Hmm.. ik ben morgenochtend vrij en woon op een kwartiertje rijden van IJmuiden af. Iemand ervaring met haai?quote:Op woensdag 18 oktober 2006 20:43 schreef Sheriam het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)e_netten.html?p=10,1
Jammer dat IJmuiden voor mij nogal ver is, anders ging ik een filetje halen morgen! Ben eigenlijk best een beetje nieuwsgierig!
En golfer, nog bedankt voor 't recept van de doornhaai, was ik nog vergeten te zeggen tot de makohaai me weer herinnerde
Ik heb hem inderdaad gisteren in vol ornaat op ijs zien liggen tussen de rest van de verse vissen. Zag er vervaarlijk uit dat beest.quote:Op woensdag 18 oktober 2006 20:43 schreef Sheriam het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)e_netten.html?p=10,1
Moet je toch eens echte wilde zalm proberen, i.p.v. die kweekzooi.quote:Op donderdag 19 oktober 2006 00:42 schreef tong80 het volgende:
Tonijn is veel lekkerder dan zalm. Ik vind zalm maar een smakeloze slappe zooi.
quote:Op donderdag 19 oktober 2006 01:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Moet je toch eens echte wilde zalm proberen, i.p.v. die kweekzooi.
Een onterecht zeer onderschat visje.quote:Op donderdag 19 oktober 2006 08:05 schreef Joene het volgende:
Gisteravond een heerlijk schelvisje.
De enige echte lekkerbekquote:Op donderdag 19 oktober 2006 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een onterecht zeer onderschat visje.
nouja ik ben niet echt een liefhebber van vis (ik eet het ook eilk hooguit 1x in de maand, tenzij ik uit eten ga en er iets interressants op het menu staat) dus ik eet het nou ook niet echt veel ofzo.quote:Op donderdag 19 oktober 2006 13:42 schreef Joene het volgende:
tilapia daar zit toch amper smaak aan man.
quote:What's your favourite seafood dish? Seared scallops? Salmon sashimi? Grilled shrimp?
Enjoy it while you can, because by 2048 it could all be gone. A recent survey of global fisheries data says that seafood stocks around the world will collapse within 50 years — if we don't change the way we treat the world's oceans1.
"That's the end of the line," says Boris Worm, a marine conservation biologist at Dalhousie University in Halifax, Nova Scotia, and lead author on the study. "Whatever your favourite seafood is, you will most likely not be able to eat it anymore."
WTF hoe wil je in godsnaam een slibtongetje vullenquote:Op vrijdag 27 oktober 2006 15:07 schreef cinnamongirl het volgende:
Ik had laatst een heerlijk stuk gegrilde roodbaars.
En van de week een slibtong gevuld met tonijnsteak met een saus van Hollandse garnalen![]()
![]()
De Nederlandse versiequote:Op vrijdag 3 november 2006 05:52 schreef Isabeau het volgende:
Dit is slecht nieuws: Sayonara, sushi...
Begin van het artikel:
[..]![]()
Bronquote:'Over 50 jaar bijna geen vis meer'
WASHINGTON- Als de overbevissing en vernietiging van het zeeleven in het huidige tempo doorgaat, zal er medio deze eeuw bijna niets meer te vissen zijn. Dat staat in een groot internationaal wetenschappelijk onderzoek waarvan de resultaten donderdag zijn gepubliceerd in het blad Science.
Uit een analyse van wetenschappelijke data van de afgelopen veertig jaar en historische verslagen van ruim duizend jaar, blijkt dat de biodiversiteit van de zeeën - vissen, schelpdieren, vogels, planten en micro-organismen - dramatisch is afgenomen. Het aantal soorten is met bijna een derde afgenomen.
De onderzoekers hebben deze resultaten uit het verleden doorberekend naar de toekomst en komen tot de conclusie dat in 2048 alle soorten voor de ondergang zullen staan.
Dat betekent dat dan van de oorspronkelijke aantallen minder dan 10 procent over zal zijn. Ook grote zeezoogdieren als orka's, dolfijnen en zeehonden zullen drastisch in aantal teruglopen.
Eindig
"Wat we benadrukken is dat de voorraden eindig zijn; wij zijn al door een derde heen en we zullen ook door de rest heen gaan", zei onderzoeker Boris Worm van de Dalhousie Universeit in Canada tegen de BBC.
Steve Palumbi van de Amerikaanse Stanford Universiteit stelt dat dit de laatste eeuw is dat we wild zeevoedsel hebben tenzij we drastisch anders met het leven in zee omgaan.
De onderzoekers pleiten voor meer beschermde gebieden waardoor bestaande soorten kunnen overleven. Dit blijkt ook een effectieve manier om uitgeputte gebieden te laten herstellen, zo blijkt volgens Worm uit de praktijk.
Zonder een vangstverbod is de kabeljauw in de Noordzee ten dode opgeschreven, stellen de wetenschappers.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |