abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Miss SHO donderdag 2 augustus 2007 @ 13:58:05 #181
22592 crew  Ole
pi_52044560
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bosui is volgens mij hetzelfde als Lente-ui of spring onions ofwel stoneleeks.
IMHO is daar geen verschil tussen.
OK, dank je. Zat wel apart verpakt

Maar goed, ik doe het door wraps met avocado, dus het maakt denk ik sowieso niet veel uit of ik lenteui, bosui of stoneleeks gebruik.

-dit- en SHE ook bedankt
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 2 augustus 2007 @ 14:19:24 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52045189
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 13:57 schreef SHE het volgende:
bosui is dikker ; stoneleeks en lente ui zijn dunner.
Verschil in smaak is er nauwelijks, behalve dat ik persoonlijk de bosui wat scherper vind.
Ligt denk ik erg aan wanneer je ze oogst en wat voor grond ze groeien enzo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_52045401
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 13:57 schreef SHE het volgende:
bosui is dikker ; stoneleeks en lente ui zijn dunner.
Verschil in smaak is er nauwelijks, behalve dat ik persoonlijk de bosui wat scherper vind.
Ik dacht eigenlijk dat bosui en lente-ui hetzelfde ding zijn
Dat bosui bosui heet om dezelfde reden dat we zo'n bos worteltjes 'bospeen' noemen, gewoon ordinair vanwege het feit dat ze in een bos zitten.

Stoneleeks, da's toch zo'n hippe dure AH-groente? Zijn dunner en milder, naar ik weet.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 14:47:14 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52045779
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 14:28 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik dacht eigenlijk dat bosui en lente-ui hetzelfde ding zijn
Zijn het ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_52046028
Piet, ik ben afgelopen week in engeland geweest. In de pubs daar onwijs vet gegeten, veelal enorm ongezonde vette happen maar wat wel erg lekker was, was het garlic bread.

Een soort gegrild stokbrood met knoflook smaak. Heb jij een idee hoe ik dat kan maken?


daar leek het op
pi_52046165
Nou, het zal wel een knoflooksmeerseltje zijn wat ingewreven wordt en je evt. flink lang laat intrekken, dan besprenkelen met olijfolie en even grillen. Lijkt me niet zo'n hersenkraker dit.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:34:10 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52046872
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:06 schreef Jarno het volgende:
Nou, het zal wel een knoflooksmeerseltje zijn wat ingewreven wordt en je evt. flink lang laat intrekken, dan besprenkelen met olijfolie en even grillen. Lijkt me niet zo'n hersenkraker dit.
Precies wat ik denk, of je neemt fijngestampte knoflook en olie, smeer het daarmee in, intrekken laten en grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 2 augustus 2007 @ 20:33:24 #188
9859 crew  Karina
Woman
pi_52054842
Hoe maak je ook alweer kippenlever klaar (als je ze gewoon op brood wilt eten). Klopt het dat je ze eerst door de bloem moet wentelen, voor je ze bakt?
En hoeveel heb je nodig, 2 personen, avondeten?

[ Bericht 14% gewijzigd door Karina op 02-08-2007 20:47:26 ]
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  donderdag 2 augustus 2007 @ 21:04:41 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52055825
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 20:33 schreef Karina het volgende:
Hoe maak je ook alweer kippenlever klaar (als je ze gewoon op brood wilt eten). Klopt het dat je ze eerst door de bloem moet wentelen, voor je ze bakt?
ja, je kan het beste een dikke eetlepel bloem, zout en peper in een plastic zak doen en dan de kippenlevers erbij, zak vullen met lucht en dan dichthouden, schudden.
Je levers zijn nu mooi gebloemt.
quote:
En hoeveel heb je nodig, 2 personen, avondeten?
pah, 200 gram per persoon is genoeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 2 augustus 2007 @ 21:31:16 #190
9859 crew  Karina
Woman
pi_52056697
Bedankt Piet!
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_52060734
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Precies wat ik denk, of je neemt fijngestampte knoflook en olie, smeer het daarmee in, intrekken laten en grillen
Heb je advies gevolgd, olie + knoflook + zout + rozemarijn
Ciabatta door de helft, insmeren en grillen. Erg fijn
  vrijdag 3 augustus 2007 @ 09:17:18 #192
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_52065295
mijn witte kool was lekker Piet
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_52071085
KLein vraagje, geen topic waard, maar piet weet waarschijnlijk wel raad

Verse gember, moet je dat altijd schillen of kan je het ook zonder te schillen in stukjes hakken?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_52071143
Volgens mij zijn de schilletjes niet zo lekker als je ze ergens door hebt zitten...
  zondag 5 augustus 2007 @ 17:52:57 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52122204
quote:
Op vrijdag 3 augustus 2007 12:57 schreef Isabeau het volgende:
KLein vraagje, geen topic waard, maar piet weet waarschijnlijk wel raad

Verse gember, moet je dat altijd schillen of kan je het ook zonder te schillen in stukjes hakken?
Ik schuil mijn gember altijd voor ik het inleg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 augustus 2007 @ 23:30:28 #196
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_52130730
Wat is het geheim van een goede gepaneerde schnitzel? Hoe maak ik die op een goede manier zelf? (Zodat ik weet wat er in gaat)

En dan dat bakken (supermarkt-exemplaar als voorbeeld): te weinig boter en ik krijg zwarte plekken, maar teveel lijkt ook niet goed omdat de paneerlaag dan zacht blijft?? Wat? Hoe?
  zondag 5 augustus 2007 @ 23:36:13 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52130870
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 23:30 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Wat is het geheim van een goede gepaneerde schnitzel? Hoe maak ik die op een goede manier zelf? (Zodat ik weet wat er in gaat)

En dan dat bakken (supermarkt-exemplaar als voorbeeld): te weinig boter en ik krijg zwarte plekken, maar teveel lijkt ook niet goed omdat de paneerlaag dan zacht blijft?? Wat? Hoe?
Kalfsvlees, heel dun uitslaan, tip, doe het tussen keukenfolie.
Door ei halen en dan paneren, en in ruim vet bakken.
Schnitzel moet zwemmen bij het bakken zeggen ze in Beieren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 6 augustus 2007 @ 15:48:41 #198
130955 Floripas
Blast from the past
pi_52141830
Als ik in Nederland ben, eet ik graag rauwe vis. Niet alleen haring, maar ook zalm, tonijn, enzovoorts. Ik fiets naar de visafslag, haal een paar hele vissen of moten, en die zijn meestal nog bevroren van de boot, plus heel vers. Dat is de wet in Nederland. Daardoor weet ik dat het geen kwaad kan.

Ik ben vrij goed in het herkennen van verse vis (olietextuur, doorbloeding, bestorvenheid), maar als die vissen niet bevroren zijn geweest, kunnen er wel parasieten in zitten waar je, dacht ik, goed ziek van kan worden.

Nu ben ik 29 en culinair vrij avontuurlijk. Maar als ik mijn vrienden eten voorzet, zoals dametjes van in de zeventig of mensen met een wat zwakkere gezondheid, wil ik niet het risico lopen dat ze echt ziek worden. Kan ik in Engeland of de VS veilig versuitziende vis kopen en die rauw serveren, denk je? En in Duitsland?
  maandag 6 augustus 2007 @ 15:52:02 #199
130955 Floripas
Blast from the past
pi_52141901
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:00 schreef Underdoggy het volgende:
Piet, ik ben afgelopen week in engeland geweest. In de pubs daar onwijs vet gegeten, veelal enorm ongezonde vette happen maar wat wel erg lekker was, was het garlic bread.

Een soort gegrild stokbrood met knoflook smaak. Heb jij een idee hoe ik dat kan maken?
[afbeelding]

daar leek het op
Oh, dit ken ik uit Engeland.
Je snijdt een ouder broodje open, en die laat je nog even uitdrogen.
Je klaart een flinke klont boter (dus, je smelt het au bain marie, laat het niet koken, en schept het schuim eraf). Dan doe je geperste (niet gesneden) knoflook door het hete botervet, en peterselie, vers, heel fijngemalen. Erover gieten en in de oven of de grill, ongeveer een minuut of twintig in de eerste en vijf in de laatste.

[ Bericht 4% gewijzigd door Floripas op 06-08-2007 16:06:25 ]
  maandag 6 augustus 2007 @ 18:37:03 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52146035
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 15:48 schreef Floripas het volgende:
Als ik in Nederland ben, eet ik graag rauwe vis. Niet alleen haring, maar ook zalm, tonijn, enzovoorts. Ik fiets naar de visafslag, haal een paar hele vissen of moten, en die zijn meestal nog bevroren van de boot, plus heel vers. Dat is de wet in Nederland. Daardoor weet ik dat het geen kwaad kan.

Ik ben vrij goed in het herkennen van verse vis (olietextuur, doorbloeding, bestorvenheid), maar als die vissen niet bevroren zijn geweest, kunnen er wel parasieten in zitten waar je, dacht ik, goed ziek van kan worden.

Nu ben ik 29 en culinair vrij avontuurlijk. Maar als ik mijn vrienden eten voorzet, zoals dametjes van in de zeventig of mensen met een wat zwakkere gezondheid, wil ik niet het risico lopen dat ze echt ziek worden. Kan ik in Engeland of de VS veilig versuitziende vis kopen en die rauw serveren, denk je? En in Duitsland?
Ligt er erg aan waar je het koopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Admin vrijdag 10 augustus 2007 @ 09:08:12 #201
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_52249106
Piet, niet zozeer een hoe maak ik het klaar vraag, maar een wat is het eigenlijk vraag.
Ik kom geregeld in Dld, inkopen en kruiden, veel kruiden.
Nu koop ik al tijden Sauerbraten gewürz, die ik voor mooi rundvlees gebruik, maaaaaaaaaaaar, geen mens heeft ooit begrijpelijk voor mij uit kunnen leggen wat Sauerbraten nu eik is.
Wat voor vlees is dat in Nederland?
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_52249169
Er is wel een wiki over!

http://en.wikipedia.org/wiki/Sauerbraten

[yay].

Maar of je daar veel wijzer van wordt...
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  Admin vrijdag 10 augustus 2007 @ 09:13:31 #203
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_52249200
Horsemeat
Nee, niet echt wijzer, ik wil gwoon weten welke lap vlees in nederland er op lijkt, of zelfs is.
Btw, die kruiden zijn mmmmmmmmmmmmmmmmmm!
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_52254802
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 23:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kalfsvlees, heel dun uitslaan, tip, doe het tussen keukenfolie.
Door ei halen en dan paneren, en in ruim vet bakken.
Schnitzel moet zwemmen bij het bakken zeggen ze in Beieren.
In Oostenrijk heb ik geleerd eerst door de melk of room, daarna bloem met peper en zout, daarna door geklopt ei en als laatste door de paneer. En inderdaad in veel vet bakken en beginnen op hoog vuur, maar wanneer aangebakken wat lager zetten anders wordt het droog.
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
pi_52259660
Hoi Piet.
Ik heb net een flink stuk zalm (filet) bij de visboer gekocht en al een bearnaise saus gemaakt (had ik zin in)
Maar hoe bereid ik de zalm nou het lekkerst zodat hij lekker sappig blijft.
Zachtjes in de boter verwarmen of even grillen.? Stomen?
Het lijkt mij heel zachtjes in boter verwarmen/ bakken maar wat denk jij er van?
  vrijdag 10 augustus 2007 @ 16:13:14 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52260960
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2007 15:28 schreef kabouter.muts het volgende:
Hoi Piet.
Ik heb net een flink stuk zalm (filet) bij de visboer gekocht en al een bearnaise saus gemaakt (had ik zin in)
Maar hoe bereid ik de zalm nou het lekkerst zodat hij lekker sappig blijft.
Zachtjes in de boter verwarmen of even grillen.? Stomen?
Het lijkt mij heel zachtjes in boter verwarmen/ bakken maar wat denk jij er van?
Geheime tip, in de magnetron, daar word vis heel mooi in.
Vraag me niet of het lekker is, want ik vind kweekzalm ongelofelijk smerig, daar moet ik van kokken.,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 augustus 2007 @ 16:21:49 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52261157
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2007 09:08 schreef yvonne het volgende:
Piet, niet zozeer een hoe maak ik het klaar vraag, maar een wat is het eigenlijk vraag.
Ik kom geregeld in Dld, inkopen en kruiden, veel kruiden.
Nu koop ik al tijden Sauerbraten gewürz, die ik voor mooi rundvlees gebruik, maaaaaaaaaaaar, geen mens heeft ooit begrijpelijk voor mij uit kunnen leggen wat Sauerbraten nu eik is.
Wat voor vlees is dat in Nederland?
Is niet een soort vlees, maar een manier van klaarmaken. Je legt een stuk vlees in half water, half goede azijn met de kruiden te marineren, een aantal dagen in de koeling, het moet er echt lekker in zwemmen.
Lekker is een sucade, waar de lappen van worden gesneden, maar vraag de slager het aan 1 stuk te laten.
Na het marineren dep je het droog en braad je het aan (aan 1 stuk laten) en je blust het met de marinade en daar stoof je het in.
Na een paar uur stoven op laag vuur neem je het vlees uit , , nadat je de kruider eruit gezeefd hebt, rozijnen toevoegen, vlees er weer in, laten stoven tot rozijnen rond. Daarna haal je het vlees er weer uit, de saus bind je met wat sausbinder, vlees aan plakken snijden en serveren met een aardappeltje en snijboontjes bv

Het is arme mensen eten een oorspronkelijk idd met paard, arme mensen in het ruhrgebied, de mijnwerkers, aten de mijnpaarden als die op waren. Mijnpaarden waren natuurlijk de minste paarden die er waren, oud en blind en het vlees zeer taai. Door het marineren en het stoven kreeg je het eetbaar.
In Limburg kent men het ook, daar heet het suurvlees.

Tegenwoordig wordt het veeel gemaakt met rundvlees, mede omdat mensen geen paard meer willen eten, en omdat er geen paard meer te krijgen is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_52262438
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2007 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geheime tip, in de magnetron, daar word vis heel mooi in.
Vraag me niet of het lekker is, want ik vind kweekzalm ongelofelijk smerig, daar moet ik van kokken.,
We hadden van het weekend wilde zalm, was bijna rood van kleur.
Werd bereid op bbq.
Smaak was heerlijk maar wel droog. (te lang op de bbq)
Hoop dat deze zalm beetje te eten is.
Magnetron..... pfff weet niet hoor.
Laag of hoog vermogen? beetje water erbij open dekseltje erop.
  vrijdag 10 augustus 2007 @ 20:56:20 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52267997
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2007 17:06 schreef kabouter.muts het volgende:

[..]

We hadden van het weekend wilde zalm, was bijna rood van kleur.
Werd bereid op bbq.
Smaak was heerlijk maar wel droog. (te lang op de bbq)
Hoop dat deze zalm beetje te eten is.
Magnetron..... pfff weet niet hoor.
Laag of hoog vermogen? beetje water erbij open dekseltje erop.
Ligt een beetje aan je mamatron, maar een huis tuin en keuken mamatron op normaal hoog vermogen en er voor zorgen dat er geen hotspots ontstaan. De truuk is dat de eiwitten denatureren, dus dat de zalm bleek wordt, daar zie je het aan, zeker niet te lang. Je moet het wel in de gaten houden en water is nergens voor nodig en met deksel is het moeilijker goed te doen.
Het gaat wel snel, en zoals ik al zei, het is echt een goede manier vis klaar te maken.

Wilde zalm zou ik als biefstuk eten, of helemaal rauw. Ik snap niet dat mensen zo graag kweekzalm eten, die weee smaak, werkelijk ik ga over me nek. Ik ken weinig dingen die zo smerig zijn en zo verpest door de industrie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Admin vrijdag 10 augustus 2007 @ 21:06:50 #210
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_52268306
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2007 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

.

knipperdeknip
Geweldig Piet, leuk verhaal, daar heb ik wat aan.
Grappig dat ik door de geur van de kruiden het al gebruikte voor rundvlees, vandaag weer een mooi stuk gekocht en ik ga marineren!
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')