abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_51925477
Hoe maak je kaassoep, Piet?
pi_51925499
quote:
Op zaterdag 28 juli 2007 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

EUh, ik neem gewoon melk en room en maak die lauwwarm, lichaamstemperatuur, doe er wat starter bij van andere Joghurt en plastic folie erover, theedoek erover en een nachtje laten staan.
Hm, okay. De laatste keer dat ik het heb geprobeerd lukte het niet. Kun je gewoon yoghurt uit de winkel nemen als starter? Ik weet helegaar niet meer wat ik vroeger gebruikte. Ik weet nog wel dat de yoghurt die ik zelf maakte goddelijk lekker was. Zoetig en lekker dik.
  zondag 29 juli 2007 @ 13:07:20 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51931728
quote:
Op zaterdag 28 juli 2007 23:47 schreef veldmuis het volgende:
Hoe maak je kaassoep, Piet?
Geen idee, heb ik nog nooit gegeten of van gehoord. Het enige wat ik aan soep met kaas ken is gegratineerde uiensoep.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 juli 2007 @ 13:09:36 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51931776
quote:
Op zaterdag 28 juli 2007 23:48 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hm, okay. De laatste keer dat ik het heb geprobeerd lukte het niet. Kun je gewoon yoghurt uit de winkel nemen als starter? Ik weet helegaar niet meer wat ik vroeger gebruikte. Ik weet nog wel dat de yoghurt die ik zelf maakte goddelijk lekker was. Zoetig en lekker dik.
Ik neem gewoon joghurt uit de winkel. Wat ik ook vaak koop zijn die emmertjes met joghurt bij de turk.
Als ik zelf joghurt maak gooi ik er ook flink wat room door (van die houdbare pakjes van de aldi)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_51936634
quote:
Op zondag 29 juli 2007 13:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik neem gewoon joghurt uit de winkel. Wat ik ook vaak koop zijn die emmertjes met joghurt bij de turk.
Als ik zelf joghurt maak gooi ik er ook flink wat room door (van die houdbare pakjes van de aldi)
En zet je het dan gewoon ergens neer met iets van handdoeken eromheen voor de temperatuur, of zet je het in de oven op zeer lage temp?

Volle melk, Griekse yoghurt en room gekocht.
  zondag 29 juli 2007 @ 16:53:35 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51936852
quote:
Op zondag 29 juli 2007 16:43 schreef Isegrim het volgende:

[..]

En zet je het dan gewoon ergens neer met iets van handdoeken eromheen voor de temperatuur, of zet je het in de oven op zeer lage temp?

Volle melk, Griekse yoghurt en room gekocht.
Gewoon op tafel in de woonkamer, in de winter bij de verwarming
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_51936948
quote:
Op zondag 29 juli 2007 13:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, heb ik nog nooit gegeten of van gehoord. Het enige wat ik aan soep met kaas ken is gegratineerde uiensoep.
Jammer! Ik heb het ooit eens gegeten en het was superlekker!
pi_51937206
quote:
Op zondag 29 juli 2007 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon op tafel in de woonkamer, in de winter bij de verwarming
Okee, ik laat morgen wel eventjes weten hoe het is geworden.
  zondag 29 juli 2007 @ 19:17:16 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51940164
quote:
Op zondag 29 juli 2007 16:57 schreef veldmuis het volgende:

[..]

Jammer! Ik heb het ooit eens gegeten en het was superlekker!
Zelfs als ik een recept had gehad was de kans natuurlijk klein dat het dezelfde soep wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 juli 2007 @ 19:17:30 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51940168
quote:
Op zondag 29 juli 2007 17:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Okee, ik laat morgen wel eventjes weten hoe het is geworden.
Okie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 juli 2007 @ 02:41:56 #161
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_51951140
Volgens mijn *kuch* kunde zou ik als het toch zou moeten een kaassaus die sterk verdunt is, door laten gaan voor een kaassoep. Of het lekker is... geen idee. In ieder geval niet al te veel aanklieren met water maar gewoon doorgaan met de basis, melk.

Andere offieciele "oplossing" voor een kaassoep heb ik niet.
Love will be my strongest weapon
  maandag 30 juli 2007 @ 02:42:18 #162
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_51951143
quote:
Op maandag 30 juli 2007 02:41 schreef Acathla het volgende:
Volgens mijn *kuch* kunde zou ik als het toch zou moeten een kaassaus die sterk verdunt is, door laten gaan voor een kaassoep. Of het lekker is... geen idee. In ieder geval niet al te veel aanklieren met water maar gewoon doorgaan met de basis, melk.

Andere officiele "oplossing" voor een kaassoep heb ik niet.
Love will be my strongest weapon
pi_51952446
Ik heb laatst in de UK van die stilton & leek-soup gegeten. Volges mij is dat gewoon roux met bouillon, dan prei erbij en gaar laten koken, room en kaas erbij en pureren (misschien de roux na de prei, zou ook kunnen).
Wat was dat machtig, gewoon bijna niet lekker meer.
pi_51981008
Ik weet niet helemaal of dit het juiste topic is, maar vooruit. Er zitten hier vast creatieve geesten die even mee willen denken.

Ik heb voor donderdag een mooi, groot stuk zalm waar ik 'iets' mee wil doen. Liefst een alles-in-1-schaal-in-de-oven recept voor het gemak. Kan dat? Iemand een idee, tip of recept?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_51982321
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 09:21 schreef Jarno het volgende:
Ik weet niet helemaal of dit het juiste topic is, maar vooruit. Er zitten hier vast creatieve geesten die even mee willen denken.

Ik heb voor donderdag een mooi, groot stuk zalm waar ik 'iets' mee wil doen. Liefst een alles-in-1-schaal-in-de-oven recept voor het gemak. Kan dat? Iemand een idee, tip of recept?
Een receptje dat altijd scoort: ovenschaal beleggen met plakjes courgette. Zalm erop leggen.
Salsa-achtig prutje maken: in blokjes gesneden tomaten, fijngehakte knoflook, zwarte olijven, verse basilicum, olie, peper en zout. Dit over de zalm heen. Desgewenst garneren met decoratieve partjes rode ui. Slokje witte wijn erbij en in de oven. Easy peasy!
  dinsdag 31 juli 2007 @ 10:37:50 #166
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_51982517
Beste Piet,

eigenlijk ben ik te laat met deze vraag, want het vlees ligt al in de pan...maar toch
ik heb een paar stukken hazerugfilet en geen idee wat daarmee te doen. volgens een vriend moet dat stoven, dus heb ik het gisteren eerst maar eens lekker dronken gevoerd met een flinke hoeveelheid zoete witte wijn. vanmorgen (om 7.30 al ) heb ik dat maar eens flink aangebraden in een braadpan. daarna heb ik er wat laurierbladeren, worcester sauce en kardemon (heb ik nog nooit eerder gebruikt en is dus een experimentje, net als de rest van het brouwsel eigenlijk ) bij gedaan en nog maar eens een flinke hoeveelheid van die witte wijn. dat heeft nu een uurtje of twee staan pruttelen. als ik straks thuiskom wil ik het verder af gaan maken door er grove stukken ui, wortel en knoflook in te doen en dat nogmaals een poosje op te zetten. wat denk je piet? gaat dit helemaal goedkomen of wordt dit een mislukt experiment en had ik dat vlees meer als een biefstukje moeten klaarmaken?

alvast bedankt
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 31 juli 2007 @ 10:42:12 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51982620
Hazenrug is heel mals vlees dat je als een biefstuk braad.
Stoven doe je met de poten van de haas, daar maak je een peper mee.
Heb nog nooit een rugfilet gestooft, wil wel weten wat daar van geworden is.
Maar als ik eerlijk ben, klinkt het als de manier om ze te verpesten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 juli 2007 @ 10:50:38 #168
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_51982859
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Hazenrug is heel mals vlees dat je als een biefstuk braad.
Stoven doe je met de poten van de haas, daar maak je een peper mee.
Heb nog nooit een rugfilet gestooft, wil wel weten wat daar van geworden is.
Maar als ik eerlijk ben, klinkt het als de manier om ze te verpesten.
dat weet ik je dan morgen te vertellen

op zich ben ik niet zo bang om te experimenteren met iets wat ik niet ken. en ik ben dus ook niet bang om het te verknallen, dan hebben we nog altijd de frietpan als back up
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_52009252
De yoghurt had enige vertraging opgelopen. Gisteravond om 22:00 heb ik 'm in de oven op zeer lage temperatuur (ongeveer 35 graden, pollepel tussen de deur) gezet en hij is al mooi dik. Ik laat 'm 24 uur staan.

Denk dat ik er vervolgens hangop van maak.
  woensdag 1 augustus 2007 @ 11:11:44 #170
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_52012622
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Hazenrug is heel mals vlees dat je als een biefstuk braad.
Stoven doe je met de poten van de haas, daar maak je een peper mee.
Heb nog nooit een rugfilet gestooft, wil wel weten wat daar van geworden is.
Maar als ik eerlijk ben, klinkt het als de manier om ze te verpesten.
het was heerlijk!

doordat vandaag ons hardstenen keukenbladen worden geplaatst had ik geen beschikking meer over het gasfornuis. zodoende heb ik de gietijzeren braadpan in de oven gezet, nog eens een flinke scheut wijn erbij, later 4 uien ontzettend grof gesneden en een stuk of 5 flinke tenen knoflook. dat heb ik ook nog eens een uurtje laten staan zonder deksel, daardoor werd de knoflook en ui ook een beetje 'gebraden'. later heb ik er nog een half litertje runderbouillon aan toegevoegd en weer pruttelen. tegen die tijd was het vlees zo ontzettend gaar dat ik gewoon ouderwetse draadjes stoofvlees had, maar dan met de smaak van haas. frietjes erbij gebakken en lekker smullen

misschien niet de meest goedkope manier van hazenstoofvlees, maar lekker was het wel
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_52012948
quote:
Op maandag 30 juli 2007 09:34 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb laatst in de UK van die stilton & leek-soup gegeten. Volges mij is dat gewoon roux met bouillon, dan prei erbij en gaar laten koken, room en kaas erbij en pureren (misschien de roux na de prei, zou ook kunnen).
Wat was dat machtig, gewoon bijna niet lekker meer.
Ik heb alleen een recept van stilton & broccoli soep. Ingredienten: broccolli, aardappel, bouillon, stilton en beetje citroensap. Heerlijk en makkelijk, roux is niet nodig omdat de aardappel het bindmiddel is.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 12:58:18 #172
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_52042810
ik heb gesneden witte kool gehaald Piet. wat zal ik daar eens mee doen?
wij houden van lekker gekruid en beetgare groenten
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_52042927
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 11:23 schreef computergirl het volgende:

[..]

Ik heb alleen een recept van stilton & broccoli soep. Ingredienten: broccolli, aardappel, bouillon, stilton en beetje citroensap. Heerlijk en makkelijk, roux is niet nodig omdat de aardappel het bindmiddel is.
Met veel stilton en room ben je echt na drie happen al verzadigd. Dat is gewoon niet lekker meer.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 13:09:06 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52043131
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 12:58 schreef Puckzzz het volgende:
ik heb gesneden witte kool gehaald Piet. wat zal ik daar eens mee doen?
wij houden van lekker gekruid en beetgare groenten
Zout erbij en zuurkool van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 13:19:48 #175
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_52043464
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 13:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zout erbij en zuurkool van maken?
nou nee, niet wat ik in gedachten had. ik zat meer richting iets te denken wat ik ook wel eens bij de griek heb gegeten...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator / Miss SHO donderdag 2 augustus 2007 @ 13:36:05 #176
22592 crew  Ole
pi_52043948
Niet echt "hoe maak ik het klaar"
Maar OK:

wat is het verschil tussen bosui en stoneleeks? Lijkt op het oog sprekend op elkaar.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 2 augustus 2007 @ 13:45:54 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52044205
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 13:19 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

nou nee, niet wat ik in gedachten had. ik zat meer richting iets te denken wat ik ook wel eens bij de griek heb gegeten...
Sorry schat, ik wil best helpen bij technische kookvragen, niet wat moet ik vanavond klaarmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 13:54:26 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52044442
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 13:36 schreef Ole het volgende:
Niet echt "hoe maak ik het klaar"
Maar OK:

wat is het verschil tussen bosui en stoneleeks? Lijkt op het oog sprekend op elkaar.
Bosui is volgens mij hetzelfde als Lente-ui of spring onions ofwel stoneleeks.
IMHO is daar geen verschil tussen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 13:57:15 #179
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_52044533
bosui is dikker ; stoneleeks en lente ui zijn dunner.
Verschil in smaak is er nauwelijks, behalve dat ik persoonlijk de bosui wat scherper vind.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 13:57:39 #180
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_52044546
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sorry schat, ik wil best helpen bij technische kookvragen, niet wat moet ik vanavond klaarmaken.
nouja, ik heb het nog nooit van mijn leven gekookt, dus is het eik ook een beetje ene technische vraag. maargoed, ik raadpleeg mijn googlevriendje wel even hoor
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator / Miss SHO donderdag 2 augustus 2007 @ 13:58:05 #181
22592 crew  Ole
pi_52044560
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bosui is volgens mij hetzelfde als Lente-ui of spring onions ofwel stoneleeks.
IMHO is daar geen verschil tussen.
OK, dank je. Zat wel apart verpakt

Maar goed, ik doe het door wraps met avocado, dus het maakt denk ik sowieso niet veel uit of ik lenteui, bosui of stoneleeks gebruik.

-dit- en SHE ook bedankt
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 2 augustus 2007 @ 14:19:24 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52045189
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 13:57 schreef SHE het volgende:
bosui is dikker ; stoneleeks en lente ui zijn dunner.
Verschil in smaak is er nauwelijks, behalve dat ik persoonlijk de bosui wat scherper vind.
Ligt denk ik erg aan wanneer je ze oogst en wat voor grond ze groeien enzo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_52045401
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 13:57 schreef SHE het volgende:
bosui is dikker ; stoneleeks en lente ui zijn dunner.
Verschil in smaak is er nauwelijks, behalve dat ik persoonlijk de bosui wat scherper vind.
Ik dacht eigenlijk dat bosui en lente-ui hetzelfde ding zijn
Dat bosui bosui heet om dezelfde reden dat we zo'n bos worteltjes 'bospeen' noemen, gewoon ordinair vanwege het feit dat ze in een bos zitten.

Stoneleeks, da's toch zo'n hippe dure AH-groente? Zijn dunner en milder, naar ik weet.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 14:47:14 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52045779
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 14:28 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik dacht eigenlijk dat bosui en lente-ui hetzelfde ding zijn
Zijn het ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_52046028
Piet, ik ben afgelopen week in engeland geweest. In de pubs daar onwijs vet gegeten, veelal enorm ongezonde vette happen maar wat wel erg lekker was, was het garlic bread.

Een soort gegrild stokbrood met knoflook smaak. Heb jij een idee hoe ik dat kan maken?


daar leek het op
pi_52046165
Nou, het zal wel een knoflooksmeerseltje zijn wat ingewreven wordt en je evt. flink lang laat intrekken, dan besprenkelen met olijfolie en even grillen. Lijkt me niet zo'n hersenkraker dit.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:34:10 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52046872
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:06 schreef Jarno het volgende:
Nou, het zal wel een knoflooksmeerseltje zijn wat ingewreven wordt en je evt. flink lang laat intrekken, dan besprenkelen met olijfolie en even grillen. Lijkt me niet zo'n hersenkraker dit.
Precies wat ik denk, of je neemt fijngestampte knoflook en olie, smeer het daarmee in, intrekken laten en grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 2 augustus 2007 @ 20:33:24 #188
9859 crew  Karina
Woman
pi_52054842
Hoe maak je ook alweer kippenlever klaar (als je ze gewoon op brood wilt eten). Klopt het dat je ze eerst door de bloem moet wentelen, voor je ze bakt?
En hoeveel heb je nodig, 2 personen, avondeten?

[ Bericht 14% gewijzigd door Karina op 02-08-2007 20:47:26 ]
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  donderdag 2 augustus 2007 @ 21:04:41 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52055825
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 20:33 schreef Karina het volgende:
Hoe maak je ook alweer kippenlever klaar (als je ze gewoon op brood wilt eten). Klopt het dat je ze eerst door de bloem moet wentelen, voor je ze bakt?
ja, je kan het beste een dikke eetlepel bloem, zout en peper in een plastic zak doen en dan de kippenlevers erbij, zak vullen met lucht en dan dichthouden, schudden.
Je levers zijn nu mooi gebloemt.
quote:
En hoeveel heb je nodig, 2 personen, avondeten?
pah, 200 gram per persoon is genoeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 2 augustus 2007 @ 21:31:16 #190
9859 crew  Karina
Woman
pi_52056697
Bedankt Piet!
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_52060734
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Precies wat ik denk, of je neemt fijngestampte knoflook en olie, smeer het daarmee in, intrekken laten en grillen
Heb je advies gevolgd, olie + knoflook + zout + rozemarijn
Ciabatta door de helft, insmeren en grillen. Erg fijn
  vrijdag 3 augustus 2007 @ 09:17:18 #192
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_52065295
mijn witte kool was lekker Piet
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_52071085
KLein vraagje, geen topic waard, maar piet weet waarschijnlijk wel raad

Verse gember, moet je dat altijd schillen of kan je het ook zonder te schillen in stukjes hakken?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_52071143
Volgens mij zijn de schilletjes niet zo lekker als je ze ergens door hebt zitten...
  zondag 5 augustus 2007 @ 17:52:57 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52122204
quote:
Op vrijdag 3 augustus 2007 12:57 schreef Isabeau het volgende:
KLein vraagje, geen topic waard, maar piet weet waarschijnlijk wel raad

Verse gember, moet je dat altijd schillen of kan je het ook zonder te schillen in stukjes hakken?
Ik schuil mijn gember altijd voor ik het inleg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 augustus 2007 @ 23:30:28 #196
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_52130730
Wat is het geheim van een goede gepaneerde schnitzel? Hoe maak ik die op een goede manier zelf? (Zodat ik weet wat er in gaat)

En dan dat bakken (supermarkt-exemplaar als voorbeeld): te weinig boter en ik krijg zwarte plekken, maar teveel lijkt ook niet goed omdat de paneerlaag dan zacht blijft?? Wat? Hoe?
  zondag 5 augustus 2007 @ 23:36:13 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52130870
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 23:30 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Wat is het geheim van een goede gepaneerde schnitzel? Hoe maak ik die op een goede manier zelf? (Zodat ik weet wat er in gaat)

En dan dat bakken (supermarkt-exemplaar als voorbeeld): te weinig boter en ik krijg zwarte plekken, maar teveel lijkt ook niet goed omdat de paneerlaag dan zacht blijft?? Wat? Hoe?
Kalfsvlees, heel dun uitslaan, tip, doe het tussen keukenfolie.
Door ei halen en dan paneren, en in ruim vet bakken.
Schnitzel moet zwemmen bij het bakken zeggen ze in Beieren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 6 augustus 2007 @ 15:48:41 #198
130955 Floripas
Blast from the past
pi_52141830
Als ik in Nederland ben, eet ik graag rauwe vis. Niet alleen haring, maar ook zalm, tonijn, enzovoorts. Ik fiets naar de visafslag, haal een paar hele vissen of moten, en die zijn meestal nog bevroren van de boot, plus heel vers. Dat is de wet in Nederland. Daardoor weet ik dat het geen kwaad kan.

Ik ben vrij goed in het herkennen van verse vis (olietextuur, doorbloeding, bestorvenheid), maar als die vissen niet bevroren zijn geweest, kunnen er wel parasieten in zitten waar je, dacht ik, goed ziek van kan worden.

Nu ben ik 29 en culinair vrij avontuurlijk. Maar als ik mijn vrienden eten voorzet, zoals dametjes van in de zeventig of mensen met een wat zwakkere gezondheid, wil ik niet het risico lopen dat ze echt ziek worden. Kan ik in Engeland of de VS veilig versuitziende vis kopen en die rauw serveren, denk je? En in Duitsland?
  maandag 6 augustus 2007 @ 15:52:02 #199
130955 Floripas
Blast from the past
pi_52141901
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:00 schreef Underdoggy het volgende:
Piet, ik ben afgelopen week in engeland geweest. In de pubs daar onwijs vet gegeten, veelal enorm ongezonde vette happen maar wat wel erg lekker was, was het garlic bread.

Een soort gegrild stokbrood met knoflook smaak. Heb jij een idee hoe ik dat kan maken?
[afbeelding]

daar leek het op
Oh, dit ken ik uit Engeland.
Je snijdt een ouder broodje open, en die laat je nog even uitdrogen.
Je klaart een flinke klont boter (dus, je smelt het au bain marie, laat het niet koken, en schept het schuim eraf). Dan doe je geperste (niet gesneden) knoflook door het hete botervet, en peterselie, vers, heel fijngemalen. Erover gieten en in de oven of de grill, ongeveer een minuut of twintig in de eerste en vijf in de laatste.

[ Bericht 4% gewijzigd door Floripas op 06-08-2007 16:06:25 ]
  maandag 6 augustus 2007 @ 18:37:03 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52146035
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 15:48 schreef Floripas het volgende:
Als ik in Nederland ben, eet ik graag rauwe vis. Niet alleen haring, maar ook zalm, tonijn, enzovoorts. Ik fiets naar de visafslag, haal een paar hele vissen of moten, en die zijn meestal nog bevroren van de boot, plus heel vers. Dat is de wet in Nederland. Daardoor weet ik dat het geen kwaad kan.

Ik ben vrij goed in het herkennen van verse vis (olietextuur, doorbloeding, bestorvenheid), maar als die vissen niet bevroren zijn geweest, kunnen er wel parasieten in zitten waar je, dacht ik, goed ziek van kan worden.

Nu ben ik 29 en culinair vrij avontuurlijk. Maar als ik mijn vrienden eten voorzet, zoals dametjes van in de zeventig of mensen met een wat zwakkere gezondheid, wil ik niet het risico lopen dat ze echt ziek worden. Kan ik in Engeland of de VS veilig versuitziende vis kopen en die rauw serveren, denk je? En in Duitsland?
Ligt er erg aan waar je het koopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')