Noorse zijn smakeloos, witrose en goedkoper.quote:Op donderdag 28 september 2006 20:40 schreef tong80 het volgende:
[..]
Noorse zijn veel lekkerder. Maar die zijn twee keer zo duur.
Zeeduivel is idd. erg lekker. De lever van de zeeduivel (ankimo) is trouwens in de Japanse keuken een delicatesse en is duurder dan het vlees van de zeeduivel; het heeft zo'n beetje dezelfde status als fois grass hier in het westen. Traditioneel wordt de lever gestoomd en geserveerd met ponzu (een saus op basis van sojasaus en citrussap).quote:Op donderdag 5 oktober 2006 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Zeeduivel is verrukkelijk
Stevig wit vlees
Beest is een monster uit de diepzee trouwens
[afbeelding]
Over Japanse keuken gesproken, Heilbot vind ik ook erg lekker..quote:Op donderdag 5 oktober 2006 13:25 schreef mirugai het volgende:
[..]
Zeeduivel is idd. erg lekker. De lever van de zeeduivel (ankimo) is trouwens in de Japanse keuken een delicatesse en is duurder dan het vlees van de zeeduivel; het heeft zo'n beetje dezelfde status als fois grass hier in het westen. Traditioneel wordt de lever gestoomd en geserveerd met ponzu (een saus op basis van sojasaus en citrussap).
Oh, en ik prak ook graag m'n etenquote:Op woensdag 4 oktober 2006 21:02 schreef Thorical het volgende:
[..]
Jullie, jij en Tong zijn echt de ransigste mensen die ik op Cul ben tegen gekomen.
Niets tegen een kabeljauw filleetje met een korstje. Maar bij jullie krijg ik het idee, dat lekkerbek in oude olie gebakken moet worden en bedekt moet zijn met een fabrieks saus
Doornhaai staat ook wel bekend als zeepaling. Dit is echter niet correct. De echte zeepaling in namelijk een kongeraal. Deze vis wordt ook veel groter dan de gemiddelde Noord-zeehaai. Toch is deze haaiensoort een erg lekkere vis, en tevens graatloos. Hij leent zich uitstekend om te bakken, grillen of te stoven. Doordat deze vis tot de kraakbeenachtige behoort, heeft hij een nadeel, namelijk dat hij snel bederft. Dus probeer de vis altijd meteen thuis in de koeling te stoppen en zo snel mogelijk op te eten.quote:Op vrijdag 13 oktober 2006 22:31 schreef Sheriam het volgende:
Vandaag lag er 'doornhaai' bij de visboer. Het kwam me niet goed uit om vanavond te experimenteren, maar voor de volgende keer; kent iemand deze vis, is 'ie lekker, en heeft iemand tips om 'm lekker klaar te maken?
Ik zag laatst bij de viswinkel in IJmuiden Alaska Zalm liggen. Ongetwijfeld geen kweek (anders komt het niet bij de afslag vandaan lijkt mequote:Op donderdag 5 oktober 2006 12:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Noorse zijn smakeloos, witrose en goedkoper.
Ok, en is het die prijs waard?quote:Op zaterdag 14 oktober 2006 21:32 schreef golfer het volgende:
Is inderdaad wilde zalm uit Alaska, lijkt op de Canadese zalm.
Ik vind het aan de dure kant. Je proeft wel het verschil met die gekweekte Schotse en Noorse zalm.quote:Op zaterdag 14 oktober 2006 22:17 schreef Richie_Rich het volgende:
Ok, en is het die prijs waard?
Ben overal wel voor in namelijk
quote:VERSE WILDE ALASKA ZALM NU VERKRIJGBAAR BIJ
VISSPECIALIST NICO WAASDORP IN IJMUIDEN-HAVEN
Het vers seizoen van de wilde zalm is weer begonnen!! Van half juni tot en met oktober word de wilde zalm op een verantwoorde wijze gevangen;net voordat de zalm de rivieren in trekt om te paaien. Het beste moment in de wilde zalmcyclus betreffende smaak en structuur!! Kiezen voor wilde Alaska zalm is kiezen voor de beste zalm die de natuur ons biedt. Tijdens het seizoen zijn er 4 soorten verkrijgbaar; King (chinook) ,Sokeye ,Coho en Chum, per soort verschillend in kleur,structuur,maat en vetgehalte; ieder soort zijn eigen subtiele smaak! King (chinook) is de grootste zalm;ivoorwit tot oranje van kleur, Sokeye is dieprood, Coho oranje en Chum licht oranje van kleur. Door import direct uit Alaska komt er wekelijks verse aanvoer per vliegtuig binnen. Profiteer van deze ( h )eerlijke gezonde vissoort, ze zijn minder vet dan de gekweekte Noorse zalm,daarbij lekkerder van smaak en meer gezonde omega 3 vetten !! De Wilde Alaska zalm is een zee van verschil en geschikt om te bakken,grillen,stomen,roken, pocheren en zelfs als sashimi (rauw) te eten.
Klopt, Waasdorp idd. Niet de goedkoopste, maar wel altijd érg goed.quote:Op zaterdag 14 oktober 2006 22:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vind het aan de dure kant. Je proeft wel het verschil met die gekweekte Schotse en Noorse zalm.
Je was w.s. bij Waasdorp in IJmuiden?
Van hun site:
[..]
Op de site van Waasdorp staat een leuk reclamefilmpje over hoe die Alaskazalm gevangen wordt.quote:Op zaterdag 14 oktober 2006 23:21 schreef Richie_Rich het volgende:
Klopt, Waasdorp idd. Niet de goedkoopste, maar wel altijd érg goed.
Heerlijk Mosselenquote:Op maandag 16 oktober 2006 02:31 schreef SeaOfLove het volgende:
Wij hebben gisteren van 18.30 tot 1.15 uur getafeld....Mosselen![]()
![]()
Ja lekker zijn die hequote:
Ik denk dat je Gravad Lax bedoelt. Da's een Zweeds gerecht waarbij zalm minimaal 24 uur samengeperst wordt met kruiden ertussen. Lax betekent volgens mij zalm in het Zweeds.quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 11:15 schreef quickie1985 het volgende:
Gravad Lachs (zalm) Tilapia Tong tonijn Zwaardvis Zeeduivel rode poon allemala super!
quote:Gravad lax
Ingrediënten:
Stuk wilde zalmfilet
Suiker
Grof zeezout
Fijngesneden dille
Gekneusde peper
Bereidingswijze:
Gravad lax kun je heel simpel zelf maken. Gewoon een goed vers stuk zalmfilet (liefst wilde) marineren. Het makkelijkste is het om de twee zijdes los te snijden en daartussen een mengsel van veel suiker, grof zeezout, fijngesneden dille en gekneusde peper te doen. Vervolgens netjes afdekken met folie o.i.d. en onder een gewicht (pakken melk ofzo) minimaal 24 uur in de koeling leggen. Lekker met mosterd-dillesaus
Vanmiddag bij zeevishandel Waasdorp in IJmuiden verse (vandaag ingevlogen) wilde Alaskazalm-filets gehaald.quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 14:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Eerlijk gezegt snap ik echt niet dat zoveel mensen gek zijn op die kweekzalm.
Smaakt wee en vaag vind ik.
Ik vind dat een groter verschil als tussen kip van de supermarkt en wilde fazant.quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 16:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Vanmiddag bij zeevishandel Waasdorp in IJmuiden verse (vandaag ingevlogen) wilde Alaskazalm-filets gehaald.![]()
Helaas Piet, nu ben ik het een keertje niet met je eens. Wel dat een kweekzalm net als een plofkip nergens naar smaakt. Maar er zijn genoeg niet wildekipjes die heerlijk smaken en dat kom je bij zalm bitter weinig tegen.quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 18:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind dat een groter verschil als tussen kip van de supermarkt en wilde fazant.
quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 16:39 schreef golfer het volgende:
Vanmiddag bij zeevishandel Waasdorp in IJmuiden verse (vandaag ingevlogen) wilde Alaskazalm-filets gehaald.![]()
Lekker!quote:Op woensdag 18 oktober 2006 00:44 schreef Richie_Rich het volgende:
Hoe is het bevallen? Want dan haal ik deze week ook even wat![]()
Ziet er goed uit jaquote:Op woensdag 18 oktober 2006 00:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Lekker!
En je moet er snel bij zijn, want alleen nog tot het einde van de maand is die verse Alaskazalm nog verkrijgbaar bij ze.
zie Wat eten en drinken we vandaag # 28
met excuses voor de soms wat vage foto's
Hmm.. ik ben morgenochtend vrij en woon op een kwartiertje rijden van IJmuiden af. Iemand ervaring met haai?quote:Op woensdag 18 oktober 2006 20:43 schreef Sheriam het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)e_netten.html?p=10,1
Jammer dat IJmuiden voor mij nogal ver is, anders ging ik een filetje halen morgen! Ben eigenlijk best een beetje nieuwsgierig!
En golfer, nog bedankt voor 't recept van de doornhaai, was ik nog vergeten te zeggen tot de makohaai me weer herinnerde
Ik heb hem inderdaad gisteren in vol ornaat op ijs zien liggen tussen de rest van de verse vissen. Zag er vervaarlijk uit dat beest.quote:Op woensdag 18 oktober 2006 20:43 schreef Sheriam het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)e_netten.html?p=10,1
Moet je toch eens echte wilde zalm proberen, i.p.v. die kweekzooi.quote:Op donderdag 19 oktober 2006 00:42 schreef tong80 het volgende:
Tonijn is veel lekkerder dan zalm. Ik vind zalm maar een smakeloze slappe zooi.
quote:Op donderdag 19 oktober 2006 01:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Moet je toch eens echte wilde zalm proberen, i.p.v. die kweekzooi.
Een onterecht zeer onderschat visje.quote:Op donderdag 19 oktober 2006 08:05 schreef Joene het volgende:
Gisteravond een heerlijk schelvisje.
De enige echte lekkerbekquote:Op donderdag 19 oktober 2006 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een onterecht zeer onderschat visje.
nouja ik ben niet echt een liefhebber van vis (ik eet het ook eilk hooguit 1x in de maand, tenzij ik uit eten ga en er iets interressants op het menu staat) dus ik eet het nou ook niet echt veel ofzo.quote:Op donderdag 19 oktober 2006 13:42 schreef Joene het volgende:
tilapia daar zit toch amper smaak aan man.
quote:What's your favourite seafood dish? Seared scallops? Salmon sashimi? Grilled shrimp?
Enjoy it while you can, because by 2048 it could all be gone. A recent survey of global fisheries data says that seafood stocks around the world will collapse within 50 years — if we don't change the way we treat the world's oceans1.
"That's the end of the line," says Boris Worm, a marine conservation biologist at Dalhousie University in Halifax, Nova Scotia, and lead author on the study. "Whatever your favourite seafood is, you will most likely not be able to eat it anymore."
WTF hoe wil je in godsnaam een slibtongetje vullenquote:Op vrijdag 27 oktober 2006 15:07 schreef cinnamongirl het volgende:
Ik had laatst een heerlijk stuk gegrilde roodbaars.
En van de week een slibtong gevuld met tonijnsteak met een saus van Hollandse garnalen![]()
![]()
De Nederlandse versiequote:Op vrijdag 3 november 2006 05:52 schreef Isabeau het volgende:
Dit is slecht nieuws: Sayonara, sushi...
Begin van het artikel:
[..]![]()
Bronquote:'Over 50 jaar bijna geen vis meer'
WASHINGTON- Als de overbevissing en vernietiging van het zeeleven in het huidige tempo doorgaat, zal er medio deze eeuw bijna niets meer te vissen zijn. Dat staat in een groot internationaal wetenschappelijk onderzoek waarvan de resultaten donderdag zijn gepubliceerd in het blad Science.
Uit een analyse van wetenschappelijke data van de afgelopen veertig jaar en historische verslagen van ruim duizend jaar, blijkt dat de biodiversiteit van de zeeën - vissen, schelpdieren, vogels, planten en micro-organismen - dramatisch is afgenomen. Het aantal soorten is met bijna een derde afgenomen.
De onderzoekers hebben deze resultaten uit het verleden doorberekend naar de toekomst en komen tot de conclusie dat in 2048 alle soorten voor de ondergang zullen staan.
Dat betekent dat dan van de oorspronkelijke aantallen minder dan 10 procent over zal zijn. Ook grote zeezoogdieren als orka's, dolfijnen en zeehonden zullen drastisch in aantal teruglopen.
Eindig
"Wat we benadrukken is dat de voorraden eindig zijn; wij zijn al door een derde heen en we zullen ook door de rest heen gaan", zei onderzoeker Boris Worm van de Dalhousie Universeit in Canada tegen de BBC.
Steve Palumbi van de Amerikaanse Stanford Universiteit stelt dat dit de laatste eeuw is dat we wild zeevoedsel hebben tenzij we drastisch anders met het leven in zee omgaan.
De onderzoekers pleiten voor meer beschermde gebieden waardoor bestaande soorten kunnen overleven. Dit blijkt ook een effectieve manier om uitgeputte gebieden te laten herstellen, zo blijkt volgens Worm uit de praktijk.
Zonder een vangstverbod is de kabeljauw in de Noordzee ten dode opgeschreven, stellen de wetenschappers.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |