FOK!forum / Culinesse à gogo / [CUL-TV] Herman Helpt.
Joenedinsdag 26 september 2006 @ 08:15
3 oktober de eerste uitzending van Herman Helpt , hierin gaat Herman den blijker mensen helpen / leren koken


Slecht eten
Iedereen die dagelijks slecht eten krijgt voorgeschoteld kan zich voor dit nieuwe programma opgeven. Herman zal dan proberen het probleem op te lossen. Want in Herman Helpt zal hij wederom slechte, zwalkende of ongemotiveerde keukens proberen uit het slop te trekken. Alleen gaat het deze keer niet om restaurants die in zwaar weer verkeren. Hij moet de boel op de rails zien te krijgen bij bijzondere organisaties en instellingen, in vaak zeer ongewone omstandigheden.

Ik ben zeeeeeeer benieuwd 21:30 , rtl 5
assepoesdinsdag 26 september 2006 @ 08:49
Dat ga ik zeker kijken. (Of opnemen en later kijken )

Ik hou wel van dat soort programma's. Misschien steek ik er nog wat van op.
minkuukeldinsdag 26 september 2006 @ 09:03
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 08:49 schreef assepoes het volgende:
Dat ga ik zeker kijken. (Of opnemen en later kijken )

Ik hou wel van dat soort programma's. Misschien steek ik er nog wat van op.
Eensch.
Stienndinsdag 26 september 2006 @ 10:13
Lijkt me echt een leuk programma! Heeft deze man ook kookboeken e.d?
Annedinsdag 26 september 2006 @ 10:14
TVP !
Joenedinsdag 26 september 2006 @ 10:45
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 10:13 schreef Stienn het volgende:
Lijkt me echt een leuk programma! Heeft deze man ook kookboeken e.d?
Yup ! het boek heet Herrie.
Annedinsdag 26 september 2006 @ 10:46
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 10:45 schreef Joene het volgende:

[..]

Yup ! het boek heet Herrie.
Herrie in de keuken zelfs!
Stienndinsdag 26 september 2006 @ 11:21
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 10:46 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Herrie in de keuken zelfs!
Nou, die maar eens even binnenkort bestellen in de bibliotheek! Bedankt
DarkShinedinsdag 26 september 2006 @ 12:09
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 10:14 schreef ijsmeis het volgende:
TVP !
Chielusdinsdag 26 september 2006 @ 16:04
Ben heel benieuwd. Zeker als het dit keer gaat over niet commerciele "kookinstellingen". Ik zie die recklame van Tempo Team al voor me met Den Blijker in de hoofdrol
Black-Holedinsdag 26 september 2006 @ 16:06
Ga zeker kijken maar hoe zit het dan met Jamie Oliver? Lijkt me sterk dat vanavond al de laatste uitzending is, we zijn pas bij de 3e aflevering
Hutchdinsdag 26 september 2006 @ 16:44
idd wilde het al in m'n agenda tikken maar zag dat jamie oliver ook op rtl 5 om die tijd wordt uitgezonden :s
golferdinsdag 26 september 2006 @ 16:49
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 16:06 schreef Black-Hole het volgende:
Ga zeker kijken maar hoe zit het dan met Jamie Oliver? Lijkt me sterk dat vanavond al de laatste uitzending is, we zijn pas bij de 3e aflevering
Vraag ik mij ook af.
BliksemSchigtdinsdag 26 september 2006 @ 18:27
quote:
Grote uitdagingen in 'Herman Helpt' bij RTL 5
25 september 2006

RTL5Grote gaarkeukens hebben meestal de reputatie dat het eten te gaar, te smakeloos, te ongezond of beter gezegd te vies voor woorden is. Maar ook bij sommige mensen thuis, zijn de kookkunsten niet om over naar huis te schrijven.

Stel je krijgt dit eten elke dag voorgeschoteld en je bent het helemaal beu? Herman den Blijker biedt vanaf dinsdag 3 oktober uitkomst in ‘Herman Helpt’. In dit nieuwe RTL 5-programma betreedt de topkok werelden en keukens die hem tot dan toe vreemd zijn, maar waar hij de uitdaging aangaat om deze koks op het juiste spoor te krijgen.

Mensen op onder andere een boorplatform, in een bejaardentehuis, in het leger maar ook thuis zijn elke dag weer afhankelijk van dezelfde keuken en datgene wat ze die dag voorgeschoteld krijgen. Niet altijd heeft dit eten de kwaliteit die het zou moeten hebben om een gezonde en bevredigende hap binnen te krijgen. Herman den Blijker wordt elke week in een voor hem onbekende situatie neergezet waarbij hij de opdracht krijgt deze keuken genoeg inspiratie, fundamentele tips en handvaten te geven om elke dag een gevarieerde, gezonde en goedbereide maaltijd op tafel te krijgen. Dat dit niet altijd even makkelijk is, wordt Herman snel duidelijk. Want niet alleen moet hij de strijd aangaan met de leidinggevende en de koks in de desbetreffende keukens, hij moet ook met de aanwezige middelen en mogelijkheden het beste van de situatie proberen te maken.

Herman moet roeien met de riemen die hij heeft. Zo is hij gebonden aan het budget van de betreffende keuken. Door dit budget onder de loep te nemen, kan er bijvoorbeeld beter en slimmer ingekocht worden en kunnen er misschien eens nieuwe pannen worden gekocht. Met dit gegeven, de specifieke smaak en wensen van de ‘slachtoffers’ van de keuken en de wellicht technische beperkingen van het keukenpersoneel, is het voor Herman een des te grotere uitdaging om toch een paar heerlijke maaltijden op tafel te krijgen. Aan het eind van het programma maken de koks de nieuwe recepten klaar en is het aan de ‘voormalige’ klagers of Herman deze beproeving glansrijk heeft doorstaan.

'Herman Helpt' , vanaf dinsdag 3 oktober om 21.30 bij RTL 5.
Het klinkt leuk

Volgende week dus.
Hari-Bodinsdag 26 september 2006 @ 18:36
Zal mij ook benieuwen, maar vind zijn vorige programma ook schitterend
Pilesdinsdag 26 september 2006 @ 18:47
Ik ga zeker weer kijken
_Administr8or_dinsdag 26 september 2006 @ 18:48
Ik vroeg me al af wanneer het uigezonden zou gaan worden.

Lijkt me best wel leuk.
Martijn_77dinsdag 26 september 2006 @ 19:46
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 16:49 schreef golfer het volgende:

[..]

Vraag ik mij ook af.
Idd wat dat programma met Jammie is ook erg leuk
golferwoensdag 27 september 2006 @ 01:03
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 16:06 schreef Black-Hole het volgende:
Ga zeker kijken maar hoe zit het dan met Jamie Oliver? Lijkt me sterk dat vanavond al de laatste uitzending is, we zijn pas bij de 3e aflevering
Was dus blijkbaar toch de laatste uitzending.

We zullen het dus vanaf volgende week weer met Herman moeten doen.
Stansfieldwoensdag 27 september 2006 @ 07:39
Jamie was echt een super leuk programma. Eens kijken of dit ook wat wordt volgende week.
editor2woensdag 27 september 2006 @ 11:42
Het programma "Herman Helpt" wordt nu nog opgenomen mocht iemand geintresseerd zijn.
Ik zie de grote kale reus morgen toch dus gelijk ff vragen hoe de verder stand van zaken is.

[ Bericht 31% gewijzigd door editor2 op 28-09-2006 23:39:34 ]
Annewoensdag 27 september 2006 @ 12:00
quote:
Op woensdag 27 september 2006 01:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Was dus blijkbaar toch de laatste uitzending.
Nou, lekker kort .
editor2donderdag 28 september 2006 @ 23:42

UPDATE:


Het programma Herman Helpt is nog gaande zoals ik al eerder melde en
hier kun je de grote kale kok in actie zien.
en als je goed kijkt ook zien wie in een van de afleveringen aan bod komt.
golferdinsdag 3 oktober 2006 @ 21:17
Straks dus de eerste aflevering.
kabouter.mutsdinsdag 3 oktober 2006 @ 21:20
Ik zit er klaar voor!!!
Annedinsdag 3 oktober 2006 @ 21:23
Ik ook !
tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 21:27
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 16:04 schreef Chielus het volgende:
Ben heel benieuwd. Zeker als het dit keer gaat over niet commerciele "kookinstellingen". Ik zie die recklame van Tempo Team al voor me met Den Blijker in de hoofdrol
Geweldige reclame is dat

Ik zit er klaar voor.

Stansfielddinsdag 3 oktober 2006 @ 21:27
ik zit er ook klaar voor.
golferdinsdag 3 oktober 2006 @ 21:42
Leuk die spuitgasten.
Fornuis gaat automatisch uit bij een alarm om te voorkomen dat de kazerne dan in de hens gaat.
tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 21:53


tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:00
Die trap Hij heeft wel lef

Erwtensoepdinsdag 3 oktober 2006 @ 22:09
Het is weer een rotterdams onderonsje
golferdinsdag 3 oktober 2006 @ 22:10
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 22:00 schreef tong80 het volgende:
Die trap Hij heeft wel lef

Je loopt gezekerd op zo'n trap.
Alleen hij paste er niet op in het laatste deel.
golferdinsdag 3 oktober 2006 @ 22:37
Wel leuk om weer eens bewezen te zien dat verse spullen van een speciaalzaak als een poelier of een viswinkel helemaal niet veel duurder hoeven te zijn dan die supermarktroep en stukken smakelijker zijn.
Martijn_77dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:41
wordt het morgen eigenlijk herhaald? Heb het gemist
Cassiusdinsdag 3 oktober 2006 @ 22:42
Afblussen met rode wijn
tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:53
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 22:42 schreef Cassius het volgende:
Afblussen met rode wijn
Heel de fles ging erin

Jernau.Morat.Gurgehdinsdag 3 oktober 2006 @ 22:57
Toevallig gezien, en ik vond het een leuke aflevering.
Ook de aangedragen oplossing om veel met langzame garingen te werken vond ik erg goed, op deze manier is het inderdaad een stuk minder erg om tijdens het koken alles achter te moeten laten om een fikkie te gaan blussen. Dat dat goed aansloeg bleek ook wel bij z'n bezoekje een maand later.
tong80dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:59
Het leuke is ook dat ik als kipliefhebber er veel van heb geleerd. Dus niet meer marineren zonder effect en snijden als het niet gebakken is

Jernau.Morat.Gurgehdinsdag 3 oktober 2006 @ 22:59
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 21:42 schreef golfer het volgende:
Leuk die spuitgasten.
Fornuis gaat automatisch uit bij een alarm om te voorkomen dat de kazerne dan in de hens gaat.
Dat is door schade en schande geleerd. Voordat dat was ingevoerd kwam het nogal eens voor dat er na het blussen van een brandje meteen doorgehaald kon worden om de eigen kazerne te blussen.
assepoeswoensdag 4 oktober 2006 @ 09:46
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 22:41 schreef Martijn_77 het volgende:
wordt het morgen eigenlijk herhaald? Heb het gemist
Ja, op rtl7
Annewoensdag 4 oktober 2006 @ 09:47
Leuke aflevering .

* blijft dus mooi kijken.
Hutchwoensdag 4 oktober 2006 @ 10:57
vond het idd de moeite waard
Joenewoensdag 4 oktober 2006 @ 11:01
was best leuk idd , heb het einde even gemist dus dat pak ik vanavond even op.
Jarnowoensdag 4 oktober 2006 @ 12:10
Leuk, maar het lijkt er wel op dat het in al die culinaire programma's steeds minder vaak over eten gaat. Alhoewel de aangedragen oplossingen wel praktisch en goed waren. Programma kwam pas goed op dreef toen die brandweergasten bij 'm thuis kwamen eigenlijk.
n0awoensdag 4 oktober 2006 @ 12:14
Iemand enig idee waar die bakjes saus vandaan kwamen? Met kip geloof ik. Heb ik niet helemaal meegekregen.
Pilootjewoensdag 4 oktober 2006 @ 12:29
Kwaman van een lokale toko als ik het goed heb. Zijn een soort boemboes, die je aanfruit in de pan, en daar je rijst bij gooit.

Overigens heeft dat marineren wel degelijk zin, natuurlijk trekt het niet in je vlees, maar het blijft er als een sausje omheen zitten, bij het bakken heeft dat voldoende smaak. Waarom hij zijn kip eerst aanbakte en dan pas marineerde is gewoon een truukje. Warme kip trekt smaken makkelijker in zich op.
Ach wat vond ik van het programma. Leuk, kan de humor van herman den blijker wel waarderen. Leuk om te zien hoe ze nou koken bij de brandweer. Maar toch weer die verdomde sponsering allemaal. Sybrand van groot paardenburg, smit vis kwam ook weer eens langs. Het eten zal er ongetwijfeld beter op geworden zijn, maar ik weet niet of ze nu echt sneller klaar zijn met boodschappen. Als ze nu bijvoorbeeld een nasi maken moeten ze die boemboe halen bij de toko. Naar de poelier voor de kip, en naar de markt voor de groenten. Voorheen kwam alles gewoon uit de supermarkt. Ik snap wel dat hij wil bewijzen dat je met de lokale winkels lekker eten kan maken, maar zoals het nu gebracht wordt kan je geen lekker eten maken met dingen uit de supermarkt.
BliksemSchigtwoensdag 4 oktober 2006 @ 17:51
Gemist
golferwoensdag 4 oktober 2006 @ 17:54
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 17:51 schreef BliksemSchigt het volgende:
Gemist
Herkansing vanavond om 21:30 op RTL7.
BliksemSchigtwoensdag 4 oktober 2006 @ 18:17
Goede .
Biertjuhhhhwoensdag 4 oktober 2006 @ 18:30
denk dat ik vanavond wel ff ga kijken
BliksemSchigtwoensdag 4 oktober 2006 @ 21:09
Kutzooi, ik dacht 21.30, zap ik net is het al een halfuur bezig
Biertjuhhhhdonderdag 5 oktober 2006 @ 12:04
Vond het wel leuk gisteren
Unihoc_ACEdonderdag 5 oktober 2006 @ 12:15
Hij keek ook zo vies naar de "kant en klare" groenten in de supermarkt. Dat waren gewoon zakjes voorgesneden groenten. Laatst was er toch een onderzoek waaruit bleek dat daarin nog net zoveel vitaminen zaten als in ongesneden groenten?
Matnessdonderdag 5 oktober 2006 @ 12:40
was best een leuke aflevering
ik erger me alleen zo vreselijk aan die voice over van herman, kan dat alsjeblieft wat minder 'voorgelezen' ?
tinnydonderdag 5 oktober 2006 @ 14:41
Ik vind het een leuk programma alleen ik vind dat die D'n Blijker nu wel erg tegen de de rand aan zit dat het weinig meer met professioneel koken te maken heeft... Doetíe uberhaupt nog wat met zijn restaurants of zit hij 24 uur per dag te monteren en te presenteren tegewoordig? De combi (professionele kok en tv ) was leuk nu slaat hij wel erg ver door naar TV....maar ik moet toegeven het was een leuke eerste aflevering...
editor2donderdag 5 oktober 2006 @ 15:41
Herman gaat zich is er al eigenlijk mee begonnen steeds meer bezighouden met lezingen en de slechte manier van koken/eten bereiden ala Jamie Olivier te bestrijden. Leuk om te vertellen is dat de echte drijvende kracht achter deze plotselinge in the picture opmars van Herman eigenlijk zijn compagnon David Crouwel is. Hem moet je ook meer zien als degene die uiteindelijk het laatste woord heeft inzake alles..ondanks dat ze dat naar buiten toe nooit zullen toegeven en volhouden dat alles in goed overleg gaat. Maar omdat Herman groot,kaal en dus een heuse blikvanger is wordt hij bewust zo naar voren gepushed en de media speelt er op in.

Dus om op je vraag terug te komen of hij dus dagelijks achter het fornuis staat. Nope.. alleen in bepaalde gevallen doet hij dat nog in zijn eigen zaken denk aan vrienden e.d. die langskomen en waar hij dan iets speciaal voor wilt bereiden Elke zaak, hij heeft niet veel meer trouwens,wordt nu beheert door zijn eigen chefkoks die dan ook een 20% winstdeling hebben. Uiteraard dragen ze ook verantwoording voor het hele reilen en zeilen van de zaak waarin ze staan. Dus draait het met verlies dan merken ze dat ook in het loonzakje. Zo kunnen Herman en David zich meer richten op de expansie van hun ideeen waar je in de toekomst nog meer van zult horen.

[ Bericht 8% gewijzigd door editor2 op 05-10-2006 16:01:25 ]
Bluesdonderdag 5 oktober 2006 @ 15:49
Dat van die Crouwel en dat Herman bijna niet meer als 'gewone' kok te vinden is in zijn restaurants was al duidelijk in de vorige serie

Gisteravond vertelde HdB in DWDD dat hij vandaag of morgen naar Noorwegen moet, en ze lieten stukjes zien uit een verzorgingshuis.
daanski82donderdag 5 oktober 2006 @ 18:34
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 12:15 schreef Unihoc_ACE het volgende:
Hij keek ook zo vies naar de "kant en klare" groenten in de supermarkt. Dat waren gewoon zakjes voorgesneden groenten. Laatst was er toch een onderzoek waaruit bleek dat daarin nog net zoveel vitaminen zaten als in ongesneden groenten?
dat klopt maar een echte kok snijd zijn eigen groente
want anders ben je gewoon geen echte kok
editor2zondag 8 oktober 2006 @ 01:39
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 15:49 schreef Bluezz het volgende:

Gisteravond vertelde HdB in DWDD dat hij vandaag of morgen naar Noorwegen moet, en ze lieten stukjes zien uit een verzorgingshuis.
Zal wel een mediapraatje zijn om de zendtijd te vullen want Herman is in Italie dit weekend met die zanger Borsato bij een wijnproerij ivm zijn komend concerten in het Geledrome. O.a de Engelen Groep verzorgt de catering voor de VIP's/Media & friends daar in het Geledrome. Kortom het wordt weer
flink lallen daar backstage na afloop van het concert.
Jernau.Morat.Gurgehmaandag 9 oktober 2006 @ 19:25
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 18:34 schreef daanski82 het volgende:

[..]

dat klopt maar een echte kok snijd zijn eigen groente
want anders ben je gewoon geen echte kok
Dat zal best, maar dat een brandweerman die het koken er even bij moet doen naar een zak voorgesneden spullen grijpt kan ik nou niet echt een doodzonde noemen.
editor2dinsdag 10 oktober 2006 @ 13:21
Dat is dus vanavond he!
staticdinsdag 10 oktober 2006 @ 13:28
En déze past weer meer thuis in CUL.
Joenedinsdag 10 oktober 2006 @ 14:44
Dubbel Topic hier loopt er al 1 over , mergen ?
Martijn_77dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:41
gemerged

[ Bericht 90% gewijzigd door Martijn_77 op 11-10-2006 21:31:57 ]
tong80dinsdag 10 oktober 2006 @ 21:51
Opstandige bejaarden van 90

tong80dinsdag 10 oktober 2006 @ 22:26
Ze krijgen een 3 sterren restaurant

Black-Holedinsdag 10 oktober 2006 @ 22:42
Leuke aflevering weer.

Die omeletjes uit de oven
Matnessdinsdag 10 oktober 2006 @ 22:56
bnegin gemist, maar wat zag de eetzaal er leuk uit zeg!
tong80dinsdag 10 oktober 2006 @ 22:57
Ja was geweldig om te zien.

Mitä_kuuluudinsdag 10 oktober 2006 @ 22:57
Ik ken eigenlijk best wat mensen die in Festina Lente dood zijn gegaan... begin me nu af te vragen of het aan het eten lag
het-is-mijdinsdag 10 oktober 2006 @ 23:01
Leuke aflevering en die koks stonden er ook echt open voor.
Leuk om te zien hoe je met kleine dingetjes/veranderingen e.d iets groots teweeg kunt brengen.
tong80dinsdag 10 oktober 2006 @ 23:03
Ja dat vond ik ook o leuk. Herman berkriticeerde de koks niet maar de instantie. Daaromk stonden ze open en werden ze met respect behandeld.

Black-Holedinsdag 10 oktober 2006 @ 23:07
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 23:03 schreef tong80 het volgende:
Ja dat vond ik ook o leuk. Herman berkriticeerde de koks niet maar de instantie. Daaromk stonden ze open en werden ze met respect behandeld.

Kan Gordon Ramsey wel wat van leren
Hutchwoensdag 11 oktober 2006 @ 08:42
is zeker leuk programma, en kijkt lekker weg...alleen vind ik het er een beetje dik bovenop liggen dat alles wat ie maakt geweldig is...zal toch best 1 bejaarde het niet lekker hebben gevonden
Jarnowoensdag 11 oktober 2006 @ 08:58
Beetje flauw gedoe. Heb het eigenlijk wel weer gezien met deze serie. Het begint een beetje een pimp my kitchen te worden ipv een culinair programma. Over koken gaat het toch maar bizar weinig. Ja, leuk dat je sucadelapjes binnen 2 uur kunt terugkoelen in een koelcel maar dat boeit verder niemand natuurlijk. Althans, daar kijk ik niet voor.
Joenewoensdag 11 oktober 2006 @ 10:42
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 08:58 schreef Jarno het volgende:
Beetje flauw gedoe. Heb het eigenlijk wel weer gezien met deze serie. Het begint een beetje een pimp my kitchen te worden ipv een culinair programma. Over koken gaat het toch maar bizar weinig. Ja, leuk dat je sucadelapjes binnen 2 uur kunt terugkoelen in een koelcel maar dat boeit verder niemand natuurlijk. Althans, daar kijk ik niet voor.
Klopt , ik kijk overigens niet voor het kook gedeelte maar voor de amusements waarde , ik vind die herman wel een hoge amusementswaarde hebben.
Annewoensdag 11 oktober 2006 @ 10:51
Ja, ik vond hem gisteren wel weer vermakelijk (alhoewel ik de helft heb gemist )
Hutchwoensdag 11 oktober 2006 @ 13:11
om maar appels met peren te vergelijken...als ik mag kiezen tussie die jamie oliver van een paar weken terug of herman kies ik wel voor jamie
minkuukelwoensdag 11 oktober 2006 @ 15:06
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 13:11 schreef Hutch het volgende:
om maar appels met peren te vergelijken...als ik mag kiezen tussie die jamie oliver van een paar weken terug of herman kies ik wel voor jamie
Jamie is een neuroot.
Martijn_77woensdag 11 oktober 2006 @ 20:49
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 23:03 schreef tong80 het volgende:
Ja dat vond ik ook o leuk. Herman berkriticeerde de koks niet maar de instantie. Daaromk stonden ze open en werden ze met respect behandeld.

Idd maar ben eigenlijk wel benieuwd of er nu nog zo gekookt wordt daar
tong80woensdag 11 oktober 2006 @ 23:17
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 20:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd maar ben eigenlijk wel benieuwd of er nu nog zo gekookt wordt daar
Ja ben ik ook benieuwd naar.

golferdonderdag 12 oktober 2006 @ 02:33
Intussen ook bekeken.

Ik wist wel een beetje van al die voedselregeltjes, maar dat het de laatste jaren zo doorgeschoten is was mij ontgaan.

Verder wel leuk om te zien, alleen moet Herman eens leren niet steeds over IK,IK en nog een IK te praten alsof hij hetzelf allemaal bedenkt. (terwijl David Crauwel het brein achter alles is)
En al die verkleinwoordjes: ouwetjes, architectje, vrouwtjes, kokjes..... moet ie ook afleren!

Jammer dat ie niet nog een tijdje later terug is geweest bij dat bejaardencentrum, zoals ie wel vorige keer bij de brandweer deed, om te kijken of het nog steeds goed functioneert.
tinnydonderdag 12 oktober 2006 @ 07:49
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 02:33 schreef golfer het volgende:

Jammer dat ie niet nog een tijdje later terug is geweest bij dat bejaardencentrum, zoals ie wel vorige keer bij de brandweer deed, om te kijken of het nog steeds goed functioneert.
ja dat mist ik ook deze keer...
tong80dinsdag 17 oktober 2006 @ 20:58
Over een half uur op RTL-5

Matnessdinsdag 17 oktober 2006 @ 22:34
wat zat er nou op dat brood? rauwe ham, gehakte augurk, en..?
reclamedoosdinsdag 17 oktober 2006 @ 22:37
en hoe noemden ze nou een frikandel?
BliksemSchigtdinsdag 17 oktober 2006 @ 22:37
En mosterd oid op dat broodje?

Wel apart volk Maar het zijn echt nuttige tips die hij allemaal geeft
golferwoensdag 18 oktober 2006 @ 01:08
Wat een luxe aan boort van zo'n boot.
Voorafjes met paling en garnalen, daarna keuze uit zalm of bieftuk en dan ook nog een toetje.

Niets te klagen dus, maar wel op de calorieën letten.

Zuurdesembrood met augurk en stukjes seranoham was dus het gerecht van Den BlijkerIjsbrand. Geroerbakte lof leek mij ook wel lekker evenals zijn manier van pasta met carbonara.
Het toetje van hem van gecaramelliseerde ananas met rietsuiker lijkt mij weer wat minder (veel suikers)

De recepten zijn overigens HIER terug te vinden.
Joenewoensdag 18 oktober 2006 @ 07:02
Ja ze hebben het slecht bij de navy !
Matnesswoensdag 18 oktober 2006 @ 07:07
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 01:08 schreef golfer het volgende:
Wat een luxe aan boort van zo'n boot.
Voorafjes met paling en garnalen, daarna keuze uit zalm of bieftuk en dan ook nog een toetje.

Niets te klagen dus, maar wel op de calorieën letten.

Zuurdesembrood met augurk en stukjes seranoham was dus het gerecht van Den BlijkerIjsbrand. Geroerbakte lof leek mij ook wel lekker evenals zijn manier van pasta met carbonara.
Het toetje van hem van gecaramelliseerde ananas met rietsuiker lijkt mij weer wat minder (veel suikers)

De recepten zijn overigens HIER terug te vinden.
zat er nou mosterd op die broodjes?
want dat is dan weer niet terug te vinden
Stansfieldwoensdag 18 oktober 2006 @ 09:57
Een vriend van mij zit dus in die onderzeeer. Hij mailde me al dat het op tv zou komen. Tering wat zitten ze daar te vreten zeg. Maar hoe noemde ze nou frikandellen?
Heufjewoensdag 18 oktober 2006 @ 10:20
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 09:57 schreef Stansfield het volgende:
Een vriend van mij zit dus in die onderzeeer. Hij mailde me al dat het op tv zou komen. Tering wat zitten ze daar te vreten zeg. Maar hoe noemde ze nou frikandellen?
Dakko, dacht ik dat er gezegd werd.
Annewoensdag 18 oktober 2006 @ 10:21
Ik heb het gisteren gemist jammer genoeg.
Blueswoensdag 18 oktober 2006 @ 10:23
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 10:20 schreef Heufje het volgende:


Dakko, dacht ik dat er gezegd werd.
Ja een dakko in je gleuf schuiven of zoiets


Ijsmeissie, wordt het niet HH later deze week? Zou je even op de site kunnen zoeken.
Annewoensdag 18 oktober 2006 @ 10:26
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 10:23 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ja een dakko in je gleuf schuiven of zoiets


Ijsmeissie, wordt het niet HH later deze week? Zou je even op de site kunnen zoeken.
Ik kan hem via de site van rtl terugkijken . Doen we dat maar .
Joenewoensdag 18 oktober 2006 @ 10:34
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 10:26 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Ik kan hem via de site van rtl terugkijken . Doen we dat maar .
Vanavond om half 9 is herhaling op tv hoor.
Stansfieldwoensdag 18 oktober 2006 @ 10:51
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 10:23 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ja een dakko in je gleuf schuiven of zoiets
Ja dat was hem. Dakko's in je gleuf schuiven terwijl je in die sigaar zit.
El_Rolandowoensdag 18 oktober 2006 @ 12:28
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 22:37 schreef reclamedoos het volgende:
en hoe noemden ze nou een frikandel?
Een Dakko of zo?

Nog nooit van gehoord.
Martijn_77woensdag 18 oktober 2006 @ 21:43
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 12:28 schreef El_Rolando het volgende:
Een Dakko of zo?

Nog nooit van gehoord.
Ik ook niet maar het was wel lachen om Herman op en in die Sigaar te zien
Euc-woensdag 18 oktober 2006 @ 21:50
Ik vond het erg leuk om te zien, ga morgen die pasta eens maken, wel met een stukkie vlees erbij . Gecarameliseerde ananas kende ik al langer en is inderdaad erg lekker
Brentmeisterdonderdag 19 oktober 2006 @ 17:45
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 10:23 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ja een dakko in je gleuf schuiven of zoiets
idd Ik dacht al wat zegt ie nou.
reclamedoosdonderdag 19 oktober 2006 @ 19:09
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 21:50 schreef Euc- het volgende:
Ik vond het erg leuk om te zien, ga morgen die pasta eens maken, wel met een stukkie vlees erbij .
En, hoe was die pasta?
Euc-donderdag 19 oktober 2006 @ 20:59
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 19:09 schreef reclamedoos het volgende:

[..]

En, hoe was die pasta?
Geen tijd om naar de supermarkt te gaan dus heb ik een scholletje gehaald op de markt

[ Bericht 3% gewijzigd door Euc- op 19-10-2006 23:30:30 ]
Tha_Butchadonderdag 19 oktober 2006 @ 23:26
hmmm, wel redelijk programma, vond jamie in italie leuker (die was ervoor)

maar dat kan ook komen omdat ik echt een pleures hekel heb aan rotterdammers.

wel jammer om te zien dat ze bij die onderzeeboot precies datgene maakten wat hij
voor had gedaan, of eigenlijk ijsbrand dus.

wel humor trouwens dat hij liep te blaten over te veel calorieen en gezondheid enzo
terwijl hij zelf redelijk aan de maat is en altijd een sigaar in zijn bek heeft

heb overigens daarna zelf wel spaghetti carbonara gemaakt. Eerder uit gebrek van echte
ingredienten om iets anders te maken
reclamedoosvrijdag 20 oktober 2006 @ 07:38
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 23:26 schreef Tha_Butcha het volgende:
wel jammer om te zien dat ze bij die onderzeeboot precies datgene maakten wat hij
voor had gedaan, of eigenlijk ijsbrand dus.
En dat geeft wel weer aan dat ze niet spontaan langs komen, maar dat het vantevoren al was afgesproken.
Euc-vrijdag 20 oktober 2006 @ 10:26
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 07:38 schreef reclamedoos het volgende:

[..]

En dat geeft wel weer aan dat ze niet spontaan langs komen, maar dat het vantevoren al was afgesproken.
Ik denk dat dat ook wel moest, ivm beveiliging enzo. Dat je dat een paar weken zoniet maanden van te voren moet plannen, er kan natuurlijk niet zomaar iemand op en af lopen ..
golferdinsdag 31 oktober 2006 @ 22:58
Straks weer even de video van vandaag bekijken.
Brentmeisterdinsdag 31 oktober 2006 @ 23:13
Elke dag patat

Morgen herhaling trouwens om 20:30, voor degenen die het gemist hebben.
golferwoensdag 1 november 2006 @ 01:29
Video bekeken.

Hopeloos geval daar in Muiderberg, die al 20 jaar frituurde.
"Oh ja, dat zijn wortels, die ken ik, die zijn groen."

Die multimiljonair uit Haastrecht heeft nog wel een kooktoekomst, denk ik.
Maar die kan met zijn geld dan ook de lekkerste dingen kopen.
Ik zat helemaal te kwijlen bij die tarbot en kreeft.
Jarnowoensdag 1 november 2006 @ 07:47
quote:
Op woensdag 1 november 2006 01:29 schreef golfer het volgende:
Video bekeken.

Hopeloos geval daar in Muiderberg, die al 20 jaar frituurde.
Ik zag het in de trailer, heb de aflevering niet gezien, maar dan moet je toch onderhand helemaal rot van binnen zijn? Zeker nog roken erbij ook enzo? .
mazeindwoensdag 1 november 2006 @ 08:03
quote:
Op woensdag 1 november 2006 01:29 schreef golfer het volgende:
Video bekeken.

Hopeloos geval daar in Muiderberg, die al 20 jaar frituurde.
2 Jaar, niet 20. Is nog steeds heel wat frituurwerk.
Typmutswoensdag 1 november 2006 @ 08:53
Ik hoorde ook 20 jaar zeggen hoor! "20 jaar geen groenten gegeten" zei Herman tegen de groenteboer!

Gadver... ik moet er niet aan denken!
kabouter.mutswoensdag 1 november 2006 @ 09:03
Als ik geen groente eet mis ik echt iets!!!
20 jaar geen groente wat een ramp. Nu eet ze 20 jaar doperwten.
Vond deze afl. trouwens leuker dan de vorige.
Brentmeisterwoensdag 1 november 2006 @ 09:45
Ik vond dat die vrouw het ook wel goed oppakte. Ik snap alleen niet waarom de rest van de familie dan niet zelf wat meer stimuleert of zelf eens wat doet als ze dat zo graag willen. "Dat krijgen we alleen als we uit eten gaan". Hopelijk helpt dit wel.
Jernau.Morat.Gurgehwoensdag 1 november 2006 @ 10:48
quote:
Op woensdag 1 november 2006 08:03 schreef mazeind het volgende:

[..]

2 Jaar, niet 20. Is nog steeds heel wat frituurwerk.
Herman zei nog dat hij hoopte dat als hij over een maandje terug zou komen er nog steeds gekookt zou worden.

Maar dat lieten ze dus niet meer zien. Is dat er maar uit geknipt omdat ze weer aan de friet en vlammetjes zaten?
littledrummergirlwoensdag 1 november 2006 @ 10:56
ik snap trws niet dat je na jaren frituurvet nog steeds niet moddervet bent...

maar even ot heerlijk programma. Ook leuk is dat die mensen achteraf altijd zeggen dat hij heel anders is dan verwacht, volgens mij is het wel een relaxte vent
Blueswoensdag 1 november 2006 @ 11:16
quote:
Op woensdag 1 november 2006 09:45 schreef Brentmeister het volgende:
Ik vond dat die vrouw het ook wel goed oppakte. Ik snap alleen niet waarom de rest van de familie dan niet zelf wat meer stimuleert of zelf eens wat doet als ze dat zo graag willen. "Dat krijgen we alleen als we uit eten gaan". Hopelijk helpt dit wel.
Die man van haar bijvoorbeeld... die kan het toch stimuleren of overnemen?
HaverMoutKoekjewoensdag 1 november 2006 @ 11:19
quote:
Op woensdag 1 november 2006 08:53 schreef Typmuts het volgende:
Ik hoorde ook 20 jaar zeggen hoor! "20 jaar geen groenten gegeten" zei Herman tegen de groenteboer!

Gadver... ik moet er niet aan denken!
Er waren twee verschillende
De vrouw had al 20 jaar niet gekookt, alleen afhalen en frituur. Echtgenoot klaagde wel dat hij groetes zo miste, maar heeft blijkbaar nooit gedacht, ik ga zelf eens wat pannen op het vuur zetten....

De rentenierende man had ook nooit gekookt, na de scheiding van zijn echtgenote heeft hij wel een jaar een kok ingehuurd, daarna alleen frituur gegeten. Hij rentenierde al 6 jaar of zo, dat het niet eens bij hem opkomt om zelf eens te koken..... Ik zou me dood vervelen
Jernau.Morat.Gurgehwoensdag 1 november 2006 @ 11:23
quote:
Op woensdag 1 november 2006 11:16 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Die man van haar bijvoorbeeld... die kan het toch stimuleren of overnemen?
Volgens mij was die vent er 1 van het type 'ik kook niet, dat moet de vrouw doen'. Ondertussen wel steen en been klagen dat-ie vroeger goed te eten had, maar geen poot uitsteken om z'n vrouw te helpen.
Martijn_77woensdag 1 november 2006 @ 21:16
quote:
Op woensdag 1 november 2006 10:56 schreef littledrummergirl het volgende:
ik snap trws niet dat je na jaren frituurvet nog steeds niet moddervet bent...
Idd dat snap ik ook niet zeker na 20 jaar iedere dag een vette bek
dubidubmaandag 6 november 2006 @ 20:24
Een onwijs tof programma, een van de weinige die ik volg Hij is zo anders als dat je zou verwachten, hij neemt de tijd voor mensen en weet echt wat smaak is en stemt daar de rest op af. Herman
golferdinsdag 7 november 2006 @ 21:28
Zo meteen weer.
golferdinsdag 7 november 2006 @ 21:45
Studenten roeiertjes.
Martijn_77dinsdag 7 november 2006 @ 21:52
Voor nog geen 2 euro pp een maaltijd op tafel zetten
golferdinsdag 7 november 2006 @ 22:34
50 eurocent erbij en ze hebben een prima voedzame en smakelijke maaltijd.
Euc-dinsdag 7 november 2006 @ 22:48
Waarom gaat hij niet onverwachts terug om te kijken wat ze ervan bakken? Dat vind ik wel jammer..

Ook al zijn ze weer terug in het oude ritme gevallen, toch zou ik het graag willen weten.
Brentmeisterdinsdag 7 november 2006 @ 23:20
Hey idd, dat zit er altijd in. Wel jammer ja.
MissHobjedinsdag 7 november 2006 @ 23:36
Wat een drama was het zeg
Keuken zag er echt niet uit...gelukkig kregen ze wel een nieuw fornuis enzo ( op afbetaling geloof ik)
Maargoed het werd toch wel iets, Herman had er best een klus aan.
Bluesdinsdag 7 november 2006 @ 23:38
quote:
Op dinsdag 7 november 2006 22:48 schreef Euc- het volgende:
Waarom gaat hij niet onverwachts terug om te kijken wat ze ervan bakken? Dat vind ik wel jammer..

Ook al zijn ze weer terug in het oude ritme gevallen, toch zou ik het graag willen weten.
Ja, dat miste ik ook. Jammer.
Brentmeisterwoensdag 8 november 2006 @ 19:57
Als je het gisteren gemist hebt, straks om 20:30 uur de herhaling op RTL 7.
golferdinsdag 14 november 2006 @ 21:39
Hij zit nu dus in een klooster met allemaal broeders.
Matnessdinsdag 14 november 2006 @ 22:07
best leuk
alleen die kok
die weet echt niks, hoe kun je dan koken?
begin helaas gemist, maar wel vermakelijk
golferdinsdag 14 november 2006 @ 22:08
Al zijn bevriende maatjes komen weer even voorbij bij het helpen, deze laatste uitzending.
En hoewel ie eerst beweerde dat ie nooit uit blik kookt en zogenaamd niet eens wist hoe een blikopener werkte, laat ie die kookbroeder in de Makro wel blikjes tonijn en zalm inslaan.
Matnessdinsdag 14 november 2006 @ 22:09
dat van die blikopener kwam op mij meer over als een fiks gevalletje van kapsones, want hij liep ook gelijk weg.
BliksemSchigtdinsdag 14 november 2006 @ 22:11
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 22:08 schreef golfer het volgende:
Al zijn bevriende maatjes komen weer even voorbij bij het helpen, deze laatste uitzending.
En hoewel ie eerst beweerde dat ie nooit uit blik kookt en zogenaamd niet eens wist hoe een blikopener werkte, laat ie die kookbroeder in de Makro wel blikjes tonijn en zalm inslaan.
Ja, dat viel mij ook op

Wel leuk dat klooster zo, ook wel mooi. Maar snappen doe ik het niet echt; het zou in ieder geval niet mijn levenswijze zijn. Wel leuk dat ie het echt vanaf het begin moet uitleggen, leer ik zelf toch ook nog wel altijd wat dingetjes van.
golferdinsdag 14 november 2006 @ 22:32
Herman wil nu heilig verklaart worden door de paus, nu hij een broeder een beetje heeft leren koken.
BliksemSchigtdinsdag 14 november 2006 @ 22:35
Wel een leuke aflevering, mooi hoe die broeders het vonden
Weird-dinsdag 14 november 2006 @ 22:56
Wat me opviel is dat hij deze aflevering wel weer terug ging om te kijken hoe er na een tijdje gekookt werd
BliksemSchigtdinsdag 14 november 2006 @ 23:01
Deed ie de vorige keer toch ook? Iig bij de brandweer.
Weird-dinsdag 14 november 2006 @ 23:34
bij de roeiers niet iig en volgens mij ook niet bij die frituur-families, maar daar ben ik niet zeker van
golferdinsdag 14 november 2006 @ 23:46
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 23:34 schreef Weird- het volgende:
bij de roeiers niet iig en volgens mij ook niet bij die frituur-families, maar daar ben ik niet zeker van
Klopt. En ook niet toen in Noorwegen.
Brentmeisterwoensdag 15 november 2006 @ 11:00
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 22:09 schreef Matness het volgende:
dat van die blikopener kwam op mij meer over als een fiks gevalletje van kapsones, want hij liep ook gelijk weg.
Ja, dat was erg. Hij wist zogenaamd niet hoe een blikopener werkte, yeah right
dubidubwoensdag 15 november 2006 @ 20:18
Geweldige aflevering, alleen zonde dat ze die tuin zo hadden laten verloederen
mikidonderdag 16 november 2006 @ 10:40
Het valt me op dat Herman redelijk ongezond kookt! Overal zo´n grote homp boter erbij...Op zich lekker natuurlijk, maar nu weet ik ook waar z´n figuur vandaan komt
DarkElfdonderdag 16 november 2006 @ 10:42
ik vind het niet overkomen met al zijn verhalen over wat je moet/kunt doen etc etc, en de massa info die hij uitstort alsof hij snapt hoe het is om gewoon (nog) niet te kunnen koken (zoals die lieve broeder )
Arizonadonderdag 16 november 2006 @ 11:14
Zonde dat zo'n lekker joch broeder is geworden .

Overigens vond ik dit een leuke aflevering, die broeders en Herman deden het leuk .
Jarnodonderdag 16 november 2006 @ 11:17
Ik vond dit toch wel weer een leuke aflevering eigenlijk. Veel kookgedoe, zoals de appelstroop, het moederdeeg en het stoven. Minder de nadruk op de verbouwing en andere randzaken.