FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat is jullie favoriete vis ?
tong80donderdag 28 september 2006 @ 20:34
Ik ben fan van de Kibbeling.



Wat is jullie favoriet ?


Zwansendonderdag 28 september 2006 @ 20:35
Kibbeling.

Makreel.

Haring.
tong80donderdag 28 september 2006 @ 20:36
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:35 schreef Zwansen het volgende:
Kibbeling.

Makreel.

Haring.
Ja mag er maar één kiezen. Dat je niet de baars en kabeljauw zegt. Dan moeten wij maar raden welke vis je echt het leukste vindt. Btw het gaat niet over de smaak.

Zwansendonderdag 28 september 2006 @ 20:37
Wat is er leuk aan de kibbeling dan?
roque79donderdag 28 september 2006 @ 20:39
paling

tong

zalm
tong80donderdag 28 september 2006 @ 20:39
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:37 schreef Zwansen het volgende:
Wat is er leuk aan de kibbeling dan?
Nou je kunt ze gelijk eten als je ze vangt.

roque79donderdag 28 september 2006 @ 20:39
oh ja en hollandse garnaaltjes met stip op 1 :P
Kissmodonderdag 28 september 2006 @ 20:40
uuuuh goudvis
tong80donderdag 28 september 2006 @ 20:40
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:39 schreef roque79 het volgende:
oh ja en hollandse garnaaltjes met stip op 1 :P
Noorse zijn veel lekkerder. Maar die zijn twee keer zo duur.

tong80donderdag 28 september 2006 @ 20:40
En garnalen zijn kutbeesten die moet je eerst pellen.

Evil_Jurdonderdag 28 september 2006 @ 20:41
Tonijn, kibbeling.
tong80donderdag 28 september 2006 @ 20:42
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:41 schreef Evil_Jur het volgende:
Tonijn, kibbeling.
Tonijn wordt niet in blik gevangen. Kibbeling wel met saus

Lucilledonderdag 28 september 2006 @ 20:42
De zalm. Zo'n beest in een stroompje in de wildernis, op weg naar de geboorteplek. Tegen de stroom in, uit het water springen. Respect.

En lekker.
boem-dikkiedonderdag 28 september 2006 @ 20:45
Panga
en kibbeling/lekkerbekjes
tong80donderdag 28 september 2006 @ 20:45
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:42 schreef Lucille het volgende:
De zalm. Zo'n beest in een stroompje in de wildernis, op weg naar de geboorteplek. Tegen de stroom in, uit het water springen. Respect.

En lekker.
Ja dat is een ferme vis. Die heb je niet zo maar te pakken. Florijn is ook zo'n type. Helaas nog nooit gegeten, maar die is ook niet voor één dag te vangen.

Evil_Jurdonderdag 28 september 2006 @ 20:48
Zalm vind ik alleen gerookt echt lekker.
Lucilledonderdag 28 september 2006 @ 20:49
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:48 schreef Evil_Jur het volgende:
Zalm vind ik alleen gerookt echt lekker.
Ook prima op de BBQ.
tong80donderdag 28 september 2006 @ 20:52
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:48 schreef Evil_Jur het volgende:
Zalm vind ik alleen gerookt echt lekker.
Als politicus is ie idd minder.

#ANONIEMdonderdag 28 september 2006 @ 20:52
Karpers maar dan wel met vrouwen.
V.donderdag 28 september 2006 @ 20:53
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:40 schreef tong80 het volgende:
En garnalen zijn kutbeesten die moet je eerst pellen.
...en geen vissen

V.
Lucilledonderdag 28 september 2006 @ 20:53
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:52 schreef Piet_Piraat het volgende:

Karpers maar dan wel met vrouwen.
Meiden met karpers
V.donderdag 28 september 2006 @ 20:54
[OT]

De coelacant.

V.
tong80donderdag 28 september 2006 @ 20:55
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:54 schreef Verbal het volgende:
[OT]

De coelacant.

V.
Dit snap ik niet

Adelantedonderdag 28 september 2006 @ 20:56
Paling
__Saviour__donderdag 28 september 2006 @ 20:56
Paling

Keilekker maar wel redelijk duur voor zo'n beetje vis.
V.donderdag 28 september 2006 @ 20:59
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:55 schreef tong80 het volgende:

[..]

Dit snap ik niet
Wat snap je niet?

V.
Swetseneggerdonderdag 28 september 2006 @ 21:00
Gerookte zalm
tong80donderdag 28 september 2006 @ 21:06
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:59 schreef Verbal het volgende:

[..]

Wat snap je niet?

V.
Dat rare woord. Is dat een vis ?

roque79donderdag 28 september 2006 @ 21:13
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:40 schreef tong80 het volgende:

[..]

Noorse zijn veel lekkerder. Maar die zijn twee keer zo duur.

die hele kleine rosige , die je altijd in cocktails krijgt dat zijn toch hollandse?
V.donderdag 28 september 2006 @ 21:20
quote:
Op donderdag 28 september 2006 21:06 schreef tong80 het volgende:

[..]

Dat rare woord. Is dat een vis ?
Ja

Kwa ontopic, dan hè?

V.
tong80vrijdag 29 september 2006 @ 18:36
Wat een lieve vis

Bluesvrijdag 29 september 2006 @ 23:58
Mij té coelant en ondervissen eet ik niet
Tismvrijdag 29 september 2006 @ 23:59
De pirhana!
roque79zaterdag 30 september 2006 @ 01:07
lekkerbekjes zijn ook lekker maar wel zonder graat dan!
-CRASH-zaterdag 30 september 2006 @ 01:39
Forel
Michellllzaterdag 30 september 2006 @ 01:50
Kibbeling.:P
Repeatzaterdag 30 september 2006 @ 01:51


[ Bericht 100% gewijzigd door Repeat op 30-09-2006 01:53:07 ]
Chrrriszaterdag 30 september 2006 @ 01:52
zalm
Furiouszaterdag 30 september 2006 @ 01:56
Wat zit er in vissticks?
-CRASH-zaterdag 30 september 2006 @ 02:08
quote:
Op zaterdag 30 september 2006 01:56 schreef Furious het volgende:
Wat zit er in vissticks?
Koolvis of kabeljauw
En suiker voor de smaak...
wondererzaterdag 30 september 2006 @ 02:10
Haring. Hands Fins down.
Furiouszaterdag 30 september 2006 @ 02:11
quote:
Op zaterdag 30 september 2006 02:08 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Koolvis of kabeljauw
En suiker voor de smaak...
Ik lust koolvis en/of kabeljauw met suiker, in dat geval.
roque79zaterdag 30 september 2006 @ 02:26
quote:
Op zaterdag 30 september 2006 02:11 schreef Furious het volgende:

[..]

Ik lust koolvis en/of kabeljauw met suiker, in dat geval.
ook lekker

ik bedenk me nu dat ik meer een viseter ben als een vleeseter
Sheriamzaterdag 30 september 2006 @ 07:59
Ik denk niet dat ik er eentje kan kiezen! Redsnapper is heerlijk, zwaardvis steak, tonijn (vers, niet uit blik!), haring, tong... vis is gewoon hartstikke lekker!
Syytönzaterdag 30 september 2006 @ 08:26
Panga en victoriabaars.
Martijn_77zaterdag 30 september 2006 @ 12:12
En een schopje naar CUL
Coolfoolzaterdag 30 september 2006 @ 16:36
Kibbeling en lekkerbek zijn toch geen vissoorten? Het is de naam voor gebakken stukjes witvis/visfilet. Bij de ene visboer is het heekfilet bij de andere panga... Er zijn nog maar weinig visboeren die kabeljauw gebruiken. Al kun je natuurlijk altijd verse kabeljauwfilet laten bakken.

Mijn meest favo visje is de tonijn
Coolfoolzaterdag 30 september 2006 @ 16:38
Oh, het is een tongtopic.

Michellllzaterdag 30 september 2006 @ 16:54
red snapper zeewolf kibbeling
Curiosityzaterdag 30 september 2006 @ 17:25
Zalm, lekker veelzijdig, gerookt, gegrild, gestoomd en rauw op de sushi, blikje zalm voor op brood, heerlijke vis.
DeTolkzaterdag 30 september 2006 @ 17:30
Zalm, in welke vorm dan ook.
Kabeljauw
Makreel
Paling
Kibbeling
tong80zaterdag 30 september 2006 @ 20:27
quote:
Op zaterdag 30 september 2006 16:38 schreef Coolfool het volgende:
Oh, het is een tongtopic.



verzameldirkzondag 1 oktober 2006 @ 01:13
quote:
Op zaterdag 30 september 2006 17:30 schreef DeTolk het volgende:
Zalm, in welke vorm dan ook.
Ook als minister ?
elwing_elfjezondag 1 oktober 2006 @ 10:43
Tonijn... mmmmmm. Vooral verse, in Portugal. Alleen jammer dat ie aan het uitsterven is.
V.zondag 1 oktober 2006 @ 11:33
quote:
Op zaterdag 30 september 2006 12:12 schreef Martijn_77 het volgende:
En een schopje naar CUL
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:36 schreef tong80 het volgende:

Ja mag er maar één kiezen. Dat je niet de baars en kabeljauw zegt. Dan moeten wij maar raden welke vis je echt het leukste vindt. Btw het gaat niet over de smaak.


V.
daanski82zondag 1 oktober 2006 @ 11:35
kibbeling vind ik op dit momend gewoon echt een vette bek.
wanneer ik 1 hap neem heb ik veel vet er gratis bij.
Net als lekkerbek (zo als de moffen het vragen) Bakvis.
verder vind ik Zalm, makreel, haring lekker en de klapper de verschillende soorte vis op of in sushi
Martijn_77zondag 1 oktober 2006 @ 12:45
quote:
Op zondag 1 oktober 2006 11:33 schreef Verbal het volgende:

[..]


[..]



V.
Als je naar de rest van de posts kijkt is het meer een CUL topic
D.zondag 1 oktober 2006 @ 12:49
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:42 schreef tong80 het volgende:

[..]

Tonijn wordt niet in blik gevangen
Als jij 'm gooit vang ik 'm wel
TimCzondag 1 oktober 2006 @ 18:10
schol
Hopeyzondag 1 oktober 2006 @ 19:49
Haring, zalm, tonijn, tong, schol, zeewolf, yumm
Arizonazondag 1 oktober 2006 @ 20:10
Tong natuurlijk
W1ZZmaandag 2 oktober 2006 @ 00:03
Er gaat niets boven deze jongens. Een stoer langwerpig wapen voorop en lekker, oei

El_Rolandomaandag 2 oktober 2006 @ 01:19
Zalm op 1.

Verder haring, paling, kibbeling, forel, tonijn, garnalen.
vatsmaandag 2 oktober 2006 @ 07:44
quote:
Op zaterdag 30 september 2006 17:30 schreef DeTolk het volgende:

Kibbeling
Kibbeling is geen vis, is gewoon gepaneerde witvis van wat voor soort dan ook.

Mijn favo's zijn:

Forel
Paling (liefst gerookt)
Haring
Lestatmaandag 2 oktober 2006 @ 14:33
Zalm !
Rhiaponamaandag 2 oktober 2006 @ 19:43
't verbaast me dat niemand 'Rog' noemt...

Mocht je ooit aan de Franse kust zitten: zeker een keertje "Raie" bestellen!
Sheriammaandag 2 oktober 2006 @ 20:26
Rog schijnt erg lekker te zijn als 't heel erg vers is, dus als je 't inderdaad aan de kust kan eten, maar de smaak schijnt snel af te nemen als 't iets minder vers is of diepgevroren is geweest. Heb ik gehoord tenminste...
Als 't om mooie vissen gaat -waar het TS geloof ik om begonnen was voor wij er met z'n allen een culinair topic van maakten- staat de rog wel ongeveer bovenaan, prachtige dieren!
Thoricalmaandag 2 oktober 2006 @ 23:54
Ik vind bijna alle vis lekker als ie echt vers is.
Het slijm er nog aan, ogen die je aankijken, en dan kom ik met mijn mogelijkheden op schar, makreel, sardines, haring, rog en geep en wijting.
De meeste andere vissen, vallen buiten mijn mogelijkheden, als ik ze zo vers wil hebben.
Maar steur, heilbot, paling of zeebaars sla ik ook niet af.
En Kibbeling is voor mij geen vis dat is marketing. Zie vissticks. Van afval een succes maken.
tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:11
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:36 schreef tong80 het volgende:

[..]

Ja mag er maar één kiezen. Dat je niet de baars en kabeljauw zegt. Dan moeten wij maar raden welke vis je echt het leukste vindt. Btw het gaat niet over de smaak.

yvonnedinsdag 3 oktober 2006 @ 00:15
Ik vind deze kick naar CUL een van de leukste van de laatste tijd
tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:16
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 00:15 schreef yvonne het volgende:

Ik vind deze kick naar CUL een van de leukste van de laatste tijd


dWc_RuffRyderdinsdag 3 oktober 2006 @ 00:18
1] Kibbeling .
2] Zalm .
3] Die sushi-zooi .
Thoricaldinsdag 3 oktober 2006 @ 00:20
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:36 schreef tong80 het volgende:

[..]

Ja mag er maar één kiezen. Dat je niet de baars en kabeljauw zegt. Dan moeten wij maar raden welke vis je echt het leukste vindt. Btw het gaat niet over de smaak.

Als het niet over smaak gaat, waar gaat het in hemelsnaam wel over?
Ziende en dan toch blind
tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:22
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 00:20 schreef Thorical het volgende:

[..]

Als het niet over smaak gaat, waar gaat het in hemelsnaam wel over?
Ziende en dan toch blind
Gewoon je favoriete vis.

Richie_Richdinsdag 3 oktober 2006 @ 00:41
Tonijn
Paling
Tong
Makreel


In welke bereidingsvorm dan ook
milagrodinsdag 3 oktober 2006 @ 00:42
gup
spoor4dinsdag 3 oktober 2006 @ 00:45
Zalm
Tonijn
vatsdinsdag 3 oktober 2006 @ 05:46
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 00:18 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
1] Kibbeling .
En wat voor vis is dat?????? Het kunnen er zoveel zijn, ligt er maar net aan wat jouw lokale visboer in het vet pleurt.

vind het zelf trouwens zonde om goede vis in het vet te mikken..... je smaak gaat over het algmeen compleet verloren.....
#ANONIEMdinsdag 3 oktober 2006 @ 08:56
maanvis

Ontopic: tonijn
milagrodinsdag 3 oktober 2006 @ 09:02
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 05:46 schreef vats het volgende:

[..]

En wat voor vis is dat?????? Het kunnen er zoveel zijn, ligt er maar net aan wat jouw lokale visboer in het vet pleurt.

vind het zelf trouwens zonde om goede vis in het vet te mikken..... je smaak gaat over het algmeen compleet verloren.....
Kibbeling is gewoon een vis, hoor, net als de visstick
Isabeaudinsdag 3 oktober 2006 @ 09:55
Dit is mijn lievelingsvis:


In expeditie robinson eten ze ook elke tropische vis die ze vangen, dus misschien is hij ook wel eetbaar. En lekker. Met of zonder korstje.
Marsjaandinsdag 3 oktober 2006 @ 10:02
De L46:

Martijn_77dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:45
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 00:15 schreef yvonne het volgende:

Ik vind deze kick naar CUL een van de leukste van de laatste tijd
En wat is jou favo vis Yvonne?
tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:54
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 09:55 schreef Isabeau het volgende:
Dit is mijn lievelingsvis:
[afbeelding]

In expeditie robinson eten ze ook elke tropische vis die ze vangen, dus misschien is hij ook wel eetbaar. En lekker. Met of zonder korstje.
Raar i dat ze eten ook pelikaan

Isabeaudinsdag 3 oktober 2006 @ 22:56
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 22:54 schreef tong80 het volgende:
Raar i dat ze eten ook pelikaan

Dat hoort in het "Wat is jullie favoriete vogel" topic
tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:57
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 22:56 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat hoort in het "Wat is jullie favoriete vogel" topic
Dit is mijn topic, dus ik bepaal de regels

yvonnedinsdag 3 oktober 2006 @ 22:58
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 22:45 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En wat is jou favo vis Yvonne?
Lekkerbekje
tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 23:00
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 22:58 schreef yvonne het volgende:

[..]

Lekkerbekje
En dan aan de kraam opeten

yvonnedinsdag 3 oktober 2006 @ 23:06
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 23:00 schreef tong80 het volgende:

[..]

En dan aan de kraam opeten

Lekker toch! In zo'n vet papier.
tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 23:09
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 23:06 schreef yvonne het volgende:

[..]

Lekker toch! In zo'n vet papier.
Precies

GrotePierdinsdag 3 oktober 2006 @ 23:10
gebakken rogvleugel
Haaibaaikedinsdag 3 oktober 2006 @ 23:39
Gerookte Paling water loopt uit mijn mond Zo lekker vind ik Paling. (Erg duur alleen )
Braadharing, Zure Haring vind ik ook lekker.
Gerookte zalm, Lekkerbekjes
Haaibaaikedinsdag 3 oktober 2006 @ 23:41
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 00:42 schreef milagro het volgende:
gup
Gup heb ik nooit van gehoord
Euc-dinsdag 3 oktober 2006 @ 23:44
Gegrilde Tarbot

Hoewel ik een heerlijk op de huid gebakken stukje zeebaars ook echt niet zou afslaan!
LordLynxwoensdag 4 oktober 2006 @ 11:27
Tong (liefst een Zeetong, maar slibtong is ook goed te eten)
Zalm
Thoricalwoensdag 4 oktober 2006 @ 21:02
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 22:58 schreef yvonne het volgende:

[..]

Lekkerbekje
Jullie, jij en Tong zijn echt de ransigste mensen die ik op Cul ben tegen gekomen.
Niets tegen een kabeljauw filleetje met een korstje. Maar bij jullie krijg ik het idee, dat lekkerbek in oude olie gebakken moet worden en bedekt moet zijn met een fabrieks saus
Martijn_77woensdag 4 oktober 2006 @ 22:27
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 23:41 schreef Haaibaaike het volgende:

[..]

Gup heb ik nooit van gehoord
Even een plaatje
Haaibaaikewoensdag 4 oktober 2006 @ 22:32
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 22:27 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Even een plaatje
[afbeelding]
Wow, Martijn_77 mooie gup
Isabeaudonderdag 5 oktober 2006 @ 09:02
Die guppies in mijn ouders' aquarium herinner ik me niet zo mooi
De kat vond ze geloof ik wel lekker, voor mij zit er te weinig vlees aan.
Haaibaaikedonderdag 5 oktober 2006 @ 09:13
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 09:02 schreef Isabeau het volgende:
Die guppies in mijn ouders' aquarium herinner ik me niet zo mooi
De kat vond ze geloof ik wel lekker, voor mij zit er te weinig vlees aan.
Ik heb ze nooit gegeten.
Ah ja, katten vinden dat wel lekker
Pietverdrietdonderdag 5 oktober 2006 @ 12:03
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:40 schreef tong80 het volgende:

[..]

Noorse zijn veel lekkerder. Maar die zijn twee keer zo duur.

Noorse zijn smakeloos, witrose en goedkoper.
Pietverdrietdonderdag 5 oktober 2006 @ 12:06
Zeeduivel is verrukkelijk
Stevig wit vlees
Beest is een monster uit de diepzee trouwens
Marsjaandonderdag 5 oktober 2006 @ 12:07
Mijn favo vissoorten zijn zalm en paling en ook smaakvolle hollandse garnalen (niet die stukjes smakeloze kauwgom )
coviedonderdag 5 oktober 2006 @ 13:15
1) Visfriet!!! (met extra kruiden)
2) Kabeljauw (of shit hoe heet die andere soort met minder graat en die is goedkoper nou ook alweer, smaakt bijna hetzelfde)?
2)Forel

En ik wil eindelijk een keer gebakken schol proberen, maar elke keer koop ik weer visfriet

Oh jah kibbeling is meestal ook niet van kabeljauw maar van die goedkopere soort.

Kibbeling vind ik wel lekker maar verschilt wel per visboer/kraam.
mirugaidonderdag 5 oktober 2006 @ 13:25
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Zeeduivel is verrukkelijk
Stevig wit vlees
Beest is een monster uit de diepzee trouwens
[afbeelding]
Zeeduivel is idd. erg lekker. De lever van de zeeduivel (ankimo) is trouwens in de Japanse keuken een delicatesse en is duurder dan het vlees van de zeeduivel; het heeft zo'n beetje dezelfde status als fois grass hier in het westen. Traditioneel wordt de lever gestoomd en geserveerd met ponzu (een saus op basis van sojasaus en citrussap).
Pietverdrietdonderdag 5 oktober 2006 @ 13:40
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 13:25 schreef mirugai het volgende:

[..]

Zeeduivel is idd. erg lekker. De lever van de zeeduivel (ankimo) is trouwens in de Japanse keuken een delicatesse en is duurder dan het vlees van de zeeduivel; het heeft zo'n beetje dezelfde status als fois grass hier in het westen. Traditioneel wordt de lever gestoomd en geserveerd met ponzu (een saus op basis van sojasaus en citrussap).
Over Japanse keuken gesproken, Heilbot vind ik ook erg lekker..
Verder is goede vette tonijn smullen, octopus, makreel, haring eigenlijk alle zeebeesten mits geen kweekzalm (Noorse zalm vind ik niet te eten.)
Pilootjevrijdag 6 oktober 2006 @ 01:44
Grappig dat iedereen maar zalm blijft roepen, terwijl dat echt de meest overschatte soort vis is die er bestaat. Gerookt vind ik het nog wel lekker, maar gebakken eigenlijk niet echt bijzonder. Rauw als tartaar is het echter goed te doen.
Daarnaast zie je veel mensen lekkerbek en kibbeling noemen. Dit is echter geen vis maar een visgerecht.
golfervrijdag 6 oktober 2006 @ 02:01
Zalm en tonijn vind ik meestal niet te vreten, vooral die kweekzalm.
Mijn favorieten: zeeduivel, heilbot, rog en tarbot.
yvonnevrijdag 6 oktober 2006 @ 08:40
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 21:02 schreef Thorical het volgende:

[..]

Jullie, jij en Tong zijn echt de ransigste mensen die ik op Cul ben tegen gekomen.
Niets tegen een kabeljauw filleetje met een korstje. Maar bij jullie krijg ik het idee, dat lekkerbek in oude olie gebakken moet worden en bedekt moet zijn met een fabrieks saus
Oh, en ik prak ook graag m'n eten
boem-dikkievrijdag 6 oktober 2006 @ 08:51
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 08:40 schreef yvonne het volgende:

[..]

Oh, en ik prak ook graag m'n eten
wil je t niet gerookt ?
Pinnenmutskevrijdag 6 oktober 2006 @ 16:03
ik lust geen vis

de geur doet me
Haaibaaikezaterdag 7 oktober 2006 @ 12:47
Lekker joh
tong80zaterdag 7 oktober 2006 @ 12:58
Vanochtend een makreeltje gekocht

GrotePierdinsdag 10 oktober 2006 @ 20:37
rauwe tonijn
Morwenwoensdag 11 oktober 2006 @ 03:07
Kabeljauw, gerookte zalm, tonijn, roodbaars. En de kabeljauw en roodbaars het liefst ongepaneerd, alleen gezouten in de olie gebakken.

Tonijn uit blik. En kibbeling natuurlijk, maar dat zijn restjes van allerlei vissoorten. Onlangs had de Visboer er gepaneerde garnalen tussen gedaan Garnalen horen ijskoud te zijn met citroen en een lekker sausje
Whiteguyvrijdag 13 oktober 2006 @ 12:56
Gisteren nog panga gegeten... kon dr wel weer prima schijt van maken
Verder is tonijn of zalm ook nog wel OK.
Sheriamvrijdag 13 oktober 2006 @ 22:31
Vandaag lag er 'doornhaai' bij de visboer. Het kwam me niet goed uit om vanavond te experimenteren, maar voor de volgende keer; kent iemand deze vis, is 'ie lekker, en heeft iemand tips om 'm lekker klaar te maken?
tong80vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:51
Doornhaai Klinkt veelbelovend.

posvrijdag 13 oktober 2006 @ 23:28
De Pos
golferzaterdag 14 oktober 2006 @ 00:14
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 22:31 schreef Sheriam het volgende:
Vandaag lag er 'doornhaai' bij de visboer. Het kwam me niet goed uit om vanavond te experimenteren, maar voor de volgende keer; kent iemand deze vis, is 'ie lekker, en heeft iemand tips om 'm lekker klaar te maken?
Doornhaai staat ook wel bekend als zeepaling. Dit is echter niet correct. De echte zeepaling in namelijk een kongeraal. Deze vis wordt ook veel groter dan de gemiddelde Noord-zeehaai. Toch is deze haaiensoort een erg lekkere vis, en tevens graatloos. Hij leent zich uitstekend om te bakken, grillen of te stoven. Doordat deze vis tot de kraakbeenachtige behoort, heeft hij een nadeel, namelijk dat hij snel bederft. Dus probeer de vis altijd meteen thuis in de koeling te stoppen en zo snel mogelijk op te eten.

Hoofdgerecht voor 4 personen: 800 gram doornhaai, 80 gram uien in ringen, 1 teen gehakte knoflook, 80 gram worteltjes, in dunne reepjes, 50 gram bleekselderij in plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 100 gram kleine courgettes, in plakjes, 3 eetl olijfolie, 250 cc visfond, 1 eetlepel fijngehakte kruiden, 15 zwarte olijven, peper en zout

Snijd de doornhaai in stukken van ongeveer 2-3 cm.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de uienringen en de knoflook glazig. Voeg vervolgen de groenten en de vis toe en roerbak alles gedurende 3 minuten.
Schenk de visfond erbij. Strooi er de fijngehakte kruiden (koriandergroen, peterselie en wat rozemarijn) en zout en peper naar smaak bij. Laat het gerecht ongeveer 15 minuten afgedekt smoren boven een laag vuur. Voeg voor de laatste paar minuten de olijven toe. Bestrooi het geheel met wat koriander en rozemarijn.
PS. Serveren met gestoomde rijst met saffraan of kurkuma.
Richie_Richzaterdag 14 oktober 2006 @ 21:09
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 12:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Noorse zijn smakeloos, witrose en goedkoper.
Ik zag laatst bij de viswinkel in IJmuiden Alaska Zalm liggen. Ongetwijfeld geen kweek (anders komt het niet bij de afslag vandaan lijkt me ). Maar wordt dit gevanegn in Alaska, of is het gewoon een benaming.

Was wel duur, iets van ¤25-30/kg
golferzaterdag 14 oktober 2006 @ 21:32
Is inderdaad wilde zalm uit Alaska, lijkt op de Canadese zalm.
Richie_Richzaterdag 14 oktober 2006 @ 22:17
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 21:32 schreef golfer het volgende:
Is inderdaad wilde zalm uit Alaska, lijkt op de Canadese zalm.
Ok, en is het die prijs waard?

Ben overal wel voor in namelijk
golferzaterdag 14 oktober 2006 @ 22:20
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 22:17 schreef Richie_Rich het volgende:


Ok, en is het die prijs waard?

Ben overal wel voor in namelijk
Ik vind het aan de dure kant. Je proeft wel het verschil met die gekweekte Schotse en Noorse zalm.
Je was w.s. bij Waasdorp in IJmuiden?
Van hun site:
quote:
VERSE WILDE ALASKA ZALM NU VERKRIJGBAAR BIJ
VISSPECIALIST NICO WAASDORP IN IJMUIDEN-HAVEN
Het vers seizoen van de wilde zalm is weer begonnen!! Van half juni tot en met oktober word de wilde zalm op een verantwoorde wijze gevangen;net voordat de zalm de rivieren in trekt om te paaien. Het beste moment in de wilde zalmcyclus betreffende smaak en structuur!! Kiezen voor wilde Alaska zalm is kiezen voor de beste zalm die de natuur ons biedt. Tijdens het seizoen zijn er 4 soorten verkrijgbaar; King (chinook) ,Sokeye ,Coho en Chum, per soort verschillend in kleur,structuur,maat en vetgehalte; ieder soort zijn eigen subtiele smaak! King (chinook) is de grootste zalm;ivoorwit tot oranje van kleur, Sokeye is dieprood, Coho oranje en Chum licht oranje van kleur. Door import direct uit Alaska komt er wekelijks verse aanvoer per vliegtuig binnen. Profiteer van deze ( h )eerlijke gezonde vissoort, ze zijn minder vet dan de gekweekte Noorse zalm,daarbij lekkerder van smaak en meer gezonde omega 3 vetten !! De Wilde Alaska zalm is een zee van verschil en geschikt om te bakken,grillen,stomen,roken, pocheren en zelfs als sashimi (rauw) te eten.


[ Bericht 57% gewijzigd door golfer op 14-10-2006 22:23:02 (toevoeging) ]
Pregozaterdag 14 oktober 2006 @ 22:44
lekker:

rode mul
zeeduivel
en kabeljauw, maar dan wel iets er mee doen, niet naturel
Richie_Richzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:21
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 22:20 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik vind het aan de dure kant. Je proeft wel het verschil met die gekweekte Schotse en Noorse zalm.
Je was w.s. bij Waasdorp in IJmuiden?
Van hun site:
[..]

Klopt, Waasdorp idd. Niet de goedkoopste, maar wel altijd érg goed.

Liever veel voor een goede vis, dan weinig voor een middelmatige
golferzaterdag 14 oktober 2006 @ 23:42
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:21 schreef Richie_Rich het volgende:


Klopt, Waasdorp idd. Niet de goedkoopste, maar wel altijd érg goed.
Op de site van Waasdorp staat een leuk reclamefilmpje over hoe die Alaskazalm gevangen wordt.
http://www.waasdorp.nl/
#ANONIEMmaandag 16 oktober 2006 @ 02:31
Wij hebben gisteren van 18.30 tot 1.15 uur getafeld....Mosselen
tong80maandag 16 oktober 2006 @ 02:33
oe dat is pas lekker

Haaibaaikedinsdag 17 oktober 2006 @ 10:57
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 02:31 schreef SeaOfLove het volgende:
Wij hebben gisteren van 18.30 tot 1.15 uur getafeld....Mosselen
Heerlijk Mosselen
quickie1985dinsdag 17 oktober 2006 @ 11:15
Gravad Lachs (zalm) Tilapia Tong tonijn Zwaardvis Zeeduivel rode poon allemala super!
Canisfiredinsdag 17 oktober 2006 @ 11:49
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 10:57 schreef Haaibaaike het volgende:

[..]

Heerlijk Mosselen
Ja lekker zijn die he
kabouter.mutsdinsdag 17 oktober 2006 @ 12:57
Talapia vind ik echt niet lekker.
Verder alle vissen die ik heb gegeten wel.
Alleen niet zo heel dol op gekookte of gepocheerde of gebakken zalm.
Pietverdrietdinsdag 17 oktober 2006 @ 14:26
Eerlijk gezegt snap ik echt niet dat zoveel mensen gek zijn op die kweekzalm.
Smaakt wee en vaag vind ik.
piepsterdinsdag 17 oktober 2006 @ 14:33
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 11:15 schreef quickie1985 het volgende:
Gravad Lachs (zalm) Tilapia Tong tonijn Zwaardvis Zeeduivel rode poon allemala super!
Ik denk dat je Gravad Lax bedoelt. Da's een Zweeds gerecht waarbij zalm minimaal 24 uur samengeperst wordt met kruiden ertussen. Lax betekent volgens mij zalm in het Zweeds.

Hier een recept:
quote:
Gravad lax
Ingrediënten:
Stuk wilde zalmfilet
Suiker
Grof zeezout
Fijngesneden dille
Gekneusde peper

Bereidingswijze:
Gravad lax kun je heel simpel zelf maken. Gewoon een goed vers stuk zalmfilet (liefst wilde) marineren. Het makkelijkste is het om de twee zijdes los te snijden en daartussen een mengsel van veel suiker, grof zeezout, fijngesneden dille en gekneusde peper te doen. Vervolgens netjes afdekken met folie o.i.d. en onder een gewicht (pakken melk ofzo) minimaal 24 uur in de koeling leggen. Lekker met mosterd-dillesaus
Annedinsdag 17 oktober 2006 @ 14:35
Gerookte zalm .



.
guapodinsdag 17 oktober 2006 @ 15:42
Sardinas
Haaibaaikedinsdag 17 oktober 2006 @ 16:00
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 14:35 schreef ijsmeis het volgende:
Gerookte zalm .

[afbeelding]

.
Heerlijk heb zondag nog gerookte zalm op
golferdinsdag 17 oktober 2006 @ 16:39
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 14:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Eerlijk gezegt snap ik echt niet dat zoveel mensen gek zijn op die kweekzalm.
Smaakt wee en vaag vind ik.
Vanmiddag bij zeevishandel Waasdorp in IJmuiden verse (vandaag ingevlogen) wilde Alaskazalm-filets gehaald.
G-stringdinsdag 17 oktober 2006 @ 16:41
Verse tonijn! Mjammie!
AKnynkedinsdag 17 oktober 2006 @ 17:04
Vers gevangen zalm.

Heb een tijdje in Alaska gewoond, en daar springt de zalm bij wijze van spreken zo op je bord. De vader van een vriendinnetje daar was een echte visser (wie is dat niet in Alaska), en we hebben daar verse, dezelde dag gevangen zalm gegeten. Goddelijk. Verder diezelde, Alaskaanse zalm warmegerookt is ook erg lekker.

Ook verse heilbot smaakte me daar prima!
Pietverdrietdinsdag 17 oktober 2006 @ 18:12
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 16:39 schreef golfer het volgende:

[..]

Vanmiddag bij zeevishandel Waasdorp in IJmuiden verse (vandaag ingevlogen) wilde Alaskazalm-filets gehaald.
Ik vind dat een groter verschil als tussen kip van de supermarkt en wilde fazant.
Thoricaldinsdag 17 oktober 2006 @ 18:42
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 18:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind dat een groter verschil als tussen kip van de supermarkt en wilde fazant.
Helaas Piet, nu ben ik het een keertje niet met je eens. Wel dat een kweekzalm net als een plofkip nergens naar smaakt. Maar er zijn genoeg niet wildekipjes die heerlijk smaken en dat kom je bij zalm bitter weinig tegen.
btw ik eet tot ergenis van mijn huisgenote geen plofkip en hausmacherzalm.
golferdinsdag 17 oktober 2006 @ 23:59
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 16:39 schreef golfer het volgende:


Vanmiddag bij zeevishandel Waasdorp in IJmuiden verse (vandaag ingevlogen) wilde Alaskazalm-filets gehaald.
Haaibaaikewoensdag 18 oktober 2006 @ 00:32
Dat ziet er lekker uit Mooie zalm !
Richie_Richwoensdag 18 oktober 2006 @ 00:44
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 23:59 schreef golfer het volgende:

[..]

[afbeelding]
Hoe is het bevallen? Want dan haal ik deze week ook even wat
golferwoensdag 18 oktober 2006 @ 00:55
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 00:44 schreef Richie_Rich het volgende:


Hoe is het bevallen? Want dan haal ik deze week ook even wat
Lekker!
En je moet er snel bij zijn, want alleen nog tot het einde van de maand is die verse Alaskazalm nog verkrijgbaar bij ze.

zie Wat eten en drinken we vandaag # 28

met excuses voor de soms wat vage foto's
Richie_Richwoensdag 18 oktober 2006 @ 01:57
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 00:55 schreef golfer het volgende:

[..]

Lekker!
En je moet er snel bij zijn, want alleen nog tot het einde van de maand is die verse Alaskazalm nog verkrijgbaar bij ze.

zie Wat eten en drinken we vandaag # 28

met excuses voor de soms wat vage foto's
Ziet er goed uit ja
#ANONIEMwoensdag 18 oktober 2006 @ 09:38
Ik houd niet van vis
Slappertjewoensdag 18 oktober 2006 @ 09:47
Gebakken forel in citroenboter

Zalmforel is trouwens als ik iets wil dat naar zalm smaakt koop ik wel een zalm
Camplowoensdag 18 oktober 2006 @ 11:49
- Kibbeling
- Makreel
- Tonijn
- Haring
- Paling
Salsagirlwoensdag 18 oktober 2006 @ 12:33
  • Zalm
  • Haring
  • Makreel
  • paling
  • Tauruswoensdag 18 oktober 2006 @ 12:59
    Tong
    Zalm
    Tilapia
    Zeewolf
    Sheriamwoensdag 18 oktober 2006 @ 20:43
    http://www.telegraaf.nl/b(...)e_netten.html?p=10,1

    Jammer dat IJmuiden voor mij nogal ver is, anders ging ik een filetje halen morgen! Ben eigenlijk best een beetje nieuwsgierig!

    En golfer, nog bedankt voor 't recept van de doornhaai, was ik nog vergeten te zeggen tot de makohaai me weer herinnerde
    Richie_Richwoensdag 18 oktober 2006 @ 21:01
    quote:
    Op woensdag 18 oktober 2006 20:43 schreef Sheriam het volgende:
    http://www.telegraaf.nl/b(...)e_netten.html?p=10,1

    Jammer dat IJmuiden voor mij nogal ver is, anders ging ik een filetje halen morgen! Ben eigenlijk best een beetje nieuwsgierig!

    En golfer, nog bedankt voor 't recept van de doornhaai, was ik nog vergeten te zeggen tot de makohaai me weer herinnerde
    Hmm.. ik ben morgenochtend vrij en woon op een kwartiertje rijden van IJmuiden af. Iemand ervaring met haai?
    golferwoensdag 18 oktober 2006 @ 21:08
    quote:
    Ik heb hem inderdaad gisteren in vol ornaat op ijs zien liggen tussen de rest van de verse vissen. Zag er vervaarlijk uit dat beest.
    snopprinseswoensdag 18 oktober 2006 @ 22:05
    zalm met gesmolten mozarella erover
    MaddoxXdonderdag 19 oktober 2006 @ 00:15
    Zalm 4 sure
    Fratzdonderdag 19 oktober 2006 @ 00:28
    tonijn vind ik het allerlekkers
    liefst zo vers mogelijk.
    maar eigenlijk vind ik alle vis heerlijk!
    tong80donderdag 19 oktober 2006 @ 00:42
    Tonijn is veel lekkerder dan zalm. Ik vind zalm maar een smakeloze slappe zooi.

    golferdonderdag 19 oktober 2006 @ 01:02
    quote:
    Op donderdag 19 oktober 2006 00:42 schreef tong80 het volgende:
    Tonijn is veel lekkerder dan zalm. Ik vind zalm maar een smakeloze slappe zooi.

    Moet je toch eens echte wilde zalm proberen, i.p.v. die kweekzooi.
    Pietverdrietdonderdag 19 oktober 2006 @ 07:18
    quote:
    Op donderdag 19 oktober 2006 01:02 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Moet je toch eens echte wilde zalm proberen, i.p.v. die kweekzooi.
    Joenedonderdag 19 oktober 2006 @ 08:05
    Gisteravond een heerlijk schelvisje.
    #ANONIEMdonderdag 19 oktober 2006 @ 08:13
    Haring met uitjes. Tussen een wit bolletje.
    Pietverdrietdonderdag 19 oktober 2006 @ 10:52
    quote:
    Op donderdag 19 oktober 2006 08:05 schreef Joene het volgende:
    Gisteravond een heerlijk schelvisje.
    Een onterecht zeer onderschat visje.
    Jarnodonderdag 19 oktober 2006 @ 10:53
    Van het weekend een gestoomde makreel of 2 (heerlijk op brood) gegeten en dat blijft toch altijd een favoriet. Wat overblijft maak je heerlijke salade van voor op brood of toast, .
    Joenedonderdag 19 oktober 2006 @ 11:20
    quote:
    Op donderdag 19 oktober 2006 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Een onterecht zeer onderschat visje.
    De enige echte lekkerbek
    detoardindonderdag 19 oktober 2006 @ 12:23
    Zalm
    PaRoDiUzZdonderdag 19 oktober 2006 @ 13:41
    koud:
    paling
    haring
    makreel

    gebakken:

    tilapia
    schol
    slibtong

    gekookte , gestoomde of anderssootige bereiding van vis vind ik zowiezo niet lekker.
    Joenedonderdag 19 oktober 2006 @ 13:42
    tilapia daar zit toch amper smaak aan man.
    Pietverdrietdonderdag 19 oktober 2006 @ 13:49
    Heb vanmiddag in de kantine Blue grenadier gegeten, filet door bloem gehaald en gebakken.
    Heerlijk,
    PaRoDiUzZdonderdag 19 oktober 2006 @ 13:50
    quote:
    Op donderdag 19 oktober 2006 13:42 schreef Joene het volgende:
    tilapia daar zit toch amper smaak aan man.
    nouja ik ben niet echt een liefhebber van vis (ik eet het ook eilk hooguit 1x in de maand, tenzij ik uit eten ga en er iets interressants op het menu staat) dus ik eet het nou ook niet echt veel ofzo.
    Sheriamdonderdag 26 oktober 2006 @ 11:24
    Het haaievinnen berichtje herinnerde me hier weer aan; heeft er nog iemand een stukje Makohaai gehaald, en zo ja hoe was 't??

    /ja, nieuwsgierig
    grassiekuikdonderdag 26 oktober 2006 @ 11:27
    zeebaars zeeduivel of lekker simpel een lekkerbekkie/kibbeling
    Little_angel_nr1donderdag 26 oktober 2006 @ 20:18
    Pangafilet, zalig!!!!
    cinnamongirlvrijdag 27 oktober 2006 @ 15:07
    Ik had laatst een heerlijk stuk gegrilde roodbaars.
    En van de week een slibtong gevuld met tonijnsteak met een saus van Hollandse garnalen
    Isabeauvrijdag 3 november 2006 @ 05:52


    Dit is slecht nieuws: Sayonara, sushi...

    Begin van het artikel:
    quote:
    What's your favourite seafood dish? Seared scallops? Salmon sashimi? Grilled shrimp?

    Enjoy it while you can, because by 2048 it could all be gone. A recent survey of global fisheries data says that seafood stocks around the world will collapse within 50 years — if we don't change the way we treat the world's oceans1.

    "That's the end of the line," says Boris Worm, a marine conservation biologist at Dalhousie University in Halifax, Nova Scotia, and lead author on the study. "Whatever your favourite seafood is, you will most likely not be able to eat it anymore."
    Joenevrijdag 3 november 2006 @ 08:22
    quote:
    Op vrijdag 27 oktober 2006 15:07 schreef cinnamongirl het volgende:
    Ik had laatst een heerlijk stuk gegrilde roodbaars.
    En van de week een slibtong gevuld met tonijnsteak met een saus van Hollandse garnalen
    WTF hoe wil je in godsnaam een slibtongetje vullen rolletje ofzo ?
    Martijn_77zaterdag 4 november 2006 @ 10:34
    quote:
    Op vrijdag 3 november 2006 05:52 schreef Isabeau het volgende:


    Dit is slecht nieuws: Sayonara, sushi...

    Begin van het artikel:
    [..]

    De Nederlandse versie
    quote:
    'Over 50 jaar bijna geen vis meer'

    WASHINGTON- Als de overbevissing en vernietiging van het zeeleven in het huidige tempo doorgaat, zal er medio deze eeuw bijna niets meer te vissen zijn. Dat staat in een groot internationaal wetenschappelijk onderzoek waarvan de resultaten donderdag zijn gepubliceerd in het blad Science.

    Uit een analyse van wetenschappelijke data van de afgelopen veertig jaar en historische verslagen van ruim duizend jaar, blijkt dat de biodiversiteit van de zeeën - vissen, schelpdieren, vogels, planten en micro-organismen - dramatisch is afgenomen. Het aantal soorten is met bijna een derde afgenomen.

    De onderzoekers hebben deze resultaten uit het verleden doorberekend naar de toekomst en komen tot de conclusie dat in 2048 alle soorten voor de ondergang zullen staan.

    Dat betekent dat dan van de oorspronkelijke aantallen minder dan 10 procent over zal zijn. Ook grote zeezoogdieren als orka's, dolfijnen en zeehonden zullen drastisch in aantal teruglopen.

    Eindig

    "Wat we benadrukken is dat de voorraden eindig zijn; wij zijn al door een derde heen en we zullen ook door de rest heen gaan", zei onderzoeker Boris Worm van de Dalhousie Universeit in Canada tegen de BBC.

    Steve Palumbi van de Amerikaanse Stanford Universiteit stelt dat dit de laatste eeuw is dat we wild zeevoedsel hebben tenzij we drastisch anders met het leven in zee omgaan.

    De onderzoekers pleiten voor meer beschermde gebieden waardoor bestaande soorten kunnen overleven. Dit blijkt ook een effectieve manier om uitgeputte gebieden te laten herstellen, zo blijkt volgens Worm uit de praktijk.

    Zonder een vangstverbod is de kabeljauw in de Noordzee ten dode opgeschreven, stellen de wetenschappers.
    Bron
    QTPizaterdag 4 november 2006 @ 12:23
    Dat is geen goed nieuws.
    Ik lust graag (rauwe) tonijn, haring, poon, tong, zeeduivel, inktvis, garnalen.
    sungaMsunitraMzaterdag 4 november 2006 @ 12:25
    Heilbot
    Zalm
    Forel
    Paling
    Tong
    Schol