Als we ervan uit gaan dat de investeerders club redelijk constant is, dan zullen deze na een paar defaults (dus geen terugbetaling), minder geneigd tegen deze tarieven te lenen en dan zal het tarief dus op gaan lopen.quote:Op vrijdag 9 februari 2007 05:36 schreef SeLang het volgende:
Ik verwacht trouwens dat de uitleners de tarieven voor slechte leningen naar te lage niveaus zullen trekken omdat ze de risicos te laag inschatten. Want wat weet een doorsnee particulier nu over krediet risico?
Wat ik interessant vind is om te zien waar mensen zoal voor (zeggen) te willen lenen. Je komt de gekste dingen tegen. Als je een mooie tuin wilt: spaar er dan maar voor zou ik zeggen. Haal wat leuke spulletjes bij het tuincentrum en doe het daarmee totdat je het geld bij elkaar gespaard hebt.quote:Op vrijdag 9 februari 2007 05:49 schreef SeLang het volgende:
Motivatie: "De belastingschuld dat ik heb wil ik met dit bedragaflossen en huishoudelijkapparatuur aanschaffen die aan vervanging toe zijn, gasfornuis, nieuw bed en koelkast"
Ik denk dat je aanname (dat de investeerdersclub constant is) fout is.quote:Op vrijdag 9 februari 2007 10:38 schreef josvr het volgende:
[..]
Als we ervan uit gaan dat de investeerders club redelijk constant is, dan zullen deze na een paar defaults (dus geen terugbetaling), minder geneigd tegen deze tarieven te lenen en dan zal het tarief dus op gaan lopen.
Wat je nu ziet is dat leningen met een hoge rating snel vol lopen. AAA en AA zijn gegarandeerd voor 99.5 en 90%. Leningen met een lagere rating en zeer lange looptijd (b.v. lening #40, EUR 10K, 60 maanden, 4.50%) loopt voor geen meter. Ik verwacht ook niet dat deze lening vol gaat lopen, waardoor deze lener zijn rente tarief zal moeten verhogen wil deze wel voor de lening in aanmerking komen.
Ja daar heb je ook wel weer gelijk in.quote:Op vrijdag 9 februari 2007 10:44 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik denk dat je aanname (dat de investeerdersclub constant is) fout is.
Want investeerders die slechte ervaringen hebben lopen weg van de slechte leningen, maar door de lage drempel zijn er altijd onwetende newbies die denken dat ze een goede deal hebben omdat ze een procentje meer krijgen. Ik denk namelijk niet dat veel mensen echt een gedegen risicoanalyse zullen doen op grond van de creditrating.
Ik doe ook mee. Ik snap je kritiek niet. Ik heb al zeker ingeschreven op 40 leningen.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 19:54 schreef tinny het volgende:
maar het is kanp veel werk vind ik om je geld telkens te moeten verdelen onder 10 leners...
of je bent net te laat of de lening staat nog 11 dagen open...
duurt mij allemaal welw at lang....
maar echt definitief is er nog niks van me rekening afgeschreven...uiteraard hou ik jullie op de hoogte
Boober loopt nu een maand en werkt best aardig. Leningen met lage rentes lopen nooit vol en lopen dus af. Vervolgens wordt door de lener de rente condities aangepast. Vervolgens loopt de lening wel of nog steeds niet.quote:Op vrijdag 9 februari 2007 05:36 schreef SeLang het volgende:
Ik verwacht trouwens dat de uitleners de tarieven voor slechte leningen naar te lage niveaus zullen trekken omdat ze de risicos te laag inschatten. Want wat weet een doorsnee particulier nu over krediet risico?
De aflossing/rente wordt direct op je bankrekening gestort, dus niks virtueel. Dat virtueel is alleen bij het uitlenen niet bij het terugbetalen.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 20:17 schreef tinny het volgende:
en wordt het maandbedrag no virtueel elke maand gestort? en kun je dan aangeven wat je er mee doet (terug storten op je bankrekening of verder investeren?) want dat is mij nog niet duidelijk.
Nee want 5 en 6 maart zijn er weer een hele trits leningen afgeschreven van mijn rekening. Ik denk dat ze in februari gewoon een achterstand hadden.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 20:19 schreef tinny het volgende:
Overigens begint het bij mij nu ineens ook te lopen... op 1 maart is er ineens voor 7 leningen iets afgeschreven.
Dus volgens mij hebben ze gewoon gewacht tot 1 maart met de admin en in één keer alles aangeboden...
Ben benieuwd bij de eerste maand betalingen (zouden die nu navenant de uitbetaal datum gaan lopen of op vaste data aan het iend van de maand?)
Nee hoor. Boober pakt 0.5%. maar dit is al verekend in het bedrag dat staat onder 'maandelijks te ontvangen.' Dus zolang de lener braaf betaald en boober niet falliet gaat zal dit wel gebeuren hoop ikquote:Op dinsdag 6 maart 2007 21:58 schreef Fastmatti het volgende:
Je moet wel uitkijken met die rentepercentages. Stel dat je 7,5% rente hebt afgesproken dan krijg je echt maar iets van 3 a 3,5%.
Doordat er elke maand een klein bedrag wordt afgelost, gaat de effectieve rente naar beneden. Als je daar dus niets meer mee doet is de effectieve rente echt niet zoveel hoger dan de spraarrente. Dit zie je ook gebeuren in die Excel-sheet.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 22:07 schreef josvr het volgende:
[..]
Nee hoor. Boober pakt 0.5%. maar dit is al verekend in het bedrag dat staat onder 'maandelijks te ontvangen.' Dus zolang de lener braaf betaald en boober niet falliet gaat zal dit wel gebeuren hoop ik
Lening #62 is net bij mij op status 'uitbetaald' gegaan dus als het goed is heb je het bedrag ontvangen of gebeurd dit de komende dagen. Groetjes, Josquote:Op dinsdag 6 maart 2007 14:52 schreef Maria45 het volgende:
Oke die van 62 is van mijn man en mij bedankt voor het melden
Zodra ik het heb gestort gekregen zet ik het hier neer
Ja mijn eerste is ook van 21-2-2007 (lening #19, de jouwe ook?) en ook nog niets gezien. Ik den k dat je wat ongeduldig bent. 21 maart was afgelopen woensdag. Dus als het al is afgeschreven 21 maart, en het is 22 maart (donderdag) bijgeschreven (best case scenario), dan lijkt het mij onwaarschijnlijk dat het er vrijdag al op staat.quote:Op zaterdag 24 maart 2007 17:12 schreef tinny het volgende:
iemand van de investeerders al wat geld ontvangen? Mijn eerste investering is van 21-2-2007, maar heb nu een maand en een paar dagen later nog niks ontvangen, maar ben misschien wat ongedudlig?
Prachtigquote:Op vrijdag 9 februari 2007 04:41 schreef SeLang het volgende:
want ik vind het wel leuk om te verdienen aan paupers die plasma TV's kopen
Niemand dus, dat is ook het risico van dat soort spelletjes, mensen die niet de alarmbellen bij het BKR laten rinkelen zullen gewoon naar een bank gaan tegen lagere rentes.quote:Op dinsdag 27 maart 2007 23:32 schreef Icey1986 het volgende:
Hmm, grappig systeem. Kijk bijv. hier eens naar. Gewoon als een voorbeeldje. Deze persoon betaald naar eigen zeggen 17% rente bij wat postorde-bedrijven. Door 7000¤ te lenen tegen 10% rente gaat hij er goed op vooruit. Voor de mensen die hem dat geld lenen is het ook een leuke investing want 10% is niet niks.
De enige vraag waar ik dan mee zou zitten. Hoe erg is iemand te vertrouwen die blijkbaar voor iets van 7000¤ spullen koopt bij wehkamp terwijl hij/zij weet dat er eigenlijk geen geld voor beschikbaar is? Wie staat er dan garant voor die persoon?
ok... dus de grote vraag is dan waarom dit persoon niet gewoon bij de ABN binnenstapt en daar wat geld leent tegen minder dan de 12.5% die hij daar biedt als hij zo'n fantastisch salaris heeftquote:Motivatie
Ik wil graag zo snel mogelijk een andere auto. Mijn vorige auto is niet door de APK gekomen...Ik heb de auto nodig voor woon// werk verkeer! Wie helpt mij ? Aflossen geen probleem ik heb een prima salaris !
heel toevallig is geen een van de openstaande aanvragen van die rating, dus niks geen garantie. Ja dat lener een deurwaarder achter zich aankrijgt na wanbateling, maar van de kale kippen daar kun je ook niet plukkenquote:# Garantie tegen wanbetaling: Boober is de enige instantie in Nederland die dit aanbiedt. Deze garantie geldt momenteel enkel voor de hoogste credit ratings. Voor AAA garanderen we 99,5% op het verschuldigde kapitaalsaldo en de rente. De AA rating heeft een garantie van 90% op het openstaande saldo en de rente.
In Engeland hebben ze ookquote:Op dinsdag 27 maart 2007 23:46 schreef worker het volgende:
Dat is inderdaad de grote vraag. Er zullen genoeg mensen met geldzorgen proberen bij boober geld los te peuteren. Je kunt je daar dus enigszins tegen beschermen door te kijken naar de rating, al moet nog blijken hoe betrouwbaar deze is.
Daarnaast denk ik (misschien naief) dat je een incassoburo niet zomaar ontloopt. Als uitlener hoef je niet achter je centjes aan.
Volgens Boober is er in Engeland een wanbetalingspercentage van 0.05%...
In NL:quote:Everyone who wants to borrow is identity-checked, credit-checked and risk-assessed. All Zopa borrowers have good credit histories, and anyone with high levels of unsecured debt or a history of not repaying credit is prevented from borrowing.
Dat betekent dus dat je met bv 600 netto in de maand, 20K ergens anders in het rood gewoon lekker door kan lenenquote:Wij hanteren een streng acceptatiebeleid. Een lener kan alleen een lening aanvragen indien hij voldoet aan de volgende voorwaarden: Ouder dan 18 jaar. Vast dienstverband en/of regelmatig inkomen. Vaste woon- en verblijfplaats in Nederland. Een rekening bij een in Nederland erkende en gevestigde bank.
Volgens de website van Boober wordt de rating door een extern bureau gedaan. Ik ga er vanuit dat er meer background checking plaatsvind dan het laten invullen van een internet formuliertje.quote:Op dinsdag 27 maart 2007 23:50 schreef Sjonnjoop het volgende:
[..]
In Engeland hebben ze ook
[..]
In NL:
[..]
Dat betekent dus dat je met bv 600 netto in de maand, 20K ergens anders in het rood gewoon lekker door kan lenen
In NL vul je zo te zien zelf wat gegevens in en krijg je je rating, dat je die persoon misschien ook wel op elke blacklist van NL banken tegenkomt staat daar los van.
Van een kale kip kun je niet plukken, ook een deurwaarder niet
Dit is echt een misverstand. De effectieve rente lijkt naar beneden te gaan, maar tegelijkertijd neemt het uitgeleende bedrag ook af! Dat al afgeloste geld kun je opnieuw aan iemand uitlenen.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 22:14 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Doordat er elke maand een klein bedrag wordt afgelost, gaat de effectieve rente naar beneden. Als je daar dus niets meer mee doet is de effectieve rente echt niet zoveel hoger dan de spraarrente. Dit zie je ook gebeuren in die Excel-sheet.
Da's heel interessant. Er zijn dus al 4 mensen die hier al meer dan 15.000 euro in hebben zitten.quote:Op woensdag 28 maart 2007 08:39 schreef josvr het volgende:
Check de BOOBERWATCH. Hier kun je de laatste wijzigingen zien, alsmede de grootste leners en uitleners. http://vdtoorn.nl/booberwatch.php
Dan blijft mijn vraag nog staan wat de Credit Ratings AAA t/m D precies betekenen. Hoe erg in de shit zit iemand die rating C of D heeft gekregen???quote:De vermelding berust op een kennelijke fout op onze site waarvoor onze excuses. Leners hebben de mogelijkheid zich te verzekeren tegen wanbetaling in geval van : overlijden werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid. Indien een lener een dergelijke verzekering heeft afgesloten constateert Boober dit en vermeldt dat bij de gegevens van de lener. Deze verzekering heeft geen invloed op de credit rating maar dient louter als extra informatie voor de uitlener. Het is echter nog niet mogelijk voor leners een dergelijke verzekering af te sluiten. Wij verwachten dat we dit binnen een maand voor elkaar hebben.
Mmja, maar BKR check is de enige goede check en die doen ze niet. Zomaar een bedrijfje kan erg weinig checken aangezien je totaal geen rechten hebben in wat voor inzage in welke gegevens dan ook.quote:Op woensdag 28 maart 2007 13:33 schreef worker het volgende:
[..]
Volgens de website van Boober wordt de rating door een extern bureau gedaan. Ik ga er vanuit dat er meer background checking plaatsvind dan het laten invullen van een internet formuliertje.
Heel ergquote:Op woensdag 28 maart 2007 19:46 schreef worker het volgende:
ik heb eindelijk bericht van Boober over de verzekering tegen wanbetaling:
[..]
Dan blijft mijn vraag nog staan wat de Credit Ratings AAA t/m D precies betekenen. Hoe erg in de shit zit iemand die rating C of D heeft gekregen???
Valt het wel waterdicht te maken?quote:Op zaterdag 31 maart 2007 17:46 schreef DoimeN het volgende:
Het leukste van deze site is dat je kan zien waarom mensen geld lenen. De echte hardcore leners lenen om een andere lening aftebetalenDe wannebe yuppen willen luxe goederen terwijl ze eigenlijk geen geld hebben. De sjonnies willen geld voor hun autos.
Ik vind het idee goed. Het moet alleen nog bewezen worden, en ze moeten het waterdicht maken. Zodat investeerders weinig risico lopen.
of een avondje roulette spelen doet ook wonderen met je spaargeldquote:
Nope, waardoor je dus gewoon jezelf nog verder in de shit kan werken zonder dat de bank het weetquote:Op zondag 1 april 2007 01:07 schreef simone_van_dorp het volgende:
De vraag is: worden leners, mensen die dus een lening krijgen via boober, ook aangemeld voor die lening bij BKR????? Ofwel, registreert Boobs.nl de lening bij het BKR, meldt zij deze aan of niet??
Je hebt dus geld uitgeleend zonder je daarin te verdiepen? Ga zelf maar eens bedenken of dat nou echt bijzonder slim isquote:Op zondag 1 april 2007 11:22 schreef tinny het volgende:
ik vind het nog steeds wel interessant om te weten of BOOBER leners nu aanmeldt bij BKR??
(of uberhaupt toetst bij de BKR want daar zie ik bij de accpetatie niets van terug)
Ik heb in een spontane aktie inderdaad 100 hele euro's er in gepompt.quote:Je hebt dus geld uitgeleend zonder je daarin te verdiepen? Ga zelf maar eens bedenken of dat nou echt bijzonder slim is![]()
Wat is er cool aan vragen?quote:Op zondag 1 april 2007 15:32 schreef SeLang het volgende:
Op zich is het gewoon cool om woekerrentes te vragen aan paupers die een plasma TV willen kopen
Heb je de algemene voorwaarden gelezen?quote:Op zondag 1 april 2007 14:22 schreef tinny het volgende:
[..]
Ik heb in een spontane aktie inderdaad 100 hele euro's er in gepompt.
Ik vond het het leukste initiatief sinds tijden...
Ik wil kijken hoe en of het werkt... en ja... ik had net zo goed ook honderd euro kunnen affakkelen of aan jou geven...
Ik heb ook helemaal niet gezegd dat ik met die 100 euro binnenloop????! (wel goed blijven lezen he frederik)quote:Op zondag 1 april 2007 16:10 schreef frederik het volgende:
Volgens mij kan het totaal niet uit namelijk bij het soort bedragen waar jij over praat,
En, heb je het geld al binnen?quote:Op zaterdag 31 maart 2007 10:27 schreef tinny het volgende:
net een mailtje gehad van BOOBER er waren wat problemen met incasseren van de eerste leningbedragen voor 3 april staat het geld op de rekeing van de investeerder
Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat doorgaans ook het geval.quote:
Je loopt een (klein) risico dat de 'leners' het niet terugbetalen, dus risico moet je spreiden over meerdere leningen. Daarnaast moet Boober ook je geld nog overmaken, dus ik zou even afwachten wat mede fokkers te zeggen hebben.quote:Op woensdag 4 april 2007 21:52 schreef Janteh het volgende:
tvp, ik kan dus maximaal gaan lenen bij de IBG en dat dan hier in stoppen, meer rente ontvangen dan ik betaal en dus geld verdienen! of zie ik nu iets over het hoofd?
Maak daar maar van dat je een behoorlijk risico loopt dat leners niet terugbetalen, zonder BKR kan elke mongool daar geld lenen en heel fijn dat er een deurwaarder ingeschakeld kan worden, maar van een kale kip met al bergen andere onbetaalde rekeningen kun je niet plukkenquote:Op woensdag 4 april 2007 21:55 schreef 205_Lacoste het volgende:
[..]
Je loopt een (klein) risico dat de 'leners' het niet terugbetalen, dus risico moet je spreiden over meerdere leningen. Daarnaast moet Boober ook je geld nog overmaken, dus ik zou even afwachten wat mede fokkers te zeggen hebben.
En anders is het zéker een goede investering.
Dat levert geen winst op, want de rente van de IB-Groep is gekoppeld aan het rendement op kortlopende staatsobligaties.quote:Op woensdag 4 april 2007 22:14 schreef Sjonnjoop het volgende:
[..]
kun je nog beter staatsobligaties kopen, weet je tenminste zeker dat je zonder gezeik je geld terugkrijgt.
Je doet in dit topic al twee keer alsof een plasma tv iets heel bijzonders is.. die dingen kosten nog maar een goede 1000 euro voor een 42" manquote:Op zondag 1 april 2007 15:32 schreef SeLang het volgende:
Op zich is het gewoon cool om woekerrentes te vragen aan paupers die een plasma TV willen kopen
Ik ken een hoop mensen die geen 1000 euro per maand over houden, en ook niet na 5 maanden 'sparen'. En ik ken ook een hoop mensen (de meeste zijn dezelfde) die vooral interessant willen doen naar de buitenwacht en waarvoor het dus heel belangrijk is wat andere mensen van hun denken. Lekker pochen en poenerig doen dus.quote:Op donderdag 5 april 2007 14:43 schreef tre het volgende:
[..]
Je doet in dit topic al twee keer alsof een plasma tv iets heel bijzonders is.. die dingen kosten nog maar een goede 1000 euro voor een 42" man
Een lening nemen als ouder om je kind te laten studeren is helemaal onvoordelig! De IB-Groep leent goedkoop geld aan studenten. Daarbij is er niets mis met het zelf betalen van je studie als je ouders dit niet kunnen. Een bijbaantje plus beurs (evt. aavullende beurs omdat je ouders te weinig verdienen) geeft genoeg ruimte om fatsoenlijk te kunnen leven. Op die manier bouw je inderdaad een studieschuld op maar dat is mijns inziens voor dit soort gevallen geen schande!quote:Op donderdag 5 april 2007 21:18 schreef Maria45 het volgende:
Ik voel me niet aangesproken door deze opmerking over domme mensen gelukkig weet ik zelf beter.
Ik heb geen lening genomen om een nieuwe huisinrichting te kopen en ook niet voor een plasma tv,over domme mensen gesproken deze opmerking vind ik pas dom
Ik heb een lening genomen omdat ik twee kinderen heb en die graag wil laten studeren en dat tegenwoordig voor ouders haast niet meer op te brengen is zelfs niet als ze beide werken dan maar op deze manier.
Ik wil niet dat ze zelf al zo jong met een studieschuld beginnen
Je hebt eigenlijk helemaal gelijk, ik stoorde me voornamelijk aan de toonzetting van de desbetreffende posts en reageerde daar niet helemaal correct op. Verder heb ik een beetje een dubbel gevoel bij het concept, het lijkt best leuk maar ik weet niet of ik aan deze mensen geld zou willen verdienen. Bovendien lijkt het me ook best riskant, misschien ten onrechte natuurlijk.quote:
Volgens mij voel je je persoonlijk aangevallen door josvr en mogelijk door mij... Niemand zegt dat je kinderen lui zijn, en dat bedoel ik ook allerminst. Het gaat er om dat de kans om te studeren gegeven wordt door het rijk; de IB-Groep. Natuurlijk begrijp ik dat je als ouder een steentje bij wilt dragen, maar om daarvoor te lenen lijkt me niet handig. Uiteindelijk zijn het de afgestudeerde kinderen die straks het geld binnen hengelen en dan zit jij als ouder met een schuld.quote:Op donderdag 5 april 2007 21:59 schreef Maria45 het volgende:
Ik zeg ook niet dat het een schande is maar ik wil gewoon niet dat ze al met een schuld beginnen.
Ik heb kinderen gewild en ik wil ze ook de kans geven om door te kunnen leren als ze dat willen en kunnen.
Verder zijn ze beide niet te beroerd om te werken ze hebben beide een bijbaantje maar daar betalen ze hun boeken van en hun kleding.
Verder lopen ze ook nog beide stage de oudste 4 dagen in de week zelfs waar ze voor hard werken maar een schijntje voor krijgen.
Dus ze zijn echt niet lui hoor
En waarom doe je dit dan niet gewoon bij een bank waar je ongetwijfeld minder rente betaald?quote:Op donderdag 5 april 2007 21:18 schreef Maria45 het volgende:
Ik heb een lening genomen omdat ik twee kinderen heb en die graag wil laten studeren en dat tegenwoordig voor ouders haast niet meer op te brengen is zelfs niet als ze beide werken dan maar op deze manier.
Ik wil niet dat ze zelf al zo jong met een studieschuld beginnen
Ik voel me niet persoonlijk aangevallen maar ik ben wel iemand die ook leent bij boober daarom reageerde ik even.quote:Op donderdag 5 april 2007 22:48 schreef 205_Lacoste het volgende:
[..]
Volgens mij voel je je persoonlijk aangevallen door josvr en mogelijk door mij... Niemand zegt dat je kinderen lui zijn, en dat bedoel ik ook allerminst. Het gaat er om dat de kans om te studeren gegeven wordt door het rijk; de IB-Groep. Natuurlijk begrijp ik dat je als ouder een steentje bij wilt dragen, maar om daarvoor te lenen lijkt me niet handig. Uiteindelijk zijn het de afgestudeerde kinderen die straks het geld binnen hengelen en dan zit jij als ouder met een schuld.
Even voor de beeldvorming... wat valt onder jouw definitie van studeren (MBO, HBO, WO)?
Ik loop zelf ook fulltime stage bij een multinational voor 6 maanden maar krijg daar ook niet veel (ben WO'er). Het dekt de kosten van de extra tijd studeren in ieder geval bij lange na niet. Maar goed, ik zie het als een uitdaging en een leerzame ervaring die mijn carriére mogelijk een vliegende start geven. Even door de zure appel heenbijten.
Ik denk niet dat ik bij een bank minder rente betaal want dat hebben wij natuurlijk al geinformeerdquote:Op donderdag 5 april 2007 22:58 schreef Sjonnjoop het volgende:
[..]
En waarom doe je dit dan niet gewoon bij een bank waar je ongetwijfeld minder rente betaald?
Dan had je als ouder een deal moeten maken met je kinderenquote:Op donderdag 5 april 2007 23:21 schreef Maria45 het volgende:
[..]
Ik voel me niet persoonlijk aangevallen maar ik ben wel iemand die ook leent bij boober daarom reageerde ik even.
Om duidelijk te maken dat niet iedereen maar leent voor plasma tv's of voor luxe artikelen want daar geef ik helemaal niet om.Ik ben het niet helemaal met je eens dat de kans om te studeren gegeven word door de IB groep,want ik vind zelf persoonlijk dat het voor ieder kind mogelijk moet zijn om te studeren of door te leren zonder dat ze een lening daarvoor hoeven te nemen.
Mijn oudste zoon studeert bij de VU WO en de jongste doet HBO en ze zijn niet te beroerd om zelf hun steentje bij te dragen maar zoals je al zegt dat kleine beetje dat ze verdienen met bijbaantjes en stage dekt zeker bij lange na niet de kosten Ik ben het wel met je eens dat de stage's bijdragen aan ervaring en aan een goede start .Maar ik wil gewoon niet dat ze al met een schuld beginnen.Wij hebben verder geen leningen en wij geven helemaal niet om luxe vandaar dat ik even op deze topic reageerde
Wij hebben een Credit rating A en wij betalen 7.50% rente en daar komen wij bij een bank niet onder ze spiegelen het wel allemaal mooi voor maar achteraf blijkt dat toch heel erg tegen te vallen.quote:Op donderdag 5 april 2007 23:14 schreef worker het volgende:
Maria45, je hoeft je toch niet aangesproken te voelen als het gaat over domme mensen die (hoge) leningen afsluiten om auto's of keukens te kopen?
Ik ben trouwens razend benieuwd wat die credit ratings nou in de prktijk betekenen. Wil jij misschien vertellen welke rating je hebt, en wat globaal je omstandigheden zijn? En welke rente ben je bereid geweest te betalen, en (zoals iemand hierboven ook al vroeg): waarom leen je niet bij een bank?
Nee dat willen wij niet .quote:Op donderdag 5 april 2007 23:28 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dan had je als ouder een deal moeten maken met je kinderen
Dat zij het lenen van de IB groep (3,5% rente geloof ik) en dat jij gewoon in eerste instantie de kosten op je neemt (rente) en hen vervolgens "afbetaald".
Qua kosten is dat veel interessanter volgens mij
Prima, dat moet je zelf weten,quote:Op donderdag 5 april 2007 23:36 schreef Maria45 het volgende:
[..]
Nee dat willen wij niet .
Want wij willen gewoon dat ze met een schone lei beginnen denk maar eens als ze in de toekomst een huis willen kopen .
Wij willen gewoon dat ze geen leningen nog op hun naam hebben staan .
Wij hadden het ook in gedeelte's voor ze kunnen afbetalen hun studie via de ib groep maar dan betalen we 300 euro per maand en nu betalen we 119 euro per maand af en dat is voor ons beter en na 18 maanden hebben we het afbetaald 18 maanden is te overzien
Een studieschuld telt niet mee voor hoeveel hypotheek je kan nemen. En je mag 15 jaar doen over het aflossen van een studieschuld, dus dat kan nooit 300 euro per maand zijn. 18 maanden kan ook bij de ib-groep omdat je zonder kosten extra kan aflossen.quote:Op donderdag 5 april 2007 23:36 schreef Maria45 het volgende:
[..]
Nee dat willen wij niet .
Want wij willen gewoon dat ze met een schone lei beginnen denk maar eens als ze in de toekomst een huis willen kopen .
Wij willen gewoon dat ze geen leningen nog op hun naam hebben staan .
Wij hadden het ook in gedeelte's voor ze kunnen afbetalen hun studie via de ib groep maar dan betalen we 300 euro per maand en nu betalen we 119 euro per maand af en dat is voor ons beter en na 18 maanden hebben we het afbetaald 18 maanden is te overzien
Als je max bijleent (momenteel 800 ekkies per maand) dan kom je een aardig eind richting de 50.000 euro met wat studievertraging. Tel daar nog eens de rente bij op en je komt dicht in de buurt van de 300 euro/mnd om het in 15 jaar af te lossen. De vraag is of je persé maximaal moet bijlenen natuurlijkquote:Op vrijdag 6 april 2007 11:13 schreef zzzzzzz het volgende:
[..]
Een studieschuld telt niet mee voor hoeveel hypotheek je kan nemen. En je mag 15 jaar doen over het aflossen van een studieschuld, dus dat kan nooit 300 euro per maand zijn.
Het gaat om een veel lager leenbedrag, want bij boober kan je maximaal 10.000 euro lenen.quote:Op vrijdag 6 april 2007 11:17 schreef 205_Lacoste het volgende:
[..]
Als je max bijleent (momenteel 800 ekkies per maand) dan kom je een aardig eind richting de 50.000 euro met wat studievertraging. Tel daar nog eens de rente bij op en je komt dicht in de buurt van de 300 euro/mnd om het in 15 jaar af te lossen. De vraag is of je persé maximaal moet bijlenen natuurlijk
Ik denk dat maria bedoelt de aflossing van de colegegelden dat kan je als ouders inMaandelijkse termijnen afbetalen als je dat wilt aan de IB groep.quote:Op vrijdag 6 april 2007 11:13 schreef zzzzzzz het volgende:
[..]
Een studieschuld telt niet mee voor hoeveel hypotheek je kan nemen. En je mag 15 jaar doen over het aflossen van een studieschuld, dus dat kan nooit 300 euro per maand zijn. 18 maanden kan ook bij de ib-groep omdat je zonder kosten extra kan aflossen.
Ik heb van ongeveer 30 leningen geld terug ontvangen, dus ik ga dit vanavond verwerken in mijn spreadsheet. Maar zo te zien loopt het aardig.quote:Op vrijdag 13 april 2007 11:40 schreef komrad het volgende:
nog geen problemen met wanbetalers geweest?
zie www.booberwatch.nlquote:Op vrijdag 13 april 2007 13:19 schreef komrad het volgende:
wat is het gemiddelde rentepercentage?
Weet ik wel.quote:Op donderdag 5 april 2007 14:43 schreef tre het volgende:
[..]
Je doet in dit topic al twee keer alsof een plasma tv iets heel bijzonders is.. die dingen kosten nog maar een goede 1000 euro voor een 42" man
En nu gaat het leuk worden, ben benieuwdquote:Op vrijdag 4 mei 2007 22:51 schreef worker het volgende:
ik heb mijn eerste wanbetaler, volgens een mail van Boober. Ze starten direct het incasso traject...
Rendement wordt niet lager. Je moet het herinvesteren, hetzij in Boober, hetzij in iets anders.quote:Op zondag 6 mei 2007 18:57 schreef Fastmatti het volgende:
Ik heb nog steeds mijn twijfels bij het rendement. Omdat er namelijk maandelijks wordt afgelost wordt de schuld steeds kleiner dus het rendement is kleiner dan de rente die je ontvangt. Maar goed, rekenen jullie je maar rijk.
Dan moet je ook een loonstrook en een bankrekening vervalsen. En je sofinummer.quote:Op maandag 7 mei 2007 11:48 schreef fr0x het volgende:
als je nou een vals ID naar hen verstuurd hoe kome ze erachter dat jij het niet bent?
ja maar dat ligt ook een beetje aan boober zelfquote:Op woensdag 9 mei 2007 15:46 schreef WVL_KsZeN het volgende:
Heb een beetje rondgekeken op de booberwatch site, en het lijkt erop dat het percentage wanbetalingen flink hoog ligt (iig wat je er nu van kan zeggen). De meeste mensen hebben het over 12.5 tot 25% van hun leningen met problemen..
Ik heb er nog steeds heel erg mijn bedenkingen bij en dat blijft voorlopig nog wel even zo.
Het is wel een mini economie maar dan op het nivo oost Europa/ Siciliaanse Mafia.quote:Op zaterdag 12 mei 2007 03:55 schreef SeLang het volgende:
Echt heel erg interessant om te volgen![]()
Het is gewoon een economie in het klein, inclusief een verstorende overheid (die het uiteindelijk altijd aflegt tegen de markt).
Je bevestigd hiermee meteen het beeld wat ik van de gemiddelde lener in gedachten hadquote:Op woensdag 9 mei 2007 16:48 schreef Maria45 het volgende:
[..]
ja maar dat ligt ook een beetje aan boober zelf
Ze hebben de betalingen bijna een week te vroeg geincaseerd bij de leners ,door een foutje in de database
Ook bij mij, bij mij is het wel afgeschreven maar ik kan mij voorstellen dat mensen die het pas een week later hadden verwacht ,daardoor toch in de problemen zijn gekomen tenslotte houd je toch rekening met de datum die boober heeft opgegeven waarop ze zouden incaseren.
Dus het ligt dit keer niet helemaal aan de leners alleen maar ook aan boober.
Ze hebben het wel netjes toegegeven bij boober maar ze hadden het nog een keer moeten incaseren en dan op de juiste datum ,en als het dan nog niet geincaseerd kon worden .dan pas maatregelen moeten nemen.
Hier wil ik graag even op reageren want ik heb netjes betaald hoor. Bij mij hebben ze het met succes kunnen incaseren.Ik ben nog nooit achter geweest met betalingen ik heb altijd netjes op tijd mijn rekeningen betaald .Ik wou hier alleen maar mee zeggen dat als leners zich aan de afspraken moeten houden wat ik dus doe ,boober zich ook aan de afspraken moet houden .Oke een foutje kan gebeuren ook van boober hun kant waar mensen werken worden fouten gemaakt,maar ik bedoelde alleen maar te zeggen dat er mischien ook mensen zijn die heus op tijd zorgen dat er geld genoeg op hun rekening staat op de datum dat ze het verwachten maar 5 dagen eerder is wat anders als een of 2 dagen.Ik kan me voorstellen dat mensen daardoor in de knoop kunnen komen.Dat was het enige dat ik er mee bedoelde.meer nietquote:Op zondag 13 mei 2007 14:19 schreef Sjonnjoop het volgende:
[..]
Je bevestigd hiermee meteen het beeld wat ik van de gemiddelde lener in gedachten hadAls je een paar dagen eerder moet betalen en "zoveel" reserve hebt dat dat niet kan ben je dus niet goed bezig.
What's next? nog een lening erbij om de andere lening die je gebruikte om de lening af te betalen waar je de andere lening mee afbetaalde?
Ik ben benieuwd wat er nu gata gebeuren, er zijn (zoals hierboven gemeld) meerder wanbetalersquote:Beste investeerder,
Wij willen je graag informeren dat de incasso voor lening nummer 35 niet is geslaagd en daarom is de maandaflossing nog niet overgemaakt op je rekening.
Boober heeft Intrum Justitia reeds opdracht gegeven om de incassoprocedure te starten om dit zo snel mogelijk op te lossen. Wij houden je verder op de hoogte over de uitbetaling.
Met vriendelijke groet,
Het Boober Team
Knokploeg langssturen om die €10 op te halenquote:Op donderdag 17 mei 2007 08:39 schreef tinny het volgende:
Inmiddels heeft één van mijn 10 investeerders een betalingsachterstand.
BOOBER stuurde het volgende mailtje:
[..]
Ik ben benieuwd wat er nu gata gebeuren, er zijn (zoals hierboven gemeld) meerder wanbetalers
Interum Justitiaquote:Op donderdag 17 mei 2007 08:39 schreef tinny het volgende:
Inmiddels heeft één van mijn 10 investeerders een betalingsachterstand.
BOOBER stuurde het volgende mailtje:
[..]
Ik ben benieuwd wat er nu gata gebeuren, er zijn (zoals hierboven gemeld) meerder wanbetalers
Er zijn bijna alleen maar C en D ratingen. Op dit moment toevallig 1 AAA rating voor een racefiets van 10.000 euro (? OMG?)quote:Op woensdag 23 mei 2007 17:24 schreef GForceT1 het volgende:
interessant dit, al lijkt me dat je toch een paar C leningen MOET nemen om tot een leuk rendement te komen.
Die rekening gaat natuurlijk naar de wanbetaler.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 13:02 schreef frederik het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag, voor wie zijn de kosten van interim justitia als de lener niets kan of wil betalen? Heb jij al een rekening gezien voor die 3 incasso's, of betaalt boober die van die 0.5%?
Waarom zou boober er voor opdraaien?quote:
Volgens mij zat dat juist in die 0,5% jaquote:Op zaterdag 9 juni 2007 13:02 schreef frederik het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag, voor wie zijn de kosten van interim justitia als de lener niets kan of wil betalen? Heb jij al een rekening gezien voor die 3 incasso's, of betaalt boober die van die 0.5%?
Ja, sorry, ik was een tijdje naar de Bahama's van de enorme winsten die ik gemaakt heb.quote:Op zondag 8 juli 2007 13:32 schreef Meneermax het volgende:
Tis alweer een tijdje stil aan het Booberfront. Hoe zijn de ervaringen inmiddeis? Loopt het een beetje? Levert het wat op?
OMG... Hoe kan je toch zoveel lenen?quote:Dit is mijn zoveelste poging om mijn probleem met de creditcard op te lossen.Ik probeer het in ieder geval weer , in de hoop meer succes te hebben.Ik wil eerst iedereen bedanken die elke keer ondanks alles mij weer steunt.Ik heb een vaste baan en in de maand september ga ik zelf iets meer verdienen.Ik wil dolgraag af van die superhoge rente die door de creditcardsbedrijven berekend worden.Ik ben betrouwbaar en betal al mijn rekeningen op tijd.
inderdaad.quote:Op woensdag 25 juli 2007 16:37 schreef Pascal86 het volgende:
Hij heeft na elke lening nog steeds zijn creditcard nog
Al vraag ik me af of er echt zoveel mensen zijn die willen investeren. Ik vraag me eigenlijk af of er iemand is die wél positief rendement gehaald heeft of gaat halen met al die wanbetalers..quote:Leensite Boober mag binnenkort weer bemiddelen
Uitgegeven: 29 augustus 2007 18:14
AMSTERDAM - Boober kan zijn activiteiten waarschijnlijk binnenkort hervatten. De peer-to-peer-leensite staakte zijn activiteiten onlangs omdat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) meende dat Boober een vergunning nodig had, maar die erkent de site nu als kredietbemiddelaar.
Boober is een website waar mensen geld kunnen lenen. Dat geld wordt bijeengebracht door investeerders, die kunnen bieden op leenverzoeken. Omdat er geen grote financiële instellingen bij de leningen betrokken zijn, en de tarieven door vraag en aanbod worden bepaald, zou de rente lager zijn dan op de reguliere kredietmarkt. Het zogenoemde peer-to-peerlenen werd in korte tijd populair.
Onlangs moest Boober zijn site voorlopig sluiten omdat toezichthouder AFM meende dat Boober een vergunning nodig had. Daarover beschikte de site niet.
Onduidelijkheid
Woensdag besloot de AFM dat Boober mag bemiddelen in de totstandkoming van leningen. Wel moet eerst onduidelijkheid worden weggenomen over de status van de investeerders. Daaronder zijn veel particulieren, die geen vergunning nodig hebben. Maar onduidelijk is nog waar precies de grens ligt tussen particuliere en professionele kredietverstrekkers.
Directeur Guus Drijver van Boober is erg blij met de beslissing van de AFM. Boober voert volgens hem "constructieve gesprekken" met de financiële toezichthouder om de laatste onduidelijkheden weg te nemen. Hij verwacht dat Boober "binnen enkele dagen" weer open kan.
Hoopgevend, als mensen nog niet eens een tientje kunnen terugbetalen..quote:Op zondag 19 augustus 2007 16:21 schreef tinny het volgende:
Ik heb van het weekend eventjes een overzichtje gemaakt van al mijn leningen met een achterstand..
er zitten 2 leningen bij die vanaf het begin (1e termijn) niet zijn gaan betalen en dus achterstand hebben. En er zijn nog 3 andere leners die her en der (gedurende de looptijd) af en toe een maandje over slaan met betalen. Als ik BOOBER moet geloven zetten ze er telkens Interim Just op, af en toe heeft dat succes en krijg je (verlaat) nog een termijntje binnen, echter dat zie ik nu niet meer zo vaak gebeuren...
Ik kijk het nog een paar maanden aan, maar als ik nu mijn oordeel moet geven dan zeg ik:
"Leuk idee, redelijke uitvoering(boober laat af en toe wat steekjes vallen en de gebruiksvriendleijkheid van dat wat Boober biedt vind ik niet altijd 100% OK) maar uiteindelijk is het een KUT produkt (of service) wat ze verkopen want het trekt teveel wanbetalers aan!"
Je snapt het concept niet helemaal. Die mensen moeten veel meer dan een tientje per maand terugbetalen aangezien TS maar één van de tig investeerders in hun lening is. Ze betalen het totaal aan Boober en Boober betaalt de delen weer uit aan de verschillende investeerders.quote:Op donderdag 30 augustus 2007 13:26 schreef Furia het volgende:
[..]
Hoopgevend, als mensen nog niet eens een tientje kunnen terugbetalen..
Waarom?quote:Op woensdag 10 oktober 2007 22:16 schreef portable het volgende:
Over boober was ik wat skeptisch, maar heb wel intresse in frooble.
Als je als student al geld kan uitlenen, doe je het goed.quote:Op dinsdag 9 oktober 2007 17:46 schreef Pascal86 het volgende:
Die frooble lijkt me wel wat, binnen 3 maanden afgelost en 50 euro verdient, dit kan ik als student wel doen om extra geld te verdienen.
ik werk 7 uur in de avond 3x in de week en het hele weekend werk ik 2 ochtenden, ik wil eigenlijk een andere auto maar dit is ook wel interessant, korte termijn, boober is kut omdat het 36 termijnen is en meer dan de helft niet kan terugbetalen.quote:Op woensdag 10 oktober 2007 22:31 schreef KonnieKipke het volgende:
[..]
Als je als student al geld kan uitlenen, doe je het goed.
Bij Frooble word je gewoon op kortere termijn niet terugbetaald.quote:Op donderdag 11 oktober 2007 01:20 schreef Pascal86 het volgende:
[..]
ik werk 7 uur in de avond 3x in de week en het hele weekend werk ik 2 ochtenden, ik wil eigenlijk een andere auto maar dit is ook wel interessant, korte termijn, boober is kut omdat het 36 termijnen is en meer dan de helft niet kan terugbetalen.
Kun je ook nog argumenten geven want je loopt nu gewoon te blatenquote:Op donderdag 11 oktober 2007 08:34 schreef Dromer het volgende:
[..]
Bij Frooble word je gewoon op kortere termijn niet terugbetaald.
Maar doe het eens en post je ervaringen in het Frooble topic en dan lach ik je achteraf wel uit.
Die zijn allemaal al genoemd in dit topic. De sterkste en belangrijkste: mensen zullen alleen lenen tegen een dergelijk hoge rente als ze nergens anders kunnen lenen. (grotendeels dus wanbetalers met een registratie)quote:Op donderdag 11 oktober 2007 09:13 schreef Pascal86 het volgende:
[..]
Kun je ook nog argumenten geven want je loopt nu gewoon te blaten
Het maximale termijn is drie maanden, als alles goed gaat heb je je geld sneller binnen en hoger rendement dan boober.quote:
Ik vrees dat het door de kortere termijn niet veel beter zal gaan. Je ziet bij Boober ook dat veel van de wanbetalers al bij één van de eerste termijnen afhaken.quote:Op donderdag 11 oktober 2007 10:51 schreef portable het volgende:
[..]
Het De maximale termijn is drie maanden, als alles goed gaat heb je je geld sneller binnen en hoger rendement dan boober.
Uganda?quote:Op zaterdag 20 oktober 2007 12:30 schreef CIM het volgende:
Voor degenen die willen lenen EN er een goed gevoel aan over te houden:
http://www.myc4.com
Liep er per ongeluk tegen aan. Je leent euro's aan mensen in Uganda die het vervolgens in hun zaak investeren (Microkrediet regeling - zie inspanningen Maxima). Schijnt vrij nieuw te zijn want ik kon er maar bar weinig over vinden op internet. Vooralsnog kan je je winsten nog niet onttrekken, maar alleen herinvesteren (al wordt dat aangepast).
Is er al iemand op Fok die er ervaring mee heeft?
Vanaf volgende week www.trundo.nlquote:Op dinsdag 13 november 2007 19:28 schreef krimpenrik het volgende:
Zijn er nog alternatieven zoals boober? want frooble is niet down maar ook niet actief
Hoe weet je dat trundo volgende week begint? Waar staat dat, kan niks vinden.quote:Op maandag 19 november 2007 11:32 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Vanaf volgende week www.trundo.nl
Zijn meer bedrijven die in dit segment duiken.
En wat nou als je je geld niet terugkrijgt? Heeft boober daar een regeling voor?
Maat van me maakt die sitequote:Op maandag 19 november 2007 11:55 schreef portable het volgende:
[..]
Hoe weet je dat trundo volgende week begint? Waar staat dat, kan niks vinden.
Ik hoop dat het wat wordt. Toen frooble zou beginnen met looptijden van 3 maanden wilde ik het wel proberen. Misschien bied trundo wat beters...quote:
Dit is een sub-prime crisis in het klein.quote:Op donderdag 11 oktober 2007 10:18 schreef WVL_KsZeN het volgende:
Ik schrik trouwens van het bedrag dat inmiddels uitstaat bij boober :
¤ 1.612.110,47
Het is nu al weer ¤ 2.174.000 euro... woeiquote:Op zaterdag 23 februari 2008 12:15 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit is een sub-prime crisis in het klein.
Een groot deel van die ¤ 1.612.110,47 is gewoon foetsie
Ik ben absoluut een grote fan van boober. Niet voor niets doen de grote banken het in hun broek.quote:Op woensdag 7 februari 2007 19:37 schreef tinny het volgende:
Ik heb vorige week gehoord van BOOBER en ben er helemaal lirisch over.
Niet zo zeer het leen gedeelte maar meer het investeer gedeelte..
Heb me net voor 100 euro maar eens ingeschreven om te kijken wat het doet..
Het enige nadeel vind ik de 0,05% admin kosten (op zich die halve % is wel reeel alleen het min. van 25 euro per jaar is fors) want dat hakt voor de kleine investeerder er (te) flink in..
Ik ben benieuwd of er meer adepten zijn van dit fenomeen binnen de WGR club...?
en wat ze er van denken?
De markt mocht het niet regelen omdat boober ingreep bij te hoge rentepercentages.quote:Op zaterdag 23 februari 2008 12:38 schreef Sigmund_Freud het volgende:
Kansloos verhaal dus... Jammer zag het helemaal zitten na die documentaire van Zembla. Lekker geld uitlenen aan paupers met plasma tv's. Maar goed de verhouding risico en rendement is dus nog niet correct, wel vreemd je zou denken dat de markt dat vanzelf zou regelen.
Dit dus.quote:Op zaterdag 23 februari 2008 17:21 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
De markt mocht het niet regelen omdat boober ingreep bij te hoge rentepercentages.
En dan zou ik het nog niet doen omdat je nooit weet wie je geld leent. Het gaat wat makkelijker als je de persoon in kwestie kent, dan kan je altijd nog wat mannetjes langssturen als de betalingsachterstand te groot wordtquote:Op zaterdag 23 februari 2008 18:24 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit dus.
De 'markt' zelf zat al snel op rentepercentages van 25%. Dat zijn ook reeele percentages gezien de risicos. Maar dat mocht dus niet van de 'overheid' (Boober dus).
Misleidend ook eigenlijk want bij dergelijke rentepercentages krab je je als investeerder wel even achter de oren alvorens je er geld in stopt.quote:Op zaterdag 23 februari 2008 18:24 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit dus.
De 'markt' zelf zat al snel op rentepercentages van 25%. Dat zijn ook reeele percentages gezien de risicos. Maar dat mocht dus niet van de 'overheid' (Boober dus).
Waaruit concludeer je dat? UIt de maar liefst 6 openstaande leningaanvragen bij Boober op dit moment?quote:Op zaterdag 23 februari 2008 17:15 schreef Ankeiler het volgende:
[..]
Ik ben absoluut een grote fan van boober. Niet voor niets doen de grote banken het in hun broek.
Uit dat Boober een betaalrekening had lopen via de rabobank. De Rabobank heeft die rekening opgezegd.quote:Op zaterdag 23 februari 2008 20:59 schreef Dromer het volgende:
[..]
Waaruit concludeer je dat? UIt de maar liefst 6 openstaande leningaanvragen bij Boober op dit moment?![]()
?
Ik denk dat je maar eens ff contact op moet nemen met die Richard van den Toorn (wie dat ook is!)quote:Op maandag 6 april 2009 09:32 schreef tinny het volgende:
TS laat ook nog maar even van zich horen.
Heb ondanks bovenstaand krantenbericht zelf niks van BOOBER vernomen...
had er 100 hele euro's ingestopt zal eens gaan uitrekenen wat ik kwijt ben...
Bij woutertje bos aankloppen voor staatssteun een optie?quote:Op zaterdag 13 juni 2009 18:17 schreef SeLang het volgende:
Dit is echt een subprime crisis in het klein
Ik ben bang dat Boober niet too big to fail isquote:Op zaterdag 13 juni 2009 19:15 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Bij woutertje bos aankloppen voor staatssteun een optie?
En ook ik had het in 2007 gezien. Al was het een niet erg moeilijke voorspelling.quote:Op woensdag 10 oktober 2007 12:14 schreef Dromer het volgende:
Na het topic doorgelezen te hebben ga ik er in elk geval niet in investeren. Ik gooi geld dat over is wel op mijn vakantiebudget of zo. Dan is het ook weg.
Eens. Als de DSB-bank goed kan verdienen aan al die mensen die barsten van de leningen, waarom kan dat niet direct. Er moet een manier zijn om van er een succes van te maken.quote:
Maar niet op deze schaal. Bedrijven als DSB verdienen nog steeds hele kleine marges, maar doen het op een grote schaal. Een van de grootste kostenposten die ze hebben zijn de leningen die niet terug worden betaald, de "bad debt". Om deze kosten post te minimaliseren (en om rendabel te worden) zijn zij continue bezig om het risico per klant in te schatten op basis van betalingsgedrag, kredietwaardigheid, etc, etc.quote:Op dinsdag 16 juni 2009 22:40 schreef Rapaille het volgende:
[..]
Eens. Als de DSB-bank goed kan verdienen aan al die mensen die barsten van de leningen, waarom kan dat niet direct. Er moet een manier zijn om van er een succes van te maken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |