Ik vind die dingen een lekkere smaak afgeven maar niet zo lekker als ik er een tegenkom tijdens het eten, ik doe meestal het volgende in een thee-ei: 2 laurierblaadjes, 6 tot 10 jeneverbessen, 5 kruidnagelen en 10 hele peperkorrels.quote:Op maandag 4 december 2006 14:25 schreef shmoopy het volgende:
Ja, dan mag ik proefkonijntje spelen, zeker?
Maar ik doe het er idd bij, heb nu het vlees met het bier, de aangefruite sjalotjes, peperkorrels en laurier in de pan, en het ruikt al heerlijk.
Kon alleen nergens jeneverbessen vinden, ik had echt hele oude van tig jaar terug liggen, zal toch geen ramp zijn verder, hoe smaken die dingen eigenlijk?
quote:Op maandag 4 december 2006 17:06 schreef SCH het volgende:
Ik heb trouwens aan de moderating gevraag dit topic te sluiten.
Een beetje oproepen tot het vermoorden van lesbo's
Overruledquote:Op maandag 4 december 2006 17:06 schreef SCH het volgende:
Ik heb trouwens aan de moderating gevraag dit topic te sluiten.
Een beetje oproepen tot het vermoorden van lesbo's
Of een ban wegens het ontbreken van een inhoudelijke reaktiequote:Op maandag 4 december 2006 17:06 schreef SCH het volgende:
Ik heb trouwens aan de moderating gevraag dit topic te sluiten.
Een beetje oproepen tot het vermoorden van lesbo's
Ik ben van de homolobby, u mag geen potten stoven - lijkt te veel op de heksenverbrandingquote:Op maandag 4 december 2006 17:19 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Of een ban wegens het ontbreken van een inhoudelijke reaktie![]()
Monty Python ? stoofpot is erg vrouwelijk, met de nadruk op lijk, dode beesten en zo. hun mannen nisschien?quote:Op maandag 4 december 2006 17:34 schreef SCH het volgende:
[..]
Ik ben van de homolobby, u mag geen potten stoven - lijkt te veel op de heksenverbranding
Het is inderdaad wel knap hoe jij zelfs een topic als dit kapot kunt trollen.quote:Op maandag 4 december 2006 17:34 schreef SCH het volgende:
[..]
Ik ben van de homolobby, u mag geen potten stoven - lijkt te veel op de heksenverbranding
Je kan het vast wel vervangen, of weglaten. Ik vind juist het saucijsje wel lekker, het geeft net even een andere smaak als je een stuk in je mond neemt.quote:Op dinsdag 5 december 2006 13:49 schreef kahaarin het volgende:
Klinkt lekker, wel erg machtig, zouden de saucijzen denk je ook vervangen kunnen worden door iets anders?
Enig idee?
Ik zou het wel eens willen proberen, volgens mij is dat ook het probleem van dit topic, er zijn zo veel lekkere ideeen dat ik niet meer weet wat ik eerst moet maken.....![]()
Voorstel om de naam te wijzigen (zie SC hierboven): Husselprut!![]()
Dat is waar, alleen saucijzen zijn vaak zo vet, wellicht een stukje magere gerookte ham aan blokjes/reepjes snijden?quote:Op dinsdag 5 december 2006 13:54 schreef Dirkh het volgende:
[..]
Je kan het vast wel vervangen, of weglaten. Ik vind juist het saucijsje wel lekker, het geeft net even een andere smaak als je een stuk in je mond neemt.
quote:Op zaterdag 9 december 2006 01:05 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik heb gisteren het meest ranzige stoofpotje gemaakt...![]()
t is nu 9 december. wat ging er mis? om je te troosten. al mijn kooksels zijn meestal te scherp, of heet.quote:Op zaterdag 9 december 2006 01:05 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik heb gisteren het meest ranzige stoofpotje gemaakt...![]()
schaam je niet. afgelopen maandag had ik 2 kilo paardenvlees opstaan, ongeveer 3 uur, en t was te zout, de rest klopte wel, lekker pittig, maar dat zout. ik heb er een kilo aadappelen ingegooit, er er later uitgehaald, en toen was t heerlijk. na jaren kun je nog blunderen. maakt niet uit.quote:Op zaterdag 9 december 2006 01:23 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ik ga zo even tikken, ff w8en tot iedereen naar bed is hier![]()
Maar wat ging er mis dan? Je ingrediëntenlijstje klinkt niet als een disaster waiting to happen.quote:Op zaterdag 9 december 2006 01:37 schreef SeaOfLove het volgende:
RECEPT VOOR RANZIG STOOFPOTJE
Ik ging dus creatief doen, met in mijn gedachten dit topic vol heerlijke recepten.
Donderdagmiddag de keuken in, BitterMoon zou komen eten ook.
Men neme een pond varkenslappen, 3 dikke preien, aardappelen, halve liter droge witte wijn, water, peper en nog wat zooi.
Laat dit onder af en toe even roeren een hele poos pruttelen.
Als het klaar is ga je naar de stad naar je opa en oma, waar oma heerlijke erwtensoep heeft gemaakt en ik mag proeven. Eén soeplepel maar in mijn kommetje, want thuis had ik natuurlijk mijn eigen prutje staan.
Thuis opscheppen voor BitterMoon en mij...na 1 hap heb ik mijn bord van me afgeschoven.
BitterMoon de held, heeft wel drie happen genomen.
BitterMoon maar naar de patattent laten gaan daarna![]()
Voor wat het waard is...het vlees was wel heel goed zacht geworden
bij mij ging er meer mis als bij jou, wat was er niet goed?quote:Op zaterdag 9 december 2006 01:37 schreef SeaOfLove het volgende:
RECEPT VOOR RANZIG STOOFPOTJE
Ik ging dus creatief doen, met in mijn gedachten dit topic vol heerlijke recepten.
Donderdagmiddag de keuken in, BitterMoon zou komen eten ook.
Men neme een pond varkenslappen, 3 dikke preien, aardappelen, halve liter droge witte wijn, water, peper en nog wat zooi.
Laat dit onder af en toe even roeren een hele poos pruttelen.
Als het klaar is ga je naar de stad naar je opa en oma, waar oma heerlijke erwtensoep heeft gemaakt en ik mag proeven. Eén soeplepel maar in mijn kommetje, want thuis had ik natuurlijk mijn eigen prutje staan.
Thuis opscheppen voor BitterMoon en mij...na 1 hap heb ik mijn bord van me afgeschoven.
BitterMoon de held, heeft wel drie happen genomen.
BitterMoon maar naar de patattent laten gaan daarna![]()
Voor wat het waard is...het vlees was wel heel goed zacht geworden
Waarschijnlijk de wijn, die is gaan gisten zei mijn stiefmama net.quote:Op zaterdag 9 december 2006 01:47 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Maar wat ging er mis dan? Je ingrediëntenlijstje klinkt niet als een disaster waiting to happen.
volgende keer beter, samen om lachen is volgende keer uit eten.quote:Op zaterdag 9 december 2006 01:53 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Waarschijnlijk de wijn, die is gaan gisten zei mijn stiefmama net.
Btw voor het eerst in mijn 'kookcarriere', dat iets zo gigantisch mislukt is. BitterMoon kon er gelukkig wel om lachen en zei ook dat hij voor het eerst in 4 jaar iets ranzigs bij me heeft gegeten.
Hij lachte btw wat minder hard toen hij de pan in de vullisbak wilde leegkieperen en de pan dus nog heet was en en al die smurrie over zijn voet heenging![]()
quote:Op zaterdag 9 december 2006 01:57 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
volgende keer beter, samen om lachen is volgende keer uit eten.![]()
Wat vreemd joh, van die wijn.quote:Op zaterdag 9 december 2006 01:53 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Waarschijnlijk de wijn, die is gaan gisten zei mijn stiefmama net.
Btw voor het eerst in mijn 'kookcarriere', dat iets zo gigantisch mislukt is. BitterMoon kon er gelukkig wel om lachen en zei ook dat hij voor het eerst in 4 jaar iets ranzigs bij me heeft gegeten.
Hij lachte btw wat minder hard toen hij de pan in de vullisbak wilde leegkieperen en de pan dus nog heet was en en al die smurrie over zijn voet heenging![]()
Neeeee natuurlijk niet, denk jij dan...de winter duurt nog langquote:Op zaterdag 9 december 2006 02:11 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Je bent nu toch niet stoofpot-af hè?![]()
Murphy's law, alles wat fout kan gaan gaat dan ook fout!quote:Op zaterdag 9 december 2006 01:53 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Waarschijnlijk de wijn, die is gaan gisten zei mijn stiefmama net.
Btw voor het eerst in mijn 'kookcarriere', dat iets zo gigantisch mislukt is. BitterMoon kon er gelukkig wel om lachen en zei ook dat hij voor het eerst in 4 jaar iets ranzigs bij me heeft gegeten.
Hij lachte btw wat minder hard toen hij de pan in de vullisbak wilde leegkieperen en de pan dus nog heet was en en al die smurrie over zijn voet heenging![]()
O dat zou ik nou nooit durven: weggaan terwijl er iets op het vuur staat.quote:Op zaterdag 9 december 2006 20:34 schreef Tel_R het volgende:
Ik wil me ook ff melden in dit topic.
Ik heb vanmiddag ook een stoofpot gemaakt, van ingredienten samengesteld uit verschillende recepten hier genoemd:
- rundvlees
- uien
- prei
- paprika
- champignons
- courgette
- kruidnagels
- laurierblad
- jeneverbes
Ik heb dit tegen 4 uur opgezet en toen ik om half 6 terugkwam van anderhalf uur bieren op de computerclub rook m'n huis heerlijk. Toen ik het deksel van de pan trok moest ik onwillekeurig wel denken aan de eerste aflevering van Hell's Kitchen: This looks like poodle vomit.![]()
Enniewee, het smaakte prima, en ik heb het gegeten met een beetje rijst.
Gewoon weggaan als alles op een laag vuurtje staat heb ik echt geen probleem mee. De eerste 2 uur valt er toch weinig te proeven aan een stoofpotje, toch?quote:Op zaterdag 9 december 2006 20:37 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
O dat zou ik nou nooit durven: weggaan terwijl er iets op het vuur staat.
Bovendien moet je toch steeds proeven en met de pepermolen in de weer en prikken en extra bier toevoegen en nog een keer proeven etc. Ik ben echt wel drie uur zoet hoor, met een stoofpotje![]()
mijn idee, verder maak ik er geen poespas van. flink aanbraden. zooitje erbij wat je wil, en de rest doet t zelf. met wijn kook ik t even heel hoog door,quote:Op zaterdag 9 december 2006 20:53 schreef popolon het volgende:
Ik maak er ook wel eens eentje met alleen maar vlees en wat kruiden als ik geen inspiratieheb.
En dan gewoon een kilo of twee.
Een uurtje of vier laten gaan en dan opeten, zo simpel en zo lekker.
Dat schijnt het summum te zijn toch?quote:Op zondag 10 december 2006 11:59 schreef brrrrrrt het volgende:
Heeft er hier overigens iemand ervaring met het bereiden van stoofpotten op petroleumstelletjes? M'n moeder heeft er nog een paar van m'n oma in de kelder staan en die zou ik graag eens proberen, herinner me de karakteristieke lucht in huis en het gemoedelijke ervan. Ze maakte er volgens mij stoofpeertjes en dat soort dingen in klaar die dan echt 2 dagen ofzo in een pannetje op dat ding stonden. Maar kun je op die manier ook vlees stoven? Het is wel heel lang en heel laag vuur..
Hier staat er nog iets over, mét recept :quote:Op zondag 10 december 2006 11:59 schreef brrrrrrt het volgende:
Heeft er hier overigens iemand ervaring met het bereiden van stoofpotten op petroleumstelletjes? M'n moeder heeft er nog een paar van m'n oma in de kelder staan en die zou ik graag eens proberen, herinner me de karakteristieke lucht in huis en het gemoedelijke ervan. Ze maakte er volgens mij stoofpeertjes en dat soort dingen in klaar die dan echt 2 dagen ofzo in een pannetje op dat ding stonden. Maar kun je op die manier ook vlees stoven? Het is wel heel lang en heel laag vuur..
Ja ik doe niet anders met stoofpotten en peertjesquote:Op zondag 10 december 2006 11:59 schreef brrrrrrt het volgende:
Heeft er hier overigens iemand ervaring met het bereiden van stoofpotten op petroleumstelletjes? M'n moeder heeft er nog een paar van m'n oma in de kelder staan en die zou ik graag eens proberen, herinner me de karakteristieke lucht in huis en het gemoedelijke ervan. Ze maakte er volgens mij stoofpeertjes en dat soort dingen in klaar die dan echt 2 dagen ofzo in een pannetje op dat ding stonden. Maar kun je op die manier ook vlees stoven? Het is wel heel lang en heel laag vuur..
niet doen, bedoel vakensvlees kun je niet stoven, dat is grillen en gaar. opdienen en klaar.quote:Op zondag 10 december 2006 22:49 schreef beunkster het volgende:
Aanstaande vrijdag ga ik een of twee van de recepten die hier genoemd zijn gebruiken als ik voor een groep vrienden ga koken (acht man in totaal), ben erg benieuwd hoe het gaat worden...
Ben zelf altijd wel weg van bijvoorbeeld boeuf bourguignon, maar varkensvlees heb ik nog nooit gestoofd...
Bij mijn weten is het met hamlappen wel goed te doen, moet je ze alleen niet te lang stoven.quote:Op maandag 11 december 2006 02:24 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
niet doen, bedoel vakensvlees kun je niet stoven, dat is grillen en gaar. opdienen en klaar.
neem je een rundvlees recept, dat kun je een dag van te voren opzetten. heel iets anders.
Je hebt ook varkenslappen die min. 70 min moeten stoven, meestal staat dit op de achterkant van de verpakking.quote:Op maandag 11 december 2006 11:58 schreef beunkster het volgende:
[..]
Bij mijn weten is het met hamlappen wel goed te doen, moet je ze alleen niet te lang stoven.
Maar het kan ook zijn dat ik een stuk varkensfilet haal, dat marineer, aanbraad en in de oven/grill zet, ook op zich geen gek idee...
Deze staat NU opquote:Op zaterdag 25 november 2006 07:00 schreef arithaterhorst het volgende:
Wat een Super OP zeg!
Ben helemaal weg van stoofpotten. Ik maak het zo (moet je wel hangborsten (m/v) voor hebben dus):
Kilo (ofzo) runderlappen in delen aanbraden op flink hoog vuur. Dus echt even dichtschroeien.
Dan in een stoofpan: knoflook (paar teentjes) een halve kilo uien die ik deels in ringen erbij doe en deels snipper. Rundvlees erbij, en zoveel rode wijn dat het vlees onder staat. Boulionblokje erbij. Kaneel, thijm en wat djintan erbij. Laurierblaadje, paar kruidnagels, paar jeneverbessen erbij. 2 ons spekjes erbij. Peper naar smaak.
Na een uur sudderen, een in blokjes gesneden winterwortel erbij. En ik vind het lekker om aardappels af te spoelen (niet schillen dus) en in partjes erbij te doen. Dan neemt helemaal de smaak van de stoofpot aan.
Na nog een uur sudderen twee bakjes champignons erbij. En dan nog een uur ofzo op.
Ik bind altijd met maizena gemixed met stoofpotvocht. Ontbijtkoek ga ik de volgende keer eens proberen (denk dat dat vandaag wordt)
Wat ik ook wel eens doe, is de stoofpot heel erg in laten koken, dat het een soort saus wordt. Dat in een ovenschotel doen met bladerdeeg in reepjes eroverheen en dan een half uurtje in de oven. Een soort Kidney & Ale pie (alleen zit er dan geen kidney en ale in).
Dank voor het receptquote:Op maandag 13 november 2006 16:47 schreef Duderinnetje het volgende:
Mensen, vrienden, onbekenden,
Wat ziet mijn oog??? Geen stoofpottentopic in CUL?! Schande!
Vandaar nu eentje.
Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!
Zelf heb ik een stoofpottenrepertoire van 1 stuks. Beschamend schamel voor zo'n stoofpotoervrouw als ik, dat realiseer ik mij terdege. Dus: post allen uw recept!
Het mijne:
Veel Vlees (runderlappen od.), in grote stukken
Twee uien, in grote stukken
Twee tenen knoflook, doormidden
1 forse winterwortel
1 courgette
Tijm, selderij, peterselie
Mosterd, een paar eetlepels
Twee flesjes bier (oud bruin, Duvel, wat je wilt)
Suiker, een paar eetlepels
Een scheut azijn
Laurier, acht blaadjes
Kruidnagelen, drie stuks
Paar jeneverbessen
Kleine aardappeltjes
Peper uit de molen
Zout
Vlees kort aanbraden, en voldoende bier toevoegen. Uien, knoflook, alle kruiden, mosterd, suiker en azijn erbij en de boel een uur laten sudderen (op een echte sudderpit/in de oven). Dan de schijven wortel toevoegen en evt. nog wat bier erbij doen. Na weer een uur schijven courgette erbij doen. Ten slotte de aardappeltjes op de stoofpot leggen en het geheel nog twintig minuten tot een half uur door laten garen. Eet smakelijk![]()
Heerlijk! Ik had er, in navolging van alle tips hier, een paar plakken ontbijtkoek doorheen gedaan. Misschien een plak te veel naar mijn smaak, want ik ben absoluut geen zoetekauw. Arty vond het precies goedquote:Op dinsdag 12 december 2006 21:12 schreef arithaterhorst het volgende:
Oh!![]()
Wassie lekker???
Ik ga hem van 't weekeinde maken, komen vrienden eten.![]()
Oeh, in een pasteitje, de ingredienten even kort met de staafmixer iets fijner maken, niet babyvoedselfijn maar gewoon iets meer doorelkaar en dan een scheutje koksroom!quote:Op dinsdag 12 december 2006 21:38 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Heerlijk! Ik had er, in navolging van alle tips hier, een paar plakken ontbijtkoek doorheen gedaan. Misschien een plak te veel naar mijn smaak, want ik ben absoluut geen zoetekauw. Arty vond het precies goed![]()
Net in de pan:
[afbeelding]
En klaar om op te scheppen:
[afbeelding]
Overigens hebben we het vanavond voor de tweede keer gegeten. Nu is er nog wat drab (bij stoofpotten is dat een positief woord) over en die bewaar ik voor in pasteitjes of zo. Dat was meen ik een tip van Isa
![]()
Ziet er tof uitquote:Op dinsdag 12 december 2006 21:38 schreef Duderinnetje het volgende:
En klaar om op te scheppen:
[afbeelding]
Nee die stoere houthakker moet altijd net een bizon schieten of zo, als dat soort klusjes opduikenquote:Op dinsdag 12 december 2006 23:07 schreef Bluezz het volgende:
Ziet er lekker uit, en ik ben ook gek op foto's
Klinkt lekker allemaal... ook dat pastei idee
Oh en dude, nu is je mooie nieuwe kooktoestel vies
Maakt die stoere houthakker dat schoonmet ontbloot bovenlijf, waar de pareltjes zweet dan op zijn rug van staan
![]()
Ik denk een plak of vier. Het bindt wel prachtigquote:Op dinsdag 12 december 2006 22:16 schreef arithaterhorst het volgende:
Ik krijg er honger van, Dude. Ziet er echt lekker uit. Hoeveel ontbijtkoek had je erin gedaan?
Ik wilde dat van 't weekeinde ook proberen.
En meestal vind ik het de volgende dag lekkerder, zoals bij erwtensoep.
quote:Op woensdag 13 december 2006 10:41 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
@ kahaarin: tip van het scheutje room is genoteerd![]()
quote:Op woensdag 13 december 2006 16:15 schreef kahaarin het volgende:
[..]
![]()
hebben jullie al eens een boemboe uit een (indonesische) toko gebruikt om kip in te stoven?
Ajam pedis boemboe aanmaken met 500 cc kippenbouillon en 400 gram kipfilet in blokjes snijden, aanbraden, afblussen met de ajam pedis die je door de bouillon hebt gemixt, wachten tot het weer kookt en dan rustig 45 min zachtjes laten pruttelen met het deksel op de pan, serveren met rijst en een komkommer/tomaat sla.ook errug goed te eten.
Ben ik dan de enige die lamsvlees het meest geschikt vind?quote:Op woensdag 13 december 2006 18:24 schreef Lolbroek... het volgende:
Die tokomengsel zijn echt lekker!
Wat ik ook erg lekker vind: een stoof met hamlappen in plaats van runder. Blijft sappiger. En dan inderdaad met frieten, zoals ik eerder las in dit topic. Jammie!![]()
[..]
Ik zelf lust het niet, lam.quote:Op woensdag 13 december 2006 21:46 schreef Dwersdriever het volgende:
[..]
Ben ik dan de enige die lamsvlees het meest geschikt vind?
na een schapenvlees pot durf ik er niet aan te beginnen, schapenvlees ruikt naar natte hond, misschien van een lam nog niet, maar bij die geur zat ik te kokhalzen.quote:Op woensdag 13 december 2006 21:46 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ik zelf lust het niet, lam.
Maar het is vast heel zacht en mals![]()
ik zie...ik zie... een jonge god voor me van 19 .quote:Op woensdag 13 december 2006 23:13 schreef DarkElf het volgende:
lam is veeeeel lekkerder dan schaap. schaap is taai, dor en oud en muf.
lam is jong, mals, huppelig en lekker
bij de rest maakt t niet veel uit of t oud of jong is, bedoel in een stoofpot, oude paarden gaan ook naar de slager,quote:
Echt nietquote:Op woensdag 13 december 2006 21:46 schreef Dwersdriever het volgende:
[..]
Ben ik dan de enige die lamsvlees het meest geschikt vind?
lamsvlees zie ik eigenlijk nooit in de winkelsupermarkt. wel de bekende coteletjes, voor stoofpotjes neem ik rund of paardevlees. deze week ga ik ... Kom bij Bij Achmed !!!!!!!!!...... die verkopen t wel. Heistraat, turkse slager, als die al niet weg is.quote:Op woensdag 13 december 2006 23:27 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Echt nietLamsstoofpotjes
Hoewel runderlappen het ook goed doen
Kloptquote:Op woensdag 13 december 2006 23:41 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
lamsvlees zie ik eigenlijk nooit in de winkelsupermarkt.
Ik deed het vroeger wel eens in een hapjespanquote:Op donderdag 14 december 2006 10:52 schreef xJapser het volgende:
Wat voor pan kan je hiervoor t beste gebruiken als je geen stoofpan hebt?
Een kookpan met een dikke bodem kan ook, als je het vlees eerst aanbraad in een koekepan, het maakt eigenlijk niet zoveel uit als je het maar rust en tijd gunt.quote:Op donderdag 14 december 2006 11:10 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Ik deed het vroeger wel eens in een hapjespan
en een deksels hebt op er op te doen zodat het kan stovenquote:Op donderdag 14 december 2006 11:15 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Een kookpan met een dikke bodem kan ook, als je het vlees eerst aanbraad in een koekepan, het maakt eigenlijk niet zoveel uit als je het maar rust en tijd gunt.![]()
Daar ga ik van uit bij een kookpan.quote:Op donderdag 14 december 2006 19:15 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
en een deksels hebt op er op te doen zodat het kan stoven
Oeh, ook alweer zo lekker, ik geloof alleen dat mijnquote:Op donderdag 14 december 2006 22:56 schreef Cybersailor het volgende:
Vandaag ook heerlijk gesmikkeld:
Ingrediënten:
900 g riblappen
bakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been
1 pot vleesfond of 350 ml bouillon
2 uien
1 winterpeen
1 potje zilveruitjes
2 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
1 teentje knoflook, gepeld en geplet
1-2 gedroogde chilipepertjes
1 bakjes champignons (a 175 g)
450 gram krieltjes
3/4 fles rode wijn
Spekjes aanbraden, uit de pan halen, in het spekvet de in stukken gesneden riblappen aanbraden, ook uit de pan halen, in deze pan de in stukken gesneden peen en ui aanbraden. Dan wijn erbij doen, vleesfond erbij, riblappen erbij, schenkel erbij, zilveruitjes afspoelen en erbij doen, laurierblaadjes erbij, rozemarijn en tijm samen gebonden erbij, knoflook ook, chilipepertjes erin verkruimelen. Uurtje laten pruttelen, spekjes erbij doen, uurtje laten pruttelen, champignons erbij, samen met de krieltjes, half uurtje laten pruttelen. Schenkel eruit, vlees eraf snijden en er weer bij doen, kruidentakjes eruit, net zoals de laurierblaadjes en de knoflook, eten maar!
Een beetje van de allerhande en een beetje van mezelf, was heerlijk en de vriezer zit weer vol![]()
Mijn slager biedt het wel aan, maar tegen een belachelijke prijs. De lokale allochtoon is een goede bron. Vooral bij Marokkaanse slagers is het lamsvlees van prima kwaliteit, zo heb ik gemerkt.quote:Op woensdag 13 december 2006 23:41 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
lamsvlees zie ik eigenlijk nooit in de winkelsupermarkt. wel de bekende coteletjes, voor stoofpotjes neem ik rund of paardevlees. deze week ga ik ... Kom bij Bij Achmed !!!!!!!!!...... die verkopen t wel. Heistraat, turkse slager, als die al niet weg is.
Turkse slager idd, een gewone slager heeft vaak geen gewoon lamsstoofvlees en de delicatessenslager is me iets te duur.quote:Op vrijdag 15 december 2006 13:42 schreef Dwersdriever het volgende:
[..]
Mijn slager biedt het wel aan, maar tegen een belachelijke prijs. De lokale allochtoon is een goede bron. Vooral bij Marokkaanse slagers is het lamsvlees van prima kwaliteit, zo heb ik gemerkt.
Er zit inderdaad een enorm verschil tussen schapenvlees en lamsvlees. Ik werk ook wel met schaap, maar dat zet ik eerst langere tijd in de marinade voordat ik ermee aan de slag ga.
Wij hebben er wel een kookboek voor!quote:Op vrijdag 15 december 2006 15:15 schreef Lolbroek... het volgende:
Ik heb een ander topic geopend over een slow cooker, een apparaat waar stoofpotjes nog malser en lekkerder in zouden worden. Omdat de échte liefhebbers van stoofjes hier zitten, vraag ik hier ook nog maar een keer of iemand ervaring heeft met zo'n apparaat....?![]()
In een vleesfolder die ik bij de slager mee had genomen stond dat ding er ook in met receptjes.quote:Op vrijdag 15 december 2006 15:15 schreef Lolbroek... het volgende:
Ik heb een ander topic geopend over een slow cooker, een apparaat waar stoofpotjes nog malser en lekkerder in zouden worden. Omdat de échte liefhebbers van stoofjes hier zitten, vraag ik hier ook nog maar een keer of iemand ervaring heeft met zo'n apparaat....?![]()
Toen ik dit topic eenmaal had gevonden moest ik ook een stoofpot maken. Bovenstaande van Dude staat nu te pruttelen. Het ruikt iig al vreselijk ..... lekker.quote:Op maandag 13 november 2006 16:47 schreef Duderinnetje het volgende:
Zelf heb ik een stoofpottenrepertoire van 1 stuks. Beschamend schamel voor zo'n stoofpotoervrouw als ik, dat realiseer ik mij terdege. Dus: post allen uw recept!
Het mijne:
Veel Vlees (runderlappen od.), in grote stukken
Twee uien, in grote stukken
Twee tenen knoflook, doormidden
1 forse winterwortel
1 courgette
Tijm, selderij, peterselie
Mosterd, een paar eetlepels
Twee flesjes bier (oud bruin, Duvel, wat je wilt)
Suiker, een paar eetlepels
Een scheut azijn
Laurier, acht blaadjes
Kruidnagelen, drie stuks
Paar jeneverbessen
Kleine aardappeltjes
Peper uit de molen
Zout
Vlees kort aanbraden, en voldoende bier toevoegen. Uien, knoflook, alle kruiden, mosterd, suiker en azijn erbij en de boel een uur laten sudderen (op een echte sudderpit/in de oven). Dan de schijven wortel toevoegen en evt. nog wat bier erbij doen. Na weer een uur schijven courgette erbij doen. Ten slotte de aardappeltjes op de stoofpot leggen en het geheel nog twintig minuten tot een half uur door laten garen. Eet smakelijk![]()
Erg lekker gegeten... Zo ook UIO_AMS die voor de gelegenheid 2,5 uur in de auto heen en 3 uur in de trein terug gezeten heeftquote:Vlaamse Stoofpotje
Hoofdgerecht, 4 Personen
Bereidingstijd: 140 Minuten
Ingredienten500 gram magere runder(stoof)lapjes 2 grote, in halve ringen gesneden, rode uien 80 gram boter of margarine 1 flesje bokbier 2 laurierblaadjes 2 kruidnagels sap van 1 citroen, 2 plaken ontbijtkoek of kruidkoek van 1 cm 4 fijngehakte gemberbolletjes 1 eetlepel gemberpoeder (djahe) zout peper bloem
Bereidingswijze
Zout, peper en bebloem de stooflapjes en bak ze vervolgens in de hete boter aan weerzijde bruin. Neem ze uit de pan. Fruit in de overgebleven boter vervolgens kort de uien en voeg dan het bier, de laurierblaadjes, kruidnagel gemberpoeder, gemberbolletjes en het citroensap toe. Breng dit aan de kook en doe de stooflapjes terug in de pan. Stoof het geheel op een laag vuur met een gesloten deksel in ongeveer 2 uur. Voeg na ongeveer 1½ uur stoven de in blokjes gesneden ontbijtkoek toe.
Leuk idee! Nog wel wat stoofideetjes heeft...quote:Op dinsdag 26 december 2006 22:56 schreef Duderinnetje het volgende:
Moeten we niet een stoofpotten-meet?
Met een stoofpotten-proeverij? - Maar dan zonder uitspugen!
Lijkt me wel geinig. allemaal een pannetje mee en dan rechauds op tafel en proeven maarquote:Op dinsdag 26 december 2006 22:58 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Leuk idee! Nog wel wat stoofideetjes heeft...
Ik ben voor!!!!quote:Op dinsdag 26 december 2006 22:56 schreef Duderinnetje het volgende:
Moeten we niet een stoofpotten-meet?
Met een stoofpottenproeverij? - Maar dan zonder uitspugen!!
En een stoofpottenschortverkiezing?
En een verkiezing van de stoofpot-most-likely- to-cause-big-hangtits???
Dat is dan niet gelukt, maar het was wel heerlijk. Iets te weinig zout en peper gebruikt. Maar dat heb ik er al bij geschrevenquote:
Dan wil ik nog wel een paar keer oefenen hoorquote:Op dinsdag 26 december 2006 22:58 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Lijkt me wel geinig. allemaal een pannetje mee en dan rechauds op tafel en proeven maar![]()
quote:Op dinsdag 26 december 2006 23:03 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Ik ben voor!!!!
En ik nodig iedereen bij mij uit. Heb 2 eettafels dus dat moet lukken![]()
haha goeie recepten en deze quote van Duderinnetje is iets voor mn sigquote:Op maandag 13 november 2006 18:06 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Als ik er maar dikke hangborsten van wil hebben, is het goed![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |