abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 10 maart 2007 @ 20:42:32 #51
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47133960
Oma
Oma maakte altijd heeeerlijke notencake, ook haar tomatensoep was de aller lekkerste
Met kerst altijd hetzelfde, garnalencocktail, worteltjes/peentjessoep, aardappels, spruitjes en konijn in mosterdsaus, en als toetje een boomstam
Gosh wat mis ik dr
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  zaterdag 10 maart 2007 @ 20:57:12 #52
81237 releaze
best of both worlds
pi_47134505
Ik kan me heel weinig van m'n oma's kookkunsten herinneren. Ik was net 17 toen ze overleed en we kwamen wel heel vaak bij hen, maar ze aten vaak brood 's avonds en als wij er dan eens bleven logeren dan werd het gewoon groenten met megagrote gehaktballen of een visje.. Soms ook macaroni maar die vond ik super, supersmerig! Jarenlang een macaronitrauma eraan overgehouden totdat m'n moeder overging op macaroni met spagettisaus Elleboogjes vind ik nogsteeds ranzig

Als we dan kerst, verjaadag of moederdag oid hadden dan stonden mn moeder en oma in de keuken om grote salade schotels te maken, aardappel, huzaren, rundvlees, vissalade, noem maar op. Lekker gegarneerd. Ergens tegen het eind van de middag haalde mn opa dan een grote zak garnaaltjes tevoorschijn en begon ze samen met ons te pellen, om s avonds dan een megalekkere garnalencocktail voorgeschoteld te krijgen. Met oud en nieuw bakte m'n oma's beste vriendin dan de meest heerlijke appelbeignets/flappen en olie/krentenbollen. Dat waren echt geweldige tijden!
  zaterdag 10 maart 2007 @ 22:14:10 #53
97745 Thorical
finding a way
pi_47137465
Bij mijn Oma.
Ik ben er achter dat het hier Haagse-bluf heet.
Opgeklopt eiwit, suiker en bessensap later nooit meer gegeten.
Met z'n 2tjes vissies kopen op de markt.En ze liet zich echt niets wijsmaken over de versheid van de te kopen waar. Ze was bijna zo blind als een mol maar ze wist precies wat ze wilde.
En visjes bakken.
De vlam vloog in de pan en Oma probeerde het te blussen met water?
Ik heb nog nooit iemand zo in paniek gezien want in haar schoorsteen lag haar pensioen.
Ook heb ik bij haar meer paardenhaasbiefstuk mogen genieten dan al haar kinderen in hun hele leven.
pi_47140457
Mijn Nederlandse oma kookt gelukkig groente niet tot snot, nee, ze kan echt koken.
Mijn favo is toch wel spruitjes, aardappels en draadjesvlees.
En als toetje lammetjespap!!!

Mijn Indo oma, als ik daar kom, heeft ze de semoor al klaar
Ze weet precies waar ik van houd. En verder nog pisang goreng, pasteitjes, risolles etc etc.

Heerlijk om in 2 werelden te leven.
  zaterdag 10 maart 2007 @ 23:35:59 #55
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_47140539
Oma's soep . Dagen trekken uit het bot en zo, en dan megagrote stukken peen, prei en knolselderij en veel vermecelli .
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  zaterdag 10 maart 2007 @ 23:41:30 #56
51513 Foo_niks
'Weg weezze ! '
pi_47140777
tamme kastanjes
peertjes met kersensap op het petroleumstel
kalkoen
en de rest weet ik niet meer
Sorry oma
Klaar?
Ik niet!
pi_47140855
quote:
Op zaterdag 10 maart 2007 23:33 schreef Cici het volgende:
Heerlijk om in 2 werelden te leven.
lijkt mij ook fantastisch!

Gelukkig had ik een vriendin met een moeder uit Indonesiė en zij kon ook de heerlijkste dingen klaarmaken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 10 maart 2007 @ 23:49:22 #58
18989 __________
Vul Uw naam op de lijn in.
pi_47141016
Met nieuwjaarsdag zuurkool met spek en worst is een of andere traditie vanuit amsterdam die ze hebben meegenomen naar Eindhoven en ik even vakkundig om zeep heb geholpen. Als ik me lamzuip op oudejaarsavond heb ik echt geen behoefte aan dat soort voer de dag erop.

Kippesoep

dat dan weer wel. die was altijd goed de rest van m'n familie vreet dat niet. Ik wel.
En plak Uw pasfoto in het daartoe bestemde vakje.
pi_47142010
De offtopic reacties heb ik verwijderd. Normaal heb ik geen problemen met zo nu en dan een offtopic reactie, maar het gesprek volgend op de eerste offtopic post werd hoe langer hoe vervelender en ik verwachtte alleen maar meer offtopic reacties. Vandaar.

Gelieve geen reacties over grootouders meer plaatsen die niet over koken en eetgewoontes gaan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 11 maart 2007 @ 02:21:16 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47144940
Wat een leuk topic is dit geworden.
Ik begin het steeds meer jammer te vinden geen levende grootouders te hebben gekend.
Als ik jullie reacties zo lees, lijkt het mij zo leuk om Oma's en Opa's te hebben gehad die lekker of soms minder lekker koken konden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 maart 2007 @ 07:24:25 #61
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47146722
oma's zuurkoek, of tienerkoek, of bruinkoek, of wat voor nbaam dan ook koek
hoofdingrediėnt: karnemelk.
lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 11 maart 2007 @ 07:25:40 #62
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47146724
ohja, erwtjes schieten met je lepel in oma's boezem (cup heel veel) en dan weer 5 nieuwe scheldwoorden leren.
oma

verder herinner ik me eigenlijk weinig gerechten van oma, ik was daar nog net te jong voor ben ik bang.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 11 maart 2007 @ 11:57:39 #63
167723 sanni
Acima de seu
pi_47149255
Aaaah,bij Oma eten is altijd knus en gesellig en de tijd die dan even stil stond.
De vers bereide erwtensoep was altijd een topper bij haar.
pi_47151187
Ik ging de laatste jaren altijd bij mijn oma langs op zondagochtend thee te drinken en chocolaatjes te eten. En natuurlijk om bij te kletsen. Wel altijd zelf thee zetten, want dan kon je tenminste een nieuw theezakje pakken en het zakje dat er nog stond van je vorige bezoek weggooien.

Toen mijn oma vorig jaar overleed heb ik meegeholpen met opruimen. We kwamen pasteibakjes tegen met een tht van 1997 geloof ik.

Mijn andere oma is al 25 jaar geleden overleden en daarvan herinner ik me nog dat we op zondagmiddag altijd een bakje met nibit chips kregen. Ik ging ze dan altijd heel langzaam opeten omdat ik er heel zuinig mee wilde doen en mijn broer at ze heel snel op en dan kreeg hij nog een bakje en ik niet.

Verder weinig culinaire herinneringen aan mijn oma's en opa's. Ben wel heel blij om zo lang een oma gehad te hebben. Ik mis haar ook best wel op zondagochtend.
pi_47151279
Mijn oma kan heel goed draadjesvlees, snert en heeerlijke garnalenkroketten maken .
pi_47153849
Oma's

Wij kregen bij mijn oma altijd lettertjessoep. Mijn oma ging zelfs zo ver dat ze een keer alle lettertjes had uitgezocht zodat alleen de letters van mijn naam er in zaten.
Pannekoeken (toen nog zonder idiote tussen -n- ) eten op woensdagmiddag.
Kersen aan je oren deed mijn oma ook!
Zelfgemaakte citroenlimonade.
Twee glazen thee bij het ontbijt, een om te drinken en een om je beschuitje in te soppen.
'Gebakjes' maken. Dat mocht alleen bij oma. Een witte boterham, dan echte boter erop, een laag hagelslag, weer boter, weer hagelslag, weer boter en weer hagelslag en dan kijken wie de meeste laagjes kon maken. Je werd er kotsberoerd van maar het was altijd leuk om zo 'stout' te zijn samen met oma. 'Niet aan mama vertellen hč!'
Bloemkool met een papje, sucadelapjes en aardappels.
Toetjes in je bord met etensresten.
Of 's avonds als je bleef logeren, dan kreeg je een chips in een toetjesschaaltje als the A-team erop kwam. Dat wilde opa altijd zien, vond hij een leuke serie omdat er nooit iemand in dood ging ondanks al het schieten en de explosies.
Met oma bosbessen plukken voor jam en dan onderweg alles al opeten, en bij thuiskomst tegen opa zeggen dat je niks gevonden hebt . En dan kon opa aan mijn tong zien dat ik aan het jokken was!
En oma maar lachen.

Mijn andere oma kon meesterlijke kip maken. Dan zat de hele familie aan tafel (11 man) en op de een of andere manier presteerde ze het dan toch om alle kip knapperig, warm en heerlijk te houden tot ze allemaal klaar waren.
En heerlijke kroketten op oudejaarsavond.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_47154393
Tsja oma , wel die van mijn vriendin, bij de mijne kwam ik nooit

Veels te veel om allemaal op te noemen,
Bitterkoekjespudding
Uiteraard soep wat zeker twee dagen stond te pruttelen op haar petroleum-stelletje, net zoals haar "draadjesvlees" of een lekkere dikke rollade
Gebakken aardappelen! Onovertroffen gewoon, in de roomboter en dan zeker de hele ochtend op het vuur, met haar vorkje schijfje voor schijfje omdraaien. Ik heb nog nooit zulke heerlijke aardappelen gegeten.
Al haar zelfgemaakte groenten, alles uit eigen tuin en dan op zijn laats een klontje roomboter erbij, ook heerlijk.

En dan aan tafel opscheppen, dat deden we altijd zelf, en dan steevast na het opscheppen gooide zij er nog een schep bij op , ja, je moet wel genoeg eten...

En dan natuurlijk rabarber, zelfgemaakte jam, enz.

Knap hoe ze het allemaal deed in haar kleine boerderijtje zonder koelkast (kost tenslotte stroom) en een toilet buiten, lees, een houten huisje met een ton erin met zo'n deur ervoor met een hartje in het midden

En frisdrank had ze zelden in huis, ging de prik toch alleen maar uit. (we kwamen er alleen in het weekend, dus we hadden keuze uit koffie (deed ze volgens mij altijd buisman bij?) thee, ranja, melk vers van de koe van de buren of bier

Ze heeft daar tot haar 95ste gewoond, toen ging het echt niet meer

En dan nog een stukje jeugdsentiment, mag vast wel

Zondagochtend een uur of half 11, we komen binnen en de koffie met zelfgemaakte cake staat zoals altijd klaar, en er is een voor mij onbekende vrouw op bezoek.
De koffie met cake word geserveerd, maar dat lust ik echt niet, dus steevast zei ze dan tegen mij, "pak jij maar een flesje jongen", en tegen die vrouw, "da's de vriend van mijn kleindochter, die drinkt alleen maar bier"
Gevolg, die vrouw wist niet hoe snel ze haar koffie op moest drinken, om weg te gaan, bleek achteraf de vrouw van de dominee te zijn

Een vrouw om nooit te vergeten, ik mis haar

* Sorry, het is langer geworden als verwacht, en ik ben vast een hele hoop vergeten.
  zondag 11 maart 2007 @ 14:45:51 #68
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_47154578
Toen ik op de basisschool zat, at ik elke dag tussen de middag warm bij mijn oma 6 jaar lang aangezien dat op loopafstand was en mijn ouders met de auto een kwartier rijden was.
Oma's motto was dat je goed en stevig moest eten. Dat babyvet heb ik nog altijd niet vanaf kunnen krijgen

Oma had een hele grote moestuin en een appelboomgaard. Alle groente en aardappels kwamen dus rechtstreeks uit de grond. Helaas moest dat inderdaad weer te lang gekookt worden Maar daar heb ik nooit een hekel aan gehad geloof ik.

Als het de tijd van het jaar was, ging ik na het eten naar de appelbomen om van die ene specifieke boom een appel te plukken. Die waren zo lekker, echt zuurder en sappiger dan dat je het ooit meer kan vinden, heerlijk!

En natuurlijk cakebeslag uit de kom likken. En inderdaad ook vla en yoghurt in je gebruikte etensbord, gatver.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_47157844
De gruwelijk heerlijke Poffert die ze alleen voor ons maakt want in dr eentje kan ze het natuurlijk niet op
Blanke vla
Draadjesvlees
Liters soep
Altijd een ijsje na, ook al was het winter altijd had ze ijsjes

Mijn oma was altijd van veel, en dan moest het ook allemaal op, onder het mom van even nog het laatste restje, soms zelfs met de jus, verzopen je aardappels helemaal

Het toetje in het gebruikte bord komt me ook bekend voor, zo goor
  zondag 11 maart 2007 @ 16:18:19 #70
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47158288
quote:
Op zaterdag 10 maart 2007 20:15 schreef Black-Hole het volgende:
Er is zoveel wat ze zo lekker kan klaarmaken, een paar dingen die nu gelijk te binnen schieten:
- draadjesvlees
- stoof peertjes
- appeltaart
Inderdaad
Ik heb eigenlijk nooit meer zulke goede stoofpeertjes gegeten
En een retegoeie groentensoep.

En mijn andere oma maakte veel dingen als warme bramensap enz. Ook erg lekker
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_47169387
Mijn oma maakt de lekkerste kipragout van heel de wereld. Punt.

Elk jaar met kerstonbijt, half italiaans bolletje met warme kipragout van oma
Buy it, use it, break it, fix it,
Trash it, change it, mail - upgrade it,
Charge it, point it, zoom it, press it,
Snap it, work it, quick - erase it,
  zondag 11 maart 2007 @ 21:38:49 #72
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47169779
En natuurlijk appelmoes !
Opa en Oma hadden 2 heeele grote appelbomen in de tuin, dat werd allemaal appelmoes, en had de hele familie de vriezer vol met bakjes appelmoes
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47169901
quote:
Op zondag 11 maart 2007 16:07 schreef Agrafes het volgende:
es
Liters soep
Altijd een ijsje na, ook al was het winter altijd had ze ijsjes
Mijn oma ook, nu nog steeds . Altijd als je langs komt gelijk een schaal vol chocolaatjes en snoepjes enzo op tafel. Echt lief mijn oma .
  zondag 11 maart 2007 @ 21:46:23 #74
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47170208
mijn oma had ook altijd snoeppies mee
de lekkerste waren toch wel 'fietskogels'
zilveren balletjes, na het zilveren laagje waren ze wit, keihard, en in het midden een anijsje
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 11 maart 2007 @ 21:49:16 #75
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_47170380
Appelmoes
Rabarbermoes
Tutti Frutti
En de eerste keer aubergine: gebakken plakken aubergine, bestrooid met suiker moet er nu niet meer aan denken maar het smaakte zalig

En oma's gehaktballen Onovertroffen door het geheime ingrediėnt: een gekookte aardappel (speciaal de dag ervoor extra meegekookt)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_47170439
Die zilveren balletjes zijn overigens minder lekker als je vullingen hebt
pi_47195338
Vroeger moest patat voorgebakken worden, voordat het definitief werd klaargemaakt.
Uiteraard was dat zelfgemaakte patat.

Dat voorbakken krijg je er dus met geen mogelijkheid uit, dus ook niet bij (voorgebakken) patat die je in de winkel koopt. Zo smerig, dan krijg je van die vieze zachte kleffe patat...
Maar... je eet ze zo alleen bij oma!

Ze had ook altijd milkyways in de kast liggen, maar dat heeft dan weer weinig met kookkunst te maken!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  maandag 12 maart 2007 @ 16:35:05 #78
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47195412
Zelfgemaakte patat is echt veel lekkerder dan het spul uit de winkel.
En het voorbakken is vervelend maar geeft wel een beter resultaat.

Maar als je het met patat uit de winkel gaat doen dan is het vrij kansloos
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_47195731
quote:
Op maandag 12 maart 2007 16:35 schreef Nembrionic het volgende:
Zelfgemaakte patat is echt veel lekkerder dan het spul uit de winkel.
En het voorbakken is vervelend maar geeft wel een beter resultaat.

Maar als je het met patat uit de winkel gaat doen dan is het vrij kansloos
Probeer dat maar eens aan het verstand van een 80 jarige oma te brengen die precies weet hoe je patat moet bakken...
"Nee jongen, zo ging dat vroeger al en er is niets veranderd.. bovendien doet je moeder dat ook zo..."
"Ja oma, inderdaad..."
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  maandag 12 maart 2007 @ 16:50:30 #80
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47196132
Dan moet je er hardhandig uitslaan. Dat deed ik ook altijd
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 13 maart 2007 @ 10:03:33 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47219840
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 20:30 schreef Isabeau het volgende:
Oma's knijpertjes waren trouwens ook meer dan verrukkelijk. Met name het deeg
wat zijn knijpertjes?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_47220055
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 10:03 schreef Pietverdriet het volgende:
wat zijn knijpertjes?
Ken je Vegter's rolletjes? Die worden met name in het noorden van ons land rond oud & nieuw verkocht. Knijpertjes zijn de platte versie van deze rolletjes. Op oudejaarsavond eet je knijpertjes: alle gebeurtenissen in het afgelopen jaar zijn je bekend, vandaar de open vorm. Op nieuwjaarsdag eet je dan die rolletjes: de gebeurtenissen in het nieuwe jaar zijn nog onbekend, vandaar de gesloten opgerolde vorm. Wat de slagroom er dan in doet weet ik ook niet



Ah, mijn door grootouders meegegeven 'wijsheid & symboliek' van het knijpertje staat zelfs op de site waar ik net de foto wegpluk.
quote:
Het Rolletje symboliseert het opgerolde nieuwe jaar, dat zich met de tijd ontvouwt. De knijpertjes staan symbool voor het verstreken jaar; open als een gelezen blad.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 13 maart 2007 @ 10:17:51 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47220229
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 10:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ken je Vegter's rolletjes? Die worden met name in het noorden van ons land rond oud & nieuw verkocht. Knijpertjes zijn de platte versie van deze rolletjes. Op oudejaarsavond eet je knijpertjes: alle gebeurtenissen in het afgelopen jaar zijn je bekend, vandaar de open vorm. Op nieuwjaarsdag eet je dan die rolletjes: de gebeurtenissen in het nieuwe jaar zijn nog onbekend, vandaar de gesloten opgerolde vorm. Wat de slagroom er dan in doet weet ik ook niet

[afbeelding]

Ah, mijn door grootouders meegegeven 'wijsheid & symboliek' van het knijpertje staat zelfs op de site waar ik net de foto wegpluk.
[..]
Ah, een soort harde wafels dus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 13 maart 2007 @ 10:20:33 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47220286
Mijn oma kon overginds heel goed koken, dat deed ze uuuuren, met groenten, zelfs met blikgroenten. Blauwgekookte forel is voor amateurs, mijn oma kookte de bloemkool blauw.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_47220430
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 10:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn oma kon overginds heel goed koken, dat deed ze uuuuren, met groenten, zelfs met blikgroenten. Blauwgekookte forel is voor amateurs, mijn oma kookte de bloemkool blauw.
Blauwe bloemkool? Dat heb ik nog nooit gezien. Wel doorgekookte stronkjes en in het niets opgeloste kooltjes.

recept knijpertjes:
quote:
Kniepertjes Recept
Het zijn officieel knijpertjes maar je zegt kniepertjes!

ingrediėnten:
1 pond patentbloem
2 ons plantenmargarine. ( kan ook roomboter als je dat lekker vindt )
4 ons kristalsuiker
3 eieren.
1 pakje vanille suiker.
Bereidingswijze:

Bereiding:
Boter in een steelpannetje laten smelten op een zacht pitje.
Eieren kloppen met de mixer of een vork.
Suiker er bij mixen.
Dan de gesmolten boter erbij mixen.
Daarna meel boven de beslagkom zeven en alles door elkaar mixen.
Doordat de boter gesmolten is gaat het mixen soepel. ( de boter moet wel al een beetje afgekoeld zijn)
Dit beslag een poosje in de koelkast laten rusten
Nu balletjes maken van het deeg. Net als gehaktballen tussen je handen.
De balletjes moet ongeveer zo groot zijn als stuiters of flinke gehaktballetjes voor de soep.

Nu het bakken!
Het knijpertjesijzer invetten met een beetje boter of invetspray of olie.
Het ijzer warm laten worden . Ik doe het op stand 5.
Het is handig om onder het ijzer een dubbel stuk keukenrolpapier te leggen, want er wil nog wel eens boter langs de randen druipen.
Je bakt de knijpertjes één voor één , en laat ze na het bakken afkoelen op een formica tafel of op het aanrecht of een ijzeren dienblad, Als ze koud zijn , ze opbergen in een gesloten trommel
In het verpleeghuis bakken we 1x per week knijpertjes met de demente ouderen. Sinds het overlijden van mijn oma heb ik niet meer zo vaak knijpertjes gegeten Ik durfde alleen niet te vragen of ik misschien een bolletje deeg mocht ipv het knipertje
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_47220485
quote:
[b]Op zondag 11 maart 2007 16:07
Altijd een ijsje na, ook al was het winter altijd had ze ijsjes

Het toetje in het gebruikte bord komt me ook bekend voor, zo goor
hmm same here.. en nog steeds
kan mijn neefje als het vriest ineens vragen "oma mag ik een ijsje?"
en ja hoor.. daar komt de doos de koelkast uit

en toetjes in je gebruikte bord zijn ze vanaf afgestapt merkte ik laatste keer
ik kreeg gewoon een schaaltje *grin*
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_47220825
gelukkig mag ik nog af en toe bij oma en opa eten..

maar meest memorabele discussie in de keuken ging toch echt om gehaktballen.
mijn opa is banketbakker geweest.. en staat heel graag in de keuken
dus vroeger was er elke zondag wel iets als appeltaart, boterkoek, muffins etc

en bovendien kookte hij dus ook al jaren elke dag het avondeten

op gegeven moment was hij langdurig ziek... wat minder mobiel etcetera
dus nam mijn oma dat naadloos over

nouja.. naadloos..

op een dag kwam ik binnen.. kreeg meteen een gehaktbal toegeschoven met de vraag of ik hem lekker vond.
de afwachtende blik op 2 gezichten deed mij het ergste vrezen... maar de gehaktbal smaakte eigenlijk prima

nadat ik dat gezegd had barst mijn oma uit "ziejewel dat het wel kan!"
en mn opa "je oma doet SALADEMIX in de gehaktballen!!"

ik geloof niet dat ik ooit zo hard gelachen heb
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_47223685
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 10:39 schreef Uhmmie het volgende:


nadat ik dat gezegd had barst mijn oma uit "ziejewel dat het wel kan!"
en mn opa "je oma doet SALADEMIX in de gehaktballen!!"
haha
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_47225789
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 10:39 schreef Uhmmie het volgende:

op een dag kwam ik binnen.. kreeg meteen een gehaktbal toegeschoven met de vraag of ik hem lekker vond.
de afwachtende blik op 2 gezichten deed mij het ergste vrezen... maar de gehaktbal smaakte eigenlijk prima

nadat ik dat gezegd had barst mijn oma uit "ziejewel dat het wel kan!"
en mn opa "je oma doet SALADEMIX in de gehaktballen!!"

ik geloof niet dat ik ooit zo hard gelachen heb
Maar ze het wel mooi geprobeerd .

Bij ons is het zo dat mijn opa (83 jr btw) nog geen ei kan koken. Mijn oma heeft dan ook voor als ze ziek is vanalles ingevroren. Ik bied ook weleens aan om te koken als mijn oma ziek is, maar opa eet alleen maar wat oma gemaakt heeft .
Alhoewel toen ik vorige week kippensoep had gemaakt hij toch ook van de bak die ik mee had genomen heeft gesmuld .
pi_47225959
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 20:30 schreef Isabeau het volgende:

Welke kook-herinneringen heb jij aan je oma('s)?
Die heb ik heel, heel ver weg gestopt in een diep, donker gat.
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_47226041
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 13:09 schreef MUUS het volgende:

[..]

Die heb ik heel, heel ver weg gestopt in een diep, donker gat.
Was het zo dramatisch? Jeugdtrauma aan overgehouden enzo ?-O-
pi_47226048
@seaoflove: verrassend genoeg smaakte de gehaktbal prima hoor
proefde niets raars

maar je hebt daarna TOCH een dubieus gevoel
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_47227628
quote:
Op zondag 11 maart 2007 16:07 schreef Agrafes het volgende:
De gruwelijk heerlijke Poffert die ze alleen voor ons maakt want in dr eentje kan ze het natuurlijk niet op
Blanke vla
Draadjesvlees
Liters soep
Altijd een ijsje na, ook al was het winter altijd had ze ijsjes

Mijn oma was altijd van veel, en dan moest het ook allemaal op, onder het mom van even nog het laatste restje, soms zelfs met de jus, verzopen je aardappels helemaal

Het toetje in het gebruikte bord komt me ook bekend voor, zo goor
Als in de poffert die in de laatste nieuwe Allerhande stond?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 13 maart 2007 @ 14:35:41 #94
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47228727
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 13:04 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Maar ze het wel mooi geprobeerd .

Bij ons is het zo dat mijn opa (83 jr btw) nog geen ei kan koken. Mijn oma heeft dan ook voor als ze ziek is vanalles ingevroren. Ik bied ook weleens aan om te koken als mijn oma ziek is, maar opa eet alleen maar wat oma gemaakt heeft .
Alhoewel toen ik vorige week kippensoep had gemaakt hij toch ook van de bak die ik mee had genomen heeft gesmuld .
Zo zijn wij later ook..ik zweer het.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_47228821
draadjesvlees ja, en heeeeeeel lang sudderen, zo lekker.
  dinsdag 13 maart 2007 @ 14:43:09 #96
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47228924
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 10:26 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Blauwe bloemkool? Dat heb ik nog nooit gezien. Wel doorgekookte stronkjes en in het niets opgeloste kooltjes.

recept knijpertjes:
[..]

In het verpleeghuis bakken we 1x per week knijpertjes met de demente ouderen. Sinds het overlijden van mijn oma heb ik niet meer zo vaak knijpertjes gegeten Ik durfde alleen niet te vragen of ik misschien een bolletje deeg mocht ipv het knipertje
Vergeef mij...wat is een knijpertjesijzer? Is dat gewoon een tosti-ijzer? Of wat?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 13 maart 2007 @ 14:44:30 #97
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_47228963
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 14:43 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Vergeef mij...wat is een knijpertjesijzer? Is dat gewoon een tosti-ijzer? Of wat?
Knijpertjes zijn kleine dunne wafeltjes, het is dus een wafelijzer in het klein.
be nice or go away
  dinsdag 13 maart 2007 @ 14:46:36 #98
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47229044
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 14:39 schreef cityofdelusion het volgende:
draadjesvlees ja, en heeeeeeel lang sudderen, zo lekker.
Oma's draadjesvlees was super
Gelukkig kan ik het zelf maken op dezelfde manier

Ik was in September in San Francisco en daar bestelde ik tijdens het eten "brisket and garlic mashed potatoes". De beschrijving zag er prima uit. Het bleek een enorm stuk draakjesvlees te zijn en precies zoals ik het zelf maak

Mijn verrassing was groot natuurlijk

Een vriend van me zei altijd dat draadjesvlees goor was. Toen heb ik 'm even laten proeven. Sindsdien weet hij dat draadjesvlees WEL lekker is
Blijkbaar maakten zijn moeder en oma het smaakloos klaar ofso..
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_47229087
Alles wat mijn moeder maakt vind ik altijd wel lekker. Maar als ik bij mijn oma eet dan zijn zelfs de normaalste dingen zoveel lekkerder. Gewoon aardappelen, boontjes, bloemkool, sla, gehaktballen. Echt alles is dan echt heerlijk.
  dinsdag 13 maart 2007 @ 14:47:53 #100
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47229102
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 14:44 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Knijpertjes zijn kleine dunne wafeltjes, het is dus een wafelijzer in het klein.
Maar dat is gewoon een "echt" ding? Als ik in de kookwinkel op een knijpertjesijzer vraag dan gaan ze die direct voor me pakken ipv me schaapachtig aankijken?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')