abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 12 december 2006 @ 10:31:14 #1
111612 blrrrt
Het Grote Voordeel Van FOK!
pi_44350001


Albert Heijn heeft net als vorig jaar en het jaar daar voor weer de Excellent Feesttopppers opgetuigd. Tijdelijke producten speciaal voor de feestdagen. Om je tijdens de Kerstdagen geen buil te vallen wil je ze eigenlijk wel van tevoren proberen, maar om ze nou alle 75 van te voren te testen is ook zo'n gedoe (maar wel lekker eigenlijk. ).

Daarom een reviewtopic!

Dus heb je 1 of meerdere van de speciale producten geprobeerd, vertel ons dan hier of het inderdaad de moeite waard is of dat je dit je schoonmoeder zelfs niet voor zou willen zetten.



Via http://www.ah.nl/kerst/ is de folder te openen waar ze alle 75 in staan.

Een selectie:

Roomboter chocoladecake met sinaasappel


Varkenshaas met katenspek en marsalasaus


Overklare rosbief met armagnacsaus


Kalkoengebraad met kruidenboter


Duo van zeewolf en zalm


[ Bericht 27% gewijzigd door blrrrt op 12-12-2006 10:38:42 ]
Het leven is geen krentenbol.
  dinsdag 12 december 2006 @ 10:41:06 #2
102582 Asics
Asics HIGH !!!
pi_44350219
zo dat ziet er wel feestelijk uit
Asics neemt de tijd.
Asics geniet. Lees mijn columns op http://www.raaskal.com
  dinsdag 12 december 2006 @ 10:58:49 #3
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_44350626
Wij gaan de gerookte zalm met whiskey proberen
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
  dinsdag 12 december 2006 @ 11:02:12 #4
111612 blrrrt
Het Grote Voordeel Van FOK!
pi_44350706
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 10:58 schreef beelz het volgende:
Wij gaan de gerookte zalm met whiskey proberen
Gerookte Schotse zalmfilet met whisky


Let us know.
Het leven is geen krentenbol.
pi_44351132
Ik vond de cranberry-kalkoen-quiche van vorig jaar echt
Hebben ze nu kalkoen-sinaasappel van gemaakt...ben benieuwd...
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  dinsdag 12 december 2006 @ 12:07:35 #6
97348 Matness
Matt about you
pi_44352414
zijn wel erg luxe productenb zo te zien
daar zal de prijs zeker ook naar zijn, of is dat wel te doen..?
  dinsdag 12 december 2006 @ 12:12:02 #7
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_44352535
Prijs is prima te doen. Wel wat duurder maar het is ook een boel luxer dan normale producten.
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
  dinsdag 12 december 2006 @ 12:13:08 #8
97348 Matness
Matt about you
pi_44352562
volgens mij zit in de allerhande een boekje met al die feest toppers trouwens
  dinsdag 12 december 2006 @ 12:17:14 #9
111612 blrrrt
Het Grote Voordeel Van FOK!
pi_44352681
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 12:13 schreef Matness het volgende:
volgens mij zit in de allerhande een boekje met al die feest toppers trouwens
Klopt. Dat zelfde boekje staat ook online. Links op http://www.ah.nl/kerst/ op de folder klikken.
Het leven is geen krentenbol.
pi_44352711
.
  dinsdag 12 december 2006 @ 12:22:41 #11
91868 boemboem
Eeuwig duurt het langst
pi_44352839
gesponsord door AH ofzo?

ik heb deze producten nog niet geprobeerd en zal dat waarschijnlijk ook niet doen... ben zelf AH medewerker (vrij kleine winkel) en verbaas me vaak over wat klanten willen uitgeven met vb kerst... zo ook afgelopen dinsdag, kwamen er per zes verpakte toetjes in, bij elkaar 300gram! voor ¤ 6.99. Binnen een half uur waren er al twee verkocht en vroeg ik me samen met mijn collega af: who the hell is that stupid? (gaat om het Italiaans Dessert op pagina 15).

maargoed, misschien ben ik maar een te eenvoudige jongen die het nut van al die dure, exclusieve gerechtjes niet snapt
that's just me :)
pi_44352866
Ik heb die maaltijd salade op met gerookte eendenborst filet en die was heerlijk
pi_44356052
De pure chocoladefondants (dessert) zijn lekker, alleen de vanilleroomsaus is te dun en heeft veels te weinig die echte vanillesmaak.
Zelf de saus opleuken zou helpen en dan heb je een lekker dessert.
  dinsdag 12 december 2006 @ 15:05:45 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44357935
Hier ook die maaltijdsalade met eendenborst al gegeten. Was prima te doen, saus iets aan de te zoete kant.
Verder gaan we binnenkort alvast wat zaken inslaan, waaronder de rosbief in armagnac-saus, de zalm met whisky en de scholfiletrolletjes.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 12 december 2006 @ 15:18:50 #15
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_44358291
OMG De Westfriese Truffelkaas is meesterlijk
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
pi_44358394
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 15:05 schreef golfer het volgende:
Hier ook die maaltijdsalade met eendenborst al gegeten. Was prima te doen, saus iets aan de te zoete kant.
Verder gaan we binnenkort alvast wat zaken inslaan, waaronder de rosbief in armagnac-saus, de zalm met whisky en de scholfiletrolletjes.

Tis nog geen twee weken meer weg joh
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  dinsdag 12 december 2006 @ 15:24:10 #17
111612 blrrrt
Het Grote Voordeel Van FOK!
pi_44358479
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 15:18 schreef beelz het volgende:
OMG De Westfriese Truffelkaas is meesterlijk
In blokjes of op brood?
Het leven is geen krentenbol.
pi_44358517
Een beetje slimmerd koopt nu wat vlees met 35% korting, en gooit het in de diepvries. Goedkoop erg luxe eten.
/ ¦ ¦ / ¦ ¦
pi_44358916
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 15:25 schreef highway101 het volgende:
Een beetje slimmerd koopt nu wat vlees met 35% korting, en gooit het in de diepvries. Goedkoop erg luxe eten.
Nee hoor, een beetje slimmerd heeft dat een maand geleden al gedaan
ik ben die slimmerd dit jaar niet, alleen
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_44359747
Ik heb gisteren de salade compleet met frambozen en cranberries op (blz 12-13 van het boekje). Was lekker, weer eens wat anders dan de normale varianten
Maar hij was ook weer niet zo lekker dat ik m perse vaker wil eten

Bij ons komen met kerst in ieder geval de aardappelkerstboompjes op tafel
pi_44359823
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 15:24 schreef blrrrt het volgende:

[..]

In blokjes of op brood?
Volgens mij verkopen ze 'm per stuk...kan je zelf kiezen
  dinsdag 12 december 2006 @ 16:07:03 #22
111612 blrrrt
Het Grote Voordeel Van FOK!
pi_44359966
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 15:38 schreef Mwanatabu het volgende:

[..]

Nee hoor, een beetje slimmerd heeft dat een maand geleden al gedaan
ik ben die slimmerd dit jaar niet, alleen
Beetje lastig dat deze producten er toen alleen nog niet waren.
Het leven is geen krentenbol.
pi_44361998
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 16:07 schreef blrrrt het volgende:

[..]

Beetje lastig dat deze producten er toen alleen nog niet waren.
Deze producten specifiek niet nee. In Duitsland is het assortiment sowieso altijd groter en eerder toegespitst op de vreetmaand.
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  dinsdag 12 december 2006 @ 18:02:27 #24
111612 blrrrt
Het Grote Voordeel Van FOK!
pi_44363852
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 17:00 schreef Mwanatabu het volgende:

[..]

Deze producten specifiek niet nee. In Duitsland is het assortiment sowieso altijd groter en eerder toegespitst op de vreetmaand.
In Nederland hebben we zoiets als Sinterklaas. Alles wat met Kerst te maken heeft komt pas na 5 december hier.
Het leven is geen krentenbol.
pi_44364361
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 18:02 schreef blrrrt het volgende:

[..]

In Nederland hebben we zoiets als Sinterklaas. Alles wat met Kerst te maken heeft komt pas na 5 december hier.
Veelal ja, daarom tuffen wij dan even naar onze symphatieke oosterburen
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  woensdag 13 december 2006 @ 01:10:51 #26
60297 Bartje71
Wat denk je zelf?
pi_44379678
De kreeftensoep is (als je van visachtige soepen houdt) erg smakelijk. Lekker romig en afgemaakt met Sherry. Zit een zakje kruidencroutons bij, maar die hadden ze wat mij betreft wel weg kunnen laten.
De beloofde stukjes kreeft zijn ze denk ik vergeten, op een dun snippertje op de bodem na.

Zit verpakt in zo'n plasticzak van 400ml voor 2,99. (pagina 6 van de folder).
  woensdag 13 december 2006 @ 06:24:50 #27
269 vats
Live life to the max!
pi_44381677
De salade met eend is goed te doen! Had iets meer bite in mogen zitten voor mij dmv een uitje, of iets anders met een pittige smaak! Maar verders erg lekker!
  woensdag 13 december 2006 @ 09:42:52 #28
111612 blrrrt
Het Grote Voordeel Van FOK!
pi_44383485
Gisteren de Salade Compleet met frambozen en cranberries en de Gevulde flensjes met butterscotch gegeten.

De dressing van de Salade Compleet, een cranberrie-dressing, is vrij zoet, maar zal het door de cranberries heel goed doen bij wild. De combinatie van de soorten sla (o.a. lollo rosso en rucola) is erg lekker. Mits bij het juiste vlees een toppertje.

De flensjes waren ook gewoon lekker. In de magnetron lekker heet laten worden, de chocola een beetje verdelen en smullen maar. De butterscotch gaf net dat beetje extra in vergelijking met normale chocolade in flensjes.
Het leven is geen krentenbol.
pi_44398153
Quiche met kalkoen en sinaasappel
Smakeloos, de enige smaak die er soms doorheen kwam was het bitter van sinaasappelschil, geen kalkoen horen klukken in mijn mond. Vrij prettige romige structuur van de vulling wel, maar geenszins van het niveau van kalkoen-cranberryquiche van vorig jaar. Jammer...
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_44400992
Ik heb de ah kerstboomijsjes geprobeerd.

Ik dacht, goh, wel lekker, chocolade ijsjes die niet te groot zijn met een vanilleijsvulling. Maar ze bleken wel èrg flauw van smaak, echt alleen voor kinderen geschikt denk ik. Hoewel die ze waarschijnlijk ook te flauw vinden.
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_44401068
En weer een geprobeerd, de Roomboter met cognac (remy martin) BELACHELIJK zoet, niet echt lekker meer. Hoogstens proberen op kerststol, maar grote kans dat we deze boter maar weggooien/geven. De normale d'Isigny (met zeezout) is veeeeel lekkerder!
Cooking!
pi_44415865
Jammer dat dit soort dingen normaal niet te krijgen is. Ideaal als je gasten krijgt en weinig tijd hebt om in de keuken te staan.
pi_44416676
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 14:04 schreef kabouter.muts het volgende:
De pure chocoladefondants (dessert) zijn lekker, alleen de vanilleroomsaus is te dun en heeft veels te weinig die echte vanillesmaak.
Zelf de saus opleuken zou helpen en dan heb je een lekker dessert.
vond ik ook. De fondant is heel klein trouwens, de saus erbij is zoet en erg vloeibaar. Misschien creme fraiche erbij?
  donderdag 14 december 2006 @ 09:05:13 #34
3878 Vork
Manisch creatief
pi_44416848
Ik heb 'm zo even niet in de folder kunnen vinden, maar een AH Excellent product dat alleen rond de feestdagen wordt verkocht en goddelijk lekker is is de Champagne sorbetijs. Sowieso is de sorbetijs van Albert Heijn erg lekker en ideaal voor mensen met weet ik veel wat voor allergieën dan ook. Ik geloof 1,89 voor 500 ml, 20 cent duurder dan de norale sorbetijs, en 3x zo lekker (minimaal ).
pi_44419160
quote:
Op donderdag 14 december 2006 09:05 schreef Vork het volgende:
Ik heb 'm zo even niet in de folder kunnen vinden, maar een AH Excellent product dat alleen rond de feestdagen wordt verkocht en goddelijk lekker is is de Champagne sorbetijs. Sowieso is de sorbetijs van Albert Heijn erg lekker en ideaal voor mensen met weet ik veel wat voor allergieën dan ook. Ik geloof 1,89 voor 500 ml, 20 cent duurder dan de norale sorbetijs, en 3x zo lekker (minimaal ).
Klopt! Sorbetijs van AH is echt de bom!
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  donderdag 14 december 2006 @ 13:12:11 #36
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_44422886
quote:
Op donderdag 14 december 2006 11:03 schreef Mwanatabu het volgende:

[..]

Klopt! Sorbetijs van AH is echt de bom!
Vooral de citroenversie
Ik eet me elke zomer klem in die zooi
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
pi_44423071
quote:
Op donderdag 14 december 2006 13:12 schreef beelz het volgende:

[..]

Vooral de citroenversie
Ik eet me elke zomer klem in die zooi
Die citroen roeleert! Maar de champie gaat ook mee naar huis straks
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_44427599
Dat ijs is lekker om spoom mee te maken.
pi_44437426
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 14:04 schreef kabouter.muts het volgende:
De pure chocoladefondants (dessert) zijn lekker, alleen de vanilleroomsaus is te dun en heeft veels te weinig die echte vanillesmaak.
Zelf de saus opleuken zou helpen en dan heb je een lekker dessert.
Heb ik net besteld

Klonk zo lekker, kon het niet laten Alleen niet voor kerst maar gewoon voor dit weekend
  donderdag 14 december 2006 @ 21:40:38 #40
62913 Blik
The one and Only!
pi_44439167
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 12:22 schreef boemboem het volgende:
gesponsord door AH ofzo?

ik heb deze producten nog niet geprobeerd en zal dat waarschijnlijk ook niet doen... ben zelf AH medewerker (vrij kleine winkel) en verbaas me vaak over wat klanten willen uitgeven met vb kerst... zo ook afgelopen dinsdag, kwamen er per zes verpakte toetjes in, bij elkaar 300gram! voor ¤ 6.99. Binnen een half uur waren er al twee verkocht en vroeg ik me samen met mijn collega af: who the hell is that stupid? (gaat om het Italiaans Dessert op pagina 15).

maargoed, misschien ben ik maar een te eenvoudige jongen die het nut van al die dure, exclusieve gerechtjes niet snapt
Sorry, maar ik vind het niet eens echt duur, die toetjes waar je het over hebt zijn onder andere ook bedoeld als toetje bij de kerst, dan is 7 euro voor 6 toetjes niet echt prijzig. Als je het zelf maakt ben je duurder uit. Ik snap dat het voor jou best duur is, maar er zijn ook mensen die 3000 euro per maand verdienen en ook weleens iets anders willen dan vla.

die champagnetaart lijkt me trouwens echt heerlijk, ding is alleen 10 euro nu, en als die niet in de aanbieding is, is die 14 euro
pi_44460079
quote:
Op donderdag 14 december 2006 21:40 schreef Blik het volgende:

[..]

Sorry, maar ik vind het niet eens echt duur, die toetjes waar je het over hebt zijn onder andere ook bedoeld als toetje bij de kerst, dan is 7 euro voor 6 toetjes niet echt prijzig. Als je het zelf maakt ben je duurder uit. Ik snap dat het voor jou best duur is, maar er zijn ook mensen die 3000 euro per maand verdienen en ook weleens iets anders willen dan vla.

die champagnetaart lijkt me trouwens echt heerlijk, ding is alleen 10 euro nu, en als die niet in de aanbieding is, is die 14 euro
Ik vind de toetjes inderdaad ook niet extreem duur. Bestel eens in een restaurant een toetje, dan ben je al snel hetzelfde bedrag kwijt voor 1 dessert.
Bovendien zitten de toetjes ook nog eens in leuke glaasjes die daarna gewoon hergebruikt kunnen worden (bijv. als espressokopje)

Ik heb ze vandaag dan ook gekocht. Speciaal voor tijdens mijn tentamenperiode, dan verdien ik wel iets lekkers!!
Ik ben dan ook bang dat ze de kerst niet zullen halen
  vrijdag 15 december 2006 @ 16:26:03 #42
3878 Vork
Manisch creatief
pi_44460838
Worden er nou supermarktproducten vergeleken met gerechten die in een restaurant worden verkocht? Appels en Peren lijkt me.

7 euro voor 6 kleine toetjes met her te gebruiken glaasjes. Het is maar wat de gek ervoor geeft. Als de consument het ervoor over heeft, is dat de prijs. Zijn wij (als gemakshalve nu zojuist bepaald collectief der consumenten) mede verantwoordelijk voor . Het is tenslotte ook nog eens bijna kerst.

Ik schrik er niet van, het is ook geen product dat ik zou willen kopen. Met kerst verzin ik zelf wel een goddelijk toetje. Lekker, maar vooral groot en veel .
  vrijdag 15 december 2006 @ 17:54:00 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44463407
Alvast wat spullen ingeslagen: rosbief in armagnacsaus met morieljeboter, cantharellen-en kreeftensoep, gerookte zalm besprenkeld met whisky, kalkoenhaasjes met sinasappel/portsaus, scholrolletjes met een mousse van witte wijn en garnalen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44480819
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 17:54 schreef golfer het volgende:
Alvast wat spullen ingeslagen:
en gooi je dat nu allemaal in je vriezer zo lang?
  zaterdag 16 december 2006 @ 15:46:13 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44483567
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 13:42 schreef computergirl het volgende:

en gooi je dat nu allemaal in je vriezer zo lang?
Ja, voor zover de houdbaarheidsdatum niet t/m de kerst is.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator zaterdag 16 december 2006 @ 21:27:41 #46
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_44492439
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 14:04 schreef kabouter.muts het volgende:
De pure chocoladefondants (dessert) zijn lekker, alleen de vanilleroomsaus is te dun en heeft veels te weinig die echte vanillesmaak.
Zelf de saus opleuken zou helpen en dan heb je een lekker dessert.
Ik vond de structuur wat matig
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_44495246
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 21:27 schreef Renesite het volgende:

[..]

Ik vond de structuur wat matig
Ik vind de structuur wel redelijk, maar de buitenkant heeft een soort harde membraan ofzo... Die is niet echt lekker. Verder wel een leuk toetje, maar maak liever iets zelf
Cooking!
  Moderator zaterdag 16 december 2006 @ 23:34:24 #48
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_44495534
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 23:24 schreef Aenarion het volgende:

[..]

Ik vind de structuur wel redelijk, maar de buitenkant heeft een soort harde membraan ofzo... Die is niet echt lekker. Verder wel een leuk toetje, maar maak liever iets zelf
te duur voor mijn gevoel
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  zondag 17 december 2006 @ 01:35:01 #49
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_44497882
Ik heb de diepvries haricots verts met bacon (sperziebonen opgerold in spek dus ) vorig jaar januari gehad en ik vond ze erg lekker. Erg makkelijk in de magnetron op te warmen. Ik kan niet wachten totdat het weer januari is.
Confidence through competence
  zondag 17 december 2006 @ 01:36:35 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44497911
Kon de verleiding niet weerstaan om de gerookte zalm, besprenkeld met malt whisky alvast even te proeven.
Heerlijk!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 18 december 2006 @ 03:54:11 #51
12395 mistraldk
Sailing's the game!!!
pi_44527593
Heb die kalkoen alvast een keer geprobeerd, prima stukje kalkoen maar verder niet bijzonder.
"Spuug niet onder de tafel...daar zou je dronken vriend kunnen liggen"
pi_44529353
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 21:27 schreef Renesite het volgende:

[..]

Ik vond de structuur wat matig
Ja dat laagje stoorde mij ook.
Het lijkt wel een melkvel. Daar moeten ze nog iets op verzinnen.
De smaak en structuur verder vond ik wel oke.
Maar zelfmaken is en blijft lekkerder.
  maandag 18 december 2006 @ 12:31:05 #53
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_44533499
Ik had vorige week de AH Excellent Mango-Gember Dressing..

Die was echt hartstikke lekker. Ik had het over de ijsbergsla gedaan en de sla werd er ook niet slap van zoals met de meeste slasauzen of -dressings het geval is.

Absoluut voor herhaling vatbaar!
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_44534720
Misschien stomme vraag, maar hoe kregen jullie die chcoladefondants uit het cupje waar ze in zaten? Heb het geprobeerd zoals op het doosje stond, maar kreeg ze er niet fatsoenlijk uitgedrukt!
pi_44540903
quote:
Op maandag 18 december 2006 13:14 schreef Heufje het volgende:
Misschien stomme vraag, maar hoe kregen jullie die chcoladefondants uit het cupje waar ze in zaten? Heb het geprobeerd zoals op het doosje stond, maar kreeg ze er niet fatsoenlijk uitgedrukt!
Dat lukt bij mij juist heel goed?
Cooking!
pi_44541125
Vanavond de tortellini in zalm en kreeftsaus proberen. Ben benieuwd. .
  maandag 18 december 2006 @ 16:56:20 #57
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_44542235
Ik lees wel heel veel over die fondants nu..
Deze chocaholic gaat ze morgen ook proberen!

Ze zijn in de reclame voor ¤2,99
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_44542996
Kreeg hier vandaag de feestelijke bonusfolder binnen en mijn oog viel op:
Ovenschaaltje gevuld met gratin van rivierkreeftjes òf trio van bospaddenstoelen...
Tortellini met zal en kreeftensaus..
Duo van zeewolf en zalm
Is er iemand die iets van deze gerechten al geprobeerd heeft?? PDL?
  maandag 18 december 2006 @ 18:17:43 #59
139770 Miasan
Roemer has it
pi_44545049
Misschien niet echt iets voor bij een kerstdiner, maar ik heb de AH feestdagen excellent muesli geprobeert. Met toffeesmaak en allerlei soorten hele noten, erg lekker .
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.
pi_44550390
quote:
Op maandag 18 december 2006 16:28 schreef pussydeluxe het volgende:
Vanavond de tortellini in zalm en kreeftsaus proberen. Ben benieuwd. .
Het was super Een echte aanrader mensen .
  maandag 18 december 2006 @ 20:55:36 #61
97348 Matness
Matt about you
pi_44551015
quote:
Op maandag 18 december 2006 18:17 schreef Miasan het volgende:
Misschien niet echt iets voor bij een kerstdiner, maar ik heb de AH feestdagen excellent muesli geprobeert. Met toffeesmaak en allerlei soorten hele noten, erg lekker .
die zag er lekker uit idd
ik heb de pasta met kokos (voor op brood) in huis gehaald, nog niet geproefd
  maandag 18 december 2006 @ 21:02:40 #62
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_44551294
quote:
Op maandag 18 december 2006 20:40 schreef pussydeluxe het volgende:

[..]

Het was super Een echte aanrader mensen .
Ik heb 'm gekocht Ben erg benieuwd.

Ik vind de chocoladefondant lekker qua smaak, maar niet zo goed van structuur zoals hier ook al eerder is gezegd.
De garnalen met peterselie en knoflook vond ik echt niet lekker. Die zijn flauw en kunnen op z'n minst wat pittigs gebruiken.
  maandag 18 december 2006 @ 23:57:58 #63
111612 blrrrt
Het Grote Voordeel Van FOK!
pi_44557603
Belangrijke mededeling over de AH Excellent verse sauzen

http://www.ah.nl/albertheijn/persberichten/article.jsp?id=417848
Het leven is geen krentenbol.
  dinsdag 19 december 2006 @ 00:06:32 #64
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_44557816
Heeft iemand de echte boter met vleugje Remy Martin XO al geprobeerd?
Confidence through competence
  dinsdag 19 december 2006 @ 01:43:35 #65
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_44559351
Goed ik heb de gerookte zalm besprenkeld met malt whiskey gehad en die was wel lekker. Heb dag daarna dus zlef zalm gehaald en ook besprenkeld met malt whiskey en dat was vele malen lekkerder en ook veel goedkoper. Afrader dus.
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
pi_44564090
quote:
Op maandag 18 december 2006 20:40 schreef pussydeluxe het volgende:

[..]

Het was super Een echte aanrader mensen .
Ik heb 'm ook gekocht en ga het morgen eten...Het is trouwens een 'compleet warm voorgerecht voor 2 personen', maar mooi dat ik 'm niet deel. Ik maak er mijn hoofdgerecht van!
Ook heb ik de gratin van rivierkreeftjes vast ingeslagen. Wanneer ik die opsmikkel moet ik nog even zien.
pi_44564260
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 11:39 schreef QTPi het volgende:

[..]

Ik heb 'm ook gekocht en ga het morgen eten...Het is trouwens een 'compleet warm voorgerecht voor 2 personen', maar mooi dat ik 'm niet deel. Ik maak er mijn hoofdgerecht van!
Had ik ook gedaan met de paddestoelen versie. Best te eten, niet echt bijzonder
pi_44568811
Ik vond zie zalmtortelinni met kreeftsaus niet echt bijzonder, samkeloze rommel. Ik zou eigenlijk iedereen afraden om die AH excellent spullen te kopen, aangezien het meeste gewoon rommel is: te zoet, te zout, te smakeloos.
Helpt waar hij kan!
pi_44568924
quote:
Op zondag 17 december 2006 01:36 schreef golfer het volgende:
Kon de verleiding niet weerstaan om de gerookte zalm, besprenkeld met malt whisky alvast even te proeven.
Heerlijk!
Ik heb zelf eens in een creatieve bui een zalm met whiskygerecht gemaakt. Brute combinatie .
  dinsdag 19 december 2006 @ 14:56:27 #70
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_44569697
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 14:22 schreef NoSigar het volgende:
Ik vond zie zalmtortelinni met kreeftsaus niet echt bijzonder, samkeloze rommel. Ik zou eigenlijk iedereen afraden om die AH excellent spullen te kopen, aangezien het meeste gewoon rommel is: te zoet, te zout, te smakeloos.
Ik ben het wat te tortellini betreft helemaal met je eens. Het is erg flauw en smakeloos. Het viel echt heel erg tegen.
Ik vind de desserts van de AH excellent serie erg lekker overigens.
pi_44569792
Ja, die heb ik nog niet gehad. Ik zal eens kijken als ik zin heb. Vorig jaar heb ik wel van die glazen met tirmasu gekocht, dat was wel redelijke supermarkt-tiramisu.
De meeste toetjes vond ik nogal groot geloof ik: meteen een soort hele taart, nietwaar?
Helpt waar hij kan!
  dinsdag 19 december 2006 @ 15:19:27 #72
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_44570325
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 14:59 schreef NoSigar het volgende:
Ja, die heb ik nog niet gehad. Ik zal eens kijken als ik zin heb. Vorig jaar heb ik wel van die glazen met tirmasu gekocht, dat was wel redelijke supermarkt-tiramisu.
De meeste toetjes vond ik nogal groot geloof ik: meteen een soort hele taart, nietwaar?
Je hebt die in glazen (de Italiaanse serie van 6 glazen in een doosje of losse glazen met een luxe chocolademousse of tiramisu, daarnaast nog de chocoladefondant en dan nog luxe chocoladecake met warme saus, gaat ook per stuk geloof ik).
  dinsdag 19 december 2006 @ 20:10:57 #73
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44579048
quote:
Op maandag 18 december 2006 23:57 schreef blrrrt het volgende:
Belangrijke mededeling over de AH Excellent verse sauzen

http://www.ah.nl/albertheijn/persberichten/article.jsp?id=417848
Ja, idd erg belangrijk anders verpest je je magnetron
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_44607112
quote:
Op maandag 18 december 2006 17:14 schreef QTPi het volgende:
Kreeg hier vandaag de feestelijke bonusfolder binnen en mijn oog viel op:
Ovenschaaltje gevuld met gratin van rivierkreeftjes òf trio van bospaddenstoelen...
Tortellini met zal en kreeftensaus..
Duo van zeewolf en zalm
Is er iemand die iets van deze gerechten al geprobeerd heeft?? PDL?
Vanavond deze excellentjes verorberd.
De tortellini vond ik wat flauw, maar verder erg lekker van smaak.
De gratin was erg hartig, maar ook errg lekker.
pi_44683179
Gisteren heb ik truffelkaas gekocht en die smaakt echt heerlijk. Sterke, overheersende truffelsmaak

[ Bericht 48% gewijzigd door Dronaement op 23-12-2006 15:51:06 ]
Thought provoking, Mind challenging
...If MUSIC is your religion, DRONES are your only Altar...
*BUILD DREAM MACHINES THAT HELP US WAKE UP*
pi_44684174
De aardappelsalade met paling en Hollandse garnalen:
hap 1: hee lekker fris!
hap 2:...omdat het retezuur is
hap 3: vol...waar zijn de Rennies?

Die 6 Italiaanse toetjes staan in de koelkast te wachten, evenals de zalm met whiskey. De rest ga ik (toch) zelf maken: gevulde wijnbladeren.
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_44684194
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 15:45 schreef Dronaement het volgende:
Gisteren heb ik truffelkaas gekocht en die smaakt echt heerlijk. Sterke, overheersende truffelsmaak
Is dat die brie met truffel? Die heb ik ook nog liggen nl.
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_44684366
Gisteren ook de truffelkaas op: de nederlandse kaas met truffel. Helaas voor AH haal ik een paar keer per jaar bij de kaasboer rauwmelkse boerentruffelkaas, Anders had ik hem misschien lekkerder gevonden, maar nu is er geen competitie.
Die is ook duur net als die van AH maar is wmb wèl de moeite waard: bij die van AH had ik het idee dat ik daar beter Roquefort ofzo had kunnen kopen.
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 23 december 2006 @ 16:51:10 #79
3878 Vork
Manisch creatief
pi_44684605
De kerststol is wel okay. Met nootjes en nog veel belangrijker zonder van die vieze geconfijte vruchtjes .
pi_44684619
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 00:06 schreef Stereotomy het volgende:
Heeft iemand de echte boter met vleugje Remy Martin XO al geprobeerd?
Jup, moet je ff goed doorlezen dit topic! (het was overigens niet te vreten...)
Cooking!
  zaterdag 23 december 2006 @ 18:22:14 #81
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_44686890
Ik ga 1e Kerstdag Kalkoengebraad met peperroomsaus proberen
pi_44686910
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 16:34 schreef Mwanatabu het volgende:

[..]

Is dat die brie met truffel? Die heb ik ook nog liggen nl.
Hmm, ik had gewoon een stuk jonge kaas met best flinke stukken truffel er in verwerkt
Thought provoking, Mind challenging
...If MUSIC is your religion, DRONES are your only Altar...
*BUILD DREAM MACHINES THAT HELP US WAKE UP*
  zondag 24 december 2006 @ 00:51:09 #83
115666 Nouk82
Nananananananana, Batman!
pi_44696992
Kalkoengebraad met peperroomsaus gehad en deze was echt verrukkelijk! Precies goed, heerlijk mals. Heb er 3 dagen van gegeten trouwens, 1 x alleen , rest in de diepvries gedaan en daarna nog 2 x met partner. Echt top. Als ik 'm volgende week nog tegenkom, gaat ie weer mee voor in de diepvries. Oh; Peperroomsaus niet gebruikt, deze ligt nog in de koelkast te wachten op bestemming...

Heb ook nog allerlei andere sjieke vleesjes in de diepvries liggen (kalfsoester, struisbief, parelhoen), ik ben idd zo'n 35% korting shopper, ideaal! (Tip: dingen als dat kalkoengebraad kun je niet onbereid in de diepvries stoppen, maar wel meenemen, klaarmaken en DAN in de diepvries stoppen....)

Ook de salade met frambozen was wel lekker. En de bakjes met paddenstoelentrio (handige bakjes ook ) Heb nog aardappelpuree met truffel liggen...

Lang leve exellent!
** Hey, I don't make the rules. I just twist them to my purposes. **
**Run, my delicious little chunks of XP, Run! **
pi_44697089
quote:
Op zondag 24 december 2006 00:51 schreef Nouk82 het volgende:

Lang leve exellent!
Voor de geen kwaliteit kennende consument!
Helpt waar hij kan!
  zondag 24 december 2006 @ 10:30:19 #85
3878 Vork
Manisch creatief
pi_44700748
Dat vind ik wel meevallen. Excellent is niet zo zeer zoveel beter of slechter. AH biedt er wel een hoop voor de supermarkt nieuwe producten mee aan. Voor sommigen met nog nooit eerder geziene combinaties die, omdat ze nieuw zijn en eerder binnen handbereik als geweldig worden ervaren, maar soms zitten er ook echt lekkere dingen tussen, die een kwalitatief "betere" of duurdere bij een speciaalzaak of restaurant nog maar eens moet zien te overtreffen. Je moet er gewoon voor jezelf die "parels" uit zien te vissen.

En gezien de drukte bij Albert Heijn de laatste week en de goede omzet bij alle supermarkten dit jaar, is hun excellent-aanbod toch wel weer succesvol gebleken. Of je het nou wel of niet lekker vindt. Sterke marketing ook.
pi_44700853
quote:
Op zondag 24 december 2006 10:30 schreef Vork het volgende:
maar soms zitten er ook echt lekkere dingen tussen, die een kwalitatief "betere" of duurdere bij een speciaalzaak of restaurant nog maar eens moet zien te overtreffen.
Behalve dat het appels met peren vergelijken is zoals je zelf hierboven zegt, lijkt me dit gewoon niet waar.
quote:
Sterke marketing ook.
Dat is het.
Helpt waar hij kan!
  zondag 24 december 2006 @ 10:54:25 #87
111612 blrrrt
Het Grote Voordeel Van FOK!
pi_44700965
quote:
Op zondag 24 december 2006 00:56 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Voor de geen kwaliteit kennende consument!
In missie van Albert Heijn staat o.a. 'Het bijzondere bereikbaar maken'. Ze willen dus het lekkere eten dat voor veel geld bij de dure traiteurs en slagers ligt bereikbaar maken voor de mensen met een mindere beurs in de supermarkt.
Het leven is geen krentenbol.
pi_44701590
Varkenshaas met katenspek - Wat viel me dat tegen zeg, ik vond het echt niet lekker terwijl ik zowel varkenshaas als spek altijd wel lekker vind. Niet opgegeten
Maaltijdsalade met eendenborst - ook al niet zo lekker als de andere maaltijdsalades...ik vond de dressing om te beginnen al te zoet en niet lekker. Maar die eendenborst maakte een boel goed! Die was echt zalig.
Sorbetijs Champagne - oooh, goddelijk ijs, waarom zijt gij niet ook de rest van het jaar verkrijgbaar?
Aardappelpuree met kastanje - Goed te eten, niet super bijzonder.
Roomijstaart met karamel en noten - Oeh, zalig!! Lekker vol met noten en zoete smeuïge karamel. Mijn vriend vond het teveel karamel en te zoet.


Wat ik alleen nooit begrijp is dat al die produkten in de reclame zijn. Zo van "van 3,99 voor 2,99". Moet je dan als consument denken: oooh, 1 euro korting en dùs koop ik het! Maar ze hebben al die dingen normaal nooit, dus hoe kan het dan afgeprijsd zijn? Alsof ooit iemand er de 'normale' prijs voor heeft betaald.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_44701755
quote:
Wat ik alleen nooit begrijp is dat al die produkten in de reclame zijn. Zo van "van 3,99 voor 2,99". Moet je dan als consument denken: oooh, 1 euro korting en dùs koop ik het! Maar ze hebben al die dingen normaal nooit, dus hoe kan het dan afgeprijsd zijn? Alsof ooit iemand er de 'normale' prijs voor heeft betaald.
Viel me ook al op. Dat is dus markteting.
Ofwel in dit geval het doen alsof hun klanten uit simpele zielen bestaan.
Helpt waar hij kan!
pi_44701809
Ik erger me er best aan. Het is een soort misleiding voor domme klanten. Reclame maken voor al die excellent produkten kan toch ook gewoon zonder dat overbodige "van...voor..." eronder.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_44701845
quote:
Op zondag 24 december 2006 10:54 schreef blrrrt het volgende:

[..]

In missie van Albert Heijn staat o.a. 'Het bijzondere bereikbaar maken'. Ze willen dus het lekkere eten dat voor veel geld bij de dure traiteurs en slagers ligt bereikbaar maken voor de mensen met een mindere beurs in de supermarkt.
Exclusief eten is voor iedereen bereikbaar. Zelfs Lidl presenteerde dit jaar een prachtige kerstfolder met de heerlijkste dingen.
One of us is ugly, One of us is cute, One of us you'd like to see in her birthday suit
  zondag 24 december 2006 @ 12:35:48 #92
3878 Vork
Manisch creatief
pi_44703094
quote:
Op zondag 24 december 2006 10:42 schreef NoSigar het volgende:
Behalve dat het appels met peren vergelijken is zoals je zelf hierboven zegt, lijkt me dit gewoon niet waar.
Soms wel, soms niet. Ook de kwaliteit binnen de andere sectoren kan behoorlijk verschillen. Maar het is wel duidelijk waar de inspiratie vandaan komt.
De reclame actie prijzen (van en voor) snap ik ook niet. Alsof er ooit een van-prijs is geweest. Dat is pas misleiding.
pi_44703702
Het is wel een hele doorzichtige aktie, zo erg dat ik maar denk dat er iets heel dieps achterzit dat ik niet kan bevatten.
Is er een marketing-expert die weet (door onderzoek oid) dat dit misschien onbewust toch tot kopen aanzet?
.
Helpt waar hij kan!
pi_44705339
quote:
Op zondag 24 december 2006 00:51 schreef Nouk82 het volgende:
...

ik ben idd zo'n 35% korting shopper, ideaal!
...
Lang leve exellent!
Hehehe, ik ben ook van die brigade
Na Kerst wordt het pas echt leuk met al die luxe-producten vaak. Dus die "Van...Voor..."-truc werkt hier ook niet, aangezien ik het gros pas koop met die 35% eraf. "Van...voor...voor..." dus
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  zondag 24 december 2006 @ 16:19:34 #95
3878 Vork
Manisch creatief
pi_44710874
quote:
Op zondag 24 december 2006 12:57 schreef NoSigar het volgende:
Het is wel een hele doorzichtige aktie, zo erg dat ik maar denk dat er iets heel dieps achterzit dat ik niet kan bevatten.
Is er een marketing-expert die weet (door onderzoek oid) dat dit misschien onbewust toch tot kopen aanzet?
Nou, het is wel zo dat een 'van ... voor' prijsvermelding nauwelijks extra investeringen met zich meebrengt en er is altijd een groep mensen waarbij er op die wijze de aandacht wordt getrokken (kijk maar om je heen een topic vol met mensen die het op z'n minst zijn opgevallen ). Daardoor zien wel meer mensen je product liggen. Je kunt je vast ook wel voorstellen dat de meeste producten uit een supermarkt niet worden gezien. Een beetje Albert Heijn heeft bijvoorbeeld 20000 verschillende producten in het assortiment, waar de gemiddelde bezoeker er maar een klein deel van zien en een nog kleiner deel van koopt en wat de consument niet ziet, wordt ook niet gekocht. Het effect van dergelijke trucs hoeft niet een direct oorzaak-gevolg te zijn. Zeker met nieuwe of andere producten is het gewoon belangrijk om gezien te worden binnen de supermarkt en een bord met een zinloze prijsactie is daarvoor wel een hulpmiddel.
pi_44714052
quote:
Op zondag 24 december 2006 16:19 schreef Vork het volgende:

[..]

Nou, het is wel zo dat een 'van ... voor' prijsvermelding nauwelijks extra investeringen met zich meebrengt en er is altijd een groep mensen waarbij er op die wijze de aandacht wordt getrokken (kijk maar om je heen een topic vol met mensen die het op z'n minst zijn opgevallen ). Daardoor zien wel meer mensen je product liggen. Je kunt je vast ook wel voorstellen dat de meeste producten uit een supermarkt niet worden gezien. Een beetje Albert Heijn heeft bijvoorbeeld 20000 verschillende producten in het assortiment, waar de gemiddelde bezoeker er maar een klein deel van zien en een nog kleiner deel van koopt en wat de consument niet ziet, wordt ook niet gekocht. Het effect van dergelijke trucs hoeft niet een direct oorzaak-gevolg te zijn. Zeker met nieuwe of andere producten is het gewoon belangrijk om gezien te worden binnen de supermarkt en een bord met een zinloze prijsactie is daarvoor wel een hulpmiddel.
De paarse glimmende uithangbordjes deden het voor mij veel beter hoor
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_44717439
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 17:54 schreef golfer het volgende:
Alvast wat spullen ingeslagen: rosbief in armagnacsaus met morieljeboter, cantharellen-en kreeftensoep, gerookte zalm besprenkeld met whisky, kalkoenhaasjes met sinasappel/portsaus, scholrolletjes met een mousse van witte wijn en garnalen.
Ingevroren tot gisteren, en rustig in de koelkast laten ontdooien, daarna nog op kamertemperatuur laten komen.

We hadden een vlees-thermometer gekocht om het helemaal goed te doen, en omdat we die nog steeds moesten hebben... maar toen we het openmaakten, zat er een plastic thermometertje bij.
Alletwee in de rosbief gestoken Na een eerste blik ietsjes langer erin laten staan, en goed op temp laten komen.

Het ziet er prachtig uit !



Tijdens het rusten van het vlees, witlof geroerbakt, met bruine basterdsuiker gecaramelliseerd en afgeblust met balsamico-azijn.



Het eindresultaat :



Mooi, smakelijk lekker mals vlees, de saus moet je goed doorroeren, komt ietwat vettig over, er zitten veel knapperige peultjes in, de smaak is heerlijk
  zondag 24 december 2006 @ 20:53:43 #98
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_44717953
Gebraden provencaalse kip

De plastic braadzak versplintert in duizend stukjes als je de kip na 70 minuten weer uit de oven haalt, dus als er plastic splinters op je kip komt dan ben je mooi de lul.

Waardering: -1 / 10
Confidence through competence
pi_44719813
Varkenshaas in Katenspek was érg lekker!
/ ¦ ¦ / ¦ ¦
pi_44721131


Kalkoengebraad was lekker, maar ik vond het nou niet heeeeel erg bijzonder!
Was wel lekker mals vond ik.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')