abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44583923
Ik zoek een recept van tiramisu. Via Google vind ik er 1001 met allemaal verschillende maak stijlen.

Ik wil gewoon een recept hebben van de standaard / basis tiramisu zoals die hoort te zijn, dus niet met al die 'opfleurende' extra's. Gewoon met lange vingers enzo.

BVD

pi_44584146
Voor 4 personen:
1/2 dl espresso of sterke koffie
2 eetlepels koffielikeur
12 lange vingers
50 gr fijne kristalsuiker
250 gr mascarpone
2 eieren
cacaopoeder
ca 4 eetlepels grof geraspte bittere (pure) chocolade


  • koffie mengen met likeur
  • lange vingers in een schaal naast elkaar leggen
  • koffie-likeurmengsel hieroverheen sprenkelen
  • eieren splitsen
  • dooiers schuimig kloppen met de kristalsuiker, mascarpone erdoorheen kloppen
  • eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen
  • mengsel over de lange vingers lepelen
  • minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven
  • afwerking: bestrooien met cacaopoeder en de geraspte chocolade daaroverheeb strooien

    De alcohol die hierin zit, proef je niet heel erg. Ik vind dat wel prettig, en de mensen die ik hem tot nu toe heb voorgezet ook. Als je van wat meer alcoholsmaak houdt, zou je een tikje meer likeur erbij kunnen doen.
  • And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
    pi_44584255
    Uit een ander topic gejat...
    quote:
    Op zaterdag 29 oktober 2005 20:05 schreef Ancient het volgende:
    Tiramisu (Met lange vingers)

    Benodigdheden voor 4 personen
    2 eetlepels suiker
    2 eieren
    een paar druppels vanille-essence
    250 gram mascarpone
    scheutje melk
    20 lange vingers
    1.8 deciliter sterke espressokoffie
    4 eetlepels marsala
    ½ eetlepel cacaopoeder

    Splits de eieren en klop de dooiers los met suiker en de vanille-essence. Doe er de mascarpone bij en roer alles tot een romig mengsel. Voeg wat melk toe als het mengsel te dik is. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel ze door het mascarponemengsel. Doop de lange vingers in een mengsel van de koffie en de marsala. Beleg de bodem van 4 schaaltjes met de lange vingers, schep er het mascarponemengsel over en zet de schaaltjes een uur in de koelkast. Bestuif ze voor het opdienen met cacaopoeder.
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_44586013
    Toevallig vanmiddag gezocht op fok omdat ik het voor de kerst wil maken.
    Ik vond deze, die me best aardig lijkt:

    http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?title=tiramisu&id=226102&offset=0
    Hypermediocrity
    pi_44591066
    melk in tiramisu
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
    pi_44592222
    Ammaretto kan er ook in.
    pi_44592358
    quote:
    Op dinsdag 19 december 2006 22:37 schreef miss_sly het volgende:
    Voor 4 personen:
    1/2 dl espresso of sterke koffie
    2 eetlepels koffielikeur
    12 lange vingers
    50 gr fijne kristalsuiker
    250 gr mascarpone
    2 eieren
    cacaopoeder
    ca 4 eetlepels grof geraspte bittere (pure) chocolade


  • koffie mengen met likeur
  • lange vingers in een schaal naast elkaar leggen
  • koffie-likeurmengsel hieroverheen sprenkelen
  • eieren splitsen
  • dooiers schuimig kloppen met de kristalsuiker, mascarpone erdoorheen kloppen
  • eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen
  • mengsel over de lange vingers lepelen
  • minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven
  • afwerking: bestrooien met cacaopoeder en de geraspte chocolade daaroverheeb strooien

    De alcohol die hierin zit, proef je niet heel erg. Ik vind dat wel prettig, en de mensen die ik hem tot nu toe heb voorgezet ook. Als je van wat meer alcoholsmaak houdt, zou je een tikje meer likeur erbij kunnen doen.
  • dit is de enige echte.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_44592475
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 10:03 schreef miss_sly het volgende:
    melk in tiramisu
    Geen idee....
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_44592529
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 10:57 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    dit is de enige echte.
    Ik krijg er ook altijd erg goed commentaar op
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
      woensdag 20 december 2006 @ 15:14:26 #10
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_44599606
    Mijn broer maakt echt heerlijke tiramisu
    voor de kerst maakt ie het, maar afgelopen weekend heeft ie al even proefgedraaid
    ik zal wel even vragen of ie zijn recept wil posten...
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      woensdag 20 december 2006 @ 15:29:47 #11
    60847 Rampestamper
    Fabricati diem, punc!
    pi_44600037
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 15:14 schreef Muck het volgende:
    Mijn broer maakt echt heerlijke tiramisu
    voor de kerst maakt ie het, maar afgelopen weekend heeft ie al even proefgedraaid
    ik zal wel even vragen of ie zijn recept wil posten...
    Dat wil ik wel maar alle credits gaan naar Pietverdiet hoor, Ik heb het recept uit de 'grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar'-reeks:
    quote:
    Op woensdag 15 december 2004 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
    Tiramisu
    6 personen
    3 eidooiers
    100 gram suiker
    schraap een vanille stokje leeg, of gebruik een zakje echte vanillesuiker
    750 gram mascarpone
    een koffiekopje met daarin een paar dosis gruwelijk sterke espresso (dus geen hollandse koffie)
    2 borrels koffie likeur
    2 borrel grappa
    20 lange vingers
    bittere chocolade.
    Meng de eidooiers met de suiker en de vanille en klop dit stijf. Spatel dit door de mascarpone.
    Leg de lange vingers in een vorm waarin ze de bodem bedekken.
    doe de espresso, de likeur, de grappa in een bakje en bevochtig met een lepel de lange vingers.
    Stort de mascarpone er over.

    Neem een scherp mes en snij dunne krullen van de reep chocolade, dit doe je alsof je dunne plakjes van de reep snijdt.
    Strooi deze krullen over de tiramisu en zet het in de koelkast om op te stijven.
    Als je een smalle hoge schaal hebt is het lekkerder om eerst een laagje lange vingers te maken,de helft van de drank en espresso erover, dan helft van het mascarpone-mengsel, weer een laagje langevingers, dan rest van de drank en espresso, dan de rest van het mascarpone-mengsel en dan de chocola. Dan zit niet alle drank onderin de tiramisu

    En als je net als ik nit zo'n scherp mes hebt om de chocolade te snijden dan kun je ook gewoon een keukenrasp nemen. Werkt perfect.

    Ik ga het ook nog een keer proberen met cake in plaats van lange vingers. Eventueel cake met rozijnen .
    De zin van het leven, is het leven zin geven.
      woensdag 20 december 2006 @ 15:37:45 #12
    60847 Rampestamper
    Fabricati diem, punc!
    pi_44600234
    Oh, en het komt er zo uit te zien:



    Dit was de eerste keer dat ik het maakte. Nu bedek ik wel de hele bovenkant met chocolade.
    De zin van het leven, is het leven zin geven.
      woensdag 20 december 2006 @ 16:07:25 #13
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_44601107
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 15:37 schreef Rampestamper het volgende:
    Oh, en het komt er zo uit te zien:

    [afbeelding]

    Dit was de eerste keer dat ik het maakte. Nu bedek ik wel de hele bovenkant met chocolade.
    ja
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_44601270
    Die van Pietverdriet had ik eens met kerst gemaakt. Er zat zo intens veel grappa in dat het rook naar spiritus.. de rest was wel te eten, de bodem hebben we maar gelaten voor wat het was.
      Licht Ontvlambaar woensdag 20 december 2006 @ 16:17:41 #15
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_44601447
    Die van mij dan

    75 gram suiker
    5 eieren
    500 gram mascarpone
    lange vingers
    een kopje espresso
    likeur (amaretto/tiramisulikeur/tia maria etc)
    cacao

    eieren scheiden, eiwit stijfkloppen. Eigeel met suiker lichtromig kloppen, mascarpone erdoor roeren. Eiwitschuim erdoor spatelen. Lange vingers onder in brede platte schaal leggen. Helft van koffielikeurmengsel eroverheen doen. Helft van ei-mascarponemengsel eroverheen. Weer lange vingers en de rest herhalen. De koelkast in voor minimaal 4 uur en vlak voor het serveren cacao erover zeven...

    Vraag maar aan UIO_AMS hoe het smaakt
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_44604838
    Lijkt wat weinig suiker tov de hoeveelheid eieren en mascarpone, als ik dat vergelijk met andere recepten. De mijne is echt niet mierzoet en daar zit in vergelijking behoorlijk meer suiker in.
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
      Licht Ontvlambaar woensdag 20 december 2006 @ 19:02:24 #17
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_44605489
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 18:19 schreef miss_sly het volgende:
    Lijkt wat weinig suiker tov de hoeveelheid eieren en mascarpone, als ik dat vergelijk met andere recepten. De mijne is echt niet mierzoet en daar zit in vergelijking behoorlijk meer suiker in.
    Ik ben niet zo'n hele zoete... Er zit wel vrij zoete Tiramisulikeur in overigens. Maar goed, ik vind 'm erg lekker zo, zo er geen extra suiker bij gebruiken zelf
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_44606012
    En dan kan ik natuurlijk niet met de mijne achterblijven die ik vorig jaar ook met kerst hebt gemaakt:
    (er staat bij voor 10 pers. maar dat klopt vlgs mij niet)

    500 gr. mascarpone
    4 eieren
    120 gr. suiker
    1 pak lange vingers
    ong. 3 kopjes sterke koffie
    ong. 4 eetlepels amaretto
    ong. 3 eetlepels cacao poeder

    * Eidooiers van elkaar scheiden
    * Eigeel in een kom
    * Suiker erbij
    * Goed mixen tot een flink volume
    * Al roerende de mascarpone erbij doen
    * Eiwit stijf kloppen
    * Voorzichtig door het mengesl roeren

    Bodem v/d vorm bedekken met lange vingers
    Besprenkelen met helft v/d koffie en de amaretto
    Helft van het mengsel erover
    Nog een laag met lange vingers, amaretto+koffie en mengsel
    Cacaopoeder eroverheen
      woensdag 20 december 2006 @ 19:27:35 #19
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_44606214
    oh ja, geheim voor de lekkerste tiramisu. vooral het besprenkelen is erg van belang. je kan trouwens voor een paar dubbeltjes een pipetje bij de apotheek halen. doe eerst een beetje, wacht een minuut of tien en doe dan nog wat en zo verder. zodat het goed door de langevingers trekt en de vloeistof niet op de bodem van je schaal komt.

    ik hou niet van koffie en niet van zoet, maar hiervoor kunnen ze me wakker maken.

    [ Bericht 9% gewijzigd door zoalshetis op 20-12-2006 19:43:15 ]
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      donderdag 21 december 2006 @ 18:24:35 #20
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_44634548
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 19:02 schreef Sjeen het volgende:

    [..]

    Ik ben niet zo'n hele zoete... Er zit wel vrij zoete Tiramisulikeur in overigens. Maar goed, ik vind 'm erg lekker zo, zo er geen extra suiker bij gebruiken zelf
    Echte Ammaretto di Saronno is minder zoet als de Ammaretto likeur die je in de supermarkt kunt kopen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      Licht Ontvlambaar donderdag 21 december 2006 @ 19:33:27 #21
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_44636327
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 18:24 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Echte Ammaretto di Saronno is minder zoet als de Ammaretto likeur die je in de supermarkt kunt kopen
    Eerlijk gezegd vind ik amaretto sowieso niet te drinken... daarmee maak ik persoonlijk dus ook geen tiramisu...

    Ik gebruik deze... beetje klein plaatje helaas
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      donderdag 21 december 2006 @ 19:42:07 #22
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_44636608
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 19:33 schreef Sjeen het volgende:
    Ik gebruik deze... beetje klein plaatje helaas
    [afbeelding]
    Het plaatje is wel erg klein om de fles te herkenen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_44638232
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 19:42 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Het plaatje is wel erg klein om de fles te herkenen
    koffieliqeur, maakt niet uit welk merk.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_44640787
    Ik gebruik Marakesh.
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
    pi_44641048
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 21:45 schreef miss_sly het volgende:
    Ik gebruik Marakesh.
    er bestaat een hele kleine kans dat ik ooit van jouw tiramisu proef!
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_44641149
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 21:51 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    er bestaat een hele kleine kans dat ik ooit van jouw tiramisu proef!
    Het recept bevalt je wel?
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
      donderdag 21 december 2006 @ 22:07:37 #27
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_44641607
    Ik verbouw vaak mijn recepten en bij mijn tiramisu gaat er nog wat slagroom in.. heerlijk
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
    pi_44642147
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 21:54 schreef miss_sly het volgende:

    [..]

    Het recept bevalt je wel?
    ja hoor. maar ik bedoel letterlijk, ik ken fokschaap, hij mij.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_44642599
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 22:23 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    ja hoor. maar ik bedoel letterlijk, ik ken fokschaap, hij mij.
    Gezellig
    Neem jij dan goede wijn mee?
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
    pi_44642743
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 22:37 schreef miss_sly het volgende:

    [..]

    Gezellig
    Neem jij dan goede wijn mee?
    ja en lasagna.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_44643182
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 22:43 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    ja en lasagna.
    Klinkt goed, Italiaans eten vinden we heerlijk
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
    pi_44683930
    Vanochtend gemaakt en hij ziet er heeeeeeel goed uit, jumiie!
      zondag 24 december 2006 @ 20:09:08 #33
    60847 Rampestamper
    Fabricati diem, punc!
    pi_44716825
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 16:12 schreef ParanoidEv het volgende:
    Die van Pietverdriet had ik eens met kerst gemaakt. Er zat zo intens veel grappa in dat het rook naar spiritus.. de rest was wel te eten, de bodem hebben we maar gelaten voor wat het was.
    Misschien een beetje te groot borrelglaasje gebruikt?
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 19:27 schreef zoalshetis het volgende:
    oh ja, geheim voor de lekkerste tiramisu. vooral het besprenkelen is erg van belang. je kan trouwens voor een paar dubbeltjes een pipetje bij de apotheek halen. doe eerst een beetje, wacht een minuut of tien en doe dan nog wat en zo verder. zodat het goed door de langevingers trekt en de vloeistof niet op de bodem van je schaal komt.

    ik hou niet van koffie en niet van zoet, maar hiervoor kunnen ze me wakker maken.
    . Ik maak altijd eerst de bodem en besprenkel dat met het drank/koffie-mengsel. Dat kan dan goed intrekken als ik in de tussentijd de rest klaarmaak.
    De zin van het leven, is het leven zin geven.
      zondag 24 december 2006 @ 23:25:42 #34
    3011 E.T.
    hormonaal stuiterballetje
    pi_44721475
    ik gooi de eiwitten altijd weg Dus alleen dooiers, suiker, mascarpone.
    En koffie/amaretto en lange vingers

    maar idd, de lange vingers besprenkelen of met een theelepeltje de koffie/drank eroverheen zodat de koek zompig wordt en er niet een laagje vloeistof onderin blijft liggen.
    I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
    pi_44722415
    Gemaakt en hij is gelukt en lekker
    pi_44723884
    Ik wil binnenkort ook tiramisu gaan maken, maar maken jullie 'm in een ovenschaal o.i.d.? Krijg je 'm dan ook netjes eruit en op een bord? Is hier een trucje voor? Ik zat er aan te denken eerst huishoudfolie in de schaal te doen en daar de tiramisu in te maken, zodat je 'm na het opstijven makkelijk kan "uittillen". Is dat een goed plan?
    pi_44723969
    Tiramisu Zo enorm lekker!! Een tvp, want dit wil ik ooit zelf gaan proberen.
    Back in business.
    pi_44724114
    quote:
    Op maandag 25 december 2006 01:11 schreef Tourniquet het volgende:
    Ik wil binnenkort ook tiramisu gaan maken, maar maken jullie 'm in een ovenschaal o.i.d.? Krijg je 'm dan ook netjes eruit en op een bord? Is hier een trucje voor? Ik zat er aan te denken eerst huishoudfolie in de schaal te doen en daar de tiramisu in te maken, zodat je 'm na het opstijven makkelijk kan "uittillen". Is dat een goed plan?
    Wij hadden hem zo:
    Ovenschaal met daarin:
    Laag langevingers gedoopt in koffie / amaretto
    Laag beslag
    Laag langevingers gedoopt in koffie / amaretto
    Laag beslag

    Koelkast, na een uur eetbaar.
    Serveren met wat cacaopoeder erop

    Antwoord: ovenschaal (dat is over het algemeen voor 8 personen).
      dinsdag 26 december 2006 @ 04:49:55 #39
    60847 Rampestamper
    Fabricati diem, punc!
    pi_44745410
    quote:
    Op maandag 25 december 2006 01:23 schreef renz0r het volgende:

    [..]

    Wij hadden hem zo:
    Ovenschaal met daarin:
    Laag langevingers gedoopt in koffie / amaretto
    Laag beslag
    Laag langevingers gedoopt in koffie / amaretto
    Laag beslag

    Koelkast, na een uur eetbaar.
    Serveren met wat cacaopoeder erop

    Antwoord: ovenschaal (dat is over het algemeen voor 8 personen).
    Je hebt de lange vingers zich toch wel goed vol laten zuigen hè? En als je hem langer dan een uur laat staan wordt hij nog lekkerderder . Ik maak hem altijd minstens één dag van tevoren.
    De zin van het leven, is het leven zin geven.
    pi_44745858
    Gister ook Tiramisu gemaakt! HIj was erg lekker, alleen niet helemaal stijf geworden. Denk dat laatste kwam doordat het eiwit toch niet stijf genoeg was en ik iets te fanatiek het eiwit door het mascarpone, eigeel en suikermengsel heb geroerd.

    Nog maar een keer proberen dan!
      dinsdag 26 december 2006 @ 14:35:13 #41
    60847 Rampestamper
    Fabricati diem, punc!
    pi_44749622
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 09:26 schreef Liejannuh het volgende:
    Gister ook Tiramisu gemaakt! HIj was erg lekker, alleen niet helemaal stijf geworden. Denk dat laatste kwam doordat het eiwit toch niet stijf genoeg was en ik iets te fanatiek het eiwit door het mascarpone, eigeel en suikermengsel heb geroerd.

    Nog maar een keer proberen dan!
    Ik doe er nooit eiwit doorheen. Misschien eens proberen zonder eiwit.
    De zin van het leven, is het leven zin geven.
    pi_44749645
    Er hoort eiwit in!

    Ik heb hem net ook weer gemaakt en hij staat nu in de koelkast
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
      Licht Ontvlambaar dinsdag 26 december 2006 @ 15:08:19 #43
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_44749910
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 14:35 schreef Rampestamper het volgende:

    [..]

    Ik doe er nooit eiwit doorheen. Misschien eens proberen zonder eiwit.
    Juist wel eiwit! Maar dan met liefde erdoorheen spatelen...
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      dinsdag 26 december 2006 @ 22:02:58 #44
    60847 Rampestamper
    Fabricati diem, punc!
    pi_44755044
    Nou ja, mijn recept gebruikt geen eiwit dus gebruik ik geen eiwit.
    De zin van het leven, is het leven zin geven.
    pi_44755646
    miss_sly, ik heb jouw recept gemaakt. Hij is erg goed gelukt en dat vonden mijn (kritische) gasten ook! Volgende keer doe ik er denk ik nog wel een lepel extra likeur bij, maar dat is inderdaad persoonlijke voorkeur.

    Ik kwam er alleen achter dat ik geen mixer in huis heb, dus ik moest het eiwit met de hand stijfkloppen. Pffff, morgen spierpijn denk ik!
      dinsdag 26 december 2006 @ 22:45:17 #46
    3011 E.T.
    hormonaal stuiterballetje
    pi_44756068
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 22:02 schreef Rampestamper het volgende:
    Nou ja, mijn recept gebruikt geen eiwit dus gebruik ik geen eiwit.
    Ik ook niet hoor
    I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
    pi_44758980
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 22:28 schreef Tourniquet het volgende:
    miss_sly, ik heb jouw recept gemaakt. Hij is erg goed gelukt en dat vonden mijn (kritische) gasten ook! Volgende keer doe ik er denk ik nog wel een lepel extra likeur bij, maar dat is inderdaad persoonlijke voorkeur.

    Ik kwam er alleen achter dat ik geen mixer in huis heb, dus ik moest het eiwit met de hand stijfkloppen. Pffff, morgen spierpijn denk ik!
    Fijn dat het een succes was
    Bij ons kerstdiner was het ook een succes, er werd gevochten om de grootste stukken en de schaal is heel vakkundig echt helemaal leeggeschraapt

    Erg dankbare eters dus
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
    pi_44820996
    Uit ervaring heb ik gemerkt dat je nog altijd het beste die uit de supermarkt kunt kopen. Zelf gemaakte Tiramisu (vind ik) wordt nooit zo lekker en vooral stevig genoeg als de supermarkt Tiramisu
      vrijdag 29 december 2006 @ 16:34:50 #49
    30733 horney_dorney
    Illiud Latine dici non potest
    pi_44829557
    je kan 'm ook zonder eiwit doen, zoals Jamie Oliver in z'n Italie boek. Mascarpone mengen met suiker, wat drank, vanille bourbon en klein beetje sinaasappelsap. Voordeel: lekker snel, en ook erg lekker.

    Als drank heb ik ook wel eens vin santo gebruikt en i.p.v. lange vingers cantuccini's, ook wel aardig.

    En GADVER! Hoe durf je supermarkt tiramisu te verwarren met de real deal?? Je proeft niet eens een hint van mascarpone....
    Jesus loves you...everyone else thinks you're an asshole
    http://www.evertdoorn.nl
    http://www.evertdoorn.nl/blog
      Licht Ontvlambaar vrijdag 29 december 2006 @ 19:31:22 #50
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_44835086
    quote:
    Op vrijdag 29 december 2006 12:05 schreef chatgek het volgende:
    Uit ervaring heb ik gemerkt dat je nog altijd het beste die uit de supermarkt kunt kopen. Zelf gemaakte Tiramisu (vind ik) wordt nooit zo lekker en vooral stevig genoeg als de supermarkt Tiramisu
    Ieuw...Dat is toch niet te vergelijken... Dat is net zoiets als die poedertjes van nescafe Capucinno noemen...
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_44836080
    quote:
    Op vrijdag 29 december 2006 16:34 schreef horney_dorney het volgende:
    je kan 'm ook zonder eiwit doen, zoals Jamie Oliver in z'n Italie boek. Mascarpone mengen met suiker, wat drank, vanille bourbon en klein beetje sinaasappelsap. Voordeel: lekker snel, en ook erg lekker.

    Als drank heb ik ook wel eens vin santo gebruikt en i.p.v. lange vingers cantuccini's, ook wel aardig.

    En GADVER! Hoe durf je supermarkt tiramisu te verwarren met de real deal?? Je proeft niet eens een hint van mascarpone....
    Ik vind de zelf gemaakte Tiramisu vaak veeel minder
      vrijdag 29 december 2006 @ 21:01:24 #52
    3011 E.T.
    hormonaal stuiterballetje
    pi_44838353
    quote:
    Op vrijdag 29 december 2006 20:03 schreef chatgek het volgende:

    [..]

    Ik vind de zelf gemaakte Tiramisu vaak veeel minder
    dan heb je nog nooit goede tiramisu gegeten!
    I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
    pi_44845941
    quote:
    Op vrijdag 29 december 2006 12:05 schreef chatgek het volgende:
    Uit ervaring heb ik gemerkt dat je nog altijd het beste die uit de supermarkt kunt kopen. Zelf gemaakte Tiramisu (vind ik) wordt nooit zo lekker en vooral stevig genoeg als de supermarkt Tiramisu
    Blijven proberen.. Blijven proberen..
    pi_44851419
    quote:
    Op vrijdag 29 december 2006 21:01 schreef E.T. het volgende:
    dan heb je nog nooit goede tiramisu gegeten!
    Heb ooit een keertje supermarkt tiramisu gegeten. Heb na een paar hapjes de rest weggegooid.
    Zelfgemaakte tiramisu is zoooo simpel en het is zo godsgruwelijk lekker!
      zondag 31 december 2006 @ 09:44:38 #55
    545 dop
    :copyright: dop
    pi_44882731
    mooie recepten allemaal
    ik lees overal dooiers met suiker kloppen.
    kleine tip als je dit met poedersuiker doet dan gaat dat een stuk beter

    dan nog een tip over de likeur vind je de alcoholsmaak lekker dan voeg je de likeur aan de afgekoelde koffie toe , maar hou je niet zo van alchol dan voeg je hem toe als de koffie warm is , de alchol verdamt dan, maar de smaak van de likeur blijft achter

    de eiwitten zou ik persoonlijk niet toevoegen ze mengen slecht kloppen moeilijk en doen weinig tot niets voor de smaak
    slagroom vind ik wel een prettige toevoeging, en kan ook helpen net dat laatse beetje volume te geven, in sommige recepten zie je dat men slagroom gebruikt voor de toplaag.

    [ Bericht 14% gewijzigd door dop op 31-12-2006 09:56:03 ]
    Ik schrijf soms wat rottig, zelf noem ik het dyslexie , sommige zeggen dat ik lui ben.
    get over it , het wordt niet beter
    pi_44888590
    grappig dat alleen in het externe recept over pateuriseren van het eigeel wordt gesproken.
    Beetje russische roulette allemaal dit...
      Licht Ontvlambaar zondag 31 december 2006 @ 13:51:01 #57
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_44888799
    quote:
    Op zondag 31 december 2006 13:46 schreef Bowiefan het volgende:
    grappig dat alleen in het externe recept over pateuriseren van het eigeel wordt gesproken.
    Beetje russische roulette allemaal dit...
    Waarom russisch roulette? Gepasteuriseerd eigeel en eiwit kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen... En daarbij, een gezond mens zal heus zo snel geen last hebben van wat rauw ei. Je moet het natuurlijk niet gaan uitdelen in het plaatselijke bejaardencentrum
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_44889172
    quote:
    Op zondag 31 december 2006 13:51 schreef Sjeen het volgende:

    [..]

    Waarom russisch roulette? Gepasteuriseerd eigeel en eiwit kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen... En daarbij, een gezond mens zal heus zo snel geen last hebben van wat rauw ei. Je moet het natuurlijk niet gaan uitdelen in het plaatselijke bejaardencentrum
    lezen een probleem?

    Je zegt het zelf en bekijk dan nog eens al die recepten in dit topic.
    Ik ben het overigens alleen tegengekomen bij de AH maar daar zie ik het helaas ook al niet meer (jammer dat dat recept van de AH is...)

    en wat betreft het tweede deel: volstrekte onzin, het enige verschil bij een salmollabesmetting tussen een gezond mens en een zoals u het noemt 'het plaatselijke bejaardencentrum' is de dood.
    met een beetje mazzel heb je slechts een dag behoorlijk spuitpoep meestal voel je je goed beroerd.
      Licht Ontvlambaar zondag 31 december 2006 @ 15:07:47 #59
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_44891616
    quote:
    Op zondag 31 december 2006 14:01 schreef Bowiefan het volgende:

    [..]

    lezen een probleem?

    Je zegt het zelf en bekijk dan nog eens al die recepten in dit topic.
    Ik ben het overigens alleen tegengekomen bij de AH maar daar zie ik het helaas ook al niet meer (jammer dat dat recept van de AH is...)

    en wat betreft het tweede deel: volstrekte onzin, het enige verschil bij een salmollabesmetting tussen een gezond mens en een zoals u het noemt 'het plaatselijke bejaardencentrum' is de dood.
    met een beetje mazzel heb je slechts een dag behoorlijk spuitpoep meestal voel je je goed beroerd.


    [ Bericht 6% gewijzigd door Sjeen op 31-12-2006 15:10:23 (Laat maar...) ]
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_45007081
    Mijn eerste tiramisu ooit staat nu in de koelkast! Ben benieuwd of het wat wordt

    P.S. Ik laat het wel even weten als ik dood ben gegaan aan een salmonella-vergiftiging
    Ik wil niet meer, ik wil niet meer! Ik wil geen handjes geven!
    Ik wil niet zeggen elke keer:Jawel mevrouw, jawel meneer......
    nee, nooit meer in m'n leven!
    pi_45009133
    Welk recept heb je gebruikt elixer?
    Met of zonder eiwit?
    pi_45009339
    quote:
    Op donderdag 4 januari 2007 16:30 schreef het-is-mij het volgende:
    Welk recept heb je gebruikt elixer?
    Met of zonder eiwit?
    Het bovenste recept (van miss_sly). Met eiwit dus.

    Living on the edge
    Ik wil niet meer, ik wil niet meer! Ik wil geen handjes geven!
    Ik wil niet zeggen elke keer:Jawel mevrouw, jawel meneer......
    nee, nooit meer in m'n leven!
    pi_45110562
    Ik leef nog!

    Check mijn tiramisu!
    Ik wil niet meer, ik wil niet meer! Ik wil geen handjes geven!
    Ik wil niet zeggen elke keer:Jawel mevrouw, jawel meneer......
    nee, nooit meer in m'n leven!
    pi_62594732
    Kick.

    Ik wil eigenlijk ook wel een keer een tiramisu maken. Alleen wat voor koffie moet ik daarvoor gebruiken? Kan ik gewoon een zakje poederespresso gebruiken?
      woensdag 22 oktober 2008 @ 21:32:04 #65
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_62595240
    quote:
    Op woensdag 22 oktober 2008 21:18 schreef Stansfield het volgende:
    Kick.

    Ik wil eigenlijk ook wel een keer een tiramisu maken. Alleen wat voor koffie moet ik daarvoor gebruiken? Kan ik gewoon een zakje poederespresso gebruiken?
    ja hoor, dat kan
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_62595453
    quote:
    Op woensdag 22 oktober 2008 21:32 schreef Muck het volgende:

    [..]

    ja hoor, dat kan
    En smaakt het dan ook een beetje lekker??
      woensdag 22 oktober 2008 @ 21:39:19 #67
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_62595539
    quote:
    Op woensdag 22 oktober 2008 21:37 schreef Stansfield het volgende:

    [..]

    En smaakt het dan ook een beetje lekker??
    heel erg lekker
    het recept dat rampestamper gebruikt op de eerste pagina, maakt ie ook met poeder-espresso en dat is echt verschrikkelijk lekker. het is nog net niet vechten om het laatste stukje
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_62598158
    mooi zo,

    Zaterdag eens gaan proberen.
      woensdag 22 oktober 2008 @ 22:47:19 #69
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_62598197
    quote:
    Op woensdag 22 oktober 2008 22:46 schreef Stansfield het volgende:
    mooi zo,

    Zaterdag eens gaan proberen.
    succes
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      donderdag 23 oktober 2008 @ 11:10:27 #70
    182728 honda1990
    Laat gaan joh is toch heerlijk
    pi_62606175
    Van Italië.nl

    Gerecht Dolci
    Ingrediënt Vegetariano
    Bereidingsduur > 45 min.
    Moeilijkheid Medio
    Regione Veneto

    Ingrediënten:

    3 eidooiers
    3 eetlepels basterdsuiker
    2 dl. Marsala
    3 eetlepels sterke espresso
    250 gram mascarpone
    125 gram lobbig geklopte room
    1 eiwit
    1 pak savoiardi of lange vingers
    1 eetlepel cacaopoeder

    Bereidingswijze:
    Klop de eidooiers met suiker au bain marie licht en luchtig. Langzaam een paar eetlepels Marsala toevoegen en blijven kloppen tot het mengsel lobbig wordt. Laat hierna afkoelen. Roer de koffie door de mascarpone. Klop het eiwit stijf en spatel de room en het eiwit voorzichtig door de eidooiers en de suiker. Leg de savoiardi naast elkaar in een schaal, begiet ze met de rest van de drank. Bedek ze daarna met de helft van de Mascarpone. Doe hieroverheen de helft van het eimengsel en daaroverheen de helft van de slagroom. Herhaal dit en zet de tiramisu in de koelkast. Net voor dat hij wordt opgediend de cacaopoeder erover strooien. Bij voorkeur door een (thee)zeefje zodat je een gelijkmatige verdeling krijgt.

    Totale bereidingsduur: 1 uur. Wachtijd: 4-6 uur.

    Wijnsuggestie:
    Vin Santo of een Moscato d'Asti.

    Buon appetito!!
    Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
    pi_62606441
    Kinkt ook erg lekker. Morgen eerst uit mijn jamie oliver italie boek proberen.
      donderdag 23 oktober 2008 @ 12:44:07 #72
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_62608633
    quote:
    Op dinsdag 19 december 2006 22:37 schreef miss_sly het volgende:
    Voor 4 personen:
    1/2 dl espresso of sterke koffie
    2 eetlepels koffielikeur
    12 lange vingers
    50 gr fijne kristalsuiker
    250 gr mascarpone
    2 eieren
    cacaopoeder
    ca 4 eetlepels grof geraspte bittere (pure) chocolade


  • koffie mengen met likeur
  • lange vingers in een schaal naast elkaar leggen
  • koffie-likeurmengsel hieroverheen sprenkelen
  • eieren splitsen
  • dooiers schuimig kloppen met de kristalsuiker, mascarpone erdoorheen kloppen
  • eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen
  • mengsel over de lange vingers lepelen
  • minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven
  • afwerking: bestrooien met cacaopoeder en de geraspte chocolade daaroverheeb strooien

    De alcohol die hierin zit, proef je niet heel erg. Ik vind dat wel prettig, en de mensen die ik hem tot nu toe heb voorgezet ook. Als je van wat meer alcoholsmaak houdt, zou je een tikje meer likeur erbij kunnen doen.
  • Zo doe ik hem ook ongeveer. Alleen zonder de chocola eroverheen (wel cacao uiteraard) en 100 g suiker ipv 50
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
    pi_62608651
    tvp
    pi_62612160
    Met het risico dat ik vloek in de kerk: je kunt echt heerlijke variaties maken met tiramisu. Met aardbeien, bijvoorbeeld
    Ik heb ooit een hoog-alcoholische zelfbedachte paastiramisu gemaakt met creme de cacao i.p.v. amaretto, en dan laagje mascarpone-laagje flinterdunne plakjes peer-dun laagje advocaat-lange vingers-mascarpone etc. Heel lekker!
    Er zit bij ons om de hoek een geweldige Italiaan, en daar kun je speculoostiramisu halen. Héérlijk!
      donderdag 23 oktober 2008 @ 15:55:55 #75
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_62614059
    quote:
    Op donderdag 23 oktober 2008 14:53 schreef ColdFeet het volgende:
    Er zit bij ons om de hoek een geweldige Italiaan, en daar kun je speculoostiramisu halen. Héérlijk!
    oh men, dat klinkt echt geweldig!
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_62617075
    quote:
    Op donderdag 23 oktober 2008 14:53 schreef ColdFeet het volgende:
    Met het risico dat ik vloek in de kerk: je kunt echt heerlijke variaties maken met tiramisu. Met aardbeien, bijvoorbeeld
    Ik heb ooit een hoog-alcoholische zelfbedachte paastiramisu gemaakt met creme de cacao i.p.v. amaretto, en dan laagje mascarpone-laagje flinterdunne plakjes peer-dun laagje advocaat-lange vingers-mascarpone etc. Heel lekker!
    Er zit bij ons om de hoek een geweldige Italiaan, en daar kun je speculoostiramisu halen. Héérlijk!
    Volgens mij is Tiramisu "op z'n vlaams" met kersen en speculaas ipv lange vingers, ook erg lekker .
    Mensen die het over Tiramisu uit pakjes hebben (en wat lekkerder is) moeten echt even uit Culinesse a gogo blijven, sorry, dingen uit pakjes okeej. Maar ga niet zeggen dat Tiramisu uit pakjes lekkerder, steviger enz is . Ook al valt er over smaak te twisten.
    pi_62673414
    Mijn tiramisu staat in de koelkast voor morgen. Heb wat foto's gemaakt die zal ik morgen even plaatsen. Ben benieuwd hoe het smaakt.
      zaterdag 25 oktober 2008 @ 20:17:56 #78
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_62673485
    quote:
    Op zaterdag 25 oktober 2008 20:14 schreef Stansfield het volgende:
    Mijn tiramisu staat in de koelkast voor morgen. Heb wat foto's gemaakt die zal ik morgen even plaatsen. Ben benieuwd hoe het smaakt.
    Ik ben benieuwd
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_62673558
    quote:
    Op donderdag 23 oktober 2008 17:50 schreef lighted het volgende:

    [..]

    Volgens mij is Tiramisu "op z'n vlaams" met kersen en speculaas ipv lange vingers, ook erg lekker .

    Ik woon dan ook in Vlaanderen
    In feite heb je dan een soort monchoutaart: speculoos (smaakt naar bastognekoek), romige, zoete kaas en kersen
    pi_62673966
    Tiramisu.

    Dat heb ik ook een aantal keren gemaakt, eerste keer was ie wat waterig, maar daarna steeds beter en lekkerder.
    Binnenkort maar weer eens maken (het recept verschilt niet veel met die in dit topic, maar bepaalde ingrediënten zijn het uitproberen waard).
    Ook doopte ik lange vingers in koffie, besprenkelen is wellicht beter inderdaad.
    Vedanta_veri: Ik vraag mij af waarom iedereen zo voor het verbod op pedofilie is maar niet op roken, beiden zijn dingen waar je anderen mee beschadigd. Maar goed, mensen die verslaafd zijn aan iets kunnen daar niet objectief over zijn.
    pi_62674413
    quote:
    Op zondag 31 december 2006 13:51 schreef Sjeen het volgende:

    [..]

    Waarom russisch roulette? Gepasteuriseerd eigeel en eiwit kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen... En daarbij, een gezond mens zal heus zo snel geen last hebben van wat rauw ei. Je moet het natuurlijk niet gaan uitdelen in het plaatselijke bejaardencentrum
    Echt? Waarom hoor ik daar nu pas over? Waar ligt het en hoe ziet het er uit? Dat zou zo'n goede oplossing zijn voor mij.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_62674466
    the weirdest thing.. vandaag ging ik ergens tiramisu halen maar uitverkocht.. ik denk net aan tiramisu, open dit forum en voila.. tiramisu op de eerste plaats.. (dus ga ik hier maar eens kijken of ik t zelf kan maken )
    Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
    Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
    Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
      zondag 26 oktober 2008 @ 09:29:28 #83
    545 dop
    :copyright: dop
    pi_62682158
    quote:
    Op zaterdag 25 oktober 2008 20:53 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    Echt? Waarom hoor ik daar nu pas over? Waar ligt het en hoe ziet het er uit? Dat zou zo'n goede oplossing zijn voor mij.
    in bekertjes zoals slagroom
    of in halveliter melkpakjes

    jumbo verkoopt het in elk geval van het merk Coco-vit.
    ah verkocht dann-egg maar verkoopt dat geloof ik niet meer
    Ik schrijf soms wat rottig, zelf noem ik het dyslexie , sommige zeggen dat ik lui ben.
    get over it , het wordt niet beter
    pi_62682832
    quote:
    Op zondag 26 oktober 2008 09:29 schreef dop het volgende:
    ah verkocht dann-egg maar verkoopt dat geloof ik niet meer
    “I am sorry to inform you that AH has decided to de-list the product. Only other alternative I can offer is in 1 kg which is for sale in Cash & Carrys like Hanos, ISPC, Sligro, Ven etc.”
    pi_62682936
    quote:
    Op zondag 26 oktober 2008 09:29 schreef dop het volgende:

    [..]

    in bekertjes zoals slagroom
    of in halveliter melkpakjes

    jumbo verkoopt het in elk geval van het merk Coco-vit.
    ah verkocht dann-egg maar verkoopt dat geloof ik niet meer
    Ik heb het nog nooit gezien. Ga morgen gelijk kijken.
    There is no love sincerer than the love of food.
      zondag 26 oktober 2008 @ 11:08:54 #86
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_62683543
    quote:
    Op zaterdag 25 oktober 2008 20:34 schreef Gitanki het volgende:
    Tiramisu.

    Dat heb ik ook een aantal keren gemaakt, eerste keer was ie wat waterig, maar daarna steeds beter en lekkerder.
    Binnenkort maar weer eens maken (het recept verschilt niet veel met die in dit topic, maar bepaalde ingrediënten zijn het uitproberen waard).
    Ook doopte ik lange vingers in koffie, besprenkelen is wellicht beter inderdaad.
    Ik doop de lange vingers ook hoor, gaat prima. De koffie kan er goed intrekken zo.

    Oh en ik vind tiramisu van de supermarkt ook heel erg lekker, bij voorkeur van de aldi.
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
    pi_62684279




    Gisteren gemaakt, vanavond lekker opeten. Ben benieuwd.
      zondag 26 oktober 2008 @ 11:54:33 #88
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_62684392
    ziet er lekker uit stansfield, wel jammer van de chocolade vlokken, een laagje cacaopoeder vind ik lekkerder omdat het niet zo mierzoet is.

    voor de liefhebbers van tiramisu is het ook aan te raden om langevingerdeeg te maken (supersimpel) en dan een plak te bakken. kan je zelf bepalen hoeveel langevingerdeeg je eet en het ziet er mooier uit qua laagjes.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_62684942
    quote:
    Op vrijdag 29 december 2006 12:05 schreef chatgek het volgende:
    Uit ervaring heb ik gemerkt dat je nog altijd het beste die uit de supermarkt kunt kopen. Zelf gemaakte Tiramisu (vind ik) wordt nooit zo lekker en vooral stevig genoeg als de supermarkt Tiramisu
    Nou, die supermarkttiramisu kan best OK zijn, maar de tiramisu van mijn schoonmoeder is echt hemels
    [b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
    We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
      zondag 26 oktober 2008 @ 13:21:19 #90
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_62686175
    quote:
    Op zondag 26 oktober 2008 11:54 schreef zoalshetis het volgende:
    ziet er lekker uit stansfield, wel jammer van de chocolade vlokken, een laagje cacaopoeder vind ik lekkerder omdat het niet zo mierzoet is.

    voor de liefhebbers van tiramisu is het ook aan te raden om langevingerdeeg te maken (supersimpel) en dan een plak te bakken. kan je zelf bepalen hoeveel langevingerdeeg je eet en het ziet er mooier uit qua laagjes.
    heb je daar ook een recept van dan?
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      zondag 26 oktober 2008 @ 13:33:12 #91
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_62686490
    Ik begrijp wel waarom iemand supermarkt tiramisu lekkerder vind, simpelweg omdat huis tiramisu hier in nederland een ontzettend slechte kopie is van wat het moet zijn.
    De creme moet stevig zijn en de lange vingers moeten helemaal niet doordrenkt zijn van koffie en likeur.
    Dat is walgelijk, die zompige troep op de bodem.

    Wat zoalshetis zegt klopt als een bus, je moet het met een pipetje doen! Die dingen moeten zich tergend langzaam volzuigen zodat ze luchtig en vast blijven.
    Elk andere manier, en zeker het dopen, vind ik echt een waste of time. En mijn god wat heb ik vaak vieze tiramisu gegeten
    Hier is overigens ook cacao bovenop favoriet, bij voorkeur een hele goede met een sterke cacao smaak.
    Chocoladevlokken vind ik echt niet lekker en smelt bovendien weg in de creme.
    Tiramisu hoort ook helemaal niet mierzoet te zijn, maar een beetje romig/bitter.
    pi_62686627
    quote:
    Op zondag 26 oktober 2008 13:21 schreef -Mellow- het volgende:

    [..]

    heb je daar ook een recept van dan?
    Lange vingers

    3 eieren
    70 gram fijne suiker
    75 gram bloem
    poedersuiker
    spuitzak

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk een bakplaat met boter.
    Scheid van de eieren het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit en de fijne suiker tot het stijf is (er blijven pieken aan de garde hangen). Spatel nu voorzichtig de dooiers door het opgeklopte eiwit. Spatel nu, al zevend de bloem erdoor en meng tot één massa. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de lange vingers op de bakplaat. Als je een lengte van 6,5 centimeter en een breedte van 2,5 centimeter aanhoudt, heb je genoeg voor 16 lange vingers. Bestrooi de lange vingers met poedersuiker en leg ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Maar dan dus gewoon een plak maken.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_62686650
    Het zijn geen vlokken maar schaafsels van een chocoladereep. Verder is het het recept uit het jamie oliver italie boek.

    Alleen dan als drank tiramusi likeur.
      zondag 26 oktober 2008 @ 13:43:10 #94
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_62686724
    Ik wil juist dat de lange vingers sompig worden

    Ik doop ze dus altijd in t koffiemengsel, gewoon voorzichtig zodat het erin kan trekken, en zo blijft er geen vocht op de bodem maar alleen in de koek.
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      zondag 26 oktober 2008 @ 13:46:56 #95
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_62686822
    quote:
    Op zondag 26 oktober 2008 13:38 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    Lange vingers

    3 eieren
    70 gram fijne suiker
    75 gram bloem
    poedersuiker
    spuitzak

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk een bakplaat met boter.
    Scheid van de eieren het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit en de fijne suiker tot het stijf is (er blijven pieken aan de garde hangen). Spatel nu voorzichtig de dooiers door het opgeklopte eiwit. Spatel nu, al zevend de bloem erdoor en meng tot één massa. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de lange vingers op de bakplaat. Als je een lengte van 6,5 centimeter en een breedte van 2,5 centimeter aanhoudt, heb je genoeg voor 16 lange vingers. Bestrooi de lange vingers met poedersuiker en leg ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Maar dan dus gewoon een plak maken.
    thx, ik ga het eens proberen
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      zondag 26 oktober 2008 @ 13:51:43 #96
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_62686939
    bedankt voor het recept posten minder mutsig. versgebakken is het echt zoveel beter dan die vaak toch oudbakken langevingers die je koopt.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_62687054
    Ik vond trouwens ook nog een recept voor lange vingers waarbij citroenrasp gebruikt werd. Dat kon wel eens érg lekker zijn in tiramisu.
    There is no love sincerer than the love of food.
      zondag 26 oktober 2008 @ 13:57:37 #98
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_62687102
    biscotti deeg is ook fantastisch..de amandelen mixen pretty darn well met de koffie en de likeur.
      zondag 26 oktober 2008 @ 13:59:47 #99
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_62687156
    quote:
    Op zondag 26 oktober 2008 13:55 schreef MinderMutsig het volgende:
    Ik vond trouwens ook nog een recept voor lange vingers waarbij citroenrasp gebruikt werd. Dat kon wel eens érg lekker zijn in tiramisu.
    oeh nee, daar moet ik dan weer niet aan denken
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
    pi_62688053
    in de nieuwe Nigella (Nigella Christmas) staat een grote Tiramisutaart die ik een keer wil gaan maken.

    Bij deze een tvp om ook het recept hier binnenkort even te plaatsen
    Ja doei.
    pi_62750593
    Mijn tiramisu viel toch wat tegen. Ik hou niet heel erg van koffie dus ik had al weinig koffie gedaan maar toch smaakte het er te veel naar. Dus volgende keer zonder koffie.

    Zag gisteren bij wie is de chef ook nog een recept van tiramisu wat er wel lekker uitzag.

    Deconstructie van Tiramisu

    Ingredienten:
    4 Eieren, gesplitst
    250 gr Mascarpone
    Amandelen, geroosterd en gemalen (stukjes, geen gruis)
    200 gr suiker
    Chocolademousse (zelf maken of kopen)
    Zeer sterke koffie of espresso
    Gelatine
    Slagroom
    Lange vingers (zelf maken natuurlijk)
    Amaretto
    IJsmachine

    Bereiding:
    Meng het eigeel met de mascarpone en suiker goed door elkaar. Klop de eiwitten stijf, spatel het ei-mascarponemengsel er doorheen en laat het afkoelen in de koelkast tot 2 graden. Koop (of maak zelf!) een chocolademousse. Maak of koop langevingers. Maak 325 ml sterke espresso. Los in 100 ml hiervan de 2,5 blaadje gelatine op. Voeg 75 gr suiker toe aan de rest van het mengsel en voeg het samen. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dan 125 ml koude slagroom (33% vet) toe , roer het goed, en giet het in sifon. Zet het onder druk , schud het zeer goed en zet zeker 3 uur in de koeling.

    Voor de maaltijd of tijdens : haal een ijskuip uit de vriezer, giet het ei-mascarpone-mengsel erin en zet de ijsmachine aan. Laat het bevriezen tot een mooie semifreddo. Serveren: Borden koelen. Week kort van tevoren de langevingers in de amaretto (niet verzuipen), leg op elk bord 2 langevingers. Leg op elk bord een bol chocolademousse, leg op de 2 langevingers een bol semifreddo en zet er een espressokopje bij die je vol spuit met de 'espesso'. Serveer het direct.
    pi_62766850
    Ah, tiramisu.

    Hoe ik 'm maak:

    - lange vingers (je hebt er zoveel nodig als jij denkt er de bodem van een schaal een of twee keer mee te kunnen bedekken)
    - 250 ml slagroom
    - 500 gr mascarpone op kamertemperatuur
    - ongeveer 60 gram poedersuiker
    - espresso, +- 2 dl
    - kristalsuiker
    - marsalawijn (of amaretto, wat je hebt staan)
    - 5-6 eieren (medium), gesplitst
    - kopje espresso met een flinke scheppen suiker en wat marsala/amaretto, koud
    (evt een theelepeltje vanille essence)
    - cacao
    - wat pure chocolade

    1. meng de 2 dl koffie met kristalsuiker en marsala. Proef! Als je het lekker vindt, is het goed. Doop hierin de lange vingers (bovenkant 2 tellen, omdraaien, eruit halen). Het idee is dat ze spongy worden, maar van binnen nog wel stevig zijn. Leg deze op een schaal - je hebt ze straks pas weer nodig.
    2. Scheid de eieren. Sla de eiwitten (met eventueel wat suiker) stijf. Sla de slagroom met wat suiker tot een room - het moet geen stijfgeslagen slagroom worden! Zet deze twee in de koelkast.
    3. Mix de dooiers met poedersuiker boven heet water tot het lichtgeel en dikkig is geworden. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
    4. Maak de mascarpone zacht met een lepel. Meng hierin het dooiermengsel - gebruik een lepel, geen mixer (en als je een mixer gebruikt, doe het dan heel kort aan het eind). Doe er nu een scheutje van de koude koffie bij. Meng dit weer met een lepel. Vouw er de slagroom in, en daarna ook het stijfgeslagen eiwit. Hier heb je niet alles van nodig, de helft is wel genoeg.
    5. Leg de lange vingers in een schaal en schep er het mascarponemengsel over. Herhaal desgewenst. Strooi hierover (met een zeef bijvoorbeeld) royaal cacao. Rasp er daarna nog wat chocolade op. Laat de tiramisu minimaal een halve dag opstijven.

    Let wel, dit recept is voor véél tiramisu; bij mij levert het twee ovenschalen vol op. Sommige hoeveelheden zijn op mijn smaak; als je niet zo van zoet houdt raad ik je aan wat minder suiker te gebruiken; houdt je juist heel erg van zoet, gebruik dan nog wat meer.

    Wat ook heerlijk is, is tiramisu met limoncello. Heel fris en zomers, zeker met wat rood fruit.
      dinsdag 28 oktober 2008 @ 22:41:37 #103
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_62767597
    Maar waarom zou je er slagroom in doen? Mascarpone is toch al romig en machtig genoeg
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      donderdag 30 oktober 2008 @ 11:54:23 #104
    153506 Captain_Fabulous
    Nog steeds CyclingGirl fan
    pi_62806921
    M'n dieet wat doen julie! Nu moet ik minstens elk recept eens een keer gemaakt hebben!
    Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
    26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
      donderdag 30 oktober 2008 @ 13:46:28 #105
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_62809939
    quote:
    Op donderdag 30 oktober 2008 11:54 schreef Captain_Fabulous het volgende:
    M'n dieet wat doen julie! Nu moet ik minstens elk recept eens een keer gemaakt hebben!
    diëten doe je maar na je dood.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_62809992
    quote:
    Op donderdag 30 oktober 2008 13:46 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    diëten doe je maar na je dood.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_62859778
    quote:
    Op dinsdag 28 oktober 2008 22:41 schreef -Mellow- het volgende:
    Maar waarom zou je er slagroom in doen? Mascarpone is toch al romig en machtig genoeg
    Het maakt het juist wat luchtiger, vergeleken bij mascarpone is slagroom redelijk licht.
      woensdag 12 november 2008 @ 19:05:03 #108
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_63166722
    Ik heb nu het lange vingerdeeg in de oven staan, ben benieuwd.
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      woensdag 12 november 2008 @ 19:25:18 #109
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_63167383
    hmm, het smaakt wel als lange vingers, maar is niet krokant. Tis meer een soort eierkoek...
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      woensdag 12 november 2008 @ 22:34:49 #110
    150815 Tha-CheF
    guess who's back
    pi_63175131
    quote:
    Op woensdag 12 november 2008 19:25 schreef -Mellow- het volgende:
    hmm, het smaakt wel als lange vingers, maar is niet krokant. Tis meer een soort eierkoek...
    Probeer ze eens langer in de oven te bakken op een lagere temperatuur.
    Dan kunnen ze goed drogen van binnen.
    In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
      woensdag 12 november 2008 @ 22:37:27 #111
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_63175262
    quote:
    Op woensdag 12 november 2008 22:34 schreef Tha-CheF het volgende:

    [..]

    Probeer ze eens langer in de oven te bakken op een lagere temperatuur.
    Dan kunnen ze goed drogen van binnen.
    Ja ben ik net aan t doen. T zal wel komen omdat ik een hele plak maak ipv vingers, dat gaart minder snel.
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
    pi_63227783
    Ik ga dit weekend het recept van Miss Sly proberen. Maar hoe kom ik aan Espresso? Ik heb geen espressoapparaat... Wel een gewoon koffiezetapparaat, maar ik kan eerlijk gezegd geen koffie maken Ik drink geen koffie en kan het dus ook niet echt zetten. Maar goed heb ik voor Espresso uberhaupt wel iets aan een koffiezetapparaat?

    En valt er te smokkelen? Ik neem toch aan dat niet iedere thuis-tiramisu-maker een espressoapparaat heeft staan...

    Edit: o ik lees even terug en zie dat het ook sterke koffie mag zijn, wat moeten de verhoudingen koffie en water dan zijn?
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
    pi_63239485
    quote:
    Op vrijdag 14 november 2008 19:11 schreef DancingPhoebe het volgende:
    Ik ga dit weekend het recept van Miss Sly proberen. Maar hoe kom ik aan Espresso? Ik heb geen espressoapparaat... Wel een gewoon koffiezetapparaat, maar ik kan eerlijk gezegd geen koffie maken Ik drink geen koffie en kan het dus ook niet echt zetten. Maar goed heb ik voor Espresso uberhaupt wel iets aan een koffiezetapparaat?

    En valt er te smokkelen? Ik neem toch aan dat niet iedere thuis-tiramisu-maker een espressoapparaat heeft staan...

    Edit: o ik lees even terug en zie dat het ook sterke koffie mag zijn, wat moeten de verhoudingen koffie en water dan zijn?
    Probeer anders als alternatief een blikje ijs-koffie, welke in elke supermarkt te koop is.

    [ Bericht 4% gewijzigd door probin op 15-11-2008 10:47:16 ]
    pi_63239500
    quote:
    Op zaterdag 15 november 2008 09:37 schreef probin het volgende:

    [..]
    pi_63239547
    Ik ben geen koffiedrinker dus ik weet het ook niet. Ik doe maar wat en mensen zijn dan zo vriendelijk om te zeggen dat het smaakt.
    There is no love sincerer than the love of food.
      zaterdag 15 november 2008 @ 11:02:00 #116
    3869 David
    Drum the drums
    pi_63240296
    je kunt de koffie in tiramisu vervangen door chocolademelk of zelfs door sinaasappelsap. IN dat laatste geval krijg je natuurlijk een totaal ander dessert maar in mijn ogen veel lekkerder (ben namelijk niet zo voor koffie).
    pi_63240438
    Dat lijkt me echt niks.
    There is no love sincerer than the love of food.
      zaterdag 15 november 2008 @ 11:15:13 #118
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_63240466
    Bij de supermarkt verkopen ze staafjes espresso van nescafe, staafje in klein kopje, scheut water erbij..klaar. Prima voor tiramisu
    pi_63242103
    een schaamteloze tvp :p
    life is like a present you never know what is in it
      zaterdag 15 november 2008 @ 14:04:10 #120
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_63243347
    Tadaaaaa....vandaag 1 met pecannoten en pietsie amandelspijs door de mascarpone.
    En ipv cacao, nesquick ( veel zoeter )
    Vanavond als ie stijf is ( wehehe ik zei stjif ) gaan er nog grote donkere krullen pure choco overheen.

      zaterdag 15 november 2008 @ 14:19:31 #121
    3185 Adelante
    To let it go now
    pi_63243608
    quote:
    Op zaterdag 15 november 2008 12:54 schreef Stampurtjuh het volgende:
    een schaamteloze tvp
    "We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
      zaterdag 15 november 2008 @ 14:28:37 #122
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_63243757
    Mijn tiramisu van donderdag was nagenoeg perfect, behalve dat ik een iets te dikke plak deeg had waardoor het koffiemengsel niet helemaal tot onder was ingetrokken.
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      zaterdag 15 november 2008 @ 14:30:45 #123
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_63243799
    Misschien de volgende keer je deeg als het klaar is tremperen met koffielikeur ( zoals je ook v oor taarten doet )

    Ik ga je recept ook even volgen, want ik vind een groot vlak biscuit veeeel handiger dan het gekut met de vingers!
      zaterdag 15 november 2008 @ 14:47:31 #124
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_63244147
    Volgende keer maak ik gewoon een minder dikke plak.
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      zaterdag 15 november 2008 @ 14:52:07 #125
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_63244227
    Rijst het nog veel? ( dan weet ik of ik recept moet volgen of door de helft moet doen )
    pi_63244893
    Hmpf. Ik heb om te beginnen een inschattingsfout gemaakt mbt de hoeveelheid. Ik heb een gigantische ovenschaal gebruikt. Nu zit er echt zo'n dun laagje pruts op!
    Maar goed, het is een testronde voor kerst, dus dan heb ik er ook daadwerkelijk nog iets van geleerd
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
      zaterdag 15 november 2008 @ 15:38:35 #127
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_63245041
    quote:
    Op zaterdag 15 november 2008 14:52 schreef SHE het volgende:
    Rijst het nog veel? ( dan weet ik of ik recept moet volgen of door de helft moet doen )
    Nee niet echt.
    Ik denk zelf dat 2 eieren, 50 g bloem en 45 g suiker voor een goeie hoeveelheid zorgen ( dat is 2/3 van het recept van MinderMutsig) Hangt ook weer van formaat van je schaal af natuurlijk, maar even uitgaande van een recept waarbij je 250g. mascarpone gebruikt.
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
    pi_63246248
    Mgihih ik was net eeuh gevallen. Zo midden op het hoekje van de tiramisu... in de koelkast zeg maar. En toen proefde ik dus per ongeluk een stukje. Ook al staat ie pas 2 uur in de koelkast en zit het cacao er nog niet op enzo. En het blijkt nu al heel lekker te zijn!
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
    pi_63542037
    Nog even een recensie; Ik heb hem gemaakt met het recept van Miss Sly en het was vooral opvallend hoe makkelijk het eigenlijk was. Ik had een megaovenschaal, maar daar viel de rest van de ingredienten bij weg, dus ik had uiteindelijkeen laag lange vingers met een dun laagje smeersel. Maar het was wel goddelijk!

    Ik ga deze oa maken voor mijn kerstdiner, maar dan maak ik het in een kleinere schaal en dus hoger en met iets meer koffielikeur.
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')