WTF... Aan boom denken en het woord B-O-O-M voor je zien is normaal? Kan k me niet echtquote:Op donderdag 14 december 2006 11:39 schreef lady-wrb het volgende:
http://www.bureaubezem.nl/Beelddenken/beelddenken.htm
dit is trouwens ook een heel duidelijke link
Ik ook, maar na een gesprek met een jeugd psychiater blijkt dat niet zo te zijn.quote:Op donderdag 14 december 2006 11:47 schreef DarkElf het volgende:
Ik heb altijd gedacht dat dit heel normaal was en dat iedereen dat zo heeft
Klopt ik ben er ook achter gekomen dat dit helemaal niet standaard is. Mijnquote:Op donderdag 14 december 2006 11:49 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ik ook, maar na een gesprek met een jeugd psychiater blijkt dat niet zo te zijn.
Beelddenkers zijn vaak hele creatieve mensen, omdat ze het plaatje eral bij hebben.
dat had ik nou ook? ik kan me niet voorstellen dat iemand letters voor zich ziet.quote:Op donderdag 14 december 2006 11:45 schreef B-FliP het volgende:
[..]
WTF... Aan boom denken en het woord B-O-O-M voor je zien is normaal? Kan k me niet echt
voorstellen, zijn er hier mensen die dat kunnen bevestigen?
Ja, maar als ik nou zeg acclimatiseren? Wat denk je dan?quote:Op donderdag 14 december 2006 11:51 schreef lady-wrb het volgende:
dat had ik nou ook? ik kan me niet voorstellen dat iemand letters voor zich ziet.
quote:Op donderdag 14 december 2006 11:58 schreef DarkElf het volgende:
dus duidelijk maken wat ik denk is vrij moeilijk en vermoeiend ook want ik denk / zie zoveel...
De link die je geeft is vrij algemeen, op welke manier beinvloedt het je dan? Welke dingen vielen precies op hun plek, waar liep je tegen aan?quote:Op donderdag 14 december 2006 11:09 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb er al veel sites over bekeken en ik herken heel veel en stukken beginnen op zijn plaats te vallen.
zijn er hier meer die dat hebben? hoe is het geconstateerd? en hoe ga je er mee om?
even een linkje voor de duidelijkheid: http://www.beelddenken.nl/beeld.html
Overigens is dit ook erg herkenbaar voor mij, al is het bij mij puur dat iets me moet prikkelen, wil ik het in me opnemen. Wat nu eenmaal sneller gebeurd, als het directe nut van bepaalde stof zichtbaar is, door het in verband te brengen met andere vakken, en het in een grotere context te plaatsen.quote:In ons schoolsysteem wordt de leerstof stap voor stap aangeboden, en geoefend door steeds weer te herhalen. Dit past niet bij de leerstijl van de beelddenker: die wil eerst het geheel overzien om de onderdelen te kunnen begrijpen. De beelddenker maakt zich een concept snel eigen als de informatie in een context is geplaatst en gerelateerd is aan andere concepten.
Oooh, het topic is geduldig!quote:Op donderdag 14 december 2006 12:06 schreef DarkElf het volgende:
Heb dit topic al gelinkt naar Rt maar die heeft het enorm druk op zijn werk dus geen idee of hij dit er even tussendoor kan doen![]()
Ja, of met een soort van dyslexie?quote:Op donderdag 14 december 2006 12:17 schreef Rtificial het volgende:
Wellicht heeft een en ander ook meer met persoonlijkheid te maken....
Heheh, yep herkenbaar, iemand hoeft maar een ranzige opmerking te maken en ik zie t voor me,quote:Op donderdag 14 december 2006 13:25 schreef ondeugend het volgende:
Ik heb het ook. Vertel mij een verhaal en ik speel het filmpje af.
Daarom vind ik lezen waarschijnlijk ook veel leuker dan tv kijken. Daar wordt voor me gedacht, met een boek kan ik het zelf invullen.
Helaas speel ik dus ook ranzige filmpjes af en is het dus moeilijk te filteren.
Nee op zich is dat ook geen probleem. Maar je wilt het gewoon niet altijd.quote:Op donderdag 14 december 2006 13:38 schreef B-FliP het volgende:
[..]
Heheh, yep herkenbaar, iemand hoeft maar een ranzige opmerking te maken en ik zie t voor me,
volledig gedetailleerd en ongecensureerd... Je kan t niet ff uitzetten ofzo...
Gelukkig heb ik een sterke maag en heb k r ook helemaal geen last van als er bijvoorbeeld een splatter-
horror op tv is terwijl ik aan het eten ben, dus kan ook tegen ranzige humor en gedachten (dus beelden)
bij t eten...
Pcies... maar k denk dat dat er ongelukkig staat op die site... Zoals iemand hierboven al stelde,quote:Op donderdag 14 december 2006 16:07 schreef Spacehamster het volgende:
Hoew dacht de "normale" mens dan voordat er letters uitgevonden waren?
Als jij ergens aan denkt zie je dus een filmpje zonder spraak erbij? Als ik denk is het alsof ik gewoon praat in mezelf. Ik zie geen filmpje ofzo. Niet dat ik moeite heb met dingen visualiseren ofzo hoor als dat moet, maar denken gaat bij mij in text.quote:Op donderdag 14 december 2006 16:14 schreef CasB het volgende:
Denken in woorden? Dat heb ik echt nog nooit gedaan
Is het dan misschien een idee om dat ergens in je ondertitel of signature te vermelden? Lijkt me namelijk heel vervelend als je zo goed je best doet en toch commentaar krijgt.quote:Op donderdag 14 december 2006 23:18 schreef Dwan het volgende:
[..]
Jammer genoeg krijg ik dan ook erg veel kritiek op FOK van wegen de spelling terwijl ik het zo graag wil en goed bedoel. maar goed daar hebben de meeste geen boodschap aan. ik probeer nu altijd alles eerst in word te maken en vervolgens met de spelling check het in FOk te paste. omdat ik weet dat er vroeg of laat iemand gaat beginnen over de spelling en niet over de inhoud.
[..]
ten eerste ben ik het gewend en heb me er bij neergelegd.quote:Op donderdag 14 december 2006 23:23 schreef Fjolle het volgende:
[..]
Is het dan misschien een idee om dat ergens in je ondertitel of signature te vermelden? Lijkt me namelijk heel vervelend als je zo goed je best doet en toch commentaar krijgt.
Dat heeft ook heel erg te maken met wie 't ding schrijftquote:Op donderdag 14 december 2006 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb enorme moeite met gebruiksaanwijzingen.
ik kan de tekst niet koppelen aan wat er gebeuren moet.
Nouja...ik zie heel snel beelden, wel met spraak erbij... Ligt er natuurlijk ook aan waar ik over moet denkenquote:Op donderdag 14 december 2006 22:46 schreef -Jewcookie- het volgende:
[..]
Als jij ergens aan denkt zie je dus een filmpje zonder spraak erbij? Als ik denk is het alsof ik gewoon praat in mezelf. Ik zie geen filmpje ofzo. Niet dat ik moeite heb met dingen visualiseren ofzo hoor als dat moet, maar denken gaat bij mij in text.
ik ben me er ook in gaan verdiepen omdat ik het vermoeden heb dat mijn zoontje van 7 het ook heeft.quote:Op donderdag 14 december 2006 23:53 schreef releaze het volgende:
mijn vriend is een beelddenker en ik kan me dat heel moeilijk voorstellenals ik denk dan is dat een dialoog, zoals ik spreek zo denk ik, in combinatie met gevoelens. Maar mijn vriend denkt dus niet zoals ie spreekt, maar gewoon in plaatjes. Het is voor hem dus ook heel moeilijk om als hem iets dwars zit in zn hoofd dat te verwoorden, omdat die woorden gewoon niet naar boven komen. Mijn vriend heeft ook asperger, dat heeft er misschien ook mee te maken.
Zoals hierboven, als ik aan acclimatiseren denk dan zie ik het woord voor me, en mn gevoel bevestigt de betekenis. Ik zie het woord niet uitgebeeld, maar gewoon concreet zoals je het schrijft.
Maar als ik aan een kat denk, dan zie ik natuurlijk wel een plaatje voor me. Mijn hersenen zeggen in woorden KAT, mijn verbeelding plaatst er een plaatje bij. Maar ik kan niet iets visualiseren en het dan geen woordelijke naam geven. Dat kan mn vriend geloof ik weer wel.
zoiets heb ik eigenlijk ook: bij sommige dingen plaats ik meteen een plaatje (zoals het voorbeeld van een kat) maar voor de rest heb ik idd ook gesprekken met mezelf (wat klinkt dat foutquote:Op donderdag 14 december 2006 23:53 schreef releaze het volgende:
mijn vriend is een beelddenker en ik kan me dat heel moeilijk voorstellenals ik denk dan is dat een dialoog, zoals ik spreek zo denk ik, in combinatie met gevoelens. Maar mijn vriend denkt dus niet zoals ie spreekt, maar gewoon in plaatjes. Het is voor hem dus ook heel moeilijk om als hem iets dwars zit in zn hoofd dat te verwoorden, omdat die woorden gewoon niet naar boven komen. Mijn vriend heeft ook asperger, dat heeft er misschien ook mee te maken.
Zoals hierboven, als ik aan acclimatiseren denk dan zie ik het woord voor me, en mn gevoel bevestigt de betekenis. Ik zie het woord niet uitgebeeld, maar gewoon concreet zoals je het schrijft.
Maar als ik aan een kat denk, dan zie ik natuurlijk wel een plaatje voor me. Mijn hersenen zeggen in woorden KAT, mijn verbeelding plaatst er een plaatje bij. Maar ik kan niet iets visualiseren en het dan geen woordelijke naam geven. Dat kan mn vriend geloof ik weer wel.
ik heb eigenlijk nooit echt beelden bij het denken, tenzij ik aan het fantaseren ben, en aan het dromen.quote:Op vrijdag 15 december 2006 08:35 schreef Queen_Minny het volgende:
Ik dacht dat iedereen wel beelden zag als ze dachten.![]()
Het lijkt me raar om aan iets te denken en er geen beeld bij kunnen zien.
Je moet aan mij ook nooit de weg vragen tenzij je bij een bepaalde winkel ofzo moet zijn.
Ik zie de weg altijd voor me maar heb de grootste moeite in woorden uit te leggen hoe je in die straat komt.
Als je in een winkel moet zijn leg ik het uit door referentie punten.
"Je loopt langs de Bart Smit en gaat dan de eerste links"
eigenlijk vind ik dat best geinig want met wie voer je nou eigenlijk een gesprek? ik heb het idee dat degene die spreekt echt releaze is, mijn stem, mijn manier van denken, etc. Maar wie is diegene die luistert en het allemaal oppikt?quote:Op vrijdag 15 december 2006 08:19 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
zoiets heb ik eigenlijk ook: bij sommige dingen plaats ik meteen een plaatje (zoals het voorbeeld van een kat) maar voor de rest heb ik idd ook gesprekken met mezelf (wat klinkt dat fout)
misschien moet je hem eens laten tekenen wat hem dwars zit. Op die website hierboven zag ik een heel bouwpakket voor kinderen, wellicht kunnen ze daardoor, of via lego, op hun eigen manier wellicht beter uitbeelden wat ze bedoelen.quote:Op vrijdag 15 december 2006 07:06 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ben me er ook in gaan verdiepen omdat ik het vermoeden heb dat mijn zoontje van 7 het ook heeft.
die heeft enorme moeite met vertellen en ik kan aan hem zien dat hij weet wat hij wil vertellen maar gewoon de woorden niet kan vinden.
ik zie dan een mooie boom, zal ik het ook hebbenquote:Beelddenkers denken in beelden en gebeurtenissen en niet in woorden en begrippen. We kunnen het ruimtelijk denken noemen.
Een simpele proef op de som:
Doe je ogen dicht en denk aan het woord: boom
Wat zie je?
De meeste mensen zien dan de letters B-0-0-M voor zich.
bijvoorbeeld als ik dit lees of deze reply tik dan lees ik het als het ware voor mijzelf voorquote:Op vrijdag 15 december 2006 11:43 schreef releaze het volgende:
[..]
eigenlijk vind ik dat best geinig want met wie voer je nou eigenlijk een gesprek? ik heb het idee dat degene die spreekt echt releaze is, mijn stem, mijn manier van denken, etc. Maar wie is diegene die luistert en het allemaal oppikt?
maar ik praat dus niet echt hardop in mezelf, wat je eigenlijk dus wel weer zou zeggen omdat ik zo van de innerlijke dialoog ben. Ik praat alleen maar hardop wanneer ik aan het fantaseren ben, en de rollen speel van mn fantasie, dan is de ene persoon in mn hoofd en de andere persoon speel ik dan
Herkenbaar! Bij mij zijn het een soort van "interviews", eigenlijk. Wie de vragen stelt weet ik niet, ze worden ook niet bewust gesteld. Het is meer alsof dat al gebeurd is, zeg maar. Zoals wanneer je met een echt persoon praat en die je net een vraag gesteld heeft. Dat verwerk je dan. In mijn hoofd gebeurt dat ook, maar de feitelijke vraag blijft weg.quote:Op vrijdag 15 december 2006 11:43 schreef releaze het volgende:
eigenlijk vind ik dat best geinig want met wie voer je nou eigenlijk een gesprek? ik heb het idee dat degene die spreekt echt releaze is, mijn stem, mijn manier van denken, etc. Maar wie is diegene die luistert en het allemaal oppikt?
maar ik praat dus niet echt hardop in mezelf, wat je eigenlijk dus wel weer zou zeggen omdat ik zo van de innerlijke dialoog ben. Ik praat alleen maar hardop wanneer ik aan het fantaseren ben, en de rollen speel van mn fantasie, dan is de ene persoon in mn hoofd en de andere persoon speel ik dan
In het geval van een onderzoek op school zag ik het niet klaarliggen, maar ik zag de bladzijdes met de text die ik erin moest verwerken, en evt plaatjes die erbij horen.quote:Op vrijdag 15 december 2006 11:39 schreef releaze het volgende:
[..]
ik heb eigenlijk nooit echt beelden bij het denken, tenzij ik aan het fantaseren ben, en aan het dromen.
Wanneer ik bijvoorbeeld bezig ben met het oplossing zoeken voor een probleem met bijvoorbeeld mijn onderzoek voor school, dan zie ik niet het onderzoek klaarliggen ofzo met precies dat wat ik wil zien in bepaalde hoofdstukken. Zien beelddenkers dat wel? Ik denk echt veel meer in schema's, geen visuele schema's maar gewoon mentale schema's ofzo. Of in mentale netwerken.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beelddenkenquote:We kunnen stellen dat er weinig reden is om aan te nemen dat beelddenken een verklaring kan vormen voor taal- en leerproblemen van kinderen met een normale intelligentie. Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de meeste assumpties waarop de theorie van het beelddenken is gebaseerd, niet of nauwelijks. Ook zijn er geen aanwijzingen gevonden voor de validiteit en betrouwbaarheid van het Wereldspel, de test die centraal staat bij het stellen van de diagnose beelddenken. Ten slotte mag niet onvermeld blijven dat de effectiviteit van de voorgestelde interventies onbekend is.
Er zijn bepaalde punten in de theorie van het beelddenken die zeker aandacht verdienen. Zoals het onderkennen van de verschillen tussen kinderen in de manier waarop zij informatie verwerken (cognitieve stijl). Hiermee zou wellicht in de toekomst rekening gehouden kunnen worden in het onderwijs, mits dit wordt gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De theorie van het beelddenken voldoet echter niet aan deze eis. Desondanks is het begrip in korte tijd zeer populair geworden in de onderwijswereld, waarbij de media een belangrijke rol hebben gespeeld. Het gevaar dreigt dat veel ouders mogelijk op een verkeerd spoor worden gezet wat betreft de verklaring voor en de behandeling van de leerproblemen van hun kind.
Dat heb ik ook! En ook geen moeite met taal (alleen met d/t/dt)quote:Op donderdag 14 december 2006 11:27 schreef B-FliP het volgende:
Het is een relatief breed concept als ik dat zo lees...
Ik ben wel een visuele denker, weet niet ofdat dat onder beeld denken valt maar zo klinkt t wel iig...
Bijvoorbeeld alles wat iemand me vertelt of wat ik denk wordt in mijn hoofd omgezet in beelden...
Ik heb dit altijd gehad en kan me niet voorstellen hoe het is om dit niet te hebben...
Heb overigens nooit moeite gehad met taal enzo...
Even om het volgende duidelijk te krijgen: niet elke dyslect is beelddenker, en niet elke beelddenker is een dyslect. Het is iets wat vaak samen voor komt, maar kan ook zeker los van elkaar voorkomen.quote:Op vrijdag 15 december 2006 20:56 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Erg intressant onderwerp ik weet er ook allesBen zelf dyslectisch en ik denk ook in beeldjes. Voor de mensen die er echt alles over willen weten raad ik aan dit boek te gaan lezen :
[afbeelding]
geinig ook dat je de warme ruimte zietquote:Op zaterdag 16 december 2006 19:49 schreef Godshand het volgende:
bij mij gaat alles doormekaar
als ik bedenk wat ik moet doen spreekt er een innerlijke stem tot mij (die ik overigens niet echt hoor)
als ik een boek lees, ontplooit het hele verhaal als een film tot mij..
het nare is, als je een boek leest die later verfilmd is, en je later overleest je de acteurs van de film weer terug hebt.. dus nu is Turks Fruit altijd weer met Monique en Rutger als ik het overlees..
gebruiksaanwijzingen moeten altijd met een plaatje voorzien worden zodat ik het snap.. alleen een plaatje (tenzij het in stripvorm staat met meerdere logische plaatjes) of alleen tekst maken het moeilijker...
bij muziek komen er zelden beelden...
als ik het woord boom lees, hoor ik me innerlijke stem boom zeggen en komt er een boomplaatje in mijn hoofd...
bij acclimatiseren leest mn innerlijke stem acclimatiseren op en zie ik daarna mensen inderdaad opwarmen in een warme ruimte...
Kloptquote:Op zaterdag 16 december 2006 09:24 schreef innovative het volgende:
[..]
Even om het volgende duidelijk te krijgen: niet elke dyslect is beelddenker, en niet elke beelddenker is een dyslect. Het is iets wat vaak samen voor komt, maar kan ook zeker los van elkaar voorkomen.
Herkbenbaar.quote:Ze werken het liefst met hun ogen en hun opgedane ervaringen.
Herkenbaar! Ik heb meestal de volledige kamer tot in het kleinste detail gezien, maar weet niet meer wat iemand tegen me zei.quote:Luisteren is nooit hun sterkste kant. De ogen gaan voor de oren!
Herkbenbaar!quote:In één oogopslag overzien beelddenkers ingewikkelde situaties en brengen die met elkaar in verband.
Krijg vaak te horen 'dat is nog zo stom niet.'quote:Dat kan leiden tot hoogst originele oplossingen waar een ander nooit opgekomen zou zijn.
Herkenbaar!quote:Beelddenkers zijn snel afgeleid
quote:Bouwmaterialen, zoals lego en de blokken, zijn favoriet
Beelddenkende kinderen zijn emotioneel erg kwetsbaar
[quote]hebben een groot gevoel voor humor en vertellen vaak de prachtigste fantasieverhalen.
Nooit iets van Frans gesnapt.quote:Beelddenkers ondervinden ook in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs problemen met het leren van de nieuwe talen.
Checkquote:Op zaterdag 16 december 2006 20:50 schreef neee het volgende:
*ploing*quote:Op donderdag 14 december 2006 11:47 schreef DarkElf het volgende:
Als iemand mij een verhaal vertelt, of als ik een boek lees; dan zie ik een verhaal in mijn hoofd...
als ik aan een stoel denk, zie ik een stoel. En ga zo maar door, ik zie gewoon beelden/plaatjes etc
Ik heb altijd gedacht dat dit heel normaal was en dat iedereen dat zo heeft
Als ik denk aan een stoel dan denk ik gewoon het woord "stoel" hoor.quote:Op zaterdag 16 december 2006 20:56 schreef yvonne het volgende:
[..]
*ploing*
Heeft niet iedereen dat dan?
Inderdaad, daar ben ik het wel mee eens.quote:Op zaterdag 16 december 2006 21:05 schreef Frezer het volgende:
Dit soort zaken zijn natuurlijk nooit goed te vergelijken, aangezien je geen andere denkwijze kent dan die van jezelf. Je weet dus nooit of er echt een verschil zit tussen wat de ene hier omschrijft als het woord "stoel" en de ander als het ding waar je op gaat zitten zelf.
Ligt eraan hoeveel bier ik gezopen heb destijds en op het tijdstip dat je het vraagt.quote:Op zaterdag 16 december 2006 21:12 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Als ik iets gezien heb kan ik het zolang ik het mij kan herinneren dat ik het ooit gezien heb je alles vertellen over hoe het er uit ziet.... moet je jezelf maar eens zoiets vragen
Ik ben dyslectisch en voel mij zeker anders maar vooral door de dingen waar je "last" van hebt die met het dyslectisch zijn meekomenquote:Op zaterdag 16 december 2006 21:16 schreef Flashwin het volgende:
iedereen denkt in beelden, sommige mensen dus blijkbaar niet in taal. om je daar nou "anders" over te voelen gaat iets te ver
Ik zie juist complete concertenquote:Op zaterdag 16 december 2006 19:49 schreef Godshand het volgende:
bij muziek komen er zelden beelden...
Waarom krijg ik nu opeens het beeld voor me dat de slachtoffermaffia weer een nieuwe kutsmoes heeft bedacht om mensen 'uniek' te verklaren, terwijl ze eigenlijk nauwelijks anders zijn dan de massa?quote:Op donderdag 14 december 2006 11:09 schreef lady-wrb het volgende:
nu ik heb het vermoeden dat ik beelddenker ben.
Een wandelaar op een hoge bergtop (à la dat mannetje bij Prijzenslag, dat over het randje donderde als er te veel foute antwoorden kwamen haha - weet iemand dat eigenlijk nog?). Blauwe lucht, besneeuwd topje, bergschoenen, korte broek, hoed met veer en een bruine rugzak - lol.quote:Op donderdag 14 december 2006 11:57 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ja, maar als ik nou zeg acclimatiseren? Wat denk je dan?
Sorry die vraag is voor een niet beelddenker...![]()
Ik sla geen dingen op in letters en woorden, ik zie ze niet. Ik hoor ze wel.quote:Op zaterdag 16 december 2006 20:50 schreef neee het volgende:
Ik snap niet hoe mensen alles kunnen zien met letters en woorden. Stel je ontmoet een persoon, je kan zijn uiterlijk toch niet opslaan in woorden. En als je hem dan tegenkomt die woorden vergelijken met zjin uiterlijk? Ik krijg altijd een beeld van hoe hij er de vorige keer uitzag naast me, en vergelijk dan.
Ben ik nu een beelddenker?
Tekenen kan ik ook. Ik ben alleen gewend ontwerpend te tekenen: ik zet een paar lijnen op papier. Klopt het, dan ga ik ermee verder. Klopt het niet, begin ik opnieuw. Zo kom ik vanzelf tot een resultaat.quote:Ik kan ook overigens vrij goed tekenen. (Volgens sommigen dan toch) Ik vind het vrij normaal, je hebt toch een beeld bij je. Je hoeft het maar over te tekenen, ik snap niet dat sommige mensen totaal niet kunnen tekenen. Nu ik het bestaan van woord-mensen mij bekend is, zal ik er maar begrip voor opbrengen. Wat een saaie wereld hun hoofd seg!
Dus stel: Je moet een verhaaltje vertellen over wat je gister beleefd hebt.quote:Op zondag 17 december 2006 11:06 schreef innovative het volgende:
Ik sla geen dingen op in letters en woorden, ik zie ze niet. Ik hoor ze wel.
als ik moet vertellen wat er gisteren gebeurd is dan hoor ik nieteens gedachten, dan ben ik de gedachte die hardop spreekt, in m'n hoofd is het praktisch stil. Maar als ik in mn hoofd denk over gisteren dan komen er eerst beelden (en stemmen van anderen, gewoon geheugen dus) naar boven en dan is er een voice over die 'ohja dat ook' doetquote:Op zondag 17 december 2006 11:25 schreef neee het volgende:
[..]
Dus stel: Je moet een verhaaltje vertellen over wat je gister beleefd hebt.
Een beelddenker ziet dan alles voor zich, en beschrijft alles wat hij ziet? En een woorden-denker die hoort alles in een stem?
Ik vind het maar ingewikkeld. De meeste dingen stel ik me onmiddelijk voor als ik eraan denk (Vb: Boom). Maar toch praat ik zowat heel de dag tegen mezelf (Vb: Hoe loopt hij er nu bij. (Dat stel ik me dus niet voor)). Misschien ben ik toch eerder een woord-denker.
(Ik zou het totaal niet weten, niet dat het veel uitmaakt.)
Hetzelfde als Releaze, hier, als het gaat om vertellen van verhalen etc. Ik wéét ergens gewoon wat ik moet zeggen, dat komt mijn mond (of als ik hier zit te tikken, vingers) uitrollen. Geen enkele moeite.quote:Op zondag 17 december 2006 11:25 schreef neee het volgende:
Dus stel: Je moet een verhaaltje vertellen over wat je gister beleefd hebt.
Een beelddenker ziet dan alles voor zich, en beschrijft alles wat hij ziet? En een woorden-denker die hoort alles in een stem?
Ik vind het maar ingewikkeld. De meeste dingen stel ik me onmiddelijk voor als ik eraan denk (Vb: Boom). Maar toch praat ik zowat heel de dag tegen mezelf (Vb: Hoe loopt hij er nu bij. (Dat stel ik me dus niet voor)). Misschien ben ik toch eerder een woord-denker.
(Ik zou het totaal niet weten, niet dat het veel uitmaakt.)
Dat denk ik ook. Ik denk zelf ook veel in beelden maar echt niet altijd en met het leren van een taal heb ik ook niet veel moeite. Ik moet wel vaak opletten met iets uitleggen, dat ik bij het verhaal blijf en geen stukken oversla. Wat ik wel heel erg vervelend vind is dat wanneer ik bijvoorbeeld naar iemand zit te luisteren, het dan lijkt of ik niet op zit te lettenquote:Op zondag 17 december 2006 03:19 schreef Maeghan het volgende:
Volgens mij is beelddenken ook gewoon iets wat in gradaties komt. Veel mensen denken waarschijnlijk deels in woorden, deels in beelden.
Dat visueel denken heb ik ook.quote:Op donderdag 14 december 2006 11:27 schreef B-FliP het volgende:
Het is een relatief breed concept als ik dat zo lees...
Ik ben wel een visuele denker, weet niet ofdat dat onder beeld denken valt maar zo klinkt t wel iig...
Bijvoorbeeld alles wat iemand me vertelt of wat ik denk wordt in mijn hoofd omgezet in beelden...
Ik heb dit altijd gehad en kan me niet voorstellen hoe het is om dit niet te hebben...
Heb overigens nooit moeite gehad met taal enzo...
Echt een enorme kutsite.quote:Op donderdag 14 december 2006 11:39 schreef lady-wrb het volgende:
http://www.bureaubezem.nl/Beelddenken/beelddenken.htm
dit is trouwens ook een heel duidelijke link
dat is inderdaad een heel erg leuk boek om te lezen. Zeker omdat ik er zelf heel van herken in mij zelf.quote:Op vrijdag 15 december 2006 20:56 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Erg intressant onderwerp ik weet er ook allesBen zelf dyslectisch en ik denk ook in beeldjes. Voor de mensen die er echt alles over willen weten raad ik aan dit boek te gaan lezen :
[afbeelding]
ik heb het beiden.quote:Op zaterdag 16 december 2006 09:24 schreef innovative het volgende:
[..]
Even om het volgende duidelijk te krijgen: niet elke dyslect is beelddenker, en niet elke beelddenker is een dyslect. Het is iets wat vaak samen voor komt, maar kan ook zeker los van elkaar voorkomen.
Hm herkenbaar, het liefst heb ik er plaatjes bij, geloof ikquote:Op donderdag 14 december 2006 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb enorme moeite met gebruiksaanwijzingen.
ik kan de tekst niet koppelen aan wat er gebeuren moet.
t is idd erg makkelijk te geloven speciaal te zijnquote:Op dinsdag 19 december 2006 16:56 schreef Zyggie het volgende:
Nou een troost, jullie zijn heel speciaal. Koester jullie gaven!
Het is niet alsof iedereen beelddenkt, alleen daarnaast ook nog normaal kan functioneren.![]()
Zyggie je bent de enige die beelddenkers in het 'speciale hokje' wenst te proppen. Niemand hier heeft de pretentie speciaal te zijn. Wanneer is praten over iets wat je nog niet snapt of nooit hebt geweten een teken van speciaal zijn? Dit is niets meer dan geconstateerde diversiteit, zoals homo's niet speciaal zijn zijn beelddenkers dat ook niet. Oh wacht, dat wist je wel, je wist alleen niet dat wij dat ook wistenquote:Op dinsdag 19 december 2006 16:56 schreef Zyggie het volgende:
Nou een troost, jullie zijn heel speciaal. Koester jullie gaven!
Het is niet alsof iedereen beelddenkt, alleen daarnaast ook nog normaal kan functioneren.![]()
Volgens mij is er hier geen sprake van mensen die zichzelf speciaal vinden met deze zoals jij zegt 'gaven'.quote:Op dinsdag 19 december 2006 16:56 schreef Zyggie het volgende:
Nou een troost, jullie zijn heel speciaal. Koester jullie gaven!
Het is niet alsof iedereen beelddenkt, alleen daarnaast ook nog normaal kan functioneren.![]()
Dat heb ik ook, maar ik kan naar aanleiding van die beelden in me hoofd wel perfect aan iemand iets uitleggen (vooral op me werk).quote:Op dinsdag 19 december 2006 16:54 schreef sweetgirly het volgende:
[..]
Hm herkenbaar, het liefst heb ik er plaatjes bij, geloof ik![]()
Ik weet niet zeker of ik het heb, was tijd terug ook een topic over. Wel weet ik dat ik mezelf altijd erg 'inleef' bij verhalen, zie het dan toch wat voor me etc. Ook was iemand laatst tegen mij dingen aan het uitleggen, en bij alles wat hij vertelde gebruikte hij er voorbeelden bij, dus ik was constant wat voor me aan het kijken ipv naar hem leek wel. Maar het was superduidelijk allemaal! Dat zei ik ook. Ik snap dingen dan nog beter als ik het voor me zie.
Punt is echter wel bij me dat iemand daarna aan mij niet moet gaan vragen wat diegene heeft verteld, want dat kan ik dan weer niet. Die beelden, voorbeelden zitten in mijn kop en that's it
.
Volgens mij vind ik leren daarom soms ook dodelijk vermoeiend heb ik het vermoeden, ik val rustig met een boek boven op mijn hoofd in slaap (maja, ik moet dan ook niet in bed gaan lezen, maar al doe ik dat niet, dan word ik nog onwijs moe even daarna). Misschien moeten ze voor dit soort mensen de tekst wat je moet leren op bandjes zetten, zodat ze ernaar kunnen luisteren (ken ik wel best goed), pauzes ertussen en/of gewoon ondertussen wat anders kunnen doen ipv simpelweg gaan stampen, dan neem je of de mensen die het toch voor zich zien, toch op.
Ofzo.
das wel geinig. voordat ik in slaap val komen dr voornamelijk beelden door mn hoofd, en ook auditief, dan hoor ik echt stemmen mompelen. de interne gedachtes gaan dan op een laag pitje, maar dan krijg ik dus al van die semi-droom-hallucinatiesquote:Op dinsdag 19 december 2006 19:08 schreef Paddokingnr1 het volgende:
[..]
Dat heb ik ook, maar ik kan naar aanleiding van die beelden in me hoofd wel perfect aan iemand iets uitleggen (vooral op me werk).
Daar heb ik juist profijt van, ik zie de handelingen voor me en leg het aan de hand daarvan uit en dat schijnt bij mijn collega's nog goed en duidelijk over te komen ook.
Het is bij mij echter wel zo dat ik de gehele dag beelden in mijn hoofd zie, en dat is soms wel een beetje vermoeiend.
Zelfs als ik in bed lig "spoken" de beelden door mijn hoofd voordat ik slaap val (duurt soms dan ook een half uur voordat ik in slaap val)
Dat is idd dan erg handig!quote:Op dinsdag 19 december 2006 19:08 schreef Paddokingnr1 het volgende:
[..]
Dat heb ik ook, maar ik kan naar aanleiding van die beelden in me hoofd wel perfect aan iemand iets uitleggen (vooral op me werk).
Daar heb ik juist profijt van, ik zie de handelingen voor me en leg het aan de hand daarvan uit en dat schijnt bij mijn collega's nog goed en duidelijk over te komen ook.
Het is bij mij echter wel zo dat ik de gehele dag beelden in mijn hoofd zie, en dat is soms wel een beetje vermoeiend.
Zelfs als ik in bed lig "spoken" de beelden door mijn hoofd voordat ik slaap val (duurt soms dan ook een half uur voordat ik in slaap val)
Dat is aan de ene kant idd heel mooi jaquote:Op dinsdag 19 december 2006 20:35 schreef ook_gek het volgende:
wat ik er zelf leuk aan vind is dat ik een avond zo goed als helemaal opnieuw kan herleven en dus tot in de kleinste puntjes kan vertellen hoe iets was of wat bv iemand aan had.
Soms best handig.
sweetgirly, je slaat de spijker op zn kop.. wat mij betreft.quote:Op dinsdag 19 december 2006 21:45 schreef sweetgirly het volgende:
[..]
Dat is idd dan erg handig!
In gesproken taal suck ik soms behoorlijk in uitleggen (op schrift gaat het nog wel), vind ik zelf. Ik weet soms niet waar ik naartoe wil of beter gezegd, hoe ik daarnaar toe moet, ben al veels te vlug van binnen, en weet dan soms niet waar ik moet beginnen, hoe ik het moet uitleggen.
Ik bewonder (al heel jong) dus zelfs mensen die zo goed en nauwkeurig dingen kunnen verwoorden/uitleggen. Dat kan ik soms echt niet. Alsof die mensen die het wel goed kunnen, goed of meer in balans staan en ik afgeleid word door van alles ofzo. Of ik ben in mezelf al klaar en dan moet ik nog alles uit gaan leggen, dat lukt me dan niet (meer). Op schrift lukt het dus wel (alleen) of ik kom zelfs later op iets terug, dan heb ik dingen op rijtje gezet, verwerkt etc. Wat een gedoe.
Misschien komt dit ook weer omdat ik soms niet teveel bij mezelf ben (lekkere zweefzin voor in r&p), maar met de communicatie ansich, wat wordt er gezegd en daar ga ik dan weer teveel in mee, en dat als ik aan het woord ben of te snel ga of helemaal het spoor bijster kan zijn. Pffff. Dan ben ik nog met het andere bezig ofzo.
Over dat slapen, ja idd. Ik slaap soms ook niet zo snel. Heb daar wel nachtrustformule van de etos voor gekocht en daar word ik wat apathischer van laat maar zeggen. Als klein kind kon ik mezelf juist in slaap beelddromen, hele (beeld)verhalen maakte ik en dan ging ik daar lekker op dromen. Tegenwoordig zijn het werkelijke beelden waar ik dan nog over nadenk of over na ga denken. Tja, en dat schiet soms ook niet op.
net als die gast van prison break....quote:Op donderdag 21 december 2006 00:15 schreef Monocultuur het volgende:
schijnt dat autisten ook in beeld denken.
ik zelf denk af en toe in formules. ik zie overal verhoudingen in etc.
laatst in de zijkant van een wc rol zag ik een verhouding in de streepjes die me idee voor een formule gaven waarmee ik weer iets mee denk te kunnen berekenen. heel vreemd. wel grappig.
heb je een bron?quote:Op donderdag 21 december 2006 00:16 schreef Blivox het volgende:
Jongens, ongeveer 1/3 van de mensen is visueel denkend, dus doe nou niet zo elitair met je beelddenken.
heb je de rest van het topic ook gelezen? is toch duidelijk dat je dr niet autistisch voor hoeft te zijnquote:Op donderdag 21 december 2006 00:18 schreef Monocultuur het volgende:
[..]
heb je een bron?
ik dacht zelf namelijk dat alleen autisten het konden. heb ik ergens gelezen.
Ja, ik. Zeker sinds een jaar of 10 (heel gek) sinds mn ogen achteruit zijn gegaan ben ik een echte woorddenker geworden. Voorheen kon ik me altijd wel redelijk makkelijk een voorstelling van iets maken als er iets (een omgeving, een situatie in een bepaalde omgeving, het uiterlijk van een persoon) beschreven werd in een boek, sinds een jaar of 10 heb ik daar echter altijd de grootste moeite mee. Ik zie dan vaak wel iets voor me maar dan klopt het niet helemaal of is het helemaal geen leuke voorstelling en als het boek later teruggrijpt naar die persoon of omgeving moet dat natuurlijk wel hetzelfde zijn als wat ik in het begin me had voorgesteld zeg maar. Dus ik heb een hekel aan lappen tekst die uitvoerig dingen beschrijven, dan moet ik echt regel voor regel gaan lezen, me proberen iets voor te stellen en de dingen die bij me opdoemen en niet kloppen proberen te wijzigen.quote:Op donderdag 14 december 2006 11:49 schreef clowncloon het volgende:
heej dan ben ik ook een beelddenker!
wow
zijn er echt mensen die woorden zien als men een woord roept????
Ik zie de handelingen als het ware in realtime voor me en voer ze dus ook te gelijker tijd uit (simpel gezegt, ik aap de beelden in me hoofd na).quote:Op dinsdag 19 december 2006 21:45 schreef sweetgirly het volgende:
[..]
Dat is idd dan erg handig!
In gesproken taal suck ik soms behoorlijk in uitleggen (op schrift gaat het nog wel), vind ik zelf. Ik weet soms niet waar ik naartoe wil of beter gezegd, hoe ik daarnaar toe moet, ben al veels te vlug van binnen, en weet dan soms niet waar ik moet beginnen, hoe ik het moet uitleggen.
Ik bewonder (al heel jong) dus zelfs mensen die zo goed en nauwkeurig dingen kunnen verwoorden/uitleggen. Dat kan ik soms echt niet. Alsof die mensen die het wel goed kunnen, goed of meer in balans staan en ik afgeleid word door van alles ofzo. Of ik ben in mezelf al klaar en dan moet ik nog alles uit gaan leggen, dat lukt me dan niet (meer). Op schrift lukt het dus wel (alleen) of ik kom zelfs later op iets terug, dan heb ik dingen op rijtje gezet, verwerkt etc. Wat een gedoe.
Misschien komt dit ook weer omdat ik soms niet teveel bij mezelf ben (lekkere zweefzin voor in r&p), maar met de communicatie ansich, wat wordt er gezegd en daar ga ik dan weer teveel in mee, en dat als ik aan het woord ben of te snel ga of helemaal het spoor bijster kan zijn. Pffff. Dan ben ik nog met het andere bezig ofzo.
Over dat slapen, ja idd. Ik slaap soms ook niet zo snel. Heb daar wel nachtrustformule van de etos voor gekocht en daar word ik wat apathischer van laat maar zeggen. Als klein kind kon ik mezelf juist in slaap beelddromen, hele (beeld)verhalen maakte ik en dan ging ik daar lekker op dromen. Tegenwoordig zijn het werkelijke beelden waar ik dan nog over nadenk of over na ga denken. Tja, en dat schiet soms ook niet op.
Niet alleen de nare dingen blijven mij bij (zoals het beeld van mijn oma in het ziekenhuisbed nadat zij was overleden, nu intussen iets van 8 jaar geleden).quote:Op dinsdag 19 december 2006 21:52 schreef sweetgirly het volgende:
[..]
Dat is aan de ene kant idd heel mooi ja. Aan de andere kant kunnen nare dingen je zo ook misschien of meer bij blijven. Vervelende beelden bijv.
En idd, pluspunt wat ik dan wel heb, is dat ik de raarste dingen onthoud, omdat ik dat wrs al heb beeldgedacht (erbij) en dan weet 'oh ja'. Zinnen afmaken kan ik ook als de beste.
We doen niet elitair, we wisselen alleen ervaringen en gedachten uit meer niet.quote:Op donderdag 21 december 2006 00:16 schreef Blivox het volgende:
Jongens, ongeveer 1/3 van de mensen is visueel denkend, dus doe nou niet zo elitair met je beelddenken.
Autisten denken voornamelijk (alleen) in beelden, vandaar dat zij zo gesloten zijn voor de buitenwereld.quote:Op donderdag 21 december 2006 00:18 schreef Monocultuur het volgende:
[..]
heb je een bron?
ik dacht zelf namelijk dat alleen autisten het konden. heb ik ergens gelezen.
http://www.visualspatial.org/quote:Op donderdag 21 december 2006 00:18 schreef Monocultuur het volgende:
[..]
heb je een bron?
ik dacht zelf namelijk dat alleen autisten het konden. heb ik ergens gelezen.
quote:We have high confidence (over 80%) that:
* At least one-third are strongly visual-spatial
* One-fifth are strongly auditory-sequential
* The remainder are a balance of both learning styles
Of that remainder (who are not strongly visual-spatial nor strongly auditory-sequential),
* Another 30% show a slight preference for
visual-spatial learning style
* Another 15% show a slight preference for
auditory-sequential learning style
Mijn eerste reactie op dit topic (contactgestoord) was dus niet zo heel raar.quote:Op donderdag 21 december 2006 01:28 schreef Paddokingnr1 het volgende:
Autisten denken voornamelijk (alleen) in beelden, vandaar dat zij zo gesloten zijn voor de buitenwereld.
Wij denken vaak (maar niet altijd) in beelden maar op een andere manier, wij denken de beelden erbij om ons iets herkenbaarder te maken voor onszelf (is tenminste mijn ervaring).
Ik zuig ook heel erg in dingen uitleggen (zeker de laatste tijd), en ik ben dus -zie het eerder geschrevene paar reacties terug- een echte woorddenker, iig sinds de afgelopen 10 jaar. Dus dat hoeft niet perse met beelddenken te maken te hebben, al zullen beelddenkers idd wel meer moeite hebben om op woorden te komen miss, dingen uit te leggen omdat ze dingen zo snel voor zich zien. Dat geloof ik wel ja.quote:Op dinsdag 19 december 2006 21:45 schreef sweetgirly het volgende:
[..]
Dat is idd dan erg handig!
In gesproken taal suck ik soms behoorlijk in uitleggen (op schrift gaat het nog wel), vind ik zelf. Ik weet soms niet waar ik naartoe wil of beter gezegd, hoe ik daarnaar toe moet, ben al veels te vlug van binnen, en weet dan soms niet waar ik moet beginnen, hoe ik het moet uitleggen.
Ik bewonder (al heel jong) dus zelfs mensen die zo goed en nauwkeurig dingen kunnen verwoorden/uitleggen. Dat kan ik soms echt niet. Alsof die mensen die het wel goed kunnen, goed of meer in balans staan en ik afgeleid word door van alles ofzo. Of ik ben in mezelf al klaar en dan moet ik nog alles uit gaan leggen, dat lukt me dan niet (meer). Op schrift lukt het dus wel (alleen) of ik kom zelfs later op iets terug, dan heb ik dingen op rijtje gezet, verwerkt etc. Wat een gedoe.
Misschien komt dit ook weer omdat ik soms niet teveel bij mezelf ben (lekkere zweefzin voor in r&p), maar met de communicatie ansich, wat wordt er gezegd en daar ga ik dan weer teveel in mee, en dat als ik aan het woord ben of te snel ga of helemaal het spoor bijster kan zijn. Pffff. Dan ben ik nog met het andere bezig ofzo.
Over dat slapen, ja idd. Ik slaap soms ook niet zo snel. Heb daar wel nachtrustformule van de etos voor gekocht en daar word ik wat apathischer van laat maar zeggen. Als klein kind kon ik mezelf juist in slaap beelddromen, hele (beeld)verhalen maakte ik en dan ging ik daar lekker op dromen. Tegenwoordig zijn het werkelijke beelden waar ik dan nog over nadenk of over na ga denken. Tja, en dat schiet soms ook niet op.
synesthesie heet het dus geloof ik...(synasthesia ofzo denk ik int engels): http://www.kennislink.nl/web/show?id=100424quote:Op donderdag 21 december 2006 01:26 schreef tulpje6 het volgende:
Je hebt ook nog zoiets als..shit hoe heette die 'afwijking' nou ook weer es.....van die mensen die geluiden zien en woorden proeven. Dat zeg maar je zintuigen door elkaar heen werken zo lijkt het.
Een jongen die ik ken die ziet vormen/ kleuren voor zich en hoort geluiden in zn hoofd als ik bijv een verhaal tegen m vertel (of zoiets).
T kan wel handig zijn om dingen te onthouden. Want behalve een woord voor een bepaald ding, bijv een nietmachine, hoor je er ook een geluid bij in je hoofd of proef je een bepaalde smaak erbij (ja ik weet ook niet precies hoe ik het me moet voorstellen) en heb je dus meer 'tags' aan een voorwerp of woord om iets te onthouden.
Deze mensen kunnen dan soms ook extreem veel dingen onthouden.
Weet alleen de naam van die afwijking niet meer.....synergie..symmetrie..synastry of iets in die trant....miss kom ik er dalijk nog op. Iets met een S in ieder geval dacht ik.
Stichting beelddenkenquote:Beelddenken anders uitgelegd
Beelddenken is nonverbaal denken, instinctief denken, voelen dat een oplossing daar en daar ligt. De capaciteit dat wat je uit wilt drukken kunt visualiseren, als een schilderij of een beeldhouwwerk, maar ook als een heel orkest dat je kunt horen spelen. Mozart en Van Beethoven hoorden de muziek in hun hoofd en zagen het orkest spelen en schreven dat op. Het is oplossingen zien, niet al redenerend tot een besluit komen. Een beelddenker ziet een oplossing en zal dan achteruitwerkend proberen te vertellen waarom zijn oplossing goed is.
'Verbeelding is erger dan de derdedaagse koorts', luidt een oud spreekwoord. Met visualiseren kun je zelfs het genezingsproces bevorderen door jezelf gezond en jong te zien. Maar je kunt jezelf ook aan een psychose helpen. Het is het vermogen dingen en situaties te zien alsof ze werkelijkheid zijn. Iedereen heeft deze capaciteit alleen niet iedereen gebruikt hem. En slechts weinigen, maar misschien toch meer dan we denken, kunstenaars, artsen, architecten, ingenieurs, etc., gebruiken deze capaciteit om hun beroep beter te kunnen uitoefenen.
Iedereen heeft een mate van beelddenken in zich, want tot ons vierde jaar denken we allemaal in beelden, maar daarna gaan we - langzaam of juist snel, niemand weet het precies - over tot woorddenken. Ons onderwijssysteem is gebaseerd op dit woorddenken.
Is het erg om in beelden te blijven denken? Nee, het geeft je de mogelijkheid om analoog te denken en bovendien gaat beelddenken sneller dan woorddenken.
Sorry, maar ik vind dat wel raar.quote:Op donderdag 21 december 2006 01:35 schreef gekke_sandra het volgende:
[..]
Mijn eerste reactie op dit topic (contactgestoord) was dus niet zo heel raar.
Die kleuren en vormen zien als kind zijnde is niet zo vreemd (is namelijk ook een soort van beelddenken), ik heb namelijk ergens gelezen dat kinderen tot hun 4e jaar beelddenken.quote:Op donderdag 21 december 2006 01:51 schreef tulpje6 het volgende:
[..]
synesthesie heet het dus geloof ik...(synasthesia ofzo denk ik int engels): http://www.kennislink.nl/web/show?id=100424
Iedereen heeft wel een heel klein btje dat zintuigen samen werken: het feit dat ik als kind kleuren en vormen zag voor cijfers en dagen van de week (en letters ook trouwens) is er een voorbeeld van. En ik denk dat heel veel mensen hier als kind hetzelfde hadden. Maar bij synestheten of hoe noem je het is het heel extreem. Maargoed, dat was ff offtopic.
Ik heb bij sommige muziek ook dat ik als het ware een soort choreografie voor me zie, bewegingen. Maar dan eigenlijk ook meer zo erg dat ik zelf ook die bewegingen wil maken bijna.quote:Op zondag 17 december 2006 03:19 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Als ik me ontspan en ik lig bijv. in bed muziek te luisteren, dan zie ik daarbij soms ook kleuren op de maat van de muziek of 'bewegingen' (dat wil zeggen, visuele activiteit zonder kleur of patroon, ik weet niet hoe ik dat moet uitleggen... ik 'zie' heel vaak zonder kleur of patroon, en
Thanxquote:Op woensdag 20 december 2006 23:48 schreef ki_ki het volgende:
sweetgirly, je slaat de spijker op zn kop.. wat mij betreft.
(en je post er na ook)
quote:btw,.. ben ik even blij dat het 'iets is' ik dacht al die tijd al dat ik niet helemaal lekker in mn hoofd was![]()
Probeer eens een ander uploadsite, imageshack heeft FOK! namelijk geblokkerdquote:Op vrijdag 22 december 2006 16:56 schreef sweetgirly het volgende:
[..]
Thanx
[..](me 2
)
Was dit topic overigens helemaal een beetje vergeten (althans 'was' dus, nu niet meer)![]()
Zal het verder lezen na de kerst allemaal.
In ieder geval ..
Sretan Bozic allemaal alvast!!!
Voor de beelddenkers een plaatje erbij
[afbeelding]ok flauw
![]()
deze dan..
[afbeelding]
Ciao!![]()
hij pakt de plaatjes niet eens![]()
![]()
SPOILER: mijn ervaringOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door koffiegast op 29-01-2007 23:34:21 ]
Don't worry, 'zelfs' 'woordendenkende' mensen hebben daar soms problemen mee...quote:Op donderdag 14 december 2006 11:41 schreef Oblivion het volgende:
Herkenbaar, ik ben ook geen "woord" denker...
Maar gek vind ik het niet, ik ken immers niks anders.![]()
Heb wel moeite met communiceren als ik iets nodig heb, zie het plaatje, maar krijg het woord er dan niet bij, wat dus uitmondt in "ja! Het dingetje" ...![]()
En grote plaatjes is zoveel informatie dat dat wel eens kortsluiting geeft...
Ach ja, iedere gek, zijn/haar gebrek...
Ik bedoel als er is een vergadering moet worden besloten wat "de nieuwe aanpak" van het werk word. of als je daar niet over mee mag beslissen, je hoort vast wel eens verhalen over wat het management nu weer wil. voorbeeld: aanvraag bureaulamp -> management assistente -> goedkeuring leidinggevende -> administratief medewerker -> werkverdelers -> man met bureaulampquote:Op maandag 29 januari 2007 23:54 schreef koffiegast het volgende:
...hoe bedoel je met visie? zoals een visioen, een beeld van iets, een opvatting, een idee, bepaalde aspect van kijken op iets, manier kijken (deze hebben verschillende betekenissen voor mij..)...
'beelddenken' is gewoon de nieuwste modekreet waarmee gefrusteerde typetjes gelukkig worden gemaakt met een/hun slachtoffercomplex.quote:Op maandag 29 januari 2007 23:47 schreef Panthera1984 het volgende:
En ik denk dat zoiets (een gulden middenweg) voor de meeste mensen zal gelden.
op die manier de gevolgen enzo, meestal komt het niet echt naar voren om zoiets te simuleren maar zie ik gelijk al de bottleneck of iets wat risicos gaat opleveren.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 07:56 schreef Panthera1984 het volgende:
[..]
Ik bedoel als er is een vergadering moet worden besloten wat "de nieuwe aanpak" van het werk word. of als je daar niet over mee mag beslissen, je hoort vast wel eens verhalen over wat het management nu weer wil. voorbeeld: aanvraag bureaulamp -> management assistente -> goedkeuring leidinggevende -> administratief medewerker -> werkverdelers -> man met bureaulamp
jij bent één van die schakels, en ze gaan iets wijzigen bijvoorbeeld: aanvraag bureaulamp -> zelf in progje -> goedkeuring leidinggevende -> administratief medewerker -> huisvesting (ze gaan eerst bepalen of er op die kamer een burealamp mag, en hoe hoog, want misschien stoot iemand wel zijn oog -> administratief medewerker -> werkverdelers -> man met bureaulamp
Als ze dit wijzigen zit "jij" er als Adm. medewerker maar mooi mee, want nu heb je de aanvraag 2x onderhanden. nou ja, maar als ze dus zoiets voorstellen, dan zie ik al gelijk dit soort schematjes.
Ik vroeg me gister ook nog af, als nou iemand zegt: "plassen" denk je dan gelijk aan het -gevoel- van plassen, of zie je een urinoir voor je?
Deze post geeft mijn beeld van de zogenaamde beelddenkers wel goed weer: schaamteloze speciaalheid.quote:Op donderdag 21 december 2006 01:59 schreef Paddokingnr1 het volgende:
Even een klein stukje van de informatie van een andere site:
[..]
Stichting beelddenken
Dit beslaat zo ongeveer het probleem van de beelddenkers.
En dan vooral die laatste zin Is het erg om in beelden te blijven denken? Nee, het geeft je de mogelijkheid om analoog te denken en bovendien gaat beelddenken sneller dan woorddenken. legt het goed uit, we denken te snel voor woordenkers.
Vandaar dat ik mijn denken soms op een laag pitje zet (hoe vreemd dat ook klinkt) er wordt trouwens ook ergens gezegd dat sommige beelddenkers meerdere handelingen te gelijk kunnen doen (ik geloof op de site in de OT) dat "probleem" heb ik ook.
Ik moet bekennen dat sommige van mijn collega's daar een beetje gek van worden, bijv.: ik heb een klant aan de lijn die ik help met een probleem en ik ben te gelijker tijd een andere klant in het systeem aan het invoeren.
Ah, eindelijkquote:Op dinsdag 30 januari 2007 14:00 schreef Zyggie het volgende:
[..]
Deze post geeft mijn beeld van de zogenaamde beelddenkers wel goed weer: schaamteloze speciaalheid.![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |