abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_46436942
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:42 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Als je het blik kookt maak je het dan wel open zodat het water kan verdampen of kook je het in het gesloten blik?
Gesloten en onder water.
Let er op dat het blikje goed onder water blijft. (anders wordt het te warm)
Dulce de leche!
  zondag 18 februari 2007 @ 20:48:28 #52
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46437976
quote:
Op zondag 18 februari 2007 20:23 schreef guntherschneider het volgende:

[..]

Gesloten en onder water.
Let er op dat het blikje goed onder water blijft. (anders wordt het te warm)
In het recept op de eerste pagina staat aubain-marie.. dat lijkt me toch niet onder water.
pi_46438432
quote:
Op zondag 18 februari 2007 20:48 schreef Maerycke het volgende:

[..]

In het recept op de eerste pagina staat aubain-marie.. dat lijkt me toch niet onder water.
Als je het volledige recept volgt wel.
Bij bereiding met het blikje gecondenseerde melk hoeft dat niet (Gemakkelijk recept)
Dulce de leche!
pi_46443594
heb het vandaag onder water geprobeerd. Het werkt

Zeer smaakvol. Ongeveer 2 uur koken levert een goed smeerbare pasta op.
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_46451488
quote:
Op zondag 18 februari 2007 23:07 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
heb het vandaag onder water geprobeerd. Het werkt

Zeer smaakvol. Ongeveer 2 uur koken levert een goed smeerbare pasta op.
smakelijk!
Dulce de leche!
pi_46467855
Als je het met een blikje doet, stel je zet het in de snelkookpan, is het dan ook sneller klaar?
pi_46468290
ja, maar ik weet niet of het er beter van wordt. Maar als je het gaat proberen laat ff weten of het beter is
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  maandag 19 februari 2007 @ 20:33:04 #58
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_46469738
Jamie Oliver heeft er ook een heerlijk recept over, een caramel appeltaart. Vreselijk machtig maar zo ontzettend lekker
pi_46477548
Ik weet waar Maxima haar dulce de leche koopt .
Op vrijdag 12 januari 2007 03:39 schreef Xennia het volgende:
Mayo is de dochter die ik nooit had!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 07:08:58 #60
269 vats
Live life to the max!
pi_46481178
quote:
Op maandag 19 februari 2007 23:37 schreef ma_jojo het volgende:
Ik weet waar Maxima haar dulce de leche koopt .
Ik weet waar Abraham de mosterd haalt
pi_46481187
quote:
Op maandag 19 februari 2007 20:33 schreef Black-Hole het volgende:
Jamie Oliver heeft er ook een heerlijk recept over, een caramel appeltaart. Vreselijk machtig maar zo ontzettend lekker
posten dan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_46482035
quote:
Op maandag 19 februari 2007 23:37 schreef ma_jojo het volgende:
Ik weet waar Maxima haar dulce de leche koopt .


(of ging je dit adresje niet vrijgeven?)
Dulce de leche!
pi_46486228
MAar is het nu alleen maar een ingekookt blikje melk zoals ik de indruk krijg, of moet je het recept van Schatje volgen...?

[ Bericht 1% gewijzigd door NoSigar op 20-02-2007 12:55:49 ]
Helpt waar hij kan!
pi_46486633
Ja, een verhit blikje "gecondenseerde en gezoete" melk. (Heerlijk die eenvoud )
Je kunt het ook maken middels het eerder genoemde recept maar dat is een stukje omslachtiger...
Dulce de leche!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 16:18:20 #65
81237 releaze
best of both worlds
pi_46493394
Nou, mn vriend is vandaag begonnen aan dit goedje. Hij was begonnen op hoog vuur maar na een uur was het nog geen pasta, dus ik zei tegen hem, dr staat toch op laag vuur in het recept? Dus toch maar op laag vuur gezet en het begint nou ergens op te lijken. Het is zo dik als gewone stroop nu, dus ik laat het nog even opstaan. Natuurlijk al wel even gesmikkeld van dit goedje en het is een zeer bijzondere romige smaak, mieeeeerzoet. Zal het denk ik wel goed doen als een soort glacé.
pi_46495340
Net een blikje op het vuur gezet, maar tot mijn schrik bleek ik gezoete melk met suiker gekocht te hebben. Ik wist niet dat dat ook bestond. Ik neem aan dat ik het nu fout doe, helaas....
Helpt waar hij kan!
pi_46495374
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:10 schreef NoSigar het volgende:
Net een blikje op het vuur gezet, maar tot mijn schrik bleek ik gezoete melk met suiker gekocht te hebben. Ik wist niet dat dat ook bestond. Ik neem aan dat ik het nu fout doe, helaas....
gecondenseerde melk met suiker?
dat is het goeie spul hoor
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_46495802
Het klinkt wel
Dat is eens wat anders...
pi_46495831
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
gecondenseerde melk met suiker?
dat is het goeie spul hoor
Jullie bedoelen toch gewoon die Friesche Vlag blikjes die vaak bij de Oosterse keukenprodukten staat?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 20 februari 2007 @ 17:41:05 #70
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_46496278
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Jullie bedoelen toch gewoon die Friesche Vlag blikjes die vaak bij de Oosterse keukenprodukten staat?
Die ja, mijn Turkse winkel heeft ze dacht ik van Nestle, wordt verkocht als gesuikerde/gezoete melk.
pi_46496290
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Jullie bedoelen toch gewoon die Friesche Vlag blikjes die vaak bij de Oosterse keukenprodukten staat?
ja
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 20 februari 2007 @ 17:52:10 #72
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_46496600
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 07:13 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

posten dan
Bij deze:

Ingredienten:
Voor het deeg:
1 vanillestokje
125gr boter
100gr poedersuiker
snufje zout
250gr bloem
geraspte schil van een halve citroen
2 eidooiers
2 eetlepels koude melk of water

Voor de vulling
2 blikjes van 400gr gecondenseerde melk of kant en klare dulce de leche)
4 middelgrote appels
2 grote eetlepels poedersuiker.

Kook de gecondenseerde melk in een ruime pan met water zachtjes 3 uur. Zorg ervoor dat het niet droogkookt want anders klappen de blikjes uit elkaar.

Maak deeg van het merg van het vanillestokje, alle overige ingredienten (behalve de melk of water) een kruimelig deeg. Als het eruit ziet als broodkruim dan pas de melk of water toevoegen. Kneed het deeg niet te lang en verpak het daarna in folie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast. Hierna bekleed je het deeg in een springvorm van 28cm doorsnee en zet het daarna een uur in de vriezer.

Schil intussen de appels, doe ze in partjes en maak hiervan kleine plakjes. Haal ze hierna door de poedersuiker. Bekleed hierna de springvorm met de toffee/dulce de leche en leg hierop de appelplakjes. Bak de taart voor 40 minuten in een voorverwarmde over van 180 graden. Erg lekker met vanille ijs.
pi_46496813
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:11 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

gecondenseerde melk met suiker?
dat is het goeie spul hoor
Oh, gelukkig.
Dat stond hierboven nergens zo duidelijk vermeldt, duidelijk genoeg voor mij althans .
Helpt waar hij kan!
pi_46502612
Het is gelukt. Nu eens kijken wat ik ermee zal doen, dat recept hierboven lijkt me wel wat. Ik heb het inmiddels in een jampotje gedaan.
Hoe moet ik het bewaren, en hoe lang blijft het goed?
Helpt waar hij kan!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 21:32:29 #75
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46505333
Ik heb ook een blikje gecondenseerde melk kunnen scoren (was nog best lastig trouwens, de plaatselijke AH en C1000 hadden ze niet eens).
Moet het echt 3 uur in een pannetje staan? Ik zou het graag over ijs enzo willen gebruiken, dus wat minder pasta-achtig zeg maar Dit weekend in ieder geval maar eens uitproberen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')