Gelukkig heb ik 'm daarom expres niet gequote.quote:Op woensdag 24 januari 2007 12:32 schreef Sokolsky het volgende:
Gelukkig verklap jij niets door daar dan weer een post aan te wijden...
Dat was de grap..quote:Op woensdag 24 januari 2007 15:28 schreef Undergod het volgende:
Hij heeft volgens mij maar 10 zinnen maar 5 daarvan worden om het kwartier herhaald "i love this audience", "you are a contribution to your race". Dit vond ik erg storend.
Klinkt goedquote:Op woensdag 24 januari 2007 16:33 schreef Doff het volgende:
Roma (Fellini's Roma) (Federico Fellini, 1972)
Fellini is de enige die scheldende, verveelde hoerenlopers, chagrijnige huisvrouwen en conservatieve, starre geestelijken als een gezellige en sympathieke groep mensen kan neerzetten. Prachtige beelden van alledaagse en minder alledaagse - maar net zo typische - voorvallen, sfeervolle muziek en een bonte verzameling aan allerlei figuren maken deze quasi-autobiografische en vrijwel plotloze film tot een fantastische en bijna magisch aandoende kijkervaring. Samen met Otto e Mezzo bovenaan mijn lijstje favorieten van Fellini. 4,5* Aanrader voor liefhebbers van Amarcord overigens.
Die draait volgende maand in de bios!quote:Op woensdag 24 januari 2007 16:33 schreef Doff het volgende:
Roma (Fellini's Roma) (Federico Fellini, 1972)
Fellini is de enige die scheldende, verveelde hoerenlopers, chagrijnige huisvrouwen en conservatieve, starre geestelijken als een gezellige en sympathieke groep mensen kan neerzetten. Prachtige beelden van alledaagse en minder alledaagse - maar net zo typische - voorvallen, sfeervolle muziek en een bonte verzameling aan allerlei figuren maken deze quasi-autobiografische en vrijwel plotloze film tot een fantastische en bijna magisch aandoende kijkervaring. Samen met Otto e Mezzo bovenaan mijn lijstje favorieten van Fellini. 4,5* Aanrader voor liefhebbers van Amarcord overigens.
Waar dan?!quote:Op woensdag 24 januari 2007 21:17 schreef RuneRose het volgende:
[..]
Die draait volgende maand in de bios!![]()
Hijs net klaar en ik vond t best een goede film. Het verhaal laat zich af toe voorspellen maar dat doet niets af aan het verhaal zelf, vind ik.quote:Op woensdag 24 januari 2007 00:10 schreef Dannie_Dorka het volgende:
Gisteren en vandaag gezien:
Sherrybaby(2006)
[afbeelding]
Deze film is een goede voorbeeld van 'n film die qua verhaal niet echt origineel en goed te noemen is,maar door het acteren boven de middelmaat komt.Met name door het acteren van Maggie Gyllenhaal is deze film nog aardig.Het verhaal gaat over 'n verslaafde vrouw,net vrijgelaten uit de gevangenis en die probeert haar leven,en dan vooral haar band met haar dochtertje,te verbeteren.Niet echt origineel dus.Gyllenhaal red deze film en ik had haar wel 'n Oscar-nominatie gegund.
Nu al? Volgens mij zou dat nog ff op zich laten wachten.quote:Op woensdag 24 januari 2007 22:23 schreef Sokolsky het volgende:
[..]
Dat wil je niet weten... daar heb je tegenwoordig een vignet voor nodig
Nu heb ik er al zoveel goede dingen over gelezen maar t staat me tegen om m te gaan zien. Toch maar doen misschien.quote:Op woensdag 24 januari 2007 23:31 schreef Lonewolf2003 het volgende:
The Queen (2006)
Alle lof voor Helen Mirren is meer dan terecht.
En Stephen Frears bewijst weer eens een begaafd filmmaker te zijn. Hij weet heel goed om van de royals echte mensen te maken. Mede door de film af en toe ook grappig en luchtig te maken.
Ook was ik blij verrast dat de film meer dan alleen over de weken na Diana's dood ging, maar het op een hoger plan tilde en het over een veranderde tijd, de clash tussen oud en nieuw, traditie en modernisatie ging.
cijfer: 8
Geloof het of niet, dat laatste zinnetje was voornamelijk voor jou bedoeldquote:
Ik begrijp wat je bedoelt als je zegt dat sommige scenes wat lang duurden, maar toch heb ik niks als storend ervaren. Die in het theater vond ik bijvoorbeeld gewoon heel grappig en die op het terras eigenlijk ook. Het waren steeds de kleurrijke figuren en de mooie muziek die deze scenes zo leuk maakten. En dat gedoe met die modeshow is inderdaad onvergetelijk. Die kostuums, die beelden, die muziek, fantastisch gewoonquote:Op woensdag 24 januari 2007 20:49 schreef Kolkus het volgende:
Ik vond Roma net iets te wisselvallig om echt geweldig te noemen.
Een aantal scenes zijn overbodig of duren te lang (oa. scenes in het theater en het terras), maar daar tegenover staan ook weer enkele meesterlijke scenes.
Zo is voor mij de modeshow in de kerk (mede door de geweldige muziek) een van de meest indrukwekkende scenes uit de filmhistorie!
Wow, klinkt goedquote:Op donderdag 25 januari 2007 13:12 schreef JelleS het volgende:
The Fountain (Darren Aronofsky, 2006)
[afbeelding]
Samen met INLAND EMPIRE was dit de film waar ik in 2007 het meest naar uitkeek, ik heb zelfs na het zien van de trailer gezegd: Dit wordt één van de beste films ooit. Wat overdreven natuurlijk, maar het concept was gewoon geweldig, visueel erg mooi, en ook nog eens een zeer talentvol regisseur.
Het verhaal ging eigenlijk iets anders dan ik had verwacht, het is meer een droste-effect, maar ik zal er niet te veel over verklappen. Ik had er voor de rest niks over gelezen, en dat was wel zo leuk. Zoals ik wel had verwacht was het behoorlijk filosofisch, en aangezien ik dat nu ook even studeer zat ik er meteen in.
Om het maar gewoon op tafel te gooien: ik dacht dat ik met INLAND EMPIRE wel meteen de beste film van 2007 had gezien. Niet dus! Het duurt even voordat je er in zit, maar de verschillende tijdslijnen, het idee van leven versus dood werkte geweldig. Dat komt vooral door de geweldige chemie tussen Hugh Jackman en Rachel Weisz, vooral die laatste speelt zo mooi, je zou er zelf verliefd op worden. Ik word niet snel geraakt door een film, maar in dit geval voelde ik compleet met Jackman mee. Het is dan bovenal een prachtig liefdesdrama, ook al is de filosofische boodschap erg belangrijk.
Visueel is het inderdaad een meesterwerk, zowel in de tijd van de Maya's, het heden en de verre toekomst. Allemaal een eigen stijl, maar de overeenkomst zit hem in het lichtgebruik. Muzikaal is het ook weer geweldig, maar je verwacht ook niet anders van Clint Mansell. Had ik verdomme toch gelijk, dit is wat mij betreft inderdaad één van de beste en mooiste films ooit gemaakt. Vandaar ook dat ik mijn 7e 10 op IMDB aan deze film geef. Niet iedereen zal het begrijpen of waarderen (een 'collega' begreep de boodschap niet eens, schreef vast voor de Telegraaf). Ik denk echter dat het over een aantal jaar, net zoals met 2001 (die is alleen veel abstracter), pas echt op waarde zal worden geschat. Een meesterwerk dat je niet mag missen dus!
Mijn cijfer: 9,5
IMDB: 7,7
Na Inland Empire wederom een vettequote:Op donderdag 25 januari 2007 13:12 schreef JelleS het volgende:
The Fountain (Darren Aronofsky, 2006)
[...]
Mijn cijfer: 9,5
IMDB: 7,7
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
ik heb die foto al een paar weken als bureaubladachtergrond, moet de film alleen nog zienquote:Op donderdag 25 januari 2007 17:47 schreef washandje het volgende:
The Prestige (#192)
[afbeelding]
Mooi script van Christopher Nolan (Memento) over goochelaars in het begin van de 20e eeuw. Eén truc die wordt opgevoerd door Christian Bale is zo bijzonder dat Hugh Jackman besluit hem te stelen. Uiteraard wil Bale dit tegengaan en zo ontstaan er talloze plotwendingen, die hun climax krijgen bij een erg verassend einde. Het acteerwerk is van iedereen goed. Michael Caine is erg leuk als de man achter de schermen bij Hugh Jackman. En Scarlett Johansson =8.5/10 imdb 8.1
Af en toe zet ik die nog wel eens op om alleen maar het einde te kijken. Staat wat mij betreft gelijk met de slotscenes van bijv. Les Quatre cents coups en Paths of Gloryquote:Op donderdag 25 januari 2007 22:31 schreef pascalheister het volgende:
een meer dan meesterlijk einde.
Cijfer 8,3
je linkt naar The Graduatequote:Op donderdag 25 januari 2007 23:01 schreef JelleS het volgende:
[..]
Af en toe zet ik die nog wel eens op om alleen maar het einde te kijken. Staat wat mij betreft gelijk met de slotscenes van bijv. Les Quatre cents coups en Paths of Glory
Rescue Dawn (Herzog, 2006)
Mijn cijfer: 8,5
IMDB: 8,0
Had geen zin om zelf te typenquote:Op donderdag 25 januari 2007 23:10 schreef pascalheister het volgende:
[..]
je linkt naar The Graduate
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het begin is vrij zwaar, mede ook door de muziek. Zulke zwaardiepe bastonen wat neerkomt op grondtonen. Daarmee kan je zwak ziek en misselijk van worden. Maar die brandblusserscene blijft je bij he.quote:Op donderdag 25 januari 2007 21:10 schreef Guerra het volgende:
Irréversible
Mijn hemel, niet echt een toegankelijke film. Nog nooit zoiets schokkends gezien als de brandblusser of de verkrachtings scene. Voor de rest wel een goede film maar ben nog wel impressed van die scenes.
7.5/10
quote:Op donderdag 25 januari 2007 02:25 schreef Doff het volgende:
[..]
Geloof het of niet, dat laatste zinnetje was voornamelijk voor jou bedoeld.
Jennifer Aniston kan dan ook maar 1 typetje spelen, en dat is dat super-irritante Friends typetje.quote:Op zaterdag 27 januari 2007 05:26 schreef cwk het volgende:
[afbeelding]
Ik begrijp niet helemaal waar de ruim voldoende voor The Good Girl op IMDb vandaan komt. Het is waar dat de film een paar clichés weet te omzeilen, en het merendeel van de cast toch van goede huize komt, maar eigenlijk was het gewoon een rommeltje. Typisch zo'n film die wat wil zeggen maar dat zo lullig verpakt (Annistion + mislukt zuidelijk accentje draagt daar aan bij) dat je naderhand wegloopt wondering what the hell you just watched. Matig allemaal, Reilly was nog wel geestig trouwens. **½
Home Alone 1 ??? slecht .. noway. Deel 1 is een uitermate vermakelijke film en heeft ook een aardige raplay-waarde of heb je over Home Alone 3 en 4. Dat zijn wel wanproducties.quote:Op zondag 28 januari 2007 22:56 schreef ziggyziggyziggy het volgende:
Son of the Mask (#27)
Tot vanavond waren er drie films die ik absoluut tenenkrommend slecht vond: Manos: The Hands of Fate, Home Alone en Glitter. De eerste twee heb ik nog helemaal gezien, Glitter heb ik toch nog tot de helft volgehouden, maar Son of the Mask slaat werkelijk alles. Deze film is niet eens per ongeluk grappig. Ik heb het eerste kwartier gezien en hield het toen niet meer vol. Nog even snel door de rest van de dvd gezapt met de ijdele hoop dat het misschien toch nog beter werd, maar het ging van kwaad tot erger. Deze film is echt, echt, echt heel erg slecht.
Dit is inderdaad een goede omschrijving van de film.quote:Op maandag 29 januari 2007 16:04 schreef Lonewolf2003 het volgende:
Severance (2006)
Coole horror film over een groep werknemers van een wapenindustrie-bedrijf, die ergens in Oost-Europa aan een teambuilding weekeind doen. Maar in de bozen schuilen een paar lunatics. De film weet gelukkig de doodsteek voor horrors te omzeilen: de ergerlijke irritante cliché's. De film is spannend en eng op de juiste momenten. En (extreem) grappig op andere momenten. Verder bevat de film ook nog een hoeveelheid gore. Genoeg voor een
cijfer: 7.5
Ik ga 'm toch maar zien dan, nu heb ik er al zoveel goede dingen over gelezen.quote:Op maandag 29 januari 2007 13:22 schreef Shogo het volgende:
Match Point (2005)
Een tennisspeler die in contact komt met een rijke familie, daarbij de verloofde van zijn vriend ontmoet en met de zus van zijn vriend gaat, maar daarbij die verloofde aantrekkelijk vind, maar toch met die zus trouwt. En tijdens het getrouwde leven begint het te knagen. Vanaf het begin maak je kennis met de hoofdrolspeler en gedurende de film leef je wel met hem mee, daarbij in het oog genomen dat hij 'Nola' ontmoet een zeer mooie dame (Scarlett Johansson) maar waarbij het niet mogelijk is gedurende die tijd voor die twee om samen te zijn, daarbij voel je de spanning tussen die twee. De film pakt je in het begin en bouwt duidelijk op naar iets (maar wat blijft gissen) en je wordt geabsorbeerd door de verhaallijn, echt heel goed.
[afbeelding]
Het karakter van Rhys Meyers heeft de hele film eigenlijk voor mij verpest. Wat een intens onuitstaanbaar personage. Maar hij schijnt goed te zijn, het zal wel.quote:Op maandag 29 januari 2007 16:11 schreef arneaux het volgende:
Ik ga 'm toch maar zien dan, nu heb ik er al zoveel goede dingen over gelezen.
quote:Op donderdag 25 januari 2007 22:31 schreef pascalheister het volgende:
gezien vanavond:
The Graduate (Nichols, 1967)
[afbeelding]
De tijdloze muziek van Simon and Garfunkel neemt je mee in deze heerlijke film. Hoffman en Bancroft spatten beide van het scherm af, heerlijke dialogen, prachtig camerawerk en een meer dan meesterlijk einde.
Cijfer 8,3
Gisteren had ik zeker wat beters te doenquote:Op maandag 29 januari 2007 22:39 schreef pascalheister het volgende:
Shadows is veel meer waard jongen
had je gister niks beters te doen
Helemaal mee eens!quote:Op maandag 29 januari 2007 22:30 schreef Timo20 het volgende:
Zaterdag:
A Woman Under The Influence
Gena Rowlands geeft één van de meest beklijvende en fascinerende performances die ik ooit heb gezien. Iedere scene waar ze in voorkomt (en dat zijn er nogal wat) is een beleving op zich en heeft wat extra`s doordat Rowlands erin voorkomt. Heb echt gefascineerd zitten kijken, dit is echt een prestatie zoals je ze bijna nooit zult zijn. De beelden van de scene waarin ze helemaal uitflipt is één van de beste ooit en zal nog lang bij je blijven.
Ten eerste: de film duurt langer dan 1.5 uur.quote:Op maandag 29 januari 2007 23:17 schreef Mainport het volgende:
Children of Men bouwt zo mooi op, en net als je er helemaal inzit, is het afgelopen. Anderhalf uur is veel te kort om zo'n futuristisch dystopisch epos overtuigend te creëren. Ondanks de mooie beelden krijg je nauwelijks binding, er worden met gemak personages geïntroduceerd en weer aan de kant gedaan. Het hele idee van geen kinderen meer kunnen krijgen en de oorlogen die daar kennelijk bijhoren worden als gegeven gezien en verder niets, laat staan dat er een einde aan gebreid wordt.
Jawel. Al die rare films met open eindes, heb je toch helemaal niks aan? Regisseurs die met films aankomen met expres open eindes en van die rare verhaalkronkels zoals in Donnie Darko en Memento... dat soort shit zouden ze moeten verbieden!quote:Op dinsdag 30 januari 2007 00:02 schreef Timo20 het volgende:
[..]
Ten eerste: de film duurt langer dan 1.5 uur.
Ten tweede: uiteraard is het een gegeven dat men geen kinderen meer kan krijgen. Maar het is natuurlijk wel het gegeven waarom de hele film draait. Daar wordt dus zeker wat mee gedaan, nl. een hele film om heen gemaakt.
Ten derde: zoals ik al zovaak heb gezegd: Children Of Men heeft geen uitleggerig einde nodig. Het is juist perfect zoals ie nu is. Waarom wilt iedereen dat altijd alles wordt uitgekauwd en uitgelegd?
Donnie Darko een open einde? Volgens mij is dat einde juist behoorlijk gesloten.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 02:18 schreef PDOA het volgende:
[..]
Jawel. Al die rare films met open eindes, heb je toch helemaal niks aan? Regisseurs die met films aankomen met expres open eindes en van die rare verhaalkronkels zoals in Donnie Darko en Memento... dat soort shit zouden ze moeten verbieden!
Laat de bazen in Hollywood maar beslissen wat goed of slecht is. Het gepeupel aanzetten tot nadenken is vragen om problemen. Gesnopen, ventje?
Hollywood
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |