abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_42568743
iemand enig idee hoe de spare ribs van de AH uit de diepvries smaken?
en die kant en klare van de Bufkes?

owja, als iemand in de buurt van Deurne woont, Keurslager van Baars heeft aantal jaren achter elkaar een prijs gehad voor beste spare ribs van NL dussss
God is nothing more than a teddy bear for grown ups
pi_42570192
Sailmaker, ik weet hoe ze smaken
Zie mijn post hierboven.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:52:15 #83
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_42570373
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 19:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd maar die van de aldi zijn wel erg handig als je een grote BBQ hebt of tijdens een verjaardag
geen vlees kopen bij de Aldi
Wij kopen Spare-Ribs in de supermarkt bij C-1000 Gemarineerd en naturel
  woensdag 11 oktober 2006 @ 16:51:44 #84
24919 Quantor
allround game addict
pi_42581506
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
*NuT5*
pi_42584828
Spareribs (Ketjap)

Benodigdheden:
½ kilo spare ribs of krabbetjes
125 milliliter Ketjap Manis (Kentel no. 1, in witte jerrycan)
75 milliliter ketchup
1 theelepel mosterd (San Marco of gewone Franse mosterd zonder pitjes)
½ theelepel Provençaalse kruiden (In een molentje verkrijgbaar bij Appie H.)
1 teentje knoflook geperst
2 eetlepels suiker
2½ theelepel sambal oelek (van Conimex, ook bij bovengenoemde Appie verkrijgbaar)
1 theelepel zout

Werkwijze:
Bovenstaande ingrediënten (zonder het vlees) met ½ liter water mengen en aan de kook brengen, dan het vlees erbij (als niet al het vlees onder het vocht staat meer water toevoegen!) en 45 minuten op een lage vlam koken. Vlees uit de pan en in een ovenschaal doen, overgebleven vocht inkoken tot stroop (duurt vrij lang! Tot ongeveer 45 minuten).
Ingekookte marinade over het vlees doen en onder de grill 20 minuten afbakken.

Eenvoudiger kan ik het niet maken maar laat maar weten als iets onduidelijk is.

[ Bericht 2% gewijzigd door bloatedface op 12-10-2006 18:47:22 (Gisteren weer gemaakt, kon pittiger, zout erbij) ]
[an error occurred while processing this directive]
  donderdag 12 oktober 2006 @ 01:36:35 #86
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_42598994
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
dat lukt zeker wel. probeer het eens bij een klein afhaal steakzaakje die doen t vaak ook ik heb hier ruim 500 gr. naar keuze gekruide ribs voor 8 euro met een broodje en saus. hoevaker je er komt hoe meer je krijgt op den duur (krijg soms ruim 800 gram mee)
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_42603161
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
Ik werk in doetinchem en als ik naar huis ga dan kom ik met de bus door varsseveld
Is het dichtbij die rotonde? (waar cafetaria 'de rotonde' zit?) Of dicht bij het station(netje).
Of zit het in het centrum waar vrijdags altijd markt is?
Dit zijn de enige 3 plekken die ik goed ken.
Zijn de 'normale' spareribs zoet?

Ik heb het liefst zoet/pittig maar iig zoet.
  donderdag 12 oktober 2006 @ 15:56:06 #88
24919 Quantor
allround game addict
pi_42612561
Yup ze zijn heerlijk zoet. Ik ben echter niet bekend in Varsseveld, weet alleen waar Helmink zit om eerlijk te zijn :-) Het is in ieder geval wel dichtbij een rotonde, aan de rand van het centrum. Ik kom altijd van de A18 en neem daar weer de verkeerslichten richting centrum (rechts) rontonde 3 kwart en gelijk aan de rechterkant voila.
*NuT5*
pi_42633546
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 15:56 schreef Quantor het volgende:
Yup ze zijn heerlijk zoet. Ik ben echter niet bekend in Varsseveld, weet alleen waar Helmink zit om eerlijk te zijn :-) Het is in ieder geval wel dichtbij een rotonde, aan de rand van het centrum. Ik kom altijd van de A18 en neem daar weer de verkeerslichten richting centrum (rechts) rontonde 3 kwart en gelijk aan de rechterkant voila.
Ik keek gisteren een beetje naar rechts in de bus toen we over de rotonde gingen, en ik kom er dus elke dag precies langs Ik heb ook in Varsseveld gewerkt en ik ben er naast dat ik er nu elke dag langsrijd ook 2 jaar lang elke vrijdag langs gelopen

Maargoed ik zal er van de week eens even heen gaan dan, misschien vandaag wel.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 15:44:08 #90
136932 haakaap
geevolueerde aap
pi_42671935
Bij 'de beertjes' met honing marinade, die zijn pas lekker! Weet iemand hoe ze die maken??? En dan met name hoe ze die honing marinade maken en hoe ze de spare ribs daar in laten marineren. Dr zit sowieso honing in en volgens mij gooien ze ook paprika poeder eroverheen er na.

De beertjes is soort franchise achtig restaurant in Zuid-Holland.
http://www.beren.nl/
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 17:02:40 #91
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_42673773
Gister spareribs met ketjap marinade gehad (ketjap ribs heten ze) en waren beetje smakeloos.. alleen die helemaal in de marinade lag in t bakje was smakelijk, helaas kwam ik hier op t laatst achter.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 16 oktober 2006 @ 09:43:06 #92
159662 J1981
Supermama!
pi_42715626
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
Helaas niet (meer) in Eindhoven zelf, maar wel in Nuenen, Helmond, Veldhoven en Eersel, zit 'De Bengel'. De spareribs hier zijn echt heeeerlijk. In twee variaties; zoet en pikant. Ik geloof dat ze 13,50 kosten, maar daar krijg je dan wel frietjes, sauzen en (erg lekkere) salade bij. Zeker eens proberen!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Groeten,
Joyce
  vrijdag 6 april 2007 @ 19:37:05 #93
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_48089046
Uit Spareribs.....
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 15:30 schreef DJMO het volgende:
Ik wil een makkelijk en snel recept om gemarineerde spareribs uit de oven te kunnen maken. Ik heb het vlees kersvers van de slachterij (als dat er iets toe doet), maar ik heb geen flauw benul hoe ik het moet bereiden. Moet ik het eerst koken, hoelang moet het in de oven staan? Ik weet het niet. Normaal vind ik dingen in de keuken wel zelf uit, maar op dit gebied ben ik dus echt een groentje :’)

Heel simpel gevraagd: HELP me please!!!!!!!!!
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 15:43 schreef Gesloten het volgende:
Ik heb deze een keer gemaakt:
http://www.videojug.com/film/how-to-make-bbq-spare-ribs

Er lekker!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_48295707
Weet je waar ze lekker zijn? Bij 't Fust op het stadhuisplein in Rotterdam . Elke dag onbeperkt
Have fun...
pi_48297079
Ik heb nog nooit spare ribs gehad, maar lijkt me wel lekker
  vrijdag 13 april 2007 @ 16:45:51 #96
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48297310
teeeveeepeee.

Eerst ribben zoeken
  vrijdag 13 april 2007 @ 18:19:42 #97
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_48299814
ain't no spare-rib, like an american rib!!!!!
pi_48380002
Morgen avond weer spareribs eten in R'dam
Have fun...
pi_48380059
quote:
Op maandag 16 april 2007 13:44 schreef Handschoen het volgende:
Morgen avond weer spareribs eten in R'dam
EN nu ophouden!!

Elke keer zit ik op mijn werk wanneer ik dit topic zie en ik ruik de spareribs al zo'n beetje.

Heb er alweer super veel zin in, ga denk ik dit weekend ook maar weer spareribs eten
pi_48382204
Damn, dat filmpje, ik weet wat ik vanavond klaarmaak nu eerst maar even naar de winkel
pi_48383617
zelf maken.. ff denken

Honing, kecap, gember, zoete sambal zonder pitjes of dat soort ongein. I like my ribs sweet
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 16 april 2007 @ 15:51:10 #102
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_48383652
Hou op! Krijg er gewoon de BBQ kriebels van..
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
pi_48383820
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 16:30 schreef Pilootje het volgende:
[b]Ketjap, chilisaus, bruine suiker, sambal, knoflook, gebersiroop. Jintan, katoember, jahe ( die laatste 3 zijn niet helemaal juist geschreven niet helemaal juiste spelling gehanteerd) En een klein snufje zout. Dan is het gewoon proeven tot ie lekker is.
Kecap, jintan, ketumbar, jahe
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_48383835
Wat zijn 'vleeskrabben'?
pi_48384304
Dat is gewoon de nederlandse, ouderwetse, benaming van spareribs volgens mij
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  maandag 16 april 2007 @ 16:11:10 #106
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_48384308
quote:
Op maandag 16 april 2007 15:56 schreef cinnamongirl het volgende:
Wat zijn 'vleeskrabben'?
krabben met extra veel vlees?
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
  maandag 16 april 2007 @ 16:39:08 #107
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48385047
dit topic wil ik ook wel weer terug kunnen vinden.

staan al zeer lekkere marinades in zeg! alleen mijn vriend houdt niet van ketjap dus ik zal toch iets uitbundiger moeten zijn met de chilisaus. Een soort knoflook marinade lijkt me ook wel wat, kan toch gewoon een paar teentjes knoflook door de marinade pleuren?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 16 april 2007 @ 16:39:58 #108
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48385075
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:11 schreef Étoile het volgende:
Dat is gewoon de nederlandse, ouderwetse, benaming van spareribs volgens mij
nee krabbetjes, zijn meestal wat vetter en zijn voornamelijk kleinere stukken. wordt volgens mij ook wel vaak gebruikt in de snert.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 16 april 2007 @ 16:59:18 #109
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_48385644
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:39 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

nee krabbetjes, zijn meestal wat vetter en zijn voornamelijk kleinere stukken. wordt volgens mij ook wel vaak gebruikt in de snert.
shit, krijgt nu ook al zin in snert..
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
pi_48394499
ik ga binnenkort ff naar de groothandel voor een partijtje ribben, en ga ze dan volledig op de bbq klaarmaken Ik denk dat dat zo lekker wordt
  maandag 16 april 2007 @ 22:06:23 #111
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_48397094
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 19:37 schreef Martijn_77 het volgende:
Uit Spareribs.....
[..]


[..]
ow kwijl! dat filmpje is echt gemeen als het al zo laat op de avond is
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 21 april 2007 @ 13:58:41 #112
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48570266
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 15:53 schreef kabouter.muts het volgende:
De spare ribs zijn nu een groot succes.
De hele familie vraagt het recept.

Marinade met ketjap, zoete chilie, sambal badjak, scheutje citroen, ui, knoflook, gember, en even zoveel bouillon.
Volgende dag koken in de marinade
Marinade inkoken tot saus, daar de spare-ribs mee insmeren en in de oven voor niet te lang.

Zelfgemaakte knofsaus erbij.

Ik neem trouwens vleeskrabben om de spare-ribs van te maken.
Lekker veel vlees eraan en niet duur.
Jammer dat ze ze niet altijd hebben.
moet het perse verse gemberwortel zijn of mag djahe (gemalen gember) ook? anders moet ik weer speciaal naar de winkel
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48573098
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 18:37 schreef bloatedface het volgende:
Spareribs (Ketjap)

Benodigdheden:
½ kilo spare ribs of krabbetjes
125 milliliter Ketjap Manis (Kentel no. 1, in witte jerrycan)
75 milliliter ketchup
1 theelepel mosterd (San Marco of gewone Franse mosterd zonder pitjes)
½ theelepel Provençaalse kruiden (In een molentje verkrijgbaar bij Appie H.)
1 teentje knoflook geperst
2 eetlepels suiker
2½ theelepel sambal oelek (van Conimex, ook bij bovengenoemde Appie verkrijgbaar)
1 theelepel zout

Werkwijze:
Bovenstaande ingrediënten (zonder het vlees) met ½ liter water mengen en aan de kook brengen, dan het vlees erbij (als niet al het vlees onder het vocht staat meer water toevoegen!) en 60 minuten op een lage vlam koken. Vlees uit de pan en in een ovenschaal doen, overgebleven vocht inkoken tot stroop (duurt vrij lang! Tot ongeveer 2 uur).
Ingekookte marinade over het vlees doen en onder de grill om en om 20 minuten afbakken.

Eenvoudiger kan ik het niet maken maar laat maar weten als iets onduidelijk is.
Ik kon het bericht niet meer bewerken maar heb in bovenstaande de tijden iets aangepast.
[an error occurred while processing this directive]
  zaterdag 21 april 2007 @ 15:56:24 #114
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_48573202
morgen eten we spare ribs van de barbecue
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 21 april 2007 @ 17:18:30 #115
165237 Leef
Sunny side up!
pi_48575209
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 13:09 schreef Rpr8 het volgende:
Spare Rib Express (mijn werk :-P)
in Leiden? In de Hakbijlenbuurt?
  zaterdag 21 april 2007 @ 17:23:43 #116
165237 Leef
Sunny side up!
pi_48575316
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:52 schreef Haaibaaike het volgende:
geen vlees kopen bij de Aldi
Wij kopen Spare-Ribs in de supermarkt bij C-1000 Gemarineerd en naturel
Zeer terechte opmerking.
Ik zou idd (echt) nog eerder mijn papiergeld zo op de barbecue gooien dan er vlees voor te kopen bij de Aldi - het vieste wat ik ooit heb gegeten.
pi_48575441
Spare ribs het idee alleen al met dit weer

De lekkerste spare ribs heb ik nog steeds bij de turk gegeten met een lekkere hete marinade en het vlees waar zo goed als geen vet aan zat hmmmm spare ribs
  zaterdag 21 april 2007 @ 21:04:36 #118
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_48581597
quote:
Op zaterdag 21 april 2007 17:23 schreef Leef het volgende:

[..]

Zeer terechte opmerking.
Ik zou idd (echt) nog eerder mijn papiergeld zo op de barbecue gooien dan er vlees voor te kopen bij de Aldi - het vieste wat ik ooit heb gegeten.
ben ik het niet mee eens, de spareribs van de aldi zijn waardeloos, klopt.
maar ze hebben ook genoeg lekkere dingen daar, bijv de verse gekruide kip, borststukken, vleugels en poten, 1 kilo voor maar een euro of 3 en zeer lekker. ook de varkenshaas vers is er niet slecht van
Lidl maakt gehakt van supers en slagers topic over soort gelijke aldi, de lidl die het beste uit de test kwam met gehakt (en zo zullen er ongetwijfeld nog andere vlees dingen zijn) voor supermarkt vlees kun je best vlees van de aldi gebruiken
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 23 april 2007 @ 09:49:00 #119
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48623520
Spareribs liggen al vanaf gisterochtend in de marinade, vanavond gaan ze in de oven. Ik ben benieuwd! volgens mij heb ik wat teveel gember erin gedaan, het ruikt iig beetje apart. maar we zien wel. Ik denk wel dat ik wanneer ik de marinade in ga koken tot dikke saus dat ik er dan een beetje suiker doordoe, of is dat een slecht plan?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48624344
quote:
Op maandag 23 april 2007 09:49 schreef Puckzzz het volgende:
Spareribs liggen al vanaf gisterochtend in de marinade, vanavond gaan ze in de oven. Ik ben benieuwd! volgens mij heb ik wat teveel gember erin gedaan, het ruikt iig beetje apart. maar we zien wel. Ik denk wel dat ik wanneer ik de marinade in ga koken tot dikke saus dat ik er dan een beetje suiker doordoe, of is dat een slecht plan?
die marinade inkoken met suiker is ok, als je daarmee de spareribs blijft insmeren tijdens de bereiding. Om deze ingekookte zoete marinade als "dipsaus" te gebruiken, lijkt me niet zo'n goed idee
Lawamena hitihala Lawamena haulala
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')