Als je het volledige recept volgt wel.quote:Op zondag 18 februari 2007 20:48 schreef Maerycke het volgende:
[..]
In het recept op de eerste pagina staat aubain-marie.. dat lijkt me toch niet onder water.
quote:Op zondag 18 februari 2007 23:07 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
heb het vandaag onder water geprobeerd. Het werkt
Zeer smaakvol. Ongeveer 2 uur koken levert een goed smeerbare pasta op.
Ik weet waar Abraham de mosterd haaltquote:Op maandag 19 februari 2007 23:37 schreef ma_jojo het volgende:
Ik weet waar Maxima haar dulce de leche koopt![]()
![]()
.
posten danquote:Op maandag 19 februari 2007 20:33 schreef Black-Hole het volgende:
Jamie Oliver heeft er ook een heerlijk recept over, een caramel appeltaart. Vreselijk machtig maar zo ontzettend lekker![]()
quote:Op maandag 19 februari 2007 23:37 schreef ma_jojo het volgende:
Ik weet waar Maxima haar dulce de leche koopt![]()
![]()
.
gecondenseerde melk met suiker?quote:Op dinsdag 20 februari 2007 17:10 schreef NoSigar het volgende:
Net een blikje op het vuur gezet, maar tot mijn schrik bleek ik gezoete melk met suiker gekocht te hebben. Ik wist niet dat dat ook bestond. Ik neem aan dat ik het nu fout doe, helaas....
Jullie bedoelen toch gewoon die Friesche Vlag blikjes die vaak bij de Oosterse keukenprodukten staat?quote:Op dinsdag 20 februari 2007 17:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
gecondenseerde melk met suiker?
dat is het goeie spul hoor
Die ja, mijn Turkse winkel heeft ze dacht ik van Nestle, wordt verkocht als gesuikerde/gezoete melk.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 17:25 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Jullie bedoelen toch gewoon die Friesche Vlag blikjes die vaak bij de Oosterse keukenprodukten staat?
jaquote:Op dinsdag 20 februari 2007 17:25 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Jullie bedoelen toch gewoon die Friesche Vlag blikjes die vaak bij de Oosterse keukenprodukten staat?
Bij deze:quote:
Oh, gelukkig.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 17:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
gecondenseerde melk met suiker?
dat is het goeie spul hoor
Geen 3 uur, heb het 2 uur gedaan en dat is al echt een stevige pastaquote:Op dinsdag 20 februari 2007 21:32 schreef Maerycke het volgende:
Ik heb ook een blikje gecondenseerde melk kunnen scoren (was nog best lastig trouwens, de plaatselijke AH en C1000 hadden ze niet eens).
Moet het echt 3 uur in een pannetje staan? Ik zou het graag over ijs enzo willen gebruiken, dus wat minder pasta-achtig zeg maarDit weekend in ieder geval maar eens uitproberen
quote:Op donderdag 22 februari 2007 14:02 schreef NoSigar het volgende:
En dit is de taart gisterenavond. Hij is lekker.
[afbeelding]
Gewoon koken en dan dat blik afkoelen laten?quote:Op zondag 18 februari 2007 23:07 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
heb het vandaag onder water geprobeerd. Het werkt
Zeer smaakvol. Ongeveer 2 uur koken levert een goed smeerbare pasta op.
Ik had een keertje niet zo erg op de tijd gelet en het blikje al na anderhalf uur uit het water gehaald. Het resultaat was niet zozeer een dunnere toffee, maar gewoon een grote klomp dikke toffee met erbovenop een laagje ongekaramelliseerde melk.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 21:32 schreef Maerycke het volgende:
Moet het echt 3 uur in een pannetje staan? Ik zou het graag over ijs enzo willen gebruiken, dus wat minder pasta-achtig zeg maarDit weekend in ieder geval maar eens uitproberen
staat vaak bij de etno-artikelen.. c1000 heeft het iig, van de friesche vlagquote:Op dinsdag 20 februari 2007 22:01 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
Geen 3 uur, heb het 2 uur gedaan en dat is al echt een stevige pasta
Hij was wel een beetje misluktquote:
Hier kon je kant en klare Dulce de leche voor gebruiken, maar ik had toevallig nog een blikje gecondenseerde melk en nu wil ik het daarmee proberenquote:Schuimtaart met aardbeien
300 g Dulce de Leche voor banketbakkerij
1 ronde schuimplaat
30 schuimpjes
200 cm3 witte chocolade
200 cm3 room
200 g aardbeien
100 g halfbittere chocolade om te decoreren
Plaats de ronde schuimplaat in een springvorm. Hak de chocolade.
Verwarm de room en giet over de witte chocolade. Heel goed roeren en lauw laten worden
Breng de witte chocolade room aan op de schuim bodem en plaats in de ijskast. Zodra stevig, besmeer het met Delche de Leche.
Halveer de aardbeien en plaats ze op de Dulche de Leche. Eindig met een laag schuimpjes en versier met gesmolte halfbittere chocolade.
Die ga ik ook zelf maken, met eiwit en suiker gewoon makenquote:Op vrijdag 23 februari 2007 16:41 schreef Maerycke het volgende:
Hoe kom je aan de schuimplaat als ik vragen mag?
quote:
Was het ookquote:Op zaterdag 24 februari 2007 17:11 schreef NoSigar het volgende:
Dat lijkt me echt mierzoet met die schuimpjes en die chocolade en die ddl.
Dat wil ik dus ook graag weten:quote:Op zaterdag 24 februari 2007 20:43 schreef nein het volgende:
Hoe moet je het bewaren trouwens? Heb t nu maar in de koelkast gezet...
En hoelang blijft zoiets ongeveer goed?
Die is al een tijdje te koop en ik vond het echt niet lekker vergeleken met wat je zelf maakt van gecondenseerde melk.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 17:17 schreef reem het volgende:
Klein schopje:
Dulce de Leche is tegenwoordig ook bij de AH XL te koop, dus daar ga ik het dadelijk even halen. Daarna volgt ongetwijfeld een recensie over de kwaliteit van het goedje. In Argentinië heb ik veel verschillende merken geprobeerd, eens kijken hoe "Mijn Oma" scoort.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |