dat ik het ooit nog zó ver zal laten komen, dan ga ik echt wel eerder weer aan de Roa mocht dat nodig zijn. Al zal het toch ooit wel eens een keertje weg moeten blijven zou je denken (ik word volgend jaar al 35). Ik gebruik trouwens nog steeds de Yasmin, bevalt goed.

Hier zijn nog twee foto's van hoe mijn huid er nu uit ziet.



Iedereen veel succes met zijn kuur nog. Marjenda, jouw wangen zien er echt super uit ook!

De hartelijke groetjes van Susan

BTW: wat loopt dit topic trouwens nog maar langzaam de laatste tijd zeg! Dat was wel anders toen ik nog mee schreef

[ Bericht 0% gewijzigd door Ladysusy op 19-12-2007 10:01:51 ]
pi_55422074
Even een vraagje:

Ik was namelijk gister aan het sporten in een sportschool hier in de stad en toen kwam er een man naar mij toe die ik al verschillende keren gesproken had. Hij vroeg mij of ik Roa kende. Ik kende het nog niet maar hij raadde het mij erg aan. Naar aanleiding van dat gesprek ben ik hier eens de reacties gaan lezen en het overgrote deel kliinkt erg positief. Ik zou het graag willen proberen maar het probleem is dat ik nu in Argentinië zit. Hier hebben ze het dus ook getuige van dat de man het kende en je kunt het hier zo bij de apotheek halen zonder voorschrift. Mijn vraag is of ik dat zomaar kan doen en hoe ik het moet innemen en vooral hoeveel? Ik ben 18 jaar, weeg rond de 75 kilo en ben ongeveer 1.87 meter groot.
Koning.
pi_55423715
Hallo mensen,
Ik zal ook even mijn ervaring vertellen.
Ik ben esther, 17 jaar en heb ook ROA geslikt.
Op mijn 13e kreeg ik erge acne. Maar ik dacht dat het normaal was, maar merkte wel aan andere dat mijn jeugdpuistjes toch wel wat extremer waren! toch ben ik er gewoon mee door gelopen. Maar werd er niet gelukkiger door. Mensen keken me na, en hoorde op school veel gepraat over me. Ik was vies. Toch heb ik pas na twee jaar actie ondernomen. Ik ben naar me huisarts gegaan en die heeft me van alles voorgeschreven. Ik was zo blij en hoopte dat het werkte, maar helaas. er gebeurde niks. Na zo'n beetje elk paardenmiddel gehad te hebben verwees hij me door naar de derma. Voor die dag had ik nog nooit van ROA gehoord en stond erg versteld van het middel. Klein 15 jarig meisje moest ineens een zwangerschapstest doen en de pil gaan gebruiken. Maar ik wou er van af, dus ben ik ermee door gegaan.
Ik heb in die tijd erg veel aan dit topic gehad, door ervaringen van anderen kwam je een hoop meer te weten.
Ongeveer 4/5 maanden lang heb ik ROA geslikt. In het begin had ik de hoop al weer opgegeven, een giga uitbarsting maakte het allemaal niet beter. Van bijwerkingen heb ik veel last gehad. Zeer droge lippen, droge huid, erge vermoeidheid, niet meer tegen drank kunnen, driftbuien. Maar toen ik op mijn verjaardag mijn laatste pilletje inslikte was me gezicht eindelijk acne vrij!!! Een wondermiddel!!!
Inmiddels heb ik al dik een jaar nergens last meer van. Maar als resultaat heb ik veel littekens over gehouden. Dus helemaal happy was ik nou ook weer niet!!!
Samen met mijn derma heb ik afgesproken om het eerst een tijdje te laten rusten en dan verder te gaan met behandelen. Halverwege de zomer heb ik mijn eerste microdermabrasie behandeling gehad, en een week geleden de tweede. 100% slaan de behandelingen niet aan. Maar gelukkig is het niet te pijnlijk. Als de laatste behandeling wel aan slaat krijg ik er elk jaar 1. Slaat het niet aan is de volgende optie lasseren. Maar daar sta ik niet achter. fotos wil ik der wel opzetten, maar heb ze niet op de computer staan..

Nou groetjes en heel veel sterkte met de kuur voor iedereen!!
  vrijdag 21 december 2007 @ 00:16:48 #208
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_55431386
Zelf heb ik geen ervaring met Roaccutane, helaas wel met redelijk ernstige acne. Mijn dokter heeft een jaartje geleden ook Roaccutane aan mij voorgesteld, dit heb ik geweigerd.

Wat ik zo vreemd vind is dat zo veel mensen in dit topic zo licht reageren op het feit dat Roaccutane gewoon levensgevaarlijk vergif is, met eventuele ernstige gevolgen van dien. Ik zou ze de kost niet willen geven die om een paar puistjes op hun 17/18e Roaccutane slikken "omdat het al lang over zou moeten zijn".

Ok, de kans is misschien klein dat je bijvoorbeeld een leverbeschadiging, een ernstige depressie of blijvende maag en darmproblemen overhoudt aan deze rotzooi, maar iedereen die ook maar een beetje om zijn eigen lichaam geeft moet zich toch wel kapot schrikken als men de vele negatieve kanten van roaccutane leest.

Zelf ben ik 21, en heb mede dankzij behandelingen van Vital in veldhoven inmiddels mijn acne redelijk goed onder controle. Ik ga nu enkele maanden wekelijks daarheen voor een behandeling a 55 euro, mag bepaalde dingen niet meer eten en ik moet verschillende producten smeren/innemen. Wat meer werk dan dagelijks een pilletje slikken, maar dat altijd liever dan dadelijk mijn hele leven lang last hebben van een leverstorenis oid.

Wat ik probeer te zeggen aan de mensen die het spul nog niet gebruiken is, dat ze zich de vraag eens goed moeten stellen of de eventuele ernstige gevolgen van Roaccutane (inclusief eventuele gevolgen die op het moment nog niet bekend of bewezen zijn!) enigsinds opwegen tegen de gevolgen van de acne die je hebt (die zeer waarschijnlijk, al dan niet later dan bij andere mensen, vanzelf overgaat).
pi_55434901
DaneV
Natuurlijk is ROA geen goed middel voor je lichaam, maar als het echt zo'n levensbedreigend product is zou het ook niet te krijgen zijn. Ik heb een gesprek met mijn huisarts gehad en hij heeft mij duidelijk verteld dat de acne die ik had niet vanzelf geneest, en als dit wel het geval zou zijn had ik nou nog meer littekens op mijn gezicht gehad en zou de acne gewoon terug komen. tijdens de kuur heb ik 4 keer bloed moeten prikken om te kijken of alles wel goed was, en in de gesprekken die ik met de derma had heeft hij me ook gevraagd hoe ik me verder voelde, ook of mijn gedrag verandert was, zo ja had hij gelijk de behandeling stop gezet. de driftbuien die ik had waren niet levensbedreigend en toen de kuur over was kwam ik er eigenlijk pas achter dat ik ze had.
ROA word vergoed. denk dat vele hier het niet kunnen op brengen om wekelijks 55 euro aan een behandeling te geven. Vooral niet 17 a 18 jarigen
pi_55435071
Ik heb al ruim 2 jaar geen moment gehad waarop ik geen puistje heb, en heb ook al heel wat middeltjes geprobeert. Ik heb zelfs een gezichtsbruiner gekocht, er zitten dagen bij waarin ik een halfuur tot een uur mijn gezicht stoom en vervolgens een masker op doe. (En dat voor een man). Ben ook al eens (vorig jaar) bij de dokter geweest, die gaf mij een soortgelijk middel mee als Benzoylperoxide had ik het idee.

Ik kan absoluut geen slecht voedsel naar binnen werken, en het is ook aan mijn gezicht af te lezen wanneer ik uit ben geweest. Door weinig slaap en mixdrankjes heb ik er zo 3 tot 4 puisjtes bij + een rode huid.

Mijn eten op brood is vaak eenzijdig, wat allemaal slecht voor mij is:

- Pasta
- Pindakaas
- Kaas
- Chips (door het zout)
- Hagelslag
- Eieren
- Melk (drinken)
- Alle vormen van vet voedsel.

En nog veel meer, gezien het feit dat ik 19 ben eet ik nou eenmaal regelmatig vet voedsel. Dagelijks drink ik liters groene thee (schijn goed te zijn) en ik eet ongeveer voor het slapen een geheel pak yoghurt op (Dat heeft serieus een goede invloed bij mij, acne word wat rustiger en ziet er wat schoner uit).

Afijn, ik wou volgende week dus maar weer eens naar de dokter gaan, maar als ik jullie verhalen lees kan ik beter naar een dermataloog gaan. Hoe zit dat? Is deze te vinden in het ziekenhuis, en kan ik daar gewoon een afspraak maken? Ik heb al jullie verhalen nog niet gelezen, want er zitten flinke verhalen tussen.. maar ik zie wel goede resultaten bij vele.

Alvast bedankt.
pi_55445141
je hebt eerst een doorverwijzing nodig van de huisarts naar de dermatoloog voordat je naar een dermatoloog kan geloof ik. Zo is het bij mij in ieder geval wel gegaan. Verder kun je als je roa wil ook wel vragen als de huisarts het zelf wil voorschrijven. BIj mij was het zo dat ik ben doorgestuurd naar de dermatoloog maar heb het idee dat hij niet veel doet. Schrijft alleen roa voor meer niet. Volgens mij kan de huisarts dat net zo goed.

Ben nu ongeveer 2 maand bezig. Gaat gelukkig steeds beter. Alleen nog steeds niet weg vooral bij mijn kin. als de vorderingen zo door blijven gaan denk ik/hoop ik dat het over een maandje weg is.
maarja dat heb je zelf niet in de hand. Heb helemaal geen zelfvertrouwen door de acne. Dus er gaat hopelijk een wereld voor me open wanneer het weg is.
pi_55453357
Oke, ik heb voor mijzelf de knoop doorgehakt.. even wat ervaringen gelezen en dat kan ik wel hebben. Alleen haaruitval lijkt mij uberkut, en dat zou een reden zijn om er mee te stoppen.

Ik ga in 2008 een afspraak maken bij de dokter om te zien of hij mij Roa kan voorschrijven.

Hier nog mensen met haaruitval? Verder lees ik veel over pijnlijke, gescheurde lippen.. maar die heb ik momenteel ook al, en ik had laast een puistje op mijn mondhoek, en elke keer als ik wat at scheurde dit uit, dus die pijn kan ik wel hebben . Bloedneus is ook wel te doen, en gezien het feit dat ik 3 a 4 keer in de week naar de sportschool ga ben ik ook wel gewent aan wat spierpijn. Weet iemand overigens of het negatieve effecten kan hebben op spiergroei?
  zaterdag 22 december 2007 @ 00:07:27 #213
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_55454316
Niet teveel van de bijwerkingen geloven.. zoals al eerder is gezegd:
Het is bij iedere persoon anders hoe deze kuur zal aanslaan.
Natuurlijk zul je bijwerkingen krijgen, die zijn vrijwel niet te voorkomen:
De meest voorkomende zijn o.a.
- Tijdelijke depressie
- Droge Ogen
- Droge/Kapotte lippen

Dat van de huisarts is geldt niet overal!
Gewoon bij de afdeling dermatologie langsgaan en een afspraak maken. (Kost je minder tijd met doorverwijzingen). Ik ben zelf namelijk ook gewoon naar de dermatologie gegaan en een afspraak gemaakt!

DaneV,
Natuurlijk is Roa rotzooi voor je lichaam, maar je lever hersteld ook langzaam weer nadat je met de kuur stopt. Het is natuurlijk niet zo dat heel je lever naar de tyfus is na zo'n kuur! Daarom zijn de maandelijkse controles ook verplicht om te controleren of je waardes wel goed zijn.

Anyways ik ben al iets langer als 6 maanden bezig met deze kuur en in het begin slikte ik 30mg, nu nog maar 20mg per dag. Waarschijnlijk ben ik klaar met de kuur eind feb. =)
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_55464738
Oke, ik bel maandag de dermatoloog in het ziekenhuis op om te vragen of ik een directe afspraak kan krijgen. Zo niet, ga ik wel eerst langs de dokter.

Ik kan overigens niet wachten om te beginnen met die kuur, stond deze maand op het punt om namelijk een laserbehandeling te gaan doen maar nadat ik daarvan de prijzen doorkreeg en veel negatieve recensies las ben ik blij dat ik o.a. dit topic tegen kwam.
pi_55473840
quote:
Op woensdag 12 december 2007 12:43 schreef Chocolademousse het volgende:

[..]

Nog mensen met bovenstaande klachten/ervaringen??
Wat betreft die rug acné, daar kan ik over meepraten. Ik had het zeer ernstig en ook op mijn borst. Daarnaast ook in mijn gezicht in wat mindere mate godzijdank.

Ik heb vanaf 25 januari tot 11 december roaccutane geslikt.
1e maand 30 mg/dag
2 maanden 40 mg/dag
8 maanden 60 mg/dag
laatste maand 30 mg/dag

Ik heb uitgerekend dat ik in totaal 15550 mg heb geslikt, oftewel 222 mg/kg lichaamsgewicht. Dat is dus ver over de gangbare hoeveelheid.
Ik heb in totaal ongeveer 300 mg vergeten te slikken, ongeveer 6 dagen dus verspreid over de gehele periode.

Mijn bijwerkingen zijn altijd beperkt gebleven tot droge lippen, een droge huid rond de mond en de ogen, geirriteerde droge ogen en af en toe wat hoofdpijn. Ik had ook het idee dat ik sneller aangeschoten was van alcohol. Ik kon alle bijwerkingen goed bestrijden met de bekende labello en die ene lotion voor de huid onder dermatologische behandeling, waar ik de naam van vergeten ben.

Ik ben nu dus zo ongeveer 1,5 week klaar. Mijn dermatologe was erg tevreden.
Mijn gezicht is glad, ik verbaas me er iedere keer weer over. Ik krijg nog wel eens een klein rood puistje, maar die zijn heel snel verdwenen. Mijn borst en rug voelen glad aan. Ik zeg: voelen, want ook al zitten er geen bulten meer, er zitten wel veel littekens. Heel veel witte kleine bobbeltjes en ook een aantal kuiltjes of kratertjes (hoe je ze ook wilt noemen). Maar dat is niets in vergelijking met hoe het eerst was. Ik krijg langzaam mijn eigen huidskleur weer terug op de plekken die heel hevig aangetast waren.

Ik heb mijn vriendin ongeveer 5 maanden voor de start van mijn kuur leren kennen. Toen was het ook nog niet zo heel erg en kwam ik juist uit een dip. Toen het in de winter weer hevig begon te worden ben ik naar de huisarts gegaan. Ik heb 1 maand een antibiotica geslikt, wat dus niets hielp. Daarna ben ik doorverwezen naar de dermatoloog en ben ik met roa begonnen. Ik had over de bijwerkingen gelezen en mijn vriendin wist er ook van. Ze heeft me gedurende de hele kuur gesteund. Daar ben ik haar heel dankbaar voor. Zonder haar was ik er misschien niet eens aan begonnen. Mijn zelfvertrouwen is enorm gestegen. Waar ik eerst liever nieuwe contacten meed, heb ik nu geen enkel probleem om mensen onder ogen te komen. Eerst ontweek ik camera's, nu vind ik het niet erg meer om op een foto te komen. Ik had misschien al wel 2 jaar geen zwembad meer gezien... maar heb vorige week nog een halve dag met mijn vriendin in het zwembad rondgezwommen en genoten. En gelukkig is mijn vriendin absoluut niet jaloers op de aandacht die ik nu soms krijg. Ze heeft dan ook niets te vrezen, ze is voor mij de allerbelangrijkste persoon op deze planeet.

Ik heb geen moment spijt gehad dat ik met deze kuur ben begonnen. Mocht het terugkomen, dan begin ik meteen aan een nieuwe voordat het erger wordt. Zonder twijfel.
Komende zomer wordt het in ieder geval heerlijk genieten op het strand, dat is een ding wat zeker is.

Ik zal dit topic af en toe eens bezoeken om te kijken of ik wat tips kan geven.

Gegroet!
Venco Dropmakers
  zondag 23 december 2007 @ 04:24:57 #216
51748 H4ze
wait...what?
pi_55483215
quote:
Op zaterdag 22 december 2007 21:46 schreef Dropmix het volgende:

[..]

Wat betreft die rug acné, daar kan ik over meepraten. Ik had het zeer ernstig en ook op mijn borst. Daarnaast ook in mijn gezicht in wat mindere mate godzijdank.

Ik heb vanaf 25 januari tot 11 december roaccutane geslikt.
1e maand 30 mg/dag
2 maanden 40 mg/dag
8 maanden 60 mg/dag
laatste maand 30 mg/dag

Ik heb uitgerekend dat ik in totaal 15550 mg heb geslikt, oftewel 222 mg/kg lichaamsgewicht. Dat is dus ver over de gangbare hoeveelheid.
Ik heb in totaal ongeveer 300 mg vergeten te slikken, ongeveer 6 dagen dus verspreid over de gehele periode.

Mijn bijwerkingen zijn altijd beperkt gebleven tot droge lippen, een droge huid rond de mond en de ogen, geirriteerde droge ogen en af en toe wat hoofdpijn. Ik had ook het idee dat ik sneller aangeschoten was van alcohol. Ik kon alle bijwerkingen goed bestrijden met de bekende labello en die ene lotion voor de huid onder dermatologische behandeling, waar ik de naam van vergeten ben.

Ik ben nu dus zo ongeveer 1,5 week klaar. Mijn dermatologe was erg tevreden.
Mijn gezicht is glad, ik verbaas me er iedere keer weer over. Ik krijg nog wel eens een klein rood puistje, maar die zijn heel snel verdwenen. Mijn borst en rug voelen glad aan. Ik zeg: voelen, want ook al zitten er geen bulten meer, er zitten wel veel littekens. Heel veel witte kleine bobbeltjes en ook een aantal kuiltjes of kratertjes (hoe je ze ook wilt noemen). Maar dat is niets in vergelijking met hoe het eerst was. Ik krijg langzaam mijn eigen huidskleur weer terug op de plekken die heel hevig aangetast waren.

Ik heb mijn vriendin ongeveer 5 maanden voor de start van mijn kuur leren kennen. Toen was het ook nog niet zo heel erg en kwam ik juist uit een dip. Toen het in de winter weer hevig begon te worden ben ik naar de huisarts gegaan. Ik heb 1 maand een antibiotica geslikt, wat dus niets hielp. Daarna ben ik doorverwezen naar de dermatoloog en ben ik met roa begonnen. Ik had over de bijwerkingen gelezen en mijn vriendin wist er ook van. Ze heeft me gedurende de hele kuur gesteund. Daar ben ik haar heel dankbaar voor. Zonder haar was ik er misschien niet eens aan begonnen. Mijn zelfvertrouwen is enorm gestegen. Waar ik eerst liever nieuwe contacten meed, heb ik nu geen enkel probleem om mensen onder ogen te komen. Eerst ontweek ik camera's, nu vind ik het niet erg meer om op een foto te komen. Ik had misschien al wel 2 jaar geen zwembad meer gezien... maar heb vorige week nog een halve dag met mijn vriendin in het zwembad rondgezwommen en genoten. En gelukkig is mijn vriendin absoluut niet jaloers op de aandacht die ik nu soms krijg. Ze heeft dan ook niets te vrezen, ze is voor mij de allerbelangrijkste persoon op deze planeet.

Ik heb geen moment spijt gehad dat ik met deze kuur ben begonnen. Mocht het terugkomen, dan begin ik meteen aan een nieuwe voordat het erger wordt. Zonder twijfel.
Komende zomer wordt het in ieder geval heerlijk genieten op het strand, dat is een ding wat zeker is.

Ik zal dit topic af en toe eens bezoeken om te kijken of ik wat tips kan geven.

Gegroet!
Heerlijk, zo'n positief verhaal
*BURP*
pi_55526309
En ook ik ben al weer geruime tijd van de ROA af. Ben ben nu 34 en ben een jaar of 2 gestopt. met de kuur. Wat mij altijd opviel toe ik puistjes had is dat het altijd symetrisch was. Links op mijn jukbeen een, en dan rechts op (bijna) dezelfde plek nog een.

Niet dat dat iets te maken heeft met de succes van de kuur. Ik ben er vanaf gekomen dankzij ROA. Alleen een beetje droge lippen gehad. Met Aquaphor (soort vaseline uit USA) ook snel opgelost. (google maar ff). Dat was het enige middel dat echt hielp bij mij!

Als je last je last hebt van puistjes en je zit er echt mee. Ga naar je huissarts en bespreek het met hem/haar. Het gaat er geen eens om hoeveel puistjes je hebt. Het gaat erom dat JIJ ermee zit. Uiteraard heeft iedereen wel eens een puistje, zelfs ik nog heel af en toe, maar als het (veel) meer is dan je buurman.
Go see the doctor!

Lang leve ROA!

Het heeft de kwaliteit van mijn leven enorm vergroot!
pi_55638171
quote:
Op vrijdag 30 november 2007 13:16 schreef Phonicjoy het volgende:
Hallo allemaal,
Ik heb geen acne, maar heb net van mijn dermatoloog roa voorgeschreven gekregen voor onstekingen op mijn behaarde hoofdhuid. Ik had hier eerst 3 (!) verschillende antibiotica voor gehad, in totaal 5 keer een kuur. De dermatoloog heeft me 1 kuur voorgeschreven, de huisarts de rest. Die middellen hielpen altijd, maar het kwam altijd terug. Soms na een paar weken, soms meteen na het stoppen. Omdat deze dermatoloog soortgelijke klachten zag bij een andere patient in de baardstreek, en die baad bij dit middel had heeft hij mij dit voorgeschreven. 20 mg 1x per dag, voor 1 maand. Heeft iemand anders voor zulke klachten dit voorgeschreven gekregen?
Het is bizar, maar na 2 weken was alles al weg :s Ik weet niet wat het is/was, maar lang leve roacutane! Nu hopen dat het zo blijft..
  donderdag 3 januari 2008 @ 18:17:11 #219
51748 H4ze
wait...what?
pi_55750947
Ook van mijn kant even een update:

Ik vond 't tijdens de feestdagen toch erg lastig om matig met alcohol om te gaan. Eerste kerstdag ging goed. 's Middags een biertje en een wijntje bij 't avondeten. Met O&N wel wat meer, 2 biertjes en anderhalf glas champagne ofzo. Maar ik moest me dus wel echt inhouden, zeker met kerst.

Verder heb ik nu al een kleine maand geen puistje in m'n gezicht meer gehad! Echt heerlijk gewoon. Alleen wel last van rode vlekjes. En als ik tijdens een zeer koude dag een tijd buiten ben dan trekt m'n gezicht helemaal wit en m'n neus rood Ben getint dus vrij raar eigenlijk

Overigens vorige week nog bij de dermatoloog geweest en hij vond 't er ook goed uitzien. Ik hoefde geen bloed te laten prikken, mede omdat de vorige 3 tests dik oke waren. Er was ook op m'n cholestorol getest en hij meldde me dat dat ook helemaal perfect bij me is (rond de 3.5). Ik was met dit alles zeer blij iig Over twee maanden wil ie me weer zien. Ws ben ik eind april klaar met de kuur.
*BURP*
pi_55751455
Hoihoi! hier na lange tijd een update van mij

ik heb vorig jaar van januari tot juni (5.5 maand) een 2e roa-kuur gedaan en veel in deze reeksen gepost. Totaal zo'n 130 mg/per kg lichaamsgewicht binnengekregen wat neerkwam op zo'n 60 tot 80 mg per dag (ik weeg 85 kg). Heb het in die tijd best zwaar gehad, want het is een zware dosis. Kreeg ook pas na 4 maanden resultaat...

Na de kuur was mijn huid weer top top top top!! Echt 10000% glad... heerlijk Vooral het feit dat ik weer alcohol kon drinken heeft me blij gemaakt. Ik ben heus geen alcoholist, maarstoppen met drinken vind ik wel het nadeligste van de kuur. Niet dat ik geen alcohol mocht drinken, maar het tegen iedereen zeggen dat ik geen alcohol mocht drinken + uitleg.. (bij vrienden, klasgenoten, voetbalgasten, kenissen, verjaardagen, feestjes etc. etc.). 'ff' een biertje drinken zat er niet in!

Maargoed, uiteindelijk is het het allemaal waard

Hoe gaat het nu met mijn huid: 'aardig'.. mijn huid is niet meer zo glad als direct na de kuur, ik merk achteruitgang helaas... Het kwam de afgelopen tijd ook wel weer aardig terug, en daar baalde ik van.. .elke puist is er voor mij één teveel! Ik kan er niet meer mee leven! Ik voel me zo happy met een cleane huid Denk soms aan de tijd dat ik nog geen roa gebruikte.....: onzeker, liever niet gezien worden, rustig..... Ik ben nu zó gewend aan een cleane huid, heerlijk! Heb ook al 3-4 weken met een meid gedate, en het is een grote kans dat ik binnenkort weer een vriendin ga krijgen! Ik zeg je: komt door de ROA. anders was ik nooit gaan daten etc. (veels te onzeker/voelde ik me niet happy). Heerlijk gevoel dat ik me niet schaam voor mijn huid, omdat mensen om me heen (vooral mijn broer) al vaak met meiden thuiskomen etc... heb ik altijd gewild maar die puisten hielden me tegen!

Ik heb op dit gebied maar 1 wens; dat die krengen niet langzaam terugkomen. Als dat zo is, zal ik wéér aan de ROA gaan, dan maar een 3e kuur!

Voor mensen die het op dit moment gebruiken: succes, hou vol en ga ervoor! Het verandert je leven en voor mij is het een wondermiddel !!
Haleloeja
pi_55762234
Iemand ervaring met dermatologen die bij ernstige acné geen roaccutane willen geven? Hoe hebben jullie dit opgelost?
  vrijdag 4 januari 2008 @ 17:17:47 #222
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_55775428
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 01:44 schreef JHW het volgende:
Iemand ervaring met dermatologen die bij ernstige acné geen roaccutane willen geven? Hoe hebben jullie dit opgelost?
Wat is ernstig ?
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_55777666
Begin een beetje gefrustreerd te raken. Elke hoop ik van nu gaat het beter, nee nu gaat het beter.
Maar ben nu zo'n 2,5 maand bezig met 40 gr. Maar als ik mezelf vergelijk met hoe ik begon zie ik nauwelijks vooruitgang. Maar een klein beetje. Hoop echt dat meerder mensen dit ook hebben. Die me een positief verhaal kunnen vertellen. Want de moet zakt me nu toch echt in me schoenen. En krijg echt het idee dat ik me hele leven met zo rotkop vol met puisten moet rondlopen zonder ook maar enige zelfvertrouwen. Misschien dat de dossis maar eens omhoog moet.

Zijn er ook mensen die zich kunnen vinden in mijn verhaal en die dit ook hebben gehad. Zou me goed doen om dat te horen.

Groetjes.
  vrijdag 4 januari 2008 @ 19:00:07 #224
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_55777783
Maak je geen zorgen en wacht nog even af. Het kan zijn dat het wat later doorkomt ik heb ook echt een redelijke tijd moeten wachten voordat ik echt resultaat had.
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_55781331
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 18:55 schreef jeweetz17 het volgende:
Begin een beetje gefrustreerd te raken. Elke hoop ik van nu gaat het beter, nee nu gaat het beter.
Maar ben nu zo'n 2,5 maand bezig met 40 gr. Maar als ik mezelf vergelijk met hoe ik begon zie ik nauwelijks vooruitgang. Maar een klein beetje. Hoop echt dat meerder mensen dit ook hebben. Die me een positief verhaal kunnen vertellen. Want de moet zakt me nu toch echt in me schoenen. En krijg echt het idee dat ik me hele leven met zo rotkop vol met puisten moet rondlopen zonder ook maar enige zelfvertrouwen. Misschien dat de dossis maar eens omhoog moet.

Zijn er ook mensen die zich kunnen vinden in mijn verhaal en die dit ook hebben gehad. Zou me goed doen om dat te horen.

Groetjes.
ik had mijn 1e kuur na 5 maanden pas 'lichtelijk' resultaat. Damn... ff chill mate! Het spul werkt, ookal zie je geen effect. Zie ELKE pil die je slikt als een investering... vroeg of laat komt er resultaat.. 1000% zeker, ook al is het na een maand of 5 (zoals bij mij toen).... nogmaals; het werk 'intern' heus wel.. alleen extern is het nog niet zichtbaar! komt goed! en verhoog de dosis zo hoog je kan; hoe meer je slikt hoe meer en beter en langer resulaat
Haleloeja
  vrijdag 4 januari 2008 @ 21:35:54 #226
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_55781945
@ Gelderland met des te meer slikken is eigenlijk onzin.. ik heb met een vrij lage dosis (30mg) voor mij zeer ernstige acné kunnen wegwerken, maarja het zal natuurlijk sneller werken als je meer gaat slikken (maar of het beter voor je lichaam is is een 2de)
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_55793425
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 21:33 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Tja dat bedoel ik idd. Zelf maar ff pauze nemen? Is 1.5 week genoeg dat de rommel mn lijf uit is?
Was wel benieuwd of je dit intussen al hebt gedaan, want na 10 weken zit die scheerwond er van mij nog steeds

verder gaat het wel goed, zit nu aan 20mg/dag, nog een maand ongeveer, en dan ... zal het wel vollop terugkomen
pi_55793873
Ik heb vanaf de dag ervoor tot 4 of 5 dagen erna niet meer geslikt en toen weer begonnen. Op eigen houtje want van de dokter (en van jullie ) kreeg ik geen hulp/advies. Het sneetje tussen mijn neusgaten is aardig genezen, ik denk dat dat uiteindelijk wel in orde komt.
pi_55799396
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 21:35 schreef MaddoxX het volgende:
@ Gelderland met des te meer slikken is eigenlijk onzin.. ik heb met een vrij lage dosis (30mg) voor mij zeer ernstige acné kunnen wegwerken, maarja het zal natuurlijk sneller werken als je meer gaat slikken (maar of het beter voor je lichaam is is een 2de)
beter is relatief, maar het is wetenschappelijk bewezen (staat ook in de bijsluiter) dat wanneer je méér slikt, het langer weg zal bljiven op langere termijn! Meer pillen = het dringt gewoon dieper door en heeft meer impact! Op je huid en op je lichaam (dat klopt)
Haleloeja
  zaterdag 5 januari 2008 @ 18:16:40 #230
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_55799991
Achja Ik begin gewoon een 2de kuur als het echt terug komt..
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_55800294
Had ik dus gehoopt een doorverwijzing te krijgen, ik laatst bellen naar de huisart. Ik krijg de assistente aan de telefoon, vraag naar een afspraak om de dokter te zien. Zegt ze ja, wat heb je al gehad voor eerder recept? Ik dat aangeven, zegt ze.. ik zorg dat er morgen wel wat klaar ligt bij de apotheek.

Nu zit ik dus weer opgescheept met zo'n bijtend middeltje wat ongelofelijk naar alcohol stinkt en dus totaal niet goed voor de huis is. Naja over een weekje kan ik zeggen dat ik het 2 weken geporbeert hebt volgends de bijsluiter en alsnog een doorverwijzing vragen.
  zaterdag 5 januari 2008 @ 18:31:06 #232
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_55800403
quote:
Op zaterdag 5 januari 2008 18:26 schreef tequi3 het volgende:
Had ik dus gehoopt een doorverwijzing te krijgen, ik laatst bellen naar de huisart. Ik krijg de assistente aan de telefoon, vraag naar een afspraak om de dokter te zien. Zegt ze ja, wat heb je al gehad voor eerder recept? Ik dat aangeven, zegt ze.. ik zorg dat er morgen wel wat klaar ligt bij de apotheek.

Nu zit ik dus weer opgescheept met zo'n bijtend middeltje wat ongelofelijk naar alcohol stinkt en dus totaal niet goed voor de huis is. Naja over een weekje kan ik zeggen dat ik het 2 weken geporbeert hebt volgends de bijsluiter en alsnog een doorverwijzing vragen.
Waarom ga je nou niet gewoon direct naar het ziekenhuis zelf en maak je een afspraak bij de Dermatoloog.. daar heb je echt geen doorverwijzing voor nodig.
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_55800582
Jawel, heb eerst even met de dermataloog in het ziekenhuis gebelt om dat na te vragen. Ze kon wel een afspraak voor mij maken maar enkel met doorverwijzing van huisarts.
  zaterdag 5 januari 2008 @ 19:02:06 #234
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_55801304
quote:
Op zaterdag 5 januari 2008 18:37 schreef tequi3 het volgende:
Jawel, heb eerst even met de dermataloog in het ziekenhuis gebelt om dat na te vragen. Ze kon wel een afspraak voor mij maken maar enkel met doorverwijzing van huisarts.
Niet bellen. Langs het ziekenhuis gaan en bij de afd. dermatologie een afpsraak maken.
Zo heb ik het gedaan
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  dinsdag 8 januari 2008 @ 19:22:21 #235
105303 Chocolademousse
GialloRosso Per Sempre!
pi_55880465
7 weken Roa en sinds week 2 is het alleen maar erger geworden (voorheen was het niet zo slecht). Nu blijft het de laatste 3 weken wel op hetzelfde niveau. Heb alleen acne op mijn rug in een vrij ernstige vorm. Iemand ervaringen hiermee? De eerste positieve resultaten komen meestal na een maandje of 2 heb ik begrepen (in de meeste gevallen)??
"Della Roma e Campioni D'Italia...."
  zondag 13 januari 2008 @ 14:01:56 #236
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_55996774
Hoi Allemaal,

Op 19 december ben ik gestopt. Mijn wangen zien er mooi glad uit, geen bobbel of pukkel meer te bekennen (zie fotootjes staan op mijn site). Wel heb ik nog last van rode plekjes waar de pukkels hebben gezeten, maar ga er vanuit dat die de komende weken ook nog wel zullen verdwijnen. Heb absoluut geen spijt van deze kuur, maar ben wel blij dat ik er vanaf ben.

Zo'n 2 weken na het stoppen merkte ik dat mijn lippen weer minder droog werden. Mijn lippen zin nu nog wel wat droger als 'normaal" maar al een heel stuk beter. De rug- en enkelpijn zijn verdwenen. De exceemplek op mijn hand is ook bijna weg. Mijn huid begint minder droog te worden. Ga eens bekijken welke creme ik nu zal gaan gebruiken, misschien wel weer de Vicky Normaderm creme.

Welke creme gebruiken degene die gestopt zijn ??

Groetjes en succes/sterkte iedereen!

Marjenda
pi_56039127
hej allemaal ! ik ben sinds vandaag terug begonnen met het innemen van roacutane ... heb dit 2 jaar geleden al eens gedaan, maar toen ben ik gestopt na 3 maanden .. wegens het vertrek naar spanje' de dermatoloog rade me aan om een maandje te stoppen ( het is niet al te evident om ze verder te nemen waar er veel zon is natuurlijk :p maar toen ik van men reis kwam bleke ze helemaal weg te zijn ik denk waarschijnlijk door de zon en het schoon bruin velleke dat ik toen had :p dus zette ik daar maar een punt achter . & nu 2 jaar later zijn ze weer helemaal terug wel 10 keer erger ,, tjah had ze beter verdere genomen dan had ik msschien minder last nu of gwn niks

dus bij deze ben ik ze weer beginnen nemen .. wel nu 6 maande zeker! ben ik 4dage "clear" voor ik weer opreis ga ! en dan maar hopen dat ik ze nooit meer terug zie !

grtz ,
acne
pi_56107046
Ben vandaag voor een na laatste keer naar de dermatoloog geweest.
heb nog 1 keer roa voor geschreven gekregen voor 8 weken. ben ondertussen al 12 a 13 weken bezig.
vind zelf nog niet heel best. maar volgens dermatoloog zitten er nauwelijks puistjes meer. meeste is roodheid(heb even op google gezocht de benaming is volgens mij postinflammatoir erytheem, is hier niets aan te doen,). Wat volgens hem binnen de komende maanden af zou nemen. maar door die roodheid lijkt het voor mezelf nog steeds niet echt verbterd. iemand een goed middel dat ik samen met roa kan gebruiken tegen roodheid.
groet jeweetz

[ Bericht 9% gewijzigd door jeweetz17 op 17-01-2008 17:25:52 ]
pi_56112287
ik heb medicijn 6 maanden geleden gebruikt en het werkte goed maar ik had beetje last van bloedneus en ik vond dat toen een reden om te stoppen terwijl ik binnen 2 weken veelminder last had. nu heb ik het weer terug..

Nu ben ik weer begonnen en het is mijn derde dag totnu toe gaat het goed en lijkt alsof het al effect heeft
ik gebruik 20mg 2keer daags
pi_56125237
Hi Mijn naam is Mike en ik ben op zoek naar mensen die door een roaccutane kuur extra haargoei hebben gekregen.

Zelf heb ik dat wel. Het ergst op mijn gezicht. Rond de wenkbrauwen en op mijn jukbenen zit nu haar wat er voor de kuur nog niet zat. Ik ben nu 11 maanden klaar met een kuur van 9 maanden. Na acht maanden begon het haar op mijn gezicht extra te groeien.

Ik hoop dat de extra haargoei op een gegeven moment stopt. Misschien weet iemand hoe lang je nog bijwerkingen kan hebben van roaccutane ?

Vriendelijke groetjes, Mike
pi_56350223
Hey hey, kleine update 6 weken na het stoppen met de kuur. En jawel, met foto's!!!
Ik ben alleen niet zo'n held als Lady en Marjenda, vandaar dat ze zwaar gecensureerd zijn, maar dat komt vooral omdat er nogal wat bekenden van mij rondlurken en posten op dit forum, vandaar.

Ik denk dat voor jullie toch de stukjes huid het belangrijkst zijn. De foto's zijn gemaakt op dag 1 van de Roa kuur, 26 januari 2007 en de na foto's zijn van vandaag, 1 jaar en 1 dag later. Mijn kuur eindigde 11 december. Je moet even in gedachten houden dat de acné nog ernstiger was geworden na een maandje Roa. Met name op mijn borst en rug. De foto's zijn niet bewerkt, behalve het zwarte eromheen.
Nou daar gaat 'ie dan.

De linkerkant van m'n gezicht: Klik!
De rechterkant van m'n gezicht: Klik!
Mijn borst: Klik!
En mijn trots... ... mijn rug: Klik!

Je ziet op de linkerkant van m'n gezicht een vlekje op mijn kaak die er ook een jaar geleden al zat. Dat viel mij vandaag ook pas op. Het vlekje heeft de neiging om weer roder te worden na het scheren. Vandaar dat ik ook ongeschoren ben. Maar zolang kunnen dus rode vlekjes nog te zien zijn, een jaar!
De rechterkant van mijn gezicht is het beste denk ik. Mijn voorhoofd heb ik weggelaten, omdat er toch haar voor zat, maar ook die is helemaal glad.
Op mijn borst zijn de littekens overduidelijk te zien.
En mijn rug, tja, het verschil is enorm. Op de foto zijn de littekens niet heel goed te zien, maar die zien er zo ongeveer uit als op mijn borst, alleen sommige zijn 3x groter. In bepaald licht zijn ze erg duidelijk te zien. Je ziet onder mijn rechter schouderblad een wat rodere vlek. Dat is een nieuwe onderhuidse bult die er pas bij is gekomen helaas. Ik hoop dat 'ie snel weer verdwijnt. De vlekjes die je ziet verdwijnen ook met de dag.

Hopelijk kunnen jullie wat inspiratie putten uit mijn foto's. Ik was een ernstig geval en het is helemaal goed gekomen. Dus houd vol iedereen!!!
Venco Dropmakers
  maandag 28 januari 2008 @ 18:59:23 #242
105303 Chocolademousse
GialloRosso Per Sempre!
pi_56367772
quote:
Op zondag 27 januari 2008 22:13 schreef Dropmix het volgende:
Hey hey, kleine update 6 weken na het stoppen met de kuur. En jawel, met foto's!!!
Ik ben alleen niet zo'n held als Lady en Marjenda, vandaar dat ze zwaar gecensureerd zijn, maar dat komt vooral omdat er nogal wat bekenden van mij rondlurken en posten op dit forum, vandaar.

Ik denk dat voor jullie toch de stukjes huid het belangrijkst zijn. De foto's zijn gemaakt op dag 1 van de Roa kuur, 26 januari 2007 en de na foto's zijn van vandaag, 1 jaar en 1 dag later. Mijn kuur eindigde 11 december. Je moet even in gedachten houden dat de acné nog ernstiger was geworden na een maandje Roa. Met name op mijn borst en rug. De foto's zijn niet bewerkt, behalve het zwarte eromheen.
Nou daar gaat 'ie dan.

De linkerkant van m'n gezicht: Klik!
De rechterkant van m'n gezicht: Klik!
Mijn borst: Klik!
En mijn trots... ... mijn rug: Klik!

Je ziet op de linkerkant van m'n gezicht een vlekje op mijn kaak die er ook een jaar geleden al zat. Dat viel mij vandaag ook pas op. Het vlekje heeft de neiging om weer roder te worden na het scheren. Vandaar dat ik ook ongeschoren ben. Maar zolang kunnen dus rode vlekjes nog te zien zijn, een jaar!
De rechterkant van mijn gezicht is het beste denk ik. Mijn voorhoofd heb ik weggelaten, omdat er toch haar voor zat, maar ook die is helemaal glad.
Op mijn borst zijn de littekens overduidelijk te zien.
En mijn rug, tja, het verschil is enorm. Op de foto zijn de littekens niet heel goed te zien, maar die zien er zo ongeveer uit als op mijn borst, alleen sommige zijn 3x groter. In bepaald licht zijn ze erg duidelijk te zien. Je ziet onder mijn rechter schouderblad een wat rodere vlek. Dat is een nieuwe onderhuidse bult die er pas bij is gekomen helaas. Ik hoop dat 'ie snel weer verdwijnt. De vlekjes die je ziet verdwijnen ook met de dag.

Hopelijk kunnen jullie wat inspiratie putten uit mijn foto's. Ik was een ernstig geval en het is helemaal goed gekomen. Dus houd vol iedereen!!!
Goed om te zien! Heb alleen een vraagje! Heb acne voor 99% op mijn rug. Het is zeker te vergelijken met jou foto's uit januari. Mijn vraag is nu na hoeveel maanden je goed resultaat had op je rug??
Hoor het graag!
"Della Roma e Campioni D'Italia...."
pi_56368289
quote:
Op zondag 27 januari 2008 22:13 schreef Dropmix het volgende:
Hey hey, kleine update 6 weken na het stoppen met de kuur. En jawel, met foto's!!!
Ik ben alleen niet zo'n held als Lady en Marjenda, vandaar dat ze zwaar gecensureerd zijn, maar dat komt vooral omdat er nogal wat bekenden van mij rondlurken en posten op dit forum, vandaar.

Ik denk dat voor jullie toch de stukjes huid het belangrijkst zijn. De foto's zijn gemaakt op dag 1 van de Roa kuur, 26 januari 2007 en de na foto's zijn van vandaag, 1 jaar en 1 dag later. Mijn kuur eindigde 11 december. Je moet even in gedachten houden dat de acné nog ernstiger was geworden na een maandje Roa. Met name op mijn borst en rug. De foto's zijn niet bewerkt, behalve het zwarte eromheen.
Nou daar gaat 'ie dan.

De linkerkant van m'n gezicht: Klik!
De rechterkant van m'n gezicht: Klik!
Mijn borst: Klik!
En mijn trots... ... mijn rug: Klik!

Je ziet op de linkerkant van m'n gezicht een vlekje op mijn kaak die er ook een jaar geleden al zat. Dat viel mij vandaag ook pas op. Het vlekje heeft de neiging om weer roder te worden na het scheren. Vandaar dat ik ook ongeschoren ben. Maar zolang kunnen dus rode vlekjes nog te zien zijn, een jaar!
De rechterkant van mijn gezicht is het beste denk ik. Mijn voorhoofd heb ik weggelaten, omdat er toch haar voor zat, maar ook die is helemaal glad.
Op mijn borst zijn de littekens overduidelijk te zien.
En mijn rug, tja, het verschil is enorm. Op de foto zijn de littekens niet heel goed te zien, maar die zien er zo ongeveer uit als op mijn borst, alleen sommige zijn 3x groter. In bepaald licht zijn ze erg duidelijk te zien. Je ziet onder mijn rechter schouderblad een wat rodere vlek. Dat is een nieuwe onderhuidse bult die er pas bij is gekomen helaas. Ik hoop dat 'ie snel weer verdwijnt. De vlekjes die je ziet verdwijnen ook met de dag.

Hopelijk kunnen jullie wat inspiratie putten uit mijn foto's. Ik was een ernstig geval en het is helemaal goed gekomen. Dus houd vol iedereen!!!
Kolere, wat een verschil man! En jij had er echt erge last van, dat moet even flink klote zijn geweest. Naja mooi dat het zo goed aanslaat allemaal .
pi_56370906
Hallo, ik gebruik sinds 2 weken ROA 30 mg per dag. Mijn huid is iets rustiger geworden, maar nog geen grote verschillen. Mijn broer heeft het ook gebruikt en daar heeft het goed geholpen dus ik heb er wel vertrouwen in.
Ik heb gelukkig nog niet echt veel last van bijwerkingen, alleen droge lippen maar dit is bekend en dat valt nog wel mee, niet echt vervelend tot nu toe !

Ik las hier dat het gebruik van acohol niet goed zou zijn bij ROA. Ik weet hier niks van, al hoewel het me duidelijk lijkt dat er bij medicijnen sowieso niet gedronken mag worden. Mijn broer dronk ook gewoon flink veel 3 keer per week !

Hopelijk ben ik snel helemaal van de acne af? Wat is bij jullie de ervaring qua tijd en een eventuele 2e behandeling ? En gebruiken jullie er nog andere producten bij? Normaderm ofzo ?
pi_56375587
quote:
Op maandag 28 januari 2008 18:59 schreef Chocolademousse het volgende:

[..]

Goed om te zien! Heb alleen een vraagje! Heb acne voor 99% op mijn rug. Het is zeker te vergelijken met jou foto's uit januari. Mijn vraag is nu na hoeveel maanden je goed resultaat had op je rug??
Hoor het graag!
Ik moest er even voor terugzoeken, maar op 11 juni schreef ik:

Mijn probleem zit echter ook op mijn borst en rug en ook al ging het in het begin ontzettend traag en werd het zelfs erger, er zit nu toch echt verbetering in. Mijn rug kent nog 2 plekken met wat ontstekinkjes, maar de rest voelt glad aan. Het ziet er nog steeds lelijk uit met vlekken enzo, maar het voelt glad.

Dat was dus na 5 maanden. En dan gaat het vooral om hoe het voelde. Mijn dermatologen gingen ook met hun vingers bepaalde plekken af en voelen dan of er onderhuids nog wat zit. Ze zoeken ook naar zwarte puntjes. Pas als ze beide niet meer kunnen vinden zijn ze echt tevreden.
En pas wanneer de ontstekingen binnenin weg zijn, kan de huid aan de buitenkant ook gaan herstellen en z'n eigen kleur terugkrijgen. Maar als je het echt zo erg hebt als ik toen had, dan zul je zeker tevreden zijn met alle kleine verbeteringen. Geduld, maar het gaat zeker goed komen. Ik heb dan ook wel heel erg veel Roa geslikt, dat heb ik wel ergens beschreven een stukje terug, maar zoals je ziet, was het ook wel nodig.

@Tequi3: idd was het behoorlijk klote. Maar nu ben ik er hopelijk voor altijd vanaf.

@Ewout: die antwoorden kun je gemakkelijk terugvinden in vorige delen. Snap best dat je liever lui bent, maar al je vragen zijn inmiddels beantwoord.


Ik heb trouwens nog een receptje liggen van de derma voor een Roa smeersel. Die kan ik ophalen als ik zie dat er weer wat acne terugkomt. Ik heb nu dus 1 ontsteking op mijn rug en die is inmiddels wat gegroeid.
Als 'ie over een week niet kleiner is geworden haal ik dat smeerseltje op.
Venco Dropmakers
pi_56445341
't Is nu bijna carnaval, en toevallig vroeg iemand naar de foto's van vorig jaar... jullie snappen wel hoe ik er vorig jaar uitzag, en dat kind kende me toen nog niet, dus heb ook geen zin om te laten zien hoe ik er toen uit zag... hoe doen jullie dat met nieuwe contacten die dus eigenlijk niets wisten van je bad-looks, bijv. als ze foto's willen of gewoon vragen waarom je minder drinkt of zo, want ze zien waarschijnlijk niet waarom die roa nodig is...
pi_56449071
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 22:33 schreef lennart12 het volgende:
't Is nu bijna carnaval, en toevallig vroeg iemand naar de foto's van vorig jaar... jullie snappen wel hoe ik er vorig jaar uitzag, en dat kind kende me toen nog niet, dus heb ook geen zin om te laten zien hoe ik er toen uit zag... hoe doen jullie dat met nieuwe contacten die dus eigenlijk niets wisten van je bad-looks, bijv. als ze foto's willen of gewoon vragen waarom je minder drinkt of zo, want ze zien waarschijnlijk niet waarom die roa nodig is...
A. Die foto's heb ik zogenaamd niet.
B. Alleen foto's die slecht belicht zijn of van een 'goede kant' laat ik zien.
C. Photoshop.

Venco Dropmakers
pi_56467025
Ik heb zelf ook ooit Roaccutane gebruikt en vond het echt een uitkomst! Was wel heftig, maar is nu 7 jaar geleden dat ik het gebruikte en heb nooit meer last van m'n huid gehad (was 26 dat de acne bij mij in alle hevigheid opkwam). Heb nu praktisch nooit meer een pukkeltje of wat dan ook
pi_56470140
quote:
Op vrijdag 1 februari 2008 21:08 schreef Minnie_ het volgende:
Ik heb zelf ook ooit Roaccutane gebruikt en vond het echt een uitkomst! Was wel heftig, maar is nu 7 jaar geleden dat ik het gebruikte en heb nooit meer last van m'n huid gehad (was 26 dat de acne bij mij in alle hevigheid opkwam). Heb nu praktisch nooit meer een pukkeltje of wat dan ook
Kvind het grappig dat als ik op de begin van de avond een puistje merk, dat ik 'm een aantal uren later al niet meer kan vinden na maanden roaccutane werkt dat spul dus ook weer best snel.
pi_56476910
weet iemand ook of je ook roa voorgeschreven kunt krijgen bij de huisarts. ben nou al tijdje aan de roa.
en de Dermatoloog vond het wel goed. maar ik wou graag nog even door aangezien er af en toe nog wel een puistje bijkomt en de huid is nog erg rood is. wat volgens hem langzaam wegtrekt.
Maar hij stemde toch mee in om nog 2 maanden door te gaan. Alleen nou bleek dat recept maar voor 1 maand was. heb alleen geen zin om weer helemaal naar de dermatoloog te gaan.
dus hoop dat ik ook een recept kan krijgen via de huisarts.
  dinsdag 5 februari 2008 @ 23:48:03 #251
205338 tessa-nicolai
www.tessa-nicolai.nl
pi_56552477
Hallo.
Ik ben sinds vorige week maandag begonnen met mn ROA kuur voor 4 maanden. Ik heb al 10 jaar last van puistjes en wordt er helemaal GEK van. het is niet heel erg ernstig maar wel erg genoeg voor mij. Maar wat ik nu vreemd vind is dat ik van mijn huisarts geen bloed hoef te laten prikken. Moest iedereen dat hier wel doen????

Ohja en ik heb nog bijna helemaal geen last van bijwerkingen, alleen een heeel klein beetje een droge hoofdhuid.
  zondag 10 februari 2008 @ 15:28:27 #252
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_56645081
Hi Allemaal,

Alweer zo'n 2 maanden geleden ben ik gestopt met de roa. Met mijn wangen gaat het nog steeds goed. Mijn huid voelt lekker zacht en glad aan. Ben nog steeds erg blij met het resultaat. De rode vlekjes beginnen ook al wat te vervagen. Zie fotootjes op m'n site!

Mijn lippen zijn nog ietsies droger als voor de roa, maar het gaat de goede kant op.

De exceemplek op mijn hand is ook zo goed als weg kan nog zien waar het gezeten heeft want mijn huid voelt en ziet er daar iets anders uit. Dus ik smeer zo af en toe het hormoonzalfje erop.

Van de spier- en rugpijn heb ik helemaal geen last meer van.

Ik merk nu dat mijn huid zich weer sneller herstelt. Tijdens de roa duurde het erg lang voordat een wondje dicht was, maar nu gaat dat gelukkig weer wat sneller.

Groetjes en succes allemaal!

Marjenda
  zondag 10 februari 2008 @ 15:32:47 #253
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_56645149
quote:
Op zondag 27 januari 2008 22:13 schreef Dropmix het volgende:
Hey hey, kleine update 6 weken na het stoppen met de kuur. En jawel, met foto's!!!
Ik ben alleen niet zo'n held als Lady en Marjenda, vandaar dat ze zwaar gecensureerd zijn, maar dat komt vooral omdat er nogal wat bekenden van mij rondlurken en posten op dit forum, vandaar.

Ik denk dat voor jullie toch de stukjes huid het belangrijkst zijn. De foto's zijn gemaakt op dag 1 van de Roa kuur, 26 januari 2007 en de na foto's zijn van vandaag, 1 jaar en 1 dag later. Mijn kuur eindigde 11 december. Je moet even in gedachten houden dat de acné nog ernstiger was geworden na een maandje Roa. Met name op mijn borst en rug. De foto's zijn niet bewerkt, behalve het zwarte eromheen.
Nou daar gaat 'ie dan.

De linkerkant van m'n gezicht: Klik!
De rechterkant van m'n gezicht: Klik!
Mijn borst: Klik!
En mijn trots... ... mijn rug: Klik!
Hi,

Wat een goed resultaat zeg! GEFELICITEERD! :-) Jij hebt die zooi dus ook niet voor niks genomen.
Ik ben nu zo'n 2 maanden gestopt, ben ook helemaal blij met het resultaat!

Enne .... ik was geen held hoor, ik post alleen fotootjes van mijn wangen :-)

Groetjes,

Marjenda
  woensdag 13 februari 2008 @ 17:11:51 #254
184041 oorsnot
I wanna play a game
pi_56707167
even een kickje,
ik ben vandaag naar de huisarts geweest en ik heb gevraagd naar roa. Dit wou hij mij nog niet geven omdat ik nog ''in een vroeg stadium'' zit. Het enige wat ik heb gehad is benzylperioxide 5% en 10%. Dit maakte mijn pukkels (vuurrode grote bulten onderhuids) op mijn wangen en kaaklijk een ongveer 25% oppervlakkiger na een week of 5. Ik had geen cleane huid verwacht natuurlijk maar vond het al een redelijk resultaat.
Nu heeft hij mij differin gel 1 mg/g voorgeschreven.

mijn vraag is nu; hebben mensen een beetje positieve verhalen gehoord/meegemaakt over die gel? Ik verwacht geen gladde baby-skin maar gewoon een vooral ''rustig ogende'' huid.
alvast bedankt! ik laat nog meer van me horen
Wit-Rood-Wit zit in ons bloed,
We zijn de beste en zo gooooooooed,
Ik spring me hele leven laaaaaaaaang,
Voor Aaaaaaajax Aaaaaaamsterdam,
pi_56707193
Ik heb ook eerst een gel of creme gehad. Wat een goor spul!! Mijn hele huid ging er echt stuk van. Echt vreselijk. En branden. Na een week terug naar de dokter en toen kreeg ik wel Roa
  woensdag 13 februari 2008 @ 17:30:56 #256
184041 oorsnot
I wanna play a game
pi_56707529
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 17:13 schreef heaven7 het volgende:
Ik heb ook eerst een gel of creme gehad. Wat een goor spul!! Mijn hele huid ging er echt stuk van. Echt vreselijk. En branden. Na een week terug naar de dokter en toen kreeg ik wel Roa
wat een positivisme!
nja, ik ga vanavond het voor het eerst maar gebruiken en kijken of het resultaat heeft. Heb al een goede dagcreme gekocht voor de droge huid dus ik zal morgen wel ff vertellen hoe mijn huid erop heeft gereageerd
Wit-Rood-Wit zit in ons bloed,
We zijn de beste en zo gooooooooed,
Ik spring me hele leven laaaaaaaaang,
Voor Aaaaaaajax Aaaaaaamsterdam,
  donderdag 14 februari 2008 @ 07:56:07 #257
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_56720112
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 17:30 schreef oorsnot het volgende:

[..]

wat een positivisme!
nja, ik ga vanavond het voor het eerst maar gebruiken en kijken of het resultaat heeft. Heb al een goede dagcreme gekocht voor de droge huid dus ik zal morgen wel ff vertellen hoe mijn huid erop heeft gereageerd
....... ik vond het ook vies spul! Heb het ook een tijdje gebruikt, mijn huid begon ook te branden en een soort te vervellen. En je moet erg uitkijken dat het niet op beddengoed kleding handdoeken etc komt want het gaat helemaal verkleuren.

Na een tijdje werd het branden en vervellen wel minder en hielp het wel een beetje tegen de pukkels, Ik gebruikte het in samenwerking met Eryderm (oid).

Hoop dat het bij jou wel goed zal gaan helpen!

[ Bericht 56% gewijzigd door Marjenda op 14-02-2008 08:03:47 ]
  donderdag 14 februari 2008 @ 16:05:06 #258
184041 oorsnot
I wanna play a game
pi_56729350
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 07:56 schreef Marjenda het volgende:

[..]

....... ik vond het ook vies spul! Heb het ook een tijdje gebruikt, mijn huid begon ook te branden en een soort te vervellen. En je moet erg uitkijken dat het niet op beddengoed kleding handdoeken etc komt want het gaat helemaal verkleuren.

Na een tijdje werd het branden en vervellen wel minder en hielp het wel een beetje tegen de pukkels, Ik gebruikte het in samenwerking met Eryderm (oid).

Hoop dat het bij jou wel goed zal gaan helpen!
hmm, heb vanochtend eens ff goed bekeken en me huid voelde eigelijk helemaal niet droog of iets dergelijks. het was juist minder droog dan toen ik benzylperioxde 5/10 % gebruikte Dagcreme was ook niet nodig vond ik. Ook geen branderig gevoel gehad dus viel wel mee. Misschien hadden jullie een sterkere concentratie ? zal nog ff zeggen wat er op mijn tubbetje staat:

Differin Gel 1 mg/g
adapalence
Gel
voor cutaan gebruik 1 mg/g 60 g

Hopen dat het in ieder geval weer een stukkie beter word me huid!
Wit-Rood-Wit zit in ons bloed,
We zijn de beste en zo gooooooooed,
Ik spring me hele leven laaaaaaaaang,
Voor Aaaaaaajax Aaaaaaamsterdam,
  donderdag 14 februari 2008 @ 16:09:23 #259
184041 oorsnot
I wanna play a game
pi_56729429
Marjenda, heb even op je site gekeken en wat een prachtig resultaat!
wat een prachtig resultaat! Ik ben echt heel blij voor je want het ziet er echt prachtig uit! Hopelijk dat die krengen niet meer terugkomen!
Wit-Rood-Wit zit in ons bloed,
We zijn de beste en zo gooooooooed,
Ik spring me hele leven laaaaaaaaang,
Voor Aaaaaaajax Aaaaaaamsterdam,
pi_56814148
heb nog pillen voor 3 dagen. Daarna is het afgelopen.
heb laatste paar weken wel goed gemerkt dat ik heel moe was en weinig zin had om leuke dingen te doen.
Hoop dat dat nu weer terug gaat komen. Heb nu een hele gladde huid en alle ontstekingen zijn weg. Helaas nog wel last van die vervelende vlekjes en mijn kin is nog helemaal rood. Maar dat heeft nu niets meer met acne te maken. volgens de dermatoloog zou dat in de verloop van de weken/maanden vervagen.
Nou heb ik nog even vraagje. Dus ik zou graag een goede wascreme willen kopen en eventueel een nachtcreme. Overdag heb ik al een dagcreme op van dokter van der hoog. deze verbergt voornamelijk de schrale plekken op mijn huid. Iemand aanbevelingen. heb al wel eens sudoceme geprobeerd maar dat is echt geen optie is veel te vet voor me huid.

groet jeweetz
pi_56814362
Is antibiotica hetzelfde als Roa? Of niet? Net huisarts gebeld en die kwam aan met Antibiotica, maar zometeen een gesprek, anders kaart ik Roa even aan..
pi_56819588
quote:
Op maandag 18 februari 2008 14:15 schreef tequi3 het volgende:
Is antibiotica hetzelfde als Roa? Of niet? Net huisarts gebeld en die kwam aan met Antibiotica, maar zometeen een gesprek, anders kaart ik Roa even aan..
Nee, als ik me niet vergis is iets als anti-biotica wel een onderdeel van Roa. Roa is meer een soort vitamine-A.
  maandag 18 februari 2008 @ 19:02:08 #263
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_56820054
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 16:09 schreef oorsnot het volgende:
Marjenda, heb even op je site gekeken en wat een prachtig resultaat!
wat een prachtig resultaat! Ik ben echt heel blij voor je want het ziet er echt prachtig uit! Hopelijk dat die krengen niet meer terugkomen!
DANKJEWEL !! Ben ook heel erg blij met het resultaat !!
  zaterdag 23 februari 2008 @ 20:25:58 #264
184041 oorsnot
I wanna play a game
pi_56932559
even maar weer een updatetje van mij en differine gel,
bij deze gel zie ik totaal geen veranderingen, maar zodra ik eerst een laag van die gel op doe en dan nog een laag benzylperioxide dan zijn de rode diepe pukkels al weer een niveautje hoger gekomen. 1 probleempje, me moeder wil niet meer benzylperioxide meer hebben omdat het teveel heeft gebleekt.
Denk dat ik maar gewoon stiekem die shit erbij doe want ik merk gewoon dat het beter helpt
Wit-Rood-Wit zit in ons bloed,
We zijn de beste en zo gooooooooed,
Ik spring me hele leven laaaaaaaaang,
Voor Aaaaaaajax Aaaaaaamsterdam,
pi_57003081
quote:
Op zondag 10 februari 2008 15:32 schreef Marjenda het volgende:

[..]

Hi,

Wat een goed resultaat zeg! GEFELICITEERD! :-) Jij hebt die zooi dus ook niet voor niks genomen.
Ik ben nu zo'n 2 maanden gestopt, ben ook helemaal blij met het resultaat!

Enne .... ik was geen held hoor, ik post alleen fotootjes van mijn wangen :-)

Groetjes,

Marjenda
Beetje laat, maar nog heel hartelijk bedankt.

Ik heb ook de laatste foto's van je site bekeken en ook jij hebt geweldig resultaat bereikt. Er is eigenlijk niets meer te zien en ook geen opvallende littekentjes.

Het gaat hier ook nog steeds goed. Had op m'n rug nog 3 ontstekingen, maar die zijn alle 3 bijna weer weg. Nog zo'n voordeel van Roa, dat nieuwe puistjes of ontstekingen veel en veel sneller weer verdwijnen.

Mijn gezicht is nu echt mooi egaal wat betreft kleur. Littekentjes zijn er wel, maar niet storend.
Ik ben best wel trots op m'n nieuw verkregen zelfvertrouwen. Het is iets wat ik iedereen die mijn problemen heeft / had gun. Ik ben gewoon ontzettend veranderd eigenlijk. Vroeger schuw, verlegen en zelfs soms walgend van mezelf en nu supersociaal en zelfverzekerd.

Toevallig nog iets grappigs meegemaakt vanmiddag. Een cassière bij de AH zat praktisch over m'n boodschappen te kwijlen. Ze was méér dan klantvriendelijk en 2 minuten later probeerde een (niet onaantrekkelijke) werver d'r verkooppraatje uit, maar ze kon niet uit d'r woorden komen (zei ze zelf letterlijk hahaha) en liep rood aan. Of ze nu gewoon onervaren was of ze kon zich "plotseling" niet meer concentreren, hoe dan ook, ik heb er erg om moeten lachen.
Het zijn van die dingetjes die misschien vrij onbetekenend zijn, of waar iemand niet zo gauw iets achter zou zoeken, maar het doet je toch goed. Ik heb nog jáááren van dat soort ervaringen in te halen, ik kan d'r ook niks aan doen. Of wel.... ROA!!
Venco Dropmakers
  dinsdag 4 maart 2008 @ 11:35:51 #266
105303 Chocolademousse
GialloRosso Per Sempre!
pi_57146238
Even een vraagje hoe het nu zit met haaruitval en roaccutane. Is er wel of niet een verband tussen de medicijnen en haaruitval? De website van Roche zegt dat het uitgevallen haar weer aangroeit na beeindiging van de kuur. Is dit zo? Heeft er iemand ervaring hiermee?

Slik nu ongeveer 3,5 maand en ik heb een super droge hoofdhuid wat natuurlijk niet goed is voor mn haar.
"Della Roma e Campioni D'Italia...."
  dinsdag 4 maart 2008 @ 17:00:24 #267
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_57152750
Tis maar wat je er voor over moet hebben he.. tis het een of het ander..
Ik heb zelf van mn haar niet zoveel last gehad, maar het zal heus weer terug aangroeien.
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_57164493
Ik heb m'n eerste roa kuur afgerond in juli. Eerdaags naar Milaan, en nu zit ik toch weer onder.
Helemaal vervelend dat ik nog zo wit ben, in de zomer valt het niet zo op.
Borst, rug, armen.. en ook wat korstjes op gezicht... schijtirritant.
En nu ik weet dat het nog zo erg kan zijn wil ik echt sowieso een tweede kuur. Dus "hopen" dat wanneer ik bij de derma kom het ook zo heftig is.
pi_57183797
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 00:48 schreef BarryK het volgende:
Ik heb m'n eerste roa kuur afgerond in juli. Eerdaags naar Milaan, en nu zit ik toch weer onder.
Helemaal vervelend dat ik nog zo wit ben, in de zomer valt het niet zo op.
Borst, rug, armen.. en ook wat korstjes op gezicht... schijtirritant.
En nu ik weet dat het nog zo erg kan zijn wil ik echt sowieso een tweede kuur. Dus "hopen" dat wanneer ik bij de derma kom het ook zo heftig is.
Ik ben vorige week gestopt, en ik voel langzaam overal weer een bultje opduiken... heel irritant. Hoelang zat er bij jullie tussen 1e en 2e kuur? Kan ik gewoon na 1-2 weken weer opnieuw beginnen?
pi_57187109
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 21:47 schreef lennart12 het volgende:

[..]

Ik ben vorige week gestopt, en ik voel langzaam overal weer een bultje opduiken... heel irritant. Hoelang zat er bij jullie tussen 1e en 2e kuur? Kan ik gewoon na 1-2 weken weer opnieuw beginnen?
Ik wil er weer aan beginnen, dat betekent juli gestopt... maart/april beginnen.
M'n derma stelde voor om rond deze tijd weer eens te gaan kijken.

Het is trouwens zo goed als onmogelijk dat je nu puistjes krijgt omdat je met de roa gestopt bent aangezien dat nog flink lang in je lichaam blijft zitten.
pi_57206310
Hoi allemaal

Ik wil even de mensen die hier bezig zijn met een kuur nog succes toe wensen!

Ik ben inmiddels bijna een jaar geleden gestopt. Was een erg zware kuur bij mij. Spierpijn, de typische uitdroging en een depressief gevoel... Ik ben ook wat eerder gestopt met de kuur omwille van die depressiviteit.

Nu, zo goed als een jaar later dus, gaat het wel prima met mijn huid! Wou dit toch even komen vertellen om jullie wat moed in te spreken. De kuur zelf is niet leuk, maar het resultaat mag er zijn!

Ik heb soms nog wel eens een puistje, maar die is meteen weer weg en laat geen rood vlekje achter.
  zondag 9 maart 2008 @ 16:29:25 #272
208466 southboy
Haha hoi!
pi_57264957
Hoihoi allemaal!

Ik ben nu net 2 dagen bezig met die roaccutanekuur! Natuurlijk merk je dan nog niet echt verschil lijkt mij. BIj mij is het niet echt supererg of zo. Ik hoop heel ergd at het neit erger word. Ik heb het trouwens wel super erg gehad!

Ik ben vorig jaar januari begonnen met een tetracycline kuur en dat hielp erg goed! Maar toen was ik een paar maandjes gestopt en ja hoor, alles kwam daarna weer in volle glorie langzaam aan terug! Toen ben ik met een 2e tetracycline kuur begonnen! Die sloeg zeer goed aan want ik had in die tijd helemaal geen last meer van puistjes enzo maar toen was ik weer gestopt en toen kwam alles weer potjandorie terug!
  zondag 9 maart 2008 @ 16:35:33 #273
208466 southboy
Haha hoi!
pi_57265058
Hoihoi allemaal! Ik ben een jongen van 17 jaar en dit is mijn kleine verhaaltje:

Ik ben nu net 2 dagen bezig met die roaccutanekuur! Natuurlijk merk je dan nog niet echt verschil lijkt mij. BIj mij is het niet echt supererg of zo. Ik hoop heel ergd at het neit erger word. Ik heb het trouwens wel super erg gehad!

Ik ben vorig jaar januari begonnen met een tetracycline kuur en dat hielp erg goed! Maar toen was ik een paar maandjes gestopt en ja hoor, alles kwam daarna weer in volle glorie langzaam aan terug! Toen ben ik met een 2e tetracycline kuur begonnen! Die sloeg zeer goed aan want ik had in die tijd helemaal geen last meer van puistjes enzo maar toen was ik weer gestopt en toen kwam alles weer potjandorie terug!

Toen ben ik weer naar de huisarts gegaan en die heeft hij mij een roaccutane kuur voorgesteld. Ik had er wel wat al over gelezen en ik zei eigenlijk meteen ja met een brede glimlach. Ik hoop dus eigenlijk niet dat de bijwerkingen supererg zullen zijn.


Nu heb ik een vraag:
Ik ga over 5 maandjes op vakantie, en de dokter wil me een kuur van 8 maanden geven. Nu vroeg ik me af, kan ik een tussenstop maken in de tijd dat ik op vakantie ga of heeft dat eigenlijk geen nut? het gaat me erom dat ik in de zon kan liggen enzo haha.

Ik gebruik trouwens om eerlijk te zijn een beetje camouflage make-up om die vlekjes en puisjtes enzo een beetje te verbergen. Maar ik durf eigenlijk niet echt zonder omdat mijn gezicht er dan niet heel mooi uitziet. Maar volgens mij heeft het eigenlijk niet zo erg slecht effect voor me gezicht, behalve dan dat ik er 2 puistjes of zo van kan krijgen per dag.

Heeft iemand nog verder tips of zo? Alvast bedankt!
pi_57265583
Ik kom mij eigen hier ook weer melden

Na 1,5 jaar ance vrij te zijn door een roa kuur van 8 maanden 30 mg.

Komt het nu weer langzaam terug niet zo erg als voor mijn kuur maar toch weer puisten

Dus 25 maart weer terug naar de dermatoloog weer een kuur dan maar heb het ervoor over het resultaat was super dus vandaar dat ik toch maar doorzet en niet weer ga denken van ach komt vanzelf wel goed.

Maar again:
- Droge lippen
- Bloedneuzen
- Moeheid
- Weinig drinken al kan ik daar wel mee leven
- Wat ik kutste vind is dat winter alweer bijna voorbij is en met roa verbrand je zo tering snel dat gewoon kut is in de zomer.
- Plus dit jaar dank zij eigen risco 150 euro dokken voor de roa
  zondag 9 maart 2008 @ 17:04:57 #275
143462 Battlefan
Pardon? PARDON?!
pi_57265602
Als je stopt met een kuur blijft het alsnog een tijd in je lichaam zitten, even stoppen als je op vakantie gaat heeft geen zin dus
Here you leave today and enter the world of yesterday, tomorrow and fantasy
- Walt Disney
pi_57265699
quote:
Op zondag 9 maart 2008 17:04 schreef Battlefan het volgende:
Als je stopt met een kuur blijft het alsnog een tijd in je lichaam zitten, even stoppen als je op vakantie gaat heeft geen zin dus
True roa blijft na je kuur nog minsten 2 maanden in je lichaam

Ik was met mijn vorige kuur in juni klaar augustus ging ik op vakantie. Ik verbranden super snel (roa)
alchol kwam echt te hard aan kreeg pijn aan mijn lever.

Dus id even stoppen werkt niet
  zondag 9 maart 2008 @ 18:17:34 #277
208466 southboy
Haha hoi!
pi_57266896
ok dan moet ik maar even doorgaan in die vakantie!

Dank jullie wel! Ik ga jullie verder op de hoogte houden Ben nu dus 2 dagen bezig, is het dan normaal dat je dan al een droge huid begint te krijgen?
pi_57267353
quote:
Op zondag 9 maart 2008 18:17 schreef southboy het volgende:
ok dan moet ik maar even doorgaan in die vakantie!

Dank jullie wel! Ik ga jullie verder op de hoogte houden Ben nu dus 2 dagen bezig, is het dan normaal dat je dan al een droge huid begint te krijgen?
Jep je huid droogt verschrikkelijk uit van de roa ook je LIPPEN zorg echt dat je vanaf dag 1 gaat smeren en niet met labello ofzo maar echt betere spullen ook niet denken van val nu nog mee want je lippen gaan echt kapot:

Voor je lippen
- Auphora (merk uit amerika)
- Blistex of zoits
- Zelf heb ik altijd pural gebruikt vette troep ma werkte wel

Voor je huid:
(Te halen Bij apotheek)
CETAPHIL lotion zorgt voor een snelle en duurzame hydratatie van de bovenste lagen van de opperhuid. Tegelijkertijd vermindert het natuurlijk vochtverlies van de huid. CETAPHIL lotion is hypo-allergeen, niet comedogeen en bevat geen parfum

Of ook goede ervaringen mee (te Halen bij drogist)

Sebamed Clear Face Verzorgende Gel

- Bevat geen olie of emulgatoren

- Actieve natuurlijke vochtinbrengende bestanddelen

- Verlicht de geirriteerde huid
  zondag 9 maart 2008 @ 20:09:35 #279
208466 southboy
Haha hoi!
pi_57269218
ja mijn lippen heb ik gelijk vanaf dag 0 ingesmeerd dus dat komt wel goed, maar ik hoop heel erg dat ik geen puistenaanval op het begin krijg hahaha
  maandag 10 maart 2008 @ 09:45:30 #280
105303 Chocolademousse
GialloRosso Per Sempre!
pi_57278964
Kan iemand me vertellen hoe dat precies zit met ROA en zomer/zon? Je huid is super dun dus je gaat snel verbranden, dat snap ik wel. Maar ik hoor van mensen dat je helemaal niet in de zon mag, en anderen zeggen weer dat je gewoon goed moet insmeren. Ik bedoel als je weet dat je snel gaat verbranden dan koop je toch een goede zonnebrandolie met een hoge factor waardoor je niet verbrand? Wordt de kuur nog beinvloedt (positief/negatief) door de zon? Kun je ook nog gewoon bruin worden met de ROA kuur, i.s.m. goede zonnebrand? Hoor het graag..!
"Della Roma e Campioni D'Italia...."
  maandag 10 maart 2008 @ 17:41:44 #281
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_57287453
Ik was redelijk verbrand maar dat trok snel weg na een paar dagen.. gewoon goed insmeren
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_57287576
Ja dat snap ik ook niet helemaal :| Want volgens mij moet je je gewoon heel goed insmeren met minstens factor 15 en inderdaad, omdat je huid heel dun is kan je sneller verbranden. Goed insmeren dus! En probeer de zon eigenlijk tussen 11 en 3 te vermijden! Maar verder; insmeren, insmeren en nog eens insmeren!
pi_57293792
wat ik me trouwens afvraag: stel je smeert je gezicht in met zonnebrand, dan krijg je toch weer puistjes, mee-eters enzo? (ook al lig je daarna in de zon)
  maandag 10 maart 2008 @ 23:23:23 #284
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_57295490
Dat zal wel meevallen, maar je kunt het beste een wat betere zonnebrandcreme gebruiken die je porieen niet verstopt om daar zekerder van te zijn. Ik zou idd niet de standaard zonnebrandcreme die je voor je hele lichaam gebruikt op je gezicht smeren.

Die van lab series schijnt wel goed en redelijk betaalbaar te zijn.
  dinsdag 11 maart 2008 @ 00:27:35 #285
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_57297047
veel in de zoute zee zwemmen desinfecteerd ook
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  dinsdag 11 maart 2008 @ 11:03:24 #286
190250 Miss-Klauwtje
Hoi, Claudia is de naam...
pi_57302335
Hallo,

Ik kwam bij toeval dit topic tegen en ik moest gewoon ff reageren
Ik ben nu 38, mijn acne begon toen ik ongeveer 21 was. Na 10 jaar kreeg ik na eerst allerlei middeltjes voorgeschreven te hebben gehad (maar niet hielpen) roaccuntane voorgeschreven.
Ik heb toen een kuur gehad van 8 maanden, de eerste maanden werd het idd iets erger maar daarna begon ik toch resultaat te zien.
Ook ik had veel last van bijwerkingen zoals droge lippen en een dunne huid, maar ook had ik heel veel last van mijn neus, die was vaak helemaal stuk van binnen, grote korsten als gevolg.

Nu 6 jaar later heb ik heel soms nog 1 of 2 kleine pukkeltjes maar het is bij mij nooit echt meer teruggekomen. Roaccuntane is voor mij echt een wondermiddel geweest en heeft mijn leven heel erg positief veranderd.
  dinsdag 11 maart 2008 @ 16:33:49 #287
184041 oorsnot
I wanna play a game
pi_57308464
ik ga volgende week toch maar weer naar de huisarts toe, voor maar weer een ander middeltje.
Ik zit er aan te denken om te gaan vragen voor Roa, maar wat mij toch echt heel erg dwarsboomt is toch dat je waarschijnlijk een kuur van 8 maanden krijgt en ik over 5 maanden naar spanje ga. Daar op vakantie lig ik nonstop op het strand dus ik ben er nog niet over uit. . .
Wit-Rood-Wit zit in ons bloed,
We zijn de beste en zo gooooooooed,
Ik spring me hele leven laaaaaaaaang,
Voor Aaaaaaajax Aaaaaaamsterdam,
  dinsdag 11 maart 2008 @ 16:36:51 #288
184041 oorsnot
I wanna play a game
pi_57308518
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 00:27 schreef MaddoxX het volgende:
veel in de zoute zee zwemmen desinfecteerd ook
dit klopt zeker weten, ik weet niet wat voor middeltje er in het water zit maar ik zag al na 1 dag een gigantisch groot verschil
Wit-Rood-Wit zit in ons bloed,
We zijn de beste en zo gooooooooed,
Ik spring me hele leven laaaaaaaaang,
Voor Aaaaaaajax Aaaaaaamsterdam,
  dinsdag 11 maart 2008 @ 17:26:49 #289
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_57309486
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 16:36 schreef oorsnot het volgende:

[..]

dit klopt zeker weten, ik weet niet wat voor middeltje er in het water zit maar ik zag al na 1 dag een gigantisch groot verschil
Zout he

Hoelang ben je dan in Spanje?

Ik ben 3 weken verbleven in Frankrijk vol in de zon elke dag weer. (2/3 weken lang)
En tjeh ik ben in het begin van de vakantie "redelijk verbrand geweest" maar niet dat je echt helemaal rood bent.. want dat was na een paar dagen alweer weg! Heb gewoon de medicijnen elke dag genomen toendestijds.
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_57310267
welke dosering had je toen??
  dinsdag 11 maart 2008 @ 18:25:03 #291
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_57310639
40mg
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_57310768
ok die heb ik ook hehe, heb je een getinte huid waardoor je sowieso minder snel verbrand of niet?
  dinsdag 11 maart 2008 @ 18:38:08 #293
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_57310929
Je kan ook mijn fobo checken antwoord daarop: nee
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  dinsdag 11 maart 2008 @ 18:51:54 #294
105303 Chocolademousse
GialloRosso Per Sempre!
pi_57311246
Wie kan er concreet antwoord geven op volgende vragen/veronderstellingen?

- Wel of niet in de zon met ROA?
- Verbranding gaat sneller door de dunne huid maar dit is met zonnebrand goed te regelen?
- Je verkleurt (bruint) nog steeds zoals voorheen?
"Della Roma e Campioni D'Italia...."
  dinsdag 11 maart 2008 @ 19:05:06 #295
184041 oorsnot
I wanna play a game
pi_57311531
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 17:26 schreef MaddoxX het volgende:

[..]

Zout he

Hoelang ben je dan in Spanje?

Ik ben 3 weken verbleven in Frankrijk vol in de zon elke dag weer. (2/3 weken lang)
En tjeh ik ben in het begin van de vakantie "redelijk verbrand geweest" maar niet dat je echt helemaal rood bent.. want dat was na een paar dagen alweer weg! Heb gewoon de medicijnen elke dag genomen toendestijds.
4 weken..ongeveer
Wit-Rood-Wit zit in ons bloed,
We zijn de beste en zo gooooooooed,
Ik spring me hele leven laaaaaaaaang,
Voor Aaaaaaajax Aaaaaaamsterdam,
  dinsdag 11 maart 2008 @ 19:05:54 #296
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_57311548
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 18:51 schreef Chocolademousse het volgende:
Wie kan er concreet antwoord geven op volgende vragen/veronderstellingen?

- Wel of niet in de zon met ROA?
- Verbranding gaat sneller door de dunne huid maar dit is met zonnebrand goed te regelen?
- Je verkleurt (bruint) nog steeds zoals voorheen?
- Ja ik wel, waarom niet? Is je eigen keuze gewoon...
- Beetje
- Ja, eerst wel rood (daarna pas bruin... bij mij dan)
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 19:05 schreef oorsnot het volgende:

[..]

4 weken..ongeveer
Vraag het na bij je derma en vraag hun wat zij voorstellen.. ik kan natuurlijk wel zeggen gewoon doen, maarjeh als dat verkeerd uitpakt :/ bij mij ist gewoon goed gegaan en volgens mij heeft de zon ook flink geholpen
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  maandag 17 maart 2008 @ 12:10:45 #297
105303 Chocolademousse
GialloRosso Per Sempre!
pi_57429488
Is Sudocreme goed te combineren met ROA?! Werkt Sudocreme inderdaad zo goed tegen rode vlekjes en littekens? Heeft het spul nog invloed op de ROA kuur?
"Della Roma e Campioni D'Italia...."
pi_57452200
Heeft er iemand ervaringen met studeren wanneer je Roa pakt ? Ik heb namelijk het gevoel dat ik mij minder kan concentreren,vlugger moe wordt, niet zo 'fris' in mijn hoofd ben, vlugger geen energie meer heb om verder te doen...
pi_57603726
Volgens komen nu al mijn puistjes eruit!! Echt zwaar irritant, kan dit door die sudocrem komen?
pi_57604124
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 17:48 schreef southboy het volgende:
Volgens komen nu al mijn puistjes eruit!! Echt zwaar irritant, kan dit door die sudocrem komen?
Jeps kan had ik ook last van gebruik het nu ook niet meer. (voor drogen huid gebruik ik sebamed verzorgende gel) maar nadeel is sudocreme werkt weer echt goed tegen rode vlekjes maar je moet echt oppassen ik krijg er puisten van.

Nauw mensen vandaag na dermatoloog geweest en naast mij ligt weer 30 mg roa voor vandaag daar gaan we weer.

Mijn 2de kuur alweer het was toch deels weer terug gekomen gelukkig niet meer zo erg als voor mijn eerste kuur maar ben het gewoon zo zat vandaar een 2de kuur. De derma deed niet echt moeilijk maar probeerde mij eerst nog om te lullen door met zalfjes te proberen tuurlijk net of ik nog nooit benzolperioxide heb gebruikt kut spul Dus to the point gebleven dat ik roa wou

Maar goed morgen gaan we starten met de roa. Ik heb nu 30 mg
10 mg van alpharma en 20 mg van actavis ofzo 2 verschillende merken maar roa is roa.

Ik ben van plan om naast roa ook nog ijzer tabletten en vitamine b te slikken omdat ik vorige keer zo moe van de roa werdt bekende bijwerking

Zal morgen ook maar meteen spul voor mijn lippen gaan kopen hahaha daar gaan we weer
pi_57604240
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 13:34 schreef bigblind het volgende:
Heeft er iemand ervaringen met studeren wanneer je Roa pakt ? Ik heb namelijk het gevoel dat ik mij minder kan concentreren,vlugger moe wordt, niet zo 'fris' in mijn hoofd ben, vlugger geen energie meer heb om verder te doen...
Also true teminste ik werdt er vermoeid van uiteindelijk werdt dit wel minder. Ik merkte echt dat ik na mijn kuur weer meer energie had.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')