abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_42421574
Ja hallo, ik zal beginnen. Van het weekend een bakje pijnboompitjes bij de kaasboer (tevens lekkere dingen specialist) meegenomen voor door de salade en dergelijke. Nu ben ik ook nogal een snoeperd onder het eten koken, dus ik pak wel eens een handje mee voordat het echt de pan in gaat of op het bord terecht komt.

Nu heb ik dus al 2 dagen een extreem bittere smaak in mijn mond als ik wat eet. Maakt niet uit wat, bij koffie wordt het wel heel erg, maar verder komt bij alles die smaak weer terug. Erg ranzig.

En wat blijkt? Het schijnt een heel bekend verschijnsel te zijn! Lees even door totdat het over de pitjes gaat en verbaas je dan over de collectieve staat van herkenning waarin iedereen terecht komt.

Wie herkent dit ook? Het lijkt dus vooral te gebeuren na het eten van ongeroosterde pitjes en kan soms wel 2 weken aanhouden! Is er iets tegen te doen? Whelp!

.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 14:10:29 #2
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_42421896
Ja, ik herken het. Een heel metalige smaak. Ik heb het afgelopen zomer een keer gehad. Toen kwam ik met googelen ook uit op pijnboompitten. Het was bij mij na een paar dagen wel over. Gelukkig, want het is heel naar.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 14:11:49 #3
97348 Matness
Matt about you
pi_42421931
ik eet ze eigenlijk alleen maar geroosterd, zo vind ik ze ook veel smaakvoller.
misschien een idee om ze voortaan zo te nuttigen?
pi_42421948
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 14:10 schreef Lienekien het volgende:

het is heel naar.
Ja, best wel. Ik hou van lekkere dingen maar het is echt bizar als niks meer lekker smaakt. Wel goed voor de lijn denk ik.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_42421971
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 14:11 schreef Matness het volgende:
ik eet ze eigenlijk alleen maar geroosterd, zo vind ik ze ook veel smaakvoller.
misschien een idee om ze voortaan zo te nuttigen?
Ik rooster ze dus meestal ook, maar zoals ik zei, ik doe wel eens een graai in het bakje als ik er mee bezig ben. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 14:17:08 #6
97348 Matness
Matt about you
pi_42422090
ik heb eens zitten googelen, en dat komt wel heel veel voor zeg!
ik had er nog nooit van gehoord.
helaas is nergens een oplossing te vinden..
pi_42422171
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 14:17 schreef Matness het volgende:
ik heb eens zitten googelen, en dat komt wel heel veel voor zeg!
ik had er nog nooit van gehoord.
helaas is nergens een oplossing te vinden..
Daar verbaasde ik me dus ook zo over. Ik had er echt nog nooit van gehoord. Daarnaast, het zou me verbazen als ik nooit eerder ongeroosterde pijnboompitten op heb want we hebben ze best vaak. Zijn er verschillende soorten wellicht? Of behandelmethoden voordat ze het zakje/bakje ingaan?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 14:21:27 #8
97348 Matness
Matt about you
pi_42422231
voor zover ik gelezen heb is het geheel natuurlijk, dus dat zou dan toch moeten liggen aan een bepaalde stof ín de pitten.
misschien heeft het met de afkomst te maken ofzo.. ik heb werkelijkwaar geen idee
wel bijzonder, en interresant.
pi_42422474
Ik lees vaak iets over pitten van Chinese afkomst, en dat het met biologische pitten nooit voor schijnt te komen. Maar dat kan dus ook komen omdat die wellicht per definitie nooit uit China komen ofzo. Daarnaast las ik ergens dat het zou gaan om een partij geoxideerde pitten die eigenlijk niet geschikt voor consumptie zouden zijn?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_42430525
Nog nooit gehad gelukkig en ik eet ze juist meestal ongeroosterd
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 22:47:10 #11
38606 Loesje29
stiekem 30...
pi_42436755
Check!

Een paar weken geleden ook last van gehad en tot mijn opluchting die berichtjes gevonden, die jij in je link hebt gepost. Zo wist ik tenminste waar het door kwam! Het was werkelijk verschrikkelijk vies. Elk slokje drinken dat je neemt, of hoe lekker eten je ook hebt, het smaakt allemaal goor!
Misschien een troost: bij mij heeft het 4 dagen geduurd. En geen twee weken. Ik had Listerine, die blauwe, gekocht en daarmee gespoeld. Ik weet niet of het geholpen heeft om de duur te verkorten, maar daarmee was wel die vieze smaak even weg gelukkig....

Sterkte
People are like pieces of a puzzle: we all fit together but not all of us connect.
pi_42532938
Jarno, is de bittere smaak alweer wat minder?
pi_42533047
Het is wel minder. Dat, of ik wen eraan. . Nee, ik geloof wel dat het echt minder is. Gelukkig.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_55354839
Hier hetzelfde verhaal.. al is het wel bijna 5 dagen terug dat ik iets met pijnboompitten at, maar 't is wel erg toevallig, want die dingen eet ik nooit, en uitgerekend nu zit ik met die bittere smaak
pi_56134010
Grappig zeg. Ik had het vandaag ineens. Dacht dat mn brood misschien niet meer goed was of zelfs dat het aan het water lag. Beetje googlen, kom ik op die pijnboompitten uit en inderdaad heb ik afgelopen woensdag salade gegeten met die pitten erin en ook nog rechtstreeks uit het doosje wat pitten gegeten. Nu maar hopen dat het niet al te lang duurt.
When you're racing, it's life. Anything that happens before or after is just waiting.
  vrijdag 18 januari 2008 @ 22:28:02 #16
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_56142489
dan ben je er allergisch voor
vriendinnetje van mij had het ok, dat hield anderhalve week aan
na een bezoekje aan de huisarts bleek dat het een pijnboompittenallergie was
an urge to help mankind overcomes me
pi_56142880
Wij eten echt heel, heel vaak pijnboompitten, en dit komt ons echt totaal niet bekend voor. Is dit alleen als je ongeroosterde pitjes eet? Pitjes die over de datum zijn? Of bij een bepaald merk? Of lijden jullie collectief aan een pijnboompitjesallergie?
  zaterdag 19 januari 2008 @ 08:43:32 #18
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_56148246
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 22:28 schreef saaw het volgende:
dan ben je er allergisch voor
vriendinnetje van mij had het ok, dat hield anderhalve week aan
na een bezoekje aan de huisarts bleek dat het een pijnboompittenallergie was
Dan zou ik het elke keer moeten hebben, toch? En 't is me maar één keer overkomen.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 19 januari 2008 @ 18:15:00 #19
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_56158710
quote:
Op zaterdag 19 januari 2008 08:43 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dan zou ik het elke keer moeten hebben, toch? En 't is me maar één keer overkomen.
oh dat is wel raar inderdaad
dat meisje heeft het wel iedere keer inderdaad
an urge to help mankind overcomes me
pi_56158856
Ik eet ze regelmatig ongeroosterd, nooit iets raars geproeft.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  Licht Ontvlambaar dinsdag 22 juli 2008 @ 19:29:15 #21
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_60276124
Niet tijdens het eten inderdaad, maar wel twee dagen later... Getverdemme wat een gore smaak!
quote:
Risico's bij eten pijnboompitten

Het eten van pijnboompitten kan een risico van een ernstig verstoorde smaak opleveren die meerdere dagen of weken kan aanhouden. Deze smaakstoornis doet zich pas een of twee dagen na de consumptie voor. Er wordt een intense bittere, soms metaalachtige smaak ervaren. Dit probleem treedt nooit op bij pijnboompitten van Europese origine, enkel bij een minderheid van de Chinese pijnboompitten. Tot op heden is het niet duidelijk om welke pijnboomsoort het gaat. In verband met de oorzaak werd er, op basis van chromatografisch onderzoek, gesuggereerd dat het zou gaan om triglyceriden die opgebouwd zijn uit C16-C18 onverzadigde vetzuren. Zware metalen, een andere oorzaak van smaakstoornissen, noch pesticidenresidus konden aangetoond worden. [1] Op basis van deze gegevens lijkt er tot op heden in alle geval geen gevaar voor de volksgezondheid. Ook de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) huldigt dit standpunt[2]. Het Belgisch Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ([1],FAVV) heeft hierover geen standpunt. Het probleem kan vermeden worden door geen pijnboompitten van Chinese origine te eten. Men kan deze herkennen door het feit dat ze korter en dikker zijn dan de Europese pijnboompitten.
Bron
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_60276990
Het is echt heel goor idd, je hebt gewoon echt een paar dagen of een week totaal geen zin in eten erdoor. Afvallen gegarandeerd. . Maar, gelukkig sindsdien geen last meer van gehad!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  Licht Ontvlambaar dinsdag 22 juli 2008 @ 20:48:32 #23
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_60277823
Ik had er nog nooit van gehoord tot vandaag... Dacht eerst dat het brood niet goed meer was of dat ik misschien per ongeluk iets verkeerd had gedaan met parfum vanmorgen. Maar toen de appel en de koffie precies hetzelfde smaakten en tandenpoetsen (3 keer met twee verschillende soorten tandpasta) ook niet hielp, ben ik eens gaan googlen...

Het is inderdaad gruwelijk goor, ik hoop dat het snel weg is. Wel vreemd trouwens, we hebben met vier man van de pijnboompitten gegeten zondag. Maar twee van ons hebben er last van...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_60277968
ik heb het wel eens gehad, maar dat duurde gelukkig maar een dagje.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  dinsdag 22 juli 2008 @ 22:58:12 #25
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_60282742
Ik heb er ook wel eens last van gehad. Daarna geen pijnboompitten meer aan durven raken
Saartje
pi_60289660
ik eet regelmatig pijnboompitten, ff roosteren in de pan, en lekker snoepen.
en iedere keer moet ik weer aan dit topic denken

gelukkig is het me nog niet overkomen.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_61756497
Ik heb het nuuhuuuu

Maar vreet wel door.
pi_64844116
*blegh *

Volgens mij 4 dagen geleden een stuk of 5 pijnboompitjes uit een AH-maaltijdsalade van iemand gegeten... Alles heeft nu een bittere nasmaak .

Vervloekt zij de pijnboom !
pi_64845174
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 11:13 schreef DennisMoore het volgende:
*blegh *

Volgens mij 4 dagen geleden een stuk of 5 pijnboompitjes uit een AH-maaltijdsalade van iemand gegeten... Alles heeft nu een bittere nasmaak .

Vervloekt zij de pijnboom !
AH-klantenservice bellen en vragen hoe ze het in hun hoofd halen om rauwe pijnboompitten in de salade te kwakken.

Tenzij ze natuurlijk in een apart zakje zaten, zodat die "iemand" ze had kunnen roosteren.

Ik heb het helaas ook wel eens gehad door te snoepen van de rauwe pitjes. De volgende dag dus zo'n gore smaak in m'n mond. Duurde gelukkig maar één dag, want al na een halve dag werd ik er zo krankjorum van dat ik m'n tong met van alles en nogwat heb gespoeld en schoongeborsteld.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_64869759
Wijn .

.
pi_64872486
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 10:31 schreef Mirjam het volgende:
ik eet regelmatig pijnboompitten, ff roosteren in de pan, en lekker snoepen.
en iedere keer moet ik weer aan dit topic denken

gelukkig is het me nog niet overkomen.
Ik denk dat ik daar vanaf nu ook last van ga krijgen.
Nog nooit gehad trouwens. Maar het is alleen bij ongeroosterde chinese pijnboompitjes? Vreemd.
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 10 januari 2009 @ 07:28:40 #32
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_64878308
Volgens mij heeft dat roosteren er niks mee te maken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_64895858
quote:
http://blogger.xs4all.nl/boelensh/archive/2008/07/11/401127.aspx

REUK & SMAAK: Het pijnboompitten-bittere-smaak-probleem.

“Alles smaakt bitter, een paar dagen nadat je pijnboompitten hebt gegeten. Maar lang niet altijd” schrijft Hester van Santen met “Het pijnboomraadsel” in NRC-Handelsblad van 5/6 juli 2008. En zij vervolgt: “Bij alles wat ik eet of drink verandert mijn smaak in bitter. Net of ik de kern van een stuk witlof op mijn tong heb. Tong poetsen, gorgelen niks krijgt die smaak weg. En poëtischer: Sindsdien is het nuttigen van een glas rode wijn gelijk aan het opeten van een bos geraniums” . . .

De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) schreef in 2006 een beknopt bericht over de pijnboomkwestie, met de verklaring dat er in de pitten 'stoffen worden aangetoond, die leken op triglyceriden'. Maar triglyceriden zijn gewoon vetten, niks bijzonders. Het enige dat opduikt is een onderzoekje van dr. Martine Mostin, nu directeur van het Antigifcentrum in Brussel, in 2001 voorgedragen op een plaatselijk congres. Mostin legt uit: “Het profiel van de vetten was afwijkend, bij de pitten die een bittere smaak gaven. Maar we hebben geen idee of dat de smaakverandering veroorzaakt.”

Een student farmacie deed de analyse, als scriptieonderwerp. Mostin: “We zijn ermee begonnen toen een dokter hier er zelf last van kreeg. De student heeft allerlei smaakdeskundigen geraadpleegd, maar die wisten het ook niet.” De pitten die bij de arts de bittere smaak hadden veroorzaakt kwamen uit China, concludeerde deze apotheker in spe wel. Waarschijnlijk komen heel veel pijnboompitten in de supermarkt uit China. Het zijn hoekige pitten van de Koreaanse den (Pinus koraiensis), die in China op grote schaal worden aangeplant. Het land is met Italie, de grootste leverancier van pijnboompitten ter wereld. . .

Het is wel te begrijpen dat de bitterheid na een weekje vervaagt. De meeste smaakpapilcellen zijn namelijk binnen vijf dagen dood en vervangen. De aangevallen smaakpapillen worden dus nooit meer de oude, maar hun natuurlijke dood is de redding voor de pijnboompitteneter.”

Is er over het pijnboompitten-bittere-smaak-probleem nog een zinnig woord te zeggen? Ja wel degelijk. In de eerste plaats bezit de mens enkele tientallen genen die coderen voor de bittere smaak receptoren, zogenaamde G-proteïnes, welke zich in de celwand van de smaakknopjes bevinden. (zie Zhang e.a. Cell, Vol. 112, 293-301, February 7, 2003 en Mueller e.a. Nature, Volume 434, 10 March 2005).

Deze familie van ongeveer 30 G-proteïne-gekoppelde-receptoren reageren alleen op bittere stoffen en niet op zoete of die met een umami-smaak. Het is theoretische mogelijk dat er zich in Chinese pijnboompitten een stof (vetzuren in ongebruikelijke triglyceriden?) bevindt die zich (langzaam) stevig hecht aan één van de bittere-stof-receptoren, zodanig dat deze bij elke (andere) smaakgewaarwording een 'bitter-signaal' afgeeft aan de hersenen.

De prikkeling door vreemde stoffen van de interactieve pijnboompitten-receptor-cel houdt pas op als deze cel is afgestorven en vervangen door een niet geactiveerde. (zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Pine_nut)
pi_64895881
Hé J., waar zitten de forumhoeren? Nou?
pi_65002140
pi_65028356
interessant topic heb er nog nooit eerder van gehoord.
  zaterdag 17 januari 2009 @ 12:19:20 #37
123984 Heidi-
Eigenlijk heet ik geen Heidi.
pi_65137569
Ik heb 't nu ook Donderdag pijnboompitten gegeten..
When I'm sad I stop being sad and be awesome instead. True story
  vrijdag 13 februari 2009 @ 17:59:43 #38
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_66028979
Ja hoor. Ik ga maar eens mijn tong borstelen of zo.
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_66161851
Ook ik heb ook enkele dagen hier voor het eerst last van. Inderdaad pijnboompitten gegeten, maar dat doe ik al jaren.
De enige link die ik leggen is dat ik de laatste week anti-allergiepillen slik(Aerius). Misschien ervaren dit andere mensen ook?? Wie weet heeft dit een verband met elkaar??
Zo ja, geef dan zeker een een reactie.
pi_66167202
Nooit last van
pi_66243943
Op mijn weblog heb ik er een poos geleden ook een blogje aan gewijd omdat ik zo'n gore smaak in m'n smoel had en daar krijg ik nog steeds reacties op, maar ik ben er nog steeds niet achter wat nou de precieze oorzaak is van de pijnboompitjes. Laatst heb ik ze zelf ook weer gegeten (alleen geroosterd, rauw durf ik niet meer) maar ik had (gelukkig!) nergens last van.

Het blijft een topic....
Life is what happens to you while you are busy making other plans (John Lennon)
  FOK!fossiel zondag 22 maart 2009 @ 13:26:43 #42
10 RemCOW
SG Special power! :D
pi_67291291
quote:
Op zaterdag 17 januari 2009 12:19 schreef Heidi- het volgende:
Ik heb 't nu ook Donderdag pijnboompitten gegeten..
Donderdag pijnboompitten gehad en sinds gisteren last van. Wat ontzettend irritant zeg! Vond het al zo typisch dat m'n broertje er ook al last van had... Hopelijk zijn mijn smaakpapilcellen snel vervangen :p
Beter een gat in je hand, dan een hand in je gat
Let's have fun ---- Life will suck soon enough
Hattrick: 206761
pi_67298840
Ik heb er nu al een dag of 4 last van, en het wordt nog niks minder.
Het is wel goed voor de lijn, maar ik ik wordt het wel een beetje zat nu, alles smaakt naar oorsmeer
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
  zondag 22 maart 2009 @ 18:32:35 #44
188686 keienlegger
Hey, ik ben Sinterklaas niet!
pi_67300681
Pijnboompitten zijn (je gelooft het niet) pitten. Vele soorten pitten zijn van nature giftig omdat er restanten van blauwzuur in kunnen zitten, ik heb zelfs het woord cyanide wel eens horen vallen. Misschien zit er in rauwe pijnboompitten ook wel een klein beetje. Als je dan een heel bakje wegsnoept kan je daar wellicht last van krijgen...
Zelfde principe bij amandelen, die dingen doen meer kwaad dan goed als je ze niet roostert.
pi_67300841
Nog nooit van gehoord, maar in januari heb ik een paar dagen lang een bittere en metaalachtige smaak in mijn mond gehad. Zou het...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_67303462
Grappig zeg eigenlijk! Ik had het ook vorige week en ik maar klagen dat ik het niet snapte hoe dat kwam. Ik dacht straks heb ik iets aan m'n kiezen ofzo of weet ik veel

Nu ik er aan terug denk had ik 2 dagen pijnboompitjes op en 2 bijna 3 dagen die bittere smaak. Tijdens het eten merk je het niet, maar daarna komt het weer terug. Heel irritant.

Nu weet ik iig waar het van is
pi_67303717
Volgens de wiki kan het zelfs enkele weken aanhouden. Ik laat voorlopig de pijnboompitten maar even links liggen. Ik vind het behoorlijk irritant, echt alles smaakt smerig....
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
pi_67667822
Al een paar dagen een bittere smaak in mijn mond en even wezen googlen. kwam deze post tegen en wat blijkt ik heb deze week elke dag pijnboompitten gegeten. ik deed ze rechtstreeks uit het bakje in mijn komkommersalade. dus hopelijk gaat het snel over. na het tandenpoetsen was het de hele nacht weg, maar zodra je iets eet of drinkt is die vieze smaak terug, idd net oorsmeer bah
pi_67668116
Ik eet nooit meer pijnpoompitten zonder ze verhit te hebben. 'Rauw' doe ik gewoon écht niet meer.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_67669966
quote:
Op vrijdag 3 april 2009 09:45 schreef pandapower het volgende:
Al een paar dagen een bittere smaak in mijn mond en even wezen googlen. kwam deze post tegen en wat blijkt ik heb deze week elke dag pijnboompitten gegeten. ik deed ze rechtstreeks uit het bakje in mijn komkommersalade. dus hopelijk gaat het snel over. na het tandenpoetsen was het de hele nacht weg, maar zodra je iets eet of drinkt is die vieze smaak terug, idd net oorsmeer bah
Zo apart dat ik er verder nog nooit van heb gehoord en hier zoveel mensen bij elkaar komen met exact dezelfde ervaring!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  FOK!fossiel vrijdag 3 april 2009 @ 18:38:22 #51
10 RemCOW
SG Special power! :D
pi_67683704
quote:
Op vrijdag 3 april 2009 09:56 schreef Jarno het volgende:
Ik eet nooit meer pijnpoompitten zonder ze verhit te hebben. 'Rauw' doe ik gewoon écht niet meer.
Verhitten helpt dus zeker weten?
quote:
Op vrijdag 3 april 2009 10:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Zo apart dat ik er verder nog nooit van heb gehoord en hier zoveel mensen bij elkaar komen met exact dezelfde ervaring!
Ja ik had er ook nooit eerder van gehoord! Wees blij, het is echt vies
Beter een gat in je hand, dan een hand in je gat
Let's have fun ---- Life will suck soon enough
Hattrick: 206761
pi_67691730
Ik had dit een paar weken geleden!

Ik had de avond daarvoor een paar slokken wijn op uit een fles die al een dag open stond. Hij kon nog neeeeeeeet zeg maar. Ik dacht dat het daardoor kwam dat ik echt een paar dagen een hele nare smaak in mijn mond had, maar dan kan het ook heel goed door de pijnboompitten gekomen zijn!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_68161503
Ik heb het nu ook.
Zeer vervelend.
Ik heb het idee dat ik het kreeg van een flacon met amerikaanse mayonaise.
Wel een goedkoop merk..... .
pi_68582624
Ik kwam toevallig net dit tegen:

http://kvw.rvu.nl/index.php?page=dossier&action=show&id=235

Van elsengeltje, 28 april '09, 21:43
Bekend probleem! De pijnboompit (groeiend in de dennenappel) welke uit China komen worden bewerkt middels een chemie proces om de pit makkelijker uit de dennenappel te krijgen. (Lees hogere productie)
pi_68619154
Ik heb dit ook gehad
Ik eet ze ook nooit meer!
pi_68620938
Ik lees dit eigenlijk voor het eerst maar nu pas ben ik me ervan bewust. Ik denk omdat het pas een dag later opkomt, ik legde de connectie nog niet eerder. Heb dit vaker gehad, en ik had het ook de afgelopen dagen. Is nu geloof ik na goed spoelen met mondwater wel wat minder. Hoop ik. Maar het is inderdaad naar want een aantal dingen smaakten me gewoon niet meer: melk, rijst, brood, zelfs whisky had een vieze bittere nasmaak!!

Nu weet ik ook opeens het verschil tussen de dure AH pijnboompitten en de spotgoedkope Euroshopper pijnboompitten. Die laatste heb ik dus van de week ongeroosterd gegeten en komen inderdaad uit China.
  zondag 3 mei 2009 @ 20:36:02 #57
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_68632935
Geroosterd of ongeroosterd maakt volgens mij geen verschil. Je moet inderdaad de goedkope uit China mijden.
The love you take is equal to the love you make.
pi_68639086
Die Chinese dingen van de euroshopper blijken zelfs al geroosterd te zijn. Ze zien er echter heel anders uit als wanneer ik zelf verse pijnboompitten rooster. En smaken ook anders. Eetbaar, maar niet echt heel lekker zeg maar. Het prijsverschil is dan ook fenomenaal.
pi_68666330
Overigens heb ik het nog steeds, en ik heb dus voor het laatst vorige week zondag pijnboompitten gegeten. Hoe lang gaat die grap nog duren? Is er iets aan te doen? Mondwater helpt dus geen fuck.
  maandag 4 mei 2009 @ 21:12:35 #60
153377 Jurk
Plurk!
pi_68669509
Bij mij duurde het wel een dag of 10. Knap irritant.
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
  Hoofdredactie Fotografie dinsdag 5 mei 2009 @ 14:08:28 #61
95752 crew  Chell
Kluns
pi_68691471
Ik heb het dus nu... nooit geweten dat het door pijnboompitjes kon komen, maar die heb ik inderdaad zondag gegeten!

Ik ga voortaan maar weer duurdere nemen, heb dus nu inderdaad een euroshopperzakje!
pi_68701007
Ik denk dat ik een klacht ga indienen bij de AH. Eigenlijk vind ik het onacceptabel. Zulke gore chemische zooi zouden ze niet mogen verkopen. Heb er nog steeds een beetje last van. Gelukkig wel wat minder. Maar anderhalve week een gore smaak in je bek door een handjevol pijnboompitjes is toch gewoon fucked up!?
pi_69230829
quote:
Maandag jongstleden heb ik bij de vestiging in .... een zakje pijnboompitten van euroshopper gekocht. Maandagavond en dinsdagavond heb ik daar wat van gegeten en sinds dinsdagavond proef ik permanent een sterk bittere smaak.

Zoekend op internet ben ik verscheidene pagina's tegengekomen waarin een verband wordt vermoed tussen een langdurige bittere smaak en pijnboompitten afkomstig uit China. De aangeschafte pijnboompitten blijken ook uit China afkomstig, waardoor ik het idee heb dat die vermoedens juist zijn.

Het zou Albert Heijn sieren als dit product uit het assortiment verdwijnt of wordt voorzien van een duidelijke waarschuwing. De gevolgen zijn (zover bekend) niet schadelijk voor de gezondheid, maar zijn dat zeker wel voor het welbevinden.

Met vriendelijke groet,

T_E_O
pi_69234029
Net de euroshopper variant teruggebracht en m'n geld terug gekregen. Meteen 'n (veel duurder) zakje AH-pitten gehaald En extra pure chocola in de hoop dat het bittere daarvan het andere bitter helpt verminderen.
  donderdag 11 juni 2009 @ 14:17:57 #65
118901 Lishe
Verse Soep!
pi_69935406
Nah! Ik google op metaalachtige smaak in mond, kom ik hier uit. En inderdaad, afgelopen zondag pijnboompitten gegeten door de salade. Jee, dat verband had ik nog niet gelegd. (Dacht aan iets met mn darmen ofzo?)
Vervelend maar ook wel erg grappig eigenlijk.
Geluk zit in een klein Wolkje
Wil degene die vroeg om een witte kerst ook even vragen naar een mooie zomer?
  Hoofdredactie Fotografie donderdag 11 juni 2009 @ 14:29:15 #66
95752 crew  Chell
Kluns
pi_69935810
Raar he Lishe, ik kwam dus ook zo hier terecht!
  donderdag 11 juni 2009 @ 15:09:37 #67
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_69937261
Ik had het laatst door zo'n bakje italiaanse mix voor door de sla van AH.
Heb 5 dagen een vieze nasmaak gehad met alles wat ik at.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_70039053
Ik heb er ook last van , de chinese pijnboompitten schijnen bewerkt te worden met een 1 of ander middel , dit geeft dagen na consumptie een irriante bittere smaak na elke maaltijd of drank, nooit meer hoef ik die bende
| ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^|
| who gives a fuck-truck | '|""";.., ___.
|_... _ ... _11:11__ = = = | = _|__|..., ]
"(@ )'(@ )" " " " * | (@ )(@ )* * * * * (@ )
pi_70154327
http://www.telegraaf.nl/e(...)voelig__.html?p=32,1

Pijnboompitten liggen gevoelig
Lorraine Marlisa
AMSTERDAM - Een merkwaardig verhaal in de mailbox van Eten en Genieten. „Onlangs heb ik carpaccio met pijnboompitten gegeten. Een dag later was alles wat ik at of dronk bitter”, schrijft Irma den Boogaard uit Zandvoort. Hier op de redactie was dit fenomeen niet bekend maar wat Google-werk leert dat het pijnboompittenleed op het web wijdverbreid is. Hoe zit dat met die pijnboompitten?

De lekkere pitjes die je salade een knapperige touch geven, kunnen nare gevolgen hebben, zo blijkt uit berichten op Bloggers.nl. „Ik heb last van een smerige smaak, lijkt wel gal of zoiets. Ik heb een paar dagen terug een handje (ongeroosterde) pijnboompitten gegeten, nooit meer!” En een ander slachtoffer: „Hier ook een bittere tante. Gelukkig is het wel al bijna over, want het verpest je eten wel.”

Sommige pijnboompitten blijken de smaakpapillen aan te tasten, waardoor alles wat de eter daarna tot zich neemt, bitter en metaalachtig smaakt. De overlast kan wel een week duren, blijkt uit de vele klachten die slachtoffers op internet spuien.

Wat is de oorzaak is van de smaakverstoring? De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), die in 2006 al klachten ontving over pijnboompitten, baseerde zich op een onderzoek uit 2001 door het Anti Gifcentrum in Brussel. Daaruit bleek dat een hoog gehalte aan triglyceriden de smaakverstoring veroorzaakte.„Opvallend was dat het vaak om pijnboompitten ging die uit China komen en dat niet bij iedereen de smaak werd verstoord”, zegt Esther Filon van de VWA.

Maar hoe kunnen we het risico op een bittere week dan vermijden? Niet, luidt vooralsnog het antwoord. Hester van Santen van NRC Handelsblad deed voor het artikel Het pijnboomraadsel in augustus 2008 nog eens navraag bij de directeur van het Anti Gifcentrum, Martine Mostin. Die zegt dat het profiel van de vetten, de triglyceriden, weliswaar afwijkend is bij pitten die een bittere smaak geven, maar dat daarmee nog niet is aangetoond dat dit de smaakverstoring veroorzaakt.

Klosse
Voor ons reden genoeg om smaakdeskundige Peter Klosse van De Echoput te bellen. Die was ook niet bekend met het bittere fenomeen. „Maar pijnboompitten zijn wel een soort strooigoed geworden terwijl ze het smaakprofiel van een gerecht drastisch kunnen veranderen.” Geroosterde pijnboompitten met hun hoge smaakgehalte overheersen volgens hem bijvoorbeeld een carpaccio, die veel zwakker van smaak is. „Pijnboompitten vereisen zorgvuldig gebruik. Ik ben er voor om ze te crushen zodat je ze beter kunt doseren.”

De mensen die zich nu afvragen waarom alles bitter smaakt en het vermoeden hebben dat dit door pijnboompitten komt. Niet getreurd. Volgens het artikel van Van Santen sterven de meeste smaakpapillen na vijf dagen en zijn ze vervangen. Dat is weliswaar het einde van een bittere periode, maar een mysterie blijft het voorlopig nog wel.
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 21 juni 2009 @ 13:18:23 #70
163650 Greys
pi_70218641
Paar jaar geleden al eens een week last van gehad en gister merkte ik het ook weer.
En ja hoor, paar pijnboompitjes op carpaccio in een restaurant gehad afgelopen vrijdag. Weer bij alles wat ik eet of drink die smerige metaalachtige smaak

Kunnen die Chinese pijnboompitten niet gewoon verboden worden?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_70218688
Ik bestel mijn Carpaccio tegenwoordig standaard zonder pijnboompitten.. vind het het risico echt niet waard
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 21 juni 2009 @ 13:24:37 #72
163650 Greys
pi_70218801
quote:
Op zondag 21 juni 2009 13:20 schreef Maartel het volgende:
Ik bestel mijn Carpaccio tegenwoordig standaard zonder pijnboompitten.. vind het het risico echt niet waard
Dat ga ik voortaan ook maar doen inderdaad. Zonde, want ik vind ze wel erg lekker.
Het was bij mij alweer een flinke tijd geleden dat ik die eerste keer er last van had en intussen zijn de alarmbellen en rode vlaggen vervaagd, dus er ging me geen belletje rinkelen toen ik de carpaccio kreeg.
Vorige keer was het wel veel erger, want toen had ik thuis een dag later nog een handje pijnboompitten genomen want ik had er nooit bij stilgestaan dat het dáárdoor kwam juist Brrrrrr.
Hoop dat het deze keer snel over is!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  zondag 21 juni 2009 @ 13:27:05 #73
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_70218877
ik eet die dingen vrij veel, ben echt blij dat ik het nog nooit gehad heb
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 21 juni 2009 @ 13:28:25 #74
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_70218911
Ik heb het laatst ook weer gehad, met een bakje van de supermarkt. Heel naar. Maar ik heb me vorige week wel weer aan een recept met pijnboompitten gewaagd: een zakje gekocht dat biologisch geteeld was. En geen last, gelukkig.
The love you take is equal to the love you make.
pi_70221489
Ik heb het volgens mij vrijdag/zaterdag/nu. Maar alleen nadat ik iets gegeten heb !
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 21 juni 2009 @ 14:52:01 #76
163650 Greys
pi_70221660
quote:
Op zondag 21 juni 2009 14:47 schreef P.F het volgende:
Ik heb het volgens mij vrijdag/zaterdag/nu. Maar alleen nadat ik iets gegeten heb !
Dat klopt ook, ik ook!
Of... hoewel... niet tijdens het eten dan? Na elke hap? Ja toch?
Als ik niets eet heb ik het ook niet/amper.
En het is bij mij ook niet meteen na het eten van die pitten, het begint meestal een dag later pas!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_70239649
De duurdere niet-chinese pijnboompitten geven bij mij geen problemen. Die eet ik nog wel, hoewel ik ze niet meer ongeroosterd eet (uit voorzorg rooster ik ze zelf - wil geen risico lopen). Die dingen zijn te lekker om niet te eten. Die chinese chemische zooi vreet ik nooit meer.
pi_70244135
quote:
Op zondag 21 juni 2009 14:52 schreef Greys het volgende:

[..]

Dat klopt ook, ik ook!
Of... hoewel... niet tijdens het eten dan? Na elke hap? Ja toch?
Als ik niets eet heb ik het ook niet/amper.
En het is bij mij ook niet meteen na het eten van die pitten, het begint meestal een dag later pas!
Nee, alleen als nasmaak !
pi_70760271
OOhhh help ik heb het nu!!
Wat erg zeg.
Opgelopen tijdens het eten van zelfgemaakte pesto.
Met AH pijnboompitjes en niet de euroshopper variant.
Sinds ik dit weet kijk ik altijd waar ze vandaan komen maar waarom staat dat er bijna nooit op?
Bij mij is de smaak juist aanwezig tussen de eet en drinkmomenten door.
pi_70762805
quote:
Op dinsdag 7 juli 2009 22:04 schreef kabouter.muts het volgende:

Sinds ik dit weet kijk ik altijd waar ze vandaan komen maar waarom staat dat er bijna nooit op?
Eigenlijk is dit schandalig. AH bijvoorbeeld weet van de klachten maar doet er gewoon niets mee Zet er gewoon op uit welk land die rotzooi afkomstig is, en eventueel een waarschuwing.

China --> Met mate gebruiken.
  dinsdag 7 juli 2009 @ 23:06:30 #81
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_70763166
quote:
Op dinsdag 7 juli 2009 22:58 schreef Rapaille het volgende:

[..]

Eigenlijk is dit schandalig. AH bijvoorbeeld weet van de klachten maar doet er gewoon niets mee Zet er gewoon op uit welk land die rotzooi afkomstig is, en eventueel een waarschuwing.

China --> Met mate gebruiken.
Na ja, als je het artikel leest wat jij vorige maand hebt gepost staat het nog niet vast dat het alleen van de Chinese pijnboompitten komt.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 15:48:12 #82
27699 Ravage
thinking about you
pi_72233289
Ongelooflijk.. ik heb al een week lang een metalige nasmaak als ik wat eet of drink. Ik begon me al wat zorgen te maken en googlede op 'metalige smaak in mond' en toen kwam ik in dit topic uit..
Anderhalve week geleden pastasalade met pijnboompitten gegeten, en deze week ook een handje gehad.. oorzaak gevonden dus
i'm not living, i'm just killing time
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 28 augustus 2009 @ 15:54:21 #83
163650 Greys
pi_72233470
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 15:48 schreef Ravage het volgende:
Ongelooflijk.. ik heb al een week lang een metalige nasmaak als ik wat eet of drink. Ik begon me al wat zorgen te maken en googlede op 'metalige smaak in mond' en toen kwam ik in dit topic uit..
Anderhalve week geleden pastasalade met pijnboompitten gegeten, en deze week ook een handje gehad.. oorzaak gevonden dus
Klote he, als je er achter komt wat het is en je bedenkt je dat je in de tussentijd nog meer pijnboompitten hebt gegeten waardoor het alleen maar weer langer duurt Hoe lang was het laatste handje pitjes geleden?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_72235170
Ik moest op vakantie nog aan dit topic denken! Ik had door de sla een hand pijnboompitten gegooid die dus blijkbaar niet goed geroosterd waren (dat had manlief gedaan op de skottelbraai).
De hele week smaakte alles alsof ik een capsule bloed doorgebeten had! Stom hoor!!!!!!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 17:49:35 #85
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_72236877
Ja, nou lees ik dat weer, van dat roosteren. Maar volgens mij maakt het niet uit of je ze wel of niet roostert en krijg je van de foute gewoon klachten als je er te veel (genoeg voor de reactie) van eet en/of gevoelig voor bent.
The love you take is equal to the love you make.
pi_72236926
Ik heb toch echt het idee dat het roosteren wel helpt, ik doe dat haast religieus maar had een paar weken terug wat 'rauwe' pitten bij een AH salade zo er door gekiept en.... jahoor.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 17:55:36 #87
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_72237062
Als jij het nou proefondervindelijk blijft vaststellen, dan hoef ik het risico tenminste niet te lopen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_72237100
Dit was voorlopig weer even de laatste keer (al was het effect niet zo heel erg als de eerste keer).
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 28 augustus 2009 @ 18:38:00 #89
163650 Greys
pi_72238173
Ik ga ze voortaan ook roosteren, al schijnt dat niet altijd afdoende te helpen.
Nee trouwens, de eerste keer dat ik het een dag of 5 lang had, kwam het door pitjes die geroosterd en wel op de carpaccio lagen in een restaurant.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_72238815
Volgens mij al vaker gezegd hier, maar het komt alleen voor met chinese pijnboompitten. Die worden ge-extraheerd dmv een of ander chemisch goedje, en dat zou gedeeltelijk in de pitten achterblijven. Roosteren heeft daar weinig of geen effect op.

Van wikipedia:
quote:
Het eten van pijnboompitten kan een risico van een ernstig verstoorde smaak opleveren die meerdere dagen of weken kan aanhouden. Deze smaakstoornis doet zich pas een of twee dagen na de consumptie voor. Er wordt een intense bittere, soms metaalachtige smaak ervaren. Dit probleem treedt nooit op bij pijnboompitten van Europese origine, enkel bij een minderheid van de Chinese pijnboompitten. Tot op heden is het niet duidelijk om welke pijnboomsoort het gaat. In verband met de oorzaak werd er, op basis van chromatografisch onderzoek, gesuggereerd dat het zou gaan om triglyceriden die opgebouwd zijn uit C16-C18 onverzadigde vetzuren. Zware metalen, een andere oorzaak van smaakstoornissen, noch pesticidenresidus konden aangetoond worden. [1] Op basis van deze gegevens lijkt er tot op heden in alle gevallen geen gevaar voor de volksgezondheid. Ook de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) huldigt dit standpunt[2]. Het Belgisch Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ([1],FAVV) heeft hierover geen standpunt. Het probleem kan vermeden worden door geen pijnboompitten van Chinese origine te eten. Men kan deze herkennen door het feit dat ze korter en dikker zijn dan de Europese pijnboompitten.
Ik heb nog best vaak pijnboompitten gegeten, maar de chinese heb ik gemeden als de pest. Geen last meer gehad.
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 28 augustus 2009 @ 20:10:17 #91
163650 Greys
pi_72240682
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 19:02 schreef Farenji het volgende:
Volgens mij al vaker gezegd hier, maar het komt alleen voor met chinese pijnboompitten. Die worden ge-extraheerd dmv een of ander chemisch goedje, en dat zou gedeeltelijk in de pitten achterblijven. Roosteren heeft daar weinig of geen effect op.

Van wikipedia:
[..]

Ik heb nog best vaak pijnboompitten gegeten, maar de chinese heb ik gemeden als de pest. Geen last meer gehad.
Als je het in een restaurant voorgeschoteld krijgt gaat niet iedereen op de pitjes letten.
Zou fijn zijn als de restaurants zélf er rekening mee zouden houden, maar dat gebeurt dus vaak genoeg niet.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_72244881
Een vriendin van mij had dit een paar maanden geleden ook en had dus via google gevonden dat de vieze smaak door pijnboompitten kwam. Als zij het niet had verteld had ik zelf denk ik nooit het verband gelegd toen ik er een tijd later ook last van kreeg. En omdat ik te koppig was om gelijk te geloven dat het écht aan de pijnboompitten lag heb ik het nog een keer gehad nadat ik de rest van het bakje opmaakte. Het gaat hier dus niet om supergoedkope Euroshopper pitten maar om de Ah pijnboompitten in zo'n vierkant bakje.
  zaterdag 29 augustus 2009 @ 12:17:37 #93
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_72254804
Een tijdje geleden had ik een bakje pijnboompitten van de Lidl gehaald, waren toen in de aanbieding. Lekker, een handje rauwe pijnboompitten tijdens het koken... niet meer doen dus

Ik snap niet dat hier niets aan gedaan wordt! Ze zouden standaard geroosterd moeten zijn!
Pas als je gaat zoeken op internet kom je pas erachter dat het door pijnboompitten komt. Mijn vriend had ze gegeten via een gerecht (opgewarmd dus) en die had er geen last van.

Tegenwoordig eet ik alleen geroosterde pijnboompitten, en heb dus geen last meer gehad van deze nare smaak.

Ik heb er in totaal 10 dagen last van gehad!!!

Misschien een idee om er een dieet van te maken:
Niieeeuw: PIJNBOOMPITTENDIEET
één handje, en u heeft gelijk nergens trek meer in!!!
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 29 augustus 2009 @ 13:18:39 #94
163650 Greys
pi_72256255
Tankgirl, roosteren helpt écht niet altijd.
Ik heb hetzelfde gehad van gewoon geroosterde pitjes in een restaurant.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_72256550
Wij roosteren ze altijd en ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een rare nasmaak heb gehad van de pitten. En wij kopen ze overal dus vanaf zeg maar de Aldi t/m de duurdere zaken.
  zaterdag 29 augustus 2009 @ 16:28:41 #96
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_72260158
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 13:29 schreef Juup© het volgende:
Wij roosteren ze altijd en ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een rare nasmaak heb gehad van de pitten. En wij kopen ze overal dus vanaf zeg maar de Aldi t/m de duurdere zaken.
Dat bewijst natuurlijk niet zo veel t.a.v. het roosteren. Misschien heb je geluk gehad en geen slechte kwaliteit getroffen. Of misschien ben je er niet gevoelig voor. Want als echt bijna iedereen zo'n allergische reactie had op die rottige soort, dan zouden ze inmiddels wel uit de schappen verdwenen zijn.
The love you take is equal to the love you make.
pi_72260647
Wel of niet roosteren maakt m.i niet zoveel uit. Ik heb het meerdere keren gehad, zowel met rauwe als met geroosterde. Overigens heb ik van zowel de goedkope als de dure pijnboompitten last gehad, ik kijk nu trouwens wel altijd eerst op de verpakking naar land van herkomst, en dat is echt heel vaak China!

Anyway, ik vind het altijd een beetje een gok. Ik heb namelijk heel lang hetzelfde merk gebruikt en nooit die vieze nasmaak, tot die ene keer, maar waar dat dan precies aan ligt zou ik niet weten. Misschien een verkeerde batch ofzo? Die smaak is echt heel smerig en duurde bij mij toch zeker wel een week! Doodzonde, want ik vind ze heerlijk!
This ain't rock 'n roll. This is genocide!
  donderdag 3 september 2009 @ 22:57:14 #98
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_72417096
Ik ben vandaag benaderd door iemand van Kassa over dit probleem.
Nog meer mensen een mail gehad?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_72421734
quote:
Op donderdag 3 september 2009 22:57 schreef Curiosity het volgende:
Ik ben vandaag benaderd door iemand van Kassa over dit probleem.
Nog meer mensen een mail gehad?
oeh, dat zou tof zijn als ze het gaan behandelen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_72589066
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 01:23 schreef Mirjam het volgende:

oeh, dat zou tof zijn als ze het gaan behandelen
absoluut! Ik zat er al een tijdje aan te denken om Kassa oid überhaupt in te lichten over dit bizarre fenomeen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')