Leuk om te lezen, ik had juist het idee dat ze het in Leeuwarden het het beste voor elkaar hadden. Maar blijkbaar gaat daar dus ook nog niet alles van het spreekwoordelijke leien dakje.quote:Op zondag 11 februari 2007 23:15 schreef _Henry_ het volgende:
Recensie van Karin:
http://koken.blogo.nl/?comments/355/23700
Zou je iets specifieker kunnen zijn? De Mystery Guest was er wel over te spreken namelijk, dus waarom jij niet?quote:Op dinsdag 13 februari 2007 22:35 schreef BliksemSchigt het volgende:
Como Como is echt een ruktent, in alles.
Goed, ik ben er dus vandaag geweest.quote:Op dinsdag 13 februari 2007 22:35 schreef BliksemSchigt het volgende:
Como Como is echt een ruktent, in alles.
Zeg maar gerust: geen bal verstand van horeca.quote:Op dinsdag 13 februari 2007 23:26 schreef kassenbouwer het volgende:
Maar ik vraag me af in hoeverre het zin heeft om twee bazen te hebben, die allebei klaarblijkelijk weinig verstand hebben van de horeca.
Het ging bij hun al na 2 dagen fout in de keuken.quote:Op woensdag 14 februari 2007 10:35 schreef Tel_R het volgende:
Ik vind het op z'n zachtst gezegd nogal dom om op tv dingen als "het kan me niet schelen wat het personeel daavan vindt, wij bepalen de regels" te roepen. Als ik regisseur was geweest had ik meteen nadat die kok in Rotterdam had opgezegd die dikke langsgestuurd om te vragen hoe het ook alweer zat met dat bepalen van die regels. Die twee mannetjes zijn misschien niet dom, maar inlevingsvermogen hebben ze niet al te veel.
Op zich is dat niet erg, maar neem dan de juiste mensen in dienst.quote:Op dinsdag 13 februari 2007 23:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Zeg maar gerust: geen bal verstand van horeca.
Gladde zakenmensen met goede marketingtechnieken.
Geen enkele horeca-passie.
Lijkt me niet dat er serieus iemand dat allemaal bijhoudt... op een papiertje bijhoudt hoeveel 'pinchos'quote:Op vrijdag 9 februari 2007 22:11 schreef sanni het volgende:
yup..we kwamen binnen, en bestelden bier aan de sta-tafels rechts achter in
de zaak. Je kan ook aan een tafel gaan zitten of aan de bar bij binnenkomst.
Achterin heb je op de 2de verdeping de wc's en er is een sensor die het licht
activeert als je de trap naar boven neemt.
Vanaf 18:00 uur werden de verwarmde bins gevuld met diverse pincho's
en je kan gewoon pakken wat je wilt. Voel je je speciaal en heb je wat te vieren,
dan kun je je laten bedienen en pakken zij wat voor je en wordt het op zo een
witte schaal gebracht. Ze schenken trouwens van die mini-flesjes Frexeit? rose
champagne,je weet wel die je ook bij AH in die zwarte flessen ziet.![]()
Houdt er rekening mee dat er overal camera's hangen en men goed kan zien wat
je evt hebt genuttigd.
En / of hou ze in dienstquote:Op woensdag 14 februari 2007 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op zich is dat niet erg, maar neem dan de juiste mensen in dienst.
Maar kon je gewone sushi al krijgen in leeuwarden dan. Dat is een beetje de vraag of het wel of geen succes wordt daar. Als ze nog de enige zijn dan kan het wel een succes worden. Ze hebben in ieder geval de keuken goed op orde.quote:Op donderdag 15 februari 2007 13:29 schreef sanni het volgende:
Maat van mij is bij die Sushi zaak geweest en vertelde dat het doodgewone sushi is
die je in elke grote stad ook kunt krijgen, dus om nou helemaal daar heen te rijden
is ook zonder van de tijd. Moet nog naar Suisse gaan.
Nee, dit is absoluut de eerste bar in deze stijl. Dit soort vernieuwende concepten zijn wel een trend in Leeuwarden trouwens. Jaar geleden opende Purple Lounge Clun, een Marrokaans getinte bar met cocktails en hapjes uit die regio, nu dan Doozo.quote:Op donderdag 15 februari 2007 14:19 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Maar kon je gewone sushi al krijgen in leeuwarden dan. Dat is een beetje de vraag of het wel of geen succes wordt daar. Als ze nog de enige zijn dan kan het wel een succes worden. Ze hebben in ieder geval de keuken goed op orde.
Inderdaad. Die ene gast is echt een corpsbal die vergeten is dat z'n studie afgelopen is. Het valt me nog mee dat ie die andere niet aanspreekt met 'lullo'. Hoe dan ook, de werklust ontbreekt totaal bij dit tweetal. Voor je de tent afsluit zorg je iig dat alles schoon is, hoe laat het ook word. Vooral volle asbakken gaan meuren na een tijdje en die lucht krijg je moeilijk weer weg. Ik hoop dat zij er als eerste uitvliegen.quote:Die 2 mannen uit Rotterdam.. omgdie ene gast heeft een iets te hoog arrogant gehalte vind ik dan, dat gaat niet lang goed.. tenzij hij het licht ineens ziet ofzo.
Mja leuk om te volgen allemaal.
Ze segt dus wat ik al van anderen hoorde. Mostert na de maaltijd dus.quote:Op zondag 11 februari 2007 23:15 schreef _Henry_ het volgende:
Recensie van Karin:
http://koken.blogo.nl/?comments/355/23700
Ja, het zijn ook niet mijn meest favoriete personen. Maar dat zie ik wel los van de zaak die ze afleveren. En ik vind mijn bezoek aan Como Como zeker voor herhaling vatbaar.quote:Op donderdag 15 februari 2007 23:31 schreef Tel_R het volgende:
[..]
Inderdaad. Die ene gast is echt een corpsbal die vergeten is dat z'n studie afgelopen is. Het valt me nog mee dat ie die andere niet aanspreekt met 'lullo'. Hoe dan ook, de werklust ontbreekt totaal bij dit tweetal. Voor je de tent afsluit zorg je iig dat alles schoon is, hoe laat het ook word. Vooral volle asbakken gaan meuren na een tijdje en die lucht krijg je moeilijk weer weg. Ik hoop dat zij er als eerste uitvliegen.
quote:Kok Jack heeft nog maar net bekend gemaakt op te stappen bij Como Como. De pintxotent ging noodgedwongen twee dagen dicht in de eerste week.
Nu lijkt de volgende tegenslag zich te hebben aangediend. Een Belgische pintxobar blijkt het Europese patent te hebben op de Spaanse vertaling van ‘Hoe ik eet’. Moet Como Como nu van naam veranderen?
Klachten uit België
Het zit Marc en Dave niet mee. Vanuit België kregen de Rotterdammers een klacht over de naam van hun tent. De merknaam Comocomo is door een Belgische pintxobar vastgelegd binnen Europa. Wat zijn hiervan de gevolgen? Zullen Marc en Dave de naam moeten wijzigen?
Financiële strop
Een naamswijziging zal de mannen behoorlijk wat gaan kosten. Zij investeerden behoorlijk wat geld in het uitdragen van hun naam. Zij lieten een logo en een huisstijl ontwerpen. Ook hangt er een groot naambord aan de zaak. De kosten voor het omzetten van de naam zou wel eens in de duizenden euro’s kunnen gaan lopen. En wat zou de nieuwe naam moeten worden?
Hoe loopt dit af?
Wat staat de mannen te wachten? Moeten ze de naam van hun tent inleveren?
quote:Op vrijdag 16 februari 2007 18:47 schreef Magicmind het volgende:
Stront aan de knikker in Rotterdam?
[..]
uniek?quote:Op donderdag 22 februari 2007 08:40 schreef kassenbouwer het volgende:
Een keten van tapasrestaurants in Nederland zou naar mijn mening zeker lopen, vooral omdat het redelijk uniek is.
quote:Op donderdag 22 februari 2007 13:30 schreef minilotje het volgende:
Ik overweeg dit weekend maar eens een vergelijkend warenonderzoek te houden,
ik moet toch hoognodig naar Brussel voor de Guust Flater-expositie.
hehe ja geweldig commentaarquote:Op dinsdag 27 februari 2007 22:03 schreef golfer het volgende:
Die dronken Engelse vrouwen bij Suisse.![]()
Commentaar van ober:
"Gestrande hippo"
Ik hoop dat de invloed van Den Blijker op het jurybesluit niet al te groot is, want hij dweept nogal met Rotterdam.quote:Op dinsdag 27 februari 2007 23:04 schreef kassenbouwer het volgende:
Zoals het er nu uitziet, zal naar mijn mening Rotterdam eruit liggen volgende week.
Amsterdam ziet er gelikt uit, misschien nog wat aanloopproblemen. Den Bosch is top. En Leeuwarden zit altijd vol en maakt daarnaast ook veel winst.
In Rotterdam denken ze dat ze met wat marketingtrucjes alleen een tent kunnen runnen. Wel jammer op zich, want ik heb er toch lekker gegeten.
Het gaat over het starten van een restaurant. Dus niet alleen over koken. Ik moet wel zeggen dat het me leuk had geleken als ze een soort bonusuitzending hadden gemaakt over de menu's in de restaurants.quote:Op woensdag 28 februari 2007 09:46 schreef Isabeau het volgende:
Gaat het programma nu over verbouwing of over koken? Ik lees bar weinig over het koken en de smaak van het eten.
Dat zou wel een leuk item zijn elke uitzending een stukje over het eten van 1 restaurant. Gewoon een paar minuten wat er allemaal op het menu staat en hoe het gemaakt wordt enz.quote:Op woensdag 28 februari 2007 10:13 schreef kassenbouwer het volgende:
[..]
Het gaat over het starten van een restaurant. Dus niet alleen over koken. Ik moet wel zeggen dat het me leuk had geleken als ze een soort bonusuitzending hadden gemaakt over de menu's in de restaurants.
Ze laten zo hier en daar wel zien wát er gekookt wordt, en heel sporadisch de ingrediënten.quote:Op woensdag 28 februari 2007 09:46 schreef Isabeau het volgende:
Gaat het programma nu over verbouwing of over koken? Ik lees bar weinig over het koken en de smaak van het eten.
Ingehuurdquote:Op woensdag 28 februari 2007 10:15 schreef tonks het volgende:
Die lastige klanten. Achterlijke gasten vooral dat eene blonde ventje wat een debiel
Wat meer onderbouwing zou wel leuk zijn. Zo is het slechts een loze kreet.quote:Op woensdag 28 februari 2007 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
TV is nep, je wordt belazerd, alles is in scene gezet.
Zoals gewoonlijkquote:Op woensdag 28 februari 2007 15:59 schreef Gunner het volgende:
[..]
Wat meer onderbouwing zou wel leuk zijn. Zo is het slechts een loze kreet.
ik hoop met je mee, maar vrees het ergste...quote:Op dinsdag 27 februari 2007 23:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik hoop dat de invloed van Den Blijker op het jurybesluit niet al te groot is, want hij dweept nogal met Rotterdam.
Piet heb jij een antwoord op mijn vraag in het SC van CUL ?quote:Op woensdag 28 februari 2007 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
TV is nep, je wordt belazerd, alles is in scene gezet.
Welke vraag (daar verder)quote:Op woensdag 28 februari 2007 16:13 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Piet heb jij een antwoord op mijn vraag in het SC van CUL ?
Ja, dat krijg je als de hoofdprijs ¤300.000,- is. Toch wel handig als je dat dan gesponsord krijgtquote:Op woensdag 28 februari 2007 15:52 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Met niet te vergeten precies op tijd de postbank en heineken in beeld, hoe dan ook
[..]
Ingehuurd
Tjsa, het is wel een mannetje ja. Hij snapt het niet helemaal. Zag dit op de site van mijntentistop staan:quote:Op woensdag 28 februari 2007 21:33 schreef Tinkepink het volgende:
Ik kijk nu naar de herhaling en schrik me de tering van die kok in Leeuwarden. Hoe kun je zoiets zeggen tegen je gasten! "Volgens mij heeft u geen verstand van Japans eten."
Als hij dit echt gezegd heeft, dan snapt hij het helemaal niet. Een goede sushi chef is juist in staat om met z'n klanten te communiceren. Dat is bijna net zo belangrijk als z'n technische skills.quote:Hij bereidt zijn sushi in de open keuken, zo kan iedereen zien hoe het gemaakt wordt. Maar denk maar niet dat je een leuk praatje met Daniël kunt maken; deze kok heeft zoveel hart voor het vak dat hij ontzettend geconcentreerd werkt.
Hij zegt dat een professionele chef zich volledig moet concentreren op de sushi en daarom niet kan reageren op andere dingen die om hem heen gebeuren.
Tja, thuisstad he en twee mannetjes die wel ongeveer hetzelde zijn als Herman. Ik denk dat het concept Rotterdam erin zal houden en Amsterdam zal afvallen. Amsterdam op de tv lijkt toch meer van hetzelfde, wat je in A'dam al duizenden hebt...quote:Op dinsdag 27 februari 2007 23:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik hoop dat de invloed van Den Blijker op het jurybesluit niet al te groot is, want hij dweept nogal met Rotterdam.
Op zich niet vreemd, want je kunt simpelweg zo snel niet een echt goedlopend restaurant opzetten.... (met hun budgetten)..quote:Op vrijdag 2 maart 2007 11:13 schreef sanni het volgende:
Yo, ik kreeg vanavond een mailtje binnen van een collega-fotograaf die iets
te weten is gekomen over dit reality-pogramma.
Daarin werd vastgesteld dat op sommigen avonden het met de klandizie in
alle vier de zaken soms tegenvalt en dat die mensen die er dan zijn vaak
door het programma zelf zijn uitgenodigd om als 'vullers' te fungeren
zodat de zaak enigzins gevuld en gezellig aandoet. Je moet dan denken
aan veelal mensen van de brouwerij,diens vrienden en soms mensen van
de Postbank en een enkele keer een van de juryleden. Elke locatie heeft ook
een vast verslaggeversteam dat daar elke avond zit om impressie te krijgen
maar tevens ook als 'vuller'dienst doet. Dus zie je een gezellige volle zaak
dan moet je zo denken dat minstens de helft daar gratis zit om de zaak
gezelligheid te geven en de rest idd toevallige passanten zijn.
Ik ga dit zelf eens nader onderzoeken want ik vind het wel interessant.
De opmerking van Suisse was wel erg treffend idd, maar die ¤19k in de plus kun je ook niet in de wind slaan. De winst die Suisse nu maakt kan ze wel eens redden.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 22:16 schreef gothic-blackie het volgende:
pfff ik wil die uitslag horen, en niet reclame zien, grumbel. gok amsterdam of leeuwarden, ook al staat leeuwarden al behoorlijk in de plus.
niets gezegt.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 22:17 schreef existenz het volgende:
[..]
De opmerking van Suisse was wel erg treffend idd, maar die ¤19k in de plus kun je ook niet in de wind slaan. De winst die Suisse nu maakt kan ze wel eens redden.
1 voorspelling komt al uitquote:
quote:Op dinsdag 6 maart 2007 22:28 schreef miss_dynastie het volgende:
"Wat mis je als je binnenkomt?"
Ehm..... een kapstok?
Leeuwarden draait grotendeels op de programmahype en de hype van het nieuwe van sushi in leeuwarden hoor je tussen de stukken door van alle kanten. De tent zelf schijnt dus niet veel voor te stellen qua sfeer en bediening en het eten hangt af van 1 persoon. Alleen konden ze gewoon niet om de cijfers heen (nog niet).quote:Op dinsdag 6 maart 2007 22:37 schreef Tinkepink het volgende:
Maar wat heeft iedereen toch tegen Leeuwarden? Ik sta echt neutraal tegenover ze.
Dat ze een friettent runnen met sushi. Ze zijn totaal geen gastheer en gastvrouw, bij de Mac heb je nog meer service. En ze zijn totaal niet te coachen, naar mijn idee. Op alle commentaar hebben zij weer commentaar, 'zo zijn we', of nog erger, een chef die roept 'u weet niks van sushi'. Sorry hoor, maar in de horeca werkt dat toch ff anders imho. En hij heeft een grote mond over 'als deze tent in Amsterdam zou staan', nou, naar mijn idee hebben ze daar toch echt geen kans van slagen. 'Nieuw eten' is hun enige onderscheidende criterium.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 22:37 schreef Tinkepink het volgende:
Maar wat heeft iedereen toch tegen Leeuwarden? Ik sta echt neutraal tegenover ze.
Dat maakte hij wel duidelijk jaquote:Op dinsdag 6 maart 2007 22:37 schreef JackieO het volgende:
Ik had echt verwacht dat Herman Rotterdam er in zou houden, ik denk ook dat hij liever Leeuwarden had zien gaan. Ik ben blij voor Leeuwarden, ik denk wel dat ze hier van geleerd hebben
Mits Den Bosch de bediening aanzienlijk verbeterd en de huidige lijn volhoudt... Amsterdam wordt als vrij standaard gezien nog, niet heel veel op aan te merken maar heeft nog wel opstart probleempjes (wat niet raar is). Doozo moet wat ze nu doen op de lange termijn gaan waar maken en de supermarkt/friteszaak look kwijt raken, want het eten schijnt dus echt goed te zijn. Vraag is alleen hoelang de kok het uithoudt.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 23:24 schreef Michel het volgende:
Leeuwarden moet het maar zien als een prima waarschuwing waar ze als de donder deze week wat mee moeten gaan doen. Terechte beslissing dat Rotterdam eruit is als eerste kandidaat. Veruit de grootste bek en veruit de minste prestatie.
Voorspelling voor de komende weken:
- Doozo eruit
- Amsterdam eruit
- Den Bosch grootte winnaar.
Inzet: Kratje bier.
Ik denk dat niemand die weddenschap met je aangaat, want het lijkt me duidelijk dat dit de uitslag zal zijnquote:Op dinsdag 6 maart 2007 23:24 schreef Michel het volgende:
Leeuwarden moet het maar zien als een prima waarschuwing waar ze als de donder deze week wat mee moeten gaan doen. Terechte beslissing dat Rotterdam eruit is als eerste kandidaat. Veruit de grootste bek en veruit de minste prestatie.
Voorspelling voor de komende weken:
- Doozo eruit
- Amsterdam eruit
- Den Bosch grootte winnaar.
Inzet: Kratje bier.
Maar het is geen omzetwedstrijd. Daarnaast is het restaurant dood als de kok wegloopt. Geldt voor die andere twee ook, maar de kans dat de eigenaar wegloopt is een tikje kleiner dan dat een of ander arrogant kokje wegloopt. Want eerlijk, als mensen zeggen 'zonder mij heb jij geen zaak, baas' is het doorgaans zaak om ze eruit te flikkeren. Dat zij dat niet kunnen begrijp ik heel goed, maar deze arrogantie en divaneigingen zijn echt levensgevaarlijk voor je toko.quote:Op woensdag 7 maart 2007 11:05 schreef justmattie het volgende:
Doozo is anders wel de tent met de beste omzet
Ja, maar het draait om meer. Zoals het er nu voorstaat denk ik dat Den Bosch gaat winnen maar ja er kan nog vanalles gebeuren.quote:Op woensdag 7 maart 2007 11:05 schreef justmattie het volgende:
Doozo is anders wel de tent met de beste omzet
quote:Op dinsdag 30 januari 2007 21:42 schreef editor2 het volgende:
om alle onzin maar weer eens van tafel te vegen en e.e.a.eenmalig recht te zetten
met dit bezoek.Deze post is nu natuurlijk helemaal mooi, nu we Rotterdam hoorden zeggen "aanstaande vrijdag, 9 maart"SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Iig zijn de zaken gewoon te bezichtigen mocht je willen langsgaan voor een
hapje en een drankje. Het eten in zowel Leeuwarden,Den Bosch en Rotterdam
is vrij goed!
*edit: gaarne spoiler gebruiken en geen nieuwtjes verklappen, dank!.
Nulla verba sed acta
Ja, daarom denk ik ook dat ze toch beter Rotterdam hadden kunnen laten doorgaan. Alhoewel het ook allemaal niet zoveel uitmaakt, want wie ook door was gegaan, ze zouden er allebei de volgende ronde uit zijn gegaan.quote:Op vrijdag 9 maart 2007 15:14 schreef realbase het volgende:
Als die kok van Doozo echt zo goed is zal ie wel een mooie aanbieding krijgen van een tent in Adam oid. ( refereerde hij zelf ook aan.. dat als Doozo in Adam zou zitten het een gewaagde concurrent van het Sakuro? hotel )
Kok weg.. Doozo een stuk minder lijkt me.. Echt "te" afhankelijk van 1 kok.
Het Okura hotelquote:Op vrijdag 9 maart 2007 15:14 schreef realbase het volgende:
het Sakuro? hotel
Zaterdagavond om half 12, vind ik niet zo heel raar hoorquote:Op zondag 11 maart 2007 01:17 schreef golfer het volgende:
Vanavond laat reden we om 23:30 nog even langs Suisse.
Zat nog steeds redelijk vol om die tijd.
Mja, maar hij heeft het wel allemaal in elk geval een keer gezegd. Tel daarbij op het onbeschofte gedrag naar zo'n beetje de eerste kritische klant... het lijkt me een divaatje hoor.quote:Op zondag 11 maart 2007 22:08 schreef Michel het volgende:
Dat hoeft dus helemaal niet te impliceren dat er bonje is of dat meneer ineens sterallures heeft gekregen.
quote:Op dinsdag 13 maart 2007 21:43 schreef golfer het volgende:
Herman heeft Doozo wel wat goede adviezen ter verbetering gegeven.
Nou maar hopen dat die eigenwijze Spanjaard wil meewerken.
Dat die dinges niet de Goth moet uithangen en dat ze het achter in het pand gezelliger moeten maken en dat ze toch echt chinezen moeten aannemen om de chinese kost te maken.quote:Op dinsdag 13 maart 2007 21:46 schreef kassenbouwer het volgende:
[..]
Net het eerste kwartier gemist. Wat waren de tips?
Waar gaan we heen? Amsterdam - lekker makkelijk en thuiswedstrijd - of die andere steden. Ikquote:Op dinsdag 13 maart 2007 22:35 schreef existenz het volgende:
Wie gaat er ergens tussen morgen en zaterdag in DB pompoenen eten met mij?
Idd, dat denk ik ook zeker nu dat Kein ook nog op vakantie gaat.quote:Op dinsdag 13 maart 2007 22:34 schreef existenz het volgende:
Den Bosch krijgt het zwaar de volgende beoordeling. Een fikse waarschuwing voor hygiene (tenzij ze het natuurlijk meteen goed rechttrekken, wat ik wel verwacht) en mogelijk zijn ze niet zo creatief met pompoenen....
Toch is het wel een slechte zaak, dat Leeuwarden en Den Bosch lijken afhankelijk te zijn van de aanwezigheid van één van hun personeelsleden. Alhoewel ik denk dat het in Leeuwarden nog wel iets erger is.quote:Op donderdag 15 maart 2007 19:20 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Idd, dat denk ik ook zeker nu dat Kein ook nog op vakantie gaat.
Een hardwerkende persoon op de vloer is echter eenvoudiger vervangbaar dan je kok.quote:Op donderdag 15 maart 2007 23:29 schreef kassenbouwer het volgende:
[..]
Toch is het wel een slechte zaak, dat Leeuwarden en Den Bosch lijken afhankelijk te zijn van de aanwezigheid van één van hun personeelsleden. Alhoewel ik denk dat het in Leeuwarden nog wel iets erger is.
Kein zorgt in Den Bosch wel dat de vloer goed loopt en goed samen werkt met de keukenquote:Op donderdag 15 maart 2007 23:40 schreef existenz het volgende:
[..]
Een hardwerkende persoon op de vloer is echter eenvoudiger vervangbaar dan je kok.
Kein is meer dan een hardwerkend persoon. Een professional zoals zij beschikt over kennis en vaardigheden die niet 1,2,3 aan te leren zijn en even belangrijk zijn voor een resteaurant als het eten; dan maakt het dus niet uit of het een kok of een kelner is die vervangen moet worden, dan gaat het om krapte op de arbeidsmarkt.quote:Op donderdag 15 maart 2007 23:40 schreef existenz het volgende:
[..]
Een hardwerkende persoon op de vloer is echter eenvoudiger vervangbaar dan je kok.
Ja, maar dat kun je compenseren door 2 of zelfs meer mensen extra in te huren (meer kwantiteit tov de kwaliteit). Je kok kun je niet zo maar compenseren op die manierquote:Op zaterdag 17 maart 2007 14:25 schreef _Henry_ het volgende:
[..]
Kein is meer dan een hardwerkend persoon. Een professional zoals zij beschikt over kennis en vaardigheden die niet 1,2,3 aan te leren zijn en even belangrijk zijn voor een resteaurant als het eten; dan maakt het dus niet uit of het een kok of een kelner is die vervangen moet worden, dan gaat het om krapte op de arbeidsmarkt.
dinsdag is de dag dat leeuwarden gesloten is.quote:Op dinsdag 20 maart 2007 13:22 schreef ElZwino het volgende:
Hmm vanavond valt er weer 1 af, ik gok dat de sfeer in Leeuwarden zwaarder wegen dan de cijfers in Amsterdam en de bediening en de sfeer beneden in Coquille, dus dat Leeuwarden afvalt. Hoewel veel valt of staat met de pompoenen.
Overigens vind ik het heel donker en stil eruit zien in Leeuwarden in tegenstelling tot in Amsterdam en in Den Bosch...: http://www.rtl.nl/(vm=/re(...)bcams/leeuwarden.xml
Nee. Maar het moet wel ontzettend grappig zijn, dus laat me niet in spanning zitten.quote:Op dinsdag 20 maart 2007 13:33 schreef Euc- het volgende:
Weten jullie trouwens wie de sommelier bij coquille is?
Nou nou nou nou nou ???????????quote:Op dinsdag 20 maart 2007 13:33 schreef Euc- het volgende:
Weten jullie trouwens wie de sommelier bij coquille is?
Laat me raden: die vent die bij de Librije ontslagen is vanwege het stelen van geld?quote:Op dinsdag 20 maart 2007 13:33 schreef Euc- het volgende:
Weten jullie trouwens wie de sommelier bij coquille is?
Euc, wat anders, op wat voor een dagen is er aan een tafel te komen bij de librije, ben waarschijnlijk over een paar maanden een tijdje in NL en wil dan eens komen eten.quote:Op dinsdag 20 maart 2007 13:33 schreef Euc- het volgende:
Weten jullie trouwens wie de sommelier bij coquille is?
Probeer de lunch, dan kun je op redelijk korte termijn terecht, diner kun je volgend jaar terecht, of je moet je op de reservelijst laten plaatsen, hoewel er zeer weinig annuleringen zijn.quote:Op dinsdag 20 maart 2007 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Euc, wat anders, op wat voor een dagen is er aan een tafel te komen bij de librije, ben waarschijnlijk over een paar maanden een tijdje in NL en wil dan eens komen eten.
Dat is inderdaad hilarischquote:Op dinsdag 20 maart 2007 17:58 schreef Euc- het volgende:
[..]
Het is overigens idd de bij de Librije ontslagen sommelier
Verrassend je zou toch verwachten dat iemand die zo iets gedaan had bij een tent als de Liberije wat lastig aan een nieuwe baan zou komen.quote:Op dinsdag 20 maart 2007 17:58 schreef Euc- het volgende:
Het is overigens idd de bij de Librije ontslagen sommelier
Was het niet dat hij nu in een tent werkt met de volle spotlights erop. Die persoon zal hier wel 3x nadenken nog iets te flikken. Het blijft natuurlijk wel apartquote:Op dinsdag 20 maart 2007 19:35 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Verrassend je zou toch verwachten dat iemand die zo iets gedaan had bij een tent als de Liberije wat lastig aan een nieuwe baan zou komen.
Idd, is zeer apart te noemenquote:Op dinsdag 20 maart 2007 19:48 schreef existenz het volgende:
[..]
Was het niet dat hij nu in een tent werkt met de volle spotlights erop. Die persoon zal hier wel 3x nadenken nog iets te flikken. Het blijft natuurlijk wel apart
Doe ik een keer wat culinairs... Is het weer niet goedquote:Op dinsdag 20 maart 2007 19:52 schreef BliksemSchigt het volgende:
Gaan we hierna verder in het FTR topic? Zoveel verschil zit er toch niet in.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |