Noorse zijn smakeloos, witrose en goedkoper.quote:Op donderdag 28 september 2006 20:40 schreef tong80 het volgende:
[..]
Noorse zijn veel lekkerder. Maar die zijn twee keer zo duur.
Zeeduivel is idd. erg lekker. De lever van de zeeduivel (ankimo) is trouwens in de Japanse keuken een delicatesse en is duurder dan het vlees van de zeeduivel; het heeft zo'n beetje dezelfde status als fois grass hier in het westen. Traditioneel wordt de lever gestoomd en geserveerd met ponzu (een saus op basis van sojasaus en citrussap).quote:Op donderdag 5 oktober 2006 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Zeeduivel is verrukkelijk
Stevig wit vlees
Beest is een monster uit de diepzee trouwens
[afbeelding]
Over Japanse keuken gesproken, Heilbot vind ik ook erg lekker..quote:Op donderdag 5 oktober 2006 13:25 schreef mirugai het volgende:
[..]
Zeeduivel is idd. erg lekker. De lever van de zeeduivel (ankimo) is trouwens in de Japanse keuken een delicatesse en is duurder dan het vlees van de zeeduivel; het heeft zo'n beetje dezelfde status als fois grass hier in het westen. Traditioneel wordt de lever gestoomd en geserveerd met ponzu (een saus op basis van sojasaus en citrussap).
Oh, en ik prak ook graag m'n etenquote:Op woensdag 4 oktober 2006 21:02 schreef Thorical het volgende:
[..]
Jullie, jij en Tong zijn echt de ransigste mensen die ik op Cul ben tegen gekomen.
Niets tegen een kabeljauw filleetje met een korstje. Maar bij jullie krijg ik het idee, dat lekkerbek in oude olie gebakken moet worden en bedekt moet zijn met een fabrieks saus
Doornhaai staat ook wel bekend als zeepaling. Dit is echter niet correct. De echte zeepaling in namelijk een kongeraal. Deze vis wordt ook veel groter dan de gemiddelde Noord-zeehaai. Toch is deze haaiensoort een erg lekkere vis, en tevens graatloos. Hij leent zich uitstekend om te bakken, grillen of te stoven. Doordat deze vis tot de kraakbeenachtige behoort, heeft hij een nadeel, namelijk dat hij snel bederft. Dus probeer de vis altijd meteen thuis in de koeling te stoppen en zo snel mogelijk op te eten.quote:Op vrijdag 13 oktober 2006 22:31 schreef Sheriam het volgende:
Vandaag lag er 'doornhaai' bij de visboer. Het kwam me niet goed uit om vanavond te experimenteren, maar voor de volgende keer; kent iemand deze vis, is 'ie lekker, en heeft iemand tips om 'm lekker klaar te maken?
Ik zag laatst bij de viswinkel in IJmuiden Alaska Zalm liggen. Ongetwijfeld geen kweek (anders komt het niet bij de afslag vandaan lijkt mequote:Op donderdag 5 oktober 2006 12:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Noorse zijn smakeloos, witrose en goedkoper.
Ok, en is het die prijs waard?quote:Op zaterdag 14 oktober 2006 21:32 schreef golfer het volgende:
Is inderdaad wilde zalm uit Alaska, lijkt op de Canadese zalm.
Ik vind het aan de dure kant. Je proeft wel het verschil met die gekweekte Schotse en Noorse zalm.quote:Op zaterdag 14 oktober 2006 22:17 schreef Richie_Rich het volgende:
Ok, en is het die prijs waard?
Ben overal wel voor in namelijk
quote:VERSE WILDE ALASKA ZALM NU VERKRIJGBAAR BIJ
VISSPECIALIST NICO WAASDORP IN IJMUIDEN-HAVEN
Het vers seizoen van de wilde zalm is weer begonnen!! Van half juni tot en met oktober word de wilde zalm op een verantwoorde wijze gevangen;net voordat de zalm de rivieren in trekt om te paaien. Het beste moment in de wilde zalmcyclus betreffende smaak en structuur!! Kiezen voor wilde Alaska zalm is kiezen voor de beste zalm die de natuur ons biedt. Tijdens het seizoen zijn er 4 soorten verkrijgbaar; King (chinook) ,Sokeye ,Coho en Chum, per soort verschillend in kleur,structuur,maat en vetgehalte; ieder soort zijn eigen subtiele smaak! King (chinook) is de grootste zalm;ivoorwit tot oranje van kleur, Sokeye is dieprood, Coho oranje en Chum licht oranje van kleur. Door import direct uit Alaska komt er wekelijks verse aanvoer per vliegtuig binnen. Profiteer van deze ( h )eerlijke gezonde vissoort, ze zijn minder vet dan de gekweekte Noorse zalm,daarbij lekkerder van smaak en meer gezonde omega 3 vetten !! De Wilde Alaska zalm is een zee van verschil en geschikt om te bakken,grillen,stomen,roken, pocheren en zelfs als sashimi (rauw) te eten.
Klopt, Waasdorp idd. Niet de goedkoopste, maar wel altijd érg goed.quote:Op zaterdag 14 oktober 2006 22:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vind het aan de dure kant. Je proeft wel het verschil met die gekweekte Schotse en Noorse zalm.
Je was w.s. bij Waasdorp in IJmuiden?
Van hun site:
[..]
Op de site van Waasdorp staat een leuk reclamefilmpje over hoe die Alaskazalm gevangen wordt.quote:Op zaterdag 14 oktober 2006 23:21 schreef Richie_Rich het volgende:
Klopt, Waasdorp idd. Niet de goedkoopste, maar wel altijd érg goed.
Heerlijk Mosselenquote:Op maandag 16 oktober 2006 02:31 schreef SeaOfLove het volgende:
Wij hebben gisteren van 18.30 tot 1.15 uur getafeld....Mosselen![]()
![]()
Ja lekker zijn die hequote:
Ik denk dat je Gravad Lax bedoelt. Da's een Zweeds gerecht waarbij zalm minimaal 24 uur samengeperst wordt met kruiden ertussen. Lax betekent volgens mij zalm in het Zweeds.quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 11:15 schreef quickie1985 het volgende:
Gravad Lachs (zalm) Tilapia Tong tonijn Zwaardvis Zeeduivel rode poon allemala super!
quote:Gravad lax
Ingrediënten:
Stuk wilde zalmfilet
Suiker
Grof zeezout
Fijngesneden dille
Gekneusde peper
Bereidingswijze:
Gravad lax kun je heel simpel zelf maken. Gewoon een goed vers stuk zalmfilet (liefst wilde) marineren. Het makkelijkste is het om de twee zijdes los te snijden en daartussen een mengsel van veel suiker, grof zeezout, fijngesneden dille en gekneusde peper te doen. Vervolgens netjes afdekken met folie o.i.d. en onder een gewicht (pakken melk ofzo) minimaal 24 uur in de koeling leggen. Lekker met mosterd-dillesaus
Vanmiddag bij zeevishandel Waasdorp in IJmuiden verse (vandaag ingevlogen) wilde Alaskazalm-filets gehaald.quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 14:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Eerlijk gezegt snap ik echt niet dat zoveel mensen gek zijn op die kweekzalm.
Smaakt wee en vaag vind ik.
Ik vind dat een groter verschil als tussen kip van de supermarkt en wilde fazant.quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 16:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Vanmiddag bij zeevishandel Waasdorp in IJmuiden verse (vandaag ingevlogen) wilde Alaskazalm-filets gehaald.![]()
Helaas Piet, nu ben ik het een keertje niet met je eens. Wel dat een kweekzalm net als een plofkip nergens naar smaakt. Maar er zijn genoeg niet wildekipjes die heerlijk smaken en dat kom je bij zalm bitter weinig tegen.quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 18:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind dat een groter verschil als tussen kip van de supermarkt en wilde fazant.
quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 16:39 schreef golfer het volgende:
Vanmiddag bij zeevishandel Waasdorp in IJmuiden verse (vandaag ingevlogen) wilde Alaskazalm-filets gehaald.![]()
Lekker!quote:Op woensdag 18 oktober 2006 00:44 schreef Richie_Rich het volgende:
Hoe is het bevallen? Want dan haal ik deze week ook even wat![]()
Ziet er goed uit jaquote:Op woensdag 18 oktober 2006 00:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Lekker!
En je moet er snel bij zijn, want alleen nog tot het einde van de maand is die verse Alaskazalm nog verkrijgbaar bij ze.
zie Wat eten en drinken we vandaag # 28
met excuses voor de soms wat vage foto's
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |