Spelbesturing | zondag 18 maart 2007 @ 16:52 |
Wat vind jij echt lekker van de chinees? ik de soep ![]() | |
DemonRage | zondag 18 maart 2007 @ 16:53 |
Tsia Sieuw ![]() | |
juon_jacket1 | zondag 18 maart 2007 @ 16:53 |
Chinese Tomaten Soep.... ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Spelbesturing | zondag 18 maart 2007 @ 16:54 |
die kip in zo'n zwart sausje/vloeistofje is ook lekker ![]() | |
Dandelion | zondag 18 maart 2007 @ 16:55 |
zijn ballen. Met gembersaus | |
Sneeuwvlok | zondag 18 maart 2007 @ 16:55 |
zo'n gerecht met van die zoetzure saus! | |
El_Rolando | zondag 18 maart 2007 @ 17:04 |
Foe Yong Hai | |
Casparovvv | zondag 18 maart 2007 @ 17:07 |
Tjap Tjoi Babi Pangang Pang Sit Vaste prik, als ik langs de Chinees ga ![]() | |
mcDavid | zondag 18 maart 2007 @ 17:15 |
Hoe heet die eierprut ook al weer? dat, en babi pangang door de bami. ![]() | |
Kings | zondag 18 maart 2007 @ 17:19 |
kip met groente in zwarte bonen saus! Mjam! | |
BolleSmurf | zondag 18 maart 2007 @ 17:23 |
Ajam Ketjap...Kga vanavond halen ![]() | |
Kings | zondag 18 maart 2007 @ 17:30 |
owja, en die loempiaatjes (grote of kleine) met flink wat zoete chili saus!!! (overigens eten chinezen compleet andere dingen ![]() | |
Erosjuhhh | zondag 18 maart 2007 @ 17:51 |
de saté ![]() | |
Mirjam | zondag 18 maart 2007 @ 18:52 |
quote: ![]() en dan wel het liefst van nam kee, met gebakken bami ![]() | |
Ashram | zondag 18 maart 2007 @ 19:01 |
Goed drooggebakken mihoen singapore... Ik moet op z'n minst kunnen proeven dat de vlam een keer in de pan is geslagen. | |
Tezz | zondag 18 maart 2007 @ 19:13 |
babi ketjap en koeyoeloek (mits met mals vlees erin) Oh ja, en de lollie die wij vroeger altijd kregen als we met papa meemochten chinees halen. Die rook naar kroepoek maar smaakte heerlijk ! | |
cityofdelusion | zondag 18 maart 2007 @ 19:14 |
ik niks. | |
Empathologica | zondag 18 maart 2007 @ 20:27 |
Koe Yoe Luk ofzoiets ![]() Woeah heerlijk met zoetzuur sausje erbij ^^ | |
bugeye1 | zondag 18 maart 2007 @ 20:28 |
Spaghetti ![]() ![]() | |
SHE | zondag 18 maart 2007 @ 20:36 |
de pekingeend natuurlijk ![]() | |
n0a | zondag 18 maart 2007 @ 20:42 |
Cha sieuw, dim sum, kantonese nasi, ho fan, nieuwjaars kreeft. Ik kan niet 1 kiezen. | |
OFfSprngr | zondag 18 maart 2007 @ 20:45 |
Babi Pangang spek en Foe Yong Hai met Nasi en allebei met Foe Yong Hai saus. | |
Spelbesturing | zondag 18 maart 2007 @ 20:47 |
quote: ![]() van die balletjes bedoel je toch? Zo hard van over me nek gegaan op een verjaardag bij de chinees ![]() | |
YPrue | zondag 18 maart 2007 @ 22:18 |
Koe Low Yuk, de mini loempiaatjes, kerrie driehoekjes, die grote garnalen met deeg eromheen en Yim Kai (soort Tjap Tjoy, maar dan met pittige saus en drie soorten vlees erdoorheen). | |
Hijacking | zondag 18 maart 2007 @ 22:26 |
93 met extra saus | |
Quippe | zondag 18 maart 2007 @ 22:36 |
quote:Krijg spontaan trek ![]() | |
vats | maandag 19 maart 2007 @ 06:52 |
quote:idd deze drie hebben niets met chinees te maken ![]() | |
MinderMutsig | maandag 19 maart 2007 @ 06:59 |
Ik houd meer van het authentieke Chinees, wat je hier bij de chinees kunt eten kan ik niet echt warm voor lopen. | |
Leef | maandag 19 maart 2007 @ 07:39 |
Ik vooral de MSG!!!! oftewel de E621 ![]() http://nl.wikipedia.org/wiki/Mononatriumglutamaat Serieus, de Chinees in NL is natuurlijk weinig Chinees aan. Daar hoef je niet ver voor te gaan: de "Chinese menukaart" van elk Europees land is compleet verschillend.. wij eten NL Chinees. Of beter gezegd: Chinees-Indisch. In de jaren vijftig, toen heel veel mensen uit Nederlands-Indie (Nu Indonesie) naar NL kwamen, waren de in NL woonachtige Chinezen goochem genoeg om een marketing truc uit te halen: Ze hernoemden allemaal hun restaurant naar "Chinees-Indisch restaurant" en zetten een aantal Indische gerechten op de kaart, zoals het hiervoor genoemde en bijvoorbeeld krupuk en gado-gado. Dat deden ze goed, Chinezen zijn rashandelaren, noemen ze niet voor niks de Joden van het oosten. Overal zwerven en werken, werken, werken. Ik vind het massale en het magnetron/diepvries gehalte van de Chinese restaurants in NL, de enorme kaarten (400 gerechten is niet raar) alsmede het intimiderend hoge kitschgehalte van de restaurants niet echt gastronomisch aansprekend. Afgezien daarvan is het "Chinese" aan de Chinese restaurants in NL ook maar heel erg beperkt tot de Kantonese keuken: ~90% van de Chinezen in Nederland komen nl. uit Hong Kong. De Kantonese keuken is maar 1 van de vier predominante Chinese keukens. Szechuan restaurants bijvoorbeeld heb je maar weinig. China is een enorm land!! Toch zijn er wel echte Chinese restaurants in NL zoals bijvoorbeeld de boot in Amsterdam. Kom hoe heet hij ook weer, die enorme, opzichtige boot op het water ten oosten van het CS. Bovenin eten, daar is een speciale (dure) kaart met authentiek Chinees eten; babi pangang witte lijs sambal bai zal je er niet vinden. Maar moet ondanks alles toch gewoon toegeven: een nummer 39 (Cha Shu) met gebakken bami vind ik af en toe heerlijk... Blasé doen over eten hou je ook maar zo lang vol... ![]() Wie zich trouwens afvraagt waarom alle Nederlandse Chinese restaurants op exact dezelfde wijze oogverblindend lelijk zijn moet maar eens naar Dun Yong aan de Zeedijk gaan. 2e verdieping: "Restaurant decoratie". Daar halen ze allemaal hun goudgeverfde plastic shit en drakekoppen, quasi stenen honden, rood-groen-gouden lampions, zooi met rooie touwtjes en bewegende watervalschilderijen... het is gewoon mooi van lelijkheid. [ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 19-03-2007 07:58:38 ] | |
Qwea | maandag 19 maart 2007 @ 08:52 |
gebakken banaan, babi pangang, en al die groenten, volgens mij is dat fou young hai | |
Tourniquet | maandag 19 maart 2007 @ 09:16 |
quote:In Den Haag heb je ook een bescheiden "Chinatown", het gebied rond de Wagenstraat nét buiten het centrum. Daar vind je een aantal "authentieke" Chinese restaurants, waar ook Chinezen zelf gaan eten. En idd geen Babi Pangang op de kaart. ![]() | |
OFfSprngr | maandag 19 maart 2007 @ 09:30 |
In de Wagenstraat is zelfs het straatnaambordje in NL en in Chinees. ![]() | |
mAst3rb33r | maandag 19 maart 2007 @ 10:26 |
Babi pangang is niet Chinees, maar Indisch... | |
vats | maandag 19 maart 2007 @ 10:48 |
quote:en ook weer niet indisch... je kut het beter balinees noemen wat dat is het enige stukje van indonesie waar varkensvlees gegeten word. (indonesie is het grootste moslim land te wereld) Alleen op bali zijn de mensen hindoestaans. | |
xxjosjex | maandag 19 maart 2007 @ 12:55 |
Jeetje, ik wist wel dat de chinees (afhaal ed.) hier niet authentiek is, maar het is nog eens ingewikkeld ook om te achterhalen waar alles vandaan komt lijkt het zo wel.....Van alle windstreken een beetje..... | |
Muck | maandag 19 maart 2007 @ 13:00 |
ik ben echt dol op chinees ![]() | |
Leef | maandag 19 maart 2007 @ 13:14 |
quote:"al die groenten" is tjap tjoy | |
Leef | maandag 19 maart 2007 @ 13:15 |
quote:Ook Den Haag word nog eens groot! Dim sum is trouwens Koreaans | |
n0a | maandag 19 maart 2007 @ 13:19 |
WIkipedia:quote: | |
sanni | maandag 19 maart 2007 @ 13:25 |
verse pekingeend,verse dimsum en wantansoep ![]() | |
NrSiX | maandag 19 maart 2007 @ 13:29 |
quote:idd, geweldig lekker! | |
Qwea | maandag 19 maart 2007 @ 14:09 |
quote:ooh,nou dan bedoel ik tjap tjoy ![]() | |
Kuukske | maandag 19 maart 2007 @ 14:14 |
quote:Lekker inderdaad met mihoen of nasi ![]() | |
EricT | maandag 19 maart 2007 @ 14:27 |
quote:Kan je beter naar een goed indonesisch restaurant gaan ![]() | |
Posdnous | maandag 19 maart 2007 @ 14:28 |
De chinese tomatensoep is dus zeer regelmatig verdunde babi pangang saus. | |
EricT | maandag 19 maart 2007 @ 14:29 |
quote:Helaas, niet waar. Heel oost Indonesie eet babi, ook borneo en sumatra eten varken. Veel traditionele moslims eten overigens OOK varken | |
EricT | maandag 19 maart 2007 @ 14:29 |
quote:Helaas, niet waar. Het is tomatensoep met appelmoes aangelengd, en dan chinese vermicelli en lente ui | |
Posdnous | maandag 19 maart 2007 @ 14:30 |
Misschien in een goed Chinees restaurant ja, maar bij de gangbare 75 procent van de Chinezen in nederland is dat dus wel het geval. | |
EricT | maandag 19 maart 2007 @ 14:38 |
quote: ![]() ![]() | |
Posdnous | maandag 19 maart 2007 @ 14:39 |
Dat ze uberhaupt al een kennelijk fatsoenlijke kok hadden zegt wel genoeg, dat is meestal namelijk niet zo. | |
EricT | maandag 19 maart 2007 @ 14:40 |
quote: ![]() | |
Posdnous | maandag 19 maart 2007 @ 14:41 |
En meestal ondergekwalificeerde bami-opbakkers uit het thuisland. | |
EricT | maandag 19 maart 2007 @ 14:44 |
quote: ![]() | |
Posdnous | maandag 19 maart 2007 @ 14:46 |
Waar ik werkte sprongen ze ook over het achterhek als de immigratiedienst er aan. En dan heel opzichtig rondjes blijven lopen rond het restaurant totdat ze weg waren ![]() En met kleren aan die zowat uit elkaar vielen maar wel elke avond bakken geld naar het casino brengen. In diezelfde kleren. | |
mcDavid | maandag 19 maart 2007 @ 14:48 |
quote:"chinees" in nederland is gewoon de verzamelnaam voor al het fastfood dat je bij een aziaat kunt halen. Zal me een worst wezen waar het vandaan komt. Die bij mijn ouders in het dorp doet iedere dag zijn boodschappen bij de Lidl. | |
Stansfield | maandag 19 maart 2007 @ 15:17 |
Chinese tomatensoep en hoko kip. | |
Christiaan | maandag 19 maart 2007 @ 15:19 |
Die kip met doorzichtige saus en garnalen ![]() | |
EricT | maandag 19 maart 2007 @ 15:31 |
quote:Had ik ook waar ik tijdje werkte, normaal 8 koks...opeens waren er nog maar 2: Ja, immiglatiedienst misschien komen de beroemde woorden van 1 van mijn collega's toen ![]() | |
Leef | maandag 19 maart 2007 @ 22:52 |
quote:maar ja wat is een saus anders dan dikke soep.. (even lomp gezegd, ik weet ook wel dat het niet helemaal waar is) zo is het me uitgelegd: DUN bouillon - gebonden soep - saus - ragout - salpicon DIK [/off topic] | |
Leef | maandag 19 maart 2007 @ 22:54 |
quote:Gambling, the vice of the Chinese... Hier in Chinatown in A'dam hebben ze ook hun illegale gokhuisjes waar ze al hun inkomsten verbrassen. Zoals in de Bloedstraat. Iedereen weet dat het er zit maar de politie gedoogt het. Chinezen houden zich (een enkele bende mensensmokkelaars daargelaten) namelijk rustig en verkwisten gewoon zonder morren hun geld, in de weinige tijd dat ze zich niet het apelazerus aan het werken zijn. Dus de attitude is: laat ze hun gang gaan. Wet op de kansspelen my ass. | |
#ANONIEM | maandag 19 maart 2007 @ 23:56 |
Tjap tjoy Koe loe yuk ![]() Gebakken banaan ![]() | |
vats | dinsdag 20 maart 2007 @ 05:16 |
quote:ben door sumatra, java, bali en lombok gereisd, en vanaf bali kwam ik pas varkensvlees tegen in de restaurants en in de winkels. | |
reclamedoos | dinsdag 20 maart 2007 @ 07:54 |
Op het maleise deel van Borneo wonen dan ook veel Iban (junglestammen/koppensnellers). Die zijn niet moslim, meestal katholiek, en eten alles wat los en vast zit. | |
whosvegas | dinsdag 20 maart 2007 @ 07:58 |
Babi Pangang | |
EricT | dinsdag 20 maart 2007 @ 08:36 |
quote:idd en zo is het sowieso al met alle traditionele bewoners in Indonesie. | |
Steve-O | dinsdag 20 maart 2007 @ 08:37 |
quote: | |
EricT | dinsdag 20 maart 2007 @ 08:37 |
quote:leuk, maar volgende keer meer naar het oosten reizen ![]() | |
vats | dinsdag 20 maart 2007 @ 08:43 |
quote:ja, idd beginnen op lombok en eindigen zo oosterlijk mogelijk ![]() | |
EricT | dinsdag 20 maart 2007 @ 08:46 |
quote:waarschijnlijk strand je dan op Timor Barat of Ambon, voor veel eilanden zal het moeilijk zijn om daar binnen te komen. Papua is sowieso out of the question... Maar je mag het proberen als je graag varken wil eten ![]() | |
vats | dinsdag 20 maart 2007 @ 09:17 |
quote:met kip, rundvlees en vis ben ik ook tevreden hoor ![]() | |
EricT | dinsdag 20 maart 2007 @ 09:29 |
quote:voor vis zit je goed in die regio, kip is ook nog wel te krijgen, rund bijna niet ![]() | |
vats | dinsdag 20 maart 2007 @ 09:41 |
quote:een stukje karbou gaat er ook wel in hoor, of een satetje van de hond. of gewoon lekker garnalen en crab en zo.. heb toen ik in Indonesie was sowieso heerlijk gegeten elke dag! | |
EricT | dinsdag 20 maart 2007 @ 09:51 |
quote:Hondsateh ![]() Shit dit gaat eigenlijk wel super offtopic whaha | |
Pietverdriet | dinsdag 20 maart 2007 @ 09:54 |
quote:Flikker eens op met dat eeuwige gezeik over MSG, daar zijn topics over, en de zogenaamde schadelijkheid daarvan is fantasie. http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/130/4/1058S | |
Leef | dinsdag 20 maart 2007 @ 12:07 |
quote:Neen ik "flikker niet op." Schrijf ik soms dat MSG schadelijk is? (het zit zelfs van nature in moedermelk) Maar als er een ton MSG klaarstaat op de plek waar het eten wordt bereid en waaruit met vrije hand wordt gestrooid, dan word ik daar niet enthousiast van nee. | |
Leef | dinsdag 20 maart 2007 @ 12:10 |
quote:En als het nog vastzit, eten ze het wel wanneer het straks loszit? * Leef ziet Indiana Jones achtige taferelen voor zich | |
Captain_Fabulous | dinsdag 20 maart 2007 @ 12:40 |
quote:Ja, lijkt me ook niet handig als je als koppensneller niet iemand mag eten die net zelf varken heeft gegeten of zo ![]() | |
Captain_Fabulous | dinsdag 20 maart 2007 @ 12:47 |
Iemand eens gegeten bij de Mandarijn in Hilversum? De afhaal was wel aardig, benieuwd naar het restaurant... | |
Martijn_77 | dinsdag 20 maart 2007 @ 19:18 |
Cha Chiew Of als we er gaan zitten het verrassings menu. Maar dat komt ook omdat de chinees hier heel erg goed is ![]() | |
SHE | dinsdag 20 maart 2007 @ 20:09 |
quote:Je bedoelt Royal Mandarin? Ik heb er zo lekker gegeten; echt ziekelijk. Was wel 9 jaar terug hoor en ik kwam er na een klein feestje en had reeds 2 flessen wijn weggewerkt...maarrr, ik ging echt tonnetje rond naar buiten. tent is super netjes, bediening hilarisch ( maar ik was al grappig inzake de alcohol ) en het eten echt in balans. Ook erg leuk dat ze buiten de kaart voor je kunnen koken en echt iets aparts op tafel zetten. Wel moesten we per gang wel lang wachten, maar was ik blij verrast dat ze bereid waren om alsnog peking eend voor mij alleen te maken. Daar waar de meeste chineze restaurants op de kaart eisen dat dat voor 2 wordt besteld. | |
SHE | dinsdag 20 maart 2007 @ 20:24 |
Ik heb nog nooit zo vaak het gerecht char siu op zoveel manieren geschreven zien worden als in dit topic ![]() | |
Blues | dinsdag 20 maart 2007 @ 20:33 |
Mee Wah in Utrecht (bataviastraat 1) Onooglijker zaakje bestaat niet, maar de gerechten die beginnen met een K zijn ![]() | |
E.G.J. | dinsdag 20 maart 2007 @ 20:34 |
Ik ben eens in frankrijk bij de chinees geweest. Stokbrood er bij, en op het eind een kaasplankje ![]() Ik weet de naam van het gerecht niet mee, maar daar heb ik iets met slakken gegeten en het was heerlijk ![]() | |
vats | dinsdag 20 maart 2007 @ 21:08 |
quote:keer in Belgie bij de Chinees gezeten... wat was dat vet zeg.. alles dreef in de olie... Niet echt met smaak gegeten om het zo maar te zeggen. De chinees in Engeland is mega flauw en laf van smaak. (behalve china town in London dan, dat rules heel erg zwaar, toen ik in London woonde at ik er elke week wel een keertje) De griekse Chinees is ook niet veel soeps, net als de Chinees in Cyprus. In de USA vond ik het altijd prima te doen bij de chinees, daar at je echt voor een knaak en een bounty heerlijk eten! | |
Tha_Butcha | dinsdag 20 maart 2007 @ 21:35 |
afgelopen zondag met me dinnetje bij het paradijs (in utrecht) wezen eten uiteraard peking eend. verder nog bacon pangang en char sieuw pangang erbij. ![]() | |
conleche | woensdag 21 maart 2007 @ 00:40 |
"crispy duck" van Dynastie. Zooooo lekker. | |
Morwen | woensdag 21 maart 2007 @ 02:57 |
Chinese Straw Mushrooms met Bami ![]() | |
Captain_Fabulous | woensdag 21 maart 2007 @ 10:21 |
quote:Ja. Het viel me op bij de afhaal produkten, dat de Foe yong hai niet een klomp ei,ui en champignons was, maar dat je de verschillende ingredienten kon herkennen en proeven (ipv een algehele smaak). En als je wacht op je afhaal, geven ze een heel lekker kopje groene thee. Dus ik dacht al dat het restaurant ook wel leker zal zijn ![]() ![]() Gaat binnenkort uitgeprobeerd worden! ![]() | |
Trizzle | woensdag 21 maart 2007 @ 12:32 |
quote: ![]() Je bent zeker nooit in Indonesië geweest ![]() En het is al helemaal niet Balinees ![]() | |
Trizzle | woensdag 21 maart 2007 @ 12:38 |
quote:Jezus wat ben jij achterlijk ![]() Er wonen 30 miljoen christenen in Indonesie ![]() ![]() Ennuh: hindoestaans ![]() ![]() ![]() | |
Trizzle | woensdag 21 maart 2007 @ 12:42 |
quote:85% is Moslim op Lombok ![]() | |
Ole | woensdag 21 maart 2007 @ 13:32 |
Gister lekker Pangsit, Koe lu Kai en chinese mihoen besteld ![]() Maar vraagje: zonder de Vetsin discussie al te hoog op te laaien.. maar die nasmaak die ik dan paar uur later nog steeds heb, is altijd hetzelfde. of ik nou dim sum gegeten heb of iets anders.. Zou dat toch daardoor komen? | |
oddman | woensdag 21 maart 2007 @ 13:50 |
Ik ben altijd wel te porren voor zwartebonensaus en zwartepepersaus. Meer de Sichuan kant. Shanghainees en Pekinees vind ik niet zo lekker, Kantonees is vaak goed te doen. Wat betreft de indisch vs chinees discussie: wat je hier in NL bij de chinees krijgt is eigenlijk vlees noch vis wat dat betreft, over de jaren is het meer fusion cooking geworden. Je kunt in Nederland overigens prima Indisch eten, dan moet je naar een Indisch restaurant (ipv een Chinees-Indisch restaurant, dus). Maar da's een heel ander topic, Indisch. | |
Trizzle | woensdag 21 maart 2007 @ 14:01 |
quote:Of Indonesisch | |
SHE | woensdag 21 maart 2007 @ 14:28 |
Trizzle, zou je willen ophouden met je enorm onvriendelijke houding? | |
Gebs | woensdag 21 maart 2007 @ 14:33 |
Maar voor de ontopic Ik heb zaterdag nog bami met sate op ![]() | |
mAst3rb33r | woensdag 21 maart 2007 @ 14:41 |
quote:Waarop? Of was het echt helemaal op?... | |
Trizzle | woensdag 21 maart 2007 @ 14:53 |
ik heb gisteren echt smerig Chinees gegeten bij Little Asia op de Badhuisweg in Den Haag.. 'Cha sieuw' was koud, vol vet en de rest was heel droog. Paar verlubberde stukjes paksoi erbij als 'decoratie' ![]() [ Bericht 53% gewijzigd door MissHobje op 21-03-2007 16:05:49 (laatste ontopic zooi eruit gehaald.) ] | |
MissHobje | woensdag 21 maart 2007 @ 16:04 |
Zo ik heb een grote schoonmaak in dit topic gehouden door al het off-topic wat er inmiddels instond. Als je niets zinnigs over deze stelling te melden heb, reageer dan gewoon niet! Gaat het weer mis dan ben ik toch genoodzaakt er een slot op te zetten en dat is ook weer zonde dacht ik zo. | |
Ole | woensdag 21 maart 2007 @ 16:15 |
quote: ![]() ![]() Ik heb net lekker mijn restje van gisteravond opgegeten ![]() Ook zo fijn van de gemiddelde Chinees: je kunt er minstens 2 dagen van eten! | |
#ANONIEM | woensdag 21 maart 2007 @ 16:16 |
Nasi met Babi pangang en Foe Yong Hai | |
CJ_S | woensdag 21 maart 2007 @ 16:39 |
Ineens heb je het - je eet chinees vanavond ![]() ![]() Als het druk is bij de chinees (40 meter verderop) wil ik mijn bestelling nog wel eens per telefoon doen. Dan vragen zijna altijd 'weet u welk nummel dat is?' ![]() | |
spanishgirl | woensdag 21 maart 2007 @ 19:03 |
*Gebakken tongfilet in oestersaus met chinese champignons lente ui met witte rijst. *Vis in zoetzure saus ![]() | |
Angeles | woensdag 21 maart 2007 @ 19:05 |
Babi pangang zonder de saus en tjap tjoy. | |
Tourniquet | woensdag 21 maart 2007 @ 19:25 |
quote:Dan heb je eigenlijk Cha(r) Sieuw toch? ![]() | |
Angeles | woensdag 21 maart 2007 @ 19:28 |
quote:Ik bedoel die knapperige zoute Babi Pangang-spekjes, het zit er altijd standaard bij... heet dat Char Sieuw? Volgens mij heb ik dat wel eens gegeten en was dat toch anders. Ook lekker, trouwens. Dim sum vind ik ook heel lekker. | |
SHE | woensdag 21 maart 2007 @ 19:50 |
Char Siu is gemarineerd geroosterd varkensvlees ( typerend door zijn rode kleur ) Babi Pangang is geroosterd en meestal vet varkensvlees. | |
n0a | woensdag 21 maart 2007 @ 20:18 |
quote:Volgens mij bedoel je babi spek. | |
EricT | woensdag 21 maart 2007 @ 23:06 |
quote:Hehe wordt gewoon in de oven/grill gedaan per 5 kilo ongeveer. | |
EricT | woensdag 21 maart 2007 @ 23:08 |
quote:Babi spèk ![]() ![]() | |
Mirjam | woensdag 21 maart 2007 @ 23:33 |
quote:zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken? | |
hassanjassan | donderdag 22 maart 2007 @ 11:07 |
quote:In de chinese buurten van die gebeiden heb je zeker weten varkensvlees, wat overigens heerlijk klaargemaakt wordt o.h.a. Mijn fa'v zijn: gebakken darmen met zoetzure saus (probeer het eens !) rijstepap met ingewanden en varkensoortjes Kwee Tiao met beef, drooggebakken (= dikke bami) Nasi Jung Tjiao Ie Fu Mie (= drooggebakken bami) Babi Panggang, natuurlijk. Gemengde chinese groenten met knoflooksaus Ma Pau tahoe (try it...het is heerlijk, jonge zachte tahu met vlees in heerlijk sausje, beetje pittig dat wel). importbami soep met sui kau. Koe lu yuk/koe lu kee (uiteraard) dat zijn zo'n beetje de favorieten bij mijn chinees (Sing Kee/Harvest/Kee Lum, in de wagenstraat te Den haag) | |
Captain_Fabulous | donderdag 22 maart 2007 @ 11:21 |
quote:Klinkt in elk geval wel lekker, als ik eraan toe kom dit weekend post ik de recensies van thuis wel. | |
n0a | donderdag 22 maart 2007 @ 12:12 |
quote:http://static.flickr.com/30/90745026_1607678c13.jpg Bij zowat alle chinezen kun je t volgens mij bestellen. Bijv ook bij "traditionele" Chinees waar ik wel eens ga. Daar zit het ook bij een schotel met cha chieuw, peking eend, speenvarken. | |
Vanyel | donderdag 22 maart 2007 @ 17:48 |
quote:Gezien het recept dat ik van die schattige chinese engelse van de vrijdagmiddagtv zag, denk ik het niet. Ik heb onderstaand recept gemaakt, was lekker. Ben niet zo goed met de uitgebreide beschrijvingen, dus je moet het met mijn halve aanwijzingen doen (als ergens geen hoeveelheid bij staat, heb ik die gemist. dan gewoon een goeie scheut oid). quote: | |
Jordy-B | donderdag 22 maart 2007 @ 17:56 |
Het lekkerst vind ik gebakken kipfilet in een pittige ketjapsaus... Ta Pa Kwee, als ik me niet vergis.. | |
Captain_Fabulous | maandag 26 maart 2007 @ 12:35 |
quote:Gisteren gemaakt, maar met wat vrijheden, dus hoe je het zou moeten noemen is een vraag ![]() In elke geval, twee varkenshaasjes van ongeveer 250 gram twee uur gemarrineerd volgens dit recept. 40 minuten op heel laag vuur garen, en als afsluiting een minuut in een heel hete koekepan gebakken voor een bruin korstje. Daarna in plakjes gesneden, en gemengd met mexicaanse roerbakgroente (al gebakken, en mexicaans omdat ik tauge niet zo lekker vindt). Van het braadvocht een sausje gemaakt met een standaard roux. Geserveerd met meinestjes. Waarschijnlijk is het vlees te lang gebakken naar de meeste mensen hun smaak, da's mijn zwakke punt. Maar het was niet overdreven droog, en voelde nog heel zacht in de mond, dus het zal wel meevallen. In elk geval vond men het thuis heel lekker, en dat is het enige belangrijke! | |
kenny89 | maandag 26 maart 2007 @ 12:49 |
![]() | |
PirE | maandag 26 maart 2007 @ 15:35 |
Wonton Noodle Soup ![]() http://uktv.co.uk/index.cfm/uktv/food.recipe/aid/514826 Peking Duck ![]() ![]() http://uktv.co.uk/index.cfm/uktv/Food.recipe/aid/517019 ![]() | |
Causa | dinsdag 22 mei 2007 @ 12:11 |
Tsa Pa Yu ![]() | |
lurf_doctor | dinsdag 22 mei 2007 @ 12:17 |
quote:De handpalm is volgens kenners het lekkerst ![]() | |
nexus-pilot | zondag 3 juni 2007 @ 14:20 |
Ha Kou , Sieuw Mai , Cha Sieuw , Ha Tseung | |
Dahahan | zondag 3 juni 2007 @ 15:23 |
Dim Sum of zwarte bonen saus-iets is altijd heel lekker, of bij de afhaal Tjap Tjoy - Pekingeend is oneetbaar door al die vieze vellies e.d., wat ook soms bij Babi Pangang het geval is door vettige korstjes ![]() | |
Morwen | maandag 4 juni 2007 @ 03:58 |
Bami met gefilleerde kip en Chinese Straw Mushrooms ![]() ![]() | |
Baseke | maandag 4 juni 2007 @ 12:11 |
Schezuan Nau | |
Zephyrus | maandag 4 juni 2007 @ 12:29 |
quote:Heeeeerlijk!! Ook groenten en kip in Tau Si saus of kippenvoeten met peper en een heerlijke saus erover (weet de naam niet 1,2,3 en ook niet of het überhaupt Chinees is, maar het is wel lekker!) ![]() Ben overigens ook niet zo gesteld op de 'Chinees om de hoek'. Ik ga liever naar 'Chinatown' in Amsterdam of een andere grote stad om me daar te verslingeren aan Chinees. Het is daar dan ook weer geen echt Chinees, maar om nu elke keer helemaal naar China af te reizen om Chinees te kunnen eten, vind ik ook weer wat te ver gaan. ![]() | |
nexus-pilot | maandag 4 juni 2007 @ 18:08 |
quote:Moet je eens naar Beverwijkse Chinatown gaan , MEGA groot ! en ja , kippenvoet is chinees | |
rashudo | maandag 4 juni 2007 @ 19:39 |
Ik hou van la tsa kai en sichuen bief, lekker heet. Verder is het volgens mij makkelijk om chinese of indonesische gerechten te herkennen: La Tsa Kai Foe Yong Hai Char Sieuw Tegenover: Babi pangang Bami goreng Pisang goreng Sate ajam Je kan simpelweg aan de naam zien waar het vandaan komt, chinese gerechten bestaan meestal per woord uit maar 1 lettergreep. |