abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_45924293
quote:

Prins Willem-Alexander mag dan vandaag vijf jaar getrouwd zijn met Máxima, of hij vanavond de keuken ingaat om een Argentijnse maaltijd in elkaar te draaien, valt te bezien. De kroonprins laat koken liever aan zijn bedienden over. Wij hopen dat zij vandaag het favoriete Argentijnse gerecht van Máxima zullen bereiden: een pannenkoek met dulce de leche. Want wat Nederlanders hebben met pindakaas, dat hebben de Argentijnen met deze zoete karamelachtige pasta.


ZOETE liefde

DULCE DE LECHE, Máxima’s favoriete lekkernij

ROTTERDAM – Dulce de leche, ofwel ’het zoet van de melk’, is in heel Zuid-Amerika populair, met name kinderen zijn gek op het mierzoete spul. In Argentinië wordt het door de thee geroerd, als versiering voor de taart gebruikt en gesmeerd op boterhammen, pannenkoeken, ijs, bananen, meloen, cake en kaakjes. Argentijnse Nederlanders en vakantiegangers die het product in Zuid-Amerika hebben leren kennen, zijn dan ook blij dat Silvia Piezzi de karamelcrème een jaar geleden naar Nederland bracht.


De vergelijking tussen Silvia en onze prinses is snel gemaakt: een krachtige, charmante vrouw, die net als Máxima in Argentinië woonde, haar hart verloor aan een Nederlander en alles achterliet om in zijn moederland te gaan wonen. Silvia: „Ik had net op heel jonge leeftijd mijn beide ouders verloren, toen ik mijn man tegenkwam. Mijn studie medicijnen heb ik afgebroken en het was best lastig om opnieuw te beginnen in Nederland. Toch heb ik gevochten”, zegt ze terwijl ze een lepel dulce de leche door haar thee heen roert. „Ik geloof dat alles mogelijk is, als je liefde hebt.”
Jaren geleden ontmoette Silvia zelf de kroonprins en zijn vrouw in Rotterdam, waar ze als jonge vrouwelijke ondernemer was uitgenodigd. „Ik heb gezellig zitten praten met Máxima en WillemAlexander, ze waren heel vriendelijk en spontaan. Ik sprak Spaans met Máxima en een wethouder maande me Nederlands te spreken, maar Alexander kwam ertussen en zei: ’Laat haar en mijn vrouw even in hun eigen taal spreken alstublieft’.”
Vorig jaar begon Silvia met haar bedrijf 4Futuro naast groente en fruit ook dulce de leche te importeren. „Ik heb meteen Màxima en Alexander een paar potjes gestuurd en kreeg zelfs een reactie via de mail dat ze het erg lekker hadden gevonden!”

Oma
Als herinnering aan haar moeder en omdat haar zoon Georgy zijn oma nooit zal leren kennen, plakte Silvia haar moeders foto op de potten en noemde ze het product: ’Mijn Oma’. Het blauw met witte etiket – de kleuren van de Argentijnse vlag – werd ontworpen door dr. Borelli, een vriend van de familie. „In Argentinië worden kinderen door hun moeder of oma verwend met dulce de leche. Ik weet nog dat wij vroeger buiten speelden en mijn oma riep: ’Wie wil er een boterham met dulce de leche?’ Alle kinderen stoven dan naar binnen.”

Tradities
De karamelcrème, ook te maken door gecondenseerde melk te verwarmen, is dus niet zomaar een smeerseltje, maar een door de tradities heen gegeten lekkernij dat veel herinneringen doet opleven. „Laatst nog belde een oudere Argentijnse mevrouw, die vertelde dat ze het fantastisch vond dat ze de pasta die zij vroeger at, nu ook aan haar kleinkinderen kon laten proeven.” Rijk worden is niet Silvia’s streven, wel wil ze graag de potten zoveel mogelijk verspreiden, zodat iedereen het kan proeven.

En als we goed geld verdienen, dan wil ik 30 procent van de winst geven aan de armen in Zuid-Amerika. ” Na het ijs dat we net achter de kiezen hebben, met, jawel, dulce de leche, komt er nu stokbrood aan met het goudgele goedje.
Of je er niet tonnetje rond van wordt? „Nee, joh, het bevat minder vetten en calorieën dan chocoladepasta. Maar, ik doe dit natuurlijk niet elke dag. Dulce de leche is voor mij magie. Kom, doe je ogen eens dicht”, zegt ze. „Neem een hapje en laat het smelten op je tong. Voel je hoe zacht? Dat is liefde!” Een hele zoete, kleffe liefde, dat wel. Wie dulce de leche al jaren mist of het juist voor het eerst wil proeven, maakt het zelf of kijkt op www.dulcedeleche.nl voor de verkoopadressen.
Bij de Argentijnse restaurants Gaucho’s wordt het Argentijnse goud in verschillende desserts gebruikt.
bron

Wie heeft het weleens geproefd? Is het lekker?
  vrijdag 2 februari 2007 @ 20:20:06 #2
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_45924413
Ik ken het niet maar ben er wel benieuwd naar
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_45924598
Ik ben het recept vergeten te plaatsen dat er bij hoort. Bij deze alsnog:

pi_45924693
Erg goed voor de tanden

Maar lijkt me op zich wel wat om een keer te proberen
  dinsdag 6 februari 2007 @ 00:00:07 #5
167723 sanni
Acima de seu
pi_46027588
mjah... nou heb ik nog steeds geen idee hoe het eruit ziet. Iemand een pic ervan?
pi_46027670
typ het in op google en je wordt overladen met plaatjes, luie donder
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
pi_46030857
Wij hebben de mijn oma in de supermarkt staan. Na dit artikel is er opeens meer vraag naar...
  Licht Ontvlambaar dinsdag 6 februari 2007 @ 11:44:07 #8
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46035297
Het is lekker... in België gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.



En inderdaad prima zelf te maken door blikjes gecondenseerde melk een paar uur te laten koken. Is hetzelfde spul als Jamie Oliver gebruikt in de Banoffee Pie

You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46038161
Ik heb Dulce de Leche ontdekt tijdens een bezoek aan Argentinie. Ideaal spul als je energierijk eten wilt meenemen tijdens het wandelen bijvoorbeeld. Een relatief klein potje is genoeg om er een paar dagen mee rond te lopen, zelfs na een week alleen dit op je brood te smeren verveelt het voor geen meter. Ideaal toen ik in Patagonie aan het wandelen was.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  dinsdag 6 februari 2007 @ 14:05:09 #10
42466 EdPowers
Professional Pervert
pi_46039293
Heeerlijk! Blikje gecondenseerde melk kopen, deze 1.5 tot 2 uur laten koken (afhankelijk van hoe zacht je wil dat het is, 1.5 uur is beter smeerbaar) en deze op een witte boterhman met boter smeren OF op een pannenkoek (summum!) OF met een lepeltje op een banaan smeren en dan een hap nemen. Je weet echt niet wat je proeft!!
pi_46039565
is het ergens mee te vergelijken, met fluff of bebogeen ofzo?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_46039593
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 14:14 schreef littledrummergirl het volgende:
is het ergens mee te vergelijken, met fluff of bebogeen ofzo?
een beetje met bebogeen, maar dat ook niet echt.
zoal;s je kan zien in de post boven je is het vrij gemakkelijk te maken, probeer het eens
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 6 februari 2007 @ 14:24:46 #13
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_46039857
Ik heb toevallig een blikje gecondenseerde melk thuis staan...maar als WA een kok in dienst heeft, kan Maxima toch elke dag aan de zelfgemaakte Dulce zitten?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_46042679
Ow dat spul is zoooo lekker, ik ken het uit Venezuela, daar eten ze het op van die mega-hostie's (ik weet geen beter beschrijving )
Whatever you're about to discover we off that.
  dinsdag 6 februari 2007 @ 15:55:46 #15
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_46042778
Gooi vanavond maar eens een blikje melk in het water...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_46042810
het lijkt mij mierzoet

ofnie
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
  Licht Ontvlambaar dinsdag 6 februari 2007 @ 15:58:16 #17
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46042866
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 15:56 schreef milagro het volgende:
het lijkt mij mierzoet

ofnie
Het valt eigenlijk wel mee... tuurlijk het is zoet, maar niet zo 'de tanden vallen al uit je mond als je er naar kijkt'-zoet als bebogeen...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46043421
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 15:56 schreef milagro het volgende:
het lijkt mij mierzoet

ofnie
Het smaakt minder zoet dan bijvoorbeeld stroop.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  Licht Ontvlambaar dinsdag 6 februari 2007 @ 16:17:22 #19
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46043474
Ik vind het eigenlijk wel heel erg lekker... kwam net tot de ontdekking dat mijn potje hier in de koelkast niet goed meer is. Maar geen nood, ik ga morgen toevallig naar Maasmechelen, dus daar maar even de GB in
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46043535
Ik heb het dus al sinds 2001 niet meer gegeten.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_46043789
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:15 schreef Lucille het volgende:

[..]

Het smaakt minder zoet dan bijvoorbeeld stroop.
keukenstroop bedoel je dan? ieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuw

appelstroop

nu ja, ik ga het toch niet eten, ben niet zo van de zoete
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
  Licht Ontvlambaar dinsdag 6 februari 2007 @ 16:28:59 #22
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46043862
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:19 schreef Lucille het volgende:
Ik heb het dus al sinds 2001 niet meer gegeten.
* Sjeen krijgt ineens een idee
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46043881
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:19 schreef Lucille het volgende:
Ik heb het dus al sinds 2001 niet meer gegeten.
Kheb weer een nieuw potje staan
We gaan wel een LD-DdL-meet houden ofzo
Whatever you're about to discover we off that.
  dinsdag 6 februari 2007 @ 16:34:49 #24
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_46044057


probeert zijn keyboard niet helmaal onder te kwijlen
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_46044987
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:26 schreef milagro het volgende:

[..]

keukenstroop bedoel je dan? ieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuw

appelstroop

nu ja, ik ga het toch niet eten, ben niet zo van de zoete
Yep, ik bedoelde gewoon stroop die je op bijvoorbeeld pannenkoeken doet.

Appelstroop is ook best lekker.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_46045024
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:29 schreef BadAssBitchSmut het volgende:

[..]

Kheb weer een nieuw potje staan
We gaan wel een LD-DdL-meet houden ofzo
Wij hebben elkaar volgens mij al in geen drie jaar gezien of zo. Te lang in ieder geval.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_46045039
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:28 schreef Sjeen het volgende:

[..]

* Sjeen krijgt ineens een idee
Maar, maar, maar, daar vroeg ik het dus niet om.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  Licht Ontvlambaar dinsdag 6 februari 2007 @ 17:03:24 #28
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46045138
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 17:00 schreef Lucille het volgende:

[..]

Maar, maar, maar, daar vroeg ik het dus niet om.
Dan moet je maar nadenken voor je iets post... doe ik ook nooit
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46045222
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 17:00 schreef Lucille het volgende:

[..]

Wij hebben elkaar volgens mij al in geen drie jaar gezien of zo. Te lang in ieder geval.
Ja ik weet man
Ik heb laatst wel Slakkie weer es gemeet en gister Heatwave nog
Whatever you're about to discover we off that.
pi_46061909
is ongeveer hetzelfde als de stroop uit stroopwafels.
  woensdag 7 februari 2007 @ 00:30:13 #31
89728 Plastic_Power
Vegetable rights & peace
pi_46062011
Klinkt goed, zeg
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
pi_46171944
Oe, weet ik ook es waar ik m'n gecondenseerde melk-blikje kan voor gebruiken.
Blijft het niet enorm aan de pan aanbakken trouwens?
(:
pi_46171960
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 14:35 schreef nein het volgende:
Oe, weet ik ook es waar ik m'n gecondenseerde melk-blikje kan voor gebruiken.
Blijft het niet enorm aan de pan aanbakken trouwens?
je moet het wel ín het blikje laten zitten!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_46172010
Je moet het met blikje en al in een pan water doen.
pi_46172620
Serieus? Ow...goed dat ik t nog even vroeg dan
(:
pi_46174792
Ja. En uitkijken, want het blikje is erg heet.
  zondag 11 februari 2007 @ 11:01:19 #37
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_46196367
lijkt me best lekker eigenlijk
binnenkort eens maken... heb ik gelijk weer eens een goed excuus om pannenkoeken te bakken
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_46202866
Aaah dulce de leche... lekker! Van sommige producten begrijp ik niet dat ze niet wereldwijd verkrijgbaar zijn. Dit is er een van, ik weet zeker dat het hier in hagelslag-land aan zou slaan want het is gewoon lekker en niet zo mierzoet als het artikel je doet geloven. Bovendien kun je het overal door en op doen... multifunctioneel spul!
Ik zoek niet, ik vind.
pi_46225417
Volgens mij is dit echt van dat dikke mensen spul 'het potje is toch al open dus kan het potje ook wel op' ga het zeker eens proberen, uit zelfbehoud weet ik nu al dat ik niet te vaak moet eten...
  Redactie Games maandag 12 februari 2007 @ 00:29:18 #40
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_46225703
Das toch net zo zoet en stroperig als de caramel in een "Mars" of is dat te makkelijk gedacht?
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  maandag 12 februari 2007 @ 09:11:06 #41
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_46229677
Dus een half uur het blikje in heet water is genoeg, als ik dat recept zie? Ik had ergens anders gezien dat het een uur of twee moest, wat is het nu?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  maandag 12 februari 2007 @ 09:15:31 #42
42466 EdPowers
Professional Pervert
pi_46229741
Het is best zoet maar als je er weinig van op je boterham of pannenkoek smeert valt het reuze mee.

(als je zoetfreak bent moet je een gaatje prikken in het blikje en de melk eruit slurpen
pi_46231892
Vorige week een blikje frisian lady 2,5 uur later koken...

in één woord: Hemels!
(zelf even in een jampotje gedaan)


De perfecte basis voor gebak en toetjes!
Na 2,5 uur is de pasta vrij stevig en goed smeerbaar. Wellicht voor toetjes geeft iets korter koken een gemakkelijker te verwerken product.


Ik begrijp (net als Wakey) niet waarom dit niet bekender is in Nederland

[ Bericht 26% gewijzigd door guntherschneider op 12-02-2007 11:40:54 (aanvulling) ]
Dulce de leche!
  maandag 12 februari 2007 @ 11:19:39 #44
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46231931
Het recept is redelijk eenvoudig. Ik ga het van de week eens proberen
pi_46402738
Ik heb een blikje 1,5 uur gekookt en het is echt heeeerlijk spul!!
pi_46408981
ik ga het binnenkort ook maar eens doen
hadooit een banoffee taart gemaakt, dat spul in de magnetron, maar het werd later te hard, moest echt die taart hakken..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_46414372
quote:
Op maandag 12 februari 2007 11:18 schreef guntherschneider het volgende:
Ik begrijp (net als Wakey) niet waarom dit niet bekender is in Nederland
Ik ken het ook helemaal niet Maar dit topic inspireert wel om het toch een keer te gaan maken
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_46415414
Als je het blik kookt maak je het dan wel open zodat het water kan verdampen of kook je het in het gesloten blik?
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_46416331
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:42 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Als je het blik kookt maak je het dan wel open zodat het water kan verdampen of kook je het in het gesloten blik?
gewoon, in het blik als ik het goed heb
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_46416511
Crepe de dulce de leche ijs bij gauchos

Nu een pot van haagen daz en even kieken of da lekker is
なんだっけ
pi_46436942
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:42 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Als je het blik kookt maak je het dan wel open zodat het water kan verdampen of kook je het in het gesloten blik?
Gesloten en onder water.
Let er op dat het blikje goed onder water blijft. (anders wordt het te warm)
Dulce de leche!
  zondag 18 februari 2007 @ 20:48:28 #52
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46437976
quote:
Op zondag 18 februari 2007 20:23 schreef guntherschneider het volgende:

[..]

Gesloten en onder water.
Let er op dat het blikje goed onder water blijft. (anders wordt het te warm)
In het recept op de eerste pagina staat aubain-marie.. dat lijkt me toch niet onder water.
pi_46438432
quote:
Op zondag 18 februari 2007 20:48 schreef Maerycke het volgende:

[..]

In het recept op de eerste pagina staat aubain-marie.. dat lijkt me toch niet onder water.
Als je het volledige recept volgt wel.
Bij bereiding met het blikje gecondenseerde melk hoeft dat niet (Gemakkelijk recept)
Dulce de leche!
pi_46443594
heb het vandaag onder water geprobeerd. Het werkt

Zeer smaakvol. Ongeveer 2 uur koken levert een goed smeerbare pasta op.
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_46451488
quote:
Op zondag 18 februari 2007 23:07 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
heb het vandaag onder water geprobeerd. Het werkt

Zeer smaakvol. Ongeveer 2 uur koken levert een goed smeerbare pasta op.
smakelijk!
Dulce de leche!
pi_46467855
Als je het met een blikje doet, stel je zet het in de snelkookpan, is het dan ook sneller klaar?
pi_46468290
ja, maar ik weet niet of het er beter van wordt. Maar als je het gaat proberen laat ff weten of het beter is
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  maandag 19 februari 2007 @ 20:33:04 #58
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_46469738
Jamie Oliver heeft er ook een heerlijk recept over, een caramel appeltaart. Vreselijk machtig maar zo ontzettend lekker
pi_46477548
Ik weet waar Maxima haar dulce de leche koopt .
Op vrijdag 12 januari 2007 03:39 schreef Xennia het volgende:
Mayo is de dochter die ik nooit had!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 07:08:58 #60
269 vats
Live life to the max!
pi_46481178
quote:
Op maandag 19 februari 2007 23:37 schreef ma_jojo het volgende:
Ik weet waar Maxima haar dulce de leche koopt .
Ik weet waar Abraham de mosterd haalt
pi_46481187
quote:
Op maandag 19 februari 2007 20:33 schreef Black-Hole het volgende:
Jamie Oliver heeft er ook een heerlijk recept over, een caramel appeltaart. Vreselijk machtig maar zo ontzettend lekker
posten dan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_46482035
quote:
Op maandag 19 februari 2007 23:37 schreef ma_jojo het volgende:
Ik weet waar Maxima haar dulce de leche koopt .


(of ging je dit adresje niet vrijgeven?)
Dulce de leche!
pi_46486228
MAar is het nu alleen maar een ingekookt blikje melk zoals ik de indruk krijg, of moet je het recept van Schatje volgen...?

[ Bericht 1% gewijzigd door NoSigar op 20-02-2007 12:55:49 ]
Helpt waar hij kan!
pi_46486633
Ja, een verhit blikje "gecondenseerde en gezoete" melk. (Heerlijk die eenvoud )
Je kunt het ook maken middels het eerder genoemde recept maar dat is een stukje omslachtiger...
Dulce de leche!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 16:18:20 #65
81237 releaze
best of both worlds
pi_46493394
Nou, mn vriend is vandaag begonnen aan dit goedje. Hij was begonnen op hoog vuur maar na een uur was het nog geen pasta, dus ik zei tegen hem, dr staat toch op laag vuur in het recept? Dus toch maar op laag vuur gezet en het begint nou ergens op te lijken. Het is zo dik als gewone stroop nu, dus ik laat het nog even opstaan. Natuurlijk al wel even gesmikkeld van dit goedje en het is een zeer bijzondere romige smaak, mieeeeerzoet. Zal het denk ik wel goed doen als een soort glacé.
pi_46495340
Net een blikje op het vuur gezet, maar tot mijn schrik bleek ik gezoete melk met suiker gekocht te hebben. Ik wist niet dat dat ook bestond. Ik neem aan dat ik het nu fout doe, helaas....
Helpt waar hij kan!
pi_46495374
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:10 schreef NoSigar het volgende:
Net een blikje op het vuur gezet, maar tot mijn schrik bleek ik gezoete melk met suiker gekocht te hebben. Ik wist niet dat dat ook bestond. Ik neem aan dat ik het nu fout doe, helaas....
gecondenseerde melk met suiker?
dat is het goeie spul hoor
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_46495802
Het klinkt wel
Dat is eens wat anders...
pi_46495831
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
gecondenseerde melk met suiker?
dat is het goeie spul hoor
Jullie bedoelen toch gewoon die Friesche Vlag blikjes die vaak bij de Oosterse keukenprodukten staat?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 20 februari 2007 @ 17:41:05 #70
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_46496278
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Jullie bedoelen toch gewoon die Friesche Vlag blikjes die vaak bij de Oosterse keukenprodukten staat?
Die ja, mijn Turkse winkel heeft ze dacht ik van Nestle, wordt verkocht als gesuikerde/gezoete melk.
pi_46496290
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Jullie bedoelen toch gewoon die Friesche Vlag blikjes die vaak bij de Oosterse keukenprodukten staat?
ja
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 20 februari 2007 @ 17:52:10 #72
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_46496600
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 07:13 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

posten dan
Bij deze:

Ingredienten:
Voor het deeg:
1 vanillestokje
125gr boter
100gr poedersuiker
snufje zout
250gr bloem
geraspte schil van een halve citroen
2 eidooiers
2 eetlepels koude melk of water

Voor de vulling
2 blikjes van 400gr gecondenseerde melk of kant en klare dulce de leche)
4 middelgrote appels
2 grote eetlepels poedersuiker.

Kook de gecondenseerde melk in een ruime pan met water zachtjes 3 uur. Zorg ervoor dat het niet droogkookt want anders klappen de blikjes uit elkaar.

Maak deeg van het merg van het vanillestokje, alle overige ingredienten (behalve de melk of water) een kruimelig deeg. Als het eruit ziet als broodkruim dan pas de melk of water toevoegen. Kneed het deeg niet te lang en verpak het daarna in folie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast. Hierna bekleed je het deeg in een springvorm van 28cm doorsnee en zet het daarna een uur in de vriezer.

Schil intussen de appels, doe ze in partjes en maak hiervan kleine plakjes. Haal ze hierna door de poedersuiker. Bekleed hierna de springvorm met de toffee/dulce de leche en leg hierop de appelplakjes. Bak de taart voor 40 minuten in een voorverwarmde over van 180 graden. Erg lekker met vanille ijs.
pi_46496813
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:11 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

gecondenseerde melk met suiker?
dat is het goeie spul hoor
Oh, gelukkig.
Dat stond hierboven nergens zo duidelijk vermeldt, duidelijk genoeg voor mij althans .
Helpt waar hij kan!
pi_46502612
Het is gelukt. Nu eens kijken wat ik ermee zal doen, dat recept hierboven lijkt me wel wat. Ik heb het inmiddels in een jampotje gedaan.
Hoe moet ik het bewaren, en hoe lang blijft het goed?
Helpt waar hij kan!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 21:32:29 #75
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46505333
Ik heb ook een blikje gecondenseerde melk kunnen scoren (was nog best lastig trouwens, de plaatselijke AH en C1000 hadden ze niet eens).
Moet het echt 3 uur in een pannetje staan? Ik zou het graag over ijs enzo willen gebruiken, dus wat minder pasta-achtig zeg maar Dit weekend in ieder geval maar eens uitproberen
pi_46506725
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 21:32 schreef Maerycke het volgende:
Ik heb ook een blikje gecondenseerde melk kunnen scoren (was nog best lastig trouwens, de plaatselijke AH en C1000 hadden ze niet eens).
Moet het echt 3 uur in een pannetje staan? Ik zou het graag over ijs enzo willen gebruiken, dus wat minder pasta-achtig zeg maar Dit weekend in ieder geval maar eens uitproberen
Geen 3 uur, heb het 2 uur gedaan en dat is al echt een stevige pasta
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_46557709
En dit is de taart gisterenavond. Hij is lekker .

Helpt waar hij kan!
  donderdag 22 februari 2007 @ 14:58:55 #78
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46559315
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 14:02 schreef NoSigar het volgende:
En dit is de taart gisterenavond. Hij is lekker .

[afbeelding]
Dat ziet er lekker uit!
  donderdag 22 februari 2007 @ 16:49:12 #79
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_46563204
quote:
Op zondag 18 februari 2007 23:07 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
heb het vandaag onder water geprobeerd. Het werkt

Zeer smaakvol. Ongeveer 2 uur koken levert een goed smeerbare pasta op.
Gewoon koken en dan dat blik afkoelen laten?
Of moet het warm geopend worden om het nog makkelijk uit dat blikje over te doen in een pot?
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_46574365
Als je dat doet zou je wel eens ernstige brandwonden kunnen oplone. Er staat een ov erdruk op het blik als het warm is en als je het heet opent heb je kans dat het eruit spuit. Dus eerst al laten koelen
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_46574903
Yep, eerst laten afkoelen. Als je het blikje in een bak koud water zet na het koken dan is het na een minuutje of vijf al wel genoeg afgekoeld om open te maken.
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 21:32 schreef Maerycke het volgende:
Moet het echt 3 uur in een pannetje staan? Ik zou het graag over ijs enzo willen gebruiken, dus wat minder pasta-achtig zeg maar Dit weekend in ieder geval maar eens uitproberen
Ik had een keertje niet zo erg op de tijd gelet en het blikje al na anderhalf uur uit het water gehaald. Het resultaat was niet zozeer een dunnere toffee, maar gewoon een grote klomp dikke toffee met erbovenop een laagje ongekaramelliseerde melk.
pi_46575575
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 22:01 schreef Its-Jojo-4you het volgende:

[..]

Geen 3 uur, heb het 2 uur gedaan en dat is al echt een stevige pasta
staat vaak bij de etno-artikelen.. c1000 heeft het iig, van de friesche vlag
pi_46575589
Oh, en voor wie wil weten waar in de supermarkt naar gezocht moet worden:



Blikkie aan de rechterkant. Overigens wordt de melk voor zover ik weet zelfs bij verschillende supermarktketens in mijn kleine dorp verkocht, dus ik kan me niet voorstellen dat er erg veel AH's en C1000's zijn die ze niet in het assortiment hebben. Zoals eerder gezegd: in hetzelfde schap als de Conimexproducten.
pi_46579712
soms staat het bij de koffiemelk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_46582753
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 14:58 schreef JacMar het volgende:

[..]

Dat ziet er lekker uit!
Hij was wel een beetje mislukt . Het deeg werd niet korrelig maar bleef vochtig en de bodem is wat te dik en had gaarder kunnen zijn. Als gevolg van te weinig tijd en vergeetachtigeheid e.d.
Helpt waar hij kan!
pi_46592260
Ik ga morgen deze taart maken!
quote:
Schuimtaart met aardbeien

300 g Dulce de Leche voor banketbakkerij
1 ronde schuimplaat
30 schuimpjes
200 cm3 witte chocolade
200 cm3 room
200 g aardbeien
100 g halfbittere chocolade om te decoreren


Plaats de ronde schuimplaat in een springvorm. Hak de chocolade.
Verwarm de room en giet over de witte chocolade. Heel goed roeren en lauw laten worden
Breng de witte chocolade room aan op de schuim bodem en plaats in de ijskast. Zodra stevig, besmeer het met Delche de Leche.
Halveer de aardbeien en plaats ze op de Dulche de Leche. Eindig met een laag schuimpjes en versier met gesmolte halfbittere chocolade.
Hier kon je kant en klare Dulce de leche voor gebruiken, maar ik had toevallig nog een blikje gecondenseerde melk en nu wil ik het daarmee proberen
Zou ik die dulce de leche vanavond al kunnen maken en morgenochtend in de taart kunnen gebruiken?
pi_46593670
dat lijkt me geen probleem toch? aangezien je het langer kunt bewaren
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 23 februari 2007 @ 16:41:01 #88
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46598239
Hoe kom je aan de schuimplaat als ik vragen mag?

Overigens heb ik vandaag zo'n blikje in een pan gegooid en twee uur later... Dulce de Leche! De echte, zoals dat ook in de Haagen Dasz ijs is verwerkt

Smaakt ook prima met versgebakken cake
pi_46598282
Het blikje ligt in het pannetje...ben benieuwd!
(:
pi_46599337
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 16:41 schreef Maerycke het volgende:
Hoe kom je aan de schuimplaat als ik vragen mag?
Die ga ik ook zelf maken, met eiwit en suiker gewoon maken
pi_46599427
Ik heb vanmiddag een blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag bij de Appie gekocht. Ik ga het morgen of een zondag maar eens 2 uur koken in een pannetje. Ik ben benieuwd .
pi_46604027
aah..damn dit is ZOET! Wel zeer machtig, had een crackertje met dit spul genomen, zat meteen ook vol!

Vergeet niet af en toe je blikje te draaien tijdens het koken, bij mij was een helft zachter dan de andere helft..heb t flink moeten doorroeren

Mijn mening over de smaak:
Wel lekker, maar je moet er wel echt zin in hebben. Ga dit weekend pannekoekjes bakken en het daarop smeren
(:
pi_46625858
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:52 schreef Black-Hole het volgende:

[..]
recept Appeltaart met fudge


* Reese kopieert, plakt en print..

Zo te zien heb ik alles in huis . Lekker zeg, ik ga aan de slag!
Eeuwig vijfentwintig
pi_46628073
Dat lijkt me echt mierzoet met die schuimpjes en die chocolade en die ddl.
Helpt waar hij kan!
pi_46628301
Dit lijkt zo te zien erg op Indiase burfi's. Lekker.
pi_46633494
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 17:11 schreef NoSigar het volgende:
Dat lijkt me echt mierzoet met die schuimpjes en die chocolade en die ddl.
Was het ook Heel zwaar en heel machtig, maar wel lekker

Eindresultaat:

pi_46634858
Hoe moet je het bewaren trouwens? Heb t nu maar in de koelkast gezet...
En hoelang blijft zoiets ongeveer goed?
(:
  zondag 25 februari 2007 @ 09:54:18 #98
81237 releaze
best of both worlds
pi_46647738
ik smeer het nou sochtends op mn brood, erg lekker
heb ook een potje aan mn ouders gegeven, die waren er ook wel over te spreken!
  vrijdag 2 maart 2007 @ 11:54:13 #99
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_46840731
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 20:43 schreef nein het volgende:
Hoe moet je het bewaren trouwens? Heb t nu maar in de koelkast gezet...
En hoelang blijft zoiets ongeveer goed?
Dat wil ik dus ook graag weten:

* Als ik het in de koelkast bewaar wordt het dan niet te taai om te verwerken?
* Hoe lang blijft het goed?

En over het bereiden:
* 2 uur koken is dus voldoende. Moet het blik onder water staan?
* Moet het op hoog/half-hoog/laag vuur?

Wie kan me verder helpen? Ik wil het morgen gaan maken.
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
  vrijdag 2 maart 2007 @ 11:55:16 #100
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_46840751
blikje moet onder water, en het water moet koken, dus gewoon het water kokend houden. misschien af en toe wat water erbij ivm verdamping
verder heb ik er nog geen ervaring mee
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')