tong80 | donderdag 28 september 2006 @ 20:34 |
Ik ben fan van de Kibbeling.![]() Wat is jullie favoriet ? ![]() | |
Zwansen | donderdag 28 september 2006 @ 20:35 |
Kibbeling. ![]() Makreel. ![]() Haring. ![]() | |
tong80 | donderdag 28 september 2006 @ 20:36 |
quote:Ja mag er maar één kiezen. Dat je niet de baars en kabeljauw zegt. Dan moeten wij maar raden welke vis je echt het leukste vindt. Btw het gaat niet over de smaak. ![]() | |
Zwansen | donderdag 28 september 2006 @ 20:37 |
Wat is er leuk aan de kibbeling dan? ![]() | |
roque79 | donderdag 28 september 2006 @ 20:39 |
paling tong zalm | |
tong80 | donderdag 28 september 2006 @ 20:39 |
quote:Nou je kunt ze gelijk eten als je ze vangt. ![]() | |
roque79 | donderdag 28 september 2006 @ 20:39 |
oh ja en hollandse garnaaltjes met stip op 1 ![]() | |
Kissmo | donderdag 28 september 2006 @ 20:40 |
uuuuh goudvis ![]() | |
tong80 | donderdag 28 september 2006 @ 20:40 |
quote:Noorse zijn veel lekkerder. Maar die zijn twee keer zo duur. ![]() | |
tong80 | donderdag 28 september 2006 @ 20:40 |
En garnalen zijn kutbeesten die moet je eerst pellen.![]() | |
Evil_Jur | donderdag 28 september 2006 @ 20:41 |
Tonijn, kibbeling. | |
tong80 | donderdag 28 september 2006 @ 20:42 |
quote:Tonijn wordt niet in blik gevangen. Kibbeling wel met saus ![]() | |
Lucille | donderdag 28 september 2006 @ 20:42 |
De zalm. Zo'n beest in een stroompje in de wildernis, op weg naar de geboorteplek. Tegen de stroom in, uit het water springen. Respect. En lekker. ![]() | |
boem-dikkie | donderdag 28 september 2006 @ 20:45 |
Panga ![]() en kibbeling/lekkerbekjes ![]() | |
tong80 | donderdag 28 september 2006 @ 20:45 |
quote:Ja dat is een ferme vis. Die heb je niet zo maar te pakken. Florijn is ook zo'n type. Helaas nog nooit gegeten, maar die is ook niet voor één dag te vangen. ![]() | |
Evil_Jur | donderdag 28 september 2006 @ 20:48 |
Zalm vind ik alleen gerookt echt lekker. | |
Lucille | donderdag 28 september 2006 @ 20:49 |
quote:Ook prima op de BBQ. ![]() | |
tong80 | donderdag 28 september 2006 @ 20:52 |
quote:Als politicus is ie idd minder. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 28 september 2006 @ 20:52 |
Karpers maar dan wel met vrouwen. ![]() | |
V. | donderdag 28 september 2006 @ 20:53 |
quote:...en geen vissen ![]() V. | |
Lucille | donderdag 28 september 2006 @ 20:53 |
quote:Meiden met karpers ![]() | |
V. | donderdag 28 september 2006 @ 20:54 |
[OT] De coelacant. V. | |
tong80 | donderdag 28 september 2006 @ 20:55 |
quote:Dit snap ik niet ![]() | |
Adelante | donderdag 28 september 2006 @ 20:56 |
Paling ![]() | |
__Saviour__ | donderdag 28 september 2006 @ 20:56 |
Paling Keilekker maar wel redelijk duur voor zo'n beetje vis. | |
V. | donderdag 28 september 2006 @ 20:59 |
quote:Wat snap je niet? V. | |
Swetsenegger | donderdag 28 september 2006 @ 21:00 |
Gerookte zalm | |
tong80 | donderdag 28 september 2006 @ 21:06 |
quote:Dat rare woord. Is dat een vis ? ![]() | |
roque79 | donderdag 28 september 2006 @ 21:13 |
quote:die hele kleine rosige , die je altijd in cocktails krijgt dat zijn toch hollandse? | |
V. | donderdag 28 september 2006 @ 21:20 |
quote:Ja Kwa ontopic, dan hè? V. | |
tong80 | vrijdag 29 september 2006 @ 18:36 |
Wat een lieve vis ![]() ![]() | |
Blues | vrijdag 29 september 2006 @ 23:58 |
Mij té coelant en ondervissen eet ik niet ![]() | |
Tism | vrijdag 29 september 2006 @ 23:59 |
De pirhana! | |
roque79 | zaterdag 30 september 2006 @ 01:07 |
lekkerbekjes zijn ook lekker maar wel zonder graat dan! | |
-CRASH- | zaterdag 30 september 2006 @ 01:39 |
Forel | |
Michellll | zaterdag 30 september 2006 @ 01:50 |
Kibbeling.:P | |
Repeat | zaterdag 30 september 2006 @ 01:51 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Repeat op 30-09-2006 01:53:07 ] | |
Chrrris | zaterdag 30 september 2006 @ 01:52 |
zalm | |
Furious | zaterdag 30 september 2006 @ 01:56 |
Wat zit er in vissticks? | |
-CRASH- | zaterdag 30 september 2006 @ 02:08 |
quote:Koolvis of kabeljauw En suiker voor de smaak... | |
wonderer | zaterdag 30 september 2006 @ 02:10 |
Haring. | |
Furious | zaterdag 30 september 2006 @ 02:11 |
quote:Ik lust koolvis en/of kabeljauw met suiker, in dat geval. | |
roque79 | zaterdag 30 september 2006 @ 02:26 |
quote:ook lekker ![]() ik bedenk me nu dat ik meer een viseter ben als een vleeseter | |
Sheriam | zaterdag 30 september 2006 @ 07:59 |
Ik denk niet dat ik er eentje kan kiezen! Redsnapper is heerlijk, zwaardvis steak, tonijn (vers, niet uit blik!), haring, tong... vis is gewoon hartstikke lekker! | |
Syytön | zaterdag 30 september 2006 @ 08:26 |
Panga en victoriabaars. ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 30 september 2006 @ 12:12 |
En een schopje naar CUL | |
Coolfool | zaterdag 30 september 2006 @ 16:36 |
Kibbeling en lekkerbek zijn toch geen vissoorten? Het is de naam voor gebakken stukjes witvis/visfilet. Bij de ene visboer is het heekfilet bij de andere panga... Er zijn nog maar weinig visboeren die kabeljauw gebruiken. Al kun je natuurlijk altijd verse kabeljauwfilet laten bakken. Mijn meest favo visje is de tonijn ![]() | |
Coolfool | zaterdag 30 september 2006 @ 16:38 |
Oh, het is een tongtopic. ![]() ![]() | |
Michellll | zaterdag 30 september 2006 @ 16:54 |
red snapper zeewolf kibbeling | |
Curiosity | zaterdag 30 september 2006 @ 17:25 |
Zalm, lekker veelzijdig, gerookt, gegrild, gestoomd en rauw op de sushi, blikje zalm voor op brood, heerlijke vis. | |
DeTolk | zaterdag 30 september 2006 @ 17:30 |
Zalm, in welke vorm dan ook. Kabeljauw Makreel Paling Kibbeling | |
tong80 | zaterdag 30 september 2006 @ 20:27 |
quote: ![]() ![]() | |
verzameldirk | zondag 1 oktober 2006 @ 01:13 |
quote:Ook als minister ? ![]() | |
elwing_elfje | zondag 1 oktober 2006 @ 10:43 |
Tonijn... mmmmmm. Vooral verse, in Portugal. Alleen jammer dat ie aan het uitsterven is. | |
V. | zondag 1 oktober 2006 @ 11:33 |
quote: quote: ![]() V. | |
daanski82 | zondag 1 oktober 2006 @ 11:35 |
kibbeling vind ik op dit momend gewoon echt een vette bek. wanneer ik 1 hap neem heb ik veel vet er gratis bij. Net als lekkerbek (zo als de moffen het vragen) Bakvis. verder vind ik Zalm, makreel, haring lekker en de klapper de verschillende soorte vis op of in sushi | |
Martijn_77 | zondag 1 oktober 2006 @ 12:45 |
quote:Als je naar de rest van de posts kijkt is het meer een CUL topic ![]() | |
D. | zondag 1 oktober 2006 @ 12:49 |
quote:Als jij 'm gooit vang ik 'm wel ![]() | |
TimC | zondag 1 oktober 2006 @ 18:10 |
schol | |
Hopey | zondag 1 oktober 2006 @ 19:49 |
Haring, zalm, tonijn, tong, schol, zeewolf, yumm | |
Arizona | zondag 1 oktober 2006 @ 20:10 |
Tong natuurlijk ![]() | |
W1ZZ | maandag 2 oktober 2006 @ 00:03 |
Er gaat niets boven deze jongens. Een stoer langwerpig wapen voorop en lekker, oei ![]() ![]() | |
El_Rolando | maandag 2 oktober 2006 @ 01:19 |
Zalm op 1. Verder haring, paling, kibbeling, forel, tonijn, garnalen. ![]() | |
vats | maandag 2 oktober 2006 @ 07:44 |
quote:Kibbeling is geen vis, is gewoon gepaneerde witvis van wat voor soort dan ook. Mijn favo's zijn: Forel Paling (liefst gerookt) Haring ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Lestat | maandag 2 oktober 2006 @ 14:33 |
Zalm ! | |
Rhiapona | maandag 2 oktober 2006 @ 19:43 |
't verbaast me dat niemand 'Rog' noemt... Mocht je ooit aan de Franse kust zitten: zeker een keertje "Raie" bestellen! ![]() | |
Sheriam | maandag 2 oktober 2006 @ 20:26 |
Rog schijnt erg lekker te zijn als 't heel erg vers is, dus als je 't inderdaad aan de kust kan eten, maar de smaak schijnt snel af te nemen als 't iets minder vers is of diepgevroren is geweest. Heb ik gehoord tenminste... Als 't om mooie vissen gaat -waar het TS geloof ik om begonnen was voor wij er met z'n allen een culinair topic van maakten- staat de rog wel ongeveer bovenaan, prachtige dieren! | |
Thorical | maandag 2 oktober 2006 @ 23:54 |
Ik vind bijna alle vis lekker als ie echt vers is. Het slijm er nog aan, ogen die je aankijken, en dan kom ik met mijn mogelijkheden op schar, makreel, sardines, haring, rog en geep en wijting. De meeste andere vissen, vallen buiten mijn mogelijkheden, als ik ze zo vers wil hebben. Maar steur, heilbot, paling of zeebaars sla ik ook niet af. En Kibbeling is voor mij geen vis dat is marketing. Zie vissticks. Van afval een succes maken. | |
tong80 | dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:11 |
quote: ![]() | |
yvonne | dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:15 |
Ik vind deze kick naar CUL een van de leukste van de laatste tijd ![]() | |
tong80 | dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:16 |
quote: ![]() ![]() | |
dWc_RuffRyder | dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:18 |
1] Kibbeling ![]() 2] Zalm ![]() 3] Die sushi-zooi ![]() | |
Thorical | dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:20 |
quote:Als het niet over smaak gaat, waar gaat het in hemelsnaam wel over? Ziende en dan toch blind ![]() | |
tong80 | dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:22 |
quote:Gewoon je favoriete vis. ![]() | |
Richie_Rich | dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:41 |
Tonijn Paling Tong Makreel In welke bereidingsvorm dan ook ![]() | |
milagro | dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:42 |
gup | |
spoor4 | dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:45 |
Zalm Tonijn | |
vats | dinsdag 3 oktober 2006 @ 05:46 |
quote:En wat voor vis is dat?????? Het kunnen er zoveel zijn, ligt er maar net aan wat jouw lokale visboer in het vet pleurt. vind het zelf trouwens zonde om goede vis in het vet te mikken..... je smaak gaat over het algmeen compleet verloren..... | |
#ANONIEM | dinsdag 3 oktober 2006 @ 08:56 |
maanvis ![]() ![]() Ontopic: tonijn ![]() | |
milagro | dinsdag 3 oktober 2006 @ 09:02 |
quote:Kibbeling is gewoon een vis, hoor, net als de visstick ![]() | |
Isabeau | dinsdag 3 oktober 2006 @ 09:55 |
Dit is mijn lievelingsvis:![]() In expeditie robinson eten ze ook elke tropische vis die ze vangen, dus misschien is hij ook wel eetbaar. En lekker. Met of zonder korstje. | |
Marsjaan | dinsdag 3 oktober 2006 @ 10:02 |
De L46:![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:45 |
quote:En wat is jou favo vis Yvonne? | |
tong80 | dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:54 |
quote:Raar i dat ze eten ook pelikaan ![]() ![]() | |
Isabeau | dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:56 |
quote:Dat hoort in het "Wat is jullie favoriete vogel" topic ![]() | |
tong80 | dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:57 |
quote:Dit is mijn topic, dus ik bepaal de regels ![]() ![]() ![]() | |
yvonne | dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:58 |
quote:Lekkerbekje ![]() | |
tong80 | dinsdag 3 oktober 2006 @ 23:00 |
quote:En dan aan de kraam opeten ![]() ![]() | |
yvonne | dinsdag 3 oktober 2006 @ 23:06 |
quote:Lekker toch! In zo'n vet papier. | |
tong80 | dinsdag 3 oktober 2006 @ 23:09 |
quote:Precies ![]() ![]() | |
GrotePier | dinsdag 3 oktober 2006 @ 23:10 |
gebakken rogvleugel | |
Haaibaaike | dinsdag 3 oktober 2006 @ 23:39 |
Gerookte Paling ![]() ![]() ![]() Braadharing, Zure Haring vind ik ook lekker. ![]() Gerookte zalm, Lekkerbekjes ![]() | |
Haaibaaike | dinsdag 3 oktober 2006 @ 23:41 |
quote:Gup ![]() ![]() | |
Euc- | dinsdag 3 oktober 2006 @ 23:44 |
Gegrilde Tarbot ![]() Hoewel ik een heerlijk op de huid gebakken stukje zeebaars ook echt niet zou afslaan! | |
LordLynx | woensdag 4 oktober 2006 @ 11:27 |
Tong (liefst een Zeetong, maar slibtong is ook goed te eten) Zalm | |
Thorical | woensdag 4 oktober 2006 @ 21:02 |
quote:Jullie, jij en Tong zijn echt de ransigste mensen die ik op Cul ben tegen gekomen. Niets tegen een kabeljauw filleetje met een korstje. Maar bij jullie krijg ik het idee, dat lekkerbek in oude olie gebakken moet worden en bedekt moet zijn met een fabrieks saus | |
Martijn_77 | woensdag 4 oktober 2006 @ 22:27 |
quote:Even een plaatje ![]() | |
Haaibaaike | woensdag 4 oktober 2006 @ 22:32 |
quote:Wow, Martijn_77 mooie gup ![]() | |
Isabeau | donderdag 5 oktober 2006 @ 09:02 |
Die guppies in mijn ouders' aquarium herinner ik me niet zo mooi ![]() De kat vond ze geloof ik wel lekker, voor mij zit er te weinig vlees aan. | |
Haaibaaike | donderdag 5 oktober 2006 @ 09:13 |
quote:Ik heb ze nooit gegeten. Ah ja, katten vinden dat wel lekker ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 5 oktober 2006 @ 12:03 |
quote:Noorse zijn smakeloos, witrose en goedkoper. | |
Pietverdriet | donderdag 5 oktober 2006 @ 12:06 |
Zeeduivel is verrukkelijk Stevig wit vlees Beest is een monster uit de diepzee trouwens ![]() | |
Marsjaan | donderdag 5 oktober 2006 @ 12:07 |
Mijn favo vissoorten zijn zalm en paling en ook smaakvolle hollandse garnalen (niet die stukjes smakeloze kauwgom ![]() | |
covie | donderdag 5 oktober 2006 @ 13:15 |
1) Visfriet!!! (met extra kruiden) ![]() ![]() 2) Kabeljauw (of shit hoe heet die andere soort met minder graat en die is goedkoper nou ook alweer, smaakt bijna hetzelfde)? 2)Forel En ik wil eindelijk een keer gebakken schol proberen, maar elke keer koop ik weer visfriet ![]() Oh jah kibbeling is meestal ook niet van kabeljauw maar van die goedkopere soort. Kibbeling vind ik wel lekker maar verschilt wel per visboer/kraam. | |
mirugai | donderdag 5 oktober 2006 @ 13:25 |
quote:Zeeduivel is idd. erg lekker. De lever van de zeeduivel (ankimo) is trouwens in de Japanse keuken een delicatesse en is duurder dan het vlees van de zeeduivel; het heeft zo'n beetje dezelfde status als fois grass hier in het westen. Traditioneel wordt de lever gestoomd en geserveerd met ponzu (een saus op basis van sojasaus en citrussap). | |
Pietverdriet | donderdag 5 oktober 2006 @ 13:40 |
quote:Over Japanse keuken gesproken, Heilbot vind ik ook erg lekker.. Verder is goede vette tonijn smullen, octopus, makreel, haring eigenlijk alle zeebeesten mits geen kweekzalm (Noorse zalm vind ik niet te eten.) | |
Pilootje | vrijdag 6 oktober 2006 @ 01:44 |
Grappig dat iedereen maar zalm blijft roepen, terwijl dat echt de meest overschatte soort vis is die er bestaat. Gerookt vind ik het nog wel lekker, maar gebakken eigenlijk niet echt bijzonder. Rauw als tartaar is het echter goed te doen. Daarnaast zie je veel mensen lekkerbek en kibbeling noemen. Dit is echter geen vis maar een visgerecht. | |
golfer | vrijdag 6 oktober 2006 @ 02:01 |
Zalm en tonijn vind ik meestal niet te vreten, vooral die kweekzalm. Mijn favorieten: zeeduivel, heilbot, rog en tarbot. ![]() | |
yvonne | vrijdag 6 oktober 2006 @ 08:40 |
quote:Oh, en ik prak ook graag m'n eten ![]() | |
boem-dikkie | vrijdag 6 oktober 2006 @ 08:51 |
quote:wil je t niet gerookt ![]() | |
Pinnenmutske | vrijdag 6 oktober 2006 @ 16:03 |
ik lust geen vis de geur doet me ![]() | |
Haaibaaike | zaterdag 7 oktober 2006 @ 12:47 |
Lekker joh ![]() | |
tong80 | zaterdag 7 oktober 2006 @ 12:58 |
Vanochtend een makreeltje gekocht ![]() ![]() | |
GrotePier | dinsdag 10 oktober 2006 @ 20:37 |
rauwe tonijn | |
Morwen | woensdag 11 oktober 2006 @ 03:07 |
Kabeljauw, gerookte zalm, tonijn, roodbaars. En de kabeljauw en roodbaars het liefst ongepaneerd, alleen gezouten in de olie gebakken. Tonijn uit blik. En kibbeling natuurlijk, maar dat zijn restjes van allerlei vissoorten. Onlangs had de Visboer er gepaneerde garnalen tussen gedaan ![]() ![]() | |
Whiteguy | vrijdag 13 oktober 2006 @ 12:56 |
Gisteren nog panga gegeten... kon dr wel weer prima schijt van maken ![]() Verder is tonijn of zalm ook nog wel OK. | |
Sheriam | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:31 |
Vandaag lag er 'doornhaai' bij de visboer. Het kwam me niet goed uit om vanavond te experimenteren, maar voor de volgende keer; kent iemand deze vis, is 'ie lekker, en heeft iemand tips om 'm lekker klaar te maken? | |
tong80 | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:51 |
Doornhaai ![]() ![]() | |
pos | vrijdag 13 oktober 2006 @ 23:28 |
De Pos ![]() | |
golfer | zaterdag 14 oktober 2006 @ 00:14 |
quote:Doornhaai staat ook wel bekend als zeepaling. Dit is echter niet correct. De echte zeepaling in namelijk een kongeraal. Deze vis wordt ook veel groter dan de gemiddelde Noord-zeehaai. Toch is deze haaiensoort een erg lekkere vis, en tevens graatloos. Hij leent zich uitstekend om te bakken, grillen of te stoven. Doordat deze vis tot de kraakbeenachtige behoort, heeft hij een nadeel, namelijk dat hij snel bederft. Dus probeer de vis altijd meteen thuis in de koeling te stoppen en zo snel mogelijk op te eten. Hoofdgerecht voor 4 personen: 800 gram doornhaai, 80 gram uien in ringen, 1 teen gehakte knoflook, 80 gram worteltjes, in dunne reepjes, 50 gram bleekselderij in plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 100 gram kleine courgettes, in plakjes, 3 eetl olijfolie, 250 cc visfond, 1 eetlepel fijngehakte kruiden, 15 zwarte olijven, peper en zout Snijd de doornhaai in stukken van ongeveer 2-3 cm. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de uienringen en de knoflook glazig. Voeg vervolgen de groenten en de vis toe en roerbak alles gedurende 3 minuten. Schenk de visfond erbij. Strooi er de fijngehakte kruiden (koriandergroen, peterselie en wat rozemarijn) en zout en peper naar smaak bij. Laat het gerecht ongeveer 15 minuten afgedekt smoren boven een laag vuur. Voeg voor de laatste paar minuten de olijven toe. Bestrooi het geheel met wat koriander en rozemarijn. PS. Serveren met gestoomde rijst met saffraan of kurkuma. | |
Richie_Rich | zaterdag 14 oktober 2006 @ 21:09 |
quote:Ik zag laatst bij de viswinkel in IJmuiden Alaska Zalm liggen. Ongetwijfeld geen kweek (anders komt het niet bij de afslag vandaan lijkt me ![]() Was wel duur, iets van ¤25-30/kg | |
golfer | zaterdag 14 oktober 2006 @ 21:32 |
Is inderdaad wilde zalm uit Alaska, lijkt op de Canadese zalm. | |
Richie_Rich | zaterdag 14 oktober 2006 @ 22:17 |
quote:Ok, en is het die prijs waard? Ben overal wel voor in namelijk | |
golfer | zaterdag 14 oktober 2006 @ 22:20 |
quote:Ik vind het aan de dure kant. Je proeft wel het verschil met die gekweekte Schotse en Noorse zalm. Je was w.s. bij Waasdorp in IJmuiden? Van hun site: quote: [ Bericht 57% gewijzigd door golfer op 14-10-2006 22:23:02 (toevoeging) ] | |
Prego | zaterdag 14 oktober 2006 @ 22:44 |
lekker: rode mul zeeduivel en kabeljauw, maar dan wel iets er mee doen, niet naturel | |
Richie_Rich | zaterdag 14 oktober 2006 @ 23:21 |
quote:Klopt, Waasdorp idd. Niet de goedkoopste, maar wel altijd érg goed. Liever veel voor een goede vis, dan weinig voor een middelmatige ![]() | |
golfer | zaterdag 14 oktober 2006 @ 23:42 |
quote:Op de site van Waasdorp staat een leuk reclamefilmpje over hoe die Alaskazalm gevangen wordt. http://www.waasdorp.nl/ | |
#ANONIEM | maandag 16 oktober 2006 @ 02:31 |
Wij hebben gisteren van 18.30 tot 1.15 uur getafeld....Mosselen ![]() ![]() | |
tong80 | maandag 16 oktober 2006 @ 02:33 |
oe dat is pas lekker ![]() ![]() | |
Haaibaaike | dinsdag 17 oktober 2006 @ 10:57 |
quote:Heerlijk Mosselen ![]() | |
quickie1985 | dinsdag 17 oktober 2006 @ 11:15 |
Gravad Lachs (zalm) Tilapia Tong tonijn Zwaardvis Zeeduivel rode poon allemala super! | |
Canisfire | dinsdag 17 oktober 2006 @ 11:49 |
quote:Ja lekker zijn die he ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 17 oktober 2006 @ 12:57 |
Talapia vind ik echt niet lekker. Verder alle vissen die ik heb gegeten wel. Alleen niet zo heel dol op gekookte of gepocheerde of gebakken zalm. | |
Pietverdriet | dinsdag 17 oktober 2006 @ 14:26 |
Eerlijk gezegt snap ik echt niet dat zoveel mensen gek zijn op die kweekzalm. Smaakt wee en vaag vind ik. | |
piepster | dinsdag 17 oktober 2006 @ 14:33 |
quote:Ik denk dat je Gravad Lax bedoelt. Da's een Zweeds gerecht waarbij zalm minimaal 24 uur samengeperst wordt met kruiden ertussen. Lax betekent volgens mij zalm in het Zweeds. Hier een recept: quote: | |
Anne | dinsdag 17 oktober 2006 @ 14:35 |
Gerookte zalm ![]() ![]() ![]() | |
guapo | dinsdag 17 oktober 2006 @ 15:42 |
Sardinas ![]() | |
Haaibaaike | dinsdag 17 oktober 2006 @ 16:00 |
quote:Heerlijk heb zondag nog gerookte zalm op ![]() | |
golfer | dinsdag 17 oktober 2006 @ 16:39 |
quote:Vanmiddag bij zeevishandel Waasdorp in IJmuiden verse (vandaag ingevlogen) wilde Alaskazalm-filets gehaald. ![]() | |
G-string | dinsdag 17 oktober 2006 @ 16:41 |
Verse tonijn! ![]() ![]() | |
AKnynke | dinsdag 17 oktober 2006 @ 17:04 |
Vers gevangen zalm. Heb een tijdje in Alaska gewoond, en daar springt de zalm bij wijze van spreken zo op je bord. De vader van een vriendinnetje daar was een echte visser (wie is dat niet in Alaska), en we hebben daar verse, dezelde dag gevangen zalm gegeten. Goddelijk. Verder diezelde, Alaskaanse zalm warmegerookt is ook erg lekker. Ook verse heilbot smaakte me daar prima! | |
Pietverdriet | dinsdag 17 oktober 2006 @ 18:12 |
quote:Ik vind dat een groter verschil als tussen kip van de supermarkt en wilde fazant. | |
Thorical | dinsdag 17 oktober 2006 @ 18:42 |
quote:Helaas Piet, nu ben ik het een keertje niet met je eens. Wel dat een kweekzalm net als een plofkip nergens naar smaakt. Maar er zijn genoeg niet wildekipjes die heerlijk smaken en dat kom je bij zalm bitter weinig tegen. btw ik eet tot ergenis van mijn huisgenote geen plofkip en hausmacherzalm. | |
golfer | dinsdag 17 oktober 2006 @ 23:59 |
quote: ![]() | |
Haaibaaike | woensdag 18 oktober 2006 @ 00:32 |
Dat ziet er lekker uit ![]() | |
Richie_Rich | woensdag 18 oktober 2006 @ 00:44 |
quote:Hoe is het bevallen? Want dan haal ik deze week ook even wat ![]() | |
golfer | woensdag 18 oktober 2006 @ 00:55 |
quote:Lekker! En je moet er snel bij zijn, want alleen nog tot het einde van de maand is die verse Alaskazalm nog verkrijgbaar bij ze. zie Wat eten en drinken we vandaag # 28 met excuses voor de soms wat vage foto's | |
Richie_Rich | woensdag 18 oktober 2006 @ 01:57 |
quote:Ziet er goed uit ja | |
#ANONIEM | woensdag 18 oktober 2006 @ 09:38 |
Ik houd niet van vis ![]() | |
Slappertje | woensdag 18 oktober 2006 @ 09:47 |
Gebakken forel in citroenboter ![]() Zalmforel is trouwens ![]() | |
Camplo | woensdag 18 oktober 2006 @ 11:49 |
- Kibbeling - Makreel - Tonijn - Haring - Paling | |
Salsagirl | woensdag 18 oktober 2006 @ 12:33 |
Taurus | woensdag 18 oktober 2006 @ 12:59 |
Tong ![]() Zalm ![]() Tilapia ![]() Zeewolf ![]() | |
Sheriam | woensdag 18 oktober 2006 @ 20:43 |
http://www.telegraaf.nl/b(...)e_netten.html?p=10,1 Jammer dat IJmuiden voor mij nogal ver is, anders ging ik een filetje halen morgen! Ben eigenlijk best een beetje nieuwsgierig! En golfer, nog bedankt voor 't recept van de doornhaai, was ik nog vergeten te zeggen tot de makohaai me weer herinnerde ![]() | |
Richie_Rich | woensdag 18 oktober 2006 @ 21:01 |
quote:Hmm.. ik ben morgenochtend vrij en woon op een kwartiertje rijden van IJmuiden af. Iemand ervaring met haai? | |
golfer | woensdag 18 oktober 2006 @ 21:08 |
quote:Ik heb hem inderdaad gisteren in vol ornaat op ijs zien liggen tussen de rest van de verse vissen. Zag er vervaarlijk uit dat beest. ![]() | |
snopprinses | woensdag 18 oktober 2006 @ 22:05 |
zalm met gesmolten mozarella erover ![]() | |
MaddoxX | donderdag 19 oktober 2006 @ 00:15 |
Zalm 4 sure ![]() | |
Fratz | donderdag 19 oktober 2006 @ 00:28 |
tonijn vind ik het allerlekkers ![]() liefst zo vers mogelijk. maar eigenlijk vind ik alle vis heerlijk! | |
tong80 | donderdag 19 oktober 2006 @ 00:42 |
Tonijn is veel lekkerder dan zalm. Ik vind zalm maar een smakeloze slappe zooi.![]() | |
golfer | donderdag 19 oktober 2006 @ 01:02 |
quote:Moet je toch eens echte wilde zalm proberen, i.p.v. die kweekzooi. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 19 oktober 2006 @ 07:18 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Joene | donderdag 19 oktober 2006 @ 08:05 |
Gisteravond een heerlijk schelvisje. | |
#ANONIEM | donderdag 19 oktober 2006 @ 08:13 |
Haring met uitjes. Tussen een wit bolletje. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 19 oktober 2006 @ 10:52 |
quote:Een onterecht zeer onderschat visje. | |
Jarno | donderdag 19 oktober 2006 @ 10:53 |
Van het weekend een gestoomde makreel of 2 (heerlijk op brood) gegeten en dat blijft toch altijd een favoriet. Wat overblijft maak je heerlijke salade van voor op brood of toast, ![]() | |
Joene | donderdag 19 oktober 2006 @ 11:20 |
quote:De enige echte lekkerbek ![]() | |
detoardin | donderdag 19 oktober 2006 @ 12:23 |
Zalm ![]() | |
PaRoDiUzZ | donderdag 19 oktober 2006 @ 13:41 |
koud: paling haring makreel gebakken: tilapia schol slibtong gekookte , gestoomde of anderssootige bereiding van vis vind ik zowiezo niet lekker. | |
Joene | donderdag 19 oktober 2006 @ 13:42 |
tilapia daar zit toch amper smaak aan man. | |
Pietverdriet | donderdag 19 oktober 2006 @ 13:49 |
Heb vanmiddag in de kantine Blue grenadier gegeten, filet door bloem gehaald en gebakken. Heerlijk, | |
PaRoDiUzZ | donderdag 19 oktober 2006 @ 13:50 |
quote:nouja ik ben niet echt een liefhebber van vis (ik eet het ook eilk hooguit 1x in de maand, tenzij ik uit eten ga en er iets interressants op het menu staat) dus ik eet het nou ook niet echt veel ofzo. | |
Sheriam | donderdag 26 oktober 2006 @ 11:24 |
Het haaievinnen berichtje herinnerde me hier weer aan; heeft er nog iemand een stukje Makohaai gehaald, en zo ja hoe was 't?? /ja, nieuwsgierig ![]() | |
grassiekuik | donderdag 26 oktober 2006 @ 11:27 |
zeebaars zeeduivel of lekker simpel een lekkerbekkie/kibbeling | |
Little_angel_nr1 | donderdag 26 oktober 2006 @ 20:18 |
Pangafilet, zalig!!!! | |
cinnamongirl | vrijdag 27 oktober 2006 @ 15:07 |
Ik had laatst een heerlijk stuk gegrilde roodbaars. En van de week een slibtong gevuld met tonijnsteak met een saus van Hollandse garnalen ![]() ![]() | |
Isabeau | vrijdag 3 november 2006 @ 05:52 |
![]() Dit is slecht nieuws: Sayonara, sushi... Begin van het artikel: quote: ![]() | |
Joene | vrijdag 3 november 2006 @ 08:22 |
quote:WTF hoe wil je in godsnaam een slibtongetje vullen ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 4 november 2006 @ 10:34 |
quote:De Nederlandse versie quote:Bron | |
QTPi | zaterdag 4 november 2006 @ 12:23 |
Dat is geen goed nieuws. Ik lust graag (rauwe) tonijn, haring, poon, tong, zeeduivel, inktvis, garnalen. | |
sungaMsunitraM | zaterdag 4 november 2006 @ 12:25 |
Heilbot ![]() Zalm ![]() Forel ![]() Paling ![]() Tong ![]() Schol ![]() |