abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_46506725
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 21:32 schreef Maerycke het volgende:
Ik heb ook een blikje gecondenseerde melk kunnen scoren (was nog best lastig trouwens, de plaatselijke AH en C1000 hadden ze niet eens).
Moet het echt 3 uur in een pannetje staan? Ik zou het graag over ijs enzo willen gebruiken, dus wat minder pasta-achtig zeg maar Dit weekend in ieder geval maar eens uitproberen
Geen 3 uur, heb het 2 uur gedaan en dat is al echt een stevige pasta
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_46557709
En dit is de taart gisterenavond. Hij is lekker .

Helpt waar hij kan!
  donderdag 22 februari 2007 @ 14:58:55 #78
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46559315
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 14:02 schreef NoSigar het volgende:
En dit is de taart gisterenavond. Hij is lekker .

[afbeelding]
Dat ziet er lekker uit!
  donderdag 22 februari 2007 @ 16:49:12 #79
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_46563204
quote:
Op zondag 18 februari 2007 23:07 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
heb het vandaag onder water geprobeerd. Het werkt

Zeer smaakvol. Ongeveer 2 uur koken levert een goed smeerbare pasta op.
Gewoon koken en dan dat blik afkoelen laten?
Of moet het warm geopend worden om het nog makkelijk uit dat blikje over te doen in een pot?
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_46574365
Als je dat doet zou je wel eens ernstige brandwonden kunnen oplone. Er staat een ov erdruk op het blik als het warm is en als je het heet opent heb je kans dat het eruit spuit. Dus eerst al laten koelen
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_46574903
Yep, eerst laten afkoelen. Als je het blikje in een bak koud water zet na het koken dan is het na een minuutje of vijf al wel genoeg afgekoeld om open te maken.
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 21:32 schreef Maerycke het volgende:
Moet het echt 3 uur in een pannetje staan? Ik zou het graag over ijs enzo willen gebruiken, dus wat minder pasta-achtig zeg maar Dit weekend in ieder geval maar eens uitproberen
Ik had een keertje niet zo erg op de tijd gelet en het blikje al na anderhalf uur uit het water gehaald. Het resultaat was niet zozeer een dunnere toffee, maar gewoon een grote klomp dikke toffee met erbovenop een laagje ongekaramelliseerde melk.
pi_46575575
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 22:01 schreef Its-Jojo-4you het volgende:

[..]

Geen 3 uur, heb het 2 uur gedaan en dat is al echt een stevige pasta
staat vaak bij de etno-artikelen.. c1000 heeft het iig, van de friesche vlag
pi_46575589
Oh, en voor wie wil weten waar in de supermarkt naar gezocht moet worden:



Blikkie aan de rechterkant. Overigens wordt de melk voor zover ik weet zelfs bij verschillende supermarktketens in mijn kleine dorp verkocht, dus ik kan me niet voorstellen dat er erg veel AH's en C1000's zijn die ze niet in het assortiment hebben. Zoals eerder gezegd: in hetzelfde schap als de Conimexproducten.
pi_46579712
soms staat het bij de koffiemelk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_46582753
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 14:58 schreef JacMar het volgende:

[..]

Dat ziet er lekker uit!
Hij was wel een beetje mislukt . Het deeg werd niet korrelig maar bleef vochtig en de bodem is wat te dik en had gaarder kunnen zijn. Als gevolg van te weinig tijd en vergeetachtigeheid e.d.
Helpt waar hij kan!
pi_46592260
Ik ga morgen deze taart maken!
quote:
Schuimtaart met aardbeien

300 g Dulce de Leche voor banketbakkerij
1 ronde schuimplaat
30 schuimpjes
200 cm3 witte chocolade
200 cm3 room
200 g aardbeien
100 g halfbittere chocolade om te decoreren


Plaats de ronde schuimplaat in een springvorm. Hak de chocolade.
Verwarm de room en giet over de witte chocolade. Heel goed roeren en lauw laten worden
Breng de witte chocolade room aan op de schuim bodem en plaats in de ijskast. Zodra stevig, besmeer het met Delche de Leche.
Halveer de aardbeien en plaats ze op de Dulche de Leche. Eindig met een laag schuimpjes en versier met gesmolte halfbittere chocolade.
Hier kon je kant en klare Dulce de leche voor gebruiken, maar ik had toevallig nog een blikje gecondenseerde melk en nu wil ik het daarmee proberen
Zou ik die dulce de leche vanavond al kunnen maken en morgenochtend in de taart kunnen gebruiken?
pi_46593670
dat lijkt me geen probleem toch? aangezien je het langer kunt bewaren
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 23 februari 2007 @ 16:41:01 #88
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46598239
Hoe kom je aan de schuimplaat als ik vragen mag?

Overigens heb ik vandaag zo'n blikje in een pan gegooid en twee uur later... Dulce de Leche! De echte, zoals dat ook in de Haagen Dasz ijs is verwerkt

Smaakt ook prima met versgebakken cake
pi_46598282
Het blikje ligt in het pannetje...ben benieuwd!
(:
pi_46599337
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 16:41 schreef Maerycke het volgende:
Hoe kom je aan de schuimplaat als ik vragen mag?
Die ga ik ook zelf maken, met eiwit en suiker gewoon maken
pi_46599427
Ik heb vanmiddag een blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag bij de Appie gekocht. Ik ga het morgen of een zondag maar eens 2 uur koken in een pannetje. Ik ben benieuwd .
pi_46604027
aah..damn dit is ZOET! Wel zeer machtig, had een crackertje met dit spul genomen, zat meteen ook vol!

Vergeet niet af en toe je blikje te draaien tijdens het koken, bij mij was een helft zachter dan de andere helft..heb t flink moeten doorroeren

Mijn mening over de smaak:
Wel lekker, maar je moet er wel echt zin in hebben. Ga dit weekend pannekoekjes bakken en het daarop smeren
(:
pi_46625858
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:52 schreef Black-Hole het volgende:

[..]
recept Appeltaart met fudge


* Reese kopieert, plakt en print..

Zo te zien heb ik alles in huis . Lekker zeg, ik ga aan de slag!
Eeuwig vijfentwintig
pi_46628073
Dat lijkt me echt mierzoet met die schuimpjes en die chocolade en die ddl.
Helpt waar hij kan!
pi_46628301
Dit lijkt zo te zien erg op Indiase burfi's. Lekker.
pi_46633494
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 17:11 schreef NoSigar het volgende:
Dat lijkt me echt mierzoet met die schuimpjes en die chocolade en die ddl.
Was het ook Heel zwaar en heel machtig, maar wel lekker

Eindresultaat:

pi_46634858
Hoe moet je het bewaren trouwens? Heb t nu maar in de koelkast gezet...
En hoelang blijft zoiets ongeveer goed?
(:
  zondag 25 februari 2007 @ 09:54:18 #98
81237 releaze
best of both worlds
pi_46647738
ik smeer het nou sochtends op mn brood, erg lekker
heb ook een potje aan mn ouders gegeven, die waren er ook wel over te spreken!
  vrijdag 2 maart 2007 @ 11:54:13 #99
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_46840731
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 20:43 schreef nein het volgende:
Hoe moet je het bewaren trouwens? Heb t nu maar in de koelkast gezet...
En hoelang blijft zoiets ongeveer goed?
Dat wil ik dus ook graag weten:

* Als ik het in de koelkast bewaar wordt het dan niet te taai om te verwerken?
* Hoe lang blijft het goed?

En over het bereiden:
* 2 uur koken is dus voldoende. Moet het blik onder water staan?
* Moet het op hoog/half-hoog/laag vuur?

Wie kan me verder helpen? Ik wil het morgen gaan maken.
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
  vrijdag 2 maart 2007 @ 11:55:16 #100
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_46840751
blikje moet onder water, en het water moet koken, dus gewoon het water kokend houden. misschien af en toe wat water erbij ivm verdamping
verder heb ik er nog geen ervaring mee
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 2 maart 2007 @ 12:14:53 #101
81237 releaze
best of both worlds
pi_46841299
10 dagen geleden hebben wij het goedje gemaakt volgens het bovenvermelde recept, dus echt met melk en suiker, niet de zoete melk.. we hebben het gelijk in de koelkast gezet en in de koelkast werd het natuurlijk een stuk taaier, maar nogsteeds goed smeerbaar. mn vriend zei dat het in de koelkast gezet moet worden vanwege de suiker en de melk, die combinatie op kamertemperatuur schijnt nogal heerlijk lekker te zijn voor bacterieen. (aangezien er geen conserveringsmiddelen in zitten) nuja goed.
Een paar dagen geleden kwam ik er achter dat de dulce de leche wel aan het kristaliseren/carameliseren oid is. Dus, gewoon kleine harde suikerstukjes, zo groot als suikerkristallen zeg maar. Ik weet niet of dit komt omdat dit nu een week oud is, of dat het komt omdat het potje bijna leeg begint te raken enzo, en het smaakt nogsteeds prima maar het ligt wat minder zacht in de mond. De smaak is nog hetzelfde, en nog geen spoor van een overdaad aan bacterieen of schimmels.
  zaterdag 21 februari 2009 @ 17:17:26 #102
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_66318206
Klein schopje:

Dulce de Leche is tegenwoordig ook bij de AH XL te koop, dus daar ga ik het dadelijk even halen. Daarna volgt ongetwijfeld een recensie over de kwaliteit van het goedje. In Argentinië heb ik veel verschillende merken geprobeerd, eens kijken hoe "Mijn Oma" scoort.
[b]@RemiLehmann[/b]
pi_66328948
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 17:17 schreef reem het volgende:
Klein schopje:

Dulce de Leche is tegenwoordig ook bij de AH XL te koop, dus daar ga ik het dadelijk even halen. Daarna volgt ongetwijfeld een recensie over de kwaliteit van het goedje. In Argentinië heb ik veel verschillende merken geprobeerd, eens kijken hoe "Mijn Oma" scoort.
Die is al een tijdje te koop en ik vond het echt niet lekker vergeleken met wat je zelf maakt van gecondenseerde melk.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66328982
En dan gelijk in dit topic even de waarschuwing dat het blikje kan ontploffen (is iemand op fok dus overkomen, incl. lelijke brandwonden...)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 22 februari 2009 @ 01:29:36 #105
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66331407
Had ie niet genoeg water in de pan gedaan. Gewoon zorgen dat het goed onder water staat en echt niet dat het dan ontploft.
pi_66336555
quote:
Op zondag 22 februari 2009 01:29 schreef RobinOok het volgende:
Had ie niet genoeg water in de pan gedaan. Gewoon zorgen dat het goed onder water staat en echt niet dat het dan ontploft.
idd, blikjes moeten een normale commerciële sterilisatie kunnen doorstaan. (ongeveer 10 minuten bij 120°C). Dus de pan zou drooggekookt moeten zijn en daardoor zou de temperatuur verder opglopen moeten zijn.
Uiteraard is het nooit verstandig om onder druk staande voorwerpen te laten vallen.

(ik weet niet wat er gebeurd is, dit heeft meer met mijn werk te maken)
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_66336588
en ter aanvulling op reem, ik heb het ook bij Jumbo gezien, alleen niet gekocht, leek me al niet lekker.
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  zondag 22 februari 2009 @ 19:50:31 #108
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66350295
In een pan net onder water zetten, 3 uur laten koken, zachtjes en weer bijvullen als het niet meer onder staat,en af laten koelen voordat je het opent.
Heerlijk over roomijs.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_66350797
quote:
Op zondag 22 februari 2009 01:29 schreef RobinOok het volgende:
Had ie niet genoeg water in de pan gedaan. Gewoon zorgen dat het goed onder water staat en echt niet dat het dan ontploft.
Ook af laten koelen in de pan met water!
pi_66358358
quote:
Op zondag 22 februari 2009 20:06 schreef ColdFeet het volgende:

Ook af laten koelen in de pan met water!
Volgens mij was dat het probleem dus.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66360558
Ik heb gisteren dit recept gemaakt:

http://www.chocolatetradingco.com/magazine.asp?section=28&id=36

Bij de ganache heb ik een beetje blauwe kaas gedaan en i.p.v. de karamelsaus heb ik een veeg dulce de leche erbij geserveerd. Ik denk dat weinig toetjes in sterrenrestaurants hieraan kunnen tippen, zo lekker was het.
pi_66360657
Heb je elke stap zelf gemaakt? Verslag graag met ervaringen etc!
Life is too short not to have fun
pi_66361503
quote:
Op maandag 23 februari 2009 01:14 schreef vaagsel het volgende:
Heb je elke stap zelf gemaakt? Verslag graag met ervaringen etc!
Dit recept is bij mij 5 keer mislukt voordat het een keer goed ging.

Dit recept is in principe vrij simpel als je let op het volgende:

1. Wat ik vervelend vond was het handmatig kloppen van de eieren. Gebruik een staafmixer o.i.d. als je geen lamme arm wilt krijgen.

2. Gebruik niet een te groot blokje ganache, want dan zijn de wanden van je coulant niet stevig genoeg om een bolletje ijs te dragen en bestaat de kans dat hij instort. Wanneer je te weinig ganache gebruikt heb je in principe gewoon een chocolade soufflé.

3. In het recept van Michel Bras is de korst van de coulant hard, maar als je het recept volgt blijkt dat het resultaat eigenlijk meer op een ( gevulde) soufflé lijkt. Hoe hij die harde korst voor mekaar krijgt is mij een raadsel.

4. Ik heb een aantal keer de exacte hoeveelheden van de ingrediënten gebruikt zoals die staan in het recept van Bras, maar ik had telkens een tekort aan soufflé mix. Ik heb gekeken in de Larousse en daar staat een recept in voor chocolade soufflé. Ik gebruik nu dat recept.

5. Het idee om blauwe kaas aan de ganache toe te voegen heb ik van Heston Blumenthal.



Overigens kan je op dit filmpje zien dat het eigenlijk gewoon een soufflé is.

6. Let erop dat het een paar uur duurt voordat de ganache bevroren is en in blokjes kan worden gesneden. Het is daarom beter om de ganache een dag van te voren te maken en in de vriezer te stoppen.

7. Je kan in principe gewoon roomijs van Hertog o.i.d. gebruiken, maar zelf vind ik het jammer om bij zo'n 3 michelinsterrentoetje (?) niet zelfgemaakt ijs te serveren. Het verschil proef je toch wel een beetje.

8. Gebruik voor dit recept echt goede chocolade van minstens 75 procent. Bij de chocolade en blauwe kaas ganache kan je beter wat suiker toevoegen, want 75% procent cacao chocolade+blauwe kaas= bitter.

9. Pas op dat de coulant niet instort. De kans dat dit gebeurt is nog groter als bij een normale soufflé. Gewoon 12 minuten in de oven doen en de oven dicht laten.

Resultaat: Zoet van de dulce de leche en de ganache + bitter van de chocolade en de blauwe kaas + warm en machtig van de coulant + koud en zacht van het ijs = chocolate heaven.

EDIT:

Ik heb in één dag meerdere malen dit recept verkloot. Misschien denk je, wat bezielt iemand om hetzelfde recept tig keer op een dag te maken: ach ja, het was zaterdag en ik had het huis voor mijzelf.
pi_66372199
Even over die blikmethode. Een vriend van mij heeft het laatst geprobeerd, precies volgens het boekje en het is alsnog ontploft. Gelukkig heeft hij er niets aan overgehouden. Ik raad jullie de au bain marie methode aan, want die is veiliger en duurt maar iets langer.
pi_66372263
quote:
Op maandag 23 februari 2009 13:48 schreef Fakkan het volgende:
Even over die blikmethode. Een vriend van mij heeft het laatst geprobeerd, precies volgens het boekje en het is alsnog ontploft. Gelukkig heeft hij er niets aan overgehouden. Ik raad jullie de au bain marie methode aan, want die is veiliger en duurt maar iets langer.
Huh? Hoe had hij het gedaan, dan? En wat noem jij de au-bain-mariemathode? Gecondenseerde melk in een kom boven een pan kokend water?
pi_66372776
quote:
Op maandag 23 februari 2009 13:50 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Huh? Hoe had hij het gedaan, dan? En wat noem jij de au-bain-mariemathode? Gecondenseerde melk in een kom boven een pan kokend water?
Ja precies. In een kom boven een pan kokend water. Als je één kan gecondenseerde melk gebruikt duurt het misschien een kwartier langer. Mijn vriend zegt dat hij het kannetje uit het hete water heeft gehaald en in de wasbak had gelegd om af te laten koelen. Daar is er een scheurtje ontstaan in het blik, al gebeurde het niet met heel veel kracht. Het was een blikje van Friesche Vlag, die je bij de AH kan kopen.
pi_66373292
Feitjes:

Dulce de leche komt niet uit Argentinie maar uit Frankrijk. (Het is echter wel zo dat het in Argentinie ontzettend populair is omdat het ontzettend goedkoop en makkelijk te vervaardigen is.)

Ik hoop dat het aanslaat en dat Campina het begint te vervaardigen aangezien we in Nederland Melk zat hebben. Het is natuurlijk van de zotte dat een melkproducent als nederland dit goedje moet gaan importeren.
pi_66373445
quote:
Op maandag 23 februari 2009 14:04 schreef Fakkan het volgende:

[..]

Ja precies. In een kom boven een pan kokend water. Als je één kan gecondenseerde melk gebruikt duurt het misschien een kwartier langer. Mijn vriend zegt dat hij het kannetje uit het hete water heeft gehaald en in de wasbak had gelegd om af te laten koelen. Daar is er een scheurtje ontstaan in het blik, al gebeurde het niet met heel veel kracht. Het was een blikje van Friesche Vlag, die je bij de AH kan kopen.
Dat zei ik toch, je moet ze in de pan met heet water af laten koelen
  dinsdag 24 februari 2009 @ 00:56:54 #119
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_66395146
quote:
Op maandag 23 februari 2009 14:19 schreef diamant het volgende:
Feitjes:

Dulce de leche komt niet uit Argentinie maar uit Frankrijk. (Het is echter wel zo dat het in Argentinie ontzettend populair is omdat het ontzettend goedkoop en makkelijk te vervaardigen is.)
En waar komt deze wijsheid vandaan?
[b]@RemiLehmann[/b]
pi_66408566
Hmmm lekker.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_66408757
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 00:56 schreef reem het volgende:

[..]

En waar komt deze wijsheid vandaan?
http://en.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche#Origins
  dinsdag 24 februari 2009 @ 14:47:46 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66409223
Misschien omdat je die blikjes tegenwoordig met een lipje kunt open trekken? Dat ze daardoor minder stevig zijn? Dat zou kunnen. Ik heb er in ieder geval nog nooit last van gehad.

Het grappige is dat je ook gewoon meer dan 1 blikje tegelijk kunt koken en de anderen in de kast terug kunt zetten. Ze zijn gewoon nog even lang houdbaar als voordat je ze kookte. Misschien nog wel langer. Altijd handig om op voorraad te hebben, toch?

Mij beviel dit simpele "receppie" wel:



Bastognekoeken, caramelsaus, banaan. Eventueel nog chocola erbij als je hebt.
Meer hoeft dat niet te zijn. Yum.
  dinsdag 24 februari 2009 @ 15:01:20 #123
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_66409724
ikvinnutvies
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 24 februari 2009 @ 15:02:27 #124
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_66409769
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 14:47 schreef RobinOok het volgende:


Mij beviel dit simpele "receppie" wel:

[ afbeelding ]

Bastognekoeken, caramelsaus, banaan. Eventueel nog chocola erbij als je hebt.
Meer hoeft dat niet te zijn. Yum.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 24 februari 2009 @ 15:06:04 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66409899
Ja, vies he?
Dat zeggen mijn heupen ook.
  dinsdag 24 februari 2009 @ 16:15:30 #126
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_66412377
Ik heb het echt te veel gegeten daar. Iedere ochtend weer zo'n halve pot op je brood en het komt echt je neus uit op een gegeven moment...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 24 februari 2009 @ 16:18:15 #127
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_66412461
dat receppie gaan we dadelijk eens even uitproberen!
[b]@RemiLehmann[/b]
  dinsdag 24 februari 2009 @ 16:26:17 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66412758
Leuk! En doe dan voor de lol eens op 1 hapje ook wat kruidnagelpoeder. Kijken wat je daarvan vindt.
pi_66436437
Binnenkort ook eens proberen.

Maar blikje constant onder water houden bij het verhitten en het dan om af te koelen van het vuur af halen en in het water laten afkoelen? Of koud water erbij gieten?

Ben nogal van de stomme ongelukken in de keuken en heb geen zin in brandwonden.
Sweet and innocent...
pi_66436605
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 10:38 schreef Innocence het volgende:
Binnenkort ook eens proberen.

Maar blikje constant onder water houden bij het verhitten en het dan om af te koelen van het vuur af halen en in het water laten afkoelen? Of koud water erbij gieten?

Ben nogal van de stomme ongelukken in de keuken en heb geen zin in brandwonden.
Zorg dat het blikje in de pan ALTIJD onder water staat! Als het waterpeil daalt in de pan: warm water bijgieten! Water hoeft niet 'hard' te koken, zodra het kookt, draai je het vuur op z'n laagst en doe je een deksel op de pan.

Dan na een paar uur het vuur uitzetten, de pan gewoon laten staan en na een uur eens proberen het blikje uit het water te halen, al dan niet met een keukentang. De inhoud blijft best lang heet!

Toffee maken is geen haastklus Ik doe het op een zondagmiddag, en dan meteen 4 blikjes tegelijk; je kunt ze jaaaaaren bewaren.
  woensdag 25 februari 2009 @ 12:42:27 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66441425
Ik zou er nooit koud water bij doen, Innocence. Grote temperatuurschommelingen zijn nooit een goed idee bij dingen die kunnen ploffen. Ik haal het wel altijd uit het water en laat het dan gewoon een nacht rustig afkoelen. Zoals ik eerder al zei, zolang je het dicht laat is het zo ongeveer eeuwig houdbaar. Dus haast en snel afkoelen is helemaal niet nodig. Koelkast is ook niet nodig. Het kan zo terug de voorraadkast in. (wel etiketje even bewaren en er terug op plakken)

En ik zou zorgen dat je een goed grote pan hebt, waarbij het blikje dus ruim onder water staat. Aan de kook brengen, deksel erop, zachtjes zetten en dan na een half uurtje checken. Maar ik hoef nooit water bij te gooien, wil dat risico niet eens lopen dat de bovenkant droog komt te staan, dus grootste pan. Eenmaal aan de kook maakt het niet uit hoor, dat het veel water is.

Of, dat doe ik ook wel eens, in het 2e compartiment van mijn slowcooker als ik in het andere compartiment een stoofpotje aan het bereiden ben. Maar ja, zo'n slowcooker heeft vast niet iedereen in huis.
  woensdag 25 februari 2009 @ 13:54:48 #132
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_66444324
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Leuk! En doe dan voor de lol eens op 1 hapje ook wat kruidnagelpoeder. Kijken wat je daarvan vindt.
Kruidnagelpoeder had ik niet in huis, maar de rest van je recept heb ik wel gevolgd en was erg lekker. Mooie smaakcombinatie van zoet en bitter. Mijn huisgenoten zijn nu fan, dus dat betekent dat ik de komende dagen wel vaker dit zal moeten maken
[b]@RemiLehmann[/b]
pi_66445523
Inderdaad erg lekker. Zag hierboven een recept staan met banaan en koekjes, het is ook lekker om daar nog kiwi aan toe te voegen, omdat het iets zuurder is.

[ Bericht 87% gewijzigd door Solaar op 25-02-2009 14:29:17 (aah, tweede pagina.) ]
  woensdag 25 februari 2009 @ 15:11:35 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66447341
Sorry, maar daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen, dat dat lekker zou zijn, kiwi met caramelsaus.
  woensdag 25 februari 2009 @ 16:15:34 #135
44902 R_B
OEHWEE, you are good looking!
pi_66449861
Je kan dat leche condensada ook gebruiken om lekkere rijstepudding mee te maken...
pi_66454249
Staat zachtjes te koken nu, in een ruime pan met water. Laat ik het vanavond weer afkoelen en morgenochtend eens kijken of ik het lekker vind.
Sweet and innocent...
pi_66494300
Het is gelukt! Vind het zo los eigenlijk niet eens lekker, maar heb het tussen koekjes gedaan, echt hemels!

Twee koffieleutjes van Peijnenburg met een dikke laag ertussen, ook lekker bij de thee

Smaakt trouwens heel erg naar de caramel shortcake die ze bij mij op school verkopen, die ga ik dan ook eens zelf proberen te maken. Gewoon koekjesdeeg, met een dikke laag dulche de leche en gesmolten chocolade erover.
Sweet and innocent...
  vrijdag 27 februari 2009 @ 13:24:53 #138
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_66517121
Ik heb inmiddels contact gehad met Friesche vlag, en die hebben sowieso nog nooit gehoord van Dulce de Leche, maar na even zoeken op internet, raden ze mensen toch ten strengste af om het te maken door blikjes te verwarmen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 27 februari 2009 @ 14:24:34 #139
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66519377
*proest* De halve wereld doet dit al eeuwen, maar Friesche vlag heeft er nog nooit van gehoord. Ja hoor.
pi_66519427
Wat een bullshit. Volgende keer gewoon in de pan af laten koelen, Muck!
  vrijdag 27 februari 2009 @ 14:28:53 #141
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_66519569
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 14:25 schreef ColdFeet het volgende:
Wat een bullshit. Volgende keer gewoon in de pan af laten koelen, Muck!
ja, ik heb het ondertussen al weer een keer gemaakt en dat ging prima

toch blijft het vreemd... 100 keer maken, geen enkel probleem, en ineens gaat het helemaal mis
Het enige dat ik kan bedenken is dat er ergens een zwakke plek in het blikje gezeten heeft ofzo.
enniewee, de brandwond geneest mooi, ik bak weer taart, komt wel weer goed
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_66539622
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 13:24 schreef Muck het volgende:
Ik heb inmiddels contact gehad met Friesche vlag, en die hebben sowieso nog nooit gehoord van Dulce de Leche, maar na even zoeken op internet, raden ze mensen toch ten strengste af om het te maken door blikjes te verwarmen
Dat méén je niet!! Wat een onzin

En daarbij zou ik het als bedrijf ook afraden ivm mogelijkheid op rechtszaken als het een keer mis gaat
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66545555
lekker
looooooooooooooooool lol
  dinsdag 5 mei 2009 @ 13:05:42 #144
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_68689241
Gisteren een blikje friese vlag in het kokende water gezet, kwam ik er vanochtend achter dat het dus de hele nacht op het vuur heeft gestaan...maar blikje was niet drooggekookt dus vanavond maar zien wat het nu is, erst maar een dag laten afkoelen!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 5 mei 2009 @ 13:41:40 #145
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_68690456
quote:
Op dinsdag 5 mei 2009 13:05 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Gisteren een blikje friese vlag in het kokende water gezet, kwam ik er vanochtend achter dat het dus de hele nacht op het vuur heeft gestaan...maar blikje was niet drooggekookt dus vanavond maar zien wat het nu is, erst maar een dag laten afkoelen!
dat zal wel zwart geworden zijn ben ik bang
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 5 mei 2009 @ 15:47:36 #146
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_68695317
Wie weet is er een wonder gebeurd...zal het laten weten
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  woensdag 6 mei 2009 @ 12:06:21 #147
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_68724698
Tegen alle verwachting in is het niet verbrand...een donkere caramel pasta, lijkt eigenlijk het meest op bebogeen (duh dat is ook caramel pasta) al is die wat smeerbaarder. Maar vanochtend lekker op brood gegeten, niets mis mee
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  woensdag 6 mei 2009 @ 19:28:00 #148
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_68742268
Gelukkig maar
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 7 mei 2009 @ 09:05:13 #149
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_68760853
Yep, bananofeetaart, here i come
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_69230944
oehh spannend! Mijn blikje staat nu op! 2 uur laten koken toch?
Hoe lang moet het afkoelen straks?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')